Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Mooie scheerbaard

Nog niet zo lang geleden keerden de baard en snor bij mannen terug naar de mode, waardoor veel mannen stijlvolle en geschikte soorten en vormen van baarden begonnen te kiezen. Experts merken echter op dat een mooie baard een netjes getrimde en geschoren vorm van gezichtshaar is, die netjes en fit moet zijn. Om dit resultaat te verkrijgen oefenen kappers scheren.

Tegenwoordig wordt een groot aantal vormen en soorten baarden als modieus beschouwd, het kan een minimale nette baard zijn of een volumineuze en gelegde baardschop. De hoofdregel voor het krijgen van een nette vorm is een correct uitgevoerde krullende scheerbeurt door een specialist of door een man thuis. Om dit soort procedure uit te voeren, moet u de vorm van de toekomstige baard duidelijk bepalen, lijnen trekken en alle benodigde hulpmiddelen in voorraad nemen.

Hoe kies je een baardvorm?

Om te leren hoe je een baard mooi kunt scheren, moet een man gezichtshaar eerst op een optimale lengte laten groeien (4-8 weken zonder te scheren) en vervolgens de vorm van de toekomstige baard kiezen die geschikt is in termen van type, gezichtsvorm en externe gegevens. Tegenwoordig bieden experts een groot aantal soorten baarden, maar de volgende worden als de meest populaire beschouwd:

Krullend scheren is een geweldige kans om gezichtshaar mooi te scheren met een scheermes om de door jou gekozen stijl te bereiken. In elke herensalon of kapperszaak kan een specialist overleggen en suggereren welke baardvormen acceptabel zijn voor de gezichtsvorm, het uiterlijk, de lengte en het type van een man.

Hoe voor te bereiden voor het scheren?

Het is absoluut noodzakelijk om u voor te bereiden op de scheerprocedure, omdat correct uitgevoerde voorbereidingsprocedures 50% succes hebben. Hiervoor heeft een man nodig:

 • bepaal het gewenste type baard,
 • de nodige hulpmiddelen voorbereiden voor krullend scheren,
 • was het haar op de snor en baard met een verzachtende shampoo,
 • stoom de gezichtshuid met een warm kompres (bevochtig een handdoek in heet water en breng aan op het gezicht),
 • zet de machine in warm water,
 • maak cosmetica klaar voor het scheren en na het scheren.

En alleen wanneer de gezichtshuid is gestoomd, de haren nat zijn, kan de man op het gewenste gebied van het gezicht worden aangebracht met een voorbereid scheerproduct. Het kan een schuim, gel of crème zijn van een bekende en vertrouwde fabrikant. Zonder dergelijk gereedschap is het bijna onmogelijk om een ​​machine mooi te scheren, omdat de messen slecht glijden en stompen haar achterlaten.

Wat is er nodig voor de procedure?

In het geval dat een man besloot om een ​​krullende scheerbeurt uit te voeren met een gereedschapswerktuig of scheerapparaat, moet hij een arsenaal aan benodigde gereedschappen voorbereiden. Specialisten adviseren enthousiaste mannen met een baard om de volgende soorten gereedschap te bezitten:

 • kleine scherpe schaar om overtollige haren en hun lengte af te knippen samen met een kamkam
 • gevaarlijk scheermes met verwisselbare mesjes voor het meest nauwkeurige krullende scheren,
 • een veiligheidsscheermes voor mannen die waarde hechten aan comfort en veiligheid tijdens het scheren,
 • een elektrisch scheerapparaat om de vorm van de baard te corrigeren en overtollige haren te verwijderen zonder irritatie op een droge huid,
 • een spiegel en een set handdoeken,
 • producten voor het scheren en na het scheren voor de verzorging van de gezichtshuid.

In een gespecialiseerde instelling gebruikt de kapper meestal een professioneel scheerapparaat, waardoor u de risico's van irritatie en infectie kunt vermijden. Thuis gebruiken ze vaak veilige scheerapparaten of een elektrisch scheerapparaat, maar in het tweede geval kan een glad geschoren gezicht niet worden bereikt.

Hoe maak je een stijlvol varkenshaar?

Stijlvolle borstelharen zijn een geweldig alternatief voor die mannen die niet van lang gezichtshaar houden, maar de mode willen volgen. Je kunt je prachtig scheren om een ​​nette stoppels achter te laten en je gezicht niet te irriteren. Haren kunnen ook in verschillende vormen worden gemodelleerd, bijvoorbeeld:

De borstelharen mogen niet langer zijn dan 5 mm, omdat dit al een volle baard is. Om een ​​mooi en gelijkmatig varkenshaar te maken, moet je gewoon 4 weken lang gezichtshaar opgeven. Vervolgens selecteert de man de gewenste vorm van de borstelharen, waarna het noodzakelijk is om de onnodige gebieden te markeren en te scheren met een werktuigmachine volgens het bovenstaande principe. Verder om de lengte van de haren te behouden zodat het er gelijkmatig en netjes uitziet, kunt u een trimmer gebruiken.

Vormcorrectie

In de toekomst moet de vorm van de baard worden gecontroleerd, zodat deze er allemaal stijlvol, netjes en modieus uitziet. Corrigeer de vorm van een baard of haren volgens de volgende regels:

 • acties worden uitgevoerd voor een spiegel in een goed verlichte kamer,
 • je kunt de ongewenste lengte knippen met een machine of trimmer met een mondstuk of met een coquille en een schaar,
 • je hoeft alleen je haar droog te knippen,
 • verwijder overtollige haren naar de plaats waar de rand eindigt,
 • je moet de baard knippen en bijsnijden van de oren tot de kin om maximale symmetrie te bereiken,
 • Zorg ervoor dat u overtollige vegetatie in de nek verwijdert met een scheermes of werktuigmachine.

Alleen een scheermes of een machine kan de haren op het gezicht glad maken en om de optimale lengte van de baard of haren te knippen, gebruikt u een tondeuse of een tondeuse met de juiste sproeiers. Een scheerapparaat of een machine kan alleen worden geschoren met cosmetica, maar het is niet nodig om uw gezicht en haar nat te maken en te hydrateren voor een elektrisch scheerapparaat, een tondeuse of een machine.

Trimmer of machine?

Om u tevreden te stellen met het resultaat, moet u beslissen over de tool. Je hebt eigenlijk maar twee opties.

 1. Tondeuses / scheerapparaten
 2. Trimmers.

Eerlijk gezegd, uit eigen ervaring: een trimmer is handiger, goedkoperen praktischer. Toen ik met een tondeuse naar de Filipijnen vloog, brak mijn tip. En ik kon haar nergens op het eiland vinden. Ik zou met een trimmer zijn, ik kon rustig mijn baard knippen zonder een mondstuk. Ik moest alles afscheren.

Bedenk nu waar u een trimmer kunt kopen.

 • Als je 5-10 duizend roebel hebt, ga dan naar wat M-Video of Eldorado (ik adviseer je niet om goedkoper in winkels te nemen, omdat je een openhartige "G" zult kopen).
 • Koop specials in. een winkel die gespecialiseerd is in een bepaald product (de zogenaamde "één pagina"). Ze worden niet uitgegeven aan reclame, andere productgroepen en hebben een goede korting van de leverancier - daarom zijn aanbiedingen in dergelijke winkels altijd goedkoper. Bovendien worden de goederen kwalitatief geselecteerd. Altijd. Tel niet voor reclame, ik heb hier een trimmer gekocht. Handig, universeel, met sproeiers. Hij heeft me een jaar gediend en tot nu toe zonder storingen.

In dit geval beslist u natuurlijk, afhankelijk van de dikte van de portemonnee. Meer over aanvullende hulpmiddelen later in de tekst.

Een baard dragen voor mollige mannen

Beste mollige vrienden, een grote tip voor jou: vermijd een snorhaar, zet een baard en snor op (er mag geen weelderige baard op je wangen zijn). Je doel zou moeten zijn om de vorm van het hoofd te verlengen, waarbij je redder een lange of driehoekige vorm van het haar zal zijn. Ook kunt u veilig gebruik maken van dergelijke oplossingen:

 • sik,
 • sik,
 • eendenstaart
 • eiland
 • anker.

Hoe maak je een mooie baard voor eigenaren van driehoekige gezichten

Voor visuele uitbreiding van het onderste deel zijn mannen met dit type gezicht het meest geschikt voor dergelijke kapselopties:

 • Balbo,
 • Hollywood, "zakos" onder Ryan Gosling,
 • volledige klassieker
 • Spaanse baard.

Je doel is om een ​​derde van het gezicht (telling vanaf de kin) te verbergen met vegetatie, zodat het beeld harmonieus en volledig blijkt te zijn.

Inventaris "bebaarde man" of hoe een baard te snijden

Een grote fout voor veel mannen is om te besparen op baardscheergereedschap: bijvoorbeeld meer dan eens een wegwerpscheermes gebruiken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het beter is om wat geld uit te geven en met netjes geknipt haar te lopen dan om geld te besparen en met niets rond te dwalen. U bespaart tenslotte niet op onderdelen voor een auto? Voor het knippen van een baard raad ik u aan om deze scheerproducten en andere items te kopen:

 1. Schaar voor het knippen van een snor en baard. Een dergelijke baardschaar is meestal kleiner dan normaal. De tool heeft een handige vorm - het knippen van de baard met een dergelijke schaar is veel eenvoudiger.
 2. Snoeischaar of elektrische machine voor snor en baard. Vaak gebruikt om de lengte van een baard te vergelijken. Door het mondstuk op de machine te plaatsen en het in een of andere richting aan te passen (afhankelijk van het type trimmer), bepaal je de lengte van je baard.
 3. Een kam voor snor (met kleine tanden) en voor haar op de wangen (met brede tanden), omdat je hem goed moet kunnen kammen.
 4. Een gevaarlijk scheermes, zoals in de film Sweeney Todd the Demon Hairdresser.
 5. Een grote spiegel of een handiger cosmetische spiegel met vergroting.
 6. Handdoek.

De inventaris is klaar, ga naar de voorbereiding van het gezicht voor het kapsel? Laten we nu eens kijken hoe we een baard kunnen vormen.

Verzorgingsfuncties

Elke baard of borstelhaar heeft regelmatig onderhoud nodig. Allereerst moet de baard schoon en fris zijn, dus je moet hem 2-3 keer per week wassen met een speciale shampoo. Harde en ondeugende haren moeten worden behandeld met balsem of conditioner, evenals plantaardige oliën. Periodiek moet een man de huid van het gezicht reinigen met een peeling of scrub.

In de ochtend moet de baard worden gekamd en in de gewenste vorm worden gelegd met fixerende cosmetische producten, bijvoorbeeld was, schuim of vernis. Na elke scheerbeurt is het belangrijk om de huid na het scheren te hydrateren en te kalmeren, namelijk gel, balsem of crème. Als ondeugende haren uit de baard steken, moeten ze constant met een schaar worden getrimd, anders ziet de baard er slordig uit.

Gezicht en haar voorbereiden op kapsels

Het is gebruikelijk om te denken dat het snijden van een baard en snor bij mannen gepaard gaat met bos, een bijl in zijn handen en een ernstige uitdrukking op zijn gezicht, zoals op de foto in de advertentie. Helaas is alles niet zo prozaïsch. Ik zal je eerlijk vertellen dat je gezichtshaar er netjes uitziet en je je goed voelt, je moet een aantal procedures uitvoeren - voorbereiding vóór het scheren, om zo te zeggen.

Hoe gezichtshaar te wassen en hoe gezichtshuid te stomen voor het scheren

Gezichtshaar onderscheidt zich door zijn delicate structuur, en om preciezer te zijn, respectievelijk, de wortels erin gieten, is geen optie. Een uitzondering kan shampoo in kleine hoeveelheden zijn, op voorwaarde dat de samenstelling hiervan hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Als de procedure thuis plaatsvindt, raad ik u aan om uw baard te wassen en uw gezicht onder de douche te stomen, thuis.

Conclusie

Niet elke man is in staat om te scheren, dus zonder vaardigheden, ervaring en vaardigheden is het beter om je gezichtshaar niet te verwennen, maar om een ​​kapperszaak te bezoeken. Daar zal een specialist uit de eerste hand kunnen aantonen hoe je een baard of stoppels mooi kunt modelleren en scheren om het een modieuze en nette look te geven. In de toekomst zal een man kunnen wennen aan het zelfstandig aanpassen van zijn vorm en thuis zorgen voor zijn haar dat op zijn gezicht knipt.

Kammen

We hebben dit onderdeel nodig om het haar te stijlen en onnodige krullen te verwijderen. Je moet kammen in de richting van de haargroei: kam langs de kaak. Begin met kammen vanaf de oren en verder naar de kin. Om een ​​snor gehoorzaam te maken, moet je ze volgens hetzelfde principe kammen.

Alika Zhukova

Ze weet absoluut alles over schoonheid en modetrends en schrijft er gemakkelijk over.

Nu is de baard een modetrend die al enkele jaren geen terrein verliest.En hoewel het niet zo gemakkelijk is om het te laten groeien, is het nog moeilijker om ervoor te zorgen (ja, je moet het constant bevochtigen met olie zodat het niet zo stijf is), mannen maken het nog steeds stijlvol en brutaal. Naast constante zorg vereist een baard regelmatige kapsels. Als je het beu bent om elke twee weken naar de kapper te gaan, zullen we je vertellen hoe je alles zelf kunt doen.

CONCURRENTIE "EEN MAN DIE ..."
Het is gemakkelijk om kapperszaken in New York persoonlijk te bezoeken of de verdomde aantrekkelijke Redken Brews-producten te kopen!
Wat u hiervoor moet doen: Schrijf tot 17 juni je verhaal, beginnend met de woorden "de persoon die ..." en plaats de hashtag #people_whose.
Wat staat op het spel:
3 reizen naar New York,
5 sets verzorging en styling met een mannelijk karakter.

Alles ligt in jouw handen!

Meer ter zake: hoe een baard trimmen?

Uiteindelijk komen we bij de laatste fase, waar we verschillende snijmethoden zullen analyseren, die worden toegepast afhankelijk van de lengte en dichtheid van je baard.

Overweeg stap voor stap het universele ontwerp van een baard thuis:

 • Wangen en nek vegen. Hier gebruik ik een trimmer en het langste mondstuk. Ik scheer mijn wangen en nek met vloeiende, afgemeten bewegingen.
 • Een snor knippen. Scharen helpen u hierbij: naar eigen inzicht de contouren van de snor uitlijnen, volgens de gekozen stijl.
 • De onderkant van het gezicht. Je snijdt ook de kin, beginnend met je eigen keuze. Het enige dat ik je kan vertellen is het gebruik van een schaar, zodat je vorm kunt geven.
 • Laatste acties (franjes) - het blijft alleen om het resterende haar in de nek te knippen en de moeilijk bereikbare delen van het haar te knippen, waar een trimmer zonder een mondstuk u zal helpen. De baardlijn moet langs de kaaklijn lopen.

Zoals je al zelf hebt gezien, is het niet zo moeilijk om een ​​baard mooi en netjes te maken.

Alla Astanina

Schoonheid is een auteur die niet alleen over cosmetica schrijft, maar ook goed thuis is in de samenstelling ervan.

Draag je een wekelijkse stoppels of een volle baard? Op de een of andere manier moet gezichtshaar worden gecontroleerd - getrimd of getrimd. In het nieuwe materiaal zullen we je vertellen hoe je je baard en snor op de juiste manier kunt scheren, en asymmetrieën, snijwonden door een scheermes en andere problemen mooi vermijden.

Baard - scheren of niet scheren?

Met een glad geschoren is alles duidelijk: een warme, vriendelijke sfeer van de badkamer, een scheermes en veel scheerschuim. Soms sneden, waar zonder hen. In de hoop afscheid te nemen van deze bijna dagelijkse routine, besluiten mannen hun baarden los te laten. Zullen er minder problemen zijn? We zullen onze experts behandelen.

Voors en tegens van het dragen van een baard

Allereerst is het noodzakelijk om de voor- en nadelen van gezichtshaar te bepalen - iets zal zeker opwegen tegen.

 • Baard - het is stijlvol, relevant en sexy.
 • Je kunt het scheren vergeten en maximaal een minuut besteden aan het bijsnijden van de randen.
 • Een baard verbergt kleine maar irritante gebreken in de structuur van de schedel (bijvoorbeeld een afnemende kin).
 • Vaarwel, ingegroeide haren en snijwonden!
 • Besparing op scheermesjes.
 • De vraag: "Past een baard bij mij?" Bestaat niet - een goede kapper zal een vorm selecteren die uw imago soms verbetert.

 • Je moet nog steeds de contouren en lengte bijsnijden.
 • U moet geld uitgeven aan de zorg voor een baard en snor, en de prijs is vergelijkbaar met de prijs van een set moderne verwisselbare messen.
 • Was overwoekerde haren iets harder dan geschoren huid.
 • Het is moeilijk om zelfstandig de vorm van een baard te kiezen of te veranderen zonder hulp te zoeken bij een kapper.

Voorwaardelijke gebreken omvatten een aantal veel voorkomende opvattingen van tegenstanders van de baard. Hoeveel ze overeenkomen met de realiteit is een apart gesprek.

Mythen en legendes over de baard

Het pad naar een prachtige baard zit vol kuilen en gaten, wiens naam stereotypen zijn. Met een aantal populaire mythen is het tijd om afscheid te nemen.

 • Baard - een broeinest van bacteriën. De overblijfselen van voedsel in de haren zijn enkele verhalen over bosbewoners! Moderne mannen wassen hun baarden om de andere dag en weten zeker dat ze altijd perfect schoon zijn.
 • Vrouwen houden niet van bebaarde mannen. Als het gezichtshaar er netjes uitziet, kun je verliefd worden voordat je je pols verliest. Harde haren, natuurlijk, zullen weinig mensen leuk vinden, maar het vinden van een verzachtend serum is niet langer een probleem.
 • Een baard verzorgen is moeilijk en duur. In feite zijn herencosmetica in verschillende prijscategorieën. Je hoeft ook vaak niet naar de kapperszaak te gaan. Het is voldoende om tenminste iets te laten groeien waaruit de kapper de gewenste vorm zal simuleren, en het thuis houden is een kwestie van oefenen.

Hoe een baard scheren? Hoe een baard scheren zodat stoppels overblijven? Droog scheren.

Naast een schaar en een tondeuse heeft u verder niets nodig. U gebruikt een schaar om de trimmer niet te hameren. De baardscheertechniek is universeel. Nadat je je baard hebt geschoren, heb je nog steeds een lichte stoppels, verwijder je het mondstuk en loop je weer. Breng aan het einde van de procedure een vochtinbrengende crème aan die geschikt is voor uw gezichtstype.

Na het voltooien van het kapsel, kunt u basismethoden gebruiken om gezichtshaar te verzorgen: spoel het opnieuw, breng olie aan of breng haar aan met een speciale wax.

Zoals je al wist te verzekeren, is het thuis een baard knippen een behoorlijk waardige bezigheid, omdat het knippen van haar een soort kunst is en we tot op zekere hoogte allemaal kunstenaars zijn.

Een baard is niet alleen gezichtshaar. Dit is in de eerste plaats een deel van de afbeelding. Als je erover dacht om een ​​baard te laten groeien, moet je je vertrouwd maken met de minnen en voordelen van gezichtshaar, ontwerpopties en hoe je thuis het juiste kapsel kunt maken.

Hoe vaak moet ik mijn baard scheren?

Het lijkt erop dat je nog steeds op het moedige gezichtshaar hebt gestemd? Welkom bij de bebaarde club! De eerste regel van de club: wees voorbereid om de overwoekerde stoppels regelmatig af te knippen en de haren af ​​te snijden die uit de contouren breken.

Op de contouren van de baard en snor worden de haren om de twee tot drie dagen verwijderd. En het handhaven van een gegeven lengte is een heel individuele zaak: de intervallen hangen rechtstreeks af van de snelheid van de haargroei en van het type baard. Het anker en de sik zijn bijvoorbeeld erg veeleisend voor de lengte van de haren, en bandholz, als het er esthetisch aantrekkelijk en netjes uitziet, kan niet lang worden aangeraakt.

De algemene aanbeveling is: maak wekelijks een paar millimeter lengte schoon zodat de kwaliteit van de haren op een behoorlijk niveau blijft.

Scheren of groeien

Scheren of niet scheren? Veel mannen stellen een vergelijkbare vraag, omdat gezichtshaar de afgelopen 4-5 jaar grondig in de mode is geraakt. Aan de ene kant wordt een glad gezicht als een klassieker beschouwd, waaraan velen gewend zijn. Aan de andere kant kun je met een baard je onderscheiden van de menigte en je persoonlijkheid benadrukken. De nadelen en voordelen zitten zowel in het dagelijks scheren als in de groei van gezichtshaar.

Gewoonlijk voegt gezichtshaar leeftijd toe aan een man

In de afgelopen vijf jaar is de frequentie van haartransplantatieprocedures in het baardgebied met 600% toegenomen.

Soorten baardscheren

De tweede regel van de gebaarde club: "ijzer" moet van hoge kwaliteit zijn. Kappers beschouwen instrumenten als een belangrijk onderdeel van succes en houden er niet van om de schaar van anderen te gebruiken, net zoals muzikanten niet graag gitaren van anderen spelen. Alleen "ijzer" is echter niet beperkt tot ontharingsmethoden. Welke zijn geschikt voor u?

De machine

Wat anders, zo niet de goede oude werktuigmachine, om de stoppels over de baard of onder de snorharen te scheren - op voorwaarde dat u het goed doet. Barbershop-meesters beweren dat het scheermes met twee of drie messen moet zijn en moet worden gericht op de groei van de haren, en niet tegen. Dit minimaliseert snijwonden en irritatie, vooral als de haren erg stijf zijn. De procedure kan indien nodig worden herhaald, wanneer verse vegetatie al in het oog springt en de randen van de baard vervaagt.

Schaar

Onmisbaar voor het bijsnijden van de onderste lijn van de snor en het modelleren van de vorm van de baard, en om de lengte te behouden als deze al langer is dan 1 cm.Professionele scharen zorgen voor een perfecte snit en hoeven niet vaak te worden geslepen. Je zult hun toevlucht moeten nemen tot hun hulp van een keer per week tot een keer per maand - afhankelijk van de snelheid van haargroei. Deze tool heeft één minpunt: het vereist vaardigheden en ontwikkelde fijne motorische vaardigheden, omdat de kans om een ​​baard ongelijk te snijden altijd blijft.

Tabel: Voors en tegens van Beard

De extra'scons
Mannen met een baardlook
moediger.
Baard voegt leeftijd toe (minimaal 5 jaar).
Baard voegt stevigheid toe.
Gezichtshaar verbergt perfect huidonvolkomenheden (acne, littekens,
littekens, enz.).
Niet alle vrouwen houden van een baard, omdat gezichtshaar vervelend is
huid tijdens kussen.
Je hoeft je gezicht niet te scheren
elke 1-2 dagen.
Vegetatie beschermt de huid op het gezicht tegen blootstelling aan zonlicht.Het is heet in de zomer, er kunnen huiduitslag verschijnen.
In de winter warmt de baard op.
Een baard zal persoonlijkheid toevoegen aan je look.Als je niet om de baard geeft, ziet deze er slordig uit.

Laser ontharing

Een andere effectieve manier om stoppels langs de baardlijn te verwijderen, is met een laser. Na een reeks procedures zullen de haren maximaal zeven jaar verdwijnen. Laser ontharing op lichtbruin en donker haar is bijzonder effectief. Als deze methode bij u past, voert u de procedure alleen uit met een dermatoloog. Wat betreft pijn is alles individueel. Misschien kan ontharing in de nek worden vergeleken met het aanbrengen van een tatoeage - ongemakkelijk, maar draaglijk.

Baardmythen

Mensen die een baard droegen, werden waarschijnlijk geconfronteerd met de meest voorkomende stereotypen die betrekking hebben op gezichtshaar, maar de meeste zijn fictie:

 • Regelmatig knippen van de baard maakt gezichtshaar dikker. Dit is niet zo. Het feit is dat het haar direct na het scheren of knippen meer dicht en dik lijkt, maar dit is slechts een visueel effect.
 • De baard is onhandig in de vorm van jeuk en tintelingen. In feite vervallen alle onaangename gewaarwordingen al in de tweede week van groeien.
 • Een baard groeit overal met dezelfde snelheid. Dit is nog een misvatting, omdat het haar op de kin sneller groeit dan op de wangen.
 • Alleen donkere baarden zien er mooi en aantrekkelijk uit. Absoluut niet! Het maakt niet uit welke kleur je haar heeft, het belangrijkste is om een ​​geschikt ontwerp te kiezen.
 • Een baard wordt gevormd door 2-3 weken groei. Alles is individueel, maar gemiddeld duurt dit proces ongeveer twee maanden.

Niet alleen een donkere baard kan er aantrekkelijk uitzien

Noodzakelijk gereedschap en gereedschap

Het is handiger om alle accessoires op één plaats te bewaren - op een plank in de badkamer of op de gootsteen in een opslagcontainer.

Een dunne kam zal nodig zijn voor de schaar, en een scheerschuim en aftershave voor de machine. En, ongeacht de methode van ontharing of trimmen, doet verzachtende bescherming in de vorm van crème, serum of baardolie geen pijn.

Ontwerp opties

Mode verandert: vandaag is het ene populair, het andere morgen. Maar er zijn fundamentele dingen die ongewijzigd blijven. Er zijn die op het gebied van baardontwerp. Desgewenst kunt u alles doen met gezichtshaar. Als je echter een beginnende 'bebaarde man' bent, bekijk dan de meest populaire opties voor baardstijlen:

 1. Anker. Een kleine baard heeft de vorm van een anker en de snor is dun gemaakt, ze te verdelen met een strook in het midden.
 2. Russische baard. Dit ontwerp is geschikt voor mannen met dik haar, omdat de vegetatie in dit geval het hele gezicht bedekt: kin, nek, wangen en het gebied boven de bovenlip.
 3. Hollywood-baard (Brett). Het is als volgt gemaakt: de vegetatie rond de lippen sluit soepel aan op het haar langs de onderkaak en bereikt de bakkebaard niet.
 4. Sik (Spaans). Bij gewone mensen wordt het een sik genoemd. Het haar rond de lippen met een langwerpige knot haar op de kin.
 5. Kinband. Letterlijk vertaalde kinriem is een kinriem. Haar omringt het gezicht van de ene tempel naar de andere.
 6. Burnside.Dit eenvoudige ontwerp impliceert een dikke bakkebaard en de kin moet soepel worden geschoren.
 7. Dali. Het kreeg zijn naam ter ere van de kunstenaar Salvador Dali. Dunne antennes naar boven gericht. De rest van de huid op het gezicht is glad geschoren.

Veiligheidsregels

Scheerongevallen gebeuren wel. Lachen, lachen en veel mannen negeren veiligheid als een oplossing voor watjes. Tevergeefs!

 • Als u met de machine moet werken, stoom de huid dan met een warme handdoek - dit zal de borstelharen verzachten en het risico op irritatie verminderen.
 • Gebruik geen elektrisch scheerapparaat (of trimmer) in de douche. Een uitzondering vormen rubberen draadloze apparaten als hun fabrikant scheren in water toestaat.
 • Baard- en snorenscharen mogen de ogen met de messen niet bereiken wanneer u ze verticaal ter hoogte van uw mond houdt.
 • Vervang het mes van de machine of trimmer als deze saai wordt en desinfecteer en droog het gereedschap zoals aangegeven in de bedieningsinstructies.
 • Als een man op bezoek kwam en vroeg of je je scheermes kon gebruiken ... Hij is niet langer je vriend. Op het gebied van hygiëne zijn vreemde bacteriën niet de meest welkome gasten.

Voor wekelijkse borstelharen

Dankzij beroemde acteurs en atleten worden borstelharen niet langer als synoniem voor slordigheid beschouwd. Het is beter om de lengte te behouden met een trimmer of een mondstukmachine dan een gereedschapswerktuig. Dit versnelt het proces. En met wat anders om de baard te scheren zodat de stoppels op het gezicht uniform en zonder kale plekken blijven? We kunnen zeggen dat er geen betere uitvinding is voor kapperszaken.

Kies een mondstuk tot 5 mm en kort de haren in tegen de groei aan de zijkanten, ga dan naar de nek en scheer tot slot de kin en bovenlip. Loop langs de borstelharenlijnen met dezelfde trimmer zonder een mondstuk of met een gewoon veiligheidsscheermes. Herhaal de procedure wekelijks.

Thuis een baard scheren en knippen

Voorbereiding op een knipbeurt is een belangrijke en onmisbare stap als je wilt dat je baard er aantrekkelijk uitziet. Dus, voordat u direct naar de procedure gaat, moet u uw baard wassen met shampoo. Geef de voorkeur aan droog haar met een hydraterende of verzachtende werking. Dep vervolgens de schone vegetatie met een handdoek, wacht tot het droogt en kam de baard door haargroei van de oren tot de kin.

Om een ​​baard voor te bereiden op een knipbeurt, moet je hem wassen en kammen

Nu kunt u doorgaan met het ontwerp van de baard. Koop hiervoor een kam met kleine tanden en een handige spiegel, evenals speciaal gereedschap voor het snijden:

 • trimmer,
 • clipper,
 • kappersschaar.

Om te beginnen kunt u één ding kiezen. Als je op een trimmer blijft, koop dan verschillende tips voor hem om de lengte van het haar op de baard aan te passen. Als u besluit met een schaar te werken, zorg er dan voor dat ze vrij scherp zijn.

Je kunt een kapper voor je baard kiezen, maar zorg ervoor dat ze scherp genoeg zijn

Voor haar in de nek

Het is een persoonlijke zaak voor iedereen om de stoppels in de nek te verwijderen of gewoon in te korten, maar onthoud dat een kleine nette baard er veel beter uitziet zonder struikgewas voor een adamsappel.

In de nek groeit het haar in veel verschillende richtingen, dus het is veiliger om met een trimmer te werken. Om de borstelharen volledig te verwijderen, gebruikt u elke twee tot drie dagen een trimmer zonder sproeikoppen en besteedt u een apparaat tegen de groei van haren.

Stapsgewijze instructie: de procedure voor het aanbrengen van een baard

Kies eerst een specifiek baardontwerp. Als je weinig ervaring hebt met knippen, is het beter om een ​​sjabloonfoto voor je te hebben. Daarna kunt u doorgaan met het ontwerp:

  Verwijder overtollig haar in de nek en wangen.

Allereerst, verwijder overtollig haar in de nek

Bij het vormen van een baard is het belangrijk om van de oren naar de kin te bewegen

Snor moet van het midden naar de randen worden gesneden

Het tijdelijke gebied wordt als laatste uitgegeven

Voor snor

Een universele methode voor het snoeien van een snor is een knipbeurt, maar kam voordat u begint met het kammen de haren van boven naar beneden om erachter te komen welke haren uitsteken en de gladheid van de groeilijnen schenden.

Knip met een kleine schaar een millimeter lang boven en onder de snor en druk het grootste deel van de haren met uw vingers aan. Verwijder op dezelfde manier overtollige stoppels aan de zijkanten. Als de snor al te dik en lang is, loop er dan langs met een trimmer met een mondstuk van neus tot lip en kort de haren langs de bovenlip in met hetzelfde apparaat, maar zonder een mondstuk.

Op een vergelijkbare manier is het gemakkelijk om snorharen te bedienen.

Schaar kapsel

De optie om met een schaar te knippen is meer geschikt voor degenen die al ervaring hebben met het modelleren van een baard. De tool is beter om een ​​professional te gebruiken. Een paar kammen zijn ook nuttig: een kleine voor een snor, een grote voor een baard.

Je moet vanaf de buitenkant van de kam knippen en de haarlengte verwijderen. Er is één waarschuwing die het proces zal vergemakkelijken: om een ​​symmetrisch resultaat te verkrijgen, modelleer je de ene helft van het gezicht van het oor tot de kin en de andere - andersom. Dit geldt ook voor de snor: begin het rechtergedeelte van het midden naar de rand en het linkergedeelte - van de rand naar het midden.

Je moet de baard van de buitenkant van de kam knippen

Trimmer kapsel

Wanneer u een baard ontwerpt met een trimmer, moet u beginnen met het langste mondstuk. Dit zal een betere controle over het proces mogelijk maken. Als je na het behandelen van het haar met een lang mondstuk het resultaat niet leuk vindt, neem dan een kleinere. Experimenteer totdat u tevreden bent met het effect. Symmetrieën worden op dezelfde manier bereikt als bij het knippen met een schaar. Kleine fouten zijn beter om het kleinste mondstuk bij te snijden.

Elke trimmerkop heeft zijn eigen doel.

Hoe een baard te scheren zodat stoppels overblijven

Als je liever niet bezig bent met het ontwerp, maar toch een beetje gezichtshaar wilt, dan zijn borstelharen een optie voor jou.

Het lijkt erop dat het gemakkelijker kan zijn dan stoppels te laten groeien? Je hoeft je gezicht gewoon niet te scheren. Maar daar was het. De "driedaagse stoppels" -stijl is als volgt gemaakt:

 1. U hebt een trimmer met een mondstuk van 3 mm nodig. Trim je hele baard.
 2. Scheer het haar in de nek en bovenste jukbeenderen tot nul. In dit geval moeten snorharen ook worden verwijderd, dan ziet u er aantrekkelijker uit.

Om de stijl "Driedaags varkenshaar" te creëren, moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren

Hoe een contour te vormen

Volg 3 eenvoudige stappen om duidelijke baardranden te krijgen:

 1. Ga voor de spiegel staan ​​met een kleine spiegel in je hand om de baard beter te zien.
 2. Identificeer de lijn die de oorlel verbindt en de plaats waar de onderkaak in de kin gaat. Alles hieronder - scheren. Probeer deze lijn niet te hoog te maken: het lijkt erop dat de baard klein is voor je gezicht.
 3. Draai het profiel om en stel je een lijn voor die loodrecht op de eerste staat. Het moet beginnen vanaf de buitenrand van de snorhaar en naar de nek gaan. Verwijder alle onnodige.

Om een ​​duidelijk overzicht te krijgen, moet u zich concentreren op twee hulplijnen

Een baard om je nek knippen

De nek is een humeurige en tedere plek. Hier zijn reliëfs die moeilijk kwalitatief te scheren zijn. Om de baardknipprocedure in de nek te laten slagen, volgt u bepaalde regels:

 • de rand van uw machine moet scherp zijn
 • gebruik scheerproducten (schuim, gels),
 • verwijder haar in de richting van hun groei,
 • duw niet op het gereedschap
 • stoom de huid een beetje voor de procedure,
 • hydrateer je huid na de procedure.

Het gebruik van schuim of gel tijdens het scheren van je nek kan je helpen er het meeste uit te halen.

Een snor knippen

Snorontwerp is een integraal onderdeel van het baardontwerp. Als je ze thuis wilt knippen, kun je dit als volgt doen:

 • Kam het haar vóór de procedure. U hoeft uw snor niet te knippen als deze nat is.
 • Definieer een duidelijke omtrek van de snor met een trimmer en houd deze met het mes rechtop.
 • Geef je snor de juiste vorm. Scharen of een tondeuse helpen u hierbij. Werk met het middelste of verkorte mondstuk de lijn van de bovenlip of verwijder voorzichtig alle onnodige met een schaar.
 • Kortom, je kunt de snor repareren met een speciale wax, zodat ze de hele dag in vorm blijven.

Na het kapsel kan de snor worden gefixeerd met een speciale wax en ze zullen de hele dag hun vorm behouden

Hoe zorg je voor een baard

Om ervoor te zorgen dat uw baard de juiste indruk van u maakt, moet u er regelmatig voor zorgen. Anders ziet gezichtshaar er slordig uit.

Baardverzorging Tips:

 • Blijf fit. Als u het baardontwerp vindt dat bij u past, probeer het dan te houden. Trim je haar vaker, omdat het kapsel een duidelijke en mooie omtrek moet hebben: in dit geval ziet het er het voordeligst uit.
 • Was je baard. Gezichtshaar is mooi, maar soms onhygiënisch. Ze heeft een regelmatige wasbeurt nodig. U moet dit elke ochtend of avond doen. Schuim het haar in met shampoo of zeep, masseer een beetje, spoel na met warm water. Na de procedure kunt u de baard drogen met een haardroger.
 • Pas op voor de snor. Ze moeten zorgvuldig worden verzorgd. Snijd al het overtollige af, omdat het haar ongelijk kan groeien, en in dit gebied zal het het meest opvallen.

Hoe zorg je voor een stijve baard tijdens het scheren?

Soms voelen de haren op het gezicht als een draad. Onze experts vertellen hoe en hoe ze stijve stoppels op het gezicht kunnen scheren en hoe ze ervoor moeten zorgen.

 • Om je haar te verzachten, was je baard regelmatig en breng je een onuitwisbare conditioner aan om je haar te hydrateren. In het professionele segment kunt u multifunctionele producten vinden die shampoo en conditioner combineren: dit kan bijvoorbeeld bogen op Redken Brews 3 in 1.
 • Kam je baard vóór het scheren en tijdens het proces. Dit zal helpen om ondeugende "gadgets" te detecteren en te neutraliseren.
 • Scheer de borstelharen niet met een machine tegen groei - het onvermijdelijke trauma aan de huid zal leiden tot een nog grover worden van het haar.
 • Een stijve baardtrimmer heeft de voorkeur boven een werktuigmachine.
 • Breng na elke scheerbeurt of knipbeurt verzachtende middelen aan. Dergelijke producten uit het professionele segment presteren beter dan de massamarkt droog: ze kleven niet aan elkaar en wegen de haren niet, maken niet het effect van vettigheid, maar ze werken krachtig en snel.

Aanbevelingen voor baard- en snorstylisten

Tot slot delen we de belangrijkste: de principes van SalonSecret-experts, waaraan zij zich houden bij het scheren en het vinden van de perfecte baardvorm.

 • "Van Dyke en balbo - voor mollig, doos - voor hoekige of langwerpige gezichten" - een dergelijke redenering kan worden toegeschreven aan het aantal algemene aanbevelingen, maar niet aan strikte regels.

Baard waxen

De informatie dat alleen vrouwen hun toevlucht nemen tot waxen is verouderd. Onder mannen is deze procedure ook in trek. Het enige verschil is dat mannelijk haar stugger van structuur is en moeilijker te verwijderen. Maar is het de moeite waard om waxen op het gezicht te gebruiken? Om dit zeker te weten, moet u een specialist raadplegen, omdat deze ontharingsmethode contra-indicaties heeft:

 • vette huid gevoelig voor acne en acne,
 • rosacea,
 • huid na peeling,
 • oncologie,
 • lupus of aids,
 • diabetes.

Ook kunnen na de procedure bijwerkingen worden waargenomen:

 • roodheid en ontsteking van de huid,
 • acne,
 • blauwe plekken,
 • ingegroeide haren.

Als u toch hebt besloten om te waxen, maak dan kennis met de stadia van de implementatie:

 1. Huidreiniging.
 2. Toepassing van speciaal poeder of talkpoeder. Dit zal de huid uitdrogen.
 3. De verdeling van was op de juiste plaatsen.
 4. Wax verwijdering.
 5. Toepassing van een speciale gel of tonic.

Waxen helpt je om je huid lang glad te houden.

Als je denkt dat een baard iets voor jou is, begin dan klein: kweek gezichtshaar tot de gewenste lengte. Dit bleek het moeilijkste deel van het proces te zijn. Heb geduld en kracht, want het resultaat is het waard!

Nog niet zo lang geleden keerden de baard en snor bij mannen terug naar de mode, waardoor veel mannen stijlvolle en geschikte soorten en vormen van baarden begonnen te kiezen. Experts merken echter op dat een mooie baard een netjes getrimde en geschoren vorm van gezichtshaar is, die netjes en fit moet zijn. Om dit resultaat te verkrijgen oefenen kappers scheren.

Tegenwoordig wordt een groot aantal vormen en soorten baarden als modieus beschouwd, het kan een minimale nette baard zijn of een volumineuze en gelegde baardschop. De hoofdregel voor het krijgen van een nette vorm is een correct uitgevoerde krullende scheerbeurt door een specialist of door een man thuis. Om dit soort procedure uit te voeren, moet u de vorm van de toekomstige baard duidelijk bepalen, lijnen trekken en alle benodigde hulpmiddelen in voorraad nemen.

Alexander Reshetov Stylist en technoloog Redken

 • Kies hulpmiddelen en methoden om borstels met je meester te bestrijden. Professionele scharen en zware trimmers thuis zijn waarschijnlijk niet nodig, en een slimme kapper zal u altijd ontmoedigen om modieuze apparaten te kopen die van plan zijn zich in uw huis te vestigen en stof te verzamelen.
 • De sleutel tot een nette baard is de regelmatige toepassing van onuitwisbare verzorging na het scheren. De taak is om de borstelharen te hydrateren, te voeden en te beschermen tegen temperatuur en mechanische schade. In de samenstelling van dergelijke fondsen mag alcohol niet hoger zijn dan de vierde in de lijst van ingrediënten.

Abonneer u op onze sociale netwerken om op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties, wedstrijden, promoties en speciale aanbiedingen: Instagram, Vkontakte, Yandex.Zen, Facebook

Er lijkt een fout te zijn. Probeer het later opnieuw.

Stadia

Nadat het gezicht is gestoomd, zijn de poriën geopend, zijn de haren zacht geworden en gaan naar de volgende fasen.

 1. Voorbereiding gereedschap
 • Een van de meest populaire scheeropties is de wegwerpmachine.

  Herbruikbare modellen met verwijderbare cartridges kunnen snel onbruikbaar worden vanwege dichte vegetatie, wat oneconomisch is. Beter vervangen door een T-vormige machine met een verwijderbaar mes,

  Om de haren er netjes uit te laten zien en een duidelijke vorm te geven, wordt het aanbevolen om een ​​speciale stencil te gebruiken. In zijn vorm lijkt het op een patroon. Door het op het gewenste gebied toe te passen, kunt u een vrij duidelijke scheerlijn definiëren. Het correct en mooi scheren van een baard met een scheermes zal zo'n stencil helpen.

  Scheren met behulp van een machine en een stencil wordt uitgevoerd volgens standaardtechnologie. Breng schuim of gel aan op de gemarkeerde gebieden en behandel vervolgens met een hulpmiddel. Verwijder eventueel achtergebleven product met haren met een servet of handdoek om indien nodig door te scheren.

  Controleer of aan beide kanten hetzelfde aantal haren is verwijderd. Herhaal indien nodig de procedure als er kleine fouten zijn.

  Om een ​​duidelijke rand uit te voeren, is het beter om een ​​speciale trimmer te gebruiken. Een paar sproeiers en een verandering in de lengte van de haren zullen het optimale resultaat bereiken.

  Als er snorharen zijn, moeten deze zorgvuldig worden bijgesneden met een speciale schaar.

  1. Huidbehandeling Lotion

  De huid na het scheren is erg gevoelig en moet worden beschermd. Om poriën te sluiten, grondig wassen met koud water, veeg je gezicht droog en breng vervolgens aftershave of balsem aan.

  Dit zijn de belangrijkste fasen van het prachtig scheren van een baard met een werktuigmachine.

  Het belangrijkste in dit proces is om de grenzen duidelijk te definiëren en niet veel overbodig te scheren. Het is altijd beter om wat haartjes achter te laten dan te verwijderen waar dat niet nodig is.

  Spoel de instrumenten en desinfecteer ze zodat ze klaar zijn voor het volgende gebruik.

  Het gebruik van de machine en geschikt gereedschap kan het gezicht volledig glad maken.

  Er is een manier om een ​​baard volledig af te scheren met een werktuigmachine.

  1. Was eerst je gezicht grondig met een geschikte reinigingsgel of een speciale zeep. Was de vegetatie ook met shampoo en conditioner.
  2. Trim de haren met een speciale schaar - zodat de machine snel de haren aankan.
  3. Verdeel de gel of het schuim gelijkmatig over je wangen en nek. Gebruik een scheerkwast of breng het product aan met je handpalmen.
  4. Begin met verwerken vanaf het wanggebied en verplaats de machine soepel van boven naar beneden. Alle bewegingen moeten van het slaapgedeelte naar de kin worden gericht, strikt langs de haarlijn. Anders moet u zich niet scheren - u kunt uw huid verwonden.
  5. Ga door naar de nek. Alle bewegingen moeten heel voorzichtig zijn, er bestaat een groot risico op snijwonden. Verplaats de machine of het scheerapparaat omhoog van de basis van de nek naar de kin. Draai de huid dicht bij de adamsappel om een ​​moeilijk bereikbare plaats te penetreren.
  6. De laatste fase is het scheren van de snor. Plaats het mes onder een kleine hoek ten opzichte van het gezicht, de richting is van de neus naar de bovenlip.

  Na de procedure, gladde huid met lotion of aftershavebalsem. Dit kalmeert de opperhuid, verlicht irritatie en stimuleert de genezing van kleine snijwonden.

  Details over het correct scheren van een baard

  Naleving van scheertechnieken is de sleutel tot het succes van deze procedure.
  Goed scheren zorgt niet alleen voor een gladheid en netheid van de huid, maar voorkomt ook snijwonden, irritatie en ontsteking.

  Aanvankelijk scheren moet alleen worden gedaan op haargroei! Anders loopt u het risico de haarzakjes te beschadigen, wat gepaard gaat met het risico van ingegroeide haren.

  Om de juiste scheertechniek te observeren, volgt u een bepaalde reeks acties:

  Thuisbehandeling na het scheren

  Nadat je ongewenste haren hebt afgeschoren, moet je zeker aandacht besteden aan huidverzorging.
  De scheerprocedure is immers vrij traumatisch, zelfs als alle regels worden nageleefd, daarom moet er alles aan worden gedaan om microtrauma van de huid geen ongemak te veroorzaken en zich niet te ontwikkelen tot irritatie en ontsteking.

  Volg deze procedures voor een juiste huidbehandeling:

  1. Spoel na het scheren alle schuim en geschoren haar af met warm water.
  2. Droog je gezicht met een droge handdoek. Probeer niet te wrijven, omdat wrijving onnodige voorwaarden creëert voor de ontwikkeling van irritatie.
  3. Breng na het scheren masserende bewegingen aan op je gezicht. Momenteel zijn verschillende crèmes, lotions en balsems wijdverspreid. Gebruik gevoelige huidproducten als u de neiging heeft tot irritatie en allergische reacties.

  Vergeet niet dat elke persoon een strikt individuele reactie heeft op verschillende stoffen waaruit crèmes en balsems bestaan.
  Als u last krijgt van brandend gevoel, jeuk of irritatie, stop dan onmiddellijk met het gebruik van dit product.

  Hoe een scheermiddel te kiezen

  Onlangs hebben experts niet aanbevolen dure schuimen of scheergels te kopen, omdat deze stoffen bevatten die gevaarlijk zijn voor de huid. Neem echter geen woord.

  Zonder een gespecialiseerde tool is er de mogelijkheid om jezelf te snijden of ernstige irritatie te krijgen.

  Als je je zorgen maakt over de samenstelling van het product, gebruik dan een die geen zeepcomponenten bevat: hoe minder schuim, hoe beter.

  Om de richting van haargroei te bestuderen

  Omdat gezichtshaar op een chaotische manier groeit, markeer de zones en onthoud de richting van de groei. Artsen geloven dat een man, die zijn eigen gezicht kent, in staat zal zijn om perfect te scheren met zowel een werktuigmachine als een populaire trimmer. Je moet beginnen vanaf de wangen en dan tekenen vanaf het begin van de groei van de haren van boven naar de lijn van de kin.

  Het is belangrijk om te weten: Gebruik geen botte messen die de dunne huid kunnen beschadigen of irritatie kunnen veroorzaken. Kleine puistjes verschijnen op het oppervlak, en als je een bepaald gebied niet afwerkt, wordt het praktisch onmogelijk om dit te doen.

  Draai je naar het snorretje en de baard en houd het scheermes diagonaal. Zo zal het mogelijk zijn om het gezicht glad te maken en irritatie en droogheid te voorkomen.

  Je gezicht scheren

  Vaak verliezen mannen een van de belangrijkste punten uit het oog en vragen zich af "hoe te scheren zonder irritatie". Het gezicht en de kin spoelen, kun je vergeten om de nek af te vegen.

  Experts adviseren om de huid te stomen voor het scheren. Om dit te doen, laat de handdoek vijf minuten in heet water zakken, knijp dan en breng aan op het gezicht. Bevochtig een scheermes of trimmer in koud water.

  Dit maakt het proces eenvoudig.

  Het is belangrijk om te weten: als een man stijve haren heeft, zal deze methode niet werken, omdat een bevochtigd mes en een gestoomde huid alleen het proces verergeren en niet alleen ongemak, maar ook irritatie veroorzaken.

  Met een gevoelige huid is het de moeite waard om verschillende stappen toe te passen die helpen een gezond en opgeruimd uiterlijk te behouden:

  • Was je gezicht
  • Breng speciale olie aan (je kunt kopen in een gespecialiseerde winkel),
  • Breng scheerschuim aan.

  Raad: was het scheermes door elke benadering, terwijl het haar en het product onder het mes verzamelen. Dit vertraagt ​​het proces.

  Hoe om te gaan met moeilijk bereikbare plaatsen

  De meest ontoegankelijke plaatsen zijn de gebieden boven de lip en de adamsappel. Om de delicate en dunne huid niet te verwonden, moet de man zijn hoofd kantelen en zijn vingers gebruiken om een ​​stukje huid te trekken. Verwijder met gladde bewegingen het resterende haar met een trimmer of scheermes.

  Het is belangrijk om te weten: zelfs als er ongewenste haartjes achterblijven, hoeft u niet meerdere keren een mes over de huid te trekken. Bij mishandeling zal ze reageren met irritatie of droogheid.

  Verzorging na het scheren

  Reinig de huid na alle manipulaties met warm water, vergeet niet om speciale aandacht te besteden aan de nek en oren, want daar kunnen schuim of haar achterblijven. Veel mensen gebruiken colognes voor het effect van frisheid en fit. Maar niet alle zijn geschikt voor deze specifieke remedie. Wat kan na de procedure worden gebruikt:

  • Gel (gevoelige huid van de Gillette-serie)
  • Crème (Arko Comfort)
  • Lotion (D.R. Harris Arlington of Old Spice WhiteWater)
  • Balsem (Nivea Soothing)

  Niet alle jongeren kunnen echter een complete ontharingsmethode gebruiken. Velen willen een kleine stoppels of baard achterlaten. Volgens de meisjes geeft dit de jongens brutaliteit en lengte. Hieronder hebben we een lijst met regels samengesteld die helpen om een ​​mooie baard te maken en de nodige zorg in acht te nemen.

  Waar moet ik op letten voordat ik besluit dat een baard je optie is?

  • Het uiterlijk van de haren
  • Gezichts- en huidconditie
  • Haargroeisnelheid
  • Veldopkomst varkenshaar

  Specialisten adviseren in de eerste plaats om in de spiegel te kijken en de vorm van het gezicht te bepalen om de juiste vorm van de snor en baard te kiezen.

  Zodra deze fase voorbij is, zou je een baard moeten laten groeien. Dit moet echter verstandig worden benaderd. Als je leeftijd vanaf 20 jaar oud is, dan is een sikje, een klein stoppelveld dat soepel in snorharen verandert, geschikt voor jou. Voor oudere mannen raden experts aan om een ​​enorme baard te laten groeien.

  Advies van een dermatoloog: de baard moet worden verzorgd evenals de huid van het gezicht. Er zijn gespecialiseerde producten, waaronder zelfs shampoo, die hygiëne en een goed uiterlijk bieden.

  Kappers geloven dat je een goede baardvorm kunt geven met een scheermes. Het wordt echter afgeraden om het thuis te gebruiken.

  Het is beter om een ​​specialist te contacteren met deze vraag, die niet alleen het proces, maar ook de juiste zorg zal verzekeren.

  Baardverzorging

  Er is een video op internet die een man kan "begeleiden en onderwijzen" hoe hij goed voor een baard moet zorgen, hoe hij zich goed kan scheren met een machine of tondeuse. Maar we zullen tips delen.

  Baardverzorgingshulpmiddelen:

  • Tondeuse
  • Elektrisch scheerapparaat
  • De machine

  Een haartrimmer speelt een sleutelrol in dit proces, want alleen dankzij dit kan een man zelfs zijn haar op zijn baard over de hele lengte. In de winkel vinden verkopers de nodige sproeiers die voor het nodige gemak zorgen.

  Volg deze instructies tijdens het knippen van haar:

  1. Kies een mondstuk
  2. Moet van boven naar beneden knippen, zonder huidpleisters te missen
  3. Het is niet nodig om de baard te behandelen met gels of zalven

  Het is belangrijk om te weten: een trimmer en een tondeuse zijn twee verschillende dingen!

  Wat is het belangrijkste verschil? Met een haartrimmer kun je een dikke en lange baard vormen. De trimmer is handig om een ​​kleine baard of stoppels te knippen. Hoe dan ook, als je een baard laat groeien, moet je beide gereedschappen thuis hebben die een mooi uiterlijk voor je gezicht zullen geven.

  Een trimmer gebruiken

  Selecteer het mondstuk om te beginnen. Het platte gedeelte moet zich aan de huid hechten en geen ongemak veroorzaken. Met de procedure kunt u uw baard of stoppels efficiënt en nauwkeurig scheren, zonder snijwonden, verbranding en irritatie te veroorzaken. Bewegingen moeten gericht zijn tegen haargroei. Om bakkebaarden of haar in de nek te knippen, verwijdert u de opzetborstel en trimt u het haar voorzichtig.

  Het is belangrijk om goed voor het apparaat te zorgen:

  • Reinig de trimmer na elk gebruik van het haar dat erin zit. Om dit te doen, is er een speciale borstel die bij het apparaat wordt geleverd.
  • Sommige auto's kunnen onder water worden gespoeld.
  • Verwijder de trimmerkop met de knop en verwijder de haren uit de groeven van het apparaat. In dit geval kunt u een wattenstaafje of een wattenstaafje gebruiken.
  • Zodra het apparaat droog is, schakelt u het in om onnodig vuil te verwijderen.

  Dermatologen adviseren op regelmatige basis om de trimmer schoon te maken, omdat het een maand lang zonder reiniging onhygiënisch is.

  Interessant feit: er zijn vetten die de trimmer helpen het werk beter te doen. In dit geval is het niet nodig om de machine na elke procedure te wassen.

  En meer tips om u te helpen er 100% uit te zien.

  Een onverwachte tip: kleur je baard

  Als je je uniekheid wilt benadrukken of grijs haar wilt verbergen, kleur het dan in. Vergeet echter niet om deze manipulatie met snorharen uit te voeren, zodat er geen vragen zijn. Jonge mannen minachten nu niet om een ​​baard in alle kleuren van de regenboog te schilderen.

  Vergeet de snor niet

  Om niet alleen een baard te houden, maar ook een snor. Nu is het modieus om ze volledig af te scheren, waardoor alleen de vegetatie op de kin overblijft. Maar niet alleen snorren vereisen zorg. Wenkbrauwen, lies en okselgebieden moeten ook worden "verzorgd". Als u speciale aandacht aan deze gebieden besteedt, kunt u zich comfortabeler en brutaler voelen.

  Conclusie

  Dankzij onze tips lijkt het nu ongewenst en pijnlijk om voor een baard te zorgen of om dagelijks te scheren. Om je gezicht te scheren met een machine, moet je een aantal regels volgen: zorg voor en na het scheren, controleer de haargroei, maak het gereedschap schoon.

  Als je een lange baard laat groeien, moet je een geschikte vorm voor jezelf kiezen en een elektrisch scheerapparaat, een tondeuse of een tondeuse gebruiken.

  Feit: het haar op de kin moet worden verzorgd met behulp van gespecialiseerde producten, waaronder shampoo, gel, balsem, crème en anderen.

  Goed gebruik van tips zal u een goed begin van de dag geven en u ook in staat stellen om in elk geval onweerstaanbaar te blijven.

  Krullend scheren: hoe een baard mooi te scheren? Hoe een baard te scheren met een scheermes, een werktuigmachine, een trimmer, een machine

  Elke volwassen man is vroeg of laat verbaasd over de vraag om een ​​apparaat te kiezen voor het verwijderen van borstelharen in het gezicht. Veel mannen verlaten hun baard, omdat het er stijlvol en mooi uitziet en hun individualiteit benadrukt. Maar hiervoor moet de vegetatie in goede staat zijn. Hoe een baard scheren? Dit probleem maakt verschillende mannen ongerust.

  Het is mogelijk om thuis een mooie haarlijn te knippen, maar is het beter om te scheren met een T-vormige machine of een elektrisch scheerapparaat? En moet ik het gebruiken? Ook zijn veel vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid geïnteresseerd in momenten met betrekking tot de negatieve gevolgen van dit proces - hoe zich te scheren zonder irritatie? Of hoe een baard te scheren zodat stoppels overblijven?

  Het is mogelijk om thuis mooi gezichtshaar te maken, maar hiervoor heb je bepaalde hulpmiddelen, geduld en ervaring nodig.

  Om het gewenste effect te krijgen, moet u de gelaatstrekken, het ovaal, zorgvuldig overwegen en ook rekening houden met de haarkleur, de huid en de eigen groei.

  En pas daarna begint u het proces van het kweken van haren, het scheren, rekening houdend met de bovengenoemde factoren.

  Kenmerken van de procedure

  Wat is beter om te scheren? Elke man lost dit probleem afzonderlijk op, elk scheerapparaat heeft zijn sterke en zwakke punten, dus de keuze van de methode voor het verwijderen van haren is gebaseerd op de individuele voorkeuren van de man, op basis van zijn ervaring, gebrek aan trauma, irritatie, gemak en comfort van het gebruik van dit hulpmiddel. Als er mollen op het gezicht zijn, is het noodzakelijk om de scheerprocedure heel voorzichtig uit te voeren om het optreden van wonden, snijwonden, enz. Te voorkomen. Een speciale techniek wordt ook gebruikt om de baard te laten groeien.

  Hoe een man met een machine te scheren? De klassieke manier om een ​​scheermes met ervaring te gebruiken, zorgt voor een schone scheerbeurt en minimaal huidletsel. Een baard scheren is niet moeilijk, hiervoor hebben we nodig:

  • Het apparaat,
  • blade,
  • Romige zeep, zeep voor de uitvoering van het proces,
  • Scheerkwast
  • Warm water
  • spiegel,
  • Om irritatie te voorkomen - een stof die wordt gebruikt na het verwijderen van vegetatie van het gezicht.

  Je hebt nodig: gerechten voor het kloppen van schuim, een handdoek voor het stomen van de huid, stoffen uit snijwonden. Veel mannen gebruiken crèmes, lotions, oliën voor deze procedure.

  • Voorbereiding van huid, haar,
  • Slagschuim op de voorkant verdelen,
  • Proces implementatie
  • Huidweefselverwerking,
  • Reinigingstoestellen.

  Om een ​​spectaculaire baardvorm te krijgen, heb je nodig:

  • Werktuigmachine, borstel
  • Stof voor het wassen van vegetatie,
  • Comb,
  • Gels, zalven voor de implementatie van het proces.

  Correctie van het haar vindt plaats na het selecteren van het type baard.

  Het wordt aanbevolen franje, een vierkant voor korte mannen, voor mensen van gemiddelde lengte - vegetatie kan naar eigen inzicht worden geregeld en hoge dragers van de sterke helft van de mensheid passen losse baarden die goed passen bij de lichaamsafmetingen. Het is mogelijk om je eigen baardstijl te kiezen dankzij verschillende foto's - portretten van mensen, je moet ook momenten onthouden als:

  • Het is noodzakelijk om de kenmerken van je gezicht, de grootte van je jukbeenderen, mond te overwegen, om deze informatie te vergelijken met een denkbeeldige soort vegetatie,
  • Laat het haar geleidelijk groeien, let op de groei van de haren, hun dichtheid,
  • Teken in het hoofd duidelijk de afbeelding van een baard - vergelijk het met de vorm van je gezicht. Mollige mensen worden bijvoorbeeld aanbevolen om vegetatie te knippen die niet de contour van de kin bereikt, dit wordt gedaan om het ovaal van het gezicht te versmallen. Voor langwerpige personen, het beste ontwerp van een haarlijn in de vorm van een hoefijzer,
  • Bij het kiezen van een baard wordt rekening gehouden met verschillende factoren - menselijke groei, haarkleur. Bijvoorbeeld, blonde mannen worden meestal aanbevolen een breed type vegetatie.

  Hoe te scheren zonder irritatie? Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om het scheerproces te implementeren, waardoor het optreden van irritatie na het uitvoeren van deze procedure wordt geëlimineerd. Vanwege de sterke druk door het scheermes worden de huidweefsels uitgerekt, daarom is het noodzakelijk om het apparaat te leiden volgens de groeirichting van de haren, in dit geval zal de huid niet worden gewond.

  Tijdens het scheren is het noodzakelijk om speciale gels te gebruiken die helpen bij het glijden van het gereedschap, waardoor wonden en microscheuren worden voorkomen. Veel experts adviseren u om de gel vooraf te gebruiken - breng het een paar minuten voor het proces aan op het onthaarde gebied, in deze situatie wordt het haar zachter en kan het later gemakkelijk worden verwijderd.

  De belangrijkste etappes

  Om een ​​baard te laten groeien, moet je na het proces voor de huid zorgen. Was je gezicht met warm water, breng een goede lotion aan.Tijdens het laten groeien van een baard moet het scheren 1 keer in 3-4 dagen worden gedaan. Dit zal helpen om de structuur van de haren te verbeteren, ze zacht, volgzaam te maken, de groeisnelheid te normaliseren.

  Specialisten onderscheiden de volgende fasen van het proces:

  1. Het vooroppervlak wordt gewassen, de vegetatie wordt bevochtigd en vervolgens gekamd - de haren moeten in één richting kijken,
  2. Als de mannelijke vertegenwoordiger harde haren heeft, is het beter om van tevoren een warm kompres uit te voeren - dit helpt de poriën te openen en de bloedcirculatie te verbeteren. Droge huid is vooraf bevochtigd met crème,
  3. Door middel van een scheerkwast zijn de haren bedekt met schuim - huidweefsels verzachten voor het scheren. Schuim wordt ook aangebracht op het snorgebied, waarna de haren worden verwijderd in het gebied van de wangen, nek,
  4. Voor het eerst wordt de procedure voor het aanbrengen van de haarlijn uitgevoerd in de richting van de haargroei. Vervolgens wordt het opnieuw coaten met schuim van vegetatie, door middel van de machine wordt een beweging tegen de groei van haren uitgevoerd. Aan het einde van het proces - een snor, worden haren op de onderlip verwijderd,
  5. Met behulp van een vochtige doek wordt het resterende schuim aan de voorkant verwijderd. Waarna de huid in crème wordt geweekt, kunt u ook een kompres maken. Het gezicht wordt verfrist met speciale middelen (bijvoorbeeld toiletwater).

  Om een ​​mooie baardvorm te krijgen (met behulp van een trimmer) heb je nodig:

  • scheermes,
  • Scherpe schaar
  • Keramische mes trimmer.

  • De haren zijn geschoren in het gebied van de wangen, nek,
  • De snor wordt op de benodigde dichtheid gebracht,
  • De haren onder de onderlip worden verwijderd, de baardrand wordt langs alle kanten weggeborsteld,
  • Met een trimmer krijgt een schaar een bepaalde vorm van een baard.

  Met behulp van correct geselecteerd

  Inspecteer vóór het scheren de huid van het gezicht en zorg ervoor dat er geen acne, erysipelas en andere huidziekten zijn.

  Voor licht en soepel scheren is een belangrijke actie het gezicht stomen. Dit kan met een eenvoudige wasbeurt met warm water of een warme handdoek.

  • Hoe heter het water voor het wassen of voor de handdoek, hoe beter en comfortabeler het scheren zal zijn.
  • Heet water zal je haar kalmeren en ontspannen en je poriën openen, je zult voelen dat nat haar veel gemakkelijker scheert dan droog of niet voldoende gestoomd.
  • Om je baard en huid voor te bereiden op het scheren met een kompres van een natte warme handdoek, moet je:
  • giet heet water in een geschikte container. Het is goed als de temperatuur van het water 70-90 ° C bereikt. Desgewenst kunt u afkooksels van kalmerende kruiden, bijvoorbeeld kamille of calendula, aan het water toevoegen.
  • Dompel een handdoek ongeveer 30 seconden in het water. De handdoek kan klein zijn: het belangrijkste is dat je door de grootte ze kunt bedekken met alle gebieden die onderhevig zijn aan scheren.
  • Trek de handdoek uit het water, knijp. U hoeft niet te veel te knijpen, maar mag ook niet van de handdoek druppelen.
  • Leg een paar minuten een handdoek op je gezicht. In dit geval is het niet nodig om de neus en oren te bedekken, omdat het kompres de delen van de huid en haarlijn beïnvloedt waar het scheren zal worden uitgevoerd.
   Om de handdoek niet met uw handen vast te houden, zit u in een comfortabele stoel en kantelt u uw hoofd een beetje naar achteren. Hierdoor kunt u ontspannen, wat een gunstige invloed heeft op de voorbereiding van de huid.

  Scheer zelf thuis je baard prachtig

  Een correct geselecteerde baardvorm zal de individualiteit en stijl van de man benadrukken. U kunt een mooi kapsel maken, niet alleen in de salon onder toezicht van een specialist, maar ook alleen. Men moet verlangen, geduld, vaardigheden en hulpmiddelen bij de hand hebben.
  Om het effect te bereiken, is het voldoende om de kenmerken, ovaal van het gezicht te bestuderen, en ook rekening te houden met de kleur van het haar, de huid, eigen groei. Hierna moet je stoppels laten groeien, het scheren, rekening houdend met alle bovengenoemde factoren.

  Hoe een baard kiezen?

  1. Experts raden aan om naar de gelaatstrekken te kijken. Dit geldt met name voor de grootte van de jukbeenderen en de mond.Als je voor de spiegel staat, moet je deze details mentaal vergelijken met een denkbeeldige baard.
  2. Gedurende een paar weken moet je het scheren vergeten, stoppels laten groeien en je eigen gezicht blijven bestuderen.

  Het is belangrijk om de kenmerken van haargroei en de plaats waar ze dicht groeien te observeren. Moet mentaal een toekomstige baard voorstellen. Als het breed moet zijn, wordt het aanbevolen om het haar in de nek en aan de bovenkant van de wangen te knippen. Voor mollige vrouwen moet u een knipbeurt kiezen die de kinlijn niet bereikt. Dus visueel kun je het ovaal van het gezicht versmallen.

  Hetzelfde effect wordt bereikt bij het verlaten van de vegetatie rond de mond en volledig afgesneden op de wangen.

 • Als de haarlijn op het gezicht dik is, wordt een soepele verbinding van de snor en baard waargenomen, dan kan een trapeziumvormig kapsel worden gedaan. Om het gezicht visueel langwerpig te laten lijken, wordt de snor middelgroot gekozen. Voor eigenaren van een langwerpig ovaal van het gezicht, moet je gezichtshaar laten groeien zodat je een hoefijzerbaard maakt. Als je naar de foto kijkt, is het merkbaar hoe duidelijk het verschil wordt gevonden tussen deze versie van het kapsel en de baard van de geit, evenals de sik.
 • Bijzonder opmerkelijk is de kleur van het haar, de gezichtshuid en de mannelijke groei. Als een persoon lang is, moet een pluizige, omvangrijke baard worden gekweekt. Laag gesneden mannen zijn geschikte opties voor kapsels in de stijl van minimalisme. Eigenaren van donker haar en een lichte huidskleur kunnen compacte, volumineuze baarden oppakken. Het wordt aanbevolen om de haarlijn in de wang zorgvuldig te knippen. Blondharige experts adviseren om een ​​brede baard te laten groeien.
 • U kunt uw baardstijl kiezen uit de foto. Een man moet stoppels laten groeien, wachten tot ze haar gezicht bedekt.
 • Hoe maak je een spectaculaire baard?

  Het is gemakkelijk om gezichtshaar zelf te knippen. Het belangrijkste is om de nodige accessoires bij de hand te hebben:

  • een scheerapparaat uitgerust met een reservemes,
  • baard wasmiddel,
  • een geschikte kam
  • zalf of scheergel,
  • scheerkwast.

  Je kunt de haren corrigeren nadat je de vorm van de baard hebt gekozen. Haircut Kare of Jabot is geschikt voor korte mannen. Voor eigenaren van gemiddelde lengte wordt elk baardontwerp aanbevolen. Lange mensen moeten brede baarden kiezen. Ze zullen effectief worden gecombineerd met de proporties van het lichaam.
  Dankzij een goed gekozen type kapsel, kun je enkele fouten verbergen en de beste kanten markeren.

  Hoe een mooie baard scheren?

  Nadat je erin geslaagd bent gezichtshaar te laten groeien, moet je doorgaan met het prachtige ontwerp. Voor een dergelijke procedure heeft u nodig:

  1. keramische snoeischaar
  2. een scheermes nodig om de vegetatie op de wangen te behandelen, kin,
  3. gewone scherpe schaar.
  • Het haar in de wangen en nek is geschoren en bereikt de grens, waar de baard begint.
  • Breng een snor naar de vereiste dichtheid.
  • De haren onder de onderlip worden verwijderd en de randen van de baard worden zorgvuldig in de schaduw gesteld.
  • Gebruik een trimmer en een schaar om de baard de nodige vorm te geven.

  Welke baard is modieus?

  Er zijn veel opties voor weerhaken die u zelf kunt doen.

  1. Suvorov-baard. Zoals te zien op de foto, begint het ontwerp vanaf de slapen en daalt dan geleidelijk af, grenzend aan de jukbeenderen en bereikt de mondhoeken. Er is een vlotte verbinding met een snor. De kin blijft kaal.
  2. Ankerbaard. Het grootste deel van de haarlijn is geconcentreerd in het kingebied. Dit kapsel wordt gekenmerkt door een dunne kleine snor, een baard die zich uitstrekt langs de kin en het gebied onder de onderlip bedekt. Op de wangen, tempels, is vegetatie volledig afwezig.
  3. Sik. De ontwerpprocedure begint direct onder de onderlip en wordt voorgesteld door een smalle strook. Het ronde deel van de kin is bedekt met haar.
  4. Sik. Als je goed kijkt naar zo'n knipbeurt op de foto, kun je veel gemeen hebben met Kozlina-baard. Sik heeft echter een meer afgeronde vorm. In dit geval bedekt de vegetatie de hele ronde kin.
  5. Hollywood-baard.Kijkend naar zo'n knipbeurt op de foto, kun je zien hoe het combineert met een kleine snor. De onderkaak en ronde kin bedekt de haarlijn volledig. In dit geval zijn er geen snorharen.

  Met bepaalde informatie is het gemakkelijk om een ​​baard te kiezen en zorgvuldig te ontwerpen, die een spectaculaire toevoeging aan de afbeelding wordt.

  Hoe een baard te scheren is een vraag die veel mannen interesseert

  Veel moderne mannen zijn geïnteresseerd in de vraag - hoe een baard goed en efficiënt te scheren. Dit geldt niet alleen voor degenen die een baard willen laten groeien, maar ook voor alle mannen in het algemeen.

  Bovendien, als je besluit om een ​​baard te laten groeien, moet je deze regelmatig en mooi scheren om zijn vorm te behouden. Deze techniek vereist, net als vele andere cosmetische procedures, bepaalde ervaring en vaardigheden.

  Allereerst moet het een veilige scheerbeurt van de baard zijn, die geen ongemak en schade aan de huid zou veroorzaken.

  Juiste baardvorming

  Voordat je begint met scheren, moet je de juiste baardvorming doen. Om dit te doen, moet je eerst begrijpen welke vorm je hebt. Dit is om te begrijpen welk type baard het beste is voor jou.

  Het is duidelijk dat je voor het scheren eerst een baard moet laten groeien, en dan begint de vorming van een mooie, regelmatige vorm. Bovendien moet je zorgvuldig bestuderen waar je haar groeit.

  Ze kunnen dichter bij de neus groeien of verder weg.

  De volgende stap zal een mentale weergave zijn van wat voor soort uiterlijk je baard zal hebben. Hier moet u beslissen welk type moet worden gekozen.

  Als je een combinatie van snor, kin en jukbeenderen hebt, evenals intense haargroei, dan is de beste optie een volledige, uniforme baard. Mensen met een rond gezicht moeten sik of baard kiezen op basis van het type geit.

  Als je vloeibare snor typisch is, dan is de beste optie om een ​​baard te maken zoals die van Abraham Lincoln.

  Nadat u een specifiek model hebt gekozen, moet het haar enigszins kunnen groeien. Pas daarna moet u een hoogwaardige machine nemen en proberen het uiterlijk correct te simuleren.

  Scheerfuncties

  Voordat je begint met scheren, moet je de tool kiezen waarmee je je baard direct wilt scheren. Veel mensen geven de voorkeur aan scheerapparaten met gevaarlijke messen. Toegegeven, ze kunnen behoorlijk intens saai zijn. In dit verband moeten ze periodiek worden gewijzigd, zodat de procedure veilig en hygiënisch blijft.

  Om het haar met maximale kwaliteit te scheren, kunt u deze procedure het beste 's ochtends uitvoeren. Daarvoor moet je jezelf grondig wassen met warm water en een speciale crème gebruiken om de huid te verzachten.

  Deze voorbereidende maatregelen zullen het mogelijk maken om de haren en de huid zachter te maken, waardoor het scheerproces veel gemakkelijker wordt.

  Na de voorbereiding wordt een servet enkele minuten op het gezicht aangebracht, nadat het in warm water is gedompeld.

  Zodra de huid is voorbereid, wordt er een speciaal schuim op aangebracht. Dit wordt gedaan met behulp van masserende bewegingen. Daarna wordt schuim op het gezicht dat moet worden geschoren tegelijkertijd bedekt met schuim. Vervolgens moet u, wanneer u haar scheert, proberen de machine in warm water te wassen.

  Om de baard kwalitatief te scheren, moet je een scheermes in de richting van de haargroei naar de kin houden. Nadat het haar is afgeschoren, moet je de nek en de kin zelf doen.

  Om dit gebied voorzichtig te scheren, moet u tegelijkertijd uw hoofd achterover leunen en van de kin naar de nek scheren.

  Nadat deze fase is voltooid, wordt een snor geschoren. In deze gebieden zijn de borstelharen het meest stijf en daarom moet worden gewacht totdat het schuim het haar verzacht.

  Als het haar niet langer stijf is, moet je het schuim verwijderen en deze gebieden met warm water spoelen. Hierna wordt het schuim opnieuw aangebracht.De snor moet heel nauwkeurig worden afgeschoren met bewegingen van boven naar beneden.

  Daarna scheren de haren de kin af.

  Een baard en snor scheren: functies, wat voor soort machine en scheerapparaat om te gebruiken, hoe na de procedure te verzorgen

  Stijlvol uiterlijk is al lang geen prioriteit meer bij vrouwen. Een goed verzorgde en netjes geschoren man wordt door de samenleving gezien als een serieuze, respectabele persoon.

  En sommige mannen laten baarden groeien, waardoor ze verschillende vormen krijgen, waardoor hun persoonlijkheid en gevoel voor stijl worden benadrukt. Deze trend heeft ertoe geleid dat veel salons modelleringsdiensten voor mannelijke vegetatie aanbieden.

  Weinigen weten echter dat het gebruik van moderne apparaten, het scheren van baarden en snorren, evenals het vormgeven ervan, thuis kan worden gedaan. Het belangrijkste is om de basisprincipes te kennen.

  Baard en snor: modellering

  Styling, of modellering van gezichtshaar, wordt uitgevoerd met behulp van speciale apparaten die met succes thuis worden gebruikt.

  Een trimmer is een apparaat dat werkt volgens hetzelfde principe als een professionele haartrimmer, maar het is ontworpen om korte haren van het gezicht en andere delen van het lichaam te knippen.

  Belangrijk! Bij de trimmer is de afstand tussen de tanden veel kleiner, daarom is het risico op huidletsel aanzienlijk verminderd.

  Met behulp van een baard en snor, kunt u beide een individuele stijl kiezen en enkele van de tekortkomingen verbergen. De belangrijkste richtlijnen bij het bepalen van de stijl zijn:

  • haarkleur
  • dichtheid,
  • lengte van een man
  • kenmerken van de figuur.

  Modellering bestaat uit verschillende stappen, maar de vorm wordt in eerste instantie bepaald. Mannen met een lichte huid bijvoorbeeld met donker haar passen op een kleine baard en glad geschoren wangen. Een brede baard ziet er mooi uit op een dun gezicht. Mollige mannen zijn meer geschikte baard in de vorm van een omgekeerde trapezium of kegelvormig.

  Weet je dat In de islam is het dragen van een baard een voorwaarde en het is verboden om deze te knippen.

  Degenen die last hebben van een onevenredige vorm van de neus, wordt aanbevolen om een ​​dergelijke tekortkoming te verbergen met een snor. Als het niet te hoge en lange neus is, is het beter om een ​​smalle lange (zogenaamde Engelse) snor te dragen. Bovendien, hoe langer de neus, hoe langer het gezichtshaar zou moeten zijn.

  Nadat de vorm is gekozen, is het noodzakelijk om de vegetatie voor te bereiden om te knippen - om haar te laten groeien. En gewoon stoppen met scheren is niet genoeg - voor haar en huid moet worden gezorgd. Om de follikels voldoende nuttige stoffen te laten ontvangen, moet de huid worden gehydrateerd. Voordat je groeit, moet je de baard volledig afscheren.

  Wanneer de haren een beetje groeien, kun je beginnen met modelleren. Tijdens deze periode moet het haar elke 5-7 dagen worden geknipt, waardoor de baard de gewenste vorm krijgt. In dit geval moet u zich aan dergelijke regels houden:

  1. Korte vegetatie snijdt altijd tegen haargroei.
  2. Lange vegetatie wordt altijd gemalen.
  3. Zorg voor - gebruik speciale shampoos en kam regelmatig een baard.

  Belangrijk! Als de snor en baard voor de eerste keer worden gesneden, kunt u niet het gewenste resultaat bereiken, omdat het haar niet onmiddellijk correct ligt.

  Trimmer

  Als je je baard gaat scheren met een trimmer, terwijl je een klein stoppeltje achterlaat, verwijder dan de beschermkap van het apparaat en scheer je van het oor af. Wanneer u met deze tool werkt, moet u deze regels volgen:

  • de trimmer moet altijd in dezelfde hoek staan
  • verplaats het gereedschap vanaf één rand, beginnend bij het oor,
  • bewegingen moeten soepel zijn, scherpe bewegingen zijn niet toegestaan,
  • het is beter om de nek niet te scheren met een trimmer, hiervoor gebruiken ze een scheermes.

  Deze video laat duidelijk zien hoe je zelf een baard vormt, met een scheermes, een schaar, een kam, een machine en twee sproeiers van 6 mm en 3 mm.

  Weet je dat Gedurende een dag groeien de baard en snor van een man met 3,8 mm (per jaar - met 13,8 cm).En bij dagelijks scheren wordt ongeveer 65 mg vegetatie geschoren, wat 500 jaar lang 500 g is.

  Voorbereiding om een ​​baard te knippen

  Hoe zorgvuldiger je je voorbereidt om je baard te knippen, hoe beter dit proces zal verlopen en hoe minder tijd het kost.

  1. Was je haar en stoom je gezicht.
   Eerst moet de baard grondig worden gereinigd van alle verontreinigingen. Dit kan gedaan worden met gewone shampoo, baardshampoo of een speciale zeep die je huid niet uitdroogt.
  2. Drogen.
   Nadat je je baard hebt gewassen, dep je hem droog met een handdoek, waardoor hij een beetje kan uitdrogen. Je kunt ook een haardroger gebruiken, doe het gewoon na het kammen van je baard.
  3. Kammen.
   Kam je baard voordat je hem begint te knippen. Dit kan het beste in de richting van de haargroei: vanaf de oren leid je de kam naar de kin.

  Hoe je baard goed en mooi bij te knippen met een schaar?

  Als u ervoor kiest om met een schaar te knippen, zorg er dan voor dat ze scherp zijn en de juiste lengte hebben (het is belangrijk dat de uiteinden niet in de ogen rusten, omdat dit gevaarlijk is voor de gezondheid). Het is het beste dat ze een professionele schaar zijn, dan zijn de plakjes duidelijker. Het is noodzakelijk om zo voorzichtig mogelijk te knippen, omdat elke onjuiste beweging kan leiden tot schade aan de baard of littekens.

  Om het overtollige niet af te snijden, moet u de kam gebruiken: deze moet op de tempel worden aangebracht en houd ze vervolgens in de richting van de kin, terwijl u het hergroeiende haar afknipt. Houd er rekening mee dat de kam de huid niet mag raken om onbedoeld een langere baard te snijden.

  Kapselmachine thuis

  Op het eerste gezicht lijkt het snijden met een machine gemakkelijker te zijn dan met een schaar, maar dit is niet zo. Eerst moet u een mondstuk kiezen: het hangt allemaal af van de lengte van de baard die u wilt maken, maar het is het beste om met een langere lengte te beginnen, zodat u indien nodig het overtollige deel afsnijdt.

  Beweeg de machine soepel langs de haargroei, van de oren naar de kin. Snijd de baard symmetrisch en afwisselend zodat deze gelijk is.

  De tweede fase is een snor-kapsel: veeg de machine van de neus naar de hoeken van de lippen en vervolgens naar de kin (lippen moeten op dit moment worden samengedrukt zodat het haar niet in de mond komt).

  En pas helemaal aan het einde, ga je verder met het snijden van de nek. U kunt het mondstuk volledig verwijderen of een kort mondstuk kiezen zodat de rand tussen de nek en de baard minimaal is. Je moet van de nek naar de kin bewegen. Helemaal aan het einde kan de baard iets meer worden getrimd door met een typemachine langs de randen te lopen.

  Stapsgewijze instructies voor het knippen van een baard met een trimmer

  De eenvoudigste manier om je baard voorzichtig te knippen, is met een trimmer, op voorwaarde dat je de nodige tips hebt (je kunt niet te veel haar knippen).

  Het is noodzakelijk om het kapsel te beginnen met de wangen, nek en slapen - dit zijn precies de plaatsen waar het meeste haar zit.

  Het is noodzakelijk om alleen uitstekende haren te scheren die de hele vorm bederven.

  Dan gaan we naar het snor-kapsel, we handelen op dezelfde manier als bij het snijden van de machine. Vergeet niet dat de snor moet worden gecombineerd met een baard.

  Hoe schoon te houden?

  Naast het feit dat de baard constant moet worden gesneden, moet deze ook worden verzorgd. In je arsenaal moet een hydraterende shampoo zitten die je haar verzorgt en verzacht, evenals conditioner. Als je niet veel tijd wilt besteden aan het wassen van je baard, kun je een 3 in 1 shampoo gebruiken: bijvoorbeeld Redken Brews 3-in-1, dat het haar voedt en de huid hydrateert.

  Het is ook de moeite waard om de huid te exfoliëren om deze te reinigen van stof en andere onzuiverheden. Dit kan het beste worden gedaan met een gezichtsscrub die het stratum corneum verwijdert.

  TOP 3 noodzakelijke stylingproducten voor een baard

  Zoals je al hebt begrepen, heeft een baard dagelijkse verzorging nodig, maar daarnaast moet hij ook zo worden gelegd dat hij niet in verschillende richtingen uitsteekt en de gewenste vorm krijgt. Hiervoor heeft u speciaal gereedschap nodig.

  1. Olie voor baard en gezichtshuid - het verzacht het haar en voedt de huid, en beschermt het ook tegen schadelijke externe factoren en vergemakkelijkt het kammen (Redken Brews heeft een geweldige optie).
  2. Baardbalsem - De textuur is dichter dan die van olie, waardoor het een nette baardontwerp creëert. Bovendien voedt en herstelt hij ook het haar.
  3. Snor wax zorgt voor een stabiele styling. Het is noodzakelijk om het product op een schoongemaakte en gedroogde snor aan te brengen.
  • Voor mannen
  • Hoe
  • Hulpmiddelen voor mannen

  Er lijkt een fout te zijn. Probeer het later opnieuw.

  Een baard is niet alleen gezichtshaar. Dit is in de eerste plaats een deel van de afbeelding. Als je erover dacht om een ​​baard te laten groeien, moet je je vertrouwd maken met de minnen en voordelen van gezichtshaar, ontwerpopties en hoe je thuis het juiste kapsel kunt maken.

  Hoe voor te bereiden voor het scheren

  Voor het scheren moeten de huid en de gezichtshuid worden voorbereid:

  1. Was je scheergezicht en vegetatie. Het is raadzaam om dit te doen met heet water met shampoo. Het gezicht moet beslagen zijn, dit maakt het scheerproces gemakkelijker. Wacht tot het haar droog is.
  2. Kam door haargroei.

  Wat u moet onthouden wanneer u met elektrische apparaten werkt?

  1. Lees de instructies voor het werk in detail.
  2. Zorg dat er geen water in het apparaat stroomt.
  3. Gebruik het apparaat alleen voor het beoogde doel.
  4. Koppel het scheerapparaat los voordat u het gaat wassen of chemisch reinigen.
  5. Laat de machine niet onnodig ingeschakeld staan, vooral niet wanneer u de kamer verlaat.
  6. Steek geen vreemde voorwerpen in plaats van messen.
  7. Controleer voor het inschakelen of het snoer niet is beschadigd.
  8. Houd gereedschap buiten het bereik van kinderen.

  Sik of eilandje

  Dit ontwerp omvat twee opties: met een snor en zonder deze. Vegetatie is geschoren en omkadert de kin van het gezicht. Een rond uiterlijk blijft behouden, een klein eilandje blijft onder de onderlip. Aristocratie wordt benadrukt.

  Van dijk

  Het is een dikke sik in combinatie met gebogen antennes naar beneden. Wangen worden schoongeschoren, er wordt een sik gevormd. De snorharen zijn optioneel verbonden met het kingedeelte. Van Dyke pronkt met de gezichten van Bradley Cooper en Jeremy Renner.

  Hollywood

  Het is een kin en snor dicht beplant met borstelharen. Het planten begint vanaf het midden van de wangen, terwijl hun bovenste gedeelte schoon is geschoren, de nek is ook dicht bedekt met haren tot de adamsappel. Hollywood-liefhebbers - George Clooney, Hugh Jackman.

  Franse vork

  Vertegenwoordigt vegetatie afkomstig van de tempels, die de wangen bedekt, versmelt met een snor en splitst aan het einde. Het kapsel moet beginnen vanaf de slapen, geleidelijk aflopend naar de uiteinden van de vegetatie, aan het einde om een ​​snor te omlijsten. Levendige media: Brad Pitt.

  Brede tanks

  Om dit type baard te formaliseren, moet je de tanks volledig naar de kin laten zakken. We beginnen uit de tanks te snijden en naar beneden te gaan naar de kin, het midden van de kin is geschoren en je kunt ook je snor scheren. Prominente vertegenwoordiger: Hugh Jackman.

  Basic Scheerscenario

  • De lengte van het haar is getrimd.
  • Breng gel of schuim aan.
  • Scheren moet beginnen met het wanggebied, afhankelijk van het beoogde kapsel.
  • De volgende zone is de nek. Het wordt aangepast afhankelijk van het kapsel.
  • Ga vervolgens naar de kin, de contouren worden aangepast.
  • Voltooi het kapsel met een correctie van de snor, ga van het midden naar de uiteinden.

  Haar groeit

  Het gaat voor sommige mannen gepaard met moeilijkheden: ze groeien niet, vallen uit en bevinden zich in de foci. Problemen kunnen worden veroorzaakt door genetica, gebrek aan vitamines, onjuiste levensstijl, ziekten.

  Speciale medicijnen, vitamines, maskers helpen bij het oplossen van problemen. Er is niets te doen aan genetica, behalve om je aan te sluiten bij de zeshonderd procent die haar transplanteert.

  Hoe te beginnen met groeien? Eerst moet je soepel scheren.Zodra de haren gelijkmatig en dicht geplant beginnen te groeien, is het tijd om te stoppen en te wachten op de gewenste lengte.

  Baard passend bij gezicht

  Bij het kiezen van een ontwerp is het belangrijk om de vorm van je gezicht te overwegen, anders kan het veranderen in ongerechtvaardigde verwachtingen en een verwend beeld.

  1. Langwerpige kapsels zijn geschikt voor mollige, vierkante en trapeziumvormige vormen voor eigenaren van een driehoekige gezichtsstructuur.
  2. De onvoorwaardelijke gelukkigen zijn de eigenaren van een ovale gezichtsvorm: een kapsel van elke vorm past bij hen.

  Nu op internet kun je zelfs speciale programma's vinden die helpen het type persoon te bepalen en het juiste kapsel te kiezen.

  Modelleren van de geselecteerde vorm

  Met behulp van een trimmer wordt het gewenste kapsel gemodelleerd, worden duidelijke contouren gevormd.

  De belangrijkste soorten baardkapsels: Sik, Balbo, Van Dyke, Hollywood, French Fork, Wide Tanks, Fu Manchu, Duck Tail, Rapper Standard, Sparrow, Box, Anchor, Russian.

  Beter scheren

  Voor een glad scheerresultaat is een gevaarlijk of gewoon scheermes perfect. Voor harde, dikke haren is een scheermes met een dubbel mes geschikt. Gebruik een tondeuse en een schaar om een ​​specifiek kapsel te maken. Een baard scheren met een trimmer wordt aanbevolen voor het maken van contouren en alleen met kleine haren. Scharen doen het goed met dikke en lange vegetatie.

  Scheerapparaat

  Een baard scheren met een machine of scheermes is aan jou. Ze hebben dezelfde procedure:

  1. Het scheergebied is gewist. Om je gezicht een beetje gestoomd te maken, kun je het beste heet water gebruiken.
  2. Scheermiddel wordt aangebracht: gel of schuim. Ze zorgen voor glijden van de messen en eenvoudige verwijdering van de haren.
  3. Scheer de vegetatie in de richting van de haargroei. Volgorde: wangen - nek - kin.
  4. Reinigt de huid van haren en schuimresten.
  5. Gebruik van aftershave.

  Machine

  Om te begrijpen hoe je een baard scheert met een machine, en in het geval met een trimmer, is het belangrijk om de instructies goed te bestuderen. Dus de fasen van het scheren:

  1. Reinigt de kin van het gezicht van afvalproducten, haar drogen.
  2. Kapsels definiëren.
  3. Selectie van het gewenste mondstuk.
  4. Direct kapsel met een elektrisch scheerapparaat: we beginnen vanaf het wanggebied te knippen, vervolgens de nek naar de kaak en de kin zelf. Manipulaties zijn gericht tegen haargroei.
  5. Contourvorming.

  Hoe een baardvorm te behouden na het scheren

  Om vorm en esthetische uitstraling te behouden, is het belangrijk om de contouren van de baard periodiek op te frissen. Er zijn verschillende regels om fit te blijven:

  • Was de vegetatie om de drie dagen. Hygiëne is de sleutel tot gezondheid en schoonheid.
  • Gebruik indien mogelijk verzorgingsproducten: conditioners, maskers, oliën, kompressen. Dergelijke procedures maken het haar gehoorzaam en gezond.
  • Terwijl het haar opnieuw groeit, knip je een rand. Als het proces niet wordt gestart, kunt u het oorspronkelijke formulier eenvoudig opslaan.
  • Als het kapsel elementen van glad scheren bevat - ververs het om de drie dagen, verwond uw huid niet bij dagelijks contact met een scheermes.
  • Voor de juiste richting van de haargroei is dagelijks kammen in de juiste richting noodzakelijk met behulp van een speciale kam (bij voorkeur natuurlijk).
  • Sluit frequente krullen, strekken uit. Anders zal de haarstructuur lijden, de baard verliest niet alleen zijn vorm, maar ook zijn aantrekkelijke uiterlijk.
  • Gebruik gezichtsverzorgingsproducten.

  De tools

  Hulpmiddelen ontworpen voor het knippen en scheren van baarden zijn ontworpen voor een meer rigide haarstructuur.

  1. schaar geselecteerd met smalle, lange bladen en brede oren, aangepast voor vingers van grote dikte. Een speciale versnelling van de messen voorkomt dat het haar wegglijdt en met de klemverstelling kunt u de schaar voor de rechter- of linkerhand instellen.
  2. Tondeuse gebruikt om baarden in te korten met sproeiers van verschillende hoogtes. Na het verwijderen van de sproeiers, kunt u het haar volledig verwijderen op plaatsen waar ze niet zijn voorzien - in de nek, wangen.Maar voor een duidelijk ontwerp van de contouren en het creëren van een patroon van borstelharen, is de machine niet geschikt, hiervoor gebruiken ze een trimmer.
  3. trimmer - Een gespecialiseerd apparaat voor het knippen van gezichtshaar. Het heeft een smallere kop en veel sproeiers waarmee u comfortabel alle gebieden aankan. Sommige modellen zijn uitgerust met achtergrondverlichting, een vacuümsysteem voor het verzamelen van geknipte haren, een laserpointer. Het enige dat hem niet ter beschikking staat, is glad scheren.

  Afhankelijk van de vaardigheden en mogelijkheden, kunt u een tool kiezen waarmee u gezichtshaar volledig kunt verzorgen, zelfs zonder kappersvaardigheden.

  Cosmetische producten

  Ook wordt aanbevolen om bij vertrek de volgende middelen te gebruiken:

  • afgestemd op huidtype, crème en scheerlotion,
  • een speciale shampoo voor een baard die haar zachtheid, volgzaamheid geeft,
  • stylingproducten in de vorm van wassen, sprays en gels, waardoor het haar de gewenste vorm gedurende de dag behoudt,
  • aromatische oliën die het haar hydrateren en onaangename, aanhoudende geuren van tabaksrook of voedsel bestrijden.

  Met een competente keuze aan cosmetica kunt u het gezichtshaar esthetisch en aantrekkelijk uiterlijk geven.

  Naast dure cosmetica kunnen ook bewezen volksrecepten worden gebruikt. De volgende formuleringen zijn niet onderdoen voor gespecialiseerde hulpmiddelen en worden gekocht bij elke apotheek.

   Klis olie stimuleert de haargroei en stelt u in staat om de baard dikker en lichter te maken met regelmatig wrijven. De eerste resultaten kunnen worden waargenomen na een maand dagelijks gebruik.

  Naast het gebruik van cosmetica en folkremedies, moet je de voeding controleren om een ​​mooie baard te maken. Vitaminen en mineralen moeten aanwezig zijn in het dieet, dit heeft een beslissende invloed op het uiterlijk van het haar.

  Schaar

  Scharen kunnen klassieke kappers worden genoemd. Zij waren het die vóór het verschijnen van trimmers weerhaken gebruikten om de baard en snor te vormen. Om de vegetatie op het gezicht van het huis te verzorgen, werkt een gewone schaar niet, hiervoor hebt u een speciaal kappersgereedschap nodig.

  Natuurlijk kun je de vegetatie niet volledig verwijderen met een schaar, maar het is heel goed mogelijk om het de gewenste vorm te geven.

  De basisregel die moet worden nageleefd bij het gebruik van een schaar is nooit natte vegetatie te snijden. Nat haar kan meer dan nodig worden geknipt.

  Hoe een baard met een schaar te knippen, zie in deze video:

  Bij het knippen met een schaar heeft u een kam (kam) nodig waardoor het haar wordt doorgevoerd en langs de buitenrand wordt geknipt. Om je baard symmetrisch te knippen, moet je beginnen bij het oor en naar de kin bewegen. Dezelfde procedure wordt echter herhaald.

  Scheren met een machine

  Voor de baard zorgen met een traditioneel scheermes, dat is bijna elke man. Dit is de belangrijkste tool die de huid perfect kan scheren. De machine wordt gebruikt om haar in de nek, wangen, in de slapen, snor, onder de onderlip te verwijderen. Met zijn hulp is het handig om de bovenste rand van de baard op de jukbeenderen uit te lijnen. U kunt een baard scheren met een werktuigmachine met een gevaarlijk of veilig mes, maar de procedure vereist nauwkeurigheid. Het kost veel tijd om de gewenste haarlengte te laten groeien, en je kunt ze afsnijden met één zorgeloze beweging.

  1. In de beginfase moet u zich wassen met warm water en zeep om de huid te reinigen van vuil, vet en dode huiddeeltjes. Een warme handdoek wordt op het gezicht aangebracht of gebieden met harde haren worden verwarmd met een hete borstel. Dit zal de haren verzachten en de nagelriemen optillen.
  2. Voordat de baard wordt geschoren, wordt de huid bedekt met een laag schuim of gel om ervoor te zorgen dat de messen soepel glijden. Het product wordt aangebracht met een borstel of handpalm, gelijkmatig verdeeld over het oppervlak in een cirkelvormige beweging.
  3. Scheer eerst de haren op de wangen.De machine moet soepel, zonder schokken, van boven naar beneden bewegen in de richting van de haargroei, van de slaap naar de zijkant van de kin. Het mes wordt periodiek gespoeld om niet te verstoppen met geknipt haar.
  4. Vervolgens wordt het nekgebied geschoren naar de beoogde rand van de onderrand van de baard. De huid in deze gebieden is erg gevoelig. Met een krachtige druk kun je zowel je baard scheren als jezelf knippen. De machine komt uit de basis van de nek.
  5. Ga vervolgens verder met het scheren van de snorzone. Het mes is onder een kleine hoek van de neus naar de bovenlip gericht. De volgende in de rij is de kin. Ze scheren het van boven naar beneden. In het geval dat onder de onderlip de grens van de baard passeert, verdwijnt deze fase.

  Na het scheren wordt de huid gespoeld met koud water, voorzichtig afgeveegd, behandeld met verzachtende of desinfecterende middelen.

  Scheermes (onder nul)

  Ongeveer 95% van de mannen gebruikt een normaal baardscheermesje omdat het hen in staat stelt om overtollige vegetatie beter te verwijderen.

  Om het schoonste gezicht te krijgen, is het beter om je 's ochtends te scheren. Voor de procedure is het raadzaam om met warm water te wassen en de huid te verzachten. Dit zal de haren zachter maken en het scheerproces zal gemakkelijker zijn.

  De baard scheren, wordt de machine uitgevoerd in de richting van haargroei naar de kin. Tijdens het scheren wordt de machine gespoeld in warm water.

  Na het geschoren gebied van de baard, ga naar het nek- en kingebied. Om dit deel voorzichtig te scheren, wordt het hoofd naar achteren gekanteld en geschoren in de richting van de kin naar de nek.

  Wanneer het scheren van de baard is voltooid, kunt u doorgaan naar de snor. De haren zijn vooral stijf in dit gebied, dus het schuim moet een beetje worden vastgehouden om het haar te verzachten. Daarna wordt het schuim met warm water afgewassen en opnieuw aangebracht. De snor scheert met zorgvuldige bewegingen van boven naar beneden.

  Verzorging na het scheren

  Nadat het scheren van de baard en snor is voltooid, moet het gezicht grondig worden gespoeld en vervolgens lotion aanbrengen. Er mogen geen aftershave-crèmes worden aangebracht, omdat daarna wen kan verschijnen. De crème wordt 15 minuten nadat de huid is gesmeerd met lotion aangebracht.

  Belangrijk! Je kunt je niet meer dan eens in de drie dagen scheren. Frequente procedures leiden tot actieve haargroei en verbeteren hun stijfheid.

  De juiste verzorging van de trimmer

  Bovendien wordt het aanbevolen om de messen een keer per week met olie te smeren. Dit is in principe de hoofdzorg.

  Een goede verzorging van gezichtshaar zal niet alleen het uiterlijk van een man radicaal veranderen, maar ook nadenken over zijn positie in de samenleving. Daarom hoeft u niet bang te zijn voor experimenten en kunt u veilig beginnen met het controleren van uw uiterlijk thuis. Dankzij ons advies heeft u al kennis over de basisbeginselen van zorg.

  Bekijk de video: BAARD laten staan??? - CONCENTRATE #STYLE20 (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter