Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Wat is fysiologische phimosis en is het noodzakelijk om een ​​aangeboren vorm van de ziekte te behandelen?

Congenitale phimosis wordt gekenmerkt door een vernauwing van de opening van de voorhuid, waardoor de eikel niet volledig wordt blootgelegd. Tijdens de ontwikkeling van de baarmoeder en in de eerste levensjaren hebben de meeste jongens een vernauwing van de voorhuid, de zogenaamde fysiologische phimosis. Dit komt niet door de anatomische vernauwing van de voorhuid, maar door de zogenaamde epitheliale binding van het binnenoppervlak van de voorhuid en de eikel. Spontane opening van de holte van de voorhuid, als er zich geen ontstekingsproces in ontwikkelt (balanoposthitis), wat leidt tot littekens van de externe opening, vindt plaats op de leeftijd van 3-6 jaar. Als balanoposthitis wordt bevestigd aan fysiologische phimosis vóór de spontane opening van de voorhuidholte, treedt cicatriciale vernauwing van de opening van de voorhuid op. In deze gevallen wordt fysiologische phimosis aangeboren. Phimosis is dus in de meeste gevallen een verworven afwijking, maar ontwikkelt zich in de vroege kinderjaren. Phimosis wordt waargenomen bij 3-4% van de mannen.

Met uitgesproken phimosis, moeite met plassen, dunner worden van de urinestraal, opzwellen van de voorhuidholte tijdens het plassen vanwege ophoping van urine erin worden waargenomen. In geval van infectie ontwikkelt zich balanoposthitis, stenose van de voorhuid, plassen wordt pijnlijk. De patiënt houdt urine vast, waardoor de bovenste urinewegen betrokken zijn bij het pathologische proces, de capaciteit van de blaas toeneemt, tot aan zijn atonie en de ontwikkeling van ureterohydronefrose. Gevallen van de vorming van smegma-stenen (smegmolieten) in de voorhuidholte, de ontwikkeling van cystitis, pyelonefritis, de vorming van stenen in de urethra en de blaas en het optreden van kanker van de voorhuid worden beschreven.

Bij kinderen kan phimosis gecompliceerd door acute balanoposthitis reflex urineretentie, urine-incontinentie tijdens de slaap, frequente spontane erecties en zelfs masturbatie veroorzaken.
Er zijn atrofische en hypertrofische vormen van phimosis. Met een atrofische vorm is de voorhuid dun en bedekt deze de eikel stevig, terwijl de voorhuid hypertrofisch is, langwerpig en hypertrofisch. Voor congenitale phimosis is de hypertrofische vorm karakteristieker.

Congenitale phimosis behandeling

Met fysiologische phimosis in de eerste levensjaren heeft het kind meestal geen behandeling nodig. Als er na 3-6 jaar geen spontane opening van de voorhuidholte is opgetreden, wordt phimosis geëlimineerd. Allereerst moet je proberen (vooral bij jonge kinderen) om de voorhuid uit te breiden met een bloedloze methode.

De buitenste laag van de voorhuid wordt teruggetrokken, een sonde wordt in het gat gestoken, die voorzichtig naar de kruin van het hoofd wordt gebracht. Langzame bewegingen met de klok mee verdelen de verbinding tussen het hoofd en het binnenblad van de voorhuid. Vervolgens worden de uiteinden van de Kocher-klem in het gat gebracht en worden takken gekweekt. De kop en het binnenblad van de voorhuid worden gesmeerd met steriele vloeibare paraffine en sluiten de holte van de voorhuid om de ontwikkeling van parafimose te voorkomen. Vaak wordt na 2-3 dergelijke sessies de opening van de voorhuid zo uitgebreid dat er geen chirurgische behandeling nodig is.

Om herhaling van phimosis te voorkomen, moeten de ouders van het kind de voorhuidholte minstens eenmaal per 2-3 dagen openen en wassen met een oplossing van kaliumpermanganaat (1: 5000) of warm water en zeep. De hygiëne van de holte van de voorhuid moet gedurende het hele leven in acht worden genomen.
In die gevallen waarin het onmogelijk is om de holte van de voorhuid te openen met een bloedloos pad, is chirurgische interventie aangewezen.Van de chirurgische methoden voor de behandeling van phimosis wordt meestal de excisie van de voorhuid gebruikt.

De voorhuid wordt in de proximale richting getrokken totdat de top van de eikel wordt blootgesteld. Een gegroefde sonde wordt ingebracht in de holte van de voorhuid tussen de eikel en de voorhuid tot de kruin van het hoofd. Clips vangen de voorhuid, strekken en ontleden langs de sonde beide bladeren langs het dorsale oppervlak (van de externe opening naar de kroon). Voortzetting van de incisie langs de voor, wordt de voorhuid afgesneden over de hele omtrek, met behoud van het hoofdstel. Beide vellen van de voorhuid worden gehecht met onderbroken hechtingen. De uiteinden van de draden zijn over een gaasrol gebonden.
Soms zijn familieleden het niet eens met een cirkelvormige excisie van de voorhuid. In dergelijke gevallen worden verschillende plastische operaties gebruikt.

Een van de veel voorkomende complicaties van phimosis is paraphimosis (schending van de eikel, de vernauwde punt van de voorhuid, teruggetrokken). De voorhuid die tegelijkertijd aan het hoofd wordt getrokken, laat het niet toe om terug in de holte te worden geplaatst. Kort na de inbreuk treedt zwelling van het hoofd en de huid van de penis op, wordt ernstige pijn opgemerkt en is plassen moeilijk. Met vroegtijdige reductie ontwikkelt zich necrose van de inbreukmakende ring en kop.

Paraphimosis kan ook worden behandeld met de bloedloze methode.

Nadat de glans van de eikel met vaseline is gesmeerd, wikkelen de vingers van de linkerhand strak om de penis onder de inbreukmakende ring en voeren I, II en III met de vingers van de rechterhand de penis in de inbreukgevende ring, terwijl de voorhuid erover wordt getrokken. Voor hetzelfde doel kunt u een andere techniek gebruiken.

De middelste en wijsvingers van beide handen bedekken de penis strak onder de inbreukmakende ring. Met duimen duwen ze de kop van de penis in de inbreukmakende ring, terwijl ze de voorhuid eraan trekken.

Om herhaaldelijk knijpen van de eikel met parafimose te voorkomen, is het noodzakelijk om onmiddellijk een cirkelvormige excisie van de voorhuid te maken. Als bloedloze methoden niet effectief zijn gebleken, wordt een operatie aanbevolen.

Wat is fysiologische phimosis?

Laten we eens kijken naar wat aangeboren phimosis is. Fysiologische phimosis wordt waargenomen bij alle jongens na de geboorte, maar naarmate ze ouder worden - na twee jaar - is er een natuurlijke uitbreiding van de preputiale zak.

Als de verandering niet heeft plaatsgevonden, wordt onvolledige blootstelling van de kop van de penis waargenomen.

In deze situatie is een passende behandeling vereist.

Soms verdwijnt aangeboren phimosis op de leeftijd van 7 jaar tot 13 jaar.

feit. Slechts 4% van de jongens heeft de mogelijkheid tot volledige blootstelling van het hoofd onmiddellijk na de geboorte.

Lees meer over wat phimosis is en of dit de norm of pathologie is voor een jongen in de onderstaande video:

Redenen voor het uiterlijk

U kunt een vertraging in de uitbreiding van de voorhuidopening veroorzaken trauma aan de liesstreek en de negatieve impact van ontstekingsziekten. De aanwezigheid van mechanische actie leidt tot de ontwikkeling van atrofische phimosis en blokkeert het proces van natuurlijke afgifte van het hoofd.

Een belangrijke rol wordt gespeeld door genetische neiging tot phimosisals de familieleden van de man soortgelijke problemen hadden.

In dergelijke gevallen wordt vaak een hypertrofische toestand waargenomen: de voorhuid wordt dikker, verlengt en een soort "proboscis" -vormen, die het lumen van de ring versmallen.

Symptomen en manifestaties

De visuele definitie van pathologie is niet moeilijk - met het blote oog zie je een vernauwing van het lumen van de voorhuid, maar er zijn andere tekenen van de ziekte.

Symptomen van de ziekte:

 • pijn bij het proberen om de kop van de penis te openen,
 • slechte geur in de lies,
 • overbelasting bij het plassen,
 • tranen van de voorhuid na geslachtsgemeenschap.

Constant trauma aan de voorhuid leidt tot het verschijnen van littekenweefsel. Pijnlijke erectie veroorzaakt ook een afname van seksueel verlangen en intieme problemen.

Kinderen en volwassenen

Gevallen van eliminatie van congenitale phimosis in de adolescentie zijn bekend.

echter op de leeftijd van 13-14 jaar bij de meeste tieners zonder speciale therapie zal de klaring in de toekomst niet kunnen toenemen.

Phimosis blijft voor altijd bij volwassenen als er in de adolescentie geen adequate behandeling is gestart.

waarschuwing. Als hygiëne en seksueel overdraagbare aandoeningen niet worden waargenomen, wordt fysiologische phimosis vaak pathologisch.

Aangeboren risico's

Het onvermogen om de kop van de penis volledig bloot te stellen, leidt tot gevaarlijke omstandigheden die samenhangen met het vasthouden van smegma, urine en sperma onder de voorhuid.

De afbraak van organische stoffen veroorzaakt catarrale ontstekingen en gevaarlijke omstandigheden.

 • dysurie - verminderd en pijnlijk urineren,
 • paraphimosis - pathologische compressie van het hoofd en een verandering in zijn vorm,
 • balanoposthitis - ontsteking van de voorhuid en de toename ervan,
 • urethrale overgroei - het sluiten van de voorhuid leidt tot het onvermogen om te urineren.

Als u een of meer van deze symptomen vermoedt, moet u onmiddellijk contact opnemen met een uroloog.

waarschuwing. De gevaarlijkste complicatie van phimosis is gangreen van de eikel, waarvoor chirurgisch ontstoken weefsel moet worden verwijderd.

Voorhuid Stretching Technieken

Het weefsel van de voorhuid kan zich geleidelijk uitrekken als u bepaalde methoden gebruikt en deze procedures dagelijks uitvoert.

Rekken zonder hulpmiddelen. Voor de procedure wordt de voorhuid ingesmeerd met babycrème of ricinusolie. De maximale verbetering van de ductiliteit van het weefsel wordt bereikt als de weefselhydratatie 3-5 dagen vóór het uitrekken begint.

Methode uitvoering algoritme:

 • de huid op de bovenkant van de penis wordt gevangen
 • de huid naar beneden trekken
 • stoppen na het verschijnen van pijnlijke spanning,
 • therapeutische manipulatie wordt herhaald.

Rekken met twee vingers. De techniek wordt uitgevoerd met een lichte vernauwing van de ring of als de volgende herstelstap na de bovenstaande methode. Procedure: twee vochtige vingers worden in de voorhuidzak geplaatst en langzaam uit elkaar gespreid.

stretching erectie. Het herhaalt de essentie van de eerste methode, alleen strekken wordt uitgevoerd met een rechtopstaande penis.

Glansha Stretch. Een speciaal gereedschap dat lijkt op een schaar, maar met een pincetachtige vorm van de uiteinden van het gereedschap (met een verandering in de richting van de spaken met 90 graden). Met de introductie van schuifelementen kunt u de voorhuidring soepel openen.

Voor een maximaal effect moeten deze procedures 's ochtends en' s avonds gedurende 30 minuten worden uitgevoerd en het effect moet na een maand merkbaar zijn. Het eerste resultaat is de mogelijkheid om het hoofd bloot te leggen met een niet-rechtopstaande penis. Het is de moeite waard om te waarschuwen dat u een lid 's nachts niet met een open hoofd kunt laten: spontane erectie kan leiden tot parafimose - knijpen van het hoofd.

Medicamenteuze therapie

Phimosis wordt behandeld met lokale blootstelling: bepaalde zalven worden gebruikt om ontstekingen te elimineren, microscheuren te genezen en elasticiteit aan de voorhuid te geven.

  hydrocortison. Een corticosteroïde zalf wordt gebruikt voor een periode van niet minder dan 2 maanden, 1-2 keer per dag aangebracht.

Volgens statistieken worden in 70% van de gevallen de bijbehorende onaangename gewaarwordingen geëlimineerd en neemt het percentage van het blootgestelde oppervlak van het hoofd toe.

 • Klobetanazol. Het is vergelijkbaar met hydrocortison volgens het regime en het effect. Middel van dezelfde groep - Betamethason, Prednison.
 • budesonide. Een hormonaal middel wordt 2-3 maanden op het gebied van de externe geslachtsorganen aangebracht (inclusief het hoofd, als het mogelijk is om erin te komen). Toepassingsfrequentie - dagelijks 1 keer.
 • Een vroegtijdige start van de behandeling kan leiden tot het verschijnen van verklevingen onder de voorhuid, wat weefseladhesie veroorzaakt en het onvermogen om de mobiliteit van het vlees met medicijnen te vergroten.

  De transformatie van fysiologische phimosis in een pathologisch type leidt tot de noodzaak om de diensten van intieme chirurgie te gebruiken.

  Chirurgische methoden - rationaliteit van gebruik

  Chirurgische ingreep getoond aan jongens ouder dan 13 jaar oudwanneer de laatste mogelijkheid van de natuurlijke eliminatie van phimosis verdwijnt. Bij volwassenen is een operatie geïndiceerd voor ernstige vernauwing van het lumen en inefficiëntie van conservatieve correctiemethoden.

  Onder welke omstandigheden wordt de bewerking aangegeven:

  1. Kort hoofdstel. Conservatieve methoden kunnen dit probleem niet oplossen.
  2. complicaties. Ontstekingsveranderingen die niet medisch kunnen worden geëlimineerd, verplichten chirurgische correctie.
  3. Vierde graad van phimosis. De volledige onmogelijkheid om de eikel te openen, verhoogt het risico op gangreen.

  Relatieve phimosis is geen strikte indicatie voor chirurgie: de vernauwing van het lumen is onbeduidend, in welk geval het hoofd wordt blootgesteld als gevolg van enkele inspanningen.

  De rationaliteit van besnijdenis in de relatieve vorm van de ziekte is alleen aanwezig in de aanwezigheid van ongemakkelijke omstandigheden.

  Het negeren van problemen met het openen van de eikel bij volwassenen kan tot ernstige problemen leiden.

  Ontsteking van de geslachtsorganen en verminderde bloedtoevoer naar de penis zijn mogelijk.

  Voor besnijdenis om religieuze redenen, evenals voor welke nationaliteiten het wordt geaccepteerd en wat de Bijbel interpreteert, lees deze publicatie.

  De wenselijkheid van conservatieve of chirurgische behandelingsmethoden hangt af van het klinische beeld van congenitale phimosis.

  Manifestaties van phimosis

  In sommige gevallen zijn de eerste manifestaties van phimosis merkbaar tijdens de puberteit, wanneer de vernauwing wordt verbeterd.

  Cicatriciale vernauwing treedt ook op als gevolg van scheuren in het slijmvlies van de voorhuid, die leidt geleidelijk tot cicatriciale phimosis, waarvan de behandeling moeilijk is voor zowel jongens als volwassenen, maar in sommige gevallen zelfs zonder operatie kan worden genezen.

  De belangrijkste tekenen van een complicatie van phimosis worden onderscheiden:

  • jeuk en pijn
  • etterende afscheiding
  • verminderd urineren
  • scherpe pijn en blauw hoofd.

  Fysiologische phimosis bij jongens: op welke leeftijd wordt de ziekte vastgesteld?

  Phimosis wordt gediagnosticeerd bij 96% van de jongens op het moment van geboorte. De ziekte verschijnt omdat bij de ontwikkeling van de jongen in de baarmoeder het geslachtsorgaan zich meestal niet volledig ontwikkelt. Deze vorm van de ziekte heeft een fysiologische aard, dus voor pasgeborenen en oudere kinderen is niet gevaarlijk.

  Als, in een normale toestand, de voorhuid van het kind, vergelijkbaar met een lederen plooi, in staat is om het hoofd gemakkelijk te verplaatsen en te openen, dan wordt in de aanwezigheid van phimosis de huid van het hoofd versmolten met het vlees. Bij verklevingen of synechiae mag de voorhuid niet vrij bewegen en kan het hoofd vrijelijk naar buiten worden geleid.

  Vereisten voor het toewijzen van een bewerking

  In de eerste levensjaren heeft het geen zin om phimosis te behandelen, omdat in dit stadium van de ontwikkeling van de baby de aanwezigheid van phimosis het functioneren van het urogenitale systeem niet verstoort. Bij jongens jonger dan 4-5 jaar is het hoofd van de penis volledig bedekt door de voorhuid.

  De slurf hangt naar beneden, het vlees heeft een gat dat niet breed genoeg is. Wanneer hormonale veranderingen in het lichaam optreden, groeit de penis. De huidplooi, de preputiale zak, wordt uit elkaar bewogen door het hoofd, dat vrij vrij wordt verwijderd.

  De kop van de penis is verbonden met de binnenste laag van de voorhuid met behulp van zachte embryonale verklevingen. Hier verzamelt smegma zich, waardoor een voedingsbodem voor microben ontstaat, vooral als de hygiënische zorg voor de geslachtsdelen van de jongen onvoldoende is.

  In dit geval ontwikkelt zich balanoposthitis, waarbij het hoofd en de voorhuid ontstoken raken. De resulterende ontsteking neigt te verdwijnen, maar sluit het uiterlijk van littekens niet uit. Overtreding van het urinatieproces wordt als een natuurlijk gevolg van dergelijke pathologische veranderingen beschouwd.

  Het resultaat van een moeilijke uitstroom van urine is een oplopende infectie die cystitis, pyelonefritis veroorzaakt. Bovendien belemmeren cicatriciale veranderingen die ongemak en lijden veroorzaken de verwijdering van het hoofd. Als cicatriciale phimosis wordt gediagnosticeerd, vertoont het kind rusteloos gedrag en is het zeer gespannen bij het urineren.

  Urine wordt in de voorhuidzak gegoten, wordt gevuld, opgeblazen. Dan stroomt er een dunne stroom uit. Het ontstekingsproces wordt uitgedrukt door pijn, zwelling en roodheid van het geslachtsorgaan, afscheiding van pus.

  BELANGRIJK! Je kunt de kop van de penis niet met geweld verwijderen. Dit verwondt de voorhuidverergert de ernst van de symptomen. Een vroeg bezoek aan een arts en een zorgvuldig onderzoek van een specialist maakt de diagnose snel en eenvoudig.

  Het belangrijkste in deze situatie is de differentiële diagnose van phimosis-soorten. Bij hypertrofisch is de voorhuid overontwikkeld. Bij de atrofische variant, een strakke pasvorm van de kop, wordt een opening met eeltige randen waargenomen.

  Het uiterlijk van de penis. Foto's voor de operatie:


  Is de ziekte gevaarlijk en moet deze worden behandeld?

  Veel ouders vragen zich bij het stellen van deze diagnose af of deze ziekte gevaarlijk is. Als mama of papa niet proberen om onafhankelijk de voorhuid van de jongen te duwen om zijn hoofd bloot te leggen, zullen er geen problemen zijn. Alles zal vanzelf herstellen zonder tussenkomst van artsen.

  De Internationale Vereniging van Kinderartsen ontmoedigt ouders sterk om maatregelen te nemen zodat de voorhuid van het kind begint te bewegen.

  Elke onzorgvuldige beweging daarentegen kan tot droevige gevolgen leiden. Phimosis zal vroeg of laat vanzelf overgaan. Volgens de statistieken is het probleem volledig opgelost bij 99% van de jongens wanneer de puberteit begint.

  Als het kind phimosis heeft, moeten ouders de geslachtsdelen van de jongen in de gaten houden. De hulp van een arts is noodzakelijk in de volgende gevallen:

  1. Als het plassen is aangetast.
  2. Als het vlees opzwelt op het moment van urineren.
  3. Als er een zwakke stroom of urine verschijnt, laat je vallen.
  4. Als er pijn is.
  5. Als urineretentie wordt waargenomen.

  Dergelijke symptomen duiden op een pathologische ontwikkeling van phimosis. Er is een grote kans dat er een snuifje in de voorhuid van het hoofd was. Dit is een gevaarlijke ziekte die paraphimosis wordt genoemd. Het bedreigt het leven van het kind, omdat in geval van vroegtijdige hulp weefselnecrose optreedt en de chirurg gedwongen wordt om de penis te amputeren.

  De chirurg zelf zal proberen de voorhuid terug te brengen naar zijn natuurlijke positie of een operatie uitvoeren, een incisie of excisie maken. Ook moet het kind een operatie voorschrijven voor het pathologische verloop van de ziekte - besnijdenis. Het bestaat uit het snijden van de weefsels van de voorhuid uit de kop van de penis, tegelijkertijd met pathologische veranderingen.

  Om problemen te voorkomen, mogen ouders in geen geval proberen de voorhuid te bewegen om het hoofd te bevrijden.

  Chirurgische behandeling van phimosis bij kinderen

  Zodra een nauwkeurige diagnose is gesteld, wordt phimosis-operatie bij kinderen uitgevoerd. Hoe is de operatie bij jongens? Cicatriciale phimosis wordt geëlimineerd door circulaire excisie van de bladeren van de voorhuid. In de mensen wordt het besnijdenis genoemd, wetenschappelijk - besnijdenis. Chirurgie duurt ongeveer 20 minuten.

  Met de ontwikkeling van balanoposthitis omvat conservatieve therapie de volgende maatregelen:

  • warme baden met een oplossing van kaliumpermanganaat - 5 keer per dag gedurende 4 dagen,
  • behandeling met furatsilline - volgens hetzelfde schema,
  • de introductie van antiseptische zalven in de voorhuidzak - 3 keer per dag gedurende 6 dagen,
  • smering van het getroffen gebied met vloeibare paraffine - 2 keer per dag, 7 dagen.

  Externe antibacteriële therapie kan verschillen en wordt in elk geval afzonderlijk bepaald. Antibiotische emulsies en poeders kunnen worden voorgeschreven. Tijdens de procedure moet de voorhuid van het hoofd worden verplaatst.

  Na de eliminatie van cicatriciale veranderingen en het ontstekingsproces, moet het kind worden gevolgd, waarvan de duur wordt bepaald door de behandelend arts. Terugkerende balanoposthitis, niet vatbaar voor de effecten van conservatieve maatregelen, is een indicatie voor besnijdenis, zelfs bij afwezigheid van cicatriciale veranderingen.

  Wanneer de vernauwde ring de kop raakt, wordt het vruchtvlees in de lengte gesneden. Dus red kinderen van paraphimosis. Het doel is om het hoofd te bevrijden en de normale bloedcirculatie te herstellen.

  Het uiterlijk van de penis. Foto na de operatie:


  Het resultaat van chirurgische behandeling hangt grotendeels af van de effectiviteit en veiligheid van anesthesie. De anatomische en fysiologische kenmerken van kinderen en hun psychologische status wijzen op de noodzaak van algemene anesthesie (anesthesie). In de postoperatieve periode bij kinderen met phimosis is kinderopvang van groot belang.

  Het kan moeilijk zijn om de blaas te legen vanwege pijn tijdens de eerste keer plassen. Om de spieren te ontspannen, wordt de penis in een bak met warm water neergelaten. Het kind wordt gevraagd te plassen en probeert hem te kalmeren met gesprekken over abstracte onderwerpen.

  Hoe om te gaan met de operatieplaats na het urineren en wassen van de eikel. Een antibacterieel zalfverband wordt voorgeschreven, dat werd voorgeschreven door de chirurg. Na een week worden de verbanden geannuleerd. Terugvallen en negatieve gevolgen van chirurgische behandeling zijn in de regel afwezig.

  Phimosis bij jongens voor en na de operatie op de foto:

  1. Het hoofd is gedeeltelijk blootgesteld tijdens een erectie.
  2. Een rechtopstaande toestand zonder blootstelling van het hoofd, moeilijkheden ontstaan ​​hiermee zelfs in een rustige toestand.
  3. Het hoofd wordt onder geen enkele voorwaarde vrijgegeven, het kind kan het proces van urineren zonder problemen uitvoeren, wat niet kan worden gezegd over de vierde graad van de ziekte.
  4. De moeilijkheid is de sterke zwelling van de voorhuidzak, urine wordt in druppels uitgescheiden en het hoofd kan niet enigszins worden geopend, ernstige pijn verschijnt.

  Regelmatige, langdurige toepassing van corticosteroïden verhoogt in zekere mate de elasticiteit van weefsels. De voorhuid is uitgerekt, de symptomen van de ziekte zijn enigszins verbeterd. Zalven op basis van deze groep verminderen zwelling, de mate van ontsteking. Microscheuren genezen sneller. Een overzicht van zalven voorgeschreven voor phimosis is hier te vinden.

  Maar deze methode speelt geen doorslaggevende rol bij de behandeling van de ziekte. Het is alleen goed voor complex gebruik, tijdens de behandeling na een operatie.

  U kunt vele maanden doorbrengen met het gebruik van corticosteroïden zonder de voortgang van phimosis bij jongens te stoppen. De behandelingsstrategie moet worden bepaald door een gekwalificeerde uroloog.

  Conclusie

  Volledige besnijdenis van de voorhuid in de laatste fase van phimosis bij een kind (foto voor en na de operatie, zie hierboven), beschouwd als de beste behandelingfysiologische phimosis vereist geen chirurgische ingreep.

  Hoe eerder de behandeling wordt gestart, hoe minder waarschijnlijk het is om complicaties te ontwikkelen (balanoposthitis, paraphimosis, verminderde urinestroom, ontsteking van de urethra, enz.).

  Hierdoor kunnen we hopen op positieve resultaten tijdens chirurgische en therapeutische procedures.

  Medische tactieken worden bepaald door de leeftijd van de patiënt, de mate van phimosis, de aanwezigheid van bijkomende ziekten, de algemene toestand van het lichaam en de omstandigheden van de medische instelling.

  WAARSCHUWING! In de geschiedenis van de mensheid evolueerde een jongen volgens de normen en gedragsregels die in deze samenleving zijn aanvaard, rekening houdend met zijn geslacht, geleidelijk, gericht op het latere leven van een man.

  Belangrijke aspecten van seksuele voorlichting zijn hygiënische kwesties.Het doel van het werken met kinderen is om, bij het bevorderen van de harmonieuze ontwikkeling van het lichaam, kindspecifieke hygiënevaardigheden vanaf de vroege kinderjaren bij te brengen.

  De preventie van phimosis en bijkomende ontstekingen bij kinderen maakt het mogelijk huidbreuken, bloedingen en seksuele disfuncties op volwassen leeftijd te voorkomen. Wat betreft de behandeling van phimosis bij kinderen op een operatieve manier, dit is een noodzakelijke maatregel, hoewel het zeer effectief is.

  Hoe ziet phimosis eruit bij jongens en hoe wordt het behandeld?

  Phimosis bij jongens - vernauwing van het lumen van de voorhuid treedt meestal op vanwege leeftijdsgebonden fysiologische kenmerken van het kind.

  Daarom wordt deze vorm meestal fysiologisch genoemd. In dit geval verdwijnt de ziekte bijna altijd vanzelf wanneer het kind de leeftijd van 3 jaar bereikt (in sommige gevallen gebeurt dit veel later).

  Als de aandoening echter is veroorzaakt door trauma en schade aan de penis, of tegen de achtergrond van bepaalde ziekten, hebben we het over verworven vorm pathologie. In dit geval heeft het kind behandeling nodig.

  Kenmerken

  Phimosis bij een kind - foto:

  Phimosis is een ziekte die gepaard gaat met schending van de blootstelling van de eikel. Dergelijke moeilijkheden veroorzaken ongemak en pijn, die het jonge kind enorm storen.

  De voorhuid heeft een speciale functie, het is ontworpen om de gevoelige en kwetsbare huid, direct, van het hoofd te beschermen.

  Als er echter overmatige overgroei van de huid in de voorhuid is, leidt dit tot het verschijnen van verschillende soorten urologische problemen, inclusief de ontwikkeling van phimosis.

  Symptomatologie

  Het belangrijkste symptoom is het onvermogen om de eikel te verwijderen. Klachten kunnen afwezig zijn, maar bij ernstige phimosis zijn er klachten van verminderd urineren. Tijdens het plassen maakt het kind zich zorgen en duwt. Urine, die in de preputiale holte valt, wordt opgeblazen en komt uit een vernauwd gat in een dunne stroom of druppels.

  In gevallen van aanhechting van het ontstekingsproces zijn klachten van pijn in het gebied van de eikel en de voorhuid, etterende afscheiding uit de opening van de voorhuid, vergrote lymfeklieren en koorts typisch. Bij parafimose treedt acute pijn op in het ingehouden hoofd, het hoofd wordt groter, wordt blauw. Dit is een noodsituatie die noodhulp vereist.

  Bij volwassen patiënten zijn er klachten over een afname van de potentie, als gevolg van een psychologische reactie op pijn tijdens geslachtsgemeenschap.

  Oorzaken van voorkomen

  • Penisletsel, wat kan leiden tot de vorming van littekenweefsel, wat leidt tot vernauwing van de voorhuid (de zogenaamde litteken phimosis),
  • Ontsteking van de voorhuid van de penis (balanoposthitis), ook leidend tot cicatriciale veranderingen en phimosis,
  • Genetische aanleg voor de vorming van phimosis als gevolg van bindweefselgebrek in het lichaam, in het bijzonder de elastische component.

  Redenen

  Er is een aantal nadelige factorendie het risico op een aandoening aanzienlijk verhogen. Onder deze factoren zijn onder meer:

  • genetische aanleg
  • structurele kenmerken van de voorhuid bij pasgeborenen,
  • onjuiste genitale hygiëne. Kleine druppeltjes urine die overblijven na het plassen worden vastgehouden in de plooien van de huid van de voorhuid. Deze omgeving is gunstig voor de ontwikkeling van pathogene microflora, waarvan de vitale producten leiden tot weefselontsteking en de ontwikkeling van phimosis,
  • ontstekingsziekten van het urogenitale systeem (bijvoorbeeld balanoposthitis),
  • schade aan de penis (bijvoorbeeld tijdens het baden van een kind of bij het dragen van te strakke kleding die in de huid knijpt en wrijft),
  • stoornissen in de vorming van bindweefsel in het lichaam,
  • overgewicht.

  Classificatie

  Vier graden van phimosis worden onderscheiden:

  1. Het is mogelijk om het hoofd alleen in een rustige staat te openen, met een erectie, blootstelling van de eikel is moeilijk, soms pijnlijk.
  2. Het terugtrekken van het hoofd in een rustige toestand is moeilijk, met een erectie opent het hoofd niet.
  3. De eikel opent helemaal niet, of opent alleen in een ontspannen toestand, niet volledig.
  4. Het hoofd van de penis wordt niet blootgesteld, urineren wordt uiterst moeilijk - urine wordt druppelsgewijs of in een dunne stroom uitgescheiden

  Bovendien onderscheiden ze relatieve phimosis - een vernauwing van de voorhuid, die alleen significant en merkbaar wordt bij erectie van de penis.

  Bij phimosis van 1-2 graden treden pijnsensaties op tijdens een erectie, wanneer de voorhuid zich begint uit te strekken op de eikel. Bij 3-4 graden van phimosis is in de regel pijn tijdens een erectie afwezig, wat wordt geassocieerd met de kleine grootte van de voorhuidring en het onvermogen om het hoofd bloot te leggen.

  Symptomen en tekenen

  Hoe ziet phimosis eruit bij jongens? Phimosis heeft karakteristieke manifestaties, het is opgemerkt dat het noodzakelijk is toon uw kind zo snel mogelijk aan een arts. Onder deze manifestaties zijn:

  • Overtreding van het urineproces, waarbij het kind aanzienlijke pijn ervaart. In dit geval verandert de grootte van de uitgestraalde stroom urine, wordt urine toegewezen door druppelen of door een dunne stroom.

  • Zwelling, roodheid (soms blauw) van de huid in de voorhuid.
  • Rechter, branderig gevoel, pijn, niet alleen bij het proberen bloot te leggen aan de eikel, maar ook bij afwezigheid van enige actie.
  • Het onvermogen om de eikel te openen tijdens hygiëneprocedures.
  • Pijnlijke sensaties en ongemak tijdens een erectie (typisch voor adolescenten).

  Kenmerken van de ziekte op verschillende leeftijden

  Meestal ontwikkelen kinderen in de eerste levensjaren fysiologische vorm van phimosisvanwege de structurele kenmerken van de voorhuid. In dit geval ervaart het kind in de regel geen significant ongemak of pijn.

  Deze vorm van de ziekte komt voor bij verreweg de meeste pasgeboren jongens (in 96% van de gevallen).

  Wanneer een kind zes maanden oud wordt, daalt de incidentie tot 80%, en op 3-jarige leeftijd wordt fysiologische phimosis alleen waargenomen bij 7-10% van de kinderen. Soms deze of andere tekenen van een kwaal aanhouden tot 6-7 jaar oud.

  Als de oorzaak van de ontwikkeling van de ziekte een verwonding, onjuiste hygiënische zorg was, wordt de ziekte overwogen gekochte.

  In dit geval is ontwikkeling mogelijk. ernstige aandoeningendat zal het kind aanzienlijk ongemak bezorgen. Meestal komt de verworven vorm voor bij oudere kinderen en adolescenten.

  Complicaties en gevolgen

  Het ontbreken van een juiste en tijdige behandeling kan leiden tot ontwikkeling ernstige en zeer onaangename complicaties, zoals aanhoudende schending van het urineproces, verstoring van het urogenitaal systeem, reproductieve aandoeningen in de toekomst.

  Vaak ontwikkelen kinderen zich paraphimosis, een aandoening waarbij de eikel wordt geknepen. Als gevolg hiervan zwelt het op, wat leidt tot een verergering van de situatie en een nog grotere druk op de huid.

  Diagnostiek

  De diagnose levert in dit geval geen problemen op. Om de aanwezigheid van pathologie te bepalen, is het voldoende dat de arts zich gedraagt alleen visuele inspectie penis van het kind.

  Er zijn geen aanvullende diagnostische methoden vereist. In dit geval is de taak van de arts niet alleen om de ziekte te identificeren, maar ook om de mate ervan te bepalen en in overeenstemming hiermee de juiste behandeling voor te schrijven.

  Thuisbehandeling

  Wat te doen Hoe wordt de ziekte behandeld? Milde tot matige vormen van de ziekte vereisen geen operatie. De behandeling wordt poliklinisch thuis uitgevoerd.

  In dit geval is het noodzakelijk om alle aanbevelingen van de behandelend arts strikt op te volgen. Is belangrijk geleidelijk de voorhuid ontwikkelenen hiervoor:

  • Met voorzichtige bewegingen wordt de huid van de voorhuid over de eikel getrokken. Het is belangrijk om geen grote inspanningen te leveren, alle bewegingen moeten zo nauwkeurig en licht mogelijk zijn, vooral als het gaat om jonge kinderen. Herhaal de oefening regelmatig, 2-3 keer per dag gedurende 5-10 minuten.

  • Met milde phimosis kun je de voorhuidring strekken met je vingers, die zich tussen het hoofd en de huid bevinden. Deze methode is alleen geschikt voor tienerjongens.
  • Vaak worden, om de juiste positie van de voorhuid te fixeren, speciale ringen gebruikt die op de eikel worden gedragen.

  Het is belangrijk om te onthouden dat de weefsels bij blootstelling aan warm water elastischer en soepeler worden. Daarom wordt aanbevolen om oefeningen uit te voeren tijdens het baden van het kind.

  Het is uiterst zeldzaam om geneesmiddelen voor thuisbehandeling te gebruiken. In het bijzonder hormonale zalven corticosteroïde groepen, die met massagebewegingen in de huid van de voorhuid worden gewreven.

  Ondanks het feit dat er geen bijwerkingen waren bij het gebruik van deze medicijnen, zijn artsen zeer terughoudend om hun toevlucht te nemen tot medicamenteuze behandeling van de ziekte.

  Chirurgie

  Een indicatie voor chirurgische behandeling is een ernstige of extreem ernstige vorm van de ziekte, waarbij urineren is verstoord en het risico op complicaties neemt toe, evenals de ineffectiviteit van alternatieve therapiemethoden.

  Er zijn verschillende soorten operaties voor phimosis:

  • Schlofffer-methode. Tijdens dit maakt de arts een incisie in de vorm van een zigzag in de voorhuid, waarna hij de randen van de resulterende wond naait,
  • scheiding van hechtingen met behulp van speciale sonde. De operatie wordt als minimaal invasief beschouwd, uitgevoerd onder plaatselijke verdoving,
  • huid snijden - een operatie die wordt voorgeschreven met een aanzienlijke vernauwing van de speling,
  • klassieke bediening, waarbij de arts 3 incisies in de voorhuid maakt en deze vervolgens kruisstikt.

  Een kind dat een operatie heeft ondergaan om phimosis te elimineren, heeft een revalidatieperiode nodig, waarin het nodig is om hem de juiste zorg te bieden.

  De duur van de revalidatie hangt af van het type operatie. Het is belangrijk om lichamelijke activiteit zoveel mogelijk te beperken, voldoende voeding en rust te bieden, dagelijks verwerken peniskop met speciale antiseptische oplossingen.

  Mening van Dr. Komarovsky

  Phimosis - veel voorkomend probleem bij jonge kinderen. Ouders merken vaak bepaalde afwijkingen op die de normale blootstelling van de eikel verstoren, en beginnen vaak alarm te slaan.

  Dit kan niet worden gedaan. Allereerst moet worden begrepen welke reden tot deze situatie heeft geleid.

  Dit zal fysiologische phimosis, die meestal vanzelf overgaat, onderscheiden van de pathologische vorm van de ziekte, die een competente behandeling vereist.

  Het voorkomen

  De belangrijkste preventieve maatregel om de ontwikkeling van phimosis te voorkomen, wordt als de juiste beschouwd naleving hygiëne penis. Allereerst is het noodzakelijk om de luiers van de baby zo vaak mogelijk te vervangen, om te voorkomen dat de baby lang in het natte product blijft.

  Bovendien moet de baby na elke urinatie of ontlasting worden gewassen. Verplicht dagelijks baden (terwijl u in bad bent, kunt u aftreksels van kruiden toevoegen).

  Voor oudere kinderen zijn hygiëneregels ook van toepassing verplicht.

  Het is belangrijk om dagelijks de netheid van linnen te controleren om hygiëneprocedures uit te voeren.

  Phimosis is een veel voorkomend probleem waarmee de meeste ouders van pasgeboren jongens worden geconfronteerd. In de meeste gevallen verdwijnt de ziekte onafhankelijk, naarmate het kind ouder wordt.

  In sommige gevallen heeft de baby echter tijdige behandeling nodig. De therapiemethode wordt door de arts bepaald op basis van de klinische manifestaties van de ziekte.

  Drug-free

  De basis van niet-medicamenteuze therapie is het geleidelijk handmatig strekken van de voorhuid. Deze methode voor de behandeling van phimosis werd voorgesteld door de arts Michel Bozhi, die opmerkte dat de methoden van masturbatie bij patiënten met phimosis vaak verschillen van de methoden van degenen die niet ziek zijn. De voorgestelde behandelingsmethode: de overgang naar masturbatie met volledige terugtrekking van de voorhuid en blootstelling van het hoofd. Volgens de arts is deze methode vaak effectief na 3 weken.

  Geleidelijke uitrekking van de voorhuid met regelmatige spanning op de eikel (maar niet te actief) totdat deze pijnlijk wordt. Deze training wordt dagelijks gedurende 5-10 minuten uitgevoerd. Naarmate het gat groter wordt, ga je verder met beperkte masturbatie.

  Geleidelijke uitbreiding van de voorhuid door twee vingers in de voorhuidzak te brengen en ze telkens tot een grotere afstand te verdunnen. De effectiviteit van rekmethoden is 75%.

  Ook is een phimosis-behandeling als volgt mogelijk: dagelijks is het beter om bij het nemen van een bad, wanneer de huid elastischer wordt, de voorhuid zo ver mogelijk te trekken, zonder ernstige pijn bij uzelf te veroorzaken, en ook wanneer u met schone handen urineert, het hoofd voorzichtig opent, zonder uzelf pijn te doen geenszins. In 1,5-2 maanden, zelfs na ernstige phimosis, is het mogelijk om het hoofd te openen.

  De methode van geleidelijke spaarzame uitbreiding van de voorhuid maakt het mogelijk om de opening van het hoofd te bereiken bij kinderen met fysiologische phimosis in de periode van 1-2 maanden. Bij kinderen met hypertrofische phimosis - binnen 2-4 maanden.

  Als de voorhuid zijn elasticiteit niet verliest en niet wordt beïnvloed door cicatriciale veranderingen, kan het strekken worden toegepast. Dit kan onder plaatselijke verdoving. Sommige chirurgen verrichten plastische chirurgie van de voorhuid om de diameter van de voorhuidring te vergroten zonder de voorhuid weg te snijden. Met phimosis van 2 graden en hoger, probeer in geen geval het hoofd scherp bloot te leggen.

  Om de vorm van de voorhuid en zijn uitrekking te fixeren, worden verbanden gebruikt. In tegenstelling tot de methode van stretchen met behulp van masturbatie, vereist stretchen met behulp van verbanden niet dat de patiënt een verplichte masturbatiegebeurtenis heeft, wat een last voor hem kan zijn. Bovendien, in tegenstelling tot masturbatie en handmatig strekken, is het strekproces met behulp van verbanden controleerbaar en instelbaar omdat het de phimous ring beïnvloedt.

  Geneesmiddel

  De essentie van medicamenteuze therapie is het regelmatige en langdurige gebruik van corticosteroïde zalven op de eikel en de voorhuid. Het gebruik van deze medicijnen verhoogt tot op zekere hoogte de elasticiteit van het voorhuidweefsel, waardoor het uitrekt, wat kan bijdragen aan het genezen van de ziekte. Bovendien vermindert het gebruik van glucocorticoïden oedeem en ontsteking, versnelt het de genezing van microscheuren.

  In een klinische studie van 1985 tot 1990 werd dus de werkzaamheid en veiligheid van het gebruik van clobetasol in de vorm van 0,05% crème voor uitwendig gebruik aangetoond. Het medicijn werd eenmaal per dag gedurende 1 tot 3 maanden op de voorhuid aangebracht (gemiddelde behandelingsduur was 49 dagen), terwijl patiënten werd geadviseerd om de voorhuid gelijktijdig te strekken totdat pijnlijke sensaties verschenen. In 70% van de gevallen gaf de behandeling een positief effect (patiënten werden bovendien geobserveerd vanwege de afwezigheid van terugval in de komende 4 jaar) en vermeden chirurgische ingrepen. Tegelijkertijd werd het medicijn goed verdragen en waren er geen ernstige bijwerkingen (het medicijn heeft geen systemisch effect op de hypothalamus-hypofyse-bijnier die kenmerkend is voor corticosteroïden).

  Vergelijkbare gegevens werden verkregen uit een klinische studie in 2003-2005, waarbij de effectiviteit van betamethason (0,05% crème) werd geëvalueerd. Het medicijn werd twee keer per dag gebruikt met gelijktijdige massage van de voorhuid gedurende 2 maanden, terwijl in 85,9% van de gevallen de therapie succesvol was (92 patiënten namen deel aan de studie).Er werden geen systemische of lokale bijwerkingen opgemerkt.

  Chirurgie

  Momenteel worden chirurgische methoden voor de behandeling van phimosis bij kinderen zelden gebruikt en alleen in gevallen waarin het effect van andere methoden ontbreekt.

  Goede resultaten worden aangetoond door het gebruik van prepuceoplastiek. Goedgekeurde chirurgische behandeling - drie longitudinale incisies met kruissteken. Chirurgische behandeling van phimosis bij kinderen wordt uitgevoerd door de verklevingen van de voorhuidzak te scheiden met behulp van een metalen sonde en een gaastupfer.

  Met cicatriciale veranderingen in de voorhuid wordt de gedeeltelijke (langs de grens van fibrotische veranderingen) of (zeer zelden) volledige cirkelvormige excisie (besnijdenis) uitgevoerd. In sommige gevallen wordt in plaats van de besnijdenis een Schloffer-operatie uitgevoerd. Onder plaatselijke verdoving wordt een zigzaggedeelte van de voorhuid gemaakt en worden de randen opnieuw gehecht op de plaats waar de "zig" in de "zag" gaat. Als gevolg hiervan is de voorhuid volledig behouden, maar de opening wordt groter.

  De effectiviteit van de chirurgische methode is 99-100%.

  Besnijdenis met hypertrofische phimosis is gevaarlijk door het optreden van terugval en verborgen penis. Terugval van phimosis treedt vaak op bij het proberen de voorhuid te behouden (plastic - tot 2,4%)

  Chirurgische behandeling is geïndiceerd voor kinderen met cicatriciale phimosis, conservatieve maatregelen zijn niet effectief.

  Pathologische phimosis

  De meeste jongens hebben na de geboorte een fusie van het hoofd met het binnenoppervlak van de voorhuid - de synechia van de voorhuid (soms is dit inbegrepen in het concept van fysiologische phimosis - die pasgeboren jongens ook vaak hebben). Hoewel sommige bronnen deze situatie als een pathologie beschouwen, beschouwen velen dit als een variant van de norm die geen interventie vereist (bij ontsteking of littekens). Met de leeftijd wordt de huid meestal elastischer en scheiden de hechtingen vanzelf (op de leeftijd van 6-7 jaar of later, op de leeftijd van 11-15 jaar, 62,9% - 73,7% van de jongens / jongeren hebben niet langer verklevingen, volgens andere bronnen, 3 maanden, 20%, op 3 jaar oud - 70% en op 17 jaar oud - 97% van de jongens / jongeren hebben geen verklevingen meer).

  Frequente ontsteking, behoud van verklevingen op latere leeftijd (12 jaar) of cicatriciale phimosis kunnen echter indicaties zijn voor medische interventie met synechia van de voorhuid.

  Phimosis-operatie

  Veel mannen zijn geïnteresseerd in hoe phimosis-operatie verloopt.:

  1. Allereerst duurt de werking van phimosis bij mannen kort.
  2. Bij sommige chirurgische ingrepen wordt de patiënt op dezelfde dag weer vrijgelaten.
  3. Bewerkingen worden uitgevoerd met behulp van moderne apparatuur alleen met steriele instrumenten.
  4. Om pijn te elimineren, worden anesthesie of anesthesie uitgevoerd.
  5. Er worden moderne materialen voor naden gebruikt, die na een tijdje vanzelf oplossen.
  6. Na de operatie behoudt het orgel zijn gevoeligheid.
  7. De verdere ontwikkeling van de ziekte of de overgang naar een meer complexe vorm is uitgesloten.
  8. Sluit infectie of het optreden van ontstekingsprocessen uit.

  Gedeeltelijke besnijdenis

  Gedeeltelijke besnijdenis met phimosis: deze procedure wordt gekenmerkt door het verwijderen van slechts een klein deel van de voorhuid of de externe en interne gewrichten van de bladeren. In dit geval zal de opening van de urethra open zijn.

  Met deze operatie verdwijnt de oorzaak van de vorming van phimosis.. Het hoofd zal altijd bedekt zijn en in een kalme staat, en met een erectie.

  Deze methode heeft zowel voor- als nadelen. Na de operatie zal de kop altijd gesloten zijn, waardoor de gevoeligheid niet zal verminderen.

  Dit is een pluspunt van de psychologische kant, omdat de man zich vol zal voelen en niet verlegen zal zijn over een besneden lid. Bovendien is er na de operatie een snelle genezing van hechtingen.

  1. Het risico op infecties wordt verminderd, omdat smegma niet zal accumuleren.
  2. Maar dit type operatie kan een tweede ziekte van phimosis veroorzaken.
  3. Deze bewerking is geschikt voor fasen 1 en 2.
  4. Het heeft de voorkeur van mannen die de voorhuid niet volledig willen verwijderen.

  De methode wordt geassocieerd met volledige besnijdenis van de voorhuid. De chirurg trekt een speciale lijn onder de kruin van het hoofd in de vorm van een V-vormige omtrek.

  De huid wordt voorzichtig naar de basis getrokken en schetst waar ze een incisie gaan maken. Ontleed vervolgens de huid en het onderhuidse weefsel. Een doek wordt met een speciale schaar uit de penis gevormd.

  Met behoud van het hoofdstel wordt de voorhuid in een cirkel afgesneden. Met behulp van absorbeerbare hechtdraad wordt een hechtdraad aangebracht. Breng vervolgens een verband aan.

  De operatie duurt ongeveer 20 minuten. Gedurende enkele uren wordt de patiënt geobserveerd door een arts en vervolgens mag hij naar huis.

  De functie van urineren wordt snel hersteld en vereist geen medische interventie.

  Volledige besnijdenis met phimosis voorkomt terugval, omdat de voorhuid is verwijderd. Oedeem na een operatie voor besnijdenis van phimosis is mogelijk en verwijst naar complicaties.

  Laserbehandeling

  Laserbehandeling van phimosis wordt de fotodestructieve methode genoemd.

  Met behulp van een laser ontleedt de arts de voorhuid en verwijdert het pathologische weefsel dat zich tijdens de ziekte heeft gevormd.

  Een straal gericht op het vlees heeft een temperatuur tot +300 graden. Op stof komen, verdamping of verdamping van stof treedt op.

  • Een dergelijke snelheid van chirurgische interventie is dat het verwijderen van de pathologie de straal onmiddellijk geleidt en vaten afdicht.
  • Hierdoor is er geen trauma en bloedverlies tijdens de manipulatie.
  • Zodra de arts de operatie uitvoert, kan de patiënt naar huis gaan, omdat er geen extra monitoring van de patiënt nodig is.

  BELANGRIJK! Met de lasermethode genezen wonden zeer snel, vergeleken met andere methoden. De postoperatieve periode duurt niet lang.

  Het enige dat een patiënt moet doen, is een maand lang seks uitsluiten.

  De operatie wordt uitgevoerd voor die mannen bij wie phimosis een graad 1 of 2 heeft. De pijn is minimaal. Volledig herstel na een chirurgische ingreep is ongeveer 4 dagen. Na de manipulaties zijn er geen breuken van weefsels of wonden.

  Op welke leeftijd gaat phimosis vanzelf?

  Als fysiologische phimosis bij een kind wordt gedetecteerd, zal het in 96% van de gevallen vanzelf overgaan. Bij ongeveer 90% van de mannelijke baby's wordt deze diagnose gesteld. En slechts bij 50% van de kinderen verdwijnt de ziekte tegen het jaar vanzelf.

  De ziekte wordt niet als een pathologie beschouwd. Dit is een veel voorkomende ziekte waarvoor geen behandeling nodig is. Naarmate ze ouder worden, opent de voorhuid het hoofd van de jongen.

  Fysiologische phimosis bij jongens - tot welke leeftijd? Er zijn statistieken die het percentage herstel van jongens op een of andere leeftijd aangeven.

  1. Bij ongeveer 4% van de pasgeboren jongens verdwijnt phimosis na de geboorte vanzelf.
  2. Tegen het jaar van ziekte heeft 50% van de kinderen het niet meer.
  3. Tegen 3 jaar herstelt 90%.
  4. Tegen 5-7 jaar - 92%.
  5. Tegen 12-13 jaar heeft 97% van de jongens de ziekte niet.
  6. Op de leeftijd van 14-17 jaar verdwijnt de ziekte bij 99% van de jongens vanzelf.

  Slechts één procent van de kinderen vereist chirurgische interventie. Een operatie of medicamenteuze behandeling wordt niet eerder aanbevolen dan wanneer de jongen de puberteit bereikt. Van de 2000 kinderen heeft tegen die tijd slechts één jongen chirurgische hulp nodig.

  Wat de oorzaken zijn van cicatriciale phimosis en methoden voor de behandeling ervan bij jongens, vindt u in dit artikel.

  Behandeling en aanbevelingen van artsen

  Aangezien fysiologische phimosis bij kinderen alleen voorkomt in de adolescentie, is behandeling niet aan te raden. Het enige wat artsen aanbevelen aan ouders van dergelijke kinderen is volg de volgende aanbevelingen die de ontwikkeling van het pathologische proces zullen voorkomen.

  1. Ouders moeten dagelijkse hygiëne van de geslachtsdelen van het kind uitvoeren. 'S Avonds moet het worden gewassen met warm gekookt water.
  2. Natte doekjes moeten gedurende de dag na het plassen of legen worden gebruikt.
  3. Het is ten strengste verboden om het hoofd zelf bloot te stellen tijdens persoonlijke hygiëne.
  4. Giet geen water in de voorhuid of zeep het in. Dit kan irritatie veroorzaken.
  5. Bij het wassen van de baby is het noodzakelijk om alleen babyzeep te gebruiken.

  Als er plotseling ontsteking is als gevolg van ophoping van vuil onder de voorhuid, moeten ouders de volgende maatregelen nemen:

  • lost furatsilin of ekteritsid op in gekookt water,
  • zuig 10 mg oplossing in een spuit zonder naald,
  • trek heel voorzichtig aan de voorhuid zodat het hoofd volledig verborgen is,
  • giet de voorbereide oplossing tussen het vlees en het hoofd in de opening.

  De procedure moet 2-3 keer worden uitgevoerd.

  Na het reinigen moeten een paar druppels olijfolie of een olie-oplossing van vitamine E of A in de opening worden gedruppeld.

  BELANGRIJK. Jongens moeten hun luiers zo vaak mogelijk vervangen om ontstekingen te voorkomen.

  Als het ontstekingsproces is begonnen, schrijft de arts corticosteroïdtherapie voor.

  Het kind krijgt zalf voorgeschreven, die met hoofd en vlees moet worden behandeld. Een lijst met verschillende zalven tegen phimosis is hier te vinden.

  BELANGRIJK. De enige behandelingsmethode is besnijdenis, die wordt uitgevoerd wanneer er pathologieën zijn opgetreden of de ziekte niet vanzelf is verdwenen tijdens de puberteit.

  Het ziet eruit als de penis van het kind "vóór" en "na" besnijdenis in deze publicatie.

  Ouders moeten zich geen zorgen maken als een kind phimosis heeft. Zelfs pathologische phimosis of besnijdenis bedreigt de gezondheid en ontwikkeling van het kind in de toekomst niet en heeft geen invloed op zijn seksleven.

  Phimosis bij jongens wat het is: behandeling zonder operatie

  Na de geboorte blijft het lichaam van de baby zich ontwikkelen en treden er vaak afwijkingen op van de norm. Phimosis bij kinderen is een pathologie waarbij de kop van de penis niet volledig wordt losgemaakt van de voorhuid. Het is een van de opties voor de normale ontwikkeling van de penis.

  Meestal verdwijnt deze aandoening vanzelf. Bij hem is een observatie door een uroloog vereist voor een periode van 4 tot 6 jaar, als de pathologie niet is verdwenen, zal de arts een behandeling voorschrijven.

  Waar is de voorhuid voor?

  Nog geen twaalf jaar hebben ruzie gemaakt over de voor- en nadelen van de voorhuid. In veel landen is besnijdenis een traditie geworden - de meeste jongens doorlopen deze procedure in de eerste levensmaand. Er wordt aangenomen dat het de ontwikkeling van phimosis in de toekomst voorkomt. Twee tegengestelde meningen zijn naar voren gekomen over dit type interventie.

  1. Supporters vergelijken de huidplooi die het hoofd verbergt met een overblijfsel om er vanaf te komen. Als het belangrijkste argument in hun voordeel, citeren ze statistieken volgens welke onbesneden mannen vaak een penisontsteking ontwikkelen. Bacteriën hopen zich op onder het bewegende weefsel en veroorzaken bij onvoldoende hygiëne een sterk ontstekingsproces.
  2. De groep tegenstanders van deze operatie omvat veel artsen die beweren dat de voorhuid een fysieke verdediging is. Het voorkomt dat het slijmvlies van de kop van de penis uitdroogt, voorkomt dat kleine deeltjes de urethra binnendringen en stelt u in staat om de gevoeligheid van dit gebied te behouden.

  In 96% van de gevallen wordt het hoofd van de penis bij pasgeborenen niet volledig vrijgemaakt van de voorhuid in de eerste levensmaanden - deze aandoening wordt phimosis bij jongens genoemd. Veel ouders vragen zich af wat een pathologie of norm is.

  Als het kind geen ongemak voelt, hoeven er geen maatregelen te worden genomen, dit kleine fysieke defect zal onafhankelijk door de puberteit worden geëlimineerd.

  Voor pijn en ontsteking moet u contact opnemen met een uroloog om de behandeling voor te schrijven.

  Soorten pathologie

  De verdeling van phimosis bij jongens in groepen helpt om te begrijpen wat het is. De aard van de oorsprong wordt gediagnosticeerd.

  1. Fysiologische phimosis bij jongens verschijnt onmiddellijk na de geboorte.In de penis in de eerste maanden is het hoofd bijna volledig afgesloten van ontlasting en urine. Na verloop van tijd begint het te worden blootgesteld, eerst gedeeltelijk en vervolgens volledig. Dit gebeurt meestal onder invloed van de productie van mannelijke geslachtshormonen gedurende 3-6 jaar.
  2. Slechts 1% van de baby's ontwikkelt een echte ziekte, het wordt een pathologische soort genoemd. Artsen beschouwen deze aandoening alleen als een pathologie als op de leeftijd van 16 de voorhuid van de penis geen mobiliteit heeft verworven. Deze groep omvat aandoeningen waarbij de huidplooi vanaf de geboorte minimale mobiliteit had en deze vervolgens verloor vanwege pathologische factoren.

  Een andere classificatie deelt phimosis bij jongens in het stadium. Het is het beste om deze enscenering te begrijpen door foto's die het uiterlijk van de penis tonen voor en na de behandeling.

  Fasebeschrijving

  • Een kleine moeilijkheid bij het loslaten van de kop van de penis wordt waargenomen met een erectie, dat wil zeggen met zijn opwinding.
  • Het is moeilijk om de voorhuid in een vrije toestand te duwen, maar onmogelijk in een opgewonden toestand.
  • Een poging om de voorhuid in een vrije staat te brengen, veroorzaakt scherpe pijn en bloeden is mogelijk met een erectie.
  • Het hoofd is niet zichtbaar vanaf de huidplooi. Plassen vindt plaats in een dunne stroom, pijn en ontsteking treden op.

  Lange tijd kunnen phimosis symptomen afwezig zijn. In de vierde fase, tijdens het plassen in de voorhuid, vormt zich een bal, wat een ophoping van urine is.

  Wanneer pijn optreedt, kan de jongen het legen van de blaas reflexvol vertragen, wat tot gevaarlijke gevolgen leidt.

  Belangrijk! Je kunt een andere classificatie van pathologie ontmoeten. Volgens het is het verdeeld in drie groepen: aangeboren, hypertrofisch en cicatriciaal. De meeste artsen ondersteunen deze indeling niet, omdat de laatste twee vormen inherent complicaties zijn.

  Waarom gaat de kop van de penis niet open?

  Tot 6 jaar oud wordt phimosis alleen pathologie genoemd wanneer het interfereert met het kind, dat wil zeggen gepaard gaat met onaangename symptomen. De redenen hiervoor zijn:

  • aangeboren misvorming
  • trauma dat een vernauwing van de voorhuid veroorzaakte of littekens van het weefsel veroorzaakte,
  • ontsteking,
  • vertrouwelijke zwaarlijvigheid,
  • gebrek aan elastische verbindingsstructuren,
  • onjuist weefselherstel na een operatie.

  Elk van deze redenen kan alleen een risicofactor zijn. Niet alle jongens ontwikkelen een pathologische aandoening na een operatie of obesitas. Ouders moeten echter de toestand van de penis controleren en na het opgroeien moet het kind worden geleerd om zelf voor het intieme gebied te zorgen. Vraag hem om over veranderingen in de voorhuid te praten.

  Klinische manifestaties

  De diagnose phimosis bij jongens gaat mogelijk niet gepaard met duidelijke symptomen. Het belangrijkste is het onvermogen om de kop van de penis volledig bloot te leggen. U kunt ook andere symptomen tegenkomen, meestal verschijnen ze bij kinderen ouder dan 1,5 jaar:

  • ongemak tijdens het plassen of erectie,
  • een dunne stroom urine tijdens het legen van de blaas,
  • ophoping van urine onder de voorhuid - het kan eruit zien als een vrij grote bal,
  • bij ontstekingsprocessen: afscheiding, roodheid, hyperthermie van de voorhuid, een acute aanval van pijn.

  Belangrijk! Klinische manifestaties betreffen kinderen met slechts 1, 2 of 4 stadia van pathologie. Met de derde bedekt de voorhuid de kop van de penis volledig, er is geen ongemak mee.

  Ernstige pijn, die leidt tot een aanzienlijke verslechtering van het welzijn en reflex urineretentie, verschijnt wanneer bacteriën zich vermenigvuldigen - de infectie onder de voorhuid krijgen. Ze zijn mogelijk met onnauwkeurige acties of de vorming van verklevingen, wat leidde tot de fusie van weefsels. Al deze aandoeningen zijn onafhankelijke ziekten veroorzaakt door phimosis.

  Hoe wordt pathologie gediagnosticeerd?

  Een extern onderzoek is voldoende voor diagnose.Aanvullende diagnostische methoden zijn hier overbodig, omdat de ziekte alleen het externe deel van het geslachtsorgaan aantast. Het is niet de moeite waard om tijd en energie aan een gedetailleerd onderzoek te besteden.

  Zelfs ouders kunnen zien dat de huidplooi op het hoofd niet mobiel genoeg is, maar artsen raden niet aan dat ze het orgel zelf aanraken of proberen het hoofd bloot te leggen. Groot risico is niet om sterkte te berekenen. Bij onderzoek is de hoofdtaak van de arts het bepalen van de mate van pathologie en het kiezen van behandelingstactieken.

  Welke complicaties veroorzaakt phimosis?

  Kwalen veroorzaakt door de onderliggende pathologie komen alleen voor bij 5-7% van de patiënten. In de meeste gevallen verloopt phimosis bij jongens zonder complicaties. Op de foto, de gevolgen van de ziekte. Het zijn er maar drie.

  1. De fusie van de voorhuid en het hoofd - het contact van weefsels en niet-naleving van hygiëneregels leidt tot de vorming van synechiae, die ze aan elkaar lijken te lijmen.
  2. Paraphimosis - treedt op wanneer het hoofd met aanzienlijke inspanning wordt blootgesteld. In het begin ervaart de jongen acute pijn op korte termijn. Dan grijpt de smalle voorhuid de slurf onder het hoofd en knijpt deze. Later verschijnen er gevaarlijkere tekenen - zwelling van het hoofd en ernstige pijn. Langdurig pletten door het extreem vlees van het rompweefsel leidt tot necrose en gangreen van de penis. Voor de behandeling moeten artsen het getroffen gebied verwijderen.
  3. Balanoposthitis - ontsteking van het binnenste deel van de voorhuid en de kop van de penis. Het komt voor door de vermenigvuldiging van bacteriën in een mengsel van de secretie van de klieren van de penis (smegma), epitheelcellen en druppels urine. Meestal komt de ziekte voor bij jongens die onvoldoende aandacht besteden aan persoonlijke hygiëne. Hij heeft verschillende specifieke symptomen: jeuk, pijn, afscheiding van pus uit voorhuid, roodheid van het hoofd.

  In het geval van bijwerkingen, is het de taak van de arts om hun symptomen te verwijderen en tegelijkertijd phimosis-therapie uit te voeren. In de meeste gevallen wordt hiervoor een operatie gebruikt. Als u op tijd een arts raadpleegt, is het voldoende om de therapie met conservatieve methoden uit te voeren.

  Kenmerken van de behandeling van de ziekte

  Indicaties voor het starten van de therapie zijn:

  • het optreden van problemen met plassen,
  • er is een ophoping van urine onder de voorhuid,
  • er zijn tekenen van ontsteking,
  • tijdens hygiëneprocedures verschijnt het hoofd helemaal niet,
  • een erectie veroorzaakt pijn (bij jonge jongens treedt ongemak op in de ochtend vóór het eerste toiletbezoek).

  In de meeste gevallen wordt bij fysiologische phimosis gekozen voor afwachtende tactieken. Tot 3 jaar wordt de patiënt geobserveerd, als de pathologie aanhoudt, neemt het aantal bezoeken aan de uroloog toe. De behandeling begint alleen als er na 4 jaar geen vooruitgang is geboekt. In de eerste fase worden altijd conservatieve methoden voorgesteld. Als ze niet helpen, moet u een operatie voorschrijven.

  Niet-medicamenteuze therapie

  De meest populaire bij jongens met phimosis is een behandeling zonder chirurgie en medicatie. De belangrijkste niet-medicamenteuze methode is stretchen. Het kan worden uitgevoerd door de ouders zelf of door een tiener als hij ouder was dan 12 jaar toen hij met de therapie begon. De meest gebruikte oefeningen:

  • geleidelijke blootstelling van het hoofd,
  • rekken van de voorhuidring.

  Het is belangrijk om geen overmatige kracht uit te oefenen om parafimose te voorkomen.

  Het is het beste om oefeningen uit te voeren tijdens of na waterprocedures. Blootstelling aan een warme vloeistof maakt de stof elastischer. Wijs elke dag gedurende 10 minuten oefeningen toe terwijl u de baby wast, zodat deze productiever zijn.

  Het gebruik van medicijnen

  De behandeling van phimosis bij kinderen kan worden aangevuld met farmacologische geneesmiddelen, waardoor u het zonder chirurgie kunt doen. Meestal worden corticosteroïde zalven of gels gebruikt die antibacteriële en genezende effecten hebben. Hun namen:

  Het gebruik van lokale remedies thuis kan het beste worden gecombineerd met volksrecepten en stretchweefsel. Gebruik voor het aanbrengen van zalven therapeutische baden met de toevoeging van:

  • afkooksels van kruiden - kamille, calendula of stinkende gouwe,
  • zeezout
  • mangaan oplossing.

  Als er geen indicatie is voor het gebruik van zalf, raden artsen aan om eenvoudige vaseline te gebruiken.

  Hormonale medicijnen kunnen worden gebruikt om phimosis bij adolescente jongens te behandelen, maar ze worden in extreme gevallen gebruikt.

  Wanneer de onderliggende ziekte gepaard gaat met een infectie, kan crème "Clotrimazol", zalf "Levomekol" worden gebruikt. De prijs van deze fondsen is niet hoog, maar door de jaren heen hebben ze hun effectiviteit en veiligheid al bewezen.

  Hoe wordt een operatie uitgevoerd?

  Bij phimosis bij jongens wordt de interventie uitgevoerd met behulp van een van de volgende methoden:

  • klassieke besnijdenis
  • Shloffera,
  • scheiding van verklevingen.

  Als de baby balanoposthitis heeft ontwikkeld, is traditionele besnijdenis verboden. Bij parafimose is de voorhuid enigszins ontleed. Het voordeel van chirurgische behandeling is dat de effectiviteit 99-100% bereikt. Het nadeel is de behoefte aan plaatselijke of algemene anesthesie.

  Belangrijk! Alleen de uroloog kan de juiste behandelingsmethode kiezen, rekening houdend met de leeftijd en de gezondheidstoestand van de patiënt. Het is belangrijk dat ouders de aanbevelingen nauwkeurig opvolgen.

  Hoe hygiëneprocedures voor jongens uit te voeren?

  Jongens moeten vanaf jonge leeftijd kennis over genitale hygiëne inbrengen. Ze zijn nodig om ontstekingen te voorkomen, als phimosis niet wordt behandeld, maar alleen wordt waargenomen.

  Dagelijks is het noodzakelijk om de geslachtsdelen te wassen met warm water en gebruik de "Baby" zeep als deze is verontreinigd met ontlasting of urineresten.

  Het is verboden om de kop in te zepen door de voorhuid eruit te trekken of om de holte eronder met zeepwater te proberen te wassen.

  Bij ontstekingen kunt u de ruimte onder de voorhuid wassen met een eenvoudige wegwerpspuit zonder naald. Gebruik hiervoor warm water of een oplossing van furatsiline.

  Probeer de kop niet bloot te stellen, integendeel, trek de huidplooi eraf en leid de stroom uit de spuit in het gaatje. Aan het einde van de procedure kunt u 1-2 druppels vloeibare paraffine of olijfolie erin doen.

  Dit helpt splicing te voorkomen.

  In de meeste gevallen vereist phimosis geen behandeling. Het is alleen nodig om aandacht te besteden aan hygiëne en de pathologie te observeren. Urologen raden niet aan om het natuurlijke proces van het onnodig openen van de kop van de penis te verstoren.

  Phimosis bij jongens: behandeling thuis

  Vaak worden jongens tijdens een preventieve afspraak met een kinderarts gediagnosticeerd met phimosis. Deze ziekte wordt vaak in de kindertijd gevonden en wordt als de absolute norm beschouwd - dit komt omdat alle structuren van de baby zich nog steeds ontwikkelen. Daarom moet u zich geen zorgen maken en dringende therapeutische maatregelen nemen.

  Wat is phimosis, wat zijn de redenen voor de ontwikkeling ervan, hoe te behandelen en in welk geval u een arts moet raadplegen? De antwoorden moeten bekend zijn bij alle ouders die toekomstige mannen grootbrengen. Vroegtijdige detectie van pathologie en behandeling kan in de toekomst leiden tot complicaties, problemen met plassen en seksueel leven.

  Wat is phimosis en waarom komt het voor bij jongens?

  Phimosis is een pathologische aandoening waarbij de eikel niet volledig wordt blootgesteld. Een dergelijke situatie duidt niet altijd op de aanwezigheid van een ziekte bij het kind, dus u hoeft niet zelf te proberen het hoofd te openen, omdat u alleen schade kunt toebrengen aan uw acties.

  Tot de leeftijd van 6 jaar wordt het reproductieve systeem bij jongens nog steeds gevormd. Als na deze tijd de toestand ongewijzigd blijft (het hoofd verschijnt niet, de baby klaagt over pijn tijdens het plassen en ongemak in het intieme gebied), moet u hulp zoeken bij een specialist.

  Er zijn verschillende redenen voor de ontwikkeling van phimosis:

  • aangeboren pathologie als gevolg van intra-uteriene groeiproblemen,
  • penisletsel, vernauwing van de voorhuid of littekenvorming,
  • ontstekingsprocessen in de intieme zone, inclusief balanoposthitis,
  • onjuist herstel van de weefselstructuur na een operatie aan het geslachtsorgaan,
  • een kleine hoeveelheid elastische verbindingsstructuren.

  Op welke leeftijd kan dit probleem optreden?

  Deze aandoening wordt waargenomen bij de meeste pasgeboren jongens (bijna 95%): het hoofd van de penis komt gedeeltelijk naar buiten, omdat de voorhuid ermee is verbonden door synechia. Daarom is phimosis bij kinderen van 2-3 jaar de absolute norm - deze aandoening wordt de term "fysiologische phimosis bij jongens" genoemd.

  Op de leeftijd van 4 is bij veel baby's alles normaal zonder interferentie van buitenaf. De huid rond het geslachtsorgaan wordt mobiel en het hele hoofd wordt blootgesteld. Er wordt aangenomen dat de ontdekking tot 6 - 7 jaar kan plaatsvinden - het hangt af van de algemene fysiologische ontwikkeling.

  Sommige experts adviseren niet om vóór de leeftijd van 10 jaar met de behandeling van phimosis te beginnen, tenzij er naast het belangrijkste symptoom andere bijkomende symptomen (pijn, jeuk, urineren, etc.) zijn. In elk geval is het noodzakelijk om een ​​kinderarts te raadplegen om complicaties te voorkomen en de toestand van het kind niet te verergeren.

  Diagnostische methoden

  De pathologische toestand is gemakkelijk te detecteren door visuele inspectie. Een ervaren uroloog bepaalt de mate en vorm van de ziekte op basis van het uiterlijk en de klachten van de patiënt. Soms zijn aanvullende diagnostische procedures vereist - echografie, dopplerografie, OAC, OAM. Op basis van alle beschikbare informatie wordt een nauwkeurige diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld.

  Thuis therapie

  Phimosis bij kinderen wordt op verschillende manieren geëlimineerd, die in de regel worden gecombineerd. Tijdens de behandelingsperiode moet u de hygiëne van het kind controleren, artsen raden aan om baden te nemen met toevoeging van afkooksels van kruiden (kamille, stinkende gouwe, calendula, enz.), Een oplossing van mangaan of zeezout.

  Na het baden wordt de bovenste huid van de penis besmeurd met crème of een speciale zalf en maak rekoefeningen (met twee vingers spreid je de weefsels uit elkaar). Je kunt dit niet te snel en abrupt doen - manipulaties mogen het kind geen pijn doen. Met deze methode kunt u binnen twee maanden een goed resultaat behalen. 10 minuten per dag zijn voldoende om de procedure te voltooien.

  Artsen schrijven ook vaak corticosteroïde zalven voor - Betamethason, Triderm, Diprosalik, Budesonide, Clobetasol en anderen. Ze hebben antimicrobiële en antibacteriële werking, dragen bij aan de snelle aanscherping van littekens en microscheuren.

  Als het gebruik van zalven gecontra-indiceerd is, kunt u deze vervangen door vaseline. Medicijnen kunnen niet worden gebruikt zonder doktersrecept.

  Mogelijke complicaties

  Naast mogelijk ongemak en moeilijkheden tijdens hygiëneprocedures, treden er vaak extra problemen en pathologieën op die onmiddellijke behandeling vereisen. Deze omvatten ziekten:

  • Balanoposthitis is een ontstekingsproces dat optreedt in de voorhuid en aan het einde van de penis. Komt voor vanwege niet-hygiëne. De patiënt heeft de volgende symptomen: jeuk, etterende congestie, hyperemie, pijn.
  • Paraphimosis wordt gevormd wanneer ouders het hoofd van de penis alleen proberen te ontbloot. Scherpe en onregelmatige bewegingen leiden tot geforceerd strekken van de voorhuid en vervolgens het knijpen van de penis. Bloedvaten en weefsels hebben hier last van. De patiënt ervaart hevige pijn, de punt van de penis wordt groter en zwelt op. Als u de ziekte niet op tijd begint te behandelen, kan zich necrose of gangreen van het geslachtsorgaan ontwikkelen. De uitweg uit deze situatie is de amputatie van het getroffen gebied.
  • Fusie van de voorhuid en het hoofd vindt plaats als lange tijd geen maatregelen worden genomen om phimosis te elimineren - synechiae (fusie) vormen zich geleidelijk (we raden aan te lezen: synechia bij jongens: symptomen en behandeling). In deze toestand is het onmogelijk om het probleem zelf op te lossen.

  Is het verplicht om toevlucht te nemen tot behandeling voor phimosis?

  Behandeling van phimosis is noodzakelijk, anders ontstaan ​​complicaties zoals paraphimosis, ontstekingscomplicaties en een toename van de voorhuid naar de kop van de penis.

  Paraphimosis kan optreden wanneer u de voorhuid probeert te verplaatsen zelf. Ontstekingscomplicaties (bijv. Balanitis) treden op als gevolg van het niet naleven van hygiënevoorschriften.

  Met ontsteking van de voorhuid in de acute periode, worden meestal therapeutische baden met kruidenafkooksels of antiseptische oplossingen voorgeschreven. Chirurgische ingreep is noodzakelijk voor recidieven van balanoposthitis.

  Wanneer phimosis lange tijd niet wordt behandeld, begint een progressief stadium, wat tot consequenties leidt:

  • dysurie (urinewegaandoeningen),
  • urethritis (ontsteking van de urinewegen),
  • penis hoofd gangreen.

  Tijdens de kindertijd is goede hygiëne nodig om phimosis te voorkomen. Dit is het dagelijkse baden van het kind, omdat tijdens het baden water onder de voorhuid valt, die op zijn beurt het verzamelde geheim uitlogt.

  Ontdek hoe u de potentie bij mannen het beste kunt herstellen om geen tijd te verliezen.

  Lees hier alle details over de behandeling van vroege ejaculatie.

  Graden van pathologische phimosis

  Anatomisch onderscheiden vier graden van vernauwing van de preputiale ring.

  Met phimosis eerste graad mogelijke vrije uitscheiding van de eikel in een rustige staat, tijdens een erectie, blootstelling van de eikel is moeilijk of pijnlijk.

  oh tweede graad van phimosis wordt gezegd dat het moeilijk is om het hoofd bloot te leggen in rust. Tijdens een erectie is het hoofd ofwel volledig verborgen onder de voorhuid, of is alleen het kleine deel zichtbaar, vaak zwellend in de vorm van een bal.

  bij derde graad phimosis van de eikel is niet langer mogelijk buiten de voorhuidring.

  Vierde graad phimosis wordt gekenmerkt door een dergelijke scherpe vernauwing van de voorhuid, die moeilijkheden bij het plassen veroorzaakt.

  Opgemerkt moet worden dat het gebruikelijk is om te praten over de eerste of derde graad van pathologische phimosis wanneer patiënten volwassenen of adolescenten zijn. Wat betreft de vierde graad, dan normaal bij kinderen met fysiologische phimosis, heeft de preputiale holte een opening die voldoende is voor vrije afvoer van urine.

  Daarom duiden symptomen zoals het vullen van de voorhuidzak tijdens het plassen en / of vernauwing van het straaltje urine, zelfs als ze in de vroege kinderjaren voorkomen, duidelijk op pathologie en vereisen medische noodhulp.

  Mogen klem werking

  Bij deze operatie zijn geen complicaties mogelijk..

  Voor het uitvoeren van manipulaties is alleen een klem vereist zonder speciale apparatuur. Chirurgische behandeling van phimosis wordt alleen door de chirurg uitgevoerd.

  De arts houdt de voorhuid met houders vast. Een voorhuid wordt uitgerekt over de opening die wordt weggesneden.

  Er wordt een klem op aangebracht en het bovenste overtollige deel wordt weggesneden. Na het verwijderen van de klem wordt de huid teruggetrokken en wordt het bloedende vat geflitst. Kleine hechtingen worden aangebracht, gevolgd door een steriel verband.

  1. Met behulp van een klem wordt deze in de gewenste positie bevestigd.
  2. Een plaat wordt bovenop de bel geplaatst en alles wordt met een moer bevestigd.
  3. Het overtollige vlees wordt verwijderd, de klem wordt verwijderd en het vlees dat overblijft na excisie wordt voorzichtig rechtgetrokken.
  4. Na de manipulaties worden kleine hechtingen aangebracht.

  BELANGRIJK! Kinderen en tieners naaien niet.

  Deze methode wordt uitgevoerd voor die patiënten die nergens littekens hebben behalve de punt van de voorhuid. De procedure duurt ongeveer 20-25 minuten.

  De chirurg snijdt de voorhuid in de vorm van een longitudinale lijn. In vergelijking met de dorsale methode is de incisie veel kleiner.

  De arts ontleedt verklevingen die het vlees niet vrij laten bewegen, omdat ze het hoofd vastmaken en voorvechten. Na de incisie worden dwarse hechtingen aangebracht.

  Pijn tijdens de operatie is minimaal.. Er zijn praktisch geen complicaties. In geavanceerde gevallen, wanneer er veel littekens of een vrij smal gat zijn, kan de bewerking niet worden uitgevoerd.

  De voorhuid strekken

  Deze procedure wordt alleen met de hand uitgevoerd. Er zijn verschillende methoden om de voorhuid van de penis uit te rekken. Deze methode mag alleen worden uitgevoerd onder medisch toezicht. Het is noodzakelijk om de voorhuid regelmatig tot de maximale limiet te trekken.

  Vingers worden in de preputiale ring gestoken en voorzichtig in verschillende richtingen getrokken. Een dergelijke training moet dagelijks ongeveer 10 minuten worden uitgevoerd.

  Bij het uitrekken kunnen zalven worden gebruikt om de huid te verzachten en te ontspannen, bijvoorbeeld vloeibare paraffine.

  Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en niet om plotselinge bewegingen te maken. Kalmerende baden met kruidenthee worden ook gebruikt: calendula, kamille, draad.

  Na een bepaalde tijd gaat het hoofd vrij open.

  Symptomen van pathologische phimosis bij volwassenen

  In gevallen waarin phimosis nog geen problemen met urineren veroorzaakt, komen de meest voorkomende klachten van patiënten tot uiting in min of meer ongemak tijdens geslachtsgemeenschap, zoals:

  • pijn tijdens geslachtsgemeenschap (met phimosis van de eerste of tweede graad),
  • voortijdige ejaculatie,
  • afname van de intensiteit van seksuele sensaties tijdens geslachtsgemeenschap,
  • afname van de potentie.
  Bovendien klagen veel mannen die lijden aan phimosis over puur psychische problemen die verband houden met het "onjuiste" uiterlijk van de penis. Vaak ontwikkelen ze verschillende soorten complexen, dus het is noodzakelijk om een ​​gecombineerde behandeling uit te voeren met een uroloog en een psychotherapeut.

  Het is echter niet ongewoon voor gevallen waarin mannen met ernstige phimosis absoluut geen seksuele problemen ervaren.

  Wat is het gevaar van asymptomatische phimosis bij volwassenen?

  Tegenwoordig kunt u tegengestelde standpunten vinden met betrekking tot medische tactieken in die gevallen van phimosis die niet gepaard gaan met het verschijnen van onaangename symptomen. Is het inderdaad de moeite waard om het 'defect' te repareren, dat in veel landen als een teken van schoonheid werd beschouwd?

  Helaas vormt phimosis een aanzienlijk risico voor de gezondheid van een volwassen man. Het feit is dat cellen van het slijmvlies van het binnenblad van de voorhuid een speciaal geheim afscheiden dat een vrij complexe samenstelling heeft (vetten, bacteriedodende stoffen, feromonen (exciterende stoffen), enz.). Dit geheim is het belangrijkste deel van smegma (vertaald uit het Grieks als "talg"), dat ook dode epitheelcellen en micro-organismen omvat.

  De activiteit van de cellen van het klierepitheel van de voorhuid neemt toe met de puberteit (maximale smegmose treedt op op de leeftijd van 17-25 jaar) en neemt geleidelijk af bij oudere mannen.
  Normaal beschermt smegma de slijmvliezen van de eikel en het binnenoppervlak van de voorhuid tegen uitdroging en fungeert het ook als een natuurlijk glijmiddel tijdens de geslachtsgemeenschap.

  De afscheiding van de klieren van het slijmvlies van het binnenblad van de voorhuid is echter een uitstekende leefomgeving voor veel pathogenen. Daarom kan stagnatie van smegma in de preputiale zak de ontwikkeling van infectieuze en ontstekingsziekten veroorzaken, zoals balanitis (ontsteking van het slijmvlies van de eikel) en balanoposthitis (gecombineerde ontsteking van de slijmvliezen van de eikel en de binnenste laag van de voorhuid).

  Volgens vele onderzoeken worden bovendien, met langdurige stagnatie van smegma, kankerverwekkende stoffen gevormd die zich daarin ophopen, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van oncologische ziekten bij mannen (papilloma's van de eikel, peniskanker) en hun seksuele partners (baarmoederhalskanker).

  In de kindertijd vindt de zuivering van de preputiale zak onafhankelijk plaats, omdat de hoeveelheid afgescheiden smegma klein is. Voor volwassen mannen, om de ontwikkeling van complicaties te voorkomen, is het noodzakelijk om de hygiënevoorschriften in acht te nemen, dat wil zeggen elke dag een toilet te maken, dat bestaat uit het wassen van de voorhuid en de kop van de penis met warm water en zeep.

  Met phimosis is deze procedure meestal moeilijk. Aldus draagt ​​de vernauwing van de voorhuid bij volwassenen bij tot de accumulatie van smegma in de preputiale zak.

  Zelfs in gevallen waarin phimosis geen onaangename symptomen vertoont, adviseren artsen om de pathologie te elimineren, omdat, naast het gevaar van het ontwikkelen van infectie- en ontstekingsziekten en oncologische ziekten, de mogelijkheid om een ​​dergelijke ernstige complicatie te ontwikkelen als paraphimosis.

  Zalf behandeling

  Voor de behandeling van phimosis worden geneesmiddelen van de groep van actuele corticosteroïden gebruikt: hydrocortison, prednison of betamethason.

  Het werkingsmechanisme van deze hormonale zalven voor de behandeling van phimosis bij mannen en kinderen (adolescenten) is niet volledig bekend. Voorheen werden verschillende oliën gebruikt van phimosis.

  Nu wordt een actuele steroïde gebruikt (meestal 0,05% betamethason).

  Voor de onmiddellijke behandeling wordt de voorhuid gewassen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, waarna de voorhuid en de kop van de penis worden gesmeerd met het medicijn, als het mogelijk is om het te bereiken.

  Deze methode garandeert echter geen genezing en de medicijnen hebben contra-indicaties en bijwerkingen.

  De leeftijd en ernst van phimosis van de patiënt, evenals de juiste toepassing van zalf en andere factoren beïnvloeden de effectiviteit van het wegwerken van phimosis. Deze methoden kunnen slechts een tijdelijk effect hebben.

  Behandeling van phimosis door chirurgie

  Behandeling van phimosis in het geval dat conservatieve methoden hebben gefaald, is alleen mogelijk door chirurgische interventie. Om phimosis te behandelen, kan een operatie zowel bij volwassen mannen als bij kinderen worden uitgevoerd.

  Met de operatie kunt u volledig van phimosis afkomen. Besnijdenis wordt uitgevoerd voor volwassenen voornamelijk onder plaatselijke verdoving en voor kinderen onder algehele anesthesie. De uroloog-chirurg verwijdert de voorhuid geheel of gedeeltelijk.

  De kop van de penis in een kalme toestand is altijd open na volledige verwijdering en met een gedeeltelijke in een kalme toestand is deze half gesloten. Patiënten keren enige tijd na de operatie terug naar hun normale levensstijl. het duurt meestal enkele weken.

  Paraphimosis als een ernstige complicatie van phimosis bij volwassenen

  Onder parafimose wordt een dergelijke complicatie van phimosis bedoeld, wanneer de teruggetrokken kop van de penis is aangetast in de verschoven voorhuid.

  Gevangen in een strakke ring van vernauwde voorhuid, zwelt het hoofd op, terwijl de druk van de ring toeneemt. Zo ontstaat een vicieuze cirkel: een verstoring van de bloedsomloop veroorzaakt door sterke compressie verhoogt het hoofdoedeem en oedeem verhoogt de druk op de kop van de voorhuidring.

  Bij volwassen mannen en adolescenten komt parafimose meestal voor tijdens geslachtsgemeenschap of masturbatie. Opgemerkt moet worden dat een dergelijke complicatie alleen kenmerkend is voor phimosis van de eerste of tweede graad, omdat de ernstigere vormen van phimosis eenvoudigweg de blootstelling van de eikel niet toestaan.

  Klinisch manifesteert parafimose zich door acute pijn, de kop van de penis zwelt op en krijgt een blauwachtige tint. Na verloop van tijd neemt de intensiteit van het pijnsyndroom af als gevolg van grove bloedsomloopstoornissen. In geavanceerde gevallen krijgt het ingehouden hoofd een paarse of zwarte kleur.

  Ernstige en langdurige aandoeningen van de bloedsomloop kunnen leiden tot diepe necrose (necrose) van de weefsels van de voorhuid en de eikel. Daarom is parafimose een uiterst gevaarlijke complicatie die onmiddellijke hulp vereist.

  Eerste hulp bij parafimose bij mannen is om onmiddellijk gespecialiseerde medische zorg te zoeken. In de vroege stadia van de ontwikkeling van parafimose kunnen artsen een handmatige reductie van de eikel penis uitvoeren (deze manipulatie is erg pijnlijk, daarom wordt deze uitgevoerd na de toediening van narcotische analgetica). In meer ernstige gevallen nemen ze hun toevlucht tot dissectie van de voorhuidring.

  Fysiologische phimosis bij kinderen

  Allereerst moet worden opgemerkt dat een essentieel kenmerk van fysiologische phimosis bij zuigelingen: het gebrek aan mobiliteit van de voorhuid wordt niet geassocieerd met de nauwheid van de opening.

  Op zo'n jonge leeftijd wordt bij de meeste jongens het binnenblad van de voorhuid gesoldeerd aan de eikel. Om deze reden moet u in geen geval proberen het hoofd met geweld bloot te leggen - dit zal leiden tot erosie van het binnenoppervlak van de voorhuidholte, de ontwikkeling van het ontstekingsproces en het ontstaan ​​van secundaire pathologische phimosis.

  De bekende kinderarts Komarovsky beweert ten onrechte dat in 99 van de 100 complicaties van fysiologische phimosis bij baby's verband houden met grove en ongeletterde interventie door de ouders zelf op advies van familieleden, buren en zelfs, helaas, artsen.

  Als de jongen geen last heeft (er zijn geen problemen met plassen, pijn, jeuk, enz.), Moeten er geen aanvullende maatregelen worden genomen om phimosis te corrigeren. Het is alleen nodig om elke dag een normaal toilet te maken, het perineum en de geslachtsdelen te wassen met water. Zeep kan het beste niet meer dan eens in de drie tot vier dagen worden gebruikt, zodat deze niet in de voorverpakking valt.

  De scheiding van de slijmvliezen van de eikel en het binnenblad van de voorhuid vindt plaats vanwege de geleidelijke afschilfering van epitheelcellen. Dit is een vrij langzaam proces dat niet kunstmatig moet worden gestimuleerd.

  Geschubde epitheelcellen vormen de basis van het zogenaamde babysmegma, dat zich ophoopt en langzaam naar de uitgang beweegt en in de vorm van korrels met urine wordt uitgescheiden. In tegenstelling tot volwassenensmegma is kindensmegma niet gevaarlijk in verband met de ontwikkeling van infecties en kanker.

  Fysiologische phimosis heeft op zichzelf een belangrijke beschermende functie, het beschermt het zachte, nog niet gevormde epitheel van de eikel en de binnenste laag van de voorhuid tegen externe agressieve middelen.

  Hoe oud is de phimosis van de jongen kan als een fysiologisch fenomeen worden beschouwd

  Tot op heden zijn artsen het er niet over eens hoe oude phimosis bij een jongen als een pathologie moet worden beschouwd en wanneer het nodig is om speciale maatregelen te nemen om het te elimineren. Daarom zie je in de artikelen van specialisten verschillende cijfers - 2-3 jaar, 5-7 jaar, 7-10 jaar en zelfs 14-17 jaar.

  Op basis van klinische gegevens is de kans op zelf-eliminatie van fysiologische phimosis bij een vijfjarige jongen 90%, op de leeftijd van 10 jaar - 83%, en op de leeftijd van dertien daalt tot 33%.

  Veel kinderartsen adviseren ouders om af te wachten en een houding aan te nemen vóór de puberteit: als er geen alarmerende symptomen zijn, is het het beste om te wachten, omdat phimosis ook op oudere leeftijd kan worden behandeld.

  Opgemerkt moet worden dat de persistentie van phimosis op de leeftijd van 11-13 jaar kan worden geassocieerd met een laag niveau van mannelijke geslachtshormonen die een gunstig effect hebben op het proces van verzachten en strekken van de voorhuid.

  Bovendien is het noodzakelijk om onderscheid te maken tussen aangeboren fysiologische phimosis en secundaire phimosis als gevolg van infectieziekten en ontstekingsziekten.

  Natuurlijk kan alleen een specialist een dergelijke diagnose stellen. Maar in die gevallen waarin het kind de opening van de eikel al heeft waargenomen en er was een vernauwing van de voorhuid, hebben we het waarschijnlijk over pathologische phimosis.

  Kan fysiologische phimosis problemen veroorzaken bij jongens en wat te doen in dergelijke gevallen

  Fysiologische phimosis bij kinderen veroorzaakt zelden complicaties. Meestal doen zich problemen voor bij het overtreden van basisregels voor hygiëne, evenals bij oververhitting en een verhoogde neiging tot allergische reacties.

  In gevallen waarin de ernst van onaangename symptomen onbeduidend is (jeuk, lichte roodheid, angst van een kind), kunt u proberen het probleem zelf op te lossen. Veel kinderartsen adviseren om de voorhuid te wassen met een warme oplossing van furatsiline met een standaard spuit van tien millimeter.

  De procedure is als volgt:

  • Doe in een spuit een warme oplossing van furatsilina of ekteritsida,
  • Trek de huid omhoog zonder het hoofd bloot te leggen,
  • Steek de spuit zonder naald in de gevormde opening (het is handiger om deze manipulatie samen uit te voeren, zodat de ene persoon de voorhuid trekt en de andere acties met de spuit uitvoert),
  • Laat de oplossing onder druk uit de spuit en spoel de opgehoopte afvoer uit.
  Herhaal indien nodig meerdere keren het wassen en voltooi de procedure door in de opening olieachtige oplossingen te graven (2-3 druppels vloeibare paraffine, olijfolie of een olieoplossing van vitamine A).

  Met een verhoogde neiging van het kind tot allergische reacties (exudatieve diathese, atopische dermatitis, enz.), Kunnen onaangename symptomen worden geassocieerd met blootstelling aan allergenen die in de urine worden uitgescheiden of met hun contacteffect op de huid.

  Daarom wordt in dergelijke gevallen bovendien aanbevolen:

  • verwijder indien mogelijk het beoogde middel (bekijk het menu, medicijnen, antibiotica, vitamines, gebruikte luiers, huishoudelijke chemicaliën, enz.),
  • elimineer blootstelling aan chemicaliën op de huid,
  • verhoog de hoeveelheid vloeistof die wordt gebruikt voor de snelste "uitloging" van allergenen uit het lichaam.
  De behandeling mag echter thuis niet worden misbruikt. Als, ondanks alle inspanningen, onaangename symptomen aanhouden, moet u gespecialiseerde medische hulp zoeken (uw behandelend kinderarts of kinderuroloog).

  Zelfs in gevallen waarin de phimosis van de jongen onvoorwaardelijk als fysiologisch werd herkend, moet u onmiddellijk een arts raadplegen als de volgende alarmerende symptomen optreden:

  • er zijn problemen met plassen (moeite met plassen, pijn, etc.),
  • er zijn uitgesproken tekenen van ontsteking (zwelling en roodheid in de voorhuid, pijn).

  Bloedloze methode

  De methode bestaat uit het handmatig plaatsen van de kop van de penis in de inbreukmakende ring. Smeer de eikelpenis eerst met vaseline, wijsvinger en middelvinger van beide handen en bedek de penis strak onder de inbreukmakende ring.

  Tegelijkertijd proberen ze de kop van de penis met de duim in de inbreukmakende ring te duwen, terwijl ze de voorhuid eroverheen trekken. Als deze procedure mislukt, is het noodzakelijk om de inbreukmakende ring te snijden en de voorhuid voorbij de eikel te bewegen.

  Circulaire excisie van de voorhuid

  De meest gebruikte in de praktijk is de cirkelvormige excisie van de voorhuid.

  Soorten besnijdenis: minimale besnijdenis (verwijder een klein deel van de voorhuid) gedeeltelijke besnijdenis (in een kalme staat bedekken de resten van de voorhuid het hoofd bijna volledig), losse of dunne besnijdenis (coronaire sulcus in rust gesloten) matige of matige besnijdenis (hoofd is altijd open) strakke besnijdenis (huidplooi op de penis ontbreekt).

  Onderscheid ook hoog (het binnenste vel van de voorhuid wordt op maximale grootte gehouden) en arm (het binnenste vel van de voorhuid is volledig verwijderd) bijsnijdstijlen. Dit soort operaties worden alleen om medische redenen uitgevoerd.

  Balanitis, post- en balanoposthitis bij kinderen

  balanitis ontsteking van de eikel genoemd, postitom - ontsteking van de voorhuid.

  balanoposthitis - gecombineerde infectieuze en inflammatoire laesies van de eikel en de voorhuid.

  Deze ziekten komen bij jongens meerdere malen vaker voor dan bij volwassen mannen. Deze laatste omstandigheid hangt precies samen met de fysiologische kenmerken van de structuur van het mannelijke geslachtsorgaan van de kinderen.

  Naast fysiologische phimosis zijn belangrijke predisponerende factoren voor de ontwikkeling van ontstekingsprocessen in het gebied van de eikel bij kinderen:

  • diabetes mellitus (hoge suiker in de urine draagt ​​bij aan de ontwikkeling van een infectie in de voorhuid),
  • obesitas (stofwisselingsstoornissen, verslechterende omstandigheden voor persoonlijke hygiëne),
  • vitaminegebrek (verminderde algehele lichaamsweerstand).
  In de regel begint acute balanitis, post- of balanoposthitis onverwacht tegen de achtergrond van volledige gezondheid. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om het effect te bepalen dat als de aanzet voor de ontwikkeling van de ziekte heeft gediend. Het kan zijn:
  • trauma als gevolg van een grove poging om de eikel bloot te leggen,
  • acute allergische reactie (toewijzing van voedsel- of medicijnallergenen met urine of direct contact met het allergeen (luiers, cosmetica, zeep, wasmiddel, enz.)),
  • oververhitting
  • ernstige onderkoeling, wat een sterke afname van de immuniteit kan veroorzaken,
  • extern letsel, inclusief ongemakkelijke kleding (te smal slipje met een naad in het midden, letsel door een slang, enz.).
  Bij kinderen de meest voorkomende combinatie van inflammatoire laesies van de eikel en de voorhuid.

  Symptomen van de ziekte zijn vrij kenmerkend:

  • roodheid en zwelling in de voorhuid (post),
  • door het gat kunt u het hyperemische deel van het hoofd zien (balanitis),
  • pijn intensiverend tijdens het plassen (irriterend effect van urine op het ontstoken weefsel van het hoofd en de voorhuid),
  • jeuk en ongemak
  • sereuze of sereus-etterende afscheiding.
  De ernst van deze symptomen, evenals een toename van lymfeklieren, een toename van de lichaamstemperatuur, het verschijnen van symptomen van intoxicatie (zwakte, lethargie, hoofdpijn, verlies van eetlust) zijn een indicator voor de ernst van de ziekte.

  Als u een infectieuze ontsteking van de eikel en / of voorhuid vermoedt, moet u onmiddellijk een arts raadplegen die de nodige behandeling voorschrijft.

  In de regel worden in dergelijke gevallen antibacteriële en ontstekingsremmende geneesmiddelen aanbevolen, evenals lokale therapie (baden, spoelingen).

  Met recidieven van de ziekte, evenals in het geval van de vorming van secundaire phimosis, kan de kwestie van chirurgische behandeling rijzen.

  Laser phimosis behandeling (alternatief voor chirurgie)

  Deze methode wordt ook fotodestructief bijsnijden genoemd. Een operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

  Tijdens de operatie worden bloedvaten afgesloten met een laserZo verliest de patiënt geen bloed. Voordelen van laserbehandeling:

  • Kleine genezingstijden,
  • Kleine schade aan het omliggende weefsel,
  • Hoge steriliteit, wat leidt tot een laag infectierisico,
  • Lage invasiviteit,

  Phimosis bij volwassenen kan een tweede keer ontwikkelen als gevolg van niet-naleving van persoonlijke hygiëne, evenals bij sommige ziekten, zoals diabetes.

  Samenvattend

  Het belangrijkste gevaar van phimosis is onder meer: ​​een toename tijdens de erectie van de peniskop, wat leidt tot de vorming van scheuren. Na verloop van tijd neemt het aantal scheuren toe. Ze veranderen in littekens, die de elasticiteit van de weefsels aanzienlijk verminderen.

  Dit leidt tot ziekteprogressie. En in de toekomst kan fusie van de voorhuid en de kop van de penis optreden.

  Er zijn methoden voor het voorkomen van phimosis: grondige hygiëne en observatie.

  Niet-medicamenteuze behandeling is geschikt in gevallen van gedeeltelijke en onvolledige phimosis. Er zijn een groot aantal opties voor chirurgische behandeling.Voer operaties uit met een gedeeltelijk of volledig deel van de voorhuid van de penis.

  Bij het revalideren van een patiënt met phimosis na een operatie, wordt het aanbevolen om baden van infusies en afkooksels van kruiden aan de rand van de penis te maken.

  Leer hoe u de duur van geslachtsgemeenschap kunt verlengen en het seksleven vele malen beter kunt maken.

  Als u iets moet leren over de behandeling van prostatitis bij mannen, vindt u hier waardevolle informatie over dit onderwerp.

  Paraphimosis bij kinderen

  Bij jonge jongens komt deze pathologie meestal voor als gevolg van een gewelddadige poging om de eikel bloot te leggen, ondernomen door onbeholpen ouders tijdens de "correctie" van fysiologische phimosis.

  De kliniek en de complicaties van phimosis bij jongens zijn hetzelfde als bij volwassen mannen. Een zeer ernstig pijnsyndroom, roodheid en snel progressieve zwelling van de eikel zijn kenmerkend. Ontijdige of onvoldoende medische zorg kan leiden tot onherstelbare gevolgen in de vorm van necrose van de voorhuid en de penis.

  Eerste hulp bij parafimose bij kinderen. Er zijn veel tips op het netwerk om de kop zelf aan te passen (koud aanbrengen om zwelling te verminderen, olie gebruiken, enz.). Natuurlijk hangt veel af van de ernst van parafimose (de ernst van oedeem en pijn) en de toestand van de psyche van het kind.

  Maar het is verstandig dergelijke adviezen niet op te volgen. Herpositionering van de eikel tijdens parafimose is een zeer pijnlijke procedure die wordt uitgevoerd onder anesthesie in medische instellingen (in de pediatrische praktijk wordt intraveneuze anesthesie gebruikt, wat een kortdurende, maar volledig bewustzijnsverlies inhoudt).

  Het is dus het beste om geen kostbare tijd te verspillen en het kind te bespotten, maar zo snel mogelijk medische hulp te zoeken. Het transport van patiënten wordt in dergelijke gevallen in rugligging uitgevoerd met de benen uit elkaar.

  Moeilijk plassen

  Moeilijk plassen met een zeer nauwe opening van de voorhuid. In dergelijke gevallen wordt een zeer karakteristiek symptoom waargenomen: zwelling van de preputiale zak met urine tijdens het plassen. Een stroom urine wordt dun en intermitterend en soms wordt druppelsgewijs urine afgegeven.

  Bovendien klagen kinderen in dergelijke gevallen vaak over pijn en ongemak tijdens het urineren. Ze beginnen te vermijden naar het toilet te gaan, wat leidt tot de ontwikkeling van secundaire enuresis (dag en nacht).
  Moeilijkheden bij het plassen bij zuigelingen manifesteren zich door angst, schreeuwen en ernstige overbelasting bij het plassen.

  Deze pathologie leidt tot een toename van de druk in de urinewegen, die gepaard gaat met ernstige complicaties. Daarom zijn problemen met plassen een indicatie voor nood eliminatie van phimosis.

  Medische tactiek bij de behandeling van pathologische phimosis

  Tegenwoordig worden conservatieve methoden, samen met chirurgische methoden voor de behandeling van pathologische phimosis, veel gebruikt, zoals:

  • geleidelijke dagelijkse handmatige uitrekking van de voorhuid,
  • het gebruik van speciale apparaten die de voorhuid strekken,
  • medicamenteuze behandeling van phimosis (het gebruik van steroïde zalven die het voorhuidweefsel helpen verzachten en strekken).
  De houding van gespecialiseerde artsen ten opzichte van de bovengenoemde behandelmethoden voor phimosis is verre van eenduidig. Sommige professionals beschouwen een conservatieve behandeling als een twijfelachtige manier om de onvermijdelijke operatie "morgen uit te stellen".

  Deze verwaarlozing werd sterk vergemakkelijkt door het feit dat veel patiënten zelfmediceren zonder overleg met professionals en vaak grove fouten maken die leiden tot ernstige complicaties (parafimose, infectieuze en ontstekingsziekten van de voorhuid).

  Bovendien wordt er vaak geen rekening mee gehouden dat littekenvormen van phimosis een absolute contra-indicatie zijn voor het gebruik van conservatieve methoden. Het feit is dat littekenweefsel niet uitrekt, dus alle pogingen om de eliminatie van phimosis te bereiken, zijn van tevoren gedoemd te mislukken.

  Ondertussen is er bewijs van de effectiviteit van conservatieve methoden bij veel patiënten, zelfs met de tweede of derde graad van congenitale phimosis.

  Een belangrijk positief aspect van alle niet-chirurgische methoden voor de behandeling van phimosis is de "natuurlijkheid" van hun effect, omdat ze in feite het mechanisme van fysiologische zelf-eliminatie van leeftijdsgebonden phimosis herhalen.

  Bovendien kunnen conservatieve methoden voor de behandeling van phimosis de onvoorwaardelijk belangrijke functies van de voorhuid volledig behouden en onaangename bijwerkingen en complicaties voorkomen.

  Dus, in afwezigheid van contra-indicaties, kunnen conservatieve methoden goed worden gebruikt als een nuttig alternatief. Natuurlijk moet de behandeling worden uitgevoerd na overleg met een specialist en onder toezicht van een arts.

  In die gevallen waarin het om medische redenen (bijvoorbeeld bij vierde graad phimosis) of om persoonlijke indicaties nodig is om phimosis snel en radicaal te elimineren, is het echter beter om de voorkeur te geven aan chirurgische ingrepen.

  Behandeling van phimosis met zalven (medicamenteuze behandeling van phimosis)

  Medicamenteuze behandeling van phimosis is een combinatie van de hierboven beschreven spanningsmethoden met behulp van zalven die corticosteroïden bevatten.

  De zalven die worden aanbevolen voor de behandeling van phimosis worden rechtstreeks op de eikel en de voorhuid aangebracht en hebben de volgende effecten:

  • verzachting en verhoging van de elasticiteit van de voorhuid,
  • een afname van de ernst van ontstekingsreacties (geneesmiddelen van deze groep worden steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen genoemd).
  Het is bewezen dat de combinatie van het gebruik van corticosteroïde zalven met spanningsmethoden u in staat stelt een sneller effect te bereiken, de genezing van microscheuren bevordert en beschermt tegen onaangename pijn.

  Medicamenteuze therapie is vooral geïndiceerd voor kinderen en adolescenten (aanbevolen door de American Association of Pediatricians), omdat het op deze leeftijd hoogstwaarschijnlijk de eliminatie van congenitale phimosis bereikt door conservatieve methoden.

  Er moet echter rekening mee worden gehouden dat dergelijke zalven niet aan iedereen worden getoond. Een contra-indicatie voor het lokale gebruik van corticosteroïden is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een bacteriële, virale of schimmelinfectie - zowel acuut als chronisch.

  Langdurig gebruik van geneesmiddelen kan onaangename bijwerkingen veroorzaken (dunner worden van de huid, hyperpigmentatie, schending van de structuur van de oppervlakkige bloedvaten), en bij ongecontroleerd gebruik is een systemisch effect van corticosteroïden mogelijk, dat gepaard gaat met gevaarlijke complicaties.

  Daarom is het gebruik van zalven met corticosteroïden alleen mogelijk na grondig onderzoek en overleg met een specialist die voldoende ervaring heeft met de behandeling van congenitale phimosis met deze methode.

  Natuurlijk hebt u een individuele selectie van het medicijn en de dosis van het medicijn nodig, evenals constante medische monitoring van de resultaten van de therapie.

  Alternatieve methoden voor het behandelen van phimosis

  Er moet meteen worden opgemerkt dat traditionele geneeskunde, zoals homeopathie, absoluut machteloos is in de strijd tegen vernauwing van de voorhuid.

  Sommige van de favoriete remedies van traditionele genezers worden echter veel gebruikt als adjuvans. We hebben het over afkooksels van kruiden die ontstekingsremmende, bactericide en verzachtende effecten hebben, zoals:

  • kamille,
  • calendula,
  • een reeks van.
  Afkooksels worden bereid volgens het standaardrecept, dat kan worden gelezen op de verpakking van medische grondstoffen die in de apotheek zijn gekocht, en worden gebruikt voor baden voorafgaand aan de voorrekmanipulaties.

  Het stomen van de huid van de voorhuid in een bad met een aftreksel van het verzamelen van kruiden gedurende 15-20 minuten draagt ​​bij aan effectief, pijnloos en veilig strekken.

  Dit soort voorlopige procedure wordt speciaal aanbevolen voor kinderen en adolescenten.
  Tijdens de behandeling van phimosis kunt u afkooksels van verschillende geneeskrachtige kruiden afwisselen of een verzameling geneeskrachtige planten gebruiken voor afkooksel.

  De enige contra-indicatie voor het gebruik van alternatieve geneeswijzen als hulpmiddel bij de behandeling van phimosis kan individuele intolerantie of allergieën zijn (uiterst zeldzaam).

  Eliminatie van phimosis door de bloedloze methode

  Deze chirurgische manipulatie wordt meestal gebruikt bij kinderen; het onmiskenbare voordeel is minimale interventie en behoud van de functies van de voorhuid.

  Eerst wordt een speciale sonde in de preputiale holte ingebracht, die de synechiae (verklevingen) tussen de eikel en de binnenste laag van de voorhuid scheidt. Om dit te doen, wordt de sonde voorzichtig naar binnen bewogen naar de coronaire sulcus en voert hij langzame bewegingen met de klok mee uit.

  Breid vervolgens de opening van de voorhuid uit met behulp van een Pean's klem: de uiteinden van de klem worden in het gat gestoken en de takken worden geopend.

  Vaak zijn twee of drie van dergelijke manipulaties voldoende om phimosis volledig te elimineren. In gevallen waarin geen positieve dynamiek wordt waargenomen, is een meer invasieve chirurgische ingreep aangewezen.
  Na sessies van bloedloze eliminatie van phimosis, is het noodzakelijk om alle aanbevelingen van de chirurg te volgen om de fusie van de slijmvliezen van de voorhuid en de eikel te voorkomen.

  Anti-terugval maatregelen zijn geïndiceerd gedurende de maand: dagelijkse handmatige opening van de voorhuid en wassen van de voorhuidholte met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Als deze manipulatie te pijnlijk of onaangenaam is voor het kind, kunt u het om de twee tot drie dagen uitvoeren, maar op zijn minst.

  Phimosis Chirurgie

  Tot op heden is een vrij groot aantal methoden ontwikkeld voor chirurgische correctie van pathologische phimosis. De keuze van de methode van de operatie hangt af van de leeftijd van de patiënt, het type phimosis (atrofisch of hypertrofisch, aangeboren of cicatriciaal), de ernst van de pathologie, evenals de kwalificatie van de opererende chirurg en de mogelijkheden van de kliniek, die zich voor hulp wendden.

  Chirurgische ingrepen voor phimosis worden meestal uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, een indicatie voor het gebruik van algemene anesthesie kan zijn:

  • de patiënt is te jong
  • verhoogde emotionele labiliteit
  • individuele intolerantie voor de middelen die worden gebruikt voor lokale anesthesie,
  • persoonlijk verlangen van de patiënt.
  Alle chirurgische procedures die tijdens phimosis worden uitgevoerd, zijn eendaagse operaties en vereisen niet dat een patiënt lang in het ziekenhuis blijft. Complicaties zijn uiterst zeldzaam.

  Na de operatie zijn onaangename sensaties in het gebied van de chirurgische wond mogelijk gedurende meerdere dagen, maar in de regel is het mogelijk om te doen zonder extra pijnstillers.

  In die gevallen waarin de hechtingen moeten worden verwijderd, wordt deze manipulatie 7-10 dagen na de operatie uitgevoerd. Voordat u de hechtingen verwijdert, moet u om de dag verbanden maken en ervoor zorgen dat er geen urine op de postoperatieve wond komt.

  In de regel kan de patiënt binnen twee weken na de operatie seks hebben. Voor deze periode is het raadzaam om strak ondergoed te dragen dat extra ondersteuning voor de penis biedt.

  Plastische chirurgie van de voorhuid met pathologische phimosis

  Een alternatief voor besnijdenis is plastische chirurgie gericht op het elimineren van phimosis in combinatie met gedeeltelijke conservering van de voorhuid.

  Dus met prepuceoplastie, in tegenstelling tot de cirkelvormige excisie van de voorhuid, wordt de voorhuid niet volledig verwijderd, omdat ze een aanzienlijk kleinere incisie maken.

  Een andere veel voorkomende methode voor voorhuid plastische chirurgie wordt de Schlöffer-methode genoemd. Tijdens de operatie maakt de chirurg geen rechte, maar een zigzag-incisie en hecht vervolgens de randen zodanig dat het gat aanzienlijk wordt uitgezet, waarbij de voorhuid wordt behouden.

  Bovendien worden de methoden van plastische chirurgie van de voorhuid volgens Roser, spiraalplastiek van de voorhuid, enz. Vrij veel gebruikt.

  De gemeenschappelijke nadelen van dergelijke operaties zijn een langere herstelperiode, de mogelijkheid van terugval en een relatief korte lijst met indicaties. Operaties met gedeeltelijke conservering van de voorhuid kunnen bijvoorbeeld niet worden uitgevoerd bij patiënten met ernstige cicatriciale vormen van phimosis.

  Meatoplastika

  Een dergelijke plastische chirurgie van de voorhuid tijdens phimosis wordt uitgevoerd in geavanceerde gevallen wanneer de opening van de urethra erg vernauwd is. Dit type procedure is voornamelijk gericht op het corrigeren van de penis.

  De arts maakt incisies in de urethra om deze uit te breiden tot de vereiste grootte. Na alle manipulaties worden de randen omzoomd langs de diameter van de hele kop van de penis.

  Indicaties en methodeselectie

  Voordat de man een operatie moet ondergaan, moet hij een onderzoek ondergaan en alle noodzakelijke tests doorstaan. Alleen de arts beslist of een operatie aan de patiënt wordt aangegeven.

  De arts kiest ook de methode die het meest effectief is om phimosis te verwijderen.

  Alle nuances worden met de patiënt besproken, omdat chirurgische ingrepen alleen kunnen worden uitgevoerd met toestemming van de patiënt.

  In de meeste gevallen, als phimosis van 1 of 2 graden wordt waargenomen, wordt de patiënt aanbevolen chirurgische interventie met behulp van een laser. Tegenwoordig is dit de veiligste operatie, die praktisch geen complicaties veroorzaakt.

  Pijnverlichting

  Elk type operatie wordt uitgevoerd met behulp van pijnstillers. Algemene anesthesie voor phimosis wordt in sommige gevallen en in sommige lokale anesthesie gebruikt.

  De hoofdtaak van de anesthesist is de afwezigheid van pijn bij de patiënt tijdens de operatie.

  In de meeste gevallen geven chirurgen de voorkeur aan maskeranesthesie. Vooral vaak wordt het gebruikt tijdens een operatie bij een kind.

  Een groot voordeel van dergelijke anesthesie is minimaal psychofysiologisch trauma. Dergelijke anesthesie wordt ook uitgevoerd voor volwassenen als er een allergie voor anesthetica is, de patiënt is erg opgewonden als pathologische veranderingen worden waargenomen op de injectieplaats.

  Mannen krijgen vaak lokale anesthesie, omdat het gemakkelijk wordt verdragen en geen contra-indicaties heeft.. Lokale anesthesie wordt niet alleen door injectie uitgevoerd, maar ook met behulp van verdovende crèmes of het blokkeren van de dorsale zenuw van het geslachtsorgaan.

  Zorg na

  Als de procedure succesvol was, observeert de arts de patiënt enige tijd en laat hem vervolgens naar huis gaan.

  In de eerste paar dagen kan er ongemak en lichte pijn zijn.

  Om de negatieve symptomen van phimosis na de operatie te verwijderen, kunt u enige tijd pijnstillers nemen.. Het wordt ook aanbevolen om niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen op de hechtingsplaats aan te brengen.

  Het is belangrijk om de wond te volgen en gedurende 1-2 weken steriel verband aan te brengen. De naad kan worden behandeld met briljant groen of elk antisepticum.

  Het wordt niet aanbevolen om het orgel 7 dagen te wassen totdat de hechtingen zijn verwijderd. Als een man moet douchen, doet hij een condoom op het orgel om te voorkomen dat de wond nat wordt.

  Wanneer u naar het toilet gaat, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen urine op de wond komt, omdat er een ontstekingsproces kan optreden en de wond langer zal genezen.

  De definitieve genezing na een operatie van phimosis vindt ergens na 7-10 dagen plaats, waarna de hechtingen worden verwijderd.Een man kan pas na 2 weken seksueel leven aangaan. Zwelling van het orgel vindt plaats in een week.

  Behandeling van phimosis bij volwassen mannen

  1. Wat de patiënt moet weten
  2. Conservatieve behandelingen voor phimosis
  3. Radicale therapieën
  4. Zelfbehandelingsmethoden

  Phimosis is een aanhoudende vernauwing van de voorhuid, waardoor de kop van de penis niet volledig kan worden geopend. Tijdens de puberteit geeft dit fenomeen een man ongemak: hij heeft pijn tijdens geslachtsgemeenschap, enuresis of urineretentie en irritatie van de huid.

  Met een complicatie van de ziekte ontwikkelt zich parafimose - een aandoening waarbij de kop van de penis wordt tegengehouden door de ring van de vernauwde voorhuid. Dit leidt tot necrose of gangreen. Dat is de reden waarom de tijdige en adequate behandeling van phimosis bij volwassen mannen van zo groot belang is voor hun gezondheid.

  Wat de patiënt moet weten

  Phimosis bij volwassenen manifesteert zich, naast specifieke externe manifestaties, in de volgende symptomen:

  • ongemak en pijn tijdens geslachtsgemeenschap,
  • verminderde potentie
  • voortijdige ejaculatie
  • de aanwezigheid van etterende afscheiding,
  • een toename van de grootte van inguinale lymfeklieren,
  • verhoging van de lichaamstemperatuur.

  Met de ziekte neemt de gevoeligheid van de mannelijke geslachtsorganen af, wat vaak een obstakel voor een orgasme wordt. Dit komt omdat de zenuwreceptoren in het hoofdstel en de voorhuid niet worden gestimuleerd.

  Phimosis bij volwassen mannen kan de gezondheid van zijn seksuele partner beïnvloeden. Als het onmogelijk is om het hoofd te openen en een soort zak van de voorhuid te vormen, worden gunstige omstandigheden gecreëerd voor de ontwikkeling en accumulatie van schimmels en bacteriën. Bij onbeschermd seksueel contact gaan pathogene organismen in het lichaam van een vrouw over en veroorzaken ze de ontwikkeling van verschillende ziekten.

  Hoe sneller een man een arts bezoekt, hoe groter de kans dat hij phimosis geneest zonder chirurgie. Op deze manier is het mogelijk om van de pathologie af te komen als er geen littekens en verklevingen zijn.

  Als de pathologie niet wordt behandeld, bestaat er een risico op gevaarlijke ziekten zoals kanker van de penis en prostaatklier, urolithiasis, gangreen van de penis. Er is een kans op onvruchtbaarheid.

  Conservatieve behandelingen voor phimosis

  Om te leren hoe u van phimosis af kunt komen met niet-chirurgische methoden, moet u een arts raadplegen. Hij zal bepalen in welk ontwikkelingsstadium de ziekte zich bevindt en of er bijkomende pathologieën bestaan.

  De voorhuid strekken met een speciale Glansha-tool

  Een van de belangrijkste methoden voor conservatieve behandeling is het strekken van de voorhuid. Gebruik hiervoor een speciaal gereedschap - Glanshi. Dit apparaat is uitgevonden in Japan. Uiterlijk lijkt het op een tang.

  De twee uiteinden van het instrument worden in de lederen vouw van de voorhuid gestoken en duw ze vervolgens met behulp van het handvat langzaam uit elkaar, waardoor de huid uitzet. Het apparaat is effectief, zelfs als de huidring te smal is. In dit geval wordt de kans op pijn geminimaliseerd.

  Dit apparaat wordt echter zelden gebruikt vanwege de kans op letsel.

  Het strekken van de voorhuid is vrij realistisch en handmatig: hoewel het veel langer duurt om het uitgesproken effect te bereiken dan bij het gebruik van Glansha, is het risico op letsel aan het geslachtsorgaan verminderd.

  Handmatige voorhuid wordt als volgt uitgerekt:

  • handen worden behandeld met een alcoholvrij antisepticum,
  • de huid op de plaats van blootstelling wordt verzacht met een voedende crème, bijvoorbeeld een hypoallergene baby. Het is handig om de huid vóór de procedure te stomen door een warm bad te nemen,
  • zodra de crème is opgenomen, beginnen ze voorzichtig de voorhuid langzaam omhoog te trekken, terwijl ze proberen de eikel bloot te leggen,
  • bij het eerste optreden van pijn is het noodzakelijk om te stoppen met het uitvoeren van deze manipulatie.

  Na de rekprocedure wordt de penis behandeld met een antisepticum. Hiervoor zijn milde middelen zoals Miramistin, Furacilin, Chloorhexidine geschikt. Als er wonden of microscheuren zijn, kunt u een antiseptische zalf gebruiken, bijvoorbeeld Solcoseryl.

  Er is nog een manier waarop je de voorhuid kunt strekken. Het kan alleen worden gebruikt na instructie van de behandelend arts.

  De methode is als volgt: twee vingers worden in de voorhuid gestoken en beginnen ze voorzichtig in verschillende richtingen te spreiden.

  Bij het strekken moet je aandachtig luisteren naar de gewaarwordingen: pijn duidt op een intense spanning van de voorhuid, dus als je het overdrijft, kun je het verwonden.

  Rekprocedures moeten regelmatig worden uitgevoerd, zonder gaten.

  Conservatieve lokale behandeling van phimosis bij mannen wordt uitgevoerd door corticosteroïde zalven toe te passen, waarvan de belangrijkste actie is het volume van bindweefselcellen in de huid te vergroten, wat bijdraagt ​​aan de elasticiteit ervan. Bovendien hebben dergelijke medicijnen een antibacterieel effect, waardoor de groei van bacteriën, de ontwikkeling van ontstekingen en de aanhechting van infecties wordt voorkomen.

  De zalven die worden gebruikt om phimosis te behandelen, zijn onder meer Diprosalik, Betamethasone, Clobetasol, Budesonide.

  Veel patiënten ontdoen zich van de symptomen van phimosis met conservatieve methoden in de eerste en tweede fase van de ziekte.

  Radicale therapieën

  De specialist bepaalt na behandeling hoe phimosis bij mannen moet worden behandeld. Als conservatieve methoden geen resultaten hebben opgeleverd, gebruik dan een chirurgische behandeling.

  Er zijn verschillende soorten bewerkingen die worden gebruikt om de voorhuid te versmallen.

  Besnijdenis, of besnijdenis, wordt gedaan met een schaar of met een medische scalpel. Manipulatie wordt als volgt uitgevoerd:

  • de penis wordt gedesinfecteerd met een oplossing, waarna een tourniquet op de basis van het orgel wordt aangebracht en een verdovingsmiddel wordt toegediend,
  • de voorhuid wordt getrokken en vastgezet,
  • maak een incisie en snijd de huid, verwijder deze in een cirkel. Tegelijkertijd wordt de integriteit van het hoofdstel gehandhaafd en worden de vellen van de voorhuid gehecht.

  Deze operatie wordt circulaire excisie genoemd. Er zijn nog twee methoden bekend om een ​​besnijdenisoperatie uit te voeren:

  • Roser's methode. Een sonde wordt ingebracht tussen de eikel en de binnenste laag van de voorhuidzak (huidplooi van de voorhuid). Vervolgens worden beide vellen van de voorhuid ontleed, die vervolgens worden gehecht,
  • Schlöffer-methode. Tijdens een dergelijke bewerking wordt het buitenste vel van de voorhuid gesneden uit de opening van de voorhuidzak naar de groef. Vervolgens wordt het binnenblad ontleed, de voorhuid weggedraaid en de bladen in de dwarsrichting gehecht.

  Onlangs, ter discussie over hoe phimosis te genezen, noemen experts vaak een dergelijke methode als lasertherapie. In dit geval wordt de voorhuid bediend met behulp van de energie van een laserstraal.

  Indicaties voor een dergelijke behandeling zijn:

  • urineweginfectie,
  • de aanwezigheid van tekenen van complicatie - paraphimosis,
  • de aanwezigheid van littekens in het hoofd of de voorhuid,
  • terugval van balanoposthitis, zelfs bij het nemen van medicijnen en het naleven van hygiënevoorschriften.

  De incisie, die wordt uitgevoerd door de laserstraal, veroorzaakt geen bloeding en zwelling van de weefsels. De wond wordt gekenmerkt door kleine schubben, geneest in korte tijd.

  Het voordeel van laserchirurgie is het vermogen om nauwkeurig de te verwijderen delen van de huid en slijmvliezen te bepalen. Interventie heeft geen invloed op de urineproductie en de urethra.

  Bij het uitvoeren van een dergelijke operatie wordt de patiënt voorzien van lokale anesthesie. Deze methode is geschikt voor zowel volwassen patiënten als kinderen.

  Het risico op complicaties na laserverwijdering van de voorhuid is minimaal bij competente manipulatie.

  Na de operatie moet een man zich 4-6 weken onthouden van seksueel contact en masturbatie, zodat de wond volledig is genezen en geen bloedingen veroorzaakt.

  Een andere moderne methode om phimosis bij volwassen mannen te bestrijden, is radiogolven van de voorhuid. Gebruik hiervoor een radiogolfgenerator. De meest effectieve en veilige bewerkingen worden uitgevoerd door het Surgitron-apparaat.

  Tijdens een radiogolfoperatie worden cellen ontleed of gecoaguleerd, terwijl de vloeistof erin verdampt. Contactloze manipulaties verminderen de mate van weefselschade en voorkomen brandwonden.

  • De operatie duurt niet langer dan 40 minuten en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.
  • Wees niet bang voor chirurgische ingrepen: veel mannen die problemen hadden door vernauwing van de voorhuid, kunnen zeggen: "Ik heb phimosis genezen met een operatie en kan terugkeren naar een volledig leven."
  • Bij phimosis moet de behandeling noodzakelijkerwijs worden uitgevoerd, anders bedreigt de man de gezondheid en de mogelijkheid om kinderen te krijgen.

  Zelfbehandelingsmethoden

  Zoals bij elke andere ziekte, wordt het bij phimosis niet aanbevolen om onafhankelijk te worden behandeld. Alle geselecteerde methoden moeten door de arts worden besproken en onder zijn toezicht worden toegepast.

  Er zijn methoden voor het behandelen van pathologie op basis van recepten van traditionele geneeskunde:

  • als phimosis gepaard gaat met een uitgesproken ontstekingsproces en de voorhuid niet uitrekt, wordt het aanbevolen om vers sap geperst uit de Agave te gebruiken. Deze genezende vloeistof wordt in de voorhuidzak geïnjecteerd met een plastic spuit of met een kleine spuit. Manipulatie wordt uitgevoerd voor het slapengaan,
  • Voor de behandeling van microtrauma op de penis wordt een kompres met Calendula-infusie gebruikt. Neem een ​​eetlepel droge grondstoffen en giet 200 ml gekookt water. U moet de vloeistof een half uur volhouden. Zeef de bouillon en maak een kompres. Je kunt het het beste de hele nacht laten staan
  • een bad op basis van kruidenverzameling verbetert de toestand van de patiënt en verlicht de symptomen. Neem een ​​eetlepel kamillebloemen, evenals successie, tijm en calendula. De componenten worden 200 ml kokend water gegoten en staan ​​er 20 minuten op, waarbij de container wordt afgesloten met een deksel. Zeef en gebruik de infusie om een ​​zittend bad te nemen. De procedure moet 25 minuten duren. De effectiviteit van het afkooksel neemt toe als je er een kwart theelepel frisdrank aan toevoegt.

  Om een ​​goed resultaat te krijgen, moet u zich houden aan de principes van complexe behandeling. De volgende regels moeten worden gevolgd:

  • observeren van volledige onthouding van geslachtsgemeenschap gedurende de gehele behandelingsperiode, en overleggen met een specialist over een intiem leven na voltooiing,
  • behandelingsactiviteiten op regelmatige basis uitvoeren,
  • Voordat u de rekprocedure uitvoert, moet u uw handen zorgvuldig behandelen met een antisepticum,
   zich houden aan hygiënenormen,
  • voldoen aan de principes van goede voeding en een gezonde levensstijl.

  Het is heel goed mogelijk om de pathologie te genezen en gevaarlijke complicaties te voorkomen, het belangrijkste is om het behandelingsproces op tijd te starten onder toezicht van een bevoegde arts.

  Ontwikkeling en behandeling van phimosis bij mannen

  Zakharov Nikolay Viktorovich Bijgewerkt: 4 januari 2019

  • Phimosis bij mannen - Dit is een aandoening waarbij blootstelling van het hoofd van de penis moeilijk is.
  • Dit fenomeen treedt op als gevolg van de vernauwing van de voorhuid, daarnaast kan de vereniging van het binnenste deel van het vlees met de kop van de penis samenkomen.
  • Dit probleem doet zich voor bij ongeveer 3% van alle mannen en manifesteert zich in verschillende mate.

  Het fysiologische type phimosis (bij jongens jonger dan 5 jaar) gaat in de regel onafhankelijk over, behandeling in dit geval is niet vereist. Als de fysiologische vorm niet is overgegaan in de kindertijd, kan deze bij een volwassene blijven bestaan.

  Manifestaties en complicaties

  Vóór de puberteit veroorzaakt phimosis alleen problemen bij genitale hygiëne en een aanleg voor ontsteking als gevolg van verminderde smegma. Met het begin van de puberteit en het begin van seksuele activiteit kunnen problemen van seksuele en psychologische aard ontstaan.

  Naast de belangrijkste manifestatie van phimosis - moeilijke en pijnlijke opening van de eikel, er kunnen andere symptomen zijn:

  • pijnlijk urineren dat optreedt met een IV-graad van pathologie,
  • erectiestoornissen - met intieme contacten, pijnlijke gevoelens van spanning van de voorhuid verschijnen, dit leidt tot het vermijden van seksuele intimiteit en de ontwikkeling van psychologische impotentie,
  • lidkromming tijdens erectie vanwege ongelijke huidspanning, vaker voor bij post-inflammatoire littekenveranderingen,
  • verminderde hoofdgevoeligheid tijdens geslachtsgemeenschap.

  Als phimosis lange tijd bestaat, waarvan de behandeling niet wordt uitgevoerd, kunnen de bijbehorende aandoeningen en complicaties zich ontwikkelen:

  • De ophoping van smegma onder de voorhuid, zijn verdichting met de vorming van smegmolieten - kalkaanslag uit afgescheurd epitheel en vetafscheiding. Hun extractie is moeilijk vanwege vernauwing.
  • Balanitis en balanoposthitis - ontsteking van de voorhuid en de eikel. Ontsteking treedt op als gevolg van onvoldoende hygiëne. In het opgebouwde smegma worden gunstige omstandigheden gecreëerd voor de reproductie van bacteriën. Microtrauma's dragen bij aan de ontwikkeling wanneer ze met geweld het hoofd proberen te openen of tijdens geslachtsgemeenschap.
  • Oplopende urineweginfecties - urethritis, cystitis. Soms gaat dit gepaard met de ontwikkeling van stricturen (verklevingen) van de urethra en meatostenosis - vernauwing van de uitlaat van de urethra, wat leidt tot problemen met urineren.
  • fusie als gevolg van ontsteking van de bladeren van de voorhuid met de huid van de penis.
  • paraphimosis - de ernstigste complicatie, die soms onmiddellijk moet worden geopereerd.

  Wat is parafimose?

  Het is meestal het knelpunt op dit gebied. Wanneer de kop wordt blootgelegd, wordt de preputiale ring achter de kroon geplaatst, wordt het binnenblad naar buiten gedraaid en wordt de huidplooi rechtgetrokken.

  Als de preputiale ring te smal is, voorkomt deze dat de kop wordt blootgesteld. Wanneer de kop met geweld wordt geopend, worden de preputiale ring en het binnenste blad onder de kroon verplaatst met het onvermogen om ze terug te brengen naar hun normale positie.

  De ontwikkeling van parafimose is een inbreuk op het hoofd van de penis.

  Versmald vlees vernauwt de veneuze en lymfevaten, oedeem ontwikkelt zich, waardoor de slagaders kunnen worden samengedrukt. Uiteindelijk kunnen er onomkeerbare veranderingen optreden - necrose van weefselstructuren in het hoofd.

  Symptomen van parafimose zijn als volgt:

  • pijn in het hoofdgebied, verergerd door de minste aanraking,
  • een dichte gezwollen rol vlees, gelokaliseerd onder de rand van het hoofd, soms paars of cyanotisch,
  • vergrote gezwollen kop van cyanotische kleur,
  • soms een schending van het plassen of acute urineretentie.

  Video: "Hoe wordt phimosis behandeld bij volwassenen?"

  Behandeling van phimosis en prafimosis

  Paraphimosis wordt conservatief en snel behandeld. Als de patiënt op tijd aan gaat en het oedeem is nog steeds niet erg sterk, kunt u proberen het hoofd naar beneden te duwen.

  Voorlopig kan worden toegepast:

  • het aanbrengen van koude om bloedvaten op de plaats van overtreding te verminderen (pakijs, koud kompres),
  • aankleden met hypertone zoutoplossing,
  • strak elastisch verband,
  • Toepassingen met plaatselijke verdoving.

  Deze maatregelen kunnen pijn verwijderen, zwelling enigszins verminderen. Daarna probeert de behandelend arts, nadat hij de kop eerder met vaseline heeft gesmeerd, de kop te verplaatsen. Als het niet lukt, is een noodoperatie aangewezen om de levensvatbaarheid van het weefsel te behouden.

  Voorheen werd de voorhuid ontleed door een longitudinale sectie op het bovenste deel (achterkant) van de penis, dit vermindert spanning, herstelt de bloedtoevoer. Een paar dagen nadat de ontstekingsveranderingen verdwijnen, zonder te wachten op littekens, wordt een geplande chirurgische ingreep uitgevoerd.

  Welke conservatieve behandelmethoden zijn er?

  1. Methoden van conservatieve therapie zijn het geleidelijk strekken van de voorhuid.
  2. Deze methode kan alleen of in combinatie met het gebruik van medicijnen worden toegepast.
  3. De duur van de behandelingskuur is in de regel lang, maar de effectiviteit bij regelmatige manipulaties is vrij hoog.
  4. Het pluspunt is dat het mogelijk is om chirurgische ingrepen te voorkomen.
  5. De voorhuid kan op twee manieren worden uitgerekt:
  • Handmatig (handmatig). Deze methode kan op drie manieren worden toegepast: dagelijkse blootstelling van de voorhuid tijdens het nemen van een ochtenddouche, na het plassen, vóór het begin van de pijn - vaker aanbevolen bij de behandeling van jongens. Strekken tijdens masturbatie - met een rechtopstaande penis worden pogingen gedaan om het hoofd met weinig moeite te openen - het wordt aanbevolen voor volwassenen, het is noodzakelijk om dagelijks 10-15 minuten te oefenen. Vingeren van de vingers - in een ontspannen toestand worden de kleine vingers van de handen onder het extreme mes ingebracht en met weinig spanning naar de zijkanten verspreid.
  • Instrumental. Deze uitrekmethode maakt gebruik van het Glansha-hulpmiddel. Deze tool heeft 2 kaken verbonden als een schaar. Maar de werkende kant snijdt niet, maar gemaakt in de vorm van vrije uiteinden van een speciale vorm - ze worden onder het vlees geïntroduceerd en gescheiden aan de zijkanten, waardoor de huid wordt uitgerekt.

  Opgemerkt moet worden dat het uitrekken van het vlees niet altijd effectief is - om deze methode te laten werken, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • uitrekken wordt gebruikt om phimosis te behandelen die niet verschijnt als gevolg van littekens, bij de beslissing hoe phimosis van littekens te behandelen, wordt de keuze gemaakt voor de operatie,
  • de arts moet de rektechniek leren
  • het is noodzakelijk om regelmatig te rekken
  • de huid moet worden voorbereid - vóór de procedure worden de geslachtsdelen gewassen met warm water en zeep, gesmeerd met room, de handen moeten ook schoon zijn.

  Conservatieve methoden omvatten het gebruik van corticosteroïde zalven, hun gebruik kan worden gecombineerd met rekken, dit geeft het beste effect.

  Het gebruik van corticosteroïde zalven heeft de volgende effecten:

  • de ontstekingsreactie op plaatsen van microtrauma neemt af,
  • weefsels worden elastischer, minder vatbaar voor littekens.
  • Het gebruik van corticosteroïde zalven is gecontra-indiceerd bij infecties, langdurig gebruik kan leiden tot hyperpigmentatie, dunner worden van de huid, de manifestatie van het capillaire netwerk.
  • Video: "Besnijdenis bij volwassen mannen"

  Operationele technieken

  Chirurgische behandeling is absoluut geïndiceerd voor het knijpen van het hoofd met de voorhuid (paraphimosis), als handmatige reductie niet mogelijk is.

  Er zijn verschillende methoden voor chirurgische behandeling, ze verschillen in indicaties, de complexiteit van het gedrag, het cosmetische effect na de operatie.

  Bovendien wordt de operatie uitgevoerd wanneer het urineren is aangetast. De relatieve indicatie voor het uitvoeren is het cicatriciale type phimosis, als de seksuele functie is aangetast.

  Operaties zijn:

  • De belangrijkste operatie waardoor phimosis wordt genezen, is besnijdenis. Met deze ingreep wordt de huidplooi bevestigd door een paar klemmen, uitgerekt en in lengterichting ontleed bijna tot aan de coronale groef. Hierna wordt de voorhuid besneden zodat de vrije flap langs de coronale groef ongeveer 0,5-0,7 cm In de laatste fase wordt de integriteit van de huid hersteld door de huid die rond het hoofd blijft te hechten met de huid van het lichaam van de penis.
  • Plastic. Er zijn verschillende gepatenteerde methoden voor de behandeling van phimosis bij volwassen mannen met gedeeltelijke of volledige conservering van de voorhuid, wat het cosmetische effect van de operatie aanzienlijk verbetert en het hoofd tegen trauma beschermt. Bij dit soort operaties wordt de voorhuid ontleed door delen van een zigzag, golvende of spiraalvormige vorm. Na dissectie wordt de huid uitgerekt zodat de randen van de wond recht zijn en enigszins verplaatst ten opzichte van elkaar (dit is mogelijk vanwege de elasticiteit van het weefsel). Bij het naaien wordt een nieuwe weefselverhouding gevormd in het incisiegebied; hierdoor wordt de voorhuid breder en iets korter.
  • Nog een operatie (minimaal invasief) - dissectie van fysiologische verklevingen met de introductie van een sonde ingebracht onder de voorhuid, beweging rond het hoofd. Deze interventie is geïndiceerd voor kinderen met onopgeloste phimosis op de leeftijd van 5 jaar en volwassenen bij de vorming van verklevingen tussen het hoofd en de binnenste laag van de voorhuid als gevolg van ontsteking.

  Laser phimosis behandeling: behandelmethoden, chirurgie, complicaties

  Als alternatief voor chirurgische (scalpel) excisie van de voorhuid worden patiënten aangeboden laser phimosis behandeling.

  Veel mannen zijn bang voor een penisoperatie en geloven dat dit hun seksleven negatief zal beïnvloeden.

  Maar als we het hebben over een ziekte met bijbehorende onaangename symptomen, hoeft u niet te kiezen, vooral wanneer artsen geen andere manieren zien om het probleem op te lossen.

  Gedeeltelijke excisie van de voorhuid

  Dit verwijdert een klein deel van het externe of interne gewricht van de huidplooi. Tegelijkertijd blijft de kop van de penis voor altijd op een kier, zowel in een rustige staat als wanneer hij opgewonden is. Deze behandeling heeft veel voor- en nadelen. Van de voordelen, kan men de psychologische toestand van een man opmerken.

  Nu zal het uiterlijk van de penis verbeteren, hij zal zichzelf volwaardig beschouwen, niet beschaamd door een volledig besneden voorhuid. Hechtingen lossen snel op, de kans op ophoping van smegma wordt verminderd en het risico op ontsteking wordt geminimaliseerd. De gevoeligheid van het hoofd blijft hoog, omdat deze niet volledig open is.

  Van de minnen wordt het risico op herhaling van phimosis genoteerd.

  Wat is cicatriciale phimosis

  Volledige excisie

  Na anesthesie plant de chirurg de plaatsen waar de incisie zal worden gemaakt. Vervolgens worden de huid en het onderhuidse weefsel in een cirkel ontleed, met behoud van het hoofdstel, de resulterende pleister wordt gescheiden van de penis, hechtingen en een verband worden aangebracht. De hele procedure duurt niet langer dan 20 minuten. De patiënt staat enkele uren onder toezicht van artsen en gaat dan naar huis.

  Urethrale functies herstellen snel zonder medische hulp. Volledige besnijdenis van voorhuid met phimosis elimineert het risico op terugval van de ziekte volledig. Maar er is een dreiging van postoperatieve complicaties: oedeem, bloeding, infectie, divergentie van hechtingen.

  Dorsale incisie

  Er zijn geen speciale voorbereidingen voor de operatie vereist. Na een injectie met lidocaïne in de huid van de penis, wordt een incisie gemaakt langs de bovenste (dorsale) lijn van de voorhuid, alsof deze de ring opent op de plaats van de grootste vernauwing van de voorhuid. Onderhuids weefsel wordt vervolgens gescheiden in de lengterichting.

  De compressiering verdwijnt door snijden en de penis wordt plat. De voorhuid beweegt vrij en opent gemakkelijk het hoofd. Vervolgens wordt het longitudinale gedeelte gehecht met absorbeerbaar hechtmateriaal, dat na chirurgie niet hoeft te worden verwijderd. Na een paar maanden worden de geslachtsdelen normaal.

  Hoe is de operatie

  Laser phimosis behandeling, beoordelingen waarover de patiënten meestal positief zijn, is als volgt: tijdens de procedure wordt een voorhuid weggesneden met een laser.

  Op het punt van toepassing van de laserstraal, die een vrij hoge temperatuur (300 ° C) heeft, treedt weefselverdamping (verdamping) op.

  Tegelijkertijd worden beschadigde vaten en aangrenzende weefsels die door excisie zijn aangetast, verzegeld, wat helpt bloeden en verwondingen te voorkomen.

  Na 20 minuten kan de patiënt naar huis gaan en op de behandelde plaats blijft er geen bloedende wond achter, maar een gedroogde korst. Dit elimineert het risico van ettering en de mogelijkheid van infectie.

  Oedeem, hematomen, pijn veroorzaakt de procedure niet en genezing vindt snel plaats. Om permanent te elimineren phimosis bij mannen, laserbehandeling zou de beste oplossing zijn.

  Als de arts een keuze biedt, is het beter om met deze methode te stoppen. Een gedetailleerd proceduurdiagram ziet er als volgt uit:

  • om het pijnsyndroom volledig te elimineren, wordt een verdovingsinjectie uitgevoerd,
  • de chirurg schetst de gebieden waar u moet ontleden,
  • met een laserstraal precies op een markering uitvoeren,
  • hierna worden de weefsels verwijderd,
  • wanneer de procedure eindigt, wordt het aangetaste oppervlak van de penis behandeld met een antisepticum.

  Fysiologische phimosis bij jongens

  Voordelen van laserfibrosebehandeling

  Niet-medicamenteuze methoden zijn alleen effectief bij kinderen jonger dan 13 jaar. Op oudere leeftijd geven ze ofwel geen resultaten, of je moet lang blijven strekken. Het wordt 10-20 minuten per dag uitgevoerd in een warm bad met een afkooksel van kamille of kaliumpermanganaat.

  Excisie van de voorhuid met een scalpel is beladen met ernstige bloedingen, omdat de penis is gevuld met bloedvaten. De wond na een dergelijke operatie doet lang pijn. Het duurt een hele maand, wat betekent dat iemand al die tijd ongemak ervaart. Bovendien neemt het risico op postoperatieve complicaties toe: ettering, ontsteking, infectie. De patiënt heeft een verbandwissel nodig en medisch toezicht.

  Laser phimosis behandeling, video wat je kunt zien, veroorzaakt geen pijn en herstel vindt zo snel mogelijk plaats. Met moderne laserapparatuur kunt u resterende huid en slijmvliezen verwijderen, zodat het geslachtsorgaan uiteindelijk zijn esthetische uiterlijk niet verliest, wat belangrijk is voor een zichzelf respecterende man.

  Wanneer laserbehandeling is aangewezen

  De laser behandelt phimosis van de eerste en tweede graad, die zich niet leent voor andere therapiemethoden. Het wordt ook aanbevolen om de procedure te ondergaan met:

  • de aanwezigheid van littekens op het hoofd of in het gebied van huidplooien,
  • tekenen van balanoposthitis en paraphimosis,
  • moeite met plassen
  • voortijdige ejaculatie
  • voor de preventie van oncologie.

  In deze gevallen phimosis bij mannen is beter laser behandeld hoewel prijs procedures zijn hoger in vergelijking met scalpelmethoden.

  Herstelproces

  Ondanks het feit dat de operatie wordt uitgevoerd met behulp van hightech-apparatuur en als een van de veiligste wordt beschouwd, moet de patiënt voor een succesvol herstel een aantal aanbevelingen volgen:

  • voordat hij naar huis gaat, krijgt hij pijnstillers, antibiotica en ontstekingsremmers voorgeschreven. Ze moeten worden genomen volgens het recept van een arts,
  • u moet het urineproces volgen. Interventie met een laser heeft geen invloed op de urethra, wat betekent dat er geen complicaties met urineren mogen optreden. Als er zich storende symptomen voordoen, moet een dringende melding worden gedaan aan een specialist,
  • gemiddeld duurt herstel 5 dagen, plus of min 2-3 dagen, afhankelijk van de individuele kenmerken van de patiënt. Om de revalidatie zonder problemen en complicaties te laten eindigen, moet je een maand lang geen seks hebben,
  • als een persoon werkt op het werk die lichamelijke inspanning vereist, of gaat sporten, dan moet u geleidelijk terugkeren naar het normale leven. Het is beter om een ​​vakantie van 2-3 weken te nemen voor een definitief herstel,
  • naleving van de regels voor persoonlijke hygiëne en regelmatige behandeling van wonden met een antisepticum is een onmisbare vereiste die niet kan worden genegeerd,
  • eerst moet je los ondergoed dragen om geen ongemak en pijn te veroorzaken,
  • bezoek regelmatig een specialist om uw toestand te controleren en raadpleeg een arts bij de eerste alarmerende symptomen.

  Zijn er complicaties na de operatie?

  Volgens de statistieken is het percentage complicaties na laserinterventie niet meer dan één procent. Maar de meeste van deze gevallen ontstaan ​​als gevolg van de nalatige houding van de patiënt ten opzichte van de aanbevelingen van specialisten. Zelden bloeden, zwelling of etterende ontsteking wordt de schuld van de chirurg vanwege het ontbreken van de juiste kwalificaties.

  Belangrijk! Elke operatie aan de penis vereist een hoge professionaliteit. Soms leidt zelfs de eenvoudigste procedure tot ernstige gevolgen voor de patiënt.

  Daarom is het belangrijk om een ​​goede kliniek en een ervaren arts te kiezen, om niet tot de "gelukkigen" te behoren, voordat u beslist hoeveel de behandeling met lasersphimosis kost.

  Dan wordt het risico geminimaliseerd en komt het uitgegeven geld ten goede.

  Phimosis bij kinderen

  Phimosis bij jongens komt vaak voor en geeft in de meeste gevallen geen reden tot bezorgdheid. Dit komt omdat de huidplooien en het hoofd tijdens de ontwikkeling van de baarmoeder worden gevormd uit hetzelfde weefsel. De geslachtsorganen ontwikkelen zich vóór het einde van de puberteit, dus aangeboren phimosis komt voor bij 95% van de zuigelingen, wat betekent dat het als de norm wordt beschouwd.

  Met welke arts moet ik contact opnemen met phimosis

  In het tweede levensjaar zou het hoofd met 20% moeten openen, met het derde - met 50. Spontane phimosis is volledig geëlimineerd na 7-8 jaar. Maar gevallen waarin jonge mannen zelf 'omgaan' met het probleem tijdens de puberteit staan ​​niet op zichzelf. Omdat ze zichzelf kenden, masturbeerden ze de voorhuid en dit werd vergemakkelijkt door geslachtshormonen die de huid verzachten.

  Veel experts adviseren ouders om een ​​afwachtende houding aan te nemen. Als er geen alarmerende symptomen zijn, kan phimosis ook worden behandeld op de middelbare schoolleeftijd, wanneer de fysiologische vorm in de pathologische vorm zal vloeien.

  Als er een complicatie is opgetreden in de vorm van een ontsteking van het hoofd, problemen met plassen, wat vaak leidt tot niet-naleving van hygiëneregels, oververhitting, een neiging tot allergische reacties, is dringende medische aandacht nodig.

  Laat Een Reactie Achter