Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Dress Code Cocktail - basisregels voor mannen en vrouwen

Kledingvoorschrift - dit zijn bepaalde vereisten voor het uiterlijk van een persoon volgens het thema van het evenement, ze hebben in de regel betrekking op kleding, schoenen en accessoires. Tegenwoordig heeft de zakelijke etiquette verschillende soorten kledingcodes voor mannen, waardoor het mogelijk is om de juiste outfit voor een bepaald evenement te kiezen, om er perfect en passend uit te zien. De dresscode is bijvoorbeeld een cocktail voor mannen, die feestbezoekers de vrije keuze van outfits biedt.

Van alle bestaande en bestaande dresscodes is Cocktail de meest vrije optie, omdat er geen strikte vereisten en limieten voor zijn. De belangrijkste taak voor een man is de juiste en harmonieuze combinatie van kleding in textuur, kleur en stijllading. Veel hangt af van het evenement zelf, het thema en de details, die ook moeten worden overwogen bij het kiezen van een kledingkast.

Basisregels voor dresscode, afhankelijk van het type evenement

Tot op heden is cocktailkleding overal ter wereld wijdverbreid onder vrouwen en mannen, het wordt gebruikt voor verschillende gelegenheden in het leven, maar vaker met formele evenementen.

Als voor een bepaald evenement de rok te chic is en de smoking fantasierijk is, dan moet je je kleden volgens de cocktailkledingcode. De uitnodiging voor een dergelijk evenement wordt gemarkeerd Coctail Attire, die geschikt is voor verschillende soorten evenementen.

Klassieke versie

In de klassieke versie wordt het een avondjurkcode voor het evenement, die later dan 9 uur 's avonds wordt gevierd. Een casual en comfortabele set kleding is hier acceptabel, dat wil zeggen een vertrouwde maar elegante versie van een klassiek pak, dat manchetknopen en dure horloges mag dragen om uw sociale status en stijl te benadrukken. Maar het is beter om een ​​gelijkspel te weigeren, omdat hij buitensporige officiële status aan het evenement toevoegt.

Sociaal evenement

Als we het hebben over een sociaal evenement, is het de moeite waard om een ​​beetje strenger te zijn dan in de vorige versie. In de regel bevat een set voor een man kleding zoals een hoogwaardig klassiek pak, een klassiek en formeel shirt dat er perfect bij past, laten we zeggen een stropdas en manchetknopen. U kunt het beeld aanvullen met luxueus lakleer of lederen schoenen.

Bedrijfsfeest

In dit geval kan de avondcocktailcode van pas komen tijdens onderhandelingen in een restaurant met partners of tegenpartijen; dienovereenkomstig staat een man voor de taak om een ​​vrij strikte cocktaildresscode op te pikken. Het kan een strikt zwart pak zijn dat overeenkomt met de zakelijke etiquette, opties in donkerblauw en bruin zijn ook acceptabel. Het shirt kan effen of krijtstreep zijn, zorg ervoor dat je de afbeelding compleet maakt met een stropdas en schoenen in een klassiek ontwerp.

De belangrijkste elementen van kleding

In feite wordt een cocktailjurkcode beschouwd als de meest eenvoudige in termen van kledingkeuze, de basis zal altijd een donker gekleurd pak zijn in een klassieke versie. Voor een formele gelegenheid kunt u een zwart pak gebruiken, voor een evenement om 17:00 uur kunt u een rustig grijs pak dragen, en voor late uren is een model van donkerblauw of donkergrijs geschikt.

De broek van het pak moet met gestreken pijlen zijn, een jas wordt ook aanbevolen in hetzelfde ontwerp. Je kunt een vest bij deze outfit aantrekken voor een officiële gelegenheid. Bovendien zal de mate van formaliteit van dergelijke gevallen en instellingen de schaduw van het shirt en pak van de man beïnvloeden. Volgens de norm kan een shirt zwart of wit zijn, het belangrijkste is dat het geen aandacht trekt.

Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het correct opbergen van een shirt om er representatief uit te zien. Als er geen stropdas aan het shirt is bevestigd, kunt u de bovenste knop niet vastmaken. Volgens de dresscode is het verboden de jas uit te doen, in extreme gevallen is dit mogelijk als het shirt een lange mouw heeft.

Schoenen en accessoires

Volgens de Cocktail dress code moet een man letten op de keuze van schoenen en accessoires voor een gewone outfit. Klassieke derbyschoenen zijn perfect, maar ze moeten een nette, niet-massieve teen en een perfect gepolijste textuur hebben. De kleur van de schoenen kan zwart of bruin zijn, meestal volgens de zakelijke etiquette, de schoenen echoën een schaduw met een broek. Een alternatief voor derbyschoenen kunnen Oxfords in dezelfde stijl zijn.

Toegestane accessoires voor zo'n mannenuitrusting zijn horloges, een stropdas, een riem op een broek en manchetknopen. Wat de das betreft, deze wordt alleen gedragen op zakelijke en sociale evenementen, maar op het bedrijfsfeest kun je een meer relaxte set kleren dragen zonder das. Een stropdas met een neutraal of geometrisch patroon ziet er ideaal uit, maar een van de patronen of patronen moet zich nog ergens in de kleding bevinden.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de riem, de kleur moet overeenkomen met de kleur van de schoenen, dat wil zeggen in de klassieke versie. Een neutrale gesp is een vereiste, het mag niet duidelijk zijn. Een horloge kan op een leren riem of op een metalen armband zitten. Maar het pochet en de vlinder zijn de belangrijkste contra-indicaties voor de cocktailkleding.

Conclusie

Bij het kiezen van een outfit voor een bepaald evenement, zal een man worden geholpen door zo'n belangrijke aanwijzing als een bepaalde dresscode. Dankzij dit kun je veilig een pak, shirt, accessoires en schoenen kiezen, zonder je zorgen te maken over het uiterlijk en de garderobe van een man in deze samenleving. Cocktail is de meest niet-strikte dresscode-optie voor officiële evenementen, sociale evenementen en zakelijke bijeenkomsten.

In welke gevallen is het nodig?

COCTAIL ATTIRE - een gebeurtenis die gewoonlijk 4-5 uur 's avonds wordt voorgeschreven met een gemiddelde duur van 3-4 uur.

Deze activiteiten omvatten:

 • tentoonstelling opening
 • banketten ter ere van de verjaardag van de organisatie,
 • presentaties
 • zakelijke recepties
 • filmpremières
 • zakelijke banketten
 • etentjes
 • enkele familiefeesten.

Tijdens de vergadering zijn de deelnemers vrij om door de kamer te bewegen, met elkaar te communiceren, drankjes en snacks te proberen die de obers bezorgen. Uitnodigingen voor dergelijke evenementen geven de dresscode "Cocktail" aan, maar zelfs als deze afwezig is, kan men er zeker van zijn dat dit wordt geïmpliceerd.

De basisregels van de mannelijke dresscode worden beschreven in de video:

Selectie van kleding in de stijl van Cocktail

Bij het kiezen van kleding gelden de volgende regels:

 1. heren pak moet zijn gemaakt van hoogwaardige natuurlijke materialen, het shirt voordat het evenement zorgvuldig wordt gestreken en het kleurenschema wordt gekozen afhankelijk van het type cocktail dat wordt aangegeven in de uitnodiging,
 2. jurken en broeken voor dames kunnen van elke stof worden gemaakt, ze worden meestal 'jurken voor cocktails' genoemd, de lengte en stijl van jurken worden bepaald door de mate van plechtigheid van het evenement en de leeftijd van de dame. Bij de meeste evenementen kunnen meisjes ook niet verschijnen zonder kousen of panty's.

Hoe kies je een schaduw en stof voor een avondjurk?

er algemene regels:

 • heldere bloemenprints zijn ongepast in de herfst en winter, bontdetails in de lente en zomer,
 • zomerjurken moeten meerdere tinten lichter zijn dan winterjurken,
 • je moet voorzichtig zijn met open schoenen en transparante stoffen: vaak zien ze er alleen geweldig uit op de sterren die langs de rode loper lopen,

Ongeschikt voor alle soorten cocktails zijn jurken van oversized en baby-dollar-stijlen: strengere lijnen zijn welkom en niet benadrukt nalatigheid.

Wat moeten de schoenen zijn?

 • Herenschoenen want een cocktail moet van leer zijn, een klassieke vorm hebben (alleen bij sociale evenementen zijn niet-standaard langwerpig of andere vormen van de teen aanvaardbaar). De kleur is afgestemd op het pak en moet in toon bij hem zijn of goed combineren.
 • Cocktailschoenen voor dames hebben een hoge hak (vanaf 8 cm en meer), een dunne haarspeld en een scherpe cape voor de meeste evenementen. Op een seculiere en klassieke cocktail zijn sandalen en open schoenen van verschillende materialen acceptabel, maar tegelijkertijd moeten ze geen "strand" -look hebben.

Accessoires

De regel met betrekking tot accessoires is er maar één: ze mogen niet te veel zijn. Mannen kunnen een stropdas, een sjaal in hun zak of een knoopsgat kiezen, evenals een prachtig klassiek horloge.

Wat betreft de meisjes - het aantal sieraden mag niet meer zijn dan 2-3 stuks, maar het hoeft geen set sieraden te zijn. Met een competente combinatie zijn kwaliteitsjuwelen toegestaan.

Is belangrijk! Op zakelijke evenementen zijn omvangrijke sieraden, waaronder edelstenen, ongepast.

Bekijk een video die laat zien welke kleding kan worden gekozen voor mannen en vrouwen in de stijl van Cocktail:

Bedrijf

Het formaat van evenementen die een dergelijke stijl impliceren, is strenger en heeft een beperkte kring van uitgenodigde personen. Uitnodigingen voor een dergelijke vergadering bieden zelden de mogelijkheid om een ​​metgezel mee te nemen.

Communicatie vindt plaats over zakelijke onderwerpen tussen collega's en partners van een of meer bedrijven.

Voor mannen op dit evenement zijn een klassiek pak in zwart of grijs en een wit effen shirt het meest geschikt. Zakelijke stijl tolereert geen heldere stropdassen en losgeknoopte shirts. Een strikte vlinder is ook mogelijk. Schoenen moeten van leer zijn (oxford of derby), zwart of grijs, en sokken - een toon donkerder dan de broek of bijpassend.

Is belangrijk! Herensokken moeten lang genoeg zijn om de huid niet bloot te leggen wanneer de man gaat zitten en de randen van de broek worden opgetild.

vrouwen voor een bedrijfscocktail dragen ze schedejurken die de schouders, knielengte, donkere tinten bedekken, hoogwaardige sieraden zijn geschikt: armband en oorbellen, oorbellen en hanger, ring en oorbellen. Schoenen moeten een gesloten hiel en teen hebben en een hiel van minimaal 8 cm hebben.

Is belangrijk! Zelfs in het warme seizoen moeten meisjes in kousen of dunne panty's zijn, het uiterlijk bij dergelijke evenementen met blote benen is onaanvaardbaar. De tas moet een strikte vorm hebben en gemaakt zijn van leer of effen stof.

Naast de jurk kan het meisje een klassiek broekpak in donkere kleuren kiezen in combinatie met dezelfde gesloten schoenen met hoge hakken.

Klassiek (Smart)

Een klassieke cocktail is de stijl van het evenement, die tot 21.00 uur in een informele setting plaatsvindt.

mensen kunnen hun individualiteit uitdrukken door de lichte tinten van het pak in het warme seizoen en een heldere stropdas. Geopende kragen en het vervangen van een jas door een vest zijn ook toegestaan.

De kleur van de schoenen wordt geselecteerd op basis van de geselecteerde tint van het pak. De afbeelding kan worden aangevuld met een heldere zakdoek in de jaszak, die kan worden gecombineerd met een stropdas. Met een klassieke cocktail kunnen mannen status toevoegen aan hun afbeelding met een horloge op een leren band.

Meisjes kunnen elke kleur van de jurk kiezen die hun armen en schouders opent, en wat betreft lengte navigeren volgens de leeftijdsnormen:

 • jonger dan 25 jaar oud - de jurk kan 20 cm onder de knieën eindigen,
 • van 25 tot 35 jaar oud - elke lengte is geschikt: van de lange kietelende enkel van de zoom tot het midden van de dij,
 • na 35 de optimale lengte van de jurk is 10-20 cm vanaf de knie.

Het is gepast om naar een evenement in deze stijl te komen in schoenen met een open teen of hiel of mooie platform sandalen. De koppeling kan van elke kleur zijn en een decoratieve afwerking van kralen of metalen elementen hebben.

Het meisje kan de outfit aanvullen met interessante handschoenen tot aan de pols of elleboog.

Seculier (kleding)

Het seculiere avondevenement impliceert plechtigheid en verfijning in de stijl van kleding en vooral accessoires. Meestal zijn dit premières van films, opening van tentoonstellingen van beroemde kunstenaars, ceremoniële onderscheidingen.

Voor mannen originele kleuren en gewaagde combinaties van een shirt en een pak zijn geschikt, een stropdas of strikje zijn optioneel, u kunt ook een knoopsgat met verse bloemen in een knoopsgat vastmaken.

Manchetknopen gemaakt van edele metalen zijn relevant voor deze outfit. Schoenen kunnen zowel donkere als lichte tinten zijn, en bij het kostuum passen.

Het formaat van sociale cocktail voor vrouwen biedt ruime mogelijkheden om in een unieke outfit te verschijnen - echt, alles is toegestaan:

 • De lengte van een jurk of pak, bestaande uit een broek of rok onderaan en top in de vorm van een top of blouse, is niet gereguleerd. Als je de modetrends volgt die op de rode loper van de wereld worden gepresenteerd, is het duidelijk dat zowel stijlen als soorten stoffen meer en meer vrijheden toelaten die voor dit soort evenementen zijn uitgenodigd.
 • Schoenen kunnen worden gesloten of zien eruit als een hoog platform met een stoffen bovenkant in het gezicht van een enkele strook.
 • Koppelingen hebben een uitsluitend decoratieve functie en worden vaak gemaakt in de vorm van objecten.
 • Dure en luxe sieraden zijn geschikt: kettingen met edelstenen, ringen en armbanden, evenals lange kroonluchteroorringen.

Seculiere cocktail is de enige categorie cocktailparty's waar een meisje met blote voeten naartoe kan komen.

Voor een "zakelijke cocktail" en een "klassieke cocktail" zijn kousen of panty's vereist. Het formaat van feesten en zakelijke bijeenkomsten "coctail kleding" is het meest populaire evenementformaat tot nu toe

informatie! Er is nog een variatie op deze dresscode - Creative Cocktail. Dit concept betekent dat mannen felle kleuren, ongewone details en accessoires aan hun imago kunnen toevoegen, zonder af te wijken van het basisconcept van de Cocktail dresscode.

Naleving van de algemene aanbevelingen met betrekking tot de stijl van kleding, schoenen en accessoires in dit artikel helpt veel ongemakkelijke situaties te voorkomen waarin u onbewust onder werknemers een 'zwart schaap' kunt zien.

Geniet van uw evenement en vertrouwen in uw eigen stijl!

Historische achtergrond

Het uiterlijk van de cocktailjurkcode hangt nauw samen met het Amerikaanse verbod. Meisjes die naar een evenement gingen waar alcohol is, waren verplicht gesloten elegante jurken van gemiddelde lengte te dragen, die een ingetogen top zonder een diepe halslijn en open schouders moeten hebben gehad. Dergelijke dames wekten geen verdenking bij de politie.

HELP! Lange jurken voor evenementen in die dagen werden niet gedragen, omdat het korte jurken en midi-jurken waren die verborgen konden worden onder een jas.

De belangrijkste kenmerken van de cocktailjurk op dat moment waren: de effen kleur van de jurk (bijvoorbeeld een blauwe cocktailjurk), een verkorte zoom en een gesloten top. Mannen konden het evenement alleen bijwonen in klassieke donkere kostuums.

Is er op dit moment iets veranderd? Natuurlijk, ja.

Zakelijk buffet

Een zakelijk buffet vereist naleving van de strengste kledingvoorschriften.

Partijen in zakelijke stijl zijn verschillende bedrijfsevenementen, onderhandelingen, vergaderingen en diners met zakelijke partners. Meestal worden evenementen gehouden in restaurants, binnen de muren waarvan je er ingetogen, streng en representatief moet uitzien.

HELP! Een zakelijke cocktailcode wordt ook wel een 'zakelijke cocktail' genoemd.

Voor een dergelijke dresscode moeten meisjes een donkere gesloten jurk kiezen zonder een open halslijn onder de knie. Er is geen plaats voor sieraden in deze stijl, behalve dat kleine oorbellen, een ketting of een dunne armband geschikt zijn als de jurk eenvoudig is.

Grote tekeningen, patronen, contrasten zijn niet acceptabel. De jurk kan beige, zwart, grijs zijn, felle kleuren moeten worden vermeden. Het silhouet van de outfit moet recht of passend, beknopt en ingetogen zijn.

Schoenen geschikt voor een zakelijke cocktailparty zijn klassieke pumps met dikke of medium lage hakken. Studs, platform- en sportschoenen zijn niet toegestaan.

Sociaal evenement

Een klassiek voorbeeld van een sociaal evenement is een filmpremière of andere semi-formele premières. Sociale evenementen maken vrij elegante kleding mogelijk, d.w.z. officiële identiteit en zakelijke toon zijn ongepast.

Een sociaal evenement is een kruising tussen een bedrijf en een klassieke 'cocktail'. Voor zo'n avond zijn middellange jurken en sierlijke jurken aan de enkels en interessante toevoegingen in de vorm van broches, korte bontjassen en stola geschikt. Tijdens een sociaal evenement kun je in een jurk met een open halslijn en een lange trein komen.

Mannen zullen nog steeds voor een klassiek pak moeten zorgen, maar de snit is misschien minder standaard. Mannen kunnen kiezen voor een eenvoudige zwarte broek en een shirt, en ook een vest of jas aandoen. Manchetknopen, horloges en een lederen riem en prachtige, hoogwaardige schoenen maken de look compleet.

Hoe kies je een cocktailjurk?

Bij het kiezen van een jurk, moet u zich vooral richten op de eigenaardigheid van het evenement. Uitnodigingen of een uitnodigingsbrief geven meestal aan welke outfit bij de receptie moet zijn.

Voor een zakelijke avond kunt u kiezen voor een elegante en discrete kokerjurk. Het lijkt veel op een klassieke kantooroutfit, dus je kunt de plechtigheid van het evenement benadrukken met behulp van discrete details:

 • Baskisch,
 • bel mouwen of zaklampen,
 • dunne riem die bij de jurk past,
 • contrasterende klassieke kleurenriem (wit, beige, zwart),
 • ruiken
 • kanten details
 • opstaande kraag met een kleine snit.

Jurklengte - tot de knie of net onder de knie. Open handen of opengewerkte, guipure mouwen zijn toegestaan.

Informele outfits zijn geschikt voor de klassieke "cocktail": jurken met blote schouders, een verleidelijke halslijn, korte mouwen, ongewoon decor en interessante kleurencombinaties. Het is niet de moeite waard om je te beperken tot zwarte, beige en grijze kleuren: je kunt experimenteren met contrasten, kiezen voor felgele, rode, blauwe, zilveren outfits.

BELANGRIJK! De klassieke cocktailjurkcode wordt gerespecteerd bij alle evenementen die vóór 21:00 uur beginnen, tenzij een andere dresscode op de uitnodiging wordt vermeld.

De jurk bij een dergelijk evenement kan iets hoger of lager zijn dan de knie.

Op een sociaal evenement kun je een jurk van gemiddelde lengte dragen, en tot aan de enkel. De belangrijkste voorwaarde is open enkels en schoenen, d.w.z. Jurk tot op de grond en avondjurken zijn niet geschikt.

Op sociale avonden ziet het meisje er harmonieus uit, zowel in de jurk tot aan de knie als in de langwerpige, maar het moet interessant en elegant zijn, zonder een vleugje een kantoorboog. Extravagante snitten, diepe halslijn, strass steentjes, contrasterende afwerking en elke stof zullen geschikt zijn als het niet om goedkope smakeloze kleding gaat.

Bij het kiezen van een outfit, moet je op je eigen figuur letten. Als een meisje bijvoorbeeld problematische heupen heeft en ze een vrij smalle cocktailjurk kiest, zal ze 's avonds ongemak ervaren, constant trekken en zich ongemakkelijk voelen.

Peplum-jurken passen slanke dames met een zandloperfiguur. Baskisch geeft visueel volume aan de heupen, dus deze stijl past perfect bij miniatuurmeisjes.

In geen enkel geval kunt u een cocktailafbeelding besparen. Het moet de waardigheid van het meisje benadrukken en haar innerlijke zelf laten zien, dus de jurk moet worden genaaid van hoogwaardige stof en versierd met stijlvolle elementen, geselecteerd met smaak. Een goedkope synthetische outfit bezaaid met nauwelijks steentjes ziet er vulgair en belachelijk uit, vooral als de andere dames dure dingen krijgen.

Het aantrekken van jurken en zichzelf in de spiegel bekijken, zou het meisje aantrekkelijk, zelfverzekerd en "op hun gemak" moeten voelen: als ze in het gewone leven voornamelijk een spijkerbroek draagt ​​en dan plotseling een satijnen jurk onder de knie aantrekt, kan dit absurd lijken.Zulke meisjes zullen comfortabeler zijn in rechte klassieke jurken van gemiddelde lengte.

Leeftijd moet ook in aanmerking worden genomen, omdat niet alles wat naar jonge meisjes gaat geschikt is voor volwassen dames. Er zijn leeftijdsbeperkingen.

 1. Meisjes jonger dan 25 jaar kunnen een jurk van elke lengte dragen, maar het minimum is 10-15 cm boven de knie. Als je een goed figuur hebt, kun je elke kleur en extravagante snit kiezen. Heldere accessoires en sieraden in een informele cocktailjurk zijn toegestaan, maar grote sieraden zijn ongewenst.
 2. Op de leeftijd van 25-35 jaar zijn bijna alle stijlen acceptabel, maar de uitzondering is jurken boven de knie en gedurfde neon kleuren: citroen, salade, roze.
 3. Na 35 moet je de ingetogen schedejurken van gedempte tinten eens nader bekijken: kersen, donkerblauw, paars en klassiek zwart, grijs, bruin. Natuurlijke sieraden (goud, parels, stenen) kunnen een accent worden.

Dit is het niet waard om te doen

Bij het kiezen van een jurk, moet u geen modellen kopen, die zich alleen richten op de nieuwste modetrends. Trendy outfits zijn misschien niet voor iedereen geschikt, dus houd rekening met de kenmerken van het figuur en de groei.

Je moet niets uit de bestaande garderobe dragen in de hoop dat niemand de outfit zal herkennen of onthouden. Voor speciale gelegenheden moet er een speciale jurk zijn, stijlvol en modern.

Het is niet nodig om te proberen op te vallen tussen de massa met een overvloed aan afwerkingen, soms smakeloos, van verschillende ongepaste elementen en accessoires. De jurk moet beknopt en eenvoudig zijn.

Blazers en accessoires

Een perfect op elkaar afgestemd pak met een groot aanpassingsvermogen of een semi-formele blazer in combinatie met een broek die kan aanvullen “cocktail "Outfit. Donkerdere kostuums zijn een traditionele keuze als het gaat om een ​​cocktail-look, stok met lichte kleuren a la "cobalt dark" of "dark grey". De blazer moet nauwsluitend, fris modern zijn en een broek moet zeker het bovenste deel van de schoen bedekken.

Eerbetoon 'overgangs "Pas voor alledaagse outfits je cocktaillook aan aan wat je gewend bent te dragen."naar de parade 'Meestal. En vergeet niet - een goed accessoire betekent veel! Als je accessoires verstandig hebt opgepakt, zie je er nog indrukwekkender uit.

Shirts

Een shirt is een onmisbaar element van een goede cocktaillook, vooral als het in wit of lichtblauw is gemaakt. Desondanks kunnen moderne ontwerpen met een helder patroon en niet-standaard knoppen je een speciale chic geven, als je niet op het gebied van foppiness stapt.

Wees niet bang om de look aan te vullen met een shirt met een gewaagd patroon - een traditionele basis plus een ongebruikelijke aanpak. Voeg extra tinten toe aan je kostuum, zorg ervoor dat ze er representatief uitzien met 'algemeen "Kijk naar jou en, het allerbelangrijkste, was niet in conflict met elkaar.

Banden

Voor semi-formele evenementen is de afwezigheid van een gelijkspel, gekoppeld aan een paar of drie losgeknoopte knoppen, een populaire aanpak (wat niet verwonderlijk is, gezien de geringe inspanning die het vereist ). Maar een gelijkspel kan in feite diepte toevoegen aan je look. Probeer een geweven stropdas te kiezen - gebreid of zijde, maar met een modernere textuur. Wees niet bang om helderdere kleuren op te nemen - afgewisseld met rode of groene moderne tinten zijn niet smakeloos of onacceptabel.

Cocktail kostuum voor mannen

Een herenpak voor een "cocktail" kan zijn:

 • deuce met een vest,
 • twee met een jas,
 • drie met een vest en een jas.

Op de meest formele zakelijke evenementen moet een man een zwart formeel pak dragen met een vest, een jas en een broek met pijlen. Onder het pak hoort een wit shirt en een zwarte, grijze of marine das.

HELP! Man stopt zijn shirt in een broek.

Voor semi-formele vergaderingen die overdag plaatsvinden (tot 17.00 uur) kunt u een grijs pak kiezen voor avond - blauw of donkerblauw. Met een grijs pak kun je een wit of zwart shirt dragen, met andere kleuren - blauw, blauw, zwart of wit.

Als er geen stropdas is gepland in de afbeelding van een man, kunt u de bovenste knop van het shirt niet vastmaken.

Voor vrouwen

Tijdens een gala-bedrijfsevenement zouden vrouwen klassieke schoenen met hoge hakken en gesloten hakken moeten dragen. Aanvaardbare hakhoogte - 7 cm Aanvaardbare kleuren: zwart, wit, beige, grijs, bruin, donkerblauw. Schoenen kunnen glanzend of mat zijn, maar geen riemen, stenen of patronen zijn welkom.

BELANGRIJK! Schoenen moeten schoenen op kousen of panty's in zwarte of vleeskleurige, blote voet zijn - Moveton.

In de zomer, bij sociale evenementen of plechtige, maar niet formele vergaderingen, kunnen schoenen worden vervangen door open sandalen. Ze moeten worden gecombineerd met een handtas of jurk.

Borst sjaals

Voor een klassieke look die nooit oud wordt, passen zaksjaals uitzonderlijk goed - ze voegen wat traditionele diepte en gentlemanly sensualiteit toe aan je look. Een sjaal is een geweldige kans voor zelfexpressie in de vorming van een 'cocktail'-afbeelding, dus toon uw creatieve gedachte en kies een interessante kleur en print. Perfect aansluitend op de afwerking van een zorgvuldig geselecteerde look, speciaal voor jou. De sjaal geeft glans en verfijning aan elke look en benadrukt opnieuw het unieke en persoonlijke stijl.

Riemen

Houd u aan de klassiekers bij het kiezen van een geschikte riem voor een cocktailkostuum. Investeer in duurdere riemen - denk eraan, ze gaan vele jaren mee en zijn bestand tegen talloze sokken. Vasthouden aanclassics “Wedden op kwaliteitsmateriaal en eenvoudige vorm. Wilt u verdunnen met "modern"? Kijk rond voor meer originele inhoud. Hoewel leer en suede de zekerste keuze zijn. Ze zijn bestand tegen de ontberingen van het moderne leven ... nou ja, ze kunnen jarenlang worden gedragen.

Parfum en Keulen

Vergeet dat niet als een belangrijk onderdeel voor 'cocktail "Stel je voor dat je een parfum voor mannen of mannen nodig hebt. De cocktailoutfit heeft een begeleiding van geur nodig - en om 'van puur “, Voor een spectaculaire look heb je een eenvoudige, minimalistische smaak nodig, als je een fan bent van de klassiekers, of een beetje meer gedurfd, pittig (maar geenszins opdringerig of "benauwd" ) om het beeld te creëren van een enigszins principiële modernist.

Foto: thetrendspotter.net, Google Afbeeldingen

Ga je naar een feest en denk je aan een outfit? Je weet waarschijnlijk dat elk evenement zijn eigen dresscode heeft. Een cocktailparty is geen uitzondering. Laten we kijken welke outfitopties bij haar passen.

De perfecte look voor een cocktailfeest moet vrouwelijk zijn. Bovendien kan hij streng, frivool, romantisch, enz. Zijn, indien gewenst.

Probeer kleding te vermijden die er slordig uitziet. Jeans, sweaters, sportkleding of zomerjurkjes moeten onmiddellijk worden uitgesloten.

Denk niet eens aan sneakers, sneakers, sandalen, omvangrijke schoenen en platte schoenen.

Schoenen op het platform kunnen worden overwogen, maar alleen als het u uitkomt.

Op dergelijke partijen zijn grote tassen niet geschikt. De ideale optie is een koppeling.

Het belangrijkste om te kiezen is kleding. De voorkeur wordt het beste gegeven aan de jurk, maar de broekversie is niet verboden.

Broeken moeten er niet klassiek uitzien. Kies skinny, skinny of hip uitlopende modellen.

Vergeet niet dat kleding je moet versieren, niet bederven. Kies dingen die de fouten verbergen en overdrijf het niet met accessoires.

Een geweldige optie kan een jumpsuit zijn.

Vergeet niet dat het niet erg handig is om het te verwijderen en te dragen, als u voor een lange tijd op een feestje bent en daar drinkt, bedenk dan hoe comfortabel het voor u is om naar het toilet te gaan.

Laten we nu de opties voor jurken bespreken.

okteylnye jurken worden zo genoemd. Daarom is het heel moeilijk om het model te missen. De belangrijkste vraag is hoe te kiezen wat goed voor u is.

De jurk kan weelderig, wijd uitlopend, recht of in vorm zijn.

De meeste van deze jurken hebben geen mouwen. Als uw handen niet in een betere vorm zijn, is het beter om te zoeken naar een model met een decoratief stuk dat de handen bedekt of een zeldzaam model met mouwen te vinden.

De lengte van de jurk moet worden gekozen op basis van de vorm en conditie van de benen, je leeftijd en het formaat van het feest. Als deze partij bijvoorbeeld zakelijk is, is het beter om een ​​te korte jurk te weigeren.


Probeer jurken te kiezen met heldere, mooie en rijke kleuren. Lichte of pastelkleurige jurken zijn alleen geschikt voor een dergelijk evenement als je een goede kleur hebt.

Als je een uitstekende huid hebt in de decollete, kun je de voorkeur geven aan modellen met een decollete.

Als je visueel volume aan je heupen wilt toevoegen, kies je gedrapeerde jurken.

Kies het materiaal van de jurk op basis van de locatie van het feest.

Als het warm genoeg is waar je gaat, kun je een jurk kiezen die is gemaakt van lichte stof. Als de locatie cool is, bedenk dan wat je op je schouders kunt gooien.

Cocktailparty's hebben een thema. Het kan bijvoorbeeld in de stijl van de jaren 20 en 30 zijn. Dan is de jurk perfect voor jou.

Maak het gasten dus zelden moeilijk. Vaak zijn er feestjes waarvoor je een bepaalde kleur kleding nodig hebt, bijvoorbeeld in het wit.

Naast kleding, tijdens een cocktailparty, moet je veel details bedenken. Alles zal belangrijk zijn! Make-up zou avond moeten zijn.

Schoenen kiezen meestal voor open, dus let niet alleen op manicure, maar ook op pedicure.

Sierraden moeten groot zijn.

Haar kan los zijn of in een kapsel zijn verzameld. Het kapsel ziet er misschien zorgeloos uit, wat nu behoorlijk modieus is, maar het haar moet schoon zijn.

Zorg voor alles van tevoren zodat er geen onaangename verrassingen zijn.

Kies zorgvuldig linnen, het moet onzichtbaar zijn. Bekijk jezelf van alle kanten. Onder het kledingstuk mogen geen delen ondergoed uitsteken.

Als de jurk is versierd met strass steentjes, kralen of pailletten, gooi dan sieraden in de nek weg. Beperk jezelf tot oorbellen, ringen en armbanden.

Vouw vooraf de benodigdheden in je clutch: sleutels, documenten, telefoon, lippenstift, poeder, spiegel. Alles moet bij de hand zijn. Kies op basis hiervan een koppeling van voldoende grootte. Het zal erg teleurstellend zijn als er geen cosmetica bij de hand is om make-up te corrigeren.

Je afbeelding hoeft niet fantasierijk te zijn. Je kunt je heel bondig en stijlvol kleden.

Naast het externe beeld bij dergelijke evenementen, is de interne status belangrijk.

Wees positief. Straal een goed humeur uit en je blijft niet zonder aandacht achter.

Dat zijn alle regels. Nu ben je klaar om naar een cocktailparty te gaan.

Dresscode (Dresscode) in vertaling uit het Engels - "Code of clothing." In bredere zin is een dresscode een set regels die bepalen wat en hoe te dragen voor een bepaalde setting, evenement of evenement.

Historisch gezien werd de term "Dresscode" gevormd in het VK, waar een dresscode voor mannen erg belangrijk is, vooral in koninklijke kringen. Aanvankelijk was het gemakkelijk om een ​​of andere kledingstijl te classificeren, omdat er slechts 4 waren: casual kledingstijl (Casual), business (Business), avond (Semi-formeel), strikt formeel (Formeel) of de zogenaamde "Black-Tie" jurk -code - een zwarte rok met een zwarte vlinderdas, die gebruikelijk is om 's avonds na 6 uur te dragen en "White-Tie" - een zwarte rok met een witte vlinderdas, die overdag wordt gedragen.

In de loop der jaren is er een grote scheiding geweest tussen de belangrijkste stijlen, dus elk jaar wordt het steeds moeilijker om een ​​of andere stijl te bepalen die geschikt is voor een bepaald evenement of evenement. In dit artikel zullen we je vertellen wat een dresscode is en welke kledingstijl geschikt is voor een bepaald evenement of evenement.

Bij een uitweiding wil ik de aandacht vestigen op het feit dat het gebruikelijk is om twee woorden afzonderlijk in het Russisch te schrijven via een koppelteken "dresscode". Niet "dresscode" of "dresscode."

Dus wat is de dresscode? Waar ontmoeten we de dresscode in het leven? Absoluut vooral op de werkplek. Gewoon een baan krijgen, daar zou je je al zorgen over moeten maken. Heel vaak is een kledingvoorschrift op kantoor gereguleerd, het wordt zelfs voorgeschreven in wettelijke documenten wanneer u wordt uitgegeven voor werk in een bedrijf. Het belangrijkste idee van de dresscode is eigenlijk om u als het ware efficiënter en zakelijker te maken. Er wordt aangenomen dat een persoon in een formeel pak professioneler zal werken.

Dit is echter alleen te zien in Rusland in grote bedrijven waar het westerse model van bedrijfscultuur wordt gepromoot. De meeste bedrijven houden zich alleen aan het principe dat het dragen van een strikt pak noodzakelijk is tijdens belangrijke evenementen (tentoonstellingen, vergaderingen met de klant, etc.), de rest van de tijd is het toegestaan ​​om minder formeel te lopen, bijvoorbeeld in een T-shirt en een spijkerbroek.

Trouwens, werknemers van restaurants, banken, hotels houden zich ook aan een strikte dresscode, zoals ze hebben altijd te maken met klanten. In feite zijn ze het 'gezicht' van het bedrijf en moeten ze zich houden aan de bedrijfscode.

Als u zich afleidt van het kantoorpersoneel, kunt u kledingvoorschriften vinden op scholen of universiteiten. Nogmaals, een fenomeen als de "schoolkledingcode" wordt vaker in het Westen waargenomen, maar in Rusland nemen gemeentelijke en particuliere scholen de regel steeds vaker over - je moet naar school gaan in schooluniform. Zelfs op het niveau van de federale wetgeving is deze vraag in mijn geheugen verschillende keren aan de orde gesteld. Degenen die zich de tijden van de USSR herinneren, zullen waarschijnlijk opmerken dat uniformen een verplicht kenmerk van een schooljongen en een schoolmeisje waren.

Een voorbeeld van een feest of evenement is een bruiloft. Wie van ons was op de bruiloft of was eigenlijk het huwelijk zelf, onthoud dat de dresscode hier ook aanwezig is. De klassieke jurk van de bruidegom is een zwart klassiek pak, de bruid is een witte jurk. Gasten proberen ook meer formele kleding te dragen. In de afgelopen jaren is er echter een paradigmaverschuiving geweest (overtuigingen en opvattingen) en tegenwoordig zijn er bruiloften waar jeans en zelfs een zwempak geschikt zijn.

Kledingvoorschriften kunnen in verschillende geloven worden gevonden. In de orthodoxe kerk zijn er bijvoorbeeld strenge canons met betrekking tot de kleding van mannen en vrouwen wanneer ze heilige plaatsen of evenementen bezoeken. De canons van moslimkleding zijn ook strikt in relatie tot gelovigen, in de eerste plaats vrouwen.

Om voorbeelden te noemen waar de dresscode wordt toegepast, kan lang duren. Wat is geschikt om kleding te dragen in een moderne stad? Ik zal proberen het uniform te classificeren voor een algemeen idee van de variëteiten van de dresscode.

Formele kledingvoorschriften voor mannen - ochtendjurk en witte das

Ook genoemd: "Formeel", "Volledig formeel", "Volledige jurk", "Formele kleding".

Soorten: "White Tie" of "Morning dress".

De formele kledingvoorschriften in de moderne samenleving worden enigszins verkeerd begrepen. Een formele outfit is geen klassiek pak en stropdas gebonden. Dit is aanzienlijk hogere en strengere dresscode, wat gebruikelijk is om te voldoen aan een beperkt aantal evenementen.

Vanwege de omstandigheden dat de formele kledingvoorschrift vanuit het VK naar ons toekwam, werd de procedure voor het gebruik van de formele kledingvoorschrift door hen opgelegd.

Gebruik formele kledingstijl aangenomen op:

 • Diplomatieke vergaderingen.
 • Award Ceremonies.
 • Vergaderingen met ambassadeurs.
 • Bij de Royal Ascot race in het VK.
 • Receptie bij de koninklijke familie (natuurlijk in het VK).

Formele slijtage is overdag en 's avonds anders. 'S Middags is de zogenaamde' Morning Dress'-outfit vereist, waarvan de eigenaardigheid de aanwezigheid is van een zwarte rok en vest. 'S Avonds is het gebruikelijk om "White-Tie" te dragen, met als belangrijkste kenmerk een witte vlinderdas in combinatie met een wit vest en shirt en dezelfde zwarte rok.

Semi-officiële dresscode voor mannen - Black-Tie en Stroller

Ook genoemd: "Semi-formeel", "Roken", "Le Roken".

Soorten: Black Tie of Wandelwagen.

Let op: de "semi-officiële dresscode" is nog steeds een vrij strikte dresscode voor mannen. In het gewone leven wordt deze outfit niet gedragen.

Gebruik semi-officiële kledingstijl aangenomen op:

 • Bruiloft.
 • Plechtige onderscheidingen.
 • Goede doelen evenementen.
 • Campagne naar het theater.
 • Afstudeerfeest.

Net als de formele kledingvoorschriften zijn er ook outfits voor overdag en 's avonds. Overdag is het gebruikelijk om te corresponderen met de Stroller-dresscode - een ietwat vereenvoudigde Morning Dress-vorm. Het is passend om een ​​grijze of zwarte smoking, grijze broek met witte strepen, een stropdas van grijze of zilveren kleur, evenals een blauwachtig of grijs vest te dragen. 'S Avonds is het gebruikelijk om een ​​zwarte smoking, een zwarte vlinderdas en een wit shirt te dragen.

Informele kledingvoorschriften voor mannen - zakelijke kleding en zakelijke kleding

Ook genoemd: "Informeel", "Cocktail".

Soorten: "Business casual", "Smart casual", "Corporate Casual", "Cocktail", enz.

Een zakelijke informele dresscode betekent één ding: de aanwezigheid van een klassiek pak. Er is een breed scala aan herenpakken die als min of meer formeel worden beschouwd. Een zwart monofoon pak wordt bijvoorbeeld als het strengste beschouwd, terwijl kostuums met lichte strepen - minder streng.

Gebruik een informele kledingstijl die is goedgekeurd op:

 • Vergaderingen van zakelijke partners.
 • Sociale evenementen.
 • Feestdagen en feesten.
 • Conference.
 • Wandelen met vrienden.

Er is geen scheiding tussen dag en avond, maar het verdient de voorkeur om overdag lichtgrijze of lichtbruine pakken te dragen. 'S Avonds - donkerblauw of donkergrijs.

Zakelijke casual kledingcode

Zodra je het woord 'casual' zag in de naam van de dresscode, betekent dit dat veel variaties van je dresscode beschikbaar zijn. In Business Casual is het niet langer nodig om een ​​pak volledig te dragen, alleen een broek, een shirt en gebreide kleding aan. Tegelijkertijd kun je de afbeelding aanvullen met een blazer of jas in een donkerblauwe kleur. ie het kostuum kan bestaan ​​uit delen van een klassiek kostuum die verschillen in kleur en patroon.

Als u zich in ieder geval op een evenement bevindt waar een Business Casual-kledingcode van toepassing is (zakelijke partners ontmoeten, vrienden ontmoeten op een feestje, feestje, vergadering van een conferentie, enz.), Moet u een stropdas aantrekken en een sportjack meenemen. . U kunt altijd een of beide items verwijderen en dit is perfect acceptabel.

Driedelig pak in donkerblauw, gecombineerd met een blauw shirt en stropdas in een bordeauxblauwe ruit. Bovendien is een bordeauxrode zak met blauwe erwten gevouwen.

Laten we eerst kijken welke evenementen de Coctail Attire-dresscode inhoudt. Dit zijn korte evenementen van maximaal 4 uur: verschillende presentaties, tentoonstellingen, filmpremières, rode loperuitgangen, zakelijke banketten, diners of familiefeesten met een uitnodiging voor een groot aantal mensen. Al deze evenementen kunnen worden onderverdeeld in 3 soorten.

Coctail-kledingvoorschrift voor zakelijke recepties

Voor een zakelijke bijeenkomst met in het restaurant aangewezen partners, voor vrouwen, is de beste keuze een cocktailjurk met open handen net onder of in het midden van de knie. De dresscode staat in dit geval geen open rug en een diepe halslijn toe, evenals hoge sneden. De outfit moet redelijk streng en beknopt zijn, maar niet extravagant. Ook is veel inrichting ongewenst.

Als je een fan bent van donkere bloemen in kleding - dit is het geval wanneer een zwarte cocktailjurk het meest succesvol lijkt. Dure sieraden voor een zakelijk evenement zijn niet nodig. Maar de verlovingsring, bescheiden oorbellen en horloges zullen geschikt zijn. Kies schoenen met een gesloten teen en hiel, en altijd met hoge hakken, bijvoorbeeld klassieke stiletto's.

Coctail-kledingvoorschrift voor sociale evenementen

Voor een sociaal evenement 's avonds, een bezoek aan het theater en tentoonstellingen, kan de cocktailjurk tot het midden van de knie zijn en zelfs veel hoger (redelijk kort).Maar een dergelijke vrijheid moet worden gecompenseerd door een strikte top - geen open rug en diepe decollete. Elke inrichting, stijl en kleur van de outfit is toegestaan. Aan de jurk kun je lange dunne handschoenen en een boa pakken.

Sieraden hebben de voorkeur, maar dure sieraden zijn ook toegestaan. Weer schoenen - hoge hakken.

Klassieke coctail dresscode

Voor elk feest dat eerder dan acht uur 's avonds begint, in de uitnodiging waarvan de cocktailjurkcode wordt vermeld, is het beter om een ​​jurk te dragen plus of minus 10 cm lang vanaf de knie met blote schouders. De outfit kan in elke kleur zijn, met of zonder decor.

Wat betreft schoenen, in de zomer kun je schoenen met een open teen of hiel dragen, en zelfs sandalen. De aanwezigheid van een hiel, op zijn minst laag, is vereist. Als sieraden kunt u kiezen voor sieraden en sieraden van hoge kwaliteit. Maar het is beter om te dure sieraden te weigeren.

Hoe schoenen en accessoires te kiezen

Als schoen houdt de Coctail-kledingcode uitsluitend schoenen met hoge hakken in, bij voorkeur hoog en niet lager dan 7 cm, met een gesloten hiel en teen. Panty's en kousen zijn verplicht! In zeldzame gevallen is het toegestaan ​​open schoenen of sandalen te dragen.

Wat betreft de keuze van de tas, er zijn geen enorme koffers en vormloze zwervers. Een sociaal evenement is helemaal niet de plek waar je een dagboek, een make-uptasje en een dozijn andere kleine dingen nodig hebt die je altijd bij je hebt. Alleen een kleine handtas of koppeling die in harmonie moet zijn met de hoofdoutfit. Niets anders dan een telefoon, een handtas en lippenstift hoort in je handtas te zitten.

Soms impliceren cocktailevenementen de aanwezigheid van een hoed, die noodzakelijkerwijs in de uitnodiging wordt aangegeven. Anders is het beter om dergelijke accessoires achter te laten.

Hoe zich te gedragen tijdens het evenement

Hoe cultureel je je kunt gedragen in een seculiere omgeving, je kunt het begrijpen lang voordat het evenement zelf begint. Nadat u de uitnodiging hebt ontvangen, moet deze worden bevestigd. Vragen over het onderwerp van het evenement, het aantal verwachte gasten kunnen worden gesteld aan de organisatoren of persoonlijk aan de uitnodigende persoon. Als de cocktailjurkcode in de uitnodiging staat, vraag dan waar het onfatsoenlijk is om te komen. Als de uitnodiging niets zegt over de satelliet, is het beter om alleen te komen.

Etiquette-regels impliceren stiptheid. Vooraf worden beschouwd als onbeleefd. "Op tijd" betekent dat u 5-10 minuten later dan het begin moet verschijnen of niet langer dan een half uur moet wachten (als u hier echt een reden voor heeft). Cork is geen excuus. En u moet de organisatoren absoluut informeren over de vertraging.

Hoe hallo zeggen? Bij de hand, "droge" kus - kijk naar de situatie ter plaatse. Spreek tijdens het vergaderen altijd zowel de voor- als achternaam uit.

Wat betreft het gebruik van alcoholische dranken, is het beter om ze niet te weigeren. Drink een paar slokjes als je niet drinkt. Ten eerste is het aanbieden van een glas champagne een gebaar van beleefdheid en aandacht, en ten tweede is het ook een gelegenheid voor een nieuwe kennismaking en het begin van het onderwerp small talk. Houd altijd een glas bij het been vast. De mogelijkheid om te begrijpen hoe snacks te serveren en drankjes te bestellen is een apart onderwerp, dus bekijk het van tevoren.

Ga pas weg nadat je de organisatoren van het evenement persoonlijk hebt bedankt.

Wat de cocktailkledingcode toestaat en verbiedt

 • Schoenen met een hak moeten minimaal 7 cm hoog zijn, bij voorkeur dun, teen en hiel zijn gesloten.

In het warme seizoen, om informele avondfeesten te bezoeken, is het toegestaan ​​sandalen te dragen.

 • Dunne panty's of kousen van vlees of zwart zijn vereist.
 • De lengte van de jurk hangt af van het formaat van het evenement, maar het kan niet te kort zijn. Op een evenement met een cocktailjurkcode is de maximale lengte ook niet geschikt.
 • Handen kunnen open zijn, de halslijn mag niet te diep en openhartig en onaanvaardbaar zijn voor zakelijke evenementen.
 • Geen big bags. Alleen een handtas of een kleine decoratieve tas.
 • Algemene regel: in de herfst en winter moeten de outfit en schoenen donkerder zijn dan in het lente-zomerseizoen.
 • De verplichte dresscode veroorzaakt nog steeds veel negatieve dingen voor velen: degenen die het niet eens zijn met de regels komen naar het ballet in jeans, in een korte top en sandalen zonder aarzeling. Ondanks het feit dat cocktailevenementen een minder plechtige uitstraling vereisen en niet zo strikt zijn, is dressing voor dergelijke sessies in overeenstemming met de regels van de dresscode. En vergeet niet dat een prachtige jurk slechts een onderdeel van het beeld is. Naleving van andere vereisten is niet geannuleerd.

  Wat alcohol om een ​​man te geven: de beste drankjes

  Vandaag beginnen steeds meer vragen te rijzen over: welke alcohol kan worden gepresenteerd als een geschenk voor een respectabele man? En dit is absoluut niet verrassend, omdat het alcohol is die wordt gerangschikt als een origineel geschenk. Natuurlijk moet u eerst de voorkeuren achterhalen van de persoon aan wie u hebt besloten dure alcohol te geven. En toch, waar moet je op letten en welk soort alcohol is beter om te kiezen? In dit artikel proberen we deze problemen te begrijpen.

  Belangrijke punten

  Natuurlijk kunt u met een groot verlangen uw favoriete drankjes in de rangen van deze lijst plaatsen. Maar we hopen dat deze slimme vertegenwoordigers van alcohol u specifiek zullen helpen geld en tijd te besparen. Vooral als u aan de vooravond van het nieuwe jaar of de verjaardag bent en u nog geen presentaties als alcohol voor uw vrienden hebt voorbereid. Elk jaar groeit de drankmarkt, dus je moet elke keer de laatste nieuwtjes in dit segment bekijken.

  • Bij het kiezen van dergelijke producten is het beter om dure goederen te kopen, zoals: whisky, rum en cognac. Zoals hierboven vermeld, is het beter voor de sterkere seks om sterke cognacs, wodka en whisky te kopen.
  • En vrouwen zijn beter af als ze martini, rode wijn en champagne geven. Maar je hoeft natuurlijk niet helemaal te hangen aan dergelijke stereotypen, omdat sommige meisjes graag drinken en sterker zijn.
  • Alcohol wordt in de regel gegeven volgens de voorkeuren van de hoogbegaafde. Degenen die het heter en sterker willen kopen, kopen wodka, cognac en whisky, en degenen die liever wijn, sterke drank of martini zwakker kopen.
  • In Rusland is de meest voorkomende alcohol wodka. Maar het meest interessante is dat ze het tijdens de feestdagen meestal niet alleen aan haar geven. Wodka is het meest geschikt als presentatie aan een buitenlander. Maar we moeten niet vergeten dat het noodzakelijk is om kwaliteit te verwerven om onaangename gevolgen te voorkomen.

  Een alcoholische drank moet allereerst worden gekozen op basis van bepaalde criteria. Het hangt allemaal af van de status van een persoon, symboliek en welke vakantie je hebt besloten om zo'n geschenk te geven. Het is vermeldenswaard dat het niet netjes is om een ​​fles als cadeau te presenteren, bijvoorbeeld als je een vrouw wijn gaat geven, je deze moet vullen met een dure doos chocolaatjes.

  Het is heel belangrijk om te praten over de drank die je als cadeau presenteert, vooral als het aan een man wordt gepresenteerd. Als het drankje goed is, moet je erover vertellen: originele kenmerken, het verhaal van zijn geboorte, sociale waardering, karakter en kenmerken.

  Het is belangrijk om te beseffen dat je de drank niet geeft voor het mogelijke gebruik ervan, maar in de vorm van een soort associatie waarin je je respect, steun en medeleven betuigt voor deze man (vrouw).

  Let op, alleen VANDAAG!

  Als zodanig is het concept van 'herencocktails "Bestaat niet. Niemand verbiedt mannen in het algemeen om alcoholarme of niet-alcoholische cocktails te drinken, maar de meeste mannen kiezen nog steeds voor sterkere drankjes en zijn niet belast met een heleboel decoraties van slagroom, stukjes fruit en kersen. Laten we een beoordeling maken van cocktails die het populairst zijn bij de mannelijke helft.

  Velen dachten waarschijnlijk, wat voor soort cocktails, mannen liever alleen pure sterke alcohol. Ik argumenteer niet, zo'n absolute meerderheid, maar in dit artikel zullen we ze niet in aanmerking nemen, maar de keuze analyseren van mannen die smoothies verkiezen boven pure alcohol.

  Ongetwijfeld houden bijna alle mannen van zeer sterke shot-achtige cocktails om ze niet een half uur door een rietje te drinken, maar om in één slok te drinken. Een speciale plaats wordt ingenomen door cocktails, die naast het slachtfort in brand kunnen worden gestoken.

  De acht meest "mannelijke" alcoholische cocktails

  De onbetwiste leiders zijn de B-52 en B-53.

  Er zijn mannen die liever cocktails van gemiddelde sterkte hebben waar je kunt zitten en praten en niet binnen enkele minuten dronken wordt. Onder deze cocktails zijn de meest voorkomende chocolade-ijs, Brooklyn, Metropolitan, Secular, Sour Absinthe, Black Monk, Bloody Mary en Manhattan. Een onderscheidend kenmerk van deze cocktails is dat ze worden geserveerd met ijs in gladde lage glazen. Onder hen kunt u een snack van vlees, vis, groenten en zeevruchten bestellen. Naar mijn mening zijn dergelijke cocktails erg aangenaam om te proeven en bevatten ze tegelijkertijd voldoende alcohol.

  Het kleinste deel bestaat uit mannen die alcoholarme cocktails verkiezen. Maar dit betekent niet dat deze drankjes slecht zijn. Integendeel, ze zijn juist heel goed, alleen nemen de meeste mannen dergelijke cocktails niet serieus, met het oog op een zelfbedacht stereotype. Liefhebbers van smaak kiezen echter Mojito, Grasshopper, Blue Lagoon, Braziliaanse Crash, Black Martini, Cuba Libre of Brandy Collins.

  Er zijn zoveel anderen mannelijke cocktails die niet slechter zijn dan de meest populaire. Je kunt ze leren kennen in de cocktailsectie.

  Natuurlijk is de eerste keer om alcoholische cocktails te proberen beter in een goede bar, een restaurant waar een professionele barman ze voor je bereidt. Nou, en dan kun je ze thuis koken om het verschil te voelen wat zou moeten zijn en te vergelijken wat er gebeurde.

  Voor mannen

  Het belangrijkste is goed voor mannen - perfect gepolijste schoenen.

  Zwart gelakte of matte Oxford schoenen of een derby met een nette teen kunnen worden afgestemd op het kostuum. Als de dresscode het toelaat, kunt u bruine schoenen dragen, maar alleen zodat ze bijvoorbeeld passen met een stropdas.

  Gebruikte, gedragen, oude schoenen, en meer nog - sportstijlschoenen bij cocktailevenementen - is een fiasco.

  Zoute Margarita-cocktail

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • tequila - 60 ml.
  • Sinaasappellikeur - 30 ml.
  • citroensap - 60 ml.
  • eigeel - 1 st.
  • citroenplakken voor decoratie

  • En een blender om citroensap, eidooier, tequila en sterke drank te plaatsen.
   Klop tot een glad mengsel (je kunt de ingrediënten mengen met een mixer).
   Giet zout op een bord.
   Bevochtig de randen van het glas.
   Dompel ze in zout en giet het drankje.
   Versier het glas met een schijfje citroen.

  De Margarita-cocktail is de populairste cocktail ter wereld.

  Coconut Margarita Cocktail

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • ijs - 2 glazen
  • kokosmelk - 150 ml.
  • tequila - 140 ml.
  • sinaasappellikeur - 50 g.
  • kokosvlokken - 50 g.

  • Voeg ijs toe aan de blender, voeg kokosmelk, tequila en likeur toe.
   Klop tot een glad mengsel.
   Giet kokosschilfers op een bord.
   Maak de randen van vier glazen nat.
   Dompel de randen in kokosvlokken en giet de drank erin.

  Tequila - een sterke alcoholische drank verkregen door destillatie uit de kern van blauwe agave - een plant die traditioneel is voor Mexico.

  Cocktail "Paradijs"

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • ijs - 3 glazen
  • pisco (druivenwodka) - 250 ml.
  • sinaasappelsap - 250 ml.
  • gecondenseerde melk - 100 ml.
  • zoete vermout - 60 g.
  • citroenplakken voor decoratie - 4 stks.

  • Doe ijs, pisco, sinaasappelsap, gecondenseerde melk en vermout in een blender.
   Maal 1 minuut tot een glad mengsel.
   Giet de afgewerkte cocktail in glazen en garneer met plakjes citroen.

  Vermout (letterlijk - alsem) is een versterkte druivenwijn op smaak gebracht met kruidige en verschillende geneeskrachtige planten.

  Irish Cream Likeur

  Tijd 25 minuten
  ingrediënten:

  • eieren - 3 stks.
  • gecondenseerde melk - 200 ml.
  • chocoladesiroop - 4 el. lepels
  • oploskoffie - 3 theel
  • room - 400 ml.
  • vanille-extract - 1/2 theelepel
  • amandelessence - 1 theelepel
  • cognac - 300 ml.

  • Meng eieren, gecondenseerde melk, chocoladesiroop en koffiekorrels in een blender.
   Klop 4 minuten.
   Voeg room, vanille-extract, amandelessence en brandewijn toe.
   Klop 10 minuten.
   Zet het mengsel een nacht in de koelkast.
   Zeef het drankje door kaasdoek.

  Frambozen Smoothie

  Tijd 25 minuten
  ingrediënten:

  • bevroren frambozen - 200 g.
  • bevroren aardbeien - 100 g.
  • citroenwodka - 140 ml.
  • limonade - 1 glas

  • Doe frambozen, aardbeien, wodka en limonade in een blender.
   Maal tot een glad mengsel.
   Serveer in gekoelde glazen.

  Cognac-cocktail

  Tijd - 20 minuten
  ingrediënten:

  • melk - 2 kopjes
  • cognac - 2 glazen
  • ei - 1 stuk.
  • ijscoupe - 1 kg.

  • Meng melk, cognac en ei in een mixer.
   Klop tot een glad mengsel.
   Voeg ijs toe, snijd in kleine stukjes en klop tot het schuimig is.
   Giet de afgewerkte cocktail in glazen.

  Ei en cognac - een klassieke combinatie voor alcoholische cocktails.

  Daiquiri met limoen

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • limoensap - 3 stks.
  • suiker - 150 g.
  • rum - 350 ml
  • ingeblikte kersen - 4 stks.
  • ijs - 6 glazen

  • Meng limoensap, suiker en rum in een blender of mixer.
   Voeg tijdens het kloppen geleidelijk ijs toe totdat de cocktail dikker wordt.
   Giet de afgewerkte cocktail in glazen, voeg kersen toe.

  Anijs is niet alleen een interessant ingrediënt voor desserts en cocktails. Met zijn hulp kun je verbrand voedsel "repareren" - een snufje anijskorrels in de schaal gooien.

  Aardbeien daiquiri

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • bevroren aardbeien - 200 g.
  • Sprite - 200 ml.
  • rum - 100 ml.
  • ijs naar smaak

  • Vul de blender met halfijs.
   Voeg aardbeien en sprite toe.
   Maal tot een glad mengsel.
   Giet de afgewerkte cocktail in glazen.

  Kardemom, kaneel, kruidnagel, gember en nootmuskaat gaan goed samen met alcoholische dranken. Door deze kruiden toe te voegen, kun je de smaak van cocktails en desserts diversifiëren.

  Cocktail "Cheshire Cat"

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • verse aardbeien - 100 g.
  • ananassap - 50 ml.
  • sinaasappelsap - 50 ml.
  • meloenlikeur - 50 ml.
  • ijs - 1/2 kop

  • Maal aardbeien in een blender tot puree.
   Voeg ananas en sinaasappelsap, meloenlikeur en ijs toe.
   Klop tot de consistentie van sneeuw.
   Giet in een groot glas en garneer met aardbeien.

  Eierlikeur

  Tijd - 10 minuten
  ingrediënten:

  • gecondenseerde melk - 200 g.
  • koffie of notenlikeur - 150 ml.
  • room - 150 ml, eieren - 2 stks.

  • Meng gecondenseerde melk, likeur, room en eieren in een blender,
   Klop tot een glad mengsel.
   Giet de afgewerkte cocktail in glazen.

  Eierlikeur is een feestelijk drankje, zacht, zoet en stroperig. Het wordt geserveerd in glazen met ijs, versierd met slagroom. Er moet echter aan worden herinnerd dat het recept rauwe eieren bevat die niet worden aanbevolen voor kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

  Gebruik geen alcohol terwijl u geniet van de smaak van zelfgemaakte alcoholische cocktails!

  De site coctail60.okis.ru presenteert kookmethoden en recepten voor 60 klassieke cocktails. Als u wilt leren hoe te doen klassieke cocktails , dan zou u de volgende barmaninventaris moeten inslaan:

  1. Glazen. Elke bril kan loskomen voor thuis koken, maar als je iemand wilt verrassen of professioneel cocktails wilt maken, moet je hebben: Rox, Highball, Cocktailglas, Ierse goochelaar (voor koffie), Harikeyn, Flute (champagneglas) ), Een wijnglas.
  2. IJs is een van de belangrijkste componenten van een cocktail, dus u moet het niet verwaarlozen.
  3. Mengbeker. Het wordt gebruikt om een ​​cocktail te bereiden met behulp van de STIR-methode. Thuis kunt u in plaats van een mengglas een gewoon transparant glas met een inhoud van 0,5 liter gebruiken.
  4. Shaker.

  Cocktailjurkcode (cocktail) voor heren: kleding, schoenen, accessoires

  Het wordt gebruikt voor cocktailbereiding volgens de SHAKE-methode. In dit geval is het alternatief moeilijk te vinden.

 • Blender. Het wordt gebruikt om een ​​cocktail te maken met behulp van de BLEND-methode.
 • Reeplepel - gebruikt voor het mengen, evenals bij de voorbereiding van de STIR-methode.
 • Zeef. Een cocktail bereid met behulp van de STIR- of SHAKE-methode wordt gefilterd met behulp van de zeef om overtollige componenten te verwijderen die werden gevormd tijdens de bereiding van de cocktail, bijvoorbeeld uit ijs.
 • Decoraties. Alles kan dienen als decoratie voor een cocktail (een schijfje citroen, sinaasappel, schil, cocktailkers, mooie drinkrietjes en meer) - het belangrijkste is dat de cocktail er mooi uitziet!
 • En natuurlijk de ingrediënten van de cocktail, hoe zou het kunnen zonder hen!
 • 60 klassieke cocktails

  Klassieke cocktails op basis van wodka (8)

  Klassieke Gin Cocktails (13)

  Klassieke op whisky gebaseerde cocktails (9)

  Klassieke op cognac gebaseerde cocktails (7)

  Klassieke cocktails op basis van sterke drank, bittertjes (7)

  Klassieke Rum Cocktails (5)

  Klassieke Tequila-cocktails (2)

  Klassieke cocktails op basis van champagne (4)

  Klassieke cocktails op basis van wijn (1)

  Klassieke niet-alcoholische cocktails (4)

  Deze site is gemaakt met Okis. Maak je eigen GRATIS. Elke vorm van een piramide gemaakt van glazen champagne: prijzen, decor, levering in Moskou.

  Wat is een dresscode?

  Kledingvoorschrift - Dit zijn de vereisten voor het uiterlijk van bezoekers aan een evenement of vergadering. Dankzij het gevestigde kader kunnen gasten niet nadenken over wat ze voor een bepaalde gelegenheid moeten dragen.

  Meestal geeft de uitnodiging van tevoren aan welk type kledingvoorschrift van gasten wordt verwacht. Hierdoor kan niemand op een zwart schaap lijken. Als er niet van tevoren is gezegd wat voor soort uiterlijk van u wordt verwacht, is het de moeite waard om dit probleem zelf te bellen en op te lossen.

  Strikte vereisten voor de dresscode zijn alleen van toepassing in high society, anders kunnen concessies worden gegeven. Meestal worden de vereisten voor uiterlijk aangegeven, zodat de gast zich comfortabel voelt.

  Als er bijvoorbeeld een plechtige gebeurtenis wordt verwacht, zal een formeel pak, hoewel duur en van hoge kwaliteit, er op zijn minst vreemd uitzien. Gebruik in dergelijke gevallen een smoking en een vlinderdas.

  Cocktail: bij welke gelegenheid

  Voor veel gelegenheden is een cocktailjurkcode vereist. Meestal wordt het gebruikt wanneer het evenement formeel genoeg is om er niet vreemd uit te zien in een pak, terwijl de rok en de vlinder te fantasierijk lijken. Bijvoorbeeld:

  • Zakelijk banket.
  • Een groot familiefeest wanneer een groot aantal gasten wordt verwacht (binnenshuis vereist).
  • Etentje.
  • Opening van de tentoonstelling.
  • Bezoek aan het theater, etc.

  Kleren

  Cocktail voor mannen impliceert de verplichte aanwezigheid van een donker gekleurd pak. Een zwart pak kan het beste worden overgelaten voor een meer formele gelegenheid. Als het evenement in de middag tot 17.00 uur plaatsvindt, kun je een grijs pak dragen, als op een later tijdstip donkergrijs of blauw ideaal is. Klassieke broeken met pijlen en een jas zijn verplicht. Het vest kan worden achtergelaten voor een meer formele gelegenheid.

  Aangezien er veel redenen zijn voor een cocktail, kan de mate van formaliteit van het evenement de kleur van het pak en shirt beïnvloeden.

  Het shirt moet zwart of wit zijn. Bovendien kan een zwart shirt worden gedragen met een donkergrijs pak. In het geval van een bedrijfsbanket kan de kleur in elk ander gamma behouden blijven, als deze bleek genoeg is en niet alle aandacht trekt.

  Om het shirt er stijlvol uit te laten zien, moet je leren hoe je het op de juiste manier in een broek stopt.

  Over wat voor soorten shirts zijn, hoe u een kwaliteitsitem kunt vinden en welk merk u moet kiezen, vindt u hier.

  Als u geen das hebt, kunt u de bovenste knop niet vastmaken.

  Een jas uittrekken wordt als een slechte vorm beschouwd, maar als je dit moet doen, moet het shirt met een lange mouw zijn.

  Hoofddeksel

  Cocktail wordt zelden buiten gebruikt en volgens de etiquette moeten mannen hun hoeden binnenshuis afzetten.

  Bij koel weer en wanneer deze dresscode vereist is voor een buitenevenement, mag een man een hoed dragen.Vergeet niet dat het gecombineerd moet worden met de rest van de weg.

  Kortom, dresscode-cocktail wordt beschouwd als de meest niet-formele van alle formele, terwijl ruimte wordt gelaten voor creativiteit. Dat is waarom het ook de meest populaire is.

  Als je deze dresscode nodig hebt voor het komende evenement, is het voldoende om je in een formeel pak in een donkere kleur te kleden, er een zwart-wit shirt voor aan te trekken en zwarte leren schoenen aan te trekken. En als het evenement je in staat stelt om individualiteit te tonen, dan is een rode strik bijvoorbeeld ideaal voor een donkerblauw pak en een wit shirt.

  Dresscode "cocktail" voor mannen en vrouwen, foto:

  Cocktailparty's zijn meestal gepland voor 16-17 uur. Dergelijke gebeurtenissen worden in een minder plechtige vorm gehouden dan bijvoorbeeld seculiere recepties. Daarom kan het uiterlijk van de gasten vrijer en ontspannen zijn.

  Meestal worden presentaties, tentoonstellingen en de opening van culturele instellingen gehouden in de vorm van cocktails. Uitnodigingen voor dergelijke evenementen geven meestal de vorm van kleding (dresscode) aan - 'cocktail'. Sommige mensen schrijven het liever in het Latijn: Coctail of Coctail Attire.

  Wat gebeurt er bij dergelijke evenementen?

  De cocktailjurkcode is vereist voor verschillende gelegenheden. Meestal is het geschikt voor formele evenementen, wanneer een duur pak er vreemd uitziet en een smoking te ingewikkeld is. Een uitnodiging met de vermelding Coctail Attire kan bijvoorbeeld worden ontvangen bij de volgende evenementen:

  • feestelijk bedrijfsbanket (ook in het Zweedse formaat),
  • familiefeest met een groot aantal gasten,
  • etentje
  • boekpresentatie
  • opening van een tentoonstelling, galerij, nieuw restaurant,
  • viering van het sluiten van een contract, een professionele vakantie, een belangrijke gebeurtenis in het leven van het bedrijf.

  In de meeste gevallen worden cocktailparty's binnenshuis gehouden. Maar in het warme seizoen kan bijvoorbeeld een open terras van het restaurant worden gekozen als feestplaats.

  Er zijn drie formaten voor cocktailparty's en de dresscode daarvoor varieert enigszins. Laten we het in detail bekijken.

  Klassiekers van het genre

  Deze categorie omvat elk cocktailevenement dat eerder dan negen uur 's avonds begint. We gebruiken een ontspannen dresscode. Je kunt een lichte jurk dragen met blote schouders en armen. Het is raadzaam dat de rok 10 cm onder of boven de knieën is. Open sandalen of mooie hakken kunnen worden gedragen.

  Wat betreft de keuze van sieraden, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan dure sieraden of niet te massieve sieraden met natuurstenen. Maar sieraden met diamanten of massieve gouden elementen is beter om te bewaren voor een andere gelegenheid.

  Voor mannen zijn manchetknopen en dure horloges acceptabel en zelfs wenselijk. Maar de stropdas kan niet worden gedragen.

  Aanbevelingen voor de dames

  • Het advies van stylisten helpt iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor het evenement met de vermelding "dresscode" cocktail "."
  • Foto's van vrouwen gekleed in de stijl van een cocktailparty, helpen opnieuw om ervoor te zorgen hoe breed de keuze van outfit is.

  Houd bij het nemen van een beslissing rekening met de kenmerken van de figuur. Vandaag de dag is lichte retro in de mode, die doet denken aan de 20-30's van de vorige eeuw. Inzetstukken van kant en guipurekant zien er erg elegant uit, maar er moet een voering onder zitten.

  Als je verdwaalt en niet kunt beslissen, maak dan een win-win-zet - geef de voorkeur aan een kleine zwarte jurk. Waarschijnlijk zal dit advies over vele decennia relevant zijn. Een handtas is erg belangrijk. Een theatermodel met een dunne riem of een koppeling volstaat. De tas kan rijkelijk worden versierd met borduurwerk, kralen, strass steentjes. Grote modellen voor cocktailbeelden werken helemaal niet.

  Wat u niet zou moeten doen

  De cocktailjurkcode voor vrouwen staat de combinatie van een witte blouse met een zwarte rok niet toe. In deze outfit lijkt de gast meer op een serveerster.

  Een te korte rok en een openhartige halslijn zullen het beeld schaden. Dames boven de veertig zijn beter af met jurken die langer zijn dan de knie. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan rokken op de vloer, vooral prachtig.

  Als de jurk schouders open heeft, mogen er geen diepe sneden en een mini zijn. Outfits in de linnenstijl zijn opnieuw populair, maar op een cocktailparty, die plaatsvindt in het koude seizoen, hebben ze geen plek, zoals te sprankelende kleding.

  Ornamenten mogen niet meer dan drie zijn. Een armband, een kleine hanger aan een dunne ketting en laconieke oorbellen zijn een uitstekende optie. Als u de voorkeur geeft aan een spectaculaire ketting, moet u andere accessoires weigeren (de enige uitzondering is een verlovingsring). Er is nog een ongebruikelijke optie - de zogenaamde cocktailring met een grote steen. Toevoegingen eraan zijn niet nodig.

  Cocktailjurkcode voor mannen

  Mannen zullen moeten zoeken naar een geschikte set kleding.

  Cocktail kostuum voor mannen

  Een herenpak voor een "cocktail" kan zijn:

  • deuce met een vest,
  • twee met een jas,
  • drie met een vest en een jas.

  Op de meest formele zakelijke evenementen moet een man een zwart formeel pak dragen met een vest, een jas en een broek met pijlen. Onder het pak hoort een wit shirt en een zwarte, grijze of marine das.

  HELP! Man stopt zijn shirt in een broek.

  Voor semi-formele vergaderingen die overdag plaatsvinden (tot 17.00 uur) kunt u een grijs pak kiezen voor avond - blauw of donkerblauw. Met een grijs pak kun je een wit of zwart shirt dragen, met andere kleuren - blauw, blauw, zwart of wit.

  Als er geen stropdas is gepland in de afbeelding van een man, kunt u de bovenste knop van het shirt niet vastmaken.

  Dit is het niet waard om te doen

  Bij het kiezen van een kostuum kun je geen boog maken op zo'n manier dat een man al zijn aandacht op zichzelf vestigt. Het moeten gedempte tonen zijn, zorg ervoor dat je een wit shirt en een eenvoudige das in een donkere kleur hebt.

  • Heldere shirts, pakkende accessoires voor een cocktaillook zijn niet geschikt.

  Ook wordt een mannenuitrusting bestaande uit een broek en een shirt beschouwd als slechte manieren. Zelfs een jas uittrekken tijdens een evenement wordt als een slechte vorm beschouwd.

  Schoenen die overeenkomen met de cocktailjurkcode

  Bij het kiezen van een cocktail-look, moet u de keuze van schoenen zorgvuldig overwegen.

  Voor vrouwen

  Tijdens een gala-bedrijfsevenement zouden vrouwen klassieke schoenen met hoge hakken en gesloten hakken moeten dragen. Aanvaardbare hakhoogte - 7 cm Aanvaardbare kleuren: zwart, wit, beige, grijs, bruin, donkerblauw. Schoenen kunnen glanzend of mat zijn, maar geen riemen, stenen of patronen zijn welkom.

  BELANGRIJK! Schoenen moeten schoenen op kousen of panty's in zwarte of vleeskleurige, blote voet zijn - Moveton.

  In de zomer, bij sociale evenementen of plechtige, maar niet formele vergaderingen, kunnen schoenen worden vervangen door open sandalen. Ze moeten worden gecombineerd met een handtas of jurk.

  Voor mannen

  Het belangrijkste is goed voor mannen - perfect gepolijste schoenen.

  Zwart gelakte of matte Oxford schoenen of een derby met een nette teen kunnen worden afgestemd op het kostuum. Als de dresscode het toelaat, kunt u bruine schoenen dragen, maar alleen zodat ze bijvoorbeeld passen met een stropdas.

  Gebruikte, gedragen, oude schoenen, en meer nog - sportstijlschoenen bij cocktailevenementen - is een fiasco.

  Accessoires voor cocktailjurkcode

  Cocktailkledingcode impliceert een minimaal aantal accessoires of hun volledige afwezigheid.

  Voor vrouwen

  Geldige 'cocktail'-accessoires voor dames:

  • riem op een bedrijfskleding,
  • kleine handtas of handtas
  • miniatuurdecoraties voor een zakenbuffet,
  • grote sieraden voor een seculiere en klassieke 'cocktail'.

  Grote tassen zijn niet toegestaan ​​in de cocktaildresscode, alleen een handtas of een kleine handtas met een lange dunne riem die de telefoon en lipgloss kan vasthouden. De handtas moet overeenkomen met de toon van de schoen.

  Voor een zakelijk buffet zijn kleine oorbellen geschikt - anjers, een dunne ketting van zilver of goud, een miniatuurring of een dunne armband. Decoratie moet slechts één zijn, of een set van twee delen, maar ook nauwelijks merkbaar.

  In klassieke en seculiere strikken kunnen jonge meisjes helderdere en meer opvallende sieraden dragen, maar ook buitensporige sieraden vermijden.U kunt zich bijvoorbeeld beperken tot oorbellen en een armband.

  Voor mannen

  Accessoires voor mannen zijn een hoogwaardige riem gemaakt van echt leer, zapanki, een riem en een horloge.

  Een gelijkspel, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is niet altijd nodig. Het is beter om het op de bruiloft te dragen, maar op het bedrijfsfeest kan het overbodig zijn. De kleur van de stropdas moet overeenkomen met de kleur van het pak. Accepteer een neutraal patroon, u kunt een eenvoudig geometrisch patroon kiezen.

  HELP! Een vlinderdas en een sjaal in een borstzak zijn niet geschikt voor een cocktail dresscode. Een uitzondering zijn semi-formele evenementen: voor hen kunnen jongeren onder de 25 kiezen voor een strikje en een sjaal in hun borstzak dragen.

  De riem op de broek moet overeenkomen met de kleur van de schoenen. Geen grote gespen mogen zijn.

  Een horloge kan worden verborgen onder de mouwen - op een lederen band, passend bij de band of een metalen armband.

  Een ander accessoire voor mannen is een klassieke hoed. Het is gebruikelijk om de hoofdtooi binnenshuis te verwijderen, maar als het evenement weg is of het bijvoorbeeld een feest in de buurt van het huisje is, ziet dit accessoire er erg mooi en stijlvol uit voor jongeren.

  Ondanks het feit dat modeontwerpers steeds meer opties bieden voor jurken in de cocktailjurkcode, zijn er algemeen aanvaarde regels waar niet van kan worden afgeweken. Onthoud slechts een paar geheimen, elke dame en elke heer op het evenement zal er harmonieus en aantrekkelijk uitzien.

  Dresscode cocktail voor mannen: in welke gevallen dresscode "Cocktail" (cocktail)?

  In welke gevallen wordt de cocktail dresscode geaccepteerd?

  Kledingvoorschriften mogen niet worden genegeerd om niet in een onaangename situatie te geraken. De mogelijkheid om zich stijlvol en met smaak te kleden, om een ​​afbeelding voor een bepaalde gelegenheid te kiezen, is in veel opzichten een garantie voor het succes van een persoon in zijn carrière en persoonlijke leven.

  Alle evenementen met de dresscode 'Cocktail' impliceren bewegingsvrijheid voor de genodigden. Gasten kunnen zich vrij door de kamer verplaatsen, interviews geven, chatten, foto's maken, verfrissingen proberen en nog veel meer. Het is avond en elegante kleding, maar je moet er vrij, gemakkelijk en ontspannen uitzien.

  Cocktail is geschikt in de volgende gevallen:

  • op een familiebanket, wanneer veel gasten worden uitgenodigd,
  • op het bedrijfsfeest
  • bij de opening van een tentoonstelling of restaurant,
  • bij een bezoek aan een museum,
  • bij een boekpresentatie of filmpremière,
  • op een etentje omringd door invloedrijke mensen.

  Soorten dresscode

  Bij het kiezen van dingen veel bepaald door de specificiteit van het evenement en de thematische focus.

  Klassiek

  Deze optie is voor een evenement, gepland in de avond, na 21.00 uur. Moet kiezen traditionele sobere, maar toch plechtige versie van kleding. Het is toegestaan ​​om het imago aan te vullen met dure sieraden die de sociale status van hun eigenaar benadrukken.

  Sociaal evenement (kleding)

  In sommige uitnodigingen vindt u de notitie Coctail Attire. In dit geval koken klassiek pak, overhemd, stropdas en manchetknopen.

  Sociaal evenement impliceert plechtigheid en verfijning in stijl.

  Tip! In plaats van een gelijkspel, kunt u datte plaatseninlevende bloemknoopsgat bijpassende kleur met bijpassende jurk.

  Je kunt de finishing touch maken met behulp van een spectaculair paar schoenen in het kleurenschema van de belangrijkste dingen.

  Waarschuwing! Feesten in de stijl van Coctail Attire beginnen traditioneel van 16-17 uur.

  Bedrijfsfeest (Smart)

  Dresscode kiezen voor zakelijke onderhandelingen met partners en collega's. Ze vinden meestal plaats in restaurants en het nachtleven. Voor deze doeleinden is een strikt pak met een donkere schaduw ideaal.

  Een stropdas en klassieke schoenen zijn vereist. Maar het shirt kan gewoon zijn of in een dunne verticale strook. Schoenen moeten van leer zijn.

  Er is een speciale vereiste voor sokken - ze moeten een toon donkerder zijn dan de broek of in toon ermee.

  Tip! Pak langwerpige sokken op om uw lichaam niet te laten zien wanneer u moet gaan zitten.

  De belangrijkste elementen van de dresscode "Cocktail" voor mannen

  De componenten van de cocktail dresscode moeten aanwezig zijn in de kledingkast van elke man.Vervolgens gaan we dieper in op de belangrijkste componenten van de dresscode.

  Pak

  Speciale aandacht zou moeten zijn geven aan het kostuum. Het zou perfect moeten passen en worden genaaid van hoogwaardig natuurlijk textiel. Het kleurenschema wordt geselecteerd rekening houdend met de richting van de gebeurtenisvooraf gespecificeerd op het uitnodigingskaartje.

  Zwart en donkerblauw geschikt voor meer formele omstandigheden, en lichtgrijs voor feesten overdag. Broek moet pijlvormig en goed gestreken zijn.

  En hier Je kunt een vest weigeren.

  Wat betreft jas, dan wordt de onderste knop meestal opengehoudenen doe de witte manchetten van het shirt vanaf de mouwen niet meer dan twee centimeter.

  Shirts

  onontbeerlijk het kenmerk van een goede cocktaillook is een zwart of wit shirt. Een zwart shirt ziet er dus perfect uit met een lichtgrijs pak.

  Voor zakelijke bijeenkomsten mag "voor zichzelf" een ander kleurenschema dragen. Het belangrijkste is dat ze niet opvalt tegen de algemene achtergrond. Levendige kleuren kunnen de look een speciale chic geven en stijl. Wees niet bang voor patronen met patronen. Het shirt moet zorgvuldig worden gestreken en op de juiste manier worden opgeborgen.

  Correct stop je shirt in, volg deze instructies:

  • Trek het shirt voor de onderste zoom van de zoom zodat de torso aan de achterkant goed aansluit.
  • Houd de randen van het shirt met één hand vast en trek met de andere aan de broek.
  • Maak de riem niet te strak vast om de duim te laten passeren.
  • Steek je vingers onder de riem en maak de bestaande plooien recht met bewegingen vanuit het midden van de buik.

  Belangrijk! Om de jas uit te doen wordt als slechte smaak beschouwd, maar als je dit moet doen, moet het shirt met een lange mouw zijn.

  Tie

  Wat de gelijkspel betreft, deze is niet altijd relevant. Bijvoorbeeld op een bedrijfsfeest is het beter om het te weigerenen om te bezoeken huwelijksviering hij is meer dan geschikt. Zijn tekening moet discreet zijn en bij voorkeur met een patroon van regelmatige duidelijke vormen. Een van de tekeningen moet ergens anders in kleding aanwezig zijn.

  Om goed vast te binden en niet te draaien, moet je een speciale clip voor hem kopen. zijn geplaatst tussen de derde en vierdevan ondereneen knop loodrecht op de bevestigingslijn van het shirt. Pak een plank en knoop ze samen. De stropdas moet de knoop op de broek raken.

  Help! Dure klemmodellen worden meestal aangevuld met een ketting. Ze verbergen het onder de plank van het shirt en laten het niet vrij hangen.

  Vlinderdas kan ook worden gedragen, maar dit accessoire wordt gebruikt voor meer speciale gelegenheden. Toch kiezen jongeren voor vlinders met kleurrijke verzadigde kleuren, wat helpt om de buitensporige formaliteit van dit ding te compenseren. Ondertussen, die wil opvallen, is het beter om een ​​pochet te pakken. Tegelijkertijd adviseren ontwerpers niet om een ​​stropdas en een zakdoek te dragen.

  Schoenen

  Geselecteerde schoenen strikt klassieke stijl. alleen bij sociale evenementen langwerpig en anderen geschikt zijn teen configuraties.

  De kleur moet goed passen bij het pak.. De universele optie is zwart, maar in sommige gevallen is bruin voldoende. De belangrijkste voorwaarde - de schoenen moeten van leer zijn en zorgvuldig gepolijst.

  Accessoires

  Er zouden niet veel accessoires moeten zijn. Meestal een stropdas, een sjaal in je zak en een horloge. Het laatste zou moeten zijn op een lederen band of met een metalen armband. De riem is geselecteerd klassiek model met een gesp van een neutrale kleur.

  Hoofddeksel

  De cocktailjurkcode wordt standaard gebruikt in gesloten ruimtes. Als het evenement echter plaatsvindt buitenshuis kan een man een hoed op doen. Het moet harmonieus worden gecombineerd met andere kledingelementen.

  Vanwege de veelzijdigheid en het vermogen om verbeelding te tonen, is de stijl van 'Cocktail' ('s avonds elegant) over de hele wereld wijdverbreid. Dit is de meest niet-strikte versie van de dresscode voor officiële evenementen, sociale evenementen en zakelijke bijeenkomsten.

  Abonneer u op onze sociale netwerken

  Een fout gevonden? Selecteer het en druk op Ctrl + Enter. We zullen alles repareren!

  Dresscode "cocktail" voor mannen en vrouwen, foto:

  Cocktailparty's zijn meestal gepland voor 16-17 uur. Dergelijke gebeurtenissen worden in een minder plechtige vorm gehouden dan bijvoorbeeld seculiere recepties. Daarom kan het uiterlijk van de gasten vrijer en ontspannen zijn.

  Meestal worden presentaties, tentoonstellingen en de opening van culturele instellingen gehouden in de vorm van cocktails. Uitnodigingen voor dergelijke evenementen geven meestal de vorm van kleding (dresscode) aan - 'cocktail'. Sommige mensen schrijven het liever in het Latijn: Coctail of Coctail Attire.

  Historische achtergrond

  Het concept van “dresscode” is ontstaan ​​in het VK. Het woord dresscode vertaalt zich letterlijk in "kledingcode". De Britten hebben tradities altijd gerespecteerd, voor hen is het uiterlijk van de gasten van het evenement erg belangrijk.

  Maar het concept van een dresscode "cocktail" verscheen in de Verenigde Staten. In de hoogtijdagen van het verbod werden niet-alcoholische private partijen populair. Gasten bleven vaak tot het ochtendgloren op vakantie. En zodat de meisjes geen problemen hadden met de politie, werd besloten om elegante, maar korte jurken aan te trekken. Zo'n outfit kan gemakkelijk worden verborgen onder een mantel of jas.

  De geschiedenis van de cocktailjurk zelf begon in de jaren 20 van de twintigste eeuw. Dit kwam door de groeiende populariteit van twistdansen, waarbij de dame verstrikt kon raken in de fladderende vloeren van de jurk. Het was veel handiger om in kleding te dansen met een verkorte zoom. Het lijfje bleef hetzelfde.

  De meest cult en populaire variëteit aan cocktailkleding voor dames in die dagen en tegenwoordig wordt beschouwd als een kleine zwarte jurk.

  In het begin waren de regels voor de cocktaildresscode behoorlijk streng. Men geloofde dat de outfit zeker monofoon moest zijn en een gesloten top moest hebben. Voor mannen waren alleen formele zakelijke pakken toegestaan, zwart en bruin.

  De hedendaagse ontwerpers zijn een beetje verwijderd van het klassieke dogma. Voor moderne fashionista's opent zich een vrij breed bereik.

  Wat gebeurt er bij dergelijke evenementen?

  De cocktailjurkcode is vereist voor verschillende gelegenheden. Meestal is het geschikt voor formele evenementen, wanneer een duur pak er vreemd uitziet en een smoking te ingewikkeld is. Een uitnodiging met de vermelding Coctail Attire kan bijvoorbeeld worden ontvangen bij de volgende evenementen:

  • feestelijk bedrijfsbanket (ook in het Zweedse formaat),
  • familiefeest met een groot aantal gasten,
  • etentje
  • boekpresentatie
  • opening van een tentoonstelling, galerij, nieuw restaurant,
  • viering van het sluiten van een contract, een professionele vakantie, een belangrijke gebeurtenis in het leven van het bedrijf.

  In de meeste gevallen worden cocktailparty's binnenshuis gehouden. Maar in het warme seizoen kan bijvoorbeeld een open terras van het restaurant worden gekozen als feestplaats.

  Er zijn drie formaten voor cocktailparty's en de dresscode daarvoor varieert enigszins. Laten we het in detail bekijken.

  Bedrijfsfeest

  Deze categorie omvat bedrijfsfeesten of zakelijke onderhandelingen met tegenpartijen in een restaurant.

  In dergelijke gevallen wordt een vrij strikte cocktailkledingcode verstrekt. Dames wordt geadviseerd om een ​​strikte jurk van een eenvoudige snit zonder halslijn te kiezen. Overmatig decor zoals weelderige plooien op de mouwen, franjes en kanten inzetstukken is niet geschikt voor dergelijke gevallen. Maar het huidige Baskisch is heel acceptabel.

  Enorme sieraden zijn ook niet welkom, het is beter om laconieke oorbellen of een broche te kiezen. Schoenen moeten streng zijn, klassieke boten zijn de beste keuze.

  Het is beter voor een man om een ​​strikt zwart, bruin of marineblauw pak, klassieke schoenen en een gewoon licht shirt aan te trekken. Een gelijkspel is een verplicht kenmerk.

  Klassiekers van het genre

  Deze categorie omvat elk cocktailevenement dat eerder dan negen uur 's avonds begint. We gebruiken een ontspannen dresscode. Je kunt een lichte jurk dragen met blote schouders en armen. Het is raadzaam dat de rok 10 cm onder of boven de knieën is. Open sandalen of mooie hakken kunnen worden gedragen.

  Wat betreft de keuze van sieraden, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan dure sieraden of niet te massieve sieraden met natuurstenen. Maar sieraden met diamanten of massieve gouden elementen is beter om te bewaren voor een andere gelegenheid.

  Voor mannen zijn manchetknopen en dure horloges acceptabel en zelfs wenselijk. Maar de stropdas kan niet worden gedragen.

  Sociaal evenement

  Een strengere avondcocktailcode is geldig voor sociale evenementen. Zelfs lange jurken zijn hier acceptabel (dit is het enige cocktailformaat wanneer je een uitgebreide outfit kunt kiezen). Lussen, gordijnen, uitsparingen zijn geschikt. Je kunt de afbeelding aanvullen met lange handschoenen, een bontboa of een mantel.

  Aanbevelingen voor de dames

  • Het advies van stylisten helpt iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor het evenement met de vermelding "dresscode" cocktail "."
  • Foto's van vrouwen gekleed in de stijl van een cocktailparty, helpen opnieuw om ervoor te zorgen hoe breed de keuze van outfit is.

  Houd bij het nemen van een beslissing rekening met de kenmerken van de figuur. Vandaag de dag is lichte retro in de mode, die doet denken aan de 20-30's van de vorige eeuw. Inzetstukken van kant en guipurekant zien er erg elegant uit, maar er moet een voering onder zitten.

  Als je verdwaalt en niet kunt beslissen, maak dan een win-win-zet - geef de voorkeur aan een kleine zwarte jurk. Waarschijnlijk zal dit advies over vele decennia relevant zijn. Een handtas is erg belangrijk. Een theatermodel met een dunne riem of een koppeling volstaat. De tas kan rijkelijk worden versierd met borduurwerk, kralen, strass steentjes. Grote modellen voor cocktailbeelden werken helemaal niet.

  Wat u niet zou moeten doen

  De cocktailjurkcode voor vrouwen staat de combinatie van een witte blouse met een zwarte rok niet toe. In deze outfit lijkt de gast meer op een serveerster.

  Een te korte rok en een openhartige halslijn zullen het beeld schaden. Dames boven de veertig zijn beter af met jurken die langer zijn dan de knie. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan rokken op de vloer, vooral prachtig.

  Als de jurk schouders open heeft, mogen er geen diepe sneden en een mini zijn. Outfits in de linnenstijl zijn opnieuw populair, maar op een cocktailparty, die plaatsvindt in het koude seizoen, hebben ze geen plek, zoals te sprankelende kleding.

  Ornamenten mogen niet meer dan drie zijn. Een armband, een kleine hanger aan een dunne ketting en laconieke oorbellen zijn een uitstekende optie. Als u de voorkeur geeft aan een spectaculaire ketting, moet u andere accessoires weigeren (de enige uitzondering is een verlovingsring). Er is nog een ongebruikelijke optie - de zogenaamde cocktailring met een grote steen. Toevoegingen eraan zijn niet nodig.

  Cocktailjurkcode voor mannen

  Wat een heer te dragen? Tegenwoordig zijn in cocktailmode, samen met klassieke effen kleuren, krijtstreeppakken acceptabel. Het shirt moet in dat geval monofonisch zijn. Maar als het gaat om ontvangst in de hoogste samenleving, is dergelijke vrijheid onaanvaardbaar.

  De keuze van accessoires wordt ook gereguleerd door de regels van de cocktailjurkcode voor mannen. Foto's van elegante heren in de illustraties laten zien dat hoewel de keuze niet te breed is, het de details zijn die het beeld vormen. De belangrijkste vereiste is dat ze van zeer hoge kwaliteit moeten zijn.

  Om geen moeilijkheden te ervaren, kunt u aandacht besteden aan kant-en-klare oplossingen. Tegenwoordig bieden veel merken sets manchetknopen, horloges en dasspelden die perfect op elkaar zijn afgestemd.

  Sommige stylisten bevelen hoeden aan. De cocktailjurkcode is loyaal aan dit accessoire, maar moet ideaal passen bij de look.

  Schoenen die overeenkomen met de cocktailjurkcode

  Foto's laten duidelijk zien dat voor dames een hak vereist is. Volgens de regels moet het minstens acht centimeter zijn. Voor een bruiloft, presentatie en jubileum kun je sandalen of slippers met een open teen gebruiken. Enkellaarzen en laarzen zijn niet geschikt voor dergelijke evenementen.

  Als een contract moet worden ondertekend of als er onderhandelingen met partners moeten plaatsvinden tijdens de cocktailparty, moeten de teen en de hiel worden gesloten. Een verplicht onderdeel van elke cocktaillook zijn kousen of panty's.

  Als je tijdens het hete seizoen moet feesten, pak dan hele dunne kousen op, maar ga er in geen geval met blote voeten naartoe.

  Bijzondere aandacht moet worden besteed aan schoenen en accessoires. Schoenen moeten gewoon in perfecte staat zijn. De universele kleur is zwart, deze is in de meeste gevallen geschikt. Let bij het kiezen van een model op derby of oxford.

  Wat is een 'cocktail'-outfit voor mannen?

  Verscheen op het kruispunt van de jaren twintig en dertig en de cocktail-outfit werd een dresscode ontworpen voor semi-formele evenementen. Geboren op het snijvlak van zorgeloze 'weekend'-looks en formeel avond-traditionalisme, de' cocktail'-look is een dresscode die gemakkelijk kan worden verbeterd door het opnemen van veeleisende "klassieke" elementen.

  Deze outfit moet altijd in balans zijn, wat een prachtige blik in het verleden impliceert, samen met een goed begrip van modetrends. Het handhaven van een evenwicht tussen formele en informele esthetiek moet niet te ingewikkeld zijn en de basiselementen die nodig zijn voor een cocktaillook kunnen met succes worden aangepast aan verschillende andere outfits.

  Cocktailkleding moet niet te formeel zijn, in de geest van de "zwarte dresscode", maar - een beetje meer verfijnd dan normaal. Balancerend tussen traditionele esthetiek en moderne trends, verbeter je je eigen "cocktail" ui. Eerbetoon aan de klassieke tinten van de traditionele cocktaillook, maar vergeet niet om een ​​revitaliserende toon van moderniteit te brengen - nieuwe prints en stoffen.

  Kledingvoorschriften voor mannen: geschiedenis en moderniteit. Cocktailjurkcode

  De dresscode voor het eerst in ons land werd in 1834 gereguleerd in de documenten "Beschrijving van damesoutfits voor aankomst op speciale dagen bij het Hooggerechtshof" en "Verordening inzake burgeruniformen". Letterlijk alles was geregeld, van kleur en naaipatroon tot zakventielen.

  De moderne kledingvoorschriften voor mannen zijn veel eenvoudiger dan die van onze voorouders. Maar als je geen professionele stylist of een publieke persoon bent, zullen de nuances van de dresscode honderden vragen oproepen!

  KinoModa Studio biedt klassieke en avondceremoniekostuums voor alle versies van de mannelijke dresscode. Onberispelijke snit en maatbereik van 44-60 pakken, staartjassen en smoking van de Europese merken Cavalieri en Oscar Jacobson stelt u in staat om een ​​stijlvolle look te creëren voor een evenement van elk formaat.

  Moderne dresscode voor mannen

  Kledingvoorschriften voor mannen vandaag zijn een reeks geformaliseerde regels voor kleding, afhankelijk van het officiële karakter van het evenement:

  • Witte stropdas voor recepties en ceremonies op topniveau,
  • Black Tie voor speciale gelegenheden en bruiloften,
  • Cocktailkleding voor avondevenementen, diners, familie- en bedrijfsevenementen,
  • Semi-formeel - een semi-formele stijl voor feesten en diners,
  • A5 en A5c vrijetijdskleding avondkleding,
  • Casual voor sportevenementen en evenementen in een smalle cirkel,
  • Btr en Bb voor zakelijke bijeenkomsten en onderhandelingen.

  Een dresscode wordt in de rechteronderhoek van de uitnodiging gestempeld. En als de uitnodiging wit en zwart das, coctail ("cocktail") of Btr en Bb formaten bevat, wordt de gast verwacht in een speciale outfit.

  Dresscode voor heren witte stropdas vereist een kledingpaar met een aantal bepaalde accessoires: een wit vest, een chemise met een stug inzetstuk op de borst, een vlinderdas, laklederen schoenen en een witte zijden sjaal.

  Voor evenementen van het black tie-formaat heb je een smoking, broek met strepen, een wit shirt met een opstaande kraag, een vest of cumberband, een vlinderdas en zwarte oxford schoenen nodig.

  Variaties van black tai (uitgenodigd, optioneel en creatief) zorgen voor enige ontspanning van de strikte voorschriften, maar verwaarloos de kleinigheden niet zoals white tie!

  Bij evenementen met een bedrijfsindeling (Btr en Bb) is een kleur vereist. Voor Business Best alleen donker, voor Business Traditional is een gestreept pak toegestaan. Strict Bb vereist een wit shirt en manchetknopen. Meer losse Btr maakt effen shirts in natuurlijke kleuren mogelijk.

  Dresscode Cocktail

  Dresscode Cocktail kleding of gewoon "cocktail - een soort variatie van zwarte das. Samen met Semi-formeel en A5 / A5c is de 'cocktail' de meest voorkomende dresscode voor sociale evenementen.De cocktail vertegenwoordigt een veel lossere versie van de formele dresscode en vereist een verplicht donker pak. De kleur van het shirt wordt bepaald door de mate van officieelheid van het evenement, maar wit zal in elk geval geschikt zijn.

  Van schoenen adviseren wij oxfords of derby, maar ook donkere tinten. Een broekriem wordt gekozen in de toon van de schoen en de kleur van de manchetknopen moet in harmonie zijn met het horloge. Een gelijkspel is een wenselijk maar optioneel element van de afbeelding. In het ensemble met een stropdas compenseert de cocktail de buitensporige formaliteit van de dresscode met een gewone sjaal in de borstzak.

  Bent u uitgenodigd voor een opening, presentatie of etentje van een tentoonstelling? Meld je aan bij de KinoModa-studio-showroom - en we helpen je een kostuum en accessoires te kiezen in overeenstemming met de dresscode van de viering!

  Cocktail dresscode: hoe observeren?

  Cocktails zijn meestal gepland voor 16-17 uur en eindigen om ongeveer 20 uur. Zulke evenementen zien er minder plechtig uit, zoals recepties of andere feesten (bruiloften of jubilea) en worden gekenmerkt door een vrijer en relaxter karakter dan zakelijke diners en recepties.

  Cocktails zijn meestal gepland voor 16-17 uur en eindigen om ongeveer 20 uur. Dergelijke evenementen zien er minder plechtig uit dan bijvoorbeeld recepties of andere feesten (bruiloften of jubilea) en verschillen in een vrijer en relaxter karakter dan zakelijke diners en recepties.

  In de regel worden verschillende presentaties, openingen of tentoonstellingen, enz. Gehouden in de vorm van cocktailevenementen. Uitnodigingen voor dit soort evenementen bevatten meestal de cocktailjurkcode (Coctail of Coctail Attire).

  Notte van Marchesa, Gucci

  Mannen moeten dragen klassieke kostuums zwart of donkerblauw. De aanwezigheid van een stropdas is niet verboden. Een vrouw op een cocktailfeest zou moeten komen cocktailjurk.

  Over het algemeen zijn er drie soorten cocktailparty's die hun eigen dresscode hebben:

  Zakelijke cocktailparty - Een bedrijfsfeest of onderhandelingen met partners in een restaurant.

  In dit geval wordt een vrij strikte dresscode verstrekt. De jurk is strikt en eenvoudig gekozen, knielengte en zonder halslijn. Sieraden zijn niet welkom, tenzij je bescheiden oorbellen of een armband mag dragen. Schoenen moet streng zijn. Klassieke ingesloten boten zijn ideaal. Wat kleur betreft, is de meest geschikte zwart of grijs.

  Klassieke cocktail - elke partij die eerder begint dan 21:00.

  Alice + Olivia, Valentino

  Hier is de dresscode meer relaxed. Het is toegestaan ​​een felgekleurde jurk te dragen die schouders en armen opent. De rok is ongeveer 10 cm boven of onder de knie. Je kunt sandalen of schoenen met een open teen dragen. Bright catchy toegestaan versiering: dure sieraden of sieraden (sieraden, bijvoorbeeld diamanten, is echter beter om niet te dragen).

  Lanvin, Jason Wu, Lanvin

  Sociaal cocktailfeestje - Première, seculier semi-formeel evenement.

  Alberta Ferretti, Prabal Gurung

  Voor een dergelijk feestje is het toegestaan ​​om een ​​jurk te dragen tot het midden van de knie en tot de lengte van de enkel.

  Donna Karan

  Alle soorten sneden, lussen en decor zijn toegestaan. Het is toegestaan ​​om een ​​bontjas of stola te dragen, evenals lange handschoenen.

  Lanvin, Diane von Furstenberg, Esteban Cortazar

  De term dresscode zelf is afkomstig uit het VK. Het Engelse woord "dress-code" betekent letterlijk "kledingcode". De Britten respecteerden de regels en tradities enorm (echter, zoals nu), en het uiterlijk bij een bepaald evenement was erg belangrijk.

  Maar het concept van een cocktailjurkcode verscheen in Amerika tijdens de verbodsperiode. Er werden vaak privéfeesten gehouden waarbij alcohol verboden was.

  En zodat de meisjes die 's ochtends naar huis terugkeerden niet onder het vermoeden van de politie zouden vallen, werd besloten elegante, maar niet lange jurken te dragen.

  deze jurk het was gemakkelijk om zich onder de vloeren van een jas te verbergen, en in zeldzame gevallen maakte deze jurk het mogelijk om aan de agent te ontsnappen.

  De geschiedenis van de cocktailjurk zelf begint in de jaren 20 van de 20e eeuw. Toen, vanwege de populariteit van de twistdans, werd de zoom van de jurk ingekort om er tijdens de dans niet in verstrikt te raken.Tegelijkertijd bleef het lijfje hetzelfde. En de meest iconische en populaire cocktailjurk tot op de dag van vandaag is een kleine zwarte jurk.

  De belangrijkste regels voor een cocktailjurk waren uniformiteit en de combinatie van "gesloten bovenkant / open onderkant". Nu zijn ontwerpers weggegaan van de klassieke canons en bieden ze vrouwen aan om jurken in felle kleuren te dragen, evenals met verschillende ornamenten en prints en de meest ongewone snit.

  Hakaan, Matthew Williamson

  Elk jaar bieden modehuizen en ontwerpers de meest relevante cocktailjurken van het seizoen. Dit jaar richtten couturiers zich op klassiekers en stijl. retro.

  De meest relevante cocktailstijl wordt opnieuw herkend als een kleine zwarte jurk. Ontwerpers hebben speciale aandacht besteed aan de originele snit en textuur.

  Ralph Lauren

  Elegant kantontwerp van Gewoon cavalli of kunstzinnig decor van Ralph Laurenminimalisme en seksualiteit van Victoria Beckham - Welke jurk u ook kiest, het zal het beste uw verfijning en onberispelijke smaak benadrukken.

  Victoria Beckham

  In de mode en verschillende variaties op het thema retro.

  Nina Ricci

  20s zetten de toon voor de verzameling. Nina Ricci - speelse jurken met franje betoveren met hun schoonheid. En in de collectie Oscar de la renta de sfeer van de jaren 50 heerst - donzige rokken tot aan de enkels, getailleerd silhouet - er zit zoveel vrouwelijkheid in de cocktailjurken van zijn nieuwe lente-zomercollectie!

  Oscar de la renta

  Versla ontwerpers en het oosterse thema ongewoon.

  Open schouders zijn nog steeds relevant.

  Christelijke dior

  Je kunt zowel een strapless jurk als een asymmetrische jurk met een schouderriem op één schouder kiezen.

  Altuzarra, Preen door Thornton Bregazzi, Lela Rose

  Spectaculaire jurken in deze stijlaanbieding Christian Dior, DELPOZO, Preen.

  DELPOZO, Temperley Londen

  Heldere en stijlvolle jurken met prints of verzadigde tinten zorgen niet alleen voor een feestelijke sfeer, maar zullen je ook onderscheiden van andere gasten.

  Stella McCartney

  Vrolijk geel van Stella McCartneyverzadigde sinaasappel uit Rollend mouret of verblindend wit van Richard Nicoll - kies een cocktailjurk niet alleen op basis van jouw kleurtype, maar ook om je humeur te benadrukken.

  Roland Mouret, Richard Nicoll

  1. Hoe kies je een cocktailjurk

  Het moet gemaakt zijn van dure en hoogwaardige stof. Jurk moet bij je passen per type figuurkleur en maat.

  KENZO, Camilla en Marc

  Bij het kiezen van een jurk zijn ook leeftijdskaders van groot belang:

  • Meisjes onder de 25 met een slank figuur kunnen zich een lengte van 20 cm boven de knieën veroorloven. Bovendien mogen ze de meest extravagante modellen van cocktailjurken met het meest ongewone decor en de meest levendige kleuren. Maar als het een klassieke of zakelijke cocktail is, is het beter om een ​​dergelijke jurk te weigeren ten gunste van een bescheiden jurk met schede. Op deze leeftijd is de aanwezigheid van sieraden ongepast, maar u kunt experimenteren met kwaliteitssieraden.
  • Een vrouw jonger dan 35 kan bijna elke outfit kiezen. De enige beperking is te korte jurken of zeer felle kleuren.
  • Dames ouder dan 45 je moet op de cocktailjurken letten, jurken net onder de knie. Zo'n jurk zal het figuur vloeiende rondingen geven, de voordelen benadrukken en de gebreken verbergen. Maar je kunt veilig experimenteren met verzadigde tinten: kers, ultramarijn, violet, pruim en anderen.

  Carven, Gucci

  2. Hoe schoenen te kiezen voor een cocktail

  Cocktail party schoenen moet een hak van minstens 8 cm hebben. Het is toegestaan ​​om elegante sandalen of open schoenen te dragen op een seculiere cocktail, maar de teen en de hiel van de schoenen moeten worden gesloten op een zakelijke cocktail. Kousen of dunne panty's zijn verplicht.

  3. Hoe cocktailaccessoires te kiezen

  Naakte handen zijn toegestaan ​​op een klassieke cocktail. Tijdens een seculier cocktailfeestje kun je echter handschoenen dragen die langer zijn dan de elleboog of je armen en schouders bedekken met een tippet, een bontboa of een bolero.

  De cocktailzak moet klein zijn. Zogenaamde theatrale handtassen of koppelingen zijn ideaal. De handtas kan eenvoudig worden gekozen uit hoogwaardig glad leer, maar ook versierd met kralen, pailletten en meer.

  Wat betreft juwelendan zijn meestal 2-3 dingen voldoende. Het kunnen oorbellen en armband, ring en ketting zijn, enz. Of je kunt rondkomen met de zogenaamde cocktailring met een grote steen.

  Allerlei premières en prijsuitreikingen laten duidelijk zien of sterrenfashionista's voldoen aan de cocktailjurkvoorschriften. Bovendien volgen seculiere tabloids met interesse niet alleen de lijst met prestaties van een ster, maar ook waar ze in was gekleed en hoe haar uiterlijk overeenkomt met mode en smaak.

  De meest vurige afvallige uit de cocktailjurkcode was prinses Diana. Voor koninklijke mensen is de dresscode een verplicht onderdeel van het beeld, en soms kan het niet naleven ervan een vlaag van negatieve opmerkingen veroorzaken. Diana stond zichzelf echter meer dan eens toe om te verschijnen bij cocktails in schoenen met een open hiel. Vele nobele dames volgden het voorbeeld.

  Hollywood is ook niet vreemd aan de regels van het koninklijk hof. De beste afbeeldingen en manifestaties van goede smaak worden zelfs bekroond met titels, zoals de slechtste.

  Bij de première van de film "On the Road" toonde actrice Amy Adams niet alleen een verfijnde smaak, maar ook een goed begrip van de cocktaildresscode.

  Een prachtige jurk in de stijl van de jaren 50, onder de knie, met open schouders en een grote bloemenprint, wordt aangevuld met elegante sandalen. Uit de sieraden werden elegante oorbellen en een diamanten ring gekozen - luxueus, maar niet uitgebreid.

  Maakt het uiterlijk compleet kapsel "Babette" is het meest geschikt voor zo'n jurk. Dresscode is uitstekend!

  Julia MARKOVA

  Welke accessoires passen bij u?Uit te vinden!

  Bekijk de video: Things You Should Never Do In Dubai (Februari 2020).

  Laat Een Reactie Achter