Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Jeuk en irritatie na het scheren: waarom verschijnen om zich te ontdoen

Een jeuk na het scheren kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

 1. Overmatige druk op de machine tijdens manipulatie.
 2. Gebrek aan gel of scheerschuim.
 3. Gebruik tijdens het baden harde borstels.
 4. Scheren met stompe mesjes.
 5. Gebruik tijdens of na de procedure van producten die alcohol bevatten.
 6. De aanwezigheid van een overgevoelige huid.
 7. De aanwezigheid van allergische reacties op de componenten van een product dat de huid smeert.
 8. Linnen dragen en kleding gemaakt van grove en kunstmatige stoffen.
 9. Slechte hygiëne.
 10. Het uiterlijk van ingegroeide haren.
 11. Onjuiste uitvoering van manipulatie.
 12. Te vaak scheren.

Waarom jeukt een intieme plek na het scheren? In dit geval is de reden meestal dat synthetisch ondergoed in nauw contact is met de huid. Na wrijving verschijnt irritatie, wat leidt tot jeuk. Ook moet deze site na een verlaging worden opgeschoond. Zo kan infectie worden voorkomen.

Als je ontstoken gebieden en de aanwezigheid van haartjes onder de huid opmerkt die jeuken, dan heb je haar gegroeid. Een dergelijke uitkomst is een gevolg van onjuiste ontharing. Om de huid superglad te maken, richten dames scheermesjes tegen de groei van haarlijn. Met deze techniek zal er altijd ingroei zijn. Om dit te voorkomen, scheer je strikt op de haargroei.

Hoe zich te ontdoen van jeuk?

Hoe zich te ontdoen van jeuk na het scheren? Als je jeuk voelt, je hebt irritatie, roodheid, puistjes, dan kun je hiermee omgaan:

 • olieverf
 • afkooksels van kruiden
 • antiseptische middelen
 • ontstekingsremmende en wondgenezende gels, enz.

Wilt u meer weten? Lees verder.

Olieverf

Jeuk en verbranding na het scheren helpen om essentiële oliën te verwijderen zoals:

 • amandel,
 • theeboom
 • kokosnoot,
 • olijf,
 • met goudsbloem, kamille en andere kruiden.

Dergelijke fondsen helpen ontstekingen te bestrijden, ze kalmeren en dragen bij aan de snelle genezing van alle ontstane verwondingen.

Kan ik allergieën hebben na het scheren?

Van nature heeft elke persoon de behoefte om voor zijn lichaam te zorgen, vooral het verwijderen van overtollig gezichtshaar. In dit geval werkt de meer esthetische kant van het probleem, waardoor veel mannen dagelijks de stoppels op hun gezichten moeten verwijderen. Branden en jeuk na het scheren, roodheid, een gevoel van strakheid en droogheid van de huid, het verschijnen van kleine puistjes - dit alles kan een man vergezellen na het scheren.

De redenen hiervoor kunnen de volgende factoren zijn:

 • verergering van voedselallergieën na het scheren en huidirritatie,
 • mechanisch letsel en schade aan de integriteit van de huid door de machine,
 • een allergische reactie op het scheren, die zich uiteindelijk ontwikkelt tot contactdermatitis.

Contactdermatitis is een vorm van allergie, die waarschijnlijk een chronische vorm is vanwege constant contact met het allergeen. In dit geval zal de reactie zich niet snel en in een milde vorm ontwikkelen, zoals meestal bij allergieën, maar geleidelijk met een toenemend tempo. Zonder behandeling kan dergelijke dermatitis gemakkelijk veranderen in een vorm van eczeem.

Antiseptica

Antiseptische middelen kunnen ook het regeneratieproces versnellen. Ze desinfecteren, voorkomen infecties. De meest gebruikte medicijnen zijn onder meer:

 • chloorhexidine,
 • miramistina,
 • Waterstofperoxide.

Het is raadzaam om de getroffen gebieden meerdere keren per dag te smeren.

Symptomen

Het resultaat van allergieën is irritatie, jeuk en branderig gevoel, roodheid en uitslag op de huid van het gezicht na elk scheren van de haren.Zoals hierboven vermeld, kan de huid meestal reageren op metaallegeringen in het mes van de machine of op cosmetische producten die de man tijdens de procedure gebruikt.

U kunt een allergie bepalen aan de hand van de typische symptomen, namelijk:

 • roodheid van de huid of de vorming van rode vlekken,
 • bij jeuk na elke scheerbeurt,
 • overmatige droogheid van de lederhuid, de dichtheid en peeling,
 • kleine uitslag op de huid,
 • blaasje kleine puistjes op de huid.

Meestal manifesteert het beginstadium van allergische dermatitis zich door milde symptomen, waardoor het lange tijd zonder de juiste aandacht kan worden gelaten. Maar zonder behandeling zal vroeg of laat dermatitis in het chronische stadium gaan met alle gevolgen van dien. Daarom moeten allergieën tijdens het scheren vergezeld gaan van geschikte medicatie onder toezicht van een dermatoloog.

Oorzaken van voorkomen

De belangrijkste oorzaken van huidirritatie na het scheren met de machine kunnen verschillende factoren zijn. Specialisten onderscheiden het volgende van hen:

 • onvoorbereide huid voor contact met een scherp mes,
 • kracht uitoefenen en de haren schrapen met een machine,
 • de verkeerde keuze van cosmetica of het gebruik van goedkope producten,
 • scheren met een bot mes,
 • onhygiënische omstandigheden tijdens het scheren,
 • de haren tegen de haarlijn scheren,
 • Te vaak scheren
 • herhaald gebruik van een wegwerpmachine.

Verder kan de huid na enige tijd al reageren op het scheerproces zelf, maar eerder een allergische reactie vertonen op cosmetica of metalen delen van het scheermes. Dit is vooral kenmerkend voor die mannen die vaak gereedschapsmachines scheren met mesjes, hoewel experts adviseren om de huid regelmatig te ontlasten.

Hoe irritatie verlichten?

Als een man in staat was om te bepalen waarom de gezichtshuid jeukt en bloost, bedekt met een kleine uitslag na elk scheerproces, is het de moeite waard om jezelf volledig te beschermen tegen provocerende factoren. Op het moment van behandeling is het beter om het gebruik van de machine te staken, u kunt deze vervangen door een elektrisch scheerapparaat. Als na verloop van tijd de reactie op het scheren toeneemt en de symptomen worden uitgesproken, hebben we het waarschijnlijk over allergieën.

Er zijn een aantal acties vereist:

 • een dermatoloog bezoeken, tests voor allergische reacties doorstaan ​​en een onderzoek ondergaan,
 • nauwkeurig het allergeen in de kliniek bepalen,
 • bescherm jezelf tegen dit allergeen,
 • een medicijnbehandeling van allergietherapie ondergaan.

In de regel schrijft de arts bij contactdermatitis een uitgebreide behandeling voor door antihistaminica in tabletten (Zirtek, Zodak, Loratadin of Erius) in te nemen en lokaal zalven en crèmes aan te brengen (Fenistil, Redavit of Advantan). Tabletten worden meestal 1 keer per dag ingenomen en zalven behandelen een beschadigd deel van de huid 1-2 keer per dag totdat de karakteristieke symptomen volledig verdwijnen.

Goed scheren - Preventie van irritatie

Het is veel gemakkelijker om irritatie te voorkomen dan om later de gevolgen ervan te behandelen. Bovendien is dit niet moeilijk om te doen - gewoon verstandig de procedure benaderen. Voordat je naar de badkamer gaat, moet je ervoor zorgen dat je scheermes scherp genoeg is en je het niet meerdere keren op dezelfde plaats hoeft te rijden in een poging om alle haren te verwijderen.

Als u liever herbruikbare machines gebruikt, kies dan scheerapparaten met drie of meer mesjes. De aanwezigheid van een speciale vochtinbrengende strip zal ook een pluspunt zijn. Scheren met wegwerpmachines - vergeet ze niet regelmatig te vervangen.

Neem een ​​douche of bad. Stoom de huid, verwijder vuil en talgklieren ervan. Het zal handig zijn om een ​​zachte scrub te gebruiken om een ​​peeling te maken om dode huiddeeltjes te verwijderen en ingegroeide haren te verwijderen. Breng daarna de scheergel aan en begin overtollige vegetatie te verwijderen.

In plaats van scheergel, kunt u een milde douchegel gebruiken, maar geen zeep.

Het is raadzaam om ongewenste haartjes te scheren langs de lijn van hun groei.Natuurlijk zal het resultaat niet zo glad zijn alsof je vegetatie in de bikinizone in de tegenovergestelde richting verwijdert, maar je zult ook niet geïrriteerd zijn. Nadat je je haar hebt afgeschoren, behandel je je huid met een antisepticum en breng je een vochtinbrengende crème aan. Dit zou voldoende moeten zijn om jeuk niet te storen.

Hoe om te gaan met irritatie

Als, ondanks alle maatregelen die u hebt genomen, rode vlekken op de huid verschijnen, jeukt en jeukt, kunt u uw toestand verlichten. Met jeuk van lage intensiteit zullen lotions helpen. Brouw munt, laat de bouillon een uur brouwen, koel. Bevochtig wattenschijfjes in vloeistof en breng aan op de getroffen gebieden. Verander lotions regelmatig gedurende een half uur. Irritatie zou moeten overgaan. Bij afwezigheid van een minthuis kan ijs enige tijd worden aangebracht, wat ook pijn kan verlichten.

Draag geen synthetisch ondergoed of slipje dat te strak is om uw huid onmiddellijk na het scheren te scheren.

Als de aangetaste huid is opgezwollen en ernstige jeuk niet stopt, kunt u naar zware artillerie gaan. Gebruik op hormonen gebaseerde medicijnen. Smeer het bikinilijn met hydrocortisoncrème. Deze remedie heeft een ontstekingsremmend effect en werkt zeer snel, maar ze kunnen niet worden misbruikt. Als je elke keer na het scheren irritatie ervaart, moet je misschien een andere methode voor ontharing kiezen.

Weet jij hoe je je moet scheren?

Hoe goed weet je hoe je je moet scheren? De vraag is heel vreemd, omdat het volgens de meeste mensen voldoende is om een ​​scheermes te kopen in de supermarkt en wat scheerschuim voor 100 roebel. Maar weet je welke bewegingen en in welke richting je moet scheren? Wat is het verschil tussen een klassiek veiligheidsscheermes, een scheermes met 3 mesjes en een gevaarlijk scheermes? Welke watertemperatuur draagt ​​bij aan een comfortabelere scheerbeurt? Welke crèmes of lotions helpen bij het scheren? Vandaag zullen we antwoorden geven op deze en vele andere vragen, zodat je geen "witte vlekken" hebt in de kennis over de cultuur van mannelijk scheren.

Als je een scheermes en schuim hebt gekocht, betekent dit niet dat je je kunt scheren!

Waarom verschijnt scheerirritatie?

Om te beginnen zullen we omgaan met welk probleem we zullen bestrijden als we ons scheren. Irritatie na het scheren zijn kleine snijwonden die uit het scheermesje verschijnen en jeuk, acne op de huid en in sommige gevallen verstopping van de huidporiën veroorzaken. Het is niet ongewoon wanneer irritatie na het scheren meerdere dagen kan aanhouden. Verrassend genoeg wordt het tijdens het scheren in 2 lagen huid gesneden! Het is niet zo eng als het klinkt. De oude huidlagen worden op de een of andere manier afgeschilferd en scheren helpt dit en helpt de huid te vernieuwen. Maar zonder kennis en weinig ervaring, verdoemen mensen zichzelf tot onaangename gewaarwordingen. Laten we dus eens kijken naar 11 tips over het verwijderen van irritatie na het scheren.

Tip 1. Bereid de huid voor - stoom de baard en het gezicht.

Het haar op het gezicht en de baard is erg stijf, maar ze kunnen worden verzacht onder invloed van warm water. Haar absorbeert vocht en zwelt op. Gezwollen haarzakjes zijn vrij zwak en veel gemakkelijker te knippen.

De gemakkelijkste manier om je gezicht en baardhaar te hydrateren is om een ​​paar minuten een warme douche te nemen. Er is een alternatieve manier om je haar te hydrateren, en wordt vaak gebruikt in kapperszaken - comprimeer met een warme handdoek op je gezicht. Het is voldoende om uw gezicht met warm water te spoelen, wikkel het daarna in met een vochtige warme handdoek en houd het enkele minuten vast. Het is vermeldenswaard dat er geen water uit de handdoek mag druppelen, dus knijp de handdoek voorzichtig uit. Door de hitte zwellen de bloedvaten op het gezicht, wat bijdraagt ​​aan een gladder en comfortabeler scheren.

Je kunt je gezicht stomen met een warme handdoek, net als bij klassieke kapperszaken

Scheer nooit met koud water en gebruik geen scheerproducten op een droog gezicht. Deze oefening is de belangrijkste oorzaak van huidirritatie na het scheren.

Tip 2.Gebruik scheerolie.

Gebruik voor het scheren olie, die de huid en het haar verzacht. Met de olie kun je het haar gemakkelijk afscheren en snijwonden op de huid van het gezicht voorkomen dankzij een oliefilm die niet met water wordt afgewassen. Comfort wordt geboden tijdens het scheerproces!

Amerikaanse bemanning scheerolie

Het voorgesmeerde huidoppervlak vermindert wrijving door het scheermes, wat een branderig gevoel in de huid veroorzaakt. Het is vermeldenswaard dat 3-5 druppels voldoende is voor één procedure. Alle resterende olie kan gemakkelijk worden afgewassen en laat geen vettig residu achter.

Hoogwaardige scheerolie kan een vervanging zijn voor room, zeep of scheerschuim. Het gebruik van scheerschuim of zeep verhoogt echter het comfort van het proces.

Tip 3. Koop een goede scheerschuim.

Scheercrèmes met een hoog gehalte aan vochtinbrengende crèmes en glijmiddelen houden vocht op je gezicht door je haar rechtop te tillen. De beste scheerschuimen creëren een dicht schuim dat bestaat uit kleine, nauwelijks waarneembare bubbels. Zo'n schuim biedt de beste smering tussen de huid en het scheermes, waardoor het mes over de huid kan glijden zonder het te beschadigen.

CRÈME SCHEREN IN ONZE ONLINE WINKEL

Er is een kleine aanbeveling: nadat je een dik schuim van crème hebt aangebracht, laat je het maar 1 minuut in de huid weken. Dit verbetert het scheercomfort.

Proraso Eucalyptus scheerschuim

Wat als u kant-en-klaar scheerschuim gebruikt en geen tijd verspilt met het voorbereiden van schuim, vraagt ​​u. Mijn antwoord is ondubbelzinnig - het afgewerkte schuim is erger dan scheerschuim of zeep. Kant-en-klaar scheerschuim is vaak een angstaanjagende cocktail van chemische ingrediënten van twijfelachtige kwaliteit. Oordeel zelf of een kwaliteitsproduct 100-150 roebel kan kosten. Natuurlijk niet. En let niet op mooie advertenties, wat anders doet vermoeden. Ze worden aangeraakt door marketeers die scheerschuim produceren voor 3- of 5-daagse borstelharen, samen met gewoon scheerschuim. Ik vraag me af wat het verschil is? Vandaar het advies - gebruik geen merken die overal worden geadverteerd. Goede producten hebben geen reclame nodig, ze zullen worden gevonden door aanbevelingen of in goede kapperszaken / speciaalzaken.

Tip 4. Gebruik een scheerkwast.

Gebruik een hoogwaardige scheerkwast gemaakt van natuurlijk haar; deze bereidt de huid het meest effectief voor op het scheren. Een scheerkwast voor dassen is het beste wat je vandaag in de winkel kunt krijgen. Als je een gevoelige huid hebt, probeer dan af te zien van scheerkwasten gemaakt van synthetische vezels.

Muehle Badger-scheerkwast

Een scheerkwast is handig in een aantal gevallen. Ten eerste helpt het scheerkwastje het haar op te tillen, zodat je ze zo kort mogelijk kunt scheren. Ten tweede is het met een scheerkwast het handigst om schuim van hoge kwaliteit uit scheerzeep of scheerschuim te kloppen. Ten derde, door je gezicht te masseren met een borstel, scrub je dode huidstukken, wat de kans op irritatie na het scheren vermindert.

SPUITEN SCHEREN IN ONZE ONLINE WINKEL

Breng opgeklopte scheerschuim in een cirkelvormige beweging aan, terwijl je probeert met een borstel tegen de haargroei te borstelen, terwijl je de haren omhoog en naar de zijkanten tilt.

Tip 5. Gebruik een kwaliteitsscheermes.

Om besparingen na te streven, wisselen sommigen van ons zelden scheermesjes of cassettes. Botte messen zijn een van de factoren van irritatie bij scheren en een branderig gevoel. Je kunt het snijden van een tomaat vergelijken met een bot mes. In feite zal de tomaat worden verpletterd, niet gehakt. Hetzelfde gebeurt wanneer je je scheert met een stomp mes dat niet scheert maar het haar van het gezicht afscheurt. Telkens weer, terwijl je een mes over een deel van de huid laat glijden, je haar probeert af te scheren, wrijf je over je gezichtshuid, wat irritatie veroorzaakt. De tip is eenvoudig - gebruik alleen scherpe messen en scheer niet saai.

Muehle T89 Veiligheidsscheermes

Er is nog een kleine observatie van mensen die machines met 3 of 5 messen gebruiken. Als uw haar tussen de messen verstopt raakt, probeer dan over te schakelen naar een machine met een tweesnijdend mes. Volgens de waarnemingen van mannen kan in de meeste gevallen het probleem met verbranding en irritatie na het scheren op deze manier worden opgelost.

MACHINES SCHEREN IN ONZE ONLINE WINKEL

Het gebruik van een veiligheidsscheermes met een tweesnijdend mes is economisch haalbaar op de lange termijn. Ja, de machine zelf is duurder dan gereedschapsmachines met cassettes voor 3 of 5 messen, maar tweesnijdende messen zelf zijn veel goedkoper dan cassettes (ja, ja ... 10 keer)!

Het is vermeldenswaard dat je opnieuw moet leren scheren, omdat scheren met een veiligheidsscheermes met een tweesnijdend mes een andere techniek vereist.

Tip 6. Verbeter uw scheertechniek.

Leer goed te scheren met de machine om irritatie na het scheren te voorkomen. De meesten van ons volgden geen cursussen om goed te scheren, maar namen gewoon een machine, scheerhulpmiddel en sloegen op een of andere manier een mes over ons gezicht. Natuurlijk zullen we niet beginnen met een cursus scheertechnieken te introduceren, maar we zijn verplicht om een ​​aantal juiste gewoonten op te sommen.

De sleutel tot scheren van hoge kwaliteit is een paar acties: minder druk, minder weerstand, minder chaotische bewegingen.

 1. Scheren in de richting van de haargroei is de basis van het scheren. Het is het handigst om te beginnen met scheren in het wanggebied en vervolgens in het snorgebied en de procedure op de kin te voltooien. Opgemerkt moet worden dat het taaiste haar op de kin groeit en dat ze de tijd moeten hebben om zo efficiënt mogelijk te hydrateren met het voorbereide scheerschuim. Als laatste het haar op de kin afscheren, geven we extra tijd om te hydrateren. Het haar op het gezicht van elke persoon heeft zijn eigen groeirichting. Als je niet zeker bent over de richting van de haargroei op je gezicht, laat het dan een aantal dagen groeien en je zult een foto zien.
 2. Gebruik een veiligheidsscheermes, oefen minimale druk uit en breng korte scheerbewegingen aan. Veiligheidsscheerapparaten zijn zwaarder dan scheerapparaten met cassettes en vaak is het gewicht van het scheermes zelf voldoende om de haren volledig te scheren.
 3. Spoel het scheermes na 2-3 scheerbewegingen in heet water. Hiermee kun je de resten van de crème van een scheermes afwassen en de opgehoopte geschoren haren wegwassen. Heet water verwarmt het scheermesje en maakt het gemakkelijker om te scheren. Het is vermeldenswaard dat heet water geen bacteriën erop doodt, dus het is nog steeds de moeite waard om de machine en het scheerapparaat te desinfecteren.

Tip 7. Scheer niet twee keer op één plek.

Pas jezelf aan om gebieden slechts eenmaal te scheren en niet tweemaal te bewerken, zonder opnieuw scheerschuim aan te brengen. Heel vaak blijven er haren achter nadat we de borstelharen hebben afgeschuurd. Het is niet nodig om opnieuw op dezelfde plaats te geleiden, want nu is er geen scheerschuim meer op deze site. Sla deze plek over en scheer door.

Scheer niet twee keer op één plek

Nadat je alle gesmeerde delen van het gezicht hebt afgeschoren, spoel je de rest van het schuim af en breng je het met een borstel opnieuw aan op de plaatsen waar de ongeschoren haren achterblijven. Zo zult u zich ontdoen van het risico op irritatie na het scheren van het mes.

Trouwens, professionele kappers scheren meestal hun haar voor het eerst en scheren zich een beetje schuin. Met deze methode kun je je gezicht zo schoon mogelijk scheren.

Tip 8. Spoel uw gezicht na het scheren met koud water.

Spoel je gezicht na het scheren met koud water. Dit voorkomt ingroeiend haar.

Spoel je gezicht na het scheren met koud water, niet heet

Wanneer u zich in koud water wast, worden de bloedvaten op de gezichtshuid smaller, zwelling en bloeding, indien aanwezig, verminderd. Houd er rekening mee dat het afvegen van de handdoek noodzakelijk is bij "inweek" bewegingen, niet in "vegen" bewegingen. Na het scheren is je huid erg gevoelig en wrijven met een handdoek veroorzaakt irritatie van je gezicht.

Tip 9.Gebruik aftershavebalsem.

Een uitstekende gewoonte is het gebruik van een aftershavebalsem, die irritatie verlicht, de huid hydrateert en de hele dag een aangenaam aroma geeft.

Proraso aftershavebalsem met Aloë Vera en vitamine E

Zoals we al schreven, kan een scheerprocedure tot 2 lagen huid verwijderen. Het is heel belangrijk om een ​​kwaliteitsproduct te gebruiken dat de huid hydrateert en kalmeert na het scheren. Bovendien produceren veel fabrikanten een hele reeks aftershave-producten, die verschillende opties produceren met de toevoeging van bepaalde vitamines, voedende ingrediënten en extracten.

NA HET SCHEREN VAN MIDDELEN IN ONZE ONLINE WINKEL

Het is vermeldenswaard dat balsems zowel vrouwelijk als mannelijk zijn. Voor het scheren van mannen is het beter om speciale after-shave-producten voor mannen te gebruiken, omdat de fabrikant zorgvuldig aroma's en extracten selecteert voor de mannelijke consument.

Tip 10. Gebruik aftershave.

Klassieke aftershave-producten of lotions op alcoholbasis zijn nog steeds te koop bij gerenommeerde fabrikanten. Er wordt aangenomen dat deze producten een overblijfsel van het verleden zijn en scheerlotions op alcoholbasis drogen de huid. Maar er zijn verschillende oliën en vitamines toegevoegd aan de alcoholbasis, die de huid niet slechter en bevochtigen dan balsems.

Proraso Eucalyptus After Shave Lotion

De voorkeur geven aan balsem of aftershave is een kwestie van smaak. Elk middel heeft zijn eigen gevoel na gebruik, dus het is moeilijk om iets specifieks aan te bevelen.

Tip 11. Desinfecteer het scheermes en de messen met alcohol.

Irritatie na het scheren verschijnt ook als gevolg van bacteriën die de huid binnendringen en de poriën openen. Na het scheren hoopt zich een oneindig aantal bacteriën op het scheermes en het scheermes op en er zijn 2 effectieve manieren om dit probleem aan te pakken: vervang het mes door een nieuw mes bij elke nieuwe scheerbeurt of reinig het mes met alcohol. Het is vermeldenswaard dat het verwisselen van cassettes met 3 of 5 mesjes een duur plezier is, daarom is er nog een reden om over te schakelen naar scheren met een veiligheidsscheermes met een tweesnijdend mes.

Desinfecteer het scheermes en de messen met alcohol.

Heet water helpt niet bij het doden van bacteriën, het reinigt alleen het scheermes en het mes van geschoren haar en crème-resten. U kunt echter water koken en de machine en het mes in kokend water desinfecteren. Dit is een lange procedure en niet alle machines overleven het koken in heet water, dus deze methode wordt niet aanbevolen.

De eenvoudigste en meest effectieve manier om het mes en de machine te reinigen van bacteriën - behandeling met alcohol of een ander antisepticum. Reinig voor en na het scheren met een alcoholdoekje, een alcoholrooster in een fles met of zonder spuitfles.

Tot slot

Vandaag hebben we verschillende opties onderzocht om van irritatie af te komen na het scheren van de huid van een man. Het is niet nodig om alle tips in één keer toe te passen, probeer een paar van de bovenstaande en begrijp wat het beste voor u is. Probeer geen afscheid te nemen van het scheren en beperk u tot 3 of 4 scheerprocedures per week. In de periode tussen het scheren heeft uw huid tijd om te genezen en is er geen irritatie.

Bedankt voor het lezen van het artikel tot het einde. Wachten op je reacties!

Stap 8

Breng een milde vochtinbrengende crème, zoals aloë vera-gel of babyolie, aan op de aftershave. Gebruik een moisturizer een of twee keer per dag of zo nodig om jeuk te bestrijden. Je kunt ook een lotion of zalf gebruiken om je huid te hydrateren, maar zorg ervoor dat het product er geen is die de poriën niet verstopt, waardoor je huid nog geïrriteerder kan worden.

Dingen die je nodig hebt

Hydraterende zeep, crème of scheergel
Elektrisch scheerapparaat
Aloë vera
Baby olie
Lotion of zalf

Hoe manifesteert het zich?

De onaangename gevolgen na het verwijderen van het haar op het lichaam kunnen zich op verschillende manieren manifesteren: meestal voelen we onaangename jeuk en zien we roodheid, het verschijnen van rode stippen en zelfs puistjes, evenals een droge en peeling huid.

Jeuk na het scheren treedt op vanwege het feit dat tijdens het ontharen (droge huid of het gebruik van een bot mes) we breken de bovenste laag van de opperhuid. De reactie van het lichaam op zo'n ingreep is een verhoogde bloedstroom en vaatverwijding, als gevolg daarvan voelen we jeuk.

Soms begint een persoon zichzelf te wrijven met een hard washandje, om een ​​onaangename toestand te verlichten. Dit is een grote fout. Wat zeker niet kan worden gedaan als de huid na het scheren jeukt, wrijft en het ontstoken gebied kamt, anders zal de jeuk alleen maar toenemen en zullen er extra problemen aan worden toegevoegd - roodheid, ontsteking en wonden.

Dus komt roodheid meestal voor als we kam of wrijf de beschadigde en verzwakte na het verwijderen van haargebieden van de huid.

Ontsteking, acne en puisten na het scheren zijn meestal aanwijzingen voor infectie in de wonden op de huid. Rode stippen zijn manifestaties van ingegroeide haren.

Als je huid droog is en afbladdert na het scheren, droog je hem waarschijnlijk af met onjuist geselecteerde cosmetica (voor of na het ontharen).

Over het algemeen moeten degenen die zich afvragen hoe irritatie na het scheren kan worden weggenomen eerst en vooral begrijpen dat alle door de mensheid uitgevonden methoden slechts tot een bepaalde limiet kunnen helpen.

Het afsnijden van lichaamshaar met een scherp mes dat in direct contact komt met de opperhuid is een onnatuurlijke procedure en bijgevolg is een negatieve reactie van het lichaam, integendeel, heel normaal.

Maar omdat de beschaving en de fatsoensregels die in de samenleving worden aanvaard ons geen keus laten, kunnen we alleen proberen de onaangename gevolgen van ontharing tot een minimum te beperken en ons lichaam helpen deze stress het hoofd te bieden.

Op het gezicht

Irritatie na het scheren op het gezicht is zeker een overwegend mannelijk probleem (vrouwen scheren zelden hun gezicht en veel kleinere gebieden).

Allereerst moet de sterke helft beseffen dat goede make-up geenszins een voorrecht van vrouwen is. Je wangen weken met zeep en ze schrobben met een Neva in Sovjetstijl is niet onze methode!

Als je veel dure gels hebt geprobeerd en nog steeds de voorkeur geeft aan een driedaagse stoppels, want na de machine ziet je gezicht eruit als een rood masker, probeer dan de aanpak te veranderen.

Dermatologen adviseren om niet 's ochtends, zoals gebruikelijk, maar' s avonds een scheermes op te halen, na een warm ontspannend bad en voordat u naar bed gaat.

In dit geval zal uw epidermis, na onvermijdelijke stress te hebben ontvangen, voldoende tijd hebben voor een normaal en kalm herstel. Als je, nadat je je gezicht hebt gekrabd, meteen naar het werk (of ergens anders) gaat, krijgt de huid een 'controleschot' in de vorm van contact met stof en vuil in de stad, een massa microben die in de lucht zwermen, evenals lage of hoge temperaturen, evenveel schadelijk voor de huid.

Op de voeten

Irritatie na het scheren op de benen treedt in de regel op vanwege onze haast en onzorgvuldigheid. De huid in deze gebieden ziet er niet bijzonder zacht uit en we staan ​​onszelf soms toe om het af te schrapen met een gebruikte wegwerpmachine die letterlijk onderweg is, die u niet in meer gevoelige gebieden zult gebruiken, maar weggooien is nog steeds jammer. En als u zich ook kunt scheren zonder de gel op een droge huid te gebruiken, duurt het probleem niet lang.

Daarom is de beste manier om te voorkomen de huid op de benen op dezelfde manier te behandelen als in andere delen van het lichaam.

Er is nog een advies over hoe irritatie te verminderen na het scheren in grote gebieden zoals benen of armen. Maak kompressen van citroensap of limoensap. Een schokdosis ascorbinezuur zou alle bacteriën op het oppervlak van het lichaam moeten doden en kan de huid binnendringen via microscheuren die worden verkregen tijdens het ontharen, wat een ontstekingsproces veroorzaakt.

Als je deze video bekijkt, kun je veelvoorkomende fouten voorkomen bij het scheren van benen:

In het okselgebied

Irritatie na het scheren van oksels heeft zijn eigen redenen. Naast het feit dat de huid in deze gebieden erg delicaat is, zijn ze constant gesloten en slecht geventileerd. Bovendien bevinden zweetklieren zich hier en is zweet een onafhankelijke huidirritatie.

In omstandigheden van beperkte toegang tot zuurstof en met overvloedig zweten, begint het aantal pathogene bacteriën op de huid zeer snel toe te nemen.

Doordringen in de diepere lagen van de opperhuid door microscheuren als gevolg van de werking van het mes, deze bacteriën veroorzaken ontstekingen.

Om de onaangename geur van zweet te verwijderen, gebruiken we vaak deodorants en anti-transpiranten in deze gebieden, waardoor de huid na het scheren weer dunner wordt.

Het is moeilijk om te zeggen hoe je snel irritatie kunt verwijderen na het scheren in deze gebieden, maar om het te voorkomen, moet je naast het volgen van de algemene regels, die we hieronder zullen bespreken, het volgende doen:

 • voorkom overmatig zweten, ten minste gedurende de eerste dagen na de procedure,
 • bijzondere aandacht besteden aan de hygiëne van de okselholten om het aantal bacteriën dat daar voorkomt te minimaliseren,
 • gebruik deodorants en anti-transpiranten niet onmiddellijk na het ontharen en geef de voorkeur aan droge producten (potloden of poeders),
 • om linnen en kleding van hoogwaardige natuurlijke stoffen te dragen,
 • als u het probleem niet kunt oplossen, moet u misschien overwegen om haar in de oksels te verwijderen met andere methoden die een effect op langere termijn hebben (bijvoorbeeld laserhaarverwijdering).

In het intieme gebied

Irritatie na het scheren in het bikinilijn is een enge droom voor de meeste vrouwen, vooral in de zomer, wanneer ongewenst haar in het intieme gebied je niet toestaat om een ​​open zwempak te dragen, en na het verwijderen ziet de delicate huid er zo uit dat de ongerepte "schoonheid" veel fatsoenlijker lijkt!

Roodheid na ontharing in het bikinilijn en op de schaamstreek betekent dat als gevolg van een onjuiste procedure of daaropvolgende revalidatiemaatregelen, de getrimde haren naar binnen begonnen te groeien.

De beste remedie voor irritatie na het scheren in het bikinigebied is een zachte peeling.

Bovendien moet een dergelijke procedure zowel de dag vóór als de dag na het ontharen worden uitgevoerd.

Stel je voor dat je je haar op huidniveau snijdt. De bol en het onderste deel van het haar bleven intact.

In de toekomst waren de poriën gesloten, herstelde de huid en kon het haar eenvoudig niet uitbreken, hoewel de groei ervan doorging.

In dit geval verandert de groeirichting, krult de punt van het haar naar binnen en verschijnen er meerdere rode stippen op de huid.

Met behulp van peeling verwijderen we verhoornde huidcellen, wordt het oppervlak malser en gaan de groeiende haren zonder problemen naar de "rechterkant".

Naast ingegroeide haren treedt er vaak een onaangename reactie op ontharing in het bikinilijn op vanwege het feit dat de huid in dit gebied vrijwel nooit open is, bovendien is het constant in wrijving met de stof en is het niet altijd natuurlijk.

Tegelijkertijd groeit het haar hier heel snel, en vooral in de vakantieperiode aan de kust moet je het bijna om de andere dag verwijderen. De huid ervaart dus een dubbele belasting, als gevolg van roodheid kan zich ontwikkelen tot etterende wonden, waarvan de behandeling al medische interventie vereist.

Tips voor het waxen van "zachte" plekken in deze video:

Kenmerken

Irritatie na het scheren komt even vaak voor bij zowel vrouwen als mannen, maar toch hebben deze manifestaties in elk geslacht hun eigen kenmerken. In de eerste plaats is dit natuurlijk te wijten aan het feit dat het verwijderen van haar niet hetzelfde is voor mannen en vrouwen: de overgrote meerderheid van mannen scheert hun gezicht en nek, en wordt gedwongen dit regelmatig te doen, voor vrouwen is ontharing een meer diverse, maar ook minder frequente .

Bij vrouwen

De dameshuid is qua structuur heel anders dan die van mannen.

Vrouwen, vanwege de eigenaardigheden van hun fysiologie, zweten minder (de geur van zweet is een van de manieren om het andere geslacht aan te trekken, deze behoefte aan natuur is noodzakelijk voor mannen, bovendien is het vrouwelijk lichaam in mindere mate dan de mannelijkeontworpen voor hard werken).

Zoals reeds vermeld overmatig zweten is een van de oorzaken van irritatie van de opperhuid.

Als mannen in de regel alleen hun gezicht scheren, moeten vrouwen haar uit verschillende delen van het lichaam verwijderen, inclusief die waar de huid bijzonder dun en gevoelig is (bikinilijn, oksels, ooggebied, enz.) .

Al deze nuances en verschillen in de huid van vrouwen van mannen hebben fabrikanten van bekende scheercosmetica geduwd om het vrouwelijke segment te scheiden.

Met name schuim en scheergels, speciaal geproduceerd voor het zwakkere geslacht, houden rekening met het gebruik ervan niet alleen op een meer delicate huid dan mannen, maar ook op de meer delicate gebieden.

Ontdek wat dermatologen aanbevelen door de video te bekijken:

Bij mannen

Het belangrijkste kenmerk van mannelijk scheren is, zoals gezegd, de regelmaat. Veel mannen, vooral die in openbare posities, worden gedwongen om elke dag hun wangen te schrapen, met inachtneming van de regels van de dresscode. Het is duidelijk dat het lichaam erg moeilijk is om zo'n belasting te weerstaan.

Dus als een vrouw het zich kan veroorloven om meerdere dagen te stoppen met vechten tegen ongewenst haar om haar huid te kalmeren (en veel vrouwen 'doen' dit helemaal niet 'in de winter, wanneer haar benen worden beschermd door panty's, zijn de stranden gesloten, het maximum dat u een paar kunt scheren eenmaal per week is een okselzone zodat zweet niet blijft hangen), voor mannen zijn dergelijke pauzes een ontoegankelijke luxe.

Helaas is er maar één uitweg: serieus voor je gezicht zorgen zonder bang te zijn dat je wordt verdacht van onconventionele neigingen. Een gezonde uitstraling is vrij traditioneel!

Als de huid niet overgedroogd en verzadigd is met voedingsstoffen, zal het veel gemakkelijker zijn om het mechanische effect van een scheermes te verdragen.

Gezichtsverzorging moet regelmatig zijn, niet intermitterend en niet beperkt tot het gebruik van een goede gel en aftershave-crème. Anders heeft dergelijke zorg geen effect.

Hoe niets anders helpt verwijder roodheid na het scheren van fruit of, zoals ze ook worden genoemd, alfa-hydroxyzuren (glycolzuur, zuivel, appel, citroen, enz.), peeling perfect vervangen en elke infectie doden. Bovendien heeft de huid vitamines nodig die zowel in zijn natuurlijke vorm kunnen worden geconsumeerd als als componenten van gezichtscosmetica. De toevoeging van panthenol aan de mannelijke lijn maakt het ook gemakkelijk om alle onaangename symptomen na het scheren te verwijderen.

Handige informatie voor mannen op video:

Populaire remedies

Onze ongelukkige grootouders, die leefden in een tijdperk van totale schaarste en volledige isolatie van cosmetische innovaties in de wereld en daarom niets bij de hand hebben om na het scheren te irriteren, gebruikten de gebruikelijke (en weliswaar zonder succes) voor deze doeleinden zink zalfdie slechts centen kosten.

Nu hebben we een veel rijkere keuze.

Maak onmiddellijk een voorbehoud dat sommige zalven van irritatie na het scheren hormonen in hun samenstelling bevatten.

Dergelijke fondsen lijken misschien erg effectief, maar voordat u ze gebruikt, moet u altijd een arts raadplegen en de juiste tests doorstaan, anders kan het probleem verergeren tot etterende ontsteking.

ook voorzichtigheid is geboden bij het desinfecteren met waterstofperoxide. Net als alcohol droogt deze tool de huid erg en is niet voor iedereen geschikt.

Het is veel veiliger om zalven en crèmes te gebruiken tegen irritatie na het scheren, met natuurlijke componenten - kamille, calendula, aloë vera, etc.. Componenten zoals salicylzuur of glycerine hebben zich ook goed bewezen.

Een populaire remedie tegen roodheid is hydrocortison (het is zowel als zalf als als crème verkrijgbaar).

Natuurlijke oliën zijn goed in het kalmeren en voeden van de huid, maar ze kunnen een allergische reactie veroorzaken.

Na het scheren blijft irritatie bestaan

Een paar woorden over het wegwerken van roodheid en jeuk na het scheren, als traditionele remedies machteloos waren.

Zoals gebruikelijk komt de traditionele geneeskunde in dergelijke gevallen te hulp.

Hierboven was al vermeld hoe Aloë vera-sap heeft een kalmerende werking op de huid.

Zo'n bloem als kamerplant is te zien op de vensterbanken van veel stadsappartementen. Snijd het vel, los het op in twee platen en breng het aan op het probleemgebied.

Kamille, calendula, stinkende gouwe, successie, eikenschors zijn prachtige natuurlijke antiseptica, die, wanneer gedroogd, gemakkelijk kunnen worden gekocht, zowel in de apotheek als op de markt.

Dergelijk gras wordt gestoomd, gefilterd en gebruikt als baden of kompressen, of het wordt bevroren en dan wordt de plaats van irritatie afgeveegd met genezende ijsblokjes.

Een afkooksel kan ook worden bereid met volledig geïmproviseerde middelen - de gebruikelijke peterselie of dennenappels (vers geplukt).

Als natuurlijke medicijnen je om wat voor reden dan ook lastig vallen, meng je de ampul. "Aevit" met amandel- of perzikolie en veeg de huid af met het product. Zelfgemaakte zalf kan worden gemaakt door verschillende tabletten van pence aspirine te malen met elke olieachtige basis (vaseline, varkensvlees of dassenvet, zonnebloem, olijfolie of andere plantaardige olie).

Met andere woorden, als al het andere faalt, een arts raadplegen!

Hoe irritatie na het scheren voorkomen

Het maakt niet uit hoeveel manieren de mens vindt om van roodheid en jeuk af te komen, het voorkomen van een probleem is veel eenvoudiger dan het behandelen van irritatie na het scheren later, zelfs met de meest moderne en veilige middelen.

onthouden enkele eenvoudige regelsdie te allen tijde en onder alle omstandigheden moet worden gerespecteerd.

 • Een wegwerpmachine kan maximaal drie keer worden gebruikt, ongeacht welk lichaamsdeel u verwerkt.
 • Een bot mes is de belangrijkste vijand van de huid! Regelmatig veranderen, ondanks de hoge kosten, is een vereiste. Probeer de voorkeur te geven aan dure machines, het is ook goed als het mes een vochtinbrengende strip met aloë-extract heeft.
 • Een elektrisch scheerapparaat kan alleen worden aangeraakt op een absoluut droge huid, met een werktuigmachine - alleen op vochtig en noodzakelijkerwijs bedekt met schuim of gel.
 • Was de machine en het mes vóór, na en tijdens gebruik om geen kiemen van het ene deel van de huid naar het andere over te brengen. Een met alcohol gedesinfecteerd mes onmiddellijk na gebruik geeft je verschillende extra scheerbeurten ermee, omdat de alcohol het resterende haar, de huid en het vuil zal oplossen, niet zal toestaan ​​dat ze op het mes stijf worden en het blijft wat langer scherp.
 • Probeer het scheerschuim niet te vervangen door gewone zeep, het droogt de huid uit.
 • Gebruik hoogwaardige cosmetica die geschikt is voor uw huidtype.
 • Doe een peeling vóór de procedure en een dag erna, dit zal u van ingegroeide haren redden.
 • Gebruik geen antimicrobiële middelen als profylaxe van irritatie, ze zijn alleen relevant voor de behandeling.
 • Voor een beter scheermesje, als de huid overgevoelig is, neem dan een gel op die siliconen bevat.
 • Licht, maar niet heel veel, stoom de huid vóór het ontharen, het nemen van een warm bad of het gebruik van een warm kompres (een natte handdoek is geschikt), vet dan in met gel of scheerschuim en wacht even terwijl het de huid verzacht (laat het product gewoon niet drogen).
 • Verwarm de machine voor voordat u deze in warm water scheert en bevochtig deze zo vaak mogelijk, zodat deze beter glijdt en de kiemen die erop vallen zich niet naar andere gebieden verspreiden.
 • De beweging van de machine moet worden uitgevoerd in de richting van de haargroei en niet andersom, zoals we vaak doen om "sneller te zijn".
 • Wrijf na het ontharen niet over de huid, spoel deze af met koud water en droog hem daarna voorzichtig af met een schone handdoek.
 • Houd het scheermes met het mes omhoog zodat het niet saai wordt.

Helaas slagen er niet veel gelukkige mensen in om enig ongemak te voelen na het scheren. Kennis van de basisregels van hygiëne, ontharingstechnologie en de kenmerken van huidverzorging na ontharing, zoals de praktijk laat zien, maakt het echter mogelijk om, zo niet volledig, irritatie en jeuk na het scheren te verwijderen, het probleem dan minimaal te maken. En als je geluk hebt - bijna tot nul!

Zalven, lotions, gels, crèmes

Met ernstige irritatie en jeuk die enkele dagen niet verdwijnt, kun je zware artillerie gebruiken. Hieraan schrijven we fondsen toe die snel alle ongewenste gevolgen in de vorm van een crème, gel of zalf wegwerken. Bijvoorbeeld:

 • Dexpanthenol of Panthenol (namen kunnen variëren, de samenstelling is hetzelfde),
 • Bepanten,
 • badmeester,
 • Hydrocortison-zalf (een hormoon, het wordt niet aanbevolen om het te gebruiken zonder toestemming van een arts).

Tweemaal of driemaal daags op de huid aanbrengen, in een dunne laag.

Als er een babycrème is, kunt u deze zalven. Ideaal als het extracten van geneeskrachtige kruiden bevat.

Hoe zich te ontdoen van jeuk met behulp van folkremedies?

Je kunt jezelf beschermen tegen jeuk en ander ongemak dat zich voordeed na het ontharen met behulp van folkremedies.

Overweeg een paar recepten die nog steeds door onze grootmoeders werden gebruikt.

 1. Maak een aftreksel van kamille. Dompel een gaasverband of wattenschijfje in een gekoelde vloeistof, wring het uit en breng aan op ontstekingen. Houd ten minste een kwartier. Herhaal 2-3 keer per dag.
 2. Gebruik agavesap. Om het te krijgen, neem 1-2 vellen van deze plant, hak ze fijn, knijp met gaas. Bevochtig na het resulterende extract gaas of watten en plaats het op een jeukende plek. Als er geen wens en tijd is om moeite te doen om sap te krijgen, kun je een kompres maken van alleen gehakte pulp. Het wordt op de huid geplaatst en bedekt met een verband bovenop. Geniet van een kwartier tot een half uur.
 3. Het is ook raadzaam om aftreksels van verschillende kruiden te gebruiken. Calendula, successie, weegbree, etc. zijn ideaal, na het baden of kompressen.
 4. Honing geeft ook ontstekingsremmende en antimicrobiële effecten. Het wordt aangebracht in een dunne laag op de geïrriteerde huid. Afwassen met gewoon warm water.

Na verschillende procedures zal de conditie van de huid verbeteren.

Herhaling voorkomen

Wat moet ik doen om krassen na het scheren te voorkomen? Voor preventieve doeleinden moeten een paar regels worden gevolgd.

Het volstaat voor iemand om gewoon een geschikte machine te kiezen. Anderen moeten de kwestie van hygiëne heroverwegen. Weer anderen zullen het scheren voor altijd moeten opgeven en aandacht moeten schenken aan andere ontharingsmethoden.

Als u ziet dat zelfs lichte irritatie op de huid begint te verschijnen, scheer dan niet herhaaldelijk. Een dergelijke sessie zal het probleem verergeren. Wacht een paar dagen tot de opperhuid is hersteld.

Als het intieme gebied is bekrast na het scheren, let dan op:

 • hygiëne,
 • linnen (het mag niet strak en synthetisch zijn),
 • frequentie van procedures (pauzes nemen voor 1-2 dagen).
naar inhoud ↑

Preventieve maatregelen

Als u precies weet waarom de huid van het gezicht tekenen van een allergie voor het scheren kan vertonen, kan een man zichzelf verder beschermen tegen dergelijke risico's met behulp van preventieve maatregelen. Allereerst moet je je allergeen beter leren kennen, de samenstelling en acties bestuderen en vervolgens de meest vergelijkbare, maar veilige vervanger kiezen. Met een allergie voor scheerschuim kan een man bijvoorbeeld hypoallergene gels met een andere samenstelling en productie gebruiken.

Als u allergisch bent voor metalen elementen van een scheerapparaat, kan een man een alternatief scheerapparaat gebruiken - een elektrisch scheerapparaat met een gaas, waardoor de huid minder wordt blootgesteld aan letselrisico's zonder metalen aan te raken.Gebruik ook geen op alcohol gebaseerde desinfectiemiddelen en vervang ze door natuurlijke, natuurlijke, milde antiseptica.

Scheermes

Gebruik altijd machines met een scherp mes. Een hulpmiddel van hoge kwaliteit sluit huidletsel en het optreden van irritaties uit. De beste optie wanneer het scheermes niet één mes is, maar twee, drie of meer.

Vergeet na de procedure niet om het mes onder stromend water te wassen.

Als u scheert met wegwerpmachines, gebruik ze dan niet drie keer of meer. De bladen worden saai en verstoren de integriteit van de huid, wat vervolgens ontstekingen en jeuk veroorzaakt.

Als je de voorkeur geeft aan elektrische scheerapparaten, zorg er dan voor dat het droog is.

Bewaar het gereedschap altijd op een schone plaats.

Probeer tijdens het scheren niet hard op de machine te drukken, trek aan de huid. Werk met een haarlijntool, niet ertegen. Dit sluit ingegroeide haren uit.

Hoe scheren?

Zodat een man niet weet wat jeuk na het scheren, branden, irritatie en allergieën zijn, is het noodzakelijk om eerst vertrouwd te raken met de regels van het scheren en deze in de toekomst na te leven. Een correct uitgevoerde scheerbeurt van de haren is de beste preventie van huidirritatie en de ontwikkeling van allergieën.

Experts bieden de volgende gouden basisprincipes voor het veilig scheren van haren:

 • Gebruik de wegwerpmachine niet 3 keer vaker, omdat een bot mes de huid krast en de haren afscheurt.
 • U kunt de borstelharen scheren met een elektrisch scheerapparaat op een droge huid, en met een machine en messen, alleen op een vochtige en geschoren huid.
 • De machine moet worden gewassen en gespoeld in een antiseptische oplossing voor elke scheerbeurt, tijdens de procedure en aan het einde ervan.
 • Je kunt de borstelharen niet scheren met een eenvoudige zeep op het gezicht, omdat het de huid droogt en niet bijdraagt ​​aan het soepel glijden van de messen.
 • U moet cosmetica kiezen op huidtype en individuele kenmerken van het lichaam.
 • De gezichtshuid moet regelmatig worden geschrobd om de poriën te reinigen en haargroei te voorkomen. U kunt de schoonheidssalon bezoeken voor peelingprocedures.
 • Voordat u gaat scheren, moet u de huid van het gezicht en de machine opwarmen in warm water.
 • Tijdens het scheren moet de machine constant worden bevochtigd zodat deze beter op de huid glijdt.
 • Ontharing van het gezicht moet strikt langs de haarlijn zijn zonder druk en speciale ijver.
 • Na het scheren moet de huid worden gespoeld met koud water en niet worden afgeveegd, maar het is gemakkelijk om nat te worden met een handdoek.

Na elke scheerbeurt moet de huid worden behandeld met chloorhexidine, dat zacht bacteriën en ziektekiemen vernietigt. Vervolgens wordt de huid gevoed en gehydrateerd met een speciale gel, lotion, balsem of aftershave-crème. Bewaar de machine met het mes in positie met de messen aan de bovenkant. Dit voorkomt dof worden van de machine.

Huidverzorging

Het is ook belangrijk om de huid goed te verzorgen na een ontharingssessie. Breng na het scheren de gel aan. Het hydrateert, desinfecteert en kalmeert de huid.

Draag geen strakke kleding gemaakt van kunststof, wrijf, kras of beïnvloed anders mechanisch plaatsen die recent geschoren zijn.

Andere ontharingsmethoden gebruiken

Als je de eigenaar bent van een zeer gevoelige huid en je hebt altijd irritatie en jeuk, probeer dan andere manieren om overtollige vegetatie te verwijderen.

Je kunt je huid glad maken met:

 • laser ontharing
 • ontharing,
 • suiker (suikergebruik),
 • waxen,
 • electrodepilator,
 • ontharingscrèmes.

Elk van de bovenstaande methoden heeft zijn voordelen. Zij zijn:

 • kosten (bijvoorbeeld ontharingscrèmes, shugaring en suikerepilatie zijn veel goedkoper dan het gebruik van een laser),
 • effectiviteit (het beste resultaat zal zijn na foto-epilatie en laser ontharing, na ontharingscrèmes zal het haar de volgende dag verschijnen),
 • de afwezigheid van pijn (de meest pijnloze methode is het gebruik van ontharingscrème, pijnlijk - wax, suiker ontharing), enz.
naar inhoud ↑

Waarom jeuken mijn benen na het scheren?

Correct bepalen van de oorzaak van huidirritatie - dit betekent de eerste stap zetten om het probleem op te lossen. Maar niet zo eenvoudig. Jeuk kan worden veroorzaakt door een aantal factoren of door een, puur individuele. Er zijn echter een aantal van de meest voorkomende redenen, hier is een lijst met:

 1. Scheer met een saai scheermes. Aan de punt van zo'n mes zitten kleine inkepingen. Ze zijn misschien niet zichtbaar voor het oog, maar de huid voelt ze omdat ze er microtrauma's aan toebrengen, waardoor een infectie kan worden geïntroduceerd.
 2. Het verwaarlozen van speciale schuimen en scheergels en het gebruik van een eenvoudige toiletzeep, die de huid sterk droogt.
 3. Een allergische reactie die optreedt op elk onderdeel dat deel uitmaakt van de scheergel. Hier kunt u een specifiek cosmetisch product vervangen door een ander.
 4. Gebrek aan vocht na het scheren. Wanneer u een mes over het huidoppervlak sleept, wordt de structuur van de opperhuid verstoord. Zonder daaropvolgende hydratatie ontstaat een branderig gevoel.
 5. Negeren van persoonlijke hygiëne en voorbereidende voorbereiding van de huid voor het scheren. Het minimum dat moet worden gedaan vóór de procedure is om te douchen, het maximum is om de huid van de benen te stomen.
 6. Ontharing snel uitvoeren. Haast leidt tot onnauwkeurig scheren, waarbij kleine sneden en schaafwonden worden gevormd. Vervolgens rijst de natuurlijke vraag: wat te doen na het scheren van de benen, omdat de huid rood en jeukt?

Een veel voorkomende oorzaak van jeuk na ontharing thuis met een scheermes is de beweging van het scheermesje naar haargroei.

Dit leidt tot trieste gevolgen: beginnen te groeien, de haren komen niet naar de oppervlakte, maar bevinden zich direct in de dermis, wat leidt tot ernstige jeuk, het verschijnen van rode uitslag op de huid, enz. Het is onmogelijk om dergelijke gevolgen alleen op te vangen, speciale hulp van een dermatoloog en schoonheidsspecialist is vereist .

Hoe je benen te scheren

Om niet later te worden gekweld, moet het haar op de benen worden geschoren volgens de regels, dan is er een betere kans om huidirritatie te voorkomen. Dit zijn de regels:

 1. Een kwaliteitsscheermes gebruiken. Het is wegwerpbaar of herbruikbaar - het belangrijkste is dat het mes erg scherp is. De mescassette kan het beste elke keer worden vervangen voor het scheren.
 2. Breng vóór de procedure scheerschuim, gel of een speciale lotion aan op de benen van de benen.
 3. Scheer het haar op de benen alleen met bewegingen van boven naar beneden, d.w.z. in de richting van de haargroei, en niet andersom.
 4. Je moet proberen een scheermes niet meerdere keren in één gebied te passeren.
 5. Na het scheren moet een speciale crème op de huid worden aangebracht. Als er niets bij de hand is, kunt u de crème voor kinderen gebruiken.
 6. Stoom de huid voor. Om dit te doen, is het voldoende om een ​​warm bad te nemen, als hier geen tijd voor is, breng dan in ieder geval een dikke handdoek gedrenkt in warm water gedurende enkele minuten aan. Warmte maakt de opperhuid zachter, opent de poriën.
 7. Het is het beste om thuis ontharing uit te voeren voor het slapengaan. De huid heeft tijd om te rusten na een traumatische procedure.
 8. Niet direct na het scheren zonnebaden. Het tijdsinterval tussen ontharing en een strandbezoek moet minimaal 10 uur bedragen.

Recept schillen

Een goede preventieve procedure is om een ​​vochtinbrengende peeling te nemen na het nemen van een bad, onmiddellijk voordat u uw benen scheert. Om dit te doen, moet u een mengsel van ingrediënten bereiden, zoals:

 • dikke room
 • olijfolie
 • vloeibare honing
 • koffiedik.

Alles wordt genomen voor 1 eetlepel. Het mengsel wordt 15 minuten op de huid van de benen aangebracht, waarna het nodig is om de compositie van boven naar beneden te masseren met masserende bewegingen. Afspoelen met water en droogdeppen met een handdoek. Deze procedure hydrateert de huid perfect, maakt de haren malser - dit alles zal de huid helpen om beter ontharen te verdragen.

Hoe irritatie van de benen na het scheren te verwijderen

Er zijn eenvoudige methoden die in deze situatie snel kunnen helpen. Hier zijn ze:

 1. Als je benen jeuken na het scheren, kun je een vochtinbrengend aloëmasker op je huid aanbrengen. De procedure vereist niet meer dan twee bladeren van de plant, die in de lengte worden gesneden, waarna het huidoppervlak wordt ingewreven met sappige plakjes. Het therapeutische effect wordt versterkt door vervolgens gedurende 30 minuten een dunne laag olijfolie op probleemgebieden aan te brengen. Zo'n masker heeft een dubbel effect: verzachtend + hydraterend. Het kalmeert de geïrriteerde huid goed.
 2. Huidbevochtiging na het scheren met klein hoefblad. In kokend water (0,5 liter) moet je 3 eetlepels gras brouwen, laten afkoelen - de genezende bouillon is klaar.
 3. Kompressen met een afkooksel van berkbladeren zijn een uiterst effectieve folkremedie. De bouillon wordt bijna op dezelfde manier bereid als in het vorige recept, alleen in plaats van klein hoefblad worden droge geraspte berkenbladeren genomen (2 el. L.). Week gaas in deze compositie en zet het 30 minuten op zijn voeten.
 4. Het gebruik van brandwonden. Dergelijke medicijnen worden verkocht in de apotheek. Pantenol Spray kalmeert en geneest bijvoorbeeld de huid heel goed. Geschikte producten voor het aanbrengen op de huid na het bruinen zijn ook geschikt.
 5. Een andere effectieve manier om jeuk en irritatie te verlichten na het scheren van benen is het gebruik van een apotheekzalf met hydrocortison. Het werkt in de regel snel en zonder falen. Maar het wordt niet aanbevolen om elke dag een dergelijke zalf te gebruiken, omdat het een hormonaal medicijn is en bovendien kan verslaving eraan ontstaan. Meestal verdwijnen roodheid en jeuk die optreedt als gevolg van scheren na eenmalig gebruik van hydrocortisonzalf.

En als je na het scheren nog steeds jeukt, wat moet ik dan doen? Als eenvoudige huismiddeltjes niet helpen, moet u een arts raadplegen.

Alternatief scheren

Als de vraag rijst hoe je na het scheren irritatie aan de benen kunt verwijderen, moet je misschien nadenken over het al dan niet scheren van je benen, als het leven daarna marteling wordt door een branderig gevoel en jeuk? En zelfs als het haar begint te groeien, kom je niet in de problemen!

Misschien moet u een alternatief vinden voor het scheren en overschakelen naar een shugaring of waxen? Deze methoden om ongewenst haar te verwijderen zijn veel veiliger. Het volgende is een beetje meer gedetailleerd over hen.

Shugaring

Zelfs in het oude Egypte waren schoonheden bezig met het verwijderen van "vegetatie" uit hun lichaam. Ze deden dit met een dikke, zoete suikerpasta. Vooral deze ontharingsmethode was populair in Perzië en tegenwoordig noemen velen het Perzisch ontharen.

Haarverwijdering op de benen met behulp van de shugaring-methode wordt in de volgende volgorde uitgevoerd: een stuk zoete pasta wordt in de handen tot de gewenste consistentie gekneed, op de huid uitgerold en breekt vervolgens af met een scherpe beweging. Een belangrijke regel van shugaring: de pasta wordt altijd tegen haargroei aangebracht, maar breekt altijd af door groei, wat vervolgens mogelijke haargroei voorkomt.

Als tijdens mechanische ontharing, dat wil zeggen het scheren van de benen, alleen het bovenste deel van de haren wordt verwijderd, zonder enig effect op hun wortels, kunt u met suikerhaar de haren samen met follikels (wortels) verwijderen. Verschillende shugaring procedures zijn voldoende om het haar volledig kwijt te raken op die plaatsen waar hun aanwezigheid ongewenst is.

Waxen Ontharing

Waxen of harsen is een andere manier om 'vegetatie' uit het lichaam te verwijderen. Deze procedure, zoals shugaring, minimaliseert huidirritatie, verwijdert follikels en helpt zelfs harde en korte haren te verwijderen.

Bij het waxen wordt een warme wasmassa op de huid aangebracht met een speciale roller of spatel. Na het stollen, breken zij en haar haar weg van de huid. Dit gebeurt met handen of papieren strips.

Hoe irritatie te verwijderen na het scheren van benen - wat te doen?

Hallo lieve lezers.In de moderne wereld, waar er al veel opties zijn om ongewenst haar te verwijderen, gebruiken vrouwen nog steeds vaker het scheren van hun benen. Deze keuze is gemaakt vanwege de eenvoud, lage kosten en de minimale tijd die aan deze procedure wordt besteed.

Bovendien hoef je het huis niet te verlaten, je kunt je benen op elk moment "in orde" zetten. Met alle voordelen heeft scheren met de machine onmiskenbare nadelen. Deze omvatten: de snelle groei van nieuwe haren en huidirritatie.

Als het eerste nadeel niet praktisch kan worden geëlimineerd (er is een klein effect bij het gebruik van een crème die de groei kan vertragen), en het laatste kan vrij gemakkelijk worden aangepakt, zelfs thuis.

Wat kan irritatie beïnvloeden

 • oud en saai scheermesje
 • meerdere keren een deel van de huid scheren,
 • weigering om schuim, gel te gebruiken,
 • vervanging van deze producten door zeep,
 • huidreiniging na het scheren,
 • gebruik een ruwe handdoek na het verwijderen van haren,
 • afwijzing van huidherstellende crèmes,
 • een scheermes vasthouden tegen haargroei,
 • je benen te vaak scheren.

Naast deze factoren kan eenvoudige hygiëne irritatie veroorzaken. Gebruik alleen uw scheermes, houd het schoon en voer de procedure uit op een gewassen huid.

 • Veronachtzaming van dergelijke regels zal ertoe leiden dat microtrauma niet alleen in roodheid verandert, maar zelfs in puisten.
 • Om irritatie te voorkomen, is het belangrijk om bepaalde regels voor het scheren van benen te volgen.
 1. Het is beter om de procedure uit te voeren om haren op een gestoomde huid te verwijderen. Daarom verdient het de voorkeur dit te doen na het nemen van een bad.
 2. Scheer je benen in de richting van de haargroei, en niet andersom.

Belangrijke tip! Het gebruik van een wegwerpscheermes kan maximaal 3 procedures overbrengen. Als de machine vervangbare cartridges heeft, moeten deze na elke zesde keer van haarverwijdering worden vervangen.

Hoe irritatie te verwijderen na het scheren van benen - wat te doen thuis

Ongetwijfeld wil elke vertegenwoordiger van het schone geslacht gladde benen hebben. Maar de huid is zo gerangschikt dat deze op allerlei irriterende stoffen moet reageren, scheren is er daar een van. Dit betekent niet dat ontharing moet worden opgegeven. Je hoeft alleen maar te weten hoe je de onaangename gevolgen kunt elimineren.

Het is mogelijk om de geïrriteerde huid van de voeten thuis te kalmeren door speciale crèmes of lotions te gebruiken na het ontharen.

Zalven en apotheekcrèmes hebben een goed effect. Het kiezen van dergelijke tools is vrij eenvoudig.

Het gehalte aan vitamine A, E, F, extracten van kamille, stinkende gouwe of aloë in hun samenstelling is noodzakelijk. Je kunt gezichtscrème gebruiken als deze deze componenten bevat.

Roodheid op de huid na het scheren wordt beschouwd als een normale reactie op het mes. Toch moet je de benen helpen, laat de irritatie niet uitgroeien tot iets ernstigers.

Thuis kunt u de huid hydrateren en kalmeren met een eenvoudig ijsblokje. Na het scheren hoef je ze alleen maar in de benen te laten lopen, de kou zal de poriën snel vernauwen, de jeuk verwijderen.

Je kunt gewoon talkpoeder of poeder gebruiken (moeders hebben het altijd bij de hand als de kinderen nog klein zijn). Gebruik is heel eenvoudig: na het scheren op de voeten zetten, een paar minuten laten weken en resten verwijderen.

Een desinfectieprocedure helpt irritatie voorkomen. Om dit te doen, worden geschoren benen behandeld met waterstofperoxide. Het gereedschap reinigt onmiddellijk alle kleine sneden van het mes van de machine en laat geen roodheid ontstaan. Als het al is ontstaan, wordt het binnen een uur verwijderd.

Meer producten kunnen de huid genezen en irritatie verzachten:

 • Zinkzalf - is een antiseptisch middel, droogt puisten op,
 • chloorhexidine - heeft een antibacterieel effect op de huid, voorkomt het optreden van roodheid na het ontharen,
 • Miramistin - Een antibacteriële zalf die een door scheermes beschadigde huid geneest.
 • hydrocortison - deze zalf helpt om de bloedvaten te vernauwen, is een antisepticum.

Het is voldoende om de zalf twee keer aan te brengen, dan zullen de vlekken op de benen na de ontharing beginnen te verdwijnen, de huid zal herstellen. Als zelfs de zalf na het scheren geen puistjes aankan, moet u zich aanmelden bij een dermatoloog.

3. Crèmes die de groei van nieuwe haren vertragen

Dergelijke producten kunnen niet alleen de frequentie van scheerbenen verminderen, maar ook de huid op de benen goed hydrateren en kalmeren. Dit effect wordt bereikt dankzij de speciale componenten waaruit hun samenstelling bestaat.

Als de huid gevoelig is, verschijnt na het scheren irritatie en soms abcessen, dan hebben zalven een goed effect. Ze bevatten een sterke concentratie van medicinale stoffen, maar ze moeten alleen worden toegepast op gebieden die "last" hebben van het verwijderen van haren.

1. Aloë-sap

Een huisplant bekend als "agave" verlicht roodheid. Er zijn twee manieren om deze methode te gebruiken: eenvoudig en complexer.

 1. Het is voldoende om het sap uit de dikste en meest vlezige delen van het blad te persen. Vet de geschoren gebieden in met de verkregen genezende substantie.
 2. Deze optie is geschikt voor meisjes die weten dat na elke scheerbeurt hun huid rood wordt. Het koken moet van tevoren worden gedaan. Voor het persen van het sap is het noodzakelijk om de gesneden bladeren van aloë gedurende 10 dagen in de koelkast te bewaren (de concentratie voedingsstoffen in de plant zal toenemen). Na deze tijd, haal en hak aloë. Pers het sap door een dunne doek of een gaasje. Veeg na het ontharen hun voeten af. U kunt de hoeveelheid aloë-sap bereiden, wat genoeg is voor verschillende toepassingen, het wordt goed bewaard in de koelkast.

2. Kamille

 1. Kompressen kunnen worden gemaakt van apotheekkamille, ze verlichten irritatie en helpen de huid te herstellen na het scheren.
 2. Het is vrij eenvoudig om het te bereiden, giet 2 eetlepels gedroogde bloemen met een glas kokend water, blijf een uur staan.

 • Om het madeliefje goed te stomen, kunt u een thermoskan gebruiken. Wacht na bereiding tot de infusie niet meer heet is, week er een schone doek in.

  Vervolgens moet ze elk been een half uur wikkelen. Om het handiger te maken, kun je de huishoudfolie er bovenop wikkelen, waarna het kompres wordt gefixeerd.

  3. Eiken schors

  • Vanwege de samentrekkende eigenschappen helpt de schors van de duma na het scheren irritatie aan de benen te voorkomen.
  • Het is noodzakelijk om de bouillon onmiddellijk voor het ontharen te bereiden, zodat deze onmiddellijk op de beschadigde huid wordt aangebracht na ontharing.
  • Om dit te doen, moet je 1 eetlepel van een apotheek of onafhankelijk geoogste en gehakte droge eikenschors in een container gieten en een glas kokend water toevoegen, in een waterbad verwarmen.

  Houd het 30 minuten nodig en zeef de bouillon vervolgens door een fijne zeef. Ze vegen de huid op de voeten af ​​met een warme oplossing of gebruiken ze als lotions in vooral getroffen gebieden.

  Hiervoor zijn een schone doek of meerdere lagen gaas geschikt. Ze worden bevochtigd in een aftreksel van eikenschors en een tijdje op de benen aangebracht, totdat het vocht begint op te drogen en de materie begint op te warmen.

  4. Infusie van peterselie

  Goede peterselie verlicht irritatie na het gebruik van een scheermes, gewone peterselie, je kunt verse kruiden gebruiken of gedroogd.

  Een eetlepel gehakte kruiden wordt gegoten met een glas kokend water. Sta erop tot het water warm is.

  Daarna wordt de infusie gefilterd door verschillende lagen gaas of een fijne zeef. Met behulp van een wattenschijfje wordt de voorbereide vloeistof na het scheren over de huid gewreven.

  Deze methode kalmeert geïrriteerde gebieden, haalt microsneden uit het mes.

  5. Olie

  U kunt een oliemengsel bereiden dat een kalmerende werking heeft. Om dit te doen, moet je je favoriete kleine cosmetica (bijvoorbeeld kokosnoot of perzik) als basis nemen en druppels vitamine E, A nemen.

  Roer met een houten spies, breng aan op de benen na elke ontharingsprocedure, kan worden gebruikt om de huid van de benen dagelijks te hydrateren.

  Handige tips voor het verwijderen van scheerharen

  1. De bewegingen van de machine moeten zelfverzekerd en soepel zijn. Aangezien de haren gemakkelijker van een vlak oppervlak kunnen worden verwijderd, kan de huid een beetje op het behandelde gebied worden getrokken.

  Ervaring en de loodrechte positie van het scheermes ten opzichte van de benen helpen het aantal sneden te verminderen of volledig te elimineren. Speciale aandacht moet worden besteed aan het scheren van de knie.

 • Tijdens het ontharen helpt tijdige reiniging van het scheermes van schuim en haren de irritatie te verminderen. Dit moet onder stromend water gebeuren.
 • Het is belangrijk om een ​​paar dagen pauze te nemen tussen het scheren.

  Tijdens zo'n periode heeft de huid tijd om te herstellen, gaat irritatie weg en zijn licht gegroeide haren gemakkelijker te scheren dan de borstelharen die net zijn verschenen.

  Hoe zich te ontdoen van beenirritatie na het scheren?

  Benen scheren is een integraal onderdeel van het leven van elk zorgzaam meisje. Slechts weinig mensen weten hoe het goed te doen. En daarom is er vaak het probleem van irritatie op de benen na het scheren. Bij het uitvoeren van de procedures voor het voorbereiden van ontharing kan dit volledig worden vermeden.

  2 Hoe bereid je je scheerbenen voor?
  3 Ontharingsprocedure
  3.1 Tips voor het scheren zonder irritatie - video
  4 Hoe zich te ontdoen van irritatie
  4.1 De meest voorkomende medicijnen
  4.1.1 Fotogalerij: geneesmiddelen tegen irritatie
  4.2 Traditionele methoden
  4.

  3 Hoe zich te ontdoen van irritatie na het ontharen - video

  Oorzaken van irritatie na het scheren

  De meest gebruikelijke ontharingsmethode is scheren met een conventionele machine. Ten eerste is het goedkoper en ten tweede sneller. Maar vergeet niet dat een scheermes naast haren ook een dunne laag huid verwijdert, waardoor deze laatste gevoelig is voor ontstekingen.

  Een veel voorkomende oorzaak van jeuk, huiduitslag, roodheid of zelfs zweren na het scheren van de benen is een sterke gevoeligheid van de huid, omdat deze zeer acuut reageert, zelfs op kleine verwondingen (door verwondingen in de weefsels neemt de bloedstroom toe en begint het ontstekingsproces).

  Een dergelijke huid vereist nog meer bescherming en voortdurende zorg.

  Beenirritatie treedt meestal op als gevolg van:
  Heel vaak scheren
  ondermaatse of botte scheermesjes,
  slechte hygiëne
  met gewone zeep (het droogt de huid uit, dus het wordt aanbevolen om speciale crèmes te gebruiken),
  onjuiste voorbereiding op de ontharingsprocedure,
  fouten tijdens de procedure zelf,
  scheren op een droge huid
  onreine of buitenaardse scheerapparaten.

  Irritatie kan niet alleen door een scheermes optreden, maar ook door andere methoden van de procedure (speciale crèmes voor ontharen, verwijdering van ongewenste vegetatie met een laser).

  Maar dit gebeurt vrij zelden, maar na ontharing met een machine - bijna constant. Er zijn slechts twee opties voor actie - om irritatie vooraf te voorkomen of om het na het verschijnen te bestrijden. Makkelijker is natuurlijk de eerste optie.

  Maar als het zo gebeurde dat het probleem toch opdook, is het noodzakelijk om onmiddellijk met de strijd te beginnen.

  Voorbereiding op de procedure

  U kunt irritatie voorkomen door u goed voor te bereiden op het ontharen en door de eenvoudigste hygiënevoorschriften in acht te nemen. Bij het gebruik van de machine is het erg belangrijk om het juiste scheermes te kiezen.
  Een goede machine heeft twee tot vier bladen en een vochtinbrengende strip. Het wordt aanbevolen om een ​​scheermes met een bewegende kop te gebruiken, omdat dit de bochten van de benen nauwer volgt.

  Het bijwerken van de machine of verwisselbare messen moet regelmatig zijn (een wegwerpscheermes mag niet meer dan drie keer worden gebruikt en cartridges voor herbruikbare moeten na 5-6 procedures worden vervangen). Om irritatie te voorkomen, moeten de messen op de machine scherp zijn. Na elk gebruik moet het hulpmiddel grondig worden gespoeld en bij voorkeur worden behandeld met een antisepticum.

  Een scheermes met een beweegbare en afgeronde kop is het beste.

  Een belangrijk punt is de voorbereiding van de huid van de benen voor de procedure. Behandel in geen geval een droge huid of breng er eenvoudige zeep op aan. Het is beter om speciale schuimen en andere scheerproducten te gebruiken. Dus de haren zullen zachter zijn en het mes zal soepel glijden en de huid veel minder verwonden.

  Hoe bereid je je scheerbenen voor?

  Om irritatie na het ontharen te voorkomen, moet u een eenvoudige instructie volgen:
  Het is noodzakelijk om de poriën te openen en de huid te verzachten. Neem hiervoor een warme douche en wikkel de benen enkele minuten met een warme, natte handdoek.
  Behandel de huid van de voeten met een speciale scrub.

  Een scrub met een gemiddelde deeltjesgrootte is het meest geschikt. Het zal helpen om de huid zorgvuldig te exfoliëren zodat dode cellen niet tussen de bladen verstopt raken. Een speciaal hulpmiddel maakt de huid ook schoner en "bevrijdt" de ingegroeide haren.
  Dan moet je een speciale scheerschuim aanbrengen.

  Als dit niet het geval is, kunt u in extreme gevallen haarbalsem of douchegel gebruiken.

  Ga na enkele minuten verder met de procedure zelf.

  Ontharingsprocedure

  Scheren met de machine bestaat uit speciale soepele bewegingen tegen de haargroei. Het is belangrijk om te onthouden dat het onmogelijk is om een ​​mes meer dan eens op dezelfde plaats uit te voeren. Het wordt ook afgeraden om hard op het mes te drukken of snelle en lange bewegingen te maken. Je benen scheren moet langzaam en nauwkeurig zijn, in kleine stappen van 2-3 cm.

  Een machine moet regelmatig onder stromend water worden gewassen.
  Over het algemeen kun je je benen op twee manieren scheren met een machine: zowel tegen haargroei als in de richting ervan. De eerste methode is meer irriterend voor de huid, maar de tweede garandeert geen volledige verwijdering van ongewenste vegetatie. Meestal nemen meisjes met een gevoelige huid en blond haar daar hun toevlucht tot, omdat

  ze worden bijna onzichtbaar.
  Na het voltooien van de procedure moeten de benen worden gespoeld met water zonder zeep of washandjes. Je kunt ze ook niet met een handdoek wrijven, je hoeft alleen maar nat te worden.
  Als snijwonden worden gevonden, behandel ze dan onmiddellijk met een alcoholvrij antisepticum.

  En op de benen na de procedure - breng een hydraterende lotion, melk of room aan (maar het verdient de voorkeur om speciale middelen te gebruiken na het scheren).

  Na de ontharing kunt u niet in de kou gaan en onmiddellijk een panty of broek aantrekken. Je kunt je benen zowel 's ochtends als' s avonds scheren. Het belangrijkste is om het voorzichtig en langzaam te doen.

  De meest voorkomende medicijnen

  In de apotheek kunt u veel medicijnen vinden die effectief irritatie bestrijden na het ontharen:
  Vagisil is een product op basis van veilige en plantaardige ingrediënten. Het zal jeuk en ontsteking helpen verlichten. Dit medicijn heeft geen contra-indicaties en veroorzaakt geen bijwerkingen.

  Je kunt het niet alleen op je benen gebruiken, maar ook in het bikinilijn.
  Het moet 3-4 keer per dag na een douche worden gebruikt.

  Om dit te doen, wordt een kleine hoeveelheid crème op de vingers aangebracht en vervolgens wordt het gelijkmatig verdeeld over de getroffen gebieden en ingewreven met zachte massagebewegingen,
  Panthenol is een remedie die helpt bij irritaties, brandwonden, dermatitis of andere huidletsels.

  Voor een gelijkmatige verdeling wordt het aanbevolen om een ​​spray te gebruiken. De hoofdcomponent van deze tool is een component - dexpanthenol, dat het regeneratieproces versnelt.
  Het preparaat wordt noodzakelijk aangebracht op de droge en eerder gereinigde huid van vet en vuil (3-4 keer per dag).

  Om een ​​groter effect te bereiken, moet de ballon vóór gebruik worden geschud en, wanneer gespoten, op een afstand van 20-25 cm van de huid houden,
  Bepanten is een crème, een analoog van panthenol. Het wordt 2 keer per dag aangebracht op gereinigde en droge delen van de aangetaste huid,

  Boro Plus - een crème op basis van plantaardige ingrediënten. Het is een uitstekend antisepticum en heeft ontstekingsremmende en schimmelwerende effecten. Tweemaal daags aanbrengen op de gereinigde huid. Het is raadzaam om niet met je handen aan te brengen, maar met een wattenschijfje. De crème is vrij vettig, maar laat na opname geen sporen achter, dus het kan zelfs worden gebruikt als basis voor cosmetica.

  Fotogalerij: geneesmiddelen tegen irritatie

  Vagisil - een middel om huidirritatie te bestrijden Panthenol helpt perfect niet alleen bij irritatie, maar ook bij andere schade aan de huid Boro Plus - een op crème gebaseerd antisepticum op basis van plantaardige ingrediënten Bepanten - crème, een analoog van panthenol

  Conclusie

  Niet elke man weet dat de gebruikelijke huidirritatie, branderig gevoel, jeuk en roodheid symptomen van een allergie kunnen zijn, namelijk contactdermatitis. Regelmatig scheren, het gebruik van machines van lage kwaliteit en cosmetica leiden tot de ontwikkeling van deze vorm van allergie. Zowel cosmetica als de machine zelf kunnen een allergeen zijn. In dit geval vereist dermatitis medische diagnose en behandeling.

  Folk methoden

  Naast apotheekgeneesmiddelen kunt u traditionele medicijnen gebruiken om huidirritatie te bestrijden:
  Aloë is een uitstekend middel om een ​​dunne laag van de huid te hydrateren en te herstellen. Er zijn twee manieren om het toe te passen. De eerste methode bestaat uit het gebruikelijke wrijven van het aangetaste gebied van de huid met het sap van deze plant.

  Om dit te doen, wordt het blad in de lengte gesneden en wordt het sap zelf op een wattenstaafje geperst.

  De tweede methode is ingewikkelder: het vereist het malen van de jonge bladeren van de plant tot pulp en het vervolgens in gaas wikkelen en het op het getroffen gebied aanbrengen gedurende 10-15 minuten (je kunt een paar druppels olijfolie aan het mengsel toevoegen of de huid zelf behandelen met groente, olijf of kokosnoot olie na verwijdering van het kompres),
  een kompres van planten met antiseptische eigenschappen (munt, peterseliebladeren, kamille, klein hoefblad, enz.). Voor het koken kunt u elke combinatie van kruiden in dezelfde verhouding gebruiken. Het is noodzakelijk om 1 el te nemen. l. gedroogde kruiden en giet ze met kokend water (250 ml). Vervolgens aandringen gedurende een half uur, bevochtig gaas in de resulterende infusie en breng aan op het aangetaste gebied van de huid gedurende 10-15 minuten. Herhaal 2-3 keer per dag,

  Avocadomasker voedt ook perfect de huid en verwijdert irritatie. Om het te bereiden, hebt u het fruit zelf en een zuivelproduct (zure room of room) nodig. Avocado's moeten in dunne plakjes worden gesneden. Breng eerst zure room (crème) aan op de huid en breng vervolgens de plakjes van de foetus aan. Het masker moet 15 minuten worden bewaard en vervolgens worden gespoeld met warm water.

  Beoordelingen

  Ik scheer mijn benen met een epilator, neem daarna een bad en doe daarna mijn voeten op, op die plaatsen waar irritatie het sterkst is - CLINIQUE Een verzachtende aftershave-lotion die de haargroei vertraagt.

  Verzachtende lotion verlicht niet alleen irritatie veroorzaakt door het scheren, maar verzacht ook effectief de haren en vertraagt ​​hun groei.

  De lotion heeft een mild antiseptisch en genezend effect en de plantenextracten die het vormen, voeden en hydrateren de huid en beschermen tegen de schadelijke effecten van de omgeving en vroegtijdige veroudering.

  Deze lotion is gemaakt voor mannen, maar toen opnieuw de irritatie verscheen - ik nam deze remedie van mijn man, paste hem slechts een paar keer toe en het effect is onmiddellijk merkbaar.
  Lenca
  https://beautiful-lev.kosmetista.ru/blog/uhodovaya-kosmetika/1947.html
  Boro Plus is echt goed en gaat om met irritaties, maar het is een beetje zwaar voor de zomer, ik moest weigeren. Dus nu geef ik de voorkeur aan gel met aloë, het product is licht, laat geen plakkerigheid achter, het wordt snel geabsorbeerd. Roodheid verdwijnt vrijwel onmiddellijk. Maar het is het beste om irritatie te voorkomen en scheertips niet te verwaarlozen.Het mes moet altijd scherp en schoon zijn, het mag alleen onder stromend water worden gewassen.

  Nina

  http://ilcosmetic.ru/uhod-za-telom/depilyatsiya/razdrazheniya-nog.html
  Over het algemeen is irritatie na ontharing een veel voorkomend probleem. Als onmiddellijk na ontharing al irritatie is verschenen en er krassen zijn die kunnen worden behandeld met antiseptica of een zwakke oplossing van waterstofperoxide, help ik persoonlijk panthenolcrème of de pantelone, het verwijdert perfect roodheid en jeuk, tegen de ochtend dat ik het niet er is ook een spoor. Er zijn ook zalven die irritatie verlichten en de regeneratie van solcoseryl, malavit verbeteren. En we kennen ook allemaal de badmeester, het genezende middel en dergelijke. Je kunt lotions maken met kruiden die de huid kalmeren

  nina82

  http://www.bolshoyvopros.ru/questions/1244784-pri-depiljacii-voznikaet-razdrazhenie-i-zhzhenie-kak-izbavitsja.html
  Ontharen is een zeer complex proces dat een zorgvuldige en correcte aanpak vereist. Irritatie na het scheren treedt meestal op als gevolg van fouten in de voorbereiding of uitvoering van de procedure. Vergeet ook de juiste zorg voor de machine niet.Let goed op de netheid en scherpte van de messen, vervang ze regelmatig en gebruik ze heel voorzichtig.

  Jeuk na het scheren

  Elke vrouw wil er niet alleen altijd mooi, verzorgd en aantrekkelijk uitzien, maar wil ook dat het gevoel van netheid en comfort haar nooit verlaat. Hieraan zijn voldoende tijd, moeite, geduld en soms geld toegewezen.

  Het verwijderen van ongewenst haar wordt vaak geassocieerd met onaangename gevolgen: huidirritatie, jeuk.

  Bijvoorbeeld, het verkeerde scheerproces. Als we onnodige haren afscheren, verwonden we de huid. Er is een bloedstroom naar het gebied van de huid dat wordt verwerkt, de vaten zetten uit, wat resulteert in jeuk na het scheren.

  Het gebruik van een hard washandje of washandje leidt vaak tot ernstige irritatie en het verschijnen van grote rode vlekken.

  Het gebruik van aftershave, die alcohol bevat, veroorzaakt ook ontstekingen.

  Hoe hiermee om te gaan?

  De beste manier is om haarverwijdering een tijdje te vergeten. Maar zo'n beslissing past misschien niet bij iedereen. Wat te doen?

  • Gebruik kwaliteitsmachines met een schoon, scherp mes.
  • Als u wegwerpmachines gebruikt, gebruik ze dan niet meer dan drie keer achter elkaar. Wissel indien mogelijk het elektrische scheerapparaat af met de machine.
  • Houd er bij het gebruik van een elektrisch scheerapparaat rekening mee dat de huid volledig droog moet zijn.
  • Verzacht het behandelde gebied vóór de procedure, of scheer na het bad of douche met een speciale scrub die u zelf kunt bereiden: douchegel + soda (gedetailleerd recept).
  • Zorg ervoor dat het scheermes zachtjes glijdt met een gel of crème die is ontworpen voor de gevoelige huid.
  • Het scheerapparaat moet in de richting van de haargroei of naar de zijkant worden verplaatst, maar niet tegen de haargroei. Bevochtig vervolgens het behandelde gebied met room.
  • Het is belangrijk om te luisteren! Na het scheren voor dames en heren is er één advies: spoel het scheerapparaat grondig af en bewaar het op een droge plaats. Hierdoor kunnen bacteriën die irritatie veroorzaken zich niet vermenigvuldigen.
  • Het is raadzaam om de procedure voor het verwijderen van overtollig haar niet heel vaak uit te voeren, bijvoorbeeld om de andere dag.

  Door deze tips te volgen, kunt u huidproblemen voorkomen, maar helaas helpen ze in sommige gevallen niet. Wat te doen? Besteed aandacht aan.

  . de beste folkremedies!

  1. Breng een aftreksel van kamille en munt, genomen in dezelfde verhouding, giet water, laat het koken. Koel en sta op een donkere plaats. Spons met geïrriteerde gebieden.
  2. Kamillebloemen (1 - 2 el. Lepels) in een vol glas water, koken op laag vuur.

  Klaar om lotions te maken met een afkooksel, een verband of gaas weken en een kompres vasthouden totdat het ongemak verdwijnt. Pers sap uit aloë, zalf het beschadigde gebied ermee. Je kunt het blad van de plant ook in tweeën snijden en op een geïrriteerde huid aanbrengen - dit hydrateert en beschermt perfect.

 • Kleine stukjes avocado, een uitstekende remedie tegen irritatie, moeten op pijnlijke plekken worden aangebracht.
 • Een zalf met calendula-extract is een uitstekende remedie die jeuk en roodheid verlicht.
 • Amandelolie zal op zijn beurt elke ontsteking verzachten en verlichten.

  Je kunt een lotion gebruiken die een minimum aan alcohol bevat en is gemaakt op basis van toverhazelaar. Na het aanbrengen van deze lotion wordt de huid glad en zal irritatie snel verdwijnen.

 • Als u thee en olijfboomolie mengt en op een geïrriteerd deel van de huid aanbrengt, zal dit helpen ernstige irritatie te verlichten na het scheren in het bikinilijn.
 • Het is ook belangrijk om ondergoed te dragen dat is gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke stoffen.

  Door deze eenvoudige regels te volgen, kunt u zonder onnodige problemen leven en voelt u zich niet alleen zelfverzekerd, maar ook comfortabel!

  Bekijk de video: Vrouwelijk schaamhaar - de teaser (Februari 2020).

  Laat Een Reactie Achter