Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Welke arts behandelt snurken?

Snurken (ronchopathie) is een vrij veel voorkomende aandoening bij zowel volwassenen als kinderen. Als we het hebben over welke arts betrokken is bij de behandeling van pathologie, kunnen dit verschillende specialisten zijn. De keuze hangt af van de oorzaak van de ontwikkeling van ronchopathie, maar vaker behandelt de somnoloog dit. Dat is wat ze een arts noemen die snurken professioneel behandelt.

Met welke arts moet ik contact opnemen voor snurken

Wanneer snurken voorkomt, is de eerste specialist met wie het wordt aanbevolen contact op te nemen een otolaryngoloog. In de meeste gevallen gaat ronchopathie gepaard met luchtwegaandoeningen, dus een KNO-consult is gerechtvaardigd.

De naam van de volgende specialist die de aandoening behandelt, is een somnoloog. Hij is ook in staat om de oorzaak van de ontwikkeling van pathologie te achterhalen. Ze wenden zich tot de somnoloog voor hulp als de KNO de oorzaak niet kon achterhalen en een geschikte therapie kon kiezen.

Een tandarts kan de ronopathie repareren. Zijn hulp zal relevant zijn in de aanwezigheid van problemen met de vorm van de kaak. Indien nodig moet de patiënt mogelijk andere specialisten raadplegen.

Wat zijn de oorzaken van snurken

De aandoening is een schending van het ademhalingsproces. Het is te wijten aan ontspanning van de wanden van de nasopharynx.

De tweede reden is de aanwezigheid van een obstructie die het lumen van het strottenhoofd vernauwt. Als gevolg hiervan bereikt de lucht niet onmiddellijk de bovenste luchtwegen, maar wervelt aanvankelijk. Deze kleine draaikolk veroorzaakt oscillatie en contact van zachte palatineweefsels.

De ontwikkeling van snurken is een gelegenheid om een ​​arts te bezoeken, omdat de aandoening een symptoom van een ernstige pathologie kan zijn.

De oorzaken van ronchopathie kunnen zijn:

 • schending van de fysiologische vorm van het neustussenschot,
 • neoplasmata op de muren van de keelholte,
 • poliepen,
 • aangeboren nauw lumen van de keelholte,
 • zwelling van de nasopharynx,
 • adenoids,
 • chronische ziekten van de nasopharynx,
 • allergisch oedeem en anderen.

Soms wordt een pathologie in een persoon gevormd tegen een achtergrond van overmatige opwinding van het centrale zenuwstelsel.

Bij een kind

Als de baby in een droom snurkt - zelfs een beetje - dan moet u een kinderarts raadplegen die het kind observeert. De arts zal aanwijzingen geven aan specialisten die kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

Overtreding nachtademhaling oorzaak:

 • verstopte neus, chronische rhinitis,
 • zwelling van de nasopharynx van verschillende oorsprong,
 • kromming van het neustussenschot,
 • erg moe
 • adenoïden.

Een baby die in een droom snurkt, moet aan een arts worden getoond om de ware oorzaak van de aandoening te achterhalen.

Bij een volwassene

De redenen voor de ontwikkeling van pathologie bij een volwassene zijn standaard, in het bijzonder adenoïden, een toename van de linguale amandelen en een uitbreiding van de palatinetong kan ronopathie veroorzaken.

Snurken bij vrouwen treedt vaak op bij het begin van de menopauze, omdat tijdens deze periode herverdeling van hormonen en gewichtstoename optreden.

Om van ronchopathie af te komen, is het noodzakelijk om chronische ziekten te genezen, waarvan de complicatie snurken is.

Wanneer u contact opneemt met een arts, is een nasofarynx-onderzoek verplicht. Soms is dit voldoende om de oorzaak van de pathologie vast te stellen en een behandeling voor te schrijven.

Ouderen

Het uiterlijk van ernstig snurken bij ouderen is meestal te wijten aan hormonale onbalans. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen.

Maar men moet de aanwezigheid van verschillende ziekten niet uitsluiten. Ronchopathie kan het gevolg zijn van ziekten zoals:

 • hypothyreoïdie,
 • diabetes mellitus
 • chronische tonsillitis,
 • allergische reacties
 • poliepen,
 • sinusitis.

Om de ontwikkeling van de ziekte te voorkomen, moet u naar de arts gaan. Het zal helpen om de oorzaak te verwijderen.

Snurken behandeling

Snurken bij een volwassene of een kind is bijna altijd een gevolg van pathologie. Het gebrek aan adequate therapie leidt ertoe dat een persoon een verslechtering van het welzijn heeft. Dat is de reden waarom artsen bij het detecteren van nachtsnurken adviseren om een ​​behandelend arts te raadplegen.

Met ronchopathie zijn veel methoden effectief, maar de keuze hangt af van de oorzaak van de aandoening.

Folk remedies

In sommige situaties kan snurken worden genezen met folkremedies. Goede aanbevelingen ontvangen:

 1. Het sap van kool. Vers product (200 ml) gemengd met honing (1 eetl. L.). Drink een drankje voor het slapen gaan. Het resultaat verschijnt na vier tot zes weken van regelmatige inname.
 2. Een mengsel van kruiden. Wanneer snurken verschijnt, wordt een infusie bereid uit vlierbes, sabel wortelstok, klis en paardenstaart (elk 1 el). Brouw gemalen componenten met kokend water (500 ml) en laat 60 minuten staan. Drink 1 el. l. 5 keer per dag.
 3. Duindoornolie. Begraaf het product in de neus voor het slapen gaan: twee druppels in elk neusgat. Verbetering komt binnen twee tot drie weken.

Nuttige aanbevelingen van een somnoloog

Therapie voor slaapstoornissen in de vorm van ronopathie is niet effectief als de patiënt de aanbevelingen van de arts niet opvolgt:

 1. Weigering van slaap op de rug. In deze positie is de ademhaling bij vrouwen en mannen verstoord, de tong zonk.
 2. Het is verboden om alcoholische dranken en slaappillen te nemen voor het slapengaan. Deze stoffen verminderen de spierspanning en ontspannen de spieren van de keelholte. Het resultaat is toegenomen snurken.
 3. Het is raadzaam om extra kilo's te verliezen.
 4. Het is verplicht om roken uit te sluiten. Nicotine veroorzaakt ontsteking van het slijmvlies van de keelholte en luchtpijp, vergezeld van de vorming van oedeem. De luchtwegen worden smaller, wat leidt tot het verschijnen van ronopathie.
 5. Het is noodzakelijk om gymnastiek te doen, wat de spieren van de keelholte, onderkaak en tong versterkt.

Snurken is gevaarlijk voor de ontwikkeling van apneu (korte ademstilstand in een droom). Dat is de reden waarom de aandoening naar de arts moet gaan en medische hulp moet krijgen.

Wat zijn de oorzaken van snurken

De oorsprong van de ziekte kan anders zijn.

 • Fysiologische oorzaken zijn geen bedreiging voor de gezondheid.
 • Als snurken gebaseerd is op ziekte, moet je waakzaam zijn en zorgen voor je gezondheid.
 • Bovendien variëren de redenen afhankelijk van de leeftijd van de patiënt.

Afzonderlijk moet worden gezegd over aangeboren afwijkingen van de gezichtsbeenderen.

Snurken gaat altijd gepaard met dergelijke ontwikkelingsafwijkingen:

 • gespleten gehemelte
 • gespleten lip
 • kromming van het neustussenschot.

Bovendien duwen kinderen vaak vreemde lichamen (knopen, bessen, ballen, enz.) In de neusholtes, wat ook snurken en verminderde neusademhaling veroorzaakt.

Mensen snurken met dergelijke ziekten:

 • Endocriene aandoeningen (schildklieraandoening, diabetes, enz.).
 • Luchtwegaandoeningen (vooral wanneer een bacteriële infectie samenkomt).
 • Obesitas.
 • Polypous gezwellen van het slijmvlies van de nasopharynx en keel.
 • Een allergische reactie

Bovendien worden bij volwassenen vaak verwondingen van de botten van de neus en het gezicht aangetroffen, wat ook snurken veroorzaakt.

WELKE SPECIALIST OM EERST TE GAAN

Welke arts snurken behandelt, is afhankelijk van de oorzaak van ronchopathie. Fysieke aandoeningen bij mannen en vrouwen hoeven dus niet te worden behandeld: ze zijn thuis gemakkelijk aan te pakken.

Het is onjuist om te vragen hoe de naam van de arts voor snurken wordt genoemd. Per definitie bestaat er geen specialist op zo'n probleem: snurken is geen specifieke ziekte, maar slechts een symptoom.

Welke arts snurkt, voor een specifiek geval, zal de therapeut in de kliniek uitleggen. Dit is de algemene specialist die de behandeling van de patiënt coördineert. Na het ontdekken van de symptomen en het verzamelen van anamnestische gegevens, zal een verwijzing worden verstrekt aan de arts die gespecialiseerd is in de behandeling van snurken bij deze patiënt.

Een KNO-arts (KNO) accepteert meestal patiënten die klagen over ademhalingsproblemen in hun slaap. Dit komt door het feit dat pathologieën van KNO-organen vaak provocerende factoren zijn voor het verschijnen van snurken.

Met welke arts moet ik contact opnemen met snurken, zal een otorhinolaryngoloog die op de woonplaats ontvangt, aan een volwassen patiënt uitleggen. De arts zal een onderzoek uitvoeren en de oorzaak vaststellen. Als amandelen of adenoïden moeten worden verwijderd, zal de arts een verwijzing naar het ziekenhuis doorgeven.

Oorzaken van de ziekte en waarom is het gevaarlijk?

Dit kan om de volgende redenen voorkomen.:

 1. amandelen en adenoïden bij mensen zijn vergroot.
 2. Het neustussenschot is gebogen als gevolg van letsel.
 3. Te nauwe neusholtes.
 4. Pathologisch lange palatinetong.
 5. Zeer kleine onderkaak.
 6. Overgewicht.
 7. Vermoeidheid.
 8. Roken.

Snurken is gevaarlijk genoeg voor mensen. Het kan zich ontwikkelen tot een vrij ernstige en gevaarlijke ziekte, namelijk obstructieve slaapapneu.

Simpel gezegd, dan dit is een ziekte waarbij de ademhaling kan stoppen in een droom.

Dergelijke stops per nacht kunnen 2 tot 500 zijn, afhankelijk van de ernst van de ziekte. Als gevolg van dergelijke stops wordt het zuurstofniveau dat een persoon ontvangt, verlaagd.

Daarom is het noodzakelijk om deze kwaal te behandelen.

We kijken meer in detail naar het gevaar van snurken bij mannen in de video:

Welke specialist kan helpen met snurken

Om te begrijpen naar welke arts u moet gaan om te snurken, is het belangrijk om te weten hoeveel redenen er zijn die deze aandoening kunnen veroorzaken. Daarom hebt u voor elk van de gevallen uw eigen specialist nodig. Maar het is altijd noodzakelijk om te beginnen met een bezoek aan een therapeut die op basis van een eerste onderzoek een beslissing neemt over welke richting het gaat. Meestal worden patiënten met een soortgelijk probleem verwezen naar een otolaryngoloog, somnoloog of tandarts, minder vaak naar een gastro-enteroloog, neuroloog, cardioloog, oncoloog of zelfs een psychotherapeut.

KNO-arts

Om van snurken af ​​te komen, moet u contact met hem opnemen als de ziekte werd veroorzaakt door problemen in de bovenste luchtwegen. Het kunnen bacteriële infecties, chronische loopneus, sinusitis, een gebogen neustussenschot, tumoren en vreemde voorwerpen in het strottenhoofd en zelfs te grote klieren zijn. Afhankelijk van de aard van de pathologie krijgt de patiënt medicijnen voorgeschreven of wordt een operatie aanbevolen.

Meld u nu aan voor ENT:

stomatoloog

In sommige gevallen zal een tandarts helpen

Vaak is de oorzaak van snurken een onjuiste beet - een te korte onderkaak zorgt ervoor dat de spieren van de keelholte constant in een ontspannen toestand rusten en wanneer een persoon op zijn rug slaapt, provoceert hij bovendien de tong om terug te vallen. De orthodontist tandarts is betrokken bij het oplossen van deze problemen en in gevorderde gevallen is hij een specialist op het gebied van maxillofaciale chirurgie.

Maak nu een afspraak met een orthodontist tandarts:

somnology

Een somnoloog houdt zich bezig met slaapstoornissen, waaronder snurken. Met behulp van hardware-onderzoek identificeert hij mogelijke pathologieën van de luchtwegen, vooral de anatomische structuur van de schedel, die de ademhaling negatief kunnen beïnvloeden, en alle veranderingen die tijdens de slaap in het lichaam optreden.

We kunnen dus zeggen dat er geen definitief antwoord bestaat op de vraag wie snurken behandelt - elk geval is individueel, wat betekent dat de keuze van een specialist en een manier om het probleem op te lossen volledig afhangt van de redenen die de ontwikkeling ervan hebben veroorzaakt.

Meld u nu aan bij de Somnologist:

Ademhalingsstoornissen in een droom: soorten, graden van gevaar

Het mechanisme van de ontwikkeling van snurken wordt geassocieerd met problematische luchtpassage door de luchtwegen tijdens nacht- of dagslaap. De belangrijkste oorzaak van ronopathie is een verminderde tonus van het strottenhoofd. In een normale toestand staan ​​ze onder spanning, waardoor het lumen breed is, waardoor een persoon vrij kan ademen.

Tijdens spierontspanning wordt het lumen smaller, de stroom luchtmassa's wordt dunner, maar hun stroomsnelheid neemt toe. Dit zorgt ervoor dat de tong en de lucht oscilleren. Een karakteristiek snurkgeluid verschijnt.


Andere oorzaken van ronchopathie:

 • te zwaar
 • problemen met het neustussenschot,
 • proliferatie van lymfoïde weefsel van de nasofaryngeale ring.

Snurken draagt ​​bij aan een algemene achteruitgang van het welzijn. Patiënten klagen over chronische vermoeidheid, ochtendmisselijkheid. Experts schrijven deze aandoening toe aan een verstoring in de normale slaap. Door problematische neusademhaling kunnen de hersenen niet volledig ontspannen.

Het functioneren van het zenuwstelsel is verstoord. Bij het medisch onderzoek identificeert de arts problemen met geheugen en oplettendheid. Het risico op cardiale en vasculaire pathologieën neemt toe.

Stomatoloog

Welke arts moet worden geraadpleegd voor snurken als de oorzaak de onjuiste structuur van de kaken of tanden van een vrouw of man is?

Snurken veroorzaakt vaak een kleine onderkaak of malocclusie. In dit geval is het overleg met de tandarts en orthodontist belangrijk.

Er zijn veel apparaten in het arsenaal van specialisten die de symptomen en manifestaties van ronopathie kunnen verlichten. Dit zijn allerlei mondbeschermers, tepels, clips. Op afspraak van de tandarts kunt u de beste oplossing voor het probleem kiezen.

Overleg: wat kan worden verwacht

Er is een populaire overtuiging dat het percentage snurkende mannen onder iedereen die aan een dergelijke aandoening lijdt veel hoger is dan het eerlijkere geslacht. Mannen vragen zich zelfs veel meer af wat voor soort arts snurken behandelt en medische hulp in dit verband zoeken. Hoogstwaarschijnlijk moeten ze zo'n stap zetten onder druk van hun gevoelig slapende helften, die het recht verdedigen om in stilte te rusten. Bovendien verschijnt snurken bij vrouwen in de regel veel later, in de leeftijd van 50-55 jaar en ouder, terwijl mannen vaak uit de eerste hand over dit probleem weten op de leeftijd van 40.

Maar beiden, nadat ze besloten hebben de hulp van professionals in te schakelen, moeten eerst een therapeut bezoeken die een eerste onderzoek zal doen, een anamnese verzamelen en op basis daarvan een voorlopige conclusie trekken over de mogelijke oorzaken van deze aandoening. De raadpleging van een KNO-arts, die een onderzoek zal uitvoeren en, indien nodig, aanvullende hardwarestudies en tests voorschrijft om pathologieën in de structuur van de luchtwegen of bacteriële infecties te identificeren, is in deze situatie uiterst belangrijk.

Als tijdens het onderzoek werd aangenomen dat de oorzaak van het trillingsgeluid tijdens de slaap kaakdefecten is, krijgt de patiënt een tandartsconsult. Zijn taken omvatten het beoordelen van malocclusie, op basis waarvan speciale apparaten worden geselecteerd - beugels, kaakplaten of mondbeschermers - die de situatie kunnen verbeteren. Het consult van een somnoloog omvat ook allereerst onderzoek van de nasopharynx en hardwarestudies, op basis waarvan de patiënt aanbevelingen krijgt die de kwaliteit van de slaap en de toestand van de keelspieren kunnen verbeteren.

Welke arts behandelt snurken bij mannen?

Naar welke dokter moet ik gaan om te snurken? Bovenstaande zijn de oorzaken van de kwaal. Zoals u begrijpt, treedt dit meestal op vanwege problemen met KNO-organen. Dat is waarom met snurken, een specialist die eerst moet worden geraadpleegd en otolaryngoloog zal zijn. Deze arts is het meest toegankelijk voor de patiënt. Hij is in bijna elke kliniek. Om hem gewoon op het beleid te krijgen.

Niettemin de ziekte kan ook optreden als gevolg van malocclusie. Neem in dit geval contact op met de orthodontist.

Als u snurkt, naar welke arts moet ik dan gaan? Kortom, degene die snurken behandelt, is een somnoloog.

Waar moet je eerst heen?

Wanneer een persoon zich er volledig van bewust is dat hij ademhalingsproblemen heeft in zijn slaap, heeft hij een volledig logische vraag over welke arts snurken behandelt. Ondanks het feit dat bijna de helft van de wereldbevolking lijdt aan een overtreding, kan niet iedereen denken aan het feit dat er een specialist is die de ziekte kan genezen. Om in de handen van een ervaren professional te vallen, moet u onmiddellijk naar een afspraak met een therapeut of huisarts gaan.

De specialist luistert naar de klachten van een persoon en voert een eerste onderzoek uit. Het is de therapeut die beslist naar welke arts hij gaat snurken om volledige hulp te ontvangen.

Na het bestuderen van alle kenmerken van de overtreding en het verzamelen van een anamnese, kan de arts de patiënt doorverwijzen naar een otolaryngoloog, somnoloog of tandarts. Laten we in meer detail bekijken hoe deze artsen kunnen helpen.

De arts die snurken behandelt

Als er wordt gesnurkt, welke arts moet worden geraadpleegd, zal de therapeut vertellen. Meestal onderzoeken 3 specialisten de patiënt: KNO, tandarts en somnoloog. Elke profielarts bestrijdt een aandoening rekening houdend met zijn etiologie.

Als het syndroom zich in een milde mate manifesteert, wordt het aanbevolen om een ​​KNO-specialist te raadplegen. Bij ernstige problemen met de onderkaak moet u naar de tandarts gaan. Een patiënt die een afspraak met een somnoloog heeft gekregen, krijgt een behandeling met een speciaal hulpmiddel voorgeschreven. Met zijn hulp is een goede luchtcirculatie verzekerd.

Een dergelijke therapie voorkomt ademhalingsstilstand in een droom. Als een defect in de structuur van de nasopharynx wordt gevonden bij een kind of een volwassen patiënt, is chirurgische hulp vereist.

Somnology

Op de vraag welke arts snurken behandelt, wordt een somnoloog meestal onder generalisten genoemd. Hij wordt benaderd wanneer andere artsen geen problemen hebben gevonden in een nauw profiel en specialisatie.

De somnoloog wordt ook herinnerd als het gaat om welke arts snurken behandelt, vergezeld van obstructieve apneu. Bovendien voeren somnologische centra een breed scala aan onderzoeken uit om gerelateerde problemen te identificeren. In dergelijke laboratoria is de nieuwste apparatuur geïnstalleerd en is het mogelijk om de gezondheidsparameters te controleren.

Overzicht

Om de juiste manier te vinden om van de ziekte af te komen, moet de arts die snurken behandelt, een aantal onderzoeken uitvoeren, in de eerste plaats om de oorzaken van het optreden te achterhalen. Hiertoe gebruikt elk van de experts zijn eigen arsenaal aan methoden:

 1. somnology onderzoekt de nasopharynx met een speciale spiegel of nasifaringoscoop, wijst een röntgenfoto van de luchtwegen, cefalometrie (röntgenonderzoek van de schedel) en polysomnografie toe, waarmee de toestand van het lichaam tijdens nachtrust kan worden beoordeeld en de oorzaken van slaapstoornissen kunnen worden vastgesteld.
 2. KNO-artsNaast onderzoek kan hij een röntgenfoto voorschrijven om neoplasmata in het strottenhoofd te detecteren, evenals een klinische bloedtest en een uitstrijkje in de keel in gevallen van vermoedelijke bacteriële infectie.
 3. Orthodontist TandartsIn de regel is het beperkt tot het onderzoeken van de patiënt, maar in speciale gevallen kan het worden doorverwezen naar de afdeling maxillofaciale chirurgie.

Bovendien kan de patiënt een elektrocardiogram van het hart, echografie van het spijsverteringskanaal en de schildklier, hormoonanalyse en een consult van een neuroloog en allergoloog worden voorgeschreven.

Geïntegreerde aanpak

Slaapstoornissen behandelen zo'n tak van geneeskunde als somnologie. doorgaans verschillende artsen werken met een persoon met een slaapprobleemdie snurken behandelen en de factoren die het beïnvloeden, elimineren: somnoloog, KNO, voedingsdeskundige, therapeut.

Een geïntegreerde benadering van de patiënt helpt bij de behandeling van snurkenachterhalen waarom snurken voorkomt. Met deze uitgebreide aanpak kunt u de oorzaak van snurken snel identificeren en verhelpen.

Zo'n specialist als een somnoloog lost niet alleen het probleem van snurken op. Je kunt ook omgaan met problemen zoals tandengeknars in een droom, somnabulisme en andere slaapstoornissen.

Hulp van de somnoloog

De wetenschap van slaap en haar verstoringen wordt somnologie genoemd. Het bleek relatief recent en combineerde kennis uit de volgende gebieden:

 • Longziekten,
 • KNO,
 • neurologie,
 • Psychiatry.

Een specialist somnoloog bestudeert het probleem van snurken en zoekt naar de oorzaak bij verschillende aandoeningen. De diagnose is gebaseerd op de resultaten van een patiëntonderzoek en hardwaretests.

Eerst luistert de arts naar de patiënt en onderzoekt hij zijn nasopharynx met behulp van een speciale spiegel of nasopharyngoscope, die rechtstreeks in de neusholte wordt ingebracht. Een röntgenonderzoek kan ook worden voorgeschreven, het is noodzakelijk om de aanwezigheid van pathologieën van de luchtwegen uit te sluiten of te bevestigen.

Gebruikt in de praktijk van somnologen en cefalometrie. Met behulp van deze techniek kan een specialist de relatie tussen de anatomische structuur van de schedel en ademhalingsstoornissen bevestigen of weerleggen.

In sommige gevallen krijgt de patiënt somnografie voorgeschreven. Dit is een onderzoek dat wordt uitgevoerd wanneer de patiënt slaapt. Met behulp van speciale instrumenten en sensoren kunnen artsen veranderingen in het lichaam volgen tijdens een nachtrust.

RAADPLEGINGEN VAN ANDERE ARTSEN

Naast de bovengenoemde specialisten kan een snurkende patiënt de hulp van andere artsen nodig hebben.

De meest noodzakelijke artsen:

 • endocrinoloog
 • Deze arts is onmisbaar wanneer ronchopathie wordt veroorzaakt door obesitas of hypertrofische schildklier. In beide gevallen drukken overwoekerde weefsels op het strottenhoofd en versmallen het ademhalingslumen.
 • allergoloog
 • Allergische rhinitis en larynxoedeem kunnen ronchopathie veroorzaken. De arts zal monsters nemen, allergenen vaststellen en een behandeling voorschrijven.
 • Maxillofaciale chirurg
 • De hulp van deze arts is noodzakelijk wanneer u een operatie aan de neusbeenderen of onderkaak moet uitvoeren.
 • longarts
 • Dit is een arts die gespecialiseerd is in longpathologieën. Ronchopathie kan voorkomen bij ziekten van de longen, bronchiën en strottenhoofd. Dan de directe weg naar deze dokter.

Dit is geen volledige lijst van specialisten wier advies nodig kan zijn bij de behandeling van snurken. De patiënt wordt ook vaak doorverwezen naar een cardioloog, neuroloog, oncoloog en andere professionals.

Mogelijke behandelingen

Na te hebben besloten welke arts naar snurken moet gaan, moet de patiënt ook leren over de meest voorkomende methoden voor de behandeling van deze aandoening. Als het probleem van tandheelkundige aard is, dat wil zeggen, de oorzaak van het snurken was een onjuiste beet, is een beugelsysteem of een speciale intraorale applicator geselecteerd om het op te lossen, de onderkaak naar voren te duwen en daardoor de grootte van de luchtwegen te vergroten. Om de tonus van de spieren van de keelholte te verhogen, kan bovendien een individuele mondkap met kaakverband worden gemaakt, die tijdens de slaap moet worden gedragen.

Een KNO-arts gebruikt meestal medicijnen als het gaat om ontstekingsprocessen in de nasopharynx of het strottenhoofd, en kan ook suggereren chirurgische verwijdering van neoplasmata, vergrote amandelen of defecten van het neustussenschot. Somnoloog behandelt snurken met behulp van speciale oefeningen die zijn ontworpen om de faryngeale spieren, tonische homeopathische middelen en SINAP-therapie te trainen, die effectief het probleem van apneu aanpakt door speciale massage-apparaten te gebruiken tijdens de slaap, die zorgen voor een constante luchttoevoer naar de bovenste luchtwegen .

Is het probleem van de verplichte medische verzekering opgelost en wat is hiervoor nodig?

Niet altijd kan het probleem van snurken worden geëlimineerd volgens de verplichte medische verzekering. De oorzaken van snurken kunnen immers zeer divers zijn. Soms heb je de hulp nodig van een arts die geen medische verzekering voor medische verzekering ontvangt.

Maar meestal kan een otolaryngoloog helpen bij de behandeling van snurken. Hij leidt een receptie over het beleid.

Om er te geraken, moet u een ticket nemen naar de KNO-arts in de kliniek waaraan de patiënt is verbonden. U kunt online een ticket nemen. U kunt ook telefonisch een afspraak maken met deze arts.

Voor online opname is er een speciale applicatie op het sociale netwerk Vkontakte. Er is ook een telefoonnummer voor afspraak met een arts. Elk gebied heeft zijn eigen telefoonnummer. Het is ook te vinden op de site van de kliniek.

Op de dag van opname moet u ongeveer 20 minuten voor het begin van de afspraak naar de receptie gaan. Gedurende deze tijd moet u in het register uw kaart en de statistische coupon meenemen, die de arts nodig heeft voor het melden.

Snurkende arts belde somnoloog. U kunt ook contact met hem opnemen over het MHI-beleid. De receptie is op afspraak bij staatsklinieken. U kunt zich online registreren op de site van de dichtstbijzijnde kliniek.

Welke specialist als eerste

Overtreding van de spierspanning van de nasopharynx en smalle luchtwegen dragen bij aan het verschijnen van ratelende geluiden in een droom. Ze interfereren niet alleen met slaap, maar zijn ook een symptoom van pathologische processen in het lichaam. Om uw gezondheid te behouden, moet u de oorzaak van snurken achterhalen en een behandeling ondergaan die is voorgeschreven door een arts.

Als u zich zorgen maakt over ademhalingsproblemen tijdens een nachtrust, moet u contact opnemen met uw lokale huisarts. De arts zal een visueel onderzoek uitvoeren, de patiënt interviewen en de nodige tests voorschrijven. Na onderzoek van het klinische beeld van de patiënt zal de arts hem doorverwijzen naar de juiste enge specialisten.

Als snurken wordt veroorzaakt door ademhalingsziekten, trauma aan de neus of keel, moet u contact opnemen met de otolaryngoloog.

Een KNO-arts heeft een breed scala aan kennis en is in staat om complexe ziekten te onderscheiden.

Het kan helpen wanneer ademhalingsmoeilijkheden optreden als gevolg van:

 • vreemd lichaam in de nasopharynx,
 • schade aan het neustussenschot,
 • acute en chronische rhinitis
 • amandelontsteking,
 • adenoïden.

Allereerst onderzoekt de arts de persoon, voelt de lymfeklieren, onderzoekt de slijmvliezen. Endoscopie kan nodig zijn om de diagnose te verduidelijken. Een dunne buis wordt ingebracht in de sinussen of keelholte, uitgerust met een camera en een kleine zaklamp. Het beeld wordt uitgezonden op een computerscherm. Met de procedure kunt u het ontstekingsproces, de ophoping van pus, slijm, poliepen en andere problemen die ronopathie veroorzaken diagnosticeren.

Als de oorzaak van snurken ontsteking van de amandelen of trauma aan het neustussenschot is, beveelt de otolaryngoloog een operatie aan. Wanneer het probleem verband houdt met het infectieuze proces, worden medicatie en het spoelen van de neus voorgeschreven.

Somnoloog behandeling

Een arts die gespecialiseerd is in slaapstoornissen kan zelf een behandeling voorschrijven. Als de reden alleen ligt in het verlies van tonus van het strottenhoofd, ontvangt de patiënt dergelijke aanbevelingen:

 1. Voer speciale oefeningen uit voor het trainen van de keelspieren. Ze bestaan ​​uit spanning van de wortel van de tong en de onderkaak, en zullen automatisch "pompen" en de spieren van de keelholte.
 2. Het gebruik van homeopathische geneesmiddelen. Om spiertonus te verhogen en de bijbehorende symptomen van snurken te verwijderen, zullen hulpmiddelen zoals Snorex, MySleepGood en anderen helpen. Ze zijn gemaakt op basis van natuurlijke plantaardige componenten die een tonisch, hydraterend en omhullend effect hebben.
 3. Stoppen met roken. Bij zware rokers leent het slijmvlies zich voor constante irritatie, wat zwelling veroorzaakt en het lumen van de keelholte vernauwt. Om dit proces te stoppen, moet u volledig stoppen met roken.
 4. Gewichtsverlies Overgewicht is vaak de oorzaak van snurken, omdat vetafzettingen in de luchtwegen hun lumen versmallen. Afvallen helpt het probleem te verhelpen.
 5. Weigering van alcohol, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Alcohol en sommige medicijnen van de aangegeven groepen veroorzaken volledige ontspanning van het spierweefsel van het zachte gehemelte en de keelholte, wat leidt tot het verschijnen van snurken.
 6. Synaptic therapie. Als slaapapneu (tijdelijke ademhalingsstilstand) de oorzaak is van de aandoening, wordt het gebruik van een apparaat dat de optimale druk in de bovenste luchtwegen handhaaft door continu lucht toe te voeren via een speciaal masker voorgeschreven.

KNO-arts

Een otolaryngoloog is een specialist in snurken veroorzaakt door ziekten van de bovenste luchtwegen. Voorstudies worden uitgevoerd om een ​​vreemd lichaam en neoplasma te identificeren. Als er een vermoeden van infectie bestaat, wordt een laboratoriumdiagnose voorgeschreven.

ENT kan een operatie voorschrijven die gericht is op het verwijderen van neoplasmata en ontstoken amandelen. Eventuele afwijkingen in de structuur van de neus worden geëlimineerd door de chirurgische methode. Soms is snurken een reden om een ​​clip te installeren. Met zijn hulp breiden de luchtwegen zich uit, het proces van lucht die erdoorheen stroomt is genormaliseerd. Deze methode is opgenomen in symptomatische en systemische behandeling.

WELKE ONDERZOEKEN KAN DE ARTS AANSTELLEN

Welke arts moet worden geraadpleegd voor snurken en welke tests moeten worden uitgevoerd, worden gedetailleerd uitgelegd bij een huisartsafspraak. Tijdens het onderzoek kunnen dergelijke onderzoeken worden voorgeschreven:

kardiogramDeze studie is vereist omdat snurken een veel voorkomende oorzaak is van hartritmestoornissen.
24-uurs bloeddrukmetingVan bijzonder belang zijn gegevens die 's nachts worden verkregen.
encefalogramEen onderzoek naar de zenuwactiviteit van de hersenen.
fluorgrafieDe longen worden eerst onderzocht om ontstekingsprocessen en chronische ziekten uit te sluiten.
polysomnographyEen informatief uitgebreid onderzoek dat de parameters meet van verschillende fysiologische processen die zich tijdens het slapen in het menselijk lichaam voordoen. Deze studie is de gouden standaard bij het onderzoeken van patiënten met ronchopathie en obstructieve slaapapneu.

Naast de genoemde diagnostische methoden, schrijft elke nauwe specialist analyses voor op basis van zijn profiel. Dit kunnen allergietesten, functionele testen van de longen, hormonale onderzoeken, enz. Zijn.

ENT hulp

Een otolaryngoloog is ook een arts die snurken behandelt. Een deskundige kan een effectieve behandeling voorschrijven voor ziekten van de bovenste luchtwegen als deze een aandoening veroorzaken. ENT voert hardwarestudies uit om vreemde lichamen en neoplasmata te detecteren en onderzoekt ook de patiënt. Als een bacteriële infectie wordt vermoed, worden laboratoriumtests van een keeluitstrijkje en een bloedtest voorgeschreven.

Een otolaryngoloog kan ook een operatie ondergaan. Met behulp van de operatie worden tumoren en ontstoken amandelen verwijderd. Als de patiënt afwijkingen in de structuur van de neus heeft, worden ze chirurgisch gecorrigeerd.

In sommige gevallen kan een specialist de anti-snurkbeugel aanbevelen, die de luchtwegen uitbreidt en de doorgang van lucht door hen normaliseert. Dit apparaat wordt zowel voor symptomatische als systemische behandeling gebruikt.

Arts

De therapeut behandelt zelf niet snurken, maar je kunt niet zonder een bezoek aan hem. De arts verzamelt een anamnese, onderzoekt de patiënt en besluit pas daarna naar welke specialist de patiënt moet worden doorverwezen, en afhankelijk van de reden die tot het probleem heeft geleid. In dit geval kan de therapeut verwijzen naar de volgende specialisten:

KAN HET WORDEN BEHANDELD ZONDER ARTSEN

Snurken kan alleen worden verslagen als het wordt veroorzaakt door fysiologische oorzaken en geen bedreiging voor de gezondheid vormt. In deze gevallen moet u uw levensstijl veranderen, uw slaaphouding veranderen of de lucht in de kamer bevochtigen.

Als ronopathie een symptoom is van een gevaarlijke ziekte, is zelfmedicatie in geen enkele vorm acceptabel.

Concluderend kunnen we concluderen: snurken kan het beste worden behandeld door artsen. Er is dus een grotere kans op een gunstig resultaat en het voorkomen van complicaties.

Wie te gaan met baby snurken

Ouders die met een soortgelijk probleem worden geconfronteerd, maken zich natuurlijk zorgen over de vraag welke arts contact moet opnemen met hun kind om te snurken om het op tijd kwijt te raken en ernstiger gevolgen te voorkomen. De meest voorkomende oorzaak van deze aandoening bij kinderen zijn problemen met de nasopharynx, bijvoorbeeld een loopneus, sinusitis of adenoïden, wat betekent dat u eerst een kinderarts en otolaryngoloog moet bezoeken. Het zal nuttig zijn om het kind en de tandarts te laten zien, omdat het beter is om occlusiedefecten zo snel mogelijk te corrigeren.Vergeet bovendien de dagelijkse luchten van de kinderkamer niet, vooral voordat u naar bed gaat, natte reiniging, een goed geselecteerd kussen dat geschikt is voor de baby op leeftijd en het gebruik van vochtinbrengende druppels in de neus op basis van zeewater.

Hoe identificeert u een goede specialist?

Welke arts te gaan met snurken besloten, en Hoe een goede specialist te vinden? Een gekwalificeerde arts is te vinden op de beoordelingen. Het wordt afgeraden om reviews online te lezen. Dit komt door het feit dat de hoofden van privéklinieken kunnen proberen de populariteit van klinieken te vergroten en artsen in recensies zelf te prijzen.

Om een ​​arts te selecteren die snurken behandelt, vertrouw op de feedback van je vrienden, evenals hun vrienden. Dit is hoe het mogelijk zal zijn om precies echte beoordelingen over de kwalificaties van de arts te krijgen, en niet door het klinisch management te worden geliquideerd.

Het is het beste om een ​​goede specialist te zoeken door mensen die je kent te interviewen. U kunt een aanvraag achterlaten op sociale netwerken en een repost aanvragen. Meestal adviseren mensen die dit probleem al hebben behandeld graag de artsen met wie ze contact hebben opgenomen en vertellen hoe de behandeling is verlopen, welk resultaat ze hebben bereikt. Welke specialisten kunnen worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek, waarom dit kan worden gedaan

Bij de behandeling van snurken kan een KNO-arts een aanvullend onderzoek naar de volgende specialisten sturen:

 1. orthodontist - zal bepalen of de patiënt de juiste beet heeft.
 2. voedingsdeskundige. Het probleem van snurken kan worden veroorzaakt door overgewicht. Een voedingsdeskundige kan de voeding aanpassen en het gewicht van de patiënt tot normaal verlagen.
 3. arts. Deze arts helpt bij het bepalen van de algemene toestand van de patiënt, helpt bij het stoppen met roken, als een dergelijk probleem optreedt.
 4. somnology. Het zal helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren.

Bezoek aan de tandarts

Een vrij veel voorkomende oorzaak van snurken is malocclusie. Wanneer de onderkaak te kort is, zijn de spieren van de keelholte in een ontspannen toestand, bovendien kan het de tong terugzinken als de persoon op zijn rug ligt. De orthodontist kan de situatie veranderen door beugelsystemen of speciale bekplaten te installeren. In geavanceerde gevallen is de hulp van de maxillofaciale chirurg vereist.

Een tijdelijke oplossing voor het probleem kan de vervaardiging van individuele mondbeschermers zijn. De tandarts neemt een schimmel uit de kaak, die dient als een "vorm" voor toekomstige aanpassing. De tandtechnicus maakt het mondstuk rechtstreeks. Het wordt alleen 's nachts gedragen om de toon van de keelspieren te verhogen, om te voorkomen dat de tong valt en knarsetanden.

Wie is een somnoloog en wat geneest hij?

Somnology is een wetenschap die slaap en eventuele problemen die daarmee samenhangen bestudeert. Dit is een jonge wetenschap die relatief recent is verschenen. Somnology combineert otolaryngologie, psychiatrie, pulmonologie en neurologie. Somnologiespecialisten worden respectievelijk somnologen genoemd. Als u de waarde van professionals op dit gebied vereenvoudigt, kunnen we zeggen dat de somnoloog een arts is voor snurken. Het is aan hem dat therapeuten meestal hun patiënten doorverwijzen, als deze specialist in de dichtstbijzijnde klinieken oefent.

Voordat u toewijst behandeling, voert de arts een onderzoek uit bij de patiënt. Vervolgens schrijft de somnoloog studies voor om de oorzaak van snurken te bepalen:

 • Onderzoek van de nasopharynx met behulp van een nasopharyngoscope door de neusholte,
 • Röntgenonderzoek om pathologieën van de luchtwegen te detecteren of te elimineren,
 • Cefalometrie - hiermee kunt u de aanwezigheid of afwezigheid van een verband tussen de structuur van de schedel en aandoeningen van de luchtwegen detecteren,
 • Somnografie is een studie die wordt uitgevoerd terwijl een persoon slaapt. Speciale sensoren worden op de patiënt aangebracht waardoor wat er met de patiënt in deze toestand gebeurt op de monitor wordt weergegeven.

Alleen op basis van deze maatregelen geeft de arts een mening. Als de somnoloog bepaalde dat snurken verscheen als gevolg van verzwakking van de spieren van het strottenhoofd, krijgt de patiënt de volgende therapie voorgeschreven:

 1. Speciale oefeningen die de spieren van het strottenhoofd helpen. Gymnastiek is gebaseerd op regelmatige spanning van de onderkaak en de wortel van de tong. Hierdoor worden de spieren snel elastischer.
 2. Synaptic therapie. De essentie van de methode is om te stoppen met ademen voor een korte periode en tegelijkertijd wordt lucht toegevoerd aan de bovenste luchtwegen met een speciaal apparaat.
 3. Homeopathische geneesmiddelen. De arts schrijft middelen voor die de spieren van het strottenhoofd versterken. Dankzij deze medicijnen kan een persoon volledig van snurken afkomen.

Tijdens therapeutische maatregelen moet de patiënt zich houden aan de volgende regels:

 • Weigering om alcohol, kalmeringsmiddelen en slaappillen te drinken. Deze fondsen ontspannen het spierweefsel van het gehemelte en strottenhoofd en vernietigen de hele behandeling.
 • Stoppen met roken. Sigarettenrook irriteert de slijmvliezen van het strottenhoofd, wat leidt tot het optreden van zwelling van de zachte weefsels. Dit leidt tot een geleidelijke vernauwing van het lumen en verergering van snurken.
 • Normalisatie van lichaamsgewicht. Bij overgewicht vernauwt het lumen in de luchtwegen als gevolg van vetophopingen. Het resultaat is snurken. Soms is het voldoende om af te vallen om het probleem op te lossen.

Alleen een geïntegreerde aanpak van het probleem garandeert een positief resultaat. Het niet naleven van de regels tijdens de behandeling wordt de reden voor de inefficiëntie.

Overleg met andere artsen

In sommige gevallen is de oorzaak van het ratelende geluid in een droom moeilijk te bepalen. Een onaangenaam fenomeen kan verschillende stoornissen in het lichaam veroorzaken. Snurken is vaak een symptoom:

 • endocriene ziekten
 • hypertensie,
 • allergieën,
 • hart- en vaatziekten
 • schildklierdisfunctie,
 • storingen van het zenuwstelsel,
 • ziekten van het maagdarmkanaal.

Om deze reden vereist een grondige diagnose de tussenkomst van vele specialisten en een onderzoek van het hele organisme. Om de juiste behandeling te kiezen, heeft u een consult nodig:

 • neuroloog en psychotherapeut,
 • cardioloog en oncoloog,
 • gastro-enteroloog en allergoloog.

Elke specialist schrijft een verwijzing voor tests uit en voert medisch onderzoek uit om de oorzaak van snurken te bepalen.

Conclusie

Het is heel belangrijk om een ​​ziekte zoals snurken te genezen. Deze ziekte beïnvloedt immers de kwaliteit van het menselijk leven. Er zijn gevallen van overlijden door de ziekte. Soms stikken mensen in een droom. Welke arts moet gaan snurken, weet je nu - aarzel niet! Verwaarloos de behandeling van de ziekte niet en wees gezond!

Is het mogelijk om te herstellen zonder artsen

Degenen die ten onrechte geloven dat dit probleem niet zo ernstig is, en zich geen zorgen maken over welke arts ze moeten gaan wanneer ze snurken, zoeken vaak naar onconventionele manieren om van deze aandoening af te komen, voornamelijk met behulp van traditionele medicijnrecepten. In dit geval zijn er speciale recepten op basis van olijfolie die zwelling van de keelholte, honing met koolsap of citroen, evenals stoombaden en infusies met eucalyptus verlicht. Natuurlijk zal het gebruik ervan een positief effect hebben, maar snurken, vooral veroorzaakt door ernstige ziekten of tumoren, kan niet volledig worden genezen zonder gekwalificeerde hulp van specialisten. Bovendien kan zelfmedicatie in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid, omdat de ware oorzaak van deze aandoening wordt genegeerd, wat betekent dat het risico op ernstige complicaties elke dag zal toenemen.

Behandeling bij de otolaryngoloog

Een otolaryngoloog is een andere arts die snurken behandelt. Zijn bezoek is relevant als de oorzaak van het probleem een ​​ziekte van de bovenste luchtwegen is. De arts diagnosticeert de pathologie en schrijft therapie voor. Meestal is de behandeling gebaseerd op het nemen van medicijnen.

De otolaryngoloog houdt zich bezig met de behandeling van de volgende pathologieën die het optreden van snurken veroorzaken:

 1. Neus en nasopharynx - sinusitis, chronische rhinitis en adenoïden,
 2. Laryngopharynx - een toename van de amandelen, terugtrekking van de wortel van de tong,
 3. Oropharynx - tonsillitis, een toename van de amandelen, een afname van de toon van het zachte gehemelte, een verlenging van de palatinetong.

Voordat de therapie wordt voorgeschreven, moet de arts de luchtwegen van de patiënt onderzoeken om vreemde voorwerpen te detecteren. Het helpt ook om de aanwezigheid van neoplasmata op het strottenhoofd te detecteren, indien aanwezig.

Als de otolaryngoloog vermoedt dat infectieuze pathologieën veroorzaakt door schadelijke bacteriën, dan schrijft hij de keeluitstrijkje aan de patiënt voor, evenals een algemene bloedtest.

Als tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat de klieren van de persoon zijn vergroot, schrijft de arts een operatie voor. De specialist voert de operatie uit als er neoplasmata op het strottenhoofd zijn die een bedreiging vormt voor de menselijke gezondheid of het leven.

De verkeerde structuur neus - een van de oorzaken van snurken. Een dergelijk probleem kan aangeboren of verworven zijn. De manier om het op te lossen is correctie. De beslissing over de operatie wordt genomen door de otolaryngoloog in overleg met de patiënt.

Snurken voor kinderen: met wie contact opnemen

Als het fenomeen in kwestie wordt waargenomen bij een kind, is het noodzakelijk om een ​​kinderarts te raadplegen. Een veel voorkomende oorzaak van ronchopathie zijn problemen met de nasopharynx, waaronder sinusitis, adenoïden. Daarom kan de kinderarts een kleine patiënt doorverwijzen naar de otolaryngoloog.

Specialisten adviseren meerdere keren per jaar naar de tandarts te gaan. Profylactische onderzoeken helpen om tijdig malocclusie op te sporen waardoor het kind snurkt.

Om bronchopathie te voorkomen is het noodzakelijk:

 • ventileer de kinderkamer vaak
 • pak een kussen op leeftijd,
 • hydrateer het neusslijmvlies met druppels op basis van zeewater.

Welke onderzoeken kan een arts voorschrijven

Aanvullende afspraken zijn afhankelijk van het bijbehorende beeld van de ziekte.

 1. Als een persoon te zwaar is en rookt, kan zijn longfunctie zijn aangetast, wat bijdraagt ​​aan het uiterlijk van het apneu-syndroom. Dergelijke patiënten hebben een reden om longfunctietesten te ondergaan. Ze bepalen openheid, bronchiaal volume en ademhalingssnelheid.
 2. Ze maken een elektrocardiogram zonder falen, meten de druk tijdens het liggen en staan.
 3. Om de ademhalingsintensiteit van een slapende persoon te achterhalen en hypoxie (zuurstofgebrek van weefsels) uit te sluiten, wordt de polysomnografiemethode gebruikt. De patiënt wordt op de lichaamssensoren geplaatst. Ze registreren hersenactiviteit en hartslag in een droom.
 4. Pulsoximetrie wordt gebruikt om het niveau van hypoxie bij mannen en vrouwen te bepalen. De techniek onthult de mate van bloedzuurstofverzadiging.

In een vroeg stadium is het gemakkelijker om het pathologische proces te genezen en de oorzaak van snurken weg te nemen. Tijdige toegang tot een arts is een betrouwbare manier om een ​​rustige, gezonde nachtrust te garanderen.

Tot slot

Verschillende artsen kunnen snurken tegelijk behandelen. De meest competente in deze zaak zijn somnologen. In sommige gevallen kan echter de hulp van andere specialisten nodig zijn, omdat verschillende pathologieën een overtreding veroorzaken. Tijdig gekwalificeerde hulp zoeken is de sleutel tot een goede nachtrust en een goede gezondheid.

Wanneer naar de tandarts?

Een tandarts is een andere arts die moet worden geraadpleegd over snurken. Een bezoek aan deze specialist is relevant als snurken is ontstaan ​​door malocclusie. Als de onderkaak een onevenredige grootte heeft ten opzichte van de bovenkaak, leidt dit tot een verslechtering van de spieren van het strottenhoofd. Het probleem is op twee manieren opgelost:

 • Met beugels of speciale platen,
 • Chirurgie uitgevoerd door de maxillofaciale chirurg.

Let op! Een individuele dop helpt om de situatie tijdelijk op te lossen. De tandarts maakt een indruk van de kaak, op basis waarvan de tandtechnicus het overeenkomstige product maakt. Een dergelijk apparaat wordt aanbevolen om te dragen voor een nachtrust. Kapa verbetert de conditie van de spieren van het strottenhoofd, voorkomt dat tanden kraken in een droom en vallen van de tong.

Snurken bij vrouwen en mannen: wie zal helpen

Een vrouw, in tegenstelling tot een man, snurkt met minder intensiteit en volume. Daarom is ze zich misschien niet bewust van zo'n ademhalingsfalen in een droom. Bij verwijzing naar de therapeut vanwege slapeloosheid krijgt de patiënt zelden adequate therapie. Vaker wordt het gevolg geëlimineerd en niet de oorzaak van snurken.

De belangrijkste etiologie van de ontwikkeling van ronchopathie bij mannen houdt verband met hart- en vaatziekten. Nachtelijke slaapproblemen duiden op congestie in de longen, hypertensie.

Osteopaat

Kan een osteopaat snurken genezen? Ja, als de oorzaak van de pathologie een neusletsel is. De arts bepaalt visueel of de patiënt problemen met de neus heeft. Bij kinderen is geboortetrauma de oorzaak. Bij volwassenen wordt schade verkregen door mechanische actie.

Letsel aan de neus leidt tot verlies van toon van het palatinegordijn. Het wordt slap, wat leidt tot rammelen tijdens het inademen van lucht. Twee spieren vormen het palatinegordijn. De ene geeft spanning en de andere ondersteunt. De spieren zijn goed in vorm door de drie-eenheid en de nervus vagus. Letsel aan de neus voorkomt de vrije beweging van zenuwen naar de spieren van het palatinegordijn, wat leidt tot een verslechtering van de toestand van deze spier.

Beschadiging van het reukvermogen leidt ook tot een verslechtering van de bloedcirculatie in dit gebied. Dit leidt tot zwelling van de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen, waardoor deze vernauwen. De aandoening verergert als de patiënt zwaarlijvig is of schadelijke verslavingen heeft. Als gevolg hiervan stroomt de lucht moeilijk door de nasopharynx en treedt snurken op.

Een osteopaat zal helpen om een ​​neusletsel kwijt te raken, maar alleen als de schade niet gerelateerd is aan schade aan het neustussenschot. De arts herstelt de juiste positie van de botten van de schedel en helpt de spieren van het palatinegordijn te versterken. Tegelijkertijd is het belangrijk dat de patiënt het gewicht normaliseert en weigert alcohol en rook te drinken.

Als een persoon snurkt vanwege een beschadigd neustussenschot, dan zal de osteopaat in dit geval het probleem niet volledig oplossen. De arts kan alleen de zwelling van het slijmorgaan van het reukvermogen verminderen. Dit vermindert de kans op snurken tijdens de slaap, maar lost het probleem niet volledig op.

Hulp van chirurg

Welke arts snurken behandelt bij vrouwen, mannen of kinderen, veroorzaakt door vervorming van het neustussenschot, wordt bepaald door de chirurg. Met deze diagnose worden plastische chirurgie, radiofrequente ablatie en endoscopie uitgevoerd. De methode voor het uitvoeren van chirurgische behandeling hangt af van de diagnostische resultaten.


Beoordelingen van patiënten na behandeling zijn verschillend. Sommigen ervaren pijn tijdens revalidatie. Minder vaak komt bloeden voor.

Andere artsen

Welke arts moet worden geraadpleegd voor snurken, hangt af van de oorzaak. Als snurken een symptoom is van een pathologie van het maagdarmkanaal, het cardiovasculaire systeem of de schildklier, wordt aanbevolen om een ​​afspraak te maken met een gastro-enteroloog of cardioloog. In dit geval schrijft de specialist therapie voor de ziekte voor. Snurken verdwijnt vanzelf nadat de patiënt is hersteld.

Snurken is een probleem dat niet kan worden genegeerd, omdat het tijdens de slaap fataal kan zijn. Om deze reden, als een pathologie optreedt, wordt aanbevolen om een ​​therapeut te raadplegen die een verwijzing naar een specialist in snurken zal geven.

Beoordelingen van mensen over verschillende soorten snurken

Onlangs merkte dat mijn baby in een droom snurkt. Ze begon naar zijn adem te luisteren. Het leek mij vreemd en zwaar. We hebben een afspraak gemaakt met onze kinderarts. Ze stuurde ons onmiddellijk naar de ENT. De arts onderzocht, het blijkt - poliepen. We besloten ze met een laser te verwijderen. De operatie was succesvol, er waren geen bijwerkingen.

Vladimir, 39 jaar oud

Onlangs begon hij zwaar te snurken. Mijn vrouw was moe, ze schreef me naar de huisarts. Verschillende tests toegewezen aan een cardioloog.Het blijkt dat ik ischemie heb. De arts heeft pillen voorgeschreven. Ik gebruik ze al meer dan 2 weken. De intensiteit en frequentie van snurken nam inderdaad af.

Antonina, 28 jaar oud

Mijn 8-jarige dochter ontwikkelde snurken en kortademigheid. Na de kinderarts gingen we naar de orthopedist. Het bleek dat bij het wisselen van melktanden de beet was gebroken. Zet accolades.

Alexey, 54 jaar oud

Onlangs werden adenoïden van de kleinzoon verwijderd. Veel specialisten en onze kinderarts waren geneigd tot chirurgische behandeling, aangezien Sasha onlangs ademhalingsproblemen heeft gehad. Adenoïden werden verwijderd door laser.

Maar na de manipulatie was er bloedverlies. Het kind lag langer dan een week in het ziekenhuis. Tegelijkertijd werden pijnstillers met hem geïnjecteerd.

Diagnose en behandeling

Om de juiste behandeling te bepalen, wordt een uitgebreide diagnose uitgevoerd. De somnoloog schrijft polysomnografie voor om de toestand van het lichaam tijdens de slaap te beoordelen.

De otolaryngoloog stuurt de patiënt voor een röntgenfoto om een ​​neoplasma in het strottenhoofd te detecteren. Een orthodontist beveelt vaak onderzoek door een maxillofaciale chirurg aan.

Als de therapie wordt uitgevoerd door specialisten met een smal profiel, wordt bovendien een echografie van het spijsverteringskanaal voorgeschreven. Na het bepalen van de etiologie van snurken, is behandeling aangewezen:

 1. In geval van malocclusie worden beugels of applicator geplaatst.
 2. Van ontsteking schrijft ENT medicijnen voor.
 3. Neoplasmata worden operatief verwijderd.
 4. Een somnoloog behandelt snurken met speciale oefeningen die de keelspieren helpen trainen. Bovendien worden homeopathische middelen voorgeschreven, wordt SINAP-therapie uitgevoerd.

Artsen advies over preventie

Om het voorkomen van snurken te voorkomen, worden enkele wellnessmanipulaties getoond, waaronder oefeningen om de spieren van de tong te versterken.

Bovendien adviseren artsen om zich te ontdoen van slechte gewoonten. Het wordt afgeraden om alcoholische dranken en slaappillen te drinken voordat u naar bed gaat. Je moet jezelf altijd in goede vorm houden.

Als snurken periodiek verschijnt, is dit gecontra-indiceerd om op je rug te slapen. Deze situatie schendt de ademhaling, leidt tot het terugtrekken van de tong. Om niet in een droom op je rug te liggen, wordt aanbevolen om zakken in je pyjama te naaien in het gebied van de schouderbladen. Er wordt een tennisbal in geplaatst.

Als hij zich in een droom omkeert, zal de patiënt ongemak ervaren. Na een paar maanden ontwikkelt de patiënt een reflex die het aannemen van deze houding uitsluit. Om de therapie succesvol te laten zijn, wordt het aanbevolen om uw gewicht te controleren.

Bekijk de video: Het Slaap-Waak Centrum - Jeroen Bosch Ziekenhuis (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter