Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Hoe ziet Ascot stropdas eruit en hoe knoop je het aan?

Ascot stropdas is een van de soorten accessoires die rond de nek van een man worden gebonden met een formele dresscode. Het werd voor het eerst uitgevonden in Groot-Brittannië aan het einde van de 19e eeuw. Aan de buitenkant lijkt Ascot's stropdas op een halsdoek en een klassieke stropdas.

Ascot-banden zijn in de regel niet zo strak als een gewone band. Om Ascot op zijn plaats te binden, spelden ze hem met een haarspeld of speld aan zijn shirt. Traditioneel wordt Ascot stropdas gedragen in de ochtend of middag, na het diner.

De Ascot-stropdas kreeg zijn naam van de race genaamd "Royal Ascot" (Royal Ascot) - dit evenement vereiste een bepaalde dresscode van mannen die de zogenaamde "Morning tailcoat" en Ascot-stropdas droegen. Bovendien werd Ascot soms gedragen voor feesten en bruiloften, als ze overdag werden gehouden.

We hebben een artikel opgesteld waarin we in detail hebben verteld hoe je een stropdas of een halsdoek aan een man kunt binden.

Keer terug naar de hoofdpagina van het ABC van herenstijl.

Wat is een Ascot-stropdas?

Deze vorm van stropdas lijkt in vorm op een normale sjaal die onder de kraag van het shirt past, en de knoop wordt bevestigd met een speciale decoratieve haarspeld of broche. Dit accessoire is vernoemd naar de stad Ascot, waar het op grote schaal werd gebruikt door mannen bij het wandelen van de koninklijke paardenraces en andere seculiere speciale trucs. Dit element van de garderobe van de man is er een integraal onderdeel van geworden. De Ascot-stropdas is in wezen een brede strook stof die in een schuine snede is gesneden.

Wat is een ascotstropdas?

Sommige mensen noemen het een halsdoek. Dit is beter om het niet te doen, omdat het in wezen helemaal geen sjaal is. Bovendien heeft zo'n das zijn eigen naam - "Ascot". Het heeft verschillende variëteiten, maar ze zijn vergelijkbaar in structuur. Om te visualiseren wat het is, zal de volgende illustratie ons helpen.

Overigens zien we op de foto dat het voor iedereen met basis-naaivaardigheden mogelijk is om een ​​ascot-stropdas met zijn eigen handen te naaien. Om dit te doen, moet je twee stroken elegante stof naaien met een breedte van ongeveer 15 cm en een lengte van minimaal 70 cm. Voor het gemak kunnen er meerdere vouwen in het midden worden gelegd (wanneer vastgebonden, zal deze plaats zich in de nek bevinden).

Nu zullen we je vertellen hoe je een halsdoek moet binden aan een man onder een shirt en niet alleen.


Dit is wat elke Amerikaanse cadet snel moet leren wanneer hij de marine binnenkomt: hoe een halsdoek te binden. Misschien is dit niet de belangrijkste vaardigheid, maar als hij volledig in uniform gekleed wil zijn, is hij verplicht deze vaardigheid aan te scherpen om te automatiseren.

Cowboys en padvinders hebben een compleet andere stijl (komt vaker voor) en ze hadden een halsdoek nodig om hun nek en, in sommige gevallen, neus en mond te beschermen.

Maar we vermoeden dat u waarschijnlijk niet tot de eerste behoort, noch de tweede, noch de derde. Dit betekent echter niet dat je dit accessoire niet moet dragen - integendeel, een halsdoek wordt een helder accent in je garderobe en draagt ​​bij aan je look stijlvol en elegant. Het enige wat overblijft is om erachter te komen hoe je de neksjaal van een man op verschillende manieren kunt binden.

Kleurenschema's

Het materiaal voor de Ascot-stropdas is duur gekozen (zijde of fijne wol) zodat het er representatief uitziet, maar het kleurenpalet van de basis moet niet te gevarieerd zijn om pretentie te voorkomen.

Ascot is conservatief van kleur, omdat de Britten een ingetogen volk zijn dat zichzelf niet toestaat om nuances in kleding te veroorzaken. Meestal is deze stropdas gemaakt van een effen stof van pastel of gedempte kleuren met een delicaat klein patroon, dat van verre bijna onzichtbaar wordt.

Voor het meest spectaculaire resultaat is het niet alleen belangrijk om de juiste kleur te kiezen, maar ook om Ascot met verschillende knopen te leren binden. Wanneer je zo'n stijlvolle stropdas gebruikt, moet je ook de bovenste knop van het shirt open laten.

De oorsprong van het accessoire

Het prototype van deze stropdas is echt een sjaal of een smalle sjaal die om de nek onder de kraag van het shirt wordt gebonden. Ascot verscheen in de 17e eeuw en na honderd jaar verspreid over heel Europa. Dit accessoire aanbad eenvoudig om die tijden te kennen. Sindsdien heeft hij zijn voortreffelijke eigenschappen niet verloren en kan hij tegenwoordig elk beeld de kenmerken van degelijkheid en aristocratie geven.

In de Boheemse partij van de jaren 60-70 van de vorige eeuw was dit accessoire erg populair. Ze proberen chic aan de afbeelding toe te voegen, ze gebruiken vaak ascot en moderne stylisten.

Halsdoeken gebruiken - waarom waren ze überhaupt nodig?


Hoewel dit accessoire verschillende toepassingen kan hebben, weten de meeste mannen niet hoe ze een halsdoek moeten binden, omdat we het niet meer gebruiken voor praktische doeleinden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld herfst- en wintersjaals.

De oorspronkelijke bedoeling van de halsdoek was om de nek tegen zonnebrand te beschermen - een zeer nuttige optie in die dagen dat zonnebrandcrème nog niet was uitgevonden!

Je kunt ook je neksjaal opheffen om je neus en mond te bedekken wanneer je een stoffig of rokerig gebied betreedt - Westerse films tonen meestal cowboys die een neksjaal gebruiken wanneer ze vee drijven.

Chef-koks dragen traditioneel ook halsdoeken - ze zijn nodig om de eigenaar te beschermen tegen vlagen van zeer hete of zeer koude lucht, die plotseling in de ruimte tussen het uniform en de huid blaast.

Allerlei manieren om Ascot te binden

Tegenwoordig wordt vaak de tweede snit van deze stropdas gebruikt - een neksjaal van een langwerpig formaat, waaraan een luchtknoop is gebonden. Het ontwerp wordt bevestigd met veiligheidsspelden met een heldere kop van goud, parels of diamanten. Ongeacht welke van de knooppunten wordt gekozen voor het ontwerp van Ascot, het moet volumineus en vrij zijn, bevestigd met een pin, die strikt in het midden is geïnstalleerd.

Laten we dus eens nader kijken hoe we een Ascot-das kunnen knopen om hem er perfect uit te laten zien?

Aan het begin van zijn reis was dit mode-accessoire heel eenvoudig vastgebonden. Een driehoekig doek werd in de nek over het shirt gelegd, de nek omhullend met zijn uiteinden en gebogen onder het driehoekige deel op de borst.

Maar de moderne manier ziet er veel interessanter uit.

Instructies zijn als volgt:

  1. We gooien Ascot door de nek en kruisen de uiteinden op de borst.
  2. Vervolgens plaatsen we de juiste 'staart' van onderaf links en slepen deze door de stoffen ring die in de nek is gevormd.
  3. Het werkende uiteinde van de stropdas moet zorgvuldig worden uitgelijnd en uitgelijnd met het andere uiteinde.
  4. De resulterende knoop moet zorgvuldig worden geplaatst achter de kraag van het shirt en de resterende uiteinden zijn verborgen op de borst onder de stof van het shirt.
  5. Wanneer een knoop wordt gevormd, wordt deze met een pen bevestigd. Het wordt aanbevolen om niet een paar knopen op het shirt bij de nek te bevestigen om de prachtige schoonheid van de knoop niet te bedekken.

Juiste knoop

Als je weet hoe je met een gewone gelijkspel moet omgaan, zul je je zeker onderwerpen aan de ascot-gelijkspel. Hoe je een mooie knoop legt, zal de volgende foto uitwijzen.

Er is niets ingewikkelds aan deze zaak. Het is noodzakelijk om de stropdas om de nek te gooien en de uiteinden naar de borst te laten zakken. Laat een van hen lager liggen, wikkel om de andere en ga onder de toekomstige knoop door. Het blijft om het naar voren te brengen en voorzichtig recht te trekken. Als je bang bent dat de knoop losraakt, hak dan de uiteinden van de ascot met een onopvallende pin en verberg deze in de plooien.

Zo'n stropdas wordt meestal onder een shirt gedragen, waarbij een of twee bovenste knopen worden losgemaakt en de uiteinden in de plooien van de kleding worden verborgen.

Als je bang bent dat het vormen van een prachtige prachtige knoop voor jou niet mogelijk is, koop dan een ascot met een lus aan een uiteinde. Het is nog eenvoudiger om het te binden. Je hoeft alleen maar door het vrije uiteinde te lopen en het naar voren te gooien. De das zal liggen als dat nodig is.

Hoe een halsdoek aan een man te binden: de basis


Wanneer u eenvoudig uw nek tegen de wind of de zon beschermt, kunt u een grote sjaal of bandana gebruiken en het accessoire in een driehoek vouwen, het lichtjes draaien zodat het strakker om de nek past en het handig is om het aan de voorkant vast te binden.

Sommige mensen vouwen de halsdoek helemaal om en borgen de resulterende rol zelfs met draad om hem op zijn plaats te houden. Anderen laten de uiteinden van de sjaal liever hangen voor praktische en stijl. Het is helemaal aan jou.

Fotogalerij

Hieronder presenteren wij onder uw aandacht verschillende foto's met interessante kleuren en vormen van herensjaals. Misschien zullen ze ervoor zorgen dat veel mannen hun houding ten opzichte van dit stijlvolle accessoire heroverwegen.


Voordat u een stropdas koopt, moet u aandacht besteden aan de stof (het beste van allemaal gemaakt van natuurlijke zijde), de nauwkeurigheid van de naden en de elegante lichte print, die de hoge kwaliteit van het product aangeeft. Een slecht gestikte das met een ruw patroon ziet er gewoon rommelig uit.

Ascot in een zakelijke kledingkast

Het is volkomen acceptabel om zo'n das te dragen in een respectabel kantoor. Dit expressieve accessoire suggereert onopvallend dat de eigenaar een gedurfde, zelfverzekerde persoon is met een gevestigd gevoel voor stijl die niet bang is om op te vallen.

Ascot-stropdas kan worden gecombineerd met een monofonisch driedelig pak of worden gedragen met een shirt met of zonder jas. De regels voor het kiezen van de kleur ascot zijn vergelijkbaar met die waarvoor u gewend bent een normale stropdas voor een pak te pakken. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de stof - deze moet van de hoogste kwaliteit zijn. Wat kleuren betreft, zijn prints met een paisley of geometrisch patroon vandaag relevant. Maar als je niet wilt dat je das te veel looks aantrekt, is het heel goed mogelijk om een ​​effen grijs, donkerblauw, bruin te kiezen. Accessoires voor fijne strips of kooien zien er goed uit.

Maar een Ascot-stropdas, passend bij de kleur van een shirt of pak, is een slecht idee. Hij moet opvallen.

Een das voor mannen in marine-stijl binden


Het is niet verwonderlijk dat de Amerikaanse marine haar eigen instructies heeft over het strikken van een halsdoek, want alles is duidelijk in het leger - van het regime en bevelen tot uniformen.

En in tegenstelling tot hoe koks of verkenners dit accessoire dragen, lijkt dit dunne stuk stof veel meer op een korte das dan op een vierkante sjaal of bandana.

De belangrijkste methode is dat eerst de halsdoek onder de kraag wordt geplaatst en zodanig wordt aangepast dat het rechteruiteinde (A) ongeveer vijf centimeter langer is dan het linker (B).

1. Steek de uiteinden van A over B recht onder de V-hals van uw shirt.

2. Trek het einde van A omhoog en naar links en kruis dan B om een ​​lus te vormen.

3. Trek einde A omhoog door de lus.

4. Maak een vierkante knoop (als je niet meer weet wat het is - het is gewoon een knoop, het ene uiteinde bovenop het andere), en zorg ervoor dat de bovenkant van de knoop zich direct onder de V-hals van het shirt bevindt.

De uiteinden moeten dezelfde lengte hebben. Maak je geen zorgen als je de eerste paar keer geen symmetrie bereikt - deze vaardigheid vereist oefening.

Conclusie

Tot op heden wordt een stropdas zoals Ascot veel gebruikt in veel landen van Europa, als een onveranderlijk accessoire bij het creëren van het beeld van de bruidegom. De vraag neemt in andere landen toe, omdat de mode voor brede banden aan kracht wint. Er is veel vraag naar een aristocratische stijl tijdens feestelijke evenementen, zoals vele jaren geleden, dus een stijlvolle brede stropdas zal nog lang op de top van populariteit blijven.

Rol in moderne straatmode

Ascot stropdas kan kijken en volledig op zijn gemak. Geen wonder dat dit accessoire zo wordt gerespecteerd en geliefd in een hipsteromgeving. Voor een casual look kun je een stropdas van elke kleur kiezen, in combinatie met de rest van de details.

De stijl kan worden gehandhaafd met comfortabele suède schoenen, een stijlvolle schoudertas en geschikte accessoires.

Trouwens, om een ​​casual look in de casual stijl te creëren, is het toegestaan ​​om ascot niet alleen te combineren met shirts en shirts, maar ook met een blazer, polo en een informeel shirt met korte mouwen.

Donkere jeans zijn beter geschikt voor dit accessoire. Lichte kunnen er vreemd uitzien in het gezelschap van een ongewone stropdas.

Schoenen moeten vooral zorgvuldig worden gekozen. De kleur van de schoenen en stropdas moet niet overeenkomen, maar moet in harmonie zijn. Bovendien mogen dit geen elkaar uitsluitende prints en patronen zijn.

Ascot wordt traditioneel beschouwd als een mannelijk accessoire. Maar in de dagelijkse stijl kunnen dames zich iets soortgelijks veroorloven. Maar als het is toegestaan ​​om dit accessoire asymmetrisch voor het vrouwelijke beeld te binden, moet de mannelijke ascot een knoop in het midden hebben.

Wees niet bang om te experimenteren


In tegenstelling tot een stropdas of vlinderdas, is er geen "juiste" manier om een ​​halsdoek te binden als u niet in de Amerikaanse marine dient. Als je naar foto's van mannen met halsdoeken gaat kijken, zie je veel opties over hoe je dit accessoire kunt verslaan en strikken.

Zoek naar de methode die het meest geschikt is voor uw stijl en levensstijl en kijk ter inspiratie naar enkele van de eenvoudigste manieren om een ​​halsdoek aan een man te binden.

Vergeet niet dat, ondanks de naam, een neksjaal (zoals een bandana) niet alleen om de nek kan worden gedragen, maar ook bijvoorbeeld op het hoofd - en niet alleen bij rockconcerten of tijdens het fietsen, maar ook als onderdeel van de straat stijl.

Bovendien kunt u het om uw pols binden, een stralend accent van uw boog maken of het zelfs aan een riem bevestigen. Plus, sommigen gebruiken halsdoeken als sjaals voor borstzakken - waarom niet?

Vergeet vooral niet de compatibiliteit van kleuren en als u besluit een sjaal met een heldere print in uw afbeelding te gebruiken, zorg er dan voor dat deze niet concurreert met andere elementen van uw garderobe - anders kan de hele strik instorten en ziet u er belachelijk uit.

Voor speciale gelegenheden

Ascot stropdas, waarvan de foto voor de duidelijkheid in ons artikel wordt gepresenteerd, kan een geweldig idee zijn voor het beeld van de bruidegom.

In de moderne huwelijksmode is de trend van heldere accenten aanwezig in de jurken van beide pasgetrouwden relevant. Het kunnen knoopsgaten zijn, handschoenen van de pasgetrouwde, schoenen, stenen in sieraden. Past perfect in dit bedrijf en Ascot. En je kunt de elegante look aanvullen met een stok, pijp en horloge aan een ketting. Dit idee is vooral goed voor themahuwelijken.

Ascot (een sjaal voor een man).

Over het algemeen is de keuze van een gelijkspel voor elke persoon erg individueel, zou je zelfs kunnen zeggen - intime. U houdt misschien van de kleur, maar de textuur is niet geschikt en vice versa. Voor degenen die erg kieskeurig zijn, is er een naaien van banden om te bestellen, en niet alleen offline. In de online winkel Shirt-to-order is er een speciale ontwerper voor stropdassen. Daarin kunt u zelfs de hellingshoek van de banden kiezen.

Het is interessant, en wie verbindt je banden toen je dit voor de eerste keer deed, je favoriete soort knoop, je favoriete kleur en maat?

Wat is Ascot?


Ascot is een brede stropdas die erg op een halsdoek lijkt. Het is weggestopt onder de kraag van een shirt of shirt en beveiligd met een speld of broche.

Het dankt zijn naam aan het Engelse dorp, gelegen in de buurt van Londen, beroemd om zijn racebaan. Het was daar, op de races, dat modieuze Engelse dandies begonnen te pronken met dit stijlvolle accessoire van zijde, dat strak was vastgemaakt met een dubbele knoop en vervolgens vastgemaakt met een speld.

Tegenwoordig worden dergelijke officiële ascots nauwelijks gedragen en is de casual versie van ascot veel populairder geworden. Meestal doen ze het aan als de gebruikelijke stropdas en vlinderdas te formeel zijn en de man iets meer ontspannen wil.

Ascot is een trefzekere manier om er elegant uit te zien, en mensen merken dat je ascot draagt, ze kunnen je zelfs vragen stellen over dit ongewone accessoire, en dit is een goed begin van een gesprek.

Ascot is ook een goed alternatief als je niet van een dichtgeknoopte kraag houdt, omdat je het los moet maken met een ascot, plus dit accessoire voegt elegantie toe aan je afbeelding, terwijl het helpt om binnen de smart casual te blijven.

Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en varianten van ascotcombinaties met je dagelijkse outfits, het belangrijkste is dat je bij het kopen het accessoire van zachte stof maakt - het komt immers in direct contact met je huid en mag geen ongemak veroorzaken of irritatie veroorzaken.

We raden je aan te leren hoe je een ascot goed kunt binden uit een trainingsvideo.

Bekijk de video: plastron knopen (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter