Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Hoe ziet de baard van Van Dyke eruit: foto's en hoe maak je hetzelfde?

De baard van Van Dyck is een echo van verre tijdperken, waarin de herenmode na eeuwen opnieuw interesse heeft getoond. Paradoxaal genoeg ziet een vier-eeuws belichtingsmodel er tegenwoordig ongelooflijk relevant en modern uit. Ondanks al zijn expressiviteit kan het niet pathos of overdreven pretentieus worden genoemd. De stylisten van de barbelwinkel "Barbel" zullen u vertellen over alle fijne kneepjes van dit originele model.

Van Dyck Baardfuncties

Het klassieke Van Dyck-model bestaat uit een kleine wigvormige baard en een niet al te weelderige puntige snor. De baard en snor zijn van elkaar gescheiden door een dunne strook glad geschoren huid, die speciale notities van verfijning van het model aan de stijl toevoegt. De rest van het gezicht is glad geschoren. Dit is een klassieke versie, daarnaast zijn er veel variaties.

De Van Dyck-stijl maakt experimenten met baardlengte mogelijk. Bovendien kan het zowel een wigvormige als een gladgemaakte vorm hebben. De verfijning van het model wordt vaak aangevuld met een elegante bundel haar (vlieg) onder de onderlip. Afhankelijk van de lengte van de snor, kunnen ze worden gedraaid met wax en andere middelen.

Style Evolution: From the Origins of Van Dyck to Modernity

Deze stijl is ontstaan ​​en werd wijd verspreid in Europa in de 17e eeuw. De baard dankt zijn naam aan de Vlaamse schilder Anthony van Dyck, die deze stijl populair maakte aan het hof van de Engelse koning Charles I. Gedraaide puntige snorren en een sikbaard verwierven massale populariteit in Engeland, en later in andere landen van West-Europa.

Tegen de 18e eeuw was de opwinding rond deze stijl merkbaar afgenomen. De mode voor de baard van Van Dyck begon pas in de 19e eeuw te herleven, maar nu al op een nieuw continent - in de VS. Voor de toen conservatieve samenleving was de stijl overdreven pretentieus. De kroniek van een van de kranten in Chicago, Edith Tupper, schreef dat zo'n baard mannen karakteriseert als egoïsten met pauwarrogantie.

In de 20e eeuw werd deze eens aristocratische baardstijl beschouwd als het voorrecht van excentriekelingen en rebellen. In de nasleep van de grunge-cultuur die de wereld veroverde in de jaren 90, werd het model van Van Dyck weer massa. Niet de laatste rol in de populariteit ervan werd gespeeld door rocksterren als Chris Cornell, Eddie Wedder, Kurt Cobain. Maar de beroemdste eigenaar van de baard Van Dyck is nog steeds een Amerikaanse acteur Johnny Depp.

Met wat voor gezicht wordt de baard van Van Dyck gecombineerd?

Dit model wordt beschouwd als een universeel type baard. Het past niet alleen in alle basisgezichten, maar is ook een uitstekende assistent voor de visuele correctie van sommige functies van een mannelijk gezicht.

De meest natuurlijke en harmonieuze Van Dyck wordt gecombineerd met gezicht ovaal.

evenwichtig vierkante gezichtsvormen ook kunt u met succes experimenteren met de meeste variaties van Van Dyck. Maar in dit geval is het beter om de contouren van de baard en snor zachter te maken, zonder een uitgesproken taps toelopende vorm.

mensen met enorme jukbeenderen Het wordt aanbevolen om modellen met een brede snor te vermijden.

Bebaarde mannen met een traditioneel probleem driehoekige gezichtsvorm Van Dycks stijl zal in de handen spelen. Een dikke snor en een brede strook borstelharen onder de onderlip kunnen een vernauwde kin visueel compenseren, waardoor deze massiever en expressiever wordt.

Maar voor de eigenaars rond gezicht het is beter om een ​​te brede snor te verlaten, zich te concentreren op een langwerpige baard die je gezicht visueel strekt en een gunstig visueel effect heeft. mensen met een langwerpig ovaalIntegendeel, het is beter om de voorkeur te geven aan modellen met een extreem korte baard.

De stilistische mogelijkheden van de baard van Van Dyck zijn dus bijna onbeperkt. Maar om het volledige potentieel van dit model te ontketenen, is alleen mogelijk voor professionele kappers, die een delicaat gevoel voor stijl hebben en meesterlijk een schaar en een scheermes gebruiken. Het zijn zulke meesters die je altijd graag zien in de herensalon "Barbel".

Baard van Dyke: foto's

Om te begrijpen hoe de baard van Van Dyke eruit ziet, kunt u foto's bekijken met beroemde persoonlijkheden die deze stijl van baard en snor verkiezen. De mensen noemen deze baard een geit, omdat de vegetatie alleen in het kingebied wordt achtergelaten en de wangen en het gebied van de onderkaak kaal zijn.


De snor ziet er perfect uit met zo'n baard, maar tegelijkertijd worden ze op geen enkele manier geassocieerd met een baard.

Voor wie?

Het is een bekend feit dat de baard van een man niet alleen een accessoire en een onderdeel van het algemene beeld is, maar ook een geweldige kans om eventuele onvolkomenheden in het uiterlijk te verbergen en de vorm van het gezicht aan te passen. Als je de verkeerde baard kiest, kun je je uiterlijk komisch en onhandig maken, de bestaande fouten in het uiterlijk verergeren. Dus bijvoorbeeld voor mannen met een ovale kopvorm zijn alle soorten baarden geschikt, inclusief Van Dyke.

Voor mannen met een ronde gezichtsvorm is zo'n baard helemaal niet geschikt, omdat experts adviseren een trapeziumvormige baardvorm te dragen, beginnend met bakkebaarden van de ene tempel en over het hele gezicht naar de tweede tempel. Maar voor een driehoekig gezicht, past Van Dyck perfect, met nadruk op de uitgesproken kin van de man. Een baard helpt een man verschillende resultaten te bereiken:

 • geef het uiterlijk een zekere geheimhouding en diepe kennis,
 • benadrukken de verfijnde natuur
 • professionaliteit uitstralen.

Hoe te doen

Kappers en stylisten kunnen overleggen over hoe de baard van Van Dyke te maken, ze hebben al de eerste vorm bepaald en geven aanbevelingen voor de verzorging van de baard. Maar het voordeel van Van Dyke is eenvoud in het modelleren, dat wil zeggen dat veel mannen zelfstandig een baard kunnen maken met huisomstandigheden zonder vaardigheden.

Hoe maak je een Van Dyke-baard:

 1. Eerst moet het gezicht volledig geschoren zijn, wacht 1-2 weken voor uniforme haargroei op het gezicht.
 2. Als de lengte van de haren 2 cm of meer is, kunt u beginnen met het modelleren van een baard.
 3. Scheercrème wordt op het gezicht aangebracht in het gebied van potten, snorren en de hele baard.
 4. Maak met behulp van een scheermes een ronde baard rond de mond, verbonden met de snor. Tanks en wangen worden eerst geschoren zodat de vegetatie op een afstand van 5 cm van de mondhoeken blijft.
 5. Vervolgens moet je het haar in de nek naar de adamsappel scheren, waardoor het haar in het snorgebied en onder de onderlip blijft.
 6. Was je gezicht met warm water, spoel de crème en het haar af.
 7. Van de resulterende baard moet je een sik maken, dat wil zeggen, een sik moet op het kingebied blijven zodat de punt van de baard een puntige vorm heeft.
 8. Nu moet je de lijn van de snor van de baard scheiden en in het gebied van de haarbundel onder de onderlip moet je de huid voorzichtig scheren zonder de bundel zelf aan te raken.
 9. Met behulp van een schaar en een scheermes wordt de snor ingekort, maar zodat ze dezelfde puntige vorm hebben als de baard.
 10. Uiteindelijk moet je je opnieuw wassen en de haren van de baard kammen.

Dat is het, de baard van Van Dyke is klaar en de man kon het beeld van Joni Depp zo dicht mogelijk benaderen. Het blijft alleen om dagelijks voor hun bezittingen te zorgen en de vegetatie schoon en netjes te houden.

Basiszorg

Ondanks het feit dat veel mensen een baard als een kans beschouwen om te voorkomen dat ze zich scheren en voor zichzelf zorgen, vereist gezichtshaar zelfs nog meer zorg dan een baard.

Verzorg de baard van Van Dyke als volgt:

 • kam een ​​speciale kleine kam voor een baard,
 • de randen van de baard moeten zo duidelijk mogelijk zijn,
 • Je kunt de "levensduur" van de baard verlengen met een trimmer, een tondeuse en een schaar, de lengte en het volume van de baard en snor aanpassen,
 • de baard moet een scherp einde hebben, zoals een snor, wax moet worden gebruikt voor het stylen.

Het is ook belangrijk om de baard 1-2 keer per dag te wassen met warm water en zeep of shampoo. Met het uiterlijk van borstelharen en uitstekende haren, verliest de baard onmiddellijk zijn individualiteit en uiterlijk. Daarom, als het haar groeit, moet je onnodige gebieden knippen en de snor en baard inkorten met een schaar.

Conclusie

Joni Depp-fans bij het zien van zijn Van Dyke-baard maakten deze baard een van de meest populaire. Tegenwoordig wordt dit type baard gedragen door mannen met verschillende sociale status, professionele activiteiten en wereldbeelden. Iedereen kan de baard van Van Dyke scheren en modelleren met een groot verlangen en een zorgvuldige aanpak. Alleen met constante zorg zal de baard de man een speciale charme en mannelijkheid geven.

Hoe je baard knippen in Van Dyke-stijl?

Om te beginnen is het vermeldenswaard dat Van Dyke kleine dingen heeft om op te letten. De randen van de snor zijn bijvoorbeeld alsof ze naar beneden zijn gebogen.

Wees daarom voorzichtig wanneer u de snor van de kin scheidt! Snijd niet het overtollige van de snor af!

Over het algemeen is het maken van een Van Dyke-proces niet ingewikkeld:

 • Scheer je hele baard met een trimmer zodat het haar op je hele gezicht dezelfde lengte heeft,
 • Wacht een week of twee tot het haar terug groeit en dik wordt. Van Dyke heeft langer haar nodig
 • Nadat de wachttijd en opwinding achter je zijn, scheer je het haar op de wangen en laat je het in combinatie met de snor op de kin zitten. Begin vanaf de oren, ga naar het midden, nadat de bovenkant van de wangen naar het midden gaan, dan naar de onderkant en naar de nek.

Ik raad aan om hiervoor een trimmer zonder mondstuk te gebruiken (pas op dat u zich niet in vlees snijdt!), Omdat het gemakkelijker is om een ​​nieuwe rand ermee te definiëren. En pas daarna met een regelmatig scheermes kunnen de haren van de wangen en nek worden verwijderd. Je had zoiets moeten hebben:

Oorsprong geschiedenis

De baard werd genoemd ter ere van de Vlaamse portretschilder Anthony Van Dyck (Dyke), die zich niet alleen onderscheidde door de originele schildertechniek, maar ook door zijn scherpe geest en verfijnde uiterlijk.

Een onderscheidend kenmerk van deze vorm waren geschoren wangen, de afwezigheid van bakkebaarden en een snor naar beneden gebogen, geïsoleerd van een puntige baard.

Laconische Europese stijl in combinatie met een goed verzorgd uiterlijk benadrukken de individualiteit van mannen uit de 16e eeuw, tot ideale vormen gebracht, zo'n baard kan nu de hoofden van romantische personen draaien met zijn mysterieuze aantrekkingskracht.

Bevel Baardtrimmer Baardverzorging voor mannen Draadloos Oplaadbaar-GEBRUIKT

$115.69
Einddatum: zondag 19 januari-2020 11:56:09 PST
Koop het nu voor slechts: $ 115,69
Nu kopen | Toevoegen aan kijklijst

Deze "ronde baard" was populair in de jaren 90.

 • Nu het meest cruciale moment! Ik raad ten zeerste aan de resten van haar, schuim of gel af te spoelen. Je moet goed zien wat je doet. Er is felle verlichting aanwezig. De laatste fase begint. Sieraden werken!
 • Scheer het haar voorzichtig om je nek tot je een sik ziet

Traditionele Van Dyke is naar beneden gericht, wax helpt je hierbij.

 • Scheid nu de snor van de baard op de kin. Waarschuwing! Scheid de snor net onder de mondhoeken, omdat de snor scherp en gebogen moet zijn. Dit kan het beste met een schaar worden gedaan.

Zeven keer meten, eenmaal knippen! Doe het langzaam en voorzichtig! Als je het verpest, begin dan opnieuw!

Sterren mode

De trend voor een Wandeick-baard onder Hollywood-beroemdheden werd gelanceerd door Johnny Depp. De trendsetter was niet de acteur zelf, maar zijn filmische protégé - de Caribische piraat Jack Sparrow, later bracht Depp het over in het echte leven.

De acteur met een lome glimlach is conservatief: rustige tonen in kleding, schokkende beelden worden alleen geprobeerd op het scherm, een open gezicht en expressieve ogen met een sluwe scheelheid. Voor zijn gezichtsvorm is zo'n baard een ideale finishing touch: de precies gedefinieerde contour van de snor benadrukt de jukbeenderen, en de netjes bijgesneden stoppels op de onderkaak voegen brutaliteit en seksualiteit toe aan het beeld.

Na de lachende Depp probeerde George Clooney de nieuwigheid uit. De nobele kenmerken veranderden: de scheiding van de snor en baard verlengde visueel het gezicht van de acteur en in combinatie met een kort kapsel zag de acteur er tien jaar jonger uit, zelfs met verzilverd grijs haar.


Een andere sterfan in de stijl van Van Dyke is Christian Bale. Het gezicht van de "donkere ridder" kreeg meer uitgesproken kenmerken en dikke haren maakten het mogelijk om een ​​dichte laag snor met duidelijke grenzen te creëren. Het rechthoekige gezicht kreeg zachtere kenmerken, de nadruk verschoof van een hoog voorhoofd naar het visuele centrum en balanceerde de te zware wenkbrauwzone.

Handleiding

Wees geduldig in het stadium van haargroei: snijd de overwoekerde haren af ​​met een trimmer en laat het teruggroeien. De initiële uitlijning van de lengte van alle haren stelt u in staat om de onderste rand van de elementen te vormen, en de verdikte snor is gemakkelijker te knippen en geeft de gewenste vorm.

Zodra het haar de optimale lengte heeft bereikt, gaat u verder met de tweede fase - ontwerp. Scheermes loop langs de wangen en verwijder overtollige vegetatie in het gebied van de jukbeenderen en bakens.

Scheren moet van boven naar beneden worden gedaan - van de oren tot de onderkaak, onaangeroerd, verlaat de zone van de snor, kin en haar in de nek.

De derde fase is de sleutel. Teken met een scherp scheermes of een tondeuse zonder mondstuk een duidelijke schets van het toekomstige kenmerk, de verticale lijnen moeten evenwijdig aan elkaar zijn.

Een snor is beter om met een schaar te knippen, een onhandige beweging van een elektrisch scheerapparaat kan de compositie bederven.

Werk verder met de nek en de onderrand van de kin. Was de geschoren haren en de resten van de scheergel af, vorm de baard in goed licht.

Hier is het noodzakelijk om de nauwkeurigheid van sieraden te tonen: het haar in de nek en kin wordt geschoren in een sik, de randen kunnen worden bijgesneden met een schaar.

De snor wordt als volgt verwerkt: teken mentaal een verticale lijn onder de hoeken van de lippen, zodat deze parallel is aan de lijn van de mond, en langs deze lijn met een schaar, scheid de snor van de baard. De onderste randen van de snor moeten naar beneden worden gebogen. Deze vorm maakt het gezicht visueel smaller en nobeler.

Desgewenst kan de afstand tussen de elementen worden geschoren.

De volgende verhouding wordt als ideaal beschouwd: hoe ronder het gezicht, hoe groter de afstand tussen de elementen en vice versa - op het langwerpige gezicht is de minimale afstand tussen de snor en baard geschikter.

Nazorg

Naarmate de lengte toeneemt, moet je de hele compositie bijsnijden. Ga om de drie dagen door de trimmer over het hele gebied van de verdikking - geklopte haren, die in verschillende richtingen met antennes zijn gepoft, zullen het uiterlijk verpesten. Wangen en andere 'kale' delen worden eens in de paar dagen bijgesneden of als ze te lang worden.

Zelfs een licht ongeschoren is in staat om het beeld te bederven, het verliest zijn nauwkeurigheid en logische volledigheid.

Gebruik wax voor het stylen.

Verwaarloos geen make-upproducten: gebruik na het wassen van de baard conditioner: het zal uw haar zacht maken en glans geven.

Het is beter om cosmetica te verlaten, die parabenen bevatten: ze bederven de structuur van de haren.

Je kunt de baard voeden met behulp van natuurlijke oliën - kokosnoot, duindoorn of klis vullen de poreuze structuur van het haar met voedingsstoffen en hydrateren de huid van het gezicht. Doe zelfmassage - wrijf in een cirkelvormige beweging zachtjes over de hele kin.

De inname van complexe vitamines of omega-tri-vetzuren zal ook de conditie van haar en huid verbeteren, het is noodzakelijk om vis en zeevruchten die rijk zijn aan fosforelementen, evenals vezels in het dieet op te nemen - het zal de algemene stofwisseling en zuurstofstroom naar weefselcellen verbeteren.

Een goed verzorgde baard ziet er alleen stijlvol uit in combinatie met een nette knipbeurt, dus vergeet de tijdige correctie van kapsels niet.

Wie past

De van dijkstijl is geschikt voor mannen met een ovaal of ruitvormig gezicht van gemiddelde bouw.

De universaliteit van deze vorm is dat mannen van verschillende status het kunnen passen.

De noodzakelijke voorwaarden voor het creëren zijn voldoende dichtheid van de borstelharen en een marge van tijd voor verzorging, het dragen omvat frequente correctie van de vorm en het bijsnijden van duidelijke contouren.

Vandeikovsky-baard heeft een aantal voordelen voor mannen van elke leeftijd: de organische samenstelling belast het algemene beeld niet, zo'n baard focust niet volledig op zichzelf, het is eerder een harmonieuze toevoeging aan een licht beeld.

Kapper Roestvrij staal Beste snor Baardschaar Vingersteun Baard Trimmen

$126.85
Einddatum: woensdag 22-jan-20-2020 5:44:32 PST
Koop het nu voor slechts: $ 126,85
Nu kopen | Toevoegen aan kijklijst

 • Houd symmetrie, snijd met zeer kleine stukjes. Omdat beide kanten hetzelfde moeten zijn, moet u knippen. Hierdoor kun je veel snijden! Daarom! Belangrijk! Snijd een klein beetje!
 • Nadat de belangrijkste fase voorbij is, was en controleer of je iets belangrijks hebt gemist, alles is soepel en mooi, zo ja, dan gefeliciteerd! Je hebt Van Dyke!

Hoe te verzorgen:

 • Comb! Gebroken haar en stukjes voedsel zullen volledig zichtbaar zijn met zo'n baard en Van Dyke is een stijlvolle, verfijnde look. Onnauwkeurigheid is onaanvaardbaar.
 • Gebruik een tondeuse, schaar en scheermes om je baardranden scherp te houden! Hoe dit te doen, lees hierboven. Van Dyke heeft dagelijkse aandacht nodig, hoe duidelijker het is - hoe koeler het is!
 • Vergeet niet een stijlvol pak met zo'n stijlvolle baard te dragen!

Laat Een Reactie Achter