Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Hoe zien Tsjetsjeense baarden eruit: foto's

De baard van Ramzan Kadyrov wordt als klassiek beschouwd. Het kan worden verward met een eendenstaart, maar het gezichtshaar met een dergelijke vorm loopt taps toe naar de bodem in de vorm van een kin, terwijl het haar van Ramzan over de gehele breedte van de onderkaak groeit en geen duidelijk versierd uiteinde heeft.

Deze vorm van gezichtshaar wordt als typisch Tsjetsjeens beschouwd, omdat veel mannen in Tsjetsjenië baarden laten groeien vanwege religieuze overwegingen. De lengte van een dergelijke vorm is voor iedereen verschillend, maar de eigenaardigheid ligt in de dichtheid en groei van bijna de hele kin.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 2 juni 2019 om 12:06 pm PDT


Vanaf het moment dat hij de troepen van de troepen betrad die voorstander waren van de onafhankelijkheid van de republiek, begon Ramzan Akhmatovich de baard los te laten die hij tot op de dag van vandaag draagt. Dat wil zeggen, Ramzan bracht zijn halve leven door met een dikke, losse baard.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 13 mei 2019 om 10:19 PDT


In de video van 1996 wordt de toekomstige heerser van de Tsjetsjeense Republiek omringd door zijn familieleden en vader, Akhmad Kadyrov. De frames laten zien dat de jonge Ramzan al gezichtshaar heeft laten groeien, in die tijd was hij ongeveer 20 jaar oud.

In zijn jongere jaren gaf Ramzan Kadyrov de voorkeur aan een kortere versie van de klassieke baard, maar droeg deze altijd met een snor.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 23 februari 2019 om 5:03 uur PST


Op verschillende momenten in zijn leven veranderde gezichtshaar alleen in lengte, zijn snor en snorharen bleven altijd op zijn gezicht en gaven zich niet over aan sterke transformaties. Op 43-jarige leeftijd geeft de politicus de voorkeur aan een langere en dikkere versie van de Tsjetsjeense baard, in vergelijking met die in zijn jeugd.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 28 mei 2019 om 12:20 PDT

Een Tsjetsjeense baard wordt gecombineerd met snorharen en een snor, en de aanwezigheid van een snor is een zeer belangrijke voorwaarde. Als er een zeer dichte vegetatie op het gezicht is, maar een snor wordt afgeschoren, kan dit duiden op het behoren tot extremistische groepen (Wahhabis), invallen die worden uitgevoerd in Tsjetsjenië.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 17 april 2019 om 10:05 PDT


Om een ​​Tsjetsjeense baard te laten groeien, moet men de vegetatie niet scheren totdat deze een paar centimeter groeit. Wanneer het haar tot de gewenste lengte groeit, moet u de grenzen en onnodige vegetatie omlijnen om te scheren met een trimmer of een scherpe machine, aan het einde van de correctie kan worden voltooid met een schaar. Goed verzorgd en netjes is een belangrijke voorwaarde voor het dragen van een baard in Tsjetsjenië.

Redenen om te dragen

In Tsjetsjenië is gezichtshaar een veel voorkomend kenmerk van het uiterlijk van een man.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 8 januari 2019 om 9:26 PST


De entourage van het toekomstige hoofd van Tsjetsjenië bestond uit zijn islamitische familieleden en aanhangers van de Koran. Zijn vader, Akhmat Kadyrov, droeg ook een baard.

Dit is grotendeels te wijten aan religie: zoals Ramzan Kadyrov zelf op zijn Instagram zei, het dragen van een baard is heilig, omdat de profeet Mohammed het droeg. En Ramzan draagt ​​het omwille van Allah de Almachtige, investerend hierin de betekenis van diepe aanbidding en verering van islamitische wetten en geschriften.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 10 augustus 2019 om 9:53 uur PDT

Trouwens, in 2014 werd Kadyrov ervan beschuldigd het dragen van een baard in de Tsjetsjeense Republiek te hebben verboden. In zijn Instagram-profiel antwoordde Ramzan dat dit overduidelijke leugens en geruchten waren. Hij betoogde dat het zelfs volgens de religie onmogelijk is om een ​​dergelijk verbod in te voeren, omdat de houding ervan in de islam bijzonder is.

Religieuze conditionering

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 15 mei 2019 om 8:17 PDT


De meeste mannelijke bevolking van Tsjetsjenië, zoals hun hoofd, dragen baarden en weigeren zich te scheren en hun haar te knippen. Hier zijn verschillende redenen voor, maar de belangrijkste is een toewijding aan hun religie.

In Tsjetsjenië wordt geloofd dat het scheren van gezichtshaar een zonde is die met alle middelen moet worden vermeden, want als Allah je stoppels gaf, een symbool van mannelijkheid, betekent het verwijderen van het gebrek aan respect voor de Almachtige.


In de islam wordt aangenomen dat de Almachtige mensen heeft geschapen in de vorm waarin ze zouden moeten zijn. In de moslimreligie wordt dit fitra genoemd, dat wil zeggen de natuurlijke staat van de mens. Nou, als je de natuur volgt, hebben mannen een baard die op hun gezichten groeit, wat betekent dat het hun hele leven bij hen moet blijven.

Publicatie door Ramzan Kadyrov (@ z.a_kadyrov_95) 31 maart 2019 om 3:20 PDT


In de vroege islam ontwikkelde de profeet Mohammed het idee waarom scheren en knippen niet geschikt zijn voor een echte moslimgelovige. Hij zei dat gezichtshaar moslims onderscheidt van joden en christenen. De profeet zelf heeft zich niet geschoren en heeft anderen ervan overtuigd dat degenen die dit doen, moeten oppassen. Bovendien moet de baard worden gekweekt totdat deze in een gebalde vuist wordt geplaatst.

Wat de snor betreft, waren de meningen van moslimtheologen verdeeld, omdat de boodschap van de profeet over het knippen van haar anders wordt geïnterpreteerd.

De volgers van de ene versie zeggen dat de snor volledig moet worden afgeschoren, de aanhangers van de andere - dat ze iets moeten worden geknipt. Er is een derde partij die beweert dat beide opties acceptabel zijn, omdat de asceten van de profeet met en zonder snor liepen.

Waarom dragen Chechens een baard?

Kortom, alle Tsjetsjers dragen een baard, weinig mensen snijden het, en ze hebben hun eigen redenen hiervoor. Tsjetsjenen geloven dat als een man zijn baard scheert, hij een grote zonde begaat. Elke Tsjetsjeense man zou een baard moeten laten groeien.

Moslims geloven dat een baard een symbool van mannelijkheid is. Een Tsjetsjeens met een baard laat zien dat hij de Heer aanbidt en zijn geschenk draagt.

Hoe ziet een correcte Tsjetsjeense baard eruit?

Chechens dragen mooie dikke baarden. Ze scheren hun snor nooit af, omdat dit enige verdenking veroorzaakt.

De lengte van zo'n baard varieert voor elke man, maar haar eigenaardigheid is dat ze dik is en langs bijna de hele kin groeit. De foto laat zien wat de baard van de Tsjetsjenen zou moeten zijn.

Baard kapsel

Om een ​​Tsjetsjeense baard te maaien, moet u deze eerst correct laten groeien. Het is belangrijk om je haar niet te scheren totdat het een paar centimeter groeit. Kortom, zo'n baard wordt gedragen met snorharen en een snor.

Als je je haar tot de gewenste lengte hebt laten groeien, moet je de randen van de baard tekenen en het ongewenste haar scheren. Een trimmer of een scherpe machine helpt u hierbij. Uiteindelijk kun je een schaar gebruiken om de baardvorm aan te passen.

Velen willen hun baard niet voor het eerst alleen knippen, dus u kunt voor hulp terecht bij een specialist. Als je je baard wilt kleuren, moet je dit in de salon doen.

"De mensen met een baard in de kou worden beschermd, maar ik heb het verscheen te midden van de zomerhitte"

"Ik liet mijn baard los, om eerlijk te zijn, zonder reden. Afgelopen zomer besloot ik wat afwisseling aan mijn leven toe te voegen, verliet ik mijn comfortzone (mijn geboortestad is Baranovichi), vertrok ik naar Rostov aan de Don. Ik werkte daar er was 15 kilometer naar de dichtstbijzijnde winkel (en de nederzetting, respectievelijk), dus onze belangrijkste werkkleding was, sorry, gewone broek ... De hitte daar was zodanig dat ik me al in mei meer herinnerde een inwoner van het Afrikaanse continent, en in de zomermaanden de column ter ometra galopperen tot 50 graden.

Het was dus lui om in zulke uitputtende hitte te scheren, en woestijnen voerden argumenten aan voor het idee dat 'hoe dan ook niemand mijn inspanningen zal waarderen'. Over het algemeen gooide ik een scheermes en het was interessant om te zien wat er zou groeien! "

Waarom hebben Tsjetsjenen een rode baard?

Je kunt vaak zien dat een Tsjetsjeens een rode baard heeft. Niet elke Tsjetsjeens heeft deze baardkleur, maar dit is te wijten aan enkele factoren:

  1. De genetica van Chechens houdt in dat ze een rode baardkleur hebben. We kunnen zeggen dat dit een individueel kenmerk van het lichaam is.
  2. Vanwege erfelijkheid hebben mannen een rode baard.
  3. Een mix van nationaliteiten.
  4. Hormonale storingen, vitaminegebrek en ongezond dieet hebben ook invloed op de haarkleur.

Deze factoren beïnvloeden de kleur van de Tsjetsjeense baard. Sommige mannen verven hun doorwaadbare plaats opzettelijk een rode kleur.

"Dat is de beurt!"

"Ik heb eigenlijk nooit een relatie gehad met de mode-industrie en de modelleringsbranche. Na school trad ik in de voetsporen van mijn vader, die dol was op houtsnijden op zijn gemak - hij kreeg een specialiteit als restaurator van monumenten van houten architectuur. Hij diende in het leger en werkte in een bedrijf dat metalen deuren produceert, ging hij naar een bouwplaats in Rostov aan de Don en keerde terug met een baard.

Ik zag per ongeluk als een vriend van een van mijn vrienden op sociale netwerken dezelfde bebaarde man als ik. Omdat ik in mijn stad over het algemeen geen jonge bebaarde mannen ontmoette, raakte ik geïnteresseerd en ging naar zijn pagina. Het bleek dat dit een getalenteerde en bekende Wit-Russische ontwerper Apti Eziev is. En hij was net op dat moment op zoek naar lange bebaarde jongens om deel te nemen aan de show op de Belarus Fashion Week. Mijn lengte is 190 cm, maar er waren natuurlijk geen relevante vaardigheden. Ik twijfelde, maar stelde nog steeds mijn kandidatuur voor, waarop Apti antwoordde: "Maak je geen zorgen, in feite zijn bijna alle modellen geen modellen!" En nodigde me uit om deel te nemen aan de casting, die ik niet alleen met succes voltooide, maar ook vrienden maakte met de ontwerper zelf.

Apti Eziev had in het algemeen een zeer grote invloed op mij, hij is een ongelooflijk charismatische persoonlijkheid, hij heeft veel innovatieve ideeën en hij maakt niet alleen stijlvolle kleding, maar leeft ook onder het motto: "Mijn hele leven is creativiteit!" Hij heeft echt veel te leren en ik hoop echt dat onze vriendschap en samenwerking lang zal duren.

Vanaf die dag is mijn leven drastisch veranderd: ik neem deel aan modeshows, ze nodigen me uit voor fotoshoots in tijdschriften, op televisie en ze interviewen me. Mijn metalen ambachten, die ik grotendeels gewoon 'voor mezelf' en als cadeau aan vrienden heb gemaakt, met de lichte hand van mijn vriend-ontwerper, worden nu verkocht in de Minsk-galerij 'U' ...

Maar een jaar geleden dacht ik niet eens dat mijn leven zo dramatisch zou veranderen. En alles is een baard. "

Een snorvrije inval in Tsjetsjenië

De baard onder de Tsjetsjenen is een normaal fenomeen, dat geen twijfel veroorzaakt, als een persoon een baard zonder snor draagt, dan kan hem een ​​paar vragen worden gesteld. Dit baardkapsel wordt gedragen door die mannen die extremistische ideologieën ondersteunen. Daarom moeten mannen geen baarden dragen zonder snor, en als ze geen snor willen dragen, is het beter voor hen om hun baarden te scheren om niet te veel aandacht te trekken.

In Tsjetsjenië worden documenten gecontroleerd van die burgers die twijfel oproepen, dit geldt voor bebaarde mannen zonder snor. In 2015 heeft de politie elke dergelijke man gecontroleerd. Daarom moet je weten welke baardstijlen in Tsjetsjenië kunnen worden gedragen om niet te veel aandacht te trekken.

"Mam, die een baard zag, viel niet flauw"

"Ouders reageerden kalm op mijn beeldverandering. Ik heb ze heel modern - deze keer. En ten tweede hebben ze mijn lange haar en mohawk en talloze tatoeages al overleefd (nu zijn er 16, waaronder een foto met Japanse motieven in halfrug en drie volumineuze "portretten" op elke poot (kijkend naar welke je de "Last of the Mohicans", Johnny Depp, de heldin van "Van Helsing", enz. kunt vinden).

Over de tatoeage zei mijn moeder: "Eigenlijk is het niet mijn type, maar ik vind je leuk, zoon," Ik investeer zelf geen globale betekenis in deze tekeningen op het lichaam - voor mij is het een soort decoratie, accessoire. En hoewel ik veel tatoeages heb, zijn ze allemaal, zoals ze zeggen, "binnen de grenzen van fatsoen", dat wil zeggen, als je een pak draagt ​​(wat ik periodiek doe), zal niets mijn geheimen verraden ... "

"Eén minpunt - documenten zijn vaker gecontroleerd"

"De aandacht voor mijn persoon onder voorbijgangers is natuurlijk vele malen toegenomen. Ik word constant aangezien voor een priester, nu voor een bard, die" Het bos van de zon "uit het hoofd kent, dan voor een geoloog, of voor een Tsjetsjeens (omdat de politie documenten vaker begon te controleren) Soms plagen door de "boyar" ...

Meisjes zijn ook enorm geïnteresseerd in mijn nieuwe imago. Als ik naar een café, club of een andere instelling ga - zelfs naar een boekwinkel, zullen mensen van 5 tot 10 zeker rondkijken, glimlachen of naar boven komen, iets vragen. Minstens eenmaal per dag vragen ze om de baard te voelen - nou, ik vind het niet erg, ik sta iedereen toe. "

Baardverzorging

Als je nog steeds besluit om een ​​baard te hebben, moet je er constant voor zorgen. Zorg ervoor dat u speciale baardwasmiddelen koopt om het er mooi uit te laten zien.

Pas je baard regelmatig aan. Om dit te doen, moet u een trimmer met verschillende sproeiers kopen. Kam je baard dagelijks met een speciale kam. Een goed verzorgde baard trekt altijd de aandacht.

"Je kunt alleen verliefd worden op een meisje voor lang haar"

"Ondanks de populariteit bij vrouwen, heb ik geen meisje. Eerdere serieuze relatie eindigde in het feit dat mijn vriend al met kinderen wilde trouwen, en ik dacht (en denk nog steeds) dat het voor mij te vroeg is ...

Wat betreft mijn voorkeuren in deze kwestie, ik zal dit zeggen: als je een vrouw bent, dan trek je me al aan. Omdat ik geen slechte gewoonten heb, zal ik ook op zoek gaan naar mijn partner in het leven. En qua uiterlijk houd ik echt van lang ongeverfd haar. Alleen zij kunnen mij betoveren. Het is heel natuurlijk en mooi, en ik wil het komen aanraken. En over het algemeen geef ik de voorkeur aan meisjes zonder onnodige "afstemming", zodat hun eigen, natuurlijke schoonheid de overhand heeft.

Ja, meer over meisjes. Er wordt mij vaak gevraagd of een baard het zoenen niet belemmert. Wel, weet je, op de een of andere manier heeft niemand geklaagd. Ze is niet stekelig, maar eerder zacht. Dus het kietelt lekker. "

"Geen zeep is beter dan was!"

"Over het feit gesproken dat het eenvoudiger en gemakkelijker is - om voor een baard te zorgen of minstens om de drie dagen te scheren - ik stem voor de eerste. Toegegeven, in Wit-Rusland hebben we niet in alle steden plaatsen waar professionele scheerdiensten worden aangeboden, terwijl ze erg en zeer weinigen, en ze zijn voornamelijk in de hoofdstad, maar het lukt me vaak zelf: ik snijd mijn snor met een schaar en geef het aan mijn baard met een haartrimmer, kammen met een gewone kam.

Ik was mijn baard niet met speciale middelen - ik was mijn wasmiddel over het algemeen pas lang geleden. Ik heb eens een artikel gelezen over hoeveel nuttige en natuurlijke stoffen erin zitten, en zelfs mijn moeder had een vrouw die thuis werkte, die haar hoofd jarenlang met wasmiddel waste - haar haar was chic en erg dik ... ik probeerde het en ik vond het leuk . Dus als je ergens weg een gewone shampoo of douchegel moet gebruiken, dan zijn zelfs de gevoelens op de een of andere manier helemaal niet hetzelfde, ik voel me een beetje misplaatst ... "

"Twee identieke baarden bestaan ​​niet!"

"Over het algemeen is dit geweldig, maar de baarden zijn zo anders! Voor elke man die besluit om voor het eerst te stoppen met scheren, is wat voor baard groeit een soort verrassing.

Voor sommigen krult het, voor anderen - een rechte lijn, voor iemand groeit het recht onder de lip, voor iemand zorgt de natuur zelf voor een "krullende rand". Ik heb meer dan eens gezien dat de baard in kleur verschilt van het haar op het hoofd. Een bijzonder grappige optie is wanneer de baard plotseling plotseling plotseling rood is. Ik heb ook een iets andere kleur dan het kapsel, dus soms vragen ze of ik schilder. Maar nee, dat kwam nooit bij me op. "

"Voor degenen die geloven dat een baard een soort van" anti-seks is, zal ik antwoorden ... "

"... dat voor mij persoonlijk schoonheid geen sjabloon is die door anderen wordt opgelegd, volgens welke je jezelf moet passen, lijden en je persoonlijkheid opofferen. We zijn allemaal verschillend en het heeft geen zin om onszelf voortdurend met anderen te vergelijken.Het is beter om jezelf gisteren met jezelf te vergelijken en te zien wat je op een dag kunt leren, hoe je kunt veranderen, wat je kunt bereiken, of je je woord houdt ... In pogingen om "niet slechter" te zijn dan anderen, merk je misschien niet eens hoe je jezelf verliest " .

"Het belangrijkste is niet te stoppen en in jezelf te geloven"

"Ik denk dat de baard slechts mijn eerste, maar zeer belangrijke stap was op weg naar een nieuw, beter en interessanter leven.

Wat zijn mijn plannen voor de toekomst? Groei boven jezelf. Vooral creatief. Probeer jezelf in verschillende projecten. Experimenteer met uiterlijk.

Ja, misschien kan ik in de modellenbranche niet zoveel verdienen als ik zou willen. Maar mijn handen en hoofd zijn op hun plaats, dus geld verdienen voor mij is geen probleem. Het is veel belangrijker om jezelf te vinden en naar je zin te werken, doen wat je veilig zou kunnen zeggen over de verre toekomst, dat alles erin zal zitten zoals ik wil! "

Als u een fout in de tekst van het nieuws opmerkt, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter

Kenmerken van nationale doelen

- Ik heb zowel Europeanen als niet-Europeanen geschoren: Kazachs, Udmurts, Tataren, Russen. Iedereen heeft verschillende hoofden. In Rusland hebben de meeste mannen kleine inkepingen en deuken op hun achterhoofd, terwijl West-Europeanen koppen hebben die ouderwets zijn - glad en gelijkmatig. Wat is de reden hiervoor - ik weet het niet.

Er zijn niet veel kalende mannen in Ossetië. Maar degenen die vroeg grijs worden, ja. Het probleem van onze stad en republiek. Ik heb een theorie dat het komt door ons water. Het is rijk aan mineralen, waarvan sommige nuttig zijn en sommige schadelijk zijn. En deze mineralen wassen het pigment dat verantwoordelijk is voor de haarkleur.

Er wordt aangenomen dat veel Osseten van de oudere generatie een platte nek hebben, omdat eerdere kinderen aan wiegjes waren vastgebonden. En dit is eigenlijk zo. De wieg was van hout en er was een dikke wollen matras in geplaatst, het kind was gewikkeld in armen en benen en lag constant op zijn rug. En als het niet op tijd werd omgedraaid, was het achterhoofdsbeen, nog steeds zacht op deze leeftijd, vervormd. Het is bekend dat de oude Alanen opzettelijk het achterhoofdgedeelte uitstrekten en een bepaald kader op het hoofd van de jongens plaatsten, zodat het hoofd eivormig werd. Dit werd beschouwd als een teken van de militaire aristocratie, en laten historici me ook vergeven, als ik me vergis, dit had een praktisch doel - zodat de helmen beter op het hoofd zouden zitten en niet zouden vallen tijdens de strijd.

De beste Sovjet kappers

- Werken met platte nek is goed voor de ontwikkeling van de meester: als hij weet hoe hij een ovaal van een platte kop moet maken, is dit al een prestatie.

Amerikaanse meesters hebben een speciale kniptechniek, wanneer ze soepel overschakelen naar een raise vanuit het niets, en het kapsel is nauwkeuriger en mooier, omdat Amerikanen rechte hoofden hebben. En we moeten vaardigheid tonen, rekening houden met alle onregelmatigheden van het hoofd. Ik geloof dat onze Russische en eerder Sovjet-school voor kappers een duizendvoudige voorsprong zal geven aan veel Westerse vooraanstaande meesters, en niemand zal mij overtuigen. Na school ontmoette ik voor mijn eigen geluk een oude Armeense meester en hij overwon me gewoon met zijn werk. Ik keek naar hem en besefte: het is heel belangrijk om een ​​fysiognomie te hebben, niet om te knippen volgens het patroon, maar om een ​​kapsel te kiezen op basis van het type hoofd en gezicht. Ik rende ongeveer twee maanden achter deze meester aan, zodat hij me naar zijn discipelen zou brengen. Toen hij het er toch mee eens was, was het zo beroemd en, voor mij, de beste Sovjet-school voor kappers.

En ik zag hoe meesters in het Westen werken - vaak erg vies, kapsels afwerken tot in de perfectie met verschillende trucs zoals schilderen, zodat na een paar dagen het kapsel vreselijk wordt. Onze jongens snijden krachtig en mooi. Maar eerst kijken we natuurlijk naar de coole westerse kapsels en willen hetzelfde resultaat bereiken, niet wetende hoe. En uiteindelijk maken we kapsels cooler dan die waar we naar opkeken.

Beïnvloedende factoren

Als een baard met een roodachtige tint optreedt, moet u niet van tevoren het alarm laten afgaan. Een verandering in de kleur van de haren wordt als onschadelijk beschouwd, vrij gebruikelijk. Het is kenmerkend voor zowel brunettes als blondines. De transformatie van een zwarte baard naar gedeeltelijk rood, wordt niet als een ziekte beschouwd, er is hier geen pathologisch karakter. Bijna elke derde man ondergaat een roodachtig kleurenhaar. Het belangrijkste is om de redenen te achterhalen die bijdragen aan de groei van een tweekleurige baard.

De groei van rode haren wordt bepaald door de volgende factoren:

  • individuele kenmerken van het mannelijk lichaam,
    erfelijkheid. Misschien waren er onder je familieleden roodharigen,
  • een mix van nationaliteiten. Een van de mogelijke redenen waarom de baard bruin wordt, is de unie van de Scandinavische en Kaukasische rassen,
  • slechte gewoonten (roken, overmatig drinken)
  • hormonaal falen. Veranderingen worden veroorzaakt door een afname van de testosteronproductie, een onjuist dieet, een gebrek aan vitamines en een tekort aan nuttige sporenelementen. Als de rode kleur wordt veroorzaakt door deze factoren, is het raadzaam om te sporten, jezelf te wassen met koud water en de juiste uitgebalanceerde voeding te herstellen.

Er zijn verschillende hoofdoorzaken. Een grondige analyse en een verbetering van levensstijl zullen helpen om de ware bron te identificeren waardoor veranderingen zijn opgetreden. Artsen adviseren om aandacht te schenken aan gezondheid.

Is genetica de schuldige?


Het is niet ongewoon wanneer het optreden van rode verzadiging wordt veroorzaakt door een genetische factor. Deze of die haarkleur door het hele lichaam hangt af van de invloed van verschillende genen tegelijk. Rood haar is een direct bewijs van melanine. Mannen van het blanke ras worden gekenmerkt door soorten melanine als eumelanine en pheomelanine. De eerste - bepaalt de zwarte kleur van het haar, de tweede - met verhoogde synthese geeft een roodachtige tint. Verschillende genen hebben een relatie met het productie- en syntheseproces. Om deze reden heeft het haar van één persoon door het hele lichaam een ​​andere kleur. Dus, genetica verklaart waarom de rode baard groeit, onthult de aard van het uiterlijk van twee kleuren.

Niet iedereen houdt van de heterogeniteit van de kleur van de haren. Om zichtbare kleurverschillen te elimineren, zou een effectieve methode zijn om de haren te kleuren met baardverf of om ze volledig af te scheren.

Wetenschappelijk standpunt

Wetenschappers overtuigen - de reden is het unieke zestiende chromosoom. Deze groep genen werd meer dan tien jaar geleden ontdekt. Het bestudeerde chromosoom bevat een speciale genetische combinatie die een grote invloed heeft op de verdeling van pheomelanine. Het kenmerk is de productie van melanocortine-eiwit. Dankzij zijn unieke eigenschappen verhoogt melanocortine het niveau van pheomelanine aanzienlijk. Het resultaat van deze processen wordt uitgedrukt door een verandering in de absoluut zwarte baard, het uiterlijk van een rode tint in plaats van de hoofdkleur.

Tijdens laboratoriumstudies werd een ander patroon onthuld waarom de rode baard groeit. Als het gemuteerde gen van beide ouders op het kind is overgedragen, zal de kleur van de borstelharen met een waarschijnlijkheid van 50% op volwassen leeftijd veranderen. Hoewel slechts één gemuteerd gen voldoende is om verschillen te veroorzaken.

De waarde van de rode baard onder de Slaven

Het woord "baard" wordt verkregen door het combineren van de grondslagen van de woorden "rijkdom" + "geslacht". De term betekent rijkdom van het geslacht. Volgens een andere versie wordt de betekenis van 'Gods soort' verworven. De rode baard onder de Slaven werd beschouwd als een symbool van rijkdom, rijkdom, het vermogen van de mens om voor zijn gezin te zorgen. Het symboliseerde de eer en waardigheid van een sterke helft van de mensheid, inspireerde speciaal respect.

Het effect van kleur op het karakter


De kleur van de vegetatie op het gezicht vertelt veel over het karakter. De rode baard getuigt van de open opstelling, vriendelijkheid en hartelijkheid van de eigenaar. Mannen met een rode baard worden gekenmerkt door een overheersing van positieve eigenschappen. Dit zijn slimme mensen, ze worden gekenmerkt door een uitgesproken individualiteit, vriendelijkheid. Temperamentvol karakter - ze vlammen snel op, maar koelen meteen af.

Psychologen bevestigen dat de dragers van rode stoppels charismatische, oprechte gesprekspartners zijn. Ze zijn geliefd bij vrienden, ze weten hoe ze plezier moeten hebben. Redbeard is gemakkelijk verwijderd door zijn inherente hoffelijkheid en hoffelijkheid. Zulke mannen ervaren verhoogde aandacht van het andere geslacht, dus ze lijden zelden aan eenzaamheid.

Moderne uitstraling

Een dikke baard is een teken van een goed ras, het is gebruikelijk om zorgvuldig te kijken naar het uiterlijk van de haren, ze glad en netjes te maken. Stijlvol, moedig, origineel - deze eigenschap wordt gegeven aan mannen met rode stoppels. Ze zal de buitengewone uitstraling, de helderheid van het beeld benadrukken, moderniteit toevoegen. Absoluut terecht rode baard wordt beschouwd als een stijlvol element van het mannelijke beeld. De rood-bebaarde vertegenwoordigers van het sterkere geslacht trekken de opvattingen van de mooie helft van de mensheid met een uitstekende uitstraling, opvallen van de menigte.

Sommige mannen dragen een baard, niet omdat deze mooi is, maar omdat het gebruikelijk is in hun cultuur. Moslims geloven bijvoorbeeld dat een man een baard moet dragen.

Mode is tegenwoordig echter zo wijdverbreid dat velen aandacht gingen schenken aan de baard van de oostelijke staten. Vandaag zullen we ontdekken wat Tsjetsjeense baarden zijn, hoe je ze kunt knippen en hoe je voor ze kunt zorgen.

Recente opmerkingen

Wanneer het gesprek over de inwoners van de Kaukasus komt, vormt zich onmiddellijk een beeld van een persoon met een donkere huidskleur met donker haar en dikke zwarte wenkbrauwen in het hoofd. Dit is precies hoe Ossetiërs, Ingoesjten, Georgiërs en Armeniërs er volgens de meerderheid uitzien. Maar vaak worden in de families van vertegenwoordigers van deze groep nationaliteiten heldere kinderen geboren.

Gemengde huwelijken: natuurlijke loterij

Waarom gebeurt dit? Een van de redenen is natuurlijk gemengde huwelijken in vorige generaties. Het gen met de witte huid is recessief, daarom worden brunettes in gemengde paren veel vaker geboren. Genetische informatie wordt echter bewaard en een glimlachende blond met blauwe ogen kan na verschillende generaties worden geboren. En dan moet de jonge vader zijn hart niet grijpen, maar eerst moet je het album met familiefoto's bekijken. Er is zeker een schoonheid met gouden haren of een man met haar, de kleur van rijpe tarwe.

Voorouderlijk erfgoed

Maar niet alleen naaste voorouders kunnen het uiterlijk van een blonde baby in een Kaukasisch gezin veroorzaken. Het is voldoende om zich tot historische bronnen te wenden om erachter te komen dat de voorouders van de Osseten en Ingoesië totaal anders waren dan hun tijdgenoten. In de annalen worden ze beschreven als lang, met een witte huid en meestal blond haar.

De Alanen, zoals deze nomadische etnische groep werd genoemd, leefden op een uitgestrekt gebied dat zich uitstrekt van het Romeinse rijk tot Azië. Na talloze oorlogen vestigden sommigen zich op het grondgebied van moderne Ossetië en Ingoesjetië, vermengd met lokale stammen. Maar zelfs hier kwamen erfelijkheid en evolutionaire mechanismen in het spel - donker haar wordt vaker geërfd, in een warm klimaat is het veel comfortabeler om een ​​melanine-rijke huid te hebben. Daarom werd de bevolking geleidelijk meer en meer gelijk aan tijdgenoten.

Bewijs van deze hypothese zijn de aantekeningen van de onderzoeker van de etnograaf I.I. Pantyukhov. Hij voerde aan dat het percentage heldere ogen in bepaalde etnische groepen van de Kaukasus varieert tot 30%, wat vergelijkbaar is met dat van Europeanen en Slaven.

Blonde Circassians

Circassians waren een van de meest talrijke nationaliteiten die op het grondgebied van het moderne Stavropol-gebied woonden. Etnografen beschrijven ze als 'blond, met een rode snor en een lichte huid, grijze of lichtbruine ogen'.

Tijdens de Russisch-Kaukasische oorlog vluchtte echter een aanzienlijk deel naar Turkije. Maar velen bleven. De inwoners van de Karm-aul zijn genetisch het dichtst bij de Circassians; ze zijn moeilijk precies van een Europeaan te onderscheiden totdat ze beginnen te spreken.

Er is ook een hypothese dat de Circassians afstammelingen zijn van de Slaven, in het bijzonder de Kozakken, omdat de zelfnaam "Kozak" vaak wordt gevonden in studies. (Russische oudheden in de monumenten van kunst. I. Tolstoj en N. Kondakov)

Kaukasische Albanezen


Er was ook een stam in de Kaukasus, de Albanezen genaamd, die blanke, blanke blanke blanke mannen waren. Ze waren heel anders dan de Türks, waren groter, hadden totaal andere overtuigingen en cultuur. Zelfs de nationale zelfnaam komt van het Latijnse albus - 'wit', dat de theorie van historici bevestigt over stammen die niet vergelijkbaar zijn met het Kaspische type dat nu wijdverbreid is.

Helaas werd een aanzienlijk deel van de Albanezen vernietigd tijdens de talloze oorlogen met de Arabieren, maar "genetische echo's" worden ook gevonden in tijdgenoten.

Svans

In tegenstelling tot de Albanezen verdwenen de Svans niet, ontbonden niet in de ruige ketel van kleine etnische groepen. Ze leven, net als vier millennia geleden, in het hoogste berggebied van Georgië (van 600 tot 2500 meter boven zeeniveau). Hun taal verschilt aanzienlijk van het Georgisch, maar verdwijnt geleidelijk en blijft alleen over in de dagelijkse spraak van de oudere generatie.

Tsarist-kolonel Bartholomew beschreef deze mensen als lang, met een trots profiel, blonde haren en blauwe ogen. Hij merkte hun eenvoud en vriendelijkheid op, evenals het feit dat de Svans hun tradities heilig eerden. Hun cultuur ontwikkelde zich lang en geïsoleerd, waardoor de genetische uniformiteit behouden kon blijven.

Svans. Oma met kleinkinderen. 1929 jaar.

En zelfs na de eenwording met Georgië in één staat, waren Georgiërs bang voor Svans. Hooglanders eerden traditie en bloedwraak was een van de meest gebruikelijke manieren om familiegeschillen op te lossen. Daarom zijn gemengde huwelijken pas de laatste decennia gemeengoed geworden. En het gen van "gouden krullen" manifesteert zich vaak, waardoor het dominante Kaspische uiterlijk wordt vervangen.

Tsjetsjenen

Modern Chechens en Ingush zijn directe afstammelingen van de Vainakhs - de Hurriaanse ethnos. Rond het derde millennium voor Christus vermengden deze stammen zich echter met anderen die de genetische kenmerken van het Cro-Magnoid-ras droegen (de moderne vertegenwoordigers van dit ras zijn Slaven, evenals Finnen en Zweden).

De genetische 'cocktail' verklaart ook zo'n grote verscheidenheid aan verschijningsvormen in Tsjetsjenië. Wanneer de genen van het ras Nabije Azië domineren, wordt het kind met een donkere huid en donker haar geboren. Wanneer het Cromanoid-type het overneemt, verschilt het uiterlijk praktisch niet van het Slavische.

Nomaden: migratie voor redding

Een andere genetische tak die deel is gaan uitmaken van het etnische erfgoed van de Kaukasus, voornamelijk blonde en blanke nomaden, de Polovtsy, die vluchtte voor talloze onderdrukking door de strijdende stammen. Ze geleidelijk geassimileerd, samengevoegd met de lokale bevolking en in feite verdwenen in de etnische groepen domineren in de Ciscaucasia.

Dmitry Kharatyan is een Armeens van vader en een voorman van moeder.

Dat is de reden waarom blonde mensen onder de Kaukasiërs helemaal niet ongewoon zijn - er zijn er veel in Tsjetsjenië en Dagestan en in Armenië en Georgië. En deze mengeling van rassen is op zijn eigen manier mooi, omdat het ons er opnieuw aan herinnert dat elke persoon die afstammelingen heeft verlaten onsterfelijk is. Het kleine deel leeft eeuwenlang voort. En eeuwen later kijken blauwe ogen naar de wereld, precies hetzelfde als de jonge knul die de legendarische torens van Svaneti bouwde.

Vind je het artikel leuk? Abonneer je op het kanaal om op de hoogte te blijven van de meest interessante materialen

Laat Een Reactie Achter