Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Excisie van de voorhuid (besnijdenis)

101 besnijdenisextreemhet vleesbijmensen - Duur: 4:22 KVD - Dermatovenerologische dispensatie 2 173 bekijken.besnijdenis | | | Nucleus Health - Duur: 3:01 Nucleus Medical Media 10.978.327 weergaven.

Zelfs in de oudheid bestond de besnijdenis van mannen in een aantal landen die zich houden aan islamitische tradities. "Mannelijke besnijdenis? Waarom is dit nodig? 'Vraag je.

In de 19e eeuw stelde de Amerikaan John Harvey Kellogg voor op een manier om masturbatie te bestrijden. En heel snel daarna begon in de VS overal mannenbesnijdenis. In de Europese landen vond bovengenoemde operatie echter geen antwoord bij de meeste artsen. Dus besnijdenis bij mannen. Waarom deze procedure uitvoeren?

In moderne omstandigheden is dit niet zozeer een manier om masturbatie te bestrijden, maar een effectieve maatregel bij het voorkomen van verschillende ziekten. Natuurlijk zijn er vandaag zowel voorstanders van deze procedure als zijn vurige tegenstanders.

Tegelijkertijd moet bij de pogingen om de vraag te achterhalen: "Mannelijke besnijdenis - waarom zou het überhaupt gedaan worden?" Benadrukt worden dat dit de oudste ritus is die in het oude Egypte bekend was.

De bovenstaande traditie wordt tot op de dag van vandaag gerespecteerd. Momenteel is de voorhuid van de penis afgesneden voor jongens in sommige families die de islam en het jodendom belijden. Deze operatie wordt ongetwijfeld uitsluitend om religieuze redenen uitgevoerd.

Tegelijkertijd zijn medische experts dubbelzinnig in hun aanpak van het probleem: "Besnijdenis bij mannen".

Waarom, en vooral, is het de moeite waard om deze procedure uit te voeren? Sommigen beweren dat besnijdenis van de voorhuid van het mannelijke geslachtsorgaan helpt beschermen tegen oncologische en een aantal andere aandoeningen.

Anderen daarentegen beweren dat de bovengenoemde operatie zonder meer tot gezondheidscomplicaties zal leiden.

Waarom is besnijdenis noodzakelijk voor mannen vanuit medisch oogpunt? Er wordt aangenomen dat als een vertegenwoordiger van het sterkere geslacht geen "pocket" in de geslachtsorganen heeft, dit betekent dat virussen en pathogene bacteriën zich niet zullen ophopen. Bovendien is het veel minder vatbaar voor urogenitale infecties en tijdens seksueel contact is het risico op de verspreiding van het papillomavirus aanzienlijk verminderd.

Tegelijkertijd geloven tegenstanders van 'mannelijke besnijdenis' dat door de bovenstaande procedure uit te voeren, externe bloedingen kunnen worden geopend en wondinfectie gemakkelijk kan worden verkregen. In bepaalde gevallen kunnen complicaties zelfs leiden tot genitale amputatie. Bovendien kan besnijdenis van de voorhuid van de penis schade veroorzaken aan de zenuwcellen die verantwoordelijk zijn voor de gevoeligheid.

Tegelijkertijd, gezien de vraag "wat besnijdenis bij mannen betekent", kan men niet anders dan vermelden: in sommige gevallen is deze chirurgische operatie noodzakelijk. In het bijzonder is het bekend dat een ziekte zoals phimosis, wanneer het onmogelijk is om de kop van de penis bloot te leggen vanwege het feit dat de voorhuid niet flexibel genoeg is.

Opgemerkt moet worden dat voor mannen die besneden zijn, het seksuele leven tot op zekere hoogte verandert. Het hoofd van de penis zonder voorhuid wordt grover, waardoor de gevoeligheid ervan wordt verminderd en de duur van geslachtsgemeenschap langer wordt. Om deze reden wordt besnijdenis gedaan voor die mannen die lijden aan voortijdige ejaculatie.

Op de een of andere manier, de vraag of mannen moeten worden besneden of dat het niet nodig is, moet iedereen zelf beslissen.

waarom MENMAKEbesnijdenis? VOOR U kanaal GROOT LID - doet penisgrootte ertoe mensen? - Duur: 8:59 Hij en zij 18+ 1.263.807 keer bekeken.

Experiment - besnijdenis: te doen of niet? - Duur: 14:09 STB televisiekanaal 194 087 keer bekeken.besnijdenisextreemhet vlees - Duur: 5:19 populardoctor 57.696 keer bekeken.

Getuigenis

Om de voorhuid bij volwassenen te verwijderen, zijn er veel aanwijzingen. Ze kunnen worden onderverdeeld in:

 1. Religieus. De besnijdenis van mannen is kenmerkend voor het jodendom en de islam. Als een man op een bewuste leeftijd tot een bepaalde denominatie komt, ondergaat hij een procedure die kinderen meestal doorlopen.
 2. Medical. Besnijdenis bij mannen is noodzakelijk voor cicatriciale phimosis en andere pathologieën van de penis, evenals voor frequente urineweginfecties (bacterieel, viraal, schimmel).
 3. Hygiënisch. De procedure wordt vaker uitgevoerd in landen met een warm klimaat, waar water ontbreekt en hoge statistieken van infectieziekten bestaan.
 4. Sexual. Besnijdenis maakt het mogelijk de geslachtsgemeenschap te verlengen en voortijdige ejaculatie te voorkomen.
 5. Esthetische. Overgroeide voorhuid bedekt de kop van de penis volledig, waardoor deze onaantrekkelijk wordt. Wanneer het wordt verwijderd, ziet de penis er gladder en groter uit, zowel mannen als hun partners vinden het leuk.

Urologen zijn van mening dat besnijdenis bij volwassenen alleen om medische redenen moet worden uitgevoerd. De meest voorkomende oorzaak voor besnijdenis is phimosis, paraphimosis, een verkort frenulum van de eikel.

Deze defecten interfereren met normale seksuele activiteit, in sommige gevallen kunnen ze plassen bemoeilijken. Gewoonlijk wordt een operatie op jonge leeftijd uitgevoerd, maar soms treden pathologieën op bij oudere patiënten.

Op de leeftijd van 60-70 jaar kan de onbesneden voorhuid groeien en de urethra blokkeren.

Een andere goede reden voor besnijdenis is het verminderen van het risico op kanker. Ze worden uitgelokt door smegma - een geheim dat zich ophoopt onder de voorhuid. Het verwijderen van huidplooien met 80% vermindert het risico op penishoofdkanker bij mannen en kwaadaardige cervicale tumoren bij hun partners. Er zijn aanwijzingen dat mannelijke besnijdenis de incidentie van aids helpt verminderen.

Er zijn praktisch geen contra-indicaties voor de procedure. Enige voorzichtigheid is geboden bij mannen met verminderde bloedstolling. Besnijdenis wordt niet gedaan bij acute ontstekingsziekten; in de ernstige vorm van chronische aandoeningen is een specialistisch consult noodzakelijk.

Chirurgische methoden

Besnijdenis verwijst naar plastische chirurgie. Moderne chirurgie biedt verschillende opties voor interventie, de keuze hangt af van de gezamenlijke beslissing van de patiënt en de arts.

De volgende opties voor besnijdenis zijn mogelijk:

 1. Gedeeltelijke. Vaak gebruikt voor phimosis en paraphimosis. Slechts een deel van de voorhuid wordt verwijderd, waardoor het hoofd kan worden blootgesteld. In rust is het half verborgen door een huidplooi.
 2. Gratis. Opent de kop van de penis volledig. Een groef vormt zich in het coronale gebied van de geslachtsorganen.
 3. Het minimum. Dit besnijdenisproces wordt gebruikt voor cicatriciale phimosis of overmatige groei van de voorhuid. Alleen overtollige hangende huid wordt verwijderd; in rust is het hoofd volledig gesloten.
 4. Tight. Alle voorhuid is afgesneden, het hoofd is volledig open. Deze besnijdenisprocedure wordt alleen uitgevoerd na gedetailleerd overleg met een uroloog, contra-indicaties zijn mogelijk.
 5. Hoog. Het wordt gebruikt voor aanzienlijke overgroei van de voorhuid. De cirkelvormige postoperatieve hechting kan op verschillende hoogten zijn.
 6. Low. Een incisie om de huidplooi te verwijderen wordt gemaakt in de coronale groef, het verbergt ook de postoperatieve hechting.

De keuze van de besnijdenistechniek hangt af van de grootte van de voorhuid, het uiterlijk van de penis, de wensen van de patiënt en andere factoren.

De besnijdenisoperatie is onomkeerbaar, daarom moeten alle voordelen en nadelen worden afgewogen voordat ze worden gestart. Complicaties zijn zeldzaam, in sommige gevallen is een allergie voor medicijnen of littekenvorming mogelijk.

Voorbereiding op de procedure

Een besnijdenis van volwassenen wordt poliklinisch of in een ziekenhuis uitgevoerd.

 1. Voor adolescenten wordt algemene anesthesie gebruikt, volwassen mannen krijgen vaker lokale anesthesie. Zonder verdoving is besnijdenis onmogelijk.
 2. Vóór de procedure moet u slagen voor een bloedtest om de afwezigheid van infecties en ontstekingen te bevestigen.
 3. Als er seksueel overdraagbare aandoeningen zijn, is het noodzakelijk om deze volledig te genezen en dan pas aan besnijdenis te denken.

Voor de operatie wordt de penis gedesinfecteerd met speciale preparaten en geklemd met een tourniquet aan de basis. Anesthetica (lidocaïne, ultracaïne, ubitezin) worden met een dunne naald in de penis geïnjecteerd.

De operatie is niet pijnlijk, in de voorhuid zijn er praktisch geen zenuwuiteinden en grote bloedvaten, waarvan de schade ernstige bloedingen veroorzaakt.

TWEE SECTIEMETHODEN

De techniek van twee sneden wordt gebruikt bij oudere kinderen en bij volwassenen.


A. Trek op de huid van de niet-getrokken voorhuid met een marker een lijn boven de coronale groef.
B. Op het ventrale oppervlak is het gebied van de frenum V-vormig.


De voorhuid wordt naar de basis van de penis getrokken. Vertrekkend van de coronale groef met 0,5-1 cm (om een ​​voldoende breedte van de rand te laten), tekent u een tweede lijn. Het kan glad zijn, zoals weergegeven in de afbeelding, of een V-vormige bocht hebben die naar de eerste wijst (voor maximaal behoud van het hoofdstel). De externe opening van de urethra is geïdentificeerd. Een alternatieve manier. Eerst wordt een proximale incisie gemaakt. Een distale incisie wordt uitgevoerd door de voorhuid naar beneden te trekken, wat het bloeden van de proximale incisie vermindert.


A. Ontleed de huid langs de proximale lijn. Bij gebruik van een scalpel zijn de randen van de wond gelijkmatiger dan wanneer met een schaar wordt gesneden.
B. Neem de huid terug en maak een incisie langs de distale lijn. Na het overlappen van de kop van de hechtdraadhouder, blijft meestal een litteken achter, bovendien speelt de houder geen significante rol.De rand van de flap wordt gevangen door een klem, opgetild en gescheiden van de vlezige fascia. Bloedende bloedvaten coaguleren, de grootste worden geligeerd met 5-0 kattendraad. Inspecteer het gebied van de frenum van de penis, vind en verbind de slagader (slagaders) die erin passeren. Verwijder de tourniquet van de basis van de penis en coaguleer de resterende vaten.


Catgut-draad 4-0 met vier geleidingsnaden verbindt de randen van de huid in het gebied van de penis en de coronaire sulcus in de richting van 3, 6, 9 en 12 uur.De draden worden niet gesneden en gebruikt als houders. 2-3 naden worden tussen de houders geplaatst, in het frenumgebied - een paar extra naden om de randen van het V-vormige gedeelte aan te passen. Tegelijkertijd wordt een naald dicht bij de rand van de huid geïnjecteerd om de randen van de huid te verdraaien en meer subcutaan weefsel vast te leggen. Soms wordt in het frenumgebied een matrashechting aangebracht. Deze hechttechniek maakt de littekens die overblijven na een operatie minder merkbaar.


Een gaasstrook van 2,5 cm breed wordt bevochtigd met vaseline en op een klem gewikkeld, als een vlag op een paal, en vervolgens aan het vrije uiteinde getrokken. Aldus wordt een gedraaide rol verkregen.


Hoe verloopt de besnijdenisoperatie?

Dus, hoe vindt besnijdenis van mannen plaats? De besnijdenisoperatie is als volgt:

 1. Na anesthesie wordt de voorhuid door klemmen teruggetrokken, wordt een incisie op de huid gemaakt, waarna de voorhuid in een cirkel wordt verwijderd met een scalpel of chirurgische schaar. De hoeveelheid verwijderde huid is afhankelijk van de gekozen besnijdenistechniek.
 2. Meestal wordt het hoofdstel niet aangetast, maar met zijn defect is gelijktijdig plastic mogelijk. Een te kort hoofdstel wordt ontleed samen met een scalpel en vervolgens genaaid met een verlengde hechtdraad. Hierdoor wordt de huid minder gevoelig voor tranen.
 3. Na de besnijdenis worden de hechtingen aangebracht met behulp van zelf-absorbeerbare hechtingen. Het succes van besnijdenischirurgie bij volwassenen hangt volledig af van de vaardigheden van de arts. Bijzondere aandacht is vereist bij het volledig verwijderen van de voorhuid, omdat er een groot risico is op schade aan de kop van de penis. Alleen een specialist kan een lid goed besnijden!

Hoe lang duurt de besnijdenis? De gemiddelde duur van de procedure is 60 minuten.

Het volgende laat zien hoe mannen worden besneden - een foto van de voorhuid:

ALTERNATIEVE METHODOLOGIE

Deze techniek wordt gebruikt bij jonge kinderen in gevallen waarbij het niet mogelijk is om de eikel bloot te leggen.


De operatie wordt uitgevoerd onder narcose. De voorhuid wordt vastgehouden met muggenklemmen en wordt gescheiden van het hoofd, dat met een natte handdoek met duim en wijsvinger wordt teruggeduwd. Verwijder smegma-resten. Inspecteer de externe opening van de urethra en zorg ervoor dat er geen hypospadie is. Zonder aan de voorhuid te trekken, trekt een marker een lijn over de coronale groef. De voorhuid wordt in lengterichting ontleed langs het achteroppervlak tot de aangegeven lijn. De resulterende flappen vangen klemmen. De snede mag de coronale groef niet bereiken.Afb.11. In het hoofdstel blijft een V-vormige klep over. Hecht de randen van de wond zoals beschreven in paragrafen 6-8.

EXTRACTIE VAN HET EXTREME DEFENSIE MET GEBRUIK VAN HET PLASTIBELL-APPARAAT

De techniek wordt gebruikt bij pasgeborenen. De operatie is niet eerder mogelijk dan één dag na de geboorte en alleen na het verkrijgen van de geïnformeerde toestemming van de ouders. Lees vóór gebruik de instructies die bij het apparaat zijn geleverd. Baby inbakeren. De penis wordt behandeld en geïsoleerd met steriel ondergoed. De operatie wordt uitgevoerd onder aseptische omstandigheden.

Plaatselijke verdoving. Anesthesie is noodzakelijk, zelfs bij pasgeborenen, u kunt een tepel gebruiken als afleiding. De wijsvinger en middelvinger van de hand vinden de onderkant van de schaamsymfyse. Met de andere hand wordt 1-1,2 ml van een lidocaïneoplossing van 1% zonder adrenaline in de schaamsymfyse geïnjecteerd met een spuit, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de naald niet in het vat komt. De naald is gericht op het pudendalkanaal (Olcock-kanaal) om de plexus van de genitale zenuw te infiltreren. Een verdovingsoplossing wordt geïnjecteerd door eerst de zuiger van de spuit om te trekken om te controleren of de naald zich niet in het vat bevindt. Herhaal dezelfde handelingen aan de andere kant. De resterende oplossing wordt geïnjecteerd in de huid van het scrotum aan de basis van de penis.


A. Marker trekt een lijn op de huid over de coronale groef.
B. De voorhuid wordt verdund met een hemostatische klem en de externe opening van de urethra wordt geïdentificeerd. In de richting van 10 en 2 uur tot een diepte van niet meer dan 5 mm
2 directe styptische clips. De voorhuid wordt opgetild boven het dorsale oppervlak van de eikel. In de middellijn tussen de klemmen wordt 1/3 van de afstand tot de aangebrachte lijn gedurende 10 seconden aangebracht met een directe hemostatische klem. Op de hierdoor gevormde voren snijdt een rechte, stompe puntige schaar de huid, waardoor het mogelijk is om de randen van de voorhuid te strekken. Een flexibele sonde scheidt de voorhuid volledig van de eikel, inspecteert de coronale groef om ervoor te zorgen dat er geen hypospadie is.


A. Kies een Plastibell-apparaat van het juiste formaat (uit de 3 die in de set beschikbaar zijn). In de figuur tonen de pijlen de groef waarin de ligatuur ligt.
B. De dop van het apparaat moet de kop van de penis volledig bedekken, terwijl de voorhuid enigszins moet worden uitgerekt en voorbij de dop en het hoofd moet gaan. De voorhuid wordt opgetrokken totdat de lijn die door de marker wordt getrokken zich boven de voor van de ring bevindt die aan de dop is bevestigd.

De huid van de voorhuid is strak gespannen, vastgebonden met een absorbeerbare draad die in de groef van de ring ligt. Knip de voorhuid af langs de rand van de ring. Een elektrisch mes wordt in de regel niet gebruikt.Breek de handgreep van het apparaat af. Bij het uitschrijven van het kind krijgen ouders te horen dat de dop binnen een paar dagen vanzelf eruit moet vallen. Als dit niet gebeurt, moeten ze de baby meenemen om de dop met een pincet te verwijderen.

INDICATIES VOOR UITZONDERING VAN EXTREME DENSITEIT

Overmaat voorhuid. Overtollig weefsel wordt rond de omtrek verwijderd.
Overdekte penis. De distale littekenring is diep genoeg gesneden om de rest van de voorhuid van het hoofd te trekken. Overtollig weefsel wordt rond de omtrek verwijderd (paragrafen 2-8).

Mismatch in de grootte van de voorhuid en de romp van de penis. Nadat een hoofd op het hoofd is gelegd, wordt de penis getrokken. De huid uit de romp wordt distaal verplaatst en in deze positie gehouden met een pincet. Op het niveau van de coronaire sulcus wordt een snijlijn gemarkeerd met een marker. Het buitenste blad van de voorhuid wordt ontleed tot de vlezige fascia, het binnenste bevindt zich op 5 mm van de coronale groef. Het hechten van het defect begint vanaf de achterkant. In dit geval wordt een huidplooi in de vorm van het oor van een hond gevormd aan de ventrale zijde, die is weggesneden, het defect wordt gehecht met 5-0 chromen kattendraad. 'S Nachts wordt een matig onderdrukkend verband aangebracht.

Phimosis. Het snijden van de huid op een stil oppervlak is de gemakkelijkste, maar ook de minst esthetische manier om phimosis te elimineren. U kunt de voorhuid wegsnijden, maar de beste cosmetische resultaten worden gegeven door Z-plastic, waarmee u het kunt opslaan. De voorhuid wordt naar de basis van de penis getrokken en een wurgring wordt diagonaal gesneden. Vanaf de uiteinden van de incisie worden nog eens 2 incisies diagonaal gemaakt door een gezonde huid. De flappen worden op de houders genomen en gescheiden. Ze bevinden zich, zoals in Z-plastic, en genaaid met chromen draaddraad 4-0.

POSTOPERATIEVE COMPLICATIES

Huidnecrose is mogelijk door adrenaline toe te voegen aan een plaatselijke verdovingsoplossing. Elektrocoagulatie mag niet worden gebruikt - dit kan leiden tot necrose van de weefsels van de penis en zelfs tot volledige afstoting van de huid. Als u nog steeds elektrocoagulatie moet gebruiken, is de penis geaard, waarvoor hij is omwikkeld met een in zoutoplossing gedrenkte doek en in een verhoogde positie wordt gehouden. Necrose van de eikel is mogelijk als het verband te strak zit of als het Plastibell-apparaat niet groot genoeg is. Schade of knippen van het hoofd is mogelijk tijdens blinde manipulaties.

Reimplantatie van het hoofd in dergelijke situaties is meestal succesvol. Bij de Gomko-klem treedt vaker bloedingen op aan de ventrale zijde van de penis. Het wordt gestopt door op de bloedingsplaats te drukken of door een bloedend vat aan te kleden. Bij het hechten is het belangrijk om de urethra niet te beschadigen. Infectieuze complicaties komen soms voor (bij gebruik van het Plastibell-apparaat komt dit iets vaker voor dan bij het gebruik van de Gomko-klem). De behandeling omvat warme baden, actueel gebruik van antibiotica. Ernstige infectieuze complicaties, zoals necrotische fasciitis, zijn zeldzaam. In alle gevallen, met dergelijke complicaties, wordt antibiotische therapie uitgevoerd. Een wond met een divergentie van de randen in het gebied van de coronale groef geneest in de regel op zichzelf en behoeft geen behandeling.

Met overmatige excisie van de huid in een klein gebied, treedt wondepithelisatie meestal op zonder aanvullende maatregelen. Met overmatige excisie van de huid gedurende een aanzienlijke periode, wordt een verband met vaseline aangebracht en de wond geneest in dergelijke gevallen door secundaire intentie. Meestal smelten de randen van de huid samen tijdens genezing. Er is geen onmiddellijke huidtransplantatie nodig. Als het resultaat een "verdrinking" van de penis is, voer dan de bijbehorende plastische chirurgie uit. Vaak wordt alleen de huid van de penis van de penis weggesneden, in deze gevallen wordt de resterende voorhuid gebruikt in daaropvolgende plastische operaties.

Een vergelijkbare situatie doet zich voor wanneer tegelijkertijd een te groot deel van de huid van de romp van de penis wordt weggesneden, een aanzienlijk deel van de voorhuid overblijft. Als gevolg hiervan wordt de penis "verdronken" in het vetweefsel van de schaamsymfyse. Nadat de wond is genezen, kan de resulterende vervorming worden gecorrigeerd door cirkelvormige excisie van het littekengebied en plastic defect van de huid achtergelaten door het weefsel van de voorhuid. Huidtransplantatie wordt zelden gebruikt. Na een mislukte operatie als gevolg van samentrekking van de huid langs de hechtingslijn, kan phimosis terugkeren. Bij het verlaten van een aanzienlijk deel van de voorhuid, kan het nodig zijn herhaalde excisie.

Dichte verklevingen tussen de voorhuid en de eikel, die optreden als een aanzienlijk deel van de voorhuid is achtergelaten, soms is het noodzakelijk om de defecten van de eikel en de romp te ontleden en te hechten met hechtmateriaal. Peniskromming kan optreden als gevolg van ettering en met langdurige genezing van de wond op de ventrale en (minder vaak) achteroppervlak van de penis. Suppuratie en divergentie van de randen van de wond kunnen worden veroorzaakt door lymfoedeem. In dergelijke gevallen is een revisie van de wond en, indien nodig, plastic huidtransplantatie. Gedeeltelijke splitsing van het hoofd (aan de ventrale of achterkant) kan het gevolg zijn van de schade wanneer de voorhuid wordt gesneden. Kleine huidhechtingen die in de verre periode worden gedetecteerd, worden met een kleine schaar ontleed. Anesthesie wordt zelden gebruikt, het is alleen nodig bij significante huidhechtingen, na de dissectie waarvan hechting vereist is. Traumatische cysten worden gevormd als gevolg van de introductie van het epitheel in de onderliggende weefsels, ze worden weggesneden.

Korrelige necrose kan ontstaan ​​door onbedoeld contact van de klem met de coagulator. Met de volledige vernietiging van de penis moet de jongen als een meisje worden opgevoed. Overhaaste hemostatische hechtingen kunnen de urethra beschadigen. Urethrale huidfistels kunnen zich vormen na een operatie met behulp van het Plastibella-apparaat en de Gomko-klem, evenals wanneer hemostatische hechtingen in de frenum worden geplaatst. Fistula-excisie mag niet eerder dan zes maanden na de operatie worden uitgevoerd.

Bij het lokaliseren van fistels in het gebied van de coronaire sulcus, kunt u de techniek gebruiken om het hoofd te splitsen met de vorming van een flap uit de huid van het ventrale oppervlak van de penis (Mathieu-methode). De gevormde kunstmatige urethra is gewikkeld in helften van een gespleten kop (Baskin). Urineretentie kan op de lange termijn optreden als gevolg van de vorming van secundaire phimosis of onmiddellijk na een operatie als gevolg van het aanbrengen van een te strak verband

De chirurg bevindt zich in de moeilijkste positie als tijdens het excisieproces van de voorhuid een niet-gediagnosticeerde vroege hypospadie wordt gedetecteerd. Vanwege het ontbreken van voorhuid is de daaropvolgende urethrale plastische chirurgie aanzienlijk gecompliceerder.

Commentaar door S. Bauer

Hoewel excisie van de voorhuid meestal wordt toevertrouwd aan de minst ervaren chirurgen, vereist het bepaalde vaardigheden en training. Ouders, en later de patiënt zelf, evalueren het resultaat van deze operatie zeer kritisch. Bij pasgeborenen is de ontwikkeling van complicaties voornamelijk te wijten aan het feit dat de voorhuid niet voldoende is weggesneden of de mogelijkheid van "verdrinking" van de penis in het vetweefsel van de schaamstreek niet wordt overwogen in het geval van terugtrekking van de romp van de penis voorbij de hechtingslijn. Als de ouders er niet voor zorgen dat het hoofd na de operatie voor het eerst wordt blootgesteld, kunnen er verklevingen optreden tussen de huid van de romp en het hoofd van de penis.

In de afgelopen jaren, met excisie van de voorhuid bij kinderen na de neonatale periode, wordt algemene anesthesie gecombineerd met de lokale toedieningsroute van de bupivacaïne-oplossing. Dit zorgt voor een effectievere en langdurige analgesie en maakt het mogelijk om niet alleen de algemene anesthesie die tijdens de operatie wordt toegediend, maar ook orale pijnstillers tijdens de postoperatieve periode te verminderen. Lokale anesthetica worden toegediend onder het onderste oppervlak van de schaamsymfyse en langs de onderste rand van de onderste tak van het schaambeen aan beide kanten bij de opening van het Olcoc-kanaal, waaruit de geslachtszenuw uitgaat.

Bij het uitsnijden van de voorhuid is het noodzakelijk om een ​​voldoende brede strook van het slijmvlies proximaal van de coronale groef te laten en de integriteit van de frenum te behouden. Ik maak liever eerst een distale incisie. Daarna trek ik de voorhuid in zijn natuurlijke positie op de eikel. Ik markeer de lijn van het 2e gedeelte boven de coronale groef, terwijl op het achteroppervlak de lijn van het gedeelte dichter bij de basis van de penis is dan op het ventrale. Met deze volgorde wordt de proximale incisie vergemakkelijkt, omdat bloeden vanaf de plaats van de distale incisie niet interfereert met het in de vereiste positie houden van de penis (in tegenstelling tot hoe het wordt waargenomen bij het uitvoeren van incisies in de omgekeerde volgorde).

Vervolgens ontleed ik de ringvormige huidflap, in een poging de neurovasculaire bundel en urethra niet te beschadigen. Voordat ik de wond hecht, maak ik de huid van de penis weer recht om ervoor te zorgen dat de randen van de wond goed zijn uitgelijnd. Indien nodig, overtollige huid wegsnijden. In dit stadium is het uiterst belangrijk om alle bloedende vaten te identificeren en een grondige hemostase te maken. Dit vermindert de kans op secundaire bloedingen in de postoperatieve periode. Bij het hechten van de wond worden de injecties en puncties van de naald zo dicht mogelijk bij de randen van de wond gemaakt. Dit zorgt voor een inversie van de randen en draagt ​​bij aan de vorming van subtiele littekens.

Goed aankleden is net zo belangrijk als de operatie zelf. De kop (behalve het gebied van de externe opening van de urethra), de huid van de romp van de penis, de schaamstreek en het scrotum worden gesmeerd met benzoë. Een strook speciaal gaas (Telfa), waarvan de breedte overeenkomt met de lengte van de penis, wordt op de romp van de penis aangebracht en met een pleister bevestigd. Een Tegaderm-servet wordt erop geplaatst zonder de externe opening van de urethra te bedekken en het wordt bevestigd aan de huid van de schaambeen en het scrotum. Met een hoog risico op postoperatieve bloedingen wordt soms een strak (occlusief) verband aangebracht. Dit voorkomt de vorming van verklevingen in het hechtingsgebied, evenals het terugtrekken en verplaatsen van de penis in het onderhuidse weefsel van de schaamstreek (secundair "verborgen" penis). Adolescenten en jongeren worden geadviseerd om erecties te voorkomen in de eerste keer na de operatie.

Anesthesiemethoden voor besnijdenis voor kinderen en volwassen mannen

Besnijdenis is een medische manipulatie waarbij de voorhuid van de penis wordt weggesneden (huidplooien die het hoofd bedekken).

Dit is een vrij eenvoudige korte operatie, maar het gebied van de implementatie ervan vereist goede anesthesie.

Voor veel mannen wekt deze procedure angst op, omdat het interventiegebied tamelijk delicaat is, daarom is adequate pijnverlichting in dit geval uiterst noodzakelijk.

Verwijdering van de voorhuid

Anesthesie voor besnijdenis voor kinderen

De vraag onder welke anesthesie besnijdenis zal worden uitgevoerd wordt bepaald afhankelijk van de leeftijd.

Pasgeboren kinderen worden besneden zonder enige pijnverlichting, in zeldzame gevallen, onder plaatselijke verdoving.

Er is een theorie die zegt dat de pijn bij pasgeborenen erg saai is en de pijn tijdens de operatie niet veel groter is dan de pijn van de introductie van lokale anesthesie (lokale anesthesie impliceert de introductie van anesthesie in de penis met een naald).

Een operatie om een ​​pasgeborene te besnijden wordt nooit uitgevoerd onder algemene anesthesie, omdat het onpraktisch is - het hoge risico op het ontwikkelen van mogelijke complicaties door anesthesie overschrijdt het voordeel van besnijdenis en de operatie zelf is korter dan het proces van het introduceren van een kind in anesthesie.

Besnijdenis van een pasgeborene onder plaatselijke verdoving

Een ander gezichtspunt is dat pasgeboren baby's nog steeds pijn kunnen ervaren, dus besnijdenis wordt bij voorkeur uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Lokale anesthesie tijdens besnijdenis is een injectie met anesthesie in de basis van de penis of het gebruik van een anesthesiegel, die een half uur of een uur vóór de operatie zelf op de chirurgische plaats wordt geplaatst.

Anesthesie tijdens chirurgie voor kinderen van één tot 10 jaar oud impliceert een algemene anesthesie (anesthesie).

Lokale anesthesie in deze leeftijdsgroep wordt niet gebruikt vanwege het feit dat het technisch moeilijk is om anesthesie in de penis te injecteren vanwege de constante mobiliteit van het kind, en het bewustzijn behouden tijdens een operatie kan een kind veel stress veroorzaken, omdat kinderen op deze leeftijd de betekenis van manipulatie nog steeds niet begrijpen. Dankzij anesthesie kan het kind diep in slaap vallen, waardoor pijngevoeligheid en negatieve herinneringen aan de besnijdenisprocedure ontbreken.

In de meeste gevallen is anesthesie niet diep, het kind heeft geen intubatie nodig en ademt onafhankelijk met behulp van een larynxmasker in het gezicht. Dit wordt gewaarborgd door de toediening van een lage dosis verdovingsmiddel.

Na herstel van de anesthesie vertrekt een kind in de regel gemakkelijk en snel van de anesthesie en voelt zich goed - dit alles is mogelijk bij het gebruik van een nieuwe generatie van geïnhaleerde anesthetica: Sevoran, Isoflurane, Propofol.

Naast het licht wakker worden, hebben deze medicijnen praktisch geen effect op het lichaam van de kinderen.

Besnijdenis bij mannen

Kinderen ouder dan 10 jaar en volwassen mannen worden besneden onder plaatselijke verdoving. Het bestaat uit het injecteren van een verdovingsmiddel in de pubis en het basisgebied van de penis, terwijl de patiënt een lichte injectie zal voelen. De pijnloosheid van de injectie wordt bereikt door zeer dunne naalden met een kleine diameter te gebruiken.

Na een paar minuten treedt een volledig verlies van gevoeligheid op en gaat de arts over tot de operatie. Lokale anesthesie biedt volledige pijnloosheid gedurende de gehele periode van interventie, terwijl de patiënt absoluut niets voelt.

In sommige gevallen, met intense opwinding en angst, kan de patiënt kalmerende middelen worden aangeboden.

Besnijdenis bij mannen

Algemene anesthesie voor volwassen patiënten wordt zelden uitgevoerd, in gevallen waarin lokale anesthesie om de een of andere reden onmogelijk is - meestal is het een individuele anesthetische intolerantie. Verschillende neuropsychiatrische ziekten zijn ook een directe indicatie voor anesthesie, omdat de patiënt emotioneel onstabiel is en geen volledige immobiliteit kan behouden tijdens de hele operatie.

De operatie duurt niet lang, ongeveer 10 minuten. Na het beëindigen van de verdoving kan een man ongemak en milde pijn voelen, die kan worden gestopt door pijnstillers te nemen.

De vraag welke methode van pijnverlichting wordt gebruikt om voldoende pijnverlichting te bereiken, wordt bepaald door de arts. De meeste klinieken gebruiken verschillende combinaties van anesthetica en toedieningsmethoden, die de gevoeligheid volledig uitschakelen en zorgen voor volledige pijnloosheid tijdens deze delicate procedure.

Moderne techniek

Tijdens de procedure wordt een exacte incisie gemaakt van de voorhuid (cirkelvormig), met minimale gevolgen voor de patiënt en de snelle aanscherping van het wondoppervlak.

De positieve aspecten van de operatie zijn onder meer:

 • lage bloeding van het operatieveld - de laser cauteriseert open bloedvaten,
 • gebrek aan wallen na de procedure,
 • er is geen patiënt nodig voor diepe anesthesie - voldoende lokale anesthesie,
 • de onmogelijkheid van de vorming van een ontstekingsproces tegen de achtergrond van een infectie - de techniek verloopt onder een hoge steriliteit,
 • kortstondig gebruik - de totale proceduretijd is ongeveer 20 minuten,
 • korte postoperatieve periode,
 • lage invasiviteit tijdens de interventie.

Het enige negatieve punt van laserchirurgie zijn de hoge kosten. Laserbesnijdenis is een moderne en veilige versie van deze ondersoort van interventies.

Standaard optie

Op welke leeftijd besneden jongens? In de kindertijd is het gebruikelijk om manipulatie uit te voeren van één jaar tot 14 jaar, bij Joden - op de achtste dag na de geboorte (in afwezigheid van contra-indicaties). Hoe besnijden jongens zich? Kinderen jonger dan 14 jaar worden aanbevolen om chirurgische ingrepen te ondergaan onder algemene anesthesie op korte termijn.

De techniek behoort tot de eenvoudigste en is gemaakt volgens het schema:

 • na laboratoriumtests krijgt de patiënt goedkeuring en benoeming van het tijdstip van manipulatie,
 • voorbereidende voorbereiding omvat lokale anesthesie van het orgel, behandeling van het operatieveld met antiseptische oplossingen,
 • na het bevestigen van de penis met speciale klemmen, wordt de manipulatie zelf uitgevoerd - de getekende voorhuid is uitgesneden,
 • chirurgische hechtingen worden aangebracht, het orgel wordt verbonden.

Na de operatie geeft de specialist gedetailleerde instructies voor vertrek, met inachtneming van de beperkingen, het tijdstip van de volgende afspraak. De procedure duurt ongeveer 1 uur.

Postoperatieve periode

Besnijdenis bij mannen voor en na de operatie vereist naleving van bepaalde zorgregels:

 1. Tijdens de operatie wordt het gebied van de penis verdoofd, na het einde schrijft de specialist een aantal medicijnen voor die het gevoel van ongemak tijdens de hele genezingstijd verminderen.
 2. De operatie om de voorhuid in de klassieke versie te verwijderen, omvat een postoperatieve periode van ongeveer 14 dagen, gedurende de kalendermaand is elk seksueel contact verboden.
 3. Na het einde van de maandelijkse onthouding is seks uitsluitend toegestaan ​​met condooms - gedurende ten minste twee maanden.

Laserbesnijdenis vermindert de totale tijd van de postoperatieve periode met de helft. De belangrijkste nuances van gedrag zullen worden aanbevolen door de behandelend arts.

Na besnijdenis van de voorhuid wordt speciale zorg verwacht:

 • de volgende dag (de eerste dressing) wordt uitgevoerd door specialisten, de hele daaropvolgende keer dat de patiënt het zelf maakt,
 • behandeling van hechtingen met antiseptische geneesmiddelen wordt dagelijks uitgevoerd (tot 2 keer per dag), totdat ze worden verwijderd,
 • wanneer een klein ontstekingsproces op het operatieveld optreedt, wordt het onderdrukt met speciale antiseptische zalven (de keuze van medicatie is aan de arts).

De werking van de besnijdenis kan kleine gevolgen hebben die na verloop van tijd verdwijnen:

 • verhoogde gevoeligheid van het geopereerde gebied,
 • laag pijnniveau
 • lichte zwelling.

Besnijdenis bij mannen kan een aantal complicaties veroorzaken.

Mogelijke complicaties

Een laag niveau van zwelling, pijnlijke sensaties zijn gerelateerd aan de norm van elke uitgevoerde interventie. Duidelijke hyperemie, het verspreiden van oedeem veroorzaakt grote bezorgdheid en vereist advies van een medische instelling.

De aanwezigheid van verhoogde temperatuur duidt op het begin van het ontstekingsproces na de penetratie van pathogene microflora. De oorzaak van ontsteking kan zijn:

 • schending van hygiënenormen - weigering om gewrichten te verwerken, besmetting van het manipulatiegebied,
 • strak ondergoed dat de geslachtsdelen onder druk zet,
 • vervuilde staat van ondergoed,
 • overmatige lichamelijke activiteit tijdens de eerste twee maanden,
 • onbeschermde seks.

Complicaties na besnijdenis met een onjuist uitgevoerde bewerking:

 • ontstekingsprocessen van infectieuze aard - niet-naleving van steriliteit in de operationele eenheid,
 • sepsis van het bloed - de penetratie van een infectie in de bloedbaan (tot de dood als u professionele hulp weigert),
 • erectiestoornissen,
 • een sterke afname van de gevoeligheid van het hele orgel - tot het verlies ervan,
 • onesthetisch uiterlijk.

Eventuele complicaties vereisen een langdurige behandeling en geven geen gunstige prognose voor absolute seksuele gezondheid.

Samenvatten

Het verwijderen van de voorhuid is een proces dat veel controverse veroorzaakt. De behoefte aan een medische verklaring, in andere gevallen is het een eerbetoon aan de publieke opinie of religie. Er zijn veel vragen gesteld door ouders en volwassenen, die hieronder worden beantwoord.

 1. Wat is besnijdenis in de geneeskunde? De vernauwing van de voorhuid staat geen volledig seksueel leven toe.
 2. Hoe oud zijn de joden die de jongens hebben besneden, als op de achtste dag artsen niet waren toegestaan? Om acht uur, volgens de canons van het jodendom.
 3. Waarom besnijden mannen zich zonder de vereisten van medicijnen of religie? Sommige mannen willen hun geslachtsdelen extra 'schoonheid' geven. In de meeste gevallen is dit te wijten aan de overwoekerde huid die lelijk over het hoofd hangt (volledig verbergt).
 4. Besnijdenis is gedaan om de jongen, kan dit later worden gecorrigeerd? Nee, de operatie is onherroepelijk, er is geen omgekeerde beweging. Indien nodig wordt huidspanning uitgevoerd, maar het geeft geen volledig herstel.

18+ video's kunnen schokkende inhoud bevatten!
18+ video's kunnen schokkende inhoud bevatten!

Besnijdenis onder plaatselijke verdoving

Besnijdenis (besnijdenis van de voorhuid) is een veel voorkomende procedure die kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De blokkade techniek is eenvoudig uit te voeren, veroorzaakt geen aanzienlijk ongemak voor de patiënt en is praktisch verstoken van complicaties.

Introductie

In het VK wordt besnijdenis meestal uitgevoerd onder algehele anesthesie, wat resulteert in een penisblokkade voor postoperatieve analgesie. Lokale penisanesthesie is in de meeste gevallen echter uitzonderlijk eenvoudig en biedt voldoende postoperatieve analgesie. Er zijn drie effectieve methoden voor lokale anesthesie:

1. Gebruik van een eutectisch mengsel van lokale anesthetica voor besnijdenis (EMLA-crème - een mengsel van lidocaïne en prilocaïne)

2. Blokkade van de dorsale zenuw van de penismet besnijdenis,

3. Circulaire blokkademet besnijdenis.

Anatomie

De penis wordt geïnnerveerd door de linker en rechter dorsale zenuwen, die takken van de perineale zenuw zijn. De dorsale zenuw aan weerszijden passeert onder de onderste tak van het schaambeen en doordringt de oppervlakkige fascia en geeft de takken aan de huid en corpora cavernosa. De innervatie is aan beide kanten verdeeld vanwege het hangende ligament van de penis (ligamentum suspensorium).

Techniek van anesthesie voor besnijdenis

Een eutectisch mengsel van lokale anesthetica gebruiken voor besnijdenis (EMLA-crème - een mengsel van lidocaïne en prilocaïne)

De crème wordt op de voorhuid aangebracht, terwijl zowel de buitenzijde (huid) als de binnenzijde (slijmvliezen) indien mogelijk moeten worden behandeld. Na het aanbrengen wordt een condoom op de penis aangebracht, waarbij de crème op zijn plaats wordt gehouden totdat anesthesie optreedt.

EMLA-crème mag niet worden aangebracht op bloedende oppervlakken. U moet 45 minuten wachten, waarna het condoom wordt verwijderd en een oppervlaktegevoeligheidstest wordt uitgevoerd.

Bij een groot aantal patiënten, bijvoorbeeld ouderen of diabetici, kan besnijdenis worden uitgevoerd zonder extra anesthesie.

Blokkade van de dorsale zenuw van de penismet besnijdenis

Om het blok bij volwassen patiënten uit te voeren, wordt een mengsel van 10 ml van een 0,5% bupivacaïne-oplossing en 10 ml van een 1% lidocaïne-oplossing (zonder adrenaline!) Gebruikt, die bovendien worden verdund tot een volume van 30 ml met water voor injectie (10 ml). Wanneer de patiënt op zijn rug boven het midden van de schaamboog wordt geplaatst (aan de basis van de penis), wordt een 27G-naald ingebracht (zie punt A in figuur 1A) totdat deze contact maakt met de schaamsymfyse.

A is een dwarsdoorsnede, B is een anatomisch aanzicht.

Hierna wordt de naald enigszins vastgedraaid en zodanig geleid dat deze onder de symfyse naar links of rechts van de middellijn gaat en 3-5 mm dieper dan het vooroppervlak van het schaamgewricht wordt getrokken (zie figuur 1B).

Na aspiratie van het onderzoek wordt 5-7 ml verdovingsmiddel toegediend (afhankelijk van de grootte van de patiënt). Vermijden van volledige verwijdering, wordt de naald getrokken en omgeleid: de procedure wordt uitgevoerd vanaf de andere kant.

Daarna kunt u de naald volledig verwijderen of naar de huid trekken en een gedeeltelijke cirkelvormige blokkade uitvoeren vanaf de dorsale zijde van de penis.

Circulaire blokkademet besnijdenis

Een anesthetische oplossing bereid voor het dorsale blok wordt gebruikt. Een circulaire injectie van de oplossing in het onderhuidse weefsel wordt aan alle kanten ter hoogte van de basis van de penis uitgevoerd. Naald 26 of 27G wordt gebruikt. Ongeveer 10 ml van de aangegeven anesthetische oplossing moet voldoende zijn voor anesthesie, terwijl de naald van twee kanten wordt doorboord: buik (Afbeelding 1A en 1B) en dorsaal (Afbeelding 2).

Anatomische oriëntatiepunten bij het inbrengen van een naald om een ​​frenulair of cirkelvormig blok uit te voeren. Verdoving infiltreert onderhuids weefsel.

De keuze van anesthesietechniek voor besnijdenis

De combinatie van alle drie de methoden leidt waarschijnlijk tot de vorming van effectieve anesthesie, die meestal door alle tandheelkundige klinieken wordt gebruikt. EMLA-crème wordt niet vaak gebruikt.

Bij het bereiden van 30 ml anesthetische oplossing voor het starten van de procedure en het toedienen van 10 ml tijdens blokkade van de dorsale zenuwen en 10 ml met cirkelvormige blokkade, moet het residu voldoende zijn in geval van onvoldoende blokkade aan één zijde.

Met de extra introductie van verdoving tijdens een operatie, is het beter om een ​​herhaald cirkelvormig blok te gebruiken dan om direct op het gebied van manipulatie te komen. Dit voorkomt zwelling van onderhuidse weefsels in het interventiegebied, wat de identificatie van weefselstructuren en -lagen bemoeilijkt.

Met elk van deze methoden kan sedatie worden uitgevoerd bij emotionele patiënten die orale of parenterale geneesmiddelen gebruiken.

Moeilijkheden en complicaties van anesthesie met besnijdenis

Met blokkade van de dorsale zenuwen van de penis, wanneer een extra cirkelvormig blok niet wordt gebruikt, kan het anestheticum de takken van de frenum niet bereiken. In dit verband wordt een extra injectie van 1-2 ml verdovingsmiddel in de basis van de penis vanaf de ventrale zijde aanbevolen (figuur 2).

Voor de vorming van anesthesie na toediening van het anestheticum, is het noodzakelijk om een ​​tijdje te wachten. Gewoonlijk kan de operatie na 10-15 minuten worden gestart. Anesthetica-oplossingen met epinefrine mogen nooit worden gebruikt! Bij een fout kan ernstige vasoconstrictie ontstaan, wat leidt tot ischemie van de penis en necrose.

Na de blokkade van de dorsale zenuwen werden verschillende gevallen van ischemie opgemerkt. Mogelijke oorzaken zijn de introductie van een teveel aan verdovingsmiddel of de ontwikkeling van een lokaal hematoom, wat leidt tot compressie van de dorsale slagader van de penis.

Conclusie

Besnijdenis, of besnijdenis, kan worden uitgevoerd onder adequate lokale anesthesie, wat wordt bereikt met behulp van een combinatie van eenvoudige methoden bij de meeste patiënten en waarschijnlijk meer aandacht van artsen verdient. In de meeste centra blijft een combinatie van algemene en aanvullende lokale anesthesie de standaard.

Operatie besnijdenis (video): wanneer uitvoeren?

De redenen waarom een ​​man voor besnijdenis kiest, zijn verschillend. Iemand doet een medische procedure om gezondheid en leven te redden. Voor andere leden van het sterkere geslacht wordt besnijdenis van de voorhuid geassocieerd met religieuze tradities en regels. Naast esthetische, religieuze en hygiënische factoren kunnen aanwijzingen voor besnijdenis zijn:

 • aangeboren (fysiologische) phimosis,
 • phimosis bij volwassenen, cicatriciale phimosis,
 • voortijdige uitbarsting van een zaad.

Een pathologische vernauwing van de externe opening van de voorhuid bij een kind of de verlenging ervan veroorzaakt problemen met urineren. De jongen klaagt over pijn wanneer hij probeert te plassen. Als het probleem na 2 levensjaren aanhoudt, wordt een gedeeltelijke besnijdenis uitgevoerd.

Indicatie voor besnijdenis bij volwassen mannen is phimosis van het littekentype, waarbij de voorhuid sterk is versmald vanwege het grote aantal littekens.

De vervanging van gezonde voorhuidweefsels door bindweefsel en littekens gebeurt meestal door een actief ontstekingsproces (bijvoorbeeld balanoposthitis), penisletsels en diabetes mellitus type 2.

Lopende phimosis verstoort de nieren en blaas, veroorzaakt het verschijnen van seksuele problemen bij mannen (pijn tijdens seks, falen van reproductieve functies). Het probleem kan alleen worden opgelost door de besnijdenisoperatie bij mannen, waarvan de prijs voor elke patiënt afzonderlijk wordt bepaald.

Besnijdenis chirurgie en procedure beoordelingen

Veel mannen geven positieve feedback over besnijdenischirurgie. Als u de uitvoering ervan toevertrouwt aan een gekwalificeerde chirurg, kunt u permanent van pathologieën van de voorhuid afkomen (inclusief phimosis). De revalidatieperiode na de operatie duurt niet lang, alleen 3-7 dagen.

De meeste patiënten die laserbesnijdenis hebben ondergaan, noemen het in de beoordelingen een effectieve, veilige en pijnloze procedure. Postpartum verzorging van de geslachtsdelen is eenvoudig en kost niet veel tijd.

De penis hoeft slechts tweemaal per dag onder stromend water te worden gewassen. Er zijn veel goede recensies op medische forums over besnijdenis na een operatie. Patiënten zijn ook blij met deze besnijdenistechniek omdat er praktisch geen naden en littekens achterblijven.

Als de voorhuid op de gebruikelijke manier wordt weggesneden, kunnen chirurgen draden aanbrengen die vanzelf oplossen tijdens het naaien van weefsels. Dit hechtmateriaal heeft een bijwerking - het kan ettering van de wond veroorzaken.

Bij gebruik van gewone naden, die vervolgens worden verwijderd, is het risico op ettering minimaal.

Volgens patiëntbeoordelingen geeft de besnijdenisprocedure zelden complicaties. Kortom, ze verschijnen wanneer chirurgische procedures onjuist worden uitgevoerd of een slechte zorg wordt besteed aan een postoperatieve wond.

Suppuratie, ontsteking of oedeem na besnijdenis treedt op als de chirurg de techniek van de operatie niet volgt. Over het algemeen heeft manipulatie meer voordelen dan negatieve eigenschappen. Het verminderen van de gevoeligheid van de kop van de penis verhoogt de duur van seksueel contact.

Een man met besneden voorhuid kan de tijd van het begin van de ejaculatie onafhankelijk regelen.

Preventie van de ontwikkeling van ziekten en ontstekingen in het urogenitaal systeem is een ander pluspunt dat vaak wordt gevonden in beoordelingen van besnijdenis. Na besnijdenis zullen pathogene micro-organismen niet langer gunstige omstandigheden voor ontwikkeling en voortplanting hebben.

Gedeeltelijke besnijdenis - waar moet de procedure worden uitgevoerd?

De besnijdenisoperatie, ongeacht de redenen voor de implementatie, wordt uitgevoerd in een medische instelling. Voordat met chirurgische ingrepen wordt begonnen, wordt anesthesie gekozen. Als het excisiegebied van het vlees klein is, heeft lokale anesthesie de voorkeur. Wanneer er een risico is op schade aan grote bloedvaten, wordt algemene anesthesie toegediend aan de man vóór de besnijdenis.

De oplossing voor de vraag waar de voorhuid moet worden besneden, hangt af van de oorzaken van de operatie. Als een man medische indicaties heeft voor besnijdenis, wordt een operatie uitgevoerd in een openbare of privékliniek. Mannen die tot de moslimreligie behoren, kunnen ook naar het ziekenhuis komen met een verzoek om besnijdenis.

Besnijdenis, om religieuze redenen, onder moslims, joden en joden, wordt vaak uitgevoerd door speciaal opgeleide mensen die moels worden genoemd. Ze hebben de nodige medische voorbereiding om de voorhuid goed uit te snijden.

Als een man besnijdenis nodig heeft, moet hij een uroloog bezoeken en passend advies inwinnen. Ook wordt de primaire begeleiding van patiënten met phimosis uitgevoerd door een therapeut.

Na de omstandigheden van het probleem te hebben bestudeerd, verwijst hij de patiënt naar een smallere specialist (chirurg, plastisch chirurg, uroloog, androloog, venereoloog).

Besnijdenis van de voorhuid wordt uitgevoerd in dergelijke instellingen:

Nr. 184 Over anesthesie tijdens phimosis chirurgie

In de geneeskunde bestaat de term 'lokale anesthesie' zelfs niet. Om precies te zijn, is er algemene anesthesie (anesthesie) en lokale anesthesie. Kinderen worden niet aanbevolen om zelfs kleine chirurgische ingrepen uit te voeren zonder verdoving. Daarom worden volgens de wet alle operaties voor kinderen, inclusief phimosis, uitgevoerd onder algemene verdoving.

U moet weten dat zelfs veel volwassen mannen bang zijn voor een operatie voor phimosis onder plaatselijke verdoving. Sommigen op zo'n operatie huilen en schreeuwen met gevoeligheid. Een kind kan gewoon in hysterie vallen.

Als gevolg hiervan kan de angst om aanwezig te zijn bij de eigen operatie en mentale negativiteit niet minder stress veroorzaken voor het lichaam van de jongen dan algemene anesthesie.

Daarom moet men, voordat anesthesie wordt opgegeven, de voor- en nadelen goed afwegen.

Natuurlijk hangt de reactie op anesthesie af van de individuele kenmerken van de patiënt. Daarom, om het negatieve effect van anesthesie op het lichaam van het kind uit te sluiten en het optreden van ongewenste gevolgen te voorkomen, voeren we een uitgebreid diagnostisch onderzoek van het kind vóór phimosis-chirurgie uit en controleren we de effecten van anesthetica tijdens de operatie strikt:

 1. Voor anesthesie gebruiken we moderne medicijnen, een nieuwe generatie. Ze hebben een lage toxiciteit, hypoallergeen, worden snel uit het lichaam uitgescheiden, staan ​​anesthesie toe met minimale gevolgen.
 2. Mogelijke negatieve reacties van het lichaam worden in aanmerking genomen en, indien mogelijk, van tevoren gewaarschuwd. Om dit te doen, moet elk van onze patiënten een preoperatief onderzoek ondergaan (laboratoriumtests van bloed en urine helpen om de algemene gezondheid van het kind en zijn gereedheid voor chirurgie te achterhalen, evalueren hoe de lever, nieren, pancreas werken, voorspellen een neiging tot bloeden en allergische reacties, ECG toont de toestand van het hart baby). Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt de individuele, meest 'spaarzame' dosering van geneesmiddelen berekend.
 3. De operaties worden uitgevoerd onder constante controle van vitale indicatoren in overeenstemming met de norm van verplichte intraoperatieve monitoring - bloeddrukmeting, elektrocardiografie en pulsoximetrie. In geval van noodreanimatie is onze kliniek uitgerust met de nodige apparatuur.
 4. Bovendien voeren we, naast de traditionele beoordeling, (!) BIS-monitoring uit (hardwarematige monitoring van de diepte van anesthesie), wat bijdraagt ​​aan de nog grotere veiligheid van onze kleine patiënten.

Aanvullende informatie over BIS-monitoring in reactie van onze anesthesist >>>

Anesthesie wordt vervolgens uitgescheiden zonder resteffecten.

Hoe doen besnijdenissen?

- een operatie waarbij de voorhuid volledig (volledig) wordt verwijderd
of bijna volledig (subtotaal).

Het resultaat is uitrekken en dunner worden van de huid tijdens de periode dat de penis rechtop staat.

Een erectie treedt sneller op en met minder actieve stimulatie, die 3-4 graden elasticiteit bereikt op de Goldstein-schaal.

In een ontspannen toestand wordt de penis korter dan in de preoperatieve periode,
en verkrijgt een grotere dichtheid.

Een dergelijk effect manifesteert zich extern als een staat van "half-erectie".

Gemiddelde besnijdenis. Het effect van manipulatie is de permanente blootstelling van het hoofd zonder extreme overstrekking van de huid van de penis tijdens erectie. Dit type operatie wordt gebruikt om de voorhuid te besnijden om medische redenen. Bij volwassenen wordt de procedure uitgevoerd onder lokale anesthesie (de zogenaamde "lokale anesthesie").

Gratis besnijdenis onthult de kop van de penis volledig gedurende een erectieperiode, maar tegelijkertijd blijft een deel van de voorhuid behouden. In een rustige toestand sluiten een of meer plooien van voorhuid de eeuwige groef.

Dit soort besnijdenis wordt meestal om religieuze redenen gebruikt. Voorheen werd een dergelijke operatie uitgevoerd zonder anesthesie, nu wordt het aanbevolen om lokale oppervlakte- of injectieanesthetica te gebruiken.

Gedeeltelijke besnijdenis - bewerking om de voorhuidrand en een klein gebied (niet meer dan 5 mm) van de voorhuid te verwijderen.

Als gevolg van de ingreep wordt het hoofd van de postoperatieve penis gedeeltelijk open tijdens een erectie; in een rustige staat kan het volledig worden gesloten.

Manipulatie wordt een optie voor cicatriciale phimosis, religieuze of persoonlijke motieven bij volwassen mannen. Momenteel wordt een operatie uitgevoerd onder oppervlakkige anesthesie.

Minimale besnijdenis uitgevoerd als de voorhuid begint te vernauwen en zich littekens op zijn punt vormen (cicatriciale phimosis). Het is dit gebied met littekens die worden verwijderd. Uitwendig ziet de penis eruit als onbesneden, hoewel de voorhuid kleiner wordt. De fysiologische functies van de voorhuid blijven na de operatie behouden.

Onderscheid op stijl hoog en arm besnijdenis.

Bij hoge besnijdenis wordt het buitenste blad van de voorhuid gedeeltelijk of volledig verwijderd. De chirurgische wond bevindt zich proximaal van de kroon van de eikel, wat de kans op infectie vermindert en de wondverzorging vergemakkelijkt.

Bij een lage besnijdenis van de voorhuid is het binnenblad van de voorhuid gedeeltelijk of volledig weggesneden. Als de besnijdenis niet strak is, kunt u met deze versie van de operatie de smegma-productie besparen en de genezing van de chirurgische wond versnellen.

Selectie voor besnijdenis: type anesthesie (anesthesie)

Als u vragen heeft om een ​​afspraak te maken voor een consult, of als u een onafhankelijk advies nodig heeft, neem dan contact met ons op of bel 1 (646) 663-5545.

Bij de New York Urology Specialists Clinic kunt u kiezen of besnijdenis wordt uitgevoerd onder algemene of plaatselijke verdoving. Dr. Alex Steinschlüger voerde tijdens zijn medische praktijk honderden besnijdenissen uit bij volwassen mannen en jongens, zowel naar keuze als in verband met de behandeling van uitgesproken phimosis en frequente urineweginfecties (UTI's).

Wat u moet weten over besnijdenis

Besnijdenis is een chirurgische ingreep die ongeveer 1 uur duurt. Als het gaat om de besnijdenis, moet je in verschillende opzichten een keuze maken. Eerst moet u een chirurg kiezen.

Ten tweede moet u beslissen of de besnijdenis poliklinisch wordt uitgevoerd in ons kantoor, in het chirurgisch centrum of in de operatiekamer van het ziekenhuis.

Ten derde moet u kiezen tussen lokale anesthesie, intraveneuze sedatie en algemene anesthesie.

Alle besnijdenisprocedures in de New York Urology Specialists Clinic worden uitgevoerd door een ervaren uroloog die is gecertificeerd door de American Council of Urology. U hebt de keuze tussen chirurgie in ons kantoor, ziekenhuis of chirurgisch centrum.

Selectie van anesthesie voor besnijdenis

Besnijdenis kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door een verdovingsmiddel rond de penis te injecteren.

Als de besnijdenis wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, bent u zich volledig bewust, maar mag u geen pijn voelen.

Besnijdenis onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd in een kantoor onder steriele omstandigheden. In onze kliniek kiest meer dan 90% van de mannen voor plaatselijke verdoving. Doorgaans beoordelen patiënten de pijn tijdens de besnijdenis als 2 of 3 op een 10-puntsschaal, waarbij 1 overeenkomt met de afwezigheid van pijn en 10 overeenkomt met de meest ernstige pijn die de patiënt ooit heeft ervaren.

Besnijdenis met intraveneuze sedatie of onder algemene anesthesie vereist de aanwezigheid van een anesthesist die de anesthesie toedient. Hoewel deze procedure soms op kantoor kan worden uitgevoerd, wordt deze meestal in een chirurgisch centrum of ziekenhuis uitgevoerd.

Als u voor besnijdenis kiest onder algemene verdoving, zult u tijdens de procedure in diepe slaap zijn en zult u niets voelen of onthouden.

Algemene anesthesie gaat gepaard met kleine extra risico's die de anesthesioloog met u zal bespreken.

Welk type anesthesie moet u kiezen?

Volgens onze ervaring In de New York Urology Specialists Clinic, kiest meer dan 90% van de mannen voor lokale anesthesie voor besnijdenis. Meestal zorgt een goede blokkade van de penis ervoor dat besnijdenis veilig en vrijwel pijnloos kan worden uitgevoerd.

De meeste van onze patiënten merken op dat ze pijn hebben ervaren met een maximum van 1-3 punten op een schaal van 10, waarbij 1 overeenkomt met de afwezigheid van pijn en 10 overeenkomt met de meest ernstige pijn die de patiënt ooit heeft ervaren.

We kunnen ook besnijdenis aanbieden onder algemene verdoving of met intraveneuze sedatie.

In de regel is lokale anesthesie veiliger, omdat u zelf kunt ademen.

Wat is algemene anesthesie?

Algemene anesthesie is een soort anesthesie waarbij het pijnmedicijn meestal intraveneus wordt toegediend en de patiënt in diepe slaap ligt. Doorgaans herinnert de patiënt zich niets meer na het wakker worden en voelt hij geen pijn tijdens de operatie. Bij algemene anesthesie tijdens chirurgie heeft de patiënt een beademingsapparaat nodig.

Algemene anesthesie of intraveneuze sedatie heeft meestal de voorkeur voor jonge kinderen en voor volwassenen met een zeer hoge mate van angst, omdat ze mogelijk niet in staat zijn een uur lang rustig en bewegingloos te rusten, wat nodig is voor de procedure.

De keuze van het type anesthesie beïnvloedt de kosten van besnijdenis.

Besnijdenis onder plaatselijke verdoving is het goedkoopst omdat het op kantoor kan worden uitgevoerd en er dus geen noodzaak is om te betalen voor de diensten van chirurgische centra en ziekenhuizen, wat de totale kosten van besnijdenis met $ 1.000 - $ 5.000 kan verhogen.

Intraveneuze sedatie of algemene anesthesie voegt ook $ 1.000 - $ 3.000 toe aan de totale kosten, omdat het noodzakelijk is om te betalen voor de anesthesie zelf en de diensten van de anesthesist die deze uitvoert.

Meer informatie:

Als u vragen heeft om een ​​afspraak te maken voor een consult, of als u een onafhankelijk advies nodig heeft, neem dan contact met ons op of bel 1 (646) 663-5545.

Dr. Alex Steinshlyuger -een uroloog die accepteert in New York en is gecertificeerd door de American Council of Urology.

Hij is gespecialiseerd in de behandeling van de meest complexe urologische problemen bij mannen. Hij heeft honderden besnijdenis-, besnijdenis- en frenectomieprocedures voor volwassenen uitgevoerd.

Hij is voert besnijdenis uit bij volwassen mannen, zowel voor cosmetische doeleinden als om medische redenen.

Dit bericht is ook beschikbaar in: Engels Spaans Vereenvoudigd Chinees Frans Italiaans

Bekijk de video: Human penis part 4 : Foreskin Section 1 Anatomy. 18+ Educational purposes only . jklakhani10 (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter