Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Snormode en wat betekent dit voor een man?

Volgens de statistieken neemt het aantal huwelijken af, scheidt technologie ons en verspreidt eenzaamheid zich als een ziekte. Tegenwoordig is het, vooral in grote steden, erg moeilijk om een ​​partner te vinden. In pogingen om te domineren in onze steeds competitieve samenleving, waar uiterlijk van groot belang is, in een poging een partner te vinden, willen vrouwen er jonger uitzien en mannen ouder en meer ervaren.

Meisjes nemen hun toevlucht tot make-up of plastische chirurgie, mannen pompen spieren uit alle macht en laten een baard groeien. In Rusland is het aantal mannen met een baard 1,5 keer toegenomen. Er zijn duidelijke voordelen aan het dragen van een baard, u kunt bijvoorbeeld enkele defecten in het gezicht verbergen of het gezicht vormen. En in de winter in Rusland met een baard is het veel warmer. Baard als een manier van zelfexpressie van mannen, of zijn ze gewoon te lui om zich te scheren?

Waarom laten mannen een baard groeien?

Natuurlijk door hormonen zoals testosteron en androgeen. Overigens leidt een teveel aan deze hormonen tot kaalheid. Het gebeurt dat een man al volwassen is geworden en zijn baard niet groeit. De reden hiervoor kan een genetische aanleg of hormonaal falen zijn.

Als alles in orde is in het lichaam, krijgt de jongeman een baard van 14 tot 17 jaar. Naast hormonen beïnvloeden regelmatige stress, slechte gewoonten, chronische ziekten en ongezond dieet de groei van gezichtshaar.

Interessant feit: mode voor een baard verschijnt in tijden van gebrek aan vrouwen en een toename van de mannelijke bevolking.

De waarde van baarden voor mannen

De baard is al sinds de oudheid van groot belang voor mannen. In Egypte bijvoorbeeld, scheren alle mannen zich en zou alleen een farao een baard hebben. Peter 1 bedacht meestal een belasting op zijn baard. (het is goed dat de regering hier in onze tijd nog niet aan heeft gedacht).

 • Symbool van geslacht.

Een man bewijst zijn mannelijkheid door uiterlijk, omdat een baard een secundair seksueel kenmerk is.

In de orthodoxie wordt aangenomen dat als een man zich scheert, hij de wet van God schendt en tegen de Schepper ingaat, waardoor hij op een vrouw lijkt.

Moslims dragen meestal een baard, misschien deed profeet Mohammed het

Boeddhisten scheren integendeel met hun hoofd. Dus geven ze uiting aan de ijdelheid van de wereld.

Joden scheren zich alleen met koosjer machines en op alle dagen behalve op zaterdag.

Vroeger droegen ouderlingen, wijzen een baard en natuurlijk genoten ze gezag. Mannen met een baard worden dus gezien als meer serieuze en betrouwbare partners. Bovendien voegt een baard altijd leeftijd toe, waar veel jonge mensen naar streven.

De baard geeft niet alleen mannelijkheid en verbergt gebreken, maar is ook een manier van zelfexpressie. Nu creëren mannen een baardvorm, afhankelijk van de vorm van het gezicht, de levensstijl en levensstijl.

Voor degenen die vooral enthousiast zijn, wordt baardjuwelen al verkocht, zoals ringen, elastische banden, clips, linten en haarspelden :)

Een baardverzorging nodig?

Als een man nu geen welvarende kapperszaken bezoekt, dan zal hij aanzienlijke inspanningen moeten leveren om de schoonheid van zijn doorwaadbare plaats te behouden. Natuurlijk moet de baard worden gewassen. Met shampoo. En ook met airconditioning en balsem. Maar meesters adviseren niet om te föhnen om droog haar te voorkomen.

Vervolgens moet de baard worden gekamd en gelegd. Het leggen vereist meestal de aankoop van speciale stylingproducten. Welnu, een knipbeurt, trimmen om vorm te behouden. Je kunt ook je baard verven.

Meningen van psychologen over "Mode voor een baard"

Voor goed verzorgde bebaarde mannen bedachten ze zelfs een speciale term - lumbersexual of "sexy houthakker". Psychologen beweren dat hun komst een logische fase is in de ontwikkeling van de samenleving. Eerst waren er metrosexuelen - mannen die voor zichzelf zorgden, niet minder dan vrouwen. Dan - tieners die doen denken aan hipsters. En nu proberen mannen mannelijkheid te herwinnen en eraan te herinneren met duidelijk mannelijke kenmerken zoals een baard en snor.

Een Australische psycholoog Robert Brooks (van de Universiteit van Sydney) voerde een experiment uit met foto's van mannen en vrouwen met een geschoren man, met twee dagen ongeschoren haar en een dikke baard. De meningen over de geslachten liepen uiteen. Bij vrouwen heerste het beeld van een tweedaagse stoppels en bij mannen een dikke baard. Maar beiden waren het erover eens dat een man met een baard geschikter is voor de rol van vader.

Een andere wetenschapper, Nigel Barber, merkte op dat met een overmaat aan ongeschoren mannen een baard geleidelijk zijn waarde verliest en er mode uit komt.

Australische wetenschappers voerden een ander experiment uit, waaruit bleek dat van de bebaarde mannen, de meisjes diegenen kozen wiens baard netjes en goed verzorgd was.

Meisjes, hou je van bebaarde mannen of niet? en waarom?

Like en abonneer je op mijn kanaal. Goed voor iedereen :)

De betekenis van snor

Wat betekent een snor voor een moderne man? Ze vullen niet alleen het brutale beeld aan, maar weerspiegelen ook het karakter en de voorkeuren, spreken van een subtiele of sterke emotionele wereld. In ieder geval, tegen de achtergrond van vettige gladgeschoren jongens, vallen de besnorde vertegenwoordigers van het sterkere geslacht duidelijk op, wat duidt op individualiteit en kracht van karakter. Soms wordt gezichtshaar gebruikt als een masker voor littekens, malocclusie, zware kaken en andere imperfecties.

In sommige steden en zelfs landen hebben mannen lang een snor gedragen. Dit element van hun imago is verplicht, en als je een gladgeschoren man op straat tegenkomt, kan dit verwarring en een vragende blik van landgenoten veroorzaken.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende redenen waarom mannen besluiten een snor te laten groeien:

 • om mannelijkheid toe te voegen. De belangrijkste betekenis van de snor voor hun dragers is om hun mannelijke essentie te benadrukken en anderen te overtuigen van hun mannelijkheid,
 • om de aandacht van het andere geslacht te trekken. Het grootste deel van de vrouwen op een onbewust niveau ervaart het feit dat snor een bereidheid betekent om een ​​gezin te stichten. Anderen geloven dat het hebben van haar over je bovenlip seksualiteit toevoegt,
 • om afbeeldingen te veranderen en hun emoties te verbergen. Door het type snor te wijzigen, kunt u het uiterlijk aanzienlijk wijzigen om het strenger en zelfs uniek te maken. Een lichte grijns of ontevredenheid kan ook worden verborgen onder een dikke snor voor de ogen van de gesprekspartner,
 • leeftijd veranderen. Jonge mensen groeien vaak een snor om er ouder uit te zien dan hun leeftijd. Terwijl mannen op de leeftijd waarop ze gezichtshaar afscheren, er visueel jonger uitzien.

Ter referentie! Een nette en goed verzorgde snor spreekt van de collectiviteit en verantwoordelijkheid van de eigenaar. Alleen een persoon met een hoge interne organisatie kan een hoog niveau van zijn kapsel en snor behouden.

Welke soorten zijn er?

Nadat u het onderwerp van de snor begrijpt - wat is het, kunt u meer in detail stilstaan ​​bij hun vorm en grootte. Er zijn veel verschillende ontwerpen van vegetatie boven de bovenlip en de mode daarvoor verandert voortdurend. Laten we vandaag eens kijken naar de meest populaire vormen van snor.

chevron. Deze vorm van de snor wordt gekenmerkt door een dikke brede streep en een nette haarlok. Onthoud het gezicht van Joseph Stalin om het te visualiseren.

Engels. Deze vorm is waarschijnlijk de meest populaire stervoorkeur. Een brede strook haar boven de lip met versmalde iets verlaagde hoeken.

piramide. De naam van de snor spreekt voor zich. De vegetatie boven de bovenlip bevindt zich zodanig dat het lijkt op een smalle piramide aan de bovenkant (bij de neus) en breed aan de basis (bij de hoeken van de lippen).

Potlood. Dit is een dunne aristocratische snor die zich niet voorbij de hoeken van de lippen uitstrekt en lijkt op een potlood, zowel in lengte als in breedte.

stuur. Een andere populaire snorvorm die lijkt op een sportfietsstuur. Terwijl het stuur omhoog wordt gedraaid, worden snijtips in dezelfde richting getrokken.

Snor mode

Gedurende de hele geschiedenis van de mensheid is er een tijd geweest dat de snor hem prees en beschouwde als een noodzakelijke eigenschap van een echte man. En in bepaalde periodes veranderde de houding ten opzichte van de snor drastisch in bijna minachtend.
Er is niets triesters dan naar een verzorgde snor te kijken die in verschillende richtingen uitsteekt.

Hoe lang gaat zo'n mode mee? De geschiedenis bereidt ons voor op het feit dat vroeg of laat alles wordt vergeten of ongepast wordt, zoals ooit trendy pluizige kapsels op basis van chemie of wijd uitlopende broeken. Ook kunnen trends op het gebied van gezichtsvegetatie in de zomer zinken, maar tot nu toe is het onmogelijk te beweren dat de snor op het hoogtepunt van zijn populariteit is.

Conclusie

Nadat we hebben uitgezocht wat een snor is en welke waarde ze vertegenwoordigen voor een man, kunnen we vol vertrouwen zeggen dat in de meeste gevallen zelfs serieuze brutale jongens een speciale eerbiedige houding tegenover hen hebben. Misschien om een ​​goede reden is de snor op het hoogtepunt van populariteit. De barbeel heeft vertrouwen in zijn onweerstaanbaarheid en in de betekenis van zijn belangrijkste accessoire. En we kunnen ze alleen bekijken en onze eigen persoonlijke conclusies trekken!

Reden # 1 - modern zijn

Ken je de bijnaam voor netjes gekamde jongens in soepel gestreken shirts en broeken met pijlen? Ze worden kantoorplankton genoemd. Dit is een slangterm die wordt gebruikt om te verwijzen naar bedienden. Er worden grappige grappen en grappige liedjes over zulke jongens geschreven, ze mogen niet naar nachtclubs gaan en willen niet op de covers van modetijdschriften afdrukken.

Waarom gebeurt dit? De reden is duidelijk: de tijd waarin succesvolle mannen moesten worden gezien als eerste klassers is verstreken. Tegenwoordig maken werkgevers zich geen zorgen over de snelheid waarmee u zich naar de hoogten haast. Wat voor hen belangrijk is, is heel anders: de aanwezigheid van een creatieve streak, creativiteit en het vermogen om breed te denken. Een strook haar op de lip "hints" naar anderen over je originaliteit en onbanaliteit. Daarom bereiken besnorde mannen altijd succes in het werk en gaan ze snel de carrièreladder op.

Reden # 2 - Wees jezelf

Wat benadrukt mannelijkheid het best? Natuurlijk is dit een snor. De natuur heeft alles op zijn plaats gezet. Ze leek te voorzien dat mensen veel aandacht zouden schenken aan het naleven van morele normen. Het punt is dat mannen geen primaire seksuele kenmerken aan de samenleving mogen tonen. Daarom heeft de natuur vertegenwoordigers van het sterkere geslacht begiftigd met secundaire tekens.

Snor geeft mijn afbeelding een speciale mannelijkheid. Ze handelen op een onbewust niveau. Het is geen toeval dat Sigmund Freud een snor associeerde met een fallisch symbool. Hetzelfde geldt voor de volledig Russische keizer Peter de Grote, die onderdanen dwingt hun snor te scheren. Hij spaarde niemand en beval hem zich aan de wet te houden. Maar Peter de Grote maakte zelf een uitzondering en gaf geen afstand van zijn snor. Dit is duidelijk bewijs dat de vertegenwoordiger van de Romanov-dynastie een snor beschouwde als een teken van grootheid en mannelijkheid.

Huidige trends

Modieuze snor - voor sommigen is het een teken van aristocratie, iemand zag net genoeg van de Hollywood-films uit de 20e eeuw en iemand wil er modern en stijlvol uitzien dankzij de sierlijke vegetatie op de bovenlip en een kleine baard.

De snor die een trend is geworden in de herenmodeweek 2019 heeft niets te maken met de pompeuze, onbeschofte stijl van de dictator. Tegenwoordig is het een rank van een meer bescheiden maat, goed verzorgd en netjes.

Neem bijvoorbeeld de dandy guys op de tentoonstelling Palomo Spain. De meeste mannen lieten een heel dunne snor zien, zoals een potloodstreep. Er wordt aangenomen dat als je ze sinds John Waters draagt, stijlnauwkeurigheid, mannelijke charme en elegantie worden geboden!

Bij Y / Project zagen de modellen er gewaagder uit dankzij hun slordige snor en frivool gevormde baard.

Hoe zit het met de meest modieuze snor dit seizoen?

  Chevron zoals Tom Selleck

Populair gemaakt door acteur Tom Selleck, is de snor (ook bekend als chevron) gebaseerd op grof haar dat maanden kan groeien. Deze stijl is een van de meest simplistische weergaven van de snor. Voordat je dit probeert, moet je overwegen wat voor soort gezichtshaar je hebt. Het is het meest geschikt voor mensen met steil haar dat gemakkelijk te knippen is en een brutale uitstraling ondersteunt. "Potlood".

Potloodsnor werd populairder toen filmsterren zoals Clark Gable en Errol Flynn deze stijl overnamen. Je kunt je haar voor deze versie van de snor laten groeien in ongeveer een maand. Deze stash-stijl moet vrij vaak worden gehandhaafd en vereist veel meer aandacht voor verzorging. Over het algemeen is dit de meest nette, meest vintage stijl. Street Style.

Dergelijke snorharen hebben gebogen uiteinden die spiraalvormig in de richting van de jukbeenderen zijn gewikkeld. Een frissere, jeugdiger stijl die de klassieke favoriet heeft vervangen. Het leggen ervan is heel eenvoudig - gebruik een kleine hoeveelheid snorwas om elk uiteinde naar buiten te winden, waardoor gebogen lijnen ontstaan. "Horseshoe".

Denk aan de Hulk van Hogan en Aaron Rogers. Onderscheidend en zeer gedurfd, deze snor is stijlvol en schokkend. Het duurt enkele maanden om je haar te laten groeien. Deze stijl past waarschijnlijk niet bij velen, dus zorg ervoor dat het bij u past. Als dat niet het geval is, loop je het risico om op Ben Stiller te lijken in Dodgeball. "Cowboy".

Verscheen lang voordat Woody zijn stempel op Toy Story had gedrukt. Dit is eigenlijk een langere en slordige versie van de selleck-snor. Deze stijl moet niet te netjes zijn, maar eerder casual en schijnbaar minder goed verzorgd. Dit is de keuze van wereldacteurs, muzikanten en beroemdheden. Zo'n snor is niet erg expressief en gaat meestal gepaard met onzorgvuldig borstels. Je hebt niet veel tijd nodig om gezichtshaar te laten groeien tot de lengte die nodig is voor deze stijl. Denk ter inspiratie aan het beeld van Johnny Depp, James Franco en Ryan Gosling. Dit zijn perfecte voorbeelden!

Op stijl

In Hollywood droegen Clark Gable, Errol Flynn en Ronald Coleman een snor en konden de heldin gemakkelijk flauwvallen met slechts één blik. Maar toen de wereld in een economische depressie raakte, werd de snor op straat een bedreigde diersoort.

In 1932 publiceerde W.C. Graham een ​​artikel met de titel 'Hoe een baan in een depressie te krijgen'. Dit was niet het moment om gezichtshaar te laten groeien: "Laat je snor vallen als je werk zoekt," adviseerde hij.

Na enkele decennia kwam de snor weer in de schijnwerpers. In de jaren tachtig veroverde de snor van Tom Selleck bij Magnum de harten van huisvrouwen van New York tot Moskou.

Tegenwoordig, onder prominente jongeren die kiezen voor een stijlvol beeld met een snor:

Maar het meest sexy beeld werd gedemonstreerd tijdens de Brillo-prijs - een slungelige man gevangen in een recente Parijse Vogue-look maakte indruk op iedereen met zijn sportjas met een rits, een bordeauxrode jas en een luxueuze, glanzende, gezonde snor.

Waarom hebben mannen een snor

Een snor voor een moderne man is een aanvulling op zijn imago, beïnvloedt zijn spirituele en emotionele wereld en kan ook een weerspiegeling zijn van zijn voorkeuren. Tegen de achtergrond van een samenleving waarin een absolute meerderheid van baardloze mannen bestaat, trekt de snor de aandacht van anderen, die een kenmerk zijn en een dergelijke man van de menigte onderscheiden. Een man die een snor draagt ​​geeft de indruk van een onafhankelijk en succesvol persoon, met zijn eigen opvattingen, over zijn uiterlijk.

Ook kan een snor eventuele gebreken verbergen - een onjuiste beet, littekens of een niet erg mooie bovenlip (en dit gebeurt).

In sommige regio's of zelfs landen is het dragen van een snor een eerbetoon aan oude tradities. Er zijn veel gevallen waarin aan buitenlanders in landen in het Midden-Oosten de vraag wordt gesteld: 'Waarom zit je zonder snor? Je bent een man! '
Er zijn voldoende redenen waarom een ​​man een snor kan dragen:

 • 1. "Om een ​​man te zijn." Sommigen geloven dat de snor, die mannelijkheid benadrukt en een secundair seksueel kenmerk is bij mannen, op een onbewust niveau werkt, onder andere.
 • 2. Vrouwen aantrekken.Vrouwen zijn erg nieuwsgierig, dus een snor kan werken, zoals een uitnodiging om naar boven te komen, te onderzoeken en te vragen: "Prikken ze?", Vraag aan te raken.
 • 3. De mogelijkheid om afbeeldingen te wijzigen. De verscheidenheid aan afbeeldingen die kan worden gemaakt door te experimenteren met het type snor, zal niet iedereen onverschillig laten. Voor velen is dit de vrijheid om hun uiterlijk te veranderen.
 • 4. Sommige mannen kunnen, zoals ze zeggen, "lachen in een snor", terwijl ze hun emoties verbergen en tegelijkertijd geen echte mening over anderen geven.

 • 5. Snor helpt veel mannen om hun leeftijd, figuurlijk, natuurlijk te veranderen. Ze voegen toe aan jonge mensen, tenminste voor meerdere jaren, en aan volwassen mannen, ze helpen om 's nachts te' verjongen 'wanneer ze van hun gezicht verdwijnen.
 • 6. Een van de belangrijkste, maar niet voor iedereen duidelijke redenen voor het dragen van een snor ligt in het afgeven van extra aangename sensaties van intieme aard aan de geliefde vrouw. Veel vrouwen zeggen dat een snor, met een kus in de nek, een ontegenzeggelijk geweldige toevoeging is ... We zullen dit punt echter verlaten als basis voor je verbeelding.

Het dragen van een snor is een individuele zaak, en voor velen is het zeer eerbiedig en persoonlijk. Huzaren zeiden: "Een man zonder snor, die een vrouw met snor." Misschien is het echt zo, de snor heeft naast schoonheid en gemak ook betekenis, die alleen mannen kunnen begrijpen. En we kunnen alleen het resultaat waarnemen.

Reden nummer 4 - verander de afbeelding

Met behulp van een snor kan ik de afbeeldingen veranderen en vrouwen verrassen. Qua uiterlijk past niet alles mij. Maar ik ga niet naar plastisch chirurgen. Ik gebruik een trimmer en snor wax. Dit zijn essentiële kenmerken van een besnorde man. Met hun hulp imiteer ik vandaag de Hulk van Hogan en morgen maak ik een charmant beeld van de musketier d'Artagnan. Nou, overmorgen word ik als een Amerikaanse acteur en sekssymbool Clark Gable.

Mijn 'antennes' gaven me vrijheid. Bovendien kreeg ik een mystieke band met de beroemde barbeel. Dit is niet mijn uitvinding, maar realiteit. Maxim Gorky liet bijvoorbeeld speciaal een snor groeien, omdat hij droomde om de beroemde Friedrich Nietzsche te worden. Daarom wilde de Russische schrijver zijn idool en zijn filosofische uitspraken begrijpen.

Reden # 5 - lijkt slimmer

Alle mannen willen gerespecteerd worden vanwege hun intelligentie en professionaliteit. Er zijn bepaalde moeilijkheden in deze zaak. Niet iedereen beschikt over hoge intellectuele vaardigheden. Daarom nemen sommige jongens hun toevlucht tot trucs. Ze zetten een bril met een schildpadrand op hun neus en kijken serieus. Deze optie past mij om twee redenen niet. Ten eerste heb ik een normaal gezichtsvermogen. Ten tweede heb ik een snor. Tijdens een gesprek met de gesprekspartner, bewegen ze en fascineren ze een persoon, alsof ze een slinger hypnotiseren.

De praktijk heeft aangetoond dat woorden, zelfs de meest alledaagse, maar door een snorfilter gaan, een verlangen veroorzaken om in te stemmen met de mening van de spreker. Geen wonder dat dictators en veroveraars een snor hadden. Ze geven het gezicht een serieuze blik. Maar hoe zit het met Napoleon, vraagt ​​u? Dit is een uitzondering.

Natuurlijk is de regel dat een man met een snor slimmer lijkt niet altijd van toepassing. Het is alleen relevant als de man geen klinische nerd is. Dit geldt niet voor mij. Ik weet het ook zeker.

Reden # 6 - Heb een onderwerp voor een gesprek

Op de eerste date, bij een toespraak voor een groot publiek, bij een seculiere receptie, komen de noodzakelijke woorden, zoals het kwaad, niet in me op. Het gevolg is dat mensen zich vervelen en rondkijken met hun ogen, ijverig proberen een onderwerp te vinden voor een gesprek. Maar helaas vinden ze haar niet. Snor - een reddingsboei voor een drenkeling. Ze trekken de aandacht van anderen. Daarom beginnen veel gesprekken met de woorden: "Stel je voor, mijn vader en overgrootvader hadden dezelfde snor."

Reden # 7 - emoties verbergen

Mensen hoeven niet te weten wat ik over hen denk. Waarom hebben ze het nodig? Als mijn vriendin haar diepste gedachten deelde of de baas domheid bevroor, glimlach ik zachtjes in mijn snor. Ik beledig niemand en loop niet het risico mijn nek uit te lachen. Met behulp van een snor verberg ik vakkundig mijn ware emoties. Ik ben trots op dit voordeel en gebruik het altijd.

Reden # 8 - leeftijd wijzigen

Als je een jonge man met een snor wordt genoemd, zal geen discussie over de betekenis van zijn je in de ogen van anderen opheffen. Dit is een feit waarover niet kan worden onderhandeld. Om het te onderbouwen met argumenten? Please! Je hebt het meisje bijvoorbeeld een voorstel gedaan en ze streelde je zachtjes over het hoofd en zei: "Je wordt volwassen, je wordt moedig, dan zullen we zien." Is het jammer? Natuurlijk zou je dat doen! Dit is precies wat mij is overkomen. Daarom wachtte ik niet tot grijs haar op mijn hoofd verscheen en mijn gezicht zou rimpelen. Ik ondernam drastische acties en veranderde mijn uiterlijk. Met een snor werd ik minstens vijf jaar ouder. Bovendien heb ik meer autoriteit in de ogen van vrouwen en collega's. Maar als ik vijftig word, scheer ik mijn snor af. Dan zal iedereen verrast zijn en zeggen: "Hoe jong ben je!"

Reden nummer 9 - neem je handen

Psychologen zeggen dat kleine monotone acties met handen het denkproces activeren. Ik heb deze verklaring in de praktijk herhaaldelijk getest. Om dit te doen, snuffelde ik in gedachten rond in mijn neus, trok aan mijn oor en sloeg een tromgeroffel op mijn tanden. Het bereikte zelfs het punt van absurditeit toen ik bubbels op een plastic film barstte. Kleuterschool, eerlijk gezegd. Dergelijke acties maakten een negatieve indruk op anderen. Mensen begonnen me te mijden en mijn samenleving te vermijden. Daarom heb ik dergelijke klassen opgegeven. Nu draai ik, denkend, de snor om. Dit effect heeft een positief effect op mensen. Ze communiceren met mij en gaan een discussie aan.

Bekijk de video: De snor is weer mode! (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter