Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Hoe een snor te scheren als je een baard achterlaat?

Het uiterlijk van snorren en haren voor een jonge man is een belangrijke verandering en symboliseert het begin van de volwassenheid. Elke jonge man moet zich eerst vertrouwd maken met de regels voor het scheren van zijn snor en baard, en pas daarna beginnen te oefenen. Zowel de oudere generatie in het gezin als specialisten en stylisten in de kapperszaak kunnen vertellen hoe ze hun snorren goed kunnen scheren.

Er zijn situaties waarin een man zijn snor moet afscheren en een baard moet achterlaten, in welk geval het werkprincipe enigszins vereenvoudigd en veranderd is. Aan de ene kant kunnen alleen de antennes gemakkelijk en snel worden verwijderd, maar aan de andere kant is het belangrijk om het overtollige niet van de baard te scheren, die de man ongewijzigd wil laten. De technieken voor het scheren van snorren en baarden zijn enigszins verschillend, dus het is logisch om de regels voor het ontharen van snor te overwegen.

Wanneer beginnen met het scheren van een snor?

Eenduidige termijnen, wanneer een man voor het eerst zijn snor moet scheren, geven experts niet aan. Voor elke jongeman beginnen de processen van opgroeien op verschillende leeftijden en ontwikkelen zich met verschillende snelheden. Belangrijke erfelijkheidskenmerken, genetica en het verloop van de puberteit zullen uitkomen. Voor het eerst kan een snor-scheerprocedure het beste worden gedaan onder de duidelijke begeleiding van een vader.

In feite raden psychologen aan om de eerste antennes meteen na hun verschijning af te scheren, omdat ze veel jonge mannen ongemak bezorgen en zelfs de ontwikkeling van complexen kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd adviseren veel medisch specialisten geen snor te scheren vóór de leeftijd van 14 jaar, met vermelding van belangrijke redenen:

 • op jonge leeftijd is de huid van het gezicht extreem gevoelig en elke impact met een scheermes zal leiden tot ernstige irritatie en trauma aan de integriteit ervan,
 • in de adolescentie hebben veel jonge mannen acne, dus scheren kan leiden tot snijwonden en het afsnijden van acne.

In dit opzicht is het beter om een ​​scheermes aan te nemen dat dichter bij de leeftijd van 18 is, om de huid van het gezicht van de leeftijduitslag te ontdoen en zich in de toekomst aan dergelijke procedures aan te passen. Als haren boven de bovenlip doorbreken tot op deze leeftijd, kunt u ze verwijderen met behulp van andere alternatieve methoden - een machine, trimmer, elektrisch scheerapparaat of ontharingscrème. U kunt de machine aannemen wanneer de eerste antennes grover worden en een dichte en stijve structuur krijgen.

Welke hulpmiddelen en hulpmiddelen kan ik gebruiken?

Om een ​​snor te scheren, moet u eerst een lijst kiezen met hulpmiddelen en cosmetica voor het scheren. Ongeacht of de snor wordt geschoren of een baard, scheerproducten moeten worden gebruikt en vervolgens om de huid van het gezicht en de haren te verzachten, om ervoor te zorgen dat het scheermes glijdt en het haar zoveel mogelijk scheert, de huid kalmeert en irritatie elimineert.

De scheerset kan bestaan ​​uit de volgende apparaten:

 • gevaarlijk scheermes (niet aanbevolen voor beginners)
 • wegwerp machine,
 • T-scheerapparaat met verwisselbare cassettes,
 • trimmer,
 • elektrisch scheerapparaat
 • tondeuse.

Bovendien hebt u warm water, gel of scheerschuim nodig, evenals een spiegel die moet worden bevestigd zodat beide handen vrij zijn. Nadat de procedure is voltooid, moet u een crème, lotion, balsem of aftershave-gel op de huid van het gezicht in het ontharingsgebied aanbrengen om ontsteking en irritatie te voorkomen.

Procesfuncties

Bij het kiezen van scheerhulpmiddelen moet een tiener de voorkeur geven aan kwaliteitsproducten met een hoog niveau van bescherming en betrouwbaarheid. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk onnodig gezichtshaar verwijderen zonder de huid te beschadigen.Experts adviseren u om een ​​elektrisch scheerapparaat of een tondeuse te kiezen die de huid niet verwondt, maar als u de meest gladde huid zonder borstelharen nodig hebt - een machine met drie tot vijf messen van een betrouwbare fabrikant.

Hoe een snor te scheren met een machine?

Een scheermes is het enige hulpmiddel dat maximale verwijdering van haren van de huid van het gezicht belooft, waarna er geen hint van stoppels is. U kunt als volgt een snor scheren met een dergelijke machine:

 • Om te beginnen moeten de huid van het gezicht en de haren worden voorbereid op de procedure.
 • Vervolgens wordt schuim of scheergel voldoende op het gewenste deel van het gezicht geschuimd.
 • Nu moet u met behulp van de machine de haren geleidelijk verwijderen en strikt langs de haarlijn bewegen.
 • Snor scheren moet vanuit het midden en in verschillende richtingen langs de bovenlip worden gestart.
 • Telkens na het scheren van de haren moet de machine worden gespoeld in warm water om niet te worden verstopt met haren.
 • Als het scheerhulpmiddel onvoldoende is, kunt u het opnieuw aanbrengen zodat het scheerapparaat schuift.
 • Wanneer er geen haren op de huid van het gezicht achterblijven, maar de stoppels zichtbaar zijn, kunt u loodrecht op de lijn van de haargroei lopen om maximale gladheid van de huid te krijgen.

Het is heel belangrijk tijdens het scheren van de snor om niet op de machine te drukken, maar deze zonder inspanning en ijver uit te voeren. Anders wordt de bovenste huidlaag samen met de haren afgesneden. Tijdens het scheren kunt u de huid strekken om het haar beter te scheren, maar druk in geen geval op de machine.

Een trimmer gebruiken

De trimmer is een compact apparaat voor het knippen van haar, waardoor het mogelijk is om haren te verwijderen, zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen. Specialisten adviseren het te gebruiken voor mensen wier huid extreem negatief reageert op contact met de machinebladen. De trimmer biedt geen maximale gladheid van de huid, maar beschermt deze tegen irritatie en letsel.

Een snor scheren met een trimmer:

voordat u de trimmer aanbrengt, hoeft u de huid en haren niet te stomen en scheergels en schuim te gebruiken,

 • gezichtshuid moet schoon en droog zijn,
 • verwijder de bescherming van de trimmer en begin met het verwijderen van haren,
 • je moet de trimmer in een hoek houden en over het gezicht bewegen,
 • eerst wordt de snor vanuit het midden in verschillende richtingen naar de hoeken van de lippen gesneden,
 • daarna kun je tegen de haarlijn en op ontoegankelijke plaatsen ingaan.

Experts adviseren om de trimmer alleen te gebruiken als zachte haarverwijdering vereist is, omdat het apparaat gewoon niet tegen harde haren kan. Voor de procedure wordt de snor gewassen met een speciale verzachtende shampoo. Na de procedure kunt u wassen met warm water. Het gebruik van cosmetica is in dit geval optioneel.

Hoe een snor scheren met een elektrisch scheerapparaat?

Veel mannen die last hebben van constante huidirritatie na regelmatig gebruik van een scheermes, zijn geïnteresseerd in de vraag hoe je een snor kunt scheren zonder een scheermesje en dergelijke gevolgen vermijden. Voor gevoelige huid hebben experts zelfs elektrische apparaten ontwikkeld die een alternatief zijn voor werktuigmachines en messen. Een elektrisch scheerapparaat is bijvoorbeeld een compact apparaat met roterende koppen die wordt gevoed vanuit het netwerk.

Je kunt je als volgt scheren met een elektrisch scheerapparaat:

 • gezichtshuid en snorhaar moeten schoon en droog zijn,
 • het apparaat is aangesloten en begint op en neer te bewegen,
 • het is noodzakelijk om het gewenste gebied geleidelijk met een scheermes te behandelen
 • het is verboden om op het scheermes te drukken, het kan een huidreactie veroorzaken,
 • Na het scheren moet je je wassen met warm water en een vochtinbrengende crème aanbrengen na het scheren.

Je kunt een gaasmachine gebruiken om de haren te scheren, maar ze laten een kleine borstel achter, evenals een rotatiemachine, die de meest gladde scheerbeurt van de haren biedt. De eerste modellen zijn veiliger en de tweede productief.

Verzorging na het scheren

Het stereotype dat alleen vrouwen cosmetica mogen gebruiken, is al lang kapot.Fabrikanten van cosmetica en wereldmerken produceren zelfs scheer- en scheerproducten voor mannen en vrouwen om comfortabel en veilig te scheren en huidirritatie te voorkomen. Verzorgingsproducten zijn vooral nodig voor jonge jongens met een gevoelige gezichtshuid.

Voor jonge jongens adviseren experts het gebruik van aftershavebalsems, omdat deze voedzame, hydraterende, antiseptische componenten bevatten die irritatie en acne voorkomen. Cosmetica voor jonge mannen en volwassen mannen zijn iets anders, dus het is belangrijk om het fonds te kiezen op basis van leeftijd. Bovendien worden aftershave-producten geclassificeerd volgens huidtype - voor de droge, vette en gevoelige huid.

Conclusie

Snorharen kunnen worden gedaan met drie soorten gereedschap - een machine, trimmer of elektrisch scheerapparaat. De eerste optie biedt de meest gladde huid, de tweede twee - de afwezigheid van irritatie en huidletsel in het gezicht. Zorg ervoor dat u aandacht schenkt aan het kiezen van scheerproducten en na het scheren, omdat deze de huid beschermen tegen negatieve reacties en gevolgen.

Snijgereedschap

Voordat u uw snor bijsnijdt, moet u weten wat in dit geval nuttig kan zijn.

Voor snorren zijn er afzonderlijke hulpmiddelen waarmee u ze kunt bijsnijden, bijsnijden en zo hun vorm behouden.

Zelfs over de vraag hoe je je snor zelf kunt knippen, moet je in eerste instantie alle benodigde hulpmiddelen inslaan. In perfecte staat is het arsenaal voor het snor knippen als volgt:

 • De spiegel. De spiegel moet stabiel op zijn plaats worden bevestigd, zodat het beeld erin niet loopt tijdens het snijden.
 • Kam (kam). Het is raadzaam om ten minste twee ribbels te hebben, met frequente brede en zeldzame tanden, zodat u ze tijdens het proces kunt afwisselen.
 • Shears. In dit geval selecteert elke meester een schaar voor zijn hand, wat handiger is in het werk. Maar omdat het gezicht van het kapsel gevoelig is, zal het bovenste deel van de lip soms ongemakkelijk zijn met een grove schaar, het is beter om manicure in reserve te hebben. Van het lemmet - dun en langwerpig, ze zijn gemakkelijk te gebruiken, kunnen de haren krijgen op die plaatsen waar gewone mensen het niet kunnen krijgen.
 • Mondstuk trimmer.

Sommige fabrikanten ontwikkelen speciale snorknippers, niet alleen baarden.

Wat te kiezen?

Hoe snor je je snor en welke tools kies je? De juiste tool kiezen hoeft niet willekeurig te zijn; er zijn ook regels. Het hangt natuurlijk allemaal af van welke stijl een man ondersteunt, welk effect hij altijd probeert te bereiken met een snor, enzovoort.

Dus, experts bevelen aan:

 • als je stijf haar hebt, is het raadzaam om een ​​tondeuse te gebruiken die de hoogte van de messen aanpast,
 • kies, een trimmer uit het netwerk of op de batterij, het persoonlijke voorrecht van de gebruiker,
 • de meeste trimmers zijn nu beschikbaar met een volledig assortiment spuitmonden voor moeilijk bereikbare plaatsen

Als je snor een bepaalde haarlengte heeft die niet kan worden getrimd, hebben je assistenten een kam en een schaar.

Hoe snijd je zelf een snor?

Voor het eerst wordt alles aanbevolen om een ​​kapperszaak te bezoeken en dit werk toe te vertrouwen aan een ervaren meester.

Je hoeft alleen maar nederig te zitten en naar haar manipulaties te kijken, je kunt tijdens het werk vragen welke hulpmiddelen hij gebruikt.

Dan kunt u gewoon de winkel bezoeken waar dergelijke tools worden verkocht, vaak zijn dit gespecialiseerde winkels voor kappers. Daar zullen ze je vertellen hoe je een snor snijdt.

De volgorde van de acties onthouden, zal het voor hem niet moeilijk zijn om thuis een snor-kapsel te modelleren en uit te voeren.

Kapselstadia

Hoe een snor scheren? Snor-kapsel bevat een reeks voorbereidende en belangrijke stappen:

 • de voorbereidende fase omvat hygiëneprocedures met het gebied en materiaal van het kapsel,
 • voorbereiding van een werkinstrument, inclusief desinfectie met antiseptica,
 • kam het haar van een snor, baard,
 • snor, kapsel met behulp van voorbereide hulpmiddelen,
 • styling als modellering wordt gerespecteerd.

Kan ik mijn snor scheren voor meisjes en vrouwen?

Tegenwoordig zijn er veel manieren bedacht om ongewenst haar op het gezicht en het hele lichaam te verwijderen. Maar het scheermes blijft een populair, betaalbaar en handig hulpmiddel dat het probleem onmiddellijk kan oplossen. Bijna iedereen weet hoe dit hygiëne-item moet worden gebruikt. Je kunt de snor scheren voor de dames, hier zijn geen contra-indicaties voor, hoewel er enkele nadelen zijn.

Niet iedereen heeft tijd en geld om naar schoonheidssalons te gaan. En een machine is goedkoop, onafhankelijk en op een geschikt moment.

Een gezicht scheren met een conventionele machine bij vrouwen mag geen problemen veroorzaken. Maar toch is het het overwegen waard dat de huid op het gezicht delicaat en gevoelig is. De minste kras veroorzaakt irritatie en bederft het uitzicht.

Voors en tegens van de procedure voor het verwijderen van de antennes met een scheermes

Het verwijderen van ongewenst gezichtshaar met een scheermes heeft zijn voor- en nadelen. Houd bij het nemen van deze stap rekening met de positieve en negatieve gevolgen.

 • snel
 • budget,
 • het doet geen pijn
 • minimaal risico op irritatie, roodheid van de opperhuid.
 • het resultaat duurt slechts 2-3 dagen,
 • de haren worden in de loop van de tijd moeilijker,
 • de richting van de haargroei verandert, ze beginnen op te steken.

De groeisnelheid van het scheren neemt niet toe.

Als je je snor begint te scheren, moet je afstemmen, dat je dit de hele tijd moet doen. Kan ik later een andere procedure gebruiken? Ja, u kunt op elk moment overschakelen naar andere ontharingsmethoden.

Voors en tegens van het dragen van een baard

waardigheidtekortkomingen
Mannelijkheid en brutaliteit aan een man worden gebodenMannen met een baard zien er ouder uit dan hun leeftijd.
Achter de borsteldekking kunt u huid onvolkomenheden verbergen: littekens, acne, roodheid en andere ongewenste effectenBaard stoot sommige vrouwen af, veroorzaakt irritatie tijdens intimiteit
Een man met een goed verzorgde baard ziet er steviger en zwaarder uitEen verzorgde baard, brengt slordig, slordig beeld
Niet scheren, procedures duren veel minderExtra zorg en benodigde tijd
Warmer in de winterEr kunnen problemen zijn met de borstelharen, het kan uitvallen, roos kan verschijnen, de baard verliest zijn aantrekkelijkheid
beroep

Baard onderscheidt zich van de rest, voegt charme toe, helpt uw ​​stijl vorm te geven.

In de zomer, met grote vegetatie, is het heet

Drivehelp.ru

Alles in het leven gaat door. De jongen wordt geleidelijk een jonge man van de baby. Op 13-14 jaar begint de puberteit, veranderingen in het lichaam verschijnen. Bij een jonge man wordt niet alleen zijn stem grof, maar begint zijn gezichtshaar te groeien.

De vraag rijst meteen: "Op welke leeftijd moeten jongens zich scheren?" Veel ouders twijfelen wanneer ze de jongen moeten laten scheren, er zijn doktersaanbevelingen om deze procedure niet eerder dan 18 jaar oud te starten, maar in sommige situaties beginnen tieners dit eerder te doen

De meest ideale leeftijd om te scheren

Er is geen exact antwoord op deze vraag. Elk organisme is individueel. Voor sommigen begint het proces van opgroeien eerder, voor iemand later. Een grote invloed is erfelijkheid. Daarom is het aan de ouders om te beslissen op welke leeftijd een kind zijn eerste haar kan scheren.

Maar steeds vaker hebben jonge mensen van 14-15 jaar al gezichtshaar in de vorm van een zacht "geweer" en de jongens in deze vorm willen niet in de samenleving verschijnen. Ze geloven dat het niet esthetisch is om voor vrouwen, meisjes en vrienden te lopen.

In deze situatie kunt u beginnen met scheren vóór de leeftijd van 18, maar u moet de procedure niet eerder dan 14 jaar gebruiken. De huid van tieners is nog steeds zacht en als het scheren te vroeg begint, kunnen er veel problemen ontstaan.

Hoe te beginnen met scheren

Als de jongeman desondanks tot de conclusie kwam dat de pluisjes op zijn gezicht zijn "leven" bederven, dan is het noodzakelijk om de juiste scheerapparaten te kiezen voordat hij begint met scheren. De huid van de tiener is nog steeds zacht, de eerste haren zijn zacht, dus gebruik speciale scheergels. Ze zullen niet alleen de huid van het kind hydrateren en verzachten, maar ook vanwege hen worden gefixeerd in de haarzakjes.

Papa's apparaten en crèmes zijn hier absoluut niet geschikt. Je hebt een gel nodig voor een jonge zachte huid. Anders kunt u irritatie en verschillende onaangename gevolgen veroorzaken. Alleen de pluisjes zelf moeten door de tiener worden afgeschoren met een gemakkelijke beweging en probeer het mes niet over het gezicht te schrapen.

Voordat je begint met scheren, is het volgende belangrijk:

Scheren met een machine wordt als grof beschouwd, op deze manier worden de haren op het niveau van de buitenste laag cellen afgesneden, de huid wordt glad. Maar voor een tiener is dit onaanvaardbaar, zijn huid groeit nog steeds mee, hij is zacht op zichzelf. Op deze manier kunt u de beschermende laag van de huid verstoren, wat betekent dat niet alleen irritatie verschijnt, maar ook acne.

Wanneer het scheren is voltooid, moet u absoluut een gel of aftershavebalsem gebruiken. De ideale optie is aftershave op alcoholbasis. De huid van adolescenten is gevoelig voor acne. Onjuiste zorg zal de situatie alleen maar verergeren.

Als de huid erg gevoelig is en er veel acne en acne zijn, moet u de fondsen zorgvuldig en bij voorkeur zo kiezen dat ze op kruideninfusies worden gemaakt.

Kenmerken van het scheren van een baard onder de wortel

Om het eindresultaat aangenaam te maken, moet u in eerste instantie het hulpmiddel kiezen waarmee u uw baard wilt scheren. Vaak gebruiken mannen gewone scheerapparaten met gevaarlijke mesjes. Dit zijn scheerapparaten waarbij je de messen zelf kunt vervangen. Maar om de baard met een dergelijk gereedschap te scheren, zal het vrij vaak nodig zijn om de messen te vervangen. Een dikke en weelderige baard scheren met een machine zal niet werken, dus je moet een tondeuse gebruiken. Bedenk wat het proces is van het volledig scheren van de baard op het gezicht met een machine.

Scheren wordt aanbevolen voor mannen direct in de ochtend of avond. Voor mannen met een gevoelige huid is het beter om de procedure 's avonds voor het slapengaan uit te voeren. Dit wordt gedaan zodat de huid kan ontspannen en zich kan aanpassen, wat het effect van het optreden van irritaties zal verminderen.

Eerst moet je je wassen en een crème op het gezicht aanbrengen om de huid te verzachten. Deze crème verzacht respectievelijk de stoppels en de huid. Verwijder de crème met een vochtige doek zonder te wrijven. Daarna wordt een speciaal schuim of scheergel op het gezicht aangebracht. De applicatie wordt uitgevoerd met masserende bewegingen zodat het schuim alle delen van de huid bedekt die ontharing nodig hebben.

Tijdens het scheren moet de machine worden schoongemaakt in warm water, maar niet heet. Een scheermes voor de juiste ontharing moet in de richting van hun groei worden gericht. Als je je baard scheert tegen haargroei, is de vorming van ingegroeide follikels niet uitgesloten. In eerste instantie wordt het haar op het gezicht geschoren, de snor en vervolgens worden de nek en kin uitgevoerd. Zorg ervoor dat de huid tijdens het scheren enigszins wordt uitgerekt, waardoor de verwonding wordt verminderd.

Als na de eerste scheerbeurt het haar op het gezicht achterblijft, is het noodzakelijk om het schuim opnieuw aan te brengen en opnieuw door de machine te gaan. Spoel het resterende schuim van het gezicht met warm water en bevestig een droge doek. Wanneer vocht op het gezicht wordt opgenomen in een servet, kunt u na het scheren een speciale crème of gel aanbrengen. Dit zijn crèmes die de huid hydrateren en voeden, en de irritaties verlichten.

Je baard scheren is een behoorlijk moeizaam proces, maar als je traint, kan alles snel en mooi worden gedaan. We hebben dus geleerd wat het proces is van het volledig scheren van gezichtshaar. Maar hoe is het nodig om goed te zorgen voor de bestaande baard, die je niet wilt scheren.Overweeg om dit te doen het principe van de zorg voor een baard.

Baardverzorging

Om je baard goed te onderhouden, heb je de volgende lijst met hulpmiddelen nodig:

 • scheerapparaat
 • tondeuse,
 • elektrisch scheerapparaat.

De hoofdrol bij de implementatie van dit proces wordt gespeeld door de tondeuse, omdat het haar met behulp van één lengte wordt uitgelijnd. De machine moet worden gebruikt met sproeiers, waarmee u uw baard voor elke haarlengte kunt scheren.

Als de baard geen lang haar heeft, wordt een mondstuk van een bepaalde grootte geselecteerd, waarmee u langs de baard moet lopen en het haar moet verwijderen. De machine moet in een richting van onder naar boven gaan, zonder de huid te missen.

Het is niet nodig om het haar voor te behandelen met verschillende crèmes, gels of zalven. Als je het haar volledig moet verwijderen om een ​​specifieke baardvorm te creëren, kun je een machine of een elektrisch scheerapparaat gebruiken. In dit geval is het belangrijk om eerst de contouren van de toekomstige vorm van de baard te schetsen en vervolgens het haar te scheren.

Het is belangrijk om te weten! Scheren met elk gereedschap moet zorgvuldig worden gedaan, omdat elke onjuiste beweging schade aan de gevoelige huid kan veroorzaken, wat de ontwikkeling van irritatie of ontsteking zal veroorzaken.

Nadat je hebt geleerd je haar van een baard en snor af te scheren met een haartrimmer, kun je beginnen met het vertalen van ontwerpideeën van baardtypen. Je kunt alleen experimenteren als je leert om voor je baard te zorgen en de meest zeepachtige haren met een machine of machine af te scheren.

Waarom niet op jonge leeftijd scheren?

Scheren aan jongens jonger dan 14 jaar is verboden. Er zijn verschillende redenen:

 • toen het lichaam van de tiener net begon te vormen, is de huid nog steeds zacht, soepel,
 • de huid van een jonge persoon is erg gevoelig en elke interventie en verschillende manipulaties kunnen irritatie en huidziekten veroorzaken,
 • op jonge leeftijd, wanneer acne meestal op de huid verschijnt, kan vroegtijdig scheren acne verergeren en verspreiden.

Het is raadzaam dat de eerste scheerbeurt onder toezicht staat van een volwassene. Tieners hebben vaak geen idee wat huidmisbruik kan veroorzaken. Laat ze het meer dan eens doen en keek hoe alles vader deed, alleen in deze situatie moet je de huidverzorging van een volwassen man en een jongen niet verwarren.

Het is belangrijk dat de jongeman zijn eigen scheerapparaten en parfumset heeft. Als er huidproblemen zijn, kunt u als aftershave alcoholtinctuur van calendula of kamille gebruiken.

Eerste keer? Vroeg of laat begint en scheert bijna iedereen zonder uitzondering. Iemand houdt van een schone scheerbeurt, iemand heeft net zijn baard en snor getrimd, iemand houdt ervan patronen op zijn gezicht te maken. Kortom, iemand vindt dit leuk, iemand heeft een hekel aan dit proces, maar desalniettemin herinnert elke man of jongeman zich toen hij zich voor het eerst probeerde te scheren, misschien was het de machine van mijn vader of het scheermes van een oudere broer. Het mysterie van het scheren!

Weet je nog toen je vijf of zes jaar oud was om te kijken hoe je vader dit deed? Er is geen jongen die niet wilde proberen zich te scheren, denkend dat hij onmiddellijk een volwassene zou worden. Opgesloten in de badkamer, nam je bang de scheermachine van je vader, ingezeept met beide wangen en rende de ene en dan de andere ... Ik wilde een echte man worden, dat wil zeggen, een volwassene!

Het duurde even voordat je volwassen werd en je je eerste scheerbeurt met een glimlach herinnerde. Een "stoppels" verscheen op je gezicht - het was tijd om op de een of andere manier onnodige vegetatie op je gezicht kwijt te raken. Nu met kennis. En toch blijft de vraag relevant.

Hoe scheer je voor het eerst?

Er komt een tijd dat elke man wordt geconfronteerd met een nieuw soort verzorging - scheren.Op het eerste gezicht zegt u wat hier zo ingewikkeld is? Maar na het te hebben geprobeerd, begrijpen velen dat het niet zo eenvoudig is: het is niet mogelijk om gezichtshaar en snijwonden en irritatie na het scheren volledig te verwijderen ... Je kunt en moet zelfs het proces leren, omdat je dit de rest van je leven elke dag moet doen, nou ja, misschien twee dagen later maar constant.

Bepaal het type huid, met gevoeligheid. Pak speciale crèmes en aftershave-lotions op. Pak een scheermes op.

Wanneer u een elektrisch scheerapparaat gebruikt, moeten de borstelharen zacht zijn, als u de eigenaar bent van hard haar - dit is niet uw optie.

Dus heel kort over scheren.

Verzorging na het scheren

Nadat je je gezichtshaar hebt geschoren, moet je zeker verschillende verzorgingsproducten gebruiken. Een man is natuurlijk niet verplicht om een ​​vrouwelijk arsenaal aan cosmetica te hebben, maar een paar crèmes of lotions zijn noodzakelijk. Het wordt aanbevolen om na het scheren hoogwaardige lotions te gebruiken.

Een baard scheren is niet meer dan eens in de drie dagen nodig. Dagelijks gebruik van een scheermes, machine of machine veroorzaakt irritatie van de huid. Daarom moet men niet vergeten dat de huid niet alleen verzorging nodig heeft, maar ook rust.

Voor een lange baard is het noodzakelijk om je zorg te dragen. Het is voldoende om een ​​kleine baard met zeep te wassen, en voor een grote kan je niet zonder shampoo. In dit geval is het belangrijk om een ​​hydraterende shampoo te gebruiken om irritaties op de huid te voorkomen. Na het wassen van de baard, moet je deze drogen en, belangrijker, kammen. Immers, net als op het hoofd, heeft het haar op de baard de eigenschap verward te raken, wat leidt tot het verlies van vorm van het hele haar.

Alleen hoogwaardige verzorging van je haar op je gezicht zal een vrouwelijke look aantrekken en ze niet afschrikken. Hoe mooi het is om een ​​baard te maken, het wordt aanbevolen om een ​​specialist te bezoeken zodat de meester de eerste scheerbeurt doet en een baardvorm vormt. U kunt de kapper bezoeken, waar een man kwaliteitsadvies kan krijgen over vragen over de baard.

Samenvattend is het belangrijk op te merken dat het, ongeacht de aanpak om voor een baard te zorgen, belangrijk is om alles correct en nauwkeurig te doen om niet gewond te raken.

De baard is momenteel mooi en modieus. Dik gezichtshaar heeft altijd mannelijkheid en representativiteit toegevoegd aan de sterkere seks. Met zijn hulp kunt u uw persoonlijkheid benadrukken. Om het mooi te laten groeien, is het noodzakelijk om de baard correct te scheren, bovendien zijn er verschillende nuances zonder welke het uiterst moeilijk zal zijn om een ​​positief resultaat te bereiken.

Voordat u begrijpt of u een baard wilt laten groeien, moet u beslissen welk type van dit "accessoire" bij u past. Het is vooral de moeite waard om aandacht te schenken aan de vorm van de jukbeenderen, de grootte van de mond en de kin. Mollige mannen wordt een baard aanbevolen, waardoor ze een beetje verlenging aan de vorm van het gezicht kunnen toevoegen. Een langwerpig gezicht is beter geschikt voor zoiets als een baard in de vorm van een hoefijzer of trapezium.

Voor een driehoekig gezicht is het vierkant of de trapezium ideaal. Met dergelijke opties kunt u de kin iets uitbreiden. Voordat je begint te groeien, wacht je een beetje om te begrijpen hoe de groei van de haren wordt uitgevoerd, hoe goed je baard zal gaan.

Om een ​​baard correct te laten groeien, moet deze worden geschoren. Ja, dat soort paradox. De slechtste optie voor een kwaliteitsbaard zou een eenvoudig gebrek aan scheren zijn. Dit is alleen een optie voor verzorgde en ongelijke vegetatie, die er niet erg aantrekkelijk uitziet. Als uw gezicht niet verschilt in de uniformiteit van de haargroei, moet het scheren van de baard nog steeds regelmatig worden uitgevoerd, alleen duurt het langer om te groeien en in goede staat te brengen.

Als je niet weet of de haargroei zelfs op je gezicht is, scheer je het hele oppervlak en volg je de groei van de haren. Het is noodzakelijk om te controleren hoe gelijkmatig de haren teruggroeien, afhankelijk van de site.Als de groei ongeveer hetzelfde is, ben je klaar om een ​​baard te laten groeien.

Maar als er onregelmatigheden zijn, is het het beste om contact op te nemen met een specialist die u zal vertellen hoe u gezichtshaar snel kunt laten groeien om het te egaliseren en een mooie baard te krijgen. Vergeet niet dat de groeisnelheid, evenals de dikte van de haren, afhangt van uw genetische aanleg voor harigheid. Daarom kunnen sommige mensen helemaal geen baard laten groeien.

Als je al een baard hebt, moet je deze in goede staat houden. Inclusief correct scheren. Vergeet niet om alle gereedschappen schoon en netjes te houden, dit is noodzakelijk om uzelf te beschermen tegen mogelijke infecties in het geval van een snee (hoewel als u correct werkt, dit kan worden voorkomen), en om voorbereid te zijn op een onverwachte scheerbeurt in de ochtend of voor een belangrijke vergadering.

Vergeet niet dat dagelijks scheren stressvol is voor de huid. Om het zoveel mogelijk te beschermen, is het noodzakelijk om tools en middelen te selecteren die rekening houden met het type. Het is noodzakelijk om te zorgen voor de afwezigheid van irritatie en droogheid.

Voordat u rechtstreeks scheert, moeten de haren zacht worden gemaakt met heet water. Het helpt ook om de poriën van het gezicht te openen. Alleen dan mag een scheermiddel worden aangebracht. In dit geval kunt u het mes het beste in een hoek van 45 graden houden en gebieden scheren die geen verband houden met uw onmiddellijke baard.

Bij complexe baarden gebruiken professionals geen werktuigmachines, maar een scheermes. Als u echter niet voldoende vaardigheden hebt om een ​​dergelijk hulpmiddel te gebruiken, is het beter om een ​​veiliger optie te bedenken. Vooral nu worden machines met zwevende koppen gerealiseerd, die de contouren van het gezicht perfect herhalen.

Als je de baard beu bent en je besluit hem te scheren, dan zijn er een aantal regels. In het bijzonder, met voldoende dikte en lengte, moet u het eerst snijden. Dit kan met een gewone nagelschaartje of een machine.

U vraagt ​​zich misschien af, waarom niet een hele baard scheren? Het feit is dat moderne machines gericht zijn op het verwijderen van grof haar. Lange haren zullen verstopt raken tussen de bladen, wat zal leiden tot hun snelle botheid.

Als je een mooie baard wilt krijgen, moet je niet alleen voor het haar zorgen, maar ook voor de huid van het gezicht. Je moet niet beginnen met groeien als je:

 • huidziekten
 • mechanische schade
 • te droge huid.

Als een van de bovenstaande problemen optreedt, moet u deze eerst oplossen om een ​​gelijkmatige, nette baard te krijgen zonder kale plekken. Neem contact op met een dermatoloog die u een kwaliteitsoplossing zal geven. Na een kuur medicijnen een maand pauze nemen en pas daarna groeien.

Let op een goede hydratatie van de huid. Dit versterkt de haarzakjes en stimuleert de groei van nieuwe haren. Het is het beste om de voorkeur te geven aan huidverzorgingsproducten met een organische samenstelling die goed reageert op een gevoelige huid.

Na het haar, wanneer je de uniformiteit van de groei controleert, adviseren experts om het scheermes vier weken rust te geven om het haar de kans te geven om terug te groeien. Op dit moment is het alleen nodig om de huid te wassen en te verzorgen.

Na de eerste grondige scheerbeurt kunnen piercing haren ongemak veroorzaken. Soms lukt het niet iedereen om een ​​jeuk te verdragen, die overigens moet worden genegeerd (het is onmogelijk om jeukende plaatsen te kammen). Om droogheid te elimineren en ongemak te verminderen, kunt u natuurlijke olie proberen.

Als je een baard laat groeien, moet je je niet richten op vrienden die in twee weken een brede baard konden kweken in de stijl van Ivan de Verschrikkelijke. Elke persoon heeft alles individueel, inclusief de snelheid van haargroei. Als je geen genetisch snelle groei hebt, maak je dan klaar voor een lange reis in de strijd om een ​​baard.

Om een ​​baard met dezelfde lengte te vergelijken, moet je deze knippen.Dit wordt het handigst gedaan met een trimmer. Afhankelijk van de groeisnelheid wordt de verwerking elke vijf tot tien dagen uitgevoerd. Nadat de baard is gegroeid tot de lengte die je nodig hebt, moet je hem knippen voor een ander doel, om de nodige vorm te geven.

Voor lang haar is extra zorg vereist, met name regelmatig wassen met een hydraterende shampoo. Kapsel moet trouwens op een schone baard worden gedaan, om verwarde haren niet te missen. Het kammen van haar, niet alleen op het hoofd, maar ook op het gezicht, moet worden opgenomen in de lijst met permanente rituelen als je prachtige vegetatie wilt hebben.

Hoogwaardige baardverzorging helpt uitstekende resultaten te bereiken. Vergeet niet dat je voor het kweken of scheren altijd advies kunt krijgen van een specialist. Tegenwoordig worden zogenaamde kapperszaken voor mannen steeds populairder, waarbij professionals kwaliteitsadvies zullen geven.

Stijlvol uiterlijk is al lang geen prioriteit meer bij vrouwen. Een goed verzorgde en netjes geschoren man wordt door de samenleving gezien als een serieuze, respectabele persoon.

En sommige mannen laten baarden groeien, waardoor ze verschillende vormen krijgen, waardoor hun persoonlijkheid en gevoel voor stijl worden benadrukt. Deze trend heeft ertoe geleid dat veel salons modelleringsdiensten voor mannelijke vegetatie aanbieden.

Weinigen weten echter dat het gebruik van moderne apparaten, het scheren van baarden en snorren, evenals het vormgeven ervan, thuis kan worden gedaan. Het belangrijkste is om de basisprincipes te kennen.

Styling, of modellering van gezichtshaar, wordt uitgevoerd met behulp van speciale apparaten die met succes thuis worden gebruikt.

Een trimmer is een apparaat dat werkt volgens hetzelfde principe als een professionele haartrimmer, maar het is ontworpen om korte haren van het gezicht en andere delen van het lichaam te knippen.

Belangrijk! Bij de trimmer is de afstand tussen de tanden veel kleiner, daarom is het risico op huidletsel aanzienlijk verminderd.

Het modelleren van een baard en snor is natuurlijk een vrij ingewikkeld proces. Het vereist niet alleen verfijning, maar ook speciale vaardigheden. Over het algemeen is dit een hele kunst die lang als een nobele oorzaak werd beschouwd en van generatie op generatie is overgedragen.

Met behulp van een baard en snor, kunt u beide een individuele stijl kiezen en enkele van de tekortkomingen verbergen. De belangrijkste richtlijnen bij het bepalen van de stijl zijn:

 • haarkleur
 • dichtheid,
 • lengte van een man
 • kenmerken van de figuur.

Modellering bestaat uit verschillende stappen, maar de vorm wordt in eerste instantie bepaald. Mannen met een lichte huid bijvoorbeeld met donker haar passen op een kleine baard en glad geschoren wangen. Een brede baard ziet er mooi uit op een dun gezicht. Mollige mannen zijn meer geschikte baard in de vorm van een omgekeerde trapezium of kegelvormig.

Weet je dat In de islam is het dragen van een baard een voorwaarde en het is verboden om deze te knippen.

Degenen die last hebben van een onevenredige vorm van de neus, wordt aanbevolen om een ​​dergelijke tekortkoming te verbergen met een snor. Als het niet te hoge en lange neus is, is het beter om een ​​smalle lange (zogenaamde Engelse) snor te dragen. Bovendien, hoe langer de neus, hoe langer het gezichtshaar zou moeten zijn.

Als de neus lang en groot is, zal een prachtige snor het repareren. Een gekrulde lange snor helpt de volheid van het gezicht te verbergen. En voor degenen die overmatig volle lippen hebben, kunnen ze enigszins worden bedekt met een snor. Bovendien moet bij het kiezen van een vorm rekening worden gehouden met de locatie van de wenkbrauwen, ogen, kin, jukbeenderen, oren, neus en mond.

Nadat de vorm is gekozen, is het noodzakelijk om de vegetatie voor te bereiden om te knippen - om haar te laten groeien. En gewoon stoppen met scheren is niet genoeg - voor haar en huid moet worden gezorgd. Om de follikels voldoende nuttige stoffen te laten ontvangen, moet de huid worden gehydrateerd. Voordat je groeit, moet je de baard volledig afscheren.

Wanneer de haren een beetje groeien, kun je beginnen met modelleren.Tijdens deze periode moet het haar elke 5-7 dagen worden geknipt, waardoor de baard de gewenste vorm krijgt. In dit geval moet u zich aan dergelijke regels houden:

 1. Korte vegetatie snijdt altijd tegen haargroei.
 2. Lange vegetatie wordt altijd gemalen.
 3. Zorg voor - gebruik speciale shampoos en kam regelmatig een baard.

Belangrijk! Als de snor en baard voor de eerste keer worden gesneden, kunt u niet het gewenste resultaat bereiken, omdat het haar niet onmiddellijk correct ligt.

Trimmer

Als je je baard gaat scheren met een trimmer, terwijl je een klein stoppeltje achterlaat, verwijder dan de beschermkap van het apparaat en scheer je van het oor af. Wanneer u met deze tool werkt, moet u deze regels volgen:

 • de trimmer moet altijd in dezelfde hoek staan
 • verplaats het gereedschap vanaf één rand, beginnend bij het oor,
 • bewegingen moeten soepel zijn, scherpe bewegingen zijn niet toegestaan,
 • het is beter om de nek niet te scheren met een trimmer, hiervoor gebruiken ze een scheermes.

Deze video laat duidelijk zien hoe je zelf een baard vormt, met een scheermes, een schaar, een kam, een machine en twee sproeiers van 6 mm en 3 mm.

Weet je dat
Gedurende een dag groeien de baard en snor van een man met 3,8 mm (per jaar - met 13,8 cm). En bij dagelijks scheren wordt ongeveer 65 mg vegetatie geschoren, wat 500 jaar lang 500 g is.

Schaar

Scharen kunnen klassieke kappers worden genoemd. Zij waren het die vóór het verschijnen van trimmers weerhaken gebruikten om de baard en snor te vormen. Om de vegetatie op het gezicht van het huis te verzorgen, werkt een gewone schaar niet, hiervoor hebt u een speciaal kappersgereedschap nodig.

Natuurlijk kun je de vegetatie niet volledig verwijderen met een schaar, maar het is heel goed mogelijk om het de gewenste vorm te geven.

De basisregel die moet worden nageleefd bij het gebruik van een schaar is nooit natte vegetatie te snijden. Nat haar kan meer dan nodig worden geknipt.

Hoe een baard met een schaar te knippen, zie in deze video:

Bij het knippen met een schaar heeft u een kam (kam) nodig waardoor het haar wordt doorgevoerd en langs de buitenrand wordt geknipt. Om je baard symmetrisch te knippen, moet je beginnen bij het oor en naar de kin bewegen. Dezelfde procedure wordt echter herhaald.

Scheermes (onder nul)

Ongeveer 95% van de mannen gebruikt een normaal baardscheermesje omdat het hen in staat stelt om overtollige vegetatie beter te verwijderen.

Om het schoonste gezicht te krijgen, is het beter om je 's ochtends te scheren. Voor de procedure is het raadzaam om met warm water te wassen en de huid te verzachten. Dit zal de haren zachter maken en het scheerproces zal gemakkelijker zijn.

Nadat de voorbereiding is verstreken, wordt een servet gedrenkt in warm water op het gezicht aangebracht, waarna schuim op het gezicht wordt aangebracht. Dit wordt gedaan door zachte bewegingen te masseren. Schuim bedekt alle plaatsen die moeten worden geschoren.

De baard scheren, wordt de machine uitgevoerd in de richting van haargroei naar de kin. Tijdens het scheren wordt de machine gespoeld in warm water.

Na het geschoren gebied van de baard, ga naar het nek- en kingebied. Om dit deel voorzichtig te scheren, wordt het hoofd naar achteren gekanteld en geschoren in de richting van de kin naar de nek.

Wanneer het scheren van de baard is voltooid, kunt u doorgaan naar de snor. De haren zijn vooral stijf in dit gebied, dus het schuim moet een beetje worden vastgehouden om het haar te verzachten. Daarna wordt het schuim met warm water afgewassen en opnieuw aangebracht. De snor scheert met zorgvuldige bewegingen van boven naar beneden.

Leeftijdsbeperkingen

Er zijn geen medische voorschriften met betrekking tot strikte leeftijdsgrenzen wanneer u kunt beginnen met scheren. Zelfs schoonheidsspecialisten geven geen duidelijk antwoord, en het is niet verwonderlijk - de fysiologie doet zijn werk: in feite, als de snor begon te groeien, dan kunnen ze duidelijk worden afgeschoren. Bovendien zijn aanbevelingen voor de ene tiener gewoon niet geschikt voor een andere.Opgroeien hangt af van de individuele kenmerken van het jonge organisme, voornamelijk van erfelijke factoren.

Advies over of het zinvol is voor een man om te beginnen met scheren kan het beste aan zijn ouders worden gedaan, en bij voorkeur voordat zijn collega's hem erover vertellen: het is geweldig als een tiener niet kan worden gekwetst door de meningen van anderen, maar vaak kunnen opmerkingen van anderen tot complexen leiden.

Ondanks het feit dat de natuur alles op zijn eigen manier doet, geven schoonheidsspecialisten advies over hoe ze voor het eerst een snor kunnen afscheren, ze adviseren ook om dit op 18-jarige leeftijd te doen. Als het pistool echter onverdraaglijk is voor de man en hij zo snel mogelijk van hem af wil, is er niets mis met het wegwerken van de snor op de leeftijd van 15.

Een paar woorden over waarom het nog steeds ongewenst is om te scheren vóór de leeftijd van 14. Hier zijn de volgende belangrijke redenen voor:

 • op zo'n jonge leeftijd is de huid van de tiener gevoelig, contact met het mes kan leiden tot huidirritaties en ontstekingen,
 • als wordt besloten om de snor af te scheren, moet er rekening mee worden gehouden dat de uitslag van de tiener, kenmerkend voor de overgangsprocessen van het lichaam, kan verslechteren.

Eerste scheerbeurt: voorbereiding

Vooral belangrijk in het proces van de eerste scheerbeurt is leren om het goed te doen, wat betekent dat u de steun en het advies van uw vader of oudere broer nodig hebt om uw snor goed te scheren, omdat de eerste scheerbeurt geen ongemak mag veroorzaken. Huidirritatie, vaak na de eerste poging tot scheren, is zeer ongewenst en moet tot een minimum worden beperkt.

Het eerste scheermes kiezen

Meestal scheren mannen met twee soorten scheerapparaten:

 • Gevaarlijk scheermes - een apparaat met een open en extreem scherp mes.
 • Een veiligheidsscheermes dat bijna onmogelijk is om jezelf ernstig te verwonden.

Bespreek eerst het scheermes. Het lijdt geen twijfel dat een professionele kapper, met behulp van een gevaarlijk scheerapparaat, de groei in het gezicht veel succesvoller zal verwerken dan een klassieke machine. Als je een gevaarlijk scheermes gebruikt, is dit in feite de meest ideale manier om de stoppels, snor en pluisjes van een tiener aan te pakken - een gevaarlijk scheerapparaat scheert de haren perfect vanaf de eerste pass en de huid van het gezicht lijdt helemaal niet.

Maar je moet begrijpen dat succesvol scheren met een scheermes alleen mogelijk is als je bewegingen zijn gepolijst en je waarschijnlijk weet wat je doet. Anders kan zelf-scheren leiden tot extreem ernstig letsel, gepaard gaande met ernstige bloedingen. Alleen wanneer de jonge man "het onder de knie kan krijgen" en vol vertrouwen met een open mes kan handelen, is het zinvol om te praten over het gebruik van een gevaarlijk scheermes. Het is niet nodig om naar het "gemak van de procedure" te kijken, zoals getoond in de film, onthoud bovendien dat iemand scheren en jezelf scheren twee verschillende dingen zijn, omdat je bewegingen in spiegelreflectie niet zo nauwkeurig zijn.

Wat veiligheidsscheermessen betreft, er zijn twee categorieën van deze apparaten:

 • scheerapparaten met bladen,
 • elektrische scheerapparaten.

Per type mes kan het scheermes van twee soorten zijn:

 • Dubbelzijdige T-vormige machine,
 • machine met een scheerkop.

Onthoud dat voor een 14.15-jarige tiener het meest rationele is het gebruik van 5-bladige machines. Het scheermes moet duur zijn, van een merk worden voorzien, de kwaliteit van het metaal, de oxiderende eigenschappen zijn hiervan afhankelijk.

De juiste verzorging van de trimmer

Om de trimmer langer te laten meegaan, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen, evenals voor een gewone baardscheermachine. In de regel is een reinigingsborstel inbegrepen in de set en fabrikanten raden aan dit apparaat onder stromend water te wassen (sommige trimmers kunnen direct onder de douche worden gebruikt).

Een goede verzorging van gezichtshaar zal niet alleen het uiterlijk van een man radicaal veranderen, maar ook nadenken over zijn positie in de samenleving. Daarom hoeft u niet bang te zijn voor experimenten en kunt u veilig beginnen met het controleren van uw uiterlijk thuis. Dankzij ons advies heeft u al kennis over de basisbeginselen van zorg.

Heel vaak ervaren mannen moeilijkheden en angst om hun gezicht en nek te scheren. Het complexe reliëf, de uitstekende Adamsappel, voegt inderdaad problemen toe en enige vaardigheid is vereist om niet gewond te raken en te leren zich goed te scheren.

Sommige laten, vanwege overmatige voorzichtigheid, ongeschoren plekken op de huid achter. Iemand maakt zich zorgen over roodheid, pijn door snijwonden, ingegroeide haren. Dit kan allemaal het gevolg zijn van een verkeerde manier van scheren.

In dit artikel vertellen we je 10 tips over hoe je een man op de juiste manier kunt scheren en snijwonden, roodheid op de huid en andere irritaties door een scheermes kunnen voorkomen.

Sommige fabrikanten beweren dat je je gezicht en nek kunt scheren zonder schuim of scheergel te gebruiken. Geloof er niet op. Ja, ze gebruiken een soort zeepstrook om het scheren te verzachten, maar het vervangt geen volledige scheergel / schuim. Gebruik daarom scheerschuim.

Gebruik scheerschuim of gel

Het haar op je gezicht kan in verschillende richtingen groeien. De haarzakjes aan één kant van het gezicht of de nek kunnen zelfs in een cirkel worden gerangschikt. Inzicht in de richting van de haargroei is de eerste stap naar een goede scheerbeurt.

De eenvoudigste manier om de richting van de haargroei te bepalen, is door een vinger langs de borstelharen van 2-3 dagen te trekken. Als de haren je vinger krabben, ben je tegen haargroei. Als je vinger soepel loopt, leid je de haargroei. U kunt zelfs een 'haargroeimap' op papier tekenen, als u het gemakkelijker kunt onthouden. Teken de richting met pijlen aan beide zijden van het gezicht.

Scheren is noodzakelijk in de richting van de haargroei. Let niet op! Dit is de hoofdregel van het scheren.


Juiste huidvoorbereiding wordt vaak over het hoofd gezien. In de regel spoelen mannen hun gezicht, kin, maar kunnen bijvoorbeeld de nek vergeten. Vergeet niet je hele gezicht en nek met warm water te spoelen. Grondig spoelen tegen vuil. Het is zelfs nog beter als u de huid stoomt tijdens een warme douche of een warme handdoek die 2-3 minuten op het gezicht en de hals wordt gelegd. De poriën gaan dus open en het scheren wordt zowel eenvoudiger als veiliger.

Als je een zeer gevoelige huid hebt, zal een kleine hoeveelheid scheerolie irritatie helpen verminderen. Door een dunne film kan het mes de huid niet raken en kun je gemakkelijk door moeilijke gebieden gaan.

Ga als volgt te werk: was je gezicht -> breng olie aan -> breng een scheerschuim aan.


Nadat je je gezicht hebt voorbereid en je huid hebt gestoomd, probeer je de machine te scheren en te spoelen met koud water. Het is niet vreemd, velen merken een afname van irritatie en het risico op het snijden van het gezicht en de nek.

Met het woord "speciaal" bedoel ik een scheerapparaat met verzachtende strips en een groot aantal messen (vanaf 3 stuks). Ze worden soms "veiligheidsscheermessen" genoemd voor het scheren. De machinefabrikant zorgde er zelfs voor dat u met een magere kennis van het scheren niet gewond kon raken of zichzelf kon snijden, zelfs niet tegen haargroei (zoals de advertentie vermeldt). De productie maakt gebruik van hoogwaardige, scherpe messen onder een bepaalde hoek, zodat de rand van het mes niet veel uitsteekt en het gezicht geen pijn doet.

We selecteren een scheermes

Scheermachines zijn wegwerpbaar, herbruikbaar en elektrisch. Ondanks de "bruikbaarheid" van veel mannen, is het nog steeds noodzakelijk om te onthouden dat wegwerpmachines slechts geschikt zijn voor één scheerbeurt, in uitzonderlijke gevallen kunt u een tweede keer scheren, maar niet meer. Herbruikbare machines zijn duurzamer, bovendien kunt u met verwisselbare cartridges op tijd van mes wisselen en kunt u op bijna elk moment nieuwe haren scheren. Elektrische scheerapparaten zijn optimale scheerapparaten, ze zijn erg handig, maar ze kunnen niet omgaan met zacht en klein haar.

Voor de eerste scheerbeurt is een wegwerpscheermes ideaal, vanwege de bijzonder scherpe messen, laten de haren in de regel na de eerste beweging achter.

Als bij verder regelmatig scheren de haren stijver worden, het haar elastischer wordt en het "handschrift" van de haargroei verschijnt, dan moet u beslissen welke beter is om een ​​herbruikbaar scheerapparaat te kiezen, of welk model elektrische scheerapparaten u het beste past - gaas, roterend, met een trimmer (om niet te vergeten) baard) of zonder.

Tip nummer 7. Strek enkele moeilijk bereikbare delen van de huid uit

Op sommige plaatsen is het erg moeilijk om te scheren, zelfs met alle mogelijke verzachtende middelen. De adamsappel is bijvoorbeeld een zeer complex gebied. Probeer het gebied van de huid te bewegen of eraan te trekken door uw hoofd naar voren of naar achteren te bewegen. Kortere scheerbewegingen helpen ook om een ​​moeilijk gebied subtiel te scheren.

Druk tijdens het scheren niet op het scheerapparaat. Scheren moet kalm en moeiteloos zijn. Als het noodlottige haar niet scheert, probeer dan de bewegingsrichting van het scheermes iets te veranderen.

Nadat je klaar bent met scheren, spoel je gezicht en nek grondig met warm water (voordat je de aftershave aanbrengt). Hiermee kunt u de overblijfselen van scheerschuim en deeltjes geschoren haar verwijderen.

Na het aanbrengen van de aftershave wordt aanbevolen uw gezicht met koud water te spoelen om de poriën van uw gezicht en nek te sluiten. Dit is vooral handig als u zich 's ochtends liever scheert en vervolgens door een stoffige stad rijdt.

Laten we eerlijk zijn. Velen kunnen hun gezicht en nek niet perfect scheren, zelfs niet na jarenlange training. Het is duidelijk dat de huid niet zal worden zoals die van een baby, zelfs als je alle scheerproducten op je giet. Probeer daarom jezelf niet te snijden en je vaardigheden op een "bevredigend" niveau te brengen, en ik denk dat dit voldoende is om er "presentabel" uit te zien.

De baard is een mooie en modieuze eigenschap van moderne mannen, met behulp waarvan zij mannelijkheid en individualiteit benadrukken. Om gezichtshaar er mooi en stijlvol uit te laten zien, moet je weten hoe je je baard op de juiste manier kunt scheren, gezien sommige nuances zonder welke een positief resultaat bijna onmogelijk is.

Voordat je een baard gaat laten groeien, moet je ervoor zorgen dat de volgende problemen je voorbijgaan:

 • mechanische schade aan de huid,
 • huidziekten
 • extreem droge huid.

Als een van de bovenstaande situaties aanwezig is, moet u eerst het probleem oplossen. Alleen in dit geval zal de vegetatie dicht en mooi worden. Zelf kan in dit geval het niet aan, raadpleeg een dermatoloog zodat hij een effectieve behandeling voorschrijft. Als je een medicijnkuur nodig hebt, begin dan niet eerder dan een maand na voltooiing te groeien.

We selecteren een crème

Nadat je een scheermes hebt gekozen, moet je nadenken over huidverzorging. Jongens tussen de 14 en 18 jaar oud moeten huidcrèmes gebruiken met een verhoogde gevoeligheid. Dankzij dergelijke crèmes wordt de huid gereinigd en is de snor gegarandeerd zacht.

Schoonheidsspecialisten wordt ten zeerste aangeraden om na het scheren de gewoonte om zeep te gebruiken in plaats van crème en een "sterke cologne" in plaats van gel te verwijderen. Dergelijke producten zijn een zeer droge huid en irriteren deze.

Het uiterlijk van snorren en haren voor een jonge man is een belangrijke verandering en symboliseert het begin van de volwassenheid. Elke jonge man moet zich eerst vertrouwd maken met de regels voor het scheren van zijn snor en baard, en pas daarna beginnen te oefenen. Zowel de oudere generatie in het gezin als specialisten en stylisten in de kapperszaak kunnen vertellen hoe ze hun snorren goed kunnen scheren.

Er zijn situaties waarin een man zijn snor moet afscheren en een baard moet achterlaten, in welk geval het werkprincipe enigszins vereenvoudigd en veranderd is. Aan de ene kant kunnen alleen de antennes gemakkelijk en snel worden verwijderd, maar aan de andere kant is het belangrijk om het overtollige dat de man ongewijzigd wil laten niet af te scheren. De technieken voor het scheren van snorren en baarden zijn enigszins verschillend, dus het is logisch om de regels voor het ontharen van snor te overwegen.

Eenduidige termijnen, wanneer een man voor het eerst zijn snor moet scheren, geven experts niet aan. Voor elke jongeman beginnen de processen van opgroeien op verschillende leeftijden en ontwikkelen zich met verschillende snelheden. Belangrijke erfelijkheidskenmerken, genetica en het verloop van de puberteit zullen uitkomen. Voor het eerst kan een snor-scheerprocedure het beste worden gedaan onder de duidelijke begeleiding van een vader.

Ter referentie! In de meeste gevallen leren jonge mannen zelf de scheertechniek van hun snor en baard, waardoor ze veel typische fouten maken.

In feite raden psychologen aan om de eerste antennes meteen na hun verschijning af te scheren, omdat ze veel jonge mannen ongemak bezorgen en zelfs de ontwikkeling van complexen kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd adviseren veel medisch specialisten geen snor te scheren vóór de leeftijd van 14 jaar, met vermelding van belangrijke redenen:

 • op jonge leeftijd is de huid van het gezicht extreem gevoelig en elke impact met een scheermes zal leiden tot ernstige irritatie en trauma aan de integriteit ervan,
 • in de adolescentie hebben veel jonge mannen acne, dus scheren kan leiden tot snijwonden en het afsnijden van acne.

In dit opzicht is het beter om een ​​scheermes aan te nemen dat dichter bij de leeftijd van 18 is, om de huid van het gezicht van de leeftijduitslag te ontdoen en zich in de toekomst aan dergelijke procedures aan te passen. Als haren boven de bovenlip doorbreken tot op deze leeftijd, kunt u ze verwijderen met behulp van andere alternatieve methoden - een machine, trimmer, elektrisch scheerapparaat of ontharingscrème. U kunt de machine aannemen wanneer de eerste antennes grover worden en een dichte en stijve structuur krijgen.

Wat bepaalt het resultaat van het scheren?

De juiste gezichtsverzorging is afhankelijk van dergelijke factoren:

 • varkenshaar uiterlijk
 • huid in het gezicht
 • haargroeisnelheid.

Bovendien moeten de volgende regels worden gevolgd om de huid van het gezicht niet te beschadigen:

 • scheer je haar niet droog - bevochtig de baard met warm water, dus het is beter om te scheren,
 • zorg ervoor dat je schuim gebruikt - scheer de stoppels zonder het minstens één keer en krijg onmiddellijk irritatie,
 • koop een speciale lotion - breng deze elke keer na het scheren aan om de huid te koelen en roodheid te voorkomen.

Wat is beter om te scheren?

De keuze van het gereedschap hangt af van het doel dat u nastreeft. Als de borstelharen kort zijn en je je baard volledig moet scheren, kun je het beste een gewoon scheermes gebruiken.

Als de vegetatie hard en dicht is, omvat het proces het gebruik van machines met meerdere bladen.

Om een ​​kapsel te maken, moet u een trimmer kopen. Als je de messen neemt, kun je niet alleen de vorm gelijkmatig scheren, maar loop je het risico de hele baard in een onhandige beweging te verpesten. Met een trimmer doet zich deze situatie niet voor als u het juiste mondstuk selecteert (neem meestal voor het knippen nr. 3).

Als u een tondeuse wilt gebruiken, maak dan bewegingen in de tegenovergestelde richting van de groei van de haren. Strijk de baard glad met een machine, volg het mondstuk - het scheergedeelte moet op de huid rusten. Anders vind je het resultaat van het scheren misschien niet leuk.

Om haar op een baard en snor te knippen, kunt u een schaar nemen, die als klassiek voor kappers wordt beschouwd. Vóór het verschijnen van trimmers, werden ze gebruikt door kappers. Gewone scharen zijn in dit geval echter niet geschikt - u moet speciale scharen kopen. Natuurlijk kun je de stoppels niet volledig verwijderen met een schaar, maar het is mogelijk om het de gewenste vorm te geven.

Knip nooit nat haar, omdat het risico bestaat dat u meer scheert dan nodig is.

Hoe een baard thuis te scheren?

Om gezichtshaar goed te laten groeien, moet je onthouden om elk gebied anders te scheren.

 1. Scheer bakkebaarden en een snor in vloeiende bewegingen van boven naar beneden.
 2. Scheer je kin van boven naar beneden, maar in dit geval moet je meer inspanningen leveren, omdat de huid duurzamer is.
 3. Scheer het haar in je nek heel voorzichtig, want een gevoelige huid is gemakkelijk te kwetsen.

Kijk op internet voor verschillende video's en foto's over het scheren van je baard met stapsgewijze instructies om het risico op letsel te minimaliseren.

Steriliteit van gereedschap

Zoals bij elke klus, moet het hulpmiddel dat uw huid raakt steriel zijn. In geen geval mag deze regel worden verwaarloosd. De eerste regel, die wordt onderwezen in alle kappersscholen.

De schaarbladen worden afgeveegd met antiseptische doekjes, schijven, de trimmer moet worden gereinigd van vreemde voorwerpen (bijvoorbeeld van het vorige kapsel). Het is natuurlijk gemakkelijker om dit allemaal thuis te controleren, voor persoonlijke hulpmiddelen, maar je moet voorzichtig zijn in de salons, eisen dat je aantoont dat alles steriel is.

Scharen en kammen

Hoe snijd je een snor met een schaar en een kam? Met de kam met brede en smalle kammen kunt u het haar van de snor gelijkmatig verdelen en het werkgebied begrijpen.

Bevochtig een beetje snor, zodat de haren beter liggen en de uiteinden van degenen die moeten worden geknipt zichtbaar zijn.

Maar het belangrijkste is om het niet te overdrijven met een knipbeurt, omdat het overtollige deel is afgesneden, gaat het gewenste beeld verloren en beschadigd, tenzij je de snor volledig afscheert.

Tijdens het knippen van de juiste snor, vormen een schaar en een kam een ​​soort tandem, ze zijn onafscheidelijk. Probeer de haren om de beurt te knippen, het is niet nodig om te haasten. De minste aanraking is in de verkeerde richting, en alles gaat slecht.

Hoe snor goed te scheren, en in welke volgorde? De snor is correct bijgesneden langs de lijn van de bovenlip, waardoor de arm in een horizontale positie wordt geleid. De hand moet stevig en zelfverzekerd zijn in de beweging, niet beven en niet lopen.

Wanneer het werkgebied de mondhoeken bereikt, wijzigt u de hoek volgens deze vorm. Voor degenen die de uiteinden van de snor in lengte loslaten, zal een kam met smalle tanden en een manicureschaar helpen.

Pas op dat u zich niet bezeert aan hun scherpe randen.

Na voltooiing van het snor-kapsel, als alles correct is gedaan en de vorm niet esthetisch is gebroken, blijft het alleen om de snor te fixeren met stylingschuim, crème, gel (die u verkiest). Je kunt niets gebruiken.

Sommige ambachtslieden gebruiken na het knippen om de correctie van hun uiterlijk te maximaliseren, om de snor en hun schoonheid te accentueren, de overtollige vegetatie rond te scheren met een scheermes, individuele haren te plukken met een pincet.

Welk scheermes is het beste voor het gezicht

Niet alle scheerapparaten zijn hetzelfde: er zijn eenvoudige en veel modellen met extra functies die het proces eenvoudiger maken.

Het moet meteen worden begrepen - een vrouwelijk scheermes voor de gezichtshuid verschilt niet van een mannenhuid. Marketing is zo ontworpen dat alles voor vrouwen vaak meer kost, hoewel het geen significant verschil maakt. Maar dan stromen de grimmigen zelf over.

Tips voor het kiezen van een scheermes om de antennes te verwijderen:

 1. Twee messen op een machine zijn beter dan één en drie zijn beter dan twee.
 2. Als je een elektrisch scheerapparaat kiest, is gaas meer geschikt voor meisjes (het is beter en schoner om kleine haartjes te scheren).
 3. Een vochtinbrengende strip vergemakkelijkt het scheren en glijdt soepel over het gezicht.
 4. Merkmerken zondigen niet met stompe messen.
 5. De zwevende kop vermindert het risico op krassen en snijwonden, omdat deze de rondingen van de huid volgt.

Kapsel trimmer

Een andere optie om je snor te knippen is een knipbeurt. Het is niet nodig dat dit een speciale trimmer is voor een snor, en de meest gewone is voldoende.

De kit wordt vaak geleverd met verschillende soorten sproeiers, waaronder voor ontoegankelijke plaatsen. Het gebruik van een trimmer is meer geschikt voor een maximale knipbeurt van het haar van de snor en baard.

Neem het mondstuk dat u nodig hebt, stel het gewenste niveau in en snijd.

Zoals de meesters aanbevelen om hun snor te knippen:

 • lijn je snor uit met een kam,
 • de trimmer is rechtop geplaatst,
 • eerst moet u de trimmer met de gemarkeerde kant naar u toe richten en de snorlijn omlijsten,
 • daarna moet je de trimmer op jezelf zetten met een markering en de snorlijn langs de bovenlip omlijsten, zodat er een duidelijke overgang van de snorcontour is,
 • voltooi het snor-kapsel door de trimmerbladen bij uzelf te plaatsen.

Aan het einde van het kapsel, schud de haren van het gezicht, fixeer de snor met styling.

Hoe zorg je voor een snor?

Het verzorgen van een snor is eenvoudig en kan gemakkelijk worden omgezet in een alledaags systeem, zoals tandenpoetsen. Op dezelfde manier als het haar van het hoofd wassen, moet snorhaar ook periodiek worden gewassen. Het zal genoeg 2-3 keer per week zijn.

Je kunt een gezichtsscrub gebruiken om dode cellen te reinigen. Dit geldt vooral als het gezichtshaar zelf donker is, dan zullen de dode opperhuid op de snor duidelijk zichtbaar zijn, het zicht is onaangenaam.

Om het haar van de snor te verzachten, kunt u oliën en crèmes gebruiken.

De snormode van mannen is altijd al geweest en wordt vandaag waargenomen. Zelfs soms organiseren ze wedstrijden ter wereld die de meest originele snor hebben. Er is geen limiet aan perfectie.

Dit baardkapsel is vernoemd naar het zeeanker, omdat het baardanker een identieke vorm heeft. De snor en baard zijn niet erg dik en het extra haar is afgeschoren ...

Lees meer

Welke scheermachine is beter: roterend of gaas? Hoe moet ik voor het apparaat zorgen? Waar moet u op letten voordat u een apparaat koopt? Welke elektrische scheerapparaten zijn het populairst? ...

Lees meer

Hoe is een scheermes ontstaan? Wat zijn de voordelen van het hulpprogramma waardoor het populair is geworden? Welke soorten producten bieden fabrikanten aan? Hoe kies je de beste optie? Hoe het mes gebruiken en verzorgen? ...

Lees meer

Hoe kunnen baarden slepen bij mannen? Welke ontharingsmethode is beter? Voors en tegens van suiker ontharing. Hoe zorg je voor de huid na de procedure? Wie zou niet moeten shuffelen? ...

Opleiding

Hiervoor is geen speciale voorbereiding vereist. De huid moet gewoon schoon zijn. Het apparaat en de handen moeten ook worden gedesinfecteerd. Je kunt je gezicht niet stomen voordat je gaat scheren, dit verhoogt het risico op beschadiging.

Gebruik een scheerschuim of gel om krassen en irritatie te voorkomen. Een product voor mannen is hier ook heel geschikt. Houd er rekening mee dat het haar niet scheert op een droge huid.

Scheren: stap voor stap instructies

 1. Breng een kleine hoeveelheid gel of scheerschuim aan op het gebied van ongewenst haar.
 2. Draai de lippen op elkaar zodat de vouwen aan de bovenkant uitgerekt worden.
 3. De haren moeten worden geschoren met lichte bewegingen, zonder het mes krachtig op de huid te drukken. In de delen van de hoeken van de lippen, draai de huid aan met uw handpalm zodat het handig is om de antennes te verwijderen.
 4. Spoel je gezicht met warm water, dep het droog met een handdoek.
 5. Op het einde wordt een crème aangebracht voor huidverzorging na het scheren, het zal irritatie verminderen en hydrateren, zachtheid geven.

Als u geen crème heeft, behandel het gebied dan met een antisepticum en breng na 15-20 minuten een verzorgingscrème aan.

Belangrijke informatie

 • Je moet heel voorzichtig zijn als er papillomen, moedervlekken en andere formaties op het gezicht in de antennes zijn.
 • Vergeet niet dat een scheermes een hulpmiddel voor persoonlijke hygiëne is. Als iemand anders het scheert, bestaat het risico van overdracht.
 • Gebruik wegwerpmachines niet opnieuw.
 • Voor elke zone (benen, bikini, oksels) moet een afzonderlijk mes worden gebruikt.

Andere manieren om de antennes te verwijderen

Moderne cosmetica biedt verschillende opties voor ontharing:

 1. Waxen.
 2. Shugaring.
 3. Laser ontharing.
 4. Elektrolyse.
 5. Epileren.

Thuis kunt u vegetatie boven de lip verwijderen door de volgende methoden:

 1. Pluk met een pincet.
 2. Verwijderen met een epilator.
 3. Breng kant-en-klare waxstrips aan voor zelfgebruik.
 4. Verkleuren.
 5. Gebruik een chemische ontharingscrème.

Waarom hebben vrouwen een snor nodig en waarom groeien ze?

In de oudheid hadden mensen (zowel mannen als vrouwen) dichte vegetatie in hun lichaam. Ze beschermde ze tegen de negatieve effecten van het milieu.De tijden zijn veranderd, het niveau van de beschaving is toegenomen, mensen begonnen kleding te dragen en creëerden veel apparaten voor hun bescherming.

Haar boven de lip kan beginnen te groeien vanwege hormonale stoornissen, de actieve productie van bepaalde enzymen en erfelijke factoren. In zeldzame gevallen kan een baard op het gezicht van een vrouw "uitkomen". Natuurlijk niet zo dik en overvloedig als dat van mannen. Maar zelfs een paar duidelijk uitstekende haren op de kin kunnen de stemming aanzienlijk bederven.

Regelmatig scheren van het gezicht van de vrouw is nog steeds ongewenst - dit verergert de situatie alleen maar. Het is beter en praktischer om een ​​methode te gebruiken die haren van de wortel verwijdert. Ze worden minder vaak dunner en groeien niet lang. Een scheermes wordt aanbevolen om te bewaren als noodhulp in onvoorziene situaties.

We willen zo zacht en mooi zijn, maar moedig gezichtshaar kleurt meisjes helemaal niet. Laten we eens kijken hoe we met deze plaag omgaan en of het mogelijk is om de snor van een meisje te scheren.

Een beetje over de aard van het fenomeen

Antennes zijn een indicator van de inhoud, evenals de werking van hormonen in het lichaam. Er zijn verschillende redenen voor het verschijnen van vegetatie boven de bovenlip.

 1. Erfelijkheid. In dit geval worden de antennes vaak geërfd. Hun aanwezigheid wordt bepaald door de genen die in het lichaam zijn ingebed en manifesteert zich meestal in brunettes en bruinharige vrouwen.
 2. Natuurlijke hormonensprong. Komt vaak voor tijdens een bepaalde periode van ontwikkeling (hormonale rijping, bevalling, etc.). Dergelijke fenomenen zijn meestal tijdelijk van aard en met de normalisatie van de hormonale achtergrond verdwijnen de antennes.
 3. De ziekte Als er onder de familieleden volledig blauwogige blondines met schaars gezichtshaar zijn en er geen plan is om bij te vullen in het gezin, kan het verschijnen van een snor een symptoom zijn van een ernstiger probleem, wat betekent dat het nodig is om contact op te nemen met een prenatale kliniek. Wat de oorzaak is - genetica of hormonaal falen - kan worden vastgesteld door een gynaecoloog of endocrinoloog.

Als het op een andere manier dan de mechanische onmogelijk is om met een snor om te gaan, krijgen vrouwen een brede selectie van andere opties.

Hoe voor te bereiden voor het scheren

Voor het scheren moeten de huid en de gezichtshuid worden voorbereid:

 1. Was je scheergezicht en vegetatie. Het is raadzaam om dit te doen met heet water met shampoo. Het gezicht moet beslagen zijn, dit maakt het scheerproces gemakkelijker. Wacht tot het haar droog is.
 2. Kam door haargroei.

Mijn baard zorgvuldig en correct

Scheerveiligheid

 1. Gebruik geen botte scheermessen, messen, scharen. Ze verwonden de huid, verwijderen de haren slecht, veroorzaken pijn, dragen bij aan het uiterlijk van ingegroeide haren.
 2. Bewaar het gereedschap in afzonderlijke gevallen om te voorkomen dat de messen gaan roesten en er geen water in de trimmer komt.
 3. Bij het transport, om niemand (in de meeste gevallen u) per ongeluk te verwonden, moet het gereedschap zich in kisten of deksels bevinden.
 4. Om een ​​persoon die per ongeluk in de badkamer binnenkomt niet te schaden, mag u niet met scheerapparaten, trimmers of scharen zwaaien.

Wat u moet onthouden wanneer u met elektrische apparaten werkt?

 1. Lees de instructies voor het werk in detail.
 2. Zorg dat er geen water in het apparaat stroomt.
 3. Gebruik het apparaat alleen voor het beoogde doel.
 4. Koppel het scheerapparaat los voordat u het gaat wassen of chemisch reinigen.
 5. Laat de machine niet onnodig ingeschakeld staan, vooral niet wanneer u de kamer verlaat.
 6. Steek geen vreemde voorwerpen in plaats van messen.
 7. Controleer voor het inschakelen of het snoer niet is beschadigd.
 8. Houd gereedschap buiten het bereik van kinderen.

Kan ik mijn snor scheren?

Scheren is de snelste, gemakkelijkste en goedkoopste manier om van een probleem af te komen. En ook de grootste vrouwelijke fout. Vaak beginnen meisjes die net de periode van hormonale veranderingen zijn ingegaan hun gezicht te scheren. Met het verschijnen van vegetatie op het lichaam, worden ze voor het eerst geconfronteerd, kunnen om de een of andere reden er niet over praten met hun moeder en weten niet hoe ze de gladheid van de huid kunnen herstellen.Zoals elke procedure heeft scheren zijn positieve en negatieve kanten.

 • direct effect
 • gebruiksgemak.

 • kortetermijneffect: haren groeien de volgende dag terug,
 • na verloop van tijd verandert haar in stekelige stoppels,
 • een aanhoudende verduistering vormt zich over de bovenlip,
 • scheermes laat krassen achter op de gevoelige huid
 • Microschade van de bladen leidt tot irritatie van de opperhuid.

Iedereen die vroeg of laat zijn gezicht scheert, wordt geconfronteerd met deze complicaties. En op de vraag, is het mogelijk om een ​​snor te scheren voor een meisje, het ondubbelzinnige antwoord is nee. Het is verstandiger om gebruik te maken van andere methoden.

Of eilandje

Dit ontwerp omvat twee opties: met een snor en zonder deze. Vegetatie is geschoren en omkadert de kin van het gezicht. Een rond uiterlijk blijft behouden, een klein eilandje blijft onder de onderlip. Aristocratie wordt benadrukt.

Modieuze baard "Sikje"

Verkleuring

Het bestaat uit het gebruik van waterstofperoxide, dat voor weinig geld bij elke apotheek kan worden gekocht. Om het gewenste effect te bereiken, wordt het peroxide aangebracht met een wattenstaafje of stok op de antennes. Onder invloed van de werkzame stof verliezen ze hun kleur, worden ze geleidelijk dunner en vallen ze uit. Maar het proces is lang en vereist geduld. En peroxide in contact met de huid kan droogheid en irritatie veroorzaken.

Chemische haarverwijdering

Het bestaat uit het aanbrengen van een speciale samenstelling op het probleemgebied, waardoor de antennes in 3-10 minuten oplossen. De huid van het gezicht is echter erg gevoelig en een epilerende stof kan irritatie of zelfs een chemische verbranding veroorzaken.

Alle bovenstaande methoden zijn tijdelijk en de procedure moet regelmatig worden herhaald. Plukken en haarverwijdering vereisen het gebruik van middelen tegen ingroei.

De volgende methoden voor het verwijderen van antennes hebben een langduriger effect.

Fotoepilatie

Krypton-lampen worden gebruikt om de antennes te verwijderen. De methode is gebaseerd op differentiatie door het gehalte aan melanine en selectieve verwarming van het element, afhankelijk van de kleur. Fotoepilatie werkt onmiddellijk op een bepaald deel van de huid en niet op elk haar afzonderlijk, wat de duur van de procedure verkort. Het is de moeite waard om te weten dat deze methode meestal alleen geschikt is voor meisjes met een lichte huid, omdat contrast met honing noodzakelijk is voor de kleur van de huid en antennes.

Laser ontharing

Het principe van ontharing is vergelijkbaar met de vorige methode, alleen het actieve element is een laserstraal. Er moet ook een kleurcontrast zijn tussen haar en huid.

Het verschil tussen laser ontharing in een langduriger effect. Bovendien heeft de laser een genezende, versterkende en verjongende werking op de huid.

Gereedschap zorg

Na voltooiing van het proces mag de huid van het gezicht niet geïrriteerd of beschadigd blijven. En dit hangt direct af van de staat van het scheerapparaat:

 • maak de bladen elke keer schoon van opgehoopt haar, en als je je met een scheermes hebt geschoren, spoel je het onder stromend water,
 • verwijder de borstelharen volgens de instructies - spoel af met water of gebruik de speciale knop.

Vergeet niet om de interne groeven schoon te maken. Dit kan met een wattenschijfje of wattenstaafje. Nadat je het haar hebt schoongemaakt, was je alle sproeiers met warm water en zeep.

Hoe een scheermiddel te kiezen

Onlangs hebben experts niet aanbevolen dure schuimen of scheergels te kopen, omdat deze stoffen bevatten die gevaarlijk zijn voor de huid. Neem echter geen woord.

Zonder een gespecialiseerde tool is er de mogelijkheid om jezelf te snijden of ernstige irritatie te krijgen.

Als je je zorgen maakt over de samenstelling van het product, gebruik dan een die geen zeepcomponenten bevat: hoe minder schuim, hoe beter.

Om de richting van haargroei te bestuderen

Omdat gezichtshaar op een chaotische manier groeit, markeer de zones en onthoud de richting van de groei. Artsen geloven dat een man, die zijn eigen gezicht kent, in staat zal zijn om perfect te scheren met zowel een werktuigmachine als een populaire trimmer.Je moet beginnen vanaf de wangen en dan tekenen vanaf het begin van de groei van de haren van boven naar de lijn van de kin.

Het is belangrijk om te weten: Gebruik geen botte messen die de dunne huid kunnen beschadigen of irritatie kunnen veroorzaken. Kleine puistjes verschijnen op het oppervlak, en als je een bepaald gebied niet afwerkt, wordt het praktisch onmogelijk om dit te doen.

Draai je naar het snorretje en de baard en houd het scheermes diagonaal. Zo zal het mogelijk zijn om het gezicht glad te maken en irritatie en droogheid te voorkomen.

Hoe om te gaan met moeilijk bereikbare plaatsen

De meest ontoegankelijke plaatsen zijn de gebieden boven de lip en de adamsappel. Om de delicate en dunne huid niet te verwonden, moet de man zijn hoofd kantelen en zijn vingers gebruiken om een ​​stukje huid te trekken. Verwijder met gladde bewegingen het resterende haar met een trimmer of scheermes.

Het is belangrijk om te weten: zelfs als er ongewenste haartjes achterblijven, hoeft u niet meerdere keren een mes over de huid te trekken. Bij mishandeling zal ze reageren met irritatie of droogheid.

Waar moet ik op letten voordat ik besluit dat een baard je optie is?

 • Het uiterlijk van de haren
 • Gezichts- en huidconditie
 • Haargroeisnelheid
 • Veldopkomst varkenshaar

Specialisten adviseren in de eerste plaats om in de spiegel te kijken en de vorm van het gezicht te bepalen om de juiste vorm van de snor en baard te kiezen.

Zodra deze fase voorbij is, zou je een baard moeten laten groeien. Dit moet echter verstandig worden benaderd. Als je leeftijd vanaf 20 jaar oud is, dan is een sikje, een klein stoppelveld dat soepel in snorharen verandert, geschikt voor jou. Voor oudere mannen raden experts aan om een ​​enorme baard te laten groeien.

Advies van een dermatoloog: de baard moet worden verzorgd evenals de huid van het gezicht. Er zijn gespecialiseerde producten, waaronder zelfs shampoo, die hygiëne en een goed uiterlijk bieden.

Kappers geloven dat je een goede baardvorm kunt geven met een scheermes. Het wordt echter afgeraden om het thuis te gebruiken.

Het is beter om een ​​specialist te contacteren met deze vraag, die niet alleen het proces, maar ook de juiste zorg zal verzekeren.

Een trimmer gebruiken

Selecteer het mondstuk om te beginnen. Het platte gedeelte moet zich aan de huid hechten en geen ongemak veroorzaken. Met de procedure kunt u uw baard of stoppels efficiënt en nauwkeurig scheren, zonder snijwonden, verbranding en irritatie te veroorzaken. Bewegingen moeten gericht zijn tegen haargroei. Om bakkebaarden of haar in de nek te knippen, verwijdert u de opzetborstel en trimt u het haar voorzichtig.

Het is belangrijk om goed voor het apparaat te zorgen:

 • Reinig de trimmer na elk gebruik van het haar dat erin zit. Om dit te doen, is er een speciale borstel die bij het apparaat wordt geleverd.
 • Sommige auto's kunnen onder water worden gespoeld.
 • Verwijder de trimmerkop met de knop en verwijder de haren uit de groeven van het apparaat. In dit geval kunt u een wattenstaafje of een wattenstaafje gebruiken.
 • Zodra het apparaat droog is, schakelt u het in om onnodig vuil te verwijderen.

Dermatologen adviseren op regelmatige basis om de trimmer schoon te maken, omdat het een maand lang zonder reiniging onhygiënisch is.

Interessant feit: er zijn vetten die de trimmer helpen het werk beter te doen. In dit geval is het niet nodig om de machine na elke procedure te wassen.

En meer tips om u te helpen er 100% uit te zien.

Een onverwachte tip: kleur je baard

Als je je uniekheid wilt benadrukken of grijs haar wilt verbergen, kleur het dan in. Vergeet echter niet om deze manipulatie met snorharen uit te voeren, zodat er geen vragen zijn. Jonge mannen minachten nu niet om een ​​baard in alle kleuren van de regenboog te schilderen.

Van dijk

Het is een dikke sik in combinatie met gebogen antennes naar beneden. Wangen worden schoongeschoren, er wordt een sik gevormd. De snorharen zijn optioneel verbonden met het kingedeelte. Van Dyke pronkt met de gezichten van Bradley Cooper en Jeremy Renner.

Baard Van Dyke

Hollywood

Het is een kin en snor dicht beplant met borstelharen.Het planten begint vanaf het midden van de wangen, terwijl hun bovenste gedeelte schoon is geschoren, de nek is ook dicht bedekt met haren tot de adamsappel. Hollywood-liefhebbers - George Clooney, Hugh Jackman.

Vergeet de snor niet

Om niet alleen een baard te houden, maar ook een snor. Nu is het modieus om ze volledig af te scheren, waardoor alleen de vegetatie op de kin overblijft. Maar niet alleen snorren vereisen zorg. Wenkbrauwen, lies en okselgebieden moeten ook worden "verzorgd". Als u speciale aandacht aan deze gebieden besteedt, kunt u zich comfortabeler en brutaler voelen.

Franse vork

Vertegenwoordigt vegetatie afkomstig van de tempels, die de wangen bedekt, versmelt met een snor en splitst aan het einde. Het kapsel moet beginnen vanaf de slapen, geleidelijk aflopend naar de uiteinden van de vegetatie, aan het einde om een ​​snor te omlijsten. Levendige media: Brad Pitt.

Conclusie

Dankzij onze tips lijkt het nu ongewenst en pijnlijk om voor een baard te zorgen of om dagelijks te scheren. Om je gezicht te scheren met een machine, moet je een aantal regels volgen: zorg voor en na het scheren, controleer de haargroei, maak het gereedschap schoon.

Als je een lange baard laat groeien, moet je een geschikte vorm voor jezelf kiezen en een elektrisch scheerapparaat, een tondeuse of een tondeuse gebruiken.

Feit: het haar op de kin moet worden verzorgd met behulp van gespecialiseerde producten, waaronder shampoo, gel, balsem, crème en anderen.

Goed gebruik van tips zal u een goed begin van de dag geven en u ook in staat stellen om in elk geval onweerstaanbaar te blijven.

Brede tanks

Om dit type baard te formaliseren, moet je de tanks volledig naar de kin laten zakken. We beginnen uit de tanks te snijden en naar beneden te gaan naar de kin, het midden van de kin is geschoren en je kunt ook je snor scheren. Prominente vertegenwoordiger: Hugh Jackman.

Hoe een snor af te scheren en een baard achter te laten?

We raden je aan om vertrouwd te raken met het onderwerp: "Hoe een snor afscheren en een baard achterlaten?", Inclusief de nieuwste trends.

Pensioenfonds van Rusland

Waarom is het gebruikelijk dat moslims hun snor scheren maar hun baard achterlaten?

In de islam wordt niet alleen veel aandacht besteed aan gedragsnormen, maar ook aan uiterlijk. en hygiënepraktijken. Alle belangrijke regels die aan deze kant van het leven zijn gekoppeld, zijn uiteengezet in de koran zelf en de hadiths (tradities, gezegden) van de profeet Mohammed.

Volgens de hadiths drong Mohammed er bij moslims op aan om een ​​baard te laten groeien en niet te scheren: "Wees anders dan polytheïsten - laat je baarden los en snijd je snor", "Snijd je snor en laat je baard groeien en zie er niet uit als vuuraanbidders"

Reinheid is de belangrijkste levenswet

In de moslimwereld wordt veel aandacht besteed aan spirituele opvoeding, maar niet minder dan de praktische manier van leven. Hygiëneproblemen zijn bijna in de eerste plaats, omdat niet-naleving van lichaamszuiverheid Allah en zijn profeet beledigt.

Sommige Hadiths geven zelfs aan dat een echte moslim verschilt van ongelovigen in zijn speciale netheid en zijn veredelde uiterlijk. Hasidim heeft duidelijke leringen over hoe en hoe vaak per dag een gelovige moslim zijn lichaam moet wassen, zijn tanden moet poetsen, zijn haar op zijn hoofd moet knippen en gezichtshaar verzorgen.

Hoe moslims voor een snor moeten zorgen

Met betrekking tot de snor zijn er ook zeer specifieke aanwijzingen in de leer van de profeet. Volgens de islamitische wet kan een snor op je gezicht worden achtergelaten of volledig worden afgeschoren. Je kunt de baard helemaal niet aanraken. De belangrijkste vereiste voor snor is hygiëne.

Als een man een snor draagt, moet hij ze zorgvuldig bijsnijden zodat het vet ze tijdens het eten niet bevlekt. In het ideale geval moet de vegetatie boven de lip worden getrimd, zodat er een kleine strook tussen blijft en de rand van de bovenlip.

De snor, net als de baard, moet worden gewassen, regelmatig worden gekamd en op feestdagen worden geparfumeerd met wierook.

Waarom scheren sommige moslims hun snor

Niet alle moslims scheren hun snor volledig af.Sommigen dragen ze, en dit is geen overtreding van de wetten van Allah, maar alleen als de man zorgvuldig zorgt voor de netheid van het gezicht en de vegetatie erop. Ruw en verzorgd uiterlijk is een schending van de verbonden van Allah. Tegelijkertijd geven sommige voorstanders van de islam er nog steeds de voorkeur aan hun snor te scheren en alleen een baard te dragen

De islam heeft, net als veel andere wereldreligies, vele vertakkingen en stromingen. Onder moslims zijn er Kharijites, Sunnis, Mutazilites, Shiites en Murjites. Vertegenwoordigers van elke stroom hebben hun eigen regels.

Sommigen beschouwen scheren snor verplichte procedure, anderen - wenselijk. Dit is een aanbeveling die iedereen kan volgen naar eigen goeddunken.

Door hun snorren te scheren, tonen veel moslims hun specifieke ijver in het volgen van de leer van Allah.

3 Delen: Baardgroeiende baardmodellering Baardverzorging

Ulysses Grant, Ernest Hemingway, Dr. Cornell West ... de lijst gaat maar door. Al deze mannen waren verenigd door één ding: een baard. Als je dit artikel leest, ben je waarschijnlijk ook een baardhouder.

Na het lezen van dit artikel leer je hoe je een baard kunt laten groeien en verzorgen. Wees niet bang om tegen de heersende stereotypen in te gaan en een baard te laten groeien.

Als je snel en betrouwbaar een baard wilt laten groeien, probeer dan de krachtigste baardgroeitool die hier beschikbaar is

Eendenstaart

Het is afkomstig van de tanks, die naar beneden gaan en scherp toelopen naar het kingedeelte. Het bovenste deel van de wangen scheert schoon. Symmetrie is de sleutel tot het succes van dit model. Vertegenwoordigers: DiCaprio, Mel Gibson.

Handige Nuances

Thuis de baard knippen is een kwestie van minuten. Om dit te doen, moet u geschikte hulpmiddelen en cosmetica aanschaffen.

Met een paar eenvoudige aanbevelingen en trucs kun je voor jezelf zorgen.

 1. Overschrijding is vereist. Hoe beter de voorbereiding van de huid en haren voor de volgende procedure, hoe gemakkelijker het is om alle onnodige te verwijderen.
 2. Om de baard te knippen, is het beter om een ​​trimmer te gebruiken. De kit bevat verschillende sproeiers waarmee u de lengte van de haren kunt aanpassen en alle onnodige gemakkelijk kunt verwijderen.
 3. Veel mannen vragen kappers hoe ze hun baard mooi kunnen scheren met een machine. Deze tool is goed geschikt voor soepel scheren of het verwijderen van overtollige vegetatie in een specifiek gebied.

Sommige stijlen vereisen afzonderlijke secties zonder haren - "sikje", "Franz Joseph", "Suvorov", "scherm". Het is de moeite waard om ze te scheren met een gevaarlijk scheerapparaat of een bekende machine.

 1. Het gezicht voorstomen zal de hele procedure vergemakkelijken, het glijden beter maken.
 2. Gebruik een schaar om de lengte bij te knippen.

Koop een trimmer naast de machine.

Dit kleine apparaat kan een reis naar een kapperszaak vervangen - sommige modellen hebben ook hoofden voor het knippen van haar op het hoofd. Het apparaat helpt om de extra lengte van de haren te verwijderen, afzonderlijke secties te verwerken, perfecte gladheid te bereiken.

Doos

De vegetatie bevindt zich volledig vanuit de hoeken van de lippen naar beneden en bedekt de nek, verbindt met de tanks, een dikke snor bekroont het haar van bovenaf. Fans van dit model: George Clooney, Ben Affleck.

Het ziet eruit als een anker, geconcentreerd op de kin, het andere deel van het gezicht is gladgeschoren, de antennes bovenop.

Nazorg

Nadat de baard gelijkmatig met een scheermes is geschoren, moet de vegetatie met de juiste zorg worden verzorgd. Dit houdt de haren netjes.

 1. Snijd de omtrek regelmatig bij - hiermee kunt u de afbeelding netjes achterlaten.
 2. Knip de uiteinden regelmatig bij zodat de lengte in alle gebieden gelijk blijft, maak tijdig een leiding.
 3. Was je baard en snor eens in de drie dagen - dit is de norm voor hygiëne. Het is noodzakelijk om regelmatig talg, dode huiddeeltjes, vervuiling uit de omgeving te verwijderen. Vaker wassen kan leiden tot overmatig vet haar.
 4. Kies speciale cosmetica voor borstelharen: shampoo, conditioner, olie, serum.
 5. Scheer je gezicht niet vaak - eenmaal per drie dagen is meestal genoeg. Als u dit vaker doet, kunt u de huid ernstig beschadigen.
 6. Reinig de machine of het scheerapparaat na elk gebruik of vervang de messen.
 7. Kam de baard elke dag, 's morgens en' s avonds met een speciale kam - dit stimuleert de groei van haren en maakt ze gehoorzaam.
 8. Gebruik een lichte crème na het scheren om de huid op uw gezicht gehydrateerd en zacht te houden.

Je kunt thuis een baard scheren met een machine - hiermee kun je hem in een nette staat houden. Het is belangrijk om het een goede vorm te geven en goede nazorg te bieden, zodat het effect langer duurt. Voor meer complexe acties moet u de gebruikelijke machine verlaten ten gunste van een trimmer.

Basic Scheerscenario

 • De lengte van het haar is getrimd.
 • Breng gel of schuim aan.
 • Scheren moet beginnen met het wanggebied, afhankelijk van het beoogde kapsel.
 • De volgende zone is de nek. Het wordt aangepast afhankelijk van het kapsel.
 • Ga vervolgens naar de kin, de contouren worden aangepast.
 • Voltooi het kapsel met een correctie van de snor, ga van het midden naar de uiteinden.

Een baard en snor scheren: functies, wat voor soort machine en scheerapparaat om te gebruiken, hoe na de procedure te verzorgen

Stijlvol uiterlijk is al lang geen prioriteit meer bij vrouwen. Een goed verzorgde en netjes geschoren man wordt door de samenleving gezien als een serieuze, respectabele persoon.

En sommige mannen laten baarden groeien, waardoor ze verschillende vormen krijgen, waardoor hun persoonlijkheid en gevoel voor stijl worden benadrukt. Deze trend heeft ertoe geleid dat veel salons modelleringsdiensten voor mannelijke vegetatie aanbieden.

Weinigen weten echter dat het gebruik van moderne apparaten, het scheren van baarden en snorren, evenals het vormgeven ervan, thuis kan worden gedaan. Het belangrijkste is om de basisprincipes te kennen.

Baard en snor: modellering

Styling, of modellering van gezichtshaar, wordt uitgevoerd met behulp van speciale apparaten die met succes thuis worden gebruikt.

Een trimmer is een apparaat dat werkt volgens hetzelfde principe als een professionele haartrimmer, maar het is ontworpen om korte haren van het gezicht en andere delen van het lichaam te knippen.

Belangrijk! Bij de trimmer is de afstand tussen de tanden veel kleiner, daarom is het risico op huidletsel aanzienlijk verminderd.

Met behulp van een baard en snor, kunt u beide een individuele stijl kiezen en enkele van de tekortkomingen verbergen. De belangrijkste richtlijnen bij het bepalen van de stijl zijn:

 • haarkleur
 • dichtheid,
 • lengte van een man
 • kenmerken van de figuur.

Modellering bestaat uit verschillende stappen, maar de vorm wordt in eerste instantie bepaald. Mannen met een lichte huid bijvoorbeeld met donker haar passen op een kleine baard en glad geschoren wangen. Een brede baard ziet er mooi uit op een dun gezicht. Mollige mannen zijn meer geschikte baard in de vorm van een omgekeerde trapezium of kegelvormig.

Weet je dat In de islam is het dragen van een baard een voorwaarde en het is verboden om deze te knippen.

Degenen die last hebben van een onevenredige vorm van de neus, wordt aanbevolen om een ​​dergelijke tekortkoming te verbergen met een snor. Als het niet te hoge en lange neus is, is het beter om een ​​smalle lange (zogenaamde Engelse) snor te dragen. Bovendien, hoe langer de neus, hoe langer het gezichtshaar zou moeten zijn.

Nadat de vorm is gekozen, is het noodzakelijk om de vegetatie voor te bereiden om te knippen - om haar te laten groeien. En gewoon stoppen met scheren is niet genoeg - voor haar en huid moet worden gezorgd. Om de follikels voldoende nuttige stoffen te laten ontvangen, moet de huid worden gehydrateerd. Voordat je groeit, moet je de baard volledig afscheren.

Wanneer de haren een beetje groeien, kun je beginnen met modelleren. Tijdens deze periode moet het haar elke 5-7 dagen worden geknipt, waardoor de baard de gewenste vorm krijgt. In dit geval moet u zich aan dergelijke regels houden:

 1. Korte vegetatie snijdt altijd tegen haargroei.
 2. Lange vegetatie wordt altijd gemalen.
 3. Zorg voor - gebruik speciale shampoos en kam regelmatig een baard.

Belangrijk! Als de snor en baard voor de eerste keer worden gesneden, kunt u niet het gewenste resultaat bereiken, omdat het haar niet onmiddellijk correct ligt.

Haar groeit

Het gaat voor sommige mannen gepaard met moeilijkheden: ze groeien niet, vallen uit en bevinden zich in de foci. Problemen kunnen worden veroorzaakt door genetica, gebrek aan vitamines, onjuiste levensstijl, ziekten.

Speciale medicijnen, vitamines, maskers helpen bij het oplossen van problemen. Er is niets te doen aan genetica, behalve om je aan te sluiten bij de zeshonderd procent die haar transplanteert.

Hoe te beginnen met groeien? Eerst moet je soepel scheren. Zodra de haren gelijkmatig en dicht geplant beginnen te groeien, is het tijd om te stoppen en te wachten op de gewenste lengte.

Baard passend bij gezicht

Bij het kiezen van een ontwerp is het belangrijk om de vorm van je gezicht te overwegen, anders kan het veranderen in ongerechtvaardigde verwachtingen en een verwend beeld.

 1. Langwerpige kapsels zijn geschikt voor mollige, vierkante en trapeziumvormige vormen voor eigenaren van een driehoekige gezichtsstructuur.
 2. De onvoorwaardelijke gelukkigen zijn de eigenaren van een ovale gezichtsvorm: een kapsel van elke vorm past bij hen.

Nu op internet kun je zelfs speciale programma's vinden die helpen het type persoon te bepalen en het juiste kapsel te kiezen.

Modelleren van de geselecteerde vorm

Met behulp van een trimmer wordt het gewenste kapsel gemodelleerd, worden duidelijke contouren gevormd.

De belangrijkste soorten baardkapsels : Sik, Balbo, Van Dyke, Hollywood, French Fork, Wide Tanks, Fu Manchu, Duck Tail, Rapper Standard, Sparrow, Box, Anchor, Russian.

Scheerapparaat

Een baard scheren met een machine of scheermes is aan jou. Ze hebben dezelfde procedure:

 1. Het scheergebied is gewist. Om je gezicht een beetje gestoomd te maken, kun je het beste heet water gebruiken.
 2. Scheermiddel wordt aangebracht: gel of schuim. Ze zorgen voor glijden van de messen en eenvoudige verwijdering van de haren.
 3. Scheer de vegetatie in de richting van de haargroei. Volgorde: wangen - nek - kin.
 4. Reinigt de huid van haren en schuimresten.
 5. Gebruik van aftershave.

Machine

Om te begrijpen hoe je een baard scheert met een machine, en in het geval met een trimmer, is het belangrijk om de instructies goed te bestuderen. Dus de fasen van het scheren:

 1. Reinigt de kin van het gezicht van afvalproducten, haar drogen.
 2. Kapsels definiëren.
 3. Selectie van het gewenste mondstuk.
 4. Direct kapsel met een elektrisch scheerapparaat: we beginnen vanaf het wanggebied te knippen, vervolgens de nek naar de kaak en de kin zelf. Manipulaties zijn gericht tegen haargroei.
 5. Contourvorming.

Hoe een baardvorm te behouden na het scheren

Om vorm en esthetische uitstraling te behouden, is het belangrijk om de contouren van de baard periodiek op te frissen. Er zijn verschillende regels om fit te blijven:

 • Was de vegetatie om de drie dagen. Hygiëne is de sleutel tot gezondheid en schoonheid.
 • Gebruik indien mogelijk verzorgingsproducten: conditioners, maskers, oliën, kompressen. Dergelijke procedures maken het haar gehoorzaam en gezond.
 • Terwijl het haar opnieuw groeit, knip je een rand. Als het proces niet wordt gestart, kunt u het oorspronkelijke formulier eenvoudig opslaan.
 • Als het kapsel elementen van glad scheren bevat - ververs het om de drie dagen, verwond uw huid niet bij dagelijks contact met een scheermes.
 • Voor de juiste richting van de haargroei is dagelijks kammen in de juiste richting noodzakelijk met behulp van een speciale kam (bij voorkeur natuurlijk).
 • Sluit frequente krullen, strekken uit. Anders zal de haarstructuur lijden, de baard verliest niet alleen zijn vorm, maar ook zijn aantrekkelijke uiterlijk.
 • Gebruik gezichtsverzorgingsproducten.

Een baard knippen langs de kinlijn

Mannen die een baard durven te laten groeien, verdienen veel respect - we praten hier al aan het begin van de tekst over.Sommige baardmannen ervaren echter moeilijkheden als het gaat om het geven van een bepaalde vorm aan de baard. In deze zaak is het belangrijkste om de hoofdfout te vermijden - niet om de baardlijn te hoog te heffen - zodat een blote kin eronder eenzaam uitsteekt - en niet te laag te laten zodat de baard niet slordig in de nek kruipt. De juiste lijn van de baard completeert het beeld en maakt het gezicht nobeler.

Duidelijke lijn

Het maken van een kunstmatige contour is zeker niet voor iedereen: voor sommigen ziet de baard er organisch uit, zelfs als zijn natuurlijke vorm niet wordt gecorrigeerd. Voor velen van ons is haar in de nek een echte straf.

Ze zijn ongemakkelijk, kijken niet op hun plaats - en vragen om een ​​scheermes! Vertel me bovendien alsjeblieft, wie wil dat het gezichtshaar op zijn gezicht soepel in het haar op zijn borst stroomt? Dus de man houdt op op een man te lijken en begint op een aap of zelfs een weerwolf te lijken.

Aan de andere kant zijn er zelfs normen voor het uiterlijk van weerwolven.

We raden je aan om de onderkant van de baard te scheren, waarvan de grootte voor alle kerels anders is. Natuurlijk is het advies alleen van toepassing op degenen die een klassieke baard van de meest vertrouwde vorm willen laten groeien, anders kun je altijd naar onze classificatie van baarden kijken en iets ingewikkelder kiezen.

Thuisbehandeling na het scheren

De scheerprocedure is vrij traumatisch, dus na manipulaties is het erg belangrijk om voor de huid te zorgen. Breng thuis, nadat het proces is voltooid, lotion, crème of aftershave aan op de huid. Gebruik altijd ethanol vóór gebruik om irritatie en infectie te voorkomen.

Stap 1

Stel je eerst een licht gebogen lijn voor die je oorlel verbindt, langs de kaaklijn loopt en het punt bereikt waar je onderkaak aansluit op de kin. Dit punt moet direct op de adamsappel staan. Hier is het - de optimale lijn (in onze figuur is deze blauw).

Stap 2

Stel je nu een verticale lijn voor die langs de zijkant van je gezicht loopt, loodrecht op de eerste, deze valt samen met de buitenrand van je snorharen en gaat naar de nek (op onze foto is het rood). Dus je krijgt de juiste hoek voor je toekomstige baard - bij de oren en kin. De hoeken moeten worden afgerond zodat de baard er natuurlijker en minder vierkant uitziet.

Machine selectie

Een paar woorden over het kiezen van een machine. Er is een brede selectie scheerapparatuur te koop, kies de beste optie voor jezelf. Gebruik wegwerpmachines als de borstelharen zacht en dun zijn. Stijf en dicht gezichtshaar kost veel moeite; koop een machine met meerdere mesjes van een populair merk. Ze doen het prima met borstelharen, nemen minder tijd in beslag, wat een gunstig effect op je huid zal hebben.

Scheren met een scheermes: stap voor stap instructies

Luister niet naar het advies van vrienden waarin ze je instrueren om tegen haargroei te bewegen - dit veroorzaakt het verschijnen van puistjes, vooral op de jonge huid.

Scheren, zoals elke cosmetische procedure, vereist een zorgvuldige voorbereiding en strikte naleving van de regels. Doe het de eerste keer? Probeer te bepalen in welke richting u de machine moet verplaatsen. Het is heel belangrijk om de richting van de haargroei te bestuderen. Velen maken een fout door het mes van de machine "tegen de wol" te laten lopen. Dit verbetert de kwaliteit van het scheren niet en leidt in de meeste gevallen tot acne, roodheid en jeuk. Door een handje door de 3-daagse stoppels te halen, kunt u begrijpen waar de haren naartoe gaan. Kijk maar, de haargroei verschilt afhankelijk van het huidoppervlak. Op de wangen groeit het haar en nadert de jukbeenderen, de richting verandert in verschillende richtingen. Een kin en ziet eruit als een dicht bos. Je moet je strikt scheren op de haargroei. Maak je geen zorgen over de zuiverheid van het proces. De volgende dag zullen de haren in elk geval loskomen, ongeacht de richting van het scheren.Vind geen fiets uit en vind geen andere manieren van scheren uit: alles is al voor je gedaan.

 1. De eerste stap is het voorbereiden van de huid. Het mag niet droog zijn. Was je gezicht met heet water met je douchegel of, idealiter, een speciale gezichtswas. Als er geen speciaal product in de buurt is, is het voldoende om grondig met warm water te wassen. Beter nog, begin met scheren na het nemen van een warme douche. Dit opent de poriën en maakt het proces veiliger.
 2. Voordat u doorgaat met directe ontharing, moet schuim gebruiken zodat het proces soepel en mooi verloopt. Bespaar niet op uzelf en neem de goedkoopste chemische fles in de winkel. Het is het beste om een ​​gel of schuim te kiezen voor de gevoelige huid, die goed schuimt en gelijkmatig op het gezicht wordt aangebracht. Gebruik geen zeep of douchegel tijdens het scheren. Deze producten hebben een zeer droge huid en geven niet de gewenste slip. Voor perfecte glijden tussen de huid en het mes, zou een film moeten vormen, dit effect wordt alleen gegeven door gespecialiseerde gels en schuimen.
 3. Begin met scheren vanaf de wangen . De haren daar zijn zacht en vaak schaars; ze daar verwijderen met een scherpe machine is eenvoudig. Ga soepel van de wangen naar de kin en snor en scheer ten slotte de stoppels in de nek. Vergeet niet dat het raadzaam is om de machine alleen te besturen voor haargroei, d.w.z. naar beneden van de kin. Het is moeilijker, maar veiliger!
 4. Ga niet door met het werk van de Amerikaanse Indianen om de hoofdhuid te verwijderen en de machine met alle macht op de huid te drukken. Moderne machines herhalen de gelaatsverlichting van de meeste mannen en gaan snel alle haartjes aan. Het extra gebruik van geweld verslechtert vaak alleen de werking van het scheermes. Bovendien worden verwondingen toegebracht. Als het erop lijkt dat de machine slecht werkt, is de juiste beslissing misschien om een ​​nieuwe te kopen. Wegwerpmachines kunnen het beste worden vervangen na twee tot drie keer gebruiken. Beter nog, bekijk de uitgekiende modellen met extra elastiekjes, frames en bladen. Hoe meer messen, hoe beter.
 5. Na een of twee bewegingen moet u de machine van de haarresten spoelen. Hiermee kunt u de vegetatie-reiniger verwijderen en met haartjes verstopte messen beschadigen de gezichtshuid niet. Als ze niet hard zijn, is het beter om in koud water te spoelen, dan is het scheerproces aangenamer. Anders afspoelen onder een hete stroom zodat het haar gestoomd blijft.
 6. Op moeilijk bereikbare plaatsen moet je meerdere keren banaal worden met extra schuim. Huidverstrakking zal ook helpen. De adamsappel is bijvoorbeeld voor iedereen een groot probleem. Het is beter om je hoofd opzij te kantelen en langzaam over de huid in je nek te lopen. Het proces zal plaatsvinden zonder verwondingen en het haar zal niet blijven. Sommigen hebben problemen bij het verwijderen van de snor. Het is noodzakelijk om de bovenlip op de voortanden te trekken en de machine langzaam onder een kleine hoek te geleiden. Dan is de procedure grondig en pijnloos.
 7. Scheren was veilig, er waren geen bloederige plekken - stil en gratie. Maar de procedure is nog niet voorbij. Grondig wassen met warm water. , zorg ervoor dat er geen onaangeroerde sites zijn en breng een speciale aftershave aan . Keulen is beter niet te gebruiken, omdat het alleen de huid droogt. Hierna moet je jezelf wassen met koud water om de poriën van het gezicht volledig te sluiten. Deze tip is vooral handig als je je 's ochtends liever scheert, voordat je stoffige, stoffige straten op gaat.

Hoewel scheergel duurder is, vereist het een aanzienlijk lagere hoeveelheid voor een enkele scheerbeurt. Dus, het kopen van een duurdere cilinder - u bespaart in een lang tijdsinterval.

Boy's eerste scheerbeurt

 • borstelharen - het is voldoende om met een trimmer over de vegetatie te lopen, de lengte bijsnijden tot een paar millimeter,
 • anker - het haar blijft over de gehele lengte van de kin en onder de lip zijn verbonden, waardoor de wangen glad geschoren zijn. Je kunt een dunne snor achterlaten,
 • Skipper - begint bij de tempels en strekt zich uit tot de kaak. Moderne mannen maken prachtige zigzaglijnen
 • scherm - start vanaf de slapen en sluit de kin volledig.

Als u de procedure thuis uitvoert, moet u een speciale baardtrimmer gebruiken en eenvoudige tips volgen:

 1. Je moet elke dag voor de baard zorgen, zodat deze uniform en soepel blijft,
 2. Was het haar met shampoo voordat u de procedure start, dan wordt het haar zacht en soepel,
 3. Tijdens het kapsel is het het beste om de machine onder een kleine hoek te houden en over het gezicht te bewegen,
 4. Gebruik geen trimmer in de nek. Het is beter om gebruik te maken van de hulp van een conventionele machine.

Vergeet geen nuttige tips over hoe je je goed moet scheren, noch op 14 noch op 50, en je gezicht zal er altijd mooi uitzien. Het maakt niet uit of het gladgeschoren is of met een nette baard. Zorg goed voor jezelf, maak van scheren een prettige gewoonte en voel je als een echte man.

12 foto's: soorten kapsels snor en baard

Dus je besloot de baard los te laten. De eerste stap in dit proces vereist geduld, dus leg het scheermes weg en wacht. Je zult minstens 20 dagen moeten wachten, misschien een beetje meer of minder, omdat elke persoon zijn eigen haargroeisnelheid heeft. In twee of drie weken groeit alles wat voorbestemd is om te groeien, en krijg je een idee van welke middelen je hebt.

Het is mogelijk dat in het begin de jonge groei er zo uitziet en je de wens hebt om alles af te scheren en nooit meer in contact te komen met je haar. Stop de paniek! In dit stadium wordt de baard alleen maar sterker, dus haast je niet. Een duidelijke schets geven is zinvol na ongeveer een maand vrije groei. Trouwens, de wijdverbreide overtuiging dat de baard dikker zal worden door regelmatig scheren, heeft niets met de waarheid te maken.

Vorm selectie

Als alles is gegroeid, kunnen er zich in twee scenario's meer evenementen ontwikkelen. Soms blijkt dat een persoon in plaats van een baard alleen eilanden van vegetatie met verschillende dichtheidsgraden heeft. In dit geval is er niet veel keuze. Het zou het meest redelijk zijn om bij de optie te blijven met de lokalisatie van haar op een deel van het gezicht, bijvoorbeeld een sik of Engelse baard. Wat de dichtheid betreft, moet u zich geen zorgen maken: als het gaat om struikgewas in het hele gezicht, is het niet kritisch. Waar nauwkeurigheid belangrijker is, verwijder de haren dan tijdig en zorg voor duidelijke baardranden.

Als er niets onverwachts is gebeurd en het hele onderste deel van je gezicht is bedekt met dikke haren, is het tijd om deze pracht een meer gedefinieerde vorm te geven. Focus bij het kiezen van het type baard op de vorm van je gezicht.

Life hack: voor volledige symmetrie, markeer de baardomtrek met een eyeliner van tevoren geleend van de dame van het hart.

 • Ovaal gezicht. Deze vorm wordt als ideaal beschouwd en de eigenaren van anderen kunnen deze benaderen met het juiste type baard. Als je van nature een ovaal gezicht hebt, heb je een blij kaartje getrokken: welke baard je ook kiest, het is waarschijnlijk geschikt voor jou. Experimenteer met gezondheid, u kunt alles doen.
 • Rond gezicht. Een ovaal is grofweg een langwerpige cirkel. Dienovereenkomstig is het noodzakelijk om het oppervlak visueel te verlengen om de buitensporige breedte van het gezicht waterpas te stellen. Een baard in de vorm van een trapezium zal helpen. Vermijd bakkebaarden: ze komen alleen rond je wangen.
 • Een driehoekig gezicht. Een puntige kin maakt een dikke baard van gemiddelde lengte glad. Sik is strikt gecontra-indiceerd als je er niet uit wilt zien als een opera Mephistopheles.
 • Vierkant gezicht. Alles is hier duidelijk: uw keuze is afgeronde contouren. Lengte is optioneel, maar een baard zou de lijnen van je gezicht toch moeten verzachten. Een universele optie is een driedaagse stoppels.
 • Langwerpig gezicht. Een lange baard - niet meteen. Strikt genomen, hoe korter, hoe beter. Je kunt experimenteren met bakkebaarden en variaties op het sikthema.

Het is noodzakelijk om groei te overwegen en te bouwen. Een korte baard verandert een korte man in een tuinkabouter, en een breedgeschouderde grote man met een kleine sik ziet er nogal vreemd uit. Hoe langer en fysiek sterker je bent, hoe indrukwekkender de baard die je je kunt veroorloven.

En nog een universele regel die moet worden toegepast, ongeacht het type baard: geen haar in de nek. Wangen zijn natuurlijk ook beter om schoon te scheren, maar hier zijn opties mogelijk, maar alles is strikt met de nek: 2-3 cm boven de adamsappel is een zone vrij van vegetatie.

Zorgregels

Elke baard vereist aandacht. Voorstanders van volledige natuurlijkheid zijn meestal een triest gezicht, terwijl ze tegelijkertijd gedachten oproepen over geologische expedities en festivals van een kunstlied. Dit is nauwelijks de exacte indruk die u wilt maken.

Het arsenaal aan items dat elke zichzelf respecterende bebaarde man nodig heeft, is vrij bescheiden: wasmiddel, kam en een goede trimmer. Olie, was en andere dingen van kapperszaken - naar eigen goeddunken. Het leven laat zien dat je gemakkelijk zonder hen kunt.

De baard absorbeert perfect geuren. Voer een experiment uit: eet overdag shoarma met knoflooksaus en nodig 's avonds je familie uit om te raden wat je vandaag hebt geluncht. Was uw baard niet regelmatig in een pakhuis met herinneringen aan uw maaltijden. Je kunt een speciale shampoo gebruiken, maar elke zachte reiniger is voldoende. Zeep is geen optie: het droogt de huid aanzienlijk uit, vandaar de jeuk, irritatie en een strak gevoel.

De kam is niet alleen nodig voor bezitters van lange baarden. Bijna elk gezichtshaar ziet er beter uit wanneer het wordt gekamd en gladgemaakt. Bovendien vervangt deze procedure massage, wat handig is voor het versnellen van de haargroei.

Nog een levenshack: om de stekelige baard een beetje zachter te maken, breng je 3-4 druppels amandelolie aan voor het kammen.

De trimmer is een echt veelzijdig hulpmiddel. Dit is een vriend, kameraad en broer van elke baarddrager. Door een bepaalde lengte kapsels in te stellen, kunt u de goddelijke uitstraling van lange vegetatie geven en de haren in perfecte staat houden. Het kan zelfs een scheermes vervangen: verwijder de opzetkam en bereik een perfecte gladheid.

Criteria voor een goede trimmer: de lengte instellen met een nauwkeurigheid van 0,2 mm, hoogwaardige roestvrijstalen messen, een handig reinigingssysteem en de mogelijkheid om zowel op het lichtnet als op de batterij te werken. Vochtbescherming is aan jou.

Trimmer Philips BT9290

De nieuwe Philips BT9290-trimmer maakt het gemakkelijk om uw baard een perfect heldere en symmetrische vorm te geven dankzij lasergeleide technologie. De straal geeft een lijn aan waarlangs weelderige vegetatie moet worden getrimd.

Een mooie baard is werk. Niet bijzonder ingewikkeld, maar permanent. Wees niet bang om te experimenteren, groeien, scheren en opnieuw groeien. Elke man moet zijn baard minstens één keer in zijn leven loslaten.

Wil je een meer mannelijke of brutale uitstraling hebben en daarom besloten om een ​​baard te laten groeien? Weet je niet zeker hoe je je baard moet scheren om er aantrekkelijk uit te zien? Als je niet klaar bent om constant naar de kapperszaak te gaan, leer dan zelf voor het symbool van mannelijkheid te zorgen.

Wat is nodig om de baard te knippen?

Als u besluit om het uiterlijk zelf te doen, moet u de benodigde hulpmiddelen hiervoor voorbereiden. Om de baard te trimmen en aan te passen, heb je nodig:

 • een spiegel. Het moet groot zijn zodat het niet in handen hoeft te worden gehouden. Grote zichtbaarheid en vrije handen maken het gemakkelijk om manipulaties uit te voeren zonder overlast te ondervinden
 • Trimmer. Een apparaat is nodig om overtollige haarlengte af te knippen. Het is raadzaam om een ​​apparaat te kiezen dat op een batterij werkt, omdat de afwezigheid van een draad uw handen "losmaakt". De trimmer kan worden vervangen door een tondeuse,
 • schaar.Het is raadzaam om een ​​speciale kappersschaar te gebruiken. Ze verschillen in een gebogen vorm en andere functies. Als die er niet zijn, zijn klerikale voldoende.
 • haarborstel. Kies voor een platte kam met kleine kruidnagel, omdat deze goed geschikt is voor het knippen en afstellen van de haarlijn. Massages of kammen met grote tanden moeten worden weggegooid,
 • een handdoek. Gebruik een zachte badstofhanddoek die de huid niet irriteert,
 • scheerschuim of crème. Speciale middelen voor het scheren van haar uit gebieden waar hun aanwezigheid overbodig is, zijn vereist,
 • elektrisch scheerapparaat of gereedschapswerktuig. Afhankelijk van uw wensen kunt u een handmatig of elektrisch scheerapparaat of een wegwerpmachine gebruiken,
 • aftershave lotion. Na de procedure moet de huid worden verzorgd met behulp van speciale middelen.

Scheermesjes, trimvlakken en scharen moeten scherp zijn en een comfortabel handvat hebben. Dit maakt het gemakkelijk om de baard de gewenste vorm te geven en huidirritatie te voorkomen.

Voorbereidende fase

Verantwoordelijk voor de voorbereidende fase om je baard thuis prachtig te scheren. Bereid een plaats voor waar u de procedure zult uitvoeren. Om dit te doen, verwijdert u alle onnodige in de buurt van de spiegel zodat niets u hindert. Leg de benodigde hulpmiddelen in de buurt neer. Ze moeten zich op armlengte of dichterbij bevinden.

Was het haar op de baard met shampoo. Hij zal ze zachter en soepeler maken. Dep het behandelde gebied met een handdoek en laat de vegetatie volledig drogen. Gebruik geen haardroger, omdat dit kan leiden tot een droge opperhuid. Het gaat gepaard met roodheid, peeling en andere onaangename fenomenen.

Hoe een baard te knippen: stap voor stap instructies

Om de baard te knippen, moet u een aantal eenvoudige stappen uitvoeren:

 1. Kam de baard en snor met een kam. U moet dit van onderaf doen. Hierdoor kan het haar in een rechte hoek bezinken.
 2. Om een ​​baard mooi te ontwerpen, moet je de vorm visueel schetsen. Bepaal van tevoren de vorm, rekening houdend met het type gezicht, haarkleur, leeftijd, lengte en andere factoren.
 3. Als het haar erg lang is, moet je het eerst knippen met een schaar en het beperken met een kam. Met een kleine lengte kunt u de trimmer onmiddellijk gebruiken, kies het juiste mondstuk.
 4. Corrigeer de vorm met een trimmer of tondeuse tot het gewenste resultaat. Verminder de haarlengte geleidelijk om het overtollige niet te verwijderen. Tijdens het proces kunt u de spuitdoppen verschillende keren verwisselen en de juiste kiezen.
 5. Kam nogmaals de haarlijn op het gezicht, maar van boven naar beneden. Steek afzonderlijke haartjes voorzichtig uit met een schaar.
 6. Verwijder overtollige vegetatie op de nek en wangen met een scheermes of weefgetouw. Breng schuim of scheerschuim aan op deze gebieden om het haar te verzachten. Dit voorkomt irritatie.
 7. Maak de vorm van de baard plat. Breng indien nodig een cosmetisch product aan en scheer de gewenste gebieden meerdere keren totdat de huid volledig glad wordt.
 8. Spoel het resterende schuim en haar van je gezicht en droog de vegetatie.

Afhankelijk van de groeisnelheid van de vegetatie en andere factoren, moet de baard worden aangepast om de 3-7 dagen. Scheer niet overmatig, want dit kan irritatie, het uiterlijk van wen of andere huidproblemen veroorzaken.

Bekijk de video: Curious Beginnings. Critical Role. Campaign 2, Episode 1 (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter