Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Zwangerschap na varicocele chirurgie

In toenemende mate worden mannen geconfronteerd met varicocele. Dit is de expansie van de aderen van de zaadstreng. Een nogal verraderlijke en veel voorkomende ziekte kan asymptomatisch zijn. Het kan onvruchtbaarheid bij mannen veroorzaken.

De oorzaken van varicocele zijn erfelijke factoren, aangeboren zwakte van de vaatwand, lichamelijke inactiviteit, ontstekingsziekten van het urogenitaal stelsel, promiscue geslachtsgemeenschap en verslaving aan slechte gewoonten: alcohol en sigaretten. Er kunnen trekkende, barstende en pijnlijke pijnen in de lies, scrotum zijn, evenals een zwakke erectie, een gevoel van zwaarte in de testikels.

We zullen in dit artikel bespreken wat deze ziekte is, of varicocele de conceptie beïnvloedt, of het mogelijk is om kinderen te krijgen na een operatie.

Varicocele en onvruchtbaarheid bij mannen

Er bestaat een verband tussen concepten als varicocele en onvruchtbaarheid, maar varicocele ziekte is niet altijd onvruchtbaarheid en niet altijd de oorzaak van onvruchtbaarheid is varicocele.

Onvruchtbaarheid kan ook optreden als gevolg van andere ziekten, of zelfs hun combinatie.

Hetzelfde geldt voor de diagnose van varicocele. Dit betekent niet dat een man gegarandeerd geen kinderen kan krijgen.

Een diagnose van varicocele veroordeelt onvruchtbaarheid niet. Het hangt allemaal af van het spermogram, de mate van de ziekte en de duur ervan.

Het is vermeldenswaard dat varicocele het vermogen heeft om vooruit te gaan. Daarom kan onvruchtbaarheid zowel primair zijn (een paar kan helemaal geen kind verwekken), en secundair (wanneer de kinderen er al zijn, maar op dit moment vindt geen conceptie plaats).

Dit alles gaat gepaard met een verslechtering van de aandoening in de loop van de tijd, de overgang van de ziekte naar de volgende fasen. Dit geldt voor mannen die houden van maandag en regen op donderdag. U moet in geen geval een beroep op een uroloog uitstellen!

Vericocele en onvruchtbaarheid bij mannen, zie de video:

Is het mogelijk om zwanger te worden na een varicocele-operatie?

Specialisten richten de aandacht op kinderloze koppels op het feit dat als het onmogelijk is om zwanger te worden voordat een pathologisch defect in de aderen van het scrotum wordt behandeld, varicocele na de operatie kinderen kan krijgen. De kansen om ouders te worden na chirurgische ingrepen zijn zeer hoog. In 70 van de 100 gevallen treedt zwangerschap op na varicocele-chirurgie. Beoordelingen van veel wanhopige koppels om kinderen te krijgen, bevestigen dat hun families alleen op aanvulling wachtten dankzij moderne methoden voor de behandeling van spataderziekten bij mannelijke geslachtsorganen.

Hoe beïnvloedt varicocele sperma?

Laten we het effect van varicocele op het spermogram nader bekijken. De spermakwaliteit bij deze ziekte is sterk verminderd.

Spermacellen zijn de eersten die lijden. In de regel wordt een varicocele precies gedetecteerd op het moment dat het paar na mislukte pogingen om een ​​kind te verwekken, hulp van specialisten zoekt.

Na een uitgebreid onderzoek, inclusief de levering van spermogrammen, ontdekt een man niet-geruststellende resultaten van de analyse.

Sperma wordt geëvalueerd door de volgende indicatoren: de hoeveelheid, het sperma-gehalte (hun kwalitatieve en kwantitatieve kenmerken). Op basis van het aantal sperma in 1 ml, hun mobiliteit en het aantal gezonde, wordt het vermogen van sperma om te bevruchten beoordeeld.

Aan het einde van het spermogram met varicocele worden de volgende termen gevonden:

 • oligozoospermie - het aantal zaadcellen is verminderd,
 • asthenozoospermie - een afname van het aantal beweeglijke zaadcellen,
 • teratozoospermie - een verhoogd gehalte aan pathologisch sperma. Pathologieën zijn verschillend: koppen, nek, staart.

Operatie varicocele: voor- en nadelen

Het is mogelijk om mannelijke onvruchtbaarheid veroorzaakt door de aanwezigheid van progressieve varicocele alleen te genezen als er geen testiculaire atrofie is opgetreden. De meest bemoedigende met betrekking tot het herstel van de reproductieve functie van mannen zijn stadia 2 en 3 van spataderen. Het is in deze ontwikkelingsstadia dat een visueel merkbare expansie van de aderen wordt waargenomen, maar de testikels veranderen hun samenstelling niet.

De werking van het scrotum is gericht op het herstellen van de volledige bloedstroom door de aderen van de mannelijke geslachtsorganen, het verwijderen als gevolg van dit pijnsyndroom en het elimineren van het esthetische defect, evenals het normaliseren van het temperatuurregime.

Hoe ver de veneuze vaatziekte is gegaan, hoe competent artsen zijn in de behandeling, hoe verantwoordelijk de man is voor zijn gezondheid, hangt af van of de kinderen varicocele zullen hebben na de operatie of niet.

De gemiddelde testresultaten voor chirurgische behandeling van varicocele vertonen een positieve trend in herstel. Maar tegelijkertijd zijn gevallen waarin geen zwangerschap optreedt niet uitgesloten. Gebrek aan effect van de operatie kan optreden wanneer:

 • varicocele gaat gepaard met andere complexe aandoeningen van chronische aard,
 • de man negeert de aanbevolen postoperatieve beperkingen als hij snel wil terugkeren naar zijn vorige gewoonten en levensstijl,
 • met frequente terugvallen van de ziekte.

Geen enkele arts kan garanderen dat na de operatie varicocele kinderen in het gezin zullen zijn. Een man bevindt zich altijd op een kruispunt, er is geen vaste overtuiging dat na de operatie alles goed zal zijn. Met een afweging van alle voors en tegens van de operatie, winnen veel koppels nog steeds het gevoel van reden, en ze maken een moeilijk pad van behandeling en herstel door, wat loont voor het verschijnen van langverwachte baby's in het gezin.

Stadia van Varicocele

Afhankelijk van de ernst van de ziekte worden 4 graden onderscheiden:

 • 1 graad - de cursus is asymptomatisch, wordt alleen gedetecteerd door echografie,
 • 2 graden - de manifestatie van verontrustende symptomen is mogelijk: de aanwezigheid van ongemak, pijn. Vasculaire afdichtingen in het scrotum worden gevoeld in een staande positie, terwijl liggend verdwijnen,
 • Graad 3 - vergrote veneuze knopen worden gevoeld bij de patiënt, zowel in staande als liggende positie,
 • Graad 4 - de pathologie is merkbaar zonder palpatie, met het oog. Symptomen zijn uitgesproken en storen de patiënt.

De tweede graad wordt gebruikt naar het oordeel van de patiënt, 3-4 graden zijn een onbetwistbare indicatie voor een operatie.

De stadia van varicocele worden getoond in de video:

Hoeveel kan ik na varicocele zwanger worden?

Omdat het herstel van volledige spermatogenese binnen zes maanden na de operatie plaatsvindt, raden experts aan om niet onmiddellijk na de operatie kinderen te verwekken. Tijdens de revalidatieperiode kunt u beoordelen hoeveel de man is hersteld, zijn spermogram onderzoeken en, indien nodig, medisch mogelijke afwijkingen van de norm corrigeren.

Natuurlijk, als het herstel van een man verloopt zonder pijncomplicaties, kan een vrouw direct zwanger worden na een varicocele-operatie, maar artsen kunnen niet garanderen dat gezonde spermacellen deelnemen aan de bevruchting en dat als gevolg daarvan de zwangerschap niet eindigt met foetale vervaging.

Er is geen duidelijk antwoord of het mogelijk is om kinderen te krijgen na de varicocele-operatie of niet. Elk specifiek paar heeft individuele erfelijkheid, de aanwezigheid van chronische aandoeningen, een andere levensstijl, een schema van seksuele relaties, die direct van invloed zijn op hun vermogen om ouders te zijn.

Sommigen hebben in de eerste maanden na de operatie succes in het verwekken en dragen van kinderen, anderen moeten resultaten verwachten over anderhalf jaar. Daarom moet u uw gezondheidspotentieel niet vergelijken met andere mensen en uzelf kwellen met vragen: “En na hoeveel tijd bent u zwanger geworden na een varicocele-operatie? Waarom kunnen we het niet doen? Was de operatie zinloos? '

Onvruchtbaarheid na varicocele - wat te doen?

Als het paar graag het doel wil bereiken en ouders wil worden, zijn er geen obstakels onderweg, omdat experts een effectievere conceptiemethode kunnen aanbevelen, als de operabele verwijdering van varicocele niet effectief bleek te zijn.

Op thematische fora geven veel vrouwen feedback over een dergelijk plan: "Na de operatie werd de varicocele zwanger door IVF." Kunstmatige conceptiemethoden kunnen het gewenste bereiken, terwijl het paar ervan overtuigd is dat de meest gezonde eicellen deelnemen aan de bevruchting, wat het begin en de zwangerschap van een volledige zwangerschap en de geboorte van gezonde kinderen garandeert.

Na ineffectieve behandeling van varicocele met behoud van de samenstelling van de testikels, is het mogelijk om kinderen te verwekken met behulp van technieken zoals:

 • intra-uteriene bevruchting (WMO),
 • intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI),
 • in vitro fertilisatie (IVF).

Procedures worden uitgevoerd in gespecialiseerde reproductieve centra. Veel mannen zijn geneigd om hun toevlucht te nemen tot deze methoden om onvruchtbaarheid te bestrijden voordat ze de operatie uitvoeren, en kopen in de toekomst het onderzochte sperma voor toekomstige pogingen om kinderen kunstmatig te verwekken.

De zwangerschap, die plaatsvond door het resulterende embryo in de baarmoederholte van de aanstaande moeder te implanteren, verloopt in de meeste gevallen zonder complicaties, maar vereist constante monitoring om de ontwikkeling van fysiologische pathologieën uit te sluiten.

Voor elk paar is zwangerschap na varicocele een welverdiend resultaat van aanzienlijke inspanningen. Velen moeten het tempo en de levensstijl veranderen, slechte gewoonten verlaten, preventieve maatregelen van varicocele volgen, het type professionele activiteit veranderen. Hoe het ook zij, zulke offers werpen hun vruchten af ​​met het gelach van kinderen in huis.

Gevolgen voor de conceptie indien niet behandeld

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft haar classificatie van pathologie voorgesteld:

 • Ik toneel - verwijde aderen zijn niet zichtbaar en niet voelbaar, expansie wordt waargenomen met een monster van Valsalva (verrekking),
 • ІІ podium - de verwijde aderen zijn niet zichtbaar, maar worden gevoeld bij onderzoek, al zonder een Valsalva-test,
 • ІІІ podium - aderuitbreiding is zichtbaar voor het blote oog, plexussen steken door de huid, voelbaar als een bal van gevlochten veters.

Het vermogen van een man om een ​​kind te verwekken wordt bepaald door het aantal sperma dat aanwezig is in het ejaculaat, hun eigenschappen, vormen en andere indicatoren. Ze praten alleen over het verband tussen de ziekte en onvruchtbaarheid wanneer de aderen worden gepalpeerd, dat wil zeggen in de fasen II en III.

Varicocele Onvruchtbaarheid

De ziekte is spataderen. Zoals u weet, leiden problemen met veneuze uitstroom tot stagnatie van bloed.

Verstoorde circulatie (uitstroom en bloedstroom treden op met pathologie), op zijn beurt, beïnvloedt niet alleen de erectiele functie, maar ook de reproductieve functie.

In de testis wordt thermoregulatie slechter, wat de kwantiteit en kwaliteit van het sperma beïnvloedt.

Het effect van varicocele op de conceptie is negatief, de ziekte beïnvloedt het vermogen van de man om een ​​kind te verwekken.

Dan hebben we het over de mannelijke factor van onvruchtbaarheid, waarvan de oorzaak spataderen van de zaadstreng zijn.

Efficiëntie na een operatie

De operatie wordt varicocelectomie genoemd. Mannen wordt geadviseerd om het uit te voeren als het sperma-ejaculaat niet meer dan 20 miljoen / ml is.

Er is geen eenduidige mening over de effectiviteit van de operatie. Zo'n behandeling leidt niet altijd tot het gewenste resultaat. Onderzoek naar dit onderwerp is uitgevoerd door wetenschappers uit Nederland. Om dit te doen, voerden ze tien proeven uit.

Deelnemers - negenhonderd mannen die geen kind konden verwekken. Waarom pogingen mislukten, konden de artsen niet antwoorden. Bij de meeste mannen was het sperma echter van slechte kwaliteit.

In verschillende studies werd gevonden dat na een genezen varicocele slechts 32 van de 100 paren een kind verwekten.

Hieruit volgt chirurgie is geen wondermiddel. Tegelijkertijd waren 16 paren succesvol zonder een chirurgische oplossing voor het probleem.

Er zijn verschillende methoden om varicocele te verwijderen. De operatie wordt uitgevoerd onder algemene of plaatselijke verdoving. Op de huid in de lies maakt de chirurg incisies en verbanden vervolgens de verwijde aderen, waardoor de bloedstroom erdoor wordt gestopt.

De risico's van een operatie zijn klein, maar bestaan ​​nog steeds. Dus ontwikkelt zich bij 1 van de 50 patiënten hydrocele of waterzucht van de zaadbal. Schade aan een orgel of slagader daarin is zeldzaam. Ook zet elke tiende van de geopereerde aderen weer uit.

De behandeling is zo vroeg mogelijk. Er is een groot risico dat een patiënt die in de derde fase van varicocele is geopereerd, de reproductieve functie niet kan herstellen.

Als de operatie is voltooid, wanneer begint u dan een kind te verwekken? De eerste maand na de operatie is een intiem leven gecontra-indiceerd. Seksuele gemeenschap tijdens deze periode veroorzaakt pijn in het scrotum en kan een terugval veroorzaken.

Het duurt 3 tot 6 maanden om de spermakwaliteit te verbeteren. Regelmatige seks tussen partners na de revalidatieperiode helpt om de kansen op zwangerschap te vergroten.

Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen:

 • Voeding moet gezond zijn. Bij problemen met ontlasting treedt bloedstasis op in de bloedvaten van het heupgewricht en dit mag niet worden toegestaan.
 • Langdurige lichamelijke stress is gecontra-indiceerd.
 • De patiënt heeft rust nodig, een goede rust.

Deze regels vergroten de kans op succes. Wat artsen hierover zeggen:

Communicatie met onvruchtbaarheid

2/3 wordt vaderhoewel varicocele in 35% van de gevallen de oorzaak is van onvruchtbaarheid bij mannen jonger dan 30 jaar, later bij 85%. In sommige gevallen wordt de ziekte niet gediagnosticeerd, wat de situatie verergert.

Het mechanisme van de ontwikkeling van onvruchtbaarheid met varicocele is nog niet in detail bestudeerd. Er wordt aangenomen dat als gevolg van de expansie van de aderen van het scrotum, de thermoregulatie van de testikels wordt verstoord. Sperma wordt geproduceerd bij een temperatuur die 2,5–3 graden onder de normale lichaamstemperatuur ligt. En met de uitbreiding van aderen, circuleert het bloed rond de testikels langzamer, stagneert en leidt tot oververhitting.

Artsen zeggen: pogingen om de spermaproductie tegen de achtergrond van de ziekte te stimuleren, zijn niet productief en gecontra-indiceerd. Na korte activering wordt spermatogenese onderdrukt. Dan is azoospermie, een pathologische aandoening waarbij sperma afwezig is in het sperma, mogelijk.

Wat is varicocele bij mannen, een foto van de ziekte in alle graden, behandelingskenmerken en nog veel meer zullen we in het volgende artikel vertellen.

Meer informatie over conservatieve behandeling voor varicocele - is het mogelijk en hoe effectief?

ECG-tekenen van blokkade van het juiste bundeltakblok en kenmerken van deze diagnose worden hier in detail besproken.

Hoe de spermakwaliteit te verbeteren zonder medicijnen

Denk aan een kind zal helpen bij de juiste voeding en een gezonde levensstijl. Een product is nuttig als het vitamine C bevat.

vitamine activeert sperma en verhoogt de vitaliteit van sperma. Dit is wat is voortgekomen uit onderzoeken die zijn uitgevoerd onder mannen die geen nakomelingen konden krijgen.

Het aantal zaadcellen steeg met 60% bij dagelijks gebruik van deze vitamine gedurende 2 maanden (dosis - 1 g). Dit is veel voor het dagelijks leven, vooral bij gastritis, maagzweren.

Alleen een arts zal een veilige en effectieve dosis bepalen. Dagelijks wordt het aanbevolen om 3 middelgrote sinaasappels te eten, wat overeenkomt met 70 mg vitamine C. Bij rokers neemt de behoefte aan vitamine 2 keer toe.

 • knoflook - beschermt sperma, verhoogt seksueel verlangen, reguleert hormonen, verbetert de bloedcirculatie,
 • noten - verhoogt het niveau van testosteron (mannelijk geslachtshormoon), verhoogt de vruchtbaarheid bij zowel mannen als hun partners,
 • bananen - het lichaam stimuleren om sperma te produceren, activeert het mannelijk hormoon,
 • avocado - verbetert de beweeglijkheid van het sperma en hun vermogen om het ei binnen te dringen, reguleert de hormonale niveaus,
 • asperge - helpt het aantal zaadcellen te verhogen,
 • tomaten - bevatten lycopeen (ook bronnen - watermeloen, grapefruit), waardoor de hoeveelheid sperma toeneemt,
 • appels - verhoging van de kwantiteit en kwaliteit van sperma,
 • pompoenpitten - ondersteuning van testosteronniveaus,
 • oesters - Slechts 15 g per dag van dit product verbetert de spermakwaliteit.

 • frequente seks - verbetering van de spermakwaliteit,
 • gewichtstabilisatie - mannen met extra kilo's hebben minder sperma, cellen zijn minder mobiel,

 • het gebruik van een voldoende hoeveelheid mineraal drinkwater,
 • lichamelijke activiteit, maar geen professionele sport, waarvan vaak het tegenovergestelde effect.
 • Uit de kast sluit strak ondergoed, strakke jeans uit. Dergelijke kleding leidt tot oververhitting van de testikels, waarvan de gevolgen hierboven zijn vermeld.

  Om dezelfde reden thermische procedures zijn gecontra-indiceerd - een sauna, een bad. Een laptop en andere apparaten kunnen niet op schoot worden gehouden. Als het werk zittend is, neem dan regelmatig pauzes om van positie te veranderen, rek je uit.

  Oorzaken van de ziekte

  Varicocele is een van de meest voorkomende ziekten bij mannen; 15 tot 20% van de bevolking is getroffen. De risicogroep omvat jongeren van 14 tot 25 jaar oud die een actieve levensstijl leiden (sport, zwaar lichamelijk werk).

  Bovendien kan een toename van de veneuze druk een factor zijn die bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van de ziekte.

  ICD-10 verdeelt varicocele in drie fasen. Tijdens de eerste kan de expansie van de aderen niet worden bepaald door palpatie en voor de diagnose is het noodzakelijk om een ​​speciale test uit te voeren - een test van Valsalva. In de tweede fase worden verwijde aderen gepalpeerd, maar ze kunnen niet visueel worden opgemerkt. En ten slotte zijn in het laatste stadium spatvergrotingen duidelijk zichtbaar voor het blote oog, testiculaire atrofie treedt op.

  In het begin is de varicocele asymptomatisch, maar na enige tijd gaat de open fase in en gaat gepaard met periodieke trekpijn in het scrotum.

  Hoe varicocele van invloed is op onvruchtbaarheid

  De vergrote aderen interfereren met de juiste bloedstroom in het liesgebied, dit schendt de thermoregulatie in de testikels. De rijping van sperma vereist een temperatuur onder de lichaamstemperatuur. Veneuze bloedstasis leidt tot oververhitting en kiemcellen ontwikkelen zich slecht.

  Een andere factor die varicocele beïnvloedt bij de conceptie is het binnendringen van cellen van het immuunsysteem in de zaadbal. Ze markeren sperma als vreemd en beginnen ze aan te vallen. Dit leidt niet alleen tot de vernietiging van kiemcellen, maar ook tot de ontwikkeling van een auto-immuunziekte met ontsteking en slechte gezondheid.

  Is het mogelijk om kinderen met varicocele te krijgen

  Varicocele is natuurlijk van invloed op onvruchtbaarheid, maar niet in 100% van de gevallen. Afhankelijk van het stadium van de ziekte kan de kwaliteit van het sperma verslechteren, maar het kan de kans om een ​​kind te verwekken niet tot nul reduceren. Is het mogelijk om kinderen met varicocele te krijgen? Ja, met een groot aantal pogingen is het waarschijnlijk dat het kind nog steeds zal worden verwekt.

  Onvruchtbaarheid met varicocele is omkeerbaar. Er zijn verschillende operaties die spataderen elimineren en de normale circulatie in het scrotum herstellen. Hierna beginnen de testikels gezond sperma te produceren.

  Veroorzaakt varicocele altijd onvruchtbaarheid

  Varicocele is natuurlijk een factor die de kwaliteit van het sperma negatief beïnvloedt. Maar verre van de enige. Er zijn veel oorzaken van onvruchtbaarheid (genetische aandoeningen, testosterontekort, psychotrope stoffen en nog een tiental factoren). Sommigen van hen kunnen worden gecombineerd met varicocele. Daarom zal niet altijd de operatie om spataderen van de zaadstreng te elimineren de mannelijke vruchtbaarheid herstellen. Een spermogram kan de oorzaak van onvruchtbaarheid bepalen.

  Na de operatie om varicocele te elimineren, kan zwangerschap niet eerder optreden dan na 3-6 maanden. Chirurgie helpt om onvruchtbaarheid in 30% van de gevallen te genezen. Afhankelijk van het stadium van de ziekte, wanneer de behandeling werd uitgevoerd, kan dit cijfer oplopen tot 60%.

  De meest moderne en effectieve manier om zich te ontdoen van de verwijde aderen van de zaadstreng is de minimaal invasieve Marmara-operatie. Onze kliniek heeft een gekwalificeerde uroloog in dienst die gespecialiseerd is in het uitvoeren van deze operatie.

  Het effect van varicocele op de conceptie is vrij significant, maar het moet niet worden overschat. Varicocele en onvruchtbaarheid zijn niet altijd gerelateerd.

  Het effect van varicocele op onvruchtbaarheid

  Laten we kijken of varicocele de conceptie beïnvloedt? Er is een bepaalde relatie tussen pathologieën. Allereerst bestaat de impact van pathologie op de mannelijke vruchtbaarheid uit het verstoren van het proces van arteriële instroom en veneuze uitstroom van bloed in de zaadbal, die wordt beïnvloed door spataderen. Vanwege dit effect is de thermoregulatie van de testis verstoord, waardoor het aantal levensvatbare spermatozoa en hun activiteit wordt verminderd.

  Belangrijk: de relatie tussen de cellen van de aangetaste zaadbal en het immuunsysteem is van groot belang in varicocele. Bij een gezonde man overlappen ze elkaar niet. Bij spataderen dringen de cellen van het immuunsysteem echter in de zaadbal - het definieert de cellen als vreemde stoffen en begint aan te vallen - er worden specifieke antilichamen geproduceerd. Dit leidt tot de ontwikkeling van een ontstekingsproces van auto-immuun aard, dat een van de factoren van mannelijke onvruchtbaarheid lijkt te zijn.

  Op basis van deze informatie kan worden geconcludeerd dat varicocele de onvruchtbaarheid van mannen beïnvloedt. Niet op alle klinische foto's. Dit is gebaseerd op het feit dat, tegen de achtergrond van de ziekte, niet alle patiënten het proces van spermavorming verstoren en hun kenmerken verslechteren. Daarom wordt bij de diagnose onvruchtbaarheid niet altijd het effect van varicocele vermoed, omdat een aandoening van spermatogenese een gevolg kan zijn van andere etiologische factoren, en soms een combinatie van redenen.

  Is het mogelijk om zwanger te worden als mijn man varicocele heeft? De waarschijnlijkheid van bevruchting is te wijten aan de volgende factoren:

  • Stadium van het pathologische proces. In de medische praktijk zijn er 4. De eerste twee hebben geen klinische manifestaties, worden alleen tijdens het onderzoek gedetecteerd. In de meeste gevallen wordt de ziekte bij toeval gediagnosticeerd. In de derde fase ontstaan ​​problemen met het verwekken van een kind, maar er is een kans op zwangerschap. In de 4e fase kun je zelf geen baby krijgen,
  • Het aantal aangetaste testikels. Meestal wordt slechts één zaadbal aangetast, maar wordt bilaterale varicocele gevonden - er is geen kans op conceptie,
  • De mate van manifestatie van symptomen, het effect op de erectiele functie van mannen. Niet alleen de geslachtsfunctie, maar ook het vermogen om een ​​volledige geslachtsgemeenschap te hebben, is hiervan afhankelijk,
  • Het aantal bijkomende ziekten. Naast spataderen van de zaadbal zijn er ontstekingsziekten en infectieuze aandoeningen, waarvan het verloop de vruchtbaarheid van mannen beïnvloedt.

  Varicocele beïnvloedt onvruchtbaarheid, maar niet altijd. Er zijn altijd uitzonderingen op de regels. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de individuele fysiologische kenmerken van een bepaalde patiënt.

  Wanneer is een operatie vereist?

  Als de man onvruchtbaar is vanwege varicocele, helpt de operatie om de vruchtbaarheid te herstellen, maar alleen in gevallen waarin er geen atrofische veranderingen in de aangetaste zaadbal zijn.

  Ter informatie, het meest bemoedigende met betrekking tot het herstel van het voortplantingssysteem lijkt stadium 2 en 3 van spataderen. Het is in deze fasen van het pathologische proces dat visuele expansie van de aderen wordt gedetecteerd, maar de testikels veranderen hun structuur niet.

  Chirurgische interventie in het scrotum is gericht op de volgende doelen:

  1. Herstel van de normale bloedcirculatie door de aderen van de mannelijke geslachtsorganen.
  2. Verwijdering van pijn.
  3. Eliminatie van een esthetisch defect.
  4. Normalisatie van de temperatuur.

  Vanaf het stadium van de ziekte is de competentie van de arts op het gebied van genezing van belang, of de kinderen na de interventie zullen zijn of niet. Chirurgie is de enige methode die spataderen volledig elimineert.

  Indicaties voor chirurgische behandeling zijn als volgt:

  • Overtredingen in spermavorming. Een laboratoriumonderzoek wees uit dat het aantal sperma in het sperma aanzienlijk was verminderd, hun beweeglijkheid was verminderd, er een bloed of purulente onzuiverheid was,
  • Ernstige pijn. Pijnlijke sensaties beginnen te verschijnen in fasen 2-3 van de pathologie. In het begin is de pijn onbeduidend, maar neemt in de loop van de tijd toe, vooral bij lichamelijke activiteit,
  • Eliminatie van een esthetisch defect. Het uiterlijk van het scrotum geeft psychologisch ongemak aan de patiënt,
  • De aangetaste zaadbal is kleiner.

  Bij afwezigheid van klinische manifestaties kan een operatie ook worden aanbevolen. Sommige artsen geloven dat tijdige chirurgie mannelijke onvruchtbaarheid voorkomt. Andere artsen zijn van mening dat dit een ongerechtvaardigd risico is, en wordt geadviseerd zich te beperken tot medisch toezicht en periodieke controle van de aandoening via echografie.

  Tot de leeftijd van 18 jaar worden operaties meestal niet uitgevoerd. Dit komt door het feit dat bij volwassen mannen terugval zich veel minder vaak ontwikkelt - het opnieuw optreden van de ziekte. Daarom wordt de procedure pas na de puberteit uitgevoerd.

  Mannelijk herstel na een operatie

  Hoe varicocele conceptie beïnvloedt, ontdekte. We zullen ontdekken hoe herstel na de interventie plaatsvindt. De revalidatieperiode duurt ongeveer 4-6 maanden. Deze periode is van toepassing op jongeren; oudere mannen hebben meer tijd nodig om te herstellen - tot een jaar.

  Artsen raden patiënten aan om na de operatie om de 2-3 maanden een spermogram te doen om te zien of het mogelijk is om een ​​kind met varicocele te verwekken. De studie bepaalt het aantal levensvatbare zaadcellen, hun 'speelsheid'.

  Om spermatogenese na een operatie te herstellen, wordt de patiënt het volgende aanbevolen:

  1. Vitamine complexen.
  2. Biologisch actieve additieven, waaronder zink en selenium.
  3. Hormonale medicijnen. Deze medicijnen worden alleen voor medische doeleinden ingenomen, de effectiviteit van de therapie wordt gecontroleerd door laboratoriumtests.
  4. Actuele middelen die antibiotica bevatten. Ze worden gebruikt als profylaxe van infectie van het wondoppervlak.
  5. Pillen voor pijnverlichting. Bij sommige mannen blijft de pijn enige tijd aanhouden, zelfs na een operatie.

  Belangrijk: de eerste twee weken zijn strikt verboden lichamelijke activiteit, baden, seksuele activiteit. Na de aangegeven periode kunt u seks hebben als de man geen ongemak, trekgevoelens, pijn heeft. Erectiele functie na de interventie is niet aangetast.

  Bijna alle patiënten zijn bang dat na de operatie de ader bleef. Het lijkt hun dat dit een teken is van slecht medisch manipuleren. Maar dit is niet zo, omdat de bloedvaten niet uit het scrotum worden verwijderd, maar alleen overlappen voor de bloedstroom. Een ader kan binnen zes maanden na de operatie worden gevoeld.

  Kunnen kinderen worden verwekt na een ziekte?

  Varicocele en onvruchtbaarheid zijn geassocieerd, maar niet in alle gevallen. Volgens statistieken ervaart slechts 40% van de mannen een verminderde vruchtbaarheid. Als u echter op tijd begint te worden behandeld, is er een kans om complicaties te voorkomen. Herstel van spermatogenese na de interventie vindt plaats binnen zes maanden. Experts raden niet aan om een ​​kind te verwekken tijdens de revalidatieperiode.

  Natuurlijk, als het herstel van een man normaal verloopt, zijn er geen alarmerende symptomen, een vrouw kan direct na de operatie zwanger worden. Maar tegelijkertijd garanderen artsen niet dat een levensvatbaar en gezond sperma zal deelnemen aan de bevruchting. Het risico bestaat dat de zwangerschap eindigt in een bevriezing van de foetus of de geboorte van een kind met genetische afwijkingen.

  Er is geen definitief antwoord over de mogelijkheid van zwangerschap na ziekte. Elk paar heeft individuele kenmerken, erfelijkheid, chronische ziekten, een andere levensstijl, enz., Die direct of indirect de mogelijkheid om een ​​kind te verwekken beïnvloedt. In sommige paren komt zwangerschap relatief snel voor, andere paren proberen een kind meerdere jaren zwanger te krijgen. Het is onmogelijk te voorspellen hoe het in een bepaalde situatie zal zijn, omdat andere factoren ook de vruchtbaarheid beïnvloeden.

  Meestal komt een onafhankelijke zwangerschap na varicocele echter niet in alle gevallen voor. Maar deze ziekte is geen zin. In het proces van bevruchting van het ei nemen spermacellen met behouden levensvatbaarheid deel. Ze kunnen worden geïsoleerd uit zaadvloeistof in een laboratoriumomgeving. De kansen op in-vitrofertilisatie zijn zeer hoog.

  Varicocele is een ernstige ziekte. Een speciaal gevaar wordt waargenomen in gevallen waarbij de pathologie zich gedurende meerdere jaren in 2 of 3 ontwikkelingsstadia bevindt. De kuur wordt chirurgisch uitgevoerd, maar een volledig herstel van de vruchtbaarheid kan niet worden gegarandeerd.

  Hoe varicocele de reproductieve functie van mannen beïnvloedt

  Vrouwen die een kind willen verwekken en leren over de diagnose van de echtgenoot, willen weten: als de echtgenoot varicocele heeft, is het mogelijk om zwanger te worden. Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Er is een zekere afhankelijkheid van het stadium van de ziekte, de leeftijd van de partner, de juistheid van de diagnose en de behandelingsmethode.

  Om te begrijpen wat de vijand gevaarlijk is, moet je meer over hem leren. De aderen die de plexus vormen in de buurt van de testikels in de vorm van een wijnstok en zich naast het zaadstreng bevinden, ondergaan pathologische processen (varicocele) om de volgende redenen:

  • Regelmatig knijpen in dit gebied.
  • Intense sportactiviteiten.
  • Grote fysieke inspanning, gewichtheffen, een lang verblijf in een rechtopstaande positie.
  • De erfelijke factor is de zwakte van de veneuze muren.
  • Infecties of ziekten van nabijgelegen organen. Bijvoorbeeld nieradertrombose, inguinale of scrotale hernia, chronische constipatie, enz.

  De linker testikel is kwetsbaarder dan de rechter, vanwege de locatie van de linker ader. Daarom wordt het pathologische proces voornamelijk links waargenomen. Rechtszijdige of bilaterale pathologie komt minder vaak voor.

  Varicocele bij mannen komt voor in 20-30% van de gevallen van "mannelijke" ziekten. De arts kan een varicocele vermoeden tijdens palpatie en onderzoek. Soms is in het beginstadium echografie vereist. De ziekte komt vaak voor bij adolescenten tijdens de puberteit in 14-15 jaar, ontwikkelt zich tot een bepaald stadium en vordert niet langer. Er zijn frequente gevallen dat het jarenlang geen zorgen baart, maar op volwassen leeftijd wordt gevonden wanneer het op onvruchtbaarheid wordt onderzocht. Ook kan varicocele op volwassen leeftijd voorkomen. Bij oudere mannen is het uiterst zeldzaam en kan het direct verband houden met ziekten van andere nabijgelegen organen.

  Het wordt uitgedrukt in de volgende wijzigingen:

  • het lumen van het vat wordt breder
  • de muren worden dunner, minder elastisch
  • kleppen die de omgekeerde bloedstroom blokkeren, werken slechter en gaan een deel van het veneuze bloed terug,
  • vorming van knopen in de wanden van bloedvaten is mogelijk.

  Varicocele heeft niet altijd invloed op de conceptie, maar er zijn statistieken: bij mannen die op onvruchtbaarheid worden onderzocht, wordt in ongeveer de helft van de gevallen deze ziekte gediagnosticeerd in verschillende stadia van ontwikkeling. Als we het hebben over secundaire onvruchtbaarheid bij mannen (wanneer zich problemen voordoen met de conceptie van de volgende erfgenaam), dan neemt het percentage van het stellen van deze diagnose toe tot 80-85.

  Ondanks de beangstigende cijfers, denk niet dat het krijgen van kinderen met varicocele onmogelijk is. Alleen de aanwezigheid van ernstige pathologie beïnvloedt het spermogram.Dit gebeurt om verschillende redenen:

  1. Stijging van de temperatuur. Bekend feit: mannelijke testikels moeten normaal gesproken onder de lichaamstemperatuur zijn, tot 35 graden. Deze aandoening zorgt voor normale spermatogenese. Vergrote aderen, stagnatie van bloed verhoogt de temperatuur. Wat beïnvloedt de productie, de beweeglijkheid van het sperma en andere kenmerken.
  2. Bloed levert zuurstof en voedingsstoffen aan organen voor opbouw en normaal functioneren. Overtreding van het bloedtoevoerproces beïnvloedt de kwaliteit van het zaad. Traag en inferieur sperma bemest het ei niet.
  3. Normale chemische processen in een orgel veranderen. Dit betekent een onbalans van hormonen, een afname van hun productie.
  4. Normaal gesproken "weet" het immuunsysteem niets over sperma, omdat er is een hematotesticulaire barrière die de "kikkervisjes" beschermt tegen vernietiging door killercellen. Oververhitting maakt de natuurlijke grens permeabel en het auto-immuunproces begint, waarbij de immuniteit mannelijke geslachtscellen voor vreemde cellen neemt en ze vernietigt.

  Maar veel artsen merken op: tussen de varicocele en het spermogram, of liever gezegd de goede prestaties, is er geen honderd procent afhankelijkheid. Zelfs met een ernstige mate van ontwikkeling van de ziekte worden de normale kenmerken van het zaadmateriaal geregistreerd.

  Is het mogelijk om kinderen te krijgen na de operatie

  De algemene aanbeveling van urologen vandaag is deze: als u een kind wilt verwekken, moet u een operatie ondergaan. Wanneer varicocele al in het spermogram is weerspiegeld, raden artsen geen conservatieve behandeling aan. De belangrijkste argumenten voor chirurgische interventie zijn niet de ziekte zelf, maar een combinatie van diagnose, steriel huwelijk en / of de aanwezigheid van pijn.

  Na de operatie kunt u met varicocele kinderen krijgen. Dat is de vaste overtuiging van artsen die statistieken als voorbeeld noemen: in ongeveer 70 van de 100 gevallen kan het gewenste resultaat worden bereikt. De cijfers zijn bemoedigend, maar garanderen niet dat alle mannen volledig genezen. Als de operatie is voltooid en zwangerschap na varicocele niet binnen anderhalf jaar heeft plaatsgevonden, zijn de volgende verklaringen mogelijk:

  • er is een terugval van de ziekte,
  • de patiënt heeft de aanbevelingen van de artsen over het postoperatieve regime niet gevolgd,
  • een man heeft eerder de diagnose van gelijktijdige ziekten gesteld.

  Tegelijkertijd moet onvruchtbaarheid bij vrouwen niet over het hoofd worden gezien. Een jaar is een aanzienlijke periode waarin de gezondheidstoestand van de partner ook kan veranderen.

  Terugval van varicocele na de operatie is niet zo zeldzaam. De reden kan een fout zijn in de diagnose: de arts vermoedt een linkszijdige varicocele en ziet de mogelijkheid van een bilateraal proces over het hoofd. De frequentie van recidieven van de ziekte verklaart een groot aantal chirurgische procedures - meer dan honderd. Urologische chirurgen, ontevreden over de uitkomst van een bepaalde manipulatie, ontwikkelen nieuwe manieren om mannen te genezen met een diagnose van varicocele. Er is een mening: hoe duurder, hoe moderner de operatie, hoe beter voorspellingen kunnen worden gedaan voor herstel.

  Wanneer conceptie na behandeling plannen

  Op zichzelf duurt herstel van een man na een operatie met varicocele gemiddeld ongeveer 7-10 dagen. Deze periode hangt af van het type chirurgische ingreep: hoe minimaal invasief het is, hoe sneller en gemakkelijker de patiënt zich gezond zal voelen. Maar dit betekent niet dat u direct kunt beginnen met het plannen van de erfgenaam.

  Het spermogram na de operatie verbetert binnen 6 maanden. Veel factoren beïnvloeden het proces: de leeftijd van de mens, de algemene gezondheidstoestand, het varicocele-stadium, het type operatie, het juiste regime. Met deze ziekte adviseren artsen niet om zelf experimenten te doen en te beginnen met het plannen van conceptie vóór het schema. Het verbeteren van indicatoren na varicocele is een geleidelijk proces, veel kenmerken moeten weer normaal worden:

  • hoeveelheid en kenmerken van ejaculaat,
  • aantal zaadcellen
  • hun mobiliteit en vitaliteit,
  • het aantal en de typologie van leukocyten, enz.

  Genetische schade veroorzaakt door beschadigd sperma kan vroege zwangerschap of andere problemen veroorzaken. En een volwaardig zaad, dat sterke nakomelingen zal geven, moet in conceptie komen.

  IVF en varicocele

  Ondanks het relatief hoge percentage mannen dat herstelt na een operatie, is er nog steeds een kans op falen en zullen de spermatellingen niet normaal worden. Een dergelijk geval is geen zin. Conceptiemethoden die door reproductologen worden bestuurd zullen te hulp schieten; ze laten goede resultaten zien, zelfs met dergelijke invoergegevens.

  Ja, slechts één sperma dringt het ei binnen. Maar om dit op natuurlijke wijze te laten gebeuren, moeten miljoenen van zijn broers de vrouwelijke voortplantingscel omringen en een belangrijke rol spelen.

  Met geassisteerde reproductieve methoden zijn miljoenen sperma niet vereist. De beste gameten worden geselecteerd uit het beschikbare materiaal en gebruikt in de protocollen. Dit lost het probleem van sperma van lage kwaliteit op. De methode van in-vitrofertilisatie (IVF) wordt bijvoorbeeld veel gebruikt, waarbij conceptie plaatsvindt onder laboratoriumomstandigheden en een zich al ontwikkelend embryo in de baarmoeder zit.

  Is er preventie

  Er zijn geen effectieve methoden voor het voorkomen van varicocele, vooral met een genetische neiging tot zwakte van aderen. Er is alleen een aanbeveling om regelmatig medische onderzoeken te ondergaan met het doel de ziekte vroegtijdig op te sporen.

  Daarnaast zijn er tips om de gezondheid van het genitale gebied als geheel te behouden:

  1. Matige sporten zonder aanzienlijke lasten en langdurige stress in de onderbuik. Bij het diagnosticeren van de ziekte is het belangrijk om fietsen, wandelen, krachttraining uit te sluiten.
  2. Vermijden van bloedstasisactiviteiten: langdurig zitten of staan ​​zonder van positie te veranderen en op te warmen.
  3. Weigering van slechte gewoonten, te veel eten.
  4. Naleving van het regime van de dag, rust.
  5. Regelmatig seksleven.

  Door nuttige tips toe te passen en de gezondheid te bewaken, verlengen mannen hun seksleven en kunnen ze gezonde nakomelingen krijgen.

  Een beetje over de ziekte

  Varicocele is een spatader van de zaadstreng die de zaadbal omringt (zie foto 1). De laatste vervult 2 zeer belangrijke functies in het lichaam van een man: productie van testosteron (het belangrijkste mannelijke hormoon) en de functie van spermatogenese. De ontwikkeling van de ziekte wordt geassocieerd met kleppen in de testiculaire ader en werken niet, waardoor het bloed uit de nierader begint te stromen in de tegenovergestelde richting van de testiculaire ader. Er zijn 4 graden van varicocele ontwikkeling:

  • 0 graden, waarbij het visueel en met behulp van palpatie onmogelijk is om de expansie van de aderen op te merken, dit is alleen mogelijk met behulp van echografie en Doppler-echografie,
  • 1e graad: als een man staat, kunnen grotere kransen worden gevoeld,
  • 2e graad: varicocele kan worden bepaald in buiklig,
  • 3e graad: verwijde aderen zijn visueel goed zichtbaar.

  Met een nul graad van varicoceleontwikkeling kan aderuitbreiding worden gezien met een echografie.

  De belangrijkste oorzaken van deze ziekte zijn volgens deskundigen de volgende factoren:

  1. Genetische aanleg van het lichaam voor spataderen. Ook vallen mannen in deze categorie in een gezin dat familieleden had met hartaandoeningen, platte voeten en eventuele schendingen in de ontwikkeling van het veneuze systeem.
  2. Het apparaat van het lichaam. De grotere niervaten van de aorta verdringen zich in de linker nierader.
  3. Een overmaat van de testiculaire ader als gevolg van een afname van het lumen van de aderen. Chronische problemen met ontlasting (diarree, constipatie). Overleg met een diëtist wordt aanbevolen, die u zal vertellen welk voedsel u moet uitsluiten en welke u aan het dieet moet toevoegen.
  4. Neoplasmata in de bekkenorganen (nieren, blaas, rectum, enz.) En in de buikholte, die op hun beurt de aderen van de plexus plexus schenden.
  5. Versterkte lichamelijke activiteit tijdens het sporten of op het werk. Als u zwaar en ongemakkelijk voelt in de lies tijdens het tillen van gewichten, moet u een arts raadplegen.
  6. Overgewicht
  7. Lange seksuele onthouding. De norm voor een man is 2-3 seksuele handelingen per week. Als het niet wordt waargenomen, ontwikkelen zich stagnerende processen in het kleine bekken, wat leidt tot BPM.
  8. Chronische ziekten van het mannelijke voortplantingssysteem en bekkenorganen.

  Hoe beïnvloedt de ziekte de zwangerschap?

  Het is ongetwijfeld de moeite waard om erachter te komen of varicocele de conceptie beïnvloedt. De verwijde vaten die de zaadbal bedekken (meestal de linkerzijde, hoewel er gevallen zijn waarin de ziekte bilateraal is), leiden tot een verhoogde temperatuur binnenin en de zaadbal koelt niet langer. Juist vanwege oververhitting vormt deze ziekte een bedreiging voor toekomstige nakomelingen.

  Helaas zijn varicocele en onvruchtbaarheid dingen niet ver uit elkaar. De ziekte vermindert niet alleen het aantal sperma, maar ook hun kwaliteitsindicatoren - vitaliteit en behendigheid.

  In de meeste gevallen is deze aandoening echter slechts een bewegend principe, waarna een aantal andere ziekten van het reproductieve systeem van mannen worden 'gewekt'. Daarom wordt aanbevolen om een ​​volledig onderzoek naar de gezondheid van mannen door een androloog te ondergaan voordat u een zwangerschap plant.

  Er is één feit dat door alle specialisten op het gebied van mannelijke gezondheid is bewezen: als u de behandeling uitstelt en de ziekte laat ontwikkelen, is onvruchtbaarheid met varicocele gegarandeerd en zelfs na de operatie is het percentage volwaardige bemesting niet groot.

  Helaas zijn varicocele en onvruchtbaarheid dingen niet ver uit elkaar. Daarom moet u een arts raadplegen om een ​​effectieve behandeling aan te bevelen.

  Er zijn verschillende andere factoren die leiden tot onvruchtbaarheid met varicocele:

  • toxines die de zaadbal binnenkomen, samen met bloed door de aderen,
  • gebrek aan zuurstof in de zaadbal, wat leidt tot abnormale spermatogenese,
  • onvoldoende hoeveelheid co-enzym Q10, waarvan het vee van het sperma afhankelijk is.

  Als het niet genoeg is, leidt dit tot een tekort aan katalase, een enzym dat de afbraak van waterstofperoxide versnelt.

  Mogelijkheid tot conceptie

  In elk organisme vinden alle processen afzonderlijk plaats. Dit geldt ook voor een van de veel voorkomende ziekten bij mannen - varicocele. Het is onmogelijk om precies te zeggen of conceptie na de operatie mogelijk zal zijn.

  Het is onmogelijk om precies te zeggen of conceptie na de operatie mogelijk zal zijn.

  Onvruchtbaarheidsproblemen komen niet elk 7e koppel ter wereld voorbij. Hiervan daalt 16% door het onvermogen van mannen om kinderen te krijgen, en VRV in de plexiforme plexus is een van de redenen. Bij de eerste symptomen van varicocele, moet u onmiddellijk een arts raadplegen en niet aan de ziekte beginnen. Conceptie na de operatie is heel goed mogelijk.

  Gebruik geen zelfmedicatie volgens het advies van grootmoeder, omdat het direct verband houdt met de gezonde nakomelingen van een man.

  Als een vrouw volledig gezond en klaar is voor zwangerschap, moeten de problemen bij een man worden gezocht. Varicocele heeft een significant effect op spermatogenese, en als een man ziek is, is het waarschijnlijk dat sperma niet verschilt in eerdere activiteit.

  Als na vele pogingen om op natuurlijke wijze zwanger te worden, het niet lukt, komt in-vitrofertilisatie (IVF) te hulp, waarvoor de procedure voor het verkrijgen van het biologische materiaal van een man, dat wil zeggen sperma, "handmatig" is en conceptie in vitro plaatsvindt, gevolgd door overdracht van embryo's in de baarmoeder van de vrouw.

  Kan ik kinderen met varicocele krijgen?

  Met varicocele kunt u kinderen krijgen als de ziekte niet tot onomkeerbare stoornissen in de testikels heeft geleid, de erectie en andere belangrijke reproductieve functies niet heeft beïnvloed. Volgens de WHO-classificatie bestaat pathologie uit 3 fasen:

  • de aderen zijn in rust niet zichtbaar en worden alleen gevoeld bij het spannen - fase 1,
  • veneuze knopen worden niet visueel gedetecteerd, maar worden gepalpeerd bij onderzoek - fase 2,
  • vasodilatatie steekt door de huid, palpatie onthult dichte clusters - stadium 3.

  Praktiserende urologen onderscheiden bovendien stadium 4 van de ziekte wanneer de verwijde aderen onder het scrotum hangen. In dit stadium wordt meestal de volledige testiculaire disfunctie gediagnosticeerd.

  Bevruchting is mogelijk als er voldoende gezond sperma in het ejaculaat van een man is. Varicocele veroorzaakt alleen onvruchtbaarheid in stadia 3 en 4 van de ziekte. Pathologie vordert langzaam en veroorzaakt niet altijd lichamelijk ongemak. Je kunt zwanger worden als je man in een vroeg stadium varicocele heeft, maar later, na een paar jaar, een probleem krijgt.

  Echtgenoten vermoeden vaak niet dat een man secundaire onvruchtbaarheid ontwikkelt. Onderzoek in dergelijke gevallen is voornamelijk onderworpen aan het vrouwelijk lichaam. Hoewel varicocele geen directe bedreiging vormt voor het leven van een man, kan zijn tijdige diagnose de gezondheid op volwassen leeftijd verbeteren en vruchtbaarheidsproblemen voorkomen.

  In de vroege stadia van de ziekte zijn er veel niet-invasieve manieren om de veneuze toon te herstellen en de pathologie te stoppen. U kunt kinderen met varicocele stadium 1 of 2 krijgen en met uw arts moet worden besloten of een operatie nodig is.

  Detectie van knopen door palpatie kan chirurgische ingreep vereisen. De operatie van varicocelectomie wordt ook voorgeschreven als de resultaten van het spermogram de aanwezigheid van niet meer dan 20 miljoen sperma per 1 ml ejaculaat aantonen.

  Er zijn verschillende chirurgische procedures. Verwijdering van niet-functionele delen van aders kan algemene of lokale anesthesie inhouden. Het gebruik van laparotomietoegang vermindert de invasiviteit van de procedure, de interventie kan worden beperkt tot het verbinden van probleemgebieden van bloedvaten.

  Of zwangerschap optreedt nadat varicocele is geëlimineerd door de chirurgische methode, hangt niet alleen af ​​van de kwaliteit van de procedure. Van bijzonder belang is de herstelperiode en de naleving van alle instructies van de behandelend arts. Door de verwaarlozing van de ziekte (stadium 3) kan een derde van de mannen de vruchtbaarheid niet herstellen en kinderen krijgen na een operatie. En je kunt zwanger worden van een varicocele van je man, een paar maanden geleden verwijderd.

  De voorwaarden voor effectieve therapie zijn:

  • normale hormonale achtergrond
  • onveranderd testiculair weefsel,
  • Fase 1, 2 varicocele,
  • naleving van postoperatieve herstelvereisten.

  Als de man op tijd wordt geopereerd en de prognose positief is, kunt u een jaar na de behandeling zwanger worden. Maar zelfs een goed uitgevoerde procedure, met gunstige andere factoren, garandeert geen volledig herstel van functies. Hoewel de algehele vruchtbaarheid na de operatie met 60% toeneemt, is de spermakwaliteit niet volledig verbeterd. Dit proces is meer afhankelijk van andere lopende activiteiten.

  Regels voor revalidatie na varicocelectomie:

  • De afwezigheid van geslachtsgemeenschap (het is wenselijk om een ​​erectie uit te sluiten) in de eerste 30 dagen.
  • Sparen lichamelijke activiteit en goede rust gedurende 3 maanden.
  • Voeding en inname van vitaminecomplexen zoals voorgeschreven door een arts.
  • Tracking darmfunctie om constipatie te voorkomen.

  De combinatie van individuele factoren leidt ertoe dat ongeveer de helft van de mannen na de operatie kinderen kan krijgen. Moderne IVF-methoden geven de resterende 50% van de paren de kans op zwangerschap. Bevruchting is mogelijk met uw eigen sperma. Bij afwezigheid van materiaal van de vereiste kwaliteit wordt donorsperma gebruikt.

  Eco met varicocele

  Hoe zwanger te raken als mijn man varicocele heeft? Deze vraag verliest zijn relevantie niet. Vaak willen paren die besluiten het gezin te redden, ondanks problemen met de conceptie, hun toevlucht nemen tot de in-vitrofertilisatieprocedure.

  In veel gevallen is dit een echte methode voor een langverwachte zwangerschap, ondanks alle problemen. IVF begon relatief recent met varicocele, maar deze methode is terecht effectief. Geschikt sperma wordt gekozen uit het ejaculaat.

  Postoperatieve periode

  De mogelijkheid om kinderen te krijgen na een chirurgische behandeling van de ziekte kan worden hersteld. Het hangt van verschillende factoren af:

  1. Was er tijdig een verzoek om hulp?
  2. Zijn er hormonale storingen in het lichaam?
  3. Zijn er antisperm antilichamen?
  4. Is de revalidatie correct uitgevoerd in de postoperatieve periode.

  Na de operatie kan geen enkele arts een zwangerschap met honderd procent zekerheid garanderen. Allemaal individueel. Het is alleen bekend dat bij het aanvragen van hulp in een verwaarloosde staat, de voorspelling niet bemoedigend is, de resultaten niet goed zijn. Maar na een varicocele kunnen kinderen heel goed verschijnen.

  Spermogram na de operatie

  Is het mogelijk om zwanger te worden als mijn man varicocele heeft? Een spermogram na varicocele zal helpen om deze vraag betrouwbaar te beantwoorden. Spermogramindexen bij afwezigheid van een ramp als varicocele kan met 60% herstellen, en in sommige gevallen met 80%.

  Dat wil zeggen, na varicocele-operatie, kunt u kinderen krijgen.

  Rehabilitatie

  Het herstelproces is vrij lang - van drie weken tot een maand. Dat is de tijd die het lichaam volgens artsen nodig heeft om volledig te herstellen. Dat wil zeggen, zwangerschap na varicocele-chirurgie kan nooit meteen gebeuren.

  Het is belangrijk om de volgende aanbevelingen in deze periode in acht te nemen:

  • onthouding van geslachtsgemeenschap en zelfs van een erectie gedurende een maand,
  • zo min mogelijk fysieke activiteit (u mag zelfs niet meer dan 5-6 kg optillen),
  • vitaminecomplexen nemen zoals voorgeschreven door een arts.

  Afhankelijk van alle aanbevelingen zullen de gevolgen van varicocele-chirurgie voorspelbaarder zijn.

  Varicocele en zwangerschap, wanneer resultaten te verwachten?

  Hoe zich na de operatie te gedragen, kijk naar de video:

  In geval van een mislukte operatie

  Heeft een niet-succesvolle varicocele invloed op onvruchtbaarheid? Door een mislukte operatie treden vaak terugvallen op. Tijdens de operatie wordt de vertakking die van een ander schip vertrekt mogelijk niet opgemerkt.

  Dan verschijnt de varicocele opnieuw. Het wordt meestal een terugval genoemd, geen nalatigheid van de chirurg.

  Het is BELANGRIJK om te onthouden dat de moderne geneeskunde niet stilstaat en de mogelijkheden ervan verbluffend zijn. Het belangrijkste is om naar je gevoelens te luisteren en tijdig gekwalificeerde hulp te zoeken, zodat de ziekte niet naar een verwaarloosde toestand overgaat.

  Heeft varicocele invloed op onvruchtbaarheid? Ja dat doet het. Maar verlies nooit de hoop - dat is de sleutel tot succes! onvruchtbaarheid na varicocele chirurgie is geen 100% zin. Alle inspanningen en inspanningen worden van bovenaf beloond. Door deze obstakels moet het paar samen gaan en elkaar ondersteunen.

  Kan ik zwanger worden van varicocele? Vergeet niet dat u zwanger kunt worden van varicocele als u tijdig maatregelen neemt en de aanbevelingen van artsen opvolgt. Ondanks varicocele bij mannen kan zwangerschap bij een vrouw voorkomen. Daarom is de veelgestelde vraag onlangs: als er kinderen varicocele zullen zijn, antwoorden we dat er een dergelijke mogelijkheid is.

  Bekijk de video: Teelballen: functie en symptomen (Februari 2020).

  Laat Een Reactie Achter