Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Met welke arts moet ik contact opnemen voor aambeien?

Als u symptomen van aambeien ontdekt, moet u niet vertrouwen op zelfmedicatie, maar moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Vaak worden de klinische manifestaties van de uitbreiding van hemorrhoidale knopen verward met andere pathologieën, in verband waarmee de verkeerde behandeling wordt voorgeschreven. Daarom is een juiste diagnose belangrijk voor de diagnose.

Met welke arts contact opnemen

Allereerst wordt het aanbevolen om een ​​proctoloog te bezoeken die de nodige diagnostische maatregelen voorschrijft en, op basis van hun resultaten, de aanwezigheid van uitgebreide hemorrhoidale knopen bevestigt of ontkent. In het geval dat de uitgevoerde conservatieve behandeling geen positieve resultaten oplevert, wordt de persoon verwezen naar een chirurg voor chirurgische therapie.

Belangrijk! Chirurgie om verwijde hemorrhoidale knopen weg te snijden wordt uitgevoerd in een operatiekamer. Een persoon wordt na een paar dagen uit het ziekenhuis ontslagen, gedurende welke de toestand van het geopereerde gebied wordt gecontroleerd op complicaties.

Het is niet altijd mogelijk om een ​​gespecialiseerde arts te bezoeken die zich in dergelijke omstandigheden specialiseert. Niet in elke stad en niet in een kliniek is er een proctoloog. In dergelijke gevallen wordt het aanbevolen om een ​​therapeut te raadplegen die de juiste medicijnen zal diagnosticeren en voorschrijven. U kunt onmiddellijk een chirurg bezoeken die meer competent is in deze zaak.

Welke arts moet ik gebruiken bij aambeien?

Omdat aambeien het uiteinde van het spijsverteringskanaal beïnvloeden - het rectum, proctologen of, zoals ze volgens moderne omstandigheden worden genoemd, zijn coloproctologen verplicht om de pathologie te diagnosticeren en te behandelen. Dit zijn artsen die ziekten van de dikke darm, anus en perineum beheersen.

Volgens statistieken lijdt 1/3 van de bevolking aan ziekten van deze lokalisatie. De meest gevaarlijke aandoening is kanker, deze is moeilijk in een vroeg stadium op te sporen. Het "vermomt zich" als andere ziekten of manifesteert zich op geen enkele manier.

Een toename van hemorrhoidale knopen zal worden opgemerkt tijdens onderzoek door gynaecologen bij meisjes en vrouwen, en urologen tijdens onderzoek naar mannelijke problemen. De adolescent moet door een chirurg worden onderzocht tijdens een medisch onderzoek op het militaire registratie- en dienstverband. Artsen verwijzen patiënten door naar een coloproctoloog, leggen de behoefte aan een professionele aanpak van de behandeling van de ziekte uit.

Proctologen zijn beschikbaar in districtsziekenhuizen. Als een dergelijke specialist niet in het afspraakschema staat, moet u een afspraak maken met de chirurg. Proctologie is immers een tak van algemene chirurgie, daarom wordt kennis op dit gebied verstrekt door gekwalificeerde artsen die gratis poliklinische bezoeken afleggen (betaling wordt gedaan door het verplichte ziekenfonds).

In privéklinieken van regionale centra zijn er voldoende coloproctologen. Voordat u contact opneemt, is het beter om te vragen naar de vergunning, de categorie arts, ervaring in het specialisme. De opnamekosten kunnen instrumenteel onderzoek zijn (anoscopie, sigmoïdoscopie). Dit moet vooraf worden verduidelijkt en niet alleen financieel worden voorbereid.

Als bloedingen of acute pijn in de anus optreden, moet u een ambulance bellen. De aanval kan gepaard gaan met trombose of wurging van de knooppunten. Uitstel met hulp leidt tot weefselnecrose (necrose), een septische toestand.

Hoe een arts een diagnose stelt

In de meeste gevallen kan de juiste diagnose worden gesteld na het eerste onderzoek van de anus. Dit geldt echter alleen voor externe aambeien.Voor onderzoek moet een persoon de knie-elleboogpositie van het lichaam innemen of ze worden gevraagd om op een gynaecologische stoel te zitten (vaker betreft het vrouwen).

Tijdens een visueel onderzoek analyseert de proctoloog de toestand van de anus, let op de huid, onthult de aanwezigheid van uitgebreide knooppunten, hun grootte en locatie. Om de diagnose te bevestigen, wat moeilijk is bij het identificeren van interne aambeien, zijn aanvullende diagnostische maatregelen voorgeschreven.

Proctologist en Coloproctologist

In de geneeskunde worden de namen van de specialiteiten van artsen bepaald door de goedgekeurde "Lijst" van het ministerie van Volksgezondheid. Staatsinstellingen houden strikt toezicht op de correspondentie van de vermelding in het werkboek en de feitelijke richting van het werk. De vervanging van de naam "proctoloog" door een "coloproctoloog" in 2014 door artsen die bekend zijn met het Latijn wordt verklaard door de uitbreiding van de grenzen van de studie van pathologie van een geïsoleerd rectum naar de hele dikke darm.

Zowel de oude als de nieuwe naam werken in het dagelijks leven; de betekenis verandert niet. Artsen worden opgeleid op basis van algemene chirurgie, specialisatie duurt minimaal vier maanden.

Op de werkplek zijn coloproctologen voorwaardelijk verdeeld, afhankelijk van het medische profiel:

 • voor therapeuten - ze zijn bezig met medische methoden voor de behandeling van aambeien, parasitaire en infectieziekten van de dikke darm, de ziekte van Crohn, verschillende colitis,
 • voor chirurgen - het profiel geeft het gebruik aan van minimaal invasieve methoden, operaties voor tumoren, aambeien, verwijdering van poliepen door het endoscopische apparaat.

De eerste is een arts die aambeien behandelt met het traditionele recept voor voeding, medicijnen, medicijnen voorschrijft voor lokale en algemene blootstelling. Werkt zelden op gespecialiseerde afdelingen van ziekenhuizen. U kunt ambulant worden behandeld.

De tweede is niet in tegenspraak met de voorschriften van de therapeut, maar accepteert patiënten na mislukte pogingen om af te zien van alternatieve methoden die tot een vergevorderd stadium hebben geleid, complicaties zoals scheuren in de darmwand, chronisch bloeden met bloedarmoede, frequent pijnlijk verlies en inbreuk op interne knopen. Beoefend in operaties.

Beide soorten proctologen hebben voldoende kennis van de symptomen van aambeien, ontwikkelingsstadia, soorten therapeutische tactieken. In een gesprek met de patiënt wordt de leeftijd van de tekenen verduidelijkt, ze worden begrepen in verband met exacerbaties met de redenen die aan de behandeling zijn voorafgegaan. Zorg ervoor dat u een onderzoek uitvoert naar de anus en palpatie van het onderste rectum, anoscopie, sigmoïdoscopie. Indien nodig wordt een uitgebreid onderzoek voorgeschreven met irrigoscopie, colonoscopie.

De arts ontwikkelt een individueel behandelingsregime rekening houdend met leeftijd, bijkomende ziekten. Het bewaakt en stelt de effectiviteit van de genomen maatregelen vast. Hij stelt voor mini-chirurgie te gebruiken tijdens fase II-III (latexringen aanbrengen, sclerotherapie voor externe aambeien, ligatie van arteriële voedingsvaten) en besluit of laserbestraling, cryotherapie en thermische coagulatie geschikt zijn.

Na het gebruik van de technieken is het de taak van de coloproctoloog om exacerbaties te voorkomen en succes te behouden. Hiervoor maakt de arts de patiënt bekend met de constante vereisten voor het regime, voeding, hygiëneprocedures.

Gewoonlijk adviseren therapeutische en chirurgische artsen patiënten met secundaire aambeien, postoperatieve complicaties.

Vingerdiagnose van rectaal slijmvlies

Met behulp van vingers bepaalt de proctoloog de toestand van de weefsels van de anus, de interne slijmvliezen. Als het mogelijk was om interne hemorrhoidale knopen te detecteren, onderzoekt u hun grootte, pijnniveau.

Om het rectum te onderzoeken, wordt een persoon op zijn zij gelegd, op zijn rug, of neemt hij een positie op handen en voeten. Als neoplasmata worden gedetecteerd, zijn extra anoscopie en sigmoïdoscopie vereist.

Anoscopie

De diagnostische maatregel bestaat uit het introduceren van een speciaal apparaat in de anus, met behulp waarvan een proctoloog het rectum, zijn slijmvliezen onderzoekt op de aanwezigheid van overeenkomstige gezwellen.

Met de studie kunt u de exacte locatie van de hemorrhoidale knopen bepalen om de aanwezigheid van tumorprocessen en ontstekingsziekten te identificeren. Tijdens het onderzoek neemt de arts een uitstrijkje uit het juiste gebied en voert een biopsie uit.

Anoscopie is geschikt voor elke persoon, omdat er geen beperkingen aan zijn. De enige contra-indicatie is een ontstekingsziekte in het rectum, die in de acute fase plaatsvindt. In dit geval is, voordat anoscopie wordt uitgevoerd, verlichting van het ontstekingsproces vereist.

Ondanks de beschikbaarheid en eenvoud van het onderzoek, is het noodzakelijk om u hierop goed voor te bereiden. Niet eerder dan 12 uur vóór de studie moet de laatste maaltijd worden beëindigd. Direct voor de diagnose wordt een reinigend klysma gedaan.

Verplichtingen van een coloproctoloog

Coloproctoloog chirurg voorbereid op de behandeling van niet alleen aambeien, maar ook aangeboren pathologie van de dikke darm bij kinderen, verwondingen. Hij biedt geplande en spoedeisende zorg aan patiënten met de volgende ziekten:

 • gecompliceerde aambeien
 • rectale kloven,
 • abces,
 • poliepen,
 • cystische formaties
 • tumor.

Het doel van het ontvangen van patiënten is het selecteren van de beste manier om de ziekte te genezen. Hiervoor is een beoordeling van diagnostische informatie, informatie over de algemene toestand van het lichaam. De keuze van chirurgische optie omvat een vergelijking van de mate van risico van chirurgie en de prognose van pathologie.

De coloproctoloog biedt methoden om de patiënt voor te bereiden op een geplande operatie, verwijdert pathologische structuren en herstelt de integriteit en functionele mogelijkheden van de darm door plastische chirurgie. Postoperatief beheer moet een goed regime, voeding, lokale en algemene procedures, verbandmiddelen, voorschriftmedicijnen omvatten.

De arts moet rekening houden met de reactie van de patiënt op het geneesmiddel en zorgen voor een infectie van de postoperatieve wond. In de herstelperiode wordt groot belang gehecht aan de peristaltiek van de dikke darm. Het voorkomen van constipatie is een van de taken om terugval te verlichten.

Coloproctologist-chirurg houdt zich naast patiënten bezig met documentbeheer, het invullen van rapportage- en statistische formulieren en het analyseren van zijn werk. Verbetering van kennis en vaardigheden vindt ten minste om de 5 jaar plaats. In de cursussen ontvangt de arts nieuwe informatie over chirurgische technieken, minimaal invasieve en endoscopische behandelmethoden en de mogelijkheden van moderne diagnostische apparatuur.

Sigmoïdoscopie

Om de ontwikkeling van een oncologische ziekte uit te sluiten, worden een sigmoïde en rectum onderzocht op sigmoïdoscopie. In tegenstelling tot anoscopie, omvat sigmoïdoscopie een meer diepgaand onderzoek van de darm - tot 25 cm.

Als er beperkingen zijn aan het onderzoek (bijvoorbeeld met de ontwikkeling van een ontstekingsziekte in dit gebied), wordt een colonoscopie voorgeschreven. Dit laatste omvat de studie van het inwendige oppervlak van de darm door een endoscoop.

Hoe bereid je je voor op een doktersonderzoek?

Een afspraak maken met een coloproctoloog is het beste op je vrije dag. Dit komt door de noodzaak om het examen voor te bereiden. Voor conventionele vingeronderzoeken is een voorlopige darmreiniging wenselijk.

Gedurende een dag moet u de producten die de gisting bevorderen (gasvorming), ontlasting achterlaten. Deze omvatten:

 • melk,
 • peulvruchten,
 • kool,
 • vet vlees en vis,
 • gefrituurd voedsel
 • snoepjes,
 • zoetwaren,
 • vers gebakken goederen
 • sterke thee en koffie,
 • alcohol (inclusief bier),
 • pickles,
 • bruisend water.

Het wordt afgeraden om te roken.

'S Avonds moet u twee keer klysma's reinigen, een andere vroeg in de ochtend.Als de aandoening u niet toestaat de procedure over te dragen, kunt u rectale zetpillen met glycerine gebruiken, standaard microclysters "Microlax". Ze veroorzaken irritatie van de zenuwuiteinden van de darm en bevorderen lediging na 20 minuten.

De beste reinigingsmiddelen zijn laxeermiddelen die speciaal zijn gemaakt voor de bereiding van de darm (Dufalac, Fortrans, Lavacol). Ze moeten een dag vóór de inspectie volgens het schema worden ingenomen.

Vergeet niet om mee te nemen:

 • paspoort, verzekeringspolis, richting,
 • een luier (plotseling in de instelling zullen er geen wegwerplakens zijn)
 • overschoenen of schoenen,
 • natte doekjes.

Voor verlegen mensen adviseren wij u om vooraf een speciale broek in de apotheek te kopen. Ze bieden een gleuf in de anus.

In het geval dat de arts aanvullende bloedonderzoeken nodig heeft, is het beter om op een lege maag te komen.

Mogelijke complicaties

Het wordt aanbevolen om in het beginstadium van de ontwikkeling van pathologie met een passende behandeling te beginnen. Als u het recept van een arts mist, kunt u gevaarlijke gevolgen hebben die andere specifieke therapie vereisen.

Een van de meest voorkomende complicaties is trombose van de aambei. Bij het spannen treedt een verzakking van de oedemateuze knopen op en tijdens de reductie van de rectale sluitspier wordt een toename van hun zwelling waargenomen. Dit veroorzaakt stagnerende processen in de bloedvaten, waardoor bloed in de darm terechtkomt.

Vanwege de vertraging van de bloedstroom worden de gevallen knopen gevuld met bloedstolsels. Een persoon maakt zich zorgen over pijnklachten tijdens stoelgang, verhoogde zwelling. Tijdens een visueel onderzoek worden tumoren met een onregelmatige vorm gedetecteerd.

Een andere complicatie van aambeien is paraproctitis - een ontstekingsproces met een purulent karakter. Ontsteking ontwikkelt zich in weefsels nabij het rectum, vaak in het onderhuidse weefsel. Paraproctitis heeft een acuut en chronisch verloop.

Acute ontsteking ontstaat als persoonlijke hygiëne niet wordt waargenomen in aanwezigheid van microtrauma's in de anus. Het neemt een chronische vorm aan in geval van een vroegtijdige start van de behandeling. Onder de kenmerkende symptomen zijn algemene malaise, koorts, koude rillingen, pijn in het getroffen gebied.

Een andere complicatie is de generalisatie van het etterende proces in het bekken, urethra (bij mannen) en de vagina (bij vrouwen). In dit geval is de enige redding antibacteriële therapie binnen en ontstekingsremmende medicijnen lokaal.

Bloeden is een veel voorkomende complicatie van aambeien, die de ontwikkeling van bloedarmoede kunnen veroorzaken - bloedarmoede. Tijdens de stoelgang raken de wanden van de knooppunten gewond, wat bijdraagt ​​aan de afgifte van bloed. De laatste heeft geen tijd om te herstellen, wat bloedarmoede veroorzaakt.

Is het onderzoek van een coloproctoloog altijd pijnlijk?

De arts, die het onderzoek uitvoert, houdt rekening met de mogelijke pijnlijke reactie van de patiënt, gespannen situatie, onrust. Daarom probeert hij langzaam te handelen en verbaal contact te houden. De palpatieprocedure is meestal pijnloos, maar onaangenaam.

Voor pijn in de anus wordt een wattenstaafje met een dicainzalf ingebracht, de sfincter wordt van buitenaf gesmeerd met lidocaïne-gel. Anesthesie treedt op na 20 minuten. Pas dan steekt de arts een vinger in.

Als een blauwzwarte knoop van buitenaf zichtbaar is, wordt het onderzoek niet uitgevoerd. De patiënt heeft een dringende verwijdering van dood weefsel nodig.

Waarom moet ik naar een dokter?

Symptomen van aambeien compliceren het leven van een persoon aanzienlijk, veranderen zijn karakter. Tekenen van ziekte zijn onder meer:

 • pijnlijke stoelgang
 • bloeden uit beschadigde knopen,
 • huilen van de huid rond de anus met irritatie, jeuk, erosie,
 • gevoel van externe "bultjes onder de huid" of een vreemd lichaam in het anale kanaal.

Het gebrek aan constante behandeling schept de voorwaarden voor het verschijnen van scheuren, scheuren en ettering. Stilstaand veneus bloed in de knopen vormt stolsels, trombose van het lumen van het vat.Acute trombose verstoort de voeding van weefsels, veroorzaakt ischemie en necrose. De toestand van de patiënt gaat gepaard met hevige pijn, intoxicatie.

Als de trombus samen met de knoop niet tijdig wordt verwijderd, treedt er verval op en treedt bloeding op. Bacteriële infectie van scheuren wordt snel toegevoegd vanuit de darmen. Distributie vindt plaats in het weefsel rond het rectum. Er is een dreiging van abces, sepsis, de vorming van fistels in aangrenzende organen.

Gelanceerde gevallen vereisen veel grotere inspanningen en uitgebreide chirurgische ingrepen in de behandeling. Daarom is het beter om maatregelen te nemen die door uw arts worden aanbevolen tegen aambeien in de beginfase, zonder te wachten op de voortgang van het proces.

Welke andere arts in de kliniek kan aambeien genezen?

Bij afwezigheid van een coloproctoloog in de kliniek worden patiënten opgenomen:

 1. De lokale therapeut vermoedt de ziekte op basis van symptomen, schrijft medicijnen voor, lokaal rectale zetpillen om pijn en ontsteking te verlichten. Ze zal een digitaal onderzoek, anoscopie, niet grondig kunnen uitvoeren. Verwijst u naar de dichtstbijzijnde kliniek waar een specialist is.
 2. Verloskundige-gynaecoloog - ziet externe aambeien bij patiënten tijdens zwangerschap en onderzoek in de postpartum-periode. Medicijnen die geen contra-indicaties hebben voor moeder en foetus, met lactatie. Na de bevalling zal ze een vrouw doorverwijzen naar een proctoloog.
 3. Chirurg - kan tijdelijk een proctoloog vervangen, een digitaal onderzoek uitvoeren, de nodige medicijnen voorschrijven. Afhankelijk van het stadium van de ziekte zal hij een kliniek aanbevelen waar het beter is om een ​​operatie te ondergaan.

Bij de diagnose en behandeling van aambeien leidt verlegenheid tot een ongecontroleerd loopproces in het veneuze systeem van het bekken. Hoe langer de patiënt pijn lijdt, hoe moeilijker het is om de ziekte te stabiliseren. Het risico op complicaties en dringende chirurgische ingrepen groeit. Tijdige toegang tot een arts, de keuze van een therapiemethode kan de pijnlijke tekenen van de vierde fase van aambeien voorkomen.

Als gevolg hiervan komen aambeien voor bij vrouwen

In tegenstelling tot mannelijke aambeien, kan de vrouwelijke vorm van de ziekte zich ontwikkelen als gevolg van omstandigheden die onafhankelijk zijn van de levensstijl, bijvoorbeeld wanneer een vrouw zwanger is. De fenomenen die aambeien bij vrouwen veroorzaken, verschillen ook: als bij mannen onjuiste voeding als de overheersende factor wordt beschouwd, wordt deze rol bij vrouwen gespeeld door onvoldoende bloedcirculatie door druk op de interne organen van de groeiende baarmoeder en andere fysiologische veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap.

In de afgelopen jaren zijn gevallen van het optreden van de ziekte bij vrouwen frequenter geworden als gevolg van een onjuist gekozen dieet. Dus een te ijverige reiniging van de darmen met behulp van folkremedies of apotheekgeneesmiddelen is de tweede meest voorkomende oorzaak van aambeien bij vrouwen. En dit is niet verrassend, want tegen de achtergrond van het beperken van de hoeveelheid voedingsstoffen en sporenelementen die de bloedvaten ondersteunen in toon, is er een constante irritatie van de darmen met laxeermiddelen.

De erfelijke aanleg voor vaatwandzwakte blijft echter de belangrijkste factor die de waarschijnlijkheid van aambeien bij vrouwen beïnvloedt. Het volgende kan het begin van negatieve veranderingen veroorzaken:

 • zwangerschap en bevalling
 • anale seks
 • darmreiniging
 • stressvolle situaties
 • gewichtheffen
 • voedingsfouten die constipatie of diarree veroorzaken.

Bijna al deze punten hebben een plaats in het leven van het eerlijkere geslacht, en daarom veroorzaakt de vraag of vrouwen aambeien hebben vaak een glimlach bij specialisten. Natuurlijk gebeurt het, maar deze ziekte wordt niet altijd verwaarloosd bij vrouwen, omdat vrouwen zich meer zorgen maken over hun gezondheid dan mannen.

Welke arts behandelt aambeien

Wanneer er onaangename symptomen optreden die kenmerkend zijn voor aambeien, proberen vrouwen zo snel mogelijk een afspraak met een arts te maken.Ondertussen weten maar weinigen precies welke arts aambeien bij vrouwen behandelt. Ondertussen houdt een afzonderlijke tak van de geneeskunde, proctologie, zich bezig met rectale pathologieën, waaronder aambeien. En artsen die moeten gaan met klachten van ongemak en pijn in het rectum worden proctologen en coloproctologen genoemd.

Hun competentie omvat:

 • de eerste benoeming van patiënten met klachten van ongemak, pijn of bloeding in het rectum,
 • diagnostisch onderzoek
 • diagnostische procedures met behulp van apparatuur (anoscopie, sigmoïdoscopie),
 • behandeling van aambeien met behulp van minimaal invasieve of chirurgische methoden.

In de regel proberen proctologen de redenen vast te stellen waarom aambeien bij vrouwen verschijnen om correct behandelmethoden te ontwikkelen en een plan van preventieve maatregelen te ontwikkelen die de ontwikkeling van de ziekte kunnen vertragen en nieuwe exacerbaties kunnen voorkomen.

Naar welke artsen kan ik gaan, behalve proctologen

Deze vraag interesseert velen, omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om een ​​afspraak te maken met een gekwalificeerde proctoloog. Om de situatie met de ziekte niet te starten, denkend aan welke arts aambeien bij vrouwen behandelt, als er geen proctoloog in de kliniek is, wordt het aanbevolen om de artsen van de volgende specialiteiten te bezoeken voor een voorlopige behandeling:

 • Gynaecoloog - dit advies is relevant voor zwangere vrouwen die zijn geregistreerd in de prenatale kliniek,
 • therapeut - ondanks het ontbreken van een volledig onderzoek, kan deze arts symptomatische middelen adviseren en een verwijzing naar een proctoloog geven,
 • chirurg - specialisten op dit gebied tijdens de ontwikkeling van het beroep bestuderen ziekten van de dikke darm en het rectum en kunnen daarom een ​​onderzoek uitvoeren en een voorlopige behandeling voorschrijven.

Belangrijk! Vergeet niet dat elke specialist het beste door een specialist kan worden behandeld en proctology is geen uitzondering. Alleen een proctoloog kan een gekwalificeerde behandeling plannen en uitvoeren.

Wat bedreigt niet de behandeling van aambeien

Voor professionals die aambeien bij vrouwen behandelen, is positieve dynamiek belangrijk. Sommige proctoloogpatiënten voldoen echter niet altijd aan de aanbevolen behandelingsmethoden, of vergeten zelfs helemaal dat ze een langdurige behandeling nodig hebben. Zo'n verwaarlozing van de eigen gezondheid kan tot veel complicaties leiden:

 • bloedarmoede door ijzertekort als gevolg van bloedverlies, zelfs als gevolg van lichte bloedingen uit het rectum,
 • tromboflebitis van hemorrhoidal knopen (acute hemorrhoidal trombose),
 • etterende paraproctitis,
 • chronische anale fissuur.
 • anale incontinentie (fecale incontinentie).

Een even gevaarlijk gevolg van het niet behandelen van aambeien is ernstig oedeem van de anus, waardoor ontlasting onmogelijk zal zijn.

Wat is een ziekte?

Voordat u begint te begrijpen wat voor soort arts aambeien bij vrouwen behandelt, raden we u ten zeerste aan om uzelf vertrouwd te maken met de theoretische basisinformatie over de oorzaak van deze aandoening. Als u dit doet, verdwijnt de vraag van een medisch specialist vanzelf. Bovendien zal dergelijke kennis het voorkomen van aambeien in de toekomst voorkomen. Vooral als u alle aanbevelingen uit ons artikel volgt.

Aambeien zijn een vrij veel voorkomende ziekte bij beide geslachten, wat veneuze ontsteking is in de submukeuze laag van het rectum. Ook wordt tegen de achtergrond van deze aandoening vaak een verzwakking van de vaatwanden waargenomen. Bovendien zijn bepaalde onaangename symptomen kenmerkend voor aambeien, die zelfs de meest nonchalante patiënten niet kunnen nalaten op te merken. Zie de onderstaande lijst voor meer informatie:

 1. De eerste fase is ongemak tijdens stoelgang. Een persoon ervaart een onaangenaam gevoel bij het uitscheiden van ontlasting. Bovendien hangt deze toestand niet af van de vorm van de ontlasting, daarom neemt het gevoel van ongemak niet weg, zelfs bij diarree.
 2. De tweede fase is acute pijn en bloeden. Na verloop van tijd wordt ongemak pijnlijk, wat vaak gepaard gaat met het vrijkomen van een kleine hoeveelheid bloed.
 3. De derde fase - bloedknopen vallen uit. Het is in dit stadium van de ontwikkeling van de ziekte dat een persoon volledig voelt hoe onaangenaam het is.

Om de ontwikkeling van de ziekte te voorkomen, moet u tijdig contact opnemen met een ervaren specialist. Dit kan het beste in de vroege stadia worden gedaan, wanneer je jeuk in de anus of de aanwezigheid van een vreemd voorwerp in het rectum voelt. Als je deze belangrijke regel negeert, kan het genezen van aambeien behoorlijk moeilijk zijn. De ziekte kan verergeren tot een chronisch stadium, waarna het zich van tijd tot tijd met onaangename symptomen zal manifesteren.

Oorzaken van de aandoening

In het volgende gedeelte zult u ontdekken welke van de artsen aambeien bij vrouwen behandelt. U had echter nooit gedacht dat een bezoek aan de kliniek had kunnen worden vermeden als de patiënt op de hoogte was van de oorzaken van de ziekte. Als alles min of meer duidelijk is bij mannen (aambeien optreden als gevolg van onjuist dieet of gewichtheffen), dan is niet iedereen op de hoogte van de factoren die het optreden van pathologie bij eerlijke seks veroorzaken:

 • stressvolle situaties kunnen de ontwikkeling van verschillende aandoeningen veroorzaken,
 • voedingsfouten - het eten van voedsel dat diarree en constipatie veroorzaakt,
 • anale seks - de geslachtsdelen van een man zijn misschien te breed,
 • bevalling - overspanning tijdens dit proces is gebruikelijk,
 • zwangerschap - de baarmoeder drukt vaak op de interne organen,
 • gewichtheffen, bijvoorbeeld in de sportschool of op het werk,
 • darmreiniging, vooral in het geval van zelfmedicatie.

Vrijwel elk van deze items heeft een plaats in het leven van de meeste schoonheden. Natuurlijk kan de ziekte helemaal niet en niet op elke leeftijd voorkomen. Als u zich echter afvraagt ​​wat voor soort arts een vrouw met aambeien eerst moet contacteren, dan zullen wij u zeker helpen om het te beantwoorden. In de volgende sectie vindt u gedetailleerde informatie hierover, evenals enkele aanbevelingen die nuttig kunnen zijn voor de patiënt.

Welke arts behandelt aambeien bij vrouwen?

Deze vraag windt bijna elke vrouw op die onaangename symptomen begon te ervaren. En dit is zeer lovenswaardig, omdat zelfmedicatie in dit geval een verslechtering van het welzijn kan veroorzaken. Ondertussen weet niet elke schoonheid welke van de medisch specialisten betrokken is bij de behandeling van dergelijke aandoeningen. Speciaal voor onze lezers, antwoorden wij: een arts die aambeien bij vrouwen behandelt, wordt een proctoloog genoemd. Zijn competentie omvat:

 • primaire inname van patiënten met rednecks voor ongemak in het rectum,
 • diagnostisch onderzoek van de anus om een ​​ziekte op te sporen,
 • verschillende diagnostische procedures, zoals anoscopie,
 • behandeling van aambeien met behulp van chirurgische en minimaal invasieve methoden.

Elke gekwalificeerde proctoloog zal eerst proberen de oorzaak te bepalen die tot het ontstaan ​​van deze ziekte heeft geleid. Om dit te doen, kan hij een aantal vragen van intieme aard stellen, wees niet bang. Een vergelijkbare procedure is noodzakelijk om een ​​hoogwaardige behandeling voor te schrijven en een plan met preventieve maatregelen te ontwikkelen. Aambeien kunnen immers weer verschijnen, wat nog meer onaangename sensaties met zich meebrengt.

Kan ik andere specialisten contacteren?

Nu weet je de naam van de arts voor aambeien bij vrouwen. Niet elke kliniek heeft echter een proctoloog. Dit geldt met name voor instellingen die zich in kleine steden bevinden. In deze gevallen kunnen andere specialisten te hulp komen, wiens competentie ook de behandeling van aambeien omvat. De lijst met artsen voor vrouwen is bijzonder breed. Het ziet er zo uit:

 • gynaecoloog - het is vooral belangrijk om deze specialist voor zwangere vrouwen te bezoeken, omdat aambeien vaak kunnen worden veroorzaakt door baarmoedergroei,
 • therapeut - deze arts zal geen volledig onderzoek kunnen uitvoeren, maar hij zal de patiënt middelen voorschrijven die onaangename symptomen kunnen elimineren,
 • chirurg - een specialist in dit beroep, is vaak betrokken bij de behandeling van colonziekten.

Vergeet echter niet dat alleen een gekwalificeerde specialist het probleem aankan. Daarom moet u afzien van het bezoeken van privéklinieken met een dubieuze reputatie. De hoofdtaak van dergelijke instellingen is om zoveel mogelijk kwalen aan de patiënt te 'schrijven', evenals betaalde behandelingen in hun ziekenhuis voor te schrijven. Probeer alleen contact op te nemen met artsen waarvan de hoge kwalificaties worden bevestigd door jarenlange ervaring en beoordelingen van dankbare patiënten.

Voorbereiding op afspraak met een proctoloog

We hopen dat je nu geen twijfel meer hebt welke arts je met een aambei naar een vrouw moet gaan. Elke patiënt moet echter begrijpen dat de proctoloog zich zorgvuldig moet voorbereiden op de onderzoeksprocedure. Anders kan de arts de persoon verwijten dat hij zich niet aan de elementaire regels houdt of zelfs de patiënt naar huis sturen. De onderstaande lijst bevat alleen de basisregels die elke patiënt met darmongemakken moet volgen:

 1. Zorg ervoor dat u de darmen ledigt, omdat de aanwezigheid van ontlasting in het lichaam het onderzoek aanzienlijk kan bemoeilijken. Dit kan op een natuurlijke manier, met behulp van een laxerend medicijn of zelfs met behulp van een klysma. De laatste optie heeft de meeste voorkeur, omdat hiermee niet alleen de darmen van ontlasting kunnen worden verwijderd, maar ook de onaangename geur die tijdens de procedure kan optreden, kan worden verwijderd.
 2. Eet in de ochtend en de avond ervoor geen maaltijd. Dit is zelfs niet nodig zodat het voedsel geen ontlasting wordt. Alleen een arts kan de patiënt sturen voor een bloedtest. Welnu, iedereen weet dat het het beste is om een ​​dergelijke procedure op een lege maag uit te voeren. Anders kunnen de resultaten onnauwkeurig blijken te zijn, dus u zult moeten terugkeren om de analyses opnieuw te maken. Maar water kan in onbeperkte hoeveelheden worden gedronken.
 3. Maak je klaar voor een mogelijke ziekenhuisopname. Dit geldt met name voor patiënten met een gevorderd stadium van de ziekte (wanneer het rectum uit de anus zakt). Neem daarom van tevoren alles mee wat u nodig heeft (hygiëneartikelen, schone kleding, enzovoort). Informeer uw familieleden ook dat ze u mogelijk moeten bezoeken in de kliniek en bepaalde voedingsmiddelen mee moeten nemen.

Maar vergeet niet de algemene regels die iedereen die de kliniek bezoekt, moet volgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om overschoenen te dragen zodat andere patiënten het stof dat u op de vloer achterlaat niet inademen. Neem ook alle benodigde documenten mee: paspoort, medisch beleid, medisch dossier en zelfs de medische geschiedenis, als deze in uw handen is. Koop voor het geval een klein washandje om het tijdens het onderzoek onder uzelf te leggen.

Welke procedures kunnen worden voorgeschreven?

De vraag naar de naam van de arts die aambeien bij vrouwen behandelt, is verre van de enige die in de hoofden van patiënten opkomt. Veel mensen zijn ook bang voor die procedures die door een medische professional kunnen worden voorgeschreven. Maar het geheel is onwetendheid. Daarom raden we u aan om vertrouwd te raken met de hoofdlijst van procedures die op u wachten in het kantoor van de proctoloog en om erachter te komen wat ze zijn.

 1. Anoscopie. De proctoloog is 'gewapend' met een speciaal apparaat dat een anoscoop wordt genoemd, waarna het in de dikke darm wordt ingebracht tot een diepte van 10 tot 12 centimeter van de anale ring. Een vergelijkbare procedure stelt u in staat om het slijmvlies van een orgaan te bestuderen om een ​​betere behandeling voor te schrijven.
 2. Sigmoïdoscopie.Met deze techniek kunt u verder gelegen delen van de darm bestuderen, omdat het instrument op een afstand van 25 centimeter van de anale ring wordt ingebracht. Deze techniek wordt voorgeschreven in zeldzame gevallen waarin de oorzaken van aambeien niet volledig worden begrepen.
 3. Colonoscopie. Een uitgebreide versie van endoscopie, waarbij een medisch specialist het onderste deel van het spijsverteringskanaal onderzoekt met behulp van een speciale sonde die door de anus wordt ingebracht. Deze procedure wordt als vrij duur beschouwd, daarom hebben niet alle ziekenhuizen het.
 4. Bariumklysma. Welnu, deze röntgenoptie omvat het gebruik van een speciale contrastoplossing, waarmee u nauwkeurige foto's van het rectale slijmvlies kunt krijgen. De techniek is bijna pijnloos en een van de meest moderne.

Elk van de bovenstaande procedures wordt alleen voorgeschreven nadat de arts met de patiënt heeft gesproken en een bepaald beeld van het klinische geval heeft ontvangen.

Wie is een coloproctoloog-chirurg?

Een andere specialist waarmee u de vraag kunt beantwoorden welke arts contact moet opnemen met een vrouw met aambeien. Coloproctologist chirurg is een smallere specialisatie van de arts die acute vormen van rectale ziekten behandelt. Als u wordt aanbevolen om een ​​onderzoek met hem te ondergaan, moet dit niet worden verwaarloosd. Anders kan de ziekte zich ontwikkelen tot een zeer moeilijk stadium.

In de regel worden patiënten alleen naar deze specialist gestuurd als conservatieve behandelingsmethoden (bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen) niet de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Bovendien zal een coloproctoloog-chirurg gewoon onmisbaar zijn als de toestand van de patiënt sterk verslechtert en de ernstiger stadia van aambeien zich met een enorme snelheid beginnen te ontwikkelen. Hoe het ook zij, een dergelijke specialist kan zelfs de ernstigste pathologieën elimineren.

Dus als u zich afvraagt ​​welke arts u met een vrouw met aambeien kunt contacteren, klinkt de naam van dit beroep misschien als een antwoord. Een expert kan niet alleen de toestand van de patiënt in een korte periode beoordelen, maar ook de optimale behandelingsmethode voorschrijven. In de regel verwijst dit naar chirurgische ingrepen. Je moet echter niet bang zijn. Het risico op complicaties door rectale chirurgie is uiterst onwaarschijnlijk.

Nu weet je nog meer informatie over welke arts aambeien bij vrouwen behandelt. Hoewel in alle eerlijkheid het vermelden waard is dat deze specialist ook mannen behandelt. Nou, aambeien zijn gewoon de meest voorkomende aandoening die een chirurg-coloproctoloog kan elimineren. In sommige gevallen heeft de specialist ook te maken met ernstiger gevallen, maar dit is een heel ander verhaal.

Wat gebeurt er als de ziekte lange tijd niet wordt behandeld?

Nu weet je welke arts naar aambeien bij vrouwen zoekt. Veel dames weigeren echter alleen de kliniek te bezoeken omdat ze zich schamen voor de onderzoeksprocedure zelf. In dit geval moet worden begrepen dat als aambeien niet op tijd op kwaliteitsbehandeling reageren, de situatie meerdere keren zal verslechteren en onaangename symptomen het leven van de patiënt ernstig ongemakkelijk zullen maken. Hier is slechts een kleine lijst van de gevolgen die kunnen optreden:

 • bloedarmoede door ijzertekort - een ziekte die optreedt als gevolg van bloedverlies,
 • tromboflebitis van aambeien - een van de meest onaangename aandoeningen,
 • etterende paraproctitis - pus begint zich op te hopen in de anus,
 • chronische anale kloven veroorzaken ernstige pijn,
 • anale incontinentie - fecale incontinentie.

Vergeet ook niet het sterkste gevolg, dat kan worden veroorzaakt door een langdurig gebrek aan behandeling voor aambeien - een oedeem van de anus, dat niet alleen gepaard gaat met pijn in het rectum, maar ook met fecale incontinentie. Het is buitengewoon moeilijk om een ​​dergelijke aandoening te genezen.Onnodig te zeggen, hoeveel ongemak kan hij het leven van een persoon brengen? Neem daarom altijd op tijd contact op met de kliniek voor hulp.

Preventieve maatregelen

Nu weet je goed wie aambeien bij vrouwen kan behandelen. Artsen zullen de patiënt zelfs kunnen redden van gevorderde stadia van de ziekte, als hij naar hen toe komt voor een afspraak en alle nodige procedures ondergaat. Het is echter het gemakkelijkst om verschillende preventieve maatregelen te volgen die de ziekte in de toekomst helpen voorkomen. Hier zijn slechts de belangrijkste die patiënten worden aanbevolen om zonder falen te presteren:

 • voeding met voedingsmiddelen die vezels en vitamines bevatten,
 • weigering van lichamelijke inspanning, hardlopen en fietsen,
 • naleving van de basisregels voor hygiëne van het perineum.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat, om te voorkomen dat aambeien in de juiste richting "werken", een vrouw zich moet onthouden van verschillende diëten zodat haar ontlasting kan normaliseren. Dit betekent echter niet dat je alles kunt eten. Het is noodzakelijk om een ​​gezond en uitgebalanceerd dieet op te stellen, maar het lichaam mag geen tekort hebben aan koolhydraten, eiwitten, vetten en andere nuttige elementen die nodig zijn voor het normale leven.

Waarom de ziekte niet weggaat

Stel dat u nu niet alleen weet welke arts u met een aambei naar een vrouw moet gaan, maar dat u al een kantoor van een specialist hebt bezocht. Het is verre van een feit dat de ziekte na enkele dagen behandeling onmiddellijk zal verdwijnen. In sommige gevallen kan een onaangenaam symptoom de persoon geruime tijd storen en zullen zichtbare verbeteringen niet worden waargenomen. Meestal gebeurt deze ontwikkeling van evenementen om de volgende redenen:

 • lage kwalificatie van een specialist - een arts die aambeien bij vrouwen behandelt, houdt mogelijk niet triviaal rekening met de mate van ziekte, waardoor ze de verkeerde medicijnen zal selecteren om de aandoening te behandelen,
 • niet-naleving van instructies van een medisch specialist is een van de meest voorkomende en extreem slechte gewoonten die kenmerkend zijn voor de meeste moderne patiënten,
 • structurele kenmerken van het lichaam - in sommige gevallen wordt een zichtbaar effect niet waargenomen als gevolg van chronische veneuze insufficiëntie of een andere aandoening die niet door de arts werd overwogen.

Vergeet ook niet dat sommige patiënten de voorkeur geven aan alternatieve therapie, die in veel gevallen gewoon nutteloos is, vooral als het gaat om de behandeling van acute ziekten. Zelfs als u meerdere keren succesvol met aambeien moest omgaan voordat u een infusie van medicinale kruiden gebruikte, betekent dit niet dat het weer effectief zal zijn (het lichaam kan immuniteit voor hen ontwikkelen).

Over het algemeen is zelfmedicatie een van de meest voorkomende redenen waarom een ​​persoon niet aan deze of die aandoening lijdt. Vergeet niet dat, zelfs als u precies weet over de effectiviteit van een bepaald medicijn, dit geen reden is om het overleg met een specialist te verwaarlozen. In de meeste gevallen stoppen mensen met uitzonderlijk onaangename symptomen en blijft de oorzaak van het probleem in het lichaam.

De vraag welke arts met een aambei naar een vrouw moet gaan, is echt heel relevant. Immers, als de patiënt naar een ongepaste specialist gaat, zal ze de ziekte veel langer moeten behandelen. Probeer daarom de kliniek te bezoeken waar een proctoloog is, omdat hij een gedetailleerd onderzoek van het lichaam kan uitvoeren en behandelingsmethoden kan selecteren die exclusief voor u geschikt zijn.

Conclusie

We hopen dat je nu beter begrijpt welke arts aambeien bij vrouwen behandelt. Ja, de procedure voor het onderzoeken van de anus kan voor iedereen verwarrend zijn, maar elke patiënt moet begrijpen dat zijn gezondheid veel belangrijker is. Er is niets mis met het bezoeken van een proctoloog, zelfs voor preventieve doeleinden. En als dit of dat symptoom je stoort, doe het dan zonder falen.Anders zullen aambeien u langdurig ongemak bezorgen of zich zelfs ontwikkelen tot een ernstiger vorm, die nauwelijks op de behandeling reageert.

Oorzaken van de ziekte

Het mechanisme van aambeien kan als zowel erfelijk als verworven worden beschouwd, de primaire basis (als een onafhankelijke ziekte) of secundair (als een gelijktijdig symptoom van andere ziekten).

Experts weten niet helemaal zeker wat de ware oorzaak van deze ziekte is. maar er zijn verschillende sleutelfactoren die van invloed zijn op en bijdragen aan de ontwikkeling van aambeien:

 1. Chronische constipatie en diarree.
 2. Spierspanningen tijdens stoelgang.
 3. Verhoogde buikdruk.
 4. Onjuist dieet met weinig vezels.
 5. Lang zittend op het toilet.
 6. Genetische aanleg voor een ziekte zoals aambeien.

De stadia van aambeien bij mannen

In overeenstemming met de ontwikkeling van het ontstekingsproces het is gebruikelijk om 4 stadia van aambeien te onderscheiden:

 1. Zonder verzakking, een stadium dat gepaard gaat met regelmatig bloeden tijdens stoelgang.
 2. Periodiek - de fase van aambeien, die zich ontwikkelt onder invloed van een belasting (ontlasting, gewichtheffen), spontane reductie.
 3. Regelmatig - in dit stadium kan de ziekte door patiënten alleen worden gecorrigeerd met behulp van zetpillen en zalven.
 4. Permanent - aambeien die zelfs optreden met minimale of onbeduidende belasting, die niet onafhankelijk kunnen worden gerepareerd.

Symptomen en manifestaties

De belangrijkste tekenen van aambeien, waaraan meestal aandacht wordt besteed tijdens de ontwikkeling van de ziekte, worden voornamelijk toegeschreven aan:

 • extreme jeuk, zwelling en pijn in de anus,
 • irritatie en pijn rond de anus,
 • fecale lekken en bloedafvoer,
 • bloedarmoede, zwakte, bleekheid van de huid als gevolg van bloedverlies.

Voordat we verder gaan met het bespreken van de vraag: "Welke arts behandelt aambeien bij mannen?", Laten we het hebben over de mogelijke problemen die zich tijdens de behandeling kunnen voordoen.

Diagnose van de ziekte

Met welke arts moet ik contact opnemen met een man met aambeien? In de meeste gevallen, om een ​​ziekte zoals aambeien te diagnosticeren voldoende visuele inspectie door een coloproctoloog.

echter, voor bevestiging en nauwkeurige diagnose zijn soms aanvullende onderzoeken vereist, om te controleren op de aanwezigheid of afwezigheid van anomalieën in de anus: rectale analyse, sigmoïdoscopie (rectoscopie) of colonoscopie, met een endoscopisch onderzoek met een sigmoïdoscoop, die in een buisje wordt geplaatst en vervolgens in het rectum wordt ingebracht.

Tegenwoordig is het een van de meest nauwkeurige en betrouwbare methoden in de proctologie voor de diagnose van aambeien. Laten we het samenvatten: de arts die aambeien behandelt, is een coloproctoloog.

Nu je weet met welke arts je aambeien moet behandelen, willen we je waarschuwen dat de symptomen van aambeien vergelijkbaar zijn met andere ziekten en over welke we in het onderstaande gedeelte zullen praten.

Gelijkenis van symptomen met andere ziekten

Er zijn veel ziekten van het rectum (PC), waarvan de symptomen erg lijken op het verloop van dit pathologische proces, wat in wezen de diagnose van aambeien moeilijk maakt.

Velen van hen zijn veel gevaarlijker dan aambeien en kunnen ernstige gevolgen hebben, zelfs de dood:

 • kanker: melanoom, adenocarcinoom, kanker van Paget, plaveiselcelcarcinoom,
 • PC-prolaps, vergelijkbaar met de 3e en 4e fase van aambeien,
 • condylomen van het perianale gebied, actimycosis, tuberculeuze paraproctitis en chancre van het anale kanaal,
 • neurodermitisvergezeld van chronische anale jeuk,
 • bloedarmoede veroorzaakt door een verandering in de verhouding rode en witte bloedcellen,
 • proctitis met acute of chronische ontsteking van het slijmvlies.

Behandeling proces

Mannen boven de 50 worden geadviseerd om elke 3-5 jaar regelmatig een proctoloog te bezoeken. Om gekwalificeerde hulp en specialistisch advies te ontvangen, moet u een arts raadplegen die aambeien behandelt - een proctoloog (coloproctoloog). Onlangs is er een neiging geweest om de ziekte te "verjongen". U vindt hier informatie hierover, maar ook over tiener-aambeien kunt u hier lezen.

De meeste patiënten denken dat dit twee verschillende artsen zijn. In feite is dit niet zo.

In overeenstemming met de eisen van internationale normen in de geneeskunde, werd de specialiteit aan het einde van de jaren 90 omgedoopt tot "coloproctologie". Dus als u geïnteresseerd bent in: "Welke arts moet ik met aambeien raadplegen als er geen proctoloog is?", Antwoorden wij: "Neem contact op met een coloproctoloog."

Voor onderzoek moet een coloproctoloog een darmreiniging uitvoeren van ontlasting met een reinigend klysma. Het is voldoende om anderhalve liter warm gekookt water te gebruiken.

De procedure wordt twee keer aanbevolen: 's avonds, aan de vooravond van een bezoek aan het ziekenhuis, en onmiddellijk een paar uur voor het onderzoek door een arts.

Een dieet dat van het dieet is uitgesloten, helpt vóór het onderzoek om gasvorming te voorkomen: bruin brood, rauw fruit en groenten, peulvruchten, zuivelproducten.

Samenvattend, als u zich nog steeds afvraagt: "Welke arts in de kliniek moet aambeien behandelen?", Dan antwoorden wij: "Aan een coloproctoloog of gewoon een proctoloog."

Tips en trucs

Hier zijn enkele nuttige tips om aambeien te voorkomen:

 1. Voorzichtigheid is geboden om frequente constipatie of diarree te voorkomen.
 2. Dieet en voeding moeten voedingsmiddelen bevatten die rijk zijn aan vezels. Het is raadzaam om veel vloeistoffen te drinken.
 3. Actieve levensstijl met lichaamsbeweging.
 4. Probeer af te komen van de slechte gewoonte om lange tijd op het toilet te zitten met een krant, tijdschrift of tablet.
 5. Gebruik zacht toiletpapier van hoge kwaliteiten vermijd overmatig wissen.

Met welke arts moet ik contact opnemen voor aambeien?

Dus, wie behandelt aambeien, welke arts doet dit, wie we al zijn gaan ontdekken - Dit is een coloproctoloog. En als je je plotseling zorgen begon te maken over pijn en bloederige afscheiding uit de anus, moet je hem snel bezoeken.

Aambeien zijn een nogal verraderlijke ziekte en de belangrijkste symptomen zijn vergelijkbaar met de symptomen van oncologie van het rectum of een van de delen van de dikke darm, anusscheuren en andere zeer ernstige pathologieën. En alleen een professional kan na een interview een anamnese opstellen en indien nodig zorgvuldig diagnosticeren, bepalen welke ziekte u heeft overvallen. En dit is erg belangrijk voor de patiënt, omdat de therapie in dit geval specifiek gericht is op het bevrijden van aambeien. En als u een andere diagnose stelt, bijvoorbeeld darmkanker, zult u zelfs uw leven redden, omdat u geen kostbare tijd verliest.

Wanneer een proctoloog bezoeken?

Vaak veroorzaakt een ziekte een bepaalde fysiologische toestand van een persoon in verschillende stadia van zijn leven. Neem daarom contact op met een proctoloog:

 • in de laatste drie maanden van de zwangerschap en na de geboorte van de baby. Bijna 70% van de vrouwen tijdens de zwangerschap of na de bevalling ervaart symptomen die lijken op aambeien, bijvoorbeeld verzakking van aambeien,
 • kort voor de climacterische periode van een vrouw, tijdens zijn loop,
 • in aanwezigheid van grote overgewicht,
 • als je overdag een beetje beweegt, veel moet zitten vanwege bepaalde omstandigheden,
 • tijdens de revalidatieperiode van postoperatieve aambeienchirurgie,
 • na veertig jaar als uw naaste familieleden hebben geleden aan darmkanker.

Omdat de ziekte in het beginstadium bijna asymptomatisch is, moet elke persoon ten minste eenmaal per jaar een profylactisch onderzoek ondergaan met zorg voor zijn gezondheid.

Vergeet niet dat zelfs kleine kinderen vatbaar zijn voor de ziekte. Daarom, als je merkt dat hij huilt als hij naar het toilet gaat, heeft hij pijn. En dit is een gelegenheid om naar de dokter te gaan.

Welke andere arts kan aambeien genezen?

Daarom kunt u voor spoedeisende hulp contact opnemen met:

 • arts, vooral met een chronische ziekte. Hij zal een eerste onderzoek kunnen uitvoeren, medicijnen voorschrijven om de aandoening te verlichten, adviseren waar hij een specialist kan vinden. Maar hij kan geen volledige diagnose stellen.
 • chirurgals de aandoening acuut is en onmiddellijke interventie door een specialist op dit gebied vereist.
 • diëtistom het dieet aan te passen.
 • flebologie of een andere vaatarts - een angioloog. Aambeien zijn immers pathologieën die in de aderen van de darm voorkomen.
 • Naar het meisje aan de gynaecoloog, omdat de ziekte verergert tijdens de zwangerschap en na de bevalling. En het is de gynaecoloog die een behandeling kan voorschrijven die veilig is voor een vrouw die een kind draagt ​​of borstvoeding geeft.

Waarom moeten aambeien naar de dokter gaan?

De delicatesse van het probleem veroorzaakt altijd schaamte. In de meeste gevallen gaan potentiële patiënten naar de arts in het geval dat ze niet langer de kracht hebben om te verdragen. De acute periode van aambeien bemoeilijkt de diagnose en behandeling aanzienlijk. Tijdens een exacerbatie is het inderdaad onmogelijk om instrumentele methoden te gebruiken vanwege het feit dat het perineale gebied behoorlijk ontstoken is, dus er is een groot risico op verder trauma.

De arts verlicht acute ontsteking en de patiënt verdwijnt. Maar ze zal zeker weer terugkomen, alleen met nog meer uitgesproken en pijnlijke symptomen.

Bovendien kunnen aambeien in elk stadium van hun ontwikkeling leiden tot:

 • trombose - een zeer gevaarlijke toestand waarbij de aders dichtslibben. Dit interfereert met de normale bloedcirculatie, vermindert de bloedstroom, verhoogt de bloeddruk in de bloedvaten en veroorzaakt een gebrek aan zuurstof in het lichaam:
 • necrose slijmvlies van de anus en knopen, hun dood en volledig verval.

Aambeien in de eerste en tweede fase kunnen nog steeds conservatief worden genezen. Maar zijn volgende fasen van een dergelijke therapie zijn niet vatbaar. Er blijft een operatie, die altijd een hoog risico en een moeilijke revalidatieperiode heeft.

Het voorkomen

Om de ontwikkeling van problemen met het rectum te voorkomen, is de preventie van aambeien bij vrouwen erg belangrijk. Het omvat:

 • voeding met gezond voedsel verzadigd met vezels, vitamines en mineralen,
 • lichamelijke activiteit in de vorm van gymnastiek, wandelen of fietsen,
 • de afwezigheid van zware lasten op de schepen - hefgewichten of een lang verblijf in één positie,
 • hygiëne van het perineum.

Om te voorkomen dat aambeien bij vrouwen in de juiste richting 'werken', wordt het aanbevolen om niet betrokken te raken bij diëten en om ontlasting te normaliseren. Om dit te doen, moet je meer vloeistof drinken (minimaal 2 liter per dag, inclusief sappen en thee) en regelmatig eten.

Noodzakelijke diagnostische procedures

Allereerst maakt de arts een anamnese op basis van een interview, waar hij de nodige vragen stelt en daarop antwoorden krijgt. Vervolgens voert hij een visueel onderzoek uit naar de toestand van de anus en gaat hij verder met een rectaal onderzoek van het rectum. Om dit te doen, trekt hij een handschoen aan, smeert de vinger met vaseline en steekt deze voorzichtig in de anus, waarbij hij de toestand van het slijmvlies en het onderste rectum voelt.

Meestal daarna, zelfs als de arts al een diagnose heeft gesteld, worden fecale tests voor coprogram en detectie van verborgen bloed in de ontlasting, een algemene bloedtest, een röntgenfoto van de darm met behulp van een contrastmiddel, andere instrumentele onderzoeksmethoden - anoscopie, colonoscopie, rectale echografie voorgeschreven om het te verduidelijken.

Hoe een afspraak voorbereiden?

Er moet aan worden herinnerd dat afspraken vooraf altijd nodig zijn om specialisten te beperken.Daarom is het de moeite waard om van tevoren te zorgen.

Een bezoek aan de proctoloog wordt geassocieerd met een aantal eenvoudige manipulaties die voornamelijk gericht zijn op het reinigen van de darmen. Ze zijn nodig zodat u onmiddellijk instrumentele diagnostiek van de darm kunt uitvoeren, bijvoorbeeld irrigoscopie of colonoscopie.

Dit kan het beste worden gedaan met het reinigen van klysma's. Ze moeten 's avonds en' s ochtends worden gedaan. Gebruik warm water, niet meer dan twee liter per keer.

U kunt het medicijn Microlax (laxeermiddel) gebruiken. Deze procedure wordt 's ochtends een paar uur voor aanvang van de inspectie uitgevoerd.

Een minimum van 48 uur moet worden gevolgd door een eenvoudig dieet, met uitzondering van de producten die een opgeblazen gevoel en gasvorming kunnen veroorzaken.

Ga met lege maag naar de dokter. Dit is noodzakelijk om onmiddellijk een laboratoriumbloedonderzoek te ondergaan zoals voorgeschreven door een arts.

Wat moet u meenemen als u naar de dokter gaat:

 • ambulante patiëntenkaart,
 • paspoort
 • pensioenbewijs, indien van toepassing,
 • andere documenten voor uitkeringen
 • verzekering
 • natte maandverband,
 • een handdoek en een enkel vel
 • vervangende schoenen of eenmalige overschoenen.

Als u denkt dat u in het ziekenhuis bent opgenomen, bijvoorbeeld wanneer de ziekte het laatste stadium heeft bereikt en een operatie nodig is, zorg dan voor de minimale verzameling dingen die u in eerste instantie nodig hebt.

Wat doet de arts, hoe diagnosticeert hij (digitaal onderzoek)?

Als het onderzoek in de kliniek plaatsvindt, dan is de arts:

 • ontvangt een patiënt in een ingerichte kamer, maakt een medische geschiedenis, leest een polikliniekkaart, voert een eerste visueel en rectaal onderzoek uit, indien nodig met speciale hulpmiddelen,
 • geeft richting aan analyses en instrumentele diagnostiek,
 • na enige tijd, op basis van de onderzoeksgegevens, de voorlopige diagnose bevestigt of weerlegt,
 • schrijft de behandeling in elk afzonderlijk geval voor,
 • kan mini-operaties uitvoeren om de aandoening te verlichten en ter preventie als de patiënt niet naar het ziekenhuis gaat,
 • volgt het verloop van de ziekte en het verloop van de behandeling, corrigeert het.

Rectale-manuele of vingeronderzoek is het belangrijkste onderdeel van de diagnose, waardoor niet alleen de pathologie van het rectum en de anus, maar ook andere ziekten van de buikholte kunnen worden geïdentificeerd.

Het wordt uitgevoerd op een speciale bank of in een gynaecologische stoel, meestal in rugligging aan de linkerkant na een visueel onderzoek en palpatie van de weefsels van de anus. Met een medische handschoen gesmeerd met een speciale oplossing kunt u dit pijnloos en comfortabel doen. De patiënt wordt voorzichtig met een vinger in de anus gestoken en moet eerst de sluitspieren spannen en vervolgens ontspannen. De aanwezigheid van fistels, aambeien, hun toestand, de mate van schade aan de huid, enz.

Vingerdiagnose is niet alleen belangrijk als methode voor het bepalen van de ziekte. Het is belangrijk voor degenen die al een diagnose van aambeien hebben. Daarom wordt elk bezoek aan een proctoloog noodzakelijkerwijs voornamelijk geassocieerd met weefselpulpatie, visueel en rectaal onderzoek.

Definitie van een therapiemethode

Verschillende belangrijke aandoeningen beïnvloeden de keuze van een voorkeursbehandeling.

De specialist schrijft venotone middelen voor die vasculaire zwakte elimineren. Bijvoorbeeld rectale zetpillen.

De arts zal zich dus laten leiden door bepaalde factoren, waaronder:

 • mate van pathologisch proces
 • vorm van de ziekte - acuut of chronisch,
 • lokalisatie van holle formaties - extern of intern,
 • de aanwezigheid van complicaties en bijkomende ziekten,
 • leeftijd van de patiënt
 • individuele kenmerken van het lichaam (allergieën, zwakte, enz.).

Helemaal aan het begin van de ziekte zijn de kosten uitsluitend conservatieve therapie.De specialist schrijft venotone medicijnen voor die vasculaire zwakte, lokale medicijnen - rectale zetpillen, zalven en crèmes elimineren.

Een gekwalificeerde arts zal een therapeutische cursus niet baseren op dubieuze medicijnen die niet zijn goedgekeurd. Bovendien zal de arts proberen verwijzingen voor een operatie te voorkomen.

Ook zal een proctoloog aanbevelen om "provocateurs" te elimineren: het is belangrijk om een ​​optimale voeding en hygiënemaatregelen te handhaven, fysieke activiteit te verhogen (binnen redelijke grenzen), lichaamsgewicht te verminderen, enz.

In geval van ernstige proctologische aandoeningen wordt hemorrhoidectomie voorgeschreven.

Als medicamenteuze behandeling niet helpt, schrijft de arts minimaal invasieve technieken voor chirurgische interventie voor, waaronder methoden zoals:

In het geval van ernstige vormen van proctologische ziekte, complicaties, ernstige operaties worden voorgeschreven - hemorrhoidectomie van open of gesloten type. Ze worden echter steeds minder gebruikt, omdat ze worden gekenmerkt door een hoge invasiviteit.

Waarom verdwijnt de ziekte niet?

Soms merken patiënten, zelfs als ze zich tot een proctoloog wenden, geen zichtbare verbeteringen op. Spatiale expansie blijft bovendien storen, bovendien verschijnen er tekenen van complicatie.

Dit kan gebeuren om redenen zoals:

 • lage kwalificatie van een specialist (therapie houdt geen rekening met de mate van kwaal, onjuist geselecteerde medicijnen),
 • niet-naleving door de patiënt van medische instructies (de patiënt durft bijvoorbeeld geen fysieke oefeningen te doen, voert niet de vereiste behandelingskuur uit),
 • lichaamskenmerken (chronische veneuze insufficiëntie verwijdert negatieve symptomen niet volledig).

Bovendien zijn sommige patiënten dol op alternatieve therapiemethoden, die grotendeels nutteloos zijn in ernstige gevallen van aambeien met spataderen.

De vraag, wat is de naam van de arts die helpt bij aambeien, is echt relevant. Een ervaren proctoloog zal de omvang en het type van de ziekte bepalen, complicaties detecteren en de juiste behandelingsmethoden selecteren.

Zelfmedicatie is een gevaarlijke en onproductieve manier. Het is gemakkelijker om artsen te vertrouwen en negatieve symptomen te vergeten dan om zelf pijn en rectale bloedingen te bestrijden.

Welke arts moet ik aambeien behandelen?

De pathologie van aambeien is een zeer delicate ziekte, die zelfs beschamend is om over te praten. Niet alle patiënten weten welke arts met aambeien moet worden behandeld.

Als ontlasting gepaard gaat met pijn of een persoon een aambeienkegel buiten het rectum vindt, is het dringend om onredelijke verlegenheid te overwinnen, ontdek welke arts aambeien behandelt, en maak meteen een afspraak met hem.

Welke arts behandelt aambeien

Ontdek het welke arts contact met aambeien, kan de patiënt in het register van een medische instelling zijn. Een andere optie is om naar een therapeut te gaan. Op basis van de klachten van de patiënt zal hij u doorverwijzen naar de juiste arts en indien nodig tests voorschrijven zodat de aambeienarts de voltooide resultaten onmiddellijk kan zien.

Een patiënt met symptomen van hemorrhoidale pathologie wordt verwezen naar een proctoloog of coloproctoloog. Beide zijn betrokken bij ziekten op het gebied van proctologie, maar het profiel van een coloproctoloog is iets breder.

Deze artsen behandelen niet alleen hemorrhoidal, maar ook andere pathologieën van het rectum - anale fissuren, sfincterincontinentie, fistels, poliepen.

Een proctoloog houdt zich bezig met de behandeling van pathologieën en de gehele dikke darm - ontstekingsprocessen van het slijmvlies, tumoren, constipatie, diverticulose, prikkelbare darmsyndroom.

Belangrijk! Probeert te achterhalen welke arts aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, kan men een situatie tegenkomen dat een dergelijke specialist gewoon niet in de kliniek is, wat vaak gebeurt, bijvoorbeeld in kleine steden of op het platteland.In een dergelijk geval kan vroege behandeling worden bijgestaan ​​door een huisarts of huisarts. Hij zal symptomatische therapie voorschrijven om pijn, ontsteking te verlichten en constipatie te elimineren.

Als de therapeut de patiënt niet alleen kan helpen, zal hij vertellen wie de aambeien nog meer behandelt, naast de proctoloog. In een acute situatie zal de chirurg moeten verschijnen. Vaak moeten patiënten een specialist raadplegen voor de behandeling van bloedvaten, omdat aambeien spataderen in de anorectale zone zijn. Bij problemen met bloedvaten kunt u contact opnemen met een angioloog of fleboloog.

Bij de eerste manifestaties van de ziekte kan een voedingsdeskundige helpen. Hij zal advies geven over hoe het dieet moet worden aangepast om van constipatie af te komen. Als bij een zwangere vrouw symptomen van aambeien verschijnen, kunt u een gynaecoloog raadplegen.

Hij zal zalf, crème, zetpillen voorschrijven, die, zonder de foetus te beïnvloeden, zullen helpen pijn en ongemak weg te werken. De gynaecoloog zal u ook vertellen hoe u constipatie kunt elimineren met behulp van bepaalde voedingsmiddelen of medicijnen.

In het beginstadium van de ziekte kan dergelijke hulp voldoende zijn.

Oorzaken van aambeien

Elke ziekte is beter te voorkomen dan zich bezig te houden met de langdurige behandeling ervan. Vooral zo'n "lastig" voor de patiënt als aambeien.

Om te voorkomen dat u te weten komt welke arts u moet gebruiken bij manifestaties van aambeien, is het belangrijk om de redenen te begrijpen die leiden tot pathologie en, indien mogelijk, uw levensstijl en gewoonten te veranderen, zich te ontdoen van slechte.

Een van de oorzaken van de ziekte is een genetische aanleg. Natuurlijk is deze factor het moeilijkst te overwinnen. In gevaar zijn ook mensen wier beroep gepaard gaat met langdurig stil zitten, bijvoorbeeld kantoormedewerkers.

Maar er zijn factoren die rechtstreeks van de persoon afhangen:

 • voeding, waarin niet voldoende vezelrijk voedsel, zure melkproducten, vet voedsel de overhand hebben, fast food, snacks en droog voedsel vervangen volwaardige maaltijden,
 • terugkerende constipatie
 • roken en veel drinken
 • sedentaire levensstijl, verwaarlozing van sport,
 • zwaarlijvigheid
 • geforceerde darmreiniging voor gewichtsverlies,
 • diëten die darmmotiliteit schenden,
 • anale seks
 • langdurige blootstelling aan stress.

Het risico op het ontwikkelen van pathologie van aambeien wordt ook bepaald door het geslacht van de patiënt. Dus lopen vrouwen risico een kind te dragen. Tijdens de zwangerschap ondervinden de bekkenvaten druk van de foetus en het vruchtwater en de bloedcirculatie is verstoord.

Een gevolg van zijn stagnatie kan een pathologische expansie van aambeien zijn. Stress tijdens de bevalling kan ook tot aambeien leiden. Bij mannen bestaat de risicogroep uit bestuurders, verhuizers en atleten die betrokken zijn bij gewichtheffen.

Wanneer u zich naar de proctoloog moet haasten

de redenOm een ​​arts te bezoeken, moeten een van de volgende symptomen zijn:

 • het verschijnen van knopen in het anale kanaal (u kunt ze detecteren door palpatie),
 • verzakking van aambeien door de anus naar buiten,
 • bloeduitscheiding tijdens stoelgang,
 • pijn die optreedt tijdens stoelgang en aanhoudt nadat het voorbij is,
 • een gevoel van jeuk, branderig gevoel, ongemak in de anorectale zone,
 • gevoel dat een vreemd lichaam in het rectum is.

Als een of meer van deze klinische verschijnselen zijn ontstaan, hoeft u de afspraak met een medische instelling of een districtsarts niet uit te stellen om een ​​juiste diagnose te stellen. Spataderen van het rectum moeten onmiddellijk worden behandeld.

Als u de symptomen negeert of zelfmedicatie gebruikt, zal de ziekte snel genoeg vorderen en in ernstiger stadia gaan. Om van de pathologie af te komen, moet u zich nog steeds tot artsen wenden.

Maar in de latere stadia is het waarschijnlijk dat conservatieve behandeling niet langer kan helpen, en de enige uitweg is een operatie.

Kenmerken van de behandeling van vrouwen

Vrouwen zijn gevoeliger dan mannen voor spataderen, inclusief de bekkenvaten. De kenmerken van hun anatomie en fysiologie zijn hiervoor vatbaar. Zoals hierboven vermeld, zijn zwangerschap en bevalling een risicofactor.

Voeding die dames graag willen verbeteren, kan ook gevolgen hebben in de vorm van aambeien. Lopen op hoge hakken leidt vaak tot spataderen van de onderste ledematen, soms zelfs bij jonge meisjes.

Maar een schending van de bloedcirculatie in dit deel van het lichaam kan soortgelijke fenomenen veroorzaken met een andere lokalisatie, in het bijzonder schade aan aambeien.

Op de vraag welke arts aambeien bij vrouwen behandelt, kunt u een duidelijk antwoord geven - ook een proctoloog of een specialist met een breder profiel, een coloproctoloog.

Als er geen dergelijke artsen in de kliniek zijn, is dit geen reden om het probleem te negeren - u moet naar de therapeut gaan.

Een vrouw die een baby heeft, kan worden genezen door een gynaecoloog die een zwangerschap leidt wanneer de eerste symptomen verschijnen.

Diagnose van de ziekte door een specialist

wetende welke arts is gespecialiseerd in de behandeling van hemorrhoidale aderpathologie en nadat de bijbehorende symptomen zijn ontdekt, stelt de patiënt, die verantwoordelijk is voor zijn gezondheid, onhandigheid uit en komt hij naar de proctoloog voor onderzoek. Om vermoedens van aambeien te bevestigen of te weerleggen, heeft de arts een heel arsenaal aan methoden die het mogelijk maken om het nauwkeurig te diagnosticeren.

 1. Om te beginnen zal de arts erachter komen waar de patiënt precies over klaagt, aangeven welke pathologieën zijn directe familie leed, welke ziekten bij de patiënt zelf al zijn gediagnosticeerd, allergische reacties op medicijnen. De arts zal ook geïnteresseerd zijn in het beroep van de patiënt en zijn seksuele voorkeuren. Het is belangrijk om deze vragen eerlijk te beantwoorden, omdat de informatie de arts zal helpen bij het kiezen van een succesvolle therapie.
 2. Na het verzamelen van een anamnese, onderzoekt de arts de patiënt visueel en met palpatie. Onderzoek van de buik wordt uitgevoerd om een ​​mogelijke tumor van de dikke darm, spasme van de darmbuis te identificeren, om een ​​exacerbatie uit te sluiten die chirurgische interventie vereist.
 3. Extern onderzoek van de anus stelt u in staat microscheuren en geprecipiteerde hemorrhoidale knopen te detecteren. Als u het rectum controleert, ziet u knopen, poliepen, vernauwing van de anus, kunt u de toestand van de prostaat bij mannen beoordelen. Als er afwijkingen worden gevonden in de toestand van de prostaat, zal de proctoloog u adviseren om een ​​uroloog te raadplegen.
 4. Om de toestand van de interne wanden van het rectum gedetailleerder te testen, worden vaak instrumentele diagnostische methoden gebruikt - sigmoïdoscopie (of rectoscopie) en colonoscopie. Het doel van deze procedures, uitgevoerd met behulp van speciale apparatuur, is het verkrijgen van diagnostische informatie over de toestand van de darm. Functionele functies van de apparaten zijn verschillend. Een colonoscoop, in tegenstelling tot een sigmoïdoscoop met een stijve buis, is flexibel en heeft een veel grotere lengte. Hierdoor kan hij de dikke darm binnendringen en zich rond zijn natuurlijke bochten en lussen buigen. Aldus heeft de colonoscoop een voordeel in de penetratiediepte in de darmholte van de onderzochte patiënt.

Indien nodig kan de proctoloog de patiënt doorverwijzen voor tests om bloed, ontlasting en urine te controleren. Soms zijn er aanwijzingen voor de benoeming van een elektrocardiogram of FGDS (endoscopisch onderzoek van het bovenste maagdarmkanaal).

Aambeienbehandeling

Na de diagnose zal de arts een geschikte behandelingsmethode kiezen. Het zal worden bepaald door de fase van het pathologische proces en de tijdigheid van de hulpvraag van de patiënt. Behandeling kan zijn:

 • conservatief - met behulp van medicijnen,
 • minimaal invasief - met behulp van de methoden van directe impact op de knooppunten die de moderne geneeskunde biedt,
 • chirurgisch - gebruikt in bijzonder ernstige, geavanceerde gevallen.

De praktijk leert dat exact dezelfde gevallen bij verschillende patiënten zeldzaam zijn. Elke patiënt heeft een bepaalde symptomatologie, die kan worden belast door een andere proctologische pathologie of andere chronische ziekten. De proctoloog houdt rekening met al deze factoren, evenals de aard van het hemorrhoidale proces en het stadium ervan, en schrijft een individueel behandelingsregime voor.

Drugsgebruik

Bij medicamenteuze therapie worden tabletten voor orale toediening gebruikt, externe middelen in de vorm van zalven, gels, crèmes, rectale zetpillen. Volgens het farmacologische effect zijn dit venotonica, angioprotectors en vasoprotectors, die de microcirculatie in de bloedvaten kunnen verbeteren, hun wanden kunnen versterken en de elasticiteit kunnen vergroten.

De complexe therapie omvat ook anesthetica om pijn te verlichten, ontstekingsremmende en antimicrobiële middelen, geneesmiddelen met een antiexudatief effect om jeuk en verbranding te elimineren. Van groot belang is het gebruik van fondsen voor de regeneratie van beschadigde weefsels van de anorectale zone.

Minimaal invasieve technieken

Deze behandeling is handig omdat het meestal wordt uitgevoerd in een poliklinische setting. Het lage bewustzijn van patiënten zorgt er vaak voor dat ze op hun hoede zijn voor dergelijke methoden. Maar ze zijn modern, minder traumatisch, vaak pijnloos, goed verdragen door patiënten, vereisen geen lange herstelperiode.

 1. Sclerotherapie. De methode bestaat uit het direct in de hemorrhoidale knoop brengen van een vloeibare substantie (ongeveer anderhalve milliliter) die de vaten aan elkaar plakt en ze plat maakt. Het wordt meestal gebruikt als het aantal knopen beperkt is (niet meer dan twee) om intense pijn te voorkomen. Als er meer knooppunten zijn, herhaalt u de procedure twee weken na de eerste.
 2. Latexligatie houdt in dat een latexring op de basis van de ontstoken aambei wordt aangebracht. De verwijdering vindt plaats vanwege het feit dat de ring de stroomtoevoer naar het knooppunt verstoort, deze verdwijnt. Meestal vindt de dood van de knoop binnen een week plaats. Soms, indien nodig, wordt de procedure herhaald.
 3. Fotocoagulatie (infrarood of laser) bestaat uit het blootstellen van de knoop aan de energie van thermische straling. Puntblootstelling aan een infraroodcoagulator, laser op het aangetaste deel van het vat binnen enkele seconden leidt tot een soort van coagulatie van het weefsel, het stoppen van de bloedstroom naar de knoop, de dood en het verval enkele dagen na de procedure. In één sessie worden meestal niet meer dan drie knooppunten verwerkt.
 4. Cryotherapie is een vriespunt. De procedure duurt 3 minuten en vervolgens ontdooit, sterft het knooppunt, waardoor een wond op zijn plaats blijft. Omdat de procedure pijn kan veroorzaken, gaat deze gepaard met lokale anesthesie.

Volgens buitenlandse statistieken worden van alle chirurgische gevallen voor de behandeling van hemorrhoidale pathologie in drie van de vier gevallen minimaal invasieve technieken gebruikt.

Medisch advies voor aambeien

Op internet is het gemakkelijk om advies van artsen te vinden over hoe zich te gedragen bij het detecteren van aambeien.

Helena Malyshev, MD, een toonaangevend gezondheidsprogramma, heeft meer dan één overdracht gewijd aan het onderwerp van aambeien. Ze beveelt ten zeerste aan om bij detectie van dergelijke manifestaties een gevoel van schaamte achter te laten en naar een specialist te gaan.

Zij en andere artsen, bijvoorbeeld, een specialist in traditionele genezingssystemen en tv-presentator Sergey Agapkin, geloof dat een zittende levensstijl tot de ziekte leidt. Artsen raden aan aandacht te besteden aan fysieke oefeningen, voorzichtig te zijn met voeding en zich te ontdoen van slechte gewoonten.

 • Veel noodzakelijke informatie over hemorrhoidal pathologie is te vinden op de website van de arts Komarovsky.
 • Handige tips worden daar ook gevonden door vrouwen die wachten op de geboorte van een kind.
 • Minimaal invasieve methoden voor het verwijderen van aambeien en andere problemen bij de bestrijding van aambeien op de website van de chirurg worden in detail beschreven Andreev.

Beoordelingen van patiënten over de behandeling van aambeien

Patiënten die erin geslaagd zijn om hemorrhoidale pathologie te genezen of in de fase van therapie verkeren, geven vaak online feedback over hun ervaring met de behandeling van de ziekte. Ze schrijven over medicijnen die effectief waren vanuit de verschillende manifestaties. Hun beoordelingen helpen een persoon die net symptomen bij zichzelf heeft ontdekt, om te geloven dat deze pijnlijke ziekte behandelbaar is, om af te stemmen op de behandeling.

Het is belangrijk om te onthouden dat u het advies van andere patiënten niet blind kunt volgen. Specialist moet noodzakelijkerwijs hemorrhoidale pathologie behandelen en complexe therapie voorschrijven, rekening houdend met de kenmerken van de klinische manifestatie van het pathologische proces dat tijdens de diagnose is geïdentificeerd.

Aambeien: welke arts behandelt?

Aambeien zijn de uitbreiding van de aderen van de onderste darm - het rectum of de anus met de vorming van knopen. Een arts die zich bezighoudt met ziekten van het rectum, anus is een proctoloog. Ongeveer 20 jaar geleden werd de naam van de specialiteit "proctology" in overeenstemming gebracht met algemeen aanvaarde internationale normen. Sindsdien werd de proctoloog officieel coloproctoloog genoemd.

Maar met de verandering in de naam van specialisatie, is de sfeer van professionele belangen van de arts niet veranderd. We kunnen zeggen dat ze zich hebben uitgebreid, omdat de arts ook begon te werken met colonziekten. Daarom, als een persoon zich zorgen maakt over aambeien, moet hij een afspraak maken met een proctoloog of coloproctoloog.

Oorzaken van aambeien

Aambeien kunnen bij mensen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht.. Vrouwen lijden echter vaker aan deze ziekte, gezien de specifieke kenmerken van hun lichaam en levensstijl. Aambeien zijn bijvoorbeeld een frequente metgezel tijdens de zwangerschap.

Het mechanisme van het begin van de ziekte is als volgt:

 1. De impact van ongunstige factoren, waardoor er een uitrekking en vervorming van de veneuze plexus in het gebied van het rectum en de anus is.
 2. Bloedstasis in hemorrhoidale aderen en de vorming van interne en / of externe hemorrhoidale knopen.

De redenen waarom het mechanisme van aambeien wordt geactiveerd, kunnen verschillen:

 1. Een zittende, zittende levensstijl - werken op de computer (officemanagers), frequente ritten met de auto (vrachtwagenchauffeurs, taxichauffeurs), passieve rust op de bank voor de tv. Bij vrouwen komen aambeien vaak voor als gevolg van inactiviteit tijdens de menstruatie. In dit geval is er een bloedstroom naar de onderste delen van het lichaam en de stagnatie ervan in het bekkengebied.
 2. Onjuist dieet - het gebruik van gekruid voedsel en alcohol draagt ​​bij aan de stroom van veneus bloed naar de bekkenorganen. De aderen zetten uit en stagnerende processen beginnen.
 3. Frequente constipatie die optreedt als gevolg van spijsverteringsstoornissen.
 4. Zware fysieke arbeid (verhuizers), krachtsporten (bodybuilders, powerlifters, gewichtheffers). In dit geval verzakt het onderste deel van het rectum met de vorming van knopen in de anus.
 5. Frequente stress - vreemd genoeg kunnen ze ook aambeien veroorzaken, evenals een aantal andere pathologieën van de organen van het maagdarmkanaal.
 6. Chronische bronchitis - een hoest (zoals een hoest van een kip) kan het optreden van verhoogde druk in de buikstreek veroorzaken.
 7. Dragen en een baby krijgen is een periode in het leven van een vrouw waarin de kans op aambeien en andere problemen met aderen aanzienlijk toeneemt. De redenen voor het verhoogde risico zijn de druk van de baarmoeder die met de baby op het rectum groeit, constipatie, stress, bloedtoevoer naar de baarmoeder en bekkenorganen. Evenals sterke pogingen, trauma aan de aderen tijdens de bevalling.
 8. Erfelijkheid, aangeboren pathologieën van de structuur van bloedvaten.
 9. Veranderingen in verband met leeftijd.

Belangrijk! Aambeien kunnen zelfs voorkomen bij een pasgeboren baby, een kind van 2-3 jaar oud, maar de kans hierop is kleiner in vergelijking met mensen van 30-40 jaar oud. De belangrijkste oorzaken van aambeien bij kinderen zijn het gebrek aan vorm en onvolledige functionaliteit van het spijsverteringskanaal, lang op de pot zitten onder druk van ouders. En oudere kinderen - ondervoeding en een voorliefde voor fast food

Symptomen van aambeien - wanneer u naar een arts gaat

De tekenen van het verschijnen van deze pathologie zijn divers:

 1. Pijn of ongemak voor, tijdens, na een stoelgang.
 2. Bloedige afscheiding uit het rectum, anus:
  • In een vroeg stadium zijn ze onbeduidend en nauwelijks merkbaar. Een persoon ontdekt bijvoorbeeld een paar druppels bloed op toiletpapier of in een "ontlasting" na ontlasting. Zelfs als de ontlasting zacht was en het rectum of de weefsels van de anus niet kon beschadigen (krassen).
  • In de late fase verandert de ontlading in bloedingen. Deze aandoening kan gepaard gaan met symptomen van bloedarmoede en koorts.
 3. Jeuk, brandend in de anus.
 4. Het gevoel alsof in de anus, rectum is een vreemd voorwerp (met interne aambeien). Expliciet voelbare zeehonden en knopen rond de sluitspier (met externe lokalisatie van de pathologie).

Darmpijn: oorzaken, behandeling, welke arts behandelt

Helemaal aan het begin van de ziekte kunnen de symptomen mild zijn. Een persoon besteedt geen aandacht aan ongemak of negeert het vanwege onwil om een ​​arts te raadplegen met een dergelijk gevoelig probleem. Deze ziekte zal echter niet verdwijnen, bovendien kan het verergeren, complicaties veroorzaken, zelfs de dood. Daarom moet je vroeg of laat nog steeds een arts raadplegen.

Om de behandeling zo pijnloos, snel en financieel gemakkelijk mogelijk te maken, is het beter om zo snel mogelijk een diagnose en therapie te ondergaan.

Hoe ontvangt de proctoloog - voorbereiding, diagnostische methoden

Voordat u naar de dokter gaat, moet u het volgende voorbereiden:

 • Reinig de darmen, dat wil zeggen, aan de vooravond van een bezoek aan de arts, neem een ​​laxeermiddel.
 • Als de patiënt constipatie heeft en een laxeermiddel niet helpt, kan een klysma worden gegeven.
 • Na de ontlasting moeten grondige hygiëneprocedures worden uitgevoerd.
 • De dag vóór het onderzoek moet u afzien van drankjes, voedsel, gerechten die de gasvorming in de darm intensiveren.
 • Als de patiënt medische documentatie heeft - schat. een kaart, de resultaten van eerdere onderzoeken, studies, analyses - dit alles moet u meenemen naar een afspraak met een proctoloog.
 • Als de angst om naar de dokter te gaan een sterke hartslag, hoge bloeddruk, handtrillingen, toegenomen zweten en andere tekenen van stress veroorzaakt, moet u een licht kalmerend middel nemen.
 • U moet 's ochtends op een lege maag een onderzoek ondergaan. U moet een paspoort en een verzekering (indien aanwezig), natte doekjes, schoenovertrekken en een papieren wegwerpdoek of wegwerpluier bij u hebben.

De receptie van een proctoloog begint standaard - met een medische geschiedenis. De arts zal luisteren naar klachten (inclusief vragen in welke volgorde de symptomen zich voordeden), veel vragen stellen over de gezondheid van de patiënt, afgelopen of chronische ziekten. Het zal ook details verduidelijken met betrekking tot voeding, gewoonten, lichamelijke activiteit, werkomstandigheden en zelfs de kwaliteit van het seksuele leven, en zal honing bestuderen. een kaart.

Vervolgens zal de arts een snel oppervlakonderzoek van de patiënt uitvoeren. Het kan de temperatuur meten, de druk controleren, de aderen op de benen onderzoeken, enz.

Hierna zal een extern onderzoek van de anus worden uitgevoerd. Op deze manier kan de arts externe aambeien of ziekten met vergelijkbare symptomen detecteren. Bijvoorbeeld tumoren, condylomen of papillomen.

Verder zijn, afhankelijk van de uitrusting van het kantoor van de arts, verschillende opties voor de ontwikkeling van de situatie mogelijk:

 1. Als er een proctologiestoel op kantoor is (deze ziet eruit als een gynaecologische in ontwerp), zal de arts de patiënt uitnodigen om erin te zitten.
 2. Als er geen speciale stoel is, zal de arts de patiënt vragen naar voren te leunen om de anus en het rectum te kunnen onderzoeken. Ook, vaak voor onderzoek, vraagt ​​de arts de patiënt om een ​​knie-ellebooghouding te nemen.

Anisocoria: oorzaken, symptomen, behandeling

Zodra de patiënt de gewenste positie heeft bereikt, kunnen de volgende diagnostische maatregelen worden uitgevoerd:

 • Vingeronderzoek, palpatie van de anus. Het wordt uitgevoerd met handschoenen, de arts smeert de vinger (s) met vaseline of antiseptische zalf. Fysiek ongemak is minimaal, behalve wanneer de ziekte zich in een laat stadium bevindt.
 • Instrumenteel onderzoek is anoscopie en rectoscopie. Anoscopie wordt uitgevoerd met behulp van een anoscoop - een speciaal rectaal speculum. Bij rectoscopie wordt de sigmoïde dikke darm onderzocht wanneer een tumor wordt vermoed. Deze procedure kan pijnlijk zijn.
 • irrigoscopy - geen instrumentele diagnostische methode, die enigszins doet denken aan een röntgenfoto. Voor de procedure wordt het rectum gevuld met een contrastmiddel.

In deze video vertelt een specialist van een moderne privékliniek hoe een betaald onderzoek door een proctoloog plaatsvindt

Gewoonlijk zijn deze methoden voor het detecteren van aambeien voldoende om de ziekte te diagnosticeren. Afhankelijk van de ernst, het klinische beeld, de individuele kenmerken van de patiënt, schrijft de arts een conservatieve of chirurgische behandeling voor.

Met wie u contact kunt opnemen als er geen proctoloog in uw kliniek is

Zoals reeds vermeld, moet u contact opnemen met een proctoloog of coloproctoloog als de eerste tekenen van aambeien optreden. Wat moet u echter doen als er geen dergelijke specialist aanwezig is bij de dichtstbijzijnde medische instelling? Of is hij op vakantie, met ziekteverlof?

Om te beginnen is het de moeite waard om contact op te nemen met een lokale therapeut in een districtskliniek of huisarts in een landelijke polikliniek. De arts zal een extern onderzoek uitvoeren en de nodige tests en onderzoeken voorschrijven. In sommige gevallen kan hij ook een behandeling voorschrijven.

Meestal observeert de therapeut de patiënt echter tot het moment waarop het mogelijk is om zich tot een proctoloog te wenden.

Als een dergelijke mogelijkheid niet in de nabije toekomst is voorzien, kan de therapeut de patiënt doorverwijzen naar een fleboloog, gastro-enteroloog en chirurg.

Of als laatste redmiddel voor een uroloog, androloog (mannen), gynaecoloog (vrouwen), omdat deze specialisten goed op de hoogte zijn van de anatomie en specifieke kenmerken van ziekten van de bekkenorganen.

Aambeien is een van de meest voorkomende ziekten bij mannen en vrouwen die na 40 jaar bevallen..

Dit komt door het feit dat er in ons leven veel negatieve factoren zijn die afzonderlijk of in combinatie het uiterlijk van deze ziekte kunnen veroorzaken. Aambeien zijn gevaarlijk en 'hij' is niet 'genezen'.

Alleen een specialist kan de toestand van de patiënt verlichten - proctoloog of coloproctoloog. Om dit te doen, gebruikt hij zowel conservatieve als chirurgische behandelingsmethoden.

Wat is aambeien

Aambeien - een ziekte van de veneuze plexus in de submucosale laag in het rectum, die optreedt tegen de achtergrond van een verzwakking van de vaatwanden. Pathologie gaat gepaard met een aantal onaangename symptomen, die zelfs de meest nonchalante vrouwen niet kunnen vergeten.

Als aambeien zich in de eerste fase ongemakkelijk voelen tijdens stoelgang, manifesteert het zich in de volgende fasen van zijn ontwikkeling met acute pijn, bloeden en verlies van knopen naar buiten.

In dit stadium van de ontwikkeling van de ziekte, kunt u volledig begrijpen hoe aambeien bij vrouwen pijn doen en hoeveel de kwaliteit van leven verslechtert bij afwezigheid van therapie.

Het verschijnen van symptomen zoals milde jeuk en een gevoel van een vreemd voorwerp in het rectum zou een signaal moeten zijn om naar de arts te gaan.

Wat is de oorzaak van aambeien?

Bijna elke persoon is vatbaar voor de vorming van aambeien (de ziekte kan zich zelfs in de adolescentie manifesteren).De reden hiervoor is een aantal omstandigheden. Deze omvatten:

 • chronische constipatie
 • continu gebruik van een reinigend klysma of laxeermiddel,
 • sedentaire levensstijl
 • zware voorwerpen tillen
 • frequent gebruik van diëten, naast onjuist opgesteld,
 • staat van zwangerschap en de geboorte van een baby,
 • sommige sporten
 • genetische aanleg
 • overmatige consumptie van alcoholische dranken, evenals kruidig ​​en vet voedsel,
 • falen in het functioneren van de hormonale achtergrond,
 • frequente stress.

Hoe aambeien te behandelen?

Voordat een behandelplan wordt opgesteld, moet de arts bekend zijn met het hele beeld van wat er in het leven van de patiënt gebeurt, zijn slechte gewoonten identificeren die het optreden van aambeien hebben veroorzaakt, een reeks preventieve maatregelen voorschrijven, de levensomstandigheden veranderen en vervolgens een individuele behandelingskuur kiezen waarin hij de aanwezigheid van andere zal overwegen ziekten.

De strijd tegen slechte gewoonten is dus de basis voor een goede behandeling. Als ze niet worden geëlimineerd, zullen aambeien weer terugkeren met hernieuwde kracht. Daarom moet het nemen van medicijnen gepaard gaan met:

 • volledig stoppen met roken en alcohol,
 • sport of op zijn minst dagelijkse wandelingen,
 • goede voeding
 • parallelle behandeling van cardiovasculaire pathologieën en infectieziekten, het lichaam reinigen.

Veel van de bovenstaande maatregelen zijn voornamelijk gericht op het herstellen van ontlasting, het elimineren van constipatie en het normaliseren van het spijsverteringsproces.

Noodzaak om de bloedstroom te herstellen. Voor deze doeleinden worden rectale zetpillen, baden met medicinale planten en preparaten, verschillende zalven en gels voorgeschreven. Ze zullen ontstekingen, pijn, jeuk en irritatie verlichten.

Waarom zou ik medische hulp zoeken?

Aambeien zijn pijnlijke veranderingen in de aderen in het rectum die zonder falen moeten worden behandeld. De eerste fase van de vorming van de ziekte wordt gekenmerkt door enkele onaangename tekenen.

Deze omvatten:

 • jeuk en irritatie in de anus,
 • bloeden na stoelgang,
 • pijn tijdens stoelgang,
 • de vorming van schaafwonden en scheuren in het anale gebied.

Wanneer de ziekte vordert, worden de symptomen van de patiënt meer uitgesproken, namelijk: er is een sterk pijnsyndroom, bloedstolsels op de aambeien, bovendien nemen de bulten toe, raken ontstoken en kunnen eruit vallen.

Als u niet op tijd met de behandeling van de ziekte begint, is een complicatie in de vorm van een abces (purulent ontstekingsproces in de weefsels), fistel of paraproctitis mogelijk.

De ziekte is met succes genezen met behulp van medicijnen. Gevorderde gevallen worden echter vaak alleen behandeld met minimaal invasieve of radicale chirurgische ingrepen.

Bovendien kan de aanwezigheid van rectale bloedingen de oorzaak zijn van andere nogal complexe ziekten, bijvoorbeeld neoplasmata in het rectum: poliep, diverticulum, enz.

Om complicaties te voorkomen, is het noodzakelijk om een ​​kliniek te raadplegen voor hulp van een specialist die betrokken is bij het oplossen van deze problemen.

Dus met welke arts moet ik contact opnemen voor aambeien? Zodra onaangename tekenen in het anale kanaal verschijnen, moet u een arts raadplegen die aambeien behandelt. Dit kan een proctoloog of colonoproctoloog zijn. Deze enge specialisten diagnosticeren, behandelen ziekten in het rectum en de dikke darm, anus en pararectale regio.

U kunt meer te weten komen over de tekenen van aambeien bij vrouwen en de oorzaken van het pathologische proces in het eerlijkere geslacht door het materiaal van onze auteur te lezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in gedetailleerde en gestructureerde informatie over de tekenen van aambeien bij mannen van een gekwalificeerde specialist.

Is de behandeling radicaal of conservatief?

Als de patiënt op tijd contact heeft opgenomen, is de behandeling conservatief (medicatie), met behulp van zetpillen, zalven, tabletten, massages en kruidengeneeskunde.

Nou, als de ziekte is begonnen, worden chirurgisch minimaal invasieve methoden gebruikt. Radicale operaties met behulp van een scalpel komen veel minder vaak voor en onder algemene verdoving.

Moderne behandelmethoden worden ook weergegeven door sclerotherapie, fotocoagulatie van aambeien, ligatie met behulp van latexringen.

Proctoloog bevoegdheden

Een proctoloog en een coloproctoloog zijn één en dezelfde enge specialisatie van specialisten. Daarom kunt u met elk van hen overleggen. Proctologie (of, zoals het werd genoemd in 1997, coloproctologie) gaat over darmziekten.

Indien nodig voert een proctoloog een onderzoek uit met behulp van hulpmiddelen (anoscopie, sigmoïdoscopie, colonoscopie, irrigoscopie), behandelt aambeien met behulp van medicijnen en minimaal invasieve chirurgische ingrepen.

Bovendien observeert de arts die de patiënt met aambeien behandelt hem gedurende de gehele duur van de therapie. Voordat een behandelplan wordt opgesteld, bepaalt een proctoloog de factor die de vorming van de ziekte heeft veroorzaakt.

Dit maakt het mogelijk om de genezingsmethode nauwkeuriger te bepalen, evenals preventieve maatregelen die de toestand van de patiënt zullen verlichten, hem naar zijn vorige levensstijl terugbrengen en het terugkeren van de ziekte voorkomen.

Is het mogelijk om aambeien alleen met folkremedies te behandelen?

Nee, zelfmedicatie met biologische additieven en alternatieve methoden is absoluut niet mogelijk. Aambeien zijn een verraderlijke ziekte en de ontwikkeling ervan veroorzaakt veel factoren waarvan een persoon niet afhankelijk is. Waterige ontlasting of, omgekeerd, constipatie. En ze worden geassocieerd met onjuiste voeding, obesitas, verstoring van het spijsverteringskanaal.

Hoe wordt aambeien gediagnosticeerd?

De proctoloog begint de diagnose met het verzamelen en bestuderen van de geschiedenis van de patiënt. Namelijk: hij luistert naar de patiënt (waarover hij klaagt), bepaalt de voorwaarden voor de manifestatie van de eerste symptomen en de methoden waarmee de persoon werd behandeld voordat hij naar het ziekenhuis ging.

Bovendien moet de arts bepalen wat de ziekte heeft veroorzaakt om het opnieuw verschijnen van de ziekte te voorkomen. Hoewel de ziekte bij zowel mannen als vrouwen dezelfde symptomen heeft, kunnen verschillende factoren de oorzaak zijn.

Bijvoorbeeld, bij mannen is alcoholmisbruik en gewichtheffen vaak de oorzaak van de manifestatie van de ziekte, terwijl vrouwen vaker last hebben van aambeien tijdens de zwangerschap of na de bevalling.

Daarna onderzoekt de arts de patiënt visueel (een dergelijk onderzoek helpt als aambeien zich manifesteren in de externe vorm). Bovendien onthult een visueel onderzoek holle formaties die zijn uitgekomen.

Wanneer de patiënt echter interne aambeien heeft, bevinden de knobbeltjes zich in de anus. Daarom kan een routineonderzoek alleen helpen bij verzakking van aambeien uit het rectum.

Als het onmogelijk is om de ziekte te diagnosticeren, past de arts visueel een palpatiemethode toe. Een proctoloog met handschoenen tast de wanden van het rectum af. Als aambeien worden uitgesproken, zijn de knobbeltjes erop dicht, vergroot en worden ze gemakkelijk gedetecteerd door palpatie.

Om aambeien nauwkeuriger te diagnosticeren, is een dieper onderzoek met behulp van hulpmiddelen noodzakelijk. Instrumentele onderzoeksmethoden zijn onder meer:

 • anoscopie. De arts onderzoekt met behulp van een anoscoop de slijmvliezen in het rectum op een diepte van 10-12 cm vanaf het begin van de anus,
 • sigmoïdoscopie. Deze methode maakt het mogelijk om verre gebieden in de onderste darm te onderzoeken (ongeveer 25 cm van de anale ring). Een apparaat dat een rectoscoop wordt genoemd, helpt deze specialist.
 • colonoscopie.Een methode, een variatie van endoscopie, die helpt om de onderste delen van het spijsverteringskanaal te bestuderen met behulp van een gespecialiseerde sonde,
 • bariumklysma. Röntgenvariatie, die wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal contrastmiddel, maakt het mogelijk om beelden van de slijmvliezen in het rectale kanaal te verkrijgen.

Wat is het gevaar van zelfmedicatie en vroegtijdige toegang tot een arts

Aambeien zijn gevaarlijke herhaling van recidieven. Daarom is het belangrijk om een ​​aantal preventieve maatregelen en individuele behandeling te bepalen. Alleen een proctoloog kan helpen. Anders ontvangt u de volgende complicaties:

 • bloedarmoede veroorzaakt door constante bloedingen uit de anus, bloedverlies en daarmee het ijzer dat het lichaam nodig heeft,
 • acute trombose of obstructie van de aderen van aambeien,
 • acute ontsteking van de interne weefsels, vergezeld van etterende afscheiding, de zogenaamde paraproctitis,
 • de vorming van fistels en kloven van de anus, vergezeld van constante ontstekingsprocessen en zwelling,
 • fecale incontinentie.

Natuurlijk, om de pijn het hoofd te bieden, moet je pijnstillerszalven of zetpillen kopen bij de apotheek. Maar ga dan meteen naar een specialist. Zelfbehandeling kan niet effectief zijn. Dit is op zijn best. En in het ergste geval - om de aandoening te verergeren, gevaarlijke complicaties veroorzaken.

Dit geldt met name voor jonge meisjes die nog niet zijn bevallen, en zwangere vrouwen. Het gebruik van alleen medicijnen kan leiden tot complicaties bij het dragen van een kind, miskramen, vroeggeboorte.

Als u de eerste tekenen van aambeien vindt, kunt u niet aarzelen, u moet een arts raadplegen - proctoloog of coloproctoloog. Dit moet snel en tijdig worden gedaan, waarbij verlegenheid wordt afgewezen en wordt bedacht dat de proctoloog een arts is die zal helpen chirurgie en ernstige gevolgen te voorkomen.

Hoe bereidt u zich voor op een artsonderzoek op vermoedelijke aambeien?

Om te beginnen, neem:

 • vereiste documenten voor elk onderzoek in de kliniek (verzekering, medische kaart en identiteitsdocument),
 • luier voor onderzoek op de stoel,
 • vervangbare schoenen of overschoenen.

In het geval van een verergering van een ziekte of een lopende ziekte, kunt u voorbereid zijn op opname in een ziekenhuis. En hiervoor moet u enkele dingen meenemen die nodig zijn om op de afdeling te blijven (vervangbare kleding en accessoires voor persoonlijke hygiëne).

Gezien het verloop van de bovengenoemde onderzoeken, moet u uzelf legen voordat u naar een proctoloog gaat. Dit kan op natuurlijke wijze worden gedaan, met behulp van een klysma of met behulp van laxerende medicijnen. Deze procedure moet tweemaal worden uitgevoerd: eenmaal 's nachts en eenmaal' s morgens.

Als u niet de mogelijkheid heeft om uzelf te legen of een klysma te plaatsen, kunt u de microclyster gebruiken, die bij elke apotheek wordt verkocht.

Experts raden u aan om vóór het consult geen voedsel te eten, omdat het mogelijk is om bloedonderzoek te doen.

Als een persoon in een klein stadje woont en geen proctoloog in de kliniek heeft, voor welke arts moet ik dan met aambeien gaan? Er is een mogelijkheid om dergelijke aambeien aan te vragen bij zulke nauwe specialisten als:

 • gynaecoloog. Overleg met een dergelijke specialist is relevant voor vrouwen tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Een gynaecoloog helpt om de juiste medicijnen te kiezen tijdens zwangerschap en borstvoeding, als de patiënt aambeien heeft,
 • arts. Heeft het vermogen om therapie en methoden voor de preventie van ziekten van inwendige organen te diagnosticeren en voor te schrijven. Heeft het recht om aambeien te diagnosticeren door de aanwezigheid van tekenen voor het voorschrijven van medicijnen die pijn verlichten en de patiënt doorverwijzen om de diagnose naar een specialist te verduidelijken. Een volledig onderzoek door een therapeut is echter niet mogelijk,
 • chirurg. Omdat deze specialisten ziekten van de inwendige organen en de dikke darm bestuderen, kan hij de patiënt gemakkelijk onderzoeken op aambeien en medicijnen voorschrijven die nodig zijn om de ziekte te behandelen.

Samenvatten

We hebben besloten welke arts aambeien behandelt. Als u ten minste enkele tekenen van aambeien vindt, moet u geen zelfmedicatie gebruiken.

Het is beter om contact op te nemen met de kliniek voor een consult bij een proctoloog, als laatste redmiddel bij een gynaecoloog, therapeut of chirurg. Om complicaties te voorkomen, moet u een arts raadplegen die aambeien zo vroeg mogelijk behandelt.

De specialist kan niet alleen medische behandeling van de ziekte adviseren, maar ook preventieve maatregelen om terugval te voorkomen.

Houd er rekening mee dat u tijdens de zwangerschap niet moet beginnen met het innemen van medicijnen zonder een gynaecoloog te raadplegen, omdat dit vroeggeboorte, miskraam en in sommige gevallen een abnormale ontwikkeling van het kind kan veroorzaken.

Waarom verschijnen aambeien? Wie loopt er risico?

Net als veel andere ziekten verschijnen aambeien vanwege een genetische aanleg. Bovendien kan een aantal negatieve factoren de oorzaak van de ontwikkeling van de ziekte worden. In het bijzonder, ongezond dieet, alcoholmisbruik, roken, zittend kantoorwerk of vice versa werk in verband met gewichtheffen. Dit alles veroorzaakt de ontwikkeling van de ziekte.

Als je erachter komt welke arts aambeien bij mannen of vrouwen behandelt en de hulp van een specialist inroept, is het vrijwel zeker het eerste wat hij zal adviseren om het genezingsproces te versnellen, het voedingssysteem te herzien en aan sport te doen.

In principe kan iedereen deze ziekte krijgen. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd lopen echter een risico. Omdat de groeiende baarmoeder druk op de bloedvaten begint uit te oefenen tijdens de draagperiode van de baby, ontstaan ​​vaak problemen met ontlasting (constipatie) en als gevolg verschijnen aambeien. Zelfs als aambeien niet tijdens de zwangerschap zijn verschenen, is het mogelijk dat de ziekte na de bevalling begint.

Wie behandelt aambeien bij vrouwen, welke arts? Als de ziekte in een milde vorm verloopt, kan de specialist die de zwangerschap leidt de behandeling van de zwangere vrouw overnemen. In de regel kan een gynaecoloog medicijnen aanbevelen die veilig zijn voor de toekomstige moeder en de foetus en u vertellen hoe u het dieet moet aanpassen. Als de ziekte vordert, krijgt de zwangere vrouw een verwijzing naar een proctoloog.

Als een vrouw het risico loopt om aambeien te krijgen tijdens de zwangerschap, dan hebben mannen last van aambeien vanwege hun beroepen. Bijna alle professionele chauffeurs worden vroeg of laat geconfronteerd met aambeien.

Symptomen van de ziekte. Wanneer begint het alarm te klinken?

Symptomen van verschillende stadia van aambeien en behandelingsmethoden

Het meest voor de hand liggende symptoom van de ontwikkeling van de ziekte is het verschijnen van bloed in ontlasting of op toiletpapier. Als je niet onmiddellijk te weten komt wie aambeien bij mannen behandelt, wat voor arts, en niet tijdig begint te vechten tegen de ziekte, verschijnen er andere symptomen. Ernstige pijn, jeuk in de anus, zwelling in de anus kan beginnen, externe aambeienbobbels verschijnen, hemorrhoidale knopen beginnen uit te vallen, na verloop van tijd zal het bloeden intenser worden en kan bloedarmoede ontstaan. Wat voor soort symptomen u zullen storen, hangt af van of de aambeien zijn begonnen - intern of extern.

Hoe sneller je erachter komt welke arts aambeien bij vrouwen, mannen behandelt en met therapie begint, hoe sneller je van de ziekte afkomt.

Welke specialist behandelt dit delicate probleem?

Colonoproctologist - een proctologist met een bredere kwalificatie

Een specialist in de behandeling van aambeien wordt een proctoloog genoemd. Een arts die aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, bevindt zich echter niet in elke kliniek. Soms moet u eerst een therapeut raadplegen om met de behandeling te beginnen.Afhankelijk van de complexiteit van de ziekte, begint de therapeut alleen met de behandeling of schrijft hij een verwijzing naar een proctoloog in een andere kliniek.

Soms kan in de richting van een consult niet worden aangegeven met een proctoloog, maar met een coloproctoloog. In feite zijn de kwalificaties van deze twee specialisten bijna hetzelfde, alleen de colonoproctoloog heeft een iets bredere kwalificatie.

Nu het duidelijk is welke arts aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, moet je begrijpen waar je je op moet voorbereiden.

Wat te verwachten van een arts bezoeken?

Als u besluit een afspraak te maken met een specialist, moet u zich onmiddellijk psychologisch voorbereiden op wat u te wachten staat.

 • Bij de eerste afspraak zal een arts die aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, een patiëntenonderzoek uitvoeren.
 • Op basis van de verkregen gegevens wordt een individueel enquêteplan opgesteld. Hoogstwaarschijnlijk zullen aanwijzingen voor het nemen van tests - bloed, urine, ontlasting, ECG, FGDS worden uitgeschreven. Er is ook een colonoscopie te doen. Tests zullen ook helpen bepalen of een operatie nodig is.
 • Na gedetailleerde informatie over de patiënt en zijn gezondheidstoestand te hebben ontvangen, zal de arts die aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, een behandelingsregime voorschrijven.
 • Als een operatie noodzakelijk is, kan de arts zelf een coloproctoloog leiden. Als er echter voldoende medicamenteuze therapie is, zal de specialist tijdens de loop de patiënt observeren en het behandelingsregime aanpassen indien nodig.

Hoe sneller je erachter komt wie aambeien bij vrouwen behandelt, welke arts, en hoe eerder je hulp zoekt, hoe meer kansen er zijn zonder chirurgische interventie in de strijd tegen aambeien.

Wie moet eerst worden onderzocht?

De arts die aambeien bij mannen en vrouwen behandelt, moet in de eerste plaats contact opnemen met de volgende categorieën burgers:

 • Vrouwen tijdens de zwangerschap en na de bevalling,
 • Menopauze vrouwen
 • Mensen met overgewicht
 • Mensen die lange tijd sedentair zijn geweest,
 • Mannen van 40.

Zelfs als u niet tot een van deze categorieën behoort, moet u bij de eerste manifestaties van de ziekte een specialist raadplegen. Geen behoefte aan zelfmedicatie, omdat andere ziekten vergelijkbare symptomen kunnen hebben. Alleen een gekwalificeerde specialist zal in staat zijn om een ​​juiste diagnose te stellen, het stadium van de ziekte te bepalen en de meest effectieve therapie in een bepaald geval voor te schrijven.

Bekijk de video: Heeft er iemand bezwaar tegen als ik een windje laat? - Sluipschutters (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter