Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Zelf een balbo-baard maken

Veel mannen willen er stijlvol uitzien, opvallen onder anderen. Om op te vallen en hun individualiteit te benadrukken, hebben vrouwen verschillende make-upproducten.

Maar wat doen mannen? Een man kan ook opvallen met gezichtshaar. En elke man kan kiezen wat hij leuk vindt en bij zijn gezichtsvorm past.

Dit artikel bespreekt een van de nogal interessante soorten baarden. Het is balbo baard.

Wat is balbo

De eerste persoon die de originele balbo-baard droeg, was de Italiaanse Italo Balbo. De man stond dicht bij Mussolini, maar ze vergaten het, maar de stijlvolle baard in zijn stijl werd populair. Namens hem ging de naam van een nieuw type baard.

Het klassieke model is een omgekeerde letter T, die niet aansluit op een snor in de mondhoeken. Veel experimenteren, waarbij de snor en baard met elkaar verbonden blijven, kiezen verschillende lengtes haren, de vorm van het centrale eilandje.

Een meer geavanceerde versie van de balbo-baard is het anker. Het is moeilijk om het zelf te maken. Dit vereist ervaring. In het model is het onderste deel in de vorm van een kegel geschoren, er blijft een strook over van de onderlip naar de rand van de kin. Het tweede kenmerk van het anker zijn kortere haren.

De nieuwe balbo-baard is een mix van verschillende stijlen:

De eigenaardigheden van de groei van de baard is dat deze geen snorhaar heeft, de snor en het onderste deel hebben een specifieke vorm. Balbo vereist minimale zorg.

Het verhaal van het verschijnen van balbo?

De eerste baarddrager van deze soort leefde meer dan honderd jaar geleden en werd Italo Balbo genoemd. Deze man was een militair en politicus, een kameraad van de beroemde Benito Musolini.

De naam van de kapper die dit resultaat bereikte, was onbekend, dus de naam was bevestigd aan de beroemde figuur die het voor het eerst begon te dragen.

Verschijning

Bijna de hele XX eeuw werd gekenmerkt door gladgeschoren mannelijke gezichten: het was zeer zeldzaam om dragers van snorren en baarden te zien in de straten van steden. Nee, natuurlijk wel, en een van de meest bebaarde mensen van de vorige eeuw noemde vandaag zelfs een van de meest modieuze vormen - balbo.

Welke kapper de vorm van balbo heeft uitgevonden, is onbekend.

Maar de eerste openbare man die een dergelijke baard draagt, is bekend. Het was de naaste medewerker van Mussolini, de enige die de titel van maarschalk van Italië droeg - Italo Balbo (1896 -1940).

Russisch (volledig)

Een traditionele Russische of volle baard is een baard die de kaak van een man volledig bedekt. Het kan worden gecombineerd met een snor of snorharen. Het gepresenteerde type baardkapsel zal elke man helpen om er moedig uit te zien. De praktijk leert dat de "Russische" stijl meisjes aantrekt die van gladgeschoren mannen houden.

Het proces van het laten groeien van een klassieke baard is eenvoudig, maar één factor kan het beïnvloeden - genetica. Het is waarschijnlijk dat het haar niet dezelfde uniforme kleur over de gehele lengte en dezelfde haarrichting zal hebben. Bovendien kan het haar op je gezicht in afzonderlijke delen van verschillende lengtes groeien. Als je geconfronteerd wordt met ten minste een van de gepresenteerde problemen, martel jezelf dan niet. Je hoeft alleen een ander type baard te kiezen.

Hetzelfde geldt voor de haarlijn - elke lijn heeft een andere. U staat voor twee opties:

 • Maak een bekleding in de cabine,
 • Laat een natuurlijke haarlijn achter.

De tweede optie garandeert het meest natuurlijke effect.

Hoe heb je het gekregen?

Vanaf het moment dat Homo sapiens verschijnt, begint de geschiedenis van de baard. In verschillende tijdperken en tijden was deze mode anders. In het oude Egypte had bijvoorbeeld alleen de farao recht op een baard.

En zelfs toen was het kunstmatig. Ze voerden het uit van wol en haar. En zij bedoelde kracht van de farao over de aarde. In het oude Israël waren mannen erg gevoelig voor gezichtshaar. Ze was netjes getrimd, maar probeerde de maximale lengte te bereiken.

In het Westen vervingen sommige heersers anderen, en de houding ten opzichte van de baard veranderde ook. Onder sommige heersers werd ze gekoesterd en gekoesterd, onder andere heersers schoor ze zich genadeloos af.

De eerste persoon die zo'n baard gaat dragen is Italo Balbo. Hij werd geboren op 5 juli 1896 en stierf op 28 juni 1940. Hij was een militair. Bovendien was hij een politicus. Deze persoon kan worden beschouwd als de naaste medewerker van Benito Mussolini. Hij was de enige luchtvaartmaarschalk in Italië.

Hij onderscheidde zich door het feit dat hij als tiener al deelnam aan de Albanese onrust. Op 19-jarige leeftijd ging Italo ten oorlog. Hij stierf op 44-jarige leeftijd.

Nu is deze optie er een van de meest modieuze, samen met brett en sik.

Balbo past bij jou als

Een baard zal het beeld van een man goed benadrukken als hij klaar is om regelmatig voor haar te zorgen. Stijlvol en kort model interfereert niet in het dagelijks leven. Het siert elke persoon, maar ziet er het meest gunstig uit voor de eigenaren van een rond of vierkant gezicht. Verticale strepen van het model maken het ovaal van het gezicht visueel langer. Maar als een persoon zacht en dun haar heeft, moet hij niet voor balbo kiezen.

Een baard ziet er goed uit op het gezicht met een smalle kin. Ze maakt hem moediger en expressiever. Het model past niet bij mannen met een massief onderste deel van het gezicht. Ze zal de vorm verder benadrukken en het beeld onbeleefd maken.

Hoe het eruit ziet (foto)

De balbo-baard is een omgekeerde letter T met een duidelijk verdeelde rand boven de snor.

Dat wil zeggen, er is geen lijn die de baard en snor verbindt. Dit kapsel benadrukt het mannelijke karakter, de focus en een onberispelijke smaak.

Hoe ziet het eruit?

Deze baardsoort lijkt op een omgekeerde letter T met een snor. Er is geen verbindingslijn tussen deze twee componenten, net als snorharen. Het wordt ook aanbevolen om haar onder de mondhoeken te scheren met een trimmer of een gevaarlijk scheerapparaat.

Over het algemeen is balbo een gemengde versie van verschillende variaties tegelijkertijd en ziet het er daarom stijlvol uit. U kunt dit verifiëren door een paar foto's te bekijken. Deze baard vereist ook zorgvuldige zorg.

Piek van populariteit


2012 was het begin van de terugkeer van mode naar dit mannelijke kenmerk. Dit jaar begonnen veel beroemde mannen met stijlvol gezichtshaar voor het eerst in het openbaar te verschijnen.

In 2017 begon de verovering van wereldloopbruggen en rode loper met een balbo-vormige baard. En tot nu toe wint haar populariteit alleen maar aan kracht en zal ze haar posities niet opgeven, net als de algemene neiging dat een stijlvolle en slanke baard een man siert.

Hollywood-stijl

Baard in Hollywood-stijl is een nieuwe trend. In feite is dit een knipbeurt van de jaren 30 die door iedereen is vergeten. Toen droeg ze de naam 'Bretta'. Deze naam heeft wortel geschoten dankzij de destijds populaire filmhelden.

De nadruk ligt hier op de lengte van het haar, deze mag 2-3 millimeter niet overschrijden. Voor de juiste uitvoering van een knipbeurt is de beschikbaarheid van de benodigde lijst met vaardigheden vereist. Het wordt niet aanbevolen om zelf een baardkapsel in Hollywood-stijl uit te voeren.

Met een Hollywood-baard kun je je hoofd visueel uitbreiden, dus het is geschikt voor mannen met een langwerpige schedel. In dit geval moet de hoogte van de bovenste haarlijn zich in het midden van de wangen bevinden.

Kenmerken

Balbo combineert verschillende stijlen tegelijkertijd. Dat is de reden waarom zo'n baard meer grondige zorg vereist. Maar het is met haar hulp dat je opvalt in de menigte.

Zoals functies kunnen worden opgemerkt, zoals de feiten:

 • gebrek aan snorharen,
 • gescheiden snor en baarden hebben een karakteristieke vorm.

Voor wie?

In het ideale geval is een balbostbaard de meest geschikte keuze voor een driehoekig gezicht, omdat het een scherpe kin kan wegen, waardoor het gezicht evenrediger wordt. Een ronde baard met een snor maakt het zachter en dunner. Het is wenselijk dat de stoppels van de man dik en donker zijn. Op blond haar gaat het balbo-effect gewoon verloren.


Ook jongens die hun look cool en aantrekkelijk willen maken voor meisjes, kunnen voor deze baard kiezen. Naast seksualiteit zal ze zeker niet toestaan ​​dat een man verdwaalt in een menigte voorbijgangers.

Sterren kiezen

De meest opvallende en consistente fan van balbo onder wereldberoemdheden kan worden beschouwd als Hollywood-acteur Robert Downey Jr.


Maar naast hem kozen Johnny Depp, Orlando Bloom, Brad Pete en vele anderen deze vorm op verschillende tijdstippen.

Balbo Beard herinnert aan het beeld van 'slimme schurken' uit Hollywood-films.


In Rusland is de mode voor haar net begonnen, en misschien zien we dit jaar een Italiaanse baard van een van onze beroemdheden.

Baard Balbo

Balbo is een mix van verschillende stijlen. Volgens de contouren lijkt 'Balbo' alleen op het Russische uiterlijk van een baard zonder snorhaar. Met andere woorden, het is een baard in de vorm van een omgekeerde letter T. Het kapsel ziet er ondanks zijn massaliteit netjes uit. Een uitstekende aanvulling in het bijgevoegde geval is een snor.

De gepresenteerde baard kenmerkt de eigenaar als een stijlvol en zelfverzekerd persoon. Volgens peilingen wordt Balbo beschouwd als de meest sexy baardsoort. Om Balbo te laten groeien, moet je:

 • Om een ​​baard op de gewenste lengte te laten groeien,
 • Bepaal waar het haar goed groeit en waar niet erg,
 • Schets op basis van de ontvangen informatie de contouren van de toekomstige baard. Dat wil zeggen, identificeer geschoren gebieden en gebieden met haar,
 • Gebruik een elektrische trimmer om te knippen.

Gezichtsvoorbereiding vóór modelcreatie

Om een ​​volledig nieuw model te maken, moet je de haren op de vereiste lengte laten groeien. Dit duurt 4-6 weken. De optimale lengte voor het maken van een balbo is 1 cm. Om de kin met de balbo-baard er goed uit te laten zien, moet het haar dik zijn, bij voorkeur donker.

Speciale producten voor haarverzorging voor mannen zullen helpen om het gewenste resultaat te bereiken. Gebruik geen geld voor vrouwen. Vrouwelijk haar heeft een andere structuur en cosmetische preparaten die voor hen zijn bedoeld, zullen in dit geval niet helpen.

De baard ziet er het beste uit op een goed verzorgd en schoon gezicht. De huid moet fris en glad zijn. Verander de vorm van een oude baard niet onmiddellijk na het bruinen. Na rust krijgt het gezicht een bepaalde donkere schaduw en zullen nieuwe geschoren huidgebieden licht zijn. Een dergelijke combinatie - donkere en lichte vlekken op het gezicht zullen alle inspanningen om een ​​mooie balbo-baard te creëren teniet doen.

Hoe groeien?

Om een ​​goede basis te leggen voor een toekomstige baard, moet je een volle, dikke baard laten groeien en er al de nodige vorm uit snijden. Pas als het haar op de baard een lengte van minstens 1,5 cm bereikt, kun je pas beginnen met ontwerpen.

Het gebeurt dat om de een of andere reden gezichtshaar niet uniform ontkiemt met grote kale plekken. Om dergelijke momenten uit te sluiten, gebruik speciale oliën, sprays en crèmes voor gezichts- en baardverzorging.

Vergeet niet om de baard minstens een paar keer per dag met een dikke kammossel te kammen, waardoor de groeirichting wordt verraden. Deze procedure vervangt een massage die de bloedcirculatie in het gezicht verbetert, die de haargroei activeert.

Besteed aandacht aan je dagelijkse voeding, je moet het verrijken met eiwitproducten terwijl je vet, gefrituurd voedsel en alcohol minimaliseert. Verrijk uw menu met groenten en fruit die rijk zijn aan vitamine A (wortelen, tomaten, sinaasappel en rode paprika).

Bij de groei van voldoende haarlengte op het gezicht duurt het gemiddeld 1,5-2 maanden. Dan kun je beginnen met het ontwerpen van een balbo-baard. Hoe het goed te doen, lees hieronder.

Handleiding


Wat is deze vorm - balbo of Italiaanse baard, zoals het soms wordt genoemd?

Balbo kan worden beschouwd als een combinatie van drie componenten:

 • aparte snor
 • eilandje baard
 • sik.

In vorm is het vergelijkbaar met de omgekeerde letter T. Het onderscheidende kenmerk is het gebrek aan verbinding tussen de baard en de snor, evenals de volledige afwezigheid van de snorharen. Bovendien is het haar geschoren in de mondhoeken, maar het gebied onder de onderlip blijft ongeschoren.

Voor degenen die besluiten hun gezicht met zo'n baard te versieren, moet je verschillende fasen doorlopen:

 1. Laat een baard ongeveer 1 cm groeien, dit duurt 1 tot 1,5 maanden. Om dit proces te versnellen, gebruik speciale shampoos, wrijf voedzame oliën, bijvoorbeeld spar, castor of klit, in de baard. Het is erg handig om te kammen met een speciale kam met frequente tanden, dit activeert de bloedtoevoer naar de haarfollikel en versnelt de haargroei.

Je moet dit kapsel niet meteen doen nadat je uit rust bent teruggekeerd: op het gebruinde gezicht zijn de huidgebieden waar het haar is afgeschoren veel lichter, wat je afbeelding zal ruïneren.

 1. Als je voor het eerst zo'n baard maakt, is het beter om het in een kapperszaak te doen, waar een competente specialist iets maakt dat bij je past en je gezicht echt versiert, en ook adviseert hoe je dit formulier goed kunt onderhouden en verzorgen.

Voor degenen die nog steeds besluiten dit alleen te doen, geven we gedetailleerde instructies voor het proces. Laten we beginnen met de nodige tools:

 • trimmer met een set sproeiers,
 • goed geslepen schaar (bij voorkeur kappers),
 • zwevende kop machine
 • kammen met frequente tanden
 • scheerschuim
 • aftershave-lotion (crème),
 • styling agent.

Bepaal voor de spiegel welke vorm en lengte elk element zal zijn: een snor, baard, eilandje.

Het volgende is de opeenvolging van acties:

 1. Schaar knip het haar op het gezicht tot de geselecteerde lengte. Voor klassieke balbo is de lengte 5 mm en voor een verscheidenheid aan balbo-ankers - 3 mm. Dit moet eerst worden gedaan, zodat de scheermesjes niet verstopt raken met lange haren en het eindresultaat niet bederven.
 2. Breng scheerschuim aan.
 3. Markeer de bakkebaardlijn tussen de mondlijn en de rand van de haargroei op het hoofd en selecteer de wangen voorzichtig met een tondeuse of machinegereedschap. Om symmetrie te behouden, ga je afwisselend naar beide wangen en leg je dezelfde delen vast.
 4. Scheer de nek voorzichtig van de basis tot de kinlijn.
 5. Vorm een ​​snor. Trek hiervoor mentaal een rechte lijn van het midden naar de rand aan de bovenkant van de snor en snijd de snor langs deze lijn. Volg aan de andere kant dezelfde procedure, met strikte inachtneming van symmetrie. En ga dan ook met de omtrek langs de onderrand boven de lip. Knip vervolgens het haar onder je neus.
 6. Scheid de baard van de snor: selecteer gebieden in de buurt van de mondhoeken. Deze divisie is een kenmerk van balbo. De breedte van dergelijke sites kan naar believen worden bepaald. Als ze klein zijn, ongeveer 5 mm, worden de zijlijnen van de baard verhoogd. En ze kunnen de kin bereiken en zijn contouren herhalen.
 7. Maak een baard van een eilandje: scheer op de hoeken van de lippen en laat een deel van het haar in het midden achter. Deze sectie kan elke vorm krijgen: rechthoekig, hoek of een andere.
 8. Om de meest nette en goed verzorgde vorm te vormen met een trimmer met het geselecteerde mondstuk, knipt u de haren op de gewenste lengte.
 9. Breng op geschoren gebieden lotion of aftershave aan.
 10. Maak baardstyling met wax of gel.

Deze vorm vereist dagelijkse verzorging en aanpassing, zonder welke het snel slordig en onaantrekkelijk wordt.

 1. Om de contouren helder te houden, moet de dagelijkse routine van open gebieden van het gezicht en de nek een verplichte procedure zijn. Dit moet zorgvuldig worden gedaan om niet te veel achter te laten, maar de symmetrie en lijnen van de vorm niet te doorbreken.

Gebruik voor een beter scheerresultaat een scheermes met een zwevende kop, een T-vormig scheermes kan de huid beschadigen en voorkomen dat kleine gebieden voorzichtig worden geschoren.

Baardverhaal

Het eerste kapsel werd gemaakt door de politieke en militaire leider Italo Balbo, die een medewerker was van de beruchte Bennito Mussolini. Helaas werd de naam van de meester die het meesterwerk maakte niet bewaard in de geschiedenis. Daarom begon het kapsel de naam te dragen van degene die het voor het eerst aan de wereld had getoond. De aantrekkelijkheid van de baard was zo sterk dat het de vijandigheid jegens de fascistische generaal overweldigde. Nu wordt balbo meer geassocieerd met Hollywood-beroemdheden dan met de politicus, wiens naam ze kreeg.

Anker

Het kapsel kreeg zijn naam vanwege zijn uiterlijk, visueel lijkend op een anker. Het is een korte baard die zich langs de kin uitstrekt met een scherp uiteinde. Dit type is geschikt voor mannen die van rechte en duidelijke lijnen houden.

Je kunt thuis een knipbeurt maken. Om dit te doen, laat je een basisbaard groeien. Bij het bereiken van de gewenste lengte, kunt u naar het kapsel zelf gaan. Gebruik een tondeuse en trimmer. Snijd eerst de volledige lengte af, waarbij het maximum rond de mond blijft. Trek met een trimmer een lijn langs de hals en kin. De bovengrenzen moeten worden bijgesneden. Scheid de lijn van de mond naar de kin. Verwijder alle overtollige haren.

Een baard heeft constante zorg nodig, omdat hij zijn oorspronkelijke uiterlijk in korte tijd verliest. Het moet ook regelmatig worden gekamd, anders verliest het anker zijn schoonheid en aantrekkelijkheid. Let op en verzorg de huid onder de baard en de huid zonder haar. Het moet elke dag worden schoongemaakt en bevochtigd.

Maak thuis balbo

Om deze techniek onder de knie te krijgen, moet u begrijpen dat deze optie het volgende heeft geïntegreerd types:

 • sik,
 • eilandje baard,
 • aparte snor.

Als u deze verschillende gebieden combineert, kunt u ongekende resultaten bereiken. Hoe maak je zo'n stijl thuis? Hier is een stapsgewijze instructie.

 1. Eerst moet je het gezichtshaar knippen. Alle haren moeten 0,3 - 0,5 cm lang zijn.
 2. Vervolgens heb je nodig shave wangen. Om dit te doen, is het belangrijk om de lijn van snorharen te bepalen van het haar op het hoofd en naar het gebied rond de mond.
 3. Vervolgens moet je je nek scheren. Scheer het haar vanaf het begin van de nek tot de kin.
 4. De volgende stap zal zijn align snor. Dit moet op een zodanige manier gebeuren dat er zich een rechte lijn van boven vormt. Het is ook noodzakelijk om het onderste deel van de snor uit te lijnen. Als gevolg hiervan moet de snor scheiden van de baard, die op de kin blijft.
 5. Vervolgens moet je het doen eilandje baard. Scheer het haar voorzichtig aan beide kanten onder de onderlip.

Zoals u ziet, is dit helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Elke man kan thuis zo'n baard maken.

Bovendien is het voor de oprichting ervan niet nodig om gezichtshaar lang te laten groeien. Maar dit is zo belangrijk voor degenen die niet lang baard willen laten groeien, maar er stijlvol uit willen zien.

Hoe snijden?

In de eerste fase is het noodzakelijk om alle vegetatie op de baard te knippen met een scherpe schaar tot een lengte van 1 cm. Dan moet je je nek goed scheren totdat deze aansluit op de kin.

Het is ook noodzakelijk om de snor bij te knippen, zodat hun lijn duidelijk is, zodat overtollig haar niet uitsteekt en niet lijkt op een walrus snor.

Vervolgens moet je de contouren van de toekomstige baard schetsen, met behulp van een trimmer of een gevaarlijk scheerapparaat. De contour is geschoren van oor tot kin. Om symmetrisch te zijn, moet je je zo voorzichtig mogelijk scheren en tegelijkertijd dezelfde hoeveelheid haar aan beide kanten vastleggen (afwisselend). Deze techniek voorkomt een betreurenswaardige uitkomst met gebogen lijnen.

Vervolgens moet u de baard en snor scheiden, maar hiervoor moet u de optimale opening specifiek voor uw geval kiezen. En vorm dan een karakteristiek eiland op de kin, dat op elke foto te zien is.

Nadat u een mondstuk van 3 of 5 mm op de trimmer hebt geïnstalleerd, lijnt u de lengte van het haar rond de hele omtrek uit. Probeer maximale gelijkheid te bereiken, zodat het beeld in de spiegel er netjes en verzorgd uitziet. Nadat het scheren is voltooid, breng je een beetje gel of wax aan op je handen en leg je het haar voorzichtig op het haar.

Hoe ziet balbo eruit?

Dit kapsel is een mix van verschillende stijlen: eilandjesbaard, sik en afzonderlijke snor. Qua uiterlijk lijkt het op een omgekeerde letter "T" in combinatie met een snor. Balbo suggereert de scheiding van baard en snor - de lijn die hen verbindt, evenals de snorharen, zijn afwezig.

Balbo-baard is al enkele jaren niet uit de mode. Dat is de reden waarom het te zien is op gezichten van beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Robert Downey Jr. en Brad Pitt.

Stoppels

Jongens met borstelharen trekken de aandacht. Het past bij elke vertegenwoordiger van het sterkere geslacht met elke gezichtsvorm, waardoor het een speciaal charisma krijgt. Dit is een praktische optie, omdat de verzorging van de haren minimaal en moeiteloos is. Het is voldoende om een ​​trimmer te gebruiken om de lengte te behouden.

Om mooie haren te krijgen, moet je eerst een lange baard laten groeien. Scheer het vervolgens op de gewenste lengte en geef de gewenste vorm zodat het er netjes uitziet. Vergeet een uniform kapsel niet. In geen geval mag het ene haar langer zijn dan het andere. Op de foto zien de haren er bruut uit.

Hoe te geven?

Wel gezichtshaar heeft zorg nodig. Als er geen zorg is, zal elke optie er niet aantrekkelijk uitzien.

Balbo is een stijlvolle optie die iets meer zorg vereist dan alle andere. Laten we uitzoeken wat nodig is om ervoor te zorgen dat de baard aantrekkelijk blijft en er netjes uitziet.

Allereerst is het erg belangrijk om dagelijks die delen van het gezicht en de nek te scheren die al waren geschoren ten tijde van het maken van de baard. Voor deze doeleinden kunt u bijvoorbeeld een tondeuse zonder mondstuk gebruiken.

Als het gebruik van een trimmer niet handig is, kunt u een gewoon scheermes gebruiken om te scheren. Als je besluit een scheermes te gebruiken, neem dan een van de nieuwe, die een zwevende kop heeft.

Je moet geen T-vormig scheermes nemen, het is heel gemakkelijk om de huid te snijden. Deze manipulatie moet dagelijks worden uitgevoerd. Dit zal helpen het contrast te benadrukken tussen geschoren gebieden en gebieden die de contouren van een baard vormen.

De lengte van gezichtshaar varieert afhankelijk van de wens van de man. De klassieke versie is slechts 5 mm.

Voor volledige haargroei wordt het aanbevolen om fir olie te gebruiken. Bovendien kunt u speciale shampoos, zeep, balsems, was gebruiken die zijn ontworpen om de haargroei te verbeteren.

Om het haar goed te laten groeien, is het noodzakelijk gezond eten. In het dieet is het noodzakelijk om de hoeveelheid vet voedsel te verminderen, de hoeveelheid eiwit te verhogen.

Gebruik geen alcohol, het is het beste om de hoeveelheid alcohol te minimaliseren. Het is ook de moeite waard om te stoppen met roken en drugsgebruik.

Welke hulpmiddelen zijn nodig

Om snel en eenvoudig een nieuw baardmodel te maken, hebt u hulpmiddelen nodig die u in elk huis kunt vinden. Om te werken heb je nodig:

 • trimmer
 • gewone kappersschaar
 • scheerapparaat
 • scheergel
 • vochtinbrengende crème / aftershavebalsem
 • als je van plan bent om een ​​uitgebreide versie van de baard te maken, kun je wax kopen voor modellering

Om beter te werken, is het beter om een ​​scheermes met een zwevende kop te gebruiken. Ze buigt zich goed rond de onregelmatigheden van de kin, beweegt gemakkelijk, snijdt zacht haar haar. Om met zo'n scheermes te werken, levert de hand een minimale inspanning. Het is moeilijk om balbo correct te modelleren met een stijve machine. Om de huid goed te scheren met een machine in de kin, moet u veel moeite doen, voorzichtig met het apparaat werken om uzelf niet te verwonden.

Voor dagelijkse haarverzorging moet u een kam met dikke tanden krijgen.

Welk type gezicht is geschikt?

Balbo-baard is geschikt voor alle mannen die er stijlvol en aantrekkelijk uit willen zien.

Maar het beste van alles is dat het geschikt is voor mensen met een vierkante, ronde of driehoekige gezichtsvorm.

Voor bezitters van een driehoekige gezichtsvorm, zal dit kapsel de kin zwaarder maken en het gezicht proportioneler maken. Het beeld van mannen met een rond of vierkant gezicht, een balbo-kapsel maakt het nauwkeuriger en zacht.

Belangrijk! Het wordt aanbevolen om dit kapsel te kiezen voor mannen met dik en donker haar. Op blond haar gaat het effect van het kapsel verloren.

Bekijk een video die vertelt hoe je een baard kiest op basis van de vorm van het gezicht:

Verzorgingstips

Elke baard moet kunnen zorgen, anders wordt deze na verloop van tijd verward met haren die in alle richtingen uitsteken, die er op zijn minst slordig uitzien. Het in goede staat houden van de balbo kost niet veel moeite en tijd. Het is noodzakelijk om dagelijks die delen van het gezicht te scheren die niet de aanwezigheid van vegetatie in de gevestigde vorm van een baard impliceren.

Als deze belangrijke regel niet wordt gevolgd, verliest de baard snel zijn vorm, worden duidelijke lijnen vervormd.

Elk modern scheermes met een zwevende kop is ideaal voor het dagelijks scheren van noodzakelijke gebieden. Het zal helpen om de meest schone haarsnit te maken zonder verwondingen, wat erg belangrijk is bij de vorming van een gelijkmatige contour van balbo.

Naast het scheren is het belangrijk om de baard dagelijks te wassen en te kammen, zodat de kruimels die erin kunnen komen na het eten snel worden verwijderd.

Om te voorkomen dat het haar zijn glans verliest, was het onder stromend water en gebruik een keer per week shampoo tijdens het baden.

Er zijn veel opties voor het dragen van een baard, maar het is een balbo die strengheid en seksualiteit combineert. Het impliceert niet veel gezichtshaar. In de klassieke versie is 5-6 mm haar voldoende voor de vorming van de nodige vorm, dus het zal niet lang duren om volumes te groeien. In elk geval is een baard mannelijke kracht, brutaliteit en charisma, dus je moet het minstens één keer proberen te laten groeien.

Wie zou een knipbeurt moeten hebben?

De ideale oplossing voor balbo is voor eigenaren van een driehoekig gezicht, omdat het een scherpe kin kan wegen, waardoor de functies proportioneler worden. Mollige mannen, evenals jongens met een vierkante vorm, moeten ook naar dit model kijken. Met zijn hulp kunt u de hoeken van het vierkant verzachten of de ronde vormen dunner maken. Opgemerkt moet worden dat balbo voordeliger lijkt op dikke en donkere stoppels. Bij lichte vegetatie gaat de effectiviteit van het model enigszins verloren. Maar voor die mannen met een breed gezicht en zware kin, is het beter om een ​​andere stijl te kiezen.

Stap voor stap instructies

Kies voor het werk een baardmodel, de vorm van het middelste eiland, de lengte van het haar. Het is beter om het voor de spiegel te doen, dit helpt om je voor te stellen hoe het eruit zal zien.

De stappen voor het modelleren van een balbo-baard zijn als volgt:

 1. Lijn de lengte van de haren uit om een ​​klassieke maat van 5 mm te bereiken. Als u wilt, kunt u de lengte op 3 mm brengen. De procedure kan het beste worden uitgevoerd met een kappersschaar. Als dit niet gebeurt, zullen de scheermesjes verstopt raken en zal het werk lang duren, en het resultaat zal niet van hoge kwaliteit zijn. Je kunt de randen bijsnijden met een trimmer of een gevaarlijk scheermes.
 2. Breng scheerschuim / gel aan
 3. Bepaal de bakkebaard en scheer de wangen voorzichtig
 4. Scheer de nek. Je moet beginnen vanaf de onderkant, geleidelijk oplopend naar de kin
 5. We simuleren een snor. Trek hiervoor mentaal een rechte lijn aan de bovenkant van de snor van het midden naar de rand. Trim de snor op deze vorm. Herhaal de procedure aan de andere kant. We doen hetzelfde met de bodemcontour. Scheer het haar onder de neus. Je moet constant de symmetrie bewaken, zodat de balbo niet scheef wordt
 6. Scheiding van snor en baard. Scheer de snor in de onderste hoeken van de mond. Dit is een belangrijk punt dat balbo onderscheidt van andere soorten baarden. De lengte van geschoren secties is optioneel. Het kan klein zijn - 5 mm, dan zullen de zijkanten van het onderste deel van de baard iets worden verhoogd. Kan tot aan de kin liggen, in deze uitvoeringsvorm komen de laterale delen van het onderste gedeelte overeen met de contour van de kin
 7. We maken een eiland. Scheer de haren aan beide kanten onder de onderlip om dit model te maken. In het midden verlaten we een ongeschoren gebied. De vorm kan rechthoekig of hoekig zijn. Andere opties zijn mogelijk. Er is al een plek waar je je fantasieën kunt uiten.
 8. Breng een vochtinbrengende crème of aftershavebalsem aan op je huid

Balbo-baard is klaar.

Conclusie

Er zijn een vrij groot aantal opties om fords te dragen. Een optie zoals balbo zal een man helpen er stijlvol en sexy uit te zien.

Bovendien is deze optie vereist geen langetermijngroei. Elke man die er stijlvol uit wil zien, zou deze optie moeten proberen.

Het maken is tenslotte vrij eenvoudig en als het niet werkt, kunt u eenvoudig overschakelen naar een van de vele andere opties.

Hoe te doen

Je kunt een balbo-baard maken, zowel onder specialisten als alleen.

Het moet duidelijk zijn dat dit kapsel uit verschillende stijlen bestaat:

 • sik,
 • baarden - eilandje
 • aparte snor.

Als u erin slaagt om al deze drie gebieden te combineren, zult u uitstekende resultaten bereiken.

Dus, nadat je hebt besloten om thuis een balbo-kapsel te maken, moet je de volgende hulpmiddelen voorbereiden:

 • scherpe schaar
 • trimmer en verschillende sproeiers ervoor,
 • twee machines (een gewone met gevaarlijke messen, de tweede met een beweegbare zwevende kop),
 • een kleine kam met dikke kruidnagels.

Van de materialen die u nodig hebt:

 • scheerschuim
 • aftershave lotion
 • stylinggel of wax.

Waarschuwing! Elke baard met een snor zal de man een beetje ouder maken. Soms is dit juist en soms niet. Weeg daarom de voor- en nadelen zorgvuldig voordat je gezichtshaar laat groeien.

Het proces om een ​​balbo-kapsel te maken is als volgt:

 1. Trim gezichtshaar. Hun lengte moet variëren tussen 0,3 - 0,5 cm.
 2. Kies je wangen. Het is belangrijk om de lijn van snorharen te bepalen van het haar op het hoofd tot het gebied rond de mond.
 3. Scheer je nek voorzichtig. Haar wordt geschoren vanaf het begin van de nek tot de kin.
 4. Lijn je snor uit. In dit stadium is het erg belangrijk dat zich een rechte lijn boven de snor vormt. Knip voorzichtig het onderste deel van de snor bij. Als gevolg van inspanningen moeten ze van de baard worden gescheiden door een duidelijke zichtbare lijn.
 5. Maak een baard tot een eilandje. In dit geval betekent dit een zorgvuldig scheren van het haar onder de onderlip.

Zoals je kunt zien, is het maken van een balbo-kapsel thuis niet zo moeilijk, als je gedetailleerde instructies hebt en de benodigde hulpmiddelen bij de hand zijn.

Help! De voordelen hiervan zijn onder meer het feit dat je gezichtshaar niet lang hoeft te laten groeien. Het is voldoende om het haar ongeveer 1 centimeter lang los te laten. Vervolgens kunt u het juiste en nauwkeurige kapsel vormen.

Hoe je thuis een balbo-baard maakt, wordt getoond in de video:

Psychologisch portret van balbo-eigenaren

Als u dit model kiest, bent u niet verstoken van narcisme. Een dergelijke baard vereist immers veel aandacht en degenen die eraan gewend zijn om een ​​paar minuten per dag hun eigen uiterlijk te geven, zullen het niet in de juiste vorm kunnen houden. Om een ​​uitstekend resultaat te krijgen, moet je voor een spiegel toveren met een trimmer en scheermes.

Psychologen geloven dat de eigenaren van het kapsel graag ontvangen wat ze willen en klaar zijn voor het beste omwille van het doel.

Hoe balbo bij te knippen

Om het werken aan de nieuwe afbeelding succesvol en snel te laten verlopen, moeten de volgende regels in acht worden genomen:

 • gebruik een veiligheidsscheermes of een scheermes zonder sproeiers voor werk,
 • scheren moet worden gedaan door het scheermes van de oren naar het midden te verplaatsen,
 • om symmetrie te bereiken, scheer afwisselend dezelfde secties aan elke kant,
 • om de benodigde vorm te bereiken, spuitmonden vervangen,
 • de lengte van de haren wordt geëgaliseerd met een schaar of een tondeuse,
 • als de lengte van de baard meer dan 5 mm is, geven ze het een bepaalde vorm en fixeren het met een speciale was,
 • de lengte van de baard wordt naar believen gekozen - u kunt experimenteren met de lengte afhankelijk van de vorm van het gezicht.

De hoofdregel om het model in perfecte staat te houden, is de dagelijkse verzorging van de baard. Zonder regelmatig onderhoud wordt elke vegetatie lelijk en slordig.

 1. Om ervoor te zorgen dat de contouren van het model niet vervagen en het gezicht er fris uitzag, moet de baard elke dag worden geknipt. Gebieden die oorspronkelijk waren geschoren, moeten zorgvuldig worden behandeld. Gebruik hiervoor een trimmer of een eenvoudig scheermes.
 2. Het is noodzakelijk om de baard dagelijks met water te wassen en een kleine kam met dikke tanden te kammen. Het is goed om altijd een kam bij je te hebben en de haren de hele dag door te kammen. Hierdoor blijft de baard in goede staat en ziet hij er altijd perfect uit.
 3. Om je haar fris en schoon te houden, behandel je het 1 tot 2 keer per week met fir olie. Deze procedure geeft het haar glans, maakt ze dik en sterk.
 4. Om er netjes uit te zien, moet je ervoor zorgen dat voedsel niet op de balbo valt. Als dit gebeurt, wordt het voedsel snel verwijderd en worden de haren gewassen en gekamd.
 5. Zorg er tijdens het roken voor dat de as niet op de baard valt. Anders wordt het uiterlijk van een man slordig.

Om het haar dik en glanzend te maken, moet de voeding in balans zijn. Een voldoende hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen moet worden ingenomen. Bovendien, met de juiste voeding, zal de haargroei versnellen.

Alcohol en roken zijn slecht voor de vegetatie. Als je er goed wilt uitzien, moeten deze gewoonten helemaal worden opgegeven of worden geminimaliseerd. Anders verwacht een persoon een verslechtering van de gezondheid. Als gevolg hiervan worden de haren dof, worden de wortelbollen zwak en begint het haar erg uit te vallen. Als gevolg hiervan verandert een mooi model in een zeldzame baard.

De originele en eenvoudige balbo-baard zal een uitkomst zijn voor mannen die stijlvol en modern willen zijn. Het is gemakkelijk om het zelf te doen, het model vereist eenvoudige zorg. U kunt de beste baardlengte kiezen en deze onderhouden. Het belangrijkste dat moet worden onthouden, zodat de balbo er altijd goed uitziet - regelmatige verzorging is nodig voor de kin. Dan is de man gegarandeerd succes.

Verzorgingstips

Het maakt niet uit welk baardkapsel u kiest. Als je niet om haar geeft, ziet elke optie er onaantrekkelijk en slordig uit. En omdat het balbo-kapsel tot het model en de stijlvolle versie behoort, vereist het meer zorg dan andere opties.

Om balbo-baard er altijd netjes en esthetisch uit te zien, moet je je nek en wangen elke dag scheren.

Dit kan het beste worden gedaan met een trimmer zonder het gebruik van sproeiers. Als je geen trimmer hebt, kun je deze vervangen door een gewoon scheermes. Maar het moet nieuw zijn en met een zwevende kop.

Belangrijk! Een T-vormig scheermes is niet geschikt voor gezichtshaarverzorging, omdat het gemakkelijk te knippen is.

Elke man bepaalt de lengte van het gezichtshaar naar zijn smaak. Maar de klassieke optie is een balbo-baard, 5 millimeter lang.

Om het gezichtshaar er gezond uit te laten zien, wordt het aanbevolen om de baard meerdere keren per dag te wassen met stromend water en deze te kammen met een speciale kam.

Voorbereidende fase

Om een ​​geschikte basis te maken voor een toekomstige knipbeurt, moet je eerst een dikke volle baard laten groeien. En maak er dan pas het gewenste model uit. Je moet minstens anderhalve centimeter lange baard wachten voordat je begint met knippen.

Als de baard geen haast heeft om te verschijnen, gebruik dan speciale sprays, oliën en crèmes die de groei van borstelharen versnellen. Verschillende zelfgemaakte maskers op basis van klis, castor en fir olie helpen veel. Het zal de groei van de baard dagelijks versnellen door het te kammen met een dikke kam voor haargroei. Deze procedure is een alternatief voor massage, die de bloedcirculatie verbetert en de groei van borstelharen versnelt.

Hoe snel mooi en dicht gezichtshaar groeien?

Als het gezichtshaar ongelijk is en je haar te langzaam groeit, kun je de situatie corrigeren met vitamine A.

Het komt voor in alle rode en oranje groenten en fruit:

Gezichtshaar beïnvloedt ook bloed testosteron. Hoe hoger dit niveau, hoe dikker en mooier het haar zal zijn. Het verhogen van testosteron is beter op een natuurlijke manier: een gezonde levensstijl, goede voeding, regelmatige lichamelijke activiteit, goede rust.

Zodat het haar goed op het gezicht groeit, kunt u het eenmaal per week gebruiken spar of eucalyptusolie. Experts raden ook aan speciale shampoos, glanst en balsems te gebruiken.

Het is ook belangrijk om de haargroei in het gezicht te observeren gezonde levensstijl.

Van bijzonder belang is om te geven goede voeding:

 • Eiwitten en eiwitrijke voedingsmiddelen moeten in uw dieet aanwezig zijn.
 • Maar het is beter om vet voedsel te weigeren.

Los ook het probleem en de hulp op stoppen met roken en alcohol. Gezichtsmassage die de bloedcirculatie in het gezicht verbetert, kan de haargroei versnellen.

De video beschrijft 5 manieren om snel een baard te laten groeien:

Concluderend is het vermeldenswaard dat onder een grote verscheidenheid aan baardkapsels er veel vraag is naar balbo's bij mannen.

Dit komt omdat voor dit kapsel het niet nodig is om lang haar te laten groeien en je kunt het zelf doen. Bovendien is deze optie geschikt voor bijna elk type en elke vorm van het gezicht.

Waar een knipbeurt maken?

Degenen die niet eerder met een balbo-kapsel thuis hebben geëxperimenteerd, is het beter om naar de kapperszaak te gaan (tenminste voor de eerste keer). Als je geen bewezen meester in gedachten hebt, volg dan deze richtlijnen:

 • locatie - een elitesalon kan niet in de achtertuin zijn, integendeel, goede salons bevinden zich in het stadscentrum,
 • entourage - een bord, kamerdecoratie en reclame geven aan dat de eigenaren geen geld sparen, wat de kans vergroot dat gekwalificeerde specialisten worden ingehuurd,
 • kapper - het is nauwelijks de moeite waard om een ​​knipbeurt te vertrouwen aan iemand wiens gezicht is afgesneden van een slechte scheerbeurt, dus het is belangrijk om te zien hoe je potentiële meester eruit ziet,
 • prijslijst - door een duidelijk bedrag te definiëren dat u bereid bent te besteden om balbo te bezitten, vermindert u de zoektocht naar een salon,
 • beoordelingen - vraag je vrienden en kennissen voordat je naar de kapperszaak gaat, zeker dat je de nodige contacten krijgt.

Als je niet de eerste bent om kappersgereedschap in handen te houden, dan kan balbo thuis worden uitgegeven.

Kapselhulpmiddelen

Om balbo thuis succesvol te maken, zorg je voor het volgende:

 • trimmer met verschillende sproeiers,
 • scherpe kappersschaar,
 • een kleine kam met frequente kruidnagel,
 • een eenvoudig scheermes met een beweegbare zwevende kop en gevaarlijke messen - een t-vormig scheermes met een stijve kop kan het proces compliceren,
 • verschillende stylingproducten - gel, schuim, wax.

Hoe baard je zelf?

Om dit model thuis te maken, met bepaalde vaardigheden, is niet zo moeilijk:

 1. Trim de vegetatie op de kin tot een lengte van 0,3 - 05 mm om verstopping van de messen te voorkomen en het proces te versnellen.
 2. Breng een scheermiddel aan en scheer je wangen, voordat je een lijn snorharen definieert van het haar naar het gebied rond de mond.
 3. Reinig je nek vanaf het begin tot de kin.
 4. Snijd voorzichtig je snor zodat je een rechte lijn bovenaan krijgt. Speel op de bodem van de snor. Op deze manier scheid je ze van de baard die op de kin blijft.
 5. Vorm een ​​eilandbaard door de haren aan beide kanten onder de onderlip te scheren. Vergeet de symmetrie niet, zodat het kapsel glad is.
 6. Bevochtig een huid zonder vegetatie met balsem of aftershave-crème.

Het onmiskenbare voordeel van balbo is dat het van korte haren kan worden gemaakt. Dit wordt gewaardeerd door jongens die niet lang een baard willen laten groeien.

Balbo Zorgregels

Welk kapselmodel u ook kiest, elk van hen vereist constante zorg. Een baard ziet er netjes en aantrekkelijk uit als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • was je baard regelmatig met stromend water, een paar keer per week met een speciale shampoo,
 • scheer elke dag die delen van het gezicht en de nek af die werden geschoren bij het vormen van een balbo met een trimmer of gewoon scheermes,
 • let op de lengte van de vegetatie en laat de groei ervan niet meer dan 5 mm toe,
 • kam de baard voorzichtig 2-3 keer per dag langs de groeilijn,
 • gebruik gels, mousse of was om de gewenste vorm te creëren en onaangename geuren te elimineren,
 • vergeet de juiste voeding niet - verminder de hoeveelheid vet voedsel door de inname van eiwitten te verhogen,
 • gebruik geen alcohol en roken, omdat dit de conditie van het haar nadelig beïnvloedt,
 • borstel je haar met oliën (duindoorn, klis, kokosnoot, etc.), ze zullen glans aan de baard toevoegen en de haren sneller laten groeien.

Balbo is een baard die mannen helpt er stijlvol en sexy uit te zien. Als je dikke stoppels en een geschikte gezichtsvorm hebt, probeer dan de nieuwe stijl. Dit kapsel, eenvoudig van opzet en pretentieloos bij het verlaten, zal een uitstekende keuze zijn voor diegenen die hun imago willen vernieuwen en het origineler willen maken. Bovendien kunt u volgens onze instructies zelf een baard regelen!

Bekijk de video: Baard en Sik Stijlen: De Van Dyke Baard. Gillette STYLER (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter