Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Anatomie van een Tashka: wat je moet weten over het ontwerp van een klassiek scheermes

Volgens het principe van het laden van het mes, zijn de T-vormige scheerapparaten verdeeld in twee soorten: conventioneel en mechanisch. De gebruikelijke zijn die waarvan delen worden losgeschroefd of afgebroken, de mechanische zijn vlinderscheermessen. Elk van deze ontwerpen heeft zijn eigen kenmerken.

De meeste machines op de markt zijn losgeschroefd. Ze worden dus gedemonteerd in delen - twee ("deksel" + de basis van de kop en de handgreep, die een enkel deel vormen, de zogenaamde draai), drie (handgreep + 2 delen van de kop) of meer (bijvoorbeeld scheermessen bestaan ​​uit vier delen, t -vormig scheermes Erbe met twee mesjes). Over het algemeen is dit een zeer eenvoudige en duurzame constructie, waarin echter een zwak punt zit: de schroef. Als je het scheermes met overmatige kracht draait, kan de draad worden afgescheurd (dit gebeurt natuurlijk niet vaak). Ook bij het vervangen van het mes bestaat altijd het risico dat u zichzelf snijdt, wanneer u uw hoofd afwikkelt en het mes oppakt, moet u voorzichtig zijn.

Merkur Progress is verdeeld in twee delen, Muehle R103 - in drie, Erbe met twee bladen - in vier

De koppen van sommige schroefscheermessen, die door één bedrijf worden geproduceerd, kunnen door elkaar worden gebruikt - en dit is hun belangrijke pluspunt. Deze omvatten bijvoorbeeld machines van Merkur en Muehle. Muehle verkoopt zelfs koppen afzonderlijk, als je een t-kast van deze fabrikant hebt, en je wilt een andere proberen, is het niet nodig om een ​​volledig scheermes te kopen - koop slechts één kop, deze staat op het handvat van de bestaande machine.

Op het Muehle R103-scheermes wordt een "kop" van de gebruikelijke R89 geschroefd. De standaardkop met open snit ligt in de buurt

Op machines, waarvan de "afdekking" met een kleine inspanning aan het uiteinde van het hoofd wordt afgebroken, omvat Merkur Futur. Het "deksel" wordt op zijn plaats gehouden door een vrij eenvoudige maar betrouwbare klem. Het vervangen van het mes in een dergelijk scheermes is iets eenvoudiger en veiliger dan in een schroef.

"Deksel" Merkur Futur in de open staat

Machines met een vlindermechanisme kunnen niet worden gedemonteerd. U moet aan de hendel draaien en de "cover", bestaande uit twee platen, wordt geopend (de analogie met Lepidoptera is duidelijk). Een dergelijk ontwerp maakt het mogelijk om messen zeer snel en gemakkelijk te verwisselen, daarbij raak je je hoofd niet aan en is het bijna onmogelijk om jezelf te snijden.

Aan de andere kant maakt een groot aantal componenten mechanische scheerapparaten minder duurzaam in vergelijking met conventionele. Ook raakt de "vlinder" door de strakke montage snel verstopt met haar, en het is noodzakelijk om het te spoelen, waardoor de "kop" enigszins zichtbaar wordt.

Butterfly T-vormig: wat is het en wat eten ze ermee?

Het is geen geheim dat alles wat nieuw is de vergeten oude is, inclusief scheeraccessoires voor mannen, evenals populariteit op de baard en snor. T-vormige scheerapparaten werden vele jaren geleden door mannen gebruikt, maar tot nu toe verkiest het grootste deel van de mannelijke bevolking dit type scheermes. Deze scheermessen vallen op door hun zware gewicht, metalen body en scherpe mesjes.

De Butterfly T-vormige machine is hetzelfde scheerapparaat, maar heeft een dubbelzijdig mes en een unieke kopconfiguratie, die veel handiger is om te monteren en demonteren. Dienovereenkomstig neemt de vraag naar dergelijke scheeraccessoires alleen maar toe. In dit opzicht bieden veel fabrikanten verschillende versies van de vlindermachine en hoeven mannen alleen de juiste keuze te maken.

Hoe ziet de functie van zo'n machine eruit en wat?

Het Butterfly T-scheerapparaat is een echte scheerrevolutie voor mannen over de hele wereld. Als je voorheen veel geld moest uitgeven aan dure cartridges met meerdere mesjes om scheerapparaten bij te werken, maar ook zou worden afgeleid door externe marketingstaven van fabrikanten, zoals roterende koppen, trillingen en andere ideeën, vandaag is er een vlinderscheermes met een betaalbaar werkmechanisme.

Uitwendig is het T-vormige scheermes “Butterfly” een metalen scheermes dat bestaat uit drie delen, een kop, verwisselbare messen en een handvat. De kop houdt een dubbelzijdig mes in, evenals de openingsflappen van het bovenste paneel om de "veren" te verwijderen. Op het handvat direct onder de kop bevindt zich een ring die moet worden gedraaid om de flappen te openen en de hellingshoek van de bladen aan te passen ten opzichte van de huid van het gezicht.

Kenmerken van het T-vormige scheermes "Butterfly" zijn als volgt:

 • Twist-To-Open-systeem voor het openen van de scheerkop om de "veren" te verwisselen. Dat wil zeggen, rotatie en opening zijn bedoeld, de bovenplaat van het deksel wordt geopend door twee vleugels bij het roteren met een ring, die zich op de scheermeshandgreep bevindt.
 • Als u de mate van klemming van het mes met een ring binnen 1-6 posities wijzigt, kunt u daarmee het ontwerp aanpassen aan individuele vereisten, namelijk de hellingshoek van de messen. Zo kan een man de mate van agressiviteit van de machine vaststellen, rekening houdend met zijn vaardigheden en ervaring in het bedienen van de machine.
 • Voor een dergelijk hulpmiddel kunt u alle "veren" van een standaardgrootte oppikken, er kunnen verschillende leveranciers, fabrikanten en verschillende mate van scherpte zijn.

Het T-vormige scheermes is in de regel gemaakt van roestvrij staal en andere soorten sterk en duurzaam metaal. Het handvat van de machine heeft een textuur zodat de machine tijdens het scheren niet uit handen glijdt en stevig vasthoudt. Hoe meer gewicht de machine heeft, hoe dichter het mes respectievelijk bij de gezichtshuid zal zijn, de haren worden op nul geknipt.

Gemak van zorg of veiligheid?

De Butterfly-machine verschilt van andere soorten T-vormige scheerapparaten in de bovenste belasting van "veren" als vervanging is vereist. En als de rest van de modellen absolute analyse van de componenten vereist - kop, handvat, messen, dan hoeft de machine in het geval van een vlinder niet te worden gedemonteerd, schuif gewoon aan de ring op het handvat en vervang de "veren" in de openingen van de bovenklep. Bijgevolg is Butterfly een gemakkelijk te onderhouden scheerapparaat.

De zwakte van deze tool is het feit dat uiterste zorg moet worden besteed bij het vervangen van veren. Experts zijn van mening dat het mechanisme voor het openen van de bladeren het gereedschap kwetsbaar maakt voor schokken, het blad kan worden gehaakt en in de tegenovergestelde richting worden gebogen, waardoor de kop van de machine wordt gebroken. Anders kunnen er in principe geen problemen met de vlinder optreden.

Met betrekking tot de veiligheid noteren fabrikanten deze parameter van het scheerapparaat afzonderlijk, omdat de configuratie van de kop maximale bescherming tegen messen inhoudt. Maar dankzij ringtorsie kunt u niet alleen de kleppen van de machinekop openen, maar ook de hellingshoek van de messen aanpassen ten opzichte van de huid van het gezicht. Dienovereenkomstig kan elke man de mate van agressiviteit van het instrument selecteren op basis van zijn vaardigheden. Daarom is het T-vormige scheermes "Butterfly" zowel onderhoudsgemak als een voldoende niveau van veiligheid.

Populaire fabrikanten

Als de klassieke T-vormige machine maximale veiligheid bij het scheren betekent, kan Butterfly zowel veilig als agressief zijn, afhankelijk van de instelling van de hellingshoek. Vanwege zo'n unieke functie zijn dergelijke scheermodellen vooral populair geworden, dus veel fabrikanten van scheerapparaataccessoires begonnen vlinders te maken.

De toplijst van de beste vlinderscheerapparaten in de geschiedenis van T-vormige machines omvat de volgende merken en modellen van wereldwijde merken scheerapparaataccessoires:

 1. Parker 92r - De beste keuze voor liefhebbers van comfortabel scheren en de mogelijkheid om onafhankelijk hun agressiviteit aan te passen. Het model balanceert tussen een geavanceerd ontwerp, veelzijdigheid en waarde. Het installeren van de "veren" is eenvoudig, net als het daadwerkelijke gebruik van het gereedschap. Het scheermes heeft een lang handvat voor meer comfort, het zwarte ontwerp met textuur zorgt ervoor dat je het stevig in je handen kunt houden. Er zijn nog meer vlindermodellen van Parker - 96R, 76R, 87R, 16R, 17R en 99R.
 2. Veer populair - een machine met een directe snede en een gesloten kamtype zorgt voor het veiligste gebruik van het apparaat voor het beoogde doel. We hebben het over een lichtgewicht zacht scheermes met een vernikkelde metalen kop en polymeerlegeringen in andere details. Het scheermes is ook beroemd om zijn optimale prijs. De reliëfhandgreep houdt hem stevig vast tijdens het scheren.
 3. ROCKWELL MODEL T - Een ander bekend merk uit Amerika, Rockwell Razors, presenteert de klassieke versie van de vlinder, die een Twist-To-Open meswisselsysteem zou moeten hebben. Het scheermes heeft 6 niveaus van agressiviteit voor een ander bereik van kopers, van beginners tot professionals. Het handvat is gemaakt van messing met een gekartelde coating om uitglijden in de handen te voorkomen.
 4. Merkur visie - Het Duitse merk biedt ook een vlindermachinemodel. Het ontwerp voorziet in de aanpassing van de mate van agressiviteit, dat wil zeggen dat een man zelf kan bepalen onder welke hoek het mes zal werken.
 5. Scheermes BARBURYS "Butterfly" - Het Belgische bedrijf produceerde ook werktuigmachines met het Butterfly-model. De machine heeft een ultra scherp mes en een acceptabel gewicht voor een solide en zelfverzekerde scheerbeurt. Bij het draaien van de hendel kunt u het vlindermechanisme openen en eenvoudig de messen verwisselen.
 6. Timor - Vlinderscheermachine van een Duitse fabrikant, die professionele snij- en scheergereedschappen produceert. Met het vlindermechanisme kunt u gemakkelijk en snel van mes wisselen zonder de machine zelf te demonteren. Zo'n tool belooft een zachte en veilige scheerbeurt, maar gaat niet altijd om met harde haren.
 7. Astra 501 - De goedkoopste versie van de T-vormige vlindermachine van Gillette, die volledig van kunststof is gemaakt, behalve de flappen aan de bovenkant op de kop. Het is niet nodig om de hellingshoek te handhaven en te regelen, omdat de machine perfect omgaat met veilig zacht scheren, ongeacht hoe de man het in zijn hand houdt. Het enige nadeel is het lage gewicht, waardoor veel mannen erop willen drukken tijdens het scheren, wat verboden is.
 8. Baili BD179 - Nog een Chinese versie van de vlindermachine voor een lage prijs en redelijke kwaliteit. De verchroomde behuizing belooft een langdurige service en het Butterfly-systeem vereist geen volledige demontage van het meswisselgereedschap. Het scheermes is verpakt in een plastic behuizing met een spiegel aan de binnenkant en een verwisselbaar mes. Een bijkomend voordeel van de machine is de aanwezigheid van een kam voor het oriënteren van de haren tijdens het scheren.
 9. parel Is een Amerikaanse fabrikant van klassieke scheerapparaten die twee vlindermodellen aanbiedt, namelijk de Pearl SBF-11 Twist Butterfly en de Pearl SBF-11G Twist Butterfly. Beide opties zijn gemaakt van ZAMAK-3 zinklegering (kop) en messing (handvat). In het eerste geval is het handvat gecoat met verchroomd, in het tweede geval - verchroomd en goud / zwart geanodiseerd. Een dergelijk apparaat voor ontharing zal een indicatie zijn van de status van een man.
 10. Weishi 9306-fl - Een Chinese T-vormige vlindervormige machine die ook de vleugel van het bovendeksel opent voor het wisselen van messen. De fabrikant biedt twee modificaties van dergelijke machines aan, waarbij alleen de handgrepen verschillen, of liever hun lengte. De machine impliceert een zachte scheerbeurt, u kunt messen van andere fabrikanten oppakken, maar in een standaardformaat.

Alle voorgestelde opties voor T-vormige vlinders verschillen in prijs, productiematerialen, mate van agressiviteit, levensduur en kwaliteit. De onbetwiste leiders in de vraag zijn merken zoals Parker, Merkur, Feather en Rockwell.

T-machine ontwerp

Een klassiek veiligheidsscheermes bestaat uit een handvat en een kop. Een pen wordt soms een voet genoemd. De kop van de machine bestaat uit een plaat en een deksel.

Klassiek veiligheidsscheermes: 1 - handgreep of voet, 2 - plaat, 3 - cover

De meest voorkomende zijn drie- en tweedelige T-vormige machines. In de driedelige handgreep kunnen plaat en deksel tijdens demontage van elkaar worden gescheiden. Het beroemdste voorbeeld van een driedelig scheermes is Muhle R89.

Driedelig scheermes: deksel, plaat en handvat zijn van elkaar gescheiden

In tweedelige machines wordt de plaat structureel gecombineerd met de handgreep en wordt het deksel bevestigd met een schroef in het onderste deel van de handgreep. Een voorbeeld van een tweedelige machine is Muhle R41 Twist.

Muhle R41 Twist - een klassieke tweedelige machine

Er zijn ook machines van het vlindertype. Voor dit soort scheerapparaten kunnen de handgreep, het deksel en de plaat niet worden verwijderd. Om het mes met een schroef te installeren, wordt een deksel geopend, dat uit twee vleugels bestaat. Een van de beroemdste machines van het vlindertype is Feather Popular.

Feather Popular - een populair vlinderscheerapparaat

Conclusie

Het Butterfly-scheermes is ideaal voor beginners in het scheren met T-scheerapparaten. Het kan zowel de meest veilige als de meest agressieve scheerbeurt van hoge kwaliteit bieden. Het gebruiksgemak en het wisselen van bladen, evenals de mogelijkheid om de hellingshoek van de bladen handmatig aan te passen, maken vlinders tot de meest populaire producten onder andere modellen en aanpassingen.

Hoofdtype: Gesloten en Open

De eerste modellen van T-vormige machines hadden een open type kop. Dit is te zien aan de tekeningen van de uitvinder van het veiligheidsscheermes, de heer Gillette.

Uitvinder Gillette bedacht een scheermes met een kam

Machines met open kop worden als efficiënt en agressief beschouwd. Platen van dit soort gereedschapsmachines hebben een kam die schuim goed verwijdert en ook helpt om zelfs zeer lange haren te scheren.

Uit elkaar staat de beroemde machine Muhle R41. Dit is een open scheermes. Maar in plaats van een kam, heeft ze tanden. Hierdoor wordt de kop van de R41 soms niet aangeduid als open kam, maar voor tandkammachines.

Muhle R41 - tandkammachine met open kop

Machines met een open kop worden vaker gebruikt door mannen die zich om de twee of drie dagen scheren. Ze geven de voorkeur aan lange haren, die gemakkelijk te snijden zijn met een efficiëntere en agressievere machine.

Machines met gesloten kop verschenen later. De bodemplaat van deze scheerapparaten heeft een continue bescherming die trauma vermindert wanneer de huid in contact komt met het mes. Voor het verwijderen van schuim op de beschermer zijn er speciale inkepingen. Een klassiek voorbeeld van een machine met een gesloten kop is Muhle R89.

Gesloten kamscheerapparaten worden als comfortabeler en zachter beschouwd dan open kamscheerapparaten. Ze worden vaker geprefereerd door mannen die zich dagelijks of om de dag scheren.

Rechte en schuine snit

Machines met een directe snede verschenen eerst. Ze worden het vaakst gevonden. Muhle R89 en R41 zijn bijvoorbeeld direct gesneden scheerapparaten. Machines van dit type verwijderen borstelharen met een hak-snijbeweging. In dit geval vormt de krachtvector een hoek van 90 ° ten opzichte van het haar.

Schuine snijders werden 11 jaar later aangeboden dan direct-cut scheerapparaten. Uitvinder Thomas Wilde besloot het guillotineprincipe te gebruiken om de efficiëntie van scheerapparaten te verhogen. Om dit te doen, stelde hij het ontwerp van de machine voor, waarbij het mes op een schuine manier is gemonteerd. Vandaar de naam Kosorez.

Voorbeeld van een schuin mes - Alpha Ecliptic inslag

In leien of scheve messen verwijdert het mes de haren met een knipbeweging. In dit geval wordt de krachtvector onder een hoek op het haar gericht, die varieert afhankelijk van het ontwerp van het hoofd en het specifieke model van de machine.

De hellingen passen het guillotineprincipe toe: snijd in een hoek of schuin

In de toekomst werd het ontwerp van de schuine lijnen verbeterd vanwege de sterke kromming van het hoofd. Een kromme kop draait het mes. Hierdoor veranderen de eigenschappen van de snijkant. Dit verhoogt de efficiëntie van de machine en maakt deze agressiever.

Kosoreza heeft een open en gesloten kop. Een voorbeeld van een open kop machine is de Phoenix bakeliet inslag. Een voorbeeld van een machine met een gesloten kop is Merkur 37c.

Machines met rechte en schuine sneden zijn moeilijk te vergelijken. Ze zijn niet beter of slechter dan elkaar. Bij het kiezen van een kenner worden ze geleid door hun eigen voorkeuren en zelfs gevoelens. Het feit is dat scheermesjes met een rechte en schuine snit anders aanvoelen op de huid.

Spleet, overspanning en bladuitsteek

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van T-vormige scheerapparaten, waarvan de effectiviteit en het comfort van het scheren afhangen.

Gap of gap - de afstand tussen het mes en de kopplaat. Spanwijdte - de afstand van de rand van het mes tot de rand van de plaat. Vertrek - de afstand van de rand van het mes tot de denkbeeldige lijn die het deksel en de plaat van het hoofd verbindt.

Veiligheidsscheermes: 1 - opening, 2 - spanwijdte, 3 - vertrek

De agressie van de machine, de effectiviteit en het comfort van het scheren worden beïnvloed door alle drie parameters: afstand, overspanning en offset. Bovendien hangt agressie ook af van het type beschermkap, het gewicht van de machine en de manier van scheren.

Dit wil niet zeggen dat de effectiviteit en het comfort van een scheermes meer afhankelijk zijn van een enkele factor, bijvoorbeeld van een kloof of vertrek. Desondanks is het mogelijk om patronen af ​​te leiden:

 • Hoe groter de opening, spanwijdte en overhang, hoe effectiever en agressiever het scheermes.
 • Hoe kleiner deze parameters, hoe comfortabeler de machine.

Agressiescheerapparaten

Verstelbare machines zijn populair vanwege de mogelijkheid om het apparaat aan te passen aan de voorkeuren van de eigenaar, de kenmerken van de huid en de lengte van de haren. De eigenaar ontvangt zelfs verschillende scheerapparaten: van zacht voor dagelijks scheren tot agressief voor het scheren van lange haren.

Er zijn twee manieren om agressie te reguleren. De eerste is mechanisch. Met behulp van de positieregeling selecteert de eigenaar een van de vooraf gedefinieerde scheermodi. In feite verandert het mechanisme de geometrie van de kop, waardoor de opening, overspanning en overhang veranderen. Een van de meest populaire machines voor agressiebeheersing is Merkur Progress.

Merkur Progress - een populaire machine met regeling van agressie

De tweede manier om agressie te reguleren is verwijderbare platen. Een levendig voorbeeld zijn de Rockwell 6C en 6S T-machines. In feite zijn dit zes verschillende scheerapparaten in één. Drie dubbelzijdige platen bieden verschillende niveaus van agressiviteit, waardoor elke man een geschikt scheerregime kan vinden.

Het Rockwell-scheermes bestaat in wezen uit zes machines in één.

Over de handgrepen van klassieke machines

Het handvat of de voet van een T-vormig scheermes beïnvloedt de efficiëntie en het comfort van het scheren. Maar gedetailleerd schrijven over het penapparaat is om twee redenen niet logisch. De eerste - de pen moet alleen worden beschouwd in combinatie met het hoofd. Hetzelfde been kan anders werken met een of ander hoofd.

De tweede - elke man moet zelf een scheermes en pen kiezen. Het is handiger voor een persoon om een ​​machine met een zwaar en dik been te scheren. Een ander geeft de voorkeur aan een korte hendel met een knop aan het einde. De derde houdt van een dunne en lange poot enzovoort.

Houd bij het kiezen van een pen rekening met de volgende punten:

 • De 'native' poot van een scheermes is meestal beter dan die van een derde. Bij gebruik van een "vreemde" hendel kan de balans van de machine veranderen, wat de scheerefficiëntie en het comfort beïnvloedt.
 • Gemak van vorm. Hier moet u de machine in uw handen houden en zelfs testen.
 • De aanwezigheid van een inkeping. Het is nodig om de machine tijdens gebruik niet te laten vallen.
 • Fysieke parameters: lengte, diameter, gewicht. Ze moeten ook worden geselecteerd, rekening houdend met persoonlijke voorkeuren.

Sommige kenners scheren zich het liefst met de zogenaamde "Frankenstein": geprefabriceerde machines, waarvan de kop en het handvat door verschillende bedrijven worden geproduceerd. Maar toch, zelfrespecterende fabrikanten berekenen de parameters van scheerapparaten rekening houdend met de geometrie van de kop en de fysieke parameters van het handvat.

Scheermesgrepen kunnen verschillende vormen hebben.

T-scheerapparaatmateriaal

Deze parameter heeft invloed op de praktische kenmerken van de machines. Het is bijvoorbeeld handig om een ​​lichte machine van plastic of bakeliet mee te nemen op een zakenreis of mee te nemen op een kampeerreis. Een stalen scheermes is meestal zwaarder dan een legeringsmachine, waarmee rekening moet worden gehouden bij het scheren. Details van de belangrijkste materialen voor de vervaardiging van werktuigmachines hieronder.

Plastic scheerapparaten

Plastic scheerapparaten hebben verschillende voor- en nadelen. Ze zijn erg licht, dus plastic "teshki" - een goede campingoptie. Ze zijn meestal ook goedkoop, wat ook een heel belangrijk voordeel is.

Het lichte gewicht van plastic machines beïnvloedt de scheerprestaties. Om een ​​lichte machine te scheren, moet je erop duwen. Bij mannen met een aanleg kan dit haargroei en irritatie veroorzaken.

Een belangrijk nadeel van plastic machines is de instabiliteit van de mal. Onder invloed van hoge temperaturen, bijvoorbeeld in zeer heet water of zelfs in direct zonlicht, kunnen ze worden vervormd. Daarom kunnen plastic machines niet worden gedesinfecteerd door te koken.

Bakeliet T-vormige machines staan ​​uit elkaar. Bakeliet is een zeer sterk en lichtgewicht materiaal. Het wordt zelfs gebruikt voor de productie van wapens. Tegelijkertijd is bakeliet zo licht als gewoon plastic. Daarom, als u een lichtgewicht kampeermachine nodig hebt, geeft u de voorkeur aan bakelietproducten. Beroemde bakelietmachine - Phoenix Open Comb Slant.

Machines van legeringen

Dit zijn metalen scheerapparaten gemaakt door spuitgieten. Scheermessen zijn gemaakt van verschillende legeringen:

 • Silumin. Dit zijn producten van lage kwaliteit die gemakkelijk kunnen worden vervormd en gebroken.
 • Brass. Deze legering is geschikt voor de vervaardiging van kwaliteitsmachines. Een voorbeeld is Italiaanse Fatip-scheerapparaten.
 • ZAMAC of een legering van zink met aluminium. Deze legering maakt ook uitstekende machines. Een voorbeeld is Muhle R89 en R41.

Scheermessen van messing en ZAMAC zijn behoorlijk sterk en duurzaam. Dit geldt onder één voorwaarde: het aanbrengen van een hoogwaardige corrosiewerende coating. Van de beschermende laag hangt af van hoe lang het scheermes je zal dienen. Koop daarom scheerapparaten van legeringen alleen van vertrouwde fabrikanten.

Fatip-scheerapparaten zijn gemaakt van messing en gecoat met een anti-corrosiecoating

NB! Legering scheermessen met anti-corrosie coating moeten voorzichtig worden behandeld. Ze kunnen niet worden schoongemaakt met schurende substanties, gekrast, van een hoge hoogte gevallen. Mechanische invloeden kunnen de coating beschadigen en dit zal vroeg of laat tot corrosie van de machine leiden.

Stalen machines

Dit zijn premium segment T-scheerapparaten. Meestal zijn ze zwaarder dan werktuigmachines gemaakt van legeringen, waarmee bij het scheren rekening moet worden gehouden. Anders verschillen de scheereigenschappen van staal- en legeringsmachines niet.

Staal "teshki" wordt beschouwd als duurzamer in vergelijking met scheermessen gemaakt van legeringen. Een grap loopt op profielforums: als een legeringsmachine, met een zorgvuldige houding, je hele leven meegaat, dan zal een stalen scheermes meerdere levens meegaan.

Sommige kenners vinden staalmachines meer esthetisch dan legeringsscheermessen. Dit is een controversiële verklaring, omdat het onwaarschijnlijk is dat een niet-ingewijde persoon een legeringsscheermes met het oog van een stalen scheermes kan onderscheiden.

Stalen "teshes" hebben een nadeel: ze zijn meestal veel duurder dan scheermessen gemaakt van legeringen. Een voorbeeld van een machine met een stalen karakter is Muhle Rocca.

Muhle Rocca - stalen T-vormige machine

Hoe kies je een goed scheerapparaat?

Te koop een brede selectie van T-vormige machines. Ze combineren met succes stijlvol design, schoonheid en betrouwbaarheid. Scheerapparaten worden al enkele decennia gebruikt. Om deze reden wordt geld bespaard. Dit zijn rituele instrumenten die de voorkeur genieten van kenners van kwaliteit en comfort.

Hoe kies je een T-vormige machine als scheerapparaten erg op elkaar lijken? Het lijkt alleen maar zo. Er zijn verschillen tussen hen, die we zullen overwegen.

Hoogwaardige scheerapparaten zijn er maar weinig in de branche. Deze omvatten:

Dit zijn bedrijven waarvan de producten de aandacht van de consument verdienen. Na het kopen van een kwaliteits-scheertool voor mannen, zijn er geen vragen meer. Dit is een gerechtvaardigd fenomeen, omdat fabrikanten tot in het kleinste detail nadenken: het zwaartepunt, de balancering van het hoofd en de handgrepen.

Ook worden goede T-vormige machines vervaardigd onder de handelsmerken ikon, Tradere, Feather. Er zijn verschillende nieuwe projecten op de markt, maar deze zijn niet erg populair. Daarom zullen we ze niet in overweging nemen.

Natuurlijk kun je een gok wagen en een veiligheidsscheermes kopen voor maximaal $ 20. Dit is een loterij. Misschien heb je geluk.

Wat is een T-vormige machine? Dit apparaat bestaat uit drie of twee delen. Er zijn ook niet-scheidbare tools. Ze gebruiken een vlindervergrendelingssysteem.

Klassieke 3 en 2 delen

Scheermessen in twee en drie delen - bij correct gebruik gaan de machines lang mee. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende hoofden. Het belangrijkste nadeel is de lange voorbereiding van het gereedschap op de werkende staat,

Razor lock-systeem

Butterfly is een slotsysteem dat betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Het mes laadt snel en gemakkelijk. De nadelen omvatten het onvermogen om verschillende hoofden te combineren. Er is een mythe dat een scheermes met zo'n slotsysteem van korte duur is. Dit is een onbevestigd gerucht. Als een man geen nagels hamert met een machine, gaat een scheerapparaat meer dan twaalf jaar mee.

Gesloten kam

In een scheermes met een rechte snede wordt het mes volledig beschermd door de beschermer en gaat het niet verder. Dit ontwerp beschermt tegen snijwonden, scheren is zacht, gesloten kammachines zijn het meest geschikt voor beginners en voor dagelijks gebruik.

Onder de "gesloten" machines wordt een speciale nis ingenomen door scheerapparaten met instelbare invalshoek. Voorbeelden van dergelijke modellen zijn Merkur Futur en Progress. Door de ring of hendel te draaien, verandert het scheermes de hoek van het mes ten opzichte van de beschermer, waardoor de agressiviteit van het scheren van de zachtste naar de meest kwaadaardige wordt geregeld.

Kam open

In Open-kammachines strekt het mes zich verder uit dan de bescherming, die de vorm van een hark heeft (vandaar de naam "kam"). Met behulp van tanden pakt de machine de haren op en scheidt deze (zelfs als de haren overvloedig en dik zijn), waardoor een goed glijden en contact met het oppervlak van de huid wordt gegarandeerd, voorkomt dit ontwerp dat het haar eruit trekt, wat vaak zelfs cassettescheerapparaten zonde.

De misvatting dat een open gesneden machine agressiever is dan een gesloten gesneden machine, en die open kam is alleen ideaal voor mannen die niet meer dan twee tot drie keer per week scheren. "Open" scheerapparaten zijn universeel, en als we het niet hebben over een zeer agressieve R41 van Muehle, dan kunnen ze elke dag worden geschoren.

Meer in detail over het verschil tussen de kam en de gesloten snit, zullen we in een van de volgende berichten schrijven.

Van links naar rechts: open kam, gesloten kam en schuin

Schuine balk

Kosorez is de meest interessante machine van alle veiligheidsscheerapparaten. Dit is absoluut geen optie voor beginners, hier zal zelfs een ervaren gebruiker in eerste instantie in de war zijn en alleen met de tijd in staat zijn zich aan te passen aan de ongebruikelijke vorm van het hoofd. Zoals het spreekwoord zegt: "en ervaring is de zoon van moeilijke fouten."

"Slant", in tegenstelling tot de algemene mening van zijn "kwaadaardigheid", is een gemiddelde werktuigmachine en de belangrijkste factor die het vermogen om zichzelf te snijden beïnvloedt, is de asymmetrische vorm van zijn kop.

Het mes in de "helling" is gedraaid en werkt volgens het guillotineprincipe, wanneer de snijkant op het haar werkt terwijl de machine beweegt. Scheren met een dergelijke machine moet hetzelfde zijn als met de gebruikelijke "klassieker", een extra hoek is niet vereist. Maar het mes snijdt het haar zo dicht mogelijk bij de wortel en het resultaat is zeer schoon in minder bewegingen. Moeilijkheden kunnen zich voordoen bij het reinigen van de snorzone en het egaliseren van de snorharen, maar de vaardigheid zal snel komen na een paar trainingen.

Dit is duidelijk te zien in het diagram:

 1. Vertrek van het mes - deze indicator betekent de afstand tussen de kop van de machine en de rand van het mes,
 2. De kloof is een parameter die de agressiviteit van een T-vormig scheermes bepaalt. Dit is de opening tussen de messteun. Hoe groter de afstand, hoe gevaarlijker het scheermes,
 3. Spanwijdte - verwijst naar de afstand tussen de rand van de beschermer en het mes,
 4. Hoofdbasis - dit deel beschermt het gezicht tegen snijwonden.

Hoe de mate van agressiviteit van het scheermes te bepalen?

Bladoverhang is een fundamentele parameter. Maar er zijn andere criteria waar u op moet letten:

 • Gewicht van de "kop" van het T-vormige scheermes,
 • De lengte van de handgreep is een belangrijke parameter. De machine met een korte hendel is manoeuvreerbaar.

Als het scheermes een lang en zwaar handvat heeft, kan een man de hoek tussen de huid en het mes aanpassen.

Te koop zijn verschillende modellen van T-vormige machines. Als alternatief kunt u de voorkeur geven aan een scheermes met een functie om de hoek van het mes aan te passen. Dit is een goede keuze, omdat de machines lang meegaan en nooit falen. Hun nadelen zijn het hoge kosten en complexe reinigingsproces.

In ieder geval is wat je scheert aan jou. Kies een T-vormige machine uit een enorm assortiment en gebruik deze jarenlang. Prettig scheren!

Bekijk de video: 15 PERSONAL TRANSPORT VEHICLES That Could Change How We Travel (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter