Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Over schade

Het belangrijkste mannelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor zowel externe onderscheidende kenmerken als gedragskenmerken is testosteron. Het niveau ervan kan om verschillende redenen dalen, waardoor de kwaliteit van leven van de patiënt ook zal verslechteren.

Om de normale waarde van testosteron, het 'hormoon van de koningen', te herstellen, worden vaak injecties gebruikt. Je leert hier meer over in ons artikel.

Testosteron-injecties en mogelijke bijwerkingen van injecties

Een klein beetje over testosteron-injecties

Bijna alle mannen met de leeftijd beginnen problemen te krijgen met een gebrek aan mannelijke hormonen. Het feit is dat het lichaam zichzelf niet langer voldoende testosteron kan geven op een voldoende niveau, en als gevolg hiervan treedt androgeentekort op. In dit geval kan het lichaam zijn functies niet aan, in dit geval kan het alleen het benodigde hormoon van buitenaf ontvangen. Wetenschappelijk wordt dit hormoonvervangingstherapie genoemd.

Wanneer zijn procedures nodig?

Het normale niveau van testosteron in het lichaam is uiterst belangrijk voor de gezondheid van mannen. Als de hormoonproductie afneemt, kan de patiënt een afname van vitaliteit en seksueel verlangen, verminderd geheugen en concentratie, verlies van spiermassa en gewichtstoename opmerken. Een man wordt prikkelbaar of lusteloos, tot een depressieve toestand.

De volgende ziekten kunnen bijdragen aan lagere testosteronniveaus.:

 • acromegalie - een ziekte die een toename van de handen, voeten, schedel en andere delen van het lichaam veroorzaakt,
 • testiculaire oververhitting,
 • seksueel infantilisme (onderontwikkeling van voortplantingsorganen),
 • obesitas (vooral in de buik),
 • bijnierinsufficiëntie,
 • hypertrofie (pathologische vergroting) van de prostaat,
 • arteriële hypertensie
 • chronische prostatitis
 • mannelijke menopauze
 • hoge bloedsuiker (hyperglykemie),
 • alcoholisme,
 • hoog cholesterol
 • osteoporose,
 • impotentie.

Een populaire reden voor het verlagen van testosteronniveaus is leeftijdgerelateerde veranderingen. Na 35 jaar beginnen degeneratieve processen plaats te vinden in het mannelijk lichaam, wat de productie van hormonen, waaronder seks, vermindert.

Overtreding van testosteronproductie wordt waargenomen bij mensen die betrokken zijn bij agressieve sporten en bodybuilding met behulp van anabole steroïden. Met de inname van dergelijke stoffen komen gesynthetiseerde hormonen het lichaam binnen, waardoor natuurlijke synthese vertraagt.

Zelfs na het stoppen van het gebruik van anabolen is het lichaam niet altijd in staat om zelfstandig terug te keren naar normale werkomstandigheden, waardoor therapeutische maatregelen nodig zijn om testosteron te herstellen.

Een andere reden is ondervoeding. Voor de synthese van testosteron is een constante inname van vitamines en voedingsstoffen in het lichaam noodzakelijk. In het bijzonder is het noodzakelijk om voedingsmiddelen met een vetgehalte te consumeren, omdat cholesterol in kleine hoeveelheden helpt bij het produceren van mannelijke geslachtshormonen. Vegetarisme daarentegen veroorzaakt een verslechtering van de synthese van testosteron.

Een verkeerde levensstijl - gebrek aan lichamelijke activiteit, roken, alcohol en drugs - heeft een negatieve invloed op de productie van mannelijke hormonen.

Wat is testosteron, zijn rol in het lichaam

Testosteron is een geslachtshormoon, androgeen, dat verantwoordelijk is voor het verschijnen van secundaire seksuele kenmerken bij adolescenten, voor virilisatie (het uiterlijk van mannelijke kenmerken bij jongens), voor spermaproductie bij alle mannen in de reproductieve leeftijd.

Bovendien neemt hij deel aan de vorming van bot- en spierweefsel (als gevolg hiervan beginnen atleten zichzelf te injecteren, in de overtuiging dat testosteroninjecties hen zullen helpen snel spiermassa te krijgen en reliëfvormen te krijgen). Bovendien beïnvloedt testosteron de stemming van een man, waardoor hij emotioneel stabieler wordt. Vrouwen die testosteron gebruiken, worden ook minder beïnvloedbaar, ruw, grof en minder vatbaar.

Normaal gesproken wordt het hormoon gesynthetiseerd uit cholesterol. In strijd met het lipidenmetabolisme in het lichaam, is de productie van geslachtshormonen verstoord. Op zijn beurt leidt hormonale onbalans tot metabole stoornissen, waaronder lipidenmetabolisme. Testosteronpreparaten bevatten het hormoon niet in pure vorm, maar bevatten de esters of waterige oplossingen van synthetisch bereid androgeen. Esters zijn in wezen stoffen die vreemd zijn aan het lichaam, hebben een hepatotoxisch effect op het lichaam en interfereren met de normale werking van het endocriene systeem. Daarom moet het gebruik ervan gepaard gaan met onderhoudstherapie voor de lever.

Het niveau van testosteron in het bloed is afhankelijk van verschillende factoren: de leeftijd van de man, zijn gezondheidstoestand, lichamelijke activiteit, voedingskwaliteit, levensstijl. Mannen zijn niet onderhevig aan cyclische veranderingen, zoals vrouwen, maar tegelijkertijd kunnen de indicatoren van geslachtshormonen in hen bijna hetzelfde veranderen als bij vrouwen in verschillende perioden van de menstruatiecyclus.

Testosteron is een antagonist van oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon). Met een teveel aan testosteron in het vrouwelijk lichaam, beginnen veranderingen plaats te vinden met de stem, haarlijn, figuur, gedrag van de vrouw - ze zien eruit als mannen. Dergelijke wijzigingen zijn onomkeerbaar.

De wijze van toediening van het hormonale medicijn

Hoe testosteron-injecties voor mannen te doen? De vraag is niet ongebruikelijk voor patiënten die nooit zelf injecties hebben gegeven. Hier zijn de basisregels:

 1. De injectie is intramusculair en wordt dus in de gluteus of dijspier geplaatst.
 2. Het is beter om 's morgens een injectie te doen, gebruik een insulinespuit.
 3. Bij het kiezen van een spuit moet aandacht worden besteed aan de dosis: voor een volume van meer dan 1 ml, kies een spuit in 3 ml volume.
 4. Bereid een servet of wattenstaafje, alcoholoplossing.
 5. Handen wassen met zeep.
 6. Draag steriele handschoenen.
 7. Open voorzichtig de ampul die gevaar loopt.
 8. Neem een ​​spuit met een dikke naald - via zo'n naald is het gemakkelijker om de olieachtige samenstelling van het medicijn te verzamelen.
 9. Behandel de injectieplaats met een alcoholoplossing.
 10. Verander de naald in een dunne.
 11. Laat de resterende lucht uit de spuit ontsnappen door deze met de naald omhoog te draaien en lichtjes op de loop van de spuit te klikken.
 12. Prik de prikplaats in door de naald in een hoek van 90 graden te plaatsen.
 13. Dien het geneesmiddel langzaam toe.
 14. Verwijder de naald, veeg de injectieplaats opnieuw schoon met een alcoholdoekje of wattenstaafje.

De injectie is klaar, u kunt verder gaan met uw zaken. Er moet aan worden herinnerd dat injecties van testosteron voor mannen behoorlijk pijnlijk zijn, dus sommige patiënten zijn beter om het medicijn in het laboratorium te plaatsen.

Methoden voor het toedienen van testosteron

De meest voorkomende manier om het lichaam aan te vullen met testosteron is door intramusculaire injectie met een soort harmonieus medicijn. Een vergelijkbare methode wordt al lang gebruikt en heeft zichzelf goed gevestigd.

Er zijn echter andere manieren om dergelijke medicijnen toe te dienen:

 • mondeling, d.w.z. door het spijsverteringskanaal met behulp van tabletten en capsules,
 • transdermaal, d.w.z. door de huid met gels, pleisters,
 • buccaal, d.w.z. oraal in te nemen tabletten,
 • onderhuids, d.w.z. met speciale implantaten.

Elk van deze methoden is behoorlijk effectief, maar naast de pluspunten heeft elk van hen zijn eigen nadelen.

Methyltestosteron

Methyltestosteron is een hormonaal medicijn dat is gemaakt met behulp van mannelijke hormonen. De vorm van het medicijn is een tablet, onder de tong genomen en daar vastgehouden totdat het volledig is opgelost.

Vrouwen krijgen dit medicijn voorgeschreven:

 • Met kwaadaardige tumoren van de borstklieren en eierstokken.
 • In de menopauze om zenuw- en vaataandoeningen te voorkomen.

Als een vrouw het hormonale medicijn systematisch inneemt, is het mogelijk om de mannelijke eigenschappen (kaalheid, een ruwe stem, onregelmatige menstruatie, enz.) Te versterken.

Bovendien zijn er dergelijke bijwerkingen:

 • Duizeligheid.
 • Misselijkheid.
 • Braken.
 • Verhoogd libido.
 • Hoofdpijn en anderen.

Bij een overdosis nemen de bijwerkingen toe. De dagelijkse dosis van het medicijn is 0,1 g en een enkele 0,05 g.

Er zijn een aantal contra-indicaties:

 1. zwangerschap
 2. Prostaatkanker
 3. Overgevoeligheid.

Voor gebruik moet u een arts raadplegen.

Indicaties voor hormoonverhogende injecties

Waarom hebben we injecties nodig die het testosteron bij mannen verhogen en wanneer kan ik ze injecteren? Er zijn verschillende populaire apotheekgeneesmiddelen die worden gebruikt als injecties om de testosteronniveaus te verhogen.

Ze kunnen allemaal voorwaardelijk worden verdeeld in 3 groepen op basis van de belichtingstijd:

 1. Kortwerkende medicijnen worden gemaakt op basis van testosteronpropionaat. Met dergelijke injecties kunt u het vereiste niveau van het hormoon binnen 3-4 dagen herstellen, maar daarna, als u geen tweede injectie invoert, zal het weer afnemen. Om dit te voorkomen, heeft u een regelmatige behandelingskuur nodig en in het geval van dergelijke medicijnen is het niet altijd handig: ze zijn pijnlijk, vereisen frequent gebruik en de kans op bijwerkingen is hoog.
 2. Middellange medicatie op basis van testosteronesters (enanthaat, cypionaat) of mengsels daarvan. Dergelijke injecties zijn effectief gedurende een maand en ze beginnen snel de synthese van het hormoon na injectie te beïnvloeden. Hun enige nadeel in vergelijking met kortdurende medicijnen zijn hogere kosten.
 3. Langwerkende producten worden gemaakt op basis van testosteronundecaonaat. Hun voordeel is dat het hormoon in het lichaam geleidelijk wordt afgegeven, en niet onmiddellijk, zoals bij andere geneesmiddelen.

Als gevolg hiervan ondervindt de patiënt geen stemmingswisselingen of verminderde zin in seks. De duur van blootstelling aan dergelijke injecties kan drie maanden bedragen. Hun kosten zijn zelfs hoger dan in het geval van geneesmiddelen op korte en middellange termijn.

Onder de eerste groep geneesmiddelen wordt testosteronpropionaat als populair beschouwd.

Er zijn verschillende fabrikanten van dit geneesmiddel.:

In het laatste geval is de verpakking van het medicijn goedkoper, maar het bevat 5 ampullen en geen 10, zoals in de rest, en de concentratie van de werkzame stof is minder. De oplossing is een olieachtige vloeistof met een gelige of groenachtige kleur met een karakteristieke geur.

Testosteronpropianaat wordt voorgeschreven voor een verlaging van hormoonspiegels veroorzaakt door fysiologische redenen. Het gebruik van injecties van dit medicijn (evenals andere middelen om de productie van testosteron te verhogen) gecontra-indiceerd in de volgende gevallen:

 1. prostaat- of borstkanker
 2. individuele intolerantie voor de componenten van het medicijn,
 3. hyperplasie (proliferatie van weefsels) van de prostaat,
 4. gynaecomastie - borstvergroting,
 5. schending van het urineren,
 6. lever- en nierziekten,
 7. hartfalen
 8. hartinfarct
 9. hypercalciëmie - een toename van de calciumconcentratie in het bloed,
 10. diabetes mellitus
 11. wallen.

Het verloop van de behandeling wordt individueel bepaald, afhankelijk van de kenmerken van het lichaam en de bestaande ziekte. Meestal wordt een injectie voorgeschreven in de hoeveelheid van één ampul met een interval van 1-2 dagen. Het verloop van de behandeling kan twee weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de resultaten van de therapie.

 • Een populair middel voor de middellange termijn wordt beschouwd als de Indiase tool Testen-250, die is gebaseerd op het estertestosteron enanthaat. De duur van een injectie is gemiddeld een halve maand, maar het wordt aanbevolen om eenmaal per week een injectie te geven.Om een ​​blijvend resultaat te bereiken, is het noodzakelijk om een ​​cursus van 2-3 maanden te volgen.
 • Een ander medicijn op basis van deze ester heet Testosteron Depot.. Dit is een olieachtige oplossing van een transparante gele tint, geproduceerd door een Moldavisch bedrijf.

Meestal wordt voor de behandeling van ziekten die de testosteronsynthese verergeren, 50-200 mg van het medicijn eenmaal per 2-4 weken voorgeschreven (1 ml Testosteron Depot bevat 250 mg van de werkzame stof). De maximale maandelijkse dosis testosteron is 400 mg. De oudste anabole in deze groep is Duits gemaakt Testoviron. Dit is het eerste commercieel verkrijgbare hormoonverhogende medicijn dat in de eerste helft van de vorige eeuw is gepatenteerd.

Afhankelijk van de gediagnosticeerde ziekte en de kenmerken van een bepaald organisme, schrijft de arts 1 tot 4 ampullen per week voor, deze hoeveelheid is verdeeld in 2 injecties. Afhankelijk van de resultaten van de therapie kan de cursus 2 weken tot enkele maanden duren. Sustanon behoort tot de groep geneesmiddelen van gemiddelde duur., die wordt gemaakt op basis van een mengsel van esters van het hormoon. Het medicijn wordt geproduceerd door een farmaceutisch bedrijf uit Nederland.

De oplossing is een olieachtige gele vloeistof. Gewoonlijk wordt om de 3 weken een injectie voorgeschreven in de hoeveelheid van één ampul. De hele kuur mag niet langer dan 6 weken duren, tenzij de arts een ander therapieprincipe heeft geschetst.

 • Op basis van een mengsel van esters wordt een ander medicijn gemaakt - Omnadren 250, wat een olieachtige oplossing is van een lichtgele tint. Het medicijn wordt geproduceerd door een Pools farmaceutisch bedrijf. Afhankelijk van de ziekte omvat therapie de introductie van 1 ampul van het medicijn 1 keer in 1-4 weken.
 • Onder de langwerkende medicijnen is het Duitse medicijn Nebido. Het is gebaseerd op testosteronundecanoaat.

  Dit is een lichtgele olieachtige oplossing, voorgeschreven als een injectie in een hoeveelheid van 1 ampul om de 3-4 maanden. Het is met deze dosering dat de optimale concentratie van het hormoon wordt bereikt zonder pathologische ophoping in het bloed.

  Kunstmatige testosteronpreparaten

  Kunstmatige preparaten op basis van water en op basis van esters vervullen een aantal functies die inherent zijn aan het natuurlijk geproduceerde geslachtshormoon. Ze beïnvloeden de ontwikkeling en functie van de mannelijke uitwendige geslachtsorganen, de ontwikkeling en functie van de prostaatklier en het werk van zaadblaasjes. Bovendien veroorzaken de medicijnen tekenen van mannelijkheid of virilisatie: een laag stemtimbre, meer uitgesproken dan dat van een vrouw, haar, ontwikkelde spieren, mannelijk type figuur. Testosteronpreparaten vormen onder andere het seksuele en sociale gedrag van mannen, activeren het libido, behouden de potentie en zorgen voor een normale spermatogenese.
  Populair Analyse en vergelijking van analogen van kaarsen en injecties met Meloxicam

  Testosteron houdt fosfor, kalium en zwavel in het lichaam vast en stuurt ze naar de eiwitsynthese. Bovendien fixeert het calcium in de botten en stimuleert het de groei van spierweefsel. Omdat het hormoon een anabole werking heeft, zijn medicijnen met testosteron actief door atleten gebruikt. Daarom bevatten vreemde hormoonpreparaten gedetailleerde instructies en annotaties, die het hele spectrum van de effecten van testosteron op het lichaam weerspiegelen en de gevolgen van het gebruik ervan benadrukken.

  Mogelijke bijwerkingen

  Hoe testosteron te injecteren, zodat er geen gevolgen zijn? Hormoontherapie gaat vaak gepaard met het optreden van bijwerkingen, zelfs als de aanbevelingen voor het gebruik van het medicijn volledig worden nageleefd. Het meest onaangename gevolg van testosteroninjecties kan de aromatisering (omzetting) in het vrouwelijke hormoon oestrogeen zijn. In dit geval kan vet worden afgezet in de taille of gynaecomastie - een toename van de borstklieren.

  De volgende bijwerkingen zijn ook mogelijk.:

  • hoofdpijn, duizeligheid,
  • onredelijk angstgevoel
  • prostaattumor
  • stuiptrekkingen,
  • prikkelbaarheid,
  • depressieve toestand
  • pijn in de benen
  • zwelling van de ledematen,
  • zwaarlijvigheid
  • overstuur ontlasting
  • misselijkheid en braken.

  Ook kan na een injectie met testosteron de bil pijn doen. Langdurig gebruik van testosteronpreparaten kan leiden tot een verandering in het niveau van seksueel verlangen. Dit kan worden uitgedrukt in hyperseksualiteit (frequente erectie) of in een afname van het libido. Dergelijke injecties kunnen de kwaliteit van het ejaculaat beïnvloeden - het aantal sperma en hun snelheid worden verminderd, wat onvruchtbaarheid met zich meebrengt.

  Estratest

  Estratest is een combinatie van de twee hormonen oestrogeen en testosteron. Dit medicijn is perfect voor vrouwen die een chirurgische menopauze ondergaan, omdat de vrouw na de operatie vlagen van hitte ervaart, een afname van seksueel verlangen.

  U moet uiterst voorzichtig zijn bij het nemen van het hormoon, het teveel ervan:

  • Kan overgewicht veroorzaken.
  • Mogelijke stemmingswisselingen.
  • Insomnia.
  • Prikkelbaarheid.
  • De meest gevaarlijke bijwerking is de vorming van tumoren in de lever.

  In dit verband moet u de dosis van het medicijn correct berekenen.

  Kan ik testosterontabletten zonder recept kopen?

  Op de vraag aan mannen waar ze pillen kopen om testosteron te verhogen, is het antwoord duidelijk: in een apotheek. Hier zijn enkele prijzen:

  • Andriol - de prijs in apotheken in Rusland is ongeveer 1200 roebel. (op recept verkrijgbaar)
  • Tribestan - 2000 wrijven. (verkocht over de toonbank)
  • Testogenon - 800 roebel. (zonder recept)

  Aan wie en waarom worden testosteroninjecties voorgeschreven

  Testosteron wordt gebruikt als onderdeel van vervangingstherapie. Het wordt gebruikt om de volgende aandoeningen en ziekten te corrigeren en te behandelen:

  • Testiculaire ziekte
  • Hypofyse ziekte
  • Hersenaandoeningen die hypogonadisme of onvoldoende secretie van geslachtshormonen veroorzaken,
  • Verlaagde niveaus van natuurlijk testosteron geassocieerd met ouderdom.
  • Eunuchoidisme is de ontwikkeling van het mannelijk lichaam volgens het vrouwelijke type.
  • Impotentie, met endocriene oorzaken.
  • Post-castratie syndroom ervaren door patiënten van beide geslachten tijdens chirurgische verwijdering van de interne geslachtsorganen.
  • Oligospermie is een significante afname van het volume sperma dat wordt uitgeworpen tijdens de ejaculatie.
  • Osteoporose van hormonale aard (ontstaan ​​tegen een achtergrond van androgeentekort).
  • Hormoonafhankelijke vrouwelijke ziekten.

  Andere redenen die het gebruik van synthetisch hormoon rechtvaardigen, zijn niet bevestigd. Experts worden aanbevolen om testosteron te gebruiken in injecties en in andere doseringsvormen in afwezigheid van een positief therapeutisch effect van het gebruik van andere geneesmiddelen.

  Testosteronpreparaten zijn beschikbaar op het water en op etherbasis. De eerste zijn toegankelijker, maar minder veilig. Ten eerste is de toediening van het medicijn zelf zeer pijnlijk, ten tweede worden pijnlijke infiltraten vaak gevormd op de injectieplaats, ten derde zijn ettering en ontsteking van infectieuze aard mogelijk op de injectieplaats, ten vierde kost het op water gebaseerde medicijn minder tijd. Het preparaat op basis van esters behoudt zijn effect tot een maand, omdat het langzaam door het lichaam wordt uitgescheiden.

  Het medicijn "Nebido"

  Dit is een vorm van een androgeen medicijndepot. Het heeft een vrij hoge prijs. In Rusland kost het medische apparaat van Nebido ongeveer 4.000 roebel. Verkrijgbaar in amberkleurige glazen ampullen. Het geneesmiddel wordt intramusculair toegediend. De kleur van het product is transparant, met een lichte geelheid, het heeft een olieachtige basis. De belangrijkste stof van het medicijn is

  In 1 ml van het medicijn zit 250 mg van het hormoon. Hulpcomponenten zijn ricinusolie, benzylbenzoaat. Het geneesmiddel wordt eenmaal per twee weken toegediend, één gram. Bij dit type toediening is testosteron normaal in het lichaam. Het is noodzakelijk om langzaam een ​​injectie te geven. Voordat u het medicijn "Nebido" gebruikt, wordt aanbevolen om het een beetje op te warmen. In zijn samenstelling heeft het ricinusolie. Gebruikt om alleen volwassen mannen te behandelen. Er zijn enkele bijwerkingen.Meestal veroorzaakt het medicijn acne en pijn op de injectieplaats.

  Instructies voor het gebruik van ampullen

  Waar testosteron injecteren? Testosteron-injecties worden intramusculair gegeven, minder vaak subcutaan. Het meest geschikt is de gluteus of dijspier (quadriceps). Het is het beste om 's morgens een injectie te geven met een insulinespuit. Als een enkele dosis van het medicijn groter is dan 1 ml, is het optimaal om een ​​spuit van 3 ml te gebruiken.

  Injecteer testosteron correct als volgt:

  1. Eerst moet je je handen wassen met antibacteriële zeep en steriele handschoenen aantrekken.
  2. De vereiste hoeveelheid van het medicijn wordt in de spuit getrokken. Omdat op testosteron gebaseerde producten vettig zijn, is het beter om een ​​dikke naald te gebruiken voor een set en deze te veranderen in een dunne naald voor toediening.
  3. Er wordt lucht uit de spuit geperst, hiervoor moet u langzaam op de zuiger drukken totdat een straaltje medicijn verschijnt.
  4. De injectieplaats wordt behandeld met een alcoholdoekje.
  5. De naald wordt onder een hoek van 90 graden op de huid ingebracht, het geneesmiddel moet langzaam stromen.
  6. De spuit moet worden verwijderd en vervolgens na de injectieplaats worden behandeld met een alcoholdoekje.

  Wat gebeurt er als een man testosteron injecteert? Testosteron is een uiterst belangrijk hormoon, met een verlaging van het niveau, zowel de fysieke als de psychische toestand van een man zal verslechteren. Als het lichaam niet in staat is zelfstandig om te gaan met de synthese van dit bestanddeel, dan helpen injecties die door een arts zijn voorgeschreven de patiënt te hulp.

  Bekijk een video over zelftestosteron-injectie:

  Omnadren

  Omnadren is testosteron, dat is verbonden met vier verschillende esters en daarom blijft het medicijn na toediening lang in het lichaam. De vorm van het medicijn is injectie.

  Het vrouwelijke deel van de bevolking gebruikt dit medicijn:

  • Met borstkanker.
  • Myoom.
  • Endometriose.

  • Prostaatkanker
  • Verminderde nier- en leverfunctie,
  • zwangerschap
  • Hartfalen
  • Asthenie.

  Zoals alle geneesmiddelen heeft het hormoon bijwerkingen:

  • Hoofdpijn.
  • Allergische reacties.
  • Oedeem en anderen.

  Het wordt intramusculair toegediend, de dosis voor elke patiënt is individueel . Het hangt af van het getuigenis en de reactie van de patiënt.

  Hoe testosteron het lichaam beïnvloedt

  Meest gebruikte testosteron-injecties. De doseringsvorm in de vorm van tabletten is ontoegankelijk en wordt als minder effectief beschouwd voor het verkrijgen van spiermassa. Inderdaad, met actieve training gericht op het "pompen" van de spieren, versnelde het gebruik van testosteronpreparaten de spiergroei 2-3 keer. Deze techniek werkte ook voor vrouwelijke atleten, maar een meer uitgesproken en blijvend effect werd waargenomen bij mannen.

  Mannen hebben een verhoogde gemoedstoestand, een positieve houding ten opzichte van hun beroep, het uithoudingsvermogen neemt toe, waardoor ze zich actiever kunnen bezighouden met massale opbouw. Tegelijkertijd wordt een deel van de gewonnen massa vertegenwoordigd door water, dat wordt vastgehouden door testosteron. Na stopzetting van het medicijn gaat de vloeistof weg en neemt de massa dienovereenkomstig af.

  Het medicijn versterkt botten door calcium vast te houden. Dit vermindert het risico op letsel, vooral bij krachtbelastingen. Degenen die testosteronpreparaten nemen, merken op dat hun potentie is toegenomen, het aantal is toegenomen en de kwaliteit van geslachtsgemeenschap is verbeterd. In dit geval veroorzaakt een min of meer langdurig gebruik van geneesmiddelen bijwerkingen.

  Formele studies naar de effecten van de synthetische analoog van mannelijk geslachtshormoon op het lichaam zijn uitgevoerd in een aantal westerse landen. Volgens hun resultaten kunnen we vol vertrouwen over het volgende praten:

  • Kunstmatige medicijnen op basis van testosteron verhogen het risico op hartaanvallen en hartspieraandoeningen aanzienlijk.
  • De kans op beroertes, trombose en andere aandoeningen van de bloedsomloop neemt toe.
  • Huidproblemen ontwikkelen: seborroe, acne en anderen.

  Populair medisch gebruik van metronidazol druppelaars

  Een zeer ernstig probleem is dat door het gebruik van kunstmatige testosteronproducten, atleten hun vermogen verliezen om steeds opnieuw hun eigen testosteron te produceren, wat leidt tot ernstige hormonale en endocriene aandoeningen. De behandeling voor dit falen is lang en vereist het gebruik van een aantal medicijnen om de synthese van zijn eigen hormoon te herstellen.

  Op testosteron gebaseerde medicijnen hebben een deprimerend effect op het vrouwelijk lichaam.

  • Ten eerste verandert een vrouw uiterlijk, krijgt ze mannelijke kenmerken, wordt haar stem ruwer en begint donker haar te groeien op haar gezicht, armen, benen, soms op haar rug en borst.
  • Ten tweede verandert de stemming van een vrouw vaak. Ze wordt prikkelbaar, merkt op in haar uitbarsting van ongemotiveerde agressie.
  • Er is een pasta-achtig gezicht - zwelling, wallen.
  • De menstruatiecyclus van een vrouw is verstoord, de ovulatie stopt. Het begin en het onderhoud van de zwangerschap zijn in kwestie.
  • Als een vrouw zwanger is, wordt de zwangerschap beëindigd en sterft de foetus door het onvermogen van de baarmoeder om zich uit te rekken onder invloed van een buitenaards hormoon. Hoewel de wanden van de baarmoeder elastisch worden, kunnen ze zich niet uitbreiden tot de nodige grenzen en de foetus laten ontwikkelen en groeien.
  • De borstklieren en eierstokken worden geremd. Dit kan leiden tot de ontwikkeling van tumorprocessen of ernstige schendingen in het reproductieve systeem van vrouwen.

  Het afstemmen van de hormonale achtergrond van een vrouw na het aanbrengen van testosteron is erg moeilijk. secundaire seksuele kenmerken die zich met het testosteron bij vrouwen ontwikkelden, blijven voor altijd.

  Indicaties voor gebruik

  Allereerst is dit een testosteron-tekort in de primaire en secundaire Dankzij deze tool wordt vervangingstherapie met lage testosteronspiegels verstrekt. Dit medicijn mag niet worden voorgeschreven voor prostaatkanker en / of klierkanker, hypercalciëmie, lever- en nierpathologieën.

  Soorten injecties

  Het mannelijke hormoon regelt het niveau van seksueel verlangen, heeft een effect op het humeur, stressbestendigheid van mannen. Bovendien, testosteron:

  • reguleert spermatogenese,
  • verantwoordelijk voor de puberteit en de vorming van secundaire seksuele kenmerken,
  • activeert spiergroei, versterkt botten,
  • neemt deel aan de metabolische processen van het lichaam.

  Als een patiënt met een lage concentratie van het hormoon geen testosteroninjecties heeft, verliest de man geleidelijk het vermogen om zwanger te worden, verliest het libido en kan het ziekten van het cardiovasculaire systeem en het bewegingsapparaat krijgen. De injectie is echter niet aan iedereen voorgeschreven en niet altijd - het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van de patiënt, die door een specialist wordt overwogen.

  Belangrijk! Farmacologie produceert niet alleen een oplossing van het medicijn, maar ook pleisters, implantaten, actuele middelen .

  Het gebruik van injecties van het hormoon is een optie om het concentratieniveau van het element te beheersen totdat de symptomen van een tekort zijn verdwenen. Verdere therapie wordt ook voorgeschreven onder toezicht van een specialist en vereist regelmatig onderzoek. Testosteron-injecties kunnen van drie soorten zijn:

  1. Korte termijn Deze formuleringen beginnen onmiddellijk na toediening te werken. Duur maximaal 3 dagen. Gebruik aanbevolen voor de behandeling van lichamelijke inactiviteit. Injecties gaan gepaard met hevige pijn en vanwege de noodzaak van frequent gebruik weigeren patiënten vaak formuleringen van deze duur. Het beste is testosteronpropionaat - een androgene stof die hormoonesters bevat. Prijs vanaf $ 5. Voordelen: het voortplantingssysteem is genormaliseerd, de toestand van de prostaat en de functionaliteit van de testes verbeteren. Nadelen - het is ten strengste verboden om de gelijktijdige behandeling met geneesmiddelen tegen tbc te nemen. Injecties hebben geen zin en de effectiviteit van het medicijn tegen tuberculose zal aanzienlijk afnemen.
  2. Middellange termijn. Dit is een injectiecursus voorgeschreven na behandeling met kortdurende injecties bij gebrek aan voldoende verbetering.Geldigheid 2-4 weken. Voordelen: normalisatie van leeftijdsgebonden veranderingen, fysiologische afwijkingen, normalisatie van metabole processen, libido, erectiele functie. Het beste medicijn is Sustanon, dat testosteronpropionaat, stikstof, pindakaas en benzeenalcohol bevat. Ampullen bevatten een gelige olieachtige vloeistof en kosten vanaf $ 35.
  3. De langetermijninjectie, waarbij testosteron binnen 12-14 weken wordt uitgescheiden. U moet het medicijn om de 2-3 maanden injecteren. Plus - de remedie werkt geleidelijk, zonder het lichaam te bedwelmen met een dosis van het hormoon, zoals het geval is met andere verbindingen. Dit helpt om psycho-emotionele schommelingen en een sterke toename en vervolgens afname van seksueel verlangen te voorkomen. Het beste is de samenstelling van Nebido, die je heel langzaam moet invoeren. Prijs vanaf $ 55.

  Belangrijk! Testosteron-injecties worden beschouwd als een van de beste behandelingsopties die het gewenste effect hebben. Het gereedschap komt onmiddellijk in de bloedbaan, het omzeilt de tussenliggende stadia en beïnvloedt alle lichaamssystemen, omdat het lang genoeg in het bloed zit. Het is uiterst belangrijk om testosteroninjecties langzaam te injecteren, omdat de vloeistof vettig is en de snelle introductie de vorming van verdichting met het medicijn veroorzaakt .

  • Omnadren. Zet 1 keer per maand, in aanwezigheid van 4 variëteiten van het hormoon om het libido te verhogen, de erectie te verbeteren. Afspraak: impotentie, onvruchtbaarheid en andropauze.
  • Testosteronundecanoaat is een poedersubstantie voor oplossing. Intramusculair toegediend. Zorgt voor het herstel van een erectie, normaliseert de metabolische balans in het lichaam en helpt bij de behandeling van onvruchtbaarheid.

  Tip! Ondanks het feit dat u een medicijn kunt kopen om zonder recept een injectie met testosteron te geven, wordt zelfmedicatie niet aanbevolen. Zonder onderzoek is het gemakkelijk voor de patiënt om de dosering te verstoren, wat zal leiden tot trieste gevolgen voor de gezondheid .

  Verschillende soorten injecties

  Ze zijn onderverdeeld in 3 hoofdtypen, die verschillen in de duur van blootstelling aan het mannelijk lichaam van het toegediende medicijn:

  1. Het effect van het medicijn duurt relatief kort.
  2. De gemiddelde duur van blootstelling van het medicijn aan de patiënt.
  3. De langdurige (langdurige) werking van het hormoon in het lichaam van een man.

  Overweeg elke variëteit individueel:

  1. Kortwerkende injecties worden gemaakt op basis van het propionaat van dit hormoon. Eenmaal in het lichaam kunnen ze de ontbrekende substantie gedurende 3 dagen goedmaken. Een positieve eigenschap van deze medicijnen is dat ze onmiddellijk na toediening beginnen te werken. De negatieve eigenschappen van dergelijke injecties zijn hun pijn (zelfs de meest hardnekkige vertegenwoordigers van het sterkere geslacht zijn hier bang voor), de noodzaak van frequente herhaling en de grote kans op bijwerkingen.
  2. Injecties met geneesmiddelen met een gemiddelde blootstellingsduur aan het lichaam van een man worden gemaakt op basis van stoffen zoals enanthaat, cypionaat of mengsels van verschillende etherverbindingen van het hormoon (geneesmiddel Sustanol). Onder de handelsmerken "Testen", "Testosteron Depot" geven ze medicijnen vrij op basis van de entanant. Deze geneesmiddelen worden 2 of 3 keer gedurende 7 dagen gebruikt. Met dezelfde frequentie worden medicijnen op basis van cypionate gebruikt. Onder de middelen van gemiddelde belichtingstijd hebben geneesmiddelen op basis van etherverbindingen de grootste effectiviteit. Ze worden geproduceerd door veel farmaceutische bedrijven onder de namen Omnadren en Sustanol. Het laatste medicijn heeft een synergetisch effect, dat wil zeggen dat de effectiviteit met het totale effect van elk van de samenstellende componenten minder is dan de totale effectiviteit van hun mengsel. Sustanol omvat stoffen zoals propionaat, fenylpropionaat, isocapronaat, decanoaat. Vanwege de verschillende absorptiesnelheden van deze componenten begint Sustanol het lichaam van de man vrij snel te beïnvloeden, de duur van dit medicijn is 20-30 dagen. Het enige nadeel van Sustanol zijn de hoge kosten.
  3. Geneesmiddelen die gedurende lange tijd testosteron aan een man kunnen leveren, zijn onder andere de drug die onlangs op de farmaceutische markt is verschenen onder de naam Nebido. Het is gebaseerd op het hormoon undecaonate. Het belangrijkste voordeel van dit medicijn is dat het 70 tot 90 dagen kan werken. Een positief punt wanneer het in het lichaam van de man doordringt, is dat het niet onmiddellijk wordt vrijgegeven in het bloedplasma, zoals het geval is met de bovengenoemde therapeutische middelen. Bij het gebruik van Nebido wordt testosteron geleidelijk vrijgegeven, en dit heeft een zeer goede invloed op het welzijn van een man. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen treedt vaak een sterke verhoging van het hormoonniveau in het bloed op, wat tot ongewenste schommelingen in de stemming van een persoon leidt en zijn libido nadelig kan beïnvloeden. Na toediening van Nebido aan de patiënt werden dergelijke bijwerkingen niet waargenomen door de artsen. Het enige nadeel van het medicijn is de relatief hoge prijs.

  Testosteron regels

  Het medicijn wordt voorgeschreven door een arts op basis van een volledig onderzoek. De dosering wordt individueel bepaald op basis van het klinische beeld, de toestand van de patiënt en zijn individuele kenmerken. Als de patiënt androgeenafhankelijke effecten heeft, moet de behandeling met testosteron worden opgeschort. Na het stoppen van de effecten worden de doses van het medicijn verlaagd en wordt de behandeling hervat.

  Constante monitoring van de toestand van patiënten met vroege stadia van nier-, hart- en leverfalen, ernstige vormen van migraine, epilepsie en hoge bloeddruk is noodzakelijk. Testosteronpreparaten noch in injecties, noch in tabletten, noch in enige andere vorm mogen worden gebruikt in aanwezigheid van de volgende ziekten:

  • Prostaatkanker (u kunt het vaccin van Britova proberen)
  • Verminderde nier- en leverfunctie,
  • gynaecomastie,
  • Adolescent en ouderdom bij patiënten
  • Ernstige asthenisatie,
  • hypercalciëmie,
  • Hartfalen van de laatste graden.

  Geslachtshormoon

  Dit hormoon, dat bij mannen wordt geproduceerd door speciale cellen in de testikels en de bijnierschors, wordt ook het hormoon van seksualiteit genoemd. Hij is in staat om het niveau van seksueel verlangen, potentie, onder zijn invloed bij mannen, humeur en seksueel gedrag te veranderen. Bovendien voert het de volgende functies uit:

  • Reguleert spermatogenese.
  • Verantwoordelijk voor de puberteit en de vorming van secundaire seksuele kenmerken.
  • In staat om spiergroei te activeren, botweefsel te versterken.
  • Het speelt een actieve rol in het metabolisme.
  • Vormt een emotionele achtergrond.

  In het vrouwelijk lichaam wordt het geproduceerd in de eierstokken en de bijnierschors, neemt normaal deel aan de regulering van de puberteit, de vorming van borstklieren.

  Indirect of direct reguleert het hormoon alle seksuele functies in het mannelijk lichaam en bepaalt het het niveau van seksualiteit en seksuele activiteit. De norm bij mannen hangt af van de leeftijd, maar zou gemiddeld binnen dergelijke grenzen moeten liggen: van 11 tot 33 nmol / l.

  Het medicijn "Testosteronpropionaat"

  In een apotheek kan hij worden gekocht voor 400 roebel. Dit is een androgeen middel op basis van testosteronesters. Het heeft een effect op de ontwikkeling en functie van de externe geslachtsorganen, testes, prostaatklier. Normaliseert het seksleven, stimuleert de productie van sperma.

  De dosering wordt individueel toegewezen. Hangt af van de ernst van de ziekte en het verloop ervan. Met het gecombineerde gebruik van barbituraten neemt het effect van het medicijn testosteronpropionaat af. Bij behandeling met dit middel kunnen bijwerkingen optreden. Testosteron in de apotheek kan worden gepresenteerd in andere opties. Het is noodzakelijk om fondsen te selecteren die een vergelijkbare samenstelling hebben.

  Bijwerkingen van testosteron

  Momenteel zijn de volgende onaangename momenten geïdentificeerd bij het gebruik van het medicijn:

  • Misselijkheid en braken, cholestatische geelzucht kan zich ontwikkelen.
  • Oedeem door vochtretentie komt vaak voor, hypercalciëmie door calciumretentie.
  • Lokale allergische reacties komen ook voor op de injectieplaats: roodheid, branderig gevoel, zwelling, roodheid, jeuk.
  • Bij mannen leidt langdurig gebruik van testosteronpreparaten tot priapisme - pijnlijke erecties die tot enkele uren worden uitgesteld en die niet worden geassocieerd met seksuele opwinding, die niet verdwijnen na ejaculatie.

  Bij mannen kunnen lipomastie en gynaecomastie ontstaan ​​als gevolg van hormonaal falen. Lipomastia is de overtollige vetafzetting in het gebied van de borstklieren. Het wordt gereinigd door diëten en lichaamsbeweging. Gynaecomastie is een toename van de borstklieren bij mannen en het verschijnen van formaties volgens het type vrouwelijke borst. Het elimineren van gynaecomastie in geavanceerde vorm is alleen chirurgisch mogelijk.

  Is het gebruik van hormonale implantaten schadelijk?

  Hormonale implantaten zijn dunne capsules met daarin hormonale medicijnen. . Ze worden ingebracht in het gebied van de onderarm onder de huid, met behulp van lokale anesthesie. Het doel van implantaten is anticonceptie.

  • Anticonceptie van 2 tot 5 jaar,
  • Vernietig de lever niet
  • Vanwege het feit dat hormonen onder de huid worden geprikt, komen ze onmiddellijk in het bloed terecht zonder het spijsverteringskanaal te beïnvloeden.

  • Price. Dit is de duurste methode
  • Onregelmatige menstruatie,
  • Er kunnen problemen optreden bij het verwijderen van implantaten en alleen chirurgische ingrepen helpen,
  • Deze procedure wordt niet aanbevolen voor jonge en niet bevallen van vrouwen, het kan leiden tot onvruchtbaarheid.

  Of het schadelijk is of niet, het is aan de patiënt om te beslissen, voordat hij grondig moet nadenken en de voor- en nadelen moet afwegen.

  Injecties behandeling

  Met een daling van het niveau van het belangrijkste mannelijke hormoon, beginnen gezondheidsproblemen: stemmingswisselingen, langdurige depressie, verminderde potentie en seksueel verlangen.

  Testosterontekort leidt tot obesitas, de ontwikkeling van verschillende cardiovasculaire pathologieën, osteoporose en aanhoudende impotentie. Dergelijke symptomen bij een gezonde man in de reproductieve leeftijd duiden op een pathologische daling van het hormoonniveau, dit proces moet worden gecorrigeerd met testosteronvervangingstherapie. Therapie wordt uitgevoerd door injectiemethoden, hormonale geneesmiddelen worden intramusculair toegediend volgens het schema. Voor injectie worden hormoonoplossingen met een korte, gemiddelde en lange werkingsduur gebruikt.

  Op dit moment produceert de farmaceutische industrie ook een groot aantal soorten testosteron in de vorm van pleisters, kristallijne implantaten, gels, zalven, tabletten. Het gebruik van testosteron-injecties voor mannen is een manier om het hormoonniveau aan te passen totdat de symptomen van een tekort zijn verdwenen, in de toekomst wordt onderhoudstherapie voorgeschreven onder toezicht van een arts en worden regelmatig onderzoeken uitgevoerd.

  Indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen van het medicijn

  Er zijn een aantal bijwerkingen. Deze misselijkheid, braken, duizeligheid, trillen, grovere stem, verhoogde haargroei in het gezicht, gewichtstoename. Indicaties voor de introductie van het medicijn zijn vervangende therapie voor primair en secundair hypogonadisme, mannelijke menopauze, oligospermie, menopauze bij vrouwen, borstkanker, vleesbomen.

  Contra-indicaties voor behandeling met het medicijn zijn mastopathiekanker, nier- en leverziekten, oudere mannen tot 18 jaar oud. Als androgeenafhankelijke bijwerkingen worden gedetecteerd, moet het geneesmiddel korte tijd worden stopgezet en vervolgens in kleinere doses worden ingenomen.

  Wanneer u het medicijn gebruikt, moet u de druk controleren bij hypertensieve patiënten en bij mensen met hartpathologieën. Testosteronpreparaten voor mannen zijn niet verslavend en kunnen lang worden gebruikt.

  Hormooncorrectiepillen

  Op dit moment biedt de farmaceutische markt een vrij grote selectie van verschillende geneesmiddelen om de concentratie testosteron in het lichaam te verhogen.

  In de vorm van tabletten worden verkocht:

  • Andriol. Een synthetisch analoog van een natuurlijke substantie. Het wordt goed verdragen door patiënten, draagt ​​bij aan de snelle normalisatie van androgenen in het bloed. Veroorzaakt zelden bijwerkingen, is niet schadelijk voor de lever. Het is een van de meest succesvolle medicijnen voor de behandeling van hormonale vormen van impotentie. De dosering wordt berekend door de behandelend arts voor elke individuele patiënt, de gemiddelde enkele dosis van het medicijn is 0,24 g van de werkzame stof.
  • Tribulus. Een medicijn dat niet analoog is aan het hormoon, maar tegelijkertijd zijn endogene synthese stimuleert. Vanwege de natuurlijkheid van de samenstelling biedt het de maximale veilige manier om het werk van de endocriene klieren te vergroten, wat het overeenkomstige effect garandeert. De gemiddelde dosis is 1000-2000 mg - 2 keer per dag. Het verloop van de behandeling hangt af van de mate van manifestatie van de pathologie.
  • Impaza. Verbetert perfect de prestaties van het voortplantingssysteem. Het verhoogt het libido, normaliseert de microcirculatie in de bekkenorganen en helpt de geslachtsgemeenschap te verlengen. U moet 1-2 keer per dag 1 tablet innemen, afhankelijk van het recept van de arts. Houd er rekening mee dat Impaza-tabletten niet mogen worden ingeslikt, maar in de mond worden gehouden totdat ze volledig zijn opgelost, maar niet met voedsel.

  Er zijn andere analogen van vergelijkbare geneesmiddelen in de vorm van tabletten, maar de bovenstaande zijn het meest effectief.

  Korte termijn injecties

  Kortwerkende medicijnen beginnen onmiddellijk te werken, onmiddellijk na de injectie, maar werken slechts ongeveer 3 dagen. Het gebruik van kortetermijn testosteron voor de behandeling van hypogonadisme stelt u in staat om het lichaam te testen op de afwezigheid van negatieve reacties en bijwerkingen van het gebruik, en de patiënt over te dragen naar een langerwerkend medicijn. Je moet ze elke dag steken.

  Het gebruik van hormonale crèmes en hun gevolgen

  Hormonale crèmes worden gebruikt voor verschillende huidziekten en allergische reacties. Ze moeten onder strikt toezicht worden gebruikt, omdat ze veel bijwerkingen hebben.

  Hormonale crèmes worden vooral in de cosmetologie gebruikt. Ze zijn een anti-verouderingsmiddel. Maar gebruik het niet te vaak, omdat de crème verslavend is. Om bijwerkingen te voorkomen, moet u de instructies van de arts volgen.

  Waar is het hormoon verantwoordelijk voor

  Waarom heb ik testosteron voor mannen nodig? Dit hormoon is uiterst belangrijk voor de gezondheid van mannen, de belangrijkste functies zijn als volgt:

  • Dankzij het in het lichaam geproduceerde testosteron kan een man een normaal en regelmatig seksleven leiden.
  • Het hormoon is verantwoordelijk voor uiterlijke kenmerken van mannen.
  • De constante productie van testosteron voorkomt de ontwikkeling van tumorziekten in de prostaatklier.
  • Het beïnvloedt de groei en ontwikkeling van de geslachtsorganen, zowel extern als intern.
  • Het hormoon is verantwoordelijk voor het reguleren van spermatogenese.
  • Regelt het stikstof- en fosformetabolisme in het lichaam van een man.

  We kunnen dus concluderen dat testosteron een belangrijk onderdeel is voor het normale functioneren van mannen.

  Naar welke arts moet ik gaan?

  Hormoonvervangingstherapie wordt voorgeschreven door een uroloog, androloog, endocrinoloog. De specialist zal een injectiekuur voorschrijven, preventieve maatregelen toelichten. Bovendien moeten injecties in de juiste doses worden genomen en het bepalen van het volume van het toegediende medicijn is ook de verantwoordelijkheid van de arts.

  Testosteron enanthaat verwijst naar de natuurlijke testosteronesterverbindingen. Het heeft veel handelsnamen, alleen in Amerika zijn er meer dan veertien geneesmiddelen die deze component bevatten. In Rusland mogen slechts vier medicijnen worden verkocht.

  Het medicijn in ampullen

  De oplossing van "Sustanon"

  Androgene drug. Het heeft vrij hoge kosten in apotheken in Rusland. De prijs varieert van 2.000 roebel. Verkrijgbaar in ampullen met een gele olie-oplossing. De belangrijkste stof van het medicijn is testosteronpropionaat.Hulpcomponenten zijn pindakaas en stikstof.

  Het hulpmiddel normaliseert het niveau van testosteron in het bloed, wat de groei en ontwikkeling van het mannelijk lichaam beïnvloedt. Het Sustanon-medicijn wordt diep in de spier geïnjecteerd. Meestal wordt 1 ml van het medicijn eenmaal per drie weken voorgeschreven. Maar de dosis kan variëren en min of meer zijn. Het hangt allemaal af van de individuele kenmerken van de persoon. Bij langdurige behandeling kan priapisme optreden. Testosteron in een apotheek is zonder recept verkrijgbaar.

  Het geneesmiddel is gecontra-indiceerd tijdens zwangerschap en borstvoeding. Koop geen testosteron in een apotheek voor prostaat- en borstkanker, met verhoogde gevoeligheid voor de componenten van het medicijn. Schrijf geen remedie voor kinderen jonger dan 3 jaar oud. Chronische ziekten van de nieren en lever zijn ook contra-indicaties. Het wordt niet aanbevolen om medicijnen voor te schrijven voor prostaathypertrofie met symptomen van urineretentie.

  Bewaar het geneesmiddel bij een temperatuur van maximaal 30 graden op een donkere plaats.

  Formulier vrijgeven

  Testosteronpreparaten worden gemaakt in de vorm van tabletten voor orale toediening, middelen voor uitwendig gebruik (gel, zalf, crème) en oplossingen voor injectie.

  Het minst effectief is de tabletvorm van de afgifte van het hormoon. Wanneer oraal ingenomen, wordt het opgenomen in lagere concentraties en heeft het een negatief effect op de lever. Daarom is deze soort verboden bij ziekten van dit orgaan en het bloedvormende systeem. Bovendien heeft testosteron in tabletten de kortste afbraakperiode, wat de toedieningsfrequentie verhoogt om een ​​stabiel niveau van het hormoon te handhaven.


  Externe agentia in de vorm van crèmes en gels hebben een grotere absorptie en een licht effect op de lever. Met hun hulp wordt een stabiel niveau van het hormoon in het bloed gehandhaafd. U moet echter zorgvuldig de concentratie van het medicijn selecteren en de vereiste hoeveelheid nauwkeurig meten, omdat het bij het gebruik van dit formulier gemakkelijk is om een ​​overdosis te krijgen en de onaangename gevolgen die eraan zijn verbonden. Het is het handigst om speciale pleisters te gebruiken, maar ze zijn niet geregistreerd voor verkoop in Rusland, net als subcutane implantaten die veel in andere landen worden gebruikt.

  Testosteron in de vorm van injecties is het populairst.

  1. Het heeft voldoende efficiëntie.
  2. Het heeft een kleine lijst met contra-indicaties.
  3. Heeft minder effect op de lever dan tabletten.
  4. Handhaaft een stabiel niveau van hormoon.
  5. Het heeft een lange werkingsduur (afhankelijk van het type medicijn).

  U kunt testosteronpreparaten kopen in apotheken. De meeste worden zonder recept verkocht. De prijs van het medicijn in injectievorm is vanaf 90 roebel per ampul.

  Middellange termijn

  Deze categorie van injectie wordt aan patiënten voorgeschreven na een kuur van testosteron op korte termijn, als er geen negatieve gevolgen waren. Dergelijk testosteron wordt binnen 2-4 weken uit het lichaam uitgescheiden, gedurende welke tijd het u toelaat om aan te passen:

  • Leeftijdsgebonden veranderingen in de testosteronsynthese.
  • Verschillende fysiologische afwijkingen.
  • Hormoongebrek bij mannen in de reproductieve leeftijd, wat bijdraagt ​​aan de normalisatie van seksueel verlangen, mentale toestand, vegetatieve-vasculaire en metabole afwijkingen.

  Voer dergelijke injecties om de andere dag of om de 3 dagen uit.

  Testosteron Mondelinge reactie

  De reactie op het medicijn is individueel. Orale hormonale geneesmiddelen passeren de lever en worden langzamer geabsorbeerd dan geneesmiddelen die via het bloed worden opgenomen. In dit opzicht bedreigt niets een persoon met een gezonde lever, en als er problemen zijn, kan de lever zelfs nog meer worden verstoord.

  Wanneer de dosis testosteron onjuist wordt berekend, kan een vrouw een aantal bijwerkingen ervaren:

  • Slecht humeur
  • Hoofdpijn.
  • Bloedstolsels zijn mogelijk.
  • Hoge bloeddruk

  In dit geval moet u medicijnen kiezen die rechtstreeks in het bloed worden opgenomen. Als een vrouw het medicijn in kleine doses gebruikt, verbetert haar humeur, nemen de beschermende functies van haar lichaam en het seksuele verlangen toe.

  De natuurlijke vorm van testosteron wordt gemaakt van plantaardige producten (sojabonen, bonen). Dit testosteron wordt geproduceerd in micron doses en het lichaam absorbeert het niet goed. Gemicroniseerd testosteron heeft een langdurig effect en behoudt een hoog niveau van het hormoon gedurende 24 uur.

  • Geslachtsdrift.
  • De energie.
  • Het verbetert het welzijn.
  • Verhoogt de botdichtheid.

  Maar het nemen ervan kan leiden tot slechte gevolgen, zoals:

  • Hoge druk
  • Vochtretentie in het lichaam.
  • Verhoogd cholesterolgehalte in het bloed.

  Synthetisch testosteron wordt zeer snel opgenomen in de bloedbaan en heeft een uitgesproken effect op het lichaam. Bij het gebruik van synthetische testosteron in tabletten kan het niveau van dit hormoon in het bloed sterk variëren.

  Een sterke toename van testosteron na toediening leidt tot:

  • Tot prikkelbaarheid.
  • Het optreden van epileptische aanvallen.
  • Angstig voelen
  • Agressie.
  • Hoofdpijn.

  Later, wanneer het hormoonniveau daalt, verschijnt zwakte.

  Het synthetische testosteronpropionaat wordt veel gebruikt omdat het de spiergroei stimuleert en de vetverbranding bevordert. Het is ook populair bij andere atleten, omdat na het innemen een toename van activiteit, een toename van kracht en energie wordt waargenomen en het effect optreedt al twee uur na de injectie.

  Het preparaat bevat een hormoonester - een gesynthetiseerd testosteronmolecuul waaraan propionzuur is bevestigd. Van alle testosteronesters is propionaat het snelst, daarom zijn atleten zo dol op dit medicijn.

  Verschillende bedrijven die deze steroïde produceren zijn vertegenwoordigd op de Russische markt:

  • BM Pharmaceuticals (India) - Testopin 10% ($ 20-30),
  • Nordic (Engeland) - Verormone 10% ($ 20-25),
  • Axio Labs (Iran) - Testaplex P - 10% ($ 15-20).

  Op internet kunt u meer fabrikanten vinden:

  • British Dragon Pharmaceutical - Testabol Propionate,
  • Devatek - Prop-100,
  • Balkan Pharmaceuticals - Testosterona P,
  • Neo Labs - Testoject,
  • Golden Dragon - Testoged-P,
  • Alpha Pharma - TestoRapid,
  • Genesis - Test-prop,
  • Pharmacom Labs - Pharma Test-P.

  Indicaties voor injectie

  Testosteron-injecties worden intramusculair uitgevoerd en zijn geïndiceerd voor de volgende aandoeningen:

  • Acromegalie is een pathologische toename in sommige delen van het lichaam.
  • Seksuele onderontwikkeling.
  • Hypertrofie van de prostaat.
  • Mannelijke menopauze
  • Impotentie (alleen als het wordt veroorzaakt door een storing van het endocriene systeem).
  • Oligospermie - een afname van het aantal zaadcellen in het ejaculaat.
  • Syndroom.
  • De periode na de castratie.

  Velen geloven dat een eunuch een gecastreerde man is (wiens testikels worden verwijderd). Dit is niet helemaal waar. Eunuchoidism is een ziekte geassocieerd met een disfunctie van het endocriene systeem. Eunuchen hebben geen testosteron vanaf de geboorte, in de toekomst, naarmate ze ouder worden, hebben deze mensen onregelmatige gelaats- en lichaamskenmerken, de volledige afwezigheid van seksuele kenmerken en onderontwikkeling van de geslachtsorganen.

  Een castraat is een man wiens testikels (testikels) worden verwijderd. De meeste testikels worden verwijderd om medische redenen, zoals zaadbalkanker of bij het veranderen van geslacht. Zowel de eerste als de tweede patiënt hebben gewoon injecties met testosteron nodig om de gezondheid van de man te behouden.

  Testosteron functie

  Testosteron enanthate heeft een direct effect op de ontwikkeling van de geslachtsorganen, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken. Dankzij hem wordt seksueel gedrag gevormd, de lichaamsbouw, stem en haarlijn gevormd.

  Met zijn volledige afwezigheid in het lichaam, is het mogelijk om alle anabole, mentale functies te vergelijken. Bij vrouwen wordt het gebruikt om ziekten zoals borsttumoren, vleesbomen, osteoporose, tijdens de menopauze te behandelen. Met vertraagde ontwikkeling worden tieners voorgeschreven om de groei te verbeteren.

  Testosteron enanthate wordt veel gebruikt in zware sporten, bodybuilding en atletiek. Gelijktijdig gebruik van dit medicijn en fysieke activiteit verhoogt de spiermassa aanzienlijk. Slechts 3 mg van het medicijn per kg gewicht, eenmaal per week ingenomen, verhoogt het niveau van groeihormoon in het bloed met tweeëntwintig procent.

  Van al dergelijke medicijnen wordt testosteron enanthate als de meest effectieve beschouwd en neemt het een leidende positie in. Het heeft een langdurig effect op het lichaam. Eén injectie is voldoende voor twee tot drie weken.

  Afhankelijk van het metabolisme, de toestand van het lichaam, de ernst van de belastingen, is een zeldzamer gebruik van het medicijn mogelijk. Maar om resultaten te bereiken, bij triatlon, gewichtheffen, bodybuilding, geven ze meestal één injectie per week, omdat de halfwaardetijd in het bloed precies een week is.

  Waar werkt een steroïde op?

  Testosteronpropionaat, dat het lichaam binnenkomt, begint langzaam vanuit de plaats te worden geabsorbeerd. Wanneer het circuleert met de bloedbaan, komt het hormoon alle interne organen binnen, waar het begint te transformeren in, wat interactie aangaat met cellulaire receptoren. Als gevolg van deze interactie beginnen de stamcellen van spierweefsel te groeien.

  Testosteron stimuleert de eiwitsynthese in het lichaam, het behoudt de nodige sporenelementen die bij dit proces betrokken zijn:

  Dat is de reden waarom dit medicijn wordt gebruikt om lichaamsvet te verminderen.

  Testosteronpropionaat heeft ook een therapeutisch doel:

  • als vervangende therapie voor,
  • met impotentie veroorzaakt door endocriene aandoeningen,
  • voor het voorkomen en stimuleren van spermatogenese,
  • met disfunctionele baarmoederbloedingen bij vrouwen,
  • wanneer,
  • met onvoldoende productie van androgenen bij vrouwen.

  • classificatie - een steroïde van androgene oorsprong,
  • de activiteitstijd van de stof is van 24 tot 48 uur,
  • anabole activiteit - 100%,
  • lage hepatotoxiciteit
  • conversie naar DHT dihydrotestosteron,
  • houdt geen water vast in het lichaam,
  • verhoogt de bloeddruk niet,
  • hoge aromatase
  • verminderde productie van uw eigen hormoon,
  • detectietijd in het bloed - 20 dagen,
  • wijze van toepassing is injecteerbaar,
  • acne kan voorkomen.

  Wat zijn de injecties

  Afhankelijk van de duur van de werking van het hormoon, worden 3 soorten injecties onderscheiden:

  Kortdurende injecties - de medicijnen werken korte tijd in het lichaam van een man, slechts 3-4 dagen. Je moet ze vaak prikken, maar vanwege hevige pijn tijdens het gebruik van het medicijn, hebben weinig mannen de neiging om dit specifieke medicijn te gebruiken. Testosteronpropionaat, een androgeen middel dat bestaat uit testosteronesters, wordt als een dergelijk medicijn beschouwd.

  In apotheken kunt u dit medicijn kopen voor een relatief goedkope prijs - slechts 400 roebel. Testosteronpropionaat werkt onmiddellijk en heeft een gunstige invloed op de functies van de testes, geslachtsorganen (extern) en de prostaatklier. Dankzij dit medicijn keert het reproductieve systeem van de mens terug naar normaal en wordt hoogwaardige spermaproductie opgemerkt. De toediening van ampullen wordt voor elke patiënt afzonderlijk voorgeschreven, afhankelijk van de ernst van de ziekte en het verloop ervan. Testosteronpropionaat mag niet worden gebruikt tijdens de behandeling met geneesmiddelen tegen tuberculose, anders heeft hormoontherapie geen effect.

  Injecties op middellange termijn - het effect van de medicijnen duurt een maand. De injectie werkt vrij snel en heeft een synergetisch effect. Een van deze medicijnen is Sustanon, dat wordt verkocht in ampullen en een olieachtige gele consistentie heeft. Het belangrijkste actieve ingrediënt van het medicijn is testosteronpropionaat, evenals stikstof, pindakaas en benzylalcohol. Sustanon is veel waard, ongeveer 2000 roebel.

  Sustanon is een medicijn dat het niveau van het hormoon in het bloed verhoogt. Als gevolg hiervan vindt de ontwikkeling van het mannelijk lichaam correct plaats. Gewoonlijk is de dosering 1 ml van het medicijn met een diepe injectie in de spier. Herhaalde injecties moeten elke 3-4 weken zijn. Er moet aan worden herinnerd dat als een man wordt gediagnosticeerd met kanker of hypertrofie van de prostaat, lever- en nierziekten die in een chronische vorm voorkomen, Sustanon niet kan worden gebruikt.

  Langwerkende injecties - gebruik elke 3 maanden medicijnen. Het hoofdbestanddeel van de medicijnen is testosterondecaonaat. Het hormoon wordt geleidelijk uit het bloed verwijderd, wat het effectieve effect op het mannelijk lichaam bepaalt. Een dergelijk medicijn is Nebido. Verkocht in apotheken zonder recept, in ampullen met vette inhoud erin. De prijs van het medicijn is vrij hoog - ongeveer 4000 roebel. De injectie wordt zeer langzaam uitgevoerd, waarbij de ampul van het medicijn wordt voorverwarmd.

  Testosteron dosering voor solo cursus

  Testosteronpropionaat kan solo worden genomen, dat wil zeggen, zonder aanvulling met andere medicijnen. Als de atleet voor het eerst besloot om steroïden te nemen om spieren op te bouwen, dan is de aanbevolen dosis van het medicijn voor hem 50 mg, je moet het om de twee dagen injecteren. Als er een praktijk was om orale steroïden te gebruiken, kunt u een enkele dosis verhogen tot 100 mg, eenmaal per twee dagen injecteren.

  Zo'n cursus duurt 6 weken, aan het einde ervan moet je revalidatietherapie uitvoeren. Voor vrouwen moet de dosering worden gehalveerd, dat wil zeggen dat het voor de eerste kuur noodzakelijk is om eenmaal per drie tot vier dagen 25 mg te injecteren. Voor herhaalde kuren kunt u de dosering verhogen tot 50 mg, maar zorg ervoor dat er geen bijwerkingen zijn (zoals verhoogde haargroei op het gezicht en lichaam, verergering van de stem, enz.).

  Bijwerkingen en meningen van patiënten

  Tijdens de behandeling met medicijnen worden vaak bijwerkingen waargenomen. Een man kan huidproblemen hebben, zoals acne, het verschijnen van striae, seborroe. Verlies van elasticiteit, milde zwelling, bleekheid kan worden opgemerkt op de huid van het gezicht. Omdat de injectie vrij pijnlijk is, kan een lokale reactie op de toediening van testosteron optreden. Vaak zijn er allergische reacties van het lichaam bij het gebruik van injecties.

  Bij mannen kunnen de volgende bijwerkingen worden opgemerkt:

  • Lichte duizeligheid.
  • Het uiterlijk van krampen en pijn in de benen.
  • Depressie en nervositeit.
  • Vasthouden van vocht en zout in het lichaam, wat resulteert in zwelling van de ledematen.
  • Overgewicht
  • Spijsverteringsstoornissen (misselijkheid, diarree).

  Bij langdurige injecties van geneesmiddelen die testosteron bij mannen bevatten, is het optreden van gynaecomastie (obesitas in de borstklieren) mogelijk. Bij de diagnose van gynaecomastie, wordt mannen chirurgisch verwijdering van vetweefsel uit de borstklier getoond. Bovendien kan atrofie van de borstklieren ontstaan, vaak verschijnt er pijn in.

  Langdurig gebruik van testosteroninjecties voor mannen kan hyperseksualiteit worden. Zulke vertegenwoordigers van het sterkere geslacht lijden aan frequente erecties. Heeft invloed op de duur van de toepassing en op de spermakwaliteit. Het aantal sperma is aanzienlijk verminderd, hun mobiliteit neemt af.

  Beoordelingen van mensen die testosteron in ampullen gebruiken, zijn redelijk goed. Veel mannen merken de effectiviteit op van medicijnen tegen ziekten, die het algemene welzijn verbeteren, het libido en het zelfvertrouwen vergroten. Beoordelingen van mensen die actief bezig zijn met sporten bij het nemen van testosteronpreparaten hebben ook een positieve kant. Atleten zien een significante toename van spiermassa en een duidelijke verlichting van spieren.

  Testosteron is een noodzakelijk hormoon, zonder welke het leven van mannen inferieur zal zijn. Als het lichaam het zelf niet kan produceren, zullen hormonen die medicijnen bevatten mannen te hulp komen, omdat hun effectiviteit is bevestigd door zowel artsen als patiënten.

  Mensgen.ru »Hormonen» Testosteroninjecties: waarom mannen injecteren (met beoordelingen over injecties en ampulprijzen)

  Doe de testKies het productVraag aan de arts Zie foto Deel met anderen:

  Sport

  Het belangrijkste effect van testosteron is gebaseerd op een sterk androgeen en anabool effect. Hierdoor ontstaat een snelle opbouw van spiermassa.

  Een significante toename van spieren in een korte tijd is te wijten aan de ophoping van water in het lichaam, in een vrij grote hoeveelheid. Dit komt door het proces van het vasthouden van water en elektrolyten, wat een snelle toename van gewicht en kracht veroorzaakt, dus noodzakelijk voor training.

  Het opbouwen van spiermassa is recht evenredig met de hoeveelheid water in het lichaam. Daarom is testosteron enanthate populair bij atleten.

  Zonder chemie is er niets te doen in professionele bodybuilding.

  Naast intensieve spieropbouw heeft een grote ophoping van water in het lichaam een ​​aantal negatieve gevolgen voor het lichaam. Veel mensen hebben hoge bloeddruk, dus als u begint met het innemen van het medicijn, moet u absoluut een arts raadplegen.

  Acne verschijnt op het gezicht, rug, borst. Vooral vaak gebeurt dit bij langdurig gebruik.

  Soms wordt het tegenovergestelde effect waargenomen wanneer acne verschijnt nadat testosteron is voltooid. De nieren beginnen slecht om te gaan met overtollig vocht in het lichaam, dus oedeem verschijnt. Het lichaam ziet er glad, los en waterig uit.

  De combinatie en combinatie van het nemen van testosteron met andere steroïden

  Voor de beste resultaten wordt aanbevolen om testosteronpropionaat in te nemen met andere geneesmiddelen van de steroïde groep, bijvoorbeeld:

  Het is belangrijk om te weten hoe u de medicijnen en hun verhoudingen moet innemen om bijwerkingen te elimineren.

  Als de prioriteit is het wegwerken van onderhuids vet - drogen, dan wordt de cursus gebruikt - testosteron plus winstrol. Regels voor het gebruik van drugs:

  • dosering van Winstrol - 40 mg per dag, verdeeld over 4 doses met een interval van 4-5 uur. Je kunt tabletten doorslikken, maar het is effectiever om op te lossen,
  • post-cyclus therapie - 3 weken,
  • een pauze tussen cursussen - 6 weken,
  • de totale hoeveelheid testosteronpropionaat is 1800 mg of 18 ampullen van 100 mg elk,
  • de totale hoeveelheid Winstrol is 177 tabletten.

  Om snel spiermassa te winnen, kunt u een testosteronpropionaatkuur met methaan gebruiken. Als gevolg hiervan kan tot 6 kg massa worden toegevoegd in 6 weken. Regels voor het nemen van drugs:

  • dosering van testosteron - 100 mg driemaal per week,
  • dosering methaan - 30 mg per dag, verdeeld over 3 doses met een interval van 5 uur,
  • revalidatietherapie - 3 weken,
  • rust - 6 weken
  • totale hoeveelheid testosteron - 1800 mg of 18 ampullen van 100 mg,
  • de totale hoeveelheid methaan is 135 tabletten.

  De cursus met turinabol is geschikt voor atleten die al steroïde tabletten hebben ingenomen of die ten minste één injectieronde hebben uitgevoerd. Cursus regels:

  • testosterondosis - 100 mg per dag, drie keer per week,
  • Turinabol-dosering - 20 mg per dag, verdeeld over 2 doses,
  • therapie na de cursus - 3 weken,
  • rust na de cursus - vanaf 6 weken,
  • de vereiste hoeveelheid testosteron - 1800 mg,
  • totale hoeveelheid turinabol - 90 tabletten.

  Indicaties voor hormoontherapie

  Op basis van de resultaten van recent wetenschappelijk onderzoek lijdt bijna de helft van de mannelijke bevolking van de planeet aan androgeentekort. Falen kan optreden in verband met ziekten van de testes of bijnierschors, waarvan de cellen direct betrokken zijn bij de synthese van testosteron. Hypodynamie, constante stress, monotone voeding en alcoholmisbruik kunnen hormonale deficiëntie veroorzaken.

  Vertegenwoordigers van het sterkere geslacht hebben niet het exclusieve recht op testosteronproductie, de stof wordt ook in het vrouwelijk lichaam aangetroffen, alleen in veel kleinere hoeveelheden. De fysiologische norm voor een volwassen man wordt beschouwd als 11-33 nmol / l, een pathologische afname van de androgeenconcentratie moet worden vervangen.

  Testosteron-injecties worden voorgeschreven voor:

  • Seksuele onderontwikkeling. Onder controle van hormonen is het leggen van de voortplantingsorganen tijdens de foetale rijping, evenals de verdere ontwikkeling van secundaire geslachtskenmerken bij jongens.
  • Acromegalie.Testosteron bevattende injecties kunnen de onevenredige groei van afzonderlijke delen van het lichaam stoppen, de mate van calciumfixatie in de botten verhogen.
  • Hypertrofie van de prostaatklier. Goedaardige groei van prostaatweefsel is kenmerkend voor de andropauze periode, wanneer, in verband met de veranderde biochemische samenstelling van het bloed, injecties nodig zijn om testosteron te verhogen.
  • Impotentie. De steroïde reguleert spermatogenese, verbetert het libido, is verantwoordelijk voor het seksuele leven en het niveau van seksualiteit.
  • Oligospermia. Een afname van het aantal zaadcellen in het ejaculaat leidt vaak tot een verslechtering van het mannelijke voortplantingsvermogen en zelfs onvruchtbaarheid.
  • Eunuchoidism. Er is een misvatting dat een eunuch een gecastreerde man is. In feite is eunuchoidisme een ernstige endocriene aandoening met alle gevolgen van dien: vroege schade aan de geslachtsklieren, defecten in de ontwikkeling van het skelet en obesitas.
  • Post-castratie syndroom. Castratie is de chirurgische verwijdering van de testikels. De operatie wordt strikt uitgevoerd om medische redenen of bij het veranderen van geslacht. Net als bij eunuchoidisme kan castraat niet zonder hormonale injecties.

  Testosteron wordt voorgeschreven voor verschillende aandoeningen.

  Er zijn legendes over het anabole effect van testosteron. In de regel gebruiken atleten het om het lichaam te “drogen”. Artsen zijn het er echter over eens dat gezonde mensen niet worden aanbevolen om een ​​injectie te nemen die het uithoudingsvermogen verhoogt. Injecties zijn gecontra-indiceerd bij gynaecomastie, diabetes mellitus, atherosclerotische processen, hartaandoeningen, nieraandoeningen en mannen met ernstige lichaamsasthenisatie.

  Er zijn 3 soorten testosteron in injecties: korte, middellange en langdurige actie.

  De behandeling begint met medicijnen van de eerste groep, waaronder testosteronpropionaat het populairst is.

  Een olieachtige oplossing (1% of 5%) moet elke 2-3 dagen intramusculair worden geïnjecteerd met 1 ml. In de instructie staat dat de steroïdenkuur minimaal 2 weken moet zijn. De injectie werkt onmiddellijk, maar door frequent gebruik treden vaak lokale allergische reacties op de injectieplaats op.

  De ampul kan een middelmatig werkend hormoon bevatten, bijvoorbeeld testosteron enanthate, cypionate, Sustanon 250. Gecombineerde geneesmiddelen zijn zeer effectief, namelijk Sustanon 250 heeft een synergetisch effect, dat 3-4 weken aanhoudt. De nadelen van het medicijn zijn de aanzienlijke prijs in vergelijking met testosteronesters die apart zijn gekocht.

  Langwerkende medicijnen worden voorgeschreven als de man een korte-termijn-injectie heeft verdragen. Injecties van Nebido worden elke 10-14 weken gegeven in 4 ml (1 ampul), zodat testosteron geleidelijk wordt afgegeven, zonder het lichaam te verdoven met een maximale dosis androgeen. Vergeet tijdens de behandeling niet om hematocriet en hemoglobine te controleren.

  De vorming van anti-oestrogenen

  Bovendien wordt testosteron enanthaat gebruikt om het belangrijkste vrouwelijke hormoon oestrogeen te vormen. Wanneer een groot aantal vrouwelijke hormonen zich ophoopt in het lichaam, leidt dit tot de ontwikkeling van gynaecomastie - een toename van de borstklieren.

  Dat is hoe chemici oestrogeen zien.

  Ook wordt al het onderhuidse vet alleen door het vrouwelijke type afgezet, in het gebied van de borstklieren, buik en billen. Kortom, er treden problemen op bij het gebruik van zeer grote doses van het medicijn. Voor de preventie van gynaecomastie zijn er medicijnen - anti-oestrogenen.

  Ze helpen de bijwerkingen van testosteron te voorkomen, maar verminderen het effect van het gebruik ervan aanzienlijk. De meest gebruikte zijn tamoxifen en proviron. Proviron is goed omdat het kan worden gebruikt tijdens een anabolische cursus, omdat het geen deprimerend effect heeft op testosteron.

  Lange termijn

  Relatief nieuwe medicijnen met een duur van 10 tot 12 weken.Een van de positieve effecten is dat het medicijn geleidelijk werkt, zonder het lichaam te bedwelmen met een maximale dosis van het hormoon, zoals het geval is bij testosteron op korte termijn. Zo worden bijwerkingen in de vorm van sterke stemmingswisselingen en zin in seks geminimaliseerd. Ze injecteren het medicijn om de 2 maanden.

  Testosteron-injecties voor mannen worden voorgeschreven voor de volgende aandoeningen in het lichaam:

  • Hypogonadisme, vertraging en afwijkingen van de puberteit, onderontwikkeling van de geslachtsorganen.
  • Schendingen van spermatogenese, met onvruchtbaarheid.
  • Geestelijke veranderingen als gevolg van hormoontekort.
  • Impotentie, verminderd libido en erectiestoornissen bij mannen in de reproductieve leeftijd.
  • Osteoporose en obesitas.

  In de meeste gevallen wordt een behandeling met testosteroninjecties voorgeschreven op basis van de geschiedenis en het welzijn van de patiënt.

  Hoe testosteron te nemen, hoe het te prikken

  Testosteronpropionaat is beschikbaar als oplossing. De enige manier om het lichaam binnen te komen is via injecties. Atleten merken vaak een huidreactie op de injectieplaats op, dus het is belangrijk om te weten hoe je deze correct kunt prikken:

  • de beste tijd voor een injectie is 's morgens,
  • de meest geschikte spieren voor injectie zijn billen en quadriceps,
  • subcutaan of intramusculair toegediend,
  • het gebruik van een insulinespuit wordt aanbevolen,
  • u moet de injectieplaats voortdurend veranderen zodat er geen lipodystrofie optreedt,
  • telkens wanneer u een nieuwe, steriele spuit moet gebruiken.

  Ongewenste gevolgen

  Bij het gebruik van injecties met testosteron is niemand immuun voor bijwerkingen. Meestal verschijnen ze wanneer de ontvangstregels in de instructies niet worden gevolgd of vanwege de individuele kenmerken van het lichaam.

  Het is raadzaam om het hormoon te gebruiken onder toezicht van een arts.

  Lijst met mogelijke bijwerkingen:

  1. Dyspeptische aandoeningen (misselijkheid, diarree, gastro-intestinaal ongemak).
  2. Huidproblemen (acne, seborroe, het verschijnen van striae).
  3. Het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker.
  4. Polycythemia.
  5. Apathie of nervositeit, prikkelbaarheid.

  Aan de ene kant dreigt langdurig gebruik van injecties met testosteron overgewicht, en aan de andere kant kunt u met een correct geselecteerde dosering zwaarlijvigheid bestrijden. Gastro-intestinale bloedingen zijn uiterst zeldzaam. Soms zijn er na een injectie tekenen van VVD (sprongen in de bloeddruk, overmatig zweten, slapeloosheid of slaperigheid).

  HCG en zijn rol

  Testosteron enanthate werkt op de hypothalamus, hypofyse, en remt de aanmaak van het lichaam van zijn eigen hormoon. Dit leidt tot een afname van zaadvorming in de eierstokken en bijgevolg tot hun atrofie.

  Om dergelijke onaangename gevolgen van het gebruik van het medicijn te voorkomen, moet u humaan choriongonadotropine (HCG) - humaan choriongonadotrofine regelmatig gebruiken, ongeveer om de zes weken. HCG verwijst naar natuurlijke glycoproteïnehormonen.

  HCG - Humaan choriongonadotrofine.

  Het stimuleert opmerkelijk de hypothalamus, verhoogt niet alleen het niveau van testosteron in het lichaam, maar verbrandt ook lichaamsvet. HCG is nodig bij het voltooien van de testosteron enanthate.

  Elke stop bij het gebruik van anabole steroïden en zelfs een geleidelijke dosisreductie veroorzaakt onmiddellijk een afname van spiermassa. Het gebruik van medicijnen die de productie van testosteron stimuleren, helpt dit te voorkomen.

  Dergelijke geneesmiddelen omvatten: HCG, Cyclophenyl, Dineric. Veilige exit kan lang duren, tot een jaar.

  Voor vrouwen

  Voor vrouwen is testosteron niet zo belangrijk als voor mannen. Het bevindt zich in het vrouwelijk lichaam in het bereik van 0,24 tot 2,7 nmol / l, het hormoonniveau neemt fysiologisch toe in het derde trimester van de zwangerschap en overschrijdt de norm gemiddeld 3 keer.

  Vrouwen kunnen injecteerbare vervangende therapie worden voorgeschreven met de volgende indicaties:

  • Afgenomen seksueel verlangen en psychische problemen in de menopauze.
  • Overmatige oestrogeenproductie.
  • Pijnlijk premenstrueel syndroom.
  • Endometriose, vleesbomen, andere disfuncties.

  Een pathologische toename van het hormoon kan leiden tot een eierstoktumor, medicatie en andere endocriene aandoeningen. Een vrouw wordt mannelijk, haar stem is grof, haar gezicht lijkt vegetatie.

  Contra

  Er moet aan worden herinnerd dat dit in de eerste plaats een medicijn is, dus het ongecontroleerde gebruik kan het lichaam nadelig beïnvloeden. Voordat u met de kuur begint, moet een bloedtest worden uitgevoerd om het niveau van het hormoon te bepalen, om de werking van de schildklier en de bijnieren te controleren. Als er ernstige ziekten zijn, kunt u het medicijn niet nemen. Contra-indicaties:

  • prostaathyperplasie
  • schending van het plassen
  • verminderde nier- en leverfunctie,
  • diabetes mellitus
  • hartfalen.

  Oudere mannen zijn ook ongewenst met het gebruik van testosteron.

  Bestaande tarieven

  In de endocrinologische praktijk worden hormonale tabletten, pleisters, gels en crèmes veel gebruikt. De meest populaire methoden voor het aanvullen van androgeen omvatten intramusculaire injecties. U kunt ampullen met een "mannelijk" hormoon kopen in elke apotheek of online winkel.

  Testosteronpropionaat wordt verkocht tegen een relatief goedkope prijs - 400-500 roebel, in Oekraïne - van 80 hryvnia (5 ampullen). Voor geïmporteerde medicatie zal Nebido ongeveer 4000-5000 roebel moeten betalen, in de regionale centra zijn de kosten van injecties met testosteron hoger dan 5500 roebel. Oekraïners kopen steroïde oplossing voor 2800 hryvnia. Gemiddeld ligt de prijs voor het verpakken van Sustanon 250 in de regio van 200-250 roebel en ongeveer 70-100 UAH in Oekraïne.

  Dus hebben we ontdekt wat kunstmatige testosteron in ampullen is en waarom mannen het nodig hebben. Opgemerkt moet worden dat, ondanks alle voordelen van hormonale substitutietherapie, zelfmedicatie ten strengste verboden is. De benoeming van een medicijn valt onder de competentie van de androloog, uroloog of endocrinoloog.

  Het hormoon testosteron is verantwoordelijk voor het functioneren van de organen van het voortplantingssysteem, beïnvloedt het functioneren van de prostaatklier. Het tekort aan bloed bedreigt negatieve gevolgen voor een man en beïnvloedt de kwaliteit van het leven. Het gebrek aan adequate therapie leidt tot de ontwikkeling van pathologieën. Vandaag kun je medicijnen en injecties met testosteron vinden in een apotheek, ze helpen het niveau te stabiliseren.

  Bijwerkingen van testosteron-injecties bij mannen en vrouwen

  Als het medicijn wordt gekocht bij een gecertificeerde fabrikant, dat wil zeggen dat het echt strikt volgens de vereisten wordt ingenomen, zijn de bijwerkingen gering en treden ze zelden op. Bij mannen kunnen de volgende symptomen optreden:

  • haaruitval
  • frequente erectie
  • pijn in de borstklieren, hun toename,
  • het uiterlijk van acne.

  • stemvergroting
  • mannelijke haargroei,
  • verstoring van de zweetklieren,
  • ademhalingsfalen
  • stuiptrekkingen.

  • misselijkheid,
  • diarree,
  • huiduitslag, jeuk,
  • hoofdpijn,
  • nervositeit,
  • pijn en roodheid op de injectieplaats.

  Het nemen van synthetische testosteron leidt ertoe dat het lichaam de productie van zijn eigen hormoon vermindert, dus na het einde van de cursus is er een sterke afname van lichamelijke activiteit, depressie, verlies van interesse in training.

  Deze aandoening kan tot twee maanden duren, maar u kunt niet wachten tot deze eindigt, maar besteed het na een kuur met testosteron PCT (post-cyclus therapie). Het is noodzakelijk om medicijnen te nemen die de productie van uw eigen hormoon zullen stimuleren, deze omvatten:

  Voorbeeld herstelplan:

  • drie dagen, met danabol 30 mg per dag, verdeeld in gelijke delen,
  • vier dagen - inname van tamoxifen bij 20 mg,
  • de volgende twee weken - 20 mg tamoxifen eenmaal per dag, bij voorkeur 's morgens in te nemen,
  • voedsel moet veel eiwitrijk voedsel bevatten, tot 2 g per kg gewicht,
  • Je kunt het dieet aanvullen met eiwitshakes, gainer, aminozuren.

  Is er een reden om te beweren dat dit een van de belangrijkste hormonen voor mannen is? Volgens recente wetenschappelijke studies lijdt de helft van de mensen op de planeet aan een catastrofaal gebrek aan testosteron, zich niet eens realiserend dat dit proces in het lichaam van buitenaf kan worden geregeld.

  Dit hormoon, dat bij mannen wordt geproduceerd door speciale cellen in de testikels en de bijnierschors, wordt ook het hormoon van seksualiteit genoemd. Hij is in staat om het niveau van seksueel verlangen, potentie, onder zijn invloed bij mannen, humeur en seksueel gedrag te veranderen. Bovendien voert het de volgende functies uit:

  • Reguleert spermatogenese.
  • Verantwoordelijk voor de puberteit en de vorming van secundaire seksuele kenmerken.
  • In staat om spiergroei te activeren, botweefsel te versterken.
  • Het speelt een actieve rol in het metabolisme.
  • Vormt een emotionele achtergrond.

  In het vrouwelijk lichaam wordt het geproduceerd in de eierstokken en de bijnierschors, neemt normaal deel aan de regulering van de puberteit, de vorming van borstklieren.

  Indirect of direct reguleert het hormoon alle seksuele functies in het mannelijk lichaam en bepaalt het het niveau van seksualiteit en seksuele activiteit. Het hangt af van de leeftijd, maar zou gemiddeld binnen dergelijke grenzen moeten zijn: van 11 tot 33 nmol / l.

  Pillen en capsules

  Ze zijn handig om mee te nemen. Ze hebben een positieve invloed op het hele lichaam, worden gemakkelijk verteerd. Het effect van de tabletten duurt tot de stoffen in hun samenstelling uit het lichaam zijn verwijderd. Onder hen kunnen de volgende fondsen worden toegewezen:

  • Andriol. Hormoonpillen en capsules worden goed verdragen door patiënten, hebben een minimale hoeveelheid bijwerkingen, zijn geschikt voor mannen op elke leeftijd. Andriol wordt gebruikt om onvruchtbaarheid en impotentie te behandelen.
  • Impaza. Elimineert de oorzaken van erectiestoornissen, bestrijdt zwakte en vermoeidheid. Een farmaceutisch medicijn heeft geen bijwerkingen, normaliseert het libido en verhoogt de gevoeligheid. Neem gedurende 3 maanden 1 tablet per dag.
  • Tribulus. Het bevat natuurlijke ingrediënten, verbetert het uithoudingsvermogen en verhoogt de spiermassa, elimineert tekenen van seksuele impotentie. U moet 1-2 tabletten per dag drinken.
  • Gagotestin. Een anabole steroïde die geschikt is om de kracht te vergroten. Tabletten hebben een nadelige invloed op de lever, dus het is verboden om ze regelmatig in te nemen. De maximale opname is 4-5 weken.
  • Methyltestosteron. Het is een analoog van dit hormoon, kopieert zijn functies. Absorbeerbare tabletten herstellen snel de testosteronniveaus. Lees voor gebruik de contra-indicaties zorgvuldig door.

  Effect op seksuele functie

  Wetenschappelijk opgenomen het effect van het medicijn op het vermogen van mannelijk zaad om het ei te bevruchten. Zelfs een wekelijkse kuur testosteron enanthate vermindert het vermogen om te bevruchten met negentig procent.

  Daarom moeten mannen wiens plannen aanvulling in het gezin omvatten, ervan afzien het te gebruiken. Injecties van testosteron enanthate veroorzaken geen bijwerkingen en hebben geen onomkeerbare effecten op de functie van bevruchting. Na het voltooien van de cursus is het vermogen om zwanger te worden volledig hersteld.

  In verband met de toename van mannelijk geslachtshormoon ervaren beginnende atleten soms een verergering van de stem, mogelijk kaalheid. Een snelle en frequente erectie wordt als een kenmerkend fenomeen beschouwd tijdens het gebruik van het medicijn.

  Testosteron enanthate veroorzaakt meestal een frequente en vrij sterke erectie. Bovendien kunnen wekelijkse injecties met testosteron uiterst effectieve mannelijke anticonceptiva zijn met een garantie van meer dan 92%

  Op jonge leeftijd kan het innemen van het geneesmiddel botgroei veroorzaken met daaropvolgende ontwikkelingsstilstand.Daarom is het gebruik van testosteron op zo'n jonge leeftijd strikt gecontra-indiceerd.

  Winnaars Hormoon

  Voor atleten is testosteron een manier om spiermassa te vergroten, het skelet te versterken, de vitaliteit te vergroten en de wil om te winnen te mobiliseren. Geen wonder dat testosteron het hormoon van de winnaars noemt. Als voorbereiding op de kampioenschappen helpen injecties het lichaam effectief te 'drogen'. In de regel gebruiken atleten “snelle” testosteroninjecties, die binnen 2 tot 3 dagen worden verwijderd.

  Bij vrouwen

  Bij vrouwen is het verschijnen van clitomegalie mogelijk - een pathologische toename van de clitoris tot het verschijnen van pseudopenis.

  Testosteronpreparaten leiden tot mannelijkheid bij vrouwen: het haar begint op het lichaam en het gezicht te groeien, de stem wordt grof. Als de injecties worden voorgeschreven bij de behandeling van dysmenorroe, is een volledige stopzetting van de menstruatie mogelijk.

  Gels en zalven

  Onder de populaire injecteerbare medicijnen zijn de volgende:

  • Omnadren. De tool wordt 1 keer per maand toegediend. De samenstelling van de ampul omvat 4 soorten testosteron. Omnadren verbetert het libido, verbetert de erectie. Het wordt voorgeschreven voor de menopauze, impotentie, onvruchtbaarheid.
  • Testosteronundecanoaat. Een kleurloos poeder dat wordt opgelost in een vloeistof en diep intramusculair wordt geïnjecteerd.
  • Testosteron propionaat. Het medicijn wordt 2-3 keer per week intramusculair toegediend. De cursus duurt 1-2 maanden. Het stimuleert de vorming van sperma, verhoogt het seksuele verlangen, helpt bij het opbouwen van spiermassa en remt de groei van borstklieren. Testosteronpropionaat wordt verkocht in een apotheek.
  • Nebido. Een olieoplossing uit Duitsland zorgt voor de productie van testosteron. Het wordt 1 keer geïntroduceerd in 3-4 maanden. De werkzame stof in dit middel is testosteronundecanoaat. Het wordt vaak voorgeschreven voor jonge mannen die lijden aan een vertraagde seksuele ontwikkeling vanwege een tekort aan mannelijk hormoon.
  • Sustanon. Testosteron in ampullen wordt 1 keer toegediend in 7-10 dagen. Het heeft enkele bijwerkingen: oedeem, pijn in het injectiegebied. Samen met Sustanon worden meestal anti-oestrogenen voorgeschreven. Contra-indicaties zijn onder meer: ​​leverziekte, gynaecomastie, prostaatkanker.

  Vrouwen, testosteron en effecten

  Testosteron enanthate wordt vaak gebruikt door vrouwelijke bodybuilders. Het gebruik ervan veroorzaakt virilisatie en hirsutisme. Hirsutisme wordt gekenmerkt door verhoogde haargroei in de gebieden van de kin, wangen, bovenlip, oorschelpen, op de rug.

  Bij sommige vrouwen die het medicijn gebruiken, groeit het haar op de buik, heupen en zelfs de rug.

  Het gaat vaak gepaard met onregelmatige menstruatie en ernstige acne. Virilisatie wordt veroorzaakt door een teveel aan mannelijk hormoon androgeen.

  Mannelijke hormoonkenmerken

  Testosteron wordt het belangrijkste mannelijke hormoon van het voortplantingssysteem genoemd. Dankzij hem verschijnen bij mannen herkenbare kenmerken. De stof is inactief en extreem zwak gebonden aan androgeenreceptoren.

  Gesprek met een arts

  • spermatogenese regelgeving,
  • deelname aan het verminderen van de productie van hormonen van follikelstimulerende middelen en luteotropen,
  • impact op seksuele kenmerken (primair, secundair),
  • deelname aan fosfor- en stikstofuitwisseling,
  • apparaat van seksuele invloed.

  Testosteron-injecties zijn antagonisten van oestrogeen (vrouwelijk, geslachtshormonen). Ze dienen als een antitumorbarrière, vooral, het is noodzakelijk voor tumoren in de vrouwelijke, borstklieren.

  Het hormoon is betrokken bij het anabole effect, dat:

  Psychische stoornissen

  • stimuleert de eiwitsynthese,
  • spiergroei
  • elimineert overtollig lichaamsvet
  • verhoogt de hoeveelheid calcium in de botten,

  Testosteron bij mannen werkt op het zenuwstelsel met een specifiek effect. Therapeutische middelenstherapie verbiedt het gebruik van alcohol en u kunt geen voertuigen besturen.

  Hormonale medicijnen

  • onjuiste seksuele ontwikkeling,
  • oligospermia,
  • verminderde functionaliteit in het genitale gebied,
  • castratie bericht
  • climacterisch syndroom (pathologieën van het vaat- en zenuwstelsel),
  • syndroom,
  • impotentie door hormoonontregeling,
  • acromegalie.

  Om mannelijk hormoon te verhogen, krijgen vrouwen ook injecties voorgeschreven, met testosteron kunt u overwinnen:

  • oncologie tot 65 jaar (kankertumoren van het aanhangsel, borstklieren),
  • endometriose,
  • myomateuze knopen
  • vasculaire en zenuwaandoeningen van de menopauze,
  • leeftijdsgebonden bloedverlies
  • mastopathy.

  Hoe testosteron in ampullen te nemen?

  Om het verwachte therapeutische effect van het innemen van dit medicijn te verkrijgen,
  De volgende instructies moeten strikt worden nageleefd:

  1. Testosteron-injecties voor mannen worden intramusculair toegediend in een dosis van 25-50 mg per dag (injectie - 1-2 ml in een spuit). Een dergelijke dosering is geïndiceerd voor de behandeling van eunuchoidisme, congenitale atrofie van de endocriene klieren en de organen die verantwoordelijk zijn voor de synthese van testosteron. Het gebruik van een vergelijkbare dosis van het medicijn bij patiënten met acromegalie is aangetoond. Er wordt aangenomen dat als u gedurende 15 dagen testosteron in 1-2 ml injecteert, de functie van uw eigen endocriene systeem niet wordt verstoord en het mannelijke lichaam zich normaal begint te ontwikkelen zonder een tekort aan geslachtshormoon te ervaren.
  2. Testosteron-injecties voor de behandeling van impotentie van hormonale genese, evenals als gevolg van chronische vermoeidheid en nerveuze spanning, worden intramusculair toegediend in doses van 2 ml niet meer dan 3 keer per week. De geschatte duur van de therapeutische kuur is 2-3 maanden. Hierna moet u minstens 1 maand pauzeren. Waarom is er een onderbreking in de behandeling? Ten eerste, zodat de weefsels van de interne organen niet verslijten, omdat dit hormoon zo'n onaangename bijwerking veroorzaakt als vroegtijdige veroudering en celdood.
  3. Het hormoon voor mannen die de leeftijd van 50 jaar en ouder hebben bereikt en de andropauze-fase zijn ingegaan, wordt voorgeschreven in een intramusculaire dosering van 1 ml van een injectie-oplossing om de 2 dagen. De gemiddelde duur van vervangende therapie is 1 maand. Hierna wordt het medicijn gestopt, en in afwezigheid van symptomen van een tekort aan geslachtshormoon, wordt een tweede kuur niet aanbevolen. In extreme gevallen worden injecties vervangen door methyltestosterontabletten, waardoor de mannelijke secretie in het bloed stabiel blijft.
  4. Vrouwen die de leeftijd van 45 jaar hebben bereikt, zijn in de fase van de menopauze gekomen en hebben baarmoederbloedingen ervaren. Ze kunnen periodiek voorkomen - 2-3 keer per jaar, of een vrouw vaker lastigvallen. In dit geval worden androgeeninjecties van 1 ml per dag voorgeschreven. Tegelijkertijd is een uitgebreid onderzoek van de voortplantingsorganen verplicht om vreemde neoplasmata in de baarmoederweefsels uit te sluiten, die vrij vaak voorkomen bij leeftijdsgebonden hormonale onevenwichtigheden. Het verloop van de behandeling is 20-25 dagen.
  5. Zenuw- en vaataandoeningen van menopauzale etiologie worden behandeld met testosteroninjecties met een intramusculaire injectie van het geneesmiddel in een dosis van 1 ml niet vaker dan 1 keer in 2 weken. Na de eerste injectie stabiliseert de hormonale achtergrond van de vrouw, verbetert haar humeur, verdwijnen hoofdpijn en blozen van de hersenen.
  6. Voor kwaadaardige neoplasmata in de borstklier of in de weefsels van de eierstokken wordt intramusculaire toediening van dagelijks 2 ml geslachtshormoon voorgeschreven. De resultaten van laboratoriumbloedonderzoeken worden constant gemonitord om de dagelijkse dosis testosteron te verhogen tot 5 ml indien nodig.

  Waar injecteren van mannelijke geslachtshormonen? De introductie van dit medicijn wordt alleen verstrekt in spiervezels of subcutaan. De beste plaats voor androgeenabsorptie is de bil. Bovendien is in dit deel van het lichaam de laagste concentratie capillaire bloedvaten.

  De sterkere seks

  Bij langdurige behandeling kunnen mannen gynaecomastie (ernstige obesitas van de borst) of lipomastia ontwikkelen - milde obesitas van de opgegeven klier of valse lipomastia. In gevorderde gevallen met gynaecomastie, zijn patiënten geïndiceerd voor chirurgische interventie. Lipomastia wordt behandeld met standaard fysieke oefeningen. Mogelijk en atrofie van de borstklieren, pijn daarin.

  Een overdosis is beladen met hyperseksualiteit, bij mannen manifesteert zich vaker een erectie. Het verband tussen het nemen van metastatische groei van testosteron en de manifestatie van subklinische prostaatkanker is bewezen. Therapie leidt tot een afname van de spermaproductie en verminderde vruchtbaarheid, de progressie van tekenen van goedaardige prostaathyperplasie. In aanwezigheid van een erfelijke aanleg verschijnt nasale kaalheid.

  Met testosterontherapie bij jongens wordt de puberteit versneld en worden de geslachtsorganen vergroot.

  Dosering en tarieven

  Voor het eerste gebruik van het medicijn is testosteron enanthate voldoende 250-500 mg per week. Dit is de minimale dosering voor beginners, het is raadzaam om eenmaal per week injecties te doen.

  Als er geen bijwerkingen zijn, kunnen frequentere injecties worden uitgevoerd met een dosisverhoging tot 1000 mg. Veel professionele atleten passen een dosering toe van maximaal 2000 mg per dag, niet een week, en dit is niet de limiet.

  In de normale trainingsmodus, zonder grote belastingen, zijn dergelijke doseringen niet nodig. De frequentie en hoeveelheid van het medicijn moeten afhangen van het ontwikkelingsniveau van de atleet, het aantal en de ernst van de training en de taken die hem zijn toegewezen.

  In ieder geval moet de dosering van het medicijn redelijk zijn, zodat de bijwerking van het medicijn op het lichaam minimaal is. Testosteron enanthate in een dosering van 200 - 500 mg wordt eenmaal per week ingenomen. Hogere doseringen kunnen het beste in twee injecties worden verdeeld.

  Het belangrijkste is om het niet te overdrijven

  De testosteron enanthate cursus is compatibel met alle anabole steroïden, hoewel het qua sterkte misschien het enige medicijn in het programma is. Andere steroïden zijn gewoon een goede toevoeging.

  Het hangt allemaal af van het verlangen en de doelen. Optimale resultaten worden bereikt als testosteron enanthaat wordt gecombineerd met methandrostenolon, nandrolon, anopolon, parabolan.

  Andere middelen

  Naast medicinale geneesmiddelen biedt de apotheek voedingssupplementen die in staat zijn. Dergelijke producten bevatten plantaardige ingrediënten, etherische oliën. Ze verminderen de hoeveelheid vrouwelijke hormonen, hebben een positief effect op het endocriene systeem van mannen. De loop van de administratie duurt meestal lang. Deze additieven omvatten:

  • Pariteit. Het bestaat uit een extract van yohimbe, tribulus, gemberwortel. Het bevat mineralen, pantocrines, vitamines.
  • Tribulus Terrestris. Capsules worden 1 keer per dag oraal ingenomen. Het gebruik van het medicijn kan bijwerkingen veroorzaken: spijsverteringsproblemen, verhoogde bloeddruk, prikkelbaarheid.
  • Kritieke PCT. Het supplement bevat brandnetelextract, arimistan.

  Slecht kan geen absolute effectiviteit bieden, het is geen laboratorium getest medicijn. Daarom is voorzichtigheid geboden.

  Plantadaptogenen zijn tegenwoordig populair. Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van tincturen, tabletten, extracten en hebben een herstellend, psycho-emotioneel en tonisch effect. Deze omvatten ginseng, eleutherococcus, Zamaniha, Chinese magnolia wijnstok. Lees vóór gebruik de instructies.

  Is er een reden om te beweren dat dit een van de belangrijkste hormonen voor mannen is? Volgens recente wetenschappelijke studies lijdt de helft van de mensen op de planeet aan een catastrofaal gebrek aan testosteron, zich niet eens realiserend dat dit proces in het lichaam van buitenaf kan worden geregeld.

  Dit hormoon, dat bij mannen wordt geproduceerd door speciale cellen in de testikels en de bijnierschors, wordt ook het hormoon van seksualiteit genoemd. Hij is in staat om het niveau van seksueel verlangen, potentie, onder zijn invloed bij mannen, humeur en seksueel gedrag te veranderen. Bovendien voert het de volgende functies uit:

  • Reguleert spermatogenese.
  • Verantwoordelijk voor de puberteit en de vorming van secundaire seksuele kenmerken.
  • In staat om spiergroei te activeren, botweefsel te versterken.
  • Het speelt een actieve rol in het metabolisme.
  • Vormt een emotionele achtergrond.

  In het vrouwelijk lichaam wordt het geproduceerd in de eierstokken en de bijnierschors, neemt normaal deel aan de regulering van de puberteit, de vorming van borstklieren.

  Indirect of direct reguleert het hormoon alle seksuele functies in het mannelijk lichaam en bepaalt het het niveau van seksualiteit en seksuele activiteit. Het hangt af van de leeftijd, maar zou gemiddeld binnen dergelijke grenzen moeten zijn: van 11 tot 33 nmol / l.

  Wie moet geen testosteron gebruiken

  Steken is verboden voor sommige pathologieën:

  Urogenitaal systeem

  • kankerpatiënten (tumoren van de borstklieren en prostaat),
  • hartinfarct
  • prostaathyperplasie
  • hartfalen
  • storing van de lever, nieren, urogenitaal stelsel,
  • hypercalciëmie,
  • gynaecomastie,
  • zwelling,
  • diabetes,
  • persoonlijke intolerantie.

  U kunt geen medicijnen invoeren tijdens de zwangerschap en borstvoeding, oudere mannen.

  Algemene beschrijving van testosteronhormoon

  Testosteron is het belangrijkste geslachtshormoon bij mannen. Hij is het die verantwoordelijk is voor de manifestatie van bepaalde eigenschappen die traditioneel worden geassocieerd met het sterkere geslacht. Testosteron wordt gekenmerkt door lage activiteit en bindt zwak aan receptoren.

  • regulering van geslachtsdrift,
  • de vorming van primaire en secundaire seksuele kenmerken,
  • verminderde secretie van luteotroop en een aantal andere hormonen,
  • regulatie van stikstof- en fosformetabolisme, evenals spermatogenese,
  • creatie van een antitumor effect,
  • verminderd lichaamsvet
  • stimulatie van eiwitsynthese,
  • toename van spiermassa.

  Het is belangrijk op te merken dat testosteron een vrij specifiek effect heeft op het zenuwstelsel - transport is verboden tijdens de toediening van medicijnen die daarop zijn gebaseerd. Je moet ook volledig stoppen met alcohol.

  Vergelijking van toelatingsmethoden

  Acceptatie van elke vorm van het medicijn wordt niet aanbevolen zonder een endocrinoloog te raadplegen. De afspraak moet worden gemaakt rekening houdend met alle factoren van testosteron-tekort:

  • Een milde vorm van falen, een lichte aanpassing van het libido, stemmingswisselingen, depressie, seksuele disfunctie is mogelijk met behulp van tabletten, evenals pleisters, zalven en gels. Deze medicijnen werken geleidelijk, zonder een scherpe sprong in het hormoon in het lichaam te veroorzaken, waardoor een mild effect zonder bijwerkingen wordt bereikt.
  • Injecties zijn geïndiceerd voor gebruik bij ernstige vormen van hormoontekort in het lichaam, in aanwezigheid van duidelijke veranderingen die moeten worden gecorrigeerd, terwijl een snel positief effect wordt bereikt.
  • Voor sporters worden korte-termijninjecties als de meest effectieve beschouwd. Verdere ondersteuning wordt geboden door synthetische of natuurlijke bronnen van testosteron in tabletten, capsules of poeder.

  De gevolgen

  Met een teveel aan hormoon in het lichaam, zijn huidziekten, seborroe, acne en stria mogelijk. Mogelijkheid van een gezicht is mogelijk - verslechtering van elasticiteit, zwelling, huidziekten.

  Complicaties zijn mogelijk na langdurig gebruik van testosteron bij mannen en vrouwen in medicijnen. De eerste complicatie van het gebruik van het hormoon is de verminderde productie van deze stof door het lichaam.

  Het effect van testosteron kan worden uitgedrukt in zwelling, neiging tot trombose, convulsies, pijn in de benen, maagdarmstoornissen.Soms is er misselijkheid, braken, diarree, agitatie, obesitas, overmatig zweten, geelzucht, depressie. De effecten van een overdosis worden ook opgemerkt voor duizeligheid.

  Om testosteron te verhogen, moet ervoor worden gezorgd dat het onder controle is. Vóór toediening is een volledig onderzoek vereist om het niveau van de stof in het plasma te bepalen. De dosering van het medicijn wordt gekozen op basis van het algemene beeld van de testresultaten. Voor het nemen van injecties is het belangrijkste niet om het te overdrijven. Tijdens de behandeling moeten de hormoonspiegels regelmatig worden gecontroleerd.

  Vergelijking van applicatiemethoden

  Voordat u enige vorm van het medicijn gebruikt, is een gespecialiseerd consult (endocrinoloog) nodig. Alleen een arts kan de juiste dosis medicatie kiezen.

  Doktersaanbevelingen

  Met een milde vorm van een gebrek aan substantie in het lichaam (verminderd libido, stemmingswisselingen, depressie, seksuele disfunctie), worden tabletformuleringen, pleisters, gels, zalven aanbevolen. De werking van deze medicijnen is geleidelijk, zonder hormonale pieken. Dit helpt om een ​​zacht, effectief, genezend effect te krijgen.

  Injecties worden voorgeschreven tijdens de behandeling van ernstige vormen van hormoontekort, met duidelijke veranderingen. Als gevolg hiervan, de snelle effectiviteit van therapie met versneld herstel.

  De gevolgen bij de vrouw manifesteren zich door clitoromegallium (een pathologische toename van de clitoris is de groei van psevdopenis). Overmatig testosteron bij het vrouwelijk geslacht leidt tot masculinisatie (overmatige vegetatie van het lichaam en gezicht, verergering van de stem). Therapeutische behandeling van dysmenorroe kan leiden tot stopzetting van de maandelijkse cyclus.

  Contra-indicaties voor de toediening van geneesmiddelen

  In de volgende gevallen is het injecteren van testosteron verboden:

  • met oedeem,
  • met prostaathyperplasie,
  • met oncologie van de borst- of prostaatklier,
  • diabetes,
  • schendingen van de lever en nieren, problemen met plassen,
  • gynaecomastie,
  • hypercalciëmie,
  • in geval van individuele intolerantie.

  Testosteron is ook verboden voor vrouwen die borstvoeding geven en zwangere vrouwen, evenals voor mannen van leeftijd.

  Testosteron selectie

  De momenteel best beschouwde fondsen zijn:

  • injecteerbare nebido,
  • Sustanon,
  • testosteron propionaat,
  • Andriol-capsules
  • Androgel.

  Van kruidenpreparaten moet de voorkeur worden gegeven aan voedingssupplementen met de toevoeging van extracten van peulvruchten, flavonoïden, dioscine en protodioscine.

  Alle kruidensupplementen die een toename van testosteron stimuleren, moeten worden gebruikt met toestemming van de endocrinoloog, na goed laboratoriumonderzoek.

  De effecten van langdurige behandeling bij de man

  Langdurige behandeling van mannen veroorzaakt de ontwikkeling van gynaecomastie (ernstige obesitas), lipomastie (milde obesitas op de borst), valse lipomastie. Een gecompliceerde vorm van gynaecomastie vereist een chirurgische oplossing. Bij limomastia wordt standaard oefentherapie gebruikt (training). In sommige gevallen wordt atrofie van de borstklier met pijnlijke symptomen opgemerkt.

  In geval van een overdosis is hyperseksualiteit met manifestaties in een erectie mogelijk. Artsen waarschuwen dat het gebruik van testosteron de groei van metastatische manifestaties van subklinische oncologie van de prostaat veroorzaakt. Behandeling kan leiden tot verminderde spermaproductie met verminderde vruchtbaarheid, evenals progressieve tekenen van goedaardige prostaathyperplasie. De aanwezigheid van een genetische aanleg wordt opgemerkt door kaalheid te nestelen.
  Therapeutische therapie bij jongens kan de puberteit versnellen met een toename van de geslachtsorganen.

  Soorten testosteroninjectie

  Alle injecties van testosteron in de totale massa zijn verdeeld in drie hoofdtypen. Het belangrijkste verschil tussen hen is de duur van het effect.

  Kortwerkende medicijnen zijn gebaseerd op testosteronpropionaat.Wanneer een medicijn het lichaam binnenkomt, helpen ze een tekort aan testosteron tot 3 dagen goed te maken. Een belangrijk kenmerk van de medicijnen is dat ze onmiddellijk na de injectie beginnen te werken. Helaas is hun toediening erg pijnlijk, injecties vereisen frequente herhaling, er is een kans op bijwerkingen.

  Onder de geneesmiddelen die het effect van middellange duur veroorzaken, zijn er Cypiont, Enanthate, evenals allerlei mengsels van testosteronesterverbindingen (momenteel zijn ze het meest effectief onder alle geneesmiddelen van deze klasse).

  Injecties met medicijnen worden gedurende de week 2-3 keer gemaakt. Op cypionaat gebaseerde medicijnen worden op dezelfde manier ingenomen.

  Los daarvan is het vermeldenswaardig het medicijn Sustranol, dat een synergistisch effect heeft (deze term verwijst naar de verbetering van de effectiviteit van elke binnenkomende stof door elkaar). Deze tool begint vrij snel te werken en de blootstellingsduur kan een maand bereiken. Van de nadelen van dit medicijn moet een zeer hoge prijs worden toegewezen.

  Eindelijk medicijnen die gedurende een lange periode testosteron kunnen afgeven. Deze fondsen omvatten Nebido, dat relatief recent op de markt verscheen. De basis van het medicijn is undecanoaat testosteron.

  Het belangrijkste voordeel van het product ten opzichte van anderen is dat het een gunstig effect kan hebben gedurende meerdere maanden, tot 90 dagen. Als het in de bloedbaan terechtkomt, wordt het medicijn niet onmiddellijk in het plasma afgegeven, in tegenstelling tot de bovengenoemde medicijnen.

  Testosteron wordt geleidelijk afgegeven, wat een zeer positief effect heeft op de gezondheid van de patiënt.

  Bovendien heeft Nebido ook nog een ander nadeel: andere medicijnen kunnen sprongen in hormoonspiegels veroorzaken, wat leidt tot dramatische stemmingswisselingen. Met deze tool gebeurt dit niet. Het nadeel hier is hetzelfde als dat van Sustranol - de hoge prijs.

  Geneesmiddelen populair in Rusland

  De meest voorkomende medicijnen op de Russische markt zijn de Duitse drug Testoviron Depot 250, de Indiase drug Testen. Verkrijgbaar als een olie-oplossing voor injectie, ampullen van 250 mg. Het pakket bevat tien ampullen van de gebruiksaanwijzing van het medicijn testosteron enanthate.

  Het medicijn bevat voldoende beperkingen en contra-indicaties. Voordat u met de cursus begint, moet u een specialist raadplegen en de instructies aandachtig lezen.

  .

  Het belangrijkste mannelijke hormoon is testosteron. Het beïnvloedt de seksuele gezondheid van een persoon, normaliseert de potentie en verbetert het uithoudingsvermogen. Volgens artsen lijdt bijna de helft van alle mannen aan een gebrek aan middelen. Speciale injecties helpen deze situatie te corrigeren.

  Injectie manipulatie

  Dankzij het hydrofobe molecuul van het medicijn wordt de periode van zijn invloed verlengd. Intramusculaire injectie van een olieachtige stof moet in slow motion plaatsvinden. De standaardfysiologie van testosteronniveaus is 11,5-33,2 nmol / L bij de man, 0,23-3,7 nmol / L bij de vrouw.

  De hoogste plasmaconcentratie wordt beschouwd op de vijfde dag. Na anderhalf, twee weken, is de hoeveelheid hormoon weer normaal.

  In de nieuwe formule van het medicijn is undecanoaat (Nebido) aanwezig. Met behulp van dit medicijn wordt een stabiele duur van een verhoogde hoeveelheid hormoon in het plasma bereikt. Aanvankelijk wordt het 2 keer toegediend in 1000 mg met een pauze van 1,5 maanden. Verder heeft het interval een langere periode van 3-3,5 maanden.

  Testosteron-injectie in de sport

  De meest populaire testosteroninjecties bij atleten met een krachtoriëntatie. Het wordt vaak gebruikt door bodybuilders, gewichtheffers, powerlifters en dergelijke, dat wil zeggen atleten in gebieden waar het resultaat afhankelijk is van sterkte-indicatoren. De reden voor deze vraag ligt in de anabole en androgene effecten, die helpen om spieren sneller op te bouwen en kracht te vergroten.

  Om het snelste resultaat te bereiken, gebruiken dergelijke atleten meestal doses die aanzienlijk hoger zijn dan de doses die worden aanbevolen voor vervangingstherapie, wat zeer onaangename gevolgen met zich meebrengt. Daarom is het gebruik van anabole steroïden en testosteron tegenwoordig strikt verboden door de sportfederatie.

  Het is belangrijk om te onthouden dat de inname van dergelijke medicijnen uitsluitend moet worden uitgevoerd na overleg met een arts en een onderzoek. Anders kan zelfmedicatie alleen tot allerlei complicaties leiden.

  Waarom heb ik testosteron-injecties voor mannen nodig?

  Hormoon bij mannen wordt geproduceerd door speciale cellen van de testikels, de bijnierschors. Het vervult de functies van:

  • reguleert het niveau van seksueel verlangen,
  • normaliseert potentie,
  • beïnvloedt de stemming, seksueel gedrag,
  • activeert spiergroei (belangrijk bij bodybuilding in plaats van anabolica), versterkt botweefsel,
  • neemt deel aan metabolisme, de vorming van een emotionele achtergrond.

  Het niveau van het hormoon is afhankelijk van de leeftijd, maar de gemiddelde concentratie is 11-33 nmol / l bloed. Met een afname van de inhoud worden de potentie en het seksuele verlangen aangetast.

  Een tekort eindigt in obesitas, osteoporose, de ontwikkeling van hart- en vaatziekten, impotentie. De redenen voor het gebrek aan inhoud zijn:

  • sedentaire levensstijl
  • slechte voeding,
  • te zwaar
  • onregelmatig seksleven
  • alcoholmisbruik, inclusief bier,
  • spanningen,
  • gebrek aan slaap
  • somatische aandoeningen: prostatitis, diabetes, hypertensie, leukocytose, cholesterolemie,
  • bepaalde medicijnen gebruiken: carbamazepine, tetracyclines, Veroshpiron, glucocorticosteroïden, magnesiumsulfaat,
  • ongunstige omgevingscondities.

  Hoe een hormoon te kiezen

  De beste remedies vandaag zijn:

  Sustanon

  • Androgel,
  • Nebido-injectie
  • Andriol (capsules),
  • Sustanon,
  • Testosteronpropionaat,

  Kruidengeneesmiddelen (voedingssupplementen), ze zijn het populairst bij consumenten. Dit zijn extracten van peulvruchten, flavonoïden, dioscine, protodioscine,
  Op plant gebaseerde supplementen om een ​​toename van testosteron te stimuleren zijn vereist na overleg met een specialist (endocrinoloog) en laboratoriumtests.

  Medicijnen om testosteron bij mannen te verhogen

  Geneesmiddelen die zijn ontworpen om testosteron te verhogen, tellen een aanzienlijk aantal merknamen die een gewoon persoon zonder medische opleiding mogelijk niet kan begrijpen.

  Alle geneesmiddelen om testosteron bij mannen te verhogen, kunnen worden onderverdeeld in twee variëteiten die verschillen in het werkingsmechanisme op het lichaam:

  • Voor hormonale substitutietherapie. De geneesmiddelbenadering in deze uitvoeringsvorm is gericht op het opvullen van het gebrek aan testosteron vanwege zijn exogene synthetische of natuurlijke analogen. Het is dus mogelijk om het probleem relatief snel en efficiënt op te lossen, maar in de meeste situaties zal een man kunstmatige analogen van testosteron moeten blijven gebruiken om het resultaat te behouden.
  • Om endogene secretie van testosteron te stimuleren. We hebben het over medicijnen die het werk van onze eigen endocriene klieren activeren, die zorgen voor de stroom van testosteron in het bloed. Een dergelijke behandeling duurt vaak langer, maar stelt u in staat om onafhankelijk de juiste hoeveelheid van zo'n belangrijke stof voor mannen te produceren. Vooral relevant zijn dergelijke medicijnen om het noodzakelijke hormoon op jonge leeftijd te herstellen.

  Afhankelijk van het type doseringsvorm, zijn medicijnen om de testosteronniveaus bij mannen te verhogen onderverdeeld in:

  1. Injecteerbare medicatie medicijnen (oplossingen voor intramusculaire en intraveneuze toediening).
  2. Orale preparaten (tabletten, capsules).
  3. Transdermale medicijnen (verschillende gels, zalven, pleisters, enz.).

  Afhankelijk van de omstandigheden selecteert de arts de optimale remedie om de concentratie van het hormoon in het lichaam te verhogen. De dosis en toedieningsweg in elke afzonderlijke episode kunnen variëren.

  Alle mensen zijn individueel en wat goed is voor sommigen is onaanvaardbaar voor anderen. Om deze reden is zelfmedicatie verboden (vanwege de grote kans om de situatie te verergeren).

  Indicaties voor injectie

  Injecties om testosteron bij mannen te verhogen zijn geïndiceerd in de volgende gevallen:

  • hypogonadisme, vertraging en afwijking van de puberteit, onderontwikkeling van de geslachtsorganen,
  • onvruchtbaarheid, verminderde spermatogenese,
  • mentale veranderingen, hormoongebrek,
  • impotentie, verminderd libido, erectiestoornissen in de reproductieve leeftijd.

  Voorzichtigheid is geboden bij ouderen en adolescenten, met een asthenische lichaamsbouw, osteoporose, obesitas. Contra-indicaties van therapie:

  • intolerantie voor de componenten van de medicijnen,
  • borstkanker, prostaat, gynaecomastie,
  • atherosclerose, diabetes mellitus, hypercalciëmie,
  • bloedingsstoornissen
  • nefrotisch syndroom
  • cardiovasculaire, nier-, leverziekten.

  Bijwerkingen na inname van medicijnen

  Van de genoteerde bijwerkingen:

  Bijwerkingen

  • acne, jeukende symptomen, seborroe,
  • hoge bloeddruk, verstoorde slaap, overmatig zweten,
  • allergieën,
  • overmatige gewichtsveranderingen,
  • verhoogde zin in seks met voortijdige rijping in de adolescentie, vroege ouderdom,
  • GI bloedt
  • falen van spermatogenese, erectiestoornissen met atrofie van de testikels en zaadkanalen.

  Tijdens de behandeling met testosteroninjecties is het vermeldenswaard dat de injecties erg pijnlijk zijn. Op de plaats van hun manipulaties is de vorming van hematomen en erytheem mogelijk. Om het voorkomen van incidenten met een overdosis te voorkomen, is een verplicht deskundigenoverleg vereist bij het afleveren van alle noodzakelijke tests voor de hoeveelheid hormonen.

  Het hormoon testosteron is verantwoordelijk voor het functioneren van de organen van het voortplantingssysteem, beïnvloedt het functioneren van de prostaatklier. Het tekort aan bloed bedreigt negatieve gevolgen voor een man en beïnvloedt de kwaliteit van het leven. Het gebrek aan adequate therapie leidt tot de ontwikkeling van pathologieën. Vandaag kun je medicijnen en injecties met testosteron vinden in een apotheek, ze helpen het niveau te stabiliseren.

  Analogen

  In overeenstemming met medische terminologie worden geneesmiddelen die door hun werking op het lichaam uitwisselbaar zijn en een of meer identieke werkzame stoffen bevatten, synoniemen genoemd. In een situatie waarin testosteronpropionaat niet kan worden gebruikt vanwege individuele intolerantie of andere redenen, worden anabole steroïden met vergelijkbare farmacologische effecten voorgeschreven:

  • Andriol,
  • Nebido,
  • methyltestosteron,
  • Testoviron,
  • Omnadren,
  • Sustanon,
  • Androgel.

  Bij het kiezen van analogen moet niet alleen rekening worden gehouden met hun kosten, maar ook met de reputatie van de fabrikant. Afgaande op de beoordelingen geven de atleten de voorkeur aan Andriol van het Zwitserse bedrijf Schering-Plough Central. De in Polen gemaakte voorbereiding van Omnadren helpt om goede resultaten te bereiken. Redelijke kosten en beschikbaarheid in apotheken maken deze steroïde erg populair bij bodybuilders.

  Tekenen van laag testosteron

  Vanaf de leeftijd van 35 daalt het hormoonniveau met 1-2% per jaar. Dit is een natuurlijk proces, maar soms wordt het pathologisch. De fysiologische symptomen van een verlaagd niveau zijn:

  • depressie, verlies van interesse in de wereld,
  • impotentie, verminderd libido,
  • zwaarlijvigheid
  • gynaecomastie, lichaamshaarverlies, feminisering,
  • afname van spiermassa
  • prikkelbaarheid,
  • afleiding, geheugenstoornis.

  Effectieve injecteerbare testosteronpreparaten

  Injecties worden intramusculair, diep gedaan, bij voorkeur in een ziekenhuisomgeving. Kenmerken van medicijnen:

  Soorten medicijnen / kenmerken

  Korte termijn

  Middellange termijn

  Lange termijn

  Duurt onmiddellijk 3 dagen

  Uitgescheiden in 2-4 weken, om de dag of om de drie dagen gedaan

  Prik elke dag

  Normaliseer libido, vegetovasculaire en metabole gezondheid

  Elke twee maanden geïnjecteerd

  Hiermee kunt u het lichaam testen op de afwezigheid van negatieve reacties, bijwerkingen van gebruik

  Correcte leeftijdsgebonden veranderingen in testosteronsynthese, mentale toestand

  Handel geleidelijk. Dit minimaliseert bijwerkingen.

  Het ongemak van continu gebruik, ernstige pijn, niet geschikt in combinatie met anti-tbc-medicijnen

  Toegekend na een kuur kortstondig testosteron, als er geen negatieve gevolgen waren

  Testosteronpropionaat, Andriol


  Iedereen weet dat testosteron een mannelijk hormoon is, waarover we hier schreven, maar ook in het vrouwelijk lichaam heeft testosteron een zeer belangrijke functie:

  • Wanneer bij mannen de norm van het hormoonniveau wordt beschouwd als 300 tot 1000 conventionele eenheden.
  • Bij vrouwen varieert het van 15 tot 80 eenheden.

  In dit verband is het interessant hoe testosteron bij vrouwen te verhogen en welke medicijnen te gebruiken.

  Voor vrouwen is het niveau van het hormoon belangrijk, omdat het meisje op hoge leeftijd mannelijk wordt, tot onvruchtbaarheid, en op lage leeftijd begint ze snel te verouderen.

  De normale graad van het hormoon is belangrijk voor dames, omdat het:

  • Helpt bij stressbestendigheid.
  • Het geeft een verjongend effect.
  • Verbetert de stemming.

  Daarom is het belangrijk om uw testosteronniveaus te controleren. De volgende testosteronpreparaten zijn beschikbaar voor vrouwen:

  • Geneesmiddelen om testosteron bij vrouwen te verminderen: Cyproteron, Dexamethason, Digitalis, Digostin,
  • Geneesmiddelen om testosteron bij vrouwen te verhogen: Testosteronpropionaat, methyltestosteron, estratest, omnadren.

  Het hormoon wordt gepresenteerd in verschillende vormen:

  Elke remedie heeft zijn eigen kenmerken van absorptie, zijn eigen bewegingssnelheid in het bloed.

  Geneesmiddelen die snel worden opgenomen, hebben een hoge fluctuatiesnelheid in de bloedspiegels. Hierdoor ziet u mogelijk:

  • Hoofdpijn.
  • Stuiptrekkingen.
  • Anger.
  • Prikkelbaarheid.
  • Agressie.

  Deze omvatten gels, sommige crèmes, injecties en tabletten die onder de tong worden gebruikt.

  Het is beter om testosteronpreparaten te gebruiken, die langzaam worden geabsorbeerd, dit zijn langzaam geabsorbeerde injecties, crème in een capsule, tabletten. Dergelijke vormen van hormonen worden langzaam geabsorbeerd en bieden lange tijd het meest stabiele niveau.

  Elke patiënt heeft een individuele reactie op hormonen, dus u moet de beste versie van het medicijn kiezen qua uiterlijk en vorm.

  Ook hangt de dosering van het medicijn af van de vorm van het hormoon. De optimale dosis is 1-4 mg per dag . Bij een geschikte dosering worden geen bijwerkingen waargenomen.

  Wat is propionaat

  Dit is een oplossing van olieconsistentie met een specifieke geur, in de samenstelling waarvan een hoge concentratie testosteron overheerst. Een synthetische hulpcomponent is ethyloleaat (uit de categorie snelle ethers). High-speed testosteron zorgt voor een uitgesproken anabole en androgene activiteit door het reguleren van de eiwitsynthese en de functie van de mannelijke geslachtsklieren. Propionaat is bedoeld voor subcutane toediening en de injectie moet volledig worden uitgevoerd.

  Waar is het beter om propionaat te injecteren

  De vraag waar het beter is om testosteronpropionaat te injecteren, komt niet vaak voor. In de meeste gevallen is alles vanaf het begin voor iedereen duidelijk. Het medicijn zelf is uitsluitend bedoeld voor intramusculaire toediening en niets meer. Het is niet nodig om uit te vinden en slimmer te zijn voor de artsen die het medicijn hebben ontwikkeld. Luister nooit naar degenen die aanbieden of denken dat steroïden in een ader worden geïnjecteerd, dit is complete absurditeit, dit gebeurt niet, alleen strikt in de spieren.

  Dit medicijn heeft een oliebasis en dat is het altijd geweest, en elke arts zal dat alleen intramusculair bevestigen.Sommige atleten kiezen ook graag een plaats voor een injectie, en vooral een technieker die er zeker van is dat ze in de spier moeten worden geïnjecteerd die meer groei nodig heeft. In feite zijn dit slechts persoonlijke uitvindingen en het gevaar om op de verkeerde plek te geraken en een enorm aantal problemen te doen. Het is beter om het niet uit te vinden en in de gluteus maximus te plaatsen, dit is de veiligste plaats en het resultaat zal allemaal hetzelfde goed zijn. Het is altijd beter om propionaat te injecteren op de plaats waar de medische professoren zich hebben geïdentificeerd, en geen enkele wijze man op het forum schreef complete onzin, en je loopt het risico dit allemaal op jezelf te ervaren. Vergeet niet dat er olie in de ampul zit en dat deze geen kans zou hebben om per ongeluk van de naald in een ader te komen. Denk altijd goed na voordat u luistert naar mensen die er niets mee te maken hebben.

  Hoe werkt testosteronpropionaat?

  Negatieve effecten op de lever tijdens intensieve zorg zijn volledig afwezig. De actieve component van propionaat is verantwoordelijk voor de productie van testosteronhormonen, waarvan de concentratie na injectie enkele dagen wordt gehandhaafd. De werking van anabole steroïden is echter niet hiertoe beperkt, bovendien bieden ze:

  • minimale hoeveelheid geaccumuleerde vloeistof,
  • toename van spiervolume (snelle groei),
  • versnelde verbranding van onderhuids vet,
  • modellering van atletisch terrein,
  • toename van stroomindicatoren.

  Steroid effectiviteit

  De energie die wordt gegenereerd na het nemen van anabole hormonen wordt omgezet in kwaliteitsspieren, en voor een zeer kort tijdsinterval. Testosteron-moleculen spelen niet alleen een directe rol bij het vormen van de constitutie en het seksuele gedrag van het lichaam, maar stimuleren ook het libido, de potentie en spermatogenese. Een anabool effect wordt dus voorafgegaan door een stabiel therapeutisch en preventief effect, dat de hoge effectiviteit van de steroïde in het mannelijk lichaam bepaalt.

  Testosteron propionaat cursus

  Bij het nemen van steroïden is een deskundig overleg met specialisten noodzakelijk, anders wordt het evenwicht tussen geslachtshormonen verstoord, er is een geneesmiddelinteractie. Als we het hebben over het therapeutische effect van propionaat, duurt het verloop van de behandeling 2 weken tot enkele maanden, terwijl de dagelijkse doses voor beginners gemiddeld intramusculair om de dag 50 ml zijn. Geleidelijk kunnen ze worden verhoogd tot 100 ml. Atleten voor de wedstrijd worden ook aanbevolen om te beginnen met het nemen, maar de dosering van de oplossing wordt individueel aangepast, afhankelijk van het uiteindelijke doel, geslacht en gewicht.

  Geneesmiddelinteracties

  Testosteronpropionaat zorgt voor de intensieve productie van hormonen, terwijl het een systemisch effect in het lichaam heeft. Daarom is het voor het uitvoeren van injecties nodig om meer gedetailleerd te weten te komen over de geneesmiddelinteractie met vertegenwoordigers van andere farmacologische groepen. In combinatie met inductoren van microsomale leverenzymen is het effect van testosteron, een mengsel van esters, bijvoorbeeld pathologisch verminderd. Zelfmedicatie is volledig uitgesloten, gevaarlijk voor de gezondheid.

  Langetermijneffecten en redenen voor het toedienen van dergelijke injecties

  Dergelijke medicijnen zijn nieuw. Misschien is dat de reden waarom ze vaak niet voorschrijven. Hun voordeel is dat ze tot 3 maanden meegaan. Ze werken geleidelijk om het lichaam van de man niet te verdoven met grote doses inkomend hormoon. Het voordeel van medicijnen met dit effect is dat ze slechts om de twee maanden moeten worden geïnjecteerd, en overmatige seksuele drang en een sterke verandering in stemming worden gereduceerd tot lage indicatoren.

  Alle soorten injecties kunnen worden voorgeschreven:

  • er was een vertraging of andere afwijkingen tijdens de puberteit,
  • er zijn aanzienlijke schendingen in de ontwikkeling van geslachtsorganen,
  • spermatogenese is aangetast,
  • onvruchtbaarheid,
  • een sterke afname van testosteron waardoor mentale afwijkingen of obesitas begonnen op te treden,
  • osteoporose, impotentie, verminderd libido en erectiele functie.

  Vooraleer deze medicijnen voor te schrijven, moeten specialisten vooral de toestand van de patiënt en zijn analyses zorgvuldig onderzoeken. Bij afwezigheid van significante veranderingen en sprongen in testosteron worden andere therapiemethoden gebruikt.

  Bekijk de video: Werken als schade-expert VOLGENS Sedgwick #VOLGENS 23 (Februari 2020).

 • Laat Een Reactie Achter