Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Prostatitis en prostaatadenoom

Prostaatadenoom en prostatitis zijn verschillende syndromen, ze hebben verschillende oorzaken. Maar er is één veel voorkomend symptoom, het belangrijkste bij beide ziekten: moeite met plassen. Daarom gaan mensen in beide gevallen in eerste instantie naar uroloog. Vaak is hij in beide gevallen bezig met behandeling.

Dit komt omdat de specialist voor de behandeling van adenoom - androloog - niet elke kliniek heeft het. Als hij dat is, en de uroloog onthult een adenoom, zal hij de patiënt doorverwijzen naar een androloog.

prostatitis - ontsteking van het orgaan, dat wil zeggen een pathologie die is ontstaan ​​onder invloed van micro-organismen, andere schadelijke factoren.

adenoom - de vorming in de prostaat van kleine knobbeltjes die op het urinekanaal drukken - menopauze bij mannen, een natuurlijk gevolg van veroudering, wachtend op het einde voor bijna elke man.

Naar cursussen fysiotherapie het is gemakkelijk om in een districtskliniek in te schrijven als polikliniek.

Als de behandeling van prostatitis het gebruik van medicijnen en therapeutische oefeningen is, hoeft u hiervoor absoluut niet in het ziekenhuis te zijn.

Verplichte ziekenhuisopname van patiënten prostatitis uitgevoerd met als doel:

 • het verloop van de introductie van intraveneuze antibiotica,
 • chirurgie (bijvoorbeeld met een abces).

De behoefte aan dergelijke behandelingsmethoden treedt op met een verergering of extreme verwaarlozing van de ziekte, het gevaar om te krijgen complicaties.

Om niet te veroorzaken exacerbaties van prostatitis bij thuisbehandeling moet u:

 1. Eet het juiste dieet.
 2. Vergeet tijdens de behandeling van prostatitis over alcohol, roken, gokken en andere activiteiten gerelateerd aan stress.
 3. Heb regelmatig seks met één partner.
 4. Stel de prostaat niet bloot aan verwondingsgevaar.
 5. Niet verkouden worden.
 6. Verplaats zoveel mogelijk.

Behandeling van prostatitis en prostaatadenoom

Het is heel belangrijk om precies vast te stellen welke je hebt. prostaatziekte. Omdat soms de behandeling van adenoom met uitgevonden methoden voor de behandeling van prostatitis, het de patiënt schaadt.

Zijn hetzelfde bij de behandeling van prostatitis en adenoom, lichamelijke oefeningen, waterprocedures, gedragsregels, preventie, dieet, folkremedies. Medicamenteuze behandeling, fysiotherapie verschillend.

prostatitis meestal thuis behandeld, poliklinische conservatieve methoden. En alleen in ernstige gevallen, met complicaties, verwaarloosde staat, nemen abcessen hun toevlucht chirurgie.

adenitis meestal chirurgisch behandeld: een adenomectomie of endoscopische transurethrale resectie van de prostaat wordt uitgevoerd. Conservatieve behandeling is mogelijk in een vroeg stadium van de ziekte.

Hieronder zullen we het hebben over behandelingsopties prostatitis, prostaatadenomen:

Geneesmiddel

Met prostatitis:

Soorten geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van prostatitis:

 • antibacterieel,
 • antifungale,
 • antivirale,
 • alfa adrenerge blokkers,
 • hormonale medicijnen
 • immunomodulatoren,
 • spierverslappers
 • biostimulants,
 • multivitaminen.

 1. Gewoonlijk schrijft een arts de behandeling van bacteriële prostatitis voor fluoroquinolonen: ciprofloxacine, gatyloxacine, lomefloxacine, moxifloxacine, ofloxacine. Ze onderscheiden zich door activiteit, permeabiliteit, werking tegen veel soorten bacteriën, bij oraal gebruik hopen ze zich op in de klier.
 2. Chronische prostatitis wordt goed behandeld met antibiotica, metacycline, doxycycline, oleandomycine, erytromycine, cephalexine.
 3. kaarsen. Het vullen van rectale zetpillen tijdens prostatitis-therapie wordt gedaan met antibiotica, propolis, antispasmodica, componenten van runderklieren en andere componenten. Voorbeelden van geneesmiddelen die met zetpillen worden toegediend: bioprost, prostatilen, viferon, prostopin, olestesin. toepassing kaarsen met prostatitis, oedeem, pijn, ontsteking worden geëlimineerd.Met hun hulp worden seksuele en urethrale functies hersteld, wordt de ontwikkeling van vasculaire trombose onderdrukt, verbetert de bloedcirculatie.
 4. Chinese pleisters werken op de plaats van ontsteking van de prostaat door microdeeltjes van het medicijn door de huid te penetreren. Het was mogelijk om dit te bereiken nanotechnologie.


Met adenoom

In de vroege fase van adenoom kan het worden genezen drugs. Hiervoor worden de volgende medicijnen gebruikt:

 • alfa adrenerge blokkers,
 • immunocorrective agenten (Reoferon, Pyrogenal),
 • 5-alfa-reductaseremmers,
 • middelen om de bloedcirculatie te verbeteren (Trental),
 • soms antibiotica.

Als een dergelijke behandeling niet effectief is chirurgische ingreep.

Fysiotherapie

Fysiotherapeutische procedures bij prostaatziekten worden ze uitgevoerd met als doel:

 1. Verbetering van de bloedstroom in de prostaat.
 2. Pijnverlichting.
 3. Ontsteking en zwelling in de prostaat verlichten.
 4. Herstel de natuurlijke functie van de klier.


Deze resultaten worden bereikt door toe te passen massage, hardware procedures. Ze worden meestal poliklinisch of bij de patiënt thuis uitgevoerd.

wasmachine U kunt ook detailhandel kopen voor individueel gebruik.

Met prostatitis

massage - Het meest effectieve deel van de complexe therapie van prostatitis. Hoewel je haar niet aangenaam kunt noemen.

Door directe blootstelling aan een vinger in een handschoen, verwijdert de arts de spanning in de spieren van de klier en verlicht geleidelijk oedeem.

Hieruit gaat de patiënt voorbij pijn, de orgelaandelen worden even groot, hun functies worden hersteld. Er is een uitstroom van secretie en stilstaand sperma met schadelijke microflora.

Een competente prostaatmassage wordt alleen uitgevoerd door een gespecialiseerde arts in speciale handschoenen, die hiervoor naar het huis moet worden geroepen.

Het orgel is erg breekbaar, wanneer hij probeert om dezelfde acties onafhankelijk uit te voeren (zelfmassage) of met de hulp van een incompetent persoon, kan hij ernstig gewond raken met het risico op bloedvergiftiging. Om aan alle steriliteitsregels te voldoen, kunt u het beste handmatig masseren poliklinische patiënt of in een ziekenhuis.

Tegelijkertijd BELANGRIJK niet van toepassing:

 • verlopen vet
 • steriele handschoenen.

Contra-indicaties voor massage:

 • verergering stadium,
 • stenen in de prostaat.

Als het niet mogelijk is om de poliklinische, intramurale massageprocedures bij te wonen, moet er rekening mee worden gehouden: een alternatief (hoewel inferieur) is een van de volgende fysiotherapieprocedures.

elektroforese. Het apparaat gebruikt de eigenschap van gelijkstroom om de snelheid en diepte van penetratie van medicijnen in de weefsels van het lichaam van de patiënt met prostatitis te verhogen. Als geneesmiddelen hiervoor worden novocaïne, broom, magnesiumsulfaat (2% -oplossing), calciumchloride (1-3% -oplossing) gebruikt.

ultrahoge frequentie. Hoogfrequente geluiden verbeteren metabolische processen, seksueel verlangen, verlichten ontsteking van de prostaat, lossen littekens op, helpen beschadigde weefsels te herstellen en verwondingen van het rectum te behandelen.

magneettherapie beïnvloedt het lichaam van de patiënt met een prostatitis magnetisch veld.

Verlicht ontstekingen, verbetert de bloedcirculatie, bevordert weefselregeneratie zonder bijwerkingen.

Lasertherapie verhoogt het uithoudingsvermogen van het lichaam, prostaatactiviteit, verbetert de algemene conditie.

De therapie wordt 's ochtends uitgevoerd, de cursus is 15 keer.

Elektrische stimulerende middelen vibratie van de stroom elimineert de stagnatie van de klier, hervat de uitstroom van zijn geheim.

Microclysters worden gebruikt om medicijnen voor prostatitis in het rectum te injecteren in overeenstemming met het doel dat in de instructies is gespecificeerd.

Fysiotherapie is niet van toepassing wanneer:

 • verergering van de ziekte,
 • de aanwezigheid van neoplasmata,
 • gedecompenseerde diabetes mellitus,
 • actieve tuberculose.

Met adenoom

Met prostaatadenoom is massage niet alleen niet nuttig, maar ook GEVAARLIJKE! Van hem zal het proces vorderen! Vooral gevaarlijke hardware vibratiemassage!

De aangegeven methoden van fysiotherapie voor adenoom:

 1. cryotherapie - bevriezing van de prostaat met vloeibare stikstof.
 2. Thermische ablatie - vernietiging van klierweefsel door hoge temperaturen.
 3. Transurethrale naaldablatie - naalden die radiofrequentiepulsen uitzenden worden in de prostaat ingebracht.
 4. Transurethrale magnetron thermotherapie - Een microgolfgenerator wordt door de urethra ingebracht en beïnvloedt de te verwijderen cellen.

Modder therapie. Modder toegepast:

Folk methoden

De meest effectieve daarvan is de behandeling van prostatitis met pompoen. Van prostatitis consumeren sap, pompoenpitolie en pompoenpitten.

Pers het sap uit de pulp, drink drie weken per dag een glas. Zaden moeten vers zijn, niet gefrituurd. Ze zijn geschild, maar de groenachtige schil moet worden bewaard. eten 60-100 zaden per dag. Het verloop van de behandeling is niet minder dan een maand.

Andere beproefde folkremedies zijn: hazelaar, esp, kastanjes, propolis, peterselie.

Van bijzonder belang is het gebruik van honing (bijvoorbeeld honing-pompoenballen of honing sbiten. Mensen hebben het al lang opgemerkt: imkers krijgen nooit een adenoom.

Waterbehandelingen

Gebruik bij waterprocedures een zitbad - water 43 graden.

Een bad met een temperatuur van 37 graden vermindert libido.

Over de sauna, dan stoom niet toegestaan! Het is mogelijk prostaatoedeem.

therapeutische, modderbaden behandel prostatitis door de probleemgebieden, de werking van de nuttige stoffen in de vloeistof, te verwarmen.

Het tweede hart van een man

De prostaat wordt het "tweede hart" van een man genoemd, omdat het hart maakt het mogelijk om te leven, en de prostaatklier - leef met plezier.

Ze zeggen dat in de schaal van mannelijke angsten, ziekten van dit orgaan op de tweede plaats komen na hartziekten. En het effect van prostaatproblemen op de kwaliteit van leven is vergelijkbaar met een hartinfarct.

En hoewel het de potentie niet rechtstreeks beïnvloedt, zijn seksuele disfuncties tegen de achtergrond van haar ziekten niet ongewoon. Dit is een feit.

De meest populaire mannelijke ziekten zijn prostatitis en prostaatadenoom.

Als prostaatadenoom in de meeste gevallen optreedt op de leeftijd van 50+, kan prostatitis zelfs bij adolescenten voorkomen.

Laten we eens kijken hoe de prostaat werkt. Ik laad je niet met onnodige informatie, alleen het belangrijkste is dat je de oorzaken en pathogenese van de meest voorkomende prostaataandoeningen begrijpt.

Dieet

Het lichaam van de patiënt moet ontvangen natuurlijke vetzuren.

Er zitten er veel in dergelijke producten: zonnebloemolie, visolie, kippenlever, walnoten.

De hoeveelheid vet voedsel in het dieet is minder dan een derde. Een kwart van hen is vet vlees, driekwart is plantaardige olie, vis.

Vermijd voedsel dat constipatie veroorzaakt.

Neem voedingsmiddelen op die rijk zijn aan zink: eidooiers, pijnboompitten, garnalen, zeewier, krabben, vis, mosselen.

In het dieet van de patiënt zijn de meeste groenten en fruit.

 1. kruiden - peterselie, mosterd, mierikswortel - ontsteking verminderen, herstel versnellen.
 2. Ui, knoflook dood de bacteriën die de ziekte veroorzaken, verbeter de bloedcirculatie, potentie.

De patiënt heeft nodig Vermijd dergelijke producten:

 • peper,
 • alcohol, koffie, koolzuurhoudende dranken, thee,
 • gerookt, gezouten, kruidig, gefrituurd voedsel,
 • kant-en-klaar voedsel, fast food, gebak,
 • peulvruchten,
 • ingeblikt voedsel.

Vermijd voedsel veroorzaken constipatie. Pittig voedsel met adenoom leidt tot oedeem van de klier. Overtreding van het dieet zal andere behandelingskosten teniet doen, het effect ervan neutraliseren.

Hoe werkt de prostaat?

De prostaat is een klein orgaan in de bekkenholte dat qua uiterlijk lijkt op een kastanje. Haar gewicht is normaal - ongeveer 20 gram.

Daarboven bevindt zich de blaas, van waaruit de urethra (urethra) rechtstreeks in de dikte van de klier gaat. De prostaat is op hem "geplant", als een stuk vlees op een spies.

Wat volgt hieruit?

En het feit dat als het gezwollen en vergroot is, het de urethra zal knijpen, de diameter ervan zal afnemen en de urine een obstructie zal tegenkomen op weg naar de blaas. Daarom is een van de symptomen van prostaataandoeningen een zwakke, soms zelfs intermitterende stroom urine.

In ernstige gevallen kan de uitstroom van urine volledig stoppen. Dit is een acute aandoening die spoedeisende zorg vereist.

Het rectum bevindt zich achter de prostaatklier. Om deze reden kan bij ontsteking van de prostaat pijn in de anus worden gevoeld. Dus houd in gedachten, lieve farmaceutische werknemers: als de koper je vertelt dat hij pijn in het rectum of iets dergelijks heeft, haast je dan niet om hem kaarsen voor aambeien aan te bieden.

Stel hem verduidelijkende vragen. Trouwens, welke?

De klier wordt van het rectum gescheiden door een dunne laag vetweefsel. In dit verband kan een uroloog door het rectum het voelen, de dichtheid, grootte en contouren ervan evalueren.

En er is ook een procedure als prostaatmassage, die rectaal wordt uitgevoerd vanwege de nabijheid van het rectum.

De basis van de klier is ... klieren. Er zijn 30-50 van hen, verzameld in plakjes. Omdat dit klieren zijn, produceren ze een geheim dat ergens moet worden afgescheiden.

Zo is het. De klieren hebben kanalen waardoor het geheim ten tijde van het orgasme de urethra (urethra) binnenkomt.

Er zijn spiervezels rond de klieren. Met een orgasme trekken ze samen en drijven het geheim in de kanalen, en van hen in de urethra.

De prostaat is omgeven door een capsule bindweefsel, die scheidingswanden vormt die diep erin gaan.

Wat doet de prostaat?

Het heeft 5 functies:

De eerste. De afscheiding van de klier maakt sperma vloeibaar, zorgt voor beweeglijkheid van het sperma, levert ze energie zodat ze naar het ei kunnen rennen en het kunnen bevruchten. Hij is ook verantwoordelijk voor hun levensvatbaarheid, zodat ze enige tijd in de eileiders kunnen kantelen in afwachting van een langzamere en dergelijke niet-punctuele vrouwelijke persoon. Zonder het geheim van de prostaat zouden ze daar onmiddellijk zijn gestorven. Vanaf hier is het niet moeilijk te raden dat een van de oorzaken van onvruchtbaarheid een ziekte van de prostaatklier kan zijn, waarbij de secretie wordt verstoord.

De tweede. Dankzij spiervezels is de prostaat verantwoordelijk voor het vrijgeven van secreties tijdens ejaculatie.

De derde. Het speelt de rol van een klep, die de toegang van urine tot de urethra blokkeert wanneer deze opgewonden is. Anders kan op het cruciale moment gêne optreden.

Om dezelfde reden kan een man binnen enkele minuten na seks niet plassen.

Vierde. De secretie van de prostaatklier bevat biologisch actieve stoffen, waardoor de infectie niet vanuit de urethra hoger in andere organen van het urogenitaal systeem doordringt.

Vijfde. Het enzym 5-alfa-reductase wordt geproduceerd in de prostaatklier. Onder invloed van haar mannelijk geslachtshormoon gaat testosteron over in dihydrotestosteron, dat 10 keer sterker is dan zijn voorganger. Het heeft een groot effect op de seksuele functie van mannen.

Weet je hoe je een verlaging van de testosteronniveaus bij mannen kunt vermoeden?

Meet gewoon uw tailleomtrek! Het moet minder dan 94 cm zijn.

U vraagt: "Wat heeft testosteron ermee te maken?"

Zoals later bleek, is er wederzijdse verantwoordelijkheid tussen testosteron en vet.

De eerste zorgt voor het verbranden van de tweede.

En als, dankzij een computer en fast-food levensstijl, vet zich op de maag begon af te zetten, begint vetweefsel te werken als een orgaan van het endocriene systeem. Het produceert het hormoon leptine, wat leidt tot lagere testosteronniveaus.

Nuttige lichamelijke activiteit

Voor de preventie van prostatitis is lichamelijke opvoeding nuttig, te beginnen met de gebruikelijke ochtendoefeningen. Maar speciale oefeningen zijn specifiek ontworpen tegen prostatitis.

Oefening complex Kegel heeft als doel de spieren van het perineum te versterken.

Het is gemakkelijk om ze te identificeren: een man houdt een stroom urine vast tijdens het schrijven. Die spieren (prostaatspieren) die in dit geval werken, en het is noodzakelijk trainen.

 1. We spannen en ontspannen de prostaatspieren een voor een. Hoe sneller, hoe beter.
 2. Span de spieren aan, houd 4 seconden vast en ontspan soepel.
 3. Span de spieren voorzichtig aan, alsof u poepen.We zijn ontspannend.

Herhaal dit in de eerste les van elke oefening acht keer. Deze cyclus wordt vijf keer per dag herhaald.

Wekelijks het aantal herhalingen van elke oefening in de cyclus met vier verhogen, totdat we bereiken 45 herhalingen. We doen dergelijke gymnastiek dagelijks, terwijl het probleem van prostatitis relevant is.

Ook van toepassing medische gymnastiek, yoga. Kies uit hun oefeningen die waarbij de bekkenorganen bewegen.

EHBO

 1. Eerste hulp is vereist bij acute prostatitis en een aanval van adenoom. Om de activiteit van micro-organismen te verminderen is vereist intraveneuze antibiotica.
 2. De eerste twee dagen worden medicijnen alleen toegediend door injectie. Dit versnelt de levertijd van medicijnen naar het getroffen gebied. Een dag na de injectie voelt de patiënt verlichting.
 3. Om pijn en spierontspanning te verminderen worden geïntroduceerd krampstillers.
 4. In aanwezigheid van een abces, vooral als de uitstroom van urine bijna onmogelijk is, dringend buikoperatie of bloedtransfusie.

Hoe lang kan de behandeling duren?

prostatitis - meestal van een maand tot drie.

adenoom: Behandeling van adenoom eindigt meestal na de operatie en de herstelperiode. Bij conservatieve behandeling in een vroeg stadium wordt de therapie beëindigd nadat de arts concludeert dat een operatie niet langer nodig is.

Nu weet je alles over de behandeling van chronische prostatitis en prostaatadenoom. Het belangrijkste dat van de patiënt vereist is, is discipline en naleving van ALLE van aanbevelingen.

Het is belangrijk om het behandelingsschema en het dieet te volgen en de procedure niet over te slaan. Vergeet niet dat populaire folkremedies slechts een aanvulling zijn op de methoden van officiële geneeskunde, het gebruik ervan moet ook worden overeengekomen met de therapeut.

Prostatitis, prostaatadenoom: wat is het?

prostatitis - Dit is een ontsteking van de prostaat, een ziekte die vrij gevaarlijk is en onmiddellijke behandeling vereist. Komt meestal voor in twee vormen - acuut en chronisch.

Symptomen van prostatitis in acute vorm:

 • algemene malaise
 • temperatuurstijging
 • veelvuldig plassen
 • pijn in de lies.

De oorzaken van de ziekte zijn:

 • frequente onderkoeling,
 • infectieziekten
 • onregelmatig seksleven
 • sedentaire levensstijl.

Als prostatitis niet wordt behandeld, kan dit tot verschillende complicaties leiden.

Meestal hebben mannen:

Prostaat adenoom - Dit is een goedaardige tumor die meestal voorkomt bij mannen na 50 jaar.

De oorzaken van de ziekte worden beschouwd als hormonale veranderingen die voornamelijk verband houden met de leeftijd. Wat betreft de symptomen, ze worden meestal geassocieerd met urineren. Het feit is dat de tumor, die geleidelijk toeneemt, op de urethra drukt. En hoe meer problemen een man heeft met dit natuurlijke proces, hoe sterker de tumor zich ontwikkelt.

Prostaatadenoom is geen dodelijke ziekte, maar zonder de noodzakelijke behandeling kan dit ernstige complicaties veroorzaken. Niet alleen lijdt de blaas, omdat cystitis, urethritis en pyelonefritis kunnen verschijnen.

Wat verenigt zich en wat zijn hun verschillen?

Wat ziekten verbindt, is het feit dat ze onderworpen zijn aan hetzelfde orgaan, dat wil zeggen de prostaatklier. Symptomen van prostatitis en prostaatadenomen zijn vergelijkbaar, omdat zowel het ontstekingsproces als de tumor voornamelijk het urineren beïnvloeden.

Wat is het verschil tussen prostatitis en prostaatadenoom? Het verschil tussen prostaatadenoom en prostatitis ligt in de oorzaken van de ziekte, sommige behandelmethoden, enz.

Is gelijktijdige beschikbaarheid mogelijk?

Vaak gaan deze ziekten met elkaar gepaard en het gebeurt dat een man zowel chronische prostatitis als prostaatadenoom heeft. En nog meer, de ene ziekte kan een andere ziekte veroorzaken. Adenoom draagt ​​bij aan de ontwikkeling van ontsteking van de prostaat, dat wil zeggen prostatitis. Wanneer de patiënt beide kwalen heeft, worden de symptomen al in de eerste fasen uitgesproken.

Wat is schadelijk bij dergelijke ziekten, wat moet worden weggegooid?

Allereerst moeten mannen bij wie de diagnose prostatitis of prostaatadenoom is vastgesteld, hun dieet herzien en hun levensstijl veranderen. Zorg ervoor dat u het gebruik van alcohol, afval van sigaretten en schadelijke producten beperkt. Deze omvatten vet vlees, gerookt vlees, kruidig ​​en zout, ingeblikt voedsel en koolzuurhoudende dranken.

Badbezoek en opwarmen

Het is schadelijk voor zelfmedicatie met prostatitis en prostaatadenoom, dus alleen de behandelend arts kan verwarming voorschrijven. Een bad met prostatitis en prostaatadenoom kan alleen nuttig zijn in de vroege stadia van de ziekte. Hoge temperatuur activeert de bloedcirculatie, wat helpt pijn te verlichten, gifstoffen te verwijderen en congestie te elimineren. Maar met acute prostatitis kan oververhitting een nog sterker ontstekingsproces veroorzaken.

Thuis kunt u speciale baden nemen. De temperatuur van het water moet geleidelijk worden verhoogd, gedurende verschillende sessies. De maximale temperatuur mag 40-43 graden niet overschrijden en de duur van één duik moet 15 minuten zijn. In water kunt u infusies van medicinale kruiden toevoegen. Wat betreft het bezoeken van het bad, het is ook alleen mogelijk na advies van een arts.

Drugs

Effectief bij de behandeling van prostaataandoeningen zijn alfa1-adrenerge receptorantagonisten, ontspannende prostaatspieren. Meestal voorgeschreven Setegis, Dalphaz of Kardura. Als de patiënt een lage bloeddruk heeft, wordt Omnic, Fokusin of Adenorm voorgeschreven.

Onder de remmers wordt vaak Finasteride gebruikt. Wat betreft kruidengeneesmiddelen, met adenoom of prostatitis, heeft Permixon, Afala of Tadenan een therapeutisch effect.

  antibiotica

Deze medicijnen worden niet vaak voorgeschreven, omdat ze bijwerkingen hebben. In sommige gevallen zijn antibiotica echter onmisbaar. Bijvoorbeeld als de prostatitis werd veroorzaakt door een infectie. Daarom schrijft de uroloog Levorin of Gentamicin voor.
kaarsen

Rectale zetpillen worden heel vaak gebruikt om ziekten van de prostaatklier te behandelen, omdat ze ontstekingen verlichten en de groei van de tumor stoppen.

De samenstelling van deze medicijnen omvat krampstillers, antiseptica, antibacteriële stoffen, enz. Er zijn ook volledig kruidenzetpillen, waarvan de werkzame stoffen propolis, kruidenextracten, enz. Zijn. Ze zijn niet minder effectief en worden vaak gebruikt voor patiënten met intolerantie voor bepaalde componenten.

Het voorkomen

Alle mannen lopen risico, dus u hoeft niet te wachten tot de eerste symptomen verschijnen.

En als de ziekte zich al heeft gemanifesteerd, is het na behandeling noodzakelijk om te gaan met preventie.

Dit is een gezonde levensstijl, na een eenvoudig dieet en matige lichamelijke activiteit.

Probeer het lichaam niet bloot te stellen aan onderkoeling, bescherm uzelf tijdens seks en bezoek minstens 2 keer per jaar een uroloog.

Adenoom en prostatitis zijn onaangename maar behandelbare ziekten. Het belangrijkste is dat u bij de eerste symptomen een arts bezoekt en tests uitvoert. Het is veel gemakkelijker om de ziekte in een vroeg stadium te genezen dan ermee om te gaan wanneer er nevenziekten zijn verschenen.

De prostaatklier wordt het tweede hart van een man genoemd. En dit is geen toeval, want het is direct verantwoordelijk voor de gezondheid van mannen. Als er verstoringen in de prostaat zijn, voelt de man dit het meest acuut. Pathologieën van de prostaatklier komen vaak voor, maar er is niet altijd een begrip van hoe de ene ziekte van de andere verschilt. Het concept van prostatitis en adenoom vanuit een bekrompen oogpunt is vergelijkbaar, hoewel dergelijke ziekten in feite verschillen in oorzaken, symptomen en behandeling hebben.

Het verschil tussen prostatitis en prostaatadenoom.

De prostaatklier is een orgaan dat zowel prostatitis als adenoom beïnvloedt. Dat wil zeggen, het gebied van nederlaag is er één. Maar de symptomen, het verloop, de oorzaken en gevolgen zijn verschillend. Daarom is het belangrijk dat als een man met prostaatproblemen wordt geconfronteerd, onderzoeken worden uitgevoerd om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen. Medische maatregelen zijn immers fundamenteel anders, wat betekent dat met een adenoom voorbereidingen voor ontsteking nutteloos zullen zijn en vice versa.

Diagnostiek

Diagnostiek omvat de volgende activiteiten:

 • Laboratoriumstudie van prostaatafscheiding. Het resultaat van het onderzoek is het aantal witte bloedcellen, de identificatie van bacteriën en de aanwezigheid van antilichamen,
 • Urinemonsteranalyse voor de aanwezigheid van witte bloedcellen en bacteriën. Een betere 3-glas analyse, die de plaats van ontsteking zal vaststellen,
 • Bloedonderzoek voor antigeen. Het wordt voorgeschreven als een specialist de aanwezigheid van kwaadaardige cellen vermoedt,
 • sperma. Uitgevoerd om chemische indicatoren te evalueren,
 • Rectaal onderzoek. Het wordt uitgevoerd door specialisten om de grootte van de prostaat te beoordelen,
 • Echografie van de blaas. Met adenoom neemt de blaas toe vanwege problemen met de uitstroom van urine,
 • TRUS. Een transrectaal onderzoek van de prostaat en andere bekkenorganen geeft een beter klinisch beeld in vergelijking met palpatie.

Natuurlijk moet de arts gegevens verzamelen voor een anamnese om een ​​diagnose te stellen. Het onderzoek verduidelijkt dus factoren die kunnen leiden tot een aantal pathologieën van de representatieve klier. Al in dit stadium diagnosticeren artsen in eerste instantie.

Prostatitis factoren

Het zou verkeerd zijn om te zeggen dat mannen van middelbare leeftijd en ouderen vatbaar zijn voor een ontsteking van de prostaatklier. De oorzaken van de pathologie zijn zodanig dat jongeren gegijzeld worden door een gevaarlijke ziekte:

 • Sedentaire levensstijl. Verwaarlozing van lichamelijke activiteit brengt een lage tonus van de spieren van het bekken met zich mee. Slechte peristaltiek dreigt met stagnatie, stoornissen in de bloedsomloop en, als gevolg, het optreden van prostatitis,
 • infectie. Genitale infecties, niet tijdig gediagnosticeerd, vloeien over in prostatitis. Daarom kan promiscue geslachtsgemeenschap leiden tot insolventie van mannen,

 • Gebrek aan regelmatig seksleven. Onthouding van seks beïnvloedt de toestand van de prostaat nadelig. De ontwikkeling van een geheim vindt voortdurend plaats en de stagnatie ervan leidt tot ontsteking. Dit omvat ook kunstmatig onderbroken geslachtsgemeenschap, of de verlenging ervan,
 • Slechte immuniteit. Het is wetenschappelijk bewezen dat er in het menselijk lichaam veel bacteriën zijn, waarvan een bepaald gehalte als norm wordt beschouwd. Maar met een afname van de immuniteit worden bacteriën een factor in de ontwikkeling van infectieuze pathologie en vervolgens prostatitis,
 • onderkoeling. Een dergelijke gevaarlijke factor is typisch voor liefhebbers van wintersport. Een lang verblijf bij temperaturen onder nul is helemaal niet goed voor de gezondheid van mannen. De gevolgen zijn schendingen tijdens het plassen, pyelonefritis, die ontsteking van de prostaat veroorzaken,
 • Hormonale aandoeningen en stress. Dergelijke oorzaken zijn zeldzaam, maar hebben een specifieke plaats in de lijst met oorzaken van verslechtering van de gezondheid van mannen. De herstructurering van het lichaam als gevolg van hormonale onbalans treft de meest onbeschermde delen van het lichaam, inclusief de prostaat,
 • Gebrek aan hygiëne. Het niet naleven van hygiëneregels en de inhoud van de geslachtsorganen in onreinheid leidt tot de ontwikkeling van bacteriën, die ondubbelzinnig leiden tot ontsteking.

Prostaat Adenoomfactoren

Specialisten verbinden zich er niet toe om de specifieke oorzaken van de pathologie bij de patiënt te noemen. Maar dankzij statistieken worden de meest voorkomende risicofactoren gevormd:

 • leeftijd. In de loop van het leven van een man vinden hormonale veranderingen plaats. Een afname van het hormoon testosteron veroorzaakt de proliferatie van bindweefsel van de prostaat. Daarom is ouder dan 40 een factor in het optreden van goedaardige prostaathyperplasie,

 • erfelijkheid. Net als andere erfelijke pathologieën, wordt adenoom overgedragen van vader op zoon. Artsen hebben een geschiedenis van het risico op een ziekte en bevelen aan dat preventieve maatregelen worden genomen om de kans op een tumor uit te sluiten,
 • Diabetes, hart-en vaatziekten. Niet alleen deze ziekten leiden tot het risico van tumorvorming, maar ook de medicijnen die zijn voorgeschreven voor hun behandeling. Dus als het geneesmiddel bètablokkers bevat, is het risico op adenoom aanzienlijk,
 • te zwaar. Overmatig vet veroorzaakt een afname van testosteron en een schending van de normale bloedstroom in de bekkenorganen. Dit alles wordt vereist voor het uiterlijk en de groei van een goedaardige tumor.

De risicofactoren voor prostatitis en adenomen zijn dus van een andere aard. Maar belangrijker, vanwege bijkomende ziekten - pyelonefritis, urethritis, problemen met plassen, is een overgang van de ene pathologie naar de andere mogelijk.

Symptomen van prostaatadenoom en chronische prostatitis

Prostatitis is een ontsteking van de prostaat. Adenoom is een goedaardige tumor van de prostaat. Daarom zijn de symptomen van het verloop van deze ziekten ook verschillend. Een specialist in het verzamelen van primaire gegevens stelt een voorlopige diagnose in aanwezigheid van bepaalde klachten van patiënten.

Bij prostatitis bij een man worden de volgende symptomen opgemerkt:

 • Kruis pijn
 • Rillingen of koorts
 • Verminderde potentie,
 • Problemen met plassen.

Het chronische stadium bij 70% is asymptomatisch en patiënten leven met de ziekte gedurende een enkel jaar, waardoor een bezoek aan de arts wordt uitgesteld tot het begin van de acute fase of periode van exacerbatie.

Met de manifestatie van tekenen van adenoom, wordt het klinische beeld uitgesproken. Vanwege het prolifererende weefsel treedt druk op de blaas op. Mannen met een prostaattumor melden een scherp optreden van problemen met plassen. De ziekte wordt gekenmerkt door frequente drang om naar het toilet te gaan, een onregelmatige en intermitterende stroom urine, onvolledige lediging.

De resterende urine leidt tot een constante toename van het blaasvolume, stagnatie van urine en het risico op bijkomende ziekten. Daarom draagt ​​een adenoom aan het begin van het verloop van de ziekte geen pijn. Maar frequente drang naar het toilet moet de reden zijn voor onmiddellijke behandeling. Gelanceerde goedaardige formatie leidt tot de ontwikkeling van infecties en de noodzaak van chirurgische ingrepen.

Het verschil in de behandeling van adenoom en prostatitis

Medische maatregelen voor de diagnose van prostatitis zijn afhankelijk van de vorm: chronisch of acuut. Voor de behandeling van ontstekingen worden gebruikt:

 • antibiotica
 • Rectale zetpillen
 • Prostaatmassage
 • Immunomodulerende geneesmiddelen
 • fysiotherapie,
 • Kruidenpreparaten.

Voor de behandeling van adenomen worden conservatieve behandelingen en chirurgische procedures toegepast:

 • Gedragstherapie. De patiënt wordt geadviseerd het gebruik van vloeistoffen en voedingsmiddelen met diuretische eigenschappen te beperken,
 • Urineren regelgeving
 • Gymnastiek voor de bekkenspieren - oefentherapie en een reeks Kegel-oefeningen,
 • Alfablokkers. Speciale medicijnen die de groei van bindweefsel voorkomen,
 • Reductaseremmers. Verminder geleidelijk het totale volume van de prostaat,
 • Hormoon medicijnen die testosteron bevatten,

In sommige gevallen vereist een adenoom een ​​operatie. De arts neemt een beslissing over de operatie als de volgende indicatoren beschikbaar zijn:

 • Gebrek aan positieve veranderingen na conservatieve behandeling,
 • Terugval ziekte
 • Blaasstenen
 • Nierfalen.

Chirurgie betekent verwijdering van de prostaatklier.Na resectie wordt de patiënt voorgeschreven om jaarlijks een onderzoek in een medische instelling te ondergaan, een dieet te volgen en ook preventieve maatregelen te nemen.

Verschillen in de effecten van adenoom en prostatitis

Late opname in het ziekenhuis leidt tot complicaties. Bovendien kunnen ze bij deze ziekten vergelijkbaar zijn. Zoals hierboven opgemerkt, leidt onbehandelde prostatitis tot de vorming van een goedaardige tumor. Als prostatitis niet wordt behandeld, bestaat er een risico op:

 • Chronische vorm van prostatitis: deze fase van de ontwikkeling van de ziekte is verschrikkelijk vanwege het onopvallende verloop. En op zichzelf leidt chronische prostatitis vaak tot oncologie,

 • impotentie: mannelijke insolventie komt vaak op jonge leeftijd voor, als u niet op tijd medische hulp zoekt. Problemen met een erectie hebben zowel psychische als lichamelijke problemen,
 • onvruchtbaarheid: stoornissen in de secretie van de prostaatklier zijn direct gerelateerd aan spermatogenese. Mannelijke onvruchtbaarheid is moeilijk te genezen en de gevorderde stadia van de ziekte zullen een einde maken aan de voortzetting van het geslacht.

Dit zijn de meest opvallende gevolgen van geavanceerde prostatitis. Goedaardige tumoren treffen andere organen:

 • Urogenitaal systeem: de blaas is aangetast, ontwikkelt zich nierfalen. De aanwezigheid van dergelijke gevolgen is al de basis voor chirurgische behandeling,
 • darm: de directe nabijheid van de klier en het rectum kan het ontstaan ​​en de groei van kwaadaardige cellen in het rectum veroorzaken. En zo'n pathologie wordt nu al de oorzaak van de dood.

De relatie tussen prostatitis en adenoom

Prestaties van het moderne wetenschappelijke denken wijzen op de aanwezigheid van een verband tussen prostatitis en een goedaardige tumor. Dus, langdurige ontsteking van de prostaat veroorzaakt de groei van aangetaste cellen, wat leidt tot de groei van weefsel. Pathologische groei van bindweefsel is een goedaardige formatie, d.w.z. prostaatadenoom.

Maar niet altijd wordt een adenoom het resultaat van onbehandelde prostatitis. Artsen praten over het risico van zelfvorming van de tumor.

Vanwege het feit dat het gebied van schade aan prostatitis en adenoom er één is, is het moeilijk om ze te onderscheiden. Maar in combinatie met een medisch onderzoek, om het echt te maken. Verschillen in behandelmethoden zijn te wijten aan verschillende pathologieën van het proces.

Ondanks de vreedzame naam zal goedaardige prostaathyperplasie bij afwezigheid van conservatieve behandeling leiden tot chirurgische ingrepen. Urologen adviseren om twee keer per jaar een medisch onderzoek te ondergaan om prostaatpathologieën te identificeren, en om preventieve maatregelen te nemen voor mannen ouder dan 40 jaar.

Veel mannen verwarren prostatitis en prostaatadenoom, in de overtuiging dat dit dezelfde ziekte is. In feite is dit niet zo, omdat prostatitis een inflammatoire pathologie is en prostaatadenoom of goedaardige prostaathyperplasie een goedaardige tumor is.

Prostaatadenoom is een van de meest voorkomende ziekten van het mannelijke geslachtsorgaan. Pathologie veroorzaakt een overtreding van plassen, pijn in de onderbuik en wordt ook de oorzaak van urolithiasis. Artsen adviseren ten zeerste geen zelfmedicatie voor prostaatadenoom. Als de urinestraal intermitterend wordt, moet u zo snel mogelijk een uroloog raadplegen.

Redenen

Prostaat adenoomcode MKD10 nr. 40 is een overgroei van klierweefsel in het prostaatgebied rond de urethra. Elke vierde man ouder dan 50 jaar komt zo'n pathologie tegen, maar niet iedereen gaat naar de dokter.

De exacte oorzaak van prostaatadenoom is nog niet bekend. Velen suggereren dat de oorzaak van de ziekte chronische prostatitis is, evenals een onjuiste levensstijl, roken en alcoholisme. Deze factoren zijn niet bewezen.

Momenteel wordt aangenomen dat prostaatadenoom optreedt tegen de achtergrond van hormonale stoornissen die optreden tijdens leeftijdsgebonden veranderingen in het lichaam van een man. Dat is de reden waarom de ziekte alleen voorkomt bij patiënten op volwassen leeftijd.

Diagnostische methoden

Diagnose van prostaatadenoom, vooral in de beginfase, kan alleen worden uitgevoerd door een uroloog. Tekenen van goedaardige prostaathyperplasie lijken erg op symptomen van prostatitis, er zijn ook problemen met plassen, zodat de patiënt de ziekte gemakkelijk kan verwarren en met de verkeerde behandeling kan beginnen.

Allereerst interviewt de uroloog de patiënt en voert hij een eerste onderzoek uit. De specialist palpeert de blaas en voelt ook de prostaat door het rectum. Vervolgens schrijft de arts voor om de volgende tests te doen:

 • analyse van prostaatafscheiding,
 • urethrale uitstrijkje voor infecties,
 • uroflowmetrie - meting van de snelheid van urine en het volume tijdens het plassen,
 • Echografie van de prostaat om de grootte van de klier te schatten,
 • analyse van prostaatantigeen en biopsie van de klier om een ​​kwaadaardige tumor uit te sluiten,
 • algemene urine- en bloedtesten.

Na het stellen van de juiste diagnose stelt de arts een behandelplan op. Alle medicijnen en procedures worden individueel geselecteerd, het hangt allemaal af van de verwaarlozing van een bepaald geval.

Wat is het verschil tussen prostaatadenoom en kanker

Vaak maken patiënten zich zorgen of prostaatadenoom daadwerkelijk een kwaadaardige tumor kan blijken te zijn. Zoals u weet, is prostaatadenoom een ​​goedaardig neoplasma dat zelden kwaadaardig is, maar hyperplasie kan het risico op het ontwikkelen van prostaatkanker verhogen.

De oorzaken van prostaatkanker zijn nog niet vastgesteld. Het verschijnen van een kwaadaardige tumor wordt geassocieerd met leeftijdsgebonden hormonale veranderingen, de consumptie van carcinogenen. En de symptomen van prostaatkanker in het beginstadium lijken sterk op de tekenen van adenoom, patiënten ervaren ook frequent urineren en de urinestroom is verzwakt.

Bij kanker maakt de patiënt zich zorgen over hevige pijn in het getroffen gebied, hij wordt bleek en ziet er uitgeput uit. Bij prostaatadenoom worden meestal, naast problemen met plassen, geen tekenen waargenomen totdat de nieren zijn verstoord.

Prostaatkanker is een zeer verraderlijke ziekte die zich langzaam en onmerkbaar ontwikkelt en vervolgens de man doodt. Daarom moet u op de leeftijd van 45-50 jaar een vaste klant van een uroloog worden en hem regelmatig bezoeken. En bij urinewegaandoeningen moet u onmiddellijk naar het ziekenhuis gaan om de aanwezigheid van een kwaadaardige tumor uit te sluiten. Hoe eerder de behandeling van kanker begint, hoe meer kansen een man heeft om te overleven.

Conservatieve behandeling van prostaatadenoom

Welke soort behandeling zal worden voorgeschreven, hangt af van het stadium van de ziekte en de ernst van problemen met urineren. Als de aandoeningen niet ernstig zijn, wordt conservatieve therapie voorgeschreven, die bestaat uit het nemen van medicijnen.

Medicijnen voor de behandeling van prostaatadenoom bij mannen:

 • Finasteride en andere 5-alfa-reductaseremmers.
 • Terazosin.
 • Doxazolin en andere alfablokkers.
 • Gentamicine en andere antibiotica.
 • Probiotica voor het herstel van darmmicroflora, bijvoorbeeld Linex.
 • Bloedsomloop medicijnen, bijvoorbeeld Trenal.

Gecombineerde medicamenteuze therapie kan de grootte van de prostaat verminderen en de bloedcirculatie herstellen, evenals het ontstekingsproces verlichten, de voeding van prostaatweefsels verbeteren. Bij complexe behandelingen worden ook vitamines en immunomodulatoren voorgeschreven.

Chirurgie voor prostaatadenoom

Een operatie om prostaatadenoom te verwijderen wordt voorgeschreven in gevallen waarin urinewegaandoeningen zeer uitgesproken zijn en de tumor zelf groot is. Ook is chirurgische interventie geïndiceerd voor die patiënten die geen baat hebben gehad bij conservatieve medicamenteuze therapie.

Meestal wordt de operatie om de prostaat te verwijderen uitgevoerd met behulp van een laser.Met een dergelijke operatie worden klein bloedverlies en weefseltrauma waargenomen en wordt de seksuele functie van de man behouden. Bovendien kan zelfs een voldoende groot prostaatadenoom worden verwijderd met een laser.

Een transurethrale resectie van de prostaat (TUR van de prostaat) kan ook worden uitgevoerd. Dit is een operatie zonder incisies, die wordt uitgevoerd via de urethra. Een dergelijke operatie is vrij ingewikkeld, het vereist de hoge professionaliteit van de arts.

Soms gebeurt het dat de operatie niet kan worden uitgevoerd als de patiënt verschillende bijkomende ziekten heeft, bijvoorbeeld hartfalen. In dit geval wordt een katheter in de urethra ingebracht om de uitstroom van urine te verzekeren.

Veel patiënten zijn geïnteresseerd in de gevolgen van een operatie na verwijdering van prostaatadenoom. Na de operatie kan TUR van het prostaatadenoom bloedingen veroorzaken met de noodzaak van bloedtransfusie en heroperatie als zich stolsels vormen.

Ook zijn na de operatie infecties, problemen met plassen, erectiestoornissen en ejaculatie mogelijk. Om dergelijke gevolgen te voorkomen, krijgt de patiënt medicamenteuze therapie voorgeschreven.

Behandeling met folkremedies

Veel patiënten zijn geïnteresseerd in de behandeling van prostaatadenoom zonder chirurgie, en nog beter thuis. Een tumor in de prostaatklier is een zeer ernstige aandoening die onderzoek en behandeling vereist onder toezicht van een arts als de patiënt zijn leven nodig heeft.

Behandeling met folkremedies voor prostaatadenoom kan niet worden uitgevoerd, tenzij anders aanbevolen door een uroloog. Omdat elke tumor, zelfs de meest onschadelijke, altijd een kans heeft om kwaadaardig te worden.

Acceptatie van dubieuze tincturen en fondsen kan een aanzet zijn tot kwaadaardigheid. Bij complexe behandelingen kunnen kruidenpreparaten en extracten worden gebruikt, maar alleen met toestemming van de behandelend arts.

Complicaties van prostaatadenoom

Prostaatadenoom vereist tijdige behandeling, omdat de ziekte een aantal ernstige complicaties veroorzaakt:

 • chronisch nierfalen
 • acute urineretentie
 • bloed kan in de urine verschijnen,
 • spataderen van de blaashals,
 • blaastamponade,
 • stenen in de blaas en nieren als gevolg van stagnatie van urine,
 • ontstekingsziekten van de prostaat, urethra, nieren en andere bekkenorganen,
 • erectiestoornissen.

De meeste van deze complicaties gaan gepaard met acute pijn, koorts. En voor de behandeling is een dringende chirurgische ingreep nodig.

Conclusie

Prostaatadenoom bij mannen is een zeer onaangename ziekte die de kwaliteit van leven en de psychologische toestand van de patiënt schendt. Wees niet bang voor een operatie, het is beter om een ​​paar dagen te lijden dan de rest van je leven te lijden aan nierpijn en problemen met plassen. Een juiste behandeling van prostaatadenoom helpt niet alleen het normale urineren te herstellen, maar ook de seksuele functie te behouden.

Wanneer medicatie wordt aangegeven

Conservatieve therapie van adenoom is raadzaam in de volgende gevallen:

 • Vroeg stadium van de ziekte, niet-essentiële grootte van knopen,
 • Adenoom zonder ernstige symptomen (terwijl de wanden van de blaas hun functionaliteit behouden, urineren is relatief normaal),
 • De operatie is gecontra-indiceerd, omdat het de patiënt meer kwaad dan goed zal doen.

Medische criteria waarop de arts zich richt bij het kiezen van adenoomtherapie:

 1. De aanwezigheid van uitgesproken gelijktijdige pathologieën.
 2. De totale waarde van de IPSS-vragenlijst. Het moet tussen 8 en 19 zijn.
 3. Quality of Life Index (QOL) - minder dan 4.
 4. Qmax (maximale urinestroomsnelheid volgens de resultaten van uroflowmetrie) - tussen 5 en 15 ml / sec.
 5. Het volume resterende urine is niet meer dan 150 ml.

Adenoom in een vroeg stadium kan met succes worden voorkomen van verdere groei. Het belangrijkste is dat de therapie correct wordt gekozen en het proces wordt gecontroleerd door een arts.In de laatste fasen, wanneer de hoeveelheid resterende urine als gevolg van het urinekanaal gecomprimeerd door het adenoom toeneemt en de wanden van de blaas worden uitgerekt en atrofie, zal conservatieve behandeling niet langer helpen.

Contra-indicaties voor conservatieve behandeling van adenoom:

 • Vermoeden van oncologie,
 • De aanwezigheid van een verhoogde gemiddelde lob (proliferatie rond de urethra),
 • Groot volume resterende urine
 • Neurogene aandoeningen (urineverlies),
 • Geneesmiddelenintolerantie.

Chirurgie blijft de enige behandelingsoptie voor adenoom met obstructie van de urinewegen (deze aandoening wordt intravesicale obstructie genoemd).

Toepasselijke vormen van medicijnen

Bij adenoom worden verschillende groepen geneesmiddelen gebruikt:

 1. Symptomatisch: om spasmen te verlichten, pijn te verminderen.
 2. Therapeutisch: om de factoren die de groei van de klier bevorderen te elimineren of te stoppen.
 3. Immunomodulerend: om de immuniteit van de prostaat te activeren, die pathologische celdeling voorkomt.
 4. Stimulerend: om de bloedtoevoer naar de prostaat te verbeteren, stagnerende processen te elimineren, infectieuze ontstekingen te voorkomen.

Met adenoom worden verschillende doseringsvormen tegelijk gebruikt om een ​​complex effect te bieden: tabletten, capsules, microclysters, rectale zetpillen, injecteerbare oplossingen.

Kaarsen

Het belangrijkste voordeel van rectale zetpillen bij de behandeling van adenoom is de snelle penetratie van de werkzame stof rechtstreeks in het prostaatweefsel. Deze medicijnen behandelen geen adenoom. Hun actie is gericht op het verwijderen van oedeem door het verbeteren van trofisme (metabole processen) van weefsels en het verlichten van ontstekingen. Hierdoor kan ijzer tot 30% in volume afnemen. Voorbeelden van kaarsen:

 • "Prostatilen" (404 roebel voor 5 stuks), "Vitaprost" (970 roebel voor 10 stuks). De werkzame stof is peptiden - eiwitten van dierlijke oorsprong, die fungeren als actieve agentia die informatie van cel naar cel overbrengen, waardoor het proces van hun ontwikkeling en werking wordt aangepast. In zetpillen met adenoom werden peptiden uit de prostaat van volwassen stieren gebruikt. Stoffen verbeteren de eigen immuniteit van de klier, dragen bij aan de verwijdering van oedeem en de vermindering van het volume van het orgaan.
 • Bioprost (540 roebel per 10 stks.) Met pompoenpitolie. Het stopt de groei van pathogene bacteriën, heeft een pijnstillend en ontstekingsremmend effect.
Zetpillen "Vitaprost" - een medicijn van dierlijke oorsprong, gebruikt voor ziekten van de prostaat en de blaas
 • "Propolis DN" (250 roebel voor 6 stuks) Met propolis. Het verbetert de bloedcirculatie, heeft een uitgesproken ontstekingsremmend, antibacterieel en immunomodulerend effect.
 • "Prostadenom" (470 roebel per 10 stks.) Met een complexe samenstelling: propolis, duindoorn en cacaoboter, moerasspatextracten, sabal palm, ginkgo biloba, calendula. Stimuleert metabolische processen, verlicht ontstekingen.

Om urethrale spasmen te verlichten en het lumen van de urineleiders te ontspannen, worden goedkope kaarsen met papaverine of drotaverinum gebruikt: Spazmolizin, Papaverin.

Alfa-adrenerge blokkers voor prostaatadenoom

Alfa-1-blokkers verschenen halverwege de jaren 90 op de geneesmiddelenmarkt. Deze medicijnen hebben de effectiviteit van medicamenteuze therapie voor adenomen aanzienlijk verhoogd. Alfa-1-receptoren, waarvan de activiteit deze stoffen remt, bevinden zich op de meest problematische plaatsen: de nek van de blaas, het prostaatgedeelte van de urethra en ook in de capsule van de prostaat. Als gevolg van de werking van adrenerge blokkers ontspannen de gladde spieren van deze afdelingen en wordt urineren vergemakkelijkt.

De belangrijkste vertegenwoordigers van deze groep:

 1. Kardura (doxazosine). Het onderscheidt zich onder andere van het feit dat het alleen hyperactieve alfa-adrenerge receptoren blokkeert en geen bloeddrukdaling veroorzaakt, als het in het begin normaal is en als het verhoogd is, normaliseert het. Hiermee kunt u de behandeling van verschillende ziekten tegelijk combineren.Het vaatverwijdende effect maakt het mogelijk om dit medicijn te gebruiken om de erectiele functie en therapie van chronische prostatitis te verbeteren.
 2. "Dalfaz" (alfuzosin). Het dringt niet door de bloed-hersenbarrière naar de hersenen, het heeft een hoofdzakelijk perifeer effect. De therapie wordt slecht gecontroleerd, er treden vaak bijwerkingen op.

 1. "Omnic", "Flosin" (tamsulosin). Er zijn problemen met de keuze van een individuele dosering. 16 uur geldig. Veel patiënten hebben retrograde ejaculatie (sperma gaat naar de blaas). Veelbelovend is de "Omnic okas" met vertraagde release, die 24 uur geldig is.
 2. Chaitrin, Segetis (terazosin). Ze hebben een uitgesproken hypotensief effect (vermindert de druk), daarom zijn niet alle patiënten met adenoom geschikt.
 3. "Urorek" (silodozin). Het wordt gekenmerkt door hoge selectiviteit en minimale impact op druk.

Het werkingsmechanisme en de contra-indicaties van de bovengenoemde geneesmiddelen zijn grotendeels vergelijkbaar, maar elk heeft kleine individuele kenmerken, waarop artsen worden geleid bij het benoemen van hen bij patiënten met adenoom.

5-alfa-reductaseremmers

Deze medicijnen beïnvloeden de mechanismen van ontwikkeling van adenoom. 5-alfa-reductase is een enzym dat aanwezig is in de kernen van prostaatweefselcellen en is verantwoordelijk voor de omzetting van testosteron in zijn actieve vorm, dihydrotestosteron. Er wordt aangenomen dat hij het is die de groei van adenoom veroorzaakt (alles wat een man moet weten over dihydrotestosteron). Remmers blokkeren de activiteit van het enzym, waardoor de prostaatcellen ongecontroleerd stoppen met vermenigvuldigen, de oude desintegreren (apoptose treedt op). Het nemen van 5-alfa-reductaseremmers kan helpen de prostaatgrootte te verkleinen door het adenoom samen te drukken en een mechanische obstructie voor urineren te verwijderen.

Op de markt zijn medicijnen op basis van twee soorten stoffen van deze groep:

 • Finasteride. Het enzym blokkeert alleen 1 en 2 soorten. De eliminatiehalfwaardetijd is 6-8 uur.
 • Dutasteride (Avodart). Blokkeert alle 3 soorten enzymen. Halfwaardetijd treedt op na 3-5 weken.

Het uitgesproken effect van de behandeling ontwikkelt zich na 6-12 maanden therapie. Het volume van de prostaat wordt verminderd met 18-28%. PSA-niveaus worden ook met de helft verlaagd. Na 2-4 jaar continue therapie zijn er vooruitzichten om het aantal punten op de IPSS-schaal met 15-30% te verminderen en de urinesnelheid met 1,5-2 ml / sec te verhogen.

5-alfa-reductaseremmers zijn langzamer dan alfablokkers, maar het effect van hun gebruik is langduriger en duidelijker. Het belangrijkste nadeel zijn bijwerkingen: bij 6-8% van de patiënten neemt het libido af, neemt de erectie toe en neemt het spermavolume af. Dit kan alleen optreden in het eerste jaar van adenoomtherapie, waarna de ernst van de symptomen niet meer toeneemt.

Alfa-adrenerge blokkers en 5-alfa-reductaseremmers zijn eerstelijnsgeneesmiddelen voor de behandeling van mannen met symptomen van BPH. De tabel toont de belangrijkste eigenschappen van deze groepen

Anticholinergica (anticholinergica) en PDE-5-remmers

Een van de symptomen van adenoom is frequent urineren veroorzaakt door overactief blaassyndroom (ontwikkelt zich door ondervoeding en zenuwgeleiding van de weefsels van de contractiele spier - detrusor). Om het plassen te normaliseren, in combinatie met alfablokkers, worden M-anticholinergica gebruikt. Dit zijn geneesmiddelen die M-cholinerge receptoren in de nek van de blaas blokkeren en de tonus verminderen. De belangrijkste vertegenwoordigers van deze groep stoffen zijn tolterodine en solifenacine. Preparaten op basis daarvan, gebruikt voor adenoom: "Uroflex", "Urotol", "Vesikar". Bijwerkingen zijn een droge mond, constipatie en uitslag.

Urotol is een medicijn dat de toon van de gladde spieren van de urinewegen vermindert. De prijs in apotheken is vanaf 476 roebel.

Remmers van PDE-5 voor prostaatadenoom worden voorgeschreven om de gladde spieren van de urinewegen te ontspannen en het urineren te vergemakkelijken. In actie zijn ze vergelijkbaar met alfa-1-blokkers en worden ze vaak in combinatie met hen gebruikt. Het medicijn dat officieel wordt aanbevolen door de medische gemeenschap is tadalafil. PDE-5-remmers dragen ook bij aan het verbeteren van de bloedtoevoer naar de bekkenorganen en het verminderen van ontsteking van de prostaat en blaas. Na drie maanden combinatietherapie treedt er een uitgesproken effect op bij het vergemakkelijken van het plassen.

Antibiotica

Antibiotica zijn vaak een integraal onderdeel van adenoomtherapie, omdat de ophoping van urine en veranderingen in de prostaatweefsels gunstige omstandigheden creëren voor de ontwikkeling van infectie. Een frequente metgezel van hyperplasie is chronische prostatitis. Ontsteking verergert de symptomen van adenoom als gevolg van een toename van het volume van de klier. De arts schrijft medicijnen voor op basis van de resultaten van de analyse (bacteriecultuur van urine en prostaatsap met een bepaling van de gevoeligheid voor antibiotica).

Groepen medicijnen:

 1. Cephalosporins: Suprax, Zinnat.
 2. Macrolides: Erythromycin, Klacid.
 3. Fluorquinolonen: Tavanic, Abaktal.
Tavanic is een antibacterieel medicijn uit de fluorochinolongroep. Het heeft een breed scala aan antimicrobiële effecten. De prijs in apotheken is vanaf 420 roebel.

In sommige gevallen worden bij adenoom penicillines en aminglicosiden voorgeschreven.

Op hormonen gebaseerde medicijnen

Hormonale medicijnen voor adenoom worden voorgeschreven om het volume testosteron te verminderen, dat wordt omgezet in dihydrotestosteron. Zonder androgene stimulatie verandert het metabolisme in de tumorcellen, de meeste sterven af, het volume van de adenoom neemt af. De belangrijkste groepen geneesmiddelen:

 • Antiandrogens (androcourt),
 • Oestrogenen (Sinestrol). Onderdruk 5-alpha-reductase en draag bij aan de oxidatie van testosteron:
 • Derivaten van progesteron ("Depost").

De meeste urologen zijn het niet eens met het gebruik van hormonale geneesmiddelen bij de behandeling van adenoom vanwege uitgesproken bijwerkingen die opwegen tegen de mate van bruikbaarheid.

Kruidenpreparaten en voedingssupplementen

Supplementen en plantaardige medicijnen verminderen het volume van de klier alleen als de toename ervan wordt veroorzaakt door ontstekingsoedeem. Als de urethra wordt geperst door een vergroot adenoom, is er geen verlichting van het plassen. De minimale behandelingskuur is 3 maanden. Geneesmiddelen aanbevolen door artsen voor de behandeling van adenoom:

 1. "Prostagut forte" (brandnetel en sabal palm extract).
 2. "Prostanorm". Samenstelling: echinacea (immunomodulator), zoethout, guldenroede, sint-janskruid. Het heeft een antimicrobieel effect, verbetert de bloedcirculatie. Met adenoom wordt het gebruikt in geval van ontsteking van de klier.
 3. "Prostamol Uno", "Prostaplant" (Sabal palm extract). Onderdrukt 5-alfa-reductase, heeft ontstekingsremmende en decongestivumeffecten.

Prostamol uno is een kruidenpreparaat voor de behandeling van prostaataandoeningen (urologisch middel). De prijs in apotheken is vanaf 694 roebel.

 1. "Cernilton" (bloempollen gefermenteerd door bijen). Ontspant de urethra, onderdrukt 5-alpha-reductase, verbetert de erectiele functie.
 2. "Indigal" (indol-3-carbinol, groene thee-extract en kruisbloemige planten). Vermindert de activiteit van androgeenreceptoren.

Er zijn ook homeopathische middelen "Afala" en "Afalase", die zijn gebaseerd op antilichamen tegen prostaatspecifiek antigeen. Volgens de instructies hebben ze een ontstekingsremmend effect en vergemakkelijken ze het plassen, maar veel experts betwijfelen hun effectiviteit voor de behandeling van adenomen.

Voor pijnverlichting

Pijn bij een adenoom wordt geassocieerd met de druk van de vergrote klier op de zenuwuiteinden, ontsteking en kramp. Om de spieren van de prostaat, urethra en blaas te ontspannen, worden antispasmodica gebruikt:

 • "Spazmeks"
 • "Driptan"
 • "No-Spa"
 • "Spazmolgon".
De meest voorkomende krampstillers en hun afgiftevormen

Om ernstige pijn te verlichten, worden pijnstillers voorgeschreven, corticosteroïden. Een veilige remedie zijn rectale zetpillen met belladonna en belladonna.

Preparaten voor prostaatadenoom voor oudere mannen

Conservatieve behandeling van adenomen voor oudere mannen is soms de enige optie, omdat chirurgische ingrepen de aandoening kunnen verergeren. De basis van medicamenteuze behandeling zijn alfa-1-adrenerge blokkers op basis van tamsulosine ("Adenorm", "Omnic", "Fokusin"), omdat ze een minimaal effect hebben op de bloeddruk en de toestand van het cardiovasculaire systeem. Deze medicijnen helpen de symptomen van diabetes en astma te verlichten.

Omnic blokkeert α1-adrenerge receptoren, een middel voor de symptomatische behandeling van goedaardige prostaathyperplasie. De prijs in apotheken is vanaf 330 roebel.

Tamsulosine met een adenoom bij ouderen wordt gecombineerd met M-anticholinergica en kruidenremedies. Om de blaasdetrusor te beïnvloeden, wordt Trental (verdunt bloed) voorgeschreven, B-vitamines (verbetering van de functionaliteit van de zenuwreceptoren van de blaas), voedingssupplementen op basis van Sabal palm-extract.

Lijst van de meest effectieve medicijnen voor de behandeling van prostaatadenoom

De effectiviteit van de medicijnen hangt af van het volume van de klier en de ernst van de symptomen. Beoordeling van de meest effectieve middelen:

 1. Om het prostaatvolume permanent te verminderen en het urineren te vergemakkelijken: Urorek (770 roebel per 30 capsules) en Kardura (460 roebel per 30 tabletten). De beste optie voor het combineren van alfa-adrenerge blokkers en 5-alfa-reductaseremmers is het medicijn "Duodart" (1550 roebel per 30 capsules). Het wordt tot op heden beschouwd als de beste remedie voor prostaatadenoom.
 2. Om de lokale immuniteit van de prostaat te verhogen en oedeem te verlichten: kaarsen "Prostatilen AC" (400 roebel voor 5 stuks).

 1. Om de microcirculatie van het bloed te verbeteren: Prostamol Uno (700 roebel per 30 capsules).
 2. Om de drang om te plassen te verminderen: "Vesikar" (670 roebel voor 30 tabletten).

Voor elke patiënt selecteert de arts een individueel behandelingsregime voor adenoom. Er is geen universele remedie geschikt voor absoluut iedereen.

Kan prostaatadenoom zonder chirurgie worden genezen

Het is onmogelijk om het adenoom zonder operatie volledig te verwijderen. Knopen kunnen alleen worden verwijderd door chirurgische methoden. Indicaties voor chirurgie:

 • Acute urineretentie,
 • Schade aan het nierweefsel als gevolg van verhoogde druk in de blaas,
 • Extrusies (diverticula) in de wanden van de blaas,
 • Enorme bloedingen in de blaas en prostaat,
 • Frequente ontsteking van de urinewegen.

Het uitstellen van de operatie kan leiden tot nierfalen, acute urineretentie en ook een levensbedreigende situatie veroorzaken wanneer bacteriën in grote aantallen in de bloedbaan terechtkomen. De blaas kan helemaal stoppen met functioneren.

Hoe niet te schaden bij het nemen van medicijnen

De belangrijkste voorwaarde voor de effectiviteit van de behandeling van adenoom is regelmatige monitoring: PSA-niveau, prostaatvolume en de hoeveelheid resterende urine (echografie), de uitvoersnelheid (uroflowmetrie). U kunt de volgende voorgeschreven medicijnen niet alleen gebruiken:

 1. Alfa-adrenerge blokkers: een afname van de druk, vergezeld van hoofdpijn, braken, troebelheid tot flauwvallen. Mogelijke zwelling, pijn in de gewrichten en spieren, verstopte neus.
 2. 5-alfa-reductaseremmers: depressie, verergerende erectie, verminderd libido, huiduitslag, testiculaire pijn, verhoogd risico op diabetes, vaatziekten, osteoporose.
 3. Antibiotica: verminderde immuniteit, de vermenigvuldiging van infecties, een toename van het recidief van chronische prostatitis.
 4. Anticholinergica: mogelijke overstroming van de blaas, urineretentie.

Het is gevaarlijk om PDE-5-remmers zonder recept in te nemen, wat ook een scherpe drukdaling, visuele achteruitgang en verhoogde hartslag kan veroorzaken.

Geneesmiddelen voor de preventie van adenoom

Voor de preventie van adenoom en voor de therapie ervan kunnen voedingssupplementen op basis van plantenextracten en peptiden worden ingenomen:

 • Prostmol Uno
 • "Likoprofit"
 • Kaarsen "Prostatilen",
Kaarsen "Prostatilen" - een medicijn van dierlijke oorsprong. De prijs in de apotheek is 404 roebel. voor 5 stks.
 • Prosta Norm,
 • "Prostamed" (extracten van pompoen, esp, guldenroede)

Bijenteeltproducten (bijensubestilentie, bijenkorf, dronehomogenaat) helpen de hormonale niveaus te handhaven. Om de algemene immuniteit en de preventie van infectieuze ontstekingen te verhogen, kunt u tincturen op knoflook, echinacea en ginseng nemen in cursussen.

Beoordelingen van mannen over medicijnen voor de behandeling van adenoom

Ivan, 51 jaar oud: "Adenoom wordt niet behandeld, dus verspil geen tijd en geld aan" Afala "en dergelijke. Zoek een goede specialist die effectieve pillen zal vinden. Met hun hulp kunt u ongemak vergeten en een normaal leven leiden. "Ik gebruik Kardura (en de originele, generieke geneesmiddelen hebben verschillende eigenschappen) nu meer dan een jaar en ik voel geen problemen met het urogenitale kanaal."

Alexander: “Een arts met vele jaren ervaring vertelde me dat adenoom een ​​zeer dichte formatie is, het is onrealistisch om het te verminderen, je kunt alleen de groei stoppen. En hiervoor hebben ze geen betere Duodart bedacht. "

Ilya, 55 jaar oud: “De arts schreef me Flosin voor van een adenoom. Ik merkte geen bijwerkingen, de druk veranderde ook niet, het gevoel dat ik nog jonger was. "

Welke arts behandelt en hoe te diagnosticeren?

De ziekte wordt gekenmerkt door proliferatie van klierweefsel in de prostaat en nek van de urethra. Adenoom leidt tot een schending van de functie van urineren, maar in de beginfase van de cursus wordt het met succes genezen.

Wanneer urinestoornissen optreden, moet u eerst contact opnemen met een hooggekwalificeerde specialist - uroloog. De arts kan niet alleen de ziekte diagnosticeren, maar ook de juiste behandeling voorschrijven.

De diagnose van prostaatadenoom omvat verschillende onderzoeksmethoden. Na het bestuderen van de klachten van de patiënt, het doorstaan ​​van algemene tests, kan de arts een aantal procedures uitvoeren:

De palpatiemethode helpt bij het bepalen van:

 1. asymmetrie van de prostaat,
 2. de structuur van de bovenrand van de prostaat (met adenoom, het is niet voelbaar)
 3. mobiliteit van de slijmlagen van het rectum,
 4. dichtheid, consistentie van klierweefsel,
 5. sluit of bevestig de aanwezigheid van dichte foci die kunnen wijzen op de transformatie van klierstolsels in kankers.
 • Echografie onderzoek

  Een echografie van de prostaat helpt bij het bepalen van de grootte van de kliermassa, de lokalisatie en structuur. Echoscopisch onderzoek is de meest informatieve diagnostische methode, het kan op twee manieren worden uitgevoerd:

  1. transabdominale methode. De buikholte wordt gescand. Het helpt om het stadium van pathologie te identificeren, maar het is een niet-informatieve methode,
  2. transrectale manier. Het wordt geproduceerd door weefsel door het rectum te scannen. De sensor wordt rechtstreeks in de anus ingebracht, waardoor u de aard van de formatie nauwkeurig kunt bepalen om de aanwezigheid van prostatitis uit te sluiten, die vergelijkbare symptomen veroorzaakt.

  Echografie voor de diagnose van adenoom is de meest betrouwbare, daarom wordt deze methode het meest gebruikt.

  Hoe leest TRUS prostaat in ons artikel.

  Onderzoek van de urinestroom is een manier om de aard en omvang van verminderd urineren te bepalen. Uroflowmetrie helpt bij het bepalen van de snelheid van urineren, om de toestand van de urinewegen te beoordelen.

  De diagnose wordt zowel met behulp van speciale apparatuur als thuis gedaan. Naast de snelheid van urineren wordt de hoeveelheid resterende urine bepaald.

  De onderzoeksmethode wordt poliklinisch uitgevoerd om de toestand van de lagere urinewegen te bestuderen. De procedure omvat het onderhouden van een cystoscoop (optische buis) via de urethra in de blaas.

  Met behulp van cystoscopie wordt de aard van het verloop van de ziekte onthuld, wordt vastgesteld dat de grootte van de prostaat is vergroot, een verandering in de structuur van de blaashals en andere anatomische afwijkingen. Bovendien helpt de studie bij het identificeren van bijkomende pathologieën van de blaas, waaronder stenen, tumoren, diverticulose en andere.

  Met de introductie van een contrastmiddel tijdens het onderzoek is het mogelijk om de toestand van het bloed rond de blaas te bestuderen.

  MRI van de prostaat is een aanvullende studie, of het de moeite waard is om te doen, besluit de arts direct. In dit geval wordt de proliferatie van klierweefsel bestudeerd. De methode is vooral effectief in een vroeg stadium van de ziekte, wanneer het vrij moeilijk is om de pathologie met andere methoden te identificeren vanwege het ontbreken van uitgesproken symptomen.

  MRI kan worden uitgevoerd met de klassieke methode, waar extra voorbereiding voor het onderzoek niet vereist is, evenals het gebruik van een endorectale spoel, wanneer een apparaat in de vorm van een flexibele draad in het rectum wordt ingebracht.

  Bij het diagnosticeren van prostaatadenoom is het belangrijk om de waarde van een specifiek prostaatantigeen in het bloed te bepalen. Dit antigeen wordt geproduceerd door de prostaat en is geconcentreerd in de kanalen.

  Een onbeduidende hoeveelheid van dit antigeen komt in de bloedbaan, daarom kan het verhoogde niveau in het bloed wijzen op de aanwezigheid van ontstekingsprocessen, evenals andere pathologische veranderingen, waaronder kwaadaardige neoplasmata.

  Kan worden gedaan om te controleren op maligniteit. Afdichtingen van klierweefsels kunnen worden gedetecteerd met een palpatiemethode van onderzoek, evenals met andere diagnostische methoden. Bovendien kan de arts met een hoog PSA-niveau een biopsie uitvoeren om kankers uit te sluiten.

  Prostaatweefsel wordt meestal door het membraan van het rectum genomen met behulp van een speciale naald onder plaatselijke of algemene kortdurende anesthesie. Weefselfragmenten worden genomen van 6-8 plaatsen van de klier.

  Het gevolg van een biopsie kan infectieuze processen, bloedingen, pijn, zwelling, allergische reacties zijn. Alle symptomen verdwijnen binnen een week.

  Als na zeven dagen de gevolgen niet verdwijnen, moet u een arts raadplegen.

  De benoeming van diagnostische maatregelen voor de detectie van prostaatadenoom wordt voorgeschreven door een arts in overeenstemming met het stadium van de ziekte.

  Kan een ziekte snel en eenvoudig volledig worden genezen?

  Prostaatadenoom kan volledig worden geëlimineerd in het geval van tijdige detectie, evenals in afwezigheid van ernstige complicaties veroorzaakt door pathologische processen.

  Behandeling van prostaatadenoom omvat een complex van therapeutische maatregelen. Hoe eerder de ziekte wordt ontdekt, hoe effectiever de behandeling ervan is. Gecombineerde therapie voor prostaatadenoom kan omvatten De volgende moderne behandelingen:

  • medicamenteuze therapie
  • cryotherapie,
  • stenting,
  • thermotherapie,
  • lasertherapie
  • embolisatie van bloedvaten en slagaders.

  Medicamenteuze therapie

  Niet-chirurgische behandeling is een integraal onderdeel van complexe therapie.

  Het is gericht op het elimineren van de oorzaken, evenals de symptomen van de ziekte. Het verbeteren van de blaastint, het elimineren van urinewegaandoeningen, het versnellen van metabole processen in de organen van de urinewegen wordt voorzien met behulp van medicijnen - alfablokkers.

  met 5-alfa-reductaseremmers kan de groei van de prostaatklier stoppen.

  Kruidenpreparaten kan zwelling en ontsteking van de prostaat en blaas verminderen, urineren verbeteren.

  Hormonale medicijnen helpen de negatieve effecten van testosteron op de prostaatklier te verminderen.

  Bloedvatembolisatie

  Deze behandelmethode is de minst traumatische en de meest moderne en progressieve. Hij voorziet stoppen van de voeding van pathologisch ontwikkelend klierweefsel, leidend tot de dood van haar cellen. De grootte van de prostaatklier is verminderd, het werk van de urinewegen is genormaliseerd.

  Gezien het feit dat de behandelingsmethode vrij nieuw is, zijn er nog steeds weinig klinieken in Rusland waar vasculaire embolisatie kan worden uitgevoerd met adenoom. Deze methode kan alleen in grote steden worden gebruikt. De operatie kan worden uitgevoerd in het Center for Endovascular Surgery, of op het Departement Urologie van het Russische ministerie van noodsituaties in Moskou.

  Ondanks de effectiviteit van de behandeling van adenoom door embolisatie van bloedvaten, kunnen er in sommige gevallen kleine problemen zijn met de uitscheiding van een contrastmiddel: onder toezicht van een arts wordt de marker snel uit het lichaam geëlimineerd.

  Houd die embolisatie in gedachten biedt een aanzienlijk aantal contra-indicatiesDaarom wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd vóór de procedure. Revalidatie gaat snel en zonder complicaties.

  Hoe PSA in prostaatadenoom te verminderen?

  Om PSA met adenoom te verminderen, moet de oorzaak van pathologische processen in de prostaat worden geëlimineerd.

  Hiervoor wordt het optimale behandelingsregime gekozen. Met de eliminatie van vergrote kliervorming in de prostaat, is de productie van prostaatantigen genormaliseerd.

  Het verminderen van de groei van adenoom en het normaliseren van urineren vindt plaats als gevolg van een correct geselecteerde behandeling van adenoom.

  Bovendien is het belangrijk blijf bij magere maaltijden. Het is nuttig om in de dagelijkse voeding voedingsmiddelen die rijk zijn aan lycopeen op te nemen: abrikozen, tomaten, die weefsels beschermen tegen de nadelige effecten van interne en externe omgeving.

  Adenoombehandeling met apparaten

  Apparaten voor de behandeling van prostatitis en prostaatadenoom thuis kunnen uitsluitend worden gebruikt na onderzoek en met toestemming van een arts.

  Apparaten zijn transrectaal (werken door de wanden van het rectum) en niet-invasief (werken door de buikholte). De meest effectieve zijn transrectale apparaten.

  Om de efficiëntie te verbeteren apparaten kunnen extra medische hulpmiddelen worden gebruikt.

  De behandeling van prostaatadenoom kan dus behoorlijk effectief zijn met een moderne aanpak en de nieuwste behandelmethoden. De sleutel tot herstel en de afwezigheid van complicaties is de vroege detectie en behandeling van pathologie.

  Meer informatie over vasculaire embolisatie bij prostaatadenoom van de video:

  Elke ziekte van de prostaat leidt tot mannelijke seksuele gezondheidsproblemen. Prostaatadenoom is een veel voorkomende ziekte bij de mannelijke bevolking van de planeet. Volgens de WHO-statistieken is elke derde man in de wereld ouder dan 40 jaar vatbaar voor deze ziekte of heeft het de voorwaarden voor het optreden ervan. Urologen vieren de jaarlijkse "verjonging" van de ziekte. Behandeling van prostaatadenoom omvat verschillende methoden van "vechten" met deze ziekte.

  Wat is prostaatadenoom

  Prostaatadenoom is een veel voorkomende mannelijke ziekte, gemanifesteerd in de vorm van nodulaire groei van weefsels, het verschijnen van neoplasmata en vergroting van de klier. Dit verstoort het vermogen van het normale fysiologische proces van urineproductie als gevolg van vernauwing van de sluitspier.

  Maar de moeilijkheid bij het plegen van het urineren is niet de enige overlast die ontstaat bij prostaatadenoom en patiënten met deze ziekte krijgen ook nierfalen, wat de vergiftiging van het lichaam door toxines verhoogt. Het werk van de maag verslechtert, stoornissen in de activiteit van de lever en uitscheidingsstelsel treden op.Tekenen van gastritis, cholecystitis, colitis en andere ziekten verschijnen.

  Het urinestelsel functioneert niet meer normaal, wat de ophoping van schadelijke stikstofhoudende stoffen in het lichaam veroorzaakt. Voor de behandeling van goedaardige prostaathyperplasie worden verschillende methoden gebruikt, niet-chirurgisch zijn zacht voor het lichaam.

  Minimaal invasieve behandelingen

  1. De uitzetting van de urethra met een blikje, dat de urethra uitzet en bijdraagt ​​aan de normale uitstroom van urine. De duur van het effect van de procedure is maximaal 6 maanden.
  2. Stenting. Het verschilt van het inbrengen van de canule doordat een elastische, duurzame stent in de urethra wordt ingebracht, die het lumen van de urethra uitzet, waardoor het vermogen om urine uit te scheiden wordt verbeterd. De stent wordt geïnstalleerd voor een andere gebruiksperiode, zowel tijdelijk als permanent.
  3. Lokale thermische effecten op bepaalde delen van de klier. Met behulp van apparaten met verschillende soorten straling: echografie, radio en magnetron. De stralingstemperatuur wordt individueel gekozen in het bereik van 40 - 120 ° C en vernietigt alleen de focus van zieke cellen zonder gezond weefsel te beschadigen.
  4. Thermoablatie zorgt voor de werking op het ijzer van ultrasone golven met een bepaald bereik - van 50 tot 100 kHz. Deze methode vernietigt zieke cellen, ze sterven na de procedure.
  5. Laserverdamping is gebaseerd op de impact op het probleemgebied van de gerichte laserstraal. Als gevolg van de procedure verdampt vloeistof uit de cellen, geneest het wondoppervlak en neemt de grootte van de klier af.
  6. Embolisatie van de slagaders van de prostaat is de nieuwste methode voor niet-chirurgische behandeling. Wanneer gebruikt met speciale medische bolvormige apparaten, blokkeren ze de slagaders, waardoor de toegang van voedingsstoffen tot de klier wordt gestopt. Als gevolg van een afname van voeding, "verliest het ijzer" en wordt het weggeblazen.

  Uroloog selecteert minimaal invasieve methoden voor de behandeling van prostaatadenoom individueel voor elke patiënt.

  Medische behandelmethoden

  Bij de behandeling van adenoom worden verschillende medicijnen gebruikt:

  • Alfablokkers. Ze werken op de spieren rond de urethra, ontspannen ze en bevorderen de uitscheiding van urine. Verbeteringen zijn merkbaar slechts enkele dagen na behandeling met omnichrome - een nieuw effectief medicijn.

  • 5-alfa-reductaseremmers die de productie van het hormoon dihydrotestosteron verminderen, wat de groei van prostaatcellen beïnvloedt. De voorbereidingen van deze groep worden lang genomen - 3-4 maanden.
  • In maretak worden medicijnen op basis van witte maretak gebruikt. De plant is rijk aan alkaloïden en activeert het immuunsysteem, dat gezwollen en ontstoken cellen vernietigt.
  • Bij fotodynamische behandeling worden sensibiliserende geneesmiddelen intraveneus gebruikt, die langer in de tumorcellen blijven dan in gezonde cellen. Verder vindt onder invloed van een laserstraal van een bepaalde lengte een biochemische reactie plaats in deze cellen met de vorming van zuurstofvrije radicalen die lokaal de tumor vernietigen.
  • Bij systemische peptidetherapie worden biologisch actieve stoffen - peptiden - gebruikt. Geneesmiddelen met hun inhoud dragen bij aan het herstel van de antitumor immuunafweer van het lichaam en verminderen het risico van de dynamiek van de ziekte. Actieve peptiden doden tumorcellen.

  Behandeling van prostaatadenoom met folkremedies

  Alternatieve geneeskunde is divers en hun recepten worden honderden jaren mondeling doorgegeven. Hier zijn enkele recepten voor de behandeling van prostaatadenoom onderworpen aan een vastgestelde diagnose:

  • Sparolie geeft een goed resultaat. 5-6 druppels olie worden toegevoegd aan de lichaamscrème en het kruis wordt dagelijks gesmeerd met deze massa. Zalf wordt niet aangebracht op het scrotum en de anus.
  • Afkooksel van dennenbast: 2 el. eetlepels ondiepe schors gieten - 200 ml water, warm in een waterbad gedurende 35 - 40 minuten, koel. Drink 0,5 kopjes 30 minuten voor de maaltijd tweemaal per dag gedurende 14 dagen.
  • Kruidenmengsel van witte maretak, kliswortel, maïsstempels, ganzenkoekolie, peperbergbeklimmer. Meng 15 g van elk kruid en giet 1 eetlepel van het mengsel met kokend water 200 ml. Natuurlijk koel. Neem dagelijks maximaal 3 glazen gedurende een maand.
  • Er zijn pompoenpitten. Ze bevatten een sporenelement zink. Het interfereert met celgroei en zwelling van de klier.

  Chirurgische behandelingen

  Chirurgische methoden worden gebruikt in gevallen van grote prostaatgrootte en de duur van de ziekte, evenals in een later stadium van tumorontwikkeling. Ze worden geproduceerd in stationaire omstandigheden na onderzoek.

  Er zijn de volgende methoden voor chirurgische oplossing van het probleem:

  • Transurethrale resectie (TUR). Deze methode is effectiever dan andere opties voor chirurgie, een positief resultaat wordt waargenomen bij 90 van de 100 patiënten.Tumorcellen worden verwijderd onder narcose met een speciaal hulpmiddel en het urineren verbetert 3-4 dagen na de operatie.
  • Transurethrale incisie (TUI) wordt gebruikt met een kleine vergroting van de klier en wordt beschouwd als een zachte chirurgische procedure - daarna hebben patiënten geen complicaties. Op het moment van de operatie worden verschillende incisies gemaakt in de prostaat, met behulp waarvan de oorzaak van het plassen wordt geëlimineerd. Soms is een herhaalde procedure vereist om de patiënt volledig te genezen.
  • Open adenomectomie is effectief in gevallen van grote prostaatgrootte. Bovendien bevelen experts het gebruik van een dergelijke behandeling aan als de patiënt complicaties heeft: stenen in de blaas, weefselschade door stenen, smal lumen van de urethra. Bij een chirurgische operatie voert de arts een huidincisie in de onderbuik uit om de zieke klier te "krijgen". Adenomectomie omvat het verwijderen van de binnenkant van de klier.

  Stadia van prostaatadenoom

  Volgens medische analyses en klinische studies worden drie stadia van de ontwikkeling van de ziekte onthuld:

  Fase 1 - gecompenseerd - wordt bepaald door een zwakke stroom urine tijdens het plassen. Er is een frequente wens om naar het toilet te gaan, vooral 's nachts. Volledige lediging van de blaas vindt plaats met behulp van de detrusor - de spierwand van de blaas en zijn vermogen om compenserende contracties uit te voeren. De duur van de eerste fase is puur individueel, soms tot 10-12 jaar.

  Fase 2 - gecompenseerd. In dit stadium verstoort aanzienlijke compressie van de blaas het urinestelsel en "pulseert" de wanden van de blaas niet gelijkmatig op het moment van legen. Symptomen van "niet lege" blaas manifesteren zich, het urineren wordt uitgevoerd in verschillende fasen, in kleine porties, spontane uitscheiding van urine en de incontinentie verschijnen. In dit stadium begint zich nierfalen te ontwikkelen.

  Fase 3 - gedecompenseerd - manifesteert zich door stagnatie van een grote hoeveelheid urine in de blaas, waarvan de wanden hierdoor zijn uitgerekt, onvrijwillig legen, - druppel voor druppel, pijn. De algemene toestand van het lichaam verslechtert, zwakte, bloedverlies, gewichtsverlies, gebrek aan eetlust, constipatie, bloedarmoede en het vrijkomen van urinedamp samen met ademhaling verschijnen.

  Bekijk de video: Lupus is behandelbaar (Februari 2020).

 • Laat Een Reactie Achter