Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Droge kop en schilferige huid op de penis bij mannen

Peniskraken kunnen om verschillende redenen optreden. De fysiologische ontwikkeling van de penis kan aan een dergelijk proces voorafgaan. Bovendien kunnen wonden verschijnen als gevolg van de progressie van infectieuze aandoeningen. Beide redenen hangen nauw samen.

Peniszweren komen vaak voor als gevolg van phimosis. Met de ontwikkeling van de ziekte verliest een man het vermogen om zijn voorhuid te verplaatsen. Het hoofd blootstellen in aanwezigheid van paraphimosis is niet alleen moeilijk, maar ook pijnlijk. Als gevolg hiervan zijn de regels voor intieme hygiëne problematisch. Dit draagt ​​bij aan het ontstaan ​​van verschillende ontstekingen en infecties. In sommige gevallen manifesteren zich complicaties van phimosis. Onder hen balanoposthitis. Het is inherent aan de vernauwing van de voorhuid. Het is bedekt met scheuren. Er zijn een aantal ongemakkelijke sensaties.

Scheuren in de penis kunnen mechanische stress veroorzaken. Soms treden ze op tijdens seks, wanneer de seksuele partner niet voldoende natuurlijke smering heeft of de man te weinig dikte van een dunne randring heeft.

Maar meestal zijn scheuren in de penis het gevolg van het feit dat een man niet regelmatig observeert of geen intieme hygiëne volgt. Als gevolg hiervan hoopt smegma zich op de voorhuid, zijn binnenoppervlak. Een dergelijke specifieke stof creëert omstandigheden die gunstig zijn voor de verspreiding van pathogene micro-organismen. Als gevolg hiervan begint een infectie te ontstaan.

Scheuren in de penis kunnen optreden als gevolg van externe prikkels. Bijvoorbeeld vet, urine, hygiënische reinigingsmiddelen. Schade kan ook allergische aandoeningen, verwondingen, infecties met virussen en bacteriën veroorzaken. Scheuren in de penis kunnen wijzen op de ontwikkeling van seksueel overdraagbare aandoeningen, schimmelziekten, diabetes mellitus, herpesvirus en penistumoren.

Oorzaken van droogte

Droge penis kan om verschillende redenen voorkomen..

 • Traumatisch letsel. Komt meestal voor als gevolg van wrijving van de kop van de penis op ondergoed gemaakt van grof of synthetisch materiaal.
 • Onjuiste producten voor persoonlijke verzorging. Sommige soorten zeep (vooral geparfumeerd en antibacterieel) en douchegels kunnen de gevoelige huid op intieme plaatsen uitdrogen en irritatie veroorzaken, wat leidt tot ongemak en peeling.
 • Verkeerde keuze van wassponzen, wat leidt tot mechanische schade aan het huidoppervlak.
 • Allergische reactiebijvoorbeeld op condooms (latex), intieme smering, vrouwelijke vaginale anticonceptiva, waspoeder, enz.
 • Bepaalde medicijnen gebruikenbijvoorbeeld diuretica.
 • Leeftijd verandertvergezeld van een verandering in de hormonale achtergrond of onvoldoende secretie van smegma.
 • Erfelijke dystrofische veranderingen in de talgklieren van de penis, wat leidt tot dunner worden van de epitheliale bedekking, verslechtering van de secretie en verminderde functie van het hydrateren van de slijmvliezen.
 • Urogenitale aandoeningen (SOA's, balanoposthitis, candidiasis en anderen).
 • Vitamine tekort E en A in het lichaam.
 • Niet-naleving van persoonlijke hygiëne.

Waarom is een geraspt lid

De meest voorkomende oorzaak is overmatig, onmatig seksleven. Te frequente geslachtsgemeenschap, gewelddadige seks met ernstige wrijvingen, te lange geslachtsgemeenschap (meer dan 2 uur).

Vanwege de verhoogde mechanische belasting op de huid van de voorhuid en het slijmvlies van de kop van de penis, treedt microtraumatisering op. Er is post-traumatisch ontstekingsoedeem, roodheid, pijn.Schade aan de weefsels van de penis, het wrijven ervan treedt ook op vanwege een onvoldoende hoeveelheid vaginale smering bij vrouwen. Dit wordt vooral vaak waargenomen bij vrouwen tijdens de menopauze.

De kans om een ​​lid te wrijven neemt toe bij gebruik van verschillende seksspeeltjes zonder het gebruik van speciale glijmiddelen.

Bij frequente en langdurige seks in condooms zonder het gebruik van intieme smering.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan het wrijven van de penis is de korte frenum van de penis. Dit verhoogt de kans op snelle microschade aan de huid van de voorhuid en het slijmvlies van het hoofd. Het hoofdstel zelf kan scheuren, schaafwonden kunnen op de huid verschijnen en de huid van de voorhuid kan ook scheuren.

Wrijven van de penis is veel sneller met ontsteking van zijn hoofd en voorhuid - balanoposthitis.

Reeds ontstoken weefsels ondergaan veel meer mechanisch trauma dan gezonde. Pathogene micro-organismen dringen er sneller in door en er ontstaat een infectieus ontstekingsproces.

Bijbehorende symptomen

De aanwezigheid van bijkomende symptomen hangt af van de oorzaak van het gevoel van droogheid in het hoofdgebied..

 • Allergische reacties kan niet alleen gepaard gaan met droogheid, maar ook met jeuk, roodheid en irritatie van de huid, zwelling, uitslag.
 • Met balanoposthitis maakt de patiënt zich zorgen: branden tijdens het plassen, jeuk en pijn in het perineum, erosie, zwelling, roodheid van het hoofd, afscheiding met een onaangename geur. Droogte verschijnt in de regel tegen de achtergrond van een acuut verloop van de ziekte.
 • Met candidiasis maken ze zich zorgen: roodheid, jeuk, witte wrongelcoating, afscheiding uit de plasbuis, afschilfering van het hoofd.
 • Besmettelijke ziekten kan gepaard gaan met een brandend gevoel tijdens het plassen, de ontwikkeling van het ontstekingsproces, pijn in het perineum, koorts.
 • Met een gebrek aan vitamines het lichaam kan algemene fysieke zwakte, verslechtering van de conditie van haar, nagels en huid ervaren.

Van de genoemde ziekten is een van de meest voorkomende balanoposthitis, die in verschillende vormen kan voorkomen.

Gewreven lid: symptomen

Krachtige tools voor ledenuitbreiding

De man ging te ver met het gereedschap.

In die gevallen waarin de kop van de penis wordt gewreven, zijn de zwelling, duidelijke roodheid, pijn, lokale weefseltemperatuur verhoogd. Tijdens seks is er een merkbaar ongemak, pijn, verhoogde gevoeligheid van het slijmvlies. Kleine elementen in de vorm van blaasjes kunnen op het hoofd verschijnen, die kunnen worden verward met de manifestaties van genitale herpes.

De patiënt ervaart een brandend gevoel, het slijmvlies van de penis kan beginnen af ​​te pellen. De symptomen van het wrijven van de penis kunnen soms worden verward met het klinische beeld van spruw.

Om deze redenen moet u bij het wrijven van een lid de hulp van een dermatoveneroloog of uroloog zoeken. Dit is nodig om genitale infecties uit te sluiten. Bijvoorbeeld, genitale herpes, candidiasis en andere ziekten die qua klinische manifestatie vergelijkbaar zijn met normaal wrijven.

Tijdens het onderzoek zal de arts de externe geslachtsdelen onderzoeken. Neem een ​​urogenitale uitstrijk voor analyse, neem indien nodig bloed of ander biologisch materiaal voor laboratoriumonderzoek.

De gevolgen

Droogte van de eikel kan verschillende gevolgen hebben. Als de bron (oorzaak van droogte) niet op tijd wordt geëlimineerd, zal de irritatie toenemen en meer en meer ongemak veroorzaken..

De aanwezigheid van een niet-gedetecteerde ziekte (balanoposthitis, candidiasis, SOA's), waarbij droogheid kan optreden, is gevaarlijk.

Zonder tijdige behandeling zal het ontstekingsproces verlopen, waarbij nieuwe gezonde weefsels betrokken zijn, wat bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van necrose en het verslechteren van de fysieke toestand van de patiënt.

Wat te doen als een lid wreef?

De behandeling hangt in dit geval af van het feit of de infectie zich heeft ontwikkeld.Hoe ernstig zijn de symptomen van weefselontsteking, zijn er bijbehorende pathologische processen (allergieën, enz.).

Meestal omvat het behandelingsregime activiteiten zoals externe behandeling van de gewreven penis met lokale ontstekingsremmende medicijnen (zalven, crèmes, gels, sprays, oplossingen). Als er een infectie optreedt, kan systemische antimicrobiële antibioticatherapie (doxycycline, enz.) Nodig zijn.

Wanneer allergieën geassocieerd zijn met ontsteking, is het noodzakelijk om antihistaminica (suprastin, tavegil) en hun lokaal gebruik (corticosteroïden) voor te schrijven.

Hygiënische maatregelen zijn verplicht.

De penis moet worden gewassen met gewoon water zonder schoonmaakmiddelen en hygiëneproducten, draag alleen ondergoed van natuurlijke stoffen. Weiger geslachtsgemeenschap voor de duur van de behandeling. Drink geen alcohol, evenals gefrituurd, vet, zwaar en gekruid voedsel.

Als je klachten hebt over het wrijven van de penis, neem dan contact op met de auteur van dit artikel, een venereoloog in Moskou met 15 jaar ervaring.

Diagnostiek

Het is niet moeilijk om droogheid en peeling op de huid van de kop van de penis te detecteren, zelfs met een visueel onderzoek van de patiënt. Als er andere (bijkomende) symptomen zijn, is een meer gedetailleerde diagnose belangrijk om de exacte oorzaak van droogheid te achterhalen. Dan wordt de behandeling het meest correct gekozen.

De arts bepaalt de methoden en diagnosemethoden individueel op basis van aanvullende symptomen die gepaard gaan met een droge huid.

Uitgebreide diagnostiek kan omvatten: medische geschiedenis, visueel onderzoek en palpatie van organen, laboratoriumtesten (algemene analyse van urine en bloed, biochemie, detectie van SOA's), echografie, TRUS, biopsie, controle op allergische reacties.

Folk remedies

 1. De meest gebruikelijke manier om met eelt op een penis om te gaan, is het gebruik van aloë-sap. Om een ​​lotion te maken, moet je gaas gedrenkt in sap of stukjes van de stengel van deze medicinale plant gebruiken. Ze worden aangebracht op het beschadigde gebied.
 2. Een zalf wordt bereid uit gouwe sap. Neem hiervoor een paar druppels sap en vaseline. Als Vaseline niet bij de hand is, kan deze worden vervangen door een dikke crème. De resulterende samenstelling wordt op een stuk gaas aangebracht en voorzichtig op de probleemhuid aangebracht.
 3. Als de behandeling in het voorjaar wordt uitgevoerd, kunt u paardenbloem gebruiken. De stengels van deze plant bevatten sap, dat de likdoorns smeert. Deze procedure wordt herhaald tot het verdwijnen van ongewenste formaties.

Hoe het probleem zich manifesteert

Allereerst beginnen jeuk en het afstoten van verhoornde deeltjes van het epitheel te storen. Dit is erg vervelend, omdat de huid op de penis erg delicaat en gevoelig is.
Onaangename manifestaties kunnen zich over de gehele lengte van de penis verspreiden en het scrotum vangen. In een dergelijke situatie kunnen loopproblemen optreden, elke beweging zal aanzienlijk ongemak veroorzaken.

Pathologische triggers

Als de huid op de penis is gebarsten, roodheid optreedt of microscheurtjes beginnen te verschijnen, is dit een alarmerend symptoom. Irritatie en droogheid van de huid kunnen factoren veroorzaken zoals het niet naleven van de regels voor intieme hygiëne, promiscue seksuele contacten.

Als de huid op de penis afbladdert, kan dit duiden op de aanwezigheid van de volgende ziekten:

 1. Genitale herpes - begint met het verschijnen op de huid van de penis van specifieke blaasjes gevuld met transparante vloeibare inhoud (te zien op de foto). Wanneer de bellen barsten, verschijnen schilferige vlekken, erosieve laesies en scheuren in de penis op de huid. Als dergelijke klinische manifestaties verschijnen, moet u zo snel mogelijk medische hulp inroepen, omdat het pathologische proces kan leiden tot schade aan de prostaat en de ontwikkeling van andere ongewenste complicaties.
 2. Dermatologische aandoeningen kunnen de penis aantasten.Als de huid op de geslachtsdelen opdroogt, roodheid en uitslag worden waargenomen, moet u hulp vragen aan een gespecialiseerde dermatoloog.
 3. Psoriasis - droogheid van de kop van de penis duidt op deze ziekte, puistjes kunnen op de huid en frenum verschijnen. De huid wordt rood, het doet pijn, er ontstaat een pijnlijke barst in het gebied van de kop van de penis.
 4. Candidiasis is de meest voorkomende reden waarom de huid op de penis schilfert. Deze ziekte wordt gekenmerkt door specifieke symptomen zoals de vorming van foci van roodheid, jeuk, zwelling, periodiek verschijnen urethrale kaasachtige afscheiding. De huid in het genitale gebied kan barsten, intense peeling wordt waargenomen. Seksuele contacten gaan gepaard met ongemak, pijn.
 5. Vitamine-tekort, vitamine-tekort is een andere provocerende factor van peeling en overmatige droogheid van de huid in het genitale gebied.
 6. Balanoposthitis - ontwikkelt zich tegen de achtergrond van hormonale stoornissen, diabetes mellitus, dysbiose, een langdurig antibioticakuur. Het manifesteert zich als een branderig gevoel, ontstekingsverschijnselen, het uiterlijk van een specifieke witte coating. Bij afwezigheid van een adequate behandeling begint het pathologische proces te vorderen, wat leidt tot de vorming van erosieve ulceraties.
 7. Leeftijdsgebonden veranderingen in de huid, gemanifesteerd in de vorm van dunner worden, droogheid, atrofie. Waargenomen bij het sterkere geslacht in de leeftijdscategorie ouder dan 60 jaar.

Er zijn verschillende oorzaken van een droge huid.

Mogelijke aanvullende symptomen

Als u niets doet met het probleem, wordt het erger. Droge weefsels zullen beginnen te barsten, wat gunstige omstandigheden creëert voor de ontwikkeling van microben. Een infectie die de huid binnendringt, kan de gezondheid van mannen ernstig schaden. Eenmaal in het lichaam beïnvloeden pathogenen de nieren, de prostaat en de urinewegen. Ontsteking in deze gebieden leidt vaak tot verworven onvruchtbaarheid. Dat is waarom je de ziekte niet kunt beginnen.

Wat te doen als er wonden verschijnen

Allereerst, vooral als u de redenen niet kent, raadpleeg uw arts voor een nauwkeurige diagnose. Behandeling van wonden is alleen effectief als de oorzaak, dat wil zeggen een ziekte of een irriterende factor, is geëlimineerd.

Voor wonden veroorzaakt door de hierboven beschreven ziekten, is de behandeling complex. De arts schrijft antibiotica of antischimmelmiddelen voor, algemene versterkende medicijnen. Een goed effect wordt gegeven aan het wassen van de wonden met infusie van kamille of een andere plant die een wondgenezing en ontstekingsremmende eigenschap heeft.

Wat zalven betreft - vóór gebruik moet u er zeker van zijn dat er geen individuele intolerantie is voor de werkzame stoffen. Anders verergert u de situatie door een allergische reactie op bestaande wonden toe te voegen. Artsen schrijven Levomycol voor, crèmes die methyluracil, synthomycine of levomycetinezalf bevatten.

Volg persoonlijke intieme hygiëne, vermijd ongedwongen en onbeschermde geslachtsgemeenschap, leid een gezonde levensstijl, draag geen strak ondergoed. Dan wordt het risico op wonden op de eikel en de voorhuid geminimaliseerd. Als dergelijke onaangename symptomen optreden, stel het bezoek aan de uroloog dan niet uit.

Wat veroorzaakt nog meer problemen

De huid op de kop van de penis kleeft om verschillende redenen. Vaak wordt een allergische reactie een provocerende factor van dit onaangename fenomeen. Als jeukende vlekken op de huid worden gevormd en vervolgens barsten en afschilferen, geeft dit precies een allergie aan.

Veroorzaken de manifestatie van allergische reacties op de huid van de penis kan betekenen voor intieme hygiëne, het dragen van ondergoed gemaakt van kunstmatige synthetische stoffen, het gebruik van condooms, vrouwelijke voorbehoedsmiddelen.Om het probleem op te lossen, hoeft u alleen het allergeen te identificeren en contacten met de provocerende factor te elimineren.

Peeling en irritatie in de kop van de penis veroorzaken, kunnen te ruwe, agressieve seksuele contacten zijn. Soortgelijke problemen deden zich voor bij mannen als het meisje overmatig intensief wreef en de geslachtsdelen met droge handen vasthield tijdens het intieme strelen. Masturbatie zonder het gebruik van speciale smeermiddelen heeft ook hetzelfde negatieve effect op de huid van de penis.

Gebrek aan vaginale secretie in zijn seksuele partner met gelijktijdig verhoogde droge wrijving kan leiden tot problemen met de huid van de geslachtsorganen bij mannen.

Hoe een lid comfortabel, veilig en zonder risico van irritatie te introduceren? Het is gewoon nodig om intieme gels, smeermiddelen - smeermiddelen te gebruiken.

De oorzaak van problemen is vaak het niet naleven van de regels voor intieme hygiëne. Het feit is dat de huid op de kop van de penis wordt onderscheiden door tederheid, verhoogde gevoeligheid en kwetsbaarheid. Met de ophoping van afscheidingen, bacteriën en onzuiverheden wordt de huid droog, verliest zijn elasticiteit en begint te barsten. Daarom is het belangrijk om regelmatig hygiënische maatregelen te wassen en uit te voeren. Waterprocedures beschermen het sterkere geslacht niet alleen tegen vervelende peeling, maar verminderen ook de risico's van het ontwikkelen van infectieuze, ontstekingsprocessen.

Persoonlijke hygiëne is belangrijk.

Maar het afpellen van de huid in het mannelijke genitale gebied duidt vaak op de aanwezigheid van ernstige ziekten die een competente professionele behandeling vereisen. Daarom wordt het sterk aanbevolen om, als dergelijke symptomen optreden, een gekwalificeerde specialist te raadplegen. De arts zal een diagnose stellen, de exacte oorzaken van het probleem vaststellen en, indien nodig, een adequaat therapeutisch verloop voorschrijven.

Wat kan er worden gedaan voordat u een arts bezoekt?

EHBO-regels eenvoudig.

 • Neem antihistamine (Tavegil, Suprastin, Zyrtec, Zodak).
 • Sluit alle medicijnen uit (indien mogelijk).
 • Gebruik geen douchegel of geparfumeerde zeep. Je moet jezelf wassen met warm water zonder cosmetica te gebruiken. Voor hygiënische procedures kunt u een zwakke bouillon van kamille of een oplossing van kaliumpermanganaat nemen.
 • Draag alleen katoenen ondergoed dat niet irriterend en ademend is, waardoor de huid kan ademen.
 • Ondergoed moet handmatig worden gewassen met babyzeep. Gebruik geen poeder en wasverzachter.
 • Gebruik tijdelijk geen externe intieme crèmes en zalven.
 • Onthouden van geslachtsgemeenschap.
 • Zorgen voor hygiëne.
 • Sluit voedsel en dranken uit die allergieën kunnen veroorzaken (zoete frisdrank, kruiden, ingeblikt voedsel, fast food, chocolade, citrusvruchten en exotisch fruit).

Het belangrijkste! Geef geen zelfmedicatie. Zelfselectie van medicijnen kan de symptomen verergeren.

Symptomen

Alleen een arts kan de symptomen evalueren en de juiste diagnose stellen. We raden aan een dermatovenerologisch, andrologisch of urologisch kantoor te bezoeken. Na bloedtesten, PCR, uitstrijkjes te hebben afgelegd, zal een specialist begrijpen wat de oorzaak van peeling is en hoe het te behandelen.

Als peeling op de penis niet lang verdwijnt, of steeds opnieuw wordt herhaald, moet u zeker een arts raadplegen. Seksueel overdraagbare en schimmelziekten moeten zo snel mogelijk worden behandeld. Anders bestaat er een risico op ernstige exacerbaties van de ziekte. En in het geval van seksueel overdraagbare aandoeningen - ook complicaties.

Zelfdiagnose is niet altijd voldoende om te begrijpen wat de reden is. Om ernstige, seksueel overdraagbare aandoeningen uit te sluiten, moet u op de volgende bijkomende symptomen letten:

 • irritatie,
 • jeuk
 • Verhoging van lokale en algemene temperatuur,
 • roodheid,
 • Afvoer van de urethra,
 • zweren,
 • Huidblaasjes,
 • Droogheid, scheuren,
 • Schurft, uitslag,
 • pijn,
 • Zwelling van de lymfeklieren in de lies.

Droog hoofd bij mannen: oorzaken

Er zijn veel factoren die een overtreding veroorzaken. Onder de belangrijkste onderscheiden:

 • Mechanische schade. Ze ontstaan ​​door sterke wrijving, wat mogelijk is tijdens ruige seks met onvoldoende smering. Er kunnen ook slijtage optreden als gevolg van synthetisch materiaal of niet geschikt voor de grootte van het wasgoed.
 • Irritatie veroorzaakt door cosmetica of reinigingsmiddelen. Zeep en veel gels drogen de huid enorm. Ze wassen de beschermende laag ervan af. Door zichzelf te vinden zonder smering, wordt de lederhuid weerloos, het is overgedroogd en beschadigd.
 • Een hard washandje gebruiken voor hygiëneprocedures. Zelfs kleine schade op deze manier kan leiden tot een onaangenaam resultaat. Onder bepaalde omstandigheden kunnen ze te langzaam genezen, onderweg worden ze besmet, wat gepaard gaat met de ontwikkeling van balanoposthitis.
 • Een allergische reactie Het kan overal gebeuren. Tot de triggerende factoren behoren zowel voedsel als het glijmiddel dat wordt gebruikt voor condooms. Een allergie kan het poeder zijn, dat ondergoed wast.
 • Je kunt zelf raden waar de reactie precies op ging. Hiervoor is het noodzakelijk om producten uit te sluiten die de overtreding hebben veroorzaakt. Met vallen en opstaan ​​wordt de problematische tool nog steeds toegewezen.
 • Sommige medicijnen. Zoals u weet, hebben medicijnen bijwerkingen. Diuretica veroorzaken bijvoorbeeld een uitdroging van de huid. Om een ​​dergelijke reactie te verminderen, is het de moeite waard om compenserende middelen te gebruiken of het doel volledig te veranderen.
 • Leeftijdsgebonden veranderingen. Hoe ouder de man, hoe slechter de klieren afgescheiden door smegma (smering) werk. Wanneer het niet genoeg is, treden huidproblemen op. Na 30 jaar kunnen ook hormonale stoornissen beginnen, waardoor de secreties nog minder worden. In dit geval is het normaal om speciale producten voor seks te gebruiken.
 • Genetische anomalie die de werking van de talgklieren beïnvloedt. Beschermende functie kan onvoldoende zijn vanaf de geboorte.
 • Genitale infecties. En ook herpes, korstmos. Spruw geeft vooral sterke symptomen (het manifesteert zich trouwens niet alleen bij vrouwen).
 • Een tekort aan vitamines belangrijk voor de normale toestand van de lederhuid. (A, E). Zonder de benodigde stoffen wordt de functionaliteit van de bovenste opperhuid aangetast, worden de beschermende eigenschappen verminderd.
 • Onvoldoende hygiëne. Als een man zelden wast, raken zijn geslachtsdelen ontstoken.

Om de exacte oorzaak te bepalen, is het belangrijk om de symptomen te begrijpen. Bij allergieën bijvoorbeeld is naast een droge penis ook ernstige jeuk voelbaar, zijn roodheid en irritatie aanwezig. Bij balanoposthitis is er een brandend gevoel, zwelling, pijn in de liesstreek is erg sterk. Heel vaak zijn er afscheiding uit het lichaam. In een dergelijke situatie vult droogte alleen het klinische beeld aan, het verandert vaak in scheuren.

Spruw geeft ook vergelijkbare symptomen, maar daarmee zijn er overvloedige afscheiding, witachtige bloei, evenals ontsteking, die het hele orgaan beïnvloedt. Peeling wordt waargenomen. Als een persoon een infectie 'betrapt', zal deze hoogstwaarschijnlijk niet alleen de dermis beïnvloeden, maar ook de urethra, de ontsteking zal de hele lieszone bedekken. Naar het toilet gaan met een dergelijke diagnose is een ernstig probleem, omdat op het moment van urineverwijdering ernstige pijn zal worden gevoeld. Met de besmettelijke aard van de ziekte wordt koorts gevoeld. Met vitaminegebrek zullen onaangename manifestaties door het hele lichaam worden opgemerkt, en niet alleen in de intieme zone. Bovendien begint het haar uit te vallen of uit te dunnen, zullen huidproblemen het gezicht, de handen en broze nagels aantasten.

Hoe verschijnen wonden bij ziekten

Naast de bovengenoemde redenen verschijnen wonden op de huid van de penis en de voorhuid bij verschillende ziekten van infectieuze en niet-infectieuze aard.Een van de symptomen van diabetes bij mannen is bijvoorbeeld een schending van de integriteit van de huid op de geslachtsorganen. We zullen u vertellen welke ziekten tot het probleem leiden en hoe u het in elk geval kunt aanpakken.

Medische hulp

De patiënt moet zo snel mogelijk medische hulp inroepen als, naast peeling, de volgende bijbehorende klinische symptomen verschijnen:

 • Jeuk en branderig gevoel.
 • Zwelling van de penis.
 • De vorming van papels en erosie, zweren, urethrale afscheiding met een onaangename geur.
 • Koorts, pijn, moeite met plassen.
 • Pijn in de gewrichten
 • Erectiestoornissen, pijn tijdens seksueel contact.

De basis van medicamenteuze behandeling wordt bepaald afhankelijk van de diagnose die de behandelend arts aan de patiënt stelt. In geval van detectie van schimmelziekten, wordt therapie met het gebruik van antimycotische geneesmiddelen (Nystatine, Fluconazol, Ketoconazol) voorgeschreven. Het therapeutische verloop omvat ook immunomodulerende middelen, vitamine- en mineraalcomplexen.

Bij gediagnosticeerde herpes wordt de behandeling uitgevoerd met behulp van antivirale, antibiotica. De meest populaire is Acyclovir. In geval van allergische reacties worden provocerende factoren geëlimineerd en worden antihistaminica voorgeschreven. Bij vitaminegebrek wordt een speciaal uitgebalanceerd dieet voorgeschreven voor patiënten, worden vitamine-minerale complexen voorgeschreven.

Allergieën en vitaminegebrek

Een veel voorkomende oorzaak van het afpellen van de huid van de penis is de gebruikelijke allergie. Factoren kunnen worden gevarieerd. Het belangrijkste is om ze op tijd uit te sluiten. De bijbehorende manifestaties zijn irritatie en jeuk.

Bijkomende manifestaties van vitaminegebrek zijn:

 • Algemene zwakte, slaperigheid,
 • Verslechtering van haar, huid, nagels.

Medicijnen

Om de droogheid van de kop van de penis te elimineren, kan de arts de volgende medicijnen voorschrijven:

 • antihistaminica (Zodak, Fenistil, Tavegil), helpt allergische reacties te elimineren en zwelling van weefsels te verlichten.
 • Antibacteriële orale medicijnen (Amoxicilline, Erytromycine, Clarithromycine en anderen). Toegekend in aanwezigheid van besmettelijke en ontstekingsziekten.
 • Antibacteriële zalven (Synthomycine 5% zalf).
 • Ontstekingsremmende medicijnen (Nimesil), voorgeschreven voor ontstekingsprocessen.
 • Antischimmelmiddelen (Fluconazol, clotrimazol). Benoemd met candidiasis.
 • Multivitamine-complexen die vitamine A, C, E bevatten (Alfabet, Vitrum). Ze hebben een algemeen versterkend effect, compenseren het gebrek aan vitamines en mineralen in het lichaam.
 • Intieme hygiënegel (Lactacid), dat wordt vervangen door zeep. Speciale apotheekgels hebben een zachtere textuur dan zeep. Ze veroorzaken geen allergische reacties, verzorgen de huid zacht en hydrateren deze goed.

Wat te doen als een man een droge peniskop heeft: oorzaken en maatregelen

Voordat u enige therapeutische actie onderneemt, moet u de exacte diagnose weten. Dan zullen maatregelen gericht op het oplossen van het probleem effectief zijn. De arts kan bepalen wat de persoon precies stoort. Hij zal therapie voorschrijven. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om de middelen te gebruiken die worden aanbevolen door de traditionele geneeskunde.

Phimosis en de behandeling ervan

De meest voorkomende oorzaak van wonden is phimosis. Dit is een pathologie, meestal aangeboren, waarbij de voorhuid niet beweegt als gevolg van een korte frenum. De vorming van verwondingen vergelijkbaar met wonden en scheuren doet zich om twee redenen voor:

Tijdens een poging het hoofd met geweld bloot te leggen

Dit probleem komt vaak voor bij jonge jongens, wier ouders onbedoeld proberen het hoofd te openen voor hygiënische doeleinden. Bij volwassen mannen komt het minder vaak voor - meestal worden operaties om phimosis te elimineren op jonge leeftijd uitgevoerd.
Vanwege het onvermogen om hygiëne te handhaven

De voorhuid tijdens de ziekte beweegt niet, smegma hoopt zich eronder op. Normaal gesproken dient het vet als een beschermende barrière tegen infecties. Maar bij langdurige blootstelling aan de voorhuid wordt smering een gunstige omgeving voor de reproductie van microben. Er is een ontsteking en schade aan het oppervlak van het hoofd, evenals de binnenkant van de voorhuid.

Raadpleeg een uroloog of andoloog om phimosis te genezen. Afhankelijk van de mate van phimosis is volledige of gedeeltelijke verwijdering van de voorhuid (besnijdenis) vereist.

Thuis therapie

Het is mogelijk om peeling en scheuren op het hoofd van het geslachtsorgaan thuis te behandelen. Allereerst moet speciale aandacht worden besteed aan de regels voor intieme hygiëne. Het wordt aanbevolen om twee keer per dag te douchen, en jezelf te wassen met speciale gels voor deze doeleinden.

De aandoening kan worden behandeld met folkremedies.

Het is belangrijk om op dieet te letten. Een man kan op succes rekenen als hij producten zoals verse groenten, fruit (vooral appels), greens, vis, melk en zuivelproducten in zijn dagelijkse menu introduceerde.

In het arsenaal van traditionele geneeskunde kun je veel manieren vinden om met zo'n delicaat probleem om te gaan. De meest effectieve, betaalbare en gemakkelijk te volgen recepten zijn onder meer:

 1. Een oplossing van kaliumpermanganaat - heeft uitgesproken ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het is noodzakelijk om verschillende kristallen van kaliumpermanganaat op te lossen in een glas warm water en behandel de penisregio en de kop voorzichtig met de resulterende samenstelling. Wassen wordt 2 keer per dag aanbevolen.
 2. Een goed effect wordt gegeven aan het wassen van de penis met kamille afkooksel. Om het medicijn te bereiden, moet u 20 g kamille vullen met een apotheekglas kokend water en dit een uur laten brouwen. De resulterende bouillon kan worden gebruikt voor wassen, genezende baden en lotions.
 3. Kruidenbaden beïnvloeden perfect het proces van herstel en regeneratie van de huid, dragen bij aan de eliminatie van droogheid. Om deze doelen te bereiken, wordt het aanbevolen om afkooksels van kamilleapotheek, brandnetelgoudsbloem te gebruiken (0,5 liter afkooksel in een warm bad). Het wordt aanbevolen om de procedures dagelijks uit te voeren voordat u een maand naar bed gaat.

Het verwijderen van peeling op de huid van het geslachtsorgaan thuis in de beginfase van het pathologische proces zal de antibacteriële zalf helpen. Het medicijn wordt aanbevolen om eenmaal per dag in een gelijkmatige laag op eerder gereinigde, gedroogde huid van de penis aan te brengen. Soortgelijke therapeutische procedures worden 2-3 keer tijdens de week uitgevoerd.

Om de effectiviteit te vergroten, wordt het gebruik van een antibacterieel middel aanbevolen te combineren met het gebruik van een wondgenezende zalf. Een goed resultaat kan worden verkregen met vochtinbrengende crèmes en gels na waterprocedures.

Bovendien kunt u moisturizers aanbrengen

Vaak zijn vertegenwoordigers van het sterkere geslacht geïnteresseerd in: moeten ze zich onthouden van seksueel contact tijdens het pellen op de huid van de penis? Het hangt allemaal af van de oorzaken van deze aandoening. Als er geen serieuze pathologie is en een tijdelijk verbod op intimiteit door een arts, dan kun je seks hebben. Maar het is absoluut noodzakelijk om speciale glijmiddelen te gebruiken, probeer overmatig scherpe, intense bewegingen te vermijden, om de gevoelige huid nog meer te verwonden.

Het afpellen van de huid op de penis is een uiterst onaangenaam fenomeen dat veel voorkomt bij mannen. De huid op de eikel is zacht en zeer kwetsbaar, en daarom is deze bijzonder gevoelig voor verschillende verwondingen. Het is mogelijk om de risico's van dit probleem te verminderen door de regels van intieme hygiëne in acht te nemen, onbedoelde seksuele contacten te vermijden, vitamine-mineraalcomplexen en voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen te consumeren om de immuniteit te versterken.

Als peeling optreedt, moet u een arts raadplegen, omdat we over vrij ernstige ziekten kunnen praten.

Thuisbehandeling omvat een dieet, waterprocedures, spoelen met kruidenafkooksels, het gebruik van vochtinbrengende crèmes en wonden.

Candidiasis

Veel mensen denken dat candidiasis, of spruw, alleen het eerlijke geslacht beïnvloedt. In feite wordt deze schimmelinfectie vaak gevonden bij de mannelijke bevolking. In het geval van spruw ontwikkelt de ziekte zich volgens het volgende klinische beeld:

 • Een man let op jeuk, ongemakkelijke sensaties in het hoofd en de voorhuid,
 • Dan merkt hij dat de huid van de geslachtsdelen op sommige plaatsen rood werd. Kleine uitslag kan verschijnen, vergelijkbaar met stekels,
 • In geïrriteerde gebieden verschijnt huidschilfers,
 • De geur van de geslachtsorganen verandert, er kan een kleine afscheiding uit de urethra worden waargenomen,
 • Peeling gaat gepaard met een verkleuring van de natuurlijke smering van de penis,
 • Deze processen kunnen gepaard gaan met zwelling en pijn,
 • Seksuele gemeenschap, manipulaties met de penis veroorzaken verergering van pijn.

Hoe een diagnose te stellen

Om te begrijpen wat er aan de hand is, onderzoekt de arts het probleemgebied visueel. Het zal de aard en de mate van schade aan de huid bepalen. Bovendien zullen analyses nodig zijn. Ze zullen laten zien of de infectie schuldig is aan het probleem (het zou trouwens kunnen zijn toegevoegd na de oorzaak van de droogheid van de eikel bij mannen, dat wil zeggen, secundair zijn).

Het is belangrijk om de nuances van de levensstijl van de patiënt te verduidelijken. Dergelijke informatie geeft de arts de mogelijkheid om alle mogelijke risico's te identificeren. In geavanceerde gevallen is het raadzaam om een ​​echografie voor te schrijven om te bepalen of interne organen zijn aangetast. Ontsteking gaat gemakkelijk over naar de nieren, prostaatklier. Overtredingen in deze gebieden zijn ernstig en vereisen absoluut medisch ingrijpen.

Chirurgische behandeling

Chirurgische behandeling voor droge penis is niet vereist.

Een operatie kan worden voorgeschreven als laatste redmiddel als de patiënt een ernstige ernstige ziekte heeft (kwaadaardige tumoren, ernstige balanoposthitis of adenomen).

In de regel komen ze voor tegen de achtergrond van ernstige symptomen (behalve voor een droge huid) en zijn ze niet vatbaar voor medische behandeling.

Herpes en zijn manifestaties

In dit geval hebben we het over herpes van het eerste en tweede type, seksueel overdraagbaar. Daarom verschijnen wonden op het hoofd en de voorhuid bij mannen die een actief seksleven hebben en anticonceptie verwaarlozen. Een kenmerk van deze ziekte is een lange incubatietijd. Daarom wordt het verschijnen van wonden een verrassing voor een man en is het niet altijd mogelijk om een ​​relatie tot stand te brengen met de recente geslachtsgemeenschap. Om herpes te bepalen, hebt u een set diagnostische maatregelen nodig. U kunt dit niet alleen doen.

Symptomen van herpes type 1 en 2:

 • jeuk en verbranding in het hoofdgebied,
 • roodheid van de huid
 • het uiterlijk van een uitslag (blaasjes gevuld met vloeistof).

Na een tijdje barsten de bellen en blijven erosiesecties met een onregelmatig afgeronde vorm op hun plaats. Ze worden door mannen waargenomen als wonden op de eikel en de voorhuid. Bij de primaire ziekte zijn de symptomen meer uitgesproken. Met terugval, minder opvallend, is er vaak geen branderig gevoel.

U kunt de behandeling alleen voorschrijven na ontvangst van de resultaten van de diagnose. De arts moet begrijpen wat de uitslag heeft veroorzaakt, tot welk type de ziekteverwekker behoort. Het heeft geen zin om verschillende wonden met zalven te behandelen, zonder hun oorsprong te kennen.

Over het probleem

droogheid penis huid, evenals zijn verder peeling kan erop wijzen dat de man aan een bepaalde ziekte lijdt, of een gevolg is van een recente ziekte. Als gevolg van droogheid begint de huid af te pellen - dode deeltjes van het epitheel worden gescheiden.

Dermatologische aandoeningen

Dit omvat ringworm, inguinale epidermophytosis. De schil begint te barsten, bloost en doet veel pijn. Het ontstekingsproces begint en vernietigt het epitheel van het hoofd. Het is noodzakelijk om de symptomen van ontsteking te verwijderen, zodat de huid niet meer afschilfert.

Is het mogelijk om zelfbehandeling te starten

Als de huid op de penis opdroogt, kunt u proberen deze zelf weer normaal te maken. Gebruik hiervoor verzachtende middelen en vochtinbrengende crèmes en zalven. Ze beschermen de lederhuid tegen externe invloeden, wat belangrijk is voor herstel en regeneratie. Het is ook belangrijk om het dieet aan te passen. Het moet voedsel bevatten met een hoog gehalte aan vitamine A, E. Als dit niet nodig is, is het raadzaam om synthetische medicijnen te nemen. Ze worden slechter door het lichaam opgenomen, maar zullen er nog steeds baat bij hebben.

Het is belangrijk om de hygiëne zorgvuldig in acht te nemen en hiervoor hoogwaardige hypoallergene cosmetica te gebruiken. Het is beter om dagelijks te douchen, voor en na seks. Tegelijkertijd kan zeep of gel om de andere tijd worden gebruikt om de talglaag niet overmatig te spoelen. Het moet duidelijk zijn dat als thuisbehandeling geen resultaat oplevert, u dit moet weigeren en een arts moet raadplegen. Het uitstellen van tijd is ongepast, hierdoor kunnen complicaties ontstaan. Je kunt niet precies weten waarom onaangename symptomen verschenen. Ze kunnen een ernstig probleem aangeven. Het is helemaal niet toegestaan ​​om medicijnen aan uzelf voor te schrijven. Ten eerste kan men zichzelf schade toebrengen, en ten tweede veranderen medicijnen het klinische beeld, waardoor het moeilijk wordt om een ​​juiste diagnose te stellen.

Thuisbehandeling

Traditionele geneeskunde, die thuis kan worden gebruikt, helpt bij het wegwerken van droogte in het gebied van de kop van de penis.

Let op! Hoewel dergelijke medicijnen als veilig worden beschouwd en voornamelijk uit plantaardige ingrediënten worden bereid, moet u uw arts raadplegen voordat u ze gebruikt.

Lotions met zout en jodium

Een oude bekende remedie die helpt bij het elimineren van peeling, tekenen van ontsteking, jeuk. In 50 ml warm water worden een eetlepel soda en een theelepel jodium verdund. De ingrediënten worden grondig gemengd en met een wattenstaafje op het getroffen gebied aangebracht met lichte "week" bewegingen.

Pers met fir olie

Het kompres heeft een genezende en vochtinbrengende werking, waardoor de huid niet gaat schilferen. Een wattenstaafje is volledig geïmpregneerd met fir olie, aangebracht op de kop van de penis en teruggewonden met een steriel verband. Het kompres blijft 40-60 minuten staan. Daarna kan het worden verwijderd en de kop onder een stroom warm water worden gespoeld.

Salie-infusie

Verlicht ontstekingen, elimineert droogheid. De infusie wordt bereid in een waterbad van 20 gram saliekruid en een glas kokend water gedurende 10 minuten. Daarna moet het worden gefilterd en gekoeld. Infusie moet 's morgens en' s avonds voor het slapengaan worden gewassen.

Venkel en wijn

Venkelwortels, gekookt in rode droge wijn, zijn een uitstekende remedie voor peeling, ze dienen als preventie van balanoposthitis en impotentie. Dit product wordt op de huid aangebracht in de vorm van kompressen. Belangrijk! Alleen verse plantenwortels zijn geschikt om te koken. De verhoudingen zijn ongeveer 1: 3.

Symptomatologie

Door de volgende symptomen kunt u begrijpen welke ziekte de droogheid van de penis heeft veroorzaakt:

 • Bij allergieën treedt niet alleen droogheid op - de huid jeukt, bloost, raakt geïrriteerd. Zwelling en uitslag komen voor
 • Bij balanoposthitis brandt de penis, jeukt, treedt pijn op in de liesstreek. De huid zwelt op, wordt rood, urethrale afscheiding verschijnt. Droogte wordt alleen een symptoom tijdens een exacerbatie,

 • Tijdens een verergering van spruw droogt de huid niet alleen, wordt hij rood en jeukt. Er komt afscheiding uit de urethra, een witachtige coating op het hoofd. Droogte ontwikkelt zich soms en de huid begint af te pellen,
 • Infecties veroorzaken ook brandende pijn bij het naar het toilet gaan, ontsteking, pijn in de lies, lokale en algemene koorts,
 • Als uw lichaam vitamines mist, zijn de bijbehorende symptomen vermoeidheid, dunner wordend haar, huid en nagels.

Met deze en andere manifestaties die verband houden met droogheid, adviseren wij u om een ​​arts te raadplegen. Een specialist op dit gebied is een dermatoveneroloog. Je kunt ook de androloog, uroloog bezoeken. Nadat hij de patiënt heeft gediagnosticeerd met tests en uitstrijkjes, zal hij zeker weten of soa's dergelijke symptomen hebben veroorzaakt.

Genitale herpes

Genitale of genitale herpes kan een van de oorzaken van schilferen zijn. In dit geval wordt dit symptoom slechts een van de vele die deze ziekte veroorzaakt:

 • De algemene gezondheid verslechtert. Koorts en misselijkheid beginnen, zwakte,
 • De liesstreek is erg jeukend,
 • Gezwollen knopen van het lymfestelsel in de lies,
 • Er zijn soms irritaties en peeling van de huid op de penis - ook op de pubis,
 • Er verschijnen bellen vol vloeistoffen in het geïrriteerde, schilferige gebied
 • De bubbels barsten en laten behoorlijk pijnlijke wonden achter.

Behandeling van droge voorhuid bij mannen

Een ervaren specialist wordt aanvankelijk aangenomen om de reden die het probleem veroorzaakte. Door het te verwijderen, kunt u de patiënt automatisch beschermen tegen onaangename symptomen. Als de etiologie van de ziekte viraal, schimmel of bacterieel is, worden geschikte medicijnen voorgeschreven. Vóór de afspraak zal de arts een gevoeligheidstest uitvoeren, waaruit blijkt welk medicijn in een bepaald geval het meest effectief is. Een antibioticum wordt alleen voorgeschreven als het echt nodig is. Het wordt niet willekeurig voorgeschreven, omdat in het beste geval het verkeerde medicijn de ziekteverwekker simpelweg niet beïnvloedt, in het ergste geval zal het de natuurlijke microflora beschadigen en een ongewenste reactie veroorzaken. Een complex van synthetische vitamines wordt bijna altijd voorgeschreven.

In sommige gevallen kunnen fondsen nodig zijn om ontstekingen te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. In de regel zijn dergelijke medicijnen nodig als het pathologische proces vrij geavanceerd is en de interne organen al heeft bedekt. Veel urologen schrijven Prostatilen AC voor. Het is effectief en tegelijkertijd hypoallergeen. De tool heeft een minimum aan bijwerkingen, dus het is geschikt voor bijna alle mannen. Als de huid op de penis erg hard droogt en dit pijn veroorzaakt, kunnen medicijnen nodig zijn die deze verminderen. Soms schrijven artsen lokale anabole steroïden, immunomodulatoren voor. Kruidenbaden zullen ook nuttig zijn. Ze zijn natuurlijk slechts een aanvulling op de hoofdtherapie. De meeste medicijnen kunnen niet oncontroleerbaar worden ingenomen, vooral pijnstillers. Ze worden gedronken in overeenstemming met de door de arts voorgeschreven dosering. Anders kun je jezelf bezeren. De maag reageert acuut op dergelijke medicijnen. Als u negatieve gevoelens op dit gebied ervaart, moet u contact opnemen met uw arts en overleg plegen over de verdere administratie van de voorgeschreven middelen.

Het voorkomen

Er moeten preventieve maatregelen worden genomen om het risico op een droge kop van de penis te verminderen..

 • Persoonlijke hygiëne in acht nemen. Neem dagelijks een douche en was jezelf met babyzeep of gel voor intieme hygiëne. Na seksueel contact moet ook de eikel worden gespoeld.
 • Raak niet betrokken bij het gebruik van aromatische douchegels.
 • Gebruik een condoom als conserveermiddel tijdens geslachtsgemeenschap.
 • Draag katoenen ondergoed.
 • Probeer je aan het weer aan te passen om oververhitting of onderkoeling uit te sluiten.
 • Leid een gezonde levensstijl, beweeg, eet goed.
 • Verminder de consumptie van voedingsmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken.
 • Heb een regelmatig seksleven.

Traditionele geneeskunde tegen een droge huid op de kop van de penis: het probleem oplossen

De ziekte is niet nieuw, het is logisch dat hij er honderden jaren geleden aan leed. Dienovereenkomstig vonden mensen manieren om hun leven gemakkelijker te maken. Er zijn recepten die hebben bewezen dat ze effectief zijn bij deze ziekte. Het is de moeite waard om ze te gebruiken na overleg met een arts die de voordelen, nadelen en risico's van alternatieve geneesmiddelen kan beoordelen, zoals:

 • Bad in een oplossing van soda en jodium. Neem ongeveer een glas warm water, voeg een eetlepel soda en een theelepel jodiumoplossing toe. Meng alles goed door elkaar. Dompel een wattenschijfje in het resulterende product en behandel de penis. Dit desinfecteert huidweefsel en verlicht ontstekingen.
 • Spar olie. Het heeft een perfecte invloed op de lederhuid. Dompel een watten of schijf in etherische olie, hechten op een pijnlijke plek. Houd het kompres 40 minuten vast.Tegelijkertijd hoeft u het orgel niet in te wikkelen, omdat hierdoor de bloedvaten zich vernauwen en de bloedtoevoer slecht wordt. Na deze procedure wordt de droge huid op de eikel gladder en beschermd tegen externe invloeden.
 • Salie Bouillon. Dit kruid is gekocht in een apotheek. Twee eetlepels kook gedurende 10 minuten in 250 ml water. De resulterende bouillon wordt gefilterd en gebruikt om de penis twee keer per dag te wassen ('s morgens na het wakker worden en' s avonds.). De tool reinigt het integument voorzichtig zonder de regelgevingsmechanismen te schenden.

Het wordt ook aanbevolen om regelmatig te smeren met een vettige crème.

Conclusie

Droog gevoel in het genitale gebiedlid - Het fenomeen komt vrij vaak voor. Hoewel dit symptoom niet levensbedreigend is voor de patiënt, kan het nogal wat problemen veroorzaken.

Droogte veroorzaakt niet alleen lichamelijk ongemak, het kan ook wijzen op de ontwikkeling van een ernstige ziekte in het lichaam. Mannen moeten op hun gezondheid letten en preventieve maatregelen nemen.

Bij de eerste manifestaties van droogheid is het noodzakelijk om een ​​specialist te raadplegen zonder zelfmedicatie.

Geneesmiddelen

De arts, die de huid op de penis heeft gediagnosticeerd en de oorzaak van droogheid heeft begrepen, kan de volgende medicijnen voorschrijven:

 • Antihistaminica. Help bij het wegwerken van allergieën en zwelling,
 • Antibiotica. Gebruikt om het infectieuze agens van de ziekte te vernietigen. Ze worden strikt gekozen afhankelijk van welk micro-organisme de oorzaak werd. Door willekeurig een antibioticum te kiezen, kunt u alleen de microflora van uw spijsverteringsorganen beschadigen, en vooral de lever,

 • Antibacteriële externe agentia. Ze worden gebruikt om de externe symptomen van een infectieziekte te verlichten. Moet ook worden geselecteerd afhankelijk van de pathogeeninfectie,
 • Niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen. Ze helpen de pijn en het ontstekingsproces op de penis te verlichten. Ze vereisen strikte naleving van de dosering, omdat ze de weefsels van de maag nadelig kunnen beïnvloeden,
 • Antischimmelmiddelen. De benoeming van dergelijke fondsen gebeurt meestal met spruw,
 • Vitamine en mineraal. Ze zullen helpen metabolische processen in het lichaam van een man te normaliseren,
 • Intieme hygiëneproducten. Moet worden gebruikt in plaats van zeep en douchegels. Dit advies is zelfs preventief relevant voor mannen die geen last hebben van droogheid. Dergelijke gels werken niet zo hard, minimaliseren de mogelijkheid van allergieën, maken de huid behoorlijk vochtig.

Algemene tips voor mannen

Als de huid op de kop van de penis en de voorhuid droogt, moet u hier onmiddellijk op letten. Het is belangrijk om onmiddellijk alle factoren uit te sluiten die irritant kunnen werken. Bijvoorbeeld seks. Vrijen kan het orgel verwonden. Gevoelig epitheel in het proces van vrijen riskeert microscheuren. Bacteriën komen onmiddellijk in de resulterende wonden, wat zeer gevaarlijke gevolgen is. Om een ​​dergelijk resultaat te voorkomen, moet u voor uzelf zorgen.

Een andere reden om seks te weigeren is de dreiging van een seksueel overdraagbare aandoening. Misschien worden de onaangename symptomen juist veroorzaakt door de ziekte.In een dergelijke situatie is het volkomen onethisch om ook een vriendin te infecteren. Bekijk de cosmetica die u tijdens hygiëneprocedures gebruikt. Verwijder alles wat kan drogen. De beste cosmetica voor een intieme plek wordt verkocht in apotheken. Daar kunt u zachte hypoallergene gels en schuimen vinden.

Let op de kwaliteit van de gebruikte condooms en glijmiddelen. Misschien zijn zij de reden voor de droogheid van het hoofd bij een man. Vaak bevatten producten allergenen die het integument negatief beïnvloeden. Om van onaangename symptomen af ​​te komen, moet u soms gewoon het product veranderen in een geschikt product. Schakel over naar handen wassen met hypoallergene wasmiddelen. Het is goed om babypoeder of zeep te gebruiken.

Schilferige huid op de penis: oorzaken, symptomen en behandeling

Peeling van het oppervlak van de penis is een nogal onaangenaam symptoom bij veel mannen.

Waarom ontstaat deze pathologie van de huid op de penis en wat te doen? Allereerst moet men niet vertrouwen op zijn eigen kennis en intuïtie. U moet nog steeds hulp van een specialist zoeken.

Het peeling-symptoom zelf is een proces van afstoting van dode deeltjes van integumentair epitheel (bovenste huidcellen) op de penis, het lichaam en het hoofd.

Het verschijnen van dit symptoom duidt niet altijd op de aanwezigheid van een ziekte.

Waarom treden er schilfers op van het oppervlak van de penis? De reden kan alleen door een arts worden bepaald. De diagnose wordt gesteld op basis van een grondig onderzoek en symptomen, onderzoek van de patiënt met fysieke methoden (onderzoek, palpatie), de resultaten van laboratoriumtests.

Complicaties van diabetes

Bij diabetes stijgt de bloedsuikerspiegel. Dit leidt tot een schending van de integriteit van bloedvaten, inclusief haarvaten. Er zijn veel bloedvaten op de mannelijke penis, vooral in het hoofdgebied. Hun vernietiging leidt tot de vorming van wonden, vaak met een onregelmatige vorm of vergelijkbaar met scheuren.

Wondbehandeling voor deze ziekte omvat behandeling met antiseptische oplossingen en zalven. Vaak bevatten de wonden pus, wat genezing moeilijker maakt. Om dit te bestrijden, raden artsen aan de beschadigde huid met Levomikol te behandelen.

Balanoposthitis

Balanoposthitis is een pathologisch proces dat vrij veel voorkomt, vooral bij mannen die weinig aandacht besteden aan intieme hygiëne. Dit is een ontstekingsproces van de voorhuid en de kop van de penis. Meestal ontwikkelt zich tegen een achtergrond van infectie. Risicofactoren kunnen ook zijn:

 • Puistjes en schurft op de huid van de penis,
 • phimosis,
 • Urethra ontsteking,
 • Diabetes mellitus
 • Allergische reacties.

De symptomen variëren afhankelijk van welke infectie het epitheel en de slijmvliezen heeft aangetast. De meest voorkomende manifestaties zijn:

 • Zwelling van de penis,
 • Peeling, droge huid,
 • Zweren, scheuren,
 • Overmatig smegma
 • Natte slijmafscheiding
 • Vermoeidheid, koorts, zwelling van de lymfeklieren.

Hoe het dieet de conditie van de huid van de penis beïnvloedt

Hoe en wat een persoon eet, beïnvloedt zijn gezondheid en welzijn aanzienlijk. Er is een verband met de toestand van de lederhuid. Daarom is het belangrijk om bij het ontwikkelen van een aandoening de voeding te corrigeren. Bier met friet moet helemaal uit het menu staan, maar fruit, groenten en melk moeten zijn ingeschakeld. Deze producten bevatten stoffen die worden gebruikt voor het celmetabolisme.

Gerookte producten zijn ook schadelijk. Ze irriteren de lever en het urogenitale systeem. Ze hebben een negatief effect op de huid. Handige noten en greens (alle). Ze hebben een enorme hoeveelheid mineralen en vitaminen nodig om weefselregeneratie te garanderen. In noten, bijvoorbeeld, zijn er veel natuurlijke oliën die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Het gebruik ervan verbetert niet alleen de opperhuid, maar ook haar en nagels.

Predisponerende factoren

Het is bewezen dat de belangrijkste factoren van huidletsels op de penis promiscue seksleven zijn en het niet naleven van elementaire regels voor intieme hygiëne bij mannen of hun seksuele partners. Condoomgebruik wordt altijd aanbevolen voor geslachtsgemeenschap.

Als de huid op zo'n intieme plek pelt - op de penis, moet u nadenken over de mogelijke oorzaken van deze aandoening. Overweeg de meest voorkomende oorzaken van dit symptoom, vooral hun manifestaties en manieren om de oorzaken van het pathologische proces te elimineren.

Hoe te behandelen met medicijnen

Als de maïs zich in de beginfase bevindt, dat wil zeggen dat er blaren en zwelling zijn verschenen, is het noodzakelijk om de huid van de penis onmiddellijk te behandelen met zalf, antisepticum of crème. Meestal schrijven artsen in dit geval patiënten de volgende medicijnen voor om de infectie af te betalen:

 • Acyclovir.
 • Valacyclovir.
 • Immunostimulerende medicijnen.
 • famciclovir

Vitaminesupplementen en antibiotica worden ook gebruikt. Het laatste - als de vorm van de ziekte zodanig is dat meer drastische maatregelen vereist zijn. Antibiotica kunnen de ziekte elimineren, maar meer dan waarschijnlijk de algemene toestand van het lichaam bederven. Als de oorzaak van de callus een allergie is, krijgt de patiënt in dit geval de juiste medicijnen voorgeschreven.

Tip! Gebruik geen alcoholhoudende verbindingen. Oplossingen van furatsiline of chloorhexine zijn het meest geschikt. Zieke huid dichtschroeien of korsten afschilferen is verboden.

Het is erg belangrijk om de oorzaak van het probleem weg te nemen. Weiger tijdens de behandeling masturbatie en seksuele intimiteit

Stop met het dragen van strakke dingen. Thuis kun je luchtbaden oefenen of korte tijd volledig kleding weigeren.

Dit is handig als een persoon alleen woont of met zijn soulmate. De penis moet vaker worden behandeld met een antisepticum als u naakt loopt, dan veroorzaakt onbedoeld stof en andere verontreinigingen geen infectie.

Als we het hebben over harde eelt, kunnen hydraterende crèmes met een hoog vetgehalte hier helpen. Een gewone babycrème wordt als zeer effectief beschouwd.

In het geval van balanoposthitis wordt de behandeling voorgeschreven door een specialist. Het omvat bepaalde soorten therapie, het gebruik van geschikte medicijnen en, indien nodig, chirurgische ingrepen.

Genitale herpes

De ziekte verschijnt soms op de penis in de vorm van blaasjes met een bloedige of heldere vloeistof erin. Nadat deze bubbels barsten, worden op hun plaats plekken met beschadigde huid gevormd die schilferen en barsten. In sommige gevallen is de ontwikkeling van genitale wratten waarschijnlijk.

Genitale herpes moet zeker worden behandeld, omdat de prostaat bij het pathologische proces kan worden betrokken. De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van antivirale middelen.

Herpesinfectie kan leiden tot de ontwikkeling van ernstige complicaties, dus het moet alleen door een arts worden behandeld.

Aloë voor erectie

Aloë is een medicinale plant die een groot aantal helende eigenschappen heeft. We zullen niet over iedereen praten, je kunt erover lezen in de gespecialiseerde literatuur. We zullen ons alleen richten op degenen die een erectie beïnvloeden.

De toename van de potentie met aloë-sap is geassocieerd met verschillende factoren:

 1. Aloë reinigt het lichaam perfect van gifstoffen,
 2. Het verwijdert vetophoping in de bloedvaten van de IF, wat de bloedcirculatie verbetert,
 3. Normaliseert de balans van hormonen in het lichaam,

Een groot pluspunt van aloë, in tegenstelling tot medicijnen voor impotentie, is dat het een natuurlijk product is dat geen chemie bevat, wat betekent dat het onschadelijk is voor je lichaam. Aloë-sap kan onafhankelijk worden verkregen, als je deze plant thuis hebt, of in een apotheek koopt. Verschillen in sap bereid thuis en op de onderneming, zult u niet merken. In ieder geval thuis bereid sap, heeft precies dezelfde genezende eigenschappen als de tegenhanger van de apotheek.

Natuurlijk is het drinken van een glas aloë-sap nog steeds een test, maar het is moeilijk om een ​​krachtiger natuurlijk afrodisiacum voor te stellen. Als u aloë-sap thuis gaat bereiden, raden we u aan om de bladeren eerst op een koele en donkere plaats te laten liggen, de optimale temperatuur is 6-8 ° C. Onder dergelijke omstandigheden beginnen stoffen in de bladeren te worden geproduceerd waarmee u een erectie in het mannelijk lichaam kunt activeren. Biogene stimulerende middelen, evenals aloïne (een van de medicinale componenten van sap die bitterheid geeft), normaliseren en verbeteren de werking van het urogenitaal stelsel.

Bij het verzamelen van aloëbladeren is het belangrijk om verschillende belangrijke factoren te begrijpen:

 • De tijd van het jaar voor het verzamelen van bladeren is niet kritisch,
 • Jonge bladeren zijn niet geschikt voor behandeling; alleen bladeren met een lengte van meer dan 150 mm moeten worden verzameld.
 • Hoe groter en dikker het blad, en dichter bij de wortel, hoe beter als de punt van het blad begint uit te drogen, dit is ideaal
 • Verzamelde bladeren kunnen niet langer dan 3 uur in de open lucht worden opgeslagen, anders zullen ze hun nuttige eigenschappen verspillen.
 • Het is het beste om bladeren in de koelkast te bewaren, lage temperaturen in het gebied van 6-8 graden, helpen de helende eigenschappen en nuttige stoffen te behouden. Bladeren eerder, alvorens in de koelkast te plaatsen, is het beter om in een zak te verpakken.

In de volksgeneeskunde worden de volgende methoden beschreven voor het nemen van aloë-sap in geval van erectiestoornissen:

 1. Toepassing direct op de eikel. Aloë-sap wordt op de kop van de penis aangebracht. Na niet erg aangename trillingen en bloedcirculatie in de penis, ongeveer een uur later, begint een krachtige erectie. Dit effect wordt veroorzaakt door de grote dosis enzymen die het sap bevat. Ze irriteren de zenuwuiteinden, versnellen de bloedcirculatie, wat uiteindelijk leidt tot verhoogde erectie. Het wordt aanbevolen om een ​​lid 30 minuten voor geslachtsgemeenschap te wrijven.
 2. We nemen de bladeren van vers gesneden aloëbladeren, verpakken ze in een plastic zak en leggen ze 8-10 dagen in de koelkast. Na de toegewezen tijd, knijp het sap. Meng 100 gram van het verkregen sap met sap van 5 citroenen, voeg 400 gram honing en graan 600 gram walnoten toe. De resulterende tinctuur moet 3 keer per dag worden ingenomen gedurende 1 eetl. lepel voor het eten.
 3. Tinctuur om de erectie van aloë-sap te verbeteren. Knijp of koop aloë-sap. We hebben ongeveer 150 gram nodig. Voeg 400 gram Cahors en 300 gram vloeibare honing toe aan het sap. Meng onze ingrediënten tot een gladde massa en verwijder ze een week op een donkere en koele plaats. Het is noodzakelijk om 1 el te consumeren. lepel tinctuur 3 keer per dag voor de maaltijd.

Schokkende statistieken! Volgens recente studies is meer dan een derde van de vrouwen die een scheiding aanvragen niet tevreden met de grootte van het geslachtsorgaan van de echtgenoot. De belangrijkste reden voor echtscheiding, noemen ze een zwak orgasme of de afwezigheid ervan vanwege een kleine penetratie. Om de zaak niet tot een langere operatie te brengen, gebruiken mannen over de hele wereld hem.

Voordat u traditionele medicijnen gebruikt, raden we u ten zeerste aan een medisch onderzoek te ondergaan om de omvang van problemen met een erectie te begrijpen. Omdat wat aloë-sap niet helpt als u een ernstige seksueel overdraagbare aandoening, prostaatkanker en andere kwalen heeft. Met uw acties en zelfmedicatie kunt u alleen kostbare tijd en hoop op genezing missen.

Huidpathologie

Deze groep ziekten omvat inguinale epidermophytosis en ringworm. Dergelijke ziekten verschijnen als plekken van de aangetaste huid op de penis met roodheid, scheuren, uitslag, vocht of droogheid in de focus van ontsteking. Huidpathologieën, waardoor de opperhuid afbladdert, vereisen behandeling door een ervaren dermatoveneroloog na een grondig onderzoek van de patiënt en diagnose.

Lijster

Deze ziekte is een van de meest voorkomende oorzaken waarvan de huid op de geslachtsdelen van een man schilferig is.Spruw of candidiasis manifesteert zich bij mannen met de volgende symptomen:

 • de huid op de geslachtsdelen wordt rood, jeukt, wordt bedekt met scheuren, schilfers,
 • oedeem wordt waargenomen op de kop van de penis.

Een specifiek symptoom is een onaangename en scherpe geur van afscheidingen. Symptomen van erectiestoornissen, pijnsymptomen of ongemak na geslachtsgemeenschap kunnen aanwezig zijn. Deze infectie wordt overgedragen via onbeschermde geslachtsgemeenschap met een zieke vrouw. Een kuur met antischimmeltherapie is nodig voor de behandeling.

Psoriasis

Psoriasis manifesteert zich niet alleen door peeling, maar ook door kleine puistjes in het geïrriteerde gebied. Meestal wordt het schilferige gebied ook rood, jeukende. Huid beïnvloed door psoriasis is duidelijk beperkt van een gezonde huid. In de winter wordt het erger.

Candidiasis

Veel mensen denken dat candidiasis, of spruw, alleen het eerlijke geslacht beïnvloedt. In feite wordt deze schimmelinfectie vaak gevonden bij de mannelijke bevolking. In het geval van spruw ontwikkelt de ziekte zich volgens het volgende klinische beeld:

 • Een man let op jeuk, ongemakkelijke sensaties in het hoofd en de voorhuid,
 • Dan merkt hij dat de huid van de geslachtsdelen op sommige plaatsen rood werd. Kleine uitslag kan verschijnen, vergelijkbaar met stekels,
 • In geïrriteerde gebieden verschijnt huidschilfers,
 • De geur van de geslachtsorganen verandert, er kan een kleine afscheiding uit de urethra worden waargenomen,
 • Peeling gaat gepaard met een verkleuring van de natuurlijke smering van de penis,
 • Deze processen kunnen gepaard gaan met zwelling en pijn,
 • Seksuele gemeenschap, manipulaties met de penis veroorzaken verergering van pijn.

Dermatologische aandoeningen

Dit omvat ringworm, inguinale epidermophytosis. De schil begint te barsten, bloost en doet veel pijn. Het ontstekingsproces begint en vernietigt het epitheel van het hoofd. Het is noodzakelijk om de symptomen van ontsteking te verwijderen, zodat de huid niet meer afschilfert.

Genitale herpes

Genitale of genitale herpes kan een van de oorzaken van schilferen zijn. In dit geval wordt dit symptoom slechts een van de vele die deze ziekte veroorzaakt:

 • De algemene gezondheid verslechtert. Koorts en misselijkheid beginnen, zwakte,
 • De liesstreek is erg jeukend,
 • Gezwollen knopen van het lymfestelsel in de lies,
 • Er zijn soms irritaties en peeling van de huid op de penis - ook op de pubis,
 • Er verschijnen bellen vol vloeistoffen in het geïrriteerde, schilferige gebied
 • De bubbels barsten en laten behoorlijk pijnlijke wonden achter.

Balanoposthitis

Balanoposthitis is een pathologisch proces dat vrij veel voorkomt, vooral bij mannen die weinig aandacht besteden aan intieme hygiëne. Dit is een ontstekingsproces van de voorhuid en de kop van de penis. Meestal ontwikkelt zich tegen een achtergrond van infectie. Risicofactoren kunnen ook zijn:

 • Puistjes en schurft op de huid van de penis,
 • phimosis,
 • Urethra ontsteking,
 • Diabetes mellitus
 • Allergische reacties.

De symptomen variëren afhankelijk van welke infectie het epitheel en de slijmvliezen heeft aangetast. De meest voorkomende manifestaties zijn:

 • Zwelling van de penis,
 • Peeling, droge huid,
 • Zweren, scheuren,
 • Overmatig smegma
 • Natte slijmafscheiding
 • Vermoeidheid, koorts, zwelling van de lymfeklieren.

Behandeling

U moet niet zelf ongecontroleerd beginnen met het innemen van medicijnen. Het kan blijken dat ze onverwachte bijwerkingen hebben. Of u hebt het verkeerde medicijn gekozen, en in feite zal het alleen uw toestand schaden. De arts zal het medicijn voorschrijven dat echt kan helpen omgaan met peeling en andere symptomen.

In het geval van peeling op de huid van de penis, kunnen de volgende medicijnen nodig zijn:

 • Antihistaminica. Het zal helpen als er een allergische reactie optreedt, een speciaal geval van individuele intolerantie. Zelfs als de oorzaak geen allergie is, kan het worden voorgeschreven zodat de weefsels stoppen met zwellen,
 • Antibiotica. Benoemd in het geval van seksueel overdraagbare aandoeningen. Ze helpen de oorzaak van peeling te elimineren - een infectie. Kies antibiotica vooral zorgvuldig en pas na een volledige diagnose. Anders zal het schadelijke micro-organisme gewoon geen last hebben van de medicatie. En de lever zal op zijn beurt kwaad doen,
 • Antibacteriële zalven en gels. Gebruikt als de ziekte zich alleen lokaal manifesteert en peeling niet verder gaat dan de liesstreek. Net als orale antibiotica worden ze individueel geselecteerd,
 • NSAID's. Ontstekingsremmers zijn nodig om van pijn, symptomen van ontsteking en zwelling af te komen. Ondanks hun toegankelijkheid vereisen ze ook medisch toezicht - omdat ze de maagweefsels beschadigen,
 • Antischimmelmiddelen. Meestal voorgeschreven voor candidiasis, sommige soorten balanoposthitis,
 • Vitaminen. Vereist in geval van vitaminegebrek.

Het voorkomen

Onthoud de volgende preventieve aanbevelingen om opnieuw peeling te voorkomen na de behandeling:

 • Wees voorzichtig bij het kiezen van een partner,
 • Verwaarloos condooms niet. Dit is de enige remedie voor soa's. Het gebruik ervan is gerechtvaardigd, zelfs wanneer u uw partner volledig vertrouwt. Immers, zonder zelf ziek te worden, kan iedereen de infectie dragen,
 • Gebruik geen gewone douchegel of peniszeep. Was je liesgebied met warm, bijna heet water. Je kunt ook kamillebouillon, een oplossing van kaliumpermanganaat of een speciaal hulpmiddel voor intieme hygiëne gebruiken,
 • Verander je ondergoed vaak en was je geslachtsdelen. Besteed speciale aandacht aan de voorhuid, spoel het en het hoofd,
 • Was je ondergoed handmatig, gooi de poeders weg; idealiter zou je alleen babyzeep moeten gebruiken.

Schilferige huid op de penis: oorzaken, symptomen en behandeling

Peeling van het oppervlak van de penis is een nogal onaangenaam symptoom bij veel mannen.

Waarom ontstaat deze pathologie van de huid op de penis en wat te doen? Allereerst moet men niet vertrouwen op zijn eigen kennis en intuïtie. U moet nog steeds hulp van een specialist zoeken.

Het peeling-symptoom zelf is een proces van afstoting van dode deeltjes van integumentair epitheel (bovenste huidcellen) op de penis, het lichaam en het hoofd.

Het verschijnen van dit symptoom duidt niet altijd op de aanwezigheid van een ziekte.

Waarom treden er schilfers op van het oppervlak van de penis? De reden kan alleen door een arts worden bepaald. De diagnose wordt gesteld op basis van een grondig onderzoek en symptomen, onderzoek van de patiënt met fysieke methoden (onderzoek, palpatie), de resultaten van laboratoriumtests.

Predisponerende factoren

Het is bewezen dat de belangrijkste factoren van huidletsels op de penis promiscue seksleven zijn en het niet naleven van elementaire regels voor intieme hygiëne bij mannen of hun seksuele partners. Condoomgebruik wordt altijd aanbevolen voor geslachtsgemeenschap.

Als de huid op zo'n intieme plek pelt - op de penis, moet u nadenken over de mogelijke oorzaken van deze aandoening. Overweeg de meest voorkomende oorzaken van dit symptoom, vooral hun manifestaties en manieren om de oorzaken van het pathologische proces te elimineren.

Psoriasis

Het oppervlak van de huid op de geslachtsdelen van een man schilfert soms als gevolg van psoriasis. Tegelijkertijd zijn er op de kop van de penis puistjes in combinatie met gebieden van roodheid (met duidelijke grenzen). Verergering van peeling treedt meestal op in het winterseizoen.

Allergische reacties

Een vrij veel voorkomende oorzaak van het afpellen van de huid van de penis kan allergische dermatitis zijn, geassocieerd met de individuele intolerantie van het lichaam van de patiënt voor de componenten van smering van voorbehoedsmiddelen of intieme hygiëneproducten.

Het is ook waarschijnlijk dat zich huidallergieën ontwikkelen als reactie op contact met ondergoed van slechte kwaliteit.Om dit symptoom te elimineren, is het noodzakelijk om het contact met een irriterende stof te stoppen.

Vitamine tekort

Een gebrek aan vitamines kan de oorzaak zijn van deze aandoening.

De huid op de penis kan soms afschilferen als er onvoldoende vitamine E, A en B in het lichaam van de man wordt opgenomen. Behandeling van deze aandoening vereist de benoeming van multivitamine-complexpreparaten en verrijking van het dieet met de volgende producten:

Overtreding van de regels voor intieme hygiëne

Het niet naleven van regels voor persoonlijke hygiëne leidt ertoe dat het glijmiddel dat in combinatie met urine uit de penis wordt afgegeven, een gunstige omgeving vormt voor de ontwikkeling van bacteriële middelen. Dit probleem is echt vrij eenvoudig op te lossen door de regels van intieme hygiëne bij mannen regelmatig na te leven.

Een van de tekenen van vitaminegebrek kan zijn dat de huid afbladdert, inclusief de penis.

Waarom is het noodzakelijk om medische hulp in te roepen bij een specialist? Alleen een ervaren arts zal de juiste effectieve behandeling correct diagnosticeren en voorschrijven. Zelfmedicatie leidt tot verergering van de toestand van de patiënt en de ontwikkeling van complicaties.

Therapeutische maatregelen voor peeling

Succesvolle behandeling hangt af van de juiste diagnose. Gebruikte diagnostische methoden zijn:

 • microscopisch onderzoek van mannelijke urethrale afscheiding,
 • urinekweek van de patiënt om de ziekteverwekker te identificeren,
 • PCR-methode.

Pas na het vaststellen van de oorzaak van de pathologie is een behandeling voorgeschreven.

Voor de behandeling van balanoposthitis veroorzaakt door schimmels van het geslacht Candida, worden antischimmelmiddelen gebruikt. In de beginfase worden peeling, zwelling en andere pathologische symptomen geëlimineerd door lokale middelen in de vorm van zalven, crèmes.

Populair onder alle antischimmelmiddelen voor de behandeling van peeling zijn clotrimazol, nystatine, amfotericine B, fluconazol, levorin, ketoconazol. Het is ook belangrijk om vitamine en immunomodulerende medicijnen te gebruiken voor het pellen van de huid van de penis.

Bij het vaststellen van een herpesinfectie worden antivirale medicijnen gebruikt. Het meest populaire gebruik van een agent zoals Acyclovir.

Als een tekort aan vitamines wordt gedetecteerd, wordt de behandeling van de schilferende huid geassocieerd met het aanvullen van hun reserves. Dit kan zowel een uitgebalanceerd dieet zijn als het gebruik van medicijnen. Zelfs met de juiste en juiste behandeling zal het effect echter alleen worden bereikt met dagelijkse naleving van de regels voor intieme hygiëne.

Droge penis bij mannen: oorzaken en behandeling

De droge kop van de penis stoort het sterkere geslacht niet zoals het lijkt.

Je moet zeker op een dergelijk symptoom letten, omdat het zowel op een veel voorkomende allergie als op een gevaarlijke besmettelijke ziekte kan wijzen.

Het is beter om in deze situatie geen zelfmedicatie te gebruiken, omdat u hoogstwaarschijnlijk thuis externe manifestaties kunt wegwerken, maar de oorzaak van de overtreding niet kunt wegnemen.

Schilfert de huid op de penis en het scrotum of op het hoofd schilfert de huid af: oorzaken en behandeling

De gevoelige huid van de penis is onderhevig aan de negatieve effecten van externe en interne factoren. Wanneer de huid op de penis afbladdert, is het noodzakelijk om te zoeken naar een storing in het lichaam of een extern effect.

Een intensieve verandering van de opperhuid is geen onafhankelijke ziekte, maar een symptoom van een pathologisch proces. Droogte, vervellen, branderig gevoel, hyperemie - dit zijn tekenen van seksueel overdraagbare aandoeningen, allergische reacties, ontstekingsprocessen en andere pathologieën.

We zullen ontdekken wat de oorzaak is van het afpellen van de huid in het intieme gebied, wat te doen in deze situatie?

Krakende huid op de penis: oorzaken

Droge huid op de penis kan een teken zijn van niet-naleving van hygiëneregels, evenals een symptoom van verschillende ziekten. Peeling is het proces van het scheiden van verhoornde huiddeeltjes van een specifiek gebied.Een symptoom kan tijdelijk worden waargenomen - gedurende meerdere dagen of constant, terwijl progressie wordt opgemerkt. Dus, waarom trekt de huid op het hoofd van het voortplantingsorgaan af?

Oorzaken van penis huidproblemen:

 • Psoriasis is een relatief veel voorkomende reden die de vraag beantwoordt waarom de huid op de penis zit. Na verloop van tijd begint de huid tegen de achtergrond van de progressie van de ziekte te barsten, wat gepaard gaat met pijn. In de meeste gevallen manifesteert de pathologie zich in de winter, is therapie onmiddellijk vereist. Een infectie kan open wonden binnendringen, wat kan leiden tot complicaties,
 • Herpes. Met de ziekte begint de kop van het voortplantingsorgaan af te pellen, zijn er witachtige films aanwezig, verschijnen er blaren in het perineale gebied. Na verloop van tijd gaan ze open en veranderen in pijnlijke zweren. Bijkomende symptomen zijn branderig gevoel, jeuk, blozen. Bij een ernstig pathologisch proces stijgt de lichaamstemperatuur,
 • Als de huid van de fallus komt, kan de oorzaak worden bedekt met een schimmelinfectie - genitale candidiasis. Mannen klagen over zwelling en hyperemie van het hoofd, jeuk en branderig gevoel. Er zijn lozingen die een onaangename geur hebben,
 • De huid op de penis en het scrotum kan opdrogen als gevolg van een allergische reactie. De reactie van het lichaam op het gebruik van cosmetica is bijvoorbeeld een douchegel, een middel voor intieme hygiëne of een condoom, een glijmiddel voor seks. Ook allergie wordt veroorzaakt door ondergoed gemaakt van synthetische materialen. Om de symptomen te verminderen, is het voldoende om contact met het allergeen uit te sluiten,
 • Seksueel overdraagbare aandoeningen. Syfilis kan worden onderscheiden van een uitgebreide groep ziekten, wat leidt tot intensieve exfoliatie van de huid in de liesstreek van mannen. Het pathologische proces wordt gekenmerkt door remissies en terugvallen, kan jaren duren,
 • Tekort aan vitamines en mineralen. Vitaminetekort beïnvloedt de conditie van de huid, inclusief de lieszone. Als de huid op het hoofd en de voorhuid schilferig is, kunnen we uitgaan van een tekort aan vitamine A, B en E.

Het is de moeite waard om te weten: diabetes mellitus is een ernstige chronische ziekte die leidt tot verstoring van koolhydraten en metabole processen in het lichaam. Het perineale gebied wordt bijzonder gevoelig: de huid pelt af, pelt af, barst, er is een brandend gevoel en constante jeuk.

De meest onschadelijke oorzaak van het afpellen van de penis is niet-naleving van hygiëne.

Het gebrek aan hygiëneprocedures creëert een gunstige omgeving voor infecties en de verspreiding van pathogene micro-organismen, wat zich uit in verschillende klinische symptomen.

De provocerende factor kan zijn het dragen van ondergoed gemaakt van synthetische materialen of kleding gemaakt van grof weefsel, waardoor het intieme gebied werd gewreven.

Behandeling voor het pellen van de huid op de penis

Wanneer de huid schilferig is op het scrotum, zijn de redenen anders. Op basis van de etiologische factor schrijft de arts het vereiste therapeutische verloop voor. Tijdens de behandeling is het noodzakelijk om de hygiënevoorschriften zorgvuldig na te leven en zich te houden aan alle aanbevelingen van de arts.

Afhankelijk van de pathogenese wordt passende therapie voorgeschreven:

 • Als de huid op de penis schilfert als gevolg van balanoposthitis, worden lokale remedies in de vorm van zalven en crèmes aanbevolen. Ze helpen het ontstekingsproces te stoppen, roodheid te verlichten, te hydrateren, de huid te verzachten,
 • Als er een schimmelinfectie is, is antischimmeltherapie vereist. Ze kunnen tabletten of actuele middelen voorschrijven. Meestal worden ze gecombineerd, wat de effectiviteit van de therapie verbetert. Bovendien worden immunostimulantia of immunomodulatoren voorgeschreven om de immuniteit te versterken om infecties in het lichaam te bestrijden,
 • Bij het vaststellen van een allergische reactie worden antihistaminica aanbevolen. Ze genezen de ziekte niet, maar verlichten met succes alarmerende symptomen.Om van peeling en barsten van de huid af te komen, is het noodzakelijk om het allergeen te elimineren. Het is geïnstalleerd met speciale tests,
 • Seksueel overdraagbare aandoeningen worden behandeld met krachtige antibiotica. Het verloop van de behandeling wordt individueel samengesteld, omdat het te wijten is aan een specifieke ziekteverwekker in het lichaam,
 • Virale pathologieën vereisen antivirale behandeling.

Als de oorzaak een schending is van de verteerbaarheid van suiker in het bloed (diabetes mellitus), wordt een hele reeks maatregelen uitgevoerd.

Medicamenteuze behandeling omvat de compensatie van de ziekte - het verlagen en handhaven van glucose op het vereiste niveau. Neem medicijnen die gericht zijn op het verminderen van suiker, volg een dieet.

Als symptomatische middelen worden zalven en crèmes voorgeschreven die bijdragen aan de genezing van de huid.

Ongeacht de oorzaak van peeling worden antiseptische middelen voor topische toediening voorgeschreven. Ze voorkomen de voortgang van het pathologische proces, dragen bij aan de snelle genezing. Dit is een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, furatsilina.

Folk methoden

Wanneer de huid op het hoofd is bedekt, is het gebruik van alternatieve medicijnen toegestaan ​​als een aanvullende behandelingsmethode. Het gebruik ervan is raadzaam als de patiënt 100% zeker is van de afwezigheid van een allergische reactie op de componenten van de recepten.

Tip: tegen de achtergrond van intense peeling en extreme droogte, wordt het aanbevolen om fir olie te gebruiken. Het hydrateert de huid, heeft een antiseptisch effect, versnelt de regeneratie van scheuren. Voor gebruik worden hygiëneprocedures uitgevoerd. Olie wordt tweemaal per dag op het getroffen gebied aangebracht.

Alternatieve therapierecepten:

 1. De combinatie van frisdrank en jodium. Meng 50 ml warme vloeistof met een eetlepel soda en een kleine hoeveelheid jodium (letterlijk een paar druppels) om de huid te behandelen. Meng alle ingrediënten. Behandel het getroffen gebied twee keer per dag.
 2. De combinatie van bijenwas en alcohol. Voeg in 20 ml medische alcohol een paar eetlepels water en een kleine hoeveelheid bijenwas toe. Dring een week aan. Smeer de penis twee keer per dag. Het wordt niet aanbevolen om op het hoofd aan te brengen. Dit recept wordt gebruikt bij het schillen van de huid op de romp en het scrotum.

Op basis van sint-janskruid, weegbree, duizendblad, kunt u antiseptische baden voor de penis bereiden. Voeg in 700 ml water een paar eetlepels van het component- of medicijnmengsel toe en laat 20 minuten staan. Dompel het voortplantingsorgaan in een warme bouillon. De duur van de procedure is 20 minuten. Veeg na de manipulatie de penis droog en pas het door de arts aanbevolen geld toe.

De oorzaak van peeling zijn verschillende ziekten. Als profylaxe is het noodzakelijk om ondergoed te dragen dat is gemaakt van natuurlijke weefsels, promiscue seksuele relaties te verlaten, rationeel te eten, preventief onderzoek door een uroloog te ondergaan - 1-2 keer per jaar ...

Waarom schilferige, jeukende en schilferende huid op de penis

Zo'n onaangenaam symptoom zoals het afpellen van de huid op de voorhuid en de kop van de penis kan een uiting zijn van veel ziekten. Vaak verschijnen naast deze manifestaties ook jeuk en roodheid van de huid op de geslachtsorganen. Soms is dit een gevolg van verkeerde hygiëne of het gebruik van ondergoed van lage kwaliteit. Wanneer de eerste symptomen verschijnen, is het beter om een ​​arts te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose.

Oorzaken van het probleem

De huid op de penis kan om verschillende redenen afschilferen. Predisponerende factoren zijn promiscue geslachtsgemeenschap en ongepaste intieme hygiëne.

De huid op de geslachtsdelen is erg delicaat, dus elk agressief effect erop kan ertoe leiden dat de huid droog wordt en jeukt.

Als gevolg hiervan exfoliëren witte verhoornde deeltjes op de penis bedekt met zacht en elastisch epitheel, dat afbladdert.

Dit gebeurt ofwel in afzonderlijke gebieden, of op het gehele oppervlak van het geslachtsorgaan. De huid begint te drogen en af ​​te pellen vanwege de ophoping van urine, de afscheiding van de talgklieren, smegma en sperma. Bij gebrek aan tijdige hygiëneprocedures beginnen bacteriën zich te vermenigvuldigen. Peeling kan permanent of tijdelijk zijn. Voorzichtigheid is geboden in de volgende gevallen:

 • aanhoudende droogheid van de huid,
 • het verschijnen van scheuren in de penis,
 • ongemak duurt meer dan 3-4 dagen,
 • jeuk verschijnt.

Een gebrek aan vitamines kan ook peeling veroorzaken. Als de reden hiervoor is, is het voldoende om het dieet in evenwicht te houden, elke dag groenten en groen te eten, en na een tijdje zullen de symptomen verdwijnen.

Schilferig lid ook vanwege seksueel overdraagbare aandoeningen. Dit geldt met name voor liefhebbers van gratis verbindingen.

Het gebeurt dat de oorzaak van het ongemak spruw wordt. Vanwege het uiterlijk en de verspreiding van Candida-schimmels worden de volgende symptomen waargenomen:

 • de huid op de penis schilfert, kraakt en jeukt,
 • de kop van de penis zwelt op
 • er verschijnt een witte coating, soms in de vorm van vlokken.

Spruw gaat gepaard met afscheiding met een onaangename geur, erectiestoornissen en pijn tijdens geslachtsgemeenschap. Seksueel overdraagbare aandoening.

Er zijn andere mogelijke redenen om de huid op de penis af te schilferen. Dit kunnen verschillende dermatologische aandoeningen zijn.

Peeling huidziekten

De volgende huidziekten leiden meestal tot peeling en jeuk:

 1. Allergische dermatitis. Het kan optreden als gevolg van onjuist gekozen middelen voor intieme hygiëne. Soms is de reactie het gevolg van het gebruik van condooms of glijmiddelen. Gewoonlijk houdt de huid op te scheuren wanneer het irriterende of allergeen wordt geëlimineerd. Het kan worden bepaald door de uitsluitingsmethode.
 2. Balanitis. Dit is een ontsteking van de kop van de penis. De ziekte verschijnt als gevolg van onjuiste hygiëne of de ontwikkeling van een schimmelinfectie. Tegen de achtergrond van de ontwikkeling van het proces begint de kop van de penis af te pellen.
 3. Phimosis. Met deze pathologie is er een schending van de ontvoering van de voorhuid uit de kop van de penis, waardoor het erg moeilijk is om hygiënische procedures op een kwaliteitsvolle manier uit te voeren.
 4. Psoriasis. Het kan zowel de huid op het lichaam als de geslachtsorganen beïnvloeden. Bubbels worden waargenomen op het hoofd, rode vlekken met duidelijke grenzen verschijnen op het geslachtsorgaan zelf. Bubbels barsten na verloop van tijd, barsten en trekken af. Meestal wordt pathologie waargenomen in de winter.
 5. Genitale herpes. Het lijkt bijna op psoriasis. Op het orgel is er een verspreiding van kleine pijnlijke zweren, die, wanneer ze worden verwaarloosd, kunnen degenereren tot candylomen.

Traditionele geneeswijzen

Thuis kunt u ook proberen de aandoening te verlichten met behulp van folkmethoden.

Wat kan er gedaan worden?

 • verzamel een vol bad met warm water en los er twee eetlepels soda in op,
 • bereid een oplossing voor plaatselijke toediening van 50 ml warm water en 1 theelepel daarin verdunde soda, breng het mengsel op een wattenschijfje aan en breng aan op het getroffen gebied,
 • peeling wordt ook behandeld met dennenolie, die op het vlies wordt aangebracht en op de schilferige gebieden wordt aangebracht.

Waarom trekt de huid op de penis af?

Peeling van de huid op de penis is vaak het gevolg van wrijven of een allergische reactie. Dit probleem kan echter ook optreden tegen de achtergrond van infectieuze en andere huidziekten.

Bij sommige mensen pelt de huid af zonder bijkomende symptomen, bij andere ontwikkelen jeuk, roodheid en een branderig gevoel.

In de regel vormt het afschilferen van de huid op de penis geen ernstige bedreiging voor de gezondheid en reageert het goed op de behandeling thuis. In sommige gevallen hebben mensen echter actuele of orale medicatie nodig om de medische aandoeningen die aan het probleem ten grondslag liggen te elimineren.

In het huidige artikel zullen we de meest voorkomende oorzaken van het afpellen van de huid van de penis bespreken, evenals de beschikbare methoden voor traditionele en thuisbehandeling.

Wrijven

De oorzaken van het afpellen van de huid op de penis kunnen infecties, wrijving, allergische reacties en eczeem zijn

Irritatie door constante wrijving kan peeling, peeling van de huid en een verhoogde gevoeligheid van het getroffen gebied en pijn veroorzaken.

Veelvoorkomende oorzaken van wrijving in het genitale gebied zijn onder meer:

 • contact met strakke kleding of ondergoed,
 • masturbatie zonder voldoende smering,
 • seks zonder voldoende smering.

Tijdens seksuele activiteit met penetratie of masturbatie kan de wrijvingskracht worden verminderd met behulp van speciale smeermiddelen. Loszittende kleding gemaakt van stoffen die een goede luchtdoorlatendheid mogelijk maken, vermindert ook de kans op overmatige wrijving en daaropvolgende vervelling van de huid.

Allergische reactie

Contactdermatitis is een huidreactie op allergenen of irriterende stoffen die elk deel van het lichaam kunnen aantasten, inclusief de penis.

Symptomen van contactdermatitis zijn onder meer:

 • peeling en barsten van de huid,
 • pijn en irritatie
 • jeuk,
 • zwelling,
 • droogheid,
 • blaren.

Veelvoorkomende oorzaken van contactdermatitis zijn onder meer:

 • gebruik van latex condooms als u allergisch bent voor latex,
 • chemicaliën die zepen en douchegels vormen,
 • waspoeders.

Schimmelinfecties

Candidiasis of genitale spruw is een veel voorkomende schimmelinfectie die zowel bij vrouwen als bij mannen kan voorkomen.

Bij mannen kan spruw zich ontwikkelen op de eikel en op de voorhuid.

Symptomen van spruw zijn onder meer het afpellen van de huid, evenals:

 • jeuk,
 • irritatie,
 • klonterige afscheiding onder de voorhuid,
 • pijn tijdens het plassen
 • pijn tijdens seksuele penetratie,
 • roodheid,
 • zwelling.

Candidiasis kan zich vaker ontwikkelen bij mensen die antibiotica of steroïde medicijnen gebruiken. Mensen met een verzwakt immuunsysteem of diabetes worden ook geassocieerd met een verhoogd risico op spruw.

Technisch gezien zijn gistinfecties geen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's), maar ze kunnen tijdens seksuele activiteit tussen mensen worden overgedragen.

Atopische dermatitis

Atopische dermatitis is de meest voorkomende vorm van eczeem die tientallen miljoenen mensen over de hele wereld treft.

Meestal ontwikkelt zich atopische dermatitis op de handen, gezicht en ellebooggewrichten, maar het kan andere delen van het lichaam beïnvloeden, inclusief de penis.

Symptomen van atopische dermatitis zijn onder meer:

 • droogheid, barsten en vervelling van de huid,
 • jeuk,
 • rode of bruine vlekken op de huid,
 • kleine uitsteeksels op de huid die vloeistof en korst uitstralen.

Symptomen van atopische dermatitis kunnen optreden en verdwijnen.

Mensen met deze aandoening kunnen ook astma of seizoensgebonden allergieën hebben.

Syphilis

Syfilis is een andere seksueel overdraagbare aandoening. Volgens experts van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention treft syfilis wereldwijd honderden honderdduizenden mensen.

Deze aandoening begint zich meestal te manifesteren als pijnloze zweren, die ook chancres worden genoemd. Dergelijke laesies komen voor op plaatsen waar de infectie het lichaam is binnengekomen. Als chancres de penis aantasten, kunnen ze de huid in dit deel van het lichaam afschilferen.

Meestal genezen chancres binnen 3-6 weken, maar een paar weken daarna treden huiduitslag op. Ze kunnen zich op het lichaam ontwikkelen en zich vervolgens door het lichaam verspreiden. Andere symptomen van syfilis zijn onder meer:

 • spierpijn
 • koorts,
 • genitale zweren
 • haaruitval
 • orale zweren
 • keelpijn.

Met syfilis moeten mensen zo snel mogelijk medische hulp zoeken, omdat deze ziekte in de vroege stadia volledig kan worden genezen. Het moet duidelijk zijn dat geavanceerde syfilis ernstige schade aan organen kan veroorzaken.

Peeling op een lid

Een huid pellen op de penis kan een man gemakkelijk bang maken. De meest voorkomende oorzaak is echter een allergische reactie of ongepaste hygiëneproducten. In dit geval moet u voorzichtig blijven, omdat afpellen op een SOA kan wijzen.

Balanitis

Balanitis is een ontsteking van de eikel en de voorhuid. Deze medische aandoening ontwikkelt zich vaak bij mannen met onbesneden voorhuid.

Symptomen van balanitis zijn onder meer:

 • ulceratieve ontsteking
 • afschilfering van de huid op de eikel,
 • slechte geur in het intieme gebied,
 • pijn,
 • jeuk,
 • roodheid,
 • zwelling,
 • pijnlijk plassen
 • ophoping van vocht in het getroffen gebied.

Veel medische aandoeningen, evenals andere factoren, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van balanitis. Deze omvatten het volgende:

 • slechte hygiëne
 • allergieën,
 • lichaamsreacties op medicijnen
 • bacteriële, virale of schimmelinfecties,
 • sommige huidziekten, zoals psoriasis en seborrheic dermatitis,
 • reactieve artritis, die ontstekingen van de ogen en gewrichten kan veroorzaken,
 • De ziekte van Bowen (een vroege vorm van huidkanker).

Genitale psoriasis

Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte die peeling, roodheid en jeuk en pijn veroorzaakt. Deze ziekte kan elk deel van het lichaam aantasten. Als het de intieme zone beïnvloedt, wordt het in dit geval genitale psoriasis genoemd.

De National Psoriasis Foundation van de Verenigde Staten schat dat tussen 30 en 65% van de mensen met deze aandoening ooit genitale symptomen zullen ervaren.

Symptomen van psoriasis omvatten ook het volgende:

 • droogheid en barsten van de huid,
 • zwelling en stijfheid van de gewrichten,
 • verdikte geribbelde nagels.

Thuisbehandelingsmethoden

In sommige gevallen, met thuisbehandelingen, kunnen mensen met succes de symptomen van chronische ziekten zoals psoriasis en eczeem beheersen. Om dit doel te bereiken, kunt u met name de volgende aanbevelingen gebruiken:

 • onderhoud een goede hygiëne en houd je penis droog en schoon,
 • gebruik alleen natuurlijke hypoallergene zepen en waspoeders,
 • gebruik speciale glijmiddelen tijdens seks en masturbatie,
 • als u allergisch bent voor latex, gebruik dan polyurethaancondooms in plaats van latex,
 • vermijd contact met huidirriterende middelen, zoals geparfumeerde producten,
 • om verzachtende crèmes of natuurlijke oliën, zoals kokosolie, op de droge huid te hydrateren,
 • draag los katoenen ondergoed en kleding,
 • vermijd het delen van handdoeken of beddengoed, omdat dit het risico op infecties verhoogt,
 • veilige seks beoefenen om UTI- en gistinfecties te voorkomen,
 • Overweeg om je voorhuid te besnijden als je regelmatig balanitis hebt.

Medische behandeling

Traditionele medische behandeling voor een droge en schilferige huid op de penis is afhankelijk van de oorzaak van het probleem.

Soms passeren schimmelinfecties zonder therapie, maar in sommige gevallen moeten mensen specifieke medicijnen nemen. De moderne farmaceutische markt biedt zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven antischimmelmiddelen voor de behandeling van schimmelinfecties en bepaalde soorten balanitis.

Als een persoon een soa vermoedt, moet hij onmiddellijk een arts raadplegen om complicaties te voorkomen en het risico op overdracht van infecties op anderen te verminderen. Bij dergelijke ziekten zal de arts een therapeutische strategie kiezen op basis van het stadium van infectie en de ernst van de symptomen.

Wanneer moet ik naar een dokter?

Als het afpellen van de huid op de penis enkele dagen niet verdwijnt en niet reageert op behandelingsmethoden thuis, dan moeten mannen in deze situatie een arts raadplegen voor diagnose en daaropvolgende behandeling.

Een arts moet onmiddellijk worden geraadpleegd als, naast het vervellen van de huid, de volgende symptomen optreden:

 • afscheiding uit de eikel,
 • pijnlijk plassen
 • ernstige pijn of pijn die geleidelijk intenser wordt.

Als u een soa vermoedt, moet u medische hulp zoeken, zelfs als de symptomen mild zijn, omdat dergelijke infecties op andere mensen kunnen worden overgedragen of in de toekomst complicaties kunnen veroorzaken.

Prospects

Het afpellen van de huid op de penis duidt niet altijd op ernstige gezondheidsproblemen. Heel vaak treedt dit symptoom op tegen een achtergrond van allergieën, schimmelinfecties of huidziekten zoals eczeem.

Exfoliërende huid kan echter een indicatie zijn van seksueel overdraagbare aandoeningen die de hulp van artsen vereisen.

In de meeste gevallen kan de oorzaak van het vervellen van de huid worden weggenomen met behulp van thuisbehandelingsmethoden of medicijnen.

Droge huid op de penis en schilferig: oorzaken en hoe te behandelen

De huid op de penis barst bij veel mannen. Waarom gebeurt dit - dit probleem baart veel leden van het sterkere geslacht, omdat schilferige, schrale, afbladderende huid op de penis een vrij algemeen verschijnsel is. Om welke redenen schilfert de huid in het genitale gebied en hoe dit probleem snel en effectief aan te pakken?

Bekijk de video: Vlog: Kan visolie helpen tegen acne, rosacea, eczeem of een droge huid? (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter