Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Wat is de naam van de mannelijke kapper en zijn habitat

Modetrends op het gebied van schoonheid en persoonlijke verzorging. Wat is de naam van de herenkapper, wat zijn de "trucs" van het bezoeken van een dergelijke instelling en welke exclusieve diensten worden op dergelijke plaatsen geboden. Wat is de naam van de salon waar baarden worden gesneden en hoeveel het kost. Is het waar dat homo's daar werken? Hoeveel beter zal het werk worden gedaan, in tegenstelling tot de "klassieke" kapper? Eerste dingen eerst.

Laten we beginnen met de hoofdvraag, wat noemt een herenkapper? Barbershop (kapperszaak). Letterlijk vertaald als een kapper, anders - een kapper. In de grap worden dergelijke instellingen vaak een kapper voor een baard genoemd, omdat de geavanceerde service van de kapperszaak een prachtig ontwerp is, een baard en snor knippen.

Barbershop VS klassieke kapper

Het verschil tussen een kapperszaak en een klassieke kapper is natuurlijk enorm.

1. In tegenstelling tot een schoonheidssalon accepteert barbershop alleen mannelijke klanten. Dergelijke beperkingen "spelen in de handen" van toekomstige bezoekers. Smalle specialisatie is waarschijnlijker dat de meester een professional op dit gebied is.

2. Trouwens, alle kapperswerknemers zijn ook mannen. Het is uiterst zeldzaam dat een meisje aanwezig is in de rangen van het kappersteam.

Trouwens, een redelijke vraag rijst, wat is de naam van een kappersbaardkapper? Zo'n werknemer draagt ​​de trotse naam - kapper. Uit uitdrukking - scheert zijn baard.

3. Barbershop is meer dan een kapper. Hier heerst een atmosfeer van starheid, duidelijkheid en gestroomlijnde bewegingen. Geen vrouwenverhalen, roddels, misbruik. Volledige onderdompeling in gentlemanly cultuur.

4. In tegenstelling tot de kapper heeft de kapperszaak in klassieke zin een iets andere lijst met diensten. De meeste voorstellen komen neer op het ontwerp van een baard, wat een onderscheidend kenmerk van de instelling is. Scheren met een scheermes, kunst knippen, camouflage (toning van grijs haar), vormgeven, vormgeven van de rand zijn uitsluitend diensten voor mannen.

Herenkapper, wie is het?

Een mannelijke kapper is een kapper, dit is wat een specialist met een smal profiel moet worden genoemd, die alleen in aanmerking komt voor kapsels en kapsels voor mannen. De kapper moet omgaan met elk verzoek van de bezoeker volgens modetrends en trends, evenals omgaan met klassieke en standaardtaken. Bovendien maakt een dergelijke kapper allerlei soorten kapsels voor een baard, bakkebaarden en snor.

De traditionele kapper moet voldoen aan de standaardlijst van diensten:

 • gezichtshaar knippen,
 • haar knippen op het hoofd,
 • baard correctie
 • overleg over de keuze van kapsels en baardvormen, snor,
 • camouflage grijs haar,
 • haarkleuring op het hoofd en de baard,
 • correctie van slapen en wenkbrauwen,
 • verwijderen van overtollig gezichtshaar met behulp van verschillende cosmetische technologieën,
 • epidermis gezichtsverzorging
 • manicure.

Dienovereenkomstig wordt de herenkapper een kapperszaak genoemd. Alleen het sterkere geslacht kan een dergelijke instelling bijwonen, en de specialisten zijn verplicht om geavanceerde trainingen en trainingen te volgen om nieuwe trends voor kapsels en kapsels volgens trends aan te kunnen. Een mode voor een dikke brutale baard vereist vaardigheden en kennis over het verzorgen van gezichtshaar.

Hoe heet een mannelijke kapper - die in een kapperszaak werkt

De kappersmedewerker draagt ​​ook een trotse, "trendy" naam - kapper. De naam bestaat logischerwijs uit twee woorden: een baard en een scheerbeurt. Vaker wordt een mannelijke kapper een kapper of een kapper genoemd.

In de samenleving is er een mening dat alle kappers mannen zijn die homo zijn. Ja, zoals in alle beroepen zijn er in de kapperszaak mensen die 'niet-traditie' ondersteunen. Dit betekent echter helemaal niet dat de regel zonder uitzondering op iedereen van toepassing is.

Mannelijke en vrouwelijke meester, wat is het verschil?

Het belangrijkste verschil tussen een mannelijke kapper en een vrouwelijke meester is in geslacht. Dat wil zeggen, de kapper moet alleen omgaan met herenkapsels, bovendien is de kapper bezig met het modelleren, corrigeren, knippen en scheren van de baard en snor. De vrouwelijke kapper houdt zich uitsluitend bezig met vrouwelijke krullen, hoewel veel salons universele kappers ter beschikking hebben.

Kappersdiensten kosten iets meer vanwege de speciale kwalificaties en het kennisniveau van een dergelijke specialist. Bovendien behandelt een gewone kapper uitsluitend het haar van de klant op het hoofd, terwijl de kapper de vorm van de wenkbrauwen aanpast en de vorm van de baard en snor perfectioneert.

Hoeveel kost een kapper?

Afhankelijk van de regio en kwalificaties van werknemers, is de gemiddelde prijs voor een herenkapsel 20-30% hoger dan in vergelijkbare dameskappers. Bijvoorbeeld, de gemiddelde kosten van het kapsel van een man in een kapperszaak in Moskou kosten je 1500 roebel en baarden 1.000-1200 roebel.

Vergeet niet dat de procedures een volledig scala van "genoegens" omvatten - de voorbereidende fase, volledige huidverzorging, laatste procedures. Het is vermeldenswaard dat kapperszaken alleen in grote steden 'wortel schoten'. In kleine dorpen worden herenkappers niet als geslacht herkend, hun bezoek is vernederend. Bewoners van dergelijke gebieden kennen de naam van de baardsalon niet eens. Metroseksueel en zorgvuldige persoonlijke verzorging - wordt gelijkgesteld met homoseksualiteit.

Hoe een goede kapper te vinden?

Kapper herenkapper vandaag is een zeldzame specialist, ver van elke stad vind je een kapperszaak met gekwalificeerde ambachtslieden. Dienovereenkomstig vragen veel mannen zich af waar ze een kapperszaak kunnen vinden, waarin een goede mannelijke kapper met goede vaardigheden en ervaring zal zijn. Zo'n herenclub voor mannen die een onberispelijke uitstraling waarderen, een kapper in het verleden.

De meest geavanceerde kapperszaken zijn te vinden in Moskou, en de modernste en meest ontwikkelde salons hebben al bijgedragen aan de opening van dergelijke vestigingen in de regio's van het land. Deskundigen keuren kapperszaken Firma goed, die in Rusland meer dan 3 dozijn tellen. Een andere waardige salon voor mannen is Frant, 'met verschillende vestigingen in het land. Het is vermeldenswaard de kappers van OldBoy, die afkomstig zijn uit de staten. En bij de Black Ice Salon bieden meisjes kappersdiensten aan.

Het verschil tussen een stylist en een kapper?

Je moet begrijpen dat de mannelijke kapper en kapper twee verschillende specialisten zijn. Het is gebruikelijk om stylisten-theoretici te bellen, ze zijn gekwalificeerd om het externe beeld en de stijl van een man te selecteren en ook het ontwerp van kapsels en kapsels te ontwikkelen volgens de vorm van het gezicht van de man en zijn uiterlijke kenmerken. Kappers zijn meer waarschijnlijke praktijken, ze belichamen de ideeën en ontwerpen van ontwerpers in realiteit.

Kappersdiensten kosten vele malen meer dan een gewone kapper. Bovendien heeft niet elke salon zo'n specialist. En als de kapper zich uitsluitend moet kwalificeren voor kapsels, kapsels, kapsels en het werken met een mannenbaard, snor en wenkbrauwen, kan de stylist kleding, schoenen, allerlei accessoires voor het kapsel kiezen. Dienovereenkomstig kunnen we concluderen dat de stylist een specialist met een breed profiel is, in tegenstelling tot kappers en kappers.

Conclusie

Tegenwoordig staat de kapperscultuur in Rusland in de kinderschoenen, hoewel in het buitenland de gewoonte van de man om zijn haar op zijn hoofd en gezicht te verzorgen als onderdeel van een kapperszaak een echte modetrend is geworden. Ondanks het lage bewustzijn van de bevolking, openen nieuwe salons met een breed scala aan diensten voortdurend in verschillende delen van het land. Het kiezen van een goede meester is alleen mogelijk door vallen en opstaan, omdat alle mannen verschillende verzoeken en behoeften hebben. Voor een man is een kapper niet alleen een kapper, het is ook een psycholoog en zelfs een goede vriend, dus meestal vertegenwoordigers van het sterkere sekswerk als kapper.

Wat is de naam van een herenkapper?

Deze bijgewerkte, relevante en trendy plaatsen worden kapperszaken genoemd. Ze hebben een mannelijke sfeer en diensten zijn alleen beschikbaar voor vertegenwoordigers van de sterkere helft.

Brutaal ontwerp, thematische gesprekken, whisky in plaats van thee geven de kapperszaak een speciale stijl. Hier kun je een sigaar roken en een pauze nemen van vrouwelijk twitteren. In een "heren" kapsalon worden baarden meestal getrimd met een gevaarlijk scheerapparaat, dat de perfecte vorm en vorm creëert, peper en een vleugje adrenaline aan het proces zelf toevoegt.

De populariteit van kapperszaken

Hoe brutaler macho met overvloedig gezichtshaar op straat verschijnt, hoe vaker de vraag klinkt: hoe noemt iemand die zijn baard snijdt, waardoor het een stijlvolle en verzorgde look krijgt? Een kapper voor een baard wordt anders genoemd - het kan een kapper, kapper of kapper worden genoemd, hoewel zijn diensten hier niet dramatisch van veranderen. Maar de laatste optie wordt nu vaker gebruikt dan andere - het komt van het Latijnse woord kapper, dat wil zeggen een baard. Vandaar de naam van herenkapsalons - kapperszaken, waarin de belangstelling elke dag groeit.

Wat veroorzaakte zo'n populariteit van dergelijke instellingen en de vraag naar gekwalificeerde meesters in het snijden van baarden en snorren? Ten eerste, de kwaliteit en de aard van de geleverde diensten. Kapper, die in een salon op hoog niveau werkt, is niet alleen een man die baarden snijdt. Masters worden zorgvuldig geselecteerd, monitoren hun vermogen om te werken en onderhouden een gesprek met bezoekers, bieden een mogelijkheid om hun vaardigheden te verbeteren, nemen deel aan veldevenementen, wedstrijden en masterclasses. De taak van de kapper is om een ​​nieuw beeld van een man te creëren, uniek en met nadruk op zijn individualiteit. Ze richten zich op het type gezicht en haarstructuur van de klant en kiezen een stijl die hem persoonlijk past.

Maar een bezoek aan een kapperszaak is niet alleen hoogwaardige zorg en het knippen van een baard en snor. Herenkappers zijn al lang veranderd in een soort interesseclubs, met een unieke sfeer die helpt om te ontspannen en te kalmeren. Helaas missen schoonheidssalons met aangrenzende vrouwelijke en mannelijke kamers dit voordeel. Daarom wordt het bezoeken van een kapperszaak voor mannen een prettige traditie - hier kun je je in je eigen wereld duiken, je favoriete onderwerpen bespreken en ontsnappen aan routine en problemen. Eigenaren van salons besparen niet op een fatsoenlijk interieurontwerp - overal brutaliteit, een combinatie van retrostijl met moderne elementen die de innerlijke wereld van mannen weerspiegelen, is zichtbaar. Naast het verzorgen van een snor en baard, kunnen bezoekers tijd doorbrengen in een aangenaam gesprek, genieten van hun favoriete drankjes en entertainment - videogames, strips of biljart.

Het is niet verwonderlijk dat veel bebaarde mannen, eenmaal toevertrouwd aan een ervaren kappersmeester, stamgasten worden in dergelijke vestigingen, zonder enige twijfel hun voorkeur te geven boven gewone kapsalons.

Herenkapper versus klassieke kapper

Om weelderige vegetatie op je gezicht te krijgen, besluit je om de mode bij te houden - dit is slechts de eerste stap naar een nieuwe stijl. Vervolgens moet u veel vragen oplossen: wat is de naam van een baardspecialist, welke diensten biedt hij en waar werkt hij - in een gewone kapper, schoonheidssalon of speciale instellingen die exclusief voor mannen zijn ontworpen?

In tegenstelling tot de klassieke salon van de herenkapper, gebruiken alleen vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid het, en alleen mannelijke meesters werken erin. Dit is een duidelijk pluspunt voor kapperszaken - ongeacht hoe mooi mooie dames zijn, soms moet je gewoon even een pauze van ze nemen. De prijzen voor de diensten van baardknipmeesters in salons op hoog niveau zijn 1,5-2 keer hoger dan in een gewone kapper, maar tegelijkertijd groeit de populariteit van kapperszaken elk jaar, zelfs bij mannen die niet gewend zijn geld te verspillen. Waarschijnlijk is het hele punt hoe unieke diensten zij bezoekers bieden.

Het maximale dat een bebaarde man in een traditionele kapper mag verwachten, is door het haar te gaan met een scheermes of een tondeuse. Ja, het wordt soepeler, maar niets meer. Voor diensten op hoog niveau hebben meesters die in klassieke schoonheidssalons werken eenvoudigweg geen kwalificaties.

Bij kappers zijn de dingen anders. Ze korten niet alleen de haren op de wangen en kin in - de meester die zijn baard snijdt, selecteert een nieuw beeld voor de cliënt, stijlvol en aantrekkelijk in de ogen van het andere geslacht. Barber maakt een man niet alleen baard, maar creëert een individueel beeld voor hem, gericht op aantrekkelijke gelaatstrekken. Zijn taken omvatten bovendien het raadplegen van de cliënt over moderne middelen om voor een baard en snor te zorgen - een ervaren kapper zal niet alleen het gezichtshaar veredelen, maar ook leren hoe het haar sterker, dikker te maken en te laten glanzen.

En nog een ding: wat is de naam van de herenkapper, waar u niet alleen kunt proberen, maar ook professionele cosmetica voor haar- en huidverzorging kunt kopen? Natuurlijk, kapperszaak. Klassieke salons bieden klanten dergelijke diensten zelden aan, waardoor ze tijd moeten besteden aan het zoeken naar de juiste fondsen in speciale winkels. Trouwens, sommige kapperszaken gingen zelfs nog verder en boden klanten stijlvolle accessoires en zelfs trendy kleding om een ​​nieuw imago te benadrukken.

Beroepsfuncties

Het beroep in kwestie is lang geleden ontstaan. Er wordt aangenomen dat de eerste kappers in het oosten werkten. Ze, net als moderne specialisten, zorgden niet alleen voor het creëren van een net kapsel, maar ook dat het overeenkwam met de vorm van het gezicht van de klant. In die tijd werden kappers beschouwd als werknemers op het gebied van kunst.

Tegenwoordig wordt een speciale plaats tussen alle kappers ingenomen door de mannelijke meester. Het werk van deze specialist is het verzorgen van het haar van de mannelijke helft van de mensheid: kapsel, styling, restauratie, etc. Bovendien, als eerder werd aangenomen dat de zorg voor hun uiterlijk ongebruikelijk was voor mannen, besteden ze nu meer aandacht aan de conditie van hun haar.

We kunnen dus concluderen dat de mannelijke kapper een onmisbare werknemer is van de moderne schoonheidsindustrie. Dergelijke specialisten kunnen werken in gewone kapsalons, premium schoonheidssalons, kapperszaken, enz.

Hoe een professional in uw vakgebied te kiezen

De meeste kappersklanten zijn mannen van 25 tot 40 jaar oud, die ernaar streven om de tijd bij te houden en zich niet schamen om voor zichzelf te zorgen. En in de afgelopen jaren hebben vertegenwoordigers van de oudere generatie geen haast meer om hun haar te vertrouwen op een vrouwelijke kapper uit een salon in de buurt van het huis. Zij zijn het die de vragen stellen: wie snijdt de baarden, wat is de naam van dit beroep en waar vindt u een ervaren meester in het creëren van kapsels en zorg voor borstelharen, waarvan de kwalificaties zich geen zorgen hoeven te maken?

Specialisten die in kapperszaken werken, volgen zorgvuldig nieuwe modetrends en trends op. Voor hen is het niet genoeg om een ​​of twee opties te leren voor een klassiek kapsel en styling. Dit is het belangrijkste onderscheidende kenmerk van professionele kappers - een hoogwaardige specialist scheert niet alleen zijn baard, maar maakt er een kunstwerk van. Trouwens, het uiterlijk van de meester zelf zegt hier veel over - in gerenommeerde instellingen is het onwaarschijnlijk dat je een kapper ontmoet met verzorgd gezichtshaar.

Themaclubs met bebaarde mannen, actief in grote steden, zijn onlangs bijzonder populair geworden. Daarin voeren gelukkige eigenaars van gezichtsvegetatie gesprekken over interesses, houden feestjes en wisselen natuurlijk waardevolle ervaringen uit. Dus kunnen ze degenen adviseren die nog niet de ideale baardknipmeester hebben gevonden, de beste specialisten, wiens handen niet bang zullen zijn om te vertrouwen.

De vraag naar professionals op dit gebied groeit elke dag, terwijl respectabele kapperszaken die voor hun imago zorgen, geen meesters accepteren zonder de juiste opleiding en aanbevelingen. Daarom is het, om niet te worden vergist, beter om in dergelijke instellingen naar een echte professional te zoeken en de diensten van kappers zonder kwalificaties en geschikte ervaring te vermijden.

Wat is het verschil tussen kapperszaken en reguliere salons?

Barbershop (de naam komt van Barba - een baard) is een exclusief instituut voor mannen, waar ze zichzelf op orde kunnen brengen zonder opvattingen en gesprekken van vrouwen. De eerste lounges verschenen in de 18e eeuw in Amerika en Europa. Vervolgens werden de meesters verdeeld in twee gebieden: vrouwelijke kappers en degenen die diensten verleenden aan de sterke helft van de mensheid. Naast traditionele kapsels en styling van baarden en snorren, bood deze laatste eenvoudige medische manipulaties: bloedvergieten, tandextractie, banken.

Tegen het einde van de 19e eeuw verschenen kapperszaken bijna overal. Een baardmeester is een gerespecteerd persoon geworden, vertegenwoordigers van het beroep hebben vakbonden georganiseerd, kappersscholen geopend, met chemici en biologen begonnen te werken. Maar het veiligheidsscheermes dat door Gillette was uitgevonden, bracht een zware slag toe aan degenen die hun baard sneden - mannen begonnen zich op orde te brengen zonder het huis te verlaten. En de komst van elektrisch scheren, en vervolgens de populariteit van de hippiecultuur, leidde tot de geleidelijke vervaging van de populariteit van kapperszaken. De tweede wind in mannelijke kappers opende in de vroege jaren 2000. De jongens wilden niet langer genderonscherpte en unisex behouden - de baard en snor waren weer in de mode. Niet iedereen kent de naam van de man die zijn baarden snijdt in een kapperszaak en beschouwt hem ten onrechte als een kapper. In feite zijn dit kappers en we zullen bij dit nieuwe beroep stilstaan.

Geschiedenis van herensalons

Mannen wilden al in de 18e eeuw geen kapsel met vrouwen in dezelfde hal krijgen. Tijdens deze periode verschenen de eerste prototypes van moderne salons exclusief in Amerika voor de 'grote en sterke'. Het dienstenaanbod in de oude kapperszaken was indrukwekkend:

 • de meester sneed zijn haar, baard, snor,
 • genezen snijwonden en verwijderde tanden
 • deed de bloedafname procedure,
 • kan banken aan de klant leveren.

Salons begonnen uitsluitend vanaf het midden van de 19e eeuw kappersdiensten te verlenen. Tegelijkertijd verscheen het beroep van kapper. Er waren kappers in tsaristisch Rusland. In de toekomst verschenen speciale scholen voor het onderwijzen van werk met een gevaarlijk scheermes. De kappers werden vertrouwd als artsen.

Na de Eerste Wereldoorlog daalde de populariteit van salons voor mannen. En de verdere verschijning van een veiligheidsscheermes en een elektrisch scheerapparaat leidde tot het geplande uitsterven van instellingen zoals "kapper", toen mannen zich thuis gingen scheren.

De trend van uitsluitend mannelijke kappers herleefde pas in 2000.

Een beetje geschiedenis

In verschillende landen en tijdperken had de baard- en snormeester een andere naam: badmeester, kapper, kapper en saaie kunstenaar. Bij iedereen combineerde hij verschillende soorten activiteiten: degene die zijn baard scheert, een specialist in bloedvergieten, banken, een verzorger van een bad, etc. In het Russisch werden twee benamingen gebruikt - een kapper en een kapper. Ondanks de relevantie van het beroep, behoorden de dragers niet tot de elite van de samenleving. In het oude Rome en het oude Egypte waren baardmeesters uitsluitend slaven. In middeleeuws Europa deden straatartiesten dit, en in Rusland - alleen de menigte.

Wat is anders dan een gewone kapper?

De baardsalon (kapperszaak) verschilt in zoverre dat hier alleen mannen worden bediend. De nadruk ligt op een nette en stijlvolle vormgeving van gezichtshaar. De lijst met services bevat de volgende procedures:

 • scheren met een scheermes. Meesters werken een vaardigheid uit in een ballon: verzoet bewegingen en juiste druk zijn de voorwaarden dat het niet barst,
 • koninklijk scheren - een service voor echte fijnproevers. Met speciale cosmetica en hulpmiddelen kunt u uw huid langdurig glad houden,
 • klassiek kapsel met een schaar of een machine,
 • baby kapsels,

 • modelleren, vormgeven en kleuren van baarden, snorren.

Een baardkapper richt zich ook op andere schoonheidsbehandelingen. Een huishoudelijk baardkapsel wordt hier een doorn of stijlverandering genoemd. Hier camoufleert u professioneel grijs haar, schaduwhaar en zelfs gekleurde wenkbrauwen in toon. Ze zullen je vertellen hoe je je haar of kapsel goed kunt verzorgen.

Services en hun kosten

Mannen proberen een nieuw imago en zijn niet alleen geïnteresseerd in degenen die hun baard snijden en de naam van dit beroep, maar ook hoeveel dergelijke diensten zullen kosten. Zonder twijfel is het knippen van een snor en baard in een kapperszaak duurder dan het zelf te doen of in een traditionele kapper. Waarom bezoeken mannen dan liever elite-vestigingen, ook al moet je daarvoor betalen? Het antwoord is eenvoudig - het punt is het serviceniveau. Geen enkele klassieke salon biedt zijn klanten zo'n uitgebreide lijst van diensten die worden uitgevoerd door gekwalificeerde meesters als uitstekende kapperszaken.

De diensten van professionele kappers omvatten:

 1. kapsel. Mannen, nog niet klaar voor verandering, kunnen zich concentreren op een klassiek kapsel met een schaar of een machine en moedige experimentators - vertrouw op de mening van een professional en verander het gebruikelijke imago. Ze maken ook kapsels in kapperszaken - voor jonge mannen, als toekomstige eigenaren van gezichtshaar, is het de moeite waard om meteen aan de handen van professionals te wennen.
 2. Baard- en snorverzorging. Het omvat een kapsel, modellering, styling gezichtshaar en de selectie van cosmetica voor haar en huid.
 3. Haarverven en camouflage van grijs haar. In het eerste geval gaat het om het bijwerken of zelfs radicaal veranderen van het beeld, en de tweede optie is bedoeld voor degenen die bang zijn om hun haar te verven, maar nog niet klaar zijn om grijze haren te verdragen die in hun baarden en snorren zijn gekropen.
 4. het scheren. In elitaire kapperszaken wordt hiervoor een extreem gevaarlijk scheermes gebruikt - speciaal gereedschap en professionele cosmetica verwijderen stoppels perfect en laten de huid lang glad.

Trouwens, koninklijk scheren is een dienst die alleen wordt aangeboden in kapperszaken. De meesters in de herenhallen van traditionele kapsalons kennen de kunst van het werken met een gevaarlijk scheermes grotendeels niet, waardoor het mogelijk is om de baard en snor perfect te trimmen. Bovendien doen in de salons voor mannen manicures, pedicures, wenkbrauwvormcorrectie en gezichtsverzorgingsprocedures voor de definitieve voltooiing van het bijgewerkte beeld.

De kosten voor het knippen en verzorgen van een baard hangen af ​​van de populariteit van de salon, het uiterlijk van de kamer, de vaardigheden van de ambachtslieden en natuurlijk de regio. In Moskou hebt u ongeveer 1000 roebel nodig om het gezichtshaar op te ruimen, in St. Petersburg - 800-900 roebel, en een bezoek aan een kapperszaak in Tver kost bijvoorbeeld de helft minder. Gemiddeld vereisen een baard en snor elke 2-3 weken een knipbeurt, dus het is gemakkelijk om te berekenen welke uitgaven een man nodig heeft om een ​​nieuw imago te behouden.

Haircutting master: wat is de naam van zo'n specialist?

Nu is een specialist in baard en snor, ook wel kapper genoemd, een modieus en gewild beroep dat jongeren met plezier kiezen.

Het biedt kappersdiensten voor mannen en het belangrijkste verschil met een gewone kapper is het vermogen om niet alleen het haar op het hoofd te knippen, maar ook de baard, snor en bakkebaarden. Barber is een echte stijlexpert wiens klant krijgt wat geen kapper zal geven. Naast het ontmoeten van kappers, trekt barbershop mannen aan de gelegenheid om een ​​pauze te nemen van vrouwenclub, chatten met gelijkgestemde mensen, een sigaar roken en zelfs een glas goede whisky drinken (veel salons bieden vergelijkbare diensten).

De meest populaire kappersdiensten

Het aanbod in de salons is vrij uitgebreid:

 • kapsel voor mannen en jongens,
 • styling krullen
 • kapsel correctie
 • kapsel, baardstyling,
 • grijs haar camo
 • koninklijke scheerbeurt
 • manicure en pedicure voor jongens,
 • service voor het modelleren van wenkbrauwen.

De kosten van de service hangen af ​​van de locatie van de salon, het sterrendom van de meesters en van de complexiteit van de taak voor kappers.

Ongeacht de gekozen service, zullen klanten in een kapperszaak genieten van de sfeer van een echte herenclub: dure alcohol, sigaren en de afwezigheid van vrouwen onder bezoekers.

Een baardmeester, ook wel een kapper genoemd, bezit een groot aantal kniptechnieken en kan veel ideeën bieden voor het creëren van een chique look. Ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van 'bebaarde' mode, maar tegelijkertijd beschikken ze ook over klassieke technieken.

Werken met een baard, wenkbrauwen en haar vereist een speciale aanpak, rekening houdend met individuele kenmerken van het uiterlijk: gelaatstrekken, lichaamsbouw en stijl van de klant.Een baardknipspecialist, zoals de meester wordt genoemd, beschouwt klanttevredenheid als zijn hoofddoel. Dit is de beste beloning voor degenen die het beroep van kapper hebben gekozen.

Populaire kapperszaken in Moskou en St. Petersburg

Nu je de naam kent van degenen die hun baard hebben gesneden, is het tijd om uit te zoeken waar ze in de twee hoofdsteden wonen.

 • Rap-rap - Een van de eerste netwerken van herensalons in Moskou en andere megasteden. De baardmeester, de kapper genoemd, maakt gebruik van Chop-Chop verzorgings- en stylingproducten van het merk (ze kunnen tegen de juiste prijs worden gekocht). Voorheen ontvingen gasten een jägermeister, nu worden ze getrakteerd op bier. In de kapperszaak is het mogelijk om je aan te melden bij de meesters die van online houden, en vooraf de kosten van het knippen van haar te bepalen.
 • Oude jongen - een netwerk gekozen door modieuze feestgangers en rockers, afgevaardigden en studenten, jazzliefhebbers en voetballers. Hier garanderen speciaal opgeleide mensen u niet alleen een chique kapsel, maar ook een glas bourbon of een kopje koffie.
 • Dhr. Juiste kapperszaak - Salon voor degenen die luxe en comfort verkiezen. Hier wordt alles aangetrokken door de klassiekers: antieke fauteuils, houten meubels, schilderijen. Salons bieden diensten aan via de telefoon of via de applicatie op een smartphone. U kunt vooraf een professional selecteren die u aanspreekt.
 • Boy gesneden - Een cult-kapperszaak, bezocht door Ivan Urgant, waar klanten kunnen rekenen op een individuele benadering en een modieuze baard bij de uitgang. Als je vader als zoon voor een knipbeurt komt, krijgen ze korting.
 • 13 van Black Star - Timati's project (de naam weerspiegelt het muzieklabel van de zanger), dat veel van zijn fans aantrok. Naast het scheren biedt het instituut hulp aan bebaarde mannen bij het kiezen van een knipbeurt, het borstelen van de haren en zelfs de mogelijkheid om een ​​tatoeage te krijgen.

Je zult je zeker herinneren dat je deze kapperszaak lang hebt bezocht, en je zult er meer dan een week goed uitzien.

Waarom kiezen mannen voor kapperszaken?

Zoals we hebben gezegd, willen jongens soms een pauze nemen van de continue stroom van vrouwelijk twitteren. Bovendien, waar anders kan een moderne man in een sfeer van terughoudendheid duiken, maar tegelijkertijd brutaliteit. Hier kunt u oude kennissen ontmoeten, nuttige zakelijke en sociale connecties verwerven en verschillende onderwerpen bespreken met vaste klanten van de salon. En het allerbelangrijkste: hier wordt u naar de juiste look gebracht door stijlvol geklede en getrimde professionals (waaronder vrijwel geen vrouwen). Je moet niet twijfelen aan het vaardigheidsniveau: een kapper (vergeet niet de naam van een baardmeester) ondergaat vaak een training in het Westen en heeft veel certificaten, evenals voldoende ervaring.

Nu weet je niet alleen hoe een baardmeester wordt genoemd, maar begrijp je ook hoe het zou moeten zijn. Barbershop is een territorium van mannen waar ze zich vrij en stijlvol kunnen voelen. En professionals zullen er alles aan doen om de reis hier niet alleen een vakantie te maken, maar een echte ontmoeting met het mooie.

Vraag

Kapper is een zeer populair beroep. En vanwege het feit dat de populariteit van kappers steeds groter wordt, zal een goede specialist met relevante theoretische kennis en praktische vaardigheden altijd een baan voor zichzelf vinden. Het is echter de moeite waard om dat te overwegen het niveau van de vraag hangt meer af van uw woonplaats: hoe groter de stad, hoe hoger de vraag naar dergelijke diensten.

De verspreiding van kapperscultuur

Het is bekend dat kapperszaken zich aanvankelijk vanuit Brazilië begonnen te verspreiden. Vandaag is er het grootste aantal vestigingen per 100 vierkante meter. kilometers oppervlakte van de stad. In de VS besteden mannen echter ook traditioneel veel aandacht aan het uiterlijk.

De traditionele kappersdiensten omvatten:

 • haar knippen
 • baard kapsel,
 • gezichtsverzorging
 • wenkbrauwcorrectie.

Een vergelijkbare cultuur begint zich net in Rusland te ontwikkelen. Als een man zorgvuldig voor zijn eigen wenkbrauwen zorgt en naar 100% wil kijken, zal hij waarschijnlijk worden beschouwd als een vertegenwoordiger van niet-traditionele oriëntatie.

Maar veel experts in de kappersmarkt zeggen dat de kapperscultuur in Rusland binnen 5-7 jaar een kwalitatief nieuw niveau zal bereiken (althans in grote steden).

Waarom geven mannen de voorkeur aan kapperszaken boven traditionele schoonheidssalons?

Merk op dat het wassen van kappers vaak bijna twee keer zoveel kost (om nog maar te zwijgen van de andere hierboven beschreven diensten). Veel mannen zijn echter bereid om met plezier geld te betalen.

Tegelijkertijd betalen ze hen voor een aangenaam interieur, hoge service, evenals de afwezigheid van irritant getjilp van vrouwelijke kappers tijdens de uitvoering van het werk. In een kapperszaak zegt een man wat hij als resultaat wil krijgen, en steevast krijgt het dat ook.

Natuurlijk is het knippen van een lange baard van hoge kwaliteit (doorn, stijlverandering) alleen mogelijk in de kapperszaak. In traditionele schoonheidssalons zijn er gewoon geen specialisten met de nodige kwalificaties.

In het beste geval kan de kapper de haren knippen met een tondeuse of scheermes.

 • Leer hoe je haar kunt knippen (werk als kapper - kapper).
 • Praktische aanbevelingen die helpen het haar uit te vallen helpen voorkomen - http://www.loveispassion.info/2016/09/19/kak-ukrepit-volosy-ot-vypadeniya.html

De video toont schoonheidssalons voor mannen, die steeds populairder worden in Brazilië:

Kwalificatie

Om een ​​goed gekwalificeerde kapper te worden die populair zal zijn bij mannen, moet je een passende opleiding volgen. De traditionele manier om het juiste gespecialiseerde onderwijs te krijgen, is dus dat jongeren na het 9e leerjaar instellingen voor secundair gespecialiseerd onderwijs bezoeken in de richting van kappers. Na enkele jaren van theoretische en praktische training, kunt u beginnen met werken.

Een dergelijke kwalificatie van een schoonheidspersoneel wordt echter als vrij laag beschouwd. Om een ​​competitieve specialist te worden, moet u uw vaardigheden voortdurend verbeteren. Voor deze doeleinden zijn er speciale cursussen, trainingen, masterclasses en workshops voor kappers.

Daar moet ook rekening mee worden gehouden om een ​​prestigieuze baan in een populaire kapperszaak te krijgen, moet je constant studeren en verbeteren. De meest succesvolle mannelijke kappers met ondernemersvaardigheden kunnen een eigen bedrijf openen en hun inkomsten uit professionele activiteiten aanzienlijk verhogen.

Functionele verantwoordelijkheden

Het is duidelijk dat een mannelijke kapper, door de aard van zijn activiteit, haarverzorgingsdiensten aanbiedt. Bovendien bestaan ​​de functionele verantwoordelijkheden van een specialist uit verschillende taken.

 • kapsel. Kapsel is de meest voorkomende service die wordt aangeboden door mannelijke kappers. Bovendien moet de specialist speciaal gereedschap hebben om een ​​dergelijk evenement uit te voeren. Bovendien moet de kapper de meest verschillende technieken voor het maken van kapsels kennen, in staat zijn om correct te werken met een of een ander type haar om zijn cliënt de beste optie te adviseren.
 • Haarstyling. Deze service is populairder bij vrouwen, maar sommige mannen wenden zich tot schoonheidssalons om hun haar te laten doen. Meestal wordt het stylen van mannen uitgevoerd met behulp van speciale middelen (gels, schuim, vernis), evenals een haardroger of strijktang. Voor het grootste deel wenden mannen zich tot kappers om te stylen bij een speciale gelegenheid.
 • kleur. Deze procedure wordt steeds populairder bij mannen. Meestal is kleuring dus vereist voor oudere vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid die al grijs begint te worden. Jonge mensen die wat uitstraling aan hun uiterlijk willen toevoegen, wenden zich echter ook tot kappers voor vlekken. Ze kunnen om haarkleuring vragen in felle neon kleuren.
 • Hair extensions. Er is recent veel vraag naar deze procedure.
 • Zorgactiviteiten. De lijst van zorgprocedures die nodig zijn voor het haar van mannen, omvat maatregelen die gericht zijn op het herstellen van de haarstructuur. Er kunnen dus verschillende maskers, lotions en tonics worden toegepast. Tegelijkertijd moet de kapper een grote hoeveelheid kennis hebben om ervoor te zorgen dat het resultaat van zijn werk de klant volledig tevreden stelt.
 • Baard- en snorverzorging. Een speciale service die alleen wordt aangeboden in gespecialiseerde kapperszaken. Een mannelijke kapper moet zowel zijn snor als baard kunnen knippen en stylen.

Bovendien moet hij de cliënt gekwalificeerd advies geven over zelfverzorging van gezichtshaar.

Vereisten

Afhankelijk van de specifieke werkplek naast specialisaties voor kapper kunnen verschillende vereisten worden gesteld:

 • passend onderwijs (bijv. colleges of kappers),
 • theoretische kennis (bijvoorbeeld over haartypes, bestaande kapselvariaties, veiligheidsregels),
 • sleutelcompetenties (vermogen om verpleegkundige activiteiten uit te voeren, bezit van kappersinstrumenten),
 • persoonlijke kwaliteiten (gezelligheid, nauwkeurigheid, stiptheid, beleefdheid).

Daar moet rekening mee worden gehouden vereisten kunnen aanzienlijk variëren. In dit verband moet u, voordat u een baan krijgt, niet alleen de vacature aandachtig lezen, maar ook een persoonlijk gesprek met de werkgever voeren, waarbij u al uw vragen moet stellen.

Pas nadat u zich ervan heeft vergewist dat u aan alle vereisten voldoet en aan alle relevante functiebeschrijvingen kunt voldoen, kunt u een vacature accepteren.

Bekijk de video: YouTube Space Lab: From 250 Miles Above the Earth (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter