Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Herenringen, zegels en ringen: hoe te kiezen en hoe te dragen

De meeste jongens hebben niet genoeg ervaring met de fijne kneepjes van etiquette die gepaard gaan met het dragen van ringen. Dit is geen probleem, want 5 minuten is voldoende om erachter te komen. Over het algemeen zijn er veel tradities met betrekking tot sieraden en in het bijzonder ringen. Je kunt ze gebruiken om een ​​statement te maken zonder zelfs je mond te openen.

Mannenringen kwamen zelfs veel eerder voor dan vrouwenringen. Zelfs in Mesopotamië droegen mannen artikelen versierd met een familiewapen of een monogram. Daarom zal het geen kwaad om te weten te komen hoe de mannelijke ring wordt genoemd, waar deze geschikt is en van welk materiaal het is gemaakt, voordat er over de decoratie wordt beslist.

Heren ringmode

Veel hedendaagse sieradenstijlen zijn misschien niet geschikt voor de meeste mannen. Ringen zijn altijd mannelijk en vrouwelijk geweest (en genderneutraal). Meestal zijn er twee hoofdargumenten, kritiek op ringen voor mannen:

 • dat het te vrouwelijk is
 • het is erg flitsend.

Maar in feite is er maar één ernstig bezwaar tegen herenringen:

 • ouderwetse mannen
 • Britse en Europese aristocraten,
 • mensen die helemaal geen sieraden dragen.

Een man kan zijn diepste betekenis geven aan het dragen van zijn favoriete sieraden, of er mooie herinneringen mee bewaren. De realiteit is dat ringen een bericht sturen. Duizenden jaren lang hebben mannen ze gedragen om status en rijkdom aan te geven.

Bruiloft

Deze sieraden worden beschouwd als een symbool van trouw, liefde en de kracht van familiebanden. Idealiter wordt een trouwring gedragen op de dag van de bruiloft en wordt deze nooit meer verwijderd, daarom zijn klassieke modellen van verlovingsringen zo gebruikelijk - gladde randen van goud worden met succes gecombineerd met de meeste andere handgemaakte sieraden.

Trouwringen voor heren kunnen breed of dun zijn, glad of met een reliëfpatroon, zonder decoratieve inzetstukken of met edelstenen - vandaag zijn er vrijwel geen beperkingen op het ontwerp van trouwringen - elk idee kan worden geïmplementeerd in een op maat gemaakte ring. Goud wordt vaker gebruikt dan andere metalen, maar zilver, platina en combinaties van deze materialen zijn ook gebruikelijk.

Het wordt geaccepteerd dat de bruid en bruidegom samen trouwringen kiezen of de bruidegom beide sieraden moet kopen. Ze dragen deze ringen niet voor de bruiloft, ze doen de ringvinger op de ceremoniedag in Rusland en in de ringvinger van de linkerhand in sommige westerse landen.

Postzegels

Ringen met een plat platform, waarop elk beeld kan voorkomen. Voorheen werden initialen, afkortingen, patrimoniale emblemen op de site geplaatst - dankzij de toegepaste afbeelding kon de ring gemakkelijk een afdruk achterlaten op een hete was bij het verzegelen van een brief. Deze decoraties werden zelfs gebruikt als persoonlijke zegels - het is erg handig, omdat een persoonlijke zegel altijd in de buurt is en niemand anders deze kan gebruiken.

Ringen

Sieraden met een inzetstuk - kostbare of halfedelsteen. Ringen zijn gemaakt van edele metalen, meestal zijn dit massieve en merkbare producten. Bijna elke waardevolle steen kan worden gebruikt als een insert, behalve barnsteen en parels (er wordt aangenomen dat ze exclusief geschikt zijn voor damesjuwelen). Een ring kan een persoonlijk amulet zijn als u een model selecteert met een steen die geschikt is voor de horoscoop.

In de afgelopen eeuwen droegen de rijke mensen ringen en wisten het, omdat alleen rijke mensen zich zo'n aankoop konden veroorloven. In die tijd waren de ringen een symbool van rijkdom en macht, dus werden ze luxueus gemaakt - massief, met grote stenen en sierlijke patronen. Tegenwoordig is de houding ten opzichte van herenringen anders - ze zijn niet langer een symbool van luxe, en daarom is het gemakkelijk om modellen met een laconiek ontwerp te vinden.

Soorten mannelijke ringen

Strikt genomen is de ring een van de variëteiten van de ring, en het zegel is op zijn beurt een soort ring.

Maar meestal dragen mannen ze niet, maar gewone ringen - smal en breed, licht en massief, eenvoudig glad of versierd met patronen en stenen. Iedereen kiest deze sieraden naar hun smaak en portemonnee.

Ringen met symbolische betekenis staan ​​apart.

En in de eerste plaats moeten trouwringen natuurlijk worden vermeld. Echtgenoten dragen ze om trouw aan elkaar te benadrukken, dit is een teken van eeuwige liefde. Gouden trouwringen worden als traditioneel beschouwd. Ze zijn glad en zien er erg beknopt uit.

Dit is niet verwonderlijk, omdat ze in de eerste plaats geen decoratie zijn - hun symbolische betekenis is veel belangrijker.

Een andere verscheidenheid aan symboolringen is "Opslaan en opslaan" -ringen.

Een dergelijk accessoire is niet alleen een manier om de aandacht te trekken of een succesvolle toevoeging aan het beeld, het is iets meer. De woorden van gebed die op de ring zijn gedrukt, doen een beroep op hogere machten. Voor een gelovige zijn ze erg belangrijk.

Symbool gaat over

Deze categorie omvat sieraden die een speciale betekenis hebben - bijvoorbeeld religieuze producten met de gravure "Save and Protect", ringen van deelnemers in een bepaalde samenleving, amuletten of ringen, net als de helden van films. Mannen kunnen speciale betekenis geven aan sieradenmodellen die op het eerste gezicht gewoon lijken - elke ring kan een ringsymbool op de hand van een man zijn.

Vinger ring

Een ring is een massieve ring gemaakt van edel metaal, versierd met een kostbare of halfedelsteen. Vertegenwoordigt een van de traditionele, typisch mannelijke accessoires.

Ringen werden in de oudheid gedragen, in vroegere tijden benadrukten ze de speciale status van hun eigenaar.

Tegenwoordig hebben deze sieraden een aanzienlijk deel van hun elitarisme verloren. Een spectaculair mooie ring, versierd met een prachtige diamant, is echter nog steeds betaalbaar voor heel weinig. Het kan een uitstekend symbool zijn van de financiële levensvatbaarheid van de eigenaar.

Er zijn meer beknopte opties - strikte herenringen met kleine steentjes.

De ring - zowel massief, versierd met een grote steen, en meer ingetogen en sober - is een geweldig accessoire voor een persoon die van luxe houdt en niet bang is om zich te onderscheiden van de menigte.

Ontwerp

Moderne ontwerpers verrukken met een verscheidenheid aan herenringen - rijen van klassieke zegels en ringen hebben verdunde modellen met een ongewoon ontwerp. Ontwerpers bieden herenringen voor elke smaak en stemming - streng of uitgebreid, met een glad of gebeeldhouwd oppervlak, met een verscheidenheid aan patronen, inzetstukken, een combinatie van verschillende materialen. Populaire modellen in de vorm van dingen of dieren - riemen, noten, uurwerk, leeuwen, dolfijnen, slangen.

Zegel

Klassieke zegels zijn grote, zware ringen met een rond of vierkant blokje waarop de afbeelding wordt gedrukt.

Vroeger hadden ze een heel specifieke toepassing - de eigenaars stempelden ze met was of was toen ze brieven verzegelden.

Meestal beeldde het wapen het wapen af ​​van het geslacht waartoe de eigenaar behoorde, of zijn initialen. Bovendien was de afbeelding het tegenovergestelde, spiegel: toen de eigenaar van het bord de afdruk plaatste, bleef de juiste "afbeelding" op de was achter.

Signets waren wijdverbreid in de oudheid, later werden ze gebruikt door middeleeuwse adel. Samen met de praktische toepassing hadden ze ook een grote symbolische betekenis, omdat ze een teken waren van de nobele waardigheid van de eigenaar.

Over het algemeen is het moeilijk om een ​​meer prestigieuze decoratie voor te stellen. Naast de aristocratie werden ze ook gedragen door ambtenaren en leden van geheime genootschappen.

Tegenwoordig is het dragen van een zegel niet langer een teken van behoren tot de adel: veel van degenen die door bloed aristocraten zijn, dragen ze niet. Tegelijkertijd kan iedereen die genoeg geld heeft dit accessoire kopen.

Soorten metalen voor herenringen

 • Gold. Onberispelijke klassiekers, het meest gewilde metaal in de sieradenwereld. Het gaat goed met edelstenen en wordt daarom meestal gebruikt voor het maken van ringen. Er wordt aangenomen dat wit en geel goud het meest geschikt zijn voor mannen.
 • Zilver. Zilveren sieraden zijn geschikt voor mannen, ongeacht het type uiterlijk - zilver is in harmonie met elke kleur van huid en haar. Laconische zilveren glans ziet er nooit uitdagend uit en daarom zijn zilveren ringen ideaal voor een moedig beeld.
 • Platinum. Een nobele koude schaduw benadrukt elegantie en mannelijkheid. Platina-ringen zien er nobel en duur uit, zelfs als het ontwerp van het model niet ingetogen kan worden genoemd.
 • Titanium. Titanium sieraden zijn zo duurzaam dat het voor altijd kan worden gedragen - het is moeilijk voor te stellen dat de titanium ring zal breken of zijn vorm zal verliezen. Mannelijke modellen van ringen van titanium zien er origineel uit, producten met een combinatie van materialen, bijvoorbeeld titanium en goud, zien er bijzonder fris uit.
 • Steel. Goedkoop en uiterlijk aantrekkelijk metaal, een goede optie voor alledaagse sieraden. Veel stijlvolle designerringen zijn gemaakt van titanium, waardoor het beeld expressiever wordt en opvalt tussen de rest. Op het eerste gezicht kunnen stalen afdichtingen worden aangezien voor zilver - beide metalen zien er beknopt en waardig uit.

Dit is natuurlijk niet de volledige lijst van materialen die worden gebruikt bij de vervaardiging van herenringen. Masters experimenteren en maken succesvolle modellen van andere materialen - bijvoorbeeld keramiek of wolfraam. Maar hoe verrast de nieuwigheden van herenjuwelen ook zijn, goud en zilver blijven de onbetwiste leiders als basis voor herenringen.

Wat is het verschil tussen een zegel en een ring?

Het zegel wordt traditioneel beschouwd als een herenring. Aan de voorkant van het bord bevindt zich bijna altijd een speciaal gebied met een gravure, een inscriptie, een wapen of een afbeelding. Soms zijn de initialen van de eigenaar aanwezig op de zegels.

Bovendien wordt het zegel beschouwd als een ornament dat de status van de eigenaar benadrukt, zijn hoge positie in de samenleving. Maar vreemd genoeg symboliseerde de zegel nooit rijkdom. Trouwens, de naam "zegel" zelf komt van het woord "zegel" - deze ring diende als een geregistreerd zegel voor de eigenaar.

En als het zegel een puur mannelijke ring is, kunnen de ringen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Bovendien zijn mannenringen bijna altijd massiever dan die voor vrouwen. Maar damesringen zijn eleganter.

Het meest Het belangrijkste verschil tussen de ring en het zegel ligt in de aanwezigheid van steen (kostbaar of semi-kostbaar). De ring heeft een steen of stenen, maar het zegel heeft geen stenen.

Hoe een zegel en ring te dragen?

Er zijn nu geen strikte regels. Meestal wordt de ring of zegel aan de linkerhand gedragen. Soms wordt geadviseerd om aan de pink te dragen, maar in Frankrijk is het gebruikelijk om zegels en ringen aan de ringvinger te dragen. Inderdaad, vergeet niet dat de ringvinger van de rechterhand wordt ingenomen door de verlovingsring.

Maar als je een zegel van een gezin hebt, dan moet het hoofd van het gezin het op de ringvinger van de linkerhand dragen en de rest van de mannen in de familie - op de pink of ringvinger van de rechterhand.

Trouwens, deze tradities komen al op niets uit. Velen dragen zegels en ringen op de middelvinger.

Hoe een zegel en ring kiezen?

Het is beter om een ​​zegel of ring in een juwelier te kiezen. Neem de tijd, kijk naar een paar opties. Het belangrijkste is dat je je favoriete ringen past.

Goud of zilver? Er is volledige keuzevrijheid. Zoals zilver - koop een zilveren zegel. Zoals goud - kies goud.

Er is trouwens een onuitgesproken (maar zeer belangrijke) regel - een man mag niet meer dan twee ringen aan zijn hand hebben. Meer - dit wordt al als een slechte vorm beschouwd. Let er bij het kiezen van een tweede ring of zegel op dat deze (zegel en ring) met elkaar worden gecombineerd.

U kunt altijd ringen en zeehonden kopen in het netwerk van juwelierszaken "Rossyuvelitorg". We hebben een grote selectie ringen, redelijke prijzen, levering in Rusland en Kazachstan.

En vergeet niet om u te abonneren op onze VKontakte-, Instagram-, Odnoklassniki- en Facebook-accounts. Blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten van Rossyuvelirtorg!

Een zegelring dragen

Meestal wordt een zegelring gedragen aan de linker pink, maar in Frankrijk dragen mannen deze vaak aan hun linker ringvinger. De klassieke regels voor het dragen in Frankrijk zijn als volgt gedefinieerd: het bovenste deel van het gegraveerde gebied moet op de nagels worden gericht. Als de persoon die het zegel draagt ​​het hoofd is van de clan (oudste mannetje), draagt ​​hij het zegel op de ringvinger van zijn linkerhand. Als een persoon slechts een vertegenwoordiger van het geslacht is, moet je een zegel op de ringvinger of pink van de rechterhand dragen. bron niet gespecificeerd 438 dagen

Zegelring kan worden gedragen met naar buiten of naar binnen gerichte gravure. Tegenwoordig dragen mensen het steeds meer op de laatste manier, maar de Fransen geven vooral de voorkeur aan de traditionele manier (eruit). Het dragen van een zegel in Frankrijk betekent dat de persoon verloofd is. bron niet gespecificeerd 438 dagen

Het dragen van een zegel op de hand is geen teken van de adel, net zoals de afwezigheid van een ring niet betekent dat een persoon geen edelman is. Veel edelen dragen geen teken uit bescheidenheid of geven er de voorkeur aan niet als zodanig te worden gerangschikt. bron niet gespecificeerd 438 dagen

Herenringen: hoe onderscheid je een zegel van een ring en draag je de geselecteerde sieraden correct?

De catalogus van de online winkel "585 * Gold" bevat meer dan tweehonderd modellen van zegels, ringen en herenringen met edelstenen. Alle producten zijn gemaakt in de beste tradities van ingetogen ontwerp, kenmerkend voor het sterkere geslacht.

Herenprints van 16 tot 24 maten zijn gemaakt van goud en zilver, ingelegd met edelstenen en halfedelstenen, en ook versierd met decoratieve elementen van andere edelmetalen.

In het kortingsgedeelte vindt u een grote selectie gouden zegels die worden verkocht met een korting van 10 tot 70%. Als een specifiek bedrag is toegewezen voor de aankoop, gaat u naar de prijssectie en selecteert u de categorie sieraden die bij de prijs past.

Op de pagina's van de site "585 * Golden" gaat elk mannelijk zegel vergezeld van een gedetailleerde beschrijving, een volledige lijst van de belangrijkste parameters en kenmerken, evenals verschillende professionele foto's. Met hun hulp leert u alles in een comfortabele sfeer, zelfs de kleinste details van de sieraden die u leuk vindt.

3 soorten sieraden voor heren

Herenring - een product van edel metaal in de vorm van een ronde rand. Het wordt beschouwd als een symbool van verloving, huwelijk of dient als een decoratief effect. Maak onderscheid tussen gladde producten, modellen met inscripties, inzetstukken van edele metalen, evenals sieraden ingelegd met edelstenen.

Heren zegel - sieraden met een massief plat platform in het bovenste gedeelte, waarop een inscriptie, symbool of tekening is aangebracht. De eerste zegels verschenen in het oude Rome en dienden om documenten parallel met de handtekening te certificeren. In die tijd werd bepaald aan de hand van het beeld waartoe het landgoed en het geslacht de eigenaar behoort. In de loop van de tijd heeft het zegel zijn informatieve functies verloren en is het een universeel, status sieraad geworden.

De term "ring" betekent een ring versierd met een halfedel of kostbaar inzetstuk. Ringen zijn altijd beschouwd als een puur mannelijk accessoire, daarom verschilden ze in een massiever uiterlijk, evenals in een eenvoudig, maar tegelijkertijd rigoureus en zelfs agressief ontwerp.

Te allen tijde werden ringen met grote edelstenen gedragen door hooggeplaatste personen die over grote rijkdom en macht beschikten.Na verloop van tijd werden vertegenwoordigers van de creatieve intelligentsia aan hen toegevoegd: schrijvers, dichters, artiesten en muzikanten.

Nog meer interessante verschillen

Moderne gouden en zilveren prints worden vaak met de afbeelding naar beneden gedragen. Tegelijkertijd doet de eigenaar van de ring altijd de ring zodat de edelsteen duidelijk zichtbaar is voor anderen.

Onlangs zijn ringen met een meer verfijnd ontwerp populair bij de eerlijke seks. Terwijl het zegel een exclusief mannelijke decoratie was en blijft.

Afhankelijk van de kenmerken van de kledingkast en andere accessoires, kan de ring om elke vinger worden gedragen. De meeste mannen blijven traditioneel een zegel op de pink van hun linkerhand dragen. Hoewel er geen boetes zijn voor overtreding van deze regel.

Populaire vormen

Het plein. Een traditionele optie sinds onheuglijke tijden. Het ziet er strikt, zeer mannelijk, elegant en stijlvol uit. Het was gemakkelijker om initialen en familiewapens op een vierkante vorm aan te brengen. Dit verklaart het uiterlijk van zo'n originele oplossing. Deze klassieke, veelzijdige, past goed bij kleding van elke stijl.

De rechthoek. Meestal smal, zelden iets breder. Vaak versierd met kleine diamanten, evenals zwarte kostbare of halfedelstenen inzetstukken. Vanwege het strikte ontwerp zijn rechthoekige prints goed geschikt voor de moderne zakelijke stijl die veel mannen verkiezen.

Figuren van dieren en magische wezens. Spectaculaire patronen met het hoofd van een draak, leeuw, wolf of tijger. De keuze in moderne winkels is gewoon enorm. Maar het dragen van dergelijke sieraden moet heel voorzichtig zijn. Er wordt aangenomen dat ze meer geschikt zijn voor jongeren of mannen met specifieke hobby's: fietsers, rockers en vertegenwoordigers van creatieve beroepen.

Beter minder, maar beter.

Probeer niet de hele wereld te laten zien hoeveel goud en stenen er gek op je vingers worden. Zelfs als je veel sieraden hebt, draag ze om de beurt. Eén, maximaal twee ringen helpen het beeld eleganter en verfijnder te maken. Een uitzondering op de regel: motorrally's, rockconcerten en bedrijfsfeesten met een thema in de stijl van de film "Pirates of the Caribbean".

De mooiste bevindt zich aan de linkerkant

U hoeft deze regel niet overal en altijd te volgen, maar het is de moeite waard om ernaar te luisteren. Ten eerste zien veel accessoires er niet goed uit aan de ene kant in combinatie met een trouwring. Ten tweede, met een stevige handdruk voelen zowel u als de andere persoon zich comfortabeler als u een minimum aan sieraden aan uw rechterhand hebt. Ten derde, als je om objectieve redenen besluit om de sterkte van je slag te controleren, kun je gemakkelijk een vinger breken of ontwrichten waarop een enorme ring pronkt. Daarom, als u rechtshandig bent, is het beter om alle spectaculaire accessoires aan uw linkerhand voorzichtig aan te doen.

Een paar woorden over de vingers

Doe geen moeite met de keuze alleen voor bezitters van gemiddelde vingers en handen. Zo gelukkig zijn mannenringen. Houders van dunne vingers mogen smalle en brede modellen dragen, maar te massieve en getextureerde producten moeten worden vermeden. Voor mannen met dikke en korte vingers, evenals met grote handen, zijn de grootste modellen met een grof ontwerp en opvallende decoratieve elementen geschikt.

Hoe zit het met de kleding?

Beperkte opties in de vorm van rechthoekige prints en andere modellen met een bescheiden ontwerp passen bij een pak of dagelijkse kantoorstijl. Alle andere experimenten kunnen het beste worden bewaard in gevallen waarin gescheurde jeans en een t-shirt met een creatieve inscriptie als een normale dresscode worden beschouwd.

Mannen hebben veel vaker dan vrouwen moeite om zelf sieraden te kiezen. Om de aankoop zo succesvol mogelijk en passend bij u te maken, raden we u aan op deze telefoon met een specialist in sieraden voor mannen te praten: +7 (800) 555-55-85

Fancy Zegels

Originele aard vindt het leuk als een accessoire symboliek bezit. Juweliers maken sieraden met dierlijke motieven, nationale of religieuze symbolen.

Exclusieve prints zijn geliefd bij spiritueel rijke mensen die investeren in alles wat ze doen. Vaak wordt zo'n ornament een talisman. Een zegel met een kruis is bijvoorbeeld een alternatief voor het traditionele kruis in de nek.

Een gouden zegel met een wapen is een versiering die de patriottische positie van een man aantoont en hem kan beschermen tegen negativiteit. De sieradenfabriek uit de Gouden Eeuw creëert herenzegels met het embleem in verschillende ontwerpen: met keramische inzetstukken of geheel van goud.

Bij ongewone herenjuwelen wordt speciale aandacht besteed aan de schorpioenring. Dit wezen is een symbool van adel. Volgens de legende steekt de schorpioen zich eenmaal in een hopeloze situatie en vermijdt hij een pijnlijke dood.

Gouden tekens voor mannen

Er is iets eeuwigs in deze wereld - en dit is een mode voor geelgouden prints voor mannen. Ze zijn populair, net als vele eeuwen geleden, toen dit metaal alleen beschikbaar was voor de adel. Tegenwoordig is er geen tekort aan goud, maar, net als voorheen, symboliseert de gouden ring van mannen rijkdom en luxe.

Niet minder gewild zijn witgouden prints voor heren. Deze kleur van edelmetaal is briljant en heeft de toewijding van mannen gewonnen. Bovendien is deze metaalkleur veelzijdig en combineert deze met zowel klassieke als casual kleding.

Roodgouden prints zijn ook veelvoorkomende accessoires. Dit soort edelmetaal heeft een rijke kleur, past in een ingetogen zakelijke stijl in kleding.

Hoe een ring en zegel te dragen

Om de brief te verzegelen of een afdruk op de documenten te zetten, verwijderden de edelen het teken van de pink van de linkerhand. Dit is de beste plek voor een accessoire - dit wordt vandaag geloofd. Ten eerste worden religieuze tradities in geen van de culturen met deze vinger geassocieerd, en ten tweede zien massale sieraden hier harmonieus uit.

Uitzonderingen hebben betrekking op generieke zegels: het hoofd legt de sieraden op de ringvinger van de linkerhand, terwijl de rest van het gezin - op de ringvinger of pink van de rechterhand.

De ring is vaak zichtbaar op de wijsvinger. Dezelfde opstelling van het accessoire in historische portretten. Maar er zijn geen duidelijke instructies over waar de sieraden moeten worden gedragen.

Waar een ring of zegel kopen?

Het assortiment van de Gouden Eeuw online winkel heeft altijd een brede selectie van zegels en ringen die niet alleen een mooi accessoire worden, maar ook de status van de eigenaar benadrukken. En voor degenen die geen sieraden naar hun smaak vinden, zal de sieradenfabriek uit de Gouden Eeuw het product op een individuele bestelling maken.

Materiaal van moderne ringen

Goud is een van de meest voorkomende en wenselijke metalen die in ringen van alle kwaliteiten worden gebruikt. De meest voorkomende zijn 10 kt, 14 kt en 18 kt. Hoe meer karaat, hoe hoger het percentage puur goud en hoe duurder het artikel zal kosten. Gouden ringen hebben een aantal gouden tinten:

 • geel is het meest populair en typisch
 • wit is ook populair, maar iets duurder. Witgouden ringen zijn vaak bedekt met radium om hun kleur te verbeteren en het goud te beschermen tegen slijtage,
 • roze wordt ook wel rood genoemd. Dergelijk goud wordt vaak gebruikt om het meer traditionele geel en wit goed te maken. Wat zijn de namen van herenringen met gouden accenten in winkels - tweekleurige ringen.

Platina is wit metaal en de duurste en meest prestigieuze optie voor de ring. Het heeft geen extra radiumdekking nodig. Platina wordt ook gebruikt in ringen met bijna 100% zuiverheid. Dit is een dicht metaal, dus de platinaring zal zwaarder zijn op de arm dan andere opties. Vanwege de hogere kosten wordt platina meestal gebruikt in trouwringen voor mannen en vrouwen, en minder vaak in trendy of cocktailringen.

Zilver is een zachter metaal, waardoor het gevoelig is voor krassen en andere schade. Het heeft ook de neiging meer te oxideren dan andere metalen, met als gevolg dat het zilver in de ringen soms zwart wordt.

Om deze reden is zilver echter het meest geschikt voor mannelijke en vrouwelijke moderingen, die soms in plaats van dagelijks worden gedragen. De betaalbaarheid en glans maken het nog steeds een aantrekkelijke optie voor cocktailringen.

Wolfraamcarbide - is een wolfraam- en koolstofverbinding die zwaar en duurzaam is. Een dergelijke decoratie is bestand tegen slijtage en blijft vergelijkbaar met een nieuwe. Een van de belangrijkste voordelen van een hardmetalen ring is dat deze beter bestand is tegen krassen dan andere metalen en ook altijd zijn glans en glans behoudt. Het hoeft niet te worden gepolijst of extra onderhoud te worden uitgevoerd. Het nadeel is dat het vanwege zijn sterkte onmogelijk is om het te snijden en het formaat aan te passen. Daarom moet u bij het kiezen van een dergelijke decoratie zorgvuldig de grootte van de vinger meten.

Titanium is een andere betrouwbare optie voor de ring. Het is het sterkste natuurlijke mineraal op aarde en deze sterkte maakt het de meest populaire optie voor de mannelijke ring. Ondanks zijn sterkte is titanium zeer licht en ook 100% hypoallergeen. Zijn sterkte maakt het bestand tegen vervorming. Dit mineraal heeft een breed scala aan kleuren, in tegenstelling tot andere metalen.

Palladium is een van de meest luxueuze ringopties. Het is natuurlijk wit, sterk, gemakkelijk en ontkleurend materiaal. Als lid van de platinametaalgroep is palladium een ​​van de zeldzaamste soorten edele metalen, waardoor het een van de meest gerespecteerde is. En omdat het geen legeringen en coatings vereist, heeft het meestal een zuiverheid van 95%. Palladium wordt vaker gebruikt in trouwringen voor mannen en vrouwen, in plaats van decoratieve sieraden, vanwege de hoge prijs en duurzaamheid.

Staal - Dit metaal is goed voor mensen met een klein budget. Roestvrij staal is relatief sterk, waardoor het ideaal is voor verlovingsringen of modieuze sieraden. Het is ook hypoallergeen en krasbestendig.

Conclusie

Voor een leek kunnen mannenringen eenvoudig verschijnen als halo's van een assortiment vormen en materialen, maar er zit een verhaal achter elk ontwerp en een reden om elk juweel en elk metaal te dragen. En op maat gemaakte ringen zijn een kenmerk van prestige, een uitdrukking van individualiteit die veel groter is dan die van veel in massa geproduceerde sieraden.

Afmeting

Het is heel belangrijk dat de ring perfect op uw vinger past. In dit geval is het handig om de lijn van de handen te benadrukken.

Maar een ornament dat in een vinger knijpt of omgekeerd eraan bungelt, kan er niet echt goed uitzien. Het zal je aandacht trekken en eerder je hele afbeelding verpesten en niet aanvullen.

Bij het kopen van een ring in een juwelier doen zich in de regel geen problemen met de grootte voor. Een competente consultant zal dit probleem zeer snel oplossen.

Als je niet de gelegenheid hebt om een ​​ring te passen voordat je koopt, moet je de diameter en omtrek van de vinger meten en een maat kiezen door deze te vergelijken met de verkregen nummers.

Diamond en Fionite

Misschien wel de meest veelzijdige van al deze opties is de diamant. Dit transparante en kleurloze juweeltje ziet er erg beknopt en tegelijkertijd ongelooflijk indrukwekkend uit.

Producten met diamanten zijn het toppunt van sieraden. Hoogstwaarschijnlijk past zo'n ring veel beter dan ringen versierd met gekleurde stenen zoals robijn en smaragd.

Let ook op de ringen met zirconia. Dit kunstmatige mineraal is een analoog van natuurlijke edelstenen. Kleurloze fioniet kan een goede vervanging zijn voor een diamant.

Onyx

Onyx is een andere geweldige optie voor mannen. Vanwege de zwarte kleur van deze steen ziet de ring er strikt, ingetogen en discreet uit, maar hij is erg indrukwekkend.

Onyx is ook een hard mineraal dat moeilijk te krabben is. U hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid, ongeacht welke beproevingen hij heeft moeten doorstaan.

Let bij het kiezen op de ringen met andere kleurloze en zwarte stenen. Elk van hen kan een geweldige decoratie zijn voor een man, zonder de stijl te vernietigen, in tegenstelling tot ringen met heldere mineralen, bijvoorbeeld met saffier.

Stijl

En natuurlijk moet de ring harmonieus in het beeld passen. Om geen fouten te maken bij de aankoop, moet je weten welke decoratie het beste kan worden gecombineerd met de gebruikelijke garderobe. Kiezen uit verschillende opties is niet altijd eenvoudig.

Als je je eerste sieraad koopt, moet je stoppen met iets eenvoudigs en discreets.

Ringen met een strikte geometrische vorm zonder stenen passen goed bij zowel zakelijke kleding als een minder formele outfit. Een ander pluspunt is om voor dergelijke sieraden te zorgen is eenvoudig.

Als je iets heel interessants wilt, en je hebt vertrouwen in je vaardigheden, kun je een ring kopen met een grote en heldere steen - bijvoorbeeld met een robijn of smaragd. Maar in dit geval moet het hele uiterlijk overeenkomen met deze spectaculaire decoratie - luxe herenringen met stenen zien er niet bij iedereen goed uit.

Hoe een ring te dragen

Vroeger waren de regels voor het dragen van ringen onder vertegenwoordigers van de adellijke families strikt vastgelegd. Elk sieraad had immers een praktische toepassing of een symbolische betekenis, en zijn plaats op de hand benadrukte dit feit.

In Frankrijk werden de klassieke regels voor het dragen van een zegelring bijvoorbeeld als volgt gedefinieerd:

 • hoofd van de clan droeg een zegel op de ringvinger van zijn linkerhand, terwijl het beeld met het bovenste gedeelte naar de nagels was gericht,
 • andere leden van het geslacht ze zetten de ring op de ringvinger of op de pink van de linkerhand.

Nu is zo'n strikte etiquette van het dragen van ringen bijna verdwenen, en iedereen kiest aan welke vinger hij de sieraden wil dragen.

Verlovingsring

De trouwring wordt gedragen aan de rechter ringvinger. Dit is misschien de enige van de strikte regels die vandaag relevant zijn.

In sommige landen, zoals Groot-Brittannië en Frankrijk, is het gebruikelijk om het aan de linkerhand te dragen.

Een interessante uitleg van deze traditie, die al in de oudheid bestond, wordt gegeven door de oude Griekse schrijver Plutarch. Volgens de legende, waar hij het over heeft in een van zijn werken, ontdekten zelfs de oude Egyptenaren bij het openen van hun lichaam dat de dunste zenuw van deze vinger rechtstreeks naar het hart gaat.

Zegelring kan worden gedragen met de afbeelding in de palm van de hand of naar buiten. De eerste methode is traditioneel, maar tegenwoordig wordt de tweede steeds groter.

En onthoud: in het geval van sieraden is het belangrijkste voor een man om het niet te overdrijven. Zelfs als je van ringen houdt, moet je een paar stukken niet op handen leggen. Eén zal genoeg zijn.

De meest universele zijn laconieke discrete opties - het is beter om de voorkeur te geven aan strikte lijnen en gemak van uitvoering.

Als het een ring is, laat de steen kleurloos of zwart zijn. Een dergelijke ring zal het beeld perfect aanvullen en zal niet misstaan ​​op je hand.

Bekijk de video: Gouden ring met saffier en diamanten (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter