Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Kegel-oefeningen voor mannen na verwijdering van de prostaat

Het verwijderen van de prostaat is een complexe maar noodzakelijke chirurgische ingreep, alleen aangegeven in gevallen die niet vatbaar zijn voor therapeutische hulp.

Om het aantal bijwerkingen te verminderen en de gezondheid zo snel mogelijk te herstellen, is het belangrijk om de instructies van de behandelend arts nauwgezet te volgen, met aandacht voor de juiste levensstijl, dieet, gymnastiek.

Getuigenis

Volledige of gedeeltelijke resectie van de prostaat wordt gebruikt in het geval van:

Een goedaardige of kwaadaardige tumor groeit, die de blaas en urethra knijpt, waardoor het moeilijk is om te plassen. Als therapeutische maatregelen niet helpen, nemen chirurgen hun toevlucht tot het verwijderen van een deel van de prostaat of de volledige excisie. De keuze van de operatie hangt af van de staat van de klier en de snelheid van weefselgroei.

Moderne chirurgie biedt zowel klassieke resectie als zachte laparoscopische chirurgie. In het geval van kwaadaardige tumoren wordt gelijktijdig een kuur met chemotherapie voorgeschreven. Meestal verloopt de operatie zonder complicaties. De risico's van seksuele disfunctie, waterintoxicatie, bloedingen of ontstekingen worden geminimaliseerd.

Herstelperiode

Na volledige of gedeeltelijke verwijdering van de prostaat komt verlichting vrijwel onmiddellijk. Chirurgie kent echter veel bijwerkingen.

Meestal merken experts problemen met plassen op:

 • pijnlijkheid
 • onvrijwillige lekkage,
 • urineretentie.

Revalidatie na verwijdering van de prostaat:

 1. In de herstelperiode is een volledige nachtrust belangrijk (minimaal 7-8 uur).
 2. Het is raadzaam om werk op een later tijdstip te vermijden.
 3. Het wordt aanbevolen om slechte gewoonten volledig te verlaten. Roken heeft een slecht effect op de bloedvaten en compliceert de bloedcirculatie, wat gevaarlijk is voor patiënten die een operatie hebben overleefd.
 4. Verboden alcohol, veroorzaakt uitdroging. Bier, koolzuurhoudende dranken met alcohol en cafeïne, evenals een verscheidenheid aan cocktails zijn bijzonder gevaarlijk. Er is niet meer dan 1 portie alcohol per week toegestaan, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan natuurlijke druivenwijnen.
 5. Een heel belangrijk punt is het dieet. In de postoperatieve periode kunt u niet te veel eten, het dagelijkse dieet mag 2000 kilocalorieën niet overschrijden. Je moet fractioneel eten, in kleine porties, en het dagelijkse dieet opdelen in 4 maaltijden. Gerechten met grote hoeveelheden vet, suiker, zout, kruiden en conserveermiddelen zijn verboden.
 6. Het is noodzakelijk om ingeblikt voedsel, augurken en marinades, gerookte delicatessen, pittige sauzen volledig te verlaten.
 7. Fastfood dat een groot aantal "lege" calorieën bevat en bijdraagt ​​aan te veel eten wordt niet aanbevolen.

U kunt hier meer in detail lezen over revalidatie.

De basis van het dieet moet zijn:

 • groenten en fruit
 • volle granen
 • wit vlees
 • zee- en zoetwatervis van vetarme rassen,
 • plantaardige olie van de eerste extractie,
 • magere zuivelproducten.

U kunt toevoegen aan het dieet:

 • mosselen,
 • oesters,
 • garnalen,
 • coquilles
 • langoustines,
 • zee boerenkool,
 • noten,
 • gedroogde vruchten
 • soja gerechten.

Voedingsmiddelen worden het best gekookt, gestoofd of gebakken. Het is de moeite waard om de hoeveelheid thee en koffie te beperken, zowel natuurlijk als instant. Thee kan het beste met melk worden gedronken, waardoor het zwak wordt en geen suiker wordt toegevoegd. Drink niet te veel vloeistof, het is raadzaam om uzelf te beperken tot 1,5 liter per dag.

Hoe bekken spieren voor mannen te trainen na verwijdering van de prostaat?

Een van de oorzaken van prostatitis is een gebrek aan lichaamsbeweging. Het is noodzakelijk om een ​​maximaal actieve levensstijl te leiden, met inachtneming van alle voorschriften van de arts. Een volledig zittende levensstijl is gecontra-indiceerd, stagnatie van bloed in het bekkengebied en verergering van bijwerkingen zijn mogelijk. Urologen bevelen regelmatig haalbare ladingen van minstens 2 uur per dag aan.

Vooral handig:

 • gematigd tempo
 • fietsen,
 • zwemmen (bij voorkeur in een zwembad of schone vijver om infecties te voorkomen),
 • yoga
 • Qigong
 • tai chi en andere soorten oosterse gymnastiek die goed werken op gewrichten en het cardiovasculaire systeem.

Tijdens de herstelperiode na verwijdering van de prostaat zijn huisoefeningen erg nuttig, het verwijderen van congestie in het bekken, het verbeteren van de bloedcirculatie en het versnellen van het metabolisme. Maak er een minicomplex van, wat 's ochtends, direct na het wakker worden, of' s avonds, voor het slapengaan kan worden gedaan. Het is raadzaam om in de complexe oefeningen voor verschillende spiergroepen op te nemen, die zowel de bekkenbodemspieren kunnen versterken als ontspannen.

De belangrijkste taak van gymnastiek is om volledige controle over de spieren te krijgen, dit helpt bij het reguleren van het urineren en voorkomt incontinentie of stagnatie van urine. Tegelijkertijd wordt het probleem van constipatie en ongemak in de onderrug opgelost.

Begin met bewegingen die helpen de spieren van het bekken te beheersen:

 1. Liggend op je rug, kruis je benen.
 2. Adem diep in en adem uit door je mond, trek je buik in en span de sluitspieren aan.
 3. Knijp tegelijkertijd met al je kracht in je benen. Het is belangrijk om intense spanning te voelen in het bekkengebied en in de onderbuik.
 4. Sluit uw lichaam enkele minuten op en ontspan.
 5. Herhaal de beweging 10 keer.

Bekkenbodemspieren versterken de oefening met heffen en heffen benen:

 1. Ga op je rug liggen.
 2. Buig je knieën, voeten op de vloer evenwijdig aan elkaar.
 3. Terwijl je uitademt, trek je de buikwand en de sluitspier in, til je het bekken op zodat de schouderbladen op de grond blijven.
 4. Houd het lichaam 10-15 seconden vast, laat het lichaam zakken en ontspan.
 5. Herhaal de beweging 10 keer.

Liggend op je rug, strek je rechte benen, leg ze op de vloer, armen langs het lichaam. Trek de buikwand in terwijl je uitademt, hef je benen op en maak snel kruisende bewegingen. Til je voeten niet hoog op. Herhaal oefening 8-10 keer.

Simuleer fietsen door cirkelvormige bewegingen eerst met de klok mee en vervolgens tegen de klok in te maken. Oefening poetst de spieren van de bekkenbodem, traint de blaas, verbetert de bloedcirculatie in de buikstreek en de onderste ledematen. Voer maximaal 100 bewegingen in 1 richting uit. Voltooi het complex met een mini-stretch.

Zorg ervoor dat je Kegel-oefeningen beheerst. Ze helpen niet alleen de bloedcirculatie te verbeteren, maar verlichten ook de onaangename gevolgen van een operatie - met name urine-incontinentie. Dagelijkse training versterkt perfect de spieren van de bekkenbodem en de wanden van de blaas.

Oefeningen kunnen worden gedaan tijdens ochtend- of avondgymnastiek, evenals in elke vrije minuut:

 • op het werk
 • tijdens het rusten
 • achter het stuur.

Kegel-oefeningen voor mannen na verwijdering van de prostaat:

 1. Span je spieren aan alsof je urine vasthoudt met al je kracht.
 2. Tegelijkertijd spannen de spieren rond de anus en de buikwand zich aan.
 3. Houd je adem een ​​paar minuten in en ontspan je dan.
 4. Herhaal de oefening 8-10 keer en neem een ​​pauze.

Een blijvend effect zal merkbaar zijn na een week van regelmatige training.

De postoperatieve periode is een zeer belangrijke periode waarvan de kwaliteit van leven in de daaropvolgende jaren afhangt. Verwaarloos geen oefeningen en dieet, vergeet jaarlijkse medische onderzoeken niet. De juiste manier van leven zal helpen om onaangename complicaties te voorkomen, uitgebreide maatregelen zullen niet alleen de algemene gezondheidstoestand verbeteren, maar ook helpen om seksuele functies en mentale balans te behouden.

Beschrijving van de Kegel-techniek

Kegel gymnastiek wordt een trainingscomplex genoemd, waarvan de regelmatige uitvoering zorgt voor een toename van de spierspanning van het perineum en versterking van de bekkenspieren. De techniek werd in de vorige eeuw ontwikkeld door de beroemde arts Arnold Kegel.

Het is de moeite waard om te weten: de belangrijkste voordelen van de Kegel-methode zijn efficiëntie en effectiviteit, de afwezigheid van bijwerkingen en financiële kosten.

Kegel gymnastiek voor mannen na verwijdering van de prostaat is de beste manier om de erectiele functie te helpen herstellen, de potentie en het seksuele verlangen thuis te vergroten. Het trainingscomplex kan overal worden uitgevoerd: thuis, op het werk, achter het stuur.

Het therapiesysteem bestaat uit het trainen van de spieren van het perineum. In het dagelijks leven zijn ze altijd zonder beweging, met andere woorden, ze trainen helemaal niet. Als gevolg hiervan worden in de loop van de tijd hun verzwakking, afname van elasticiteit en elasticiteit waargenomen. Als gevolg hiervan wordt bij een man verschillende ziekten en pathologische aandoeningen vastgesteld die de kwaliteit van het intieme leven beïnvloeden.

Kegel-oefeningen voor mannen na prostatectomie kunnen de volgende resultaten opleveren:

 • Urine-incontinentie
 • Verbeterde erectiele functie,
 • Verhoogde potentie, seksueel verlangen,
 • Normalisatie van de algemene gezondheid.

De praktijk leert dat als je systematisch betrokken bent, je veel pathologieën van het reproductieve en urogenitale systeem kunt elimineren. Deze methode wordt niet alleen aanbevolen na verwijdering van het klierorgaan, maar ook bij prostatitis. In het laatste geval bestrijdt de techniek effectief het ontstekingsproces door de bloedcirculatie te verbeteren en de fenomenen van stagnatie te egaliseren.

Kegel Oefeningen voor Prostatitis

Voordat hij naar het gymnastiekcomplex gaat, moet een man leren de LK-spier te voelen om te weten dat hij traint. Om dit te doen is het vrij eenvoudig: tijdens het plassen moet je de stroom van urine onderbreken en de sensaties van spanning in de lies onthouden - dit is de juiste spier.

Belangrijk: u hoeft niet te wachten op een snel resultaat, de eerste verbeteringen worden waargenomen na 40-50 dagen van regelmatige training en het langetermijneffect kan alleen worden bereikt door aanhoudende en langdurige oefeningen.

Om het gewenste resultaat te bereiken, is het beter om gymnastiek in een complex uit te voeren, omdat het effect met verwarmde spieren veel hoger is. Een reeks oefeningen voor prostatitis:

 1. Een man staat, zijn benen zijn schouderbreedte uit elkaar. Het is noodzakelijk om tegelijkertijd de LK-spier en de spieren van de anus te verminderen. Blijf zo lang mogelijk in spanning. Dan komt de ontspanningsfase - vijf seconden is genoeg. Eén benadering omvat maximaal tien herhalingen. Twee benaderingen en meer worden per dag uitgevoerd. Om de training het gewenste effect te geven, is het alleen nodig om de benodigde spieren te verminderen - je kunt de billen, benen, buikspieren, enz. Niet belasten
 2. De startpositie is vergelijkbaar met de vorige les. Mannen comprimeren spieren en houden hun adem enkele seconden in. Nadat je diep adem moet halen en de schaam-coccygeale spier opnieuw moet aanspannen, met andere woorden, nog meer knijp. De oefening wordt herhaald totdat de spier niet kan worden samengedrukt. Deze activiteit verbetert de bloedcirculatie, waardoor congestie wordt geëlimineerd en de klier begint beter te werken.
 3. Een man ligt op zijn rug, knijpt zijn benen in zijn knieën, je kunt niet van de vloer scheuren. Dan moet u de optimale bezetting voor uzelf kiezen - gebruik de eerste of tweede opties hierboven beschreven.

Opmerking: alle trainingen mogen geen pijn veroorzaken. Het is niet nodig om het maximale aantal herhalingen in de beginfase uit te voeren - dit levert geen voordeel op.

Het aantal trainingsbenaderingen neemt geleidelijk toe. Het is raadzaam om elke dag een herhaling toe te voegen totdat de man twintig bereikt. U kunt uw gezondheid alleen verbeteren door systematische training. Als je een week traint en vervolgens de oefeningen een paar dagen vergeet, kun je het positieve resultaat vergeten.

Train na het verwijderen van de prostaat

Het Arnold Kegel-complex na verwijdering van de prostaat helpt om de complicaties van chirurgische ingrepen kwijt te raken. In het bijzonder vecht het tegen onaangename fenomenen zoals urine-incontinentie, verzwakkende erectie, problemen met potentie, enz.

Kegel gymnastiek na verwijdering van de prostaat in de eerste klassen zal uiterst moeilijk zijn, maar het wordt niet aanbevolen om terug te trekken. Na verloop van tijd raken de spieren gewend aan training en voert de man het complex zonder spanning uit.

Eerst moet u de oefeningen eenmaal per dag doen en een geschikt tijdstip voor uzelf kiezen - 's morgens of' s avonds. Na een paar weken kun je meerdere keren per dag oefenen. De ideale duur van één spierspanning is 10 seconden.

Training na verwijdering van het klierorgaan:

 • Oefening die helpt de conditie van de schaam-coccygeale spier te beheersen. Om dit te doen, moet u een comfortabele positie innemen: u kunt staan ​​en uw benen op schouderbreedte uit elkaar spreiden of op uw rug liggen. De patiënt trekt de spier samen en probeert gedurende vijf seconden spanning te behouden, waarna er ontspanning is. Deze les wordt 10 keer herhaald. In de beginfase zijn vijf sets van vijf seconden voldoende,
 • Een les genaamd "Endurance Control." Deze training omvat de grootst mogelijke spiercontractie. Het is noodzakelijk om de spier in te knijpen, vijf seconden in deze positie te blijven en vervolgens, zonder te ontspannen, nog meer te knijpen - en zo verder totdat deze niet meer kan worden geperst. Dan moet je ontspannen. Herhaal alles vijf tot tien keer,
 • Training "Ritmische samentrekking." De man wordt recht, benen uit elkaar, dan moet je de LK-spier een seconde samentrekken, dan ontspannen en weer samentrekken. Het komt erop neer dat je ritmisch moet bezuinigen. Na verloop van tijd - de druk van de schaam-coccygeale spier duurt een seconde, de ontspanning daarvan - 1 seconde. Deze methode van effectiviteit verbetert de bloedcirculatie in de bekkenorganen, helpt de functionaliteit van de blaas te verbeteren.

Niet alle mannen slagen erin om te trainen. Velen klagen dat wanneer de spieren samentrekken, de billen en de pers gelijktijdig worden samengedrukt. Als dit gebeurt, kunt u dit in het begin elke keer doen als u naar het toilet gaat. Hierdoor kunt u de gewenste LK-spier beter voelen.

Belangrijk: door de juiste en regelmatige uitvoering van de training kunt u het eerste resultaat na een paar maanden zien. Oefening helpt om een ​​erectie te verbeteren en te verlengen, de duur van seksueel contact te verlengen, de fenomenen van stagnatie in het bekken te elimineren, die samen de kwaliteit van het intieme leven positief beïnvloeden.

Natuurlijk wordt het direct na de operatie niet aanbevolen om te beginnen met trainen, omdat pijnlijke gevoelens en andere negatieve manifestaties daarna niet zijn uitgesloten. In het ideale geval is het het beste om uw zorgverlener te raadplegen. De lessen zijn 3-4 weken na de operatie toegestaan. Het belangrijkste om te onthouden is dat je klein moet beginnen en de belasting en het aantal naderingen geleidelijk moet verhogen.

Wie gebruikt de Kegel-methode niet?

Ondanks het feit dat fysieke oefeningen ongetwijfeld voordelen hebben, worden ze niet aanbevolen voor verergering van chronische prostatitis, evenals voor patiënten met een voorgeschiedenis van chronisch bekkenpijnsyndroom. In deze gevallen leidt training tot bijwerkingen:

 1. Klassen creëren een bepaalde spanning in het bekken, wat bijdraagt ​​aan de verslechtering van de exacerbatie van prostatitis, waardoor het pijnsyndroom aanzienlijk wordt verbeterd en het herstelproces wordt vertraagd.
 2. Bij chronisch bekkenpijnsyndroom wordt irritatie van de zenuwuiteinden waargenomen, waardoor de pijn toeneemt.

Het wordt niet aanbevolen om met een volle maag te werken. Optimaal, als een man een paar uur voor de les eet. In het begin kun je 's ochtends trainen - gymnastiek geeft energie en kracht, helpt wakker worden.

Andere contra-indicaties omvatten de volgende ziekten:

 • Purulente en ontstekingsprocessen op het gebied van bekkenorganen,
 • Trombotische complicaties
 • Verslechtering van het algemene welzijn (bijvoorbeeld een catarrale ziekte met hoge koorts of koorts),
 • Tumor neoplasmata.

Als een man twijfelt aan de haalbaarheid van het complex, moet u een medisch specialist bezoeken. Allemaal individueel, mogelijk in een bepaald geval, kunnen klassen veel kwaad doen.

Ter informatie worden alle trainingen uitgevoerd na het legen van de blaas. Dit komt door twee aspecten. Ten eerste is het vrij moeilijk om de LK-spier te belasten als je wilt plassen, vooral na een operatie. Ten tweede leidt langdurig negeren van de drang naar het toilet in combinatie met het gymnastiekcomplex tot de uitbreiding van de urineleider.

Het herstel van het lichaam na verwijdering van de prostaatklier is een combinatie van methoden, dus u moet onthouden over goede voeding, lange wandelingen, een profylactisch bezoek aan de arts en het opgeven van slechte gewoonten (drinken, roken).

Kegel-oefeningen na prostaatchirurgie zijn een effectieve en effectieve methode die helpt om de seksuele component te herstellen. Regelmatige trainingen verhogen de erectie, verhogen de potentie en zin in seks, bestrijden urine-incontinentie en congestie en hebben een gunstig effect op het hele lichaam.

Prostaat adenoom bij mannen: wat is het?

Bij sommige mannen kan, als gevolg van het leiden van een onjuiste levensstijl of genetische aanleg, een goedaardige formatie in de prostaat verschijnen. Het geeft geen uitzaaiingen, daarom verschilt het van een kankertumor. Bij het bereiken van een bepaalde grootte begint de urethra die door de prostaat gaat te knijpen, waardoor het moeilijk is om te plassen.

50% van de mannen na 40 jaar heeft dit probleem. Het kan zich ook ontwikkelen bij jonge mensen met een genetische aanleg. Dit maakt haar de meest voorkomende ziekte van het voortplantingssysteem bij de mannelijke bevolking.

Redenen

Artsen hebben de redenen voor het verschijnen van goedaardige formaties nog niet volledig ontdekt. De meest populaire theorie is gebaseerd op een onbalans van hormonen die begint naarmate je ouder wordt. Experts geloven dat mannen de menopauze kunnen hebben, wat wordt gekenmerkt door een schending van de productie van testosteron en oestrogeen. Dit leidt tot slecht functioneren van de geslachtsklont, waardoor onwillekeurige celgroei ontstaat.

Ontwikkeling

Afhankelijk van de groeisnelheid en de richting ervan, worden 3 ontwikkelingsstadia onderscheiden:

 1. Gecompenseerd of vroeg. Tijdens deze periode heeft de patiënt een lichte compressie van de urinewegen. De stroom is zwak, maar continu, er is geen pijn en spontaan plassen. De eerste fase, die sommige mannen vaak niet opmerken, duurt 1 tot 3 jaar.
 2. Subcompensated. Verhoogde druk op de urethra leidt tot een merkbare verzwakking van de stroom. Hierdoor kan de blaas niet volledig leeglopen, waardoor er vloeistof in achterblijft. Bij een grote ophoping van urine worden de eerste gevallen van incontinentie waargenomen. Een toilet kan gepaard gaan met het vrijkomen van bloed of troebele vloeistof uit de urethra.
 3. Gedecompenseerde. Constante druk op de wanden van de blaas leidt tot hun extensie en verdikking. Naar het toilet gaan is uiterst problematisch, omdat urine alleen in druppels naar buiten kan komen en bloed en troebelheid bevat. Het ontbreken van medische interventie leidt tot de ontwikkeling van nierfalen en het optreden van merkbare symptomen.

Chirurgische ingreep

Bij het bereiken van de vorming van kritische maten, is het noodzakelijk om een ​​resectie of prostatectomie uit te voeren. Dit komt door het feit dat problemen met het terugtrekken van vocht het werk van interne organen beginnen te verslechteren en acute pijn veroorzaken.

De operatie leidt tot de volledige eliminatie van symptomen. Omdat goedaardige formaties worden verwijderd en het effect op gezonde weefsels minimaal is, herstelt de patiënt na revalidatie de verloren functies volledig.

Gebrek aan behandeling

Als u geen acties onderneemt die gericht zijn op de diagnose en behandeling van prostatitis, ontwikkelt de patiënt:

 • urolithiasis,
 • pyelonefritis,
 • prostaatkanker.

Na verloop van tijd, in goedaardige formaties, kunnen structurele veranderingen beginnen die ze in kwaadaardig veranderen.

Voordelen van de techniek

Kegel-oefeningen voor mannen na verwijdering van de prostaat zijn de beste manier om het revalidatieproces te versnellen. Met de regelmatige implementatie van aanbevelingen bij patiënten waargenomen:

 • het verdwijnen van symptomen van urine-incontinentie,
 • verbeterde erectie en verhoogd libido,
 • normalisatie van hormonale niveaus en herstel van potentie,
 • afname van de druk op de buik- en geslachtsorganen,
 • verbetering van de prestaties van de spieren van het bewegingsapparaat.

Oefeningen zijn niet alleen voor herstel van ziekte of chirurgie. Elke man kan op elke geschikte plaats turnen om het voortplantingssysteem te voorkomen en de kwaliteit van het seksuele leven te verbeteren.

Belangrijke punten

Voordat u begint te engageren, moet een man de essentie van oefeningen en de belangrijkste kenmerken van de implementatie begrijpen. Zonder dit zullen de geleverde inspanningen weinig resultaat opleveren of tevergeefs worden verspild.

Het eerste wat u moet doen, is de schaam-coccygeale spier detecteren. Het verbindt het onderste deel van het stuitbeen met het schaambeen en bedekt het rectum, de prostaat en de urethra. Net als een hangmat ondersteunt het het hele lichaam en is het een betrouwbare ondersteuning. Om het te voelen, moet je proberen de stroom urine te stoppen. Daarna moet je je vinger direct na het scrotum in het gebied houden. Als de spier tijdens spanning harder wordt, dan is alles correct.

Oefening moet regelmatig worden uitgevoerd, omdat door gebrek aan belasting de voortgang langzaam zal zijn. Je moet leren hoe je de LC-spier kunt belasten, exclusief de buikspieren en billen. De inspanning moet gericht en sterk genoeg zijn voor ontwikkeling.

Oefening complex

Kegel-oefeningen na prostaatchirurgie zijn gericht op het verbeteren van de tonus van de inguinale spieren, wat bijdraagt ​​aan de behandeling van incontinentie en herstel van seksuele functies. Verzwakte bekkenbodemspieren moeten eenmaal per dag in de eerste maand worden getraind.

Span de LC-spier 3 seconden lang aan op inspiratie. Op het moment van maximale spanning, moet je de inspanning en ademhaling gedurende 5 seconden ingedrukt houden en je mentaal concentreren op de liesstreek. Terwijl je uitademt, ontspan je langzaam. Oefening moet dagelijks 20 herhalingen worden uitgevoerd. Nadat de stagiair het spanningsveld beter begint te voelen, kunt u het aantal herhalingen minstens een maand later verhogen tot 50. U kunt de oefening uitvoeren terwijl u zit, staat of op uw rug ligt.

Het ritme van de oefening veranderen

Na een bepaalde periode, wanneer de spieren voldoende elasticiteit en kracht krijgen, kunt u de stijl van het uitvoeren van klassieke spanning veranderen. Wissel hiervoor korte inspanningen af ​​met lange. Het is raadzaam om 30-50 korte oefeningen en 10-20 lange oefeningen te doen. Stel de spierspanning niet langer dan 30 seconden uit.

Conclusie

Kegel-oefeningen zijn een geweldige manier om de seksuele gezondheid te verbeteren. Het kan niet alleen het seksleven verbeteren, maar ook de herstelperiode verkorten na behandeling van prostaatadenomen of kanker. Regelmatige training herstelt niet alleen de verloren spierfunctie, maar voorkomt ook latere problemen.

Hoe werkt gymnastiek na de operatie

Na een operatie om de prostaat te verwijderen, kunnen bijwerkingen optreden:

 • urine-incontinentie
 • verzwakking van erectie en potentie,
 • veelvuldig plassen,
 • ongemak na het legen van de blaas.

Kegel gymnastiek voor mannen na verwijdering van de prostaat zal helpen om deze fenomenen het hoofd te bieden, evenals de elasticiteit van bloedvaten te verbeteren en stagnatie van bloed te voorkomen.

Dit complex is gericht op het versterken van de schaam-coccygeale spier (LC-spier), die verantwoordelijk is voor de toestand van het urogenitaal systeem. Het helpt het proces van urineren en stoelgang te beheersen.

Urineretentie-oefeningen bij mannen helpen:

 • controleer het urineproces (vermijd stagnatie van urine, bestrijd incontinentie),
 • kracht herstellen.

In welke gevallen kun je niet turnen

Ondanks het feit dat gymnastiek geen aanzienlijke fysieke inspanning vereist en helpt om de gezondheidstoestand te verbeteren, kan niet iedereen het doen.

Kegel-oefeningen na verwijdering van prostaatkanker of een goedaardige tumor kunnen alleen worden uitgevoerd nadat ervoor is gezorgd dat er geen contra-indicaties zijn voor oefening:

 • herstelperiode
 • de aanwezigheid van bloedonzuiverheden in de urine,
 • de aanwezigheid van infectieziekten,
 • acute ontstekingsprocessen in de organen van het urogenitale systeem,
 • alle ziekten gepaard met koorts.

Na de operatie kunnen Kegel-oefeningen worden gedaan aan het einde van de herstelperiode. De duur ervan is afhankelijk van de methode voor het uitvoeren van de chirurgische ingreep en kan 2 tot 6 weken duren. U kunt deze informatie altijd te weten komen door contact op te nemen met de kliniek waar de procedure is uitgevoerd.

Hoe Kegel trainingen te doen

Voordat u begint met Kegel-oefeningen na TUR van prostaatadenoom, moet u een duidelijk idee hebben van welke spier zal overbelasten. Dit kan worden gedaan door de urine tijdens het plassen uit te stellen of door de penis tijdens een erectie te verplaatsen.

Kegel-oefeningen voor mannen met urine-incontinentie na een operatie kunnen op elk moment worden gedaan.

Voordat u met de lessen begint, moet u de blaas legen.

Er zijn verschillende manieren om uit te voeren waarmee u een complex kunt maken en ze één voor één kunt doen. Met zwakke spieren van het perineum, kan het starten van een training worden beperkt tot slechts één van hen, geleidelijk overgaand naar complexere. Niet overwerken, dit kan schadelijk zijn. Bij de minste pijn in het perineum moeten de klassen worden stopgezet.

Het Kegel-complex geeft een goed resultaat, maar om dit te bereiken heb je minimaal een maand dagelijkse training nodig. Om het resultaat van de oefening op te slaan, moet u ten minste om de andere dag uitvoeren, omdat de spier snel uithoudingsvermogen verliest.

Snelle bezuinigingen

Verminder de spieren van het perineum in een snel tempo. Neem na een aantal weeën een pauze van 10 seconden en herhaal de oefening.

Stel je de lift op de lift voor, span je spieren aan met elke "opstijging naar de vloer". Probeer zo hoog mogelijk te stijgen. Begin de "afdaling" op dezelfde manier nadat u de maximale spanning hebt bereikt.

Welke andere oefeningen zijn nuttig

Om de spieren van de bekkenbodem na de operatie te versterken, zijn klassen die geen aanzienlijke fysieke inspanning vereisen geschikt. Deze omvatten:

 1. Yoga.
 2. Qigong.
 3. Gymnastiek Dr. Bubnovsky.
 4. Gymnastiek Strelnikova.

Je kunt het zelf doen door oefeningen uit te voeren die de bloedcirculatie in het perineum helpen verbeteren en de nodige spieren versterken:

 1. Kraakpanden.
 2. Billen lopen.
 3. De slinger.
 4. De fiets.
 5. Schaar.

Waarom verschijnt urine-incontinentie na verwijdering van de prostaat?

Na verwijdering van veel interne organen is het lichaam gestoord en na verwijdering van de prostaat bij 95% van de mannen verschijnt urine-incontinentie. Het punt is dat wanneer de prostaat wordt verwijderd, er vrijwel altijd schade aan zenuwvezels optreedt, die verantwoordelijk is voor de regulering van het urineren door de persoon zelf. Normaal gesproken wordt bij een gezond persoon urine uitgescheiden door de blaas en komt het in de speciale spierkanalen. Wanneer urine door deze kanalen stroomt, zijn speciale zenuwvezels geïrriteerd, waardoor een speciale spier samentrekt, waardoor de uitscheiding van urine wordt geblokkeerd (dit blok kan door de persoon zelf op een bewust niveau tot bepaalde grenzen worden gecontroleerd).

In het geval van verwijdering van de prostaat, worden deze zenuwcellen heel vaak verwijderd, die informatie overbrengen over de doorgang van urine door het spierkanaal en in de hersenen. Als gevolg hiervan stoppen speciale spieren met het blokkeren van de doorgang van urine, wat in de meeste gevallen leidt tot spontane lediging van de blaas. Dit veroorzaakt veel ongemak voor de mens, wat zijn leven aanzienlijk compliceert. Plassen vindt in dit geval meestal plaats tijdens het lachen, tijdens het niezen en ook tijdens de slaap.

Helaas is er vandaag geen manier om de gevoeligheid van zenuwweefsels te herstellen. Er zijn ook geen betrouwbare behandelingen die urine-incontinentie kunnen beheersen. Er zijn echter een bepaald aantal fysiotherapeutische en fysiotherapeutische therapieën waarmee u de spieren van de blaas kunt trainen, waardoor een persoon de kans op spontaan urineren aanzienlijk kan verminderen.

Therapeutische oefeningen zijn heel gemakkelijk thuis uit te voeren. Voordat u deze of die oefening gebruikt, is het raadzaam om uw arts te raadplegen en indien nodig moet de arts zelf een behandelingsprogramma opstellen. Het therapeutische effect van oefening is gebaseerd op het feit dat in het geval van frequente oefening de spieren van de blaas worden versterkt. Hierdoor wordt het voor een persoon met verminderde zenuwgevoeligheid gemakkelijker om spierkanalen te blokkeren, waardoor spontaan plassen wordt voorkomen. In het geval van langdurige implementatie van therapeutische oefeningen, versterken ook bloedvaten en worden de symptomen van ontsteking verzwakt, waardoor de erectiele functie van de penis na verwijdering van de prostaat kan worden hersteld.

Oefenregels

Regels voor het doen van oefeningen:

 1. Oefeningen tegen urine-incontinentie kunnen zowel onder toezicht van een arts in het ziekenhuis als thuis worden uitgevoerd. In dit laatste geval moet u echter uw arts raadplegen over uw behandelplan voordat u de oefeningen uitvoert.
 2. Oefening kan het beste in de ochtend na het wakker worden en voor het slapen gaan worden gedaan. Eet in geen geval voor het sporten (het is echter toegestaan ​​om een ​​beetje gewoon schoon water te drinken). Ga ook vóór het sporten naar het toilet.
 3. In geen geval zware lichamelijke inspanning. Verhoog de belasting geleidelijk: voer eerst eenvoudige oefeningen uit en daarna meer complexe. Neem tijdens de oefening altijd de houding aan die voor u geschikt is. Als het moeilijk voor je is, kunnen het aantal en de intensiteit van oefeningen 2-3 keer worden verminderd, maar na verloop van tijd moet het aantal oefeningen worden verhoogd.
 4. Na het doen van de oefeningen, kunt u vreemde gewaarwordingen in het bekkengebied voelen - u hoeft niet bang te zijn voor deze aandoening, omdat een verandering in gewaarwordingen duidt op herstel van de bloedcirculatie en training van de bekkenspieren. Het moet echter duidelijk zijn dat dit vreemde gevoel in de meeste gevallen na verloop van tijd zal verstrijken (ergens na 5-6 lessen).

Om dit te doen, moet je verschillende speciale bewegingen uitvoeren om deze spieren te vinden. Het wordt aanbevolen om deze bewegingen uit te voeren onder toezicht van een arts, zodat u deze spieren nauwkeurig kunt vaststellen, maar indien nodig kunt u de diagnose zelf uitvoeren:

 • Probeer tijdens het urineren de urinestroom met uw bekkenbodemspieren te stoppen. Probeer hiervoor afwisselend alle spieren van de buik te spannen en te ontspannen om te bepalen welke spieren het urineren reguleren,
 • Als het je lijkt dat je deze spieren hebt gevonden, controleer dan je gevoelens. Om dit te doen, knijp je deze spieren 1-2 minuten in en zorg je ervoor dat je de blaas ledigt en ontspan je de spieren. Als je alles goed hebt gedaan, zou de urinestroom na ontspanning moeten stoppen,
 • Probeer nu de oefening om te controleren tijdens het hurken. Het is een feit dat in deze positie, uit gewoonte, spierbeheersing kan worden aangetast, dus deze oefening is nuttig voor u.

Basisoefeningen tegen urine-incontinentie

In totaal hebben artsen ongeveer 100 lichamelijke oefeningen ontwikkeld tegen urine-incontinentie, maar medische studies hebben aangetoond dat slechts 6 van hen effectief zijn. Laten we nu leren hoe we deze 6 vereiste oefeningen tegen urine-incontinentie kunnen uitvoeren.

 1. Oefening 1. Knijp in de spieren die de urine vasthouden en ontspan en wissel ze afwisselend af. Herhaal de ontspannings-stresscyclus 10 tot 30 keer, afhankelijk van het niveau van uw fysieke activiteit (in de vroege fase van de behandeling moet u deze oefening 10 keer doen, en na verloop van tijd moet het aantal oefeningen tot 30 keer worden verhoogd).
 2. Oefening 2. Span de houdspieren gedurende 10-20 seconden aan en neem dan een korte pauze. Doe 2-3 sets van 10-20 oefeningen.
 3. Oefening 3. Span de spieren aan zodat ze in het perineum beginnen te gaan. Doe deze oefening 10-20 keer. Houd er rekening mee dat deze oefening een van de belangrijkste is, omdat u met behulp hiervan leert hoe u het plassen in een noodgeval snel kunt onderbreken.
 4. Oefening 4. Span alle lagere buikspieren 15-20 seconden aan en neem dan een korte pauze. Herhaal de oefening 10-15 keer. Houd er rekening mee dat het voor veel mensen na het verwijderen van de prostaat erg moeilijk is om deze oefening te doen. Als u dit specifieke geval heeft, moet u zich onthouden van het uitvoeren van deze oefening.
 5. Oefening 5. Ga op de grond op je rug liggen en spreid je benen opzij tot de breedte van de heupen. Adem vervolgens in door de neus en til tijdens het uitademen de spieren van het onderste bekken in het lichaam. Tegelijkertijd moet u één voet van de vloer scheuren en de andere voet moet u hard op de vloer drukken. Herhaal deze oefening met korte pauzes die u 5-10 keer nodig hebt.
 6. Oefening 6. Ga op de vloer op je rug liggen en strek je armen en benen naar het plafond (ze moeten licht gebogen zijn). Breng 1-2 minuten in deze positie door. Kniel dan neer, kantel het lichaam naar voren en laat dan je ellebogen en schouders voorzichtig op de vloer rusten. Breng in deze positie ook 1-2 minuten door. Herhaal de oefening ongeveer 5 keer.

Alle bovenstaande oefeningen moeten 2 keer per dag worden uitgevoerd met tijdsintervallen van minimaal 8 uur (de beste optie is 's ochtends na het wakker worden en' s avonds voor het slapen gaan).

Ze moeten gedurende 1 maand elke dag worden uitgevoerd. Daarna kunt u de oefening 1-2 weken stoppen. Als u vindt dat u hebt kunnen leren hoe u de uitscheiding van urine kunt beheersen, kunnen in dit geval geen fysiotherapieoefeningen worden uitgevoerd. Als therapeutische oefeningen een zwak effect hebben, kunt u doorgaan met het uitvoeren van therapeutische oefeningen.

Waarom treedt urine-incontinentie op na een prostaatoperatie?

Elke chirurgische ingreep is een enorme stress voor het lichaam. Wanneer een arts pathogene weefsels snijdt, kan hij gemakkelijk zenuwuiteinden beschadigen. Hierdoor wordt de patiënt geconfronteerd met ernstige problemen bij het legen in de toekomst. Vooral vaak treedt urine-incontinentie op als gevolg van een snee in de wand van de blaas. In dit geval wordt de spierstructuur aangetast, waardoor het extreem lang duurt om te herstellen.

Na een operatie aan de blaas verliest een man de gevoeligheid van een hol orgel. Hierdoor kunnen ernstige problemen ontstaan ​​door het gebrek aan urineren. Elke onnauwkeurige of intense beweging kan leiden tot het vrijkomen van zowel een kleine als een redelijk grote hoeveelheid urine.

Urinevrijgave kan ook optreden tijdens niezen, hoesten, seks of stoelgang. Vaak achtervolgt dit probleem degenen die betrokken zijn bij sport.

Hoe oefeningen uit te voeren?

 • Ga voor het sporten naar het toilet,
 • Begin met eenvoudige oefeningen, ga geleidelijk over naar meer complexe oefeningen,
 • Neem in elke positie de meest geschikte dosis,
 • Als je een uitstekend resultaat wilt bereiken, doe je de oefeningen regelmatig,
 • U moet beginnen met opladen met 10 benaderingen, de frequentie geleidelijk verhogen tot 30.

Oefeningstechniek

 1. Probeer tijdens het omleiden van urine te stoppen met uw spieren van het bekken en bepaal vervolgens welke afdelingen tegelijkertijd belasten,
 2. Herhaal spier knijpen nog een paar keer, en ontspan dan al droog.
 3. Probeer dit complexe hurken te herhalen. (meestal is dit veel gemakkelijker dan opstaan).

 • Knijp in de spieren die verantwoordelijk zijn voor het vasthouden van urine - ontspan ze afwisselend. Meestal voldoende 10 keer per set, waarna je het aantal herhalingen kunt verhogen tot 30 stuks.
 • Houd de spieren 5-10 seconden in spanning en neem vervolgens een pauze. Gemiddeld voeren ze 3 benaderingen van 10-15 oefeningen uit.
 • Probeer de spieren steeds meer te belasten, zodat ze het perineum lijken in te gaan. Dit moet zo vaak mogelijk en intensiever worden gedaan, omdat de snelheid van herstel van urineretentie afhankelijk is van deze oefening.
 • Ga daarna verder met het trainen van de spieren van de bekkenbodem. Span je hele onderbuik aan en houd jezelf gedurende 10 seconden in die positie. Herhaal deze aanpak 2-3 keer voor 10 oefeningen. Als u een scherpe pijn of een soort ongemak voelt, weigert u deze oefeningen uit te voeren.

Als u niet begrijpt hoe u urine-incontinentieoefeningen moet doen na een operatie aan de prostaat, bekijk dan online video's. Daar zullen ze je laten zien en je vertellen hoe je ze correct kunt uitvoeren.

 • Train tijdens het plassen, dus het is gemakkelijker om te bepalen welke spieren erbij betrokken zijn,
 • Probeer de mate van blootstelling geleidelijk te verhogen om de blaas niet te verwonden,
 • Overbelast de wanden van de blaas niet, want u loopt het risico ze te scheuren en hevige pijn te krijgen,
 • Maak je geen zorgen, als je na het uitvoeren van het complex vreemde gevoelens voelt - zodat het bloed actief zijn toevlucht neemt tot de blaas.

Ondanks het feit dat Kegel-oefeningen voor urineretentie na een operatie aan de prostaat vrij eenvoudig zijn, hebben ze een extreem hoge efficiëntie. Met hun hulp kunt u het probleem snel in slechts enkele weken oplossen. Hun effectiviteit wordt niet alleen bevestigd door artsen, maar ook door talloze beoordelingen op internet. Deze techniek wordt al meer dan een halve eeuw gebruikt.

Zijn Kegel-oefeningen veilig?

 • Onlangs een buikoperatie ondergaan - hechtingen kunnen uit elkaar gaan,
 • De aanwezigheid van kwaadaardige en goedaardige tumoren in de prostaatklier - versnelling van weefselproliferatie kan optreden,
 • De aanwezigheid van een infectieus proces in het lichaam - een sterke toename van de lichaamstemperatuur kan optreden, waardoor complicaties optreden,
 • Ontsteking van de bekkenorganen - veroorzaakt ernstige pijn,
 • Aambeien - veroorzaken niet alleen pijn, maar ook bloedingen,
 • Onlangs geleden verwondingen en chirurgische ingrepen - zullen leiden tot een verhoging van de lichaamstemperatuur, malaise,
 • Ziekten van het cardiovasculaire systeem en verzakking van de bekkenorganen.

De voordelen van Kegel-oefeningen

Kegel-oefeningen om urine vast te houden is een uniek systeem waarmee u de spieren van de blaas kunt trainen. Het is speciaal ontworpen voor mannen die een prostaatoperatie hebben ondergaan. Houd er rekening mee dat ze, om het meest positieve resultaat te bereiken, regelmatig moeten worden uitgevoerd, en niet van tijd tot tijd. Zorg er ook voor dat u zich niet vanaf de eerste lessen inspant met intense belastingen, om de ontwikkeling van complicaties niet uit te lokken.

De essentie van Kegel-oefeningen is dat een speciaal complex de spieractiviteit van het peritoneum verhoogt, wat verantwoordelijk is voor veel fysiologische processen in het lichaam. Dankzij de versterking slaagt een man erin ernstige problemen met urine- of fecale incontinentie te overwinnen. Dit heeft een positief effect op het voortplantingssysteem, elimineert erectiestoornissen.

Veel artsen bevelen dergelijke complexen aan hun patiënten aan, omdat het met hun hulp mogelijk is om een ​​hoog therapeutisch resultaat te bereiken.

Algemene aanbevelingen

 • Het lichaamsgewicht weer normaal maken - als gevolg van overgewicht kan een man ernstige problemen ondervinden bij het plassen. Om incontinentie te stoppen, moet u al het mogelijke doen om uw gewicht weer normaal te maken.
 • Stoppen met roken - dit helpt de normale elasticiteit van de bloedvaten te herstellen, zodat de zenuwuiteinden beter werken.
 • Beperking van vochtinname - door overmatige vochtinname kunnen de wanden van de blaas bij een man rekken, wat ernstige problemen met urine-incontinentie veroorzaakt.
 • Weigering van alcohol en koffie - dit helpt het drukniveau in het lichaam te herstellen, wat een positief effect heeft op het algehele welzijn. Het herstelt ook de bloedsomloop.

Waarom heb je oefeningen nodig om urine vast te houden na verwijdering van de prostaat en hoe deze uit te voeren Link naar hoofdpublicatie Adblockdetector

Herstel na verwijdering van prostaatadenoom met behulp van gymnastiek: nuttige oefeningen en de complexiteit van hun implementatie

Matige lichamelijke activiteit en lichaamsgewichtscontrole zijn niet alleen belangrijk om de gezondheid van de prostaatklier te behouden, maar ook om de kans op prostaatkanker en adenoom te minimaliseren.

Naleving van een gezonde levensstijl en een volledige afwijzing van slechte gewoonten doen hun werk.

Regelmatige lichaamsbeweging, evenals het uitvoeren van geschikte gymnastiek met prostaatadenoom, stelt de vertegenwoordiger van het sterkere geslacht niet alleen in staat om zich voor te bereiden op de komende operatie, maar ook om snel te herstellen na een operatie.

Op dit moment hebben wetenschappers een nauwe relatie aangetoond tussen prostaatadenoom en gymnastiek. Een zittende levensstijl heeft een negatieve invloed op de toestand van de bekkenorganen en veroorzaakt daardoor het verschijnen van verschillende onaangename ziekten.

Mannen die regelmatig sporten, lopen ongeveer een kwart minder risico op adenomen. Het komt vaak voor dat de vertegenwoordiger van het sterkere geslacht het adenoom verwijdert, waarna het nodig is om uw lichaam lange tijd te herstellen. In dit artikel kunt u kennismaken met wat gymnastiek is na het verwijderen van het adenoom.

Kegel-oefeningen voor mannen na verwijdering van de prostaat - prostatectomie, gymnastiek

Om prostaatadenoom te verwijderen, wordt een chirurgische procedure genaamd adenomectomie uitgevoerd om de hele prostaat uit te snijden, bijvoorbeeld bij kanker, is een prostatectomie vereist.

Operaties worden altijd geassocieerd met de kans op het ontwikkelen van negatieve gevolgen, met name schending van het plassen, verzwakking van de erectiele functie en potentie. Om het risico op bijwerkingen te verminderen, wordt het aanbevolen om Kegel-oefeningen voor mannen te doen na verwijdering van de prostaat.

Laten we eens kijken wat voor soort gymnastiek dit is, en hoe goed te trainen?

Hoe zijn fysieke oefeningen nuttig voor de prostaat?

Mannen die de meest actieve en correcte levensstijl leiden, zonder slechte gewoonten, hebben minder kans om te lijden aan verschillende ziekten die verband houden met de prestaties van de prostaatklier.

Regelmatige lichaamsbeweging voor de prostaat minimaliseert de kans op impotentie bij mensen.

Het is belangrijk op te merken dat speciale oefeningen voor de prostaat naast een sterk therapeutisch effect een krachtig preventief effect hebben, dus ze moeten niet alleen worden uitgevoerd voor mensen die lijden aan prostatitis. Ze zullen nuttig zijn voor vertegenwoordigers van het sterkere geslacht, die gevaar lopen.

Er moet aan worden herinnerd dat het noodzakelijk is om het ontstekingsproces dat in de prostaatklier optreedt zo vroeg mogelijk, in de beginfase, aan te pakken. Dit voorkomt het verschijnen van ernstige complicaties zoals prostaatadenoom en een afname van de potentie.

Uitgebreide oefeningen in de aanwezigheid van prostatitis helpen de spiercontractie in de bekkenbodem te verbeteren. Bovendien voorkomen ze drukval in de buikholte.

Het is dankzij dit dat het zogenaamde natuurlijke proces van prostaatmassage plaatsvindt. Bovendien verbetert de bloedcirculatie in dit gebied.

De hoofdtaak van dergelijke manipulaties is het verbeteren van de flexibiliteit van de wervelkolom en het versterken van de spieren van het heupgewricht. Het grootste voordeel voor prostatitis zal squats zijn.

Je kunt hardlopen, stevig wandelen, touwtjespringen opnemen in je dagelijkse activiteiten. Het zullen ook nuttige oefeningen zijn om de buikspieren te versterken.

Therapeutische oefeningen na een operatie om prostaatadenoom te verwijderen

De volgende zijn specifieke oefeningen die helpen bij het versterken van uw bekkenspieren:

 1. het eerste wat je nodig hebt om de voet naar de grond te duwen. Haal uw hiel niet van de vloer. Eén hand moet op de schaamstreek worden gelegd en de billen van de vloer worden opgetild. Nu moet je het werk van de bekkenspieren (door palpatie) en billen (door het verhoogde bekken) herkennen,
 2. je moet op je rug liggen en je armen en benen strekken. Bovendien moet deze laatste licht gebogen en volledig ontspannen zijn. Je moet een bepaalde tijd in deze positie zijn. Daarna moet je knielen. Het lichaam leunt naar voren. De ellebogen en onderarmen moeten op een horizontaal oppervlak worden ondersteund. Het voorhoofd moet op gevouwen armen worden gelegd en uw rug recht houden. Wacht enkele minuten. Je zou rustig moeten ademen. De oefening kan indien nodig worden herhaald,
 3. De volgende oefening is om de startpositie in te nemen. Je moet in de houding van een ruiter op een opgerolde handdoek zitten. Vervolgens moet je diep ademhalen en rond je rug. Bij het uitademen is het noodzakelijk om volledig recht te trekken vanwege de vorming van een lichte afbuiging van de nok. De sluitspier moet worden gespannen.

Yoga voor mannen

Yoga in de aanwezigheid van problemen met de gezondheid van de prostaat helpt om de conditie van het urogenitale systeem van de vertegenwoordiger van het sterkere geslacht te verbeteren.

Gebruik hatha yoga, omgekeerde asana's, ashvini mudra en anderen.

Als je geen ervaring hebt met yoga, moet je contact opnemen met een trainer.

Wat kan niet worden gedaan in de postoperatieve periode?

Het is belangrijk om te letten op een terugkeer naar de gebruikelijke manier van leven na direct overleg met een behandelend specialist.

Thuis moet de patiënt absoluut plotselinge bewegingen vermijden. Het is hem ook verboden om verschillende fysieke activiteiten uit te voeren tijdens de revalidatieperiode.

Op dit moment is het belangrijk om goed te eten, veel water te drinken en stress tijdens stoelgang te vermijden.

Kegel-oefeningen voor mannen met urine-incontinentie na een operatie aan de prostaat

Hoofd van het Instituut: “Je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk het is om prostatitis te genezen door elke dag te nemen ...

In het bijzonder omvat een operatie om prostaatadenoom te verwijderen de installatie van een speciale katheter waardoor urine uit het lichaam wordt verwijderd. Het draineert het lichaam gedurende meerdere dagen. In sommige gevallen wordt de katheter de oorzaak van pijn en ongemak die optreedt na een operatie. De blaas begint op dit moment te verkrampen. Dit proces is moeilijk te behandelen, maar na verloop van tijd gaat het onafhankelijk.

Als een van de belangrijkste maatregelen tegen het binnendringen van infecties in het lichaam, worden antibiotica voorgeschreven. Tegelijkertijd kiest een deel van de arts de zogenaamde wachttactiek. Dat wil zeggen dat medicijnen niet worden voorgeschreven totdat de eerste symptomen van een infectieuze pathologie verschijnen.

Vroege dagen

Op de eerste dag na de operatie moet de patiënt bedrust observeren. Hij mag pas op de tweede dag opstaan. Ook worden op dit moment bepaalde oefeningen uitgevoerd, waarvan de actie is gericht op het voorkomen van de vorming van bloedstolsels in de aderen en prostaatklier.

De patiënt moet dagelijks veel vocht drinken (maximaal twee liter). Het is noodzakelijk om de functie van de blaas te herstellen en terug te keren naar zijn vorige vorm. Zwaar drinken zorgt ook voor extra bescherming tegen littekens op dit orgaan en vernauwing van de urethra.

Bij het poepen moet u de buikspieren niet te veel belasten.Om het herstel van de darmen te vergemakkelijken, moet u een bepaald dieet volgen, dat een overvloedige consumptie van groenten, fruit en ander vezelrijk voedsel omvat. Dit element verbetert de stoelgang.

Misschien de benoeming van een laxeermiddel in geval van constipatie.

Het herstel van het lichaam na de operatie omvat frequente rust. Net als bij zware gewichten moet de patiënt zichzelf niet overbelasten. Tegelijkertijd zijn er geen contra-indicaties voor lange wandelingen in de frisse lucht, op voorwaarde dat de patiënt zich goed voelt.

Hoge efficiëntie in termen van herstel toont Kegel-oefeningen. Ze worden dagelijks uitgevoerd voor 5-10 benaderingen 3-5 keer. De eerste oefening wordt als volgt uitgevoerd: bil- en buikspieren worden gespannen, 3-5 seconden vastgehouden en vervolgens ontspannen.

De volgende oefening is periodieke stress, vergelijkbaar met wat verschijnt tijdens stoelgang.

Mogelijke gevolgen

Chirurgie aan de prostaatklier gaat bijna nooit zonder gevolgen voor de patiënt. Onder de veel voorkomende negatieve manifestaties zijn problemen die verband houden met het proces van urineren. Hierboven is al opgemerkt dat mannen in de eerste dagen en zelfs weken urine-incontinentie hebben.

Een dergelijk symptoom kan zich manifesteren na zes maanden tijdens niezen en andere acties waarbij de onderbuik gespannen is. Het uiterlijk van pijn op het moment van urineren wordt ook opgemerkt. Geleidelijk verdwijnen deze gevolgen en keert de patiënt terug naar een normaal levensritme.

We moeten ook aandacht besteden aan een dergelijk proces als ejaculatie. Een geheim wordt geproduceerd in de prostaat, wat een essentieel element is van zaadvocht. Dienovereenkomstig laat elke interventie in dit lichaam een ​​bepaalde indruk achter op het gespecificeerde proces.

De behandeling van adenoom omvat bijvoorbeeld het verwijderen van spieren, waardoor de penetratie van sperma in de urethra wordt voorkomen. Vanwege de afwezigheid vindt zaadvloeistof een breder kanaal en wordt het samen met urine uit het lichaam uitgescheiden. Dit proces wordt retrograde ejaculatie genoemd.

Verwijdering van de prostaat zelf leidt noodzakelijkerwijs tot het feit dat de man onvruchtbaar wordt. Dit feit maakt echter niet volledig een einde aan zijn seksleven. Het lichaam kan onafhankelijk een erectie herstellen.

Als dit niet gebeurt, komen verschillende medicijnen, apparaten en injecties in het geslachtsorgaan te hulp.

Wanneer contact opnemen met een specialist?

U moet een arts raadplegen als u problemen ondervindt die verband houden met urineren:

 • het proces gaat gepaard met branden,
 • koude rillingen en koorts
 • uitgesproken urine-incontinentie verscheen
 • urineretentie
 • urine komt niet uit de katheter,
 • urine veranderde plotseling van kleur en geur,
 • ernstige pijn treedt op op de plaats van penetratie van de katheter,
 • op een later tijdstip begonnen bloedstolsels in de urine te verschijnen.

Al het bovenstaande is een verplichte basis voor een dringende oproep aan een specialist. Een dergelijke aanpak zal de ontwikkeling van negatieve processen voorkomen en met succes het proces van postoperatief herstel voltooien.

Kegel gymnastiek voor mannen voor bekkenbodemspieren

Kegel gymnastiek voor mannen is gericht op het versterken en verbeteren van de flexibiliteit van de bekkenbodemspieren. Dit is een hele groep spieren die helpt om uw interne organen op hun plaats te houden, waardoor ze niet in het perineum kunnen komen. Ze vervullen ook een aantal belangrijke functies vanuit medisch en seksueel oogpunt.

 • Kegel gymnastiek voor mannen kan worden aanbevolen voor de preventie van aambeien na een prostaatoperatie of als een manier om de controle over de blaas te verbeteren.
 • In wezen helpen de door Kegel ontwikkelde oefeningen de urinestroom en de beweging van de penis te beheersen. Ze versterken niet alleen spieren, maar verhogen ook de bloedtoevoer naar de liesstreek. Maar een volledige erectie is sterk afhankelijk van de bloedstroom.

Bovendien heeft Kegel gymnastiek geen negatieve bijwerkingen. Het werkt op geen enkele manier samen met medicijnen of andere middelen die u gebruikt.

U kunt profiteren van het voltooien van een reeks Kegel-oefeningen als:

 • Lijdt aan urine- of fecale incontinentie.
 • Je merkt dat urinedruppels na het plassen nog steeds uit de penis "druppelen" - meestal nadat je het toilet hebt verlaten.
 • Moeite hebben met een erectie.

'),> d.write (”), var e = d.createElement (' script '), e.type =“ text / javascript ”, e.src =“ //tt.ttarget.ru/s/tt3. js ”, e.async = true, e.onload = e.readystatechange = function () <if (! e.readyState || e.readyState ==“ geladen ”|| e.readyState ==“ compleet ”) <e .onload = e.

Na zes maanden regelmatig de Kegel-reeks oefeningen en levensstijlveranderingen (verbeterde voeding en lichaamsbeweging) uit te voeren, zag ongeveer 75 procent van de mannen een verbetering van hun erectie.

Als u vijf minuten, twee of drie keer per dag Kegel-oefeningen uitvoert, ziet u waarschijnlijk een aanzienlijke verbetering in uw vermogen om de urinestroom te beheersen. Nog een bonus: Kegel-oefeningen kunnen je ook helpen een helderder en sterker orgasme te krijgen, helpen de potentie te herstellen. Ze kunnen op elk moment worden uitgevoerd, tijdens rust en zelfs autorijden.

Kegel Oefeningensysteem: mijlpalen

Het Kegel-oefensysteem is eenvoudig genoeg om te doen, zodra u begrijpt welke spieren u moet gebruiken.

WIJ ZULLEN ADVISEREN! Zwakke potentie, slappe penis, gebrek aan een lange erectie is geen zin voor het seksleven van een man, maar een signaal dat het lichaam hulp nodig heeft en mannelijke kracht verzwakt.

Er zijn een groot aantal medicijnen die een man helpen een stabiele erectie voor seks te krijgen, maar ze hebben allemaal hun nadelen en contra-indicaties, vooral als de man al 30-40 jaar oud is.

Pantosagan-capsules voor potentie helpen niet alleen om HIER EN NU een erectie te krijgen, maar fungeren als een preventie en accumulatie van mannelijke kracht, waardoor de man vele jaren seksueel actief kan blijven!

Een van de gemakkelijkste manieren om de juiste spieren te vinden (ze worden de schaam-coccygeale spiergroep genoemd door de naam van de hoofdspier):

 • Plaats een of twee vingers achter de testikels zonder ze te pletten.
 • Stel je voor dat je moet plassen en de stroom wilt stoppen door in de interne spier te knijpen. Dit wordt de pubic-coccygeal (LC) -spier. Als je in de spiegel kijkt, zul je zien dat wanneer de spier wordt samengedrukt, de penis en testikels licht bewegen.

Een gemakkelijke manier om uw LK-spier te trainen is tijdens het plassen. Hier is hoe het te doen:

 • Probeer tijdens het plassen de urinestroom te stoppen of te vertragen. Maak een terugtrekkende beweging in plaats van een duwende beweging. Tegelijkertijd lijkt het erop dat de urethra enigszins is "ingetrokken".
 • Span de spieren van de billen, benen of buik niet aan, houd uw adem niet in. Als u de urinestroom kunt vertragen of stoppen, is de training geslaagd.
 • In het begin kunt u mogelijk de urinestroom niet stoppen. Dus de LK-spier is nog steeds niet sterk genoeg. Blijf gewoon trainen en alles komt goed.
 • Sommige mannen spannen de LK-spier en denken dat ze proberen de doorgang van gas te stoppen. Het geeft een onaangenaam gevoel.

Hoe een Kegel-oefensysteem voor mannen te voltooien:

 • Span de LK-spier langzaam aan en tel tot vijf.
 • Vingers op de spier hoeven niet te worden vastgehouden, het moet in het lichaam worden gevoeld.
 • Ontspan de spier langzaam en tel tot vijf.
 • Herhaal 10 keer.
 • Voer de oefening dagelijks uit, drie keer per dag.
 • Wanneer je begint te oefenen, is het misschien gemakkelijker om de oefening te doen terwijl je ligt, zodat de spieren niet "worstelen" met de zwaartekracht. Het is voor sommige mannen ook gemakkelijker om hun spieren slechts twee tot drie seconden aan te spannen.
 • Verhoog geleidelijk je lestijd. Na een paar weken zou je je spier gedurende 10 seconden moeten kunnen belasten. En idealiter - tot 30 seconden.
 • Wanneer je bekkenbodemspieren sterk zijn, probeer Kegel-oefeningen terwijl je zit, staat of loopt.
 • Verminder uw bekkenbodemspieren vlak voor en tijdens elke activiteit die uw maag onder druk zet (niezen, hoesten, lachen of gewichtheffen).
 • Trek tijdens een erectie de spier strak aan zodat de penis "stuitert".
 • Door deze spier tijdens seks aan te spannen, handhaaft u niet alleen een erectie, maar kunt u ook voortijdige ejaculatie voorkomen.
 • Onthoud: belast de benen, billen of buikspieren niet tijdens het uitvoeren van de Kegel-oefening.

Het kost tijd om het resultaat van elke oefening te zien, dus wees geduldig. Een goed regime voor Kegel-training is drie 'benaderingen' per dag (ochtend, middag en avond). Na een maand zult u merken dat u uw blaas beter kunt beheersen. Deze oefeningen zijn nuttig op seksueel gebied.

Als je binnen 30 dagen geen veranderingen ziet, heb je misschien niet de juiste spieren gevonden voor Kegel-oefeningen. Raadpleeg een uroloog. Hij kan u advies geven over hoe u de juiste spieren kunt vinden en met succes kunt gebruiken.

Kegel gymnastiek voor mannen na verwijdering van de prostaat: beschrijving van de techniek, voordelen boven analogen

Onbehandelde prostaathyperplasie kan vroeg of laat de transformatie van een goedaardige tumor in een kwaadaardige veroorzaken. Dat is de reden waarom vaak een operatie wordt voorgeschreven voor de behandeling van prostaatadenomen.

Chirurgische interventie wordt bijna altijd geassocieerd met het risico op complicaties, met name urinewegaandoeningen, verzwakking van de erectie en potentie.

Om het aantal bijwerkingen en het snelle herstel van de gezondheid en de normalisatie van het welzijn te verminderen, adviseren artsen dat parallel met de correctie van het dieet, naleving van alle vereisten en het behoud van een uitzonderlijk gezonde levensstijl, mannen Kegel-gymnastiek moeten uitvoeren na het verwijderen van de prostaat.

De frequentie van gebruik van het gymnastiekcomplex

Om een ​​maximaal effect te bereiken, is het niet voldoende om een ​​paar oefeningen per week te doen. Om dit te doen, moet je een reeks oefeningen uitvoeren en bij voorkeur elke dag. Experts adviseren mannen die onlangs een operatie hebben ondergaan om eenmaal per dag (in het begin) oefeningen te doen.

In de toekomst kan de frequentie tot twee keer per dag worden verhoogd. Als gymnastiek wordt uitgevoerd voor profylactische doeleinden of als een ondersteunende methode voor de behandeling van prostatitis, verdient het de voorkeur om het twee keer per dag uit te voeren.

Hoe meer spiercontracties en ontspanningsoefeningen worden uitgevoerd, hoe beter het effect en het resultaat. De optimale duur van één oefening is 10 seconden.

In de hoop dat na de eerste trainingssessie, erectie en potentie zullen normaliseren, en het probleem van onvrijwillig urineren zal verdwijnen, althans het is dom.

Met de juiste en regelmatige lichaamsbeweging kunt u resultaten bereiken in drie tot zes weken.

Alleen hard werken en maximale inspanningen zullen helpen om de algemene conditie en het welzijn te verbeteren, een erectie te verbeteren en te verlengen, de mannelijke mogelijkheden te vergroten, de duur van geslachtsgemeenschap te verhogen, stagnatie te elimineren, de bekkenbodemspieren te versterken, onvrijwillig plassen te bestrijden en de kwaliteit van leven te verbeteren, inclusief seksuele.

Zijn er contra-indicaties

Ondanks het feit dat de techniek effectief en absoluut onschadelijk is, moet u een specialist raadplegen voordat u deze gebruikt.

Het gebruik ervan wordt niet aanbevolen voor vertegenwoordigers van de sterke helft van de samenleving die lijden aan etterende of ontstekingsprocessen in de bekkenorganen, evenals trombotische complicaties of neoplasmata.

Het is gecontra-indiceerd om gymnastiek direct na de toepassing van radicale technieken uit te voeren. Pas na een maand na de operatie kunnen Kegel-oefeningen worden gedaan. Na revalidatie is het niet mogelijk, ze moeten worden gedaan.

Train na het verwijderen van de prostaat om urine vast te houden

Kegel-oefeningen voor mannen zijn een speciale gymnastiek voor het ontwikkelen van de spieren van de anus.

Om correct te begrijpen welke spieren moeten werken, moet een man 5-10 seconden stoppen tijdens het plassen en vervolgens volledig ontspannen.

Gymnastiek zal hier juist in de compressie van spieren zijn met hun daaropvolgende ontspanning, maar niet met de emissie van urine.

 • Trek de spier van de anus lichtjes aan en houd deze 4-6 seconden in deze positie. Snijd een beetje harder en vertraag opnieuw. Maximaliseer de reductie en ontspan, na de tijd te hebben gehad, geleidelijk. Herhaal tien keer drie keer per dag.
 • Sta op en spreid je benen een beetje. Om spiercontractie te maximaliseren: alsof het uitstellen van de urinestroom met een gelijktijdige samentrekking van de anale spieren vereist is. Om zoveel mogelijk tijd te weerstaan. Voer tien keer twee keer per dag uit.
 • Ga zitten en spreid je knieën, afwisselend de spier spannen en ontspannen. Voer deze oefening maximaal twee keer per dag uit.
 • Liggend op je rug, spreid je benen gebogen op de knieën. Span en ontspan de spieren (terwijl de buikspieren ontspannen moeten zijn). Voer twee keer per dag zoveel mogelijk benaderingen uit

Belangrijk: na elke opeenvolgende inspanning is volledige spierontspanning nodig. Het complex mag alleen worden onderbroken wanneer een gevoel van vermoeidheid optreedt. Het is ook noodzakelijk om uniforme ademhaling te controleren.

Arnold Kegel is een Amerikaanse gynaecoloog die in 1952 een reeks oefeningen ontwikkelde die later bekend werden als 'Kegel-oefeningen'.

Hun doel is om de spieren van het perineum te trainen, met name in het sterkere geslacht - de schaam-coccygeale spier, die verantwoordelijk is voor ritmische samentrekkingen tijdens ejaculatie en orgasme.

Het bevindt zich tussen de testikels en de anus, met zijn studie kunt u:

 • Om urogenitale pathologieën te voorkomen
 • Versterk de potentie door de bloedcirculatie te verbeteren
 • Verbeter sensaties tijdens een orgasme
 • Om een ​​hormonale achtergrond vast te stellen
 • Verbetering van de ejaculatie

Indicaties voor de taak kunnen het ontbreken van een constante partner, overgewicht, inactieve levensstijl zijn. Om te beginnen met Kegel-oefeningen voor mannen om prostatitis te genezen, is het noodzakelijk om de schaam-coccygeale spier in het lichaam te detecteren. Er zijn twee manieren om dit te doen:

 1. Wanneer je midden in het plassen naar het toilet gaat, probeer dan de stroom abrupt te stoppen. Hervat het dan
 2. Probeer tijdens een erectie stuiterende bewegingen te maken met uw geslachtsdelen

Die spier, die in beide gevallen gespannen is, is voor ons noodzakelijk. Om een ​​goed resultaat te bereiken, moet de training regelmatig worden uitgevoerd en probeer ze niet één keer per dag, maar de hele dag tijd te geven.

Oefeningen zijn echt beter om in combinatie uit te voeren, omdat het effect met verwarmde spieren veel hoger is. Indien gewenst, kunt u wisselen en hun volgorde wijzigen.

 1. Staan, benen uit elkaar op schouderbreedte uit elkaar. Probeer zowel de schaam-coccygeale spier als de anusspier samen te trekken. Houd ze zo lang mogelijk gespannen. Ontspan 5 seconden. In één benadering moet u deze oefening 10 keer doen. Er moeten minstens twee van dergelijke benaderingen per dag zijn.Om de oefening echt effectief te maken, moet je de spierspanning volgen. Je kunt de spieren van de pers, billen en heupen niet gebruiken.
 2. De startpositie is hetzelfde. Het is noodzakelijk om de schaam-coccygeale spier samen te drukken en tegelijkertijd uw adem in te houden gedurende enkele seconden. Je kunt licht uitademen. Na 4-5 seconden knijp je nog meer in de spier en houd je je adem opnieuw in. Gemakkelijke uitademing. Knijp nu zo veel mogelijk in de spier en inhaleer niet. In deze toestand moet je 10 seconden staan, nu kun je ontspannen en lucht inademen. Dit is een zeer effectieve oefening voor prostatitis. Het werkt niet alleen op de spieren van het bekken.Door het vasthouden van de ademhaling neemt het volume van de longen toe en begint het bloed sneller in het lichaam te komen. Ook helpt het om je adem in te houden om de spieren van de buikholte te verbeteren, en mannen met prostatitis hebben hier meestal grote problemen mee.
 3. Uitgangspositie - liggend op je rug. De benen moeten in de knieën worden geperst, niet van de vloer scheuren. Verder wordt de oefening variabel. De belangrijkste acties kunnen worden uitgevoerd vanuit zowel controle 1 als controle 2. Dat wil zeggen, het is mogelijk om de schaam-coccygeale spier een tijd lang gelijktijdig met de spieren van de anus te knijpen totdat het onmogelijk wordt om te verdragen. In het tweede geval moet u een oefening houden door uw adem in te houden.

De eerste twee oefeningen die een man overal kan uitvoeren. Om dit te doen, is het niet eens nodig om thuis te zijn, omdat het mogelijk is om jezelf een paar minuten gezondheid te geven zonder sportapparatuur op de werkplek te gebruiken. Wees geen verlegen collega's, ze zullen niets merken. De derde oefening is voor thuis.

Kegel oefentechniek voor mannen met urine-incontinentie na een operatie

Kegel-oefeningen moeten zowel vóór de operatie als na de operatie worden gedaan. Als een operatie aan de prostaatklier is uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld radicale prostatectomie, kunt u doorgaan met de oefeningen na toestemming van de uroloog.

Om spierkracht te herstellen, moet u beginnen met een klein aantal herhalingen, niet meer dan 7-10 keer in één aanpak.

Minder oefeningen, maar op verantwoorde wijze gedaan, zijn altijd beter dan proberen meer te bereiken door uw spieren te belasten.

Een geleidelijke toename tot 20 oefeningen van drie sets per dag zal een positief resultaat hebben, u hoeft alleen maar een inspanning te leveren en geduldig te zijn.

Urine-incontinentie is een aanstootgevende en vernederende aandoening die het comfort van het leven verstoort en verre van verbaal is. Ongeveer 6,5% van de mannen die in de "prime" van hun kracht staan, staat het echter onder ogen.

 • De oplossing voor het probleem ligt meestal in het medische vlak, maar een fatsoenlijk effect wordt ook bereikt door speciale Kegel-gymnastiek voor mannen met urine-incontinentie.

Hoe Kegel-oefeningen na een operatie uit te voeren om adenoom of prostaatkanker te verwijderen

Chirurgische ingreep gaat altijd gepaard met enkele complicaties en bijwerkingen. Sterke spanning is momenteel verboden, dus het is noodzakelijk om belastingen te selecteren die geen ongemak veroorzaken en geen complicaties veroorzaken.

Kegel-oefeningen voor mannen na verwijdering van de prostaat helpen om te gaan met snel en ongecontroleerd plassen, en verbeteren de bloedstroom in alle organen van het kleine bekken.

Het gebruik ervan is een noodzakelijk onderdeel na het voltooien van de herstelperiode.

Contra-indicaties voor oefeningen

Ondanks de duidelijke voordelen van lichaamsbeweging, zijn er enkele beperkingen waaronder een dergelijke training ongewenst is. Deze omvatten:

 1. De eerste postoperatieve periode, toen de operatie minder dan een maand geleden plaatsvond.
 2. Bloed in urine van onbekende etiologie, grote stolsels, overvloedige afscheiding.
 3. Bekken ontstekingsziekte.
 4. Eventuele postoperatieve complicaties, bijvoorbeeld de ontwikkeling van infecties, fistels, enzovoort.
 5. Acute acute ziekten, vergezeld van koorts, abcessen en andere pathologische aandoeningen.

Urine retentie oefeningen

matige lichamelijke activiteit wordt als verplicht beschouwd tijdens de revalidatieperiode na prostatectomie. Begin geleidelijk en vermijd plotselinge bewegingen en zware lasten. Om te beginnen, zelfs eenvoudig lopen, zijn benen in een buikligging handig. Wanneer het weefselgenezingsproces bijna voorbij is (gemiddeld 1-1,5 maanden), kunt u beginnen met gymnastiek, wat helpt om de functies van de blaas te normaliseren, inclusief het beheersen van het urineren.

De meest effectieve techniek voor het trainen van het urogenitale systeem, inclusief na verwijdering van de prostaat, zijn Kegel-oefeningen. Dergelijke gymnastiek wordt beoefend bij verschillende ziekten van de bekkenorganen, evenals bij de preventie van een aantal pathologieën.

Kegel oefening

Het voordeel van deze techniek is eenvoud en toegankelijkheid, waardoor u niet alleen thuis, maar ook op het werk, tijdens het autorijden of een ander bedrijf kunt trainen.

LK-spiertraining volgens de Kegel-techniek, die onder meer verantwoordelijk is voor het vasthouden van urine, kan als volgt plaatsvinden:

 • U moet een comfortabele houding aannemen, bijvoorbeeld om met uw voeten op schouderbreedte uit elkaar te staan ​​of u kunt gaan liggen met uw knieën en voeten op de vloer. De spier van de LC moet naar analogie worden gespannen wanneer u urine moet vasthouden. In deze toestand moet u enkele seconden ingedrukt houden en vervolgens ontspannen. U moet beginnen met 2-3 benaderingen en ten minste 3 seconden gespannen blijven. Geleidelijk kan het aantal benaderingen oplopen tot 20 per dag, retentie van 5-7 seconden.
 • De oefening is gericht op het ontwikkelen van spieren, omdat het hun maximale spanning tot dan inhoudt, totdat je het gevoel krijgt dat meer om ze te comprimeren gewoon niet werkt. De spieren van het perineum, schaam-coccygeal moeten hierbij betrokken zijn. Het aantal benaderingen kan verschillen, maar u moet met 3-5 beginnen. Elke keer moet je proberen de spieren sterker aan te spannen dan de vorige.
 • Ritmische samentrekking. Het is noodzakelijk om de LC-spieren scherp te belasten en onmiddellijk te ontspannen, u kunt de spieren van de anus, de pers gebruiken. Het is noodzakelijk om te focussen op de frequentie van één beweging per seconde.
 • Training tijdens het plassen. Tijdens het proces zelf moet het plassen periodiek worden onderbroken en vervolgens opnieuw worden vernieuwd. Je moet dit midden in de procedure doen, probeer niet gemakkelijk te onderbreken, maar om de stream te verzwakken.

Bovenstaande oefeningen kunnen thuis worden uitgevoerd, maar u kunt dergelijke oefeningen ook in elke vrije tijd oefenen. Het is belangrijk dat ze regelmatig zijn, alleen dan kunt u op een bepaald resultaat rekenen.

Kegel-oefeningen werken mogelijk niet goed, vooral in het begin, toen na de operatie de spieren gedeeltelijk atrofieerden, ernstige veranderingen in het lichaam plaatsvonden en het urogenitaal systeem zich aanpaste aan andere functionerende omstandigheden. Zelfs na een paar weken bestaat de kans dat het probleem van urine-incontinentie relevant blijft. Volledig herstel kost tijd en voor sommige patiënten is deze periode meer dan een maand. Het is belangrijk om de training niet te stoppen, de belasting geleidelijk te verhogen.

Het verwijderen van de prostaatklier wordt als een vrij gecompliceerde chirurgische ingreep beschouwd, de eerste revalidatie na deze operatie moet strikt onder toezicht van een arts worden uitgevoerd. Zelfs na ontslag moet de patiënt periodiek een specialist bezoeken om de dynamiek van herstel te volgen.

Bekijk de video: Bekkenbodem hoe traint u uw bekkenbodem fysiotherapeuten (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter