Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Brede baard en schop

okladisty - Zie ... Woordenboek van synoniemen

ruig - Salaris, oh, oh, ist. Over de baard: breed en dik. Verklarend woordenboek Ozhegova. SI Ozhegov, N.Yu. Shvedova. 1949 1992 ... Verklarend woordenboek van Ozhegov

ruig - Zie klager V.V. Vinogradov. Geschiedenis van woorden, 2010 ... Geschiedenis van woorden

ruig Adj - De volledige breedte van het gezicht (ongeveer de baard). Verklarend woordenboek van Efraïm. T.F. Efremova. 2000 ... The Modern Explanatory Dictionary of the Russian Language Efremova

okladisty - okladny, okladny, okladny, okladny, okladny, okladny, okladny, okladisty, okladny, okladny, okladisty, okladny, okladny, okladisty, okladny, okladny, okladny, okladny, okladny, okladny, oklad ...

okladisty - okl heddy ... Russisch spellingswoordenboek

okladisty - ... Spellingwoordenboek van de Russische taal

okladisty - th, th, dist, a, oh. Breed, de hele breedte van het gezicht (ongeveer de baard). De gast grijnsde naar de brede baard ... Encyclopedisch woordenboek

okladisty - th, th, dist, a, oh. Breed, over de volle breedte van het gezicht (rond de baard) De gast grijnsde naar de brede baard ... Woordenboek van vele uitdrukkingen

okladisty - oh oh 1. Breed, vol, goed gevoed. ► Ovsyanikov: Wat is ziek? Kruis jezelf dikker en het gezicht is, God zij met hem, helder. // Turgenev. Noten van een jager // 2. Breed, dik (ongeveer een baard). ► De vierde was een man, heel knap, met ... ... Een woordenboek van vergeten en moeilijke woorden uit werken van Russische literatuur uit de achttiende en negentiende eeuw

De betekenis van de term


De term zelf voor moderne realiteiten klinkt nogal ongebruikelijk. Naarmate de mode terugkeert naar het verleden, wordt deze steeds bekender.

De neusbaard kreeg zijn naam vanwege zijn karakteristieke uiterlijk en vorm. Dit is een dichte vegetatie die niet alleen het onderste deel van het gezicht kan bedekken, maar ook de nek.

Om het te laten groeien, kost het veel tijd, maar voorheen was het voor mannen geen probleem. Ze besteedden nauwelijks zoveel tijd aan het zorgen voor hun nakomelingen.

Het karakteristieke uiterlijk bracht de uitdrukking "baard met een schop" met zich mee. De zogenaamde haarlijn op het onderste deel van het gezicht, die zeer indrukwekkend en breed was, zelfs, rechthoekig van vorm, lijkend op een schop.


Tegenwoordig is het doel van dit detail om een ​​man het uiterlijk te geven van een 'persoon uit het verleden'. Hij ziet er meteen meer wild, primitief uit. Denk aan een houthakker, jager of boswachter. De haren mogen echter niet wild en willekeurig groeien, ze hebben zorgvuldige zorg nodig. Ze moeten regelmatig worden getrimd.

Wat zijn deze types?

Een volle baard is niet alleen haren die in verschillende richtingen uitsteken. Er zijn verschillende ondersoorten:

 • houthakker,
 • Verdi,
 • Garibaldi,
 • oude Nederlander
 • Russisch.
 1. De houthakker is een variant van een weelderige lange baard. Het verbergt de kin, het hele onderste deel van het gezicht en zelfs een deel van de nek. Zo'n baard verbergt de keel volledig, tot aan de kraag van het shirt. Desondanks moet zo'n "baard" er nog steeds glad uitzien en een uniforme structuur hebben.

  Verdi - er wordt niet alleen aandacht besteed aan de haren op de kin en wangen, maar ook aan de snor. Vooral creatief geven ze interessante vormen, draaien ze. Deze baard verbergt ook een aanzienlijk deel van het gezicht, maar de lengte is langer en daarom kunnen de haren bijna tot de borst reiken. Ze geven het een afgeronde vorm.

  Garibaldi is een andere soort met een snor. Een rechthoekige baard - met deze truc kun je de jukbeenderen benadrukken.

  Oude Nederlander - deze baard onderscheidt zich door zijn pracht. Vaak wordt het niet erg lang gemaakt, maar tegelijkertijd scheren ze hun snor. Als gevolg hiervan grenzen de haren alleen aan het ovaal van het gezicht. Zowel de wangen als de bovenlip blijven glad.

  Russisch is waar het niet alleen een decoratie is, maar een symbool van moed. Denk aan het beeld van de krijgers die niet kunnen worden gedacht zonder een baard. Het niet laten groeien van een dergelijk object van trots kan twijfels doen rijzen over de mate van moed van een krijger. De aanwezigheid van snor varieerde, maar vaker wel dan niet. Voor Russen had het ook een enigszins afgeronde vorm, die het hele onderste deel van het gezicht bedekte, aansluitend op lang haar op het hoofd. Toegegeven, vandaag heeft het een meer verzorgde uitstraling, omdat de haren zijn getrimd en voorzichtiger zijn gelegd dan in het verleden.

  Voor wie geschikt

  De aanwezigheid van verschillende vormen van een volle baard maakt het mogelijk om bijna elke man te laten groeien. Met zijn hulp kun je zowel de jukbeenderen benadrukken als het overdreven afgeronde gezicht aanpassen door het visueel uit te rekken.

  Het vermogen om benijdenswaardige vegetatie te hebben, kan worden beïnvloed door de dikte van de haren en de eigenaardigheden van hun groei. Net zoals niet elke vrouw kan bogen op een lange en volumineuze haardos, kan een man in plaats van een heroïsche een zeldzame baard krijgen.

  De lengte van de haren kan gemiddeld of lang blijven, maar er is slechts één voorwaarde - ze moeten prachtig zijn.

  De huid mag niet zichtbaar zijn door de baard: deze moet worden verborgen door een dichte laag haren. Als u het moeilijk vindt om zelfs een uniform varkenshaar te laten groeien, is het beter om een ​​andere optie te kiezen om het beeld te veranderen.

  Professionele kappers raden aan om over deze optie na te denken voor degenen die hun gezichten visueel willen uitbreiden.

  Als het vierkant of extreem dun en langwerpig is, zal pracht helpen om de fouten te corrigeren. In deze gevallen is een snor een noodzakelijk element om de algehele compositie een afgewerkt uiterlijk te geven. Het is beter als het uiteinde puntig of afgerond is. Houders met een ovale vorm moeten de bakkebaard vermijden.

  Het voordeel van een dergelijke baard is veelzijdigheid. Curvy is geschikt voor zowel jonge jongens als meer volwassen. Ze voegt perfect mannelijkheid toe en benadrukt status.

  Er is nog een reden om iets wezenlijkers te hebben dan lichte borstelharen - volgens enquêtes is weelderige en goed verzorgde vegetatie zeer aantrekkelijk voor vrouwen. Velen van hen merken op dat dergelijke mannen er veel verleidelijker uitzien. Vanwege hun natuurlijke uiterlijk is er geen indruk dat ze het uiterlijk teveel aandacht geven.

  In de geschiedenis


  Omdat dit een van de secundaire geslachtskenmerken is, is het niet verwonderlijk dat, van een jongen in een man te veranderen, de wens was om dit te benadrukken met vegetatie op het onderste deel van het gezicht. Er wordt aangenomen dat ze de status van mede-stamleden leek te verbeteren. Overgroeide haren betekenden dat de jongeman volwassen werd en de kindertijd doorbracht.

  De hoge status van zo'n element van het beeld wordt bevestigd door het feit dat alleen Farao het recht had om het in het oude Egypte te dragen.

  Alle anderen moesten zich netjes scheren. De Romeinen vermeden overtollige vegetatie, en zelfs het haar op hun hoofd werd kort afgeknipt om zich niet te associëren met de wilden. Maar keizer Hadrianus veranderde deze traditie, omdat hij gebreken had die hij verborg met behulp van vegetatie.

  In West-Europa wisselden de periodes waarin mannen van gezichtshaar afkwamen afgewisseld met periodes waarin mode weer op hen verscheen. Dit werd beïnvloed door kapsels. Zodra ze weelderig werden, verdween de behoefte om stoppels te laten groeien of iets volumineuzers.

  De Engelse ridders waren dol op gezichtsvegetatie. Toen ze het pantser bestelden, werd de helm zo gekozen dat rekening werd gehouden met de pracht van hun snor.

  Snorren en baarden werden populair aan het einde van de Renaissance. Daarna werden ze opnieuw vergeten tot de revolutie van 1848.

  Op dit moment werd de baard het belangrijkste element van het uiterlijk van mannen. Een van haar fans was de Franse schrijver Victor Hugo, evenals de kunstenaar Claude Monet.

  De echte fans van het wild en primitief in de afbeelding zijn de inwoners van Duitsland.

  Duitse mannen houden vooral van een prachtige en volumineuze baard. Hans Holbein the Younger schilderde meer dan één schilderij, waarin mannen werden afgebeeld met chique vegetatie. Een van hen is de edelman van koning Henry VIII van Engeland.

  Onder de beroemde Amerikanen, waarvan het beeld moeilijk voor te stellen is zonder snor en een dichte toevoeging aan hen, kan Ernest Hemingway worden genoemd.

  In Rusland droegen kooplieden, edelen en boeren vegetatie. In het pre-Petrine-tijdperk kwam het nooit bij iemand op om van de vegetatie af te komen. Ze was een symbool van mannelijkheid, kracht, ervaring. Men geloofde dat hoe groter het volume, hoe beter de persoon een "ras" heeft.

  Snor, ongeschoren en langere variaties verschenen voortdurend en verdwenen. Ze werden populair toen het overeenkomstige beeld van de ideale man de overhand kreeg in de samenleving.

  Moderniteit

  Sterren brengen mode naar veel dingen. Gezichtshaar is geen uitzondering. Hieronder is een lijst met sterren waarvan het beeld brutaal is geworden met zijn hulp:

  Volgens verslaggevers besloot de acteur om het te laten groeien, omdat hij de aandacht van irritante fotografen niet echt leuk vond. Dus hoopte hij zichzelf te "vermommen" en minder interessant te worden voor de paparazzi. Hoewel de acteur de helft van zijn gezicht verborg, herkennen loyale fans hem als zodanig. Jim Carrey

  Beroemde persoonlijkheden veranderen graag bekende afbeeldingen. Jim deed hetzelfde en liet haar niet alleen op het hoofd groeien, maar ook op het onderste deel van het gezicht. De acteur experimenteerde ook met haar, omdat de lengte van de vegetatie soms zowel het sleutelbeen bereikte als klein was. Jamie Dornan

  In het eerste deel van de sensationele film was de held van Jamie, Christian Gray, gladjes geschoren. Fans vonden zijn imago niet moedig genoeg, en in de volgende delen was het onderste deel van het gezicht van de acteur bedekt met borstelharen. Bij evenementen verscheen hij echter vaak met veel meer magnifieke en lange haren. Oleg Nazarov

  Hoe ziet een brede baard eruit?

  Correct geselecteerde baard, snor en snorharen kunnen het uiterlijk van een man individualiteit, originaliteit en gevoel voor stijl geven. Bij het kiezen van het type baard is het belangrijk om rekening te houden met de individuele kenmerken van de structuur en het uiterlijk van het haar, omdat bij sommige mannen het gezichtshaar dicht en gelijkmatig groeit, terwijl het bij anderen zeldzaam is en op een chaotische manier groeit.

  Om een ​​brede baard te krijgen, moet je veel tijd alleen aan de teelt besteden. We hebben het over dit soort baard, die het meest lijkt op het wilde en oude beeld van een man. Voordat u besluit over dergelijke veranderingen in uiterlijk, is het de moeite waard om vertrouwd te raken met informatie over voor wie zo'n baard geschikt is, hoe u deze kunt knippen en, belangrijker nog, hoe u voor zo'n belangrijk element in het beeld kunt zorgen.

  Hoe ziet het eruit?

  In feite is een brede baard verre van de enige geaccepteerde vorm en vorm van een baard; verschillende soorten baarden kunnen in deze categorie tegelijk vallen. namelijk:

  1. De baard van een houthakker is een dikke en lange vegetatie op het gezicht die het gezicht en de kin van een man zoveel mogelijk verbergt, maar heeft een goed verzorgde en uniforme structuur.
  2. Verdi is een andere volumineuze brede baard met een snor, waardoor je het onderste deel van het gezicht kunt sluiten, de vorm kunt aanpassen of onvolkomenheden kunt verbergen. Een weelderige snor en een ronde baard vereisen constante zorg.
  3. Garibaldi is een andere baardsoort met een snor, die de baard een rechthoekige vorm geeft en de jukbeenderen van een man benadrukt.
  4. Oude Hollandse of Oude Hollander - zo'n dikke en lange baard accepteert geen snorren en vegetatie in het bovenste deel van het gezicht, maar vult het onderste deel dicht.
  5. Russische baard is een volumineuze baard met een middellange snor en imiteert het beeld van de krijgers in Rusland.

  Voor wie?

  In feite is dit type baard geschikt voor bijna alle mannen, ongeacht de gezichtsvorm, kenmerken in uiterlijk. Maar over de structuur en de groei van haar zijn er verschillende nuances. De volle baard moet middellang of lang zijn, maar altijd dik en weelderig. Niet elke man kan zo'n "haardos" op zijn gezicht laten groeien, als de haren dun zijn, gebeurt er geen losse baard.

  Als we meer in detail overwegen, adviseren specialisten op dit gebied het dragen van een volumineuze baard voor die mannen die hun onderste deel van het gezicht moeten uitbreiden. Voor een ovaalvormig gezicht moet zo'n baard zonder tanks zijn, en voor een vierkant gezicht moet zo'n baard aan het einde worden geslepen of rond. Vanuit het oogpunt van kappers is een brede baard een universele baard voor mannen van alle leeftijden en uiterlijk.

  Hoe een baard te laten groeien?

  Een nobele en brede baard is in de eerste plaats een moeizaam en lang proces, werken aan je eigen beeld en het creëren van een beeld. Alleen geduldige mannen met goede genetica kunnen dergelijk gezichtshaar laten groeien. Het is mogelijk om haren op het gezicht te laten groeien als je uithoudingsvermogen en consistentie in karakter hebt. In de beginfase kan de baard jeuk, blozen en irritatie veroorzaken.

  Maar ondanks dit moeten het scheermes en de machine enkele weken worden verlaten. Zodat de huid niet jeukt, kun je jezelf wassen met een aftreksel van kamille. Verder kan hergroeid haar zelf worden geknipt om het te knippen en de juiste vorm te geven. Nadat de baard de gewenste lengte heeft bereikt, kan de kapper de beginvorm van de volledige baard instellen.

  Goede zorg

  Mannelijk gezichtshaar vereist naleving van de belangrijkste zorgregel - netheid. Om dit te doen, moet de baard na elke maaltijd worden afgeveegd met een servet of worden afgespoeld onder de kraan. Onordelijkheid en vettige glans van een baard zullen de uiterlijke charme en aantrekkelijkheid van een man bederven. Het is ook nodig om de baard 1-2 keer per dag te wassen met shampoo of zeep tijdens waterprocedures.

  Vervolgens wordt het haar grondig gekamd met een kleine dikke kam en kan castor of kokosolie op het haar worden aangebracht zodat de brede baard gehoorzaam een ​​vervelende vorm aanneemt. De vorm van de baard moet worden vastgesteld met behulp van speciale cosmetische producten - wax, gel of spray. Periodiek moet de huid onder de baard worden gereinigd met een scrub. Er mogen geen stoppels rond de baard zijn, dus je moet je scheren als het haar groeit.

  Conclusie

  Binnen Rusland wordt het concept van een brede baard vaker opgevat als een Russische baard van gemiddelde lengte en dichtheid. De gelukkige eigenaars van zo'n baard zijn mannen die van nature dicht en weelderig gezichtshaar hebben. Ondanks de charme en kleur van de baard, vereist deze een lange kiemen en dagelijkse uitgebreide verzorging. Als de schaduw van zo'n baard lichter is dan het haar op het hoofd, adviseren experts om de baard te kleuren.

  Bekijk de video: Verontwaardiging bij boeren in de Kop van Overijssel (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter