Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Een baardtrimmer kiezen: welke zijn beter en waarom?

Gezichtshaar moet constant worden verzorgd, en de eenvoudigste manier om dit te doen is met een trimmer. We hebben overwogen waar we op moesten letten bij het kiezen van dit apparaat om tevreden te zijn met de aankoop.

Baardtrimmers verschenen lang geleden, en tijdens het bestaan ​​van dit apparaat zijn veel van zijn variëteiten gemaakt. Zelfs in het assortiment van één fabrikant worden meestal meerdere lijnen van trimmers tegelijk gepresenteerd, om maar te zwijgen van situaties waarin u moet kiezen uit een dozijn modellen van verschillende merken. Het is gemakkelijk voor een onvoorbereid persoon om in al deze variëteit in de war te raken, dus als je een trimmer gaat krijgen, moet je voordat je naar de winkel gaat, ontdekken op welke belangrijke punten je moet letten. We zullen deze moeilijke vraag over het voorbeeld van Philips-trimmers begrijpen.

Eten

De meeste moderne baardtrimmers worden aangedreven door ingebouwde oplaadbare batterijen, maar er zijn ook modellen met netvoeding en zelfs gewone batterijen.

De laatste optie is exotisch, maar heeft ook recht op leven als het ergens ver van de bewoonde wereld wordt gebruikt. Het verdient de voorkeur om een ​​trimmer te kopen met een ingebouwde batterij die vanaf het netwerk kan werken. Dit is een belangrijke nuance, omdat sommige modellen, wanneer ze op het netwerk zijn aangesloten, de batterij onmiddellijk beginnen op te laden en totdat deze is opgeladen, zullen ze niet snijden. Houd dit in gedachten als u niet in een situatie wilt komen waarin u moet zitten en een half uur moet wachten om de andere helft van het gezicht te dobriteren.

Autonomie en oplaadtijd

Autonomie is een andere belangrijke parameter waarvan de bruikbaarheid van de trimmer afhangt. Moderne modellen kunnen in de regel ongeveer 40 minuten op één lading werken, hoewel de autonomie bij sommige Philips-trimmers een record van 75 minuten bereikt. Dit is voldoende voor verschillende snijcycli, waardoor u de trimmer mee kunt nemen op uitstapjes en uitstapjes. Meer budgetmodellen zijn ontworpen voor 30 minuten werk, dus als u geld wilt besparen, moet u eraan denken om de trimmer na elk kapsel op te laden.

Oplaadtijd is ook belangrijk. Voor modellen met een grote marge van autonomie is het niet zo belangrijk als voor compacte trimmers met een kleine batterij. Als u voor het laatste kiest, let dan op de aanwezigheid van de snellaadfunctie. Het helpt wanneer de batterij op het meest ongelegen moment wordt ontladen.

En meer. Nou, als de batterij-indicator echt informatief is, en niet alleen voor de show. Dit zal de kans op onaangename situaties verder verminderen wanneer u zichzelf op orde moet brengen en de trimmer wordt ontladen.

Messen

Messen zijn een belangrijk onderdeel van elk snijgereedschap en de trimmer is natuurlijk geen uitzondering. Hoe lang het u zal dienen, hangt af van de kwaliteit van de messen. Ze komen uit gewoon staal en roestvrij staal (er is nog steeds keramiek, maar het komt niet voor in huishoudelijke trimmers). Maar het ding is dat de snijmessen geen gewoon mes zijn en je ze niet zelf kunt slijpen. Als er vervangende messen van de fabrikant zijn, zullen deze zoveel kosten dat het gemakkelijker is om een ​​nieuwe trimmer te kopen. Daarom zijn in goede trimmers zelfslijpende messen geïnstalleerd. Philips gebruikt roestvrijstalen mesjes die tijdens het gebruik worden geslepen en nooit hun scherpte verliezen.

Als u niet om de zes maanden tot een jaar een nieuwe trimmer wilt kopen of niet wilt dat hij haar trekt, moet u alleen modellen met zelfscherpende messen kiezen.

Lengte aanpassing

Misschien wel de belangrijkste parameter voor de trimmer. Hangt af van het bereik van de lengteaanpassing en de stap ervan, of u dit of dat beeld kunt realiseren. Aanpassing met verwisselbare sproeiers heeft de minste voorkeur omdat het de selectie van lengte bemoeilijkt en het niet mogelijk is om alle haren van de haren gelijkmatig te knippen. In goede moderne trimmers is de lengte instelbaar met het breedste bereik van bladen. Dus bij Philips-modellen past een speciaal wiel op de handgreep de lengte aan van 0,5 tot 10 millimeter in stappen van een halve millimeter (en in sommige zelfs 0,2 millimeter). Tegelijkertijd wordt de lengte op de behuizing weergegeven, dus u hoeft niet te gissen en naar het mondstuk te kijken om te begrijpen welke lengte is geïnstalleerd.

Kies een trimmer met vaste lengte-instellingen en minimale steek. Dit creëert het effect van een driedaagse of wekelijkse stoppels, en maakt de baard tegelijkertijd netjes en goed verzorgd.

Welke soorten zijn er?

Als u de term "trimmer" uit het Engels vertaalt, blijkt dit letterlijk "bij te knippen" of "op te ruimen". Het eerste dergelijke apparaat werd in 1972 ontwikkeld en tegenwoordig bieden alle bekende fabrikanten van scheeraccessoires voor mannen een brede selectie trimmers met verschillende functionaliteit en mogelijkheden. De kenmerken van een dergelijk apparaat zijn de compactheid en het lage gewicht, evenals de mogelijkheid om te werken met moeilijk bereikbare plaatsen.

Tegenwoordig bieden fabrikanten twee soorten trimmers aan - professioneel en huishoudelijk, en welke trimmer beter is om te kiezen, moet een man zelf bepalen. Professionele apparaten worden voornamelijk gebruikt in salons, kapperszaken en kappers, deze trimmers dienen langer en hebben veel sproeiers en extra functies. En huishoudelijke trimmers zijn geschikt voor thuisgebruik, ze zijn uitgerust met een klein mes en kruidnagel.

Welke functies moet een goede trimmer hebben?

Over het algemeen moet de keuze van een baardtrimmer worden gebaseerd op de voorkeuren en behoeften van de man, evenals de functionaliteit en mogelijkheden van het apparaat. Een goede trimmer moet zulke functies hebben dat een man een gemakkelijke en gelijkmatige knipbeurt krijgt voor zijn snor, bakkebaarden en baard. Het apparaat moet ook overtollig gezichtshaar kunnen afscheren zonder irritatie en snijwonden op de huid van het gezicht.

Een kwalitatief hoogwaardig apparaat van dit plan moet sproeiers met verschillende lengteniveaus hebben, zodat een man de hergroeiende haren regelmatig kan afsnijden en de baard en snor in de juiste vorm en grootte kan brengen. De spoed van de spuitopeningen moet gemiddeld 1-2 mm zijn en de spuitmondniveaus moeten tussen 1 en 12 mm liggen. Moderne trimmer-modellen kunnen veel meer niveaus bevatten, van 1 tot 18 mm in stappen van 1 mm.

Kenmerken

En nu is het meest interessante onderdeel extra opties. Er zijn er veel, maar zoals in het geval van een auto moet je alleen echt nodig en nuttig kiezen. Helaas is het onmogelijk om een ​​trimmer onderbezet te hebben of onnodige te weigeren, zoals in auto's. Dit is nog een reden om de kenmerken nader te bekijken.

 • Vacuümsysteem Een echt nuttig ding, waardoor de gesneden haren niet door de badkamer verspreiden, maar worden verzameld in een container.
 • Natte reiniging. Als de trimmer deze functie ondersteunt, kan deze direct onder de kraan worden gewassen in plaats van tijd te verspillen aan nauwgezet schoonmaken.
 • Laserpointers. Lasergeleidingssysteem waarmee u perfect vlakke lijnen kunt bereiken bij het vormen van een baard en snor met een complexe vorm (momenteel alleen geïmplementeerd in Philips-trimmers).
 • Spanning schakelaar. Sommige modellen kunnen werken vanaf een netwerk met een spanning van 100-240 volt. Kies dit als u naar verschillende landen reist.

In feite zijn alle extra functies nuttig en voegen ze gebruiksgemak toe, maar voor sommigen lijken ze overbodig. Let bij het vergelijken van modellen op dergelijke functies van het apparaat en denk erover na of u ze nodig hebt.

Selectie criteria

U kunt een machine kiezen voor het knippen van een snor en baard op basis van technische kenmerken, zoals het functionele doel van het apparaat, stroomvoorziening via het lichtnet of autonoom, het aantal niveaus in de sproeiers, extra functies. De meeste moderne trimmers gebruiken stroom, zowel via het netwerk als offline met behulp van de batterij. Ze kunnen standaard zijn met extra functies.

Conclusie

Dus voordat u een trimmer koopt, moet u eerst het type voedsel bepalen. Het is het beste om stil te staan ​​bij modellen met een gecombineerde versie die werkt op batterij en netvoeding. Het is wenselijk dat de trimmer een snellaadfunctie heeft en de levensduur van de batterij was 40-60 minuten. De messen zijn alleen zelfscherpend en alleen roestvrij staal. Lengteaanpassing moet als de belangrijkste parameter worden genomen en kies modellen met een minimale instellingsstap. Van de extra opties worden het vacuümsysteem en de functie voor nat reinigen duidelijk als nuttig beschouwd. Al het andere is aan jou.

Een goed startpunt voor uw zoektocht naar de perfecte baardtrimmer is de officiële Philips-website, waar u alle bestaande trimmertypen kunt vergelijken en de voordelen van verschillende modellen kunt visualiseren. Veel winkelplezier en een dikke baard!

Aanvullende uitrusting

Veel fabrikanten verbeteren bestaande trimmer-modellen voortdurend, inclusief alle nieuwe functies en extra functies. Experts adviseren om de voorkeur te geven aan alleen die extra functies die echt nuttig en veel gevraagd zijn. Dit kunnen de volgende functies van het apparaat zijn:

 • ingebouwd vacuümsysteem voor het verzamelen van gesneden haren in een container,
 • de mogelijkheid tot natte reiniging van het apparaat direct onder stromend water,
 • de mogelijkheid om via de sigarettenaansteker op te laden en de werking van de trimmer ervan,
 • laseraanwijzers, namelijk het geleidingssysteem om perfect gelijkmatige contouren en lijnen van de baard en snor van de meest complexe vormen en typen te verkrijgen,
 • zelfslijpende messen voor lang en probleemloos gebruik,
 • extra spanningsschakelaar 100-240 volt, die geschikt is voor mannen die reizen,
 • Markeer voor gedetailleerde zichtbaarheid.

Sommige van de bovenstaande functies kunnen voor sommige mannen overbodig en niet opgeëist zijn, maar ook ideaal voor anderen. Daarom is de keuze van trimmer in dit geval een puur persoonlijke en individuele zaak.

De beste fabrikanten en modellen

Om het voor een man gemakkelijker te maken om te beslissen welke trimmer beter is om te kiezen voor het modelleren, scheren en het knippen van een baard en snor, beoordeelden specialisten de beste fabrikanten van dergelijke apparaten. De volgende wereldmerken staan ​​in de toplijst:

 1. AEG - Een wereldberoemd merk dat een link is in Electrolux. Trimmers van een dergelijke fabrikant zijn betrouwbaar en van hoge kwaliteit en tonen de ideale prijs-kwaliteitverhouding.
 2. Philips is een populair merk dat wereldwijd leidende posities in vraag en populariteit bekleedt. Trimmers zijn uitgerust met de nieuwste functies en mogelijkheden, zodat ze thuis en in salons kunnen worden gebruikt. Veel modellen werken maximaal 50-60 minuten autonoom.
 3. Moser is een Duits merk dat scheeraccessoires en -apparatuur van hoge kwaliteit produceert. Specialisten schrijven deze trimmers toe aan de categorie hoge prijzen en professionele apparatuur.

Drie wereldmerken zijn tegenwoordig actief bezig met de ontwikkeling en productie van nieuwe modellen en verbeterde aanpassingen van scheermachines, trimmers en haarstyling voor het gezicht van mannen. Fabrikanten bieden goedkope modellen voor beginners, evenals professionele apparaten voor gebruik in salons en kappers.

Waarom snoeien?

Dit kleine apparaat is vanwege zijn grootte niet geschikt voor een knipbeurt van hoge kwaliteit of voor een volledige scheerbeurt. Het voordeel is lichtheid en miniatuurformaat. Deze kwaliteiten maken het mogelijk om het haar op moeilijk bereikbare plaatsen perfect te verwijderen en de ingewikkelde contouren van de kin exact te herhalen.

Om de beste trimmer van 2019 te kiezen, moet je op verschillende criteria letten:

 • mogelijke snijlengte
 • aantal modi (niveaus),
 • de aanwezigheid van verwisselbare sproeiers en hun aantal,
 • vacuüm borstelverwijderingssysteem,
 • oplaadtijd
 • levensduur van de batterij
 • soort voedsel
 • de kwaliteit van de messen en de mogelijkheid om ze te vervangen.

Zie ook - 15 beste elektrische scheerapparaten voor mannen volgens klantbeoordelingen

Trimmer selectieregels

Om een ​​goede trimmer te kiezen voor een baard en snor, evenals andere delen van het lichaam, moet u verschillende regels overwegen:

 1. De breedte van het snijgedeelte. Hoe meer hoeken en zigzaglijnen je baard heeft, hoe smaller de trimmerkop zou moeten zijn. Dit zal het proces natuurlijk een beetje vertragen, maar het gebruik van de trimmer wordt veel handiger.
 2. Vervangbare sproeiers. Hun aanwezigheid en aantal verhoogt de kosten van het apparaat aanzienlijk. Overweeg daarom voordat u koopt, welke sproeiers en waarom u echt nodig hebt.
 3. De mogelijkheid om de hoogte van het kapsel aan te passen. Een dergelijke functie is beschikbaar in de overgrote meerderheid van modellen. Maar het aantal niveaus kan variëren.
 4. Blades. Ze komen in roestvrij staal of gewoon staal. De truc is dat je ze niet zelf kunt slijpen. Doffe messen moeten worden vervangen. Maar hun prijs is vaak vergelijkbaar met de kosten van een nieuwe trimmer. Dus de keuze van trimmers voor een baard en snor met zelfslijpende messen is een van de meest trouwe.
 5. Kwaliteit van mesreiniging. Er zijn drie mogelijke opties: droog, nat en vacuüm. Dit laatste heeft natuurlijk de meeste voorkeur, maar dergelijke modellen zijn veel duurder.
 6. Levensduur van de batterij. Vraag voordat u een trimmer koopt, hoe lang deze zonder pauze kan werken. Voor de meeste modellen ligt dit cijfer op 45-50 minuten. Maar er zijn ook langlevers. Sommige apparaten kunnen 1,5-2 uur of meer aan één lading werken.
 7. Volledige oplaadtijd. Het is natuurlijk het beste om een ​​apparaat te kopen dat zijn prestaties sneller herstelt. Maar u kunt de voorkeur geven aan het feit dat ze 3-4 uur opladen. Ze kosten vaak veel minder. En als u het apparaat niet altijd gaat gebruiken, kan dit voldoende tijd zijn.
 8. Mogelijkheid om te werken vanuit het netwerk. Sommige modellen hebben geen elektrisch snoer en kunnen alleen op batterij of batterij werken. Het is erg handig tijdens het reizen, maar erg nadelig in het dagelijks leven.
 9. Beschikbaarheid van items om voor de apparatuur te zorgen. Veel modellen worden geleverd met een draagtas, reinigingsborstels en speciale olie voor bewegende delen.
 10. Spanning schakelaar. Er zijn trimmers die kunnen werken op netspanning in het bereik van 100 tot 240 V. Dit kan een krachtig argument zijn voor diegenen die vaak naar verschillende landen reizen.
 11. Opties. Sommige 2019-modellen zijn uitgerust met laserpointers om perfecte lijnen te bereiken. Dit is erg belangrijk bij het vormen van modelkapsels uit een snor en baard.
 12. Reviews. Hier is het vrij belangrijk, zelfs niet de aanwezigheid van positieve opmerkingen, maar de afwezigheid van negatieve opmerkingen. Waarschijnlijk niet de moeite waard om uit te leggen waarom.

Zie ook - Welke vrouwelijke epilator te kopen - ranglijst van de beste van 2019

Braun BT 3040

Elegant ontwerp, comfortabele grip. Het werkt op een eigen batterij gedurende 1 uur. Het herstelt een lading van 8 uur. De indicator informeert over het laadniveau. Ruime mogelijkheden voor een perfect kapsel bieden 39 lengte-instellingen. Toegestane kapsels van 1 mm tot 20 mm. Twee sproeiers. Natte reiniging. De lengte wordt aangepast met de regelaar of door sproeiers te veranderen. Aanvullende elementen: borstel voor reiniging, scheermes Gillette Fusion ProGlide, twee sproeiers.

De kosten van 2490 roebel.

 1. Droge en natte scheerbeurt.
 2. Zwakke trillingen in werkende staat.
 3. Geen zoemen.
 4. Neemt gemakkelijk grof en krullend haar.
 5. Volg nauwkeurig de contouren en bochten van het gezicht / de nek.
 6. Puur whisky.
 7. Flexibele instellingen - maar liefst 39.
 8. Perfecte precisie.

 1. Het duurt lang om op te laden.
 2. Mondstukken tillen haar niet goed op. Moeten aanpassen.
 3. De batterij valt uit na 6 maanden gebruik.

Zie ook - Wat is het verschil tussen trimmer en tondeuse

Panasonic ER-GB40

Het model bevindt zich bijna in hetzelfde prijssegment met Brown - 2340 roebel. 10 minuten minder batterijduur en oplaadherstel 8 uur.De laadindicator waarschuwt op tijd voor een daling van de energie. Er is slechts één mondstuk, maar het roestvrijstalen mes. Een kleiner aantal lengte-instellingen is 20, en de mogelijkheid om lengtes te snijden van 1 tot 10 mm. Het mes heeft een optimale breedte - 2,7 cm, licht gewicht - 150 g, ergonomische handgreep met rubberen inzetstukken. De kleuren om uit te kiezen zijn blauw of rood. Natte reiniging. Extra items: oplaadstandaard, olie en borstel voor reiniging.

 1. Eenvoudig onder water te spoelen.
 2. Het scheert schoon en pijnloos.
 3. Niet luidruchtig.
 4. Het materiaal van de handgreep voelt aangenaam aan.
 5. Het is geweldig om in je hand te liggen.
 6. Door speciale groeven verspreidt geschoren haar zich niet rond.

 1. Lang opladen.
 2. Dimensioneel dockingstation.
 3. Er is geen indicatie van het laadniveau.

Zie ook - De 9 beste Panasonic-tondeuses

Philips QT 4015 Series 3000

Strikt klassiek zwart kastontwerp, 32 mm breed mes met afgeronde messen. De beschikbare kniplengte is van 0,5 tot 10 mm, het aantal instellingen is 20, zoals bij Panasonic. In vergelijking met de eerste twee modellen werkt het langer autonoom - 1,5 uur, minder herstelt de lading - 1 uur.De laadindicatie waarschuwt op tijd dat de batterij moet worden opgeladen. Natte reiniging, aanpassing van de lengte alleen met de regelaar, één mondstuk. Bovendien bevat het pakket: een koffer voor opslag en transport, een borstel voor reiniging.

 1. Compact.
 2. Houdt een lading lang vast en herstelt deze zeer snel.
 3. Makkelijk te verzorgen.
 4. Eén verstelbaar mondstuk, wat erg handig is.
 5. Goede geleidelijke stapinstelling.
 6. Volledig in overeenstemming met de prijs.

 1. De indicator geeft niet de resterende energie weer, maar alleen het laadproces op het dockingstation.
 2. Geschoren haren strooien rond.

Zie ook - 13 beste Philips-tondeuses

Remington MB4120

Het budgetmodel is 2 keer goedkoper dan de eerste drie - 1219 roebel. Aangedreven door 2 x AAA-batterijen. Eén mondstuk, een voldoende aantal instellingen - 11, een goede stap in de lengte van het kapsel van 0,4 tot 18 mm. Natte reiniging. Een mondstuk. De lengte van het kapsel wordt aangepast door de regelaar. De kit wordt bovendien geleverd met een borstel om te reinigen.

 1. Goedkoop.
 2. Batterijen kunnen altijd worden geselecteerd en gekocht.
 3. Gemakkelijk.
 4. Scherpe messen.

 1. Geen geval inbegrepen.
 2. Knoppen zijn niet ergonomisch geplaatst.
 3. De batterijklep heeft een lichte speling.
 4. Grote stap.

Zie ook - De 10 beste Remington-tondeuses van 2019

Braun EN 10

De kast is zilverkleurig in metaalkleur, een comfortabel breed handvat met kleine antislip "puistjes". Autonoom eten uit één AA-element. Batterijlevensduur tot 1 uur Nat reinigen. Aanvullende elementen: beschermkap op het mes, reservebatterij. 2 jaar garantie. De kosten van 1277 roebel.

 1. Ergonomisch, handig in gebruik.
 2. Goede alkaline batterij inbegrepen.
 3. Trekt het haar niet uit.

 1. Niet scheren.
 2. Het is noodzakelijk om aan te passen zodat het haar in de kloof van het hoofd valt, anders scheert het niet en trekt het eruit.

Philips NT3160 Serie 3000

De prijs is 50 roebel duurder dan Brown. Stijlvol ontwerp van de behuizing, een combinatie van kleuren zwart met staal en fel oranje voor het mondstuk. Rubberen antislip-inzetstukken op het handvat. Roestvrijstalen messen, de breedte van het mes is 2,1 cm, aangedreven door een enkele batterij A 30 minuten. Licht model - 120 g. Natte reiniging. Inbegrepen zijn twee sproeiers, een beschermhoes, een paar kammen om de wenkbrauwen bij te knippen.

 1. Ergonomisch handvat en lichtgewicht.
 2. Stil op het werk.
 3. Goede uitrusting.

 1. Scheert niet de eerste keer.
 2. Het is moeilijk om het wenkbrauwmondstuk in te brengen.
 3. De neus verwerkt efficiënt en de wenkbrauwen zijn verschrikkelijk.
 4. Onhandig geplaatste messen, te lange inactieve zone op het mondstuk.

Panasonic ER-GN30

Het budgetmodel is 948 roebel. Origineel ontwerp en vorm van de behuizing. Het is licht gebogen, wat bijdraagt ​​aan het gebruiksgemak. Vermogen, zoals in vorige trimmers - van AA-batterijen. Handvat met rubberen inzetstukken. Natte reiniging. Aanvullende elementen: borstel voor reiniging, beschermhoes.

 1. Grote trimmer voor weinig geld.
 2. Het werkt lang op een enkele batterijlading.
 3. Goed passen alle details.
 4. Het snijdt neushaar goed.

 1. Onbegrijpelijke symbolen op de behuizing. Het is noodzakelijk om de instructies zorgvuldig te bestuderen.
 2. Het is moeilijk om een ​​vervangend mes te kopen.
 3. Bij 30% van de gebruikers, na 3-6 maanden, begon het apparaat een krakend luid geluid te maken, waarbij het haar werd uitgetrokken in plaats van te scheren.

Remington PG6030

Universele set. Twee soorten stroom van het netwerk en 40 minuten van een autonome bron. Er is een oplaadindicator. Meslengte 3 cm, titanium mesjes. 6 sproeiers. Natte reiniging. Antislip-inzet op het handvat. Kapsellengte van 2 tot 24 mm, verstelbaar met een regelaar of verwisselbare sproeiers. Het pakket bestaat uit: standaard voor opladen, een paar trimmers - één 0,02 mm, de tweede voor de neus en oren, een scheermesmondstuk, een paar kammondstukken. De kosten van 1640 roebel.

 1. De trimmer is lichtgewicht en comfortabel voor de hand.
 2. Scheert goed, zelfs bij hoge snelheden.
 3. Baard, snor, snorharen snijdt perfect, scheurt het haar niet uit.
 4. Goede accessoires.
 5. Betrouwbare bevestiging van sproeiers. Vlieg niet weg tijdens het werk.
 6. Licht en niet luidruchtig.
 7. De batterij gaat lang mee.
 8. Vochtbestendige behuizing, wasbaar.

 1. Niet geschikt om haar te knippen.
 2. Lichtlopend, moeilijk te glijden op de huid.
 3. Het herstelt de lading voor een lange tijd.
 4. Geen harde sproeiers, buig onder druk.
 5. Geen roterend type mondstukken voor de neus en oren, onaangename gewaarwordingen van gebruik.

Polaris PHC 3015RC

Zoals Remintong, een universele set. Twee stroombronnen, één via het lichtnet, de tweede via de batterij gedurende 45 minuten gebruik. 8 uur oplaadherstel. 3 cm breed mes, roestvrijstalen messen. 10 tips voor het snijden van 0,5-12 mm lang. Correctie van de dyne-parameter door de regelaar of door spuitmonden te vervangen. Het laadproces wordt gemarkeerd door een indicator. Aanvullende uitrusting: oplaadstation, kam, 3 trimmers: 0,5, 3, 3,8 cm, sproeiers: 3/6/9/12, telescopisch 3-7 mm., Reinigingsborstel, olie, minischeermes . De prijs is 300 roebel hoger dan in Remington.

 1. Krachtig en handig.
 2. Het ligt comfortabel in de hand.
 3. Heeft een lading goed.
 4. Voorzichtig en gelijkmatig glijdt, trekt het haar niet uit.
 5. Het maakt de baard glad en snijdt goed, en scheert de nek en bakkebaarden met een minischeermes.
 6. Van alle gemakken voorzien.
 7. Eenvoudige reiniging.

 1. Soms zoemt en knijpt het haar.

Zie ook - De 8 beste polaris-tondeuses

Braun MGK 3060

Model alleen met een autonome energiebron. Het werkt langer dan Remington en Polaris - 1 uur. Het duurt 8 uur om de lading te herstellen, zoals in Polaris, roestvrijstalen messen. Het aantal lengte-instellingen is groter dan in Remington en Polaris - 26, en de stapstart is 1-21 mm. Natte reiniging. De lengte is instelbaar met een regelaar of een verandering van zes sproeiers. Extra items: neus / oor trimmer, Gillette Fusion ProGlide kenmerkend scheermes, reinigingsborstel. De kosten van 2845 roebel.

 1. Zeer mooi uiterlijk. Origineel stijlvol ontwerp.
 2. De messen zijn scherp en boteren niet lang.
 3. Het scheert soepel zonder te plukken.
 4. Bewegend scheermes.
 5. Makkelijk schoon te maken.
 6. Stabiel werk.
 7. Een rijke set sproeiers.
 8. Grote selectie van lengtes, handige stap.

 1. Zwak handvat.
 2. Er is geen reden voor transport.
 3. Er is geen scheerhoofd in de neus, het kleeft niet of snijdt niet.
 4. Het duurt lang om op te laden.

Zie ook - 10 Braun tondeuses

Rowenta TN-9130

Esthetisch ontwerp. Hoge snelheid motor 6500 tpm, veelzijdigheid. Aangedreven door zijn eigen stroombron 60 minuten. Het herstellen van de lading vereist 480 minuten. Een indicator geeft het niveau van aanvulling van energie aan. Bladen, zoals Brown's roestvrij staal. Hoe kleiner het aantal instellingen is 7, maar hoe meer nozzles er 7 zijn. De minimale lengte van het kapsel is 0,5 mm met correctie door de regelaar of door het veranderen van de nozzles. Volledig waterdichte behuizing, gebruik onder een douche is toegestaan. Extra items: Oplaadstandaard, 2 trimvlakken voor oren / neus en smal, borstel voor reiniging, olie. Het kost 240 roebel hoger dan de Braun MGK 3060.

 1. Hoge snelheid motor 6500 tpm - uitstekende scheerkwaliteit.
 2. De batterij is capacitief, de lading duurt 1-2 maanden zonder op te laden.
 3. Een goede set spuitmonden kan worden geselecteerd voor individuele behoeften.
 4. Volledige bescherming tegen water.
 5. Hoogwaardige montage, alle onderdelen zijn stevig geïnstalleerd, sproeiers passen gemakkelijk.
 6. Smal scheermes - ideaal voor het stylen van contouren.

 1. Je kunt het haar op het hoofd niet knippen, trekt.
 2. Inbegrepen zijn niet-scheidbare sproeiers die niet kunnen worden gereinigd.
 3. Slechts één kam tot 7 mm.
 4. Het is niet duidelijk hoe de sproeiers moeten worden gereinigd. De instructie vertelt het niet.

Zie ook - 10 beste Rowenta tondeuses en trimmers voor klantbeoordelingen

Philips MG 7730-serie 7000

Het duurste beoordelingsmodel is 3.700 roebel. Body shave-functie toegevoegd. Net als in Rowenta heeft Braun autonoom vermogen, maar de bedrijfstijd is 2 keer langer - 2 uur. Snelle capaciteitsherstel - 60 minuten. Meer sproeiers - 16 stuks. Natte reiniging. Op het handvat rubberen inzetstukken. De lengte aanpassen met een regelaar of spuitmonden vervangen. Het pakket omvat: trimmers voor contour en oren / neus. Scheermessen: mondstuk voor het lichaam, mondstuk om het lichaam te beschermen. Kammen: voor baard met aanpassing, 2 voor borstelharen, 4 voor haar, 2 voor lichaam.

 1. Capacitieve batterij.
 2. Een rijke set sproeiers.
 3. Compacte oplader.
 4. Zelfscherpende messen.
 5. Waterdichte behuizing.
 6. Snel opladen 5 minuten.
 7. Eenvoudige fixatie en verwijdering van sproeiers.
 8. Veelzijdigheid.

 1. Een vreselijke tas.
 2. Niet volledig rubberen handvat, alleen rond de knoppen.
 3. De aan / uitknop tijdens transport schakelt spontaan in. Er is geen bescherming.
 4. Er is geen reden om sproeiers op te slaan.
 5. Slechte Philips-service. Als het onderdeel verroest is, wordt het niet gewijzigd, maar wordt u geadviseerd het niet te gebruiken.

Philips BT9297-serie 9000

Alleen voor baard en snor. Het werkt autonoom gedurende 1 uur en 20 minuten en vanuit het netwerk. 60 min herladen Lichtgewicht 246 g Roestvrij stalen messen. 3 sproeiers. Natte reiniging. De aanloop van de lengte-instellingen is 17. De bladen zijn afgerond. De kniplengte van 0,4 - 7 mm wordt aangepast door een regelaar of drie sproeiers. Natte reiniging. Lasergeleiding. De kit bevat een transportkoffer, een trimmer voor de contour.

De kosten zijn 3990 roebel.

 1. Messen met afgeronde uiteinden krassen niet op de huid.
 2. Interessant ontwerp.
 3. Eenvoudig in gebruik, ligt goed in de hand.
 4. Twee energiebronnen.
 5. Het werkt lang op de batterij zonder op te laden.

 1. In de set noemden ze de koffer een normale tas.
 2. De voorkant is glad van glans.
 3. Groot formaat.
 4. Laser voor decoratie, niet gebruiken.
 5. Zonder een kam kan het hoofd brede mondstuk snijwonden veroorzaken.

Zie ook - Het verschil tussen een trimmer en een elektrisch scheerapparaat

GA.MA GC 614

In tegenstelling tot Philips - een universele set voor een baard, snor, kapsels in de neus / oren, haar. Er zijn ook twee stroombronnen - slechts 50 minuten autonoom. Lang opladen - 480 minuten. Het grotere aantal sproeiers is 9. Hoe kleiner het aantal lengtes is 12. Zelfscherpende messen. De maximale lengte van het kapsel is 3 cm. De kast heeft een mooie koperkleur.

Aanvullende elementen: trimmers: breed, smal, voor het snijden in de neus / oren. Accessoires: kammen voor een brede trimmer - 2 stks., Gids voor een smalle trimmer - 1 pc. Reinigingsborstel, olie, oplaadstandaard, schaar, mondstuk voor het verdunnen. De prijs is 600 roebel minder dan Philips.

 1. Veelzijdigheid.
 2. Het cijfer is uitstekend.
 3. Twee energiebronnen.
 4. Het werkt lang zonder een netwerk.
 5. Comfortabel voor singel, licht van gewicht.
 6. Origineel stijlvol design en kleur.

 1. Het dunne plastic.
 2. Geen instructies.
 3. Van de sproeiers zijn werknemers slechts 2: 3 en 6 mm.
 4. Het belangrijkste doel is om een ​​baard te knippen, niet wat er wordt vermeld.

Wahl 9818-116

In tegenstelling tot de GA.MA GC 614 is het volledig universeel, inclusief het lichaam. Maar het werkt alleen vanuit een autonome bron. Laadherstel 60 minuten. Minder sproeiers - 7 st. De looplengte van de kapsels is 0,5 - 12 mm, de aanpassing is alleen sproeiers. Aanvullende elementen: oplaadstandaard, etui, kam, neus- / oortrimmer, borstel, olie. De kosten zijn 1,6 keer hoger dan Philips - 6720 roebel.

Van de voordelen wordt alleen een mooi ontwerp opgemerkt.

Er zijn meer nadelen, professionele kappers gebruiken de producten van een handelsmerk, maar niet dit model.

Hoe een trimmer te kiezen voor het knippen van een snor en baard. Welke baard en snor trimmer welk bedrijf is beter om te kiezen

De bedrijven in deze rating zijn goed bekend bij kopers, omdat ze reuzen zijn in de markt van grote en kleine huishoudelijke apparaten voor thuis. Maar vandaag kon een bedrijf met een minder bekende naam, gespecialiseerd in de productie van voornamelijk haarverzorgingsproducten voor mannen en vrouwen, ook op de leiderslijst komen.

Laten we elk bedrijf eens nader bekijken:

 • Panasonic is een groot Japans bedrijf, een van 's werelds grootste fabrikanten van elektronische apparaten. Het bereik van haar baardtrimmers, tondeuses en elektrische scheerapparaten voor mannen maakt indruk met zijn diversiteit. Ze volgen allemaal de contouren van het gezicht en creëren een glad, netjes en esthetisch varkenshaar.
 • Philips - de voorstellen van deze grote fabrikant zijn interessant in termen van betrouwbaarheid, veelzijdigheid en kwaliteit. Hij heeft in zijn assortiment modellen van trimmers voor het scheren en knippen van een baard en snor, haar op het hoofd en neus. Ze verzamelen tot 90% van de vegetatie en "rommel" niet. Er zijn apparaten die zowel vanuit het netwerk als autonoom werken.
 • Braun - het bedrijf verkoopt producten voor het scheren van mannen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het geeft absolute, 100% nauwkeurigheidscontrole over de stijl. De apparaten hebben een competente schaal voor snijlengte, flexibele instellingen, scherpe messen.
 • Remington - een van de activiteiten van dit bedrijf is het creëren van elektrische apparaten voor het scheren en knippen van mannen. Ze heeft zowel budgettrimmers als premiumauto's met een uitstekende wegligging.

Hoe kies je een baardtrimmer trimmer. Wat is beter: een trimmer of een tondeuse?

Op de markt van kleine huishoudelijke apparaten zijn er veel modellen trimmers en tondeuses. Ze zijn ontworpen om het werken met haar te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Ze worden echter niet alleen door professionals gekocht. Een tondeuse en tondeuse helpen het kind te knippen, de baard en snor te knippen, de lijn van haren op het gezicht uit te lijnen. Daarom kopen veel mensen deze apparaten voor thuisgebruik. Voor een niet-ingewijde persoon in de subtiliteiten van kappersdiensten, is het niet duidelijk hoe de trimmer verschilt van een kappersmachine, omdat ze beide zijn ontworpen om haar te knippen.

Onderscheidende kenmerken en doel van de trimmer

 • Het belangrijkste dat de trimmer onderscheidt van de tondeuse is de grootte en het gewicht. Hij weegt een beetje, compact, past perfect in een tas. Het is goed om het mee te nemen op reis.
 • De trimmers van een scheermes en een tondeuse onderscheiden zich door een breed scala aan mogelijkheden, met extra mondstukken kunt u de haren op uw gezicht scheren, de snorharen knippen, een baard en snor vormen, de haarstijl knippen, het is handiger voor kappers om met hun hulp modellen te maken.
 • Trimmers onderscheiden zich door het feit dat ze niet tegen zeer stijf en erg lang haar kunnen.
 • Geschikt voor specifiek werk (het verwijderen van haar uit de oren en neus), kleine haartrimmers met een smal roterend hoofd worden gebruikt om haar te verwijderen op plaatsen met een slechte toegankelijkheid.
 • Gebruikt wanneer een ongebruikelijk kapsel wordt uitgevoerd, wordt een patroon gemaakt van het haar op het hoofd en worden gebruikt voor intieme kapsels.
 • De minimale steek van het apparaat is 0,5-0,7 mm. Deze stap creëert een voordeel ten opzichte van andere kappersapparaten, waarmee u haar kunt knippen en knippen in gevoelige en ontoegankelijke gebieden.
 • Na het werk wordt het snijmondstuk eenvoudig in water gespoeld.
 • Een trimmer of scheermes werkt bijna stil in vergelijking met een machine,
 • De batterij gaat lang mee.
 • Draadloze modellen kunnen langer worden opgeladen, maar hun kosten stijgen hierdoor.
 • Sommige modellen hebben een achtergrondverlichting voor werken in het donker.
 • Het hoeft niet op het lichtnet te worden aangesloten, omdat het apparaat op batterijen of op batterijvoeding werkt.
 • Het belangrijkste doel: kapsels knippen, gezichtshaar met franjes.

BRAUN

Braun is een van de leiders in de productie van huishoudelijke apparaten, inclusief apparaten die hoogwaardige zelfzorg mogelijk maken. Al bijna 100 jaar produceert het bedrijf nuttige en hoogwaardige producten.

De productie vindt plaats in de EU en China. Het assortiment haartrimmers van Braun bevat een groot aantal artikelen die rekening houden met de verschillende wensen van klanten.

REMINGTON

Het merk Remington verscheen in 1937 als fabrikant van huishoudelijke apparaten voor schoonheid en persoonlijke verzorging. Tegenwoordig is het merk eigendom van het Amerikaanse concern Spectrum Brands. Productiefaciliteiten bevinden zich voornamelijk in China. Remington produceert veel apparaten en apparaten voor haar-, gezichts- en lichaamsverzorging, dit is de hoofdactiviteit. Het assortiment is breed - scheerapparaten, trimmers, haarstylers en nog veel meer. Het merk is wijdvertegenwoordigd in Europa en is populair vanwege het feit dat de fabrikant moderne trends in mode en schoonheid vangt en implementeert, terwijl hij zorgt voor de kwaliteit van de producten.

PHILIPS

Een Nederlands bedrijf met meer dan een eeuw geschiedenis is breed vertegenwoordigd op de Russische markt als een fabrikant van verlichtingsproducten, gezondheidszorgproducten en consumentengoederen voor verschillende doeleinden, waaronder huishoudelijke apparaten. Philips persoonlijke verzorgingsproducten worden gekenmerkt door kwaliteit, een innovatieve aanpak, gemak en betrouwbaarheid. In Rusland is het bedrijf terecht een van de leiders in de verkoop van kleine huishoudelijke apparaten.

PANASONIC

Het Japanse bedrijf wordt al lang erkend als een van de beste fabrikanten van huishoudelijke apparaten en elektronica. Niet verwonderlijk, want haar motto is: "Het leven verbeteren, de wereld verbeteren." Kwalitatief en consistent voldoen aan de wensen van consumenten is een taak die Panasonic al bijna 100 jaar met succes uitvoert.

MOSER

Het Duitse merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit, uitstekende producteigenschappen, uitstekende ontwerp en prijsklasse, waarin iedereen een model kan vinden dat bij hem past qua kosten en parameters. Moser is een merk dat zich heeft gevestigd als fabrikant van professionele kappersapparatuur.

Hoe een baardtrimmer te kiezen. Hoe een trimmer te kiezen op basis van het type baard

Er zijn veel soorten baarden, die niet alleen geschikt zijn voor een bepaald type gezicht, maar ook het gebruik van bepaalde instrumenten voor modellering impliceren.

Als u de vorm van de vegetatie op het gezicht niet wilt veranderen, kunt u zich bij de aanschaf van een trimmer concentreren op vereenvoudigde opties met de juiste soorten sproeiers.

Als u wilt experimenteren, is het beter om modellen met extra opties te kopen.

Soorten baarden en hun kenmerken:

 • Russische baard (de baard bedekt het hele onderste deel van het gezicht, om zijn vorm te behouden kunt u sproeiers van de maximale grootte gebruiken, het vereist geen significante zorg),
 • "Bretta" of een Hollywood-baard (de haarlengte mag niet groter zijn dan drie millimeter, de vegetatie is alleen aanwezig rond de mond en aan de rand van de onderkaak, het is moeilijk om een ​​dergelijke baard op zichzelf te maken vanwege het gebruik van verschillende sproeiers met verschillende bladbreedtes en werklengtes),
 • verlengde sik (tanks zijn getrimd, en de snor en kinlijn zijn enigszins getrimd, een mondstuk met een maximale grootte van de lengte van het werkoppervlak wordt gebruikt om een ​​dergelijke baard te modelleren),
 • "Balbo" (visueel is zo'n baard vergelijkbaar met het Russische type, maar er zijn geen snorharen, de lengte kan naar eigen inzicht worden gekweekt, met sproeiers met verschillende werkoppervlakken en bladbreedtes voor snijden en modelleren),
 • "Anker" (de vegetatie onder de onderlip is langer dan op de andere delen van de baard, met behulp van een trimmer worden alle overtollige haren verwijderd van het minimale lange werkoppervlak en wordt het modelleren uitgevoerd, het langwerpige deel wordt gecorrigeerd door standaard mondstukken),
 • "Driedaagse haren" (een mondstuk met een minimaal werkoppervlak is geschikt voor het modelleren van dit type baard).

Trimmer-functie

De trimmer kan zijn:

Professionele modellen hebben geen zin om thuis te beginnen: ze zijn uitgerust met een stabielere batterij, dus ze kosten aanzienlijk meer. Zo'n lange bedrijfstijd is niet nodig voor het gebruik van het huis - standaard anderhalf uur zonder opladen is meer dan genoeg!

Huistrimmers zijn vergelijkbaar met professionele, maar werken zonder minder op te laden - anderhalf tot twee uur.

Universele trimmers zijn niet alleen gemaakt voor het knippen van baarden en snorren, maar ook voor het stylen van kapsels. Dit is mogelijk door de verandering van spuitmonden. Handig en tijdbesparend!

Type stroom en batterijduur

Er zijn twee opties. Of uw trimmer werkt via het netwerk en de draad interfereert altijd met scheren, maar het apparaat wordt niet uitgeschakeld op het belangrijkste moment. Of geen kabels - laad de batterij op en u kunt schoonheid induceren totdat de lading op is.

Experts raden een hybride optie aan, wanneer de trimmer voor een lang proces op een stopcontact kan worden aangesloten en losgekoppeld als u maximaal vijf minuten hebt.

Mondstukken

De configuratie van de trimmer hangt af van welke doelen u ermee kunt bereiken. De kit kan dus een mondstuk bevatten voor het modelleren van een baard en snor, een scheermondstuk, een mondstuk voor het modelleren van wenkbrauwen, een mondstuk voor het stylen van een kapsel. Kleine extra sproeiers zijn ontworpen om vegetatie in de oren en neus te bestrijden.

Aanvullende functies

De trimmer kan voor uw gemak worden uitgerust met extra functies:

 • ingebouwde achtergrondverlichting stelt u in staat om nauwkeuriger te werken, zonder een enkele sectie te missen,
 • vacuümzuigen verzamelt alle haren en voorkomt dat ze door de kamer vliegen,
 • met de bladhoogte-insteller kunt u de lengte van de afgesneden uiteinden nauwkeurig instellen.

Baardtrimmer met vacuümsysteem. Tips van professionele kappers: Hoe kies je een trimmer (machine) voor een baard en snor?

Trends in de moderne mode vertellen ons dat een mooie baard ongetwijfeld een van de belangrijkste kenmerken van een mannelijk beeld is geworden. Als het vroeger nodig was om regelmatig een kapper te bezoeken, zodat hij het gezichtshaar de juiste vorm en modieuze look zou geven, nu is het gemakkelijk om het zelf te doen. Het enige dat een man nodig heeft, is het kopen van een goedkope maar goede baardtrimmer.

Om de juiste keuze te maken, raden experts aan om bij het kopen op 7 hoofdkenmerken te letten.

 • Kwaliteit en productietechnologie van messen. Veelgebruikte bladen zijn roestvrij staal of roestvrij staal. Een belangrijk kenmerk is dat ze niet alleen kunnen worden geslepen. In budgetmodellen worden de messen na 12 maanden intensief gebruik onbruikbaar en moeten ze worden vervangen. Hun kosten bedragen ongeveer 30-40% van de totale trimmerprijs. Het wordt aanbevolen om modellen te kiezen waarin zelfscherpende messen zijn voorzien van een titanium coating.
 • De breedte van het werkgebied. Hoe smaller de breedte van de snijkop, hoe beter de kwaliteit van de baard, karakteristieke hoeken, bochten en "zigzag". Het gebruik van dergelijke modellen is moeilijk, maar ze bieden de mogelijkheid om een ​​mooi resultaat te krijgen.
 • Zaaghoogte instelniveaus. Alle trimmers zijn uitgerust met deze functie. Bovendien is het aantal niveaus van hoogwaardige dure modellen veel hoger en bereikt het tot 20 modi. Hiermee kunt u de lengte van het kapsel in het middenbereik aanpassen van 0,5 tot 13 mm.
 • De aanwezigheid en het aantal verwisselbare sproeiers. U moet onmiddellijk bepalen welke scheertips nodig zijn. De keuze hangt af van de stijl van de baard en de stijfheid van de haren. Een groot aantal spuitmonden biedt mogelijkheden voor experimenten, maar de prijs verdubbelt tegelijkertijd.
 • Reinigingstechnologie. Om de haarbladen te reinigen, zijn er drie variaties: droog, nat en vacuüm. De laatste wordt beschouwd als de meest innovatieve en hoge kwaliteit. Maar de prijs voor trimmers met vacuümreiniging zal veel duurder zijn.
 • Batterij modi. De trimmer wordt beschouwd als een compact draagbaar accessoire en kan op elke reis nuttig zijn. De overgrote meerderheid van de modellen kan werken zonder maximaal 45-60 minuten op te laden. In dit geval kan de hersteltijd van de batterij 3-4 uur duren. In professionele modellen is de lading ontworpen voor 1,5-2 uur continu gebruik.
 • Type opladen. Weinig mensen weten het, maar niet alle apparaten zijn uitgerust met een stopcontact van 220 V. Sommige modellen werken uitsluitend op batterijen of een batterijstation. Als u geen tijd hebt om binnen de toegewezen tijd een knipbeurt te maken, moet u de machine uitstellen en wachten op herstel. Goede apparaten hebben verschillende gebruiksmogelijkheden. Overweeg dit bij het kiezen.

Bekijk de video: keuze en gebruik van een baardtrimmer (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter