Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Soorten herenhoeden met namen en foto's

Mensen vullen hun dagelijkse look om verschillende redenen aan met een hoed. Dit kunnen religieuze overtuigingen zijn, ter bescherming tegen heet zonlicht, als een uniek item dat individualiteit benadrukt. Tegenwoordig kiezen mannen steeds vaker voor dit accessoire om hun elegantie en gevoel voor stijl te benadrukken. Modeontwerpers vertegenwoordigen een enorme selectie hoeden voor vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid, die niet alleen verschillen in hun functionaliteit, maar ook in materialen, evenals in naaimethoden.

Wat zijn herenhoeden

Omdat het een verplicht kledingstuk was, kwamen hoeden in de afgelopen eeuwen veel voor bij mannen overal. Toen vervaagde hun populariteit snel, en dit werd een overblijfsel uit het verleden. Vandaag gebruiken mannen opnieuw een hoed om hun speciale status te benadrukken.

Tegenwoordig kan een groot aantal verschillende soorten herenhoeden worden onderscheiden:

 • trilby,
 • baseball cap
 • Fedor,
 • verschillende kapjes
 • cap,
 • Panama en anderen.

Belangrijk! De eerste vermelding van hoeden op een man verscheen in het oude Egypte. Wetenschappers hebben een afbeelding van een man met een hoge en brede hoed op de muur van het graf gevonden.

Panama

Dit type hoofddeksels is het equivalent van een strooien hoed met brede rand, maar met kleinere marges en tule. Het wordt meestal gemaakt van stro en in ons land ook van licht textiel. Ontworpen om te beschermen tegen brandende zonnestralen. Meestal uitgevoerd in felle kleuren en past goed bij lichte zomerpakken, aangevuld met mocassins.

Deukhoed

Het is enigszins vergelijkbaar met het model van Fedor, maar verschilt van de populaire stijl in verkorte velden, enigszins verhoogd. In het origineel moet zo'n hoed van konijnenwol worden gemaakt. Modeontwerpers bieden ook veel opties van stro, tweed, wol of nylon, die ook kwaliteit en aantrekkingskracht hebben.

Pork-pie

Stijlvolle moderne Britse mensen hebben minstens één zo'n hoofdtooi in hun kledingkast. Het is een cilindrisch product met een platte tule en smalle marges, iets verhoogd. Het is meestal gemaakt van dicht vilt. Stylisten raden aan om het te combineren met modieuze chino's in tandem met een getailleerd jack.

Engelse cap

Stijlvol en modieus accessoire, perfect voor een casual stijl. Het is een bijna plat afgerond model met een star vizier dat iets naar voren steekt. Meestal is het materiaal voor de vervaardiging van een dergelijke hoofdtooi tweed, minder vaak wol of katoen. De voering is meestal gemaakt van zijde.

Dit model past goed bij:

 • alledaagse looks, bestaande uit klassieke jeans en een poloshirt,
 • getailleerde jas in urban stijl.

Belangrijk! Het kiezen van een geschikt accessoire-model moet gebaseerd zijn op de structurele kenmerken van de figuur en het gezicht.

Theodore

Een veel voorkomende versie van een mannenhoed, idealiter gecombineerd met afbeeldingen in een vrije stedelijke stijl. Het accessoire is meestal genaaid van zacht en soepel vilt, waardoor de tule van vorm kan veranderen. De marges van een dergelijk product van gemiddelde breedte zijn iets lager. De ideale combinatie voor een fedora-hoed wordt beschouwd als een klassieke rechte broek met shirts en sportjacks.

Homburg

Dit is de keuze van strikte en zakelijke mannen die de voorkeur geven aan duidelijke lijnen en vormen. De hoofdtooi is een analoog van het Fedor-model, maar de velden zijn stijf en licht naar boven gebogen, kleiner in grootte dan zijn voorganger. Deze hoeden worden exclusief gecombineerd met klassieke zakelijke pakken en zijn een stijlvol accessoire om een ​​formele dresscode te behouden.

Veerman

Een kleine hoofdtooi met een platte tule en kleine marges, ideaal voor het creëren van een zomerlook en bescherming tegen de brandende zon. De vorm kan worden gemaakt in een ovale of ronde versie. Voor het eerst gebruikten Venetiaanse gondeliers ze in hun kostuums en de mode verspreidde zich vervolgens naar vele landen over de hele wereld. Tegenwoordig wordt een hoed vaak gemaakt van stro, waardoor lucht er gemakkelijk doorheen kan en je je comfortabel voelt, zelfs op warme dagen.

Cap van drie, vijf, achtblad

Deze hoofdtooi heeft veel namen:

 • acht hoek
 • krantenverkoper pet
 • "Gatsby"
 • arme man hoed.

Het ziet eruit als een gewone, volumineuze dop met een klein, enigszins vooruitstekend vizier. Het onderscheidt zich van een gewone dop door de aanwezigheid van 3, 5 of 8 wiggen en een kleine knop in het midden van de kroon. Het wordt aanbevolen om het te combineren met jeans en denimoverhemden.

Baseball cap

Een van de meest gewilde en populaire hoeden onder mannen van alle leeftijden. Aanvankelijk maakten ze deel uit van de uitrusting van spelers van dezelfde sport, tegenwoordig is het een populair alledaags accessoire ontworpen om de stijl en het imago van een vertegenwoordiger van een sterke helft van de mensheid aan te geven.

De baseballcap is gemaakt van lichtgewicht materiaal, heeft een ronde vorm met een hard vizier dat naar voren steekt. Het belangrijkste doel is om de ogen te beschermen tegen fel zonlicht. Bovendien is de baseballcap uitgerust met een speciaal klittenband of een sluiting aan de achterkant van het hoofd, zodat de man de accessoireomtrek perfect aan de vorm van zijn hoofd kan aanpassen.

Vaak staan ​​op de voorkant van het hoofddeksel verschillende applicaties, inscripties, labels of namen van sportteams. Gebruik van zowel monofone als veelkleurige producten is toegestaan.

Pet

Dit accessoire maakt meestal deel uit van militaire uniformen. Het is een product dat eruit ziet als een dop, met een kort hard vizier, een beetje uitstekend. Het is gemaakt van leer of transparant plastic. Dit is een casual kledingstuk. Daarom is het beter om een ​​pet te combineren met stijlvolle urban sets.

Elke herenhoed heeft zijn voor- en nadelen. Je moet ze kiezen op basis van je smaakvoorkeuren en afhankelijk van de vorm van het gezicht en de stijl van kleding. Het kopstuk is ontworpen om de individualiteit van de eigenaar te benadrukken en te beschermen tegen de wind. Koude of zonnestralen.

Soorten hoeden

Om alle soorten herenhoeden en hun namen te kennen, volstaat het om elke look eenvoudig te passen aan uw imago en stijl. De eerste herenhoed heette "pyleus", werd gedragen vanwege religieuze overtuigingen en later benadrukten ze met hun hulp hun speciale status in de samenleving. Later verscheen er een hoed met rand, deze werd "petasos" genoemd. Na een tijdje werd deze hoofdtooi ook gebruikt als bescherming tegen de zon.

Tribly

Visueel is de hoed van Tribley vergelijkbaar met het model van Fedora, maar ze gaat uit van een verkorte rand van de velden, die omhoog gaat en een beetje oprolt. De originele hoed van deze stijl is gemaakt van konijnenwol, hoewel naaien van wol, stro, tweed en nylon is toegestaan. Het is gebruikelijk om het te combineren met suède schoenen, een katoenen pak of chino shorts.

Het verhaal

In de 17e eeuw, tijdens de Dertigjarige Oorlog, droeg heel Europa militaire kleding en mannen droegen een zachte fleecemuts (van de ondervacht van een bizon), met een breed veld versierd met een of twee veren, droegen vrouwen een verenhoed met een gekrulde hoed.

Rond het midden van de 17e eeuw werd de hoed gemaakt van een hoed solide en donker van kleur. Vanaf ongeveer 1670 begon de dominantie van de Franse mode in heel Europa, met op drie plaatsen een verhoogde hoed met een veer.

In het tijdperk van poederpruiken werd de hoed vanwege het poeder onder de arm gedragen, hij werd driehoekig en in plaats van veren was hij versierd met een gordel vanaf de rand.

Acht hoek

De tweede naam van deze hoed is "Gatsby" of "Krantenhoed", in ontwerp lijkt het op een Engelse pet, maar het wordt verondersteld dichter in vorm en de aanwezigheid van 8 hoeken te zijn. Ja, en helemaal in het midden van de bovenkant van de hoed is er een kleine knop, die ook een kenmerk is van de achthoekige. Ze dragen het in combinatie met denim shirts, skinny broeken of jeans.

Een brede

Een dergelijk hoedmodel wordt verondersteld een puntige, afgeronde en platte top te hebben, cilindrisch of halfronde, zachte of harde tule. De velden bij de hoed kunnen ook anders zijn - hard of zacht, gebogen of tegenovergesteld omhoog, maar ook recht, maar altijd breed. Tegenwoordig fungeren dergelijke stijlen van hoeden vaak als strandaccessoires en flitsen ze vaker op de hoofden van mooie dames.

Wie heeft dit soort hoeden nodig?

Bijna al deze soorten hoeden zijn geweldig voor mannen met een creatieve instelling en geven de voorkeur aan een casual kledingstijl. Het meest voorkomende model is Fedora, dat geschikt is voor jonge mannen met een brutale mannelijke uitstraling. Atleten en jonge mannen geven meestal de voorkeur aan een baseballpet, maar Homburg en Trilby zijn alleen geschikt voor respectabele zakenlieden. Voor kerels adviseren experts Panama-modellen, een Pork-Pai-hoed, een Engelse pet en Kanotye.

Conclusie

Elke man die hoeden waardeert, moet de soorten en namen van dergelijke hoeden begrijpen om ze op competente wijze te combineren met verschillende outfits en afbeeldingen. De harmonie van de afbeelding is rechtstreeks afhankelijk van de kleine dingen, dus u moet op de details letten. Ja, en je moet een hoed kunnen dragen, deze afbeelding is alleen geschikt voor gewaagde en zelfverzekerde mannen, het is alleen belangrijk om een ​​stijl te kiezen voor je uiterlijk en karakter.

Waar is een hoed van gemaakt?

 • Tula, zij is de kroon - dit is het grootste deel van de hoed, die het hoofd bedekt en beschermt.
 • Een band is een tape of strook die zich binnenin bevindt en geen zweet geeft, als het een zomerhoed is, op het voorhoofd of de ogen loopt.
 • Een vizier is een solide element dat uit de voorkant van het lichaam komt. Het dient om zowel tegen regen als tegen de zon te beschermen.
 • De rand, het is het veld - het deel dat hetzelfde dient als de piek, maar zich op het hele vlak van de hoed bevindt. Een vizier is het lot van baseball caps en caps.

De belangrijkste soorten hoeden

Er zijn veel soorten hoeden, maar we hebben de meest voorkomende gekozen - degene die lang geleden verscheen en sindsdien, als ze zijn veranderd, dan een beetje.

Dit type is afkomstig van de klassieke strohoed. In de regel wordt een panama in lichte kleuren gemaakt van licht ademend materiaal.

Ideaal voor warm weer dat er goed uitziet met de volgende dingen:

 • licht pak
 • korte broek en een T-shirt.

Deze hoed lijkt erg op de bekende fedora, met één uitzondering: hij heeft een kortere rand, licht gebogen. Traditioneel werd het gemaakt van konijnenwol, maar na verloop van tijd werd trilby populair en begonnen andere materialen te worden gebruikt om het te maken.

Ziet er het beste uit met:

 • katoenen shirts en chino's,
 • katoenen pakken en suede schoenen.

Dit is een cilindertopmodel met een platte bovenkant. De onderscheidende kenmerken zijn de kleine hoogte en een speciale uitsparing in het bovenste gedeelte. Als u de voorkeur geeft aan Britse stijl, is spanking de perfecte optie.

Het gaat goed met:

 • getailleerde jassen en broeken van lichte stof,
 • lichte chino
 • shirts versierd met decoratieve elementen.

Dit is een afgerond model met een kleine harde rand die naar voren uitsteekt. Meestal is het gemaakt van tweed, soms van wol en katoen. De voering is meestal zijde. Favoriete hoofdtooi van Britse immigranten.

Caps kunnen worden gedragen met:

 • jeans en poloshirts,
 • jas in casual stijl.

De meest voorkomende herenhoed. De vorm van de tule kan enigszins variëren, afhankelijk van de verbeelding van de ontwerper: meestal zijn deze hoeden gemaakt van vilt en hij is erg zacht en soepel.

Ziet er geweldig uit met:

 • katoenen shirts en rechte broeken,
 • lichte sportjacks.

Ideaal als je van formele kledingvoorschriften houdt. Dit is een strengere versie van Fedora: de vorm is hetzelfde, maar meer rigide velden, en nog steeds geen deukjes. De juiste keuze voor een zakenman.

Het gaat goed met:

Dit is een zomerhoed gemaakt van hard stro, die zich niet alleen onderscheidt door een gouden kleur, maar ook door een platte tule. Eerder was de schipper te zien op het hoofd van elke tweede man: dit is de perfecte dagelijkse jurk voor warm weer. Nu worden deze hoeden meestal in Venetië gedragen.

We raden aan om te combineren met:

 • lichtgewicht zomerpakken
 • jeans, t-shirts en alles wat in casual stijl past.

Achthoekig, ze is Gatsby

De bekende hoed van de krantenverkoper, lijkt sterk op de Engelse pet, maar verschilt in een completere vorm: de naam zelf duidt op de aanwezigheid van acht hoeken. Een karakteristiek kenmerk is een kleine knop bovenaan.

Je kunt het dragen met:

 • jeans en denimoverhemden
 • strakke broek.

Dit is een bekende zachte muts gemaakt van twee elementen: een afgeronde body en een hard vizier aan de voorkant. Vaak zijn baseball caps versierd met logo's van sportteams, voedingsbedrijven, filmstudio's en anderen - daarom worden ze natuurlijk door fans gerespecteerd.

Ziet er goed uit met:

 • casual en sportkleding.

Een mutsachtige hoed met een platte bovenkant en een stijf, rond vizier. Een van de favoriete militaire hoeden. Meestal zijn doppen gemaakt van nylon en katoen.

Aanbevolen om te dragen met:

 • normale broeken en t-shirts.

Deze hoofdtooi wordt meestal gedragen in het leger, evenals in paramilitaire civiele organisaties. Het korte vizier was eerder gemaakt van leer, maar nu gebruiken ze in de meeste gevallen hiervoor glanzend plastic.

Ziet er geweldig uit met:

 • leren of bikerjack,
 • alle dingen in informele stijl.

Porkpay

Dit model van hoeden onderscheidt zich door een cilindrische tule, een platte bovenkant en korte velden, gebogen.

De hoed dankt zijn naam aan zijn perfecte gelijkenis met een speciale taartvorm.

Spanking is een teken van Britse stijl.

Dit model van hoeden past goed bij getailleerde jassen, broeken in felle kleuren, shirts met een kraag, zijden dassen.

Cilinder

Een hoed met een hoge bovenkant van een cilindrische vorm.

De bovenkant van de tule is plat, de velden zijn klein en de bovenkant is gebogen. De cilinder ziet er vrij provocerend uit.

Steampunk-fans kiezen het als een symbool van het Victoriaanse tijdperk. Illusionisten, acteurs gebruiken deze hoofdtooi in hun voorstellingen.

In het dagelijks leven is het niet vaak mogelijk om een ​​persoon in een hoge hoed te zien en des te interessanter als hij in een menigte verschijnt - een ongewone hoofdtooi trekt altijd de aandacht van iedereen en trekt de ogen van voorbijgangers.

Cowboy hoed

Herkenbare en kleurrijke hoed.

De cowboyhoed heeft een hoge tule met een kleine deuk en brede velden, gebogen aan de zijkanten.

Het gaat goed met jeans, een lederen jas, een vest, met shirts en broeken. Het voegt kleur en stijl toe aan de afbeelding.

Zo kan een man, indien gewenst, gemakkelijk een hoed kiezen die geschikt is voor de hoofdgarderobe.

Laat Een Reactie Achter