Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Cropcut heren: tijdloze klassieker

In dit artikel laten we u kennismaken met het volgende kapsel, dat door een groot aantal mensen werd gewaardeerd. "Crop" betekent kort of halflang haar op de bovenkant van het hoofd en soepel geschoren (met een soepele overgang) tijdelijke en occipitale zones

De oorspronkelijke naam van het kapsel is "Crop", in de Russische versie - "Crop"

Barbercultuur is een eeuwenoude traditie die van generatie op generatie is doorgegeven. Bijna elke kapper kan gewoon mannenkapsels maken, maar ze elegant en stijlvol maken, de geest van de tijd overbrengen - alleen een professionele kapper is in staat om dit te doen, die eerbiedig de erfenis van zijn kunst koestert.

Kort en bondig

Opvallende kenmerken

Het hoogtepunt van dit kapsel was een knal, die, samen met de hele massa haar op het bovenste deel van het hoofd, uitsluitend naar voren is gericht. De pony kan van korte of middellange lengte zijn of zelfs tot de uiterste rand worden gesneden. Het haar achter haar kan soepel naar voren worden gekamd of willekeurig verward. Ze kunnen ook worden gestileerd met een veertextuur. Op de temporale en occipitale zones kan een soepele overgang worden gemaakt, zowel van absoluut nul als van een korte lengte (1,5 - 3 mm)

Kapselgeschiedenis

Crop-kapsel verscheen relatief recent, het kwam van de Engelse stedelijke subculturen en heeft zich bewezen als een universeel kapsel, geschikt voor elk uiterlijk en elke stijl van kleding.

Vertaald uit het Engels betekent "bijsnijden" letterlijk "afsnijden". Deze naam spreekt voor zich, en de karakteristieke kenmerken van dit kapsel bewijzen het.

Het meest trendy kapsel - bijsnijden

CROP-knipbeurt vertaald uit het Engels betekent "bijsnijden" - kortere weg. Een golf van mode flitste over de hele wereld voor zo'n kapsel, veel sterren van de showbusiness hebben dit model naar hun imago geprobeerd. Ondanks het feit dat we het hebben over een korte haarlengte, onderscheidt het kapsel zich van andere klassieke modellen in zijn textuuruiterlijk, met nadruk op de moderniteit en een zekere schil.

Svetlana Tarasova

Kapper-stylist met een ervaring van meer dan 8 jaar, een leraar-colorist.

Mannen, zoals vrouwen, zijn ook niet vies van periodiek experimenteren met hun uiterlijk. Om dit te doen, veranderen sommigen de stijl van kleding, terwijl anderen hun kapsel veranderen. Er zijn een groot aantal verschillende kapsels in de wereld, ze verschillen allemaal van elkaar in technologie en uiterlijk. Sommigen impliceren de aanwezigheid van een lange knal, anderen andersom. En wat is een knipbeurt, hoe ziet het eruit, wat is de technologie en nog veel meer kan worden ontdekt door dit artikel tot het einde te lezen.

Het verhaal van het uiterlijk van kapsels, sterren en beroemdheden met een kapsel "bijsnijden (bijsnijden)"

Gewaskapsel verscheen voor het eerst in Frankrijk in de 20e eeuw. En de modernere opties werden vastgelegd in het begin van de twintigste eeuw in Normandië. Het meest populaire kapsel in die tijd was onder het leger, dat deelnam aan de Eerste Wereldoorlog. En na het einde van de vijandelijkheden kreeg het kapsel snel massadistributie over de hele wereld.

Een van haar opties wordt beschouwd als een pompadour-kapsel. De piek van populariteit werd opgedaan bij de kerels in de VS in de jaren 50 van de twintigste eeuw. Kapsel werd het kenmerk van Elvis Presley - een van de meest beroemde en succesvolle rock and roll-artiesten.

De volgende sterren en beroemdheden hadden een knipbeurt:

 1. Brad Pitt.
 2. George Clooney.
 3. Ryan Gosling
 4. David Beckham
 5. Zane Malik.

In de afgelopen jaren is bijsnijden een van de meest populaire kapsels onder mannen van verschillende leeftijdscategorieën.

Kapselvariëteiten

Er is niet één variëteit van dit kapsel. Om de juiste te kiezen, moet u contact opnemen met een gekwalificeerde specialist voor hulp. Hij zal de optie van kapsel "bijsnijden" kunnen kiezen, geschikt voor het type gezicht en leeftijd, de structuur van het haar en de individuele stijl. Het kapsel is van de volgende typen:

 • Frans gewas. Voor een Franse oogst is het wenselijk om een ​​gladde kroon te hebben, de pony wordt voorzichtig aan de randen afgesneden, het haar wordt geschoren op de slapen en de achterkant van het hoofd. Er wordt speciale aandacht besteed aan het contrast tussen korte en langere haren, het belangrijkste is dat het niet scherp wordt.
 • glad. Voor dit type kapsel zijn een gelijkmatig gesneden pony voorzien, die soepel overgaat naar de randen van de kruin. Geweldig voor mannen met glad en gelijkmatig haar. Het ziet er prachtig uit bij mannen met een ovaal of vierkant gezicht, en asymmetrische pony zullen de tekortkomingen van een langwerpig gezicht helpen wegwerken.
 • haveloos. Een onderscheidend kenmerk is het vijlen van de pony en de aanwezigheid van meerlagige strengen, die samen een over elkaar hangende cascade vormen. Met dit type kapsel zijn de pony niet altijd gescheurd, een rechte, golvende of met een heterogene structuur is ook geschikt.
 • gemengd. Om het effect van heterogeniteit te creëren, knipt u het haar op de kruin met een ladder en knipt u de strengen in één of twee. Als gevolg hiervan lijkt het haar op de tanden van een zaag of op gestileerde veren.

Bang ontwerp

Met dit kapsel zijn de pony van het volgende type:

 1. Kort rechtdoor.
 2. Asymmetrisch.
 3. Naar het midden van het voorhoofd of langer.
 4. Gescheurd.
 5. Zonder een knal.

FAQ: In sommige gevallen wordt een kapsel bijna zonder pony gemaakt, waardoor het heel kort wordt gesneden, zodat het onzichtbaar wordt.

Elke man kiest onafhankelijk het soort pony dat hij in zijn kapsel wil zien. Maar zodat het externe beeld niet lijdt, is het nog steeds beter om direct voor de procedure een kapper te raadplegen.

Foto's voor en na en hoe het kapsel er van alle kanten uitziet

Het kapsel voor heren combineert perfect met bijna elke stijl, geschikt voor zowel zakenlui als adolescenten. Een gedetailleerd overzicht van het kapsel kan worden geschat aan de hand van de volgende foto's:

Op de gepresenteerde foto's is te zien dat mannen kiezen voor een gewas met een korte knal, geen knal of lang laten.

Voor wie?

Zelfs als het kapsel op het hoogtepunt van populariteit is, moet een man voordat hij besluit het beeld te veranderen, het gewenste kapselmodel vergelijken met zijn uiterlijk, gezichtsvorm, haarstructuur en leeftijd. Alleen een harmonieus passend kapsel dat aan al deze vereisten voldoet, zal een succesvolle algehele look creëren. Het belangrijkste voordeel van een knipbeurt is de veelzijdigheid, het past bij mannen van alle leeftijden en uiterlijkstypes. Maar het beste van alles is dat het gewas eruit ziet op mannen van slanke bouw met gebeitelde symmetrische gelaatstrekken.

Naar wie

Kapsel bijsnijden wordt beschouwd als een universeel type kapsel. Ziet er geweldig uit bij mannen met een ovaal of rond gezicht. Deskundigen raden echter niet aan om dit type kapsel te kiezen voor een sterke seks met een langwerpige gezichtsvorm en dunne persoonlijkheden.

Dus bijvoorbeeld "French crop" kan worden aangepast aan een ovaal van een gezicht van elke vorm, een kapsel harmonieus gecombineerd met verschillende mannelijke types en past perfect in elke stijl. Met behulp van dit kapsel zal een ervaren stylist een man helpen enkele van de tekortkomingen kwijt te raken - verberg een lang voorhoofd onder een volumineuze knal en open een klein, integendeel, het verwijderen van haar van zijn voorhoofd.

Bij het kiezen van een optie voor een knipbeurt, zijn stylisten vaak gebaseerd op de volgende klantcriteria:

 1. Voor mollige mannen wordt de opening tussen de achterkant van het hoofd en het geschoren deel van het haar iets breder gemaakt en blijft de zijkant van de haarlijn ongewijzigd.
 2. Voor personen met een vierkante gezichtsvorm is een standaard uniform kapsel met een lichte overgang van de slapen en de nek ideaal.
 3. Voor mannen met een driehoekig type gezicht, is het haar op het tijdelijke gebied volledig afgeschoren, op de kruin van het hoofd blijft een klein deel van de haarlijn achter.

FAQ: Dit kapsel is perfect voor mannen met een slank lichaam en met regelmatige en asymmetrische gelaatstrekken.

Het belangrijkste kenmerk van de snit is dat het zowel op dun als dik haar kan worden gedaan. Bovendien is dun na de procedure bijna onzichtbaar en wordt dik haar een beetje geknipt en dan worden ze gladder en gemakkelijk te stylen.

Dus, een crop-kapsel past:

 1. Kinderen en adolescenten.
 2. Jonge jongens.
 3. Meer volwassen mannen.
 4. Voor tieners.

Het kapsel past organisch in de jeugdlook, wordt gecombineerd met klassieke en betaalbare kostuums. Het is geschikt voor zakelijke stijl en speciale gelegenheden. Gecombineerd met tattoo, piercing, baard, bril.

Een beetje geschiedenis

Vergelijkbaar met "crop" wordt beschouwd als een kapsel "Caesar", dat beroemd werd dankzij de Romeinse keizer Julius. De commandant bezat niet alleen een hoog, maar ook een kalend voorhoofd. Hij kamde zijn langere bovenhaar naar voren, waardoor hun afwezigheid op zijn voorhoofd werd verborgen.

Er wordt aangenomen dat zo'n kapsel in Frankrijk verscheen. Meer moderne variaties zijn opgenomen in het begin van de twintigste eeuw in Normandië. Het kapsel was een succes onder soldaten en officieren in de Eerste Wereldoorlog. In de naoorlogse jaren begon de massadistributie te winnen.

Een van de opties is haar kapsel "Pompadour". De piek van populariteit werd opgedaan bij de kerels in de VS in de jaren 50 van de twintigste eeuw. Kapsel werd het kenmerk van Elvis Presley - een van de meest beroemde en succesvolle rock and roll-artiesten.

Het moderne gewas vindt zijn wortels in de Britse stedelijke cultuur, Het wordt beschouwd als een democratische optie die geschikt is voor elke stijl en elk uiterlijk.

Het was daar dat het kapsel "French crop" ("French crop") werd genoemd, wat de plaats van zijn uiterlijk aangeeft.

Yana Ilyinskaya

Schoonheid en levensstijl rechtstreeks uit Europa (Praag, Tsjechië).

In de regel moet het kapsel van een man aan twee hoofdparameters voldoen: eenvoudiger en korter. De meeste jongens houden er niet echt van om voor een spiegel te draaien, maar de trends van vandaag bepalen hun regels - je moet er stijlvol uitzien. En dan komt het gewas te hulp - universeel, ongelooflijk sexy, zo eenvoudig mogelijk in uitvoering en styling en gaat naar bijna iedereen. De basisprincipes worden gevolgd - het is eenvoudig, kort en vereist 's ochtends geen pijn van' creativiteit '. Voor wie is dit kapsel geschikt en hoe wordt het uitgevoerd, is het gemakkelijk te dragen en hoe een dergelijk kapsel goed te stylen, afhankelijk van het type uiterlijk, zeggen SalonSecret-experts in een speciaal artikel-instructies voor gebruik!

Hoe gewas te onderscheiden van een ander kapsel?

Gewas visitekaartje - gescheurde gefreesde strengen aan de bovenkant en achterkant van het hoofd. De overgang naar ultrakorte tempels is zo zacht mogelijk. Lange strengen worden vaak naar achteren gestapeld, maar er treden ook variaties op - u kunt een korte schuine knal maken of de strengen optillen met een persistente gel.

Ragged strengen onderscheiden gewas van zijn tegenhangers - boksen en half-boksen, waar lange strengen gladde, niet-gefreesde randen hebben.

Integratie van uniekheid en eenvoud

Haircut Crop (uit het Engels. "Crop" - kortere weg) is een hybride van beknoptheid en nalatigheid. Het wordt vaak het "Franse gewas" genoemd, omdat men gelooft dat de jongeren van Frans Normandië zo in de 20e eeuw werden gesneden. Even later, tijdens de Eerste Wereldoorlog, dacht niemand aan het uiterlijk en het was dit kapsel dat zijn aanpassingsvermogen kreeg onder zware omstandigheden. Ze viel ook voor Europeanen, en later voor Amerikanen in vredestijd.

Als Crop werd gemaakt in de kapperszaak, maar je de stijl en het nette kapsel niet als zodanig ziet, heeft je kapper het echt geprobeerd. Gewas is rebels minimalisme in kappers.

En in onze tijd wordt het om een ​​reden gekozen: gewas is een absoluut universeel kapsel. Opgenomen in de lijst met "korte herenkapsels". Het ziet er netjes uit, geschikt voor bijna alle kledingstijlen en is zeer gemakkelijk te verzorgen. Soms wordt ze verward met het kapsel van Caesar, wat niet vreemd is: ze zijn visueel en technisch vergelijkbaar, maar Krop is een meer langwerpige versie en de strengen zijn speciaal slordiger gemaakt. Maak je geen zorgen als je bepaalde beperkingen hebt op het uiterlijk op het werk of op de universiteit. Het gewas is gemaakt met een lichte schaduw van chaos, zodat het kapsel met de juiste styling tot het einde van de werkdag er zo netjes mogelijk uitziet, en na het kammen van de strengen de andere kant op en iets ruches, je naar het feest kunt gaan.

Tot de kern: functies, typen en technologie

Het hoogtepunt van dit kapsel zijn verschillende details: een pony, versmeltend met de hele haarmassa, gericht op het gezicht, gescheurde textuur van de strengen en verschillende stylingopties. Er zijn weinig soorten gewassen: kort gewas, lang en met fade-techniek in de tijdelijke zone.

Het type kapsel hangt af van de pony: het kan lang, kort of middellang zijn. Het haar op de kruin kan soepel worden gestileerd, met een kam op het voorhoofd, of willekeurig verward, afhankelijk van de situatie en je stemming. OldBoy kappers wordt ook geadviseerd om met klei te stylen om een ​​veerstructuur aan het haar te creëren.

Belangrijk: op de temporale en occipitale zones kan een soepele overgang worden gemaakt, zowel van absoluut nul als van een korte lengte (1,5 - 3 mm)

De technologie van uitvoering is een kapsel of een scheerbeurt van het haar aan de achterkant en zijkanten om het bovenste gedeelte te markeren. Wat betreft de lengte, een kapper werkt anders met betrekking tot uw haarstructuur.

Voor een informeel, grof kapsel knipt de kapper zijn haar om een ​​"verstoord" effect te krijgen. Dit is een geweldige manier voor iedereen met dik of krullend haar.

Voor een nette knipbeurt, maakt de kapper de schaar een meer afgeronde, sterkere vorm, waardoor de vrije haarrand glad wordt zodat het ondeugende haar niet een week na het kapsel in verschillende richtingen op de kruin begint uit te steken.

Wie past en wat te dragen

We beslissen onmiddellijk wie bij Krop past en wie beter andere kapsels overwegen voordat we naar de kapperszaak gaan.

 • Mensen met een vierkant gezicht
 • Een rond maar niet rond gezicht
 • Ovale gezichtsvorm.

Als je zeldzaam, zacht van nature haar hebt, denk dan niet dat Crop niet geschikt is voor jou. Kapper, die zijn baan kent, zal een goed kapsel maken, niet alleen van perfect dik haar.

Visueel zal Crop aantrekkelijk zijn voor mannen met dun haar.

Het haar moet 3 tot 6 cm lang zijn voordat je naar de kapperszaak gaat. Van deze lengte maak je een klassiek of langwerpig gewas.

Volgens ervaren kappers wordt Crop vaker gekozen en langer gedragen door mannen met steil haar. Maar als je geluk hebt om stout haar te hebben, vraag dan de meester om hiermee rekening te houden en het kapsel strategisch te benaderen.

Crop is een tijdloos, klassiek en laconiek kapsel voor elke gelegenheid. Het past esthetisch goed bij bijna elke stijl en levensritme. Daarom kiezen David Beckham en Brad Pitt jarenlang voor Crop, waardoor dit handige en modieuze kapsel naar de massa wordt verplaatst.

Soorten kapsels

Kapsel "bijsnijden" kan worden onderverdeeld in verschillende soorten, die van elkaar verschillen in de volgende kenmerken:

 • Vloeiende overgangshoogte van onder naar boven
 • Haarlengte van de temporale en occipitale zones
 • Knallengte
 • De methode om de hoofdlengte van het haar en de textuur ervan te stylen

De voordelen

Om te beoordelen of een gewas geschikt is om te snijden, bieden stylisten aan kennis te maken met de belangrijkste verschillen. Het belangrijkste kenmerk van dit kapsel is de textuurpony en de volumineuze kruin, het haar kan perfect egaal of gescheurd zijn in een rommelige, slordige styling. Stylisten zeggen dat gewas het meest adaptieve en tijdloze kapsel is, dat wil zeggen een kapsel dat altijd populair en relevant zal zijn. Bovendien past het goed bij elke kledingstijl, van klassieke tot informele stijlen.

Hoe te knippen - instructies

Met behulp van een professionele kapper kun je een crop-cut maken in een schoonheidssalon. Of spaar uw financiën en voer de procedure zelf thuis uit. Het belangrijkste om te onthouden is dat je tijdens het knippen extreem voorzichtig moet zijn, omdat het kapsel asymmetrie en nauwkeurigheid vereist. Als er iets misgaat, is het gemakkelijker om naar nul te snijden om het gewenste resultaat te bereiken.

U kunt een knipbeurt maken volgens de volgende instructies:

 1. De snijlijn wordt gescheiden door virtuele lijnen zodat de horizontale randen met de bovenkant en achterkant van het hoofd, en de verticaal dient als een bepaalde grens tussen de slapen en de bovenkant.
 2. Het occipitale en temporale gebied wordt verwijderd met een typemachine, met een kort mondstuk erop. In dit geval beginnen ze in eerste instantie met tempels te snijden, vervolgens de achterkant van het hoofd en vervolgens de linkertempel.
 3. Bij de machine worden de messen verlengd en wordt een soepele overgang gemaakt van het lange deel van het haar naar de getrimde delen op de achterkant van het hoofd en de slapen.
 4. Ongeschoren haar wordt naar voren gekamd, met een schaar geknipt volgens de methode "lock by lock", scheidt van elkaar met verticale scheidingen, beweegt van de kruin naar het gezicht. De kruin van het hoofd is getrimd en scheidt de strengen met radiale scheidingen. De basis is de lengte van het haar in de kruin van het hoofd.
 5. De strengen worden horizontaal gescheiden, de resterende hoek van het haar wordt van de kruin verwijderd.
 6. Snijd de pony rekening houdend met de wensen van de klant, de meest populaire is de korte of haveloze versie.
 7. De nek en het onderste deel van de nek worden geschoren met een machine of machine op nul.

Sommige mannen maken bij het snijden van een gewas verschillende lijnen en patronen op hun slapen en dit tast hun uiterlijk helemaal niet aan. De lengte van de pony is ook voor iedereen verschillend, sommigen laten het lang, terwijl anderen er volledig vanaf komen.

Onderscheidende kenmerken

In de oorspronkelijke taal vertaalt "bijsnijden" zich in "kort knippen", en in feite wordt het meeste haar afgeknipt in het kapsel. Het haar wordt alleen bovenop gelaten, de korte pony wordt naar voren gekamd, de slapen en de achterkant van het hoofd worden kort geknipt of geschoren. Een belangrijk verschil is specifieke pony gecombineerd met een volumineuze kroon.

Kapsellengte van 3 tot 6 cm. Ze is een levendig voorbeeld van minimalisme onder moderne herenkapsels. Voor mensen met dun haar verschijnt kaalheid in het voorhoofd; ze kan deze onvolkomenheden verbergen door ze naar de zijkant of naar voren te kammen.

Aangetrokken door het kapsel omdat het is gemakkelijk te verzorgen: wassen, drogen, stapelen. Sportopties "boksen" en "half-boksen" hebben overeenkomsten met "bijsnijden": beide hebben bijgesneden delen van de nek en slapen en hebben relatief lang bovenhaar en pony. Van hen "gewas" onderscheiden zich door zachtere lijnen, gebrek aan agressiviteit en verfijnde nalatigheid. Geen twijfel het model trekt de aandacht van anderen, en met creatieve styling ziet het er extravagant uit.

Haarstylist kan de optie van kapsel "bijsnijden" kiezen, geschikt voor het type gezicht en leeftijd, haarstructuur en individuele stijl.

Soorten "bijsnijden".

 • Smooth. Een gelijkmatig getrimde pony gaat in vloeiende lijnen naar de randen van de kroon. Ingetogen klassieke vorm voor mannen met stijl en glad haar. Een rechte knal is geschikt voor een ovaal of vierkant type gezicht, een asymmetrische knal zal de tekortkomingen van een langwerpig gezicht helpen wegwerken.

 • Textuur (gescheurd). Het beschikt over gescheurde pony en meerlagige strengen, trapsgewijs overhangend over elkaar. Lichte willekeur en nalatigheid geeft de indruk van een natuurlijk kapsel. De pony kan gescheurd of recht zijn, het is altijd golvend en heterogeen van textuur.

 • gemengd. Combineert en combineert in twee versies de twee voorgaande variëteiten.

De uitvoeringstechniek voor elke soort is ook anders. Om het effect van heterogeniteit te creëren, knipt u het haar op de kruin met een ladder en knipt u de strengen in één of twee. Als gevolg hiervan lijkt het haar op de tanden van een zaag of op gestileerde veren.

Voor een gladde kruin en pony worden de randen zorgvuldig gesneden, het haar wordt geschoren op de slapen en de achterkant van het hoofd. Ik moet uitkijken zodat het contrast tussen kort haar en langer niet scherp wordt.

Ze ontwerpen pony's in dergelijke kapsels op verschillende manieren:

 • asymmetrische,

 • naar het midden van het voorhoofd of langer,

In sommige gevallen wordt een kapsel bijna zonder pony gemaakt, waardoor het heel kort wordt gesneden, zodat het onzichtbaar wordt.

Moderne stijlmethoden: foto


Tegenwoordig bieden kappers verschillende opties voor het ontwerpen van een knipbeurt, afhankelijk van de leeftijd en voorkeuren van de man, de structuur van zijn haar en modetrends. Bijvoorbeeld:

 1. Glad gewas. Een knipbeurt wordt gecombineerd met een ingetogen klassieke uitstraling van een man, het haar moet glad en recht zijn en eindigen met een kleine knal op het voorhoofd. Een pony kan recht of asymmetrisch worden gemaakt om de vorm van het gezicht aan te passen.
 2. Getextureerde geript gewas. Meerlagig haar knippen, dunner worden en gescheurde krullen geven het kapsel een slordige uitstraling en styling die dicht bij de grunge-stijl ligt. Zo'n mannelijk kort kapsel vereist een gescheurde en heterogene pony, het kan recht of asymmetrisch zijn.
 3. Gemengd gewas. In dit geval kan een man het haar bovenop zijn hoofd recht en glad vormen en de pony gescheurd of zeis maken om zijn persoonlijkheid te benadrukken.

Meestal is het kenmerk van de uitsnede een zaagtandeffect, dat wil zeggen het "veereffect", wanneer de strengen in verschillende lengtes worden gesneden met een zwak uitgedrukte ladder.

Hoe stapelen?

Haarstyling kan worden gedaan door contact op te nemen met de salon. Over het algemeen heeft dit kapsel deze service niet nodig, daarom vinden de meeste mannen het leuk. Ze hoeven niet elke ochtend tijd te besteden aan het stylen, gewoon je haar wassen en drogen.

Als je echter vrije tijd en verlangen hebt, kun je je haar in de volgende stijlen stylen:

 1. Elegante uitstraling. Partitie wordt toegewezen, de pony wordt aan de zijkant gekamd. Stylinghulpmiddelen maken een paar afscheidingen, tillen het haar lichtjes op en kammen terug.
 2. Rebellenlook. Dit type styling wordt verkregen door wax of stylinggel te gebruiken. Verstrek het haar met je vingers, breng van tevoren een stylingmiddel aan, til de krullen op, waardoor het effect van opgeklopt haar wordt verkregen.
 3. In de stijl van pompadour. Styling is geschikt voor eigenaren van lang haar. Een fixatief wordt op de strengen aangebracht, deze worden opgetild en teruggekamd. Krijg op zo'n eenvoudige manier een hoog en volumineus kapsel.

Algemene beschrijving

"Crop" is een kapsel met een combinatie van verschillende haarlengtes. De onderste strengen in het kapsel "Bijsnijden" worden zoveel mogelijk korter. Vaker wordt het haar afgeschoren en vormt een contrast met de middellijn. Laat aan de bovenkant, op de kroon van het hoofd en de kroon, strengen van 3-6 cm achter.

Het kapsel is geschikt voor eigenaren van steil, licht krullend, dik, dun, dun haar. Het verschil in lengte zorgt voor scherpte, maar een evenwicht met een vloeiende overgang is noodzakelijk. De optie lijkt op minimalisme, maar heeft een netjes accent.

"Gewas" vereist geen gecompliceerde zorg. Het is toegestaan ​​om gewoon je haar te wassen en het in de juiste richting te kammen.

Let op! Met behulp van de stylingtools is het echt mogelijk om de individualiteit te benadrukken en het kapsel aan te passen voor elke gelegenheid.

Uitvoerend kapsel - tijdloze klassieker

Een andere versie van het universele kapsel, dat in de categorie tijdloze klassiekers is opgenomen, is executive, wat zich letterlijk vertaalt als "executive, boss." Aanvankelijk werd zo'n knipbeurt gedragen door alle mannen van de jaren 50-60, of ze nu kantoormedewerkers, bedienden of grote ondernemers waren. Tegenwoordig verliest dit kapselmodel ook zijn relevantie niet, en benadrukt het de ernst en terughoudendheid in het uiterlijk van een man.

Kapsel patroon

Je kunt een kapsel maken in de salon met een professionele stylist of proberen je eigen haar te knippen als je vaardigheden hebt met een tondeuse.

De volgende tools zijn vereist:

 • tondeuse,
 • speciale kappersschaar,
 • kam met een lange steel en frequente tanden.

Voordat u begint met het knipproces, moet u overwegen dat dit kapsel vereist nette en attente uitvoering. Met asymmetrisch scheren van haar op de slapen of de achterkant van het hoofd, moet je het gebied waar het haar langer blijft inkorten. Als gevolg hiervan is het misschien niet precies wat oorspronkelijk was gepland.

Een professionele kapper voltooit gegarandeerd alle fasen van het kapsel en krijgt het gewenste resultaat.

Alle stylisten werken als volgt.

 1. Het bijgesneden deel wordt gescheiden door virtuele lijnen. De bovenkant van het hoofd is horizontaal gescheiden van de achterkant van het hoofd en de whisky vanaf de bovenkant is verticaal. U kunt een haarspray gebruiken en visueel afneembare gebieden repareren.
 2. Geschoren met een korte lengte machine. Snijd het achterhoofdsgedeelte en de slapen. Begin vanuit de juiste tijdelijke zone, ga dan naar de achterkant van het hoofd en naar een andere tempel.
 3. De machine met verlengde messen zorgt voor een zachte overgang van de randen van lang haar naar de bijgesneden gebieden op de slapen en de achterkant van het hoofd.
 4. Ongeschoren haar wordt naar voren gekamd, met een schaar geknipt volgens de methode "lock by lock", scheidt van elkaar met verticale scheidingen, beweegt van de kruin naar het gezicht. De kruin van het hoofd is getrimd en scheidt de strengen met radiale scheidingen. De basis is de lengte van het haar in de kruin van het hoofd.
 5. In de kruin wordt de hoek gevormd uit het haar verwijderd, richting de pony. De strengen zijn horizontaal gescheiden.
 6. Maak een knal en maak hem plat of gescheurd (uitdunnen).
 7. Het onderste deel van de nek en nek zijn volledig afgeschoren.

Bekijk de "bijsnijd" kapsel masterclass in de volgende video.

Whisky kan worden geschoren in de vorm van lijnen of patronen. De pony kan verschillende lengtes en vormen hebben: zeer kort, tot het midden van het voorhoofd of tot de wenkbrauwen. Soms wordt een "bijsnijden" bijna zonder pony gemaakt, in welk geval de pony overblijft, maar ze snijden heel kort.

Wie zou zo'n kapsel moeten kiezen?

Om te proberen of een uitvoerend kapsel geschikt is voor een of andere man, kun je aandacht besteden aan je gebruikelijke kapsel- en kapselopties. Als een man eerder de voorkeur gaf aan kapsels met haarstyling aan één kant, afscheid, in dit geval, past dit model ideaal in de vertrouwde look. Stylisten merken op dat je voor het ontwerp van deze versie van het kapsel dik, dik, zelfs haar nodig hebt, hoewel een kort kapsel er goed uit kan zien op krullend haar.

Geheimen van stylisten

Een kapsel ziet er tegelijkertijd netjes en onzorgvuldig uit - dit is het kenmerk van het gewas. Het kapsel kan glad of gescheurd van textuur zijn, van verschillende lengtes, een verschillende verhouding hebben tussen geschoren en geschoren gebieden. De kruin van het hoofd met pony wordt soms in verschillende richtingen gestapeld.

Elk kapsel "bijsnijden" heeft de volgende kenmerken.

 1. snijd whisky en nek schoon
 2. prachtige kroon
 3. pony (elke grootte en textuur).

De klassieke versie is geschoren of geschoren haar aan de zijkanten en nek met een netjes getrimd bovengedeelte van het hoofd. Tussen het langere haar aan de bovenkant en het kortere aan de onderkant wordt een licht grenscontrast gemaakt. Het is belangrijk om de verhoudingen te behouden en de overgang niet erg scherp te maken. Het kapsel wordt gekenmerkt door een soepele overgang, zonder strepen, vlekken en stoten. Van onder naar boven, een gedeelte met korter haar gaat soepel en vervolgens de rand van een soepele overgang. Aan de bovenkant is een volumineus zacht silhouet gemaakt van langere strengen.

De kroon is gemaakt met behulp van verschillende technieken. De master maakt het gemakkelijk glad, met gelijkmatig liggend haar, en kan knippen en het uiterlijk van een ruwe borstel geven. Een pony wordt vaak ingekort, maar lange versies zijn behoorlijk populair.

Ze zijn ontworpen in een platte of gescheurde techniek, maar het belangrijkste verschil is dat het netjes en gelijkmatig scherp moet zijn.

Lang "bijsnijden" impliceert haar op de kruin van een langere lengte dan in de klassieke vorm van kapsels. Van het resulterende kapsel, kunt u interessante variaties creëren: voor een zakelijke bijeenkomst - een elegante "kuif" met een zijscheiding, voor een informele setting - een gestructureerde gestructureerde stijl.

Modern "bijsnijden" - een moderne variëteit die verschilt van de klassieke gladgeschoren tempels en nek, het gebied met lang haar contrasteert met de algemene achtergrond. Dit zorgt voor een scherpe overgang tussen de nek en de kruin.

Kenmerken

Het hoogtepunt van het uitvoerende kapsel is een zijscheiding van het haar die een bepaald conservatisme, minimalisme, terughoudendheid en ernst in een man benadrukt. In de moderne interpretatie van dit kapsel wordt het afscheid geschoren met een dunne strook met behulp van een trimmer of een typemachine. In het gebied van de slapen en de achterkant van het hoofd wordt de minimale lengte van het haar gevormd en wordt de baard een toevoeging aan het tijdelijke deel. Een kleine lengte haar blijft aan de bovenkant en in de pony over en ligt volumetrisch opzij zodat de pony naar achteren of naar boven gaat.

Onafhankelijke en professionele uitvoering

Knip het haar in de vorm “Crop”, echt onafhankelijk. Het is voldoende om een ​​tondeuse aan te kunnen. Voordat u de taak voltooit, moet u kennis maken met de technologie, het is raadzaam om een ​​video te bekijken met het werk van een professionele meester. Het bereiken van resultaten is onmogelijk zonder een standaardset van tools:

 • machine met sproeiers,
 • scherpe schaar
 • dunne kam.

Bij gebrek aan ervaring met kapsels, moet men op fouten zijn voorbereid. Het zal mogelijk zijn om de tekortkomingen alleen te corrigeren door de lengte in te korten, wat vaak leidt tot het scheren van het haar onder "0". Als er niet zo'n bereidheid is, is het beter om niet te proberen onafhankelijk werk te doen. Bovendien zullen de diensten van een meester in een gewone kapper 300-600 roebel kosten. De deelname van een professionele aannemer garandeert een strikte naleving van technologie.

Zelf liggend

Veel mensen houden van het kapsel "kapsel" omdat het vereist geen dagelijkse styling. Dit past bij veel mannen: ze wassen gewoon hun haar en kammen het.

Het voordeel van een knipbeurt is gehoorzaam haar, dat in verschillende stijlen kan worden gestileerd.

Elegante uitstraling kan worden gemaakt door het afscheid te markeren. Haar wordt opzij gekamd als er een scheiding is. Met behulp van stylingproducten worden twee scheidingen en lange strengen gemaakt. Nadat ze zijn opgetild, kammen ze terug.

Rebellenlook hechten aan een kapsel met behulp van gel of wax op natte of droge lokken. Ze modelleren het kapsel met hun vingers, trekken het zachtjes samen en verstrooien het, als het doel is om het effect te creëren van haar dat door de wind op het hoofd wordt geslagen.

Met langer haar op de kruin is het gemakkelijk om een ​​kapsel te maken in de stijl van "pompadour". Een fixatief wordt op de strengen aangebracht, deze worden opgetild en teruggekamd. Je zou een hoog en volumineus kapsel moeten krijgen.

De meest modieuze stijloptie: foto

Kappers raden ten zeerste aan dat eigenaren van zo'n kapsel voor de netheid van hun haar zorgen, zodat het kapsel er fris uitziet en niet in de vorm van een gelikte vettige styling. Voor een nette, goed verzorgde styling zijn speciale middelen nodig - fondant, wax of gel. Dankzij hen kun je de textuurbasis en gescheurde strengen benadrukken, en volume geven aan de styling.

 1. Gladde styling kort kapsel executive. Als een man een verkorte versie van het Engelse kapsel draagt ​​zonder de aanwezigheid van een knal, omvat styling meestal alleen een zijscheiding en het haar naar één kant kammen. Het is niet nodig om extra volume te creëren, een uitgesproken scheiding volstaat. Ideaal voor mannen van gevorderde leeftijd.
 2. Moderne executive kapselstijl met verhoogde spie. Als de meester haar van gemiddelde lengte en een kleine knal achterlaat, kun je experimenteren met styling. Eerst moet je een zijscheiding tekenen, daarna wordt het haar in een set gelegd, waardoor het volume en de zachte textuur worden onderscheiden. Aan het einde worden de pony opgetild met behulp van gel, wax of fudge. Deze stijl ziet er geweldig uit voor jonge mannen.


In dit geval worden geen speciale stijlopties verwacht, omdat we het hebben over een kort, strikt kapsel van de klassieke stijl. Je kunt alleen een soepele of volumineuze styling onderscheiden, de pony omhoog, zijwaarts of achterwaarts kammen. Een spectaculaire toevoeging aan het kapsel zal de baard zijn, die snorharen uit de tempels afdaalt.

Werk regeling

Het is mogelijk om een ​​knipbeurt "bijsnijden" te maken alleen met behulp van een machine of een schaar of om werk te combineren met verschillende gereedschappen. Het hangt allemaal af van de vaardigheden van het manipuleren van kappersaccessoires, de geschatte lengte van de strengen. Houd u aan het volgende actieschema:

 1. De werkruimte is verdeeld in zones. Trek vanaf het voorhoofd naar de achterkant van het hoofd, met behulp van afscheid, verticale lijnen. Horizontaal scheiden de kroon, de helft van de nek.
 2. Begin met snijden vanaf de kroon. De eerste streng is uitgekamd met een horizontale scheiding. Het slot wordt met vingers gevangen, loodrecht op het hoofd getrokken. Maak een gelijkmatige snede. Gericht op de besturingsdraad, wordt het gehele gebied aan de bovenkant van het hoofd op dezelfde manier gevormd.
 3. De lengte van het haar in het volgende gebied wordt verminderd. Dit zorgt voor een soepelere overgang tussen secties. U kunt een schaar of een machine met een mondstuk gebruiken om de gewenste lengte te bereiken.
 4. Het bovenste deel van de nek wordt geschoren met een machine met een mondstuk met een verlaagd niveau.
 5. Het uiteinde van het achterhoofd nabij de nek is meestal volledig blootgesteld.

Indien nodig wordt haarstyling aangevuld met afstuderen, een verandering in de lijn van de pony. Hiermee moet rekening worden gehouden voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. Het is toegestaan ​​om bovendien whisky uit te geven met behulp van scheerlijnen, patronen. De definitieve stijl kan worden verlaten of een simulatie op maat van individuele behoeften.

Video: bijsnijden kapsel.

Tips

Na het kapsel "bijsnijden" als nieuw kapsel te hebben gekozen, het is beter om een ​​beroep te doen op de diensten van een ervaren kapper, te luisteren naar het advies van een professional en niet precies de optie te maken die u leuk vond. De stylist luistert aandachtig naar wensen en ideeën, maar kiest een knipbeurt in de vorm van het hoofd en het gezicht. Het beste kapsel is er een dat gebreken gladstrijkt en de voordelen van uiterlijk benadrukt.

Er zijn maar weinig ideale gezichtstypen, en heel vaak, zelfs met de juiste functies, werken bepaalde soorten kapsels mogelijk niet voor u. Daarom, als de master in plaats van een rechte knal en een kort kapsel lange strengen en asymmetrische pony biedt, is het misschien de moeite waard om deze optie te proberen.

De meester kan het resultaat van zijn werk vrij nauwkeurig voorspellen en past het kapsel aan uw uiterlijk aan.

Er zijn verschillende manieren om "bijsnijden" te leggen:

 • glad - geschikt voor zakelijke bijeenkomsten en avondkleding,

 • getextureerde - voor reizen en informele vergaderingen.

De stylist zal de meest geschikte look en methode aanbevelen om een ​​nieuw kapsel te stylen.

Conclusie

Prominente vertegenwoordigers van de kapselmanager zijn zulke beroemde mannen uit de showbusiness als Ryan Gosling, George Clooney, en Brad Pitt. Omdat ze voor veel mannen trendsetters zijn, is deze versie van het kapsel tegenwoordig populair en in trek. Wat betreft het bijsnijden, dit is een model dat geen veranderingen en populariteitsverlies ondergaat onder invloed van tijd en modetrends. Je kunt er 100% zeker van zijn dat met een knipbeurt een man er altijd modieus, modern en stijlvol uit zal zien.

Styling variaties

Kapsel "Crop" is geliefd bij mannen omdat het een volledige afwijzing van styling mogelijk maakt. Het haar wordt eenvoudig gewassen, kamhaar wordt vanaf de bovenkant van de kruin naar voren gekamd. Vaak is dit genoeg om een ​​dagelijks kapsel te creëren.

Een meer stijlvolle hooligan-afbeelding wordt verkregen met het extra gebruik van gel of wax. Licht natte of volledig droge sloten worden met de hand gemodelleerd. Vingers met een kleine hoeveelheid stylingmiddel worden in de voorlok gelanceerd. De haren zijn gerimpeld en zorgen voor een nette puinhoop.

Een elegant model zal blijken bij het markeren van het afscheid. De optie is mogelijk met een voldoende lengte van de strengen. Teken een verticale lijn. Het haar wordt in andere richtingen gekamd dan de getekende gids. U kunt een haardroger gebruiken om volume toe te voegen.

Door de grotere lengte van de strengen in het pariëtale gebied kunt u een kapsel maken in de stijl van "Pompadour". Haar wordt opgetild, kam terug. Het resultaat moet een volumekam zijn met een homogene structuur. Zorg ervoor dat u vernis gebruikt om te bevestigen.

Kapsels van beroemdheden

Veel beroemde mensen kiezen voor een knipbeurt "bijsnijden". Er wordt aangenomen dat ze brutaliteit toevoegt aan het mannelijke beeld.

Brad Pitt, George Clooney opteerden voor zo'n knipbeurt.

Ryan Gosling op de cover van het mannenmagazine GQ verscheen voor fans met een knipbeurt "crop".

David Beckham op het voetbalveld gaf hij de voorkeur aan dit populaire kapsel.

Zane Malik uitgevoerd bij concerten met een uitgebreide versie.

Voors en tegens

Vette kapsels "Crop" herkennen de pretentieloosheid van de optie. Het kapsel is gemakkelijk te maken, de vorm vereist geen styling. Het model wordt universeel genoemd. Verschillende manieren om een ​​basis te creëren, haarstyling bieden ruimte voor het modelleren van afbeeldingen.

"Uitsnijden" vereist een zorgvuldige selectie van variaties. Onjuist uiterlijk van haar is een risico voor het benadrukken van de gebreken in uiterlijk. Overmatige blootstelling van de tempels, de nek, verlenging van de strengen van de kroon wordt beschouwd als een vertrek in de richting van excentriciteit. Niet iedereen zal dit toestaan.

Star voorbeelden

Ondanks de veelzijdigheid, het gemak en de pretentieloosheid van het kapsel "bijsnijden", wordt de optie niet zo vaak de keuze van sterren. Beroemde mannen streven ernaar zo helder mogelijk te zijn, om individualiteit te benadrukken. Voor het filmen of als gevolg van persoonlijke voorkeur werd het kapsel Crop gebruikt Brad Pitt, Killian Murphy, Zane Malik.


Brad Pitt en Killian Murphy

Kapsel knippen is een goede keuze voor een moedige man. Een kapsel in de geest van stijlvol minimalisme beschermt tegen de noodzaak van complexe styling, benadrukt de charismatische ruwheid van het uiterlijk. Het wordt door veel mannen aangemoedigd.

Grunge die er modern en dramatisch uitziet

Een krachtigere en elegantere kijk op de klassiekers van de oude school - Quiff (van het Engelse "Quiff" - pony, of medeklinker met het Nederlandse "Kuif" - tuft) richt zich voornamelijk op de pony (het gebied ligt net boven het voorhoofd). Een ander kapsel van Britse subculturen, met het formaat van een "hybride" van de twee populairste kapsels van de jaren 50-60: pompadour en pads. Het begon allemaal in de jaren 1960, tijdens de hoogtijdagen van de beweging van "rockers", motorrijders in coole leren jassen.

In de klassieke kuif worden de achterkant van het hoofd en de zijkanten kort gesneden, de meester laat langer haar achter bij de kruin. Net als in pompadour wordt het haar vanaf het voorhoofd naar boven gestapeld. Quiff blijft decennia populair, deels omdat het, in tegenstelling tot pompadour, geen hoge service vereist, een meer ontspannen uitstraling heeft. Er zijn veel variaties die bij elke man passen. Een van hen is rockabilly.

De traditionele rockabilly-kuif is in hoogte lager dan de pompadour en past op een zijgedeelte, dat trouwens kan worden geschoren of gekamd. En natuurlijk kan men niet zonder het belangrijkste onderscheidende kenmerk van deze kuifvariant - de eendenstaart. In feite zijn dit de "afgeronde" zijgedeelten in de scheiding in het midden van het kapsel.

Vanwege het volume is de kuif geschikt voor mensen met een rond gezicht die deze visueel strekken. Een kapsel is ook geschikt voor verschillende haartypes: en zelfs krullend haar, zacht en hard, weelderig en zonder een natuurlijk volume. Voor elke grote variatie is lippenstift een onmisbaar hulpmiddel bij het stylen.

Bekijk de video: Men's Skin Fade Faux Hawk Haircut (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter