Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Populaire baardkapsels: soorten en selectieregels

Tegenwoordig is de mannenbaard op het hoogtepunt van populariteit en veel vrouwen geloven dat de klassieke baard erg sexy is en mannelijkheid toevoegt aan de eigenaar. Dat is waarom mannen over de hele wereld proberen een volumineuze en holistische baard te laten groeien.

Voordat je begint met groeien, moet je je realiseren dat zelfs een klassieke Russische baard, die er brutaal en volumineus uitziet, zeer grondige zorg vereist. Als het haar op de een of andere manier groeit en niet in vorm wordt geknipt, zal een bosrijke man uiteindelijk in de spiegel naar je kijken in plaats van een sexy, moedige man.

Uiterlijk van een baard (foto)

Een klassieke baard in vorm wordt ook een doos genoemd. Je moet van tevoren begrijpen dat dit soort baard kan worden gekweekt voor mannen met duidelijk rijk gezichtshaar.


Als het niet genoeg is, zal in plaats van de volumetrische en solide vorm een ​​dunne dunne baard blijken, die er op zijn minst belachelijk zal uitzien.

Een klassieke baard moet netjes worden getrimd. Er is minder vegetatie aan de zijkanten dan aan de kin, zodat de vorm enigszins langwerpig is en er netjes uitziet. Je moet ook de randen op de wangen en de kinlijn knippen met een trimmer. En dan zal het verschijnen van de baard afgunst veroorzaken, geen sympathie!

Voor wie?

De enige belangrijke voorwaarde is goed gezichtshaar. De rest is niet van groot belang. Als een man een driehoekig gezicht heeft met een smalle kin, dan helpt een volle baard visueel volume toe te voegen.

Als je een zware kin met grote jukbeenderen hebt, helpt een klassieke baard alle scherpe lijnen te verzachten en rond te maken, waardoor het beeld zachter en rustiger wordt. Daarom hebben de vorm van het gezicht, de kleur van het haar en de ogen absoluut geen betekenis!

Hoe groeien?

Over het algemeen is een klassieke baard geschikt voor bijna alle mannen, het belangrijkste is om kracht te krijgen om het te laten groeien, omdat in het eerste stadium een ​​ongelijk behaard gezicht niet een zeer spectaculaire uitstraling zal hebben.

Bovendien kan na een paar weken groeien een onaangename jeuk verschijnen, wat aangeeft dat de haren voldoende lang zijn geworden en nu, door te buigen, de huid kunnen binnendringen, wat een onaangenaam gevoel geeft. Vaak geven mannen in dit stadium al op en scheren hun haar af zonder op de vereiste lengte te wachten. Maar tevergeefs, na een week, zal er weer een ongemak voorbijgaan.

Baardverzorging en verzorging?

Na een maand groeien, kun je de baard al een nette vorm geven. Om dit te doen, pak je een dunne sint-jakobsschelp en een kleine scherpe schaar. De klassieke baard verdraagt ​​geen gedoe. Het is beter om een ​​beetje te snijden dan het overtollige af te snijden.

Let vooral op de nek en wangen. In geen geval mag de vegetatie van de kin soepel de nek kruisen en versmelten met de krullen op de borst!

Al het haar op de wangen onder de ogen is zacht geschoren, een gelijkmatige rand is gemaakt van het oor tot de snorgroellijn. De baard moet eindigen bij de vouwlijn van de kin en nek. De rand moet ook zo nauwkeurig mogelijk zijn, wat kan worden bereikt met een trimmer of een gevaarlijk scheermes.

Vergeet de juiste zorg niet. Om dit te doen:

 • Spoel uw baard dagelijks met water op kamertemperatuur. Een keer per week wordt aanbevolen om het te wassen met shampoo, met conditioner en olie,
 • regelmatig overtollig haar knippen en scheren (dit is erg belangrijk)
 • kam de baard dagelijks in de nodige richting, die het haar de gewenste vorm en nauwkeurigheid geeft.

Hoe kies je een baardstijl?

Willekeurig kan het geselecteerde type baard het uiterlijk van een man slordig, onaantrekkelijk maken. Om deze reden moet je de vorm van de vegetatie van je idool niet kopiëren of proberen de afbeelding te herhalen die je leuk vindt.

Sommige baardstijlen zijn geschikt voor bepaalde gezichtsvormen, dus bij het kiezen van een kapsel moet deze factor bepalend zijn:

 • Oval. Mannen met dit type kunnen veilig experimenteren.
 • Hart-vormige. Het is beter om een ​​driehoekig kapsel te kiezen. Groei geen dichte vegetatie. Je kunt een optie kiezen die vergelijkbaar is met de baardstijl van de populaire stripheld - Wolverine.
 • Langwerpig - klassieke snorharen of een hoefijzervormig kapsel zijn geschikt voor deze vorm. Je kunt geen baardkapsel kiezen dat het gezicht visueel verlengt.
 • Round. Mannen met dit type kunnen beter een middelste snor laten groeien met een baard. Voor mollige jongens is een trapeziumvormig (van tempel tot tempel) kapsel goed geschikt.
 • Square. Deze baardvariant suggereert afgeronde uiteinden.
 • Driehoekig. Eigenaren van dit type gezicht moeten het kaakgebied visueel uitbreiden. Voor dit doel moet je een baard laten groeien in de vorm van een hoefijzer of een halve cirkel.
 • Lampochnaya. Lange snorharen zijn de beste keuze voor dergelijke gevallen.

De bepalende factor bij het kiezen van het type baard bij mannen is de vorm van het gezicht. Bovendien moet u de dikte van gezichtshaar en de kleur van de vegetatie evalueren. Blondjes, rode en lichtbruine jongens worden aanbevolen om dichte vegetatie te laten groeien. Donkerharig moet de opties voor kapsels met een klein volume eens nader bekijken. Voor lange jongens heeft een bredere stijl de voorkeur. Als je de kenmerken van je eigen gezicht begrijpt, kun je erachter komen hoe je het type baard kunt kiezen.

Een eenvoudige en snelle manier om het beeld een draai te geven is om stoppels te laten groeien zonder radicale veranderingen. Het is geschikt voor elk type gezicht - van rechthoekig tot ruitvormig. Goed verzorgde haren maken het langwerpige en ronde gezicht visueel breder.

Klassieke baard

Een volle baard (Russisch, klassiek) is de dikste en breedste. Het bedekt de kaak volledig, passeert van de bakkebaard en verbindt met de snor. Met dit type kapsel komt de vegetatie tot aan de kin en nek. Voor de klassieke versie moet het haar 4-5 weken worden gekweekt.

Er zijn verschillende soorten volledige kapsels:

 • Franse vork. Een deel van de vegetatie lijkt op een bestek met 2 kruidnagel.
 • Eendenstaart. Dit type kapsel lijkt op de staart van een eend.
 • Round. De klassieke baard van deze variëteit impliceert een nette afronding van de vorm. Het belangrijkste voordeel is dat er geen complexe haarverzorging nodig is.

De klassieke baardstijl is meer geschikt voor mannen met een rond of vierkant gezicht.

Populaire baardweergaven

Herenbaarden van verschillende stijlen:

 • Lincoln-kapsel of -scherm. Ze suggereert niet dat er een snor aanwezig is, maar ze zullen het beeld niet beschadigen als de man de nasolabiale plooi wil verbergen. Het is beter om een ​​dunne of middelgrote antenne te kiezen. De vegetatie op de kin en bakkebaarden hebben een kwadratische verbinding. Met dit baardontwerp kunt u de onvolkomenheden van de gezichtscontouren verbergen en de lippen benadrukken.
 • Suvorov. Wanneer u dit type kapsel kiest, hoeft u geen baard op de kin te laten groeien. Brede snorharen dalen net onder de hoeken van de lippen en stijgen op, verbindend met een snor. Zo'n baard bij mannen met een gelijkmatige kin ziet er redelijk harmonieus uit. Als er bepaalde fouten zijn, is het beter om een ​​ander type kapsel te kiezen.
 • Geit. Het suggereert 2 opties - een baard met een snor en zonder hen. Geschikt voor mannen met een rond en ovaal gezicht.
 • Anker. Dit type mannelijke baard heeft een aantrekkelijke functie - het is gemakkelijker om voor de vegetatie te zorgen en een dergelijk kapsel is geschikt voor veel gezichtsvormen.

 • Garibaldi. Geschikt voor jongens met dichte vegetatie, waarin een brede snor aansluit op bakkebaarden. De baardlook is in dit geval enigszins slordig. De maximale haarlengte is 20 cm.
 • Zeil - een snor verbonden met wijd uitlopende snorharen en een blote kin.
 • Box - gelijkmatig getrimde vegetatie, geschikt voor mannen met een driehoekig type gezicht.
 • Het kapsel van Jack Sparrow. Met dit soort vegetatie moet het haar elke dag zorgvuldig worden verzorgd.
 • Kinband (vertaald als een riem op de kin). Met deze vorm omringt een dunne strook vegetatie het gezicht tussen de tempels.
 • Stijlvolle Brett. Haar blijft alleen achter op de kin en onderkaak. Een brutale baard van dit type suggereert de aanwezigheid van een snor.
 • Sik. Dit kapsel wordt vertegenwoordigd door een ongebruikelijke combinatie van een kleine baard en snor. Een deel van het haar onder de onderlip is wigvormig. Deze optie is geschikt voor mannen met alle gezichtstypes behalve rond. De sik ziet er effectiever uit bij mannen met een donkere haarkleur. Dit kapsel heeft 3 opties zonder snor, met een afzonderlijke opstelling van snor, met cirkelvormige vegetatie.
 • Balbo. Dit type kapsel lijkt op een omgekeerde letter T met een snor. Er is geen verbindingslijn tussen hen. Snorharen groeien ook niet. Haar geschoren onder de mondhoeken. Dit type kapsel is geschikt voor mannen met een driehoekig gezicht.
 • Skipper - een bekende klassieke stijl, waarvan de mode weer terugkeert. Hiermee kunt u elegante afbeeldingen maken en de hoekigheid van de lijnen van het gezicht visueel verzachten. Goed geschikt voor ovale, rechthoekige en vierkante vormen.

De gepresenteerde baardtypen zijn het meest succesvol bij moderne mannen.

Zeldzame baardsoort

Om het gezicht originaliteit te geven, maak het styling. Hiermee kunt u de volgende resultaten behalen:

 • Zeis op een baard in de stijl van de Vikingen. De minimale haarlengte voor deze vorm van vegetatie is 20 cm Haar is gevlochten. Ze kunnen in een knoop worden gebonden
 • Afrokosy. Voor een dergelijk kapsel is het niet nodig om haar meer dan 5 cm te laten groeien.In de klassieke versie wordt weven van linten en draden bedoeld.
 • Dreadlocks. Omdat de dreadlock niet kan worden opgelost, moet haarverzorging speciaal zijn - was niet meer dan 1 keer per week met speciale shampoo. Lang haar is geschikt voor mollige jongens en kort haar is voor eigenaren van een ovaal type.

De baard van een man moet een harmonieuze uitstraling hebben in combinatie met een kapsel en een gezichtsvorm, daarom moet u bij het kiezen van de originele optie een professional raadplegen.

Welke baard is geschikt voor kale mannen?

Een optie is Short Boxed Beard. De mannelijke baard van deze soort heeft een korte haarlengte en dunne ranken. Een kale man kan gelaatstrekken onderstrepen met een knipbeurt in de stijl van Wolverine. Voor kale mannen heb je een dik, massief kapsel nodig. Het moet op het hele onderste deel van het gezicht worden gekweekt. Anker of sik zien er kaal uit met een nogal ongepast.

Populaire baardtypen voor mannen met een kaal hoofd:

 • Russische baard. Met dit kapsel kunt u het gebrek aan haar op het hoofd compenseren, waardoor de aandacht naar het gezicht en de kin wordt afgeleid.
 • Hollywood. Lichtgewicht vegetatie is geschikt voor mannen met een korte gestalte.Een korte baard maakt het mogelijk de voordelen van het gezicht van een man te benadrukken.
 • Kinband. Deze versie van de volledige baard heeft een nettere lijn.

Kapsels met een haarlengte van meer dan 5 cm vereisen zorgvuldige verzorging. Pas indien nodig regelmatig de vorm aan om een ​​trimmer te kopen. Kies uit vele soorten baarden bij mannen, je moet niet alleen rekening houden met je voorkeuren, maar ook met de uiterlijke kenmerken van de schedel en kin.

Beroemdheden die de klassieke stijl verkiezen

Veel beroemdheden veranderden hun imago en voegden een beetje brutaliteit toe aan suikerachtige seksualiteit met behulp van een klassieke baard. Dergelijke persoonlijkheden zijn onder meer: ​​Robert Pattinson, Ben Affleck, George Clooney.


In het laatste geval is zelfs leeftijd geen probleem. Een nette baard met grijs haar geeft indruk en voegt helemaal geen jaren toe. Robert Pattinson weigerde, na een dergelijke transformatie te hebben gekozen, een immer jong imago ten gunste van een solide en zelfverzekerd imago, en Ben Affleck gelooft over het algemeen dat zijn baard hem geluk brengt.

Door de foto's van deze cult-persoonlijkheden te bekijken, kunt u onafhankelijk verifiëren dat de klassieke baard hun afbeeldingen dramatisch heeft gewijzigd. Ze verwierven mannelijkheid, zelfvertrouwen en extra mannelijk charisma.

Een baard laten groeien is een soort levenservaring voor een man. Dit is een geweldige kans om je uiterlijk en misschien zelfs het leven radicaal te veranderen. Voor mensen die gewend zijn om dagelijks te scheren, kan een dergelijke beslissing een moeilijke taak zijn, maar met een beetje moeite kunt u volledig veranderen. Daarom is het toch het proberen waard!

Bekijk de video: Darwin, natuurlijke selectie en de evolutie (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter