Populaire Berichten

Editor'S Choice - 2020

Mohawk-kapsel voor heren: hoe ziet het eruit?

De Irokezen werden wijdverspreid dankzij punkers, die er een onderscheidend teken van hun subcultuur van maakten. Tegelijkertijd ontstond de naam van het kapsel per ongeluk: de Iroquois droegen nooit roeien op hun hoofd, in tegenstelling tot hun vijanden - de Shawnee. Hoe de Iroquois er op de Amerikaanse Indianen in de 19e eeuw uitzagen, is te zien op de foto (dit is een foto van de beroemde portretschilder van die tijd, Ch.B. King).

Iroquois, gebouwd van niet al te schoon en vaak felgekleurd haar, werd een symbool van rebellie en vrijheid in de jaren tachtig. Momenteel keert de mode voor dit kapsel terug, maar in een ander formaat. Moderne jonge mannen besluiten slechts een korte mohawk (Mohawk) te maken. Het verschil met de klassieke versie van het kapsel is de breedte van de kam en de lengte van het haar.

Bij het uitvoeren van een korte mohawk, scheert de meester zijn hoofd en tempels. In het midden van het hoofd moet een haarstrook van 10 cm breed blijven.De lengte van de strengen is maximaal 3 cm.

Mannelijke Mohawk maakt van elke gewone persoon een origineel, kijk maar naar de foto. Vergeet niet dat dit korte kapsel een goede fysieke vorm vereist, anders riskeer je een parodie op jezelf te worden.

Uitvoering technologie

Mannen riskeren hun uiterlijk vaker dan vrouwen, zodat ze gemakkelijk kunnen beslissen, zelfs voor een kort kapsel thuis. Bovendien is het mislukken van een mislukte poging eenvoudig: gewoon scheren op nul.

Om een ​​mohawk alleen te maken, is het voldoende dat een man goed in de gaten heeft en de hulp van een vriend (vriendin, buurman, vrouw) inschakelt. We moeten handelen in de volgende volgorde.

 • Scheid nat haar met een recht middendeel.
 • Markeer aan beide zijden van de scheiding stroken van dezelfde breedte.
 • Gebruik haarspelden of elastische banden geleend van een vrouw die je kent om te voorkomen dat het haar in de knoop raakt en stoort.
 • Verwijder het haar op de achterkant van het hoofd en de slapen met een haartrimmer.
 • Knip aan het einde van het kapsel de lengte van de kam.

In het geval dat u niet goed bent met de machine, bezoekt u een kapper. Dan krijg je gegarandeerd een succesvol kapsel.

Er zijn bepaalde vereisten voor het maken van dit excentrieke mannelijke kapsel.

 • De lengte van de strengen op de kroon mag niet meer dan 3 cm zijn.
 • Als de kroon kort is, is de whisky erg kort (of geschoren).
 • Bij het markeren moet u rekening houden met het resultaat: de strengen mogen niet scherp van elkaar verschillen, de overgang van toon naar toon moet natuurlijk zijn. Voor het stemmen van mannelijk haar is dit vooral belangrijk.

Styling geheimen

Een korte mannelijke Mohawk lijkt een saaie styling te vereisen. Dit is echter niet zo. Je hebt gel of schuim nodig voor het stylen, kammen en borstels, evenals vernis. Natuurlijk hebben de meeste mannen zelfs deze middelen, dus je moet ze kopen en deel uitmaken van persoonlijke verzorging.

 • Was je haar en kam ze na het stylen op je haar voorzichtig.
 • Droog de lokken met een haardroger, gebruik een kam en hand om de kam te kammen zodat deze omhoog komt.
 • Bevestig het kapsel met vernis.

Herenstyling moet er niet uitzien alsof je er meerdere uren achter elkaar aan hebt gewerkt. Nalatigheid is de hoofdregel van mannen die mohawk kiezen (dit geldt met name voor de korte versie).

Het is de moeite waard om te waarschuwen tegen radicale games met kleur. Koop geen felle haarkleurmiddelen - dergelijke experimenten zijn alleen bedoeld voor tieners. Als u bepaalde strengen echt wilt markeren, markeer ze dan gewoon. Een interessante toevoeging aan het korte mannelijke kapsel van de Mohawk zijn tekeningen en patronen op geschoren tempels.

Wie zal de Mohawk gebruiken?

Rijpe mensen zullen waarschijnlijk niet beslissen om het kapsel van zo'n man te maken, maar als ze beslissen, zal ze er komisch uitzien. Uitzonderingen zijn in dit geval creatieve mensen, voornamelijk muzikanten. Iroquois mag natuurlijk niet worden gedragen door degenen die worden beperkt door de dresscode, interne bedrijfsregels en de vereisten van het beroep.

Dit niet-standaard kapsel met geschoren slapen is geschikt voor mannen met ovale, ronde en rechthoekige gezichtsvormen. Het langwerpige gezicht van de Iroquois zal het nog langer en smaller maken. In dit geval moet dit mannenkapsel een alternatief vinden.

Een foto van beroemdheden laat zien dat de mannelijke Iroquois zijn agressiviteit begon te verliezen. Als je echter iets in je uiterlijk moet verbergen, is het beter om de mohawk niet te doen: dit is een mannelijk kapsel dat fouten vertoont.

Kenmerken van Iroquois-kapsel

Alle Iroquois-haarstijlen voor mannen zijn gebaseerd op de basisregel. Minimale haarlengte op de occipitale en laterale gebieden. In sommige variaties worden ze bijgesneden tot een mondstuk van 1 mm en soms tot nul. Aan de bovenkant blijft haar van 5 tot 15 cm lang (afhankelijk van het gekozen kapsel). Meestal wordt een nok gevormd in het midden van het hoofd, maar deze kan ook aan de zijkant worden geplaatst.

Beschrijving van het kapsel Mohawk voor heren

De specificiteit van het kapsel in zijn excentriciteit, het is zelden mogelijk om een ​​man met een vergelijkbaar uiterlijk te ontmoeten. Kortom, de jonge generatie van de vorige eeuw werd er verliefd op, toen de muur tussen de socialistische en kapitalistische wereld instortte en we een punkbeweging vormden, die zich onderscheidde door zijn extreme excentriciteit in zowel gedrag als wereldbeeld.

Het kapsel kreeg zijn naam vanwege een van de stammen van de Noord-Amerikaanse Indianen, leiders en machtige mensen bouwden een prachtig wapen op hun hoofd, en het was daaruit mogelijk om te bepalen of ze tot de adel van een bepaalde stam behoorden.

Maar zelfs voor de jeugd van vandaag met gedurfde kijk op het leven, kreeg dit eens modieuze kapsel een wedergeboorte - op veel rock- en punkfestivals kun je mensen ontmoeten met een vergelijkbaar kapsel.

Wie heeft dit kapsel nodig?

In de 20e eeuw sneden en legden vertegenwoordigers van informele bewegingen de mohawk. Dit kapsel verplicht de eigenaar zich correct te kleden om een ​​subcultureel beeld te behouden dat wordt gegeven door een ongewone look van haar.

Tegenwoordig kan absoluut elke man een kapsel voor zichzelf maken. Het ziet er net zo goed uit voor zowel schoolkinderen als studenten, en voor volwassenen die er stijlvol en modern willen uitzien. Je kunt een modieus herenkapsel maken met geschoren slapen op elke lengte van strengen en het type styling kiezen dat past bij je leeftijd en levensstijl.

De keuze van kapsels voor mannen heeft zijn eigen beperkingen. Iroquois is waarschijnlijk niet geschikt voor oudere mensen - het ziet er belachelijk en ongepast uit. Zakenlieden die niet uit een pak kruipen, moeten ook een andere optie kiezen. Maar alle andere vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid kunnen zich een niet-standaard kapsel veroorloven.

 1. De meest populaire tegenwoordig onder mannen van middelbare leeftijd is een korte mohawk, waarin de overgang van korte naar lange stukken niet zo merkbaar is.
 2. Kapsels met langwerpige pony hebben de voorkeur van moderne jonge mensen die modetrends volgen en de aandacht willen trekken.
 3. Dit kapsel zal je altijd onderscheiden van de menigte vanwege zijn excentriciteit, en zijn symmetrie en vele soorten zullen de meester in de salon toelaten om voor jou precies het type te kiezen dat je levenspositie weerspiegelt en het aan de hele wereld verklaart.
 4. Dit kapsel is geschikt voor bijna alle soorten gezichten, alleen eigenaren van een langwerpig ovaal moeten het vermijden.

In het laatste geval zullen de symmetrie en openheid van de zijkanten alleen uw dunheid benadrukken en het zal er onaantrekkelijk uitzien.

Foto van een klassieke Mohawk op zijn hoofd

Hoge Mohawk met uitstekend haar dat omhoog steekt, wordt beschouwd als een klassieker van het genre.. De locatie van de top kan anders zijn, maar loopt meestal van de voorhoofdlijn naar de achterkant van het hoofd. Hier kan de breedte van de klassieker verschillen, van enkele centimeters tot een dozijn - maar altijd met gladgeschoren tempels. Dit is een heel romantisch beeld, het kan niet anders dan geschikt zijn voor zakelijke jongeren.

Iroquois kapsel dappere buitengewone mannen

Het mohawk-kapsel voor heren wordt geassocieerd met de opstand en excentriciteit van een hele punkbeweging. Alleen moedige mannen kunnen zo'n kapsel kiezenstreven naar verhoogde aandacht van anderen.

In de moderne wereld wordt een dergelijk kapsel niet alleen gevonden fans van rockfestivalsdaarom geen voorbijgangers meer schokkend.

Geschiedenis en beschrijving van kapsels

Tegenwoordig wordt een knipbeurt niet als populair beschouwd, maar natuurlijk als een van de meest herkenbare. In de jaren 80 introduceerde de frontman van de band The Exploited, die hardcore punk speelde, Watty Buchan, mode aan haar.

Red Iroquois werd het kenmerk van de muzikant en opende een nieuw tijdperk in de geschiedenis van rocker-haarstijlen. Het werd herhaald door vertegenwoordigers en fans van alternatieve rock, het kiezen van verschillende opties en kleuren voor het verven van haar en het creëren van een modieuze haer (jargon voor elk kapsel of styling met lange lokken). In navolging van de punks namen de Goten de trend over.

Trouwens. Inventieve rockers legden hoge kapsels met bier, suiker en andere geïmproviseerde middelen.

Er wordt aangenomen dat de naam van het kapsel afkomstig was van de Iroquois - een groep Indiase stammen die in Noord-Amerika en Canada wonen. De Indianen, onderscheiden door hun oorlogszuchtige opstelling, botsten met hun buren, daarom, om hun onverschrokkenheid, agressie en macht te tonen, deden ze de juiste kapsels. Met behulp van speciale impregnering gemaakt van de schors van bomen, beveiligden ze verticaal opgeheven haar. Om de vijand af te schrikken, werd de styling ook geschilderd in heldere kleuren, versierd met veren.

Er is geen exacte historische informatie over dit onderwerp. Er is een versie die de meerderheid van de Indianen hun haar heeft geschoren, waarbij een klein deel op de achterkant van het hoofd is achtergelaten en het in een knoop heeft gekruld of vlechten droeg. Vertegenwoordigers van de Onondaga-stam (leden van de Iroquois League) maakten het prototype van de moderne "Iroquois". Ze lieten een smalle strook van het voorhoofd tot de achterkant van het hoofd achter.

Een van de bewijzen dat de naam van het kapsel afkomstig is van Noord-Amerikaanse stammen is een schilderij van Charles Bird King. Het toont jonge indianen die Washington in 1821 bezochten. Ze komen allemaal uit verschillende Iroquois-stammen: Missouri, Otto, Kansa, Pouni en Omaha. Toegegeven, de hoofden van de soldaten zijn niet versierd met hun eigen haar, maar met haarstukken gemaakt van de vacht van elanden, herten en naalden van een jong stekelvarken. De naam van dit kapsel is Roach

Naast deze groepen behoorden enkele anderen tot de Iroquois, in het bijzonder mohawks of mohawks (mohawk). Daarom wordt het kapsel soms ook "Mohawk" of "Mohican" genoemd. Al deze synoniemen betekenen ongeveer hetzelfde: een kapsel met geschoren tempels, een nek en een onaangeroerde haarstrook in het midden.

Trouwens. Experts zijn het erover eens dat de journalist Artemy Troitsky het woord "Iroquois" introduceerde om te verwijzen naar punk-kapsels.

Wanneer verscheen

Voor het eerst werd een mohawk-kapsel algemeen bekend als een element van het imago van punks - vertegenwoordigers van de jeugdsubcultuur - en werd het lange tijd met hen geassocieerd. Een hoge "kam" van haar sierde de geschoren of kortgesneden hoofden van jonge rebellen in de verre jaren '80. Vaak werd de Mohawk in heldere kleuren geverfd en met behulp van stylingproducten werden karakteristieke "spikes" uit strengen gevormd. Het doel van al deze inspanningen was één - schokkend.

En inderdaad op gewone inwoners maakte zo'n kapsel een blijvende indruk. Het was onmogelijk om het toen modieus te noemen, omdat niet iedereen klaar was om een ​​knipbeurt en verf in punkstijl te krijgen, maar velen wisten wat mohawk is.

De naam van het kapsel wordt geassocieerd met de aanwijzing van een groep oorlogszuchtige Indiase stammen die, om hun onverschrokkenheid aan te tonen, geschoren hoofden versierden met stekelvarkennaalden en dierenbont.

Soorten kapsels

De moderne interpretatie van de Iroquois is aangepast aan het actieve ritme van de jeugd. Zo'n kapsel impliceert geen langdurig stijlproces, terwijl het er even goed uitziet op korte strengen van een kam als op langwerpige. Moderne interpretaties van kapsels zijn onder meer:

 • Kviff. Dit herenkapsel onderscheidt zich door geschoren tempels of een zeer korte haarlijn op deze plek. In de occipitale zone gaat kort haar soepel over in een langwerpige kam op de kruin,
 • Korte Mohawk. De achterkant van het hoofd en de slapen worden tot een minimum beperkt, in de pariëtale zone blijft een kam lang haar van 5 tot 10 cm over
 • Lange Mohawk. Hier worden de geschoren tijdelijke zones gecombineerd met een lange top die begint bij de nek en eindigt op het voorhoofd.

Klassiek

De klassieke versie van de Mohawk omvat het scheren van haar aan de zijkanten. In het midden van het hoofd bevindt zich een strook met een breedte tot 7 cm. Een dergelijk kapsel ziet er vrij gewaagd en niet-standaard uit en niet elke man kan het dragen. Deze experimenten worden nu voornamelijk besloten door jonge mannen die ernaar streven zich te onderscheiden van de grijze massa. Zo'n extravagante voltooiing van het totale beeld kan inderdaad niet anders dan de aandacht trekken.

Hoe een korte mohawk te snijden

Dit kapsel ziet er heel elegant uit op elk type mannelijk gezicht. Het is geschikt voor diegenen die zich de klassiekers niet kunnen veroorloven vanwege het feit dat ze dit niet mogen doen met een strikte dresscode. Deze optie ziet er geweldig uit voor mannen met een rond, vierkant of ovaal gezichtstype. Maar op dunne vertegenwoordigers, zal hij het slechts nogmaals benadrukken. Deze optie veronderstelt een kleine tophoogte, de breedte wordt gekozen op basis van het type figuur en lichaamsbouw. Maar het kapsel van het tijdelijke deel kan verschillen - van volledig geschoren haar tot hun korte lengte, het achterhoofdgedeelte is ook geschoren. Je kunt de pony langwerpig maken, dan is het uitzicht extravaganter.

Svetlana Tarasova

Kapper-stylist met een ervaring van meer dan 8 jaar, een leraar-colorist.

Het Iroquois-kapsel was ooit een symbool van de strijd tegen conservatieve opvattingen en stereotypen die goed ingeburgerd waren in de samenleving. Vertegenwoordigers van jeugdsubculturen schokten het publiek met een combinatie van geschoren tempels en sterk opgetrokken haar, gelegd van voorhoofd tot nekachtige stekelvarkenspellen. Iroquois werd vaak aangevuld met levendige haarkleuren.

Tegenwoordig heeft zo'n knipbeurt bijna dezelfde betekenis. Het wordt gekozen door degenen die zich willen onderscheiden van de menigte, hun individualiteit en rijke innerlijke wereld willen uiten. Er zijn veel opties voor kapsels die een gelegenheid bieden om te experimenteren.

Wie zal worden geconfronteerd

Iroquois wordt opgehaald allereerst onder de levensstijl de eigenaar.

 1. De klassieke versie met lang, scherp naar boven gericht haar is geschikt voor een fan van informele organisaties of deelnemers aan heldere shows.
 2. Met dit kapsel Je kunt er zakelijk uitziendoor een modernere optie voor verkort kapsel te kiezen.

De breedte van de reep mohawk moet in harmonie zijn met het gezicht:

 • Als voorwaardelijk verdeel het voorhoofd in 3 gelijke delen, dan is de breedte van het middelste derde geschikt voor mannen met een ovaal of driehoekig gezicht.
 • De helft van de breedte van het voorhoofd moet worden gesneden aan de eigenaren van een vierkant of rond ovaal gezicht.

Uitvoering techniek

In deze paragraaf van het artikel zullen we overwegen hoe deze stijlvolle herenkapsels worden uitgevoerd. Een korte mohawk vereist geen speciale vaardigheden van de meester. Om bot te werken, moet je het volgende voorbereiden:

 • tondeuse met trimmer,
 • schaar met gewone doeken en dunner,
 • kam met dichte tanden.

De kniptechniek bestaat uit de volgende stappen.

 1. Scheid het haar met een hoefijzerscheiding om de achter- en zijzones te markeren.
 2. De machine verwijdert het haar van het geselecteerde mondstuk. De richting wordt ingesteld met behulp van de kam. Het werk begint bij de ene tempel aan de achterkant van het hoofd en eindigt bij een andere tempel.

 1. Hierna worden randlijnen gemaakt bij de slapen en, last but not least, aan de achterkant van het hoofd.
 2. De pony en het pariëtale gebied worden gesneden, waarbij de strengen worden gescheiden met een horizontale scheiding totdat de nodige topvorm is gevormd
 3. De controlelijn van het kapsel is gesneden ten opzichte van de centrale scheiding.
 4. Verticale scheidingen verbinden de tijdelijke zones met de bedieningslijn.
 5. Op de pariëtale zone wordt aanbevolen om basaal te frezen (met een gevaarlijk scheermes) om een ​​extra volume aan de kam toe te voegen.
 6. Aan de uiteinden van de kam moet je met een dunner wordende schaar gaan om de vorm te voltooien en overtollige haren te verwijderen.
 7. Met behulp van de machine wordt de halslijn gemaakt.
 8. Het haar wordt grondig gedroogd en gestyled met een haardroger en wordt tijdens het droogproces opgetild.

Op kort haar

Iroquois voor kort haar is gemaakt volgens standaardtechnologie - de zijkanten zijn kaal geschoren of verwerkt met een kort mondstuk van de machine, de centrale strip is ook kortgeknipt. Als je wilt, kan de kapper het verschil in de lengte van de zijkanten en centrale delen minder opvallen - dan zal een netjes en stijlvol kapsel niet teveel aandacht trekken.

De korte lengte vereist geen lange styling van de eigenaar, je hoeft alleen het haar in het midden te kammen en het met de kam in de juiste richting te richten na het slapen. Misschien is deze optie van Iroquois ideaal voor de moedige bevolking van ons uitgestrekte land.

Oorsprong geschiedenis

Op dit moment is de Mohawk niet het meest populaire kapsel, maar je kunt het niet herkennen. Mode voor haar verscheen in de jaren 80 van de vorige eeuw dankzij de populaire rockmuzikant Watty Buchan. Zijn visitekaartje was de rode Iroquois, die een nieuw tijdperk in rocker-haarstijlen opende. In de toekomst begonnen veel fans van rockmuziek het te herhalen en verschillende opties voor styling en kleuren te kiezen. Toen werd een vergelijkbare stijl populair bij de Goten.

Iroquois voor jongens

De leeftijd van kinderen als geen ander geschikt voor opstand en kattenkwaad.

Het kind moet natuurlijk niet de klassieke mohawk doen:

 • Haar in de tempel moet 3-10 mm lang worden geknipt.
 • Selecteer bovenaan de lengte die vereist geen extra styling en houd de vorm, het zal genoeg 2-4 cm zijn.
 • Een originele toevoeging aan het kapsel zijn geschoren zigzagpatronen bij de slapen.

Deze video laat zien hoe een van de kapsels van de kinderen wordt uitgevoerd met een patroon dat op de slapen is geschoren

Typen en technologie van uitvoering

Afhankelijk van de kleur en lengte van het haar, zijn er verschillende soorten kapsels "Iroquois":

 1. klassiek. Dit zijn geschoren whisky en een reepje strengen van de achterkant van het hoofd tot het voorhoofd, gelegd met "naalden". De hoogte van de nok is willekeurig. Als de klassiekers op krullend haar zijn gedaan, scheren de zijkanten van het haar niet, maar ze knippen heel kort.
 2. lang. Heeft een zorgvuldige styling nodig. Geschikt voor vrijheidslievende individuen. De strengen in de tijd worden afgeschoren en de lange kam wordt op verschillende manieren gelegd.
 3. kort. Het wordt ook mini-mohawk genoemd. Een populaire optie voor degenen die elke dag op zoek zijn naar een stijlvol kapsel. Een knipbeurt vereist geen speciale zorg en past goed bij een zakelijke, klassieke, sportieve look. Meestal heeft zo'n mohawk duidelijke afmetingen: breedte - 2 cm, haarhoogte - 3-4 cm De nek is volledig geschoren. Kom ook met haar in de tijdelijke gebieden. Een andere optie is om ze heel kort te knippen. De toevoeging van een knipbeurt kan een lange knal zijn.
 4. Amerikaans (smal). Het haar is volledig afgeschoren, waardoor een strook van 2 cm breed is.De lengte van deze strengen kan elke lengte zijn. Meestal kiezen jongeren voor lang haar, waaruit je een gedurfde kam kunt maken.
 5. Siberisch (breed). Het ziet eruit als een Amerikaan met het enige verschil: de breedte van de strook is 4 cm. Soms worden Siberische en Amerikaanse kapsels variëteiten van de gotische "Iroquois" genoemd.
 6. het liggen. Simpel gezegd, dit is de Mohawk zonder de traditionele verticale styling. De lengte van het haar is zo gekozen dat het mooi op het hoofd ligt.
 7. bezaaid. Een synoniem voor kapsels is Liberty spikes (of "Spikes of Freedom"). Het belangrijkste plukje haar wordt in stappen gesneden of in de vorm van naalden gelegd. Geschoren gebieden zijn vaak versierd met patronen, tekeningen. Je kunt het grootste deel van het haar niet knippen, maar er spikes van maken door het hoofd. De strengen hiervoor moeten lang genoeg zijn.
 8. Met een doordacht ontwerp. Eigenlijk, als de haarstrook aan de achterkant van het hoofd eindigt en niet langs de achterkant naar beneden gaat. In dit geval is de rand gemaakt in de vorm van een driehoek, een halve cirkel, enz.
 9. baby. Kleine mods zijn geen traditionele Iroquois gemaakt, maar ze scheren prachtige patronen op hun slapen, en ze heffen hun lange pony hoog.
 10. Kviff. Er is een apart herenkapsel met dezelfde naam, dat de elementen van de Mohawk bevat. Op de foto en in het leven ziet het eruit als een verkorte boon zonder styling. Het haar op de kruin moet van gemiddelde lengte zijn, op de achterkant van het hoofd en de slapen - kort. Meestal worden ze geschoren, niet geschoren. Een lange knal valt op het voorhoofd.
 11. scheppend. Het is meestal een aanvulling op de klassieke "Iroquois": geschoren gebieden zijn versierd met tekeningen, patronen, dieren silhouetten vormen uit het langste deel van het haar. Het is niet ongewoon wanneer de centrale strook in heldere kleuren is geverfd - blauw, roze, groen, rood, enz. Om de schaduw te veranderen, worden permanente of tijdelijke kleurstoffen gebruikt, evenals geïmproviseerde middelen (bijvoorbeeld gouache). Donker haar wordt helderder om een ​​rijke kleurtint te krijgen.

Trouwens. Er zijn andere variëteiten van Iroquois. Bijvoorbeeld in de stijl van glam chic. Een van de weinige opties waarvoor u geen haar bij de slapen hoeft te scheren: kam de strengen en til ze op, fixeer met styling. Meestal doen vrouwen dit.

Hoe ingewikkelder, inventiever de Mohawk, hoe duurder het is om in de cabine uit te voeren. In Moskou worden voor deze service gemiddeld ongeveer 1000 roebel van u afgenomen. De prijs omvat meestal alleen een knipbeurt, zonder wassen en stylen. In het centrum van de hoofdstad is de prijs hoger: tot 2000 roebel, in andere gebieden kan het dalen tot minder dan 1000 roebel. De prijzen van Moskou en regionale kapsalons variëren vaak.

Een aantrekkelijke optie in termen van financiële voordelen is om de Iroquois thuis te maken. Je kunt de meester bij je thuis uitnodigen of proberen zelf een knipbeurt te maken. In het tweede geval is het de moeite waard om sindsdien de hulp van een andere persoon te gebruiken het proces van het vormen van een mooie en nette Mohawk kan moeilijk zijn voor beginners.

Om thuis te werken, vul je een scherpe kapper en dunner wordende schaar, een kam met veel teentjes, een tondeuse met verschillende sproeiers, stylingtools en een haardroger aan. Een grote spiegel is ook handig (2 is beter, om ze tegenover elkaar te plaatsen en het proces van het knippen van verschillende kanten te observeren), clips of elastische banden (als je halflang of lang haar hebt), een handdoek, een kapper of oude kleding.

Stapsgewijze instructies voor het snijden van de Iroquois:

 1. Was je hoofd, dep het uit en kam de strengen voorzichtig.
 2. Scheid in het midden een haarstrook van willekeurige breedte. Het hangt af van het uiterlijk en uw voorkeuren.
 3. Neem het op met klemmen of elastiekjes.
 4. Scheer de rest van het haar door het gewenste mondstuk te selecteren. Ga van de slapen naar de achterkant van het hoofd. Je kunt haar knippen met een schaar.
 5. Knip het gehele kapsel bij en let ook op de rand van de middelste haarstrook. Plaats het in de vorm van een driehoek, vierkant of halve cirkel. Dit helpt de machine.
 6. Verwijder clips of elastische banden en verwerk de toekomstige kam. Verwijder indien nodig de lengte. Aan de uiteinden een dunner worden.
 7. Droog en stijl je Iroquois-kapsel.

Video: Iroquois mannelijk kapsel.

Raad. Op lang haar is het beter om een ​​brede strook te maken, kortom een ​​smalle.

Species

Iroquois-kapsel heeft nu een groot aantal variaties. Dit zijn de belangrijkste:

 • met lang haar
 • halflang haar
 • korte mohawk
 • met een brede knal
 • met een lange knal
 • met een smalle strook
 • breed.

Sommigen van hen kunnen worden gecombineerd, bijvoorbeeld een brede mohawk wordt vaak gedaan op halflang haar en een brede dikke knal kan worden gevormd.

Laten we elk van de opties nader bekijken.

 • Klassieke Mohawk - een smalle strook lang haar van voorhoofd tot nek, geschoren whisky.

 • Moderne interpretatie - de zogenaamde korte mohawk - gaat uit van een maximale lengte van strengen in het bovenste deel van het hoofd tot 4 cm. De rest van het haar wordt met een haartrimmer tot een lengte van 3-6 mm geknipt, scheren onder nul is minder gebruikelijk.

 • Iroquois kapsel op halflang haar maakt het mogelijk om verschillende stijlopties te kiezen. Met behulp van vernis of gel kunnen de strengen verticaal worden gefixeerd of terug worden gekamd - in het laatste geval zal het kapsel lijken op anderkat-kapsel.

 • Een extravagante look heeft een mohawk-kapsel met een lange knal, waarin de haarstrook op de kruin soepel passeert. De pony kan vrij over het voorhoofd worden gehangen of in verticale positie worden vastgezet met stylingtools, zoals de rest van de "kam".

 • optie met brede, volumineuze pony geschikt voor die mannen die niet klaar zijn voor te krachtige experimenten met haarstyling. Dit type kapsel heeft een minder informeel uiterlijk, omdat de whisky niet wordt geschoren, maar wordt gesneden met een machine, een strook langer haar van voorhoofd tot nek wordt vrij breed gemaakt (gelijk aan ongeveer de helft van de breedte van het voorhoofd).

 • Als ze dat doen smalle mohawk laat dan een haarstrook van ongeveer 2 cm breed op het hoofd, de rest van het haar is aanzienlijk ingekort of volledig geschoren.

 • Brede mohawk gaat uit van een strookbreedte van minimaal 4 cm.

Bij het vormen van kapsels houden ze zich meestal aan deze regel: met korte strengen van de "kam" wordt het haar op de slapen en op de achterkant van het hoofd zoveel mogelijk ingekort.

Siberische en Amerikaanse versie

Ze verschillen onderling alleen in de grootte van het geschoren deel van het hoofd - voor de Siberische versie laten ze een breedte van 4 vingers over, en voor de Amerikaanse versie slechts 2 vingers, anders de Gotische Iroquois genoemd. Deze optie werd het meest gebruikt, dat wil zeggen dat de voorkeur wordt gegeven aan de optie met het niet langer geschoren gedeelte. Voor hem moet alleen het tijdelijke deel worden geschoren en moet al het resterende haar worden opgetild met fixeermiddelen.

Styling opties

Alle kapsels voor mannen met Mohawk worden gelegd met stylingmiddelen van sterke fixatie. Om de nodige vorm aan kort haar te geven, moet je kammen en kammen met verschillende dichtheden kopen. Het haar is vooraf bevochtigd, een schuim is aangebracht om dichtheid en volume aan de kam toe te voegen. De stroom warme lucht tijdens het droogproces wordt naar de wortels geleid. Aan het einde worden verticaal staande strengen met vernis bevestigd. Zo wordt de Mohawk op kort haar gelegd.

Een langharig mannelijk mohawk kan op spikes passen. Hiervoor wordt kamhaar gekamd met een dunne kam met kleine tanden en vormt "spikes" met behulp van haargel. Het is belangrijk om de punten gelijkmatig over het gehele oppervlak van het hoofd te verdelen.

Op lang haar

Iroquois voor lang haar vereist dagelijks stylingprobleem van de eigenaar. Ondanks het feit dat u het niet hoeft te “instellen”, moeten de strengen toch worden gericht en beveiligd in een winnende positie, zodat ze niet rafelen en het algemene beeld bederven. Meestal laten ze in het midden een haarkam achter zonder deze voor verschillende procedures te knippen. De meester kan de uiteinden slechts licht bijsnijden om de algehele look van het kapsel te voltooien. De zijkanten zijn kaal geschoren of, zoals in de vorige versie, behandeld met een mondstuk van drie millimeter van de machine, waardoor het effect van ongeschoren licht ontstaat.

Wat is Mohawk - betekenis van het woord

Er is een mening dat de naam van het kapsel afkomstig was van de Iroquois - een groep Indiase stammen. Omdat ze erg oorlogszuchtig en agressief zijn, benadrukten ze dit dankzij kapsels. Haar werd gefixeerd door impregnatie op basis van de schors van bomen. Om vijanden weg te jagen, werd de styling geschilderd in heldere kleuren en versierd met veren. Nauwkeurige historische informatie over dit onderwerp is niet beschikbaar, maar er is enig bewijs beschikbaar.

In het Russisch kwam dit woord voor kapsels dankzij de journalist Artemy Troitsky.

Kapsel mannelijke mohawk op de fotoTegenwoordig heeft het kapsel voor mannen of kammossel of mohawk zich aangepast aan de nieuwe mode. Ze is nu niet agressief en uitdagend. Dit kapsel kan meer worden toegeschreven aan een stijlvolle en interessante trendy jeugdbeweging.

Na het bekijken van alle foto's kunnen we met zekerheid zeggen dat het mohawk-kapsel van mannen een onmisbare aanvulling is geworden op het stijlvolle imago van veel jonge mensen. Als je de juiste kapselvorm kiest, begint een man de bewonderende blikken van de meisjes te vangen, omdat deze stijl geen kans geeft om in de schaduw te blijven. Als de jonge man niet bang is voor experimenten, als hij het zich kan veroorloven om een ​​vleugje extravagantie aan zijn imago toe te voegen, moet je niet eens denken! De stylist zal je vertellen hoe je goed voor zo'n kapsel kunt zorgen, zodat je er altijd op je best uitziet zonder je persoonlijkheid te verliezen.

Met een lange knal

Deze versie van kapsels is erg populair bij jonge mensen die een gedurfd en buitengewoon beeld willen creëren. Het haar in de kam laat maximale lengte achter en alles wordt naar voren gekamd. Soms, zodat het kapsel niet uit elkaar valt tijdens de actieve dag en de eigenaar geen lange ochtendstylingsprocedures nodig heeft, kan het haar van de nek naar het gezicht worden geknipt en blijven de pony in hun oorspronkelijke vorm.

Wie gaat er naar zo'n kapsel onder de "punk"

De optie van een hoge mohawk met een groot geknipt hoofdgebied kan alleen geschikt zijn voor informele jonge mensen, degenen die er niet elegant en zakelijk uit hoeven te zien op de werkplek. Ze zal er aantrekkelijk uitzien voor dansers of rockmuzikanten, maar niet voor een zakelijk persoon. Een kort kapsel is misschien geschikt voor hen, met een kleine plukhoogte, zonder geschoren slapen, ze kunnen hun haar eenvoudig kort knippen in dit deel.

Veel atleten of mensen met veel activiteit kiezen voor een korte mohawk met een tophoogte van slechts een paar centimeter, en de lengte kan van het voorhoofd naar de nek gaan.

En mensen van militaire beroepen of contractmilitairen kunnen een korte versie van het kapsel bedenken, maar de lange en hoge mohawk zal het gewoon verboden zijn om ze onder een militair hoofddeksel te dragen

Een extravagant kapsel zoals een mohawk is geschikt voor jongens van alle leeftijden, ze zullen erg geïnteresseerd zijn in hoe hun haar zal worden geschoren - omdat ze jongens zijn, en zodra een scheermes het belangrijkste hulpmiddel is om schoonheid op het gezicht te creëren.

Een ander schaduwkapsel is geschikt voor rebellen wanneer de ene kant een kleurverschil heeft met de andere kant van het hoofd - veel blond zelfs hun haar om er origineler uit te zien.

Kapsel past niet bij degenen die een te hoog voorhoofd hebben, de vorm van het gezicht lijkt op een vierkant, met gezwollen lippen en kleine niet-drukkende ogen. Ook ziet het kapsel op krullend mannelijk haar er lelijk uit - het maken van een typische kam is te problematisch.

Wat is een Mohawk-kapsel voor lang haar en hoe het wordt gedaan, wordt in dit artikel aangegeven.

Om te zien wat korte kapsels voor mannen zijn voor krullend haar, zal de informatie in dit artikel helpen te begrijpen.

Maar wat een Frans herenkapsel is, wordt hier in detail beschreven: https://opricheske.com/strizhki/na-srednie-volosy/francuzskaya.html

Hoe een herenkapsel wordt gedaan voor dik dik haar en hoe dit correct te doen, wordt in dit artikel aangegeven.

Huidige trends

In moderne modificaties van de Iroquois leggen stylisten in sommige gevallen niet zozeer de nadruk op het 'embleem' als wel op het ongebruikelijke ontwerp van de zijzones van het hoofd. Op kort haar worden lijnen, strepen, zigzaglijnen, bizarre patronen, tekeningen of ornamenten geschoren - de verbeelding van kappers is echt onbegrensd.

In sommige gevallen maakt de Mohawk het meer als een snel kapsel - in dit geval neemt de lengte van het haar geleidelijk af in de richting van het voorhoofd naar de achterkant van het hoofd, het haar op de achterkant van het hoofd knipt kort.

Een andere moderne trend - gebruik bij het maken van een knipbeurt de fade-techniek. De slapen en de achterkant van het hoofd zijn geschoren en de lengte van het haar neemt geleidelijk toe naar de centrale strook. Deze techniek wordt vaak gebruikt op golvend donker grof haar en de strengen in het midden blijven in hun natuurlijke krullende toestand zonder recht te worden.

Een mohawk-kapsel wordt vaak gecombineerd met een baard, waarbij het ontwerp rekening houdt met de details van het hele beeld als geheel. In dit geval wordt de vervagingstechniek ook vaak gebruikt. Als de whisky en de achterkant van het hoofd niet worden geschoren, maar worden afgeknipt, worden ze gemaakt met prachtige randen.

Het verven van haar in felle kleuren gebeurt zelden, verven onder grijs haar of lichtere lokken, evenals verven, is meer in trek.

Haarstyling en fixatie

Iroquois verwijst naar die kapsels die het verplichte gebruik van styling vereisen, waaronder:

 • schuim of mousse
 • gel,
 • haarspray
 • boetseerwas.

Voor het leggen van de "kam" met strengen van gemiddelde en lange lengtes, worden middelen met het effect van sterke fixatie gebruikt.

Mousse of schuim wordt aangebracht op licht bevochtigd haar (het is voldoende om ze na het wassen met een handdoek te kloppen). Het geld wordt met de vingers van onder naar boven aangebracht, terwijl het haar de nodige verticale positie krijgt. Verder wordt indien nodig een kam gebruikt.

Om het effect van nat haar te bereiken, brengt u een speciale gel aan die wordt aangebracht voordat het haar droogt. Het kan ook worden gebruikt om een ​​karakteristieke styling te vormen - "pieken" van haarlokken.

Haarstyling in de vorm van "spikes" wordt beschouwd als een "klassieker van het genre", het werd vaak gebruikt door vertegenwoordigers van de punk-subcultuur.

Om individuele strengen te fixeren, wordt ook modelleerwas gebruikt, het is beter om mat te kiezen. De vernis wordt op droog haar gespoten om het resultaat eindelijk te fixeren.

Wanneer u een stylingproduct gebruikt, moet u de maatregel in acht nemen, niet teveel gel of vernis aanbrengen, omdat dit het haar zwaarder maakt en het resultaat kan geven, het tegenovergestelde van wat wordt verwacht.

Hoe een kapsel te maken Klassieke Iroquois voor een man

Het is niet moeilijk om dit type kapsel te maken, en hoe korter je haar, hoe gemakkelijker het zal zijn om te knippen, omdat dit de taak vereenvoudigt. Het kapsel is gebaseerd op een gekwalificeerd kapsel en voor een korte mohawk moet je het haar slechts een halve centimeter lang in het tijdelijke gebied laten, of het gewoon scheren.

Het is ook noodzakelijk om het achterhoofdgedeelte te scheren, maar vergeet de strip niet, de lengte en haarhoogte worden onafhankelijk bepaald, maar van 2 tot 15 cm is toegestaan.

Op de video, mohawk-haarstijlen voor mannen:

Voor een korte mohawk moet je de topbreedte van ongeveer 3 cm laten, en de locatie kan verschillen - zowel vanaf de zijkant als strikt in het midden.

Als u besluit om korte middellange strengen achter te laten, moet u het temporele deel meer knippen om uniforme kapsels te bereiken. Maar als u tot een ondernemer behoort, kunt u zich niet scheren, maar eenvoudig de tijdelijke regio afsnijden en de lijn van nek, oren en voorhoofd zorgvuldig vormgeven.

Welke kapsels voor mannen voor een vierkant gezicht het meest optimaal en populair zijn, wordt in dit artikel gedetailleerd beschreven.

Maar wat zijn herenkapsels met een lange knal, wordt hier in detail beschreven.

Maar welke kapsels voor mannen met rechte pony zijn de mooiste en meest populaire, in detail beschreven in dit artikel.

Misschien zul je ook geïnteresseerd zijn om te weten welke styling voor mannen voor halflang haar het populairst is. Alle informatie wordt in dit artikel gedetailleerd beschreven.

Maar wat mannenkapsels voor krullend haar het beste en het gemakkelijkst uit te voeren zijn, zal de informatie in dit artikel helpen te begrijpen.

Als je er extravagant wilt uitzien, kun je sommige strengen van de kam inkleuren. Om de kam mooi op het hoofd te laten lijken, moet je er eerst gel op aanbrengen, en als je deze hoog hebt, heb je ook haarspray nodig. Kam het haar een beetje bij de wortels, strijk vervolgens de strengen in hoogte recht, fixeer met een stroom vernis en blaas droog met een haardroger.

zien dagelijks collecties van de beste cosmetica

Selectie tips

Voordat je besluit om het uiterlijk te transformeren met een mohawk-kapsel, moet je de voor- en nadelen van een dergelijke stap afwegen.

Kenmerken:

 • het kan gedaan worden met verschillende haarlengtes,
 • Er zijn een groot aantal kapselopties,
 • er zijn verschillende stijlopties,
 • compatibel met sport-, vrijetijds- en straatkleding,
 • Hiermee kunt u opvallen en een originele afbeelding maken.

beperkingen:

 • wordt niet gecombineerd met een zakelijke stijl in kleding,
 • meer geschikt voor mensen met creatieve beroepen en sporters,
 • vereist frequente updates - je moet regelmatig de kapper bezoeken,
 • behoort tot de categorie kapsels voor de jeugd,
 • Je moet leren hoe je je eigen styling kunt doen.

Iroquois masterclass zie hieronder.

Kort (klein)

Deze soort wordt mini-mohawk genoemd. Dit is een geschikte optie voor diegenen die een meer ingetogen versie van haarstijlen verkiezen, geschikt voor elke dag. Het kapsel heeft geen speciale zorg nodig en kan in elke stijl passen. Meestal heeft het kapsel duidelijke afmetingen: de hoogte van het haar is 3-4 cm, de breedte is 2 cm.De nek en het haar bij de slapen zijn volledig geschoren. Ze kunnen ook worden ingekort. Soms wordt dit kapsel aangevuld met een lange knal.

Voors en tegens

Voordelen van de Iroquois:

 • geschikt voor verschillende haarlengtes,
 • heeft veel opties voor uitvoering en styling,
 • benadrukt de individualiteit van een persoon, helpt zijn innerlijke staat uit te drukken,
 • geeft zijn eigenaar originaliteit,
 • Een discrete optie is geschikt als aanvulling op de dagelijkse look.

Nadelen van kapsels:

 • meestal geassocieerd met een bepaalde categorie mensen - vertegenwoordigers van alternatieve muziek, sport, enz., daarom verwijst het niet naar modieus, maar naar specifieke kapsels,
 • heeft enkele beperkingen (door leeftijd, beroep, levensstijl, etc.),
 • heeft styling nodig - er is een mening dat het erg moeilijk is om het haar goed te plaatsen,
 • moeilijk uit te voeren thuis, en in de cabine is vrij duur,
 • het korte deel van het haar moet regelmatig worden geschoren of geknipt.

Star voorbeelden

Meestal wordt Iroquois gekozen door rockers en voetballers. Ik ging bijvoorbeeld een tijdje met een stijlvol kapsel Cristiano Ronaldo.

David Beckham Tijdens zijn carrière wist hij verschillende kapselopties te testen.

Verlangen naar innovaties op het gebied van kapsels is ook kenmerkend voor de Braziliaanse voetballer Neymar.

Experimenteerde met Iroquois en Jared Leto. Hij speelt immers niet alleen in films, maar zingt ook in de alternatieve rockband Thirty Seconds to Mars.

Een andere muzikant, gitarist van de rockband Good Charlotte Benji Madden voorkeur Liberty spikes.

Van de binnenlandse rockartiesten, koos dezelfde originele versie van het kapsel - "Spikes of Freedom" - Mikhail Gorshenev (1973–2013), leider van de King and the Jester-groep.

Drummer van dit collectief Alexander Schigolev deed ook Iroquois.

Acteur en muzikant Mark Salling (1982–2018) droeg een optie voor kort kapsel.

Nu siert "Mohawk" de speler van het Slowaakse nationale team Marek Hamshek.

Trouw aan het kapsel wordt bewaard door een jonge Italiaanse voetballer Mario Balotelli Hij slaagde er ook in om verschillende opties uit te proberen.

Iroquois is niet voor iedereen een knipbeurt. Maar als je al een versie van het originele kapsel hebt gekozen, maak je dan klaar voor meer aandacht van anderen. Houd de Mohawk in een nette staat en vergeet de styling niet. Degenen die niet klaar zijn voor dergelijke veranderingen, is het beter om een ​​creatief kapsel te weigeren.

Patronen

Iroquois is al een helder en extravagant kapsel, maar je kunt het aanvullen met geschoren patronen op de slapen. Het zou kunnen geometrische lijnen of symbolenen het is niet nodig om ze aan beide kanten symmetrisch te maken.

Een foto wordt alleen gekozen op basis van de verbeelding van de eigenaar en de vaardigheden van de kapper, waarbij het unieke wordt benadrukt persoonlijkheidsstijl en karakter.

Scheer je op de tempelpatronen

Tegenwoordig zijn herenkapsels voor kort haar behoorlijk populair. En deze trend speelde een slechte grap met het oorspronkelijke Iroquois-idee. In plaats van de eigenaar te onderscheiden van de grijze massa, maakt het kapsel het integendeel tot dezelfde menigte. Elke tweede jongeman draagt ​​een korte mohawk op zijn hoofd, en dit feit doodt het idee van individualiteit volledig.

Patronen zullen helpen opvallen, terwijl een stijlvol kapsel op uw hoofd behouden blijft. Ze worden geschoren op verkorte zijwanden, waardoor hun eigenaar een echte persoonlijkheid krijgt en hem van de menigte onderscheidt. Veel van de bestaande variaties en het talent van de kapper elimineren het risico van een identiek kapsel met patronen op iemand anders.

Patronen kunnen zijn:

 • geometrisch (rhombuses, spinnenwebben, golven),
 • gratis (gestileerde dierenfiguren, symbolen en nationale ornamenten),
 • symmetrisch herhalen aan beide zijden van het hoofd,
 • slechts aan één kant aanwezig zijn.

Korte Mohawk

Een korte mohawk wordt gecreëerd vanwege het verschil in haarlengte in de slapen en op de kruin.

 • De breedte van de bovenste strook wordt overgelaten voor 2-4 vingers, afhankelijk van de vorm van het gezicht en wordt gesneden tot een kam van de vereiste lengte.
 • Whisky gesneden machine met de gewenste lengte nozzle.
 • Het belangrijkste in het uiterlijk van de Iroquois is de scherpte van de overgangslijn van het pariëtale naar de tempels als gevolg van het hoefijzer afscheid.
 • Een rand is gemaakt langs de lijnen van de tempels en de kroon van het hoofd.
 • Aan het einde van het kapsel wordt het haar gefreesd over de gehele breedte van de Mohawk voor een groter volume en gestructureerde kapsels.
 • Indien gewenst wordt het beeld aangevuld met geschoren patronen.
 • Kapsel styling eindigt.

Met dikke pony

Zo'n knipbeurt is geschikt jonge mannen met volumineus haar. In dit geval gaat de pariëtale zone vloeiend over in een langwerpige knal, waarvan de uiteinden zijn gekamd.

De techniek is vergelijkbaar met een optie voor kort kapsel, waarin extra pony's worden gemaakt horizontale scheiding tot de vereiste dichtheid.

Beschikt over styling en verzorging

Verschillende variaties van de Mohawk zijn vaak te zien in foto's van beroemdheden, maar zodat het kapsel er ook stijlvol uitziet, het moet correct worden gelegd.

 • Was het haar goed, droog met een handdoek.
 • Op licht vochtige sloten breng mousse of stylingschuim aan.
 • De gewenste vorm van het kapsel wordt gegeven, waarbij het haar tussen de vingers wordt opgetild.

Breng extra vernis aan voor een sterke fixatie om het resultaat op lang haar te fixeren.

Selecteer afzonderlijke strengen bereikt door het modelleren van wax in een kleine hoeveelheid.

Deze video laat zien hoe je een mohawk snijdt en een kapsel met bier stijlt.


Natuurlijkheid en lichte nalatigheid zijn nu in de mode, niet alleen bij vrouwen, maar ook in mannelijke afbeeldingen, daarom, het allerbelangrijkste, overdrijf het niet met stylingproductenen pas ze met mate toe.

Mannelijke mohawk in moderne variaties wordt een stijlvol en populair kapsel voor modieuze, zelfverzekerde mannen, die vrijheid en onafhankelijkheid van stereotypen benadrukken.

Kapseltechnologie

Over het algemeen is de technologie voor het maken van mannelijke Mohawk in alle varianten identiek - de zijdelen zijn geschoren of kortgesneden met een machine en het centrale deel is ofwel volledig onaangeroerd of enigszins ingekort zodat het goed ligt.

Waarom haar in de war is: oorzaken en oplossingen

Conclusie

Moderne versies van de Iroquois zien er zeer stijlvol en spectaculair uit. Ze maken anderen niet langer bang met hun extravagantie, integendeel, netjes gestileerde kapsels trekken een goedkeurende blik aan. Je kunt een speciaal kapsel nog opvallender maken door verschillende patronen op de zijwanden te scheren. Er zijn verschillende herenkapsels en hun namen, en elke man zal in staat zijn om een ​​geschikte optie voor zichzelf te vinden die zijn imago aantrekkelijk en stijlvol zal maken.

Bekijk de video: HOE MOET JE HAAR OPSCHEREN #TUTORIAL (Februari 2020).

Laat Een Reactie Achter